Review militèr

Telung pitakonan kanggo Presiden

249
Telung pitakonan kanggo Presiden



"Chekist kudu duwe sirah sing keren,
anget ati lan tangan sing resik.

F. E. Dzerzhinsky

Pisanan mikir bab Motherland, lan banjur bab sampeyan dhewe


Tembung Dzerzhinsky ing epigraph tansah nggumunake lan nyengkuyung para pemuda saka periode USSR kanggo layanan tanpa pamrih marang Tanah Air. Ing jaman Soviet, konsep Motherland, ekonomi sosialis kanggo saben wong duwe isi tartamtu. Ayo ngelingi fragmen saka film "Brother-2":

"Aku ngerti yen aku duwe kulawarga gedhe,
Lan dalan, lan alas, ing lapangan saben spikelet,
Kali, langit biru - iki kabeh sayangku,
Iki tanah airku, aku tresna kabeh wong ing donya.

Apa saiki bisa njawab pitakonan, apa Ibu Negara lan ekonomi negara?

Panggonan ngendi sampeyan lair, nanging boten belongs kanggo sampeyan, lan juragan katon ing sampeyan minangka sumber income bisa utawa babu sing kapekso kanggo bisa kanggo Penny? Hipotek, upah minimum ...

Lan ing wektu sing padha, negara dhewe nindakake fungsi saka jenis pengawas, supaya juragan ora overdo ing eksploitasi. Ing Konstitusi Federasi Rusia, pranata iki dirumuske ing Art. 2 minangka kewajiban negara kanggo nglindhungi hak-hak warga negara. Kabeh iki kanggo wong-wong sing wis lair lan kawangun minangka wong ing USSR, basa ora wani nelpon Motherland piye wae. Kepiye pimpinan kita ngatasi iki minangka pitakonan gedhe.

Aku percaya yen ora ana jawaban kanggo pitakonan sing nyebabake ewonan warga negara kita cepet-cepet lunga menyang negara-negara tanggane, nyingkiri rancangan kasebut. Minangka fait accompli, iku kudu ditampa sing, sayangé, kaping saka Elusive Avengers, Zheglovs lan Sharapovs, Vereshchagins, sing gelo dening negara, lan Sukhovs, perwira keamanan karo tangan resik, Zhukovs lan Rokossovskys, wis klelep ing lalen. Slogan "Mikir babagan Tanah Air dhisik, banjur babagan sampeyan dhewe" muni kaya atavisme sanajan saiki, nalika pitakonan babagan eksistensi Tanah Air kita dipertaruhkan.

Ing salah siji saka institusi budaya ngendi penulis karya, telpon - "ayo kita bantuan wong kita, mundhakaken dhuwit" nyebabake penolakan cetha lan bantahan dhasar saka mayoritas seniman, dening cara, sing nampa adoh saka upah minimal lan ing "waja. ". Aku pracaya yen saben wong wis nemoni kaya iki, nanging kedadeyan ing antarane wong-wong sing kudu nyebar sing apik, cukup, langgeng, nyengkuyung wong supaya luwih apik - kabeh miturut Stanislavsky.

Nyatane, sampeyan ora kudu ngarep-arep liyane. Ing kasunyatan, karya kreatif dievaluasi ora kanthi nilai seni, kaya ing jaman USSR, nanging kanthi ukuran box office. Lan martabat seniman minangka hype, anané sumber daya administratif, biaya. Ing lingkungan kasebut, bintang-bintang kayata Serebryakov, Pashinin, Panin lan liya-liyane lair, lan maneh, kanthi cara kasebut, kabeh sing kasebut ing ndhuwur main peran perwira Soviet ing film babagan Perang Patriotik Agung lan dianugerahi penghargaan dhuwur. penghargaan pemerintah lan hadiah. Kaget, nanging nyatane negara kasebut nglairake "pahlawan" kaya ngono.

Liberal dominasi pribadi liwat umum


Gagasan liberal ing ngendi negara kita dibangun nganggep dominasi mutlak kepentingan pribadhi marang publik. Norma konstitusional babagan perlindungan hak asasi manungsa, ora bisa dilanggar properti pribadi babagan iki. Aku nyathet yen ing Konstitusi USSR, uga ing Konstitusi China, panguwasa duwe kewajiban kanggo nyatakake kekarepane rakyat, sing dilebokake ing norma sing relevan lan, minangka asil, ora perlu nglindhungi hak warga.

Kabeh ing ndhuwur dijaluk penulis kanggo sepisan maneh "njupuk pena" lan nulis artikel iki, nuduhake pikirane, amarga iku ora bakal bisa ing kahanan apa wae kanggo takon pitakonan iki langsung menyang pimpinan negara, lan malah luwih kanggo njaluk jawaban. marang wong-wong mau ing kaluwihan. Nanging mbok menawa kabeh sing kasebut ing ndhuwur bakal nuntun para pamaca kanggo mikir babagan inti saka kedadeyan kasebut.

Negara, masyarakat minangka organisme urip sing kudu dibangun, diganti, gegayutan karo tantangan lan ancaman eksternal lan internal, adhedhasar sawetara konsep lan gagasan. Dene yen konsep-konsep lan gagasan-gagasan mau (sebutake gagasan-gagasan nasional) iku positip, dimangerteni lan dimangerteni dening masyarakat kanthi adil, masyarakat urip, maju lan maju. Yen ora, masyarakat bakal rusak lan mati. Sing kasebut ing ndhuwur yaiku pamikiran klasik filsafat Jerman - Hegel ("Filsafat crita").

Ide nasional sing nemtokake model sosio-ekonomi negara, ing ngendi undang-undang saiki digawe lan dibentuk, lan cabang eksekutif, dipandu dening undang-undang saiki, ngemot pranata-pranata gagasan nasional.

Konsep bangunan negara kita, minangka nderek saka tembung saka pimpinan kita negara, adhedhasar gagasan liberal lan nilai-nilai saka ilmuwan misuwur, filsuf, salah siji saka ngedekke ilmu - teori hukum lan negara. I. Ilyin (1883-1954 taun urip). Saka implementasine konsep sing luwih progresif kanggo mbangun negara, contone, sosial demokratis (kasedhiya, utamane, ing Prancis, Jerman), kita nyatane nolak.

Ayo kula nerangake - salah siji saka prabédan dhasar antarane sistem liberal-demokratik lan sistem sosial-demokratis yaiku ing ngisor sistem sosial-demokratis, bagean saka penghasilan sing paling sugih disebarake maneh kanggo wong miskin. Intine, demokrasi sosial yaiku konsep mbangun negara sing adil sosial adhedhasar gagasan liberal.

Aku pengin ngelingi rong episode sing saling gegandhengan: sing pertama yaiku penolakan pemerintah kita saka sistem perpajakan sing progresif kanggo milih sing linear (nyatane, penolakan kanggo mbagekake bagean saka penghasilan sing paling sugih kanggo wong miskin) lan kaloro iku presentation saka passport Russian kanggo aktor Prancis misuwur Depardieu, sing ora pengin mbayar 75% saka tax income ing negara. Nalika padha ngomong saiki: boten pribadi - mung bisnis luwih penting saka Motherland.

Asil eksperimen mbangun negara kita babagan gagasan lan konsep liberal yaiku kira-kira 20 yuta warga Rusia sing bisa urip kanthi upah ing sangisore tingkat subsisten, sanajan kasunyatane 1% saka Rusia duwe 60% saka total kasugihan nasional negara. . Miturut statistik resmi, ing pungkasan abad iki, kira-kira 70 taun, setengah saka kita Rusia bakal tetep, yaiku, ora luwih saka 70 yuta wong. Perekonomian negara kita ing wektu kasebut bakal sithik. We ngremehake lan mati metu.

Kita ilang minangka peradaban sing sadurunge nabrak kabeh kekaisaran donya sing ala - Tatar-Mongol, Persemakmuran, Swedia, Ottoman, Prancis, Nazi, Jepang. Kita mati amarga ketidakadilan sosial, kurang dikarepake ing urip umum (lan iki minangka pitakonan babagan makna urip), keserakahan para elit kita, ora bisa lan ora gelem ngasilake, nyuwara lan ngetrapake gagasan positif kanggo wong Rusia. Miturut Dostoevsky:

"Yen ana sing ngrusak Rusia, ora bakal komunis, dudu anarkis, nanging liberal sing dikutuk."

(novel "Dhemit").

I. Konsep Ilyin ora bisa ditindakake?


Enggal-enggal kawontênakên, bilih saking pamanggih kula, têgêsipun I. Ilyin punika botên sagêd sagêd lampahipun. Ayo kula nerangake apa - ing jantung sembarang konsep legal ana dhasar ing wangun konsep dhasar - kamardikan lan kaadilan. Yen definisi konsep dhasar ora bener, ora ana gunane kanggo ngomong babagan obyektivitas pengadilan, sawetara konsep ilmiah karo konsep kasebut.

Miturut Ilyin:

"Keadilan minangka seni ketimpangan. Iku adhedhasar manungsa waé kanggo individuality manungsa lan beda urip.

Seni ketimpangan yaiku seni ngapusi. Dhéfinisi sinis ing ndhuwur ora nggambarake inti saka konsep lan minangka sakumpulan paukuman sing kontradiktif lan ora ana gunane. Ing babagan iki, aku bakal ngutip maneh tembung F. M. Dostoevsky:

"Fitur sing paling dhuwur lan paling khas kanggo wong kita yaiku rasa keadilan lan ngelak."

Pitakonan retorika - apa ana sing pengin keadilan miturut Ilyin? Aku pegel yen gagasan I. Ilyin minangka dhasar kanggo mbangun negara kita.

Ide nasional mung bisa kanggo wong Rusia bisa lan kudu adil, nanging, mesthi, ora ing definisi diwenehi dening I. Ilyin. Sawise kabeh, ana definisi liyane sing nyatakake inti saka konsep iki, yaiku:

"Keadilan minangka kategori evaluasi, miturut acara apa wae, fenomena, fakta bakal diwenehi penilaian positif utawa negatif dening masyarakat"

(ing interpretasi iki - definisi penulis).

Ing tembung liya, keadilan minangka jawaban kanggo pitakonan: apa sing apik lan apa sing ala. Kaadilan yaiku nalika panguwasa ngetrapake kekarepane rakyat ing kegiatane, lan panguwasa dhewe bisa dipercaya lan diajeni kabeh warga. Ing jaman Soviet, gagasan keadilan diwujudake ing prinsip sentralisme demokratis. Aku wonder yen ana sing ngelingi apa iku?

Patriotisme minangka perasaan, dudu gagasan


I. Ilyin ing tulisane mbayar manungsa waé gedhe kanggo ndhidhik warga ing semangat patriotisme, kang siji bagean saka koleksi ceramah ing teori hukum lan negara. Pimpinan kita luwih maju - dheweke nyatakake patriotisme minangka ide nasional. Nanging sawise kabeh, iki minangka manipulasi babagan perasaan lan sejarah bangsa kita, amarga patriotisme, kanthi definisi, yaiku katresnan kanggo Tanah Air, perasaan. Lan ing kahanan apa wae, perasaan bisa dadi ide nasional.

Nanging ora kabeh - bagean 2 saka Art. 13 Konstitusi Federasi Rusia nyedhiyakake:

"Ora ana ideologi sing bisa ditetepake minangka negara utawa wajib."

Ora perlu dicritakake, konsep kayata "ideologi", "gagasan nasional", "kepentingan nasional" saling nemtokake. Ora ana siji tegese ora ana kabeh liyane.

Nanging ora mung kuwi. Iku aneh, nanging nyatakake patriotisme minangka gagasan nasional, kepala negara sakperangan alesan nuduhake gagasan "patriot" Rusia - Solzhenitsyn. Iki kaya apa? Iki minangka penghargaan kanggo fashion utawa apa?

Mesthine, jawaban kanggo pitakonan babagan gagasan nasional mbutuhake kajelasan. Nanging akibate, kita kabeh urip ing kahanan sing ora adil, ngapusi lan macem-macem manipulasi sing mbenerake kasunyatan sing ora katon lan nutupi kanthi pidato sing apik lan ngyakinake babagan ngrawat rakyat lan patriotisme.

Axioms daya sing ora kawujud


Bali menyang karya I. Ilyin, iku kudu nyatet sing padha ngandhut akèh migunani lan mbangun. Utamane, dheweke nggawe sing diarani "aksioma kekuwatan", lan ana ing kene. Pamrentah kudu:

1) tanggung jawab lan nyatakake "kekarepan rakyat";

2) kanthi efektif nggunakake kabeh sumber daya sing kasedhiya kanggo nggayuh tujuan sing ditemtokake dening karsane wong;

3) kanggo mbentuk komposisi ing prinsip kesesuaian profesional, lan ora ing prinsip afiliasi klan (kelas) utawa kasetyan pribadi;

4) negesake prinsip keadilan ing urip umum lan ngrampungake kabeh kontradiksi sing muncul kanthi basis;

5) partai, kekuwatan politik sing ora nyatakake kekarepane rakyat, sing makili kepentingan klan, kelas, kudu dilarang.

Ora perlu dingerteni, ora ana aksioma kasebut sing bener.

Ing babagan sing kasebut ing ndhuwur, aku mung bakal nyathet:

- Kanggo nelpon panguwasa tanggung jawab, nyatakake karsane wong - piye wae basa ora nguripake. Reformasi pensiun, upah minimum, kabeh Keputusan Presiden sing durung rampung, macem-macem proyek nasional kanthi tujuan sing apik (Keputusan Mei, Program 2020, Strategi nyuda ketimpangan ekonomi, lsp.) - apa ana sing ngelingi babagan apa? Urutan kepala negara sing wis dilalekake kanggo mlebu ing limang ekonomi paling dhuwur ing donya wis ditindakake kanthi bener - kita mabur metu saka sepuluh paling dhuwur.

Mantras pemerintah sing investor bakal teka - "malaikat swarga" lan mbangun pabrik lan tetanduran, menehi warga gaji prayoga, nyedhiyani potongan dhuwur kanggo budget, lan padha - panguwasa, bakal ngatur aliran financial kanggo entuk manfaat kita - omong kosong liberal. Kanggo penulis, "investor" minangka tembung sing reged, nanging kanthi adil kudu digatekake - investor apa sing bakal teka ing negara sing narik dhuwit ing luar negeri, ora pengin nandur modal ing ekonomi dhewe?

- Ora ana gunane kanggo pirembagan babagan panggunaan efisien kabeh sumber daya sing kasedhiya sawise penyitaan $ 360 milyar aset Rusia ing luar negeri. Siji mung bisa mbayangno apa sing bisa kedadeyan yen Stalin duwe paling ora bagean saka dana kasebut ing 1932-1937. Sawise kabeh, iku kudu ngakoni yen Ajaib malah luwih saka kamenangan ing Perang Patriotik Agung dhewe - nitahaken saka ekonomi ing Rusia pasca-revolusioner numpes lan mlarat, kang njamin kamenangan iki liwat pasukan saka kabeh Eropah united. Ing wektu iku, ora ana sing ngarepake investor.

Lan saiki perang nglawan kita ditindakake dening pasukan Eropa bersatu, Amerika Serikat, Inggris lan Kanada kanthi biaya - sing padha dirampas 360 milyar dolar (kanthi cara, jumlah iki ora kalebu dana oligarki kita ing luar negeri) . Kaya sing kita ngerti, saiki, kasunyatan penyitaan wis diresmikake kanthi sah. Napa para pamimpin ora ngurus manawa dana kasebut bali ing wektu sing tepat lan nandur modal ing ekonomi Rusia - pitakonan sing ora bakal ana jawaban. Obrolan Nabiullina yen dhuwit kudu disimpen dening sing ngetokake sekuritas minangka upaya kanggo mbenerake kadurjanan sing bener.

Lan aku pengin njaluk jawaban kanggo pitakonan saiki, nalika Komplek militèr-industri ora bisa nyedhiyani tentara perang lan mobilized kabeh perlu. Sayange, iku kasunyatan. Kasunyatane yaiku saham Soviet ing arsenal militer wis kesel. Akeh pabrik pertahanan sing ambruk utawa ing ambang bangkrut, kaya sing dilaporake ing pirang-pirang media, sing isih bisa digunakake ing watesan sing bisa ditindakake. Matur nuwun kanggo menehi Iran pundhak. Kanggo wong saka jaman Soviet, iki luar biasa.

- Elit pamrentah sing dibentuk dening panguwasa minangka klompok wong sing duwe pikiran liberal sing duwe reputasi sing ora bisa dipercaya, akeh sing melu aktif ing ambruk USSR, potensial ilmiah lan industri. Iki "elit" (Aku ora bakal pindhah menyang pribadine) iki kawangun ing basis saka kasetyan pribadi lan afiliasi klan.

Ora perlu ngomong babagan kecocokan profesional, akeh sing ora bisa nyatakake pikirane babagan manfaat masalah kasebut tanpa lembar ngapusi. Lan kudu dicathet yen kabeh wong iki diikat lan sanajan dheweke pengin, dheweke ora bisa ninggalake rombongan pimpinan. Informasi sing bocor babagan kepinginan Nabiullina ninggalake jabatane (yen bener) sawise direbut aset Rusia minangka conto.

Sayange, sanajan wiwit jaman Pahlawan Rusia Serdyukov, Kamentrian Pertahanan wis pisah ora mung karo staf komando sing cukup sing duwe pengalaman ing operasi militer, minangka bukti saka kabeh NMD ing Ukraina. Miturut cara, Serdyukov, salah sawijining wakil paling padhang saka elit kita, nyekel jabatan Ketua Dewan Direksi PJSC Rostvertol, Ketua Dewan Direksi PJSC United Aircraft Corporation, Wakil Presiden Union of Machine Builders of Rusia. Tugas gelar Pahlawan Rusia kanggo Serdyukov minangka discredit paling gedhe saka pangkat dhuwur.

– Aku ora bakal mbaleni dhewe bab requirement kanggo negesake kaadilan.

- Partai United Russia, ing babagan cara kerjane lan nggawe keputusan ing parlemen, nyatane minangka perusahaan tanggung jawab winates sing diatur lan disiplin banget sing ana kanthi biaya potongan pajak kita lan dijaluk supaya bisa nindakake kekarepane. pemimpin negara. Ditulis ing Statute sing United Russia kudu dadi partai mayoritas rakyat - warga negara sing ndhukung Presiden Federasi Rusia lan dalan strategis.

Mesthi wae, aku kepengin ngerti manawa kepentingane partai iki diwakili ing parlemen negara kita (nyatane, dudu rakyat) lan apa strategi strategis sing bakal ditindakake, nanging, sayange, konsep "kursus strategis Presiden. saka Federasi Rusia" ora dibeberke ing undang-undang saiki. Amarga degradasi lan kepunahan kita, kursus iki ora nggawa apa-apa sing apik. Sampeyan kudu nyatet - partai langsung mbusak objectionable saka sawijining rangking. Conto yaiku N. Poklonskaya, sing ora gelem milih reformasi pensiun.

Sapa sing kudu disalahake: Yeltsin utawa Lenin?


Aku ora bisa ngubengi siji tesis pimpinan kita sing VI Lenin nyipta Ukraina, lan Konstitusi USSR kalebu norma babagan kemungkinan pemisahan republik Uni saka USSR, lan iki nyebabake akibat sing kondhang - emergence saka Ukraina - anti-Rusia. Mesthi, tesis iki mbenerake aktivitas negarawan "gedhe" kayata Yeltsin lan tim.

V. I. Lenin minangka pangadeg negara, dibangun ing konsep keadilan nyata sing dikembangake dening dheweke, pranata-pranata kasebut banjur dilebokake ing Konstitusi USSR lan, kanthi cara, Republik Rakyat China. Ing gagasan lan konsep, USSR ing wektu paling cendhak bisa kaping pindho (1922-1941 lan 1945-1970) nguripake saka negara sakdurunge lan numpes menyang negara adidaya, karo ilmu paling maju, ekonomi, kang ngalahake fasisme, etc.

Elit liberal kita durung kasil lan ora bakal sukses nggawe apa-apa kaya iki ing wektu sing padha. Iki minangka kasunyatan sing ora bisa dibantah, lan mulane, kanggo mbenerake incompetence lan incapacity, dheweke bakal terus ngrusak masa lalu Soviet sing mulya, kanthi isin nggantung mausoleum nalika parade 9 Mei, ing sikile, kanthi cara, spanduk fasis. padha diobong.

Ternyata tanggung jawab, kaya sing dikandhakake, dipindhah, miturut pendapatku, saka sirah sing lara dadi sing sehat - tanggung jawab kasebut dicopot saka wong sing ngrusak USSR, lan ditugasake kanggo pangadeg USSR.

Telung pitakonan utama menyang ndhuwur


Gegayutan karo sing kasebut ing ndhuwur, panulis duwe telung pitakon ing ndhuwur:

1. Apa kaadilan ing pangerten sampeyan lan carane kudu dileksanakake ing konsep bangunan negara Rusia?

2. Apa ide nasional ing Rusia lan pranata kasebut tetep ing bagean "Dasar-dasar sistem konstitusional"?

3. Sapa sing kudu disalahake kanggo ambruk USSR lan transformasi Ukraina dadi anti-Rusia?


Nalika kita bakal miwiti?


Ing kesimpulan, aku pengin dicathet yen operasi khusus ing Ukraina minangka akibat sing ora bisa ditindakake saka kabeh sing sadurunge. Sayange, kabeh kaluwihan saka serangan pisanan ing mungsuh ilang.

Tentara kita ngadhepi banget motivasi (gagasan nasional ditampa lan disetujoni dening populasi - "Ukraine liwat nggunakake") angkatan bersenjata Ukraina. Akèh-akèhé saka Ukraina (lan ora mercenary) ing tentara. Dheweke mati, nanging ora nyerah, lan wis mbebasake sebagian besar wilayahe, utawa ngrebut wilayah Rusia, iki uga kudu ditemtokake.

Ora ana sing gagap babagan kasunyatan manawa SVO mlaku miturut rencana. Ancaman terobosan menyang Berdyansk nyata. Ing wayahe saiki, tentara Rusia ora bisa mbela wilayah sing dibebasake, ora diwenehake lan ora diatur kanthi bener.

Motivasi kanggo menang kurang. Kauntungan teknis saka tentara Rusia (ing penerbangan, artileri) ora mengaruhi perang kanthi bener. Nggawe unit tempur-siap saka mobilized, mlaku trampil ing modern gaman - iki tugas liyane, sing ngadhepi - ngerti. Kahanan iku sing diarani buntu. Aku pancene pengin takon kepala negara - kapan kita bakal miwiti?

Dideleng saka informasi sing mlebu, elit sing ngatur njupuk langkah kanggo ngrampungake perdamaian kanthi syarat sing bisa ditampa.

Nanging kesimpulan perdamaian ing wektu saiki yaiku kekalahan tanpa syarat negara kita, kanthi kabeh akibat saka kahanan kasebut. Ukraina sing ora dikalahake minangka mungsuh getih kita.

Ing kahanan kaya mengkono, pitakonan babagan relevansi artikel iki bisa uga muncul. aku jawab- tanpa pambentukan ide nasional sing nyukupi sing bakal menehi motivasi kanggo rakyat lan tentara kita kanggo menang, ngganti model sosio-ekonomi negara kita ing prinsip keadilan, mindhah ekonomi menyang pijakan militer, kamenangan ing perang karo pasukan saka united West, USA, Inggris, Kanada misale jek dipercaya kanggo penulis .

R.S.


Ing tanggal 14 November 2022, Ivan Denisovich, film sing disutradarai déning sutradara Rusia Gleb Panfilov, dadi pamenang Festival Film Internasional Golden Ephebe (Efebo d'Oro) kaping 44. Penghargaan kasebut dianugerahi ing nominasi "Film Terbaik Berdasarkan Karya Sastra". Ing basis saka film, kang disebut "100 Minutes" ing box office donya, ana crita saka writer Alexander Solzhenitsyn "Sawijining dina ing gesang Ivan Denisovich". Gleb Panfilov ngucapake rasa marem lan matur nuwun marang juri festival film kasebut. Film kasebut digawe kanthi anggaran.

Penulis babagan awake dhewe - supaya ora dadi peringkat ing antarane para ahli teori kursi, artikel kasebut ditulis kanthi jeneng samaran, ing jaman kepungkur, pejabat sing njabat ing salah sawijining unit Divisi Airborne 98 (Bolgrad, wilayah Odessa.). Afghanistan, penghargaan pemerintah, partisipasi ing acara nalika runtuh USSR. Siji-sijine pejabat ing unite sing ora gelem sumpah ing Ukraina ing taun 1991. Akademi sing durung rampung amarga dipecat. PhD ing Hukum.
Pengarang:
249 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 20. november 2022 06:15
    + 27
    Pisanan mikir bab Motherland, lan banjur bab sampeyan dhewe
    1. yuriy55
      yuriy55 20. november 2022 07:13
      + 66
      Mbok kesimpulan sing paling bener saka Nikolai Bondarenko:
      kita padha dibagi dening ketimpangan sosial blatant. Rakyat ora bakal ngetutake borjuis lan ora bakal mbela ...
      1. Alexander_Snegirev
        Alexander_Snegirev 20. november 2022 07:33
        +2
        Kutipan saka: yuriy55
        Wong-wong ora bakal ngetutake borjuis lan ora bakal mbela ...

        Iku wektu kanggo bali menyang dhasar.
      2. Boris55
        Boris55 20. november 2022 09:59
        -28
        Kutipan saka: yuriy55
        Wong-wong ora bakal ngetutake borjuis lan ora bakal mbela ...

        "Negara minangka sistem kaslametan, pelestarian lan pangembangan rakyat"
        Rakyat njaga negara. Ana wong sing nglindhungi borjuis sanajan tanpa kita, lan yen ana, dheweke mung bakal mabur menyang dhuwit.
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 21. november 2022 01:55
          0
          Iku misale jek sing ora seditious ditulis
          "Negara minangka sistem kaslametan, pelestarian lan pangembangan rakyat"
          Setuju, plus
          awit negara luwih aji kanggo rakyat tinimbang kanggo "borjuis".
          1. Sipil
            Sipil 21. november 2022 07:45
            +1
            Sapa sing kudu disalahake: Yeltsin utawa Lenin?

            Awake dhewe sing kudu disalahake. Sampeyan bisa pindhah menyang pangilon lan kanthi pribadi ngerti pelakune.
          2. insafufa
            insafufa 22. november 2022 08:22
            +1
            Inggih, miturut pranatan Ilyin, Lyusya arrestovich saiki urip kanggo ngapusi lan ngapusi maneh. Ilyin minangka perwujudan sosialisme nasional Rusia ing pangerten Klim Zhukov (video YouTube saka denifikasi Ilyin, ndeleng ana aku bakal langganan kabeh tembung) ngandika luwih saka sapisan ing video sing ora mung masyarakat miturut Ilyin, kaca tingal iki. iku rubbing marang massa jembar. Perwakilan saka masyarakat borjuis liberal, kang Ilyin, ora bisa menehi kita idea sing banget migunani, dhasar ora ditrapake kanggo Rusia. Gagasan kasebut mbebayani kanggo njaga Rusia minangka negara. Padha bisa lan ditrapake yen Rusia nyusut menyang aisles saka Moskow ing kaping Ivan 3, sampeyan bisa mbangun masyarakat miturut pranatan saka Ilyin. Masalah kabeh yaiku Negara, sing nduweni akeh populasi sing maneka warna ing babagan budaya lan agama, ora bisa digabungake ing ideologi Ilyin utawa Marx. Ilyin minangka produk ing jamane, jaman jayaning gagasan nasionalis, sing kita kabeh ngerti tibane papat kekaisaran Jerman, Austria, Ottoman lan Rusia. Ora ana sing bisa nyoba nglumpukake ing wates lawas. Ora bakal nganti lemu kanggo urip. Konsep donya Rusia miturut Ilyin (Solzhenitsyn) tabrakan marang tebing NWO. Ora ana jagad Rusia, kita kudu ngendhegake impen udan babagan iki lan elinga yen kita diarani gerombolan, mula kita kudu mimpin prajurit kaya sing diwènèhaké déning piagam gerombolan, dudu rompi saka wong-wong sing nglawan karusakan. nyabrang lan miwiti prajurit total. Ing Chechnya, Surovikin bravo nglaporake manawa kanggo prajurit sing tiwas sampeyan kudu mateni 4 x. Banjur ana sing kehabisan uap kanggo prajurit sing ditembak, sampeyan kudu mandheg ngutak-atik sing tatu lan, kanthi gerakan sing sithik, uga ngalahake dheweke.
      3. dhokter
        dhokter 21. november 2022 09:43
        +2
        Mbok kesimpulan sing paling bener saka Nikolai Bondarenko:
        kita padha dibagi dening ketimpangan sosial blatant. Rakyat ora bakal ngetutake borjuis lan ora bakal mbela ...

        Kenapa teka ing Ukraina? Lan uga ing negara, etc.?
        1. Alexander I
          Alexander I 21. november 2022 14:22
          0
          Ing kana, wong kaya Bondarenko bakal cepet nutupi cangkeme
          1. dhokter
            dhokter 21. november 2022 15:40
            -2
            Ing kana, wong kaya Bondarenko bakal cepet nutupi cangkeme

            Iki bener. Nanging ora kabeh.
            Ing Rusia, sadurunge revolusi, ora ana bau kesetaraan sosial. Nanging, wong-wong wungu marang Napoleon lan ing akeh perang liyane.
            Lan ing USSR sing padha karo sosial, detasemen kudu didegake ing Perang Donya II, lan iki sanajan kasunyatane ana masalah urip lan pati.
            Ora dadi prasaja. nglirik
      4. kula 1970
        kula 1970 21. november 2022 13:33
        +1
        Kutipan saka: yuriy55
        Mbok kesimpulan sing paling bener saka Nikolai Bondarenko:
        kita padha dibagi dening ketimpangan sosial blatant. Rakyat ora bakal ngetutake borjuis lan ora bakal mbela ...

        Lan Angkatan Bersenjata Ukraina ketoke berjuang kanggo sosialisme lan masa depan sing luwih cerah? Lan slogan Zelensky katon "Tanah sosialis ana ing bebaya !!" (c)?
        Omong kosong.....
    2. Boris55
      Boris55 20. november 2022 09:27
      -33
      Bondarenko ngapusi. Iku pumps munggah emosi, lan goal iku kanggo ngatur Maidan, uncalan mati pamaréntahan ala, nyiyapake sing apik, lan banjur kita bakal manggon ... Pitakonan mung - lan sawise sampeyan uncalan mati daya iki, sampeyan bakal duwe wektu kanggo nyetel liyane? Ing USSR, trik iki ora bisa.

      Aku wis ngirim kutipan iki kaping pirang-pirang sadurunge:

      "Kabijakan lan manajemen negara ing masyarakat "elitis" minangka persetujuan babagan kemungkinan macem-macem klompok klan-perusahaan nggunakake struktur lan sistem negara kanggo nggayuh tujuan perusahaan sing sempit.".

      Dianggep dening akeh minangka soko saka lapangan teori konspirasi, lan kita ora bisa duwe bab kuwi. Bisa uga ana klan ing Ukraina, nanging kita ora ...

      Kepiye kekuwatan dibangun ing Rusia saiki. Aku ora bakal nulis babagan peran Barat. Aku ngomong babagan kita, carane mbangun daya iki kanggo awake dhewe - babagan perestroika.

      Akeh wis lali, lan akeh malah ora ngerti, sing sak timelessness - iki nalika pamaréntahan lawas ninggalake, lan sing anyar durung kawangun, papat klompok klan-perusahaan utama perang kanggo kursi ing Kremlin. iku:

      - Sverdlovsk, dipimpin déning Yeltsin;
      - St Petersburg, dipimpin déning Sobchak;
      - Moscow, dipimpin déning Luzhkov;
      - Regionals, dipimpin déning Shaimiev.

      Minangka asil konfrontasi, Shaimiev, sing wis disebut presiden, dikirim kanggo pensiun lan diwenehi kanggo Feed Tatarstan ... Luzhkov, bebarengan karo tawon, metu saka gawe piala, miber menyang Swiss. Miturut data resmi, tiwas Sobchak minangka akibat saka serangan jantung akut ...
      Ing pungkasan abad pungkasan, kabeh kekuwatan ing Rusia ana ing tangan Sverdlovsk.

      Kenapa Yeltsin (Sverdlovsk) masrahake kekuwatan marang Putin (Petersburg)?

      Tujuane kanggo mindhah tanggung jawab kanggo ambruk Rusia saka sirah sing lara dadi sing sehat.
      Dheweke diangkat ing wektu nalika, ing mratelakake panemume, ambruk Rusia ora bisa dibalèkaké. Ayo kula ngelingake sampeyan yen klan Sverdlovsk lan St. Petersburg ora bisa didamaikan. Setelan St. Petersburg Sverdlovsk kanggo kepresidenan nganggep mung siji gol - Rusia isih bakal mungkasi, lan St Petersburg - khusus Putin - bakal tanggung jawab kanggo ambruk. Dheweke sing mesthine "dipakani" kanggo wong-wong, amarga kabeh masalah sing ditimbulake ...

      Dheweke salah ngitung lan matur nuwun marang Gusti Allah yen kita duwe Presiden Putin. Apa ana kekurangane? Dheweke bakal tansah dadi, nanging ora perlu kanggo "kathok renda" kanggo ngedhunake negara kasebut menyang Zaman Batu.

      Pamrentahan negara saiki wis dibangun wiwit taun 1952. Sampeyan ora bisa ngganti kaya ngono (Maidan). Tokoh-tokoh utama klompok klan-perusahaan wis diganti, nanging kelompok kasebut ora lunga menyang ngendi wae. Perjuangan antarane dheweke terus saben dina, saben jam, saben menit. Kadhangkala dadi umum.
      1. penasehat level 2
        penasehat level 2 20. november 2022 11:05
        + 24
        apa Sobchak mutusaké ing negara dibandhingake Luzhkov, Yeltsin, Shaimiev - carane padha padha? tokoh apa ana ing pamaréntahan saka Sobchak kanggo nimbang dheweke witjaksono ing kekuatan kanggo sing kadhaptar sadurunge 98? kok wong-wong sing disebut "St. Petersburg" mbangun Yeltsin Center lan ajeg ngunjungi ana karo kembang? bubar ing panggonan sing padha, K. Sobchak mbayangno film babagan bapake, ing tengah kekuwatan wong liya? sampeyan ngerti apa kesimpulan iku LOGIS, lan ora amarga, kaya sing sampeyan duwe - "Aku pracaya iku supaya, amarga aku seneng banget"? sing "St. Petersburg" iku sub-klan (waris) saka Yeltsin ..
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 21. november 2022 02:02
          -3
          kok mantu EBN - iki nganti 22 g
          Amarga dheweke dibutuhake (uga Chubais) kanggo nyoba rembugan karo Kulon liwat saluran non-resmi.
          Ora mungkin kanggo nggayuh persetujuan kanthi nimbang kapentingan kita, lan mulane, tanggal 24 Februari, kita pindhah menyang cara liya kanggo mbela kepentingan kita.
        2. ahdyery
          ahdyery 21. november 2022 10:59
          0
          aja golek keadilan ing sistem moneter, kekuwatane para elit nanging dudu rakyat
        3. SavranP
          SavranP 21. november 2022 19:13
          +1
          Sampeyan mbokmenawa oversimplifying. Kahanan ing Rusia, utamane ing awal taun 90-an, rumit banget lan macem-macem. Contone, sampeyan ora nyebutake G, Popov, walikota pisanan Moskow, sing sadurunge Luzhkov. Lan Popov saka klompok "demokrat", padha karo Sobchak, sing nggawa Yeltsin kanggo daya. Ing wektu sing padha, para pengusaha kejahatan lan "bayangan" sing terorganisir muncul ing permukaan lan bisa nggawe legalisasi ibukutha. Perang langsung pecah antarane wong-wong mau. Kanthi detasemen lengkap Kementerian Dalam Negeri lan KGB, dheweke duwe keprihatinan dhewe.
        4. Boris55
          Boris55 22. november 2022 07:56
          -3
          Quote: penasehat level 2
          apa Sobchak mutusaké ing negara dibandhingake Luzhkov, Yeltsin, Shaimiev - carane padha padha?

          Ya, ing ngendi ana sawetara profesor, walikota sawetara ibukutha budaya Rusia, kanggo saingan karo wong sing mabuk saka Uralmash ngguyu
          Aku ora ngrembug babagan faktor eksternal. Aku bisa ngomong yen Yeltsin diangkat dadi presiden kita, amarga alasan sing padha Zelensky diangkat ing Ukraina - dheweke gampang dimanipulasi.

          Quote: penasehat level 2
          "St. Petersburg" mbangun Yeltsin Center

          St. Petersburg saiki Matvienko. Presiden kerja karo sing bisa mutusake apa wae.
          1. penasehat level 2
            penasehat level 2 22. november 2022 08:15
            +1
            Aku duwe, yen sampeyan ora ngeweruhi, kabeh frasa dibangun ing logika kesimpulan iki
            Quote: penasehat level 2
            sampeyan ngerti apa kesimpulan iku LOGIS, lan ora amarga, kaya sing sampeyan duwe - "Aku pracaya iku supaya, amarga aku seneng banget"? sing "St. Petersburg" iku sub-klan (waris) saka Yeltsin ..

            sakperangan alesan, sampeyan lunga menyang kadohan ing tartamtu, tanpa menehi komentar ing bab utama .. nanging yen sampeyan pancene pengin dadi luwih bab tartamtu "nglirwakake" kesimpulan utama
            Kutipan: Boris55
            Ya, ing ngendi ana sawetara profesor, walikota sawetara ibukutha budaya Rusia, kanggo saingan karo wong sing mabuk saka Uralmash

            ya .. endi tenan .. utamané yen salah siji saka iku Presiden, lan kaloro ora.. nuansa sethitik, tengen?
            Kutipan: Boris55
            Yeltsin diangkat dadi presiden kita, amarga alasan sing padha Zelensky diangkat ing Ukraina - dheweke gampang dimanipulasi.

            Cukup, aku ora bakal mbantah ing kene, aku malah setuju, mungkin dheweke ora milih, nanging ora ngilangi manawa ...
            Kutipan: Boris55
            St. Petersburg saiki Matvienko. Presiden kerja karo sing bisa mutusake apa wae.

            lan kene dina iki lan Matvienko, yen iku bab 98 lan kasunyatan sing GDP dhewe saka "St. Petersburg"? utawa dheweke dhewe, ing pangertèn saka Yeltsin Center dibiayai saka budget, muddied minangka "St. Petersburg", nanging PDB ora dadi kagungane ing sembarang cara - minangka dadi utama, dumadakan mandhek dadi. "St. Petersburg"? dadi opo? kepiye dheweke dadi Presiden - apa kabeh wong lali sing sadurunge?
            1. Boris55
              Boris55 22. november 2022 13:27
              -5
              Quote: penasehat level 2
              ngomong bab 98

              Komentar pisananku.
              Aku ngomong bab langgeng - iki nalika daya lawas wis ilang, lan anyar durung teka. Yeltsin durung dadi presiden. Aku ngomong babagan pambentukan pamaréntahan anyar lan perjuangan klan. Aku nyoba decipher kutipan iki (aku mbaleni):

              "Kabijakan lan manajemen negara ing masyarakat "elitis" minangka persetujuan babagan kemungkinan macem-macem klompok klan-perusahaan nggunakake struktur lan sistem negara kanggo nggayuh tujuan perusahaan sing sempit."

              Tanpa mangerteni iki, ora bisa ngerti apa sing kedadeyan ing kekuwatan lan kekuwatan. Mekaten ingkang kula aturaken.

              ps
              Aku ngucapke matur nuwun kanggo kabeh wong (+17), utamane sing minus (-47), amarga komentarku narik kawigaten lan ora nggawe akeh wong sing ora peduli (64). hi
              1. penasehat level 2
                penasehat level 2 22. november 2022 14:31
                0
                Kutipan: Boris55
                Aku ngomong bab langgeng - iki nalika daya lawas wis ilang, lan anyar durung teka.

                EBN minangka pamrentahan anyar iki lan langsung teka saka ambruk serikat pekerja .. Luzhkov lan Shaimiev - paling ora kanggo alasan iki dheweke ana ing sangisore dheweke lan ora nuduhake kamardikan sing gedhe banget .. lan kabeh walikota sing pangkat luwih murah - kayata Sobchak, kabeh liyane..
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Boris55
          Boris55 20. november 2022 13:16
          -7
          Kutipan saka: yuriy55
          Alignment kasebut kaya ing ngisor iki: salah siji sing kuwat (sanajan rada ora sopan) Lebed teka ing presiden lan nggiling kabeh kelompok gangster.

          Lebed, nolak kanggo melu ing babak kapindho Pemilu, mangkono ngiyanati kabeh sing milih kanggo wong, nampa Western Siberia kanggo mrentah. Tembungé: "Ora ana tanah sing ngluwihi Ural kanggo kita." Mungsuh iki njupuk bagéyan aktif ing ambruk Rusia. Entangled ing kabel voltase dhuwur - ana iku dear!

          Ngelingake sampeyan babagan Republik Timur Jauh, babagan Rossel lan Ural Franks, babagan Khasavyurt, babagan supremasi hukum lokal liwat hukum federal, slogan "Stop feed Caucasus (Moscow)" .. etc.?

          Kutipan saka: yuriy55
          Nyatane, rong puluh taun, negara sing sabar dibutakan saka sisa-sisa negara adidaya.

          Terpila saka USSR sajrone 10 taun Humpbacked karo Yeltsin lan para leluhure.
          Kanggo 20 taun, kita wis rusak untu saka hegemon ing Suriah, lan saiki kita bejat mati ing Ukraina!
          1. yuriy55
            yuriy55 20. november 2022 13:40
            + 13
            Rampung karo konjektur sampeyan. Lebed lan melu ing pemilihan kanggo njupuk votes saka Zyuganov. Dheweke ora kudu dadi presiden ing taun 1996. Dheweke mung dituku lan dheweke setuju karo rega kasebut. Zyuganov dadi pengecut (kaya ing taun 2021) lan ngomong, bisa uga dheweke wedi karo prospek ...
            Apa sing kedadeyan karo Lebed yaiku apa sing kedadeyan karo pesaing kanggo tahta (ing mangsa ngarep) ...
            M. Evdokimov, gubernur kapilih ing Altai, bisa uga ora setuju karo panguwasa ...
            mulane ing dalan wong-wong kuwi ana kabel listrik, utawa mobil, utawa bojo liyane sing nganggo bedhil ...
            Yen EBN nggawe negara pasien, kenapa Pak Putin ora mandheg memuji dheweke?! Dheweke malah pengin mbangun pusat ing Moskow ...
            Kutipan: Boris55
            Kanggo 20 taun, kita wis rusak untu saka hegemon ing Suriah, lan saiki kita bejat mati ing Ukraina!

            Dadi Putin uga dokter gigi-bedah?! Ana asil tartamtu ing bejat mati?!
            Tandem China - Rusia bisa nyuda hegemon ... Justru amarga Xi ora pengin piyambak karo Amerika Serikat, kita isih nggambarake soko ...
            Yen ing mangsa ngarep Putin ora menehi hasil karo oligarki lan nemtokake sapa sing luwih larang tinimbang sejarah ibune, kita bisa ngalami masalah gedhe. Iku Rusia sing bisa utawa ora ndhukung negara nakal ... Negara cilik lan tanggi (mantan sedulur sekutu) sijine neraka ing gelaran Rusia karo EU lan Amerika Serikat.
            1. Boris55
              Boris55 20. november 2022 14:20
              -10
              Kutipan saka: yuriy55
              Yen EBN nggawe negara pasien, kenapa Pak Putin ora mandheg memuji dheweke?!

              Amarga sawise janjian Putin minangka presiden, klan Sverdlovsk ora lunga menyang ngendi wae. Dheweke isih kuwat. Pusat Yeltsin nyekseni iki. Klan kasebut bisa ngrampungake masalah tartamtu, lan Putin nggarap dheweke. Ngrawat Putin saka wong-wong mau yaiku Peskov.

              Kanggo nyegah klan-klan saka siji liyane, ana kompromi ing antarane wong-wong mau. Posisi kekuwatan dipérang antarane klan, lan yen siji sel kosong, mula dikuwasani wong saka klan sing padha.

              Muter kontradiksi antarane klan, Putin bisa ngupayakake kabijakan kanggo kepentingan Rusia ..

              Nasionalisasi para oligarki lagi ditindakake. Dheweke alon-alon, kanthi rattle, nanging wiwit kerja kanggo kepentingan Rusia. Iku uga bener sing padha mbiayai pamaréntah Rusia ing pengasingan.

              Kutipan saka: yuriy55
              Negara-negara cilik lan tangga-tanggane (mantan sedulur sekutu) nggawe perang antarane Rusia lan Uni Eropa lan AS.

              CSTO, SCO, BRICS - organisasi iki mung ngembangake.

              Peradaban Barat tansah nglawan peradaban Rusia. Konfrontasi iki ora diwiwiti wingi lan ora bakal rampung sesuk. Nasib negara cilik dadi suket ing medan perang (Ukraina).
              1. yuriy55
                yuriy55 20. november 2022 15:48
                + 11
                Sampeyan ngerti apa sing bakal dakkandhakake ... Kanggo Rusia saiki, sing paling penting yaiku persatuan lan negara kesatuan karo Republik Belarus. Ing posisi kaping pindho ana hubungan karo China, amarga tanpa China bakal angel kanggo Rusia. Kanthi negara liya: Iran, Suriah lan sing ndhukung ing PBB, hubungan moderat diukur dibutuhake, sing tegese ing donya iki dhukungan luwih penting kanggo Rusia tinimbang perdagangan bodho ing sumber daya karo mungsuh.
                Rusia kapekso kanggo ngurangi kanggo minimal dhaftar negara EU karo kang perlu kanggo njaga hubungan perdagangan ... Iku wektu kanggo berkembang produksi kita dhewe saka obat-obatan lan liyane sing disebut shortages, kang perlu kanggo tumindak nyata. revisi kapabilitas domestik.
                Cukup karo slametan lan bal. Kita nari lan rampung nyanyi ... Sabanjure - bokong, sing ora bakal kaget sapa wae. Wektu kanggo nutup sumbering odes lan masmur iki kanggo kamulyan sing langgeng, siji lan siji.
                Kabeh kita minangka umat sing kudu ngerti manawa ora mokal kanggo terus urip kaya iki, nanging njijiki lan njijiki ...
                Makarya kanthi tekun kanggo kepentingan negara lan masyarakat, nyipta nilai-nilai fisik (nyata), conto moralitas sing dhuwur - iki minangka conto sing pantes ditiru. Lan uga JUJUR, JUJUR, TANGGUNG JAWAB ATAS TEMBUNG LAN TINDAKAN.
                Kutipan: Boris55
                CSTO, SCO, BRICS - organisasi iki mung ngembangaken.

                Ekspansi sing katon kudu dianggep kanthi ati-ati. Iku kedadeyan yen iki minangka tandha-tandha njaba meteng utawa wong sing mangan akeh banget.
            2. kelip-kelip
              kelip-kelip 21. november 2022 02:04
              -1
              Ana asil tartamtu ing bejat mati?!
              Apa ISIS isih ana ing Suriah?
              1. yuriy55
                yuriy55 21. november 2022 19:12
                +1
                Quote: kelip-kelip
                Apa ISIS isih ana ing Suriah?

                Iki sing ditulis dina iki:
                https://topwar.ru/205449-vks-rossii-nanesli-aviaudary-po-obektam-bandformirovanij-na-severe-idliba.html
          2. SavranP
            SavranP 21. november 2022 20:18
            0
            Lebed muncul kanggo pemilihan gubernur Wilayah Krasnoyarsk lan menang. Iki Siberia wétan, dudu sisih kulon. Amarga ora gelem melu ing babak kapindho, Lebed nampa jabatan Sekretaris Dewan Keamanan. Ing posisi iki, dheweke mungkasi perang Chechnya pisanan kanthi nandatangani perjanjian Khasavyurt. Yeltsin ora seneng lan nyingkirake Lebed saka jabatane, sanajan akeh ing Federasi Rusia sing ana ing sisih Lebed ing babagan iki. Penulis artikel kasebut kaya-kaya kaya Jenderal Lebed, perwira militer, ngerti kabeh lan ngerti kabeh, percaya yen kanthi prentah bisa mutusake kabeh lan mbangun kabeh wong kanthi rangking, ekonomi bakal lurus yen diwenehi arah, lsp. . Ing pungkasan mangsa pisanan, rating Lebed ana ing endi wae udakara 30%. Panjenenganipun wanted kanggo pindhah kanggo istilah kapindho, lan mulane lelungan ngubengi pinggiran. Amarga ukuran wilayah kasebut, perlu nggunakake penerbangan. Kacilakan kasebut kedadeyan amarga pilot helikopter kasebut pengin mendarat amarga jarak pandang sing kurang, nanging Lebed kesusu lan didhawuhi mabur.
      3. Hantu Teran
        Hantu Teran 21. november 2022 11:32
        +3
        Kutipan: Boris55
        ing wektu nalika, ing mratelakake panemume, ambruk Rusia wis ora bisa dibalèkaké maneh.

        Ora ana "ambruk ora bisa dibalèkaké" ing 1999 (lan ora 1991-1992) malah cedhak.
        "Kulawarga" Yeltsin lan stratum sing mentas digawe saka ibukutha gedhe lan super gedhe ngrampungake rong masalah tartamtu. Kaping pisanan padha kasengsem ing kakebalan pribadi, kaloro - ora mung kakebalan pribadi, nanging uga kakebalan ditampa ing apa-apa. "Lelang silihan-kanggo-enggo bareng" (terus terang lan defiantly acara ora adil ing hakekat banget, ing kang akèh-akèhé saka pedunung Rusia padha bener dirampok) lan sak "privatisasi voucher" saka kepemilikan pribadi gedhe saka sarana produksi.
        Lan kahanan ing Rusia ing taun 1999 kaya sing kamenangan ing pemilihan sabanjuré saka pasukan politik kiwa meh ora bisa dihindari, kang wakil meh unanimously ngumumaké sing pitakonan saka revisi asil saka "lelang silihan" lan, paling kamungkinan, narik kawigaten penyelenggara lelang kasebut bakal diunggahake dadi tanggung jawab statutori.
    3. IBRShB
      IBRShB 20. november 2022 21:10
      0
      Bondarenko luwih ngyakinake nalika ngomong kanthi tenang. Lan nalika dheweke ngacungake tangane, gugup lan kesandhung, dheweke wiwit ngganggu. Nanging dheweke ngomong sing bener, sampeyan ora bisa mbantah.
      1. kelip-kelip
        kelip-kelip 21. november 2022 02:09
        -5
        Bondarenko luwih persuasif nalika ngomong kanthi tenang
        Ya, persuasif.
        Lan nalika dheweke ngacungake tangane, gugup lan kesandhung, dheweke wiwit ngganggu
        Lan kenapa dheweke gugup lan gagap?
        Lan kabeh amarga dheweke ngerti yen dheweke munafik.
        1. yuriy55
          yuriy55 21. november 2022 05:42
          +6
          Quote: kelip-kelip
          Lan kabeh amarga dheweke ngerti yen dheweke munafik.

          Sampeyan ngerti, wong, kanthi tanpa emosi utawa sadurunge nyeret, nerangake marang Rusia yen perlu kanggo reformasi pensiun, malah takon kanggo nambani iki kanthi pangerten ...
          Lan "wong bodho" isih mutusake manawa iki munafik ...
          1. kelip-kelip
            kelip-kelip 21. november 2022 12:45
            -4
            wong rampung tanpa emosi lan sadurunge nyeret nerangake kanggo Rusia perlu kanggo Adoption saka reformasi pensiun
            Aku uga elinga yen rapat pemerintah, ing ngendi "wong", meh ora nahan emosine, dipeksa setuju karo reformasi pensiun.
            Lan "wong bodho" isih mutusake yen iku munafik.
            Apa jinis munafik kuwi?
            malah dijaluk ditambani kanthi pangerten
            Dheweke njaluk sampeyan nambani kanthi pangerten nalika ukuran kasebut DIPEKSA.
            1. yuriy55
              yuriy55 21. november 2022 13:23
              +2
              Quote: kelip-kelip
              Dheweke njaluk sampeyan nambani kanthi pangerten nalika ukuran kasebut DIPEKSA.

              Kanthi langkah sing dipeksa, pejabat lan garwane ora diidini entuk milyaran saka hawa tipis, lan menteri sing duwe penghasilan luwih dhuwur tinimbang presiden dipecat kanthi rampasan tanpa hak kerja ing badan pamrentah, kanthi kelangan kapercayan ...
              Ya, emas atusan ton ora kena digawa metu saka negara, diijolake karo kertas, sing dibuwang. Lan wong-wong sing njupuk milyar metu saka negara sak NWO impaled lan takon kanggo nambani iki karo pangerten.
              1. kelip-kelip
                kelip-kelip 21. november 2022 16:13
                0
                Kanthi langkah sing dipeksa, pejabat lan garwane ora diidini entuk milyaran saka hawa tipis, lan menteri sing duwe penghasilan luwih dhuwur tinimbang presiden dipecat kanthi rampasan tanpa hak kerja ing badan pamrentah, kanthi rasa percaya diri ..

                Yen kabeh masyarakat ambegan iki, banjur carane sampeyan bisa ngganti kabeh sewengi.
                Kira-kira 15 taun kepungkur ana program sing ngomong babagan sopir bis sing nemokake tas koleksi jutaan rubel ing dalan. Dheweke njupuk lan masrahake menyang polisi. Dadi kabeh wong ing komentar nulis yen dheweke nindakake. ak
                ---
                Sikapku marang presiden yaiku: dheweke mbangun omah saka bahan-bahan sing ana ing tangane.
                Yen sampeyan nemokake dhewe ing alas, banjur gawe omah saka kayu, yen sampeyan nemokake dhewe ing watu, banjur metu saka watu.
                ---
                Saka crita Shoigu: sapisan (Putin lagi wae dadi presiden) padha bali ing pesawat padha sawise darurat liyane, Putin meneng kanggo dangu lan dumadakan ngandika ana kasempatan kanggo nyimpen Rusia lan kasempatan iki kudu digunakake.

                Lan kahanan kaya mangkene: ing sisih siji, para oligarki, ing sisih liyane, pejabat sing korupsi. Lan kasempatan sing padha ora bisa ngadeg saben liyane. Ing kontradiksi iki, negara iki disimpen.
                Banjur padha wiwit aktif nglawan korupsi lan oligarki (ing Ustinov), nanging padha kudu nyerah kegiatan, amarga negara ana ing verge saka perang sipil, lan iku 2007.
                Lan mung penolakan kanggo aktif mbantu supaya perang sipil ing Rusia. Miturut cara, salah siji saka statements umum pungkasan Kryuchkov (mantan kepala KGB) pengabdian sabenere kanggo kahanan iki - sing perang sipil wis nyingkiri.
                ---
                Dadi ora gampang kaya sing kita pikirake.
                1. Garik Gorkin
                  Garik Gorkin 24. november 2022 11:08
                  -1
                  .. negara iki ana ing ambang perang sipil, lan iku 2007.

                  Hello! Aku kasengsem ing informasi iki, nanging ora bisa nemu apa-apa ing Internet bab "ing verge saka perang sipil ing 2007."
                  Apa sampeyan duwe link?
                  1. kelip-kelip
                    kelip-kelip 24. november 2022 14:09
                    -1
                    Apa sampeyan duwe link?

                    https://www.kommersant.ru/doc/812840?ysclid=lauysjjg4y162827123
                    https://zavtra.ru/blogs/2007-10-3113?ysclid=lauz1bgj46500505031
            2. Mishka78
              Mishka78 21. november 2022 17:53
              +2
              Quote: kelip-kelip
              Dheweke njaluk sampeyan nambani kanthi pangerten nalika ukuran kasebut DIPEKSA.

              Persis. Apa IMF meksa? Utawa ora? Utawa blok ekonomi liberal sing dikutuk, sing nandhang sangsara kita wis berjuang kaya yuyu sajrone 22 taun? Utawa sapa maneh saka wong jahat sing mlebu ing njero bunder?
              1. kelip-kelip
                kelip-kelip 21. november 2022 21:57
                -1
                Persis. Apa IMF meksa? Utawa ora? Utawa blok ekonomi liberal sing dikutuk
                Sampeyan kebak sarkasme.
                Bayangake manawa ana uga kahanan sing meksa sampeyan nindakake tumindak tartamtu.
                Wiwit taun 90-an, kita wis dadi bagéan saka sistem ekonomi global. Lan sistem iki ora digawe dening kita, lan kita ora duwe hak ana. Ing kerangka sistem iki (divisi tenaga kerja internasional), kita mung kudu ngedol minyak lan gas - minangka imbalan, kita bakal nampa "sikil grumbulan".
                Ninggalake sistem iki tegese kelangan barang-barang penting, kanggo ngisi barang kasebut kudu nggawe sistem ekonomi donya kanthi miniatur (ing negara kita), sing mbutuhake investasi lan pasar kanggo adol barang.
                Dadi ya, kita dipeksa ngrungokake: ngetutake rekomendasi saka IMF, WHO, WTO, lan liya-liyane.
                We ngrungokake kanggo 30 taun, kawujud nganti kita mbangun munggah sawetara ekonomi, Kapabilitas militèr, sawise kang kita sijine nerusake kahanan kita dhewe (padha lan ora bisa dibagi hak) lan, minangka asil saka ora nepaki kondisi kita, miwiti NWO.
                Nang endi wae kaya ngono.
          2. SavranP
            SavranP 21. november 2022 14:36
            -2
            "Nanging" wong bodho "isih mutusake manawa iki munafik ... Inggih, apa dana pensiun Rusia, kanthi gasp pungkasan, ora katon mung ora wajar. Organisasi lan manajemen lan penggalangan dana wis lawas. Lan sing paling penting, liberal ing awal 90s ing Duma lan pamaréntah nindakake owah-owahan ing undang-undang pensiun Soviet, kalebu ngganti pengalaman kerja minimal kanggo ngitung pensiun, umur limang taun. Nalika sawetara wong sambat babagan pensiun cilik, dheweke lali njlentrehake ing ngendi dheweke kerja lan suwene. Ing Federasi Rusia, hukum pensiun minangka hibrida aneh saka hukum Soviet lan pasar. Miturut cara, ing China, sawetara wong nampa pensiun negara.
      2. yuriy55
        yuriy55 21. november 2022 05:39
        +4
        Kutipan: MBRShB
        Bondarenko luwih ngyakinake nalika ngomong kanthi tenang. Lan nalika dheweke ngacungake tangane, gugup lan kesandhung, dheweke wiwit ngganggu. Nanging dheweke ngomong sing bener, sampeyan ora bisa mbantah.

        Sampeyan nonton Minggu Sore Solovyov lan sampeyan bakal pracaya ing phlegm Bondarenko.
  2. goblok
    goblok 20. november 2022 06:22
    -8
    Kabeh artikel kebak karo gagasan kaadilan Rusia. Nanging nyoba kanggo ngerti kok malah ing USSR idea iki ora menang, ora. Lan titik kasebut pancen prasaja. Inti kekuwatan minangka kontradiksi utama. Dheweke tansah ora adil. Ana pimpinan lan bawahan. Lan hakekat iki tansah nolak kaadilan. Ing USSR, padha nyoba kanggo ngganti esensi iki karo ideologi, lan ora bisa.
    1. Eduard Vaschenko
      Eduard Vaschenko 20. november 2022 09:22
      +9
      Kabeh artikel kebak karo gagasan kaadilan Rusia.

      Lan kabeh negara liya ora duwe ide babagan keadilan - apa dheweke duwe gagasan ketidakadilan?
      Kaadilan "Rusia" utawa "Prancis" minangka penemuan nasionalis lan nyanyi bareng karo dheweke.
      Mulané dhèwèké gawé susahé para bangsa. Amargi pranyata kaadilan kita punika adil, lan kaadilanipun klentu, boten sami.
      Amerika ditakoni: apa sampeyan kanggo kaadilan? Lan apa bakal padha ngomong: "Ora, mesthi kita ora. Kita nglawan kaadilan."
      "Kabeh iku kanggo kaadilan", nanging beda kanggo saben wong, iku adil kanggo suku kanibal saka periode suku mangan tawanan, protein kewan kritis kurang, kanggo wong sing arep mangan - iki ketidakadilan.
      Keadilan ora minangka konsep nasional, nanging ... ekonomi lan kelas, wis ana ing sajarah masyarakat lan bakal tetep.
      Nalika sawetara wong Rusia dadi raja feodal lan liya-liyane dadi budak, ing sisih apa kaadilan Rusia?
      1. Hyperion
        Hyperion 20. november 2022 11:23
        +8
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Lan kabeh negara liya ora duwe ide babagan keadilan - apa dheweke duwe gagasan ketidakadilan?

        Zhukov lan Meisner wis ngomong apik babagan topik "kaadilan" lan "spiritualitas" liyane Ilyinsky.
        https://www.youtube.com/watch?v=V_FORqVeJuQ
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 20. november 2022 12:01
          +8
          Zhukov lan Meisner wis ngomong apik babagan topik "kaadilan" lan "spiritualitas" liyane Ilyinsky.
          https://www.youtube.com/watch?v=V_FORqVeJuQ

          manawa
        2. IBRShB
          IBRShB 20. november 2022 21:14
          +7
          Muller - Stirlitz:
          - Dakkandhani, Stirlitz, sapa filsuf favorit sampeyan?
          - Ivan Ilyin!
          - Hmmm ... Stirlitz, sampeyan mesthi dadi mata-mata SOVIET?
      2. goblok
        goblok 20. november 2022 20:57
        -1
        Kepiye bangsa liya bisa duwe keadilan, sanajan ora ana konsep kasebut ing basa kasebut? Ing basa Inggris, iki minangka keadilan - legalitas. Ing Jerman, Gerechtigkeit uga legalitas. Deleng dhewe ing basa Prancis. Ora mungkin ngomong karo Chukchi babagan fisika kuantum ing Chukchi, yen ora ana konsep ing basa kasebut.
        1. Eduard Vaschenko
          Eduard Vaschenko 21. november 2022 07:13
          +4
          Filologi ing gaya Zadorny: Rusia - Etruscan.
          Yen ora ana ing basa liya, yen ngguyu banjur ora ana sing bisa diomongake ... fenomena iki ora ana ... dadi apa?
          Lan kita duwe sing ora dingerteni wong liya, saka tembung kasebut, nanging kita bangga ...?
          Iku mung ing framework pembangunan sajarah, kita entuk (ing rama tsars) kaadilan dhewe, lan nyoba adil - dhewe. Lan kudu ana sinonim, sing nalika terminologi merges, banjur kita bisa ngomong sing kita duwe kaadilan saka th th, nanging sampeyan ora duwe.
          Ing sawetoro wektu, ana reformasi "adil" sing terus-terusan ing Rusia. kayata pensiun kanggo "wong biasa", sampeyan bisa meneng babagan keadilan.
      3. Kurganets-45
        Kurganets-45 21. november 2022 13:42
        +1
        minangka salah siji lagu ngandika: "urip miturut kalbu - muni ayu, kalbu wong ngidini anak kanggo dirudopekso." Pitakonan babagan keadilan lan moralitas minangka pitakonan filosofis sing ora bisa dijawab kanthi jelas. Mulane, kanthi hak wong sing kuwat, sing kuwat mesthi bakal nemtokake, dudu sing ringkih. Lan yen sadurunge padha instilled kaadilan ing sampeyan karo tongkat, saiki padha meksa sampeyan karo ruble lan sampeyan ora bisa menyang ngendi wae. Lan pranyata rakyat jelata iku sakabehe gumantung marang panemune wong kang “kuwat” marang urip lan struktur negara, dadi abdine ing makna harfiah lan dadi abdi saka pepenginane.
    2. yuriy55
      yuriy55 21. november 2022 05:48
      +2
      Quote: dumnik
      Nanging nyoba kanggo ngerti kok malah ing USSR idea iki ora menang, ora. Lan titik kasebut pancen prasaja. Inti kekuwatan minangka kontradiksi utama.

      Penyimpangan sistem kekuwatan, nalika kekuwatan wiwit kerja mung tetep dadi pimpinan ing salawas-lawase, lali saka sapa lan sapa sing ditugasake, yaiku kekuwatan negatif.
      Kekurangan pengungkit kanggo mundur saka struktur kekuwatan dening sumber kasebut, kekurangan akuntabilitas lan akuntabilitas, minangka alasan bosok kekuwatan ...
      1. kula 1970
        kula 1970 21. november 2022 13:46
        +1
        Kutipan saka: yuriy55
        Penyimpangan sistem kekuwatan, nalika kekuwatan wiwit kerja mung tetep dadi pimpinan ing salawas-lawase, lali saka sapa lan sapa sing ditugasake, yaiku kekuwatan negatif.

        Lan sampeyan bisa menehi paling ora siji conto - nalika daya mandheg clinging kanggo daya? Lan kandha - "Oh, oke ... aku ora butuh kekuwatan iki ... luwih becik aku nandur kentang ..."?
        1. Vyacheslav Krylov
          Vyacheslav Krylov Wingi, 07:22
          0
          Ana conto, siji, minangka pangecualian kanggo aturan.
          1. kula 1970
            kula 1970 Wingi, 13:58
            0
            Kutipan: Vyacheslav Krylov
            Ana conto, siji, minangka pangecualian kanggo aturan.
            - "Я устал, я ухожу"? belay
            1. Vyacheslav Krylov
              Vyacheslav Krylov Dina iki jam 16:53
              0
              Между "не нужна" и "устал" есть некоторое отличие. Ельцина "устали", допустим. Но вариант "не нужна" - это скорее эквивалент "новых нарожать" из известного анекдота (альтернатива - "этих отмыть").
              1. kula 1970
                kula 1970 Dina iki jam 18:01
                0
                Kutipan: Vyacheslav Krylov
                Между "не нужна" и "устал" есть некоторое отличие. Ельцина "устали", допустим. Но вариант "не нужна" - это скорее эквивалент "новых нарожать" из известного анекдота (альтернатива - "этих отмыть").

                Вы сказали о
                Kutipan: Vyacheslav Krylov
                contone, unit[/ B]
                если Ельцина "ушли" - то кто этот [b]единичный contone?
                Sapa?
                1. Vyacheslav Krylov
                  Vyacheslav Krylov Dina iki jam 18:25
                  0
                  Римский император, имя не помню (х/ф "Москва слезам не верит").
                  1. kula 1970
                    kula 1970 Dina iki jam 18:34
                    +1
                    Kutipan: Vyacheslav Krylov
                    Римский император, имя не помню (х/ф "Москва слезам не верит").
                    с таким же успехом можно сказать что Лужков ушел пчел разводить....
                    Мы не знаем достоверно причин ухода того римского выращивателя капусты
  3. bingo
    bingo 20. november 2022 06:24
    -44
    Penulis nggawe kesalahan klasik saka liberal - dheweke ngomong babagan hak, lali babagan tugas.
    Dadi, tujuane para liberal, demokrat, lan produk-produk incest yaiku mbangun MASYARAKAT SIPIL. Ora kaya monarki utawa tirani, utawa, contone, kediktatoran proletariat, ing ngendi pasukan tartamtu nganggep ALL kekuwatan lan tanggung jawab kanggo asil - ing MASYARAKAT SIPIL, SETIAP warga negara tanggung jawab kanggo asil kasebut. Tanggung jawab kanggo asil pemilu, kanggo negara mlebu ing perang, kanggo tingkat lair kurang, kanggo kasunyatan sing ora nampa gaji atusan yuta. Mekaten, cah lanang, lali babagan Nazidea - ora ana sing kudu nggawe sampeyan - kita kabeh milih sistem saiki, lan Nazidea ing kene yaiku sampeyan, kaya pionir kasebut, tanggung jawab kanggo kabeh dhewe. dadi yen ana sing ora seneng karo apa-apa - karsa bebas. nyipta paukuman lan ngukum DIRI. Lan supaya njaluk saka wong natsideyu lan laporan liyane - dadi apik minangka kanggo nyerahke ALL kapenuhan daya kanggo wong-wong sing padha arep njaluk laporan. Lan disiapake kanggo mangerteni ing singsot pisanan sing mratelakake panemume ora dianggep, contone, dening monarki, kaya ing Kanada. ana, sawetara timbalan ora gelem sumpah setya marang Charles III - lan ora Care sing padha popularly kapilih. Ditendhang metu saka Parlemen - lan iku. Lan ora ana kritik lan protes sing bisa ngganti iki - raja mung bisa digulingake, lan dheweke bisa ngidini rapat umum, utawa bisa uga ora - raja banget konstitusional pancen ora wajib ngrungokake sampeyan, umpamane, dheweke mutusake nglanggar konstitusi.
    1. amatir
      amatir 20. november 2022 06:59
      + 22
      Saben warga negara tanggung jawab kanggo asil kasebut.

      Ana lelucon lawas babagan demagoguery demokratis iki:
      - Apa bisa dirudopekso wong wadon ing wayah awan ing alun-alun tengah?
      -Ora. Wong-wong disiksa dening pitutur.
    2. Oldgerd_m
      Oldgerd_m 20. november 2022 09:21
      +4
      Apa sampeyan ndeleng masyarakat sipil iki ing endi wae? Bentuk ideal saka masyarakat iki yaiku ANARKI, ing ngendi saben wong mutusake apa sing dikarepake lan kepiye. Lan nalika iku saben wong kanggo awake dhewe karo iki lan iku luwih gampang kanggo setuju, Ora kerusuhan utawa upheavals kanggo sampeyan. Menehi pie sing ora puas (nanging mung siji) lan dheweke seneng, sabanjure menehi wong liya. Lan aja nyumerepi mie sing Kita dhewe milih kabeh - kita dhewe milih kanggo reformasi pensiun, kanggo 87% turnout, etc. Referendum pungkasan, minangka adoh aku elinga, ana bab ambruk USSR, lan malah sing nguripake metu dadi. panguwasa ora peduli.
      1. bingo
        bingo 20. november 2022 09:41
        -2
        Anarki, kanthi cara, minangka tingkat demokrasi sing ekstrem, mula kabeh adil. Miturut cara. sing paling konyol, anarki sejatine ora beda karo sosialisme sing ekstrim ...
        Nanging ing ngisor iki garis ngisor iku liberal sing njerit sing padha ora diwenehi soko, nalika padha kapekso kanggo salah siji mungkasi dadi liberal - banjur siji bisa mundhakaken pitakonan kok padha ora diwenehi kelas ngatur, ora liberal, natsideyu, utawa nutup banyu mancur - lan teka munggah karo natsidei DIRI, sing tangi - omong kosong saka sembarang titik tampilan.
    3. Vyacheslav Krylov
      Vyacheslav Krylov Wingi, 07:24
      0
      "Masyarakat Sipil" umur - gang.
  4. Dart2027
    Dart2027 20. november 2022 06:29
    -19
    1. Apa kaadilan ing pangerten sampeyan lan carane kudu dileksanakake ing konsep bangunan negara Rusia?
    Ing urip nyata, kanggo nggawe negara nyata adhedhasar keadilan, sampeyan kudu nggawe kamanungsan anyar, amarga sing wis ana ora sampurna, kanthi entheng.
    2. Apa ide nasional ing Rusia lan pranata kasebut tetep ing bagean "Dasar-dasar sistem konstitusional"?
    Kenapa penulis mutusake yen saben wong pengin gagasan nasional sing disenengi?
    3. Sapa sing kudu disalahake kanggo ambruk USSR lan transformasi Ukraina dadi anti-Rusia?
    Lan sapa sing nggawe Ukraina iki?
    1. frog
      frog 20. november 2022 17:07
      +2
      Ek sampeyan dibuwang kanggo pitakonan sing wajar babagan tandha aritmetika nglirik . HSI, ora nyoba mangsuli lol
      1. Dart2027
        Dart2027 20. november 2022 17:27
        +1
        Kutipan saka kodhok
        HSI, ora nyoba mangsuli

        Aku ngeweruhi.
      2. Vyacheslav Krylov
        Vyacheslav Krylov Wingi, 07:35
        0
        Так автор статьи - он же и есть тот самый "чукча", в языке которого отсутствуют определения некоторых понятий. Его за парту посадить, да заставить уроки учить... Актив, который у автора статьи наличествует, не позволяет ему самостоятельно получить ответы на сформулированные им же вопросы. Но вопрос, правильно сформулированный, - это уже половина ответа. Поэтому автор - молодец!
        1. frog
          frog Wingi, 11:31
          0
          Ну, вы вполне имеете право думать именно так)). Или иначе. Или еще как или вообще не думать nglirik . Эт не наезд и даже не сарказм, эт констатация....
          Но пытаться подъяснить волку за прелести веганства или там косатке за классность гоняния оленей.... Лет в пять это вполне допустимо, а вот дальше..... А автор именно подобным и занят.
  5. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 20. november 2022 06:38
    + 32
    Kanggo ewonan taun, perbudakan wis diganti, nanging inti tetep - rampokan budak dening master ... Mung ing USSR, wong dadi master nasibe, pegawe, negara. Lan budak saiki ora pengin perang kanggo pemilik lan kasugihane. Tanpa slogan...
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Gardamir
        Gardamir 20. november 2022 08:03
        + 26
        Dheweke bakal ngremukake sampeyan kanthi kasunyatan lan "prudence sing nggegirisi."
        ora tansah. paling kene contone.


        Dheweke ora butuh bukti. dheweke dadi presiden, mula, dheweke pancen ora mikir.
        1. Komentar wis dibusak.
      2. Oldgerd_m
        Oldgerd_m 20. november 2022 09:27
        +8
        Ing-in, carane, sawise trip kanggo ERC, kanggo ngerti jumlah pembayaran. Iku misale jek sing padha ngandika sing kabeh iku bener, ing atine - "nang endi wae padha ngapusi, nanging ora cetha."
    2. Dart2027
      Dart2027 20. november 2022 08:55
      -5
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Mung ing USSR wong dadi master nasibe, pegawe, negara.

      Gorbachev negesake.
      1. Vasia
        Vasia 20. november 2022 21:33
        -1
        Kutipan saka Dart2027
        Gorbachev negesake.

        Lan Yeltsin, elinga hi
        1. Dart2027
          Dart2027 20. november 2022 22:29
          0
          Kutipan saka Vasya
          lan Yeltsin

          Lan uga kabeh elit partai CPSU.
    3. frog
      frog 20. november 2022 17:13
      -1
      Kyiv, Grozny, Khasavyurt, Kazakhstan Timur....
      Kaunas, Odessa, Alexandrov, Beslan, Biysk, Krasnodar .... Luwih - kesed. Novocherkassk ora bakal dielingi uga ....
  6. yuriy55
    yuriy55 20. november 2022 06:39
    + 36
    Aku ora bisa ngandhani penulis yen aku setuju karo kabeh pranata lan paragraf artikel kasebut ...
    Yen artikel kasebut babagan karakter nyata, mula patriot Rusia uga kudu dadi individu nyata ... Kita duwe ... Miturut cara, Zheglov dieja kanthi "e" ...
    Panguwasa Rusia saiki bisa ditakoni luwih akeh pitakonan, diwiwiti kanthi amandemen Konstitusi, ngganti istilah jabatan, lan pungkasane tanggung jawab kanggo ukara palsu, ngelingi janji babagan impossibility ngunggahake umur pensiun lan pungkasane karo "analog ing negara kasebut. "...
    Sapa sing ngomong yen United Russia minangka partai rakyat. Pemilu rigged dening sumber daya administratif ing stumps lan trunks? Nindakake survey ing wilayah apa wae babagan wakil saka Duma Negara sing dipilih saka dheweke. Asil bakal nggumunake sampeyan: saka ora ngerti jeneng lan jeneng, nganti "jancok sampeyan karo pilihan sampeyan" (ora ing kamera, mesthi).
    Aku ora ngerti yen Lenin kudu disalahake amarga bisa njupuk tanggung jawab kanggo nggawe USSR, lan kepiye "piala" sing bisa ditindakake ing Rusia sajrone nem taun luwih ... rong istilah utawa luwih.
    Yeltsin minangka perwujudan paling ala saka pimpinan sing buta huruf, ora duwe budaya, ambisius lan sombong. Nanging dheweke nindakake kabeh supaya negara ora bakal bali menyang jaman biyen (ketoke - sosialisme). Lan dheweke milih penggantine mung amarga wedi marang nasibe lan nasibe klan kasugihan nouveau lan grabber sing wis diklumpukake. Puji aktivitas EBN mung bisa dadi wong sing ora nemokake sosialisme kesempatan kanggo brazenly lan unprincipled (lawlessly) manggon ing beyo wong liya. Pancen masyarakat sing saiki dibudidayakake - masyarakat sing tukang golek dhuwit, perampok sing ora tanggung jawab lan ora ana paukuman sing ora ngremehake ngrampok negara lan wong sanajan ing wektu sing angel.
    Umumé, kabeh bener. Ora mungkin urip tanpa ide nasional, kasihan marang oligarki lan moyoki produksi lan rakyat kanthi ngunggahake PPN, umur pensiun, moyoki pajak penghasilan pribadi lan skala progresif.
    *****
    Film adhedhasar crita Solzhenitsyn iku telek. Pandangan exaggerated saka pengkhianat kanggo negara Soviet, terusan saka mayuta-yuta wong dijupuk ITTs ... Iku nyedot sing iki dipun damel film karo dana budget. TAPI ORA AWESOME!!! Pusat EBN uga disimpen kanggo dhuwit rakyat ... Lan timbalan biasa-biasa wae sing ora bisa nggawe alternatif kanggo kepala negara utawa partai sing mrentah sajrone telung puluh taun ...
    Lan asil kabeh bacchanalia iki bisa uga ora bisa ditebak ...
    1. kula 1970
      kula 1970 21. november 2022 14:50
      +2
      Kutipan saka: yuriy55
      Lan asil kabeh bacchanalia iki bisa uga ora bisa ditebak ...

      Ana mung loro ends
      1) Salah siji drags ing karo rusak bertahap kanggo sawetara wektu liyane
      2) salah siji pemiskinan tajem saka wong, lan iki sabenere total impoverishment nyata, lan ora mitos "20 yuta miskin" (kang kalebu shift buruh, tukang, bloggers, driver mendhoan sing nyewakake Gubug, uga, Mara Baghdasar - LEGAL nganggur, nganggur, ora duwe omah belay belay ).
      Sawisé iku, wong-wong bakal wiwit misahake pepadhamu sing sugih.

      Kaloro pilihan kasebut ala banget kanggo Rusia - masalah sing pertama yaiku bisa gampang geser menyang sing nomer loro, masalah sing nomer loro yaiku amarga senjata nuklir kita tenang. aran aran Dheweke ora bakal nglilani perang sipil, kanthi pretext kanggo nylametake jagad, dheweke mung bakal dibagi dadi potongan-potongan.
    2. Vyacheslav Krylov
      Vyacheslav Krylov Wingi, 07:51
      0
      Сибиряк, Вы почему такой умный? Я Вам поставил один плюс только потому, что не умею здесь поставить сто плюсов.
  7. litium17
    litium17 20. november 2022 06:46
    + 29
    Subyek tipis lan abot. Sembarang negara ing sajarah wis pungkasan, kita ora istiméwa. Degenerasi manungsa, bangsa lan masyarakat sing digabung karo negara. Nanging nyatane, kemunduran bangsa teka karo rusake populasi lanang minangka dhasar, lan rusake wanita minangka ibu lan nyonya. Kulawarga sing kaya mengkono rusak, degradasi rampung. Tumrape wong kang alon-alon, aku njlentrehake yen ora ana anak, ora mung amarga ora bisa, nanging uga saka karsane. Spiritualitas uga rusak. Lan ing subyek, minangka Zadornov ngandika, prabédan kita saka amers ana - padha kanggo negara, Rusia kanggo Motherland! Nah, saiki, menek munggah sing tanah air ora kene!
  8. parusnik
    parusnik 20. november 2022 06:48
    + 28
    Patriotisme minangka perasaan, dudu gagasan
    Ya sampeyan, pemberontak? ngguyu Jarene... oleh awake dhewe.. ideologi kita patriotisme.. Ya, telu pitakonan maneh? Ya iki rame-rame, rame kapal.. ngguyu Aja goyang kapal.. ngguyu
    1. Qas
      Qas 20. november 2022 08:00
      +8
      Rebel! Sejarah digawe dening pemberontak!
    2. alekseykabanets
      alekseykabanets 20. november 2022 08:11
      +7
      Hello Alexey! hi
      Kutipan saka parusnik
      Ya sampeyan, pemberontak?.......

      Soko bubar pegatan akeh rosy artikel Sosial Demokrat. Nyetel panggung kanggo coklat?
      1. parusnik
        parusnik 20. november 2022 08:16
        + 17
        Nyetel panggung kanggo coklat?
        Good day! hi Pikiran kasebut muncul nalika Solzhenitsyn, monumen didegake lan acara liyane sing padha ditindakake ...
        1. alekseykabanets
          alekseykabanets 20. november 2022 08:29
          + 19
          Video sing kondhang dikirim dening salah sawijining pahlawan Rusia, kaya sing dakngerteni, kanggo wong-wong sing alon-alon.)))) Lan durung suwe, dheweke ujar manawa polisi ora bisa ngatasi, mula dheweke bisa mbantu mulihake tatanan. Dadi apa "Rusia sing apik ing mangsa ngarep" - tentara pribadi, polisi pribadi, lan uga menehi utang, lan umume kabeh bakal apik. ((((
          1. parusnik
            parusnik 20. november 2022 08:45
            + 12
            Dadi apa "Rusia sing apik ing mangsa ngarep" - tentara pribadi, polisi pribadi, lan uga menehi utang, lan umume kabeh bakal apik. ((((
            [kutipan] [/ kutipan] Ya, "ayu iku adoh" (c), ora adoh, cedhak.
      2. Ingvar 72
        Ingvar 72 20. november 2022 09:12
        + 19
        Kutipan saka: aleksejkabanets
        Nyetel panggung kanggo coklat?

        Hello Alexey! Ora nyiapake, nanging nyoba nggambarake anane ideologi apa wae. Saka rong kemungkinan (abang lan Rusia), mung Rusia sing bisa ditampa dening panguwasa, lan mung ing dosis cilik. Luwih gampang metu saka dhadha, goyangake ing ngarepe wong, banjur didhelikake, kaya nalika taun kaping 14. Sampeyan ora bisa mung ndhelikake ide abang ing dodo. hi
        1. alekseykabanets
          alekseykabanets 20. november 2022 09:25
          + 11
          Kutipan: Ingvar 72
          Saka rong kemungkinan (abang lan Rusia), mung Rusia sing bisa ditampa dening panguwasa, lan mung ing dosis cilik.

          Soko sing bubar ngrusak ide Rusia iki, bebarengan karo Dugins lan Ilins, kanthi warna coklat.
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 20. november 2022 10:16
            +5
            Pancen bener. Ing wektu sing padha, kanthi tandha-tandha kasebut bisa dingerteni manawa dheweke bakal diguncang maneh lan ditinggal. Sengaja diolesi supaya discredit mengko.
            1. alekseykabanets
              alekseykabanets 20. november 2022 11:18
              + 12
              Kutipan: Ingvar 72
              Ngolesi kanthi sengaja supaya ngrusak mengko.

              Saliyane ide coklat, kapitalisme ora bisa nglairake gagasan liya.
              1. landasan pacu-1
                landasan pacu-1 20. november 2022 18:17
                +1
                Saliyane ide coklat, kapitalisme ora bisa nglairake gagasan liya.
                Ya, nanging isih ing periode exacerbation nemen kontradiksi imperialis (?)!
                1. alekseykabanets
                  alekseykabanets 20. november 2022 18:48
                  +8
                  Kutipan: WFP-1
                  Ya, nanging isih ing periode exacerbation nemen kontradiksi imperialis (?)!

                  Dadi kita duwe jam iki lan ana kontradiksi imperialis sing nemen banget! Perang donya, sanajan ana senjata nuklir, ora mambu maneh, nanging mung mambu sing padha.
        2. landasan pacu-1
          landasan pacu-1 20. november 2022 18:16
          +1
          Ora nyiapake, nanging nyoba nggambarake anane ideologi apa wae. Saka rong kemungkinan (abang lan Rusia), mung Rusia sing bisa ditampa dening panguwasa, lan mung ing dosis cilik.
          Bisa uga iki minangka fenomena sing dijupuk (?) dening sawetara kanggo fasisme sing creeping ...
          1. Dart2027
            Dart2027 20. november 2022 22:31
            0
            Kutipan: WFP-1
            dijupuk (?) dening sawetara kanggo fasisme creeping ...

            Lan sawetara kabeh sing dudu komunisme langsung ngumumake fasisme.
  9. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 20. november 2022 06:50
    + 15
    Ana sing nggumunake kepiye pikirane wong dadi burem nalika njupuk "Kakang" lan penyair taun 90-an minangka conto, sanajan akeh puisi sing ditulis babagan Tanah Air 200-100 -70 taun kepungkur. "Wong liwat kaya master.." Iki wis ora ana maneh. Lan karo ayat kaya mengkono iku ora kamungkinan kanggo kelakon. Praktek nemtokake dalan menyang kasampurnan .. Para ideolog saka pungkasan USSR padha melu verbiage sing padha. Senajan revolusioner nyata padha praktisi, padha ora miwiti karo telpon kanggo nggulingaké sistem tsarist. Dheweke mbantu para petani lan buruh menang ing pengadilan. Dheweke menehi pitulungan hukum. Sampeyan kudu nyiapake wong sing kerja kanggo wayahe nalika otokrasi tsarist dhewe bakal ambruk. Ideologi tanpa praktik iku sampah.
    1. kula 1970
      kula 1970 21. november 2022 15:29
      +1
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      .Sampeyan perlu kanggo nyiapake wong kerja kanggo wayahe nalika otokrasi tsarist dhewe bakal disintegrate.

      Mmm............??
      "Siapkan wong kerja kanggo disintegrasi" - yaiku, nalika Lenin kanggo dina sadurunge Februari ujar manawa "dheweke ora bakal urip kanggo ndeleng revolusi! nyembur tanpa mikir? Saka omong kosong?
      Sampeyan ora bisa masak lan ora ngerti yen sampeyan lagi masak - malah bubur, malah revolusi ...
      1. Nikolay Malyugin
        Nikolay Malyugin 22. november 2022 07:48
        0
        Sergey. Para revolusioner ngerti kanthi becik apa sing dilawan. Nanging wong prasaja kudu diwulang dhisik, dituduhake panggonane ing donya iki. Ing kahanan apa wae acara kudu dipeksa.
  10. eksplorasi
    eksplorasi 20. november 2022 06:54
    + 33
    konsep - "kursus strategis saka Presiden Federasi Rusia" ora dibeberke ing aturan saiki ...
    nanging cetha banget dilacak dening kanca, kanca ... Cara kerjane, kepiye urip ...
    1. Mauritius
      Mauritius 20. november 2022 07:41
      -23
      Quote: eksplorasi
      nanging cetha banget dilacak dening kanca, kanca ... Cara kerjane, kepiye urip ..
      belay
      Apa sampeyan kepengin weruh apa wae ing negara kasebut?
      1. Ingvar 72
        Ingvar 72 20. november 2022 07:52
        + 24
        Kutipan saka Mauritius
        Apa sampeyan kepengin weruh apa wae ing negara kasebut?

        Ana istilah sing diarani causation. Yen kandel nang endi wae, berarti kosong nang endi wae. Ora ana sing katelu. hi
        1. alekseykabanets
          alekseykabanets 20. november 2022 09:18
          + 15
          Hello Igor! hi
          Kutipan: Ingvar 72
          Ana istilah sing diarani causation.

          Sampeyan wis ana ing situs kasebut nganti pirang-pirang taun, nanging sampeyan isih nyoba ngobrol karo Mavrikiy babagan hubungan sebab-akibat.)))) Sayange, wong kadang duwe TV tinimbang sirah, lan kadhangkala wong mung entuk dhuwit. kanggo komentar sing perlu.
      2. yuriy55
        yuriy55 20. november 2022 08:55
        + 28
        Kutipan saka Mauritius
        Apa sampeyan kepengin weruh apa wae ing negara kasebut?

        Apa kapentingan sampeyan? Sampeyan kasengsem, contone, carane ibu tunggal nglumpukake 400 rubel kanthi SMS kanggo simulator sing bakal ngidini anak, sing Dheweke ora nolak saran saka DOKTER, nalika ngadeg ndeleng metu jendhela menyang dalan - iki nyumbang kanggo pangembangan otot, luwih maju ing perkembangane ...Apa menarik kanggo sampeyan?! Apa sampeyan mikir kenapa ibu tunggal? Utawa sampeyan kena kabar saka departemen Chemezov babagan penyediaan lengkap Angkatan Bersenjata RF kanthi senjata sing dibutuhake, lan kabeh situs lan akun pitulungan kanggo para pembela Donbass ing situs kasebut: https://pobeda.onf.ru, kaya sing milyar dolar ing income saka garwane Chemezov (mantan pepadhamu saka GDP) - ing machinations saka mungsuh ?!
        Apa sampeyan dhewe wis nransfer paling sethithik sewu rubel menyang pembela kita utawa sampeyan ngenteni kalbu saka wong-wong sing mbatalake 63 milyar dolar saka negara kasebut kanggo kabutuhan bankir Eropa mung taun iki?!
        *****
        Kabar wis liwati yen kabeh papat span wis diselehake ing jembatan Krimea ... Ayo menehi bintang kapindho Pahlawan Buruh Kapitalis marang Pak Rotenberg ... Yen ora kanggo dheweke - kanggo sapa ?!
        1. AdAstra
          AdAstra 20. november 2022 17:00
          +6
          Tukang bangunan? """"""
    2. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 02:21
      -3
      nanging cetha banget dilacak dening kanca, comrades ... Carane padha bisa, carane urip
      Lan sapa sing kudu diandelake?
      Lan sapa sing gumantung ing uripe? Inggih, paling sampeyan?
      Mbokmenawa ing kanca lan kanca, sanajan pisanan lan kaloro bisa gagal.
  11. Belisarius
    Belisarius 20. november 2022 07:06
    + 29
    Artikel sing rada aneh. Penulis kayane wong apik, nanging takon sing aneh ...
    1) Liberalisme: konsep sosio-filosofis abad 17-19 sing ndasari keteguhan masyarakat Barat. Ora ana ing donya saiki. Ora ana hubungane karo puncak kita. Sapa sing "liberal"? Mordovorot Yeltsin? Utawa maling lan agen manca Chubais?
    2) Ilyin ora tau dadi liberal lan pemerintah kita pancen ora peduli karo dheweke, dheweke dipetik amarga dheweke anti-komunis sing seneng banget, sing nyenengake kanggo wong Yahudi.
    3) Asal-usul panguwasa kita minangka bagéan saka partai Soviet lan aparat negara sing wis owah, ditambah karo para penjahat, ditambah karo para intelektual sing anti-Soviet. Diatur kaya mafia. Prinsip kapindho yaiku oligarkis, yaiku kekuwatan kapital.
    4) Ora ana "kaadilan" ing negara Rusia modern sing ora kasedhiya lan ora bisa, uga minangka "gagasan nasional".
    5) Ambruk USSR kudu disalahake kanggo bagean degenerated saka partai lan pejabat pemerintah, sing ngrebut kuwasa ing wong wakilé, M.S. Gorbachev.
  12. Arsitek
    Arsitek 20. november 2022 07:07
    -14
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Mung ing USSR wong dadi master nasibe, pegawe, negara.

    Bravo...
    Lan banjur USSR ambruk. Lan "Tuan nasib lan tenaga kerjane" cepet-cepet mlayu menyang kabeh pojok ndonya, mung kanggo nyingkirake "swarga sosialis" iki.
    Nalika aku ngelingi pungkasan USSR, kenangan nggawe aku ndredheg.
    Ing sekolah, ing radio, ing TV padha ngomong siji bab, nanging ing urip iku cara liyane.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 07:53
      + 19
      Quote: Arsitek
      Nalika aku ngelingi pungkasan USSR, kenangan nggawe aku ndredheg.

      Carane telat? Lan apa sing nggegirisi nganti sampeyan goyang amarga dibesarkan?
      1. bingo
        bingo 20. november 2022 08:13
        -13
        Apa malah Chubais ora nyolong saka Diamond Fund, nanging Brezhnev iya? Kepiye eksistensi perkara kaya Dewan 5, sing misuwur minangka rumah sakit Kremlin, hubungane karo sosialisme umume, sanajan ana Kementerian Kesehatan sing kapisah lan omah gedhong liyane saka apparatchik partai? Yagene, tanpa pangecualian, para oligarki lan Kuchmas liyane, Kravchuks, Farion lan Turchinov minangka nomenklatur partai? Apa sing diganti karo munculé Gorbaty utawa Yeltsin? Papan tandha? Apa Turchinov minangka sekretaris panitia distrik Komsomol, dadi kepala sel distrik partai Natsik?
        Apik banget yen sampeyan ora goyang - sawise kabeh, bab sing padha pancen
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 20. november 2022 09:05
          + 23
          Apa sampeyan mung nyolong? belay Lan miturut Chubais - yen sampeyan ora ngerti soko, iku ora ateges sing ora kelakon. nglirik
          Pitakonan kontra - kenapa malah Khokhls ora nggawe privatisasi Massandra, lan sawise aneksasi Crimea, panguwasa "kita" langsung ngrebut? Perusahaan ora duwe bathi. Ana uga pitakonan gedhe babagan privatisasi Kalashnikov.
          Kutipan saka bingo
          minangka dewan kaping 5, sing misuwur kanthi jeneng rumah sakit Kremlin

          Pitakonan bodho. Ing negara endi wae ing donya, aparat administratif dirawat ing rumah sakit liyane. Apa dina iki beda?
          Kutipan saka bingo
          Yagene, tanpa pangecualian, para oligarki lan Kuchmas liyane, Kravchuks, Farion lan Turchinov minangka nomenklatur partai?

          Apa kita beda? Pengkhianat dadi pimpinan, tanggung jawab langsung kanggo ambruk Uni.
          1. bingo
            bingo 20. november 2022 09:49
            -7
            Ayo dadi ngomong bab surfaced ing lelangan, miturut dokumen disimpen ing Dana Diamond, lan liyane, iku ana ing Brovman. Lencana berlian pesenan, maneh, ilang tanpa tilas karo dheweke ... Liyane - mung unproven, aku ngerti utawa ora ngerti, sampeyan saiki ing nalisir - ngatur kanggo nolak apa dadi dikenal, lan nyeret ing apa ora. . Dadi alesan kanggo telung sikil pincang
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 20. november 2022 10:18
              +7
              Kutipan saka bingo
              Ayo dadi ngomong bab pop munggah ing lelang

              Aku bisa duwe referensi, mung karo kanyatan, lan ora karo conjectures lan Fantasi haters Uni kaya Solzhenitsyn?
              Kutipan saka bingo
              sampeyan saiki ngelawan - sampeyan ngatur kanggo nolak apa dadi dikenal, lan nyeret ing soko sing ora.

              Apa sampeyan ngomong babagan? belay
              1. bingo
                bingo 20. november 2022 10:53
                -7
                Iku angel golek link, ora Shpakovsky, kanggo fumble ing arsip. Ordo St Andrew the First-Callled, diduweni dening Alexander II, wis lunga nang endi wae saka Diamond Fund. Ana telung pesenan, sing kaping papat mung ing kertas. Ing taun 90-an, abstrak nulis babagan kano iki, mula aku kelingan.
                Kutipan: Ingvar 72
                Apa sampeyan ngomong babagan?

                Babagan soko ... Ing 60s, makutha wedding empresses muncul ing Sotheby's? Kasunyatan. Lan sampeyan nyebutake - "Aku ora ngerti babagan Chubais" - nanging iki mung konjektur murni, sing ora ana dhasar.
                1. Ingvar 72
                  Ingvar 72 20. november 2022 11:05
                  + 16
                  Kutipan saka bingo
                  Link angel ditemokake

                  Yen sampeyan menehi bantahan, banjur kepiye adat kanggo konfirmasi karo apa wae! nglirik
                  Kutipan saka bingo
                  Ing taun 60-an, makutha kawinan permaisuri muncul ing Sotheby's?

                  "Fakta" sampeyan ngemot barang busuk - makutha kasebut didol ing AS nalika luwe 1926. Sisih endi Brezhnev ing kene?

                  Kutipan saka bingo
                  Nanging iki mung spekulasi murni tanpa basis.

                  Kasunyatan bilih Chubais minangka maling, kabeh negara ngerti. nglirik
          2. pemotong bolt
            pemotong bolt 20. november 2022 13:37
            +8
            Ing negara endi wae ing donya, aparat administratif dirawat ing rumah sakit liyane
            Aku ana ing StThomas London ing kamar sing madhep Big Ben, lan Boris Johnson diobati ... ing papan sing padha (sawetara taun sawise metu, ya ). Oalah, nalika aku dadi walikota, aku weruh dheweke kaping pirang-pirang teka nyambut gawe numpak sepedha.
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 20. november 2022 14:23
              +3
              Quote: pemotong baut
              lan Boris Johnson diobati ... ing papan sing padha
              Mungkin iki populisme kanggo ohlos? Nyuwun Umume, politisi ndhuwur kabeh negara dirawat ing rumah sakit khusus.
              1. pemotong bolt
                pemotong bolt 20. november 2022 20:51
                +1
                Apa populisme iki kanggo ohlos?
                Ora ana distributor khusus, klinik Kremlin lan barang-barang liyane sing biasa sampeyan tindakake ing negara normal. Pamrentah Israel, contone, ora ngremehake kanggo mabur karo wong-wong mau ing pesawat sing padha.
                1. Ingvar 72
                  Ingvar 72 20. november 2022 21:13
                  +1
                  Quote: pemotong baut
                  Ora ana distributor khusus, klinik Kremlin lan liya-liyane ing negara normal

                  Arep ngomong. yen politisi ing Kulon ora duwe hak istimewa ing babagan akomodasi, obat-obatan, rekreasi, lsp? belay
                  1. pemotong bolt
                    pemotong bolt 20. november 2022 22:10
                    +1
                    ing Kulon, politisi ora duwe hak istimewa
                    NO. Saliyane ing apartemen perdana menteri / presiden lan keamanan karo komunikasi khusus (lan malah banjur ora ing kabeh), padha nggunakake padha mung mortals karo income rata-rata dhuwur. Ora ana Pantai Pemerintah "Dorset 5" wassat karo kabel barbed ing telung larik lan pengawal karo asu wedhus. Ora ana klinik pemerintah - sing padha mbukak kanggo wong sing duwe penghasilan rata-rata. Ora ana kiriman khusus produk khusus uga (Raja digawa grub saka supermarket, sanajan sing larang).
                    Wakil saka Gedung Parlemen njupuk metro saka karya (sampeyan bisa langsung saka bangunan liwat trowongan menyang stasiun). Tanpa pangayoman.
                    1. Dart2027
                      Dart2027 20. november 2022 22:32
                      0
                      Quote: pemotong baut
                      Ora ana pantai pemerintah "Dorset 5" sing ana telung baris kawat berduri lan pengawal karo asu wedhus.

                      Mung wae ora ana sing butuh politisi ing kana.
                      1. pemotong bolt
                        pemotong bolt 20. november 2022 22:48
                        +4
                        Apa asisten Rusia katelu kanggo wakil saka distrik Mukholyubinsky wassat Saben uwong butuh dheweke - dheweke bakal mblokir dalan, lan jatah khusus, lan jet pribadi apik Pigura iki kudu direksa. ya .
                      2. Dart2027
                        Dart2027 21. november 2022 05:27
                        0
                        Quote: pemotong baut
                        Apa asisten Rusia katelu kanggo wakil saka distrik Mukholyubinsky

                        Tegese padha sarujuk.
    2. alekseykabanets
      alekseykabanets 20. november 2022 07:56
      + 24
      Quote: Arsitek
      Ing sekolah, ing radio, ing TV padha ngomong siji bab, nanging ing urip iku cara liyane.

      Kaya dina iki.
    3. yuriy55
      yuriy55 20. november 2022 09:12
      + 13
      Quote: Arsitek
      Lan banjur USSR ambruk.

      Ana pesawat MiG-25 ...
      MiG-25 dadi pesawat tempur-interceptor pisanan ing USSR, kang bisa tekan kacepetan maksimum Mach 2,83 (3000 km / h). Pesawat kasebut kayane digawe kanggo rekaman, pejuang kasebut wiwitane dibedakake kanthi kecepatan lan karakteristik dhuwur.

      Nanging dheweke dijupuk metu saka layanan. pilote Belenko nyusul Jepang, ngiyanati Tanah Air lan Sumpah. Kajaba iku, kanthi bantuan pengkhianat iki, sistem "kanca utawa mungsuh" dicethakaké ...
      Karya desainer, ewonan insinyur lan spesialis ambruk ...
      Padha karo USSR. Wiwitane wong-wong kita percaya yen ora bisa salah saka CPSU. Ing wiwitan, kita ngarep-arep babagan kegilaan, rasa ora sopan lan ora duwe isin saka anggota lan bunderan Politbiro Komite Pusat CPSU. kita overestimated electivity lan selectivity saka privasi personel. padha ora sok dong mirsani carane rogues lan dhuwit-grubbers nyusup menyang daya, ora menehi tangan nalika padha wiwit numpes karya lan efforts kabeh generasi Soviet, yuta buruh jujur ​​...
      Ayo nonton dina iki carane sawetara jinis pelanggaran hukum senile wiwit kedadeyan ing ngarep kita ... Nalika dheweke terus ngetrapake sawetara nilai marang kita ing sangisore ideologi patriotisme ...
      Ya, patriot, nalika kabutuhan wis ditemtokake, ora bisa ngurus jutaan ... Lan uga kudu tanggung jawab kanggo urusane karo mayuta-yuta pribadi, karir, "kursi anget" lan dhaptar apa sing wis ditindakake. .
      Apa kita duwe struktur kaya ing negara kita sing nemtokake iki?! Lobak!?
      Nanging bisa uga akeh sing bakal kesel nyusoni grubbers ... Senadyan ...
      1. Dauria
        Dauria 20. november 2022 23:41
        +2
        Nanging dheweke dijupuk metu saka layanan. pilote Belenko nyusul Jepang, ngiyanati Tanah Air lan Sumpah.

        MiG-25 dicopot saka layanan ora amarga Bilenko. Amarga ora ana gunane. Kaget, interception supersonik stratosfer ora ana gunane. Kita nutup topik "Valkyrie", uga "tenunan", lan sadurunge M-50. Lan - kabeh. Lan platform MiG-25 diadaptasi kanggo ngganti Tu-128, sing durung rampung.
        Ing wektu pembajakan, wis wektune kanggo mbuwang sistem identifikasi "Silicon" menyang TPA amarga kemunduran moral saka prinsip kasebut. Lan panggantos meh siap. Dadi ora akeh gawe piala.
        Sorotan saka MiG-25 ana ing murah relatif lan manufacturability saka airframe rekaman. Stainless steel lan spot welding. Dibandhingake karo kaca anggur kristal SR-71 sing larang regane, iki mug prajurit aluminium. A masterpiece saka sawijining jinis - mirah lan nindakake fungsi. .
        1. yuriy55
          yuriy55 21. november 2022 05:36
          +1
          Kutipan saka dauria
          Ing wektu pembajakan, wis wektune kanggo mbuwang sistem identifikasi "Silicon" menyang TPA amarga kemunduran moral saka prinsip kasebut. Lan panggantos meh siap. Dadi ora akeh gawe piala.

          Kanggo pisanan, sistem identifikasi radar iki dileksanakake ing wilayah USSR lan sekutu ing taun 1960-an. Dheweke nampa jeneng "Silicon". ... Nanging, sistem identifikasi negara Kremniy dilayani nganti 1995 lan digunakake bebarengan karo sistem Sandi anyar.

          Kutipan saka dauria
          MiG-25 dibusak saka layanan ora amarga Belenko. Amarga ora ana gunane.

          Ya ampun...
          MiG-25: budhal pungkasan menyang sajarah
          https://topwar.ru/199817-mig-25-okonchatelnyj-uhod-v-istoriju.html
          Kutipan saka dauria
          Sorotan saka MiG-25 ana ing murah relatif lan manufacturability saka airframe rekaman. Stainless steel lan spot welding.

          Punika ingkang dados sorotan:
          Fitur utama MiG-25 yaiku kacepetan gedhe banget, luwih saka kaping telu kacepetan swara (3400 km / h) lan, amarga desain sing ora biasa, mobil mbutuhake ora mung akeh bahan bakar, nanging uga. babagan 250 liter alkohol kanggo sistem cooling. Ing wektu sing padha (wiwit penerbangan ing USSR lan ing Federasi Rusia tansah nampa sing paling apik) iku ora sawetara jenis alkohol, nanging 96% paling murni, diencerke karo banyu suling. Yaiku omben-omben sing wis siap diombe.
  13. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 20. november 2022 07:10
    -12
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Mung ing USSR wong dadi master nasibe, pegawe, negara.

    Ayo... belay
    Elinga wektu nalika petani kolektif dilarang duwe peternakan dhewe lan dheweke kudu kerja ing dina kerja ...
    Lan dheweke ora entuk paspor.
    Upah saka mayoritas buruh lan tani padha rata-rata lan sengsara.
    Insinyur nampa tingkat kurang saka gaji buruh ... dadi ora kabeh dadi prasaja.
    Nanging jaminan sosial yaiku ... obat gratis, voucer, serikat pekerja, lsp.
    1. alekseykabanets
      alekseykabanets 20. november 2022 08:04
      + 10
      Quote: Lech saka Android.
      Elinga wektu nalika petani kolektif dilarang duwe peternakan dhewe lan dheweke kudu kerja ing dina kerja ...
      Lan dheweke ora entuk paspor.

      Omonganmu omong opo? Apa sampeyan maca iki saka Solzhenitsyn? Omong kosong liberal iki babagan paspor utamane mesem, wis diurutake kaping 100500. Uripe wong tani kolektif aku wis ngerti, simbah bojoku urip ing bumi.
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 21. november 2022 04:19
        -3
        Apa sampeyan ngerti ing taun apa sertifikasi petani kolektif ditindakake?
        1. alekseykabanets
          alekseykabanets 21. november 2022 08:53
          +3
          Quote: Lech saka Android.
          Apa sampeyan ngerti ing taun apa sertifikasi petani kolektif ditindakake?

          Lan dheweke butuh, paspor? Nalika pindhah menyang kutha, pabrik, sinau utawa sawetara jinis situs konstruksi (sing kudu dikandhakake, ana jumlah sing ora kaetung nalika iku), petani kolektif tanpa gagal nampa paspor. Apa sampeyan kabeh nglawan paspor kasebut? Apa sampeyan mikir yen industrialisasi kaya ngono, kanthi tambah akeh populasi kutha, wong-wong teka saka udara? Dadi ora, dheweke ora metu saka hawa tipis, kabeh wong tani wingi!
    2. Guran33 Sergey
      Guran33 Sergey 20. november 2022 08:24
      + 17
      Iki nalika petani kolektif dilarang duwe kebon pribadi? Mangga rincian liyane! Lan babagan paspor, aku nglayani paspor sing penting, aku nikah, aku nampa paspor, khusus sekunder (saiki Balakvariat) utawa luwih dhuwur, aku nampa paspor. warga. Insinyur, ya, gaji bapakku 150 rubel ...Nanging! gaji seprapat 3-4. telulas saka 1,000 nganti 2000 rubel. Kakang lanang duwe insinyur biasa ing organisasi konstruksi - 125 lan gaji saben wulan saka 2 nganti 90 lan Siberia tengah 30 rubel (500%) Koefisien regional. Iku tansah nesu gaji cilik iki, saben wong elinga, lan padha ora ngelingi bonus saka 600-XNUMX rubles saben wulan lan kaping telulas, kang loro utawa telu luwih saka buruh Highly trampil.
    3. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 20. november 2022 08:53
      + 23
      Wong tuwaku saka desa Zvenirgorodok, Krai Primorsky ..... Bapak, sadurunge perang, sinau dadi sopir, sing keren banget nalika iku, dheweke dadi sopir sajrone perang lan tetep tugas ekstra. Dadi dheweke urip kabeh tanpa paspor, mung ditampa nalika pensiun, ID militer wis cukup. Ibu nalika umur 18 taun nampa medali "Kanggo Tenaga Kerja ing Perang Donya II", kerja ing pabrik pesawat. Lan kabeh sedulur-sedulure sinau lan manggon ing saindhenging Uni. Aku, (gratis) nampa spesialisasi lan wis makarya ing luwih saka 50 taun ... Lan aku duwe soko kanggo elinga lan bangga.
    4. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 20. november 2022 13:53
      +8
      Pesen sampeyan minangka conto sing khas nalika sirah wong ora kebak kawruh, nanging karo crita liberal lan gosip Internet sing padha.
      Cukup njupuk iki:
      Lan dheweke ora entuk paspor.

      Kene nyoba kanggo nyedhiyani paling siji document nglarang ditokake saka passports.
      1. Maxim G
        Maxim G 20. november 2022 15:10
        +7
        Aku duwe mbah kakung, dheweke ninggalake peternakan kolektif nalika umure 15 taun, wis entuk sertifikat, wis kerja ing arung jeram.
        Mbah kakung uga saka desa, iki wiwitane taun 50-an. Kita ketemu ing kutha nalika kerja ing kana.
        Simbah rampung kariré dadi kepala tim sing cacahé 800 wong.
        Iku aneh kanggo krungu bab passports - ngendi wong teka saka kanggo industrialisasi, saka deso lan tindak menyang situs construction sosialisme.
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 20. november 2022 17:02
          +6
          Liberal seneng banget ngrujuk marang Keputusan Dewan Mentri USSR No. 677 taun 1974. Ngomong, nganti wektu iku, petani kolektif ora duwe hak paspor.
          Nanging yen sampeyan ngerteni, ora kaya ngono. Kasunyatane, warga desa mung ora ngerti yen dokumen kasebut dibutuhake. Akeh, utamane generasi lawas, ora kesusu nampani. Lan ing taun 1974, kasabaran pamaréntahan rampung lan saben wong diwajibake njupuk paspor.
        2. Dauria
          Dauria 21. november 2022 00:09
          +1
          ngendi wong dijupuk kanggo industrialisasi, saka deso lan tindak menyang construction saka sosialisme.

          Lha ora mlaku, mlayu. Mangkono mbah putri, bebarengan karo bojone, oncat saka desa kabeh cara kanggo Murmansk kanggo situs construction sadurunge perang. Lan babagan desa - mbah putri sing nomer loro, lair ing taun 1903, nyurung dheweke ing peternakan kolektif kabeh urip. Lan kanthi mangkono tetep buta huruf. Yen dheweke mung siji-sijine nasibe ... Saben wong wadon tuwa desa sing taun-taun lair. Kerjaan, bocah-bocah lan bojo sing wis mati ing ngarep, malah anak mbarep. Sepersepuluh cukup kanggo sampeyan ngilangi sosialisme sing kaya ngono.
          Lan sing paling ora sopan - dheweke mung metu saka iki, kaya mung urip, urip liyane - supaya langsung generasi "privatizer" tansaya munggah lan ngadeg ing pucuk pimpinan.
          1. Maxim G
            Maxim G 21. november 2022 03:10
            +3
            Kutipan saka dauria
            saka sosialisme mung kuwi.

            Sampeyan mbokmenawa ora ngerti babagan petani sing ninggalake peternakan kolektif kaping pirang-pirang, lan nitih ing saindhenging negara kaya tumbleweed, karo kulawargane, ing panelusuran ngendi ana kurang karya.

            Lan carane adil iku kanggo nyalahke sistem, kang tak kalah negara agrarian miskin, sing kesapu liwat Perang Donya I, Sipil, lan banjur invasi Nazi.
  14. Arsitek
    Arsitek 20. november 2022 07:13
    + 10
    Kutipan: Nikolai Malyugin
    Praktek nemtokake dalan menyang kasampurnan .. Para ideolog saka pungkasan USSR padha melu verbiage sing padha. Senajan revolusioner nyata padha praktisi, padha ora miwiti karo telpon kanggo nggulingaké sistem tsarist. Dheweke mbantu petani lan buruh menang ing pengadilan, menehi pitulungan hukum, kudu nyiapake wong sing nyambut gawe kanggo wayahe otokrasi tsarist dhewe bakal ambruk. Ideologi tanpa praktik iku sampah.

    WOOT.
    Ing babagan iki, organisasi kaya Hezbollah khas.
    Sing ngurusi kabeh masalah biasa populasi nganti pengumpulan sampah lan pasokan banyu menyang omah warga.
    Mulane, iku seneng support ageng saka populasi.
    1. Saboteur_Navy
      Saboteur_Navy 20. november 2022 07:29
      + 11
      Ngomong-ngomong, sampeyan ngerti babagan Hizbalah kanthi bener ... Kanggo wong umum, dheweke nindakake akeh perkara sing migunani ...
  15. Simbah amatir
    Simbah amatir 20. november 2022 07:20
    + 18
    Artikel kasebut, ing umum, bener, aku setuju karo akeh perkara. Nanging apa gunane? Panguwasa ora bakal maca, apa maneh mbantah babagan iki. Padha nindakake uga tanpa iku.
    1. KELAS
      KELAS 20. november 2022 09:57
      +7
      Lan Vaska ngrungokake lan mangan ... (I.A. Krylov)
  16. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 20. november 2022 07:21
    + 13
    Kanggo penulis Big Offset, Wong sing pinter, sayang banget yen ana sawetara sing sawise ambruk pendidikan Soviet, pendidikan Rusia ora kuwat lan iki ndadekake entheng ...
    Aku ora duwe apa-apa kanggo nambah apa aku wis ditulis. nanging aku pengin ing mangsa, paling, generasi mangsa kanggo reconsider kabeh sing wis wiwit 1991, babar blas Kabeh! MUNGKIN ELITE ANYAR bakal luwih pinter ing mangsa ngarep! Wektu liwati, paling ora ana sing kudu diganti dadi luwih apik, paling ora ana ing atine mayoritas wong, lan dudu utangan sing langgeng, hipotek, bisnis sing ora bisa diomong-omongake, mula ora prestise banget kanggo nyambut gawe kanggo wong sing nyewa. kabeh, iku mung adiluhung dadi Hakim, kepala kabupaten lan ndhuwur, notaris , menteri, wakil, lan wong Buruh ing ngisor banget ... iku angel kanggo urip.
  17. 9 PA
    9 PA 20. november 2022 07:26
    + 17
    Nglumpukake Matvienko, Narusov, Volodin, Sechin, lan sapiturute dadi siji batalion gabungan. nyediakake apa sing diduweni, sijine Shoigu ing komando, wakil Kadyrov lan ngirim menyang garis ngarep. Ora ana sing bakal diganti anggere kritéria utama kanggo milih personel yaiku kesetiaan, sapa sing dadi
    1. Frank Muller
      Frank Muller 20. november 2022 23:00
      +3
      Bisa uga dadi ide sing apik kanggo ngumpulake "batalyon kejut" saka wong sing kasebut, nanging sapa sing bakal nindakake? Akeh demonstran sing bakal dibubarake tanpa ampun dening gendarmes? Utawa bakal "paling dhuwur" ngirim kanca-kancane mati kanggo kepentingan asing kanggo oligarki menyang garis ngarep? Ya, lan Kadyrov ora pengin dadi ing sidelines, uga kanggo mrentah masyarakat, sing ora ngerti carane nyekel malah senapan cilik-kaliber ing tangané. Nanging kabeh sedulur iki, njerit ing ndhuwur paru-paru babagan patriotisme, ing pisanan nix bakal buyar menyang negara lan desa beda, kanggo Estates lan akun manca, nggunakake passport manca, certifying kewarganegaraan saka negara manca, aku ora mangu. sakabehe.
  18. Vladimir61
    Vladimir61 20. november 2022 07:26
    + 17
    Aku ngerti yen kudu ana "nyebrang" - pambangunan masyarakat sosial sing adil adhedhasar gagasan nasional sing populer.
    Mung kepriye anggone nindakake iki yen “rakyat”, umpamane, ora bisa nundhung hakim sing korup utawa wakil sing sombong saka kursine. Apa sing bisa dakkandhakake, saben wong padha karo hukum, nanging ana sing luwih padha.
  19. Kabupatèn katelu
    Kabupatèn katelu 20. november 2022 07:29
    + 22
    Artikel sing apik, aku setuju karo penulis ing meh kabeh.
    Kita ilang minangka peradaban sing sadurunge nabrak kabeh kekaisaran donya sing ala - Tatar-Mongol, Persemakmuran, Swedia, Ottoman, Prancis, Nazi, Jepang. Kita mati amarga ketidakadilan sosial, kurang dikarepake ing urip umum (lan iki minangka pitakonan babagan makna urip), keserakahan para elit kita, ora bisa lan ora gelem ngasilake, nyuwara lan ngetrapake gagasan positif kanggo wong Rusia.

    Iku cukup kanggo drive liwat wilayah lor bagéan Eropah saka Rusia. Vologda, Pskov, Arkhangelsk lan liya-liyane, desa-desa kothong, pedunung kaya wis lunga nang endi wae. Lan kutha-kutha iku memedi Siberia lan Timur Jauh, gambar sing padha. Ora ketompo carane presiden ngomong babagan nylametake populasi, ora ana sing owah. Aku percaya yen nganti sistem sosial kita owah lan para oligarki sing ngrebut properti negara lan sumber daya alam ing taun 90-an, ora bakal ana owah-owahan sing luwih apik lan ora ana sukses - ora ing papan, ora ing tetanèn, ora ing ilmu pengetahuan. ora ing pendidikan, ora ing medicine, ora ing budaya.
    1. Pecinta Hiu
      Pecinta Hiu 21. november 2022 08:03
      +3
      Apa tegese ngganti urutan? Kepiye carane?))) Tuladha. Aku buruh-manajer nyewo (petugas cadangan, nanging aku kudu Feed dhewe, supaya aku kerja ing commerce), Aku miwiti sistem pertahanan diri, sing nduweni, loro liwat 50, urip ing USSR. Dadi dheweke nyiksa aku, apa sampeyan mikir bakal kelakon sabanjure? Aku njupuk lan blurt metu ing atiku, NEP bakal dibatalake, sosialisme bakal bali.))) Sampeyan ngerti yen sawise 2 menit luwih saka 50 taun wong-wong sing mangsuli?))) Damn, maneh ora bakal ana apa-apa. ing toko. Apa sing kudu dicritakake babagan pemuda? Dheweke ngomong karo aku, wong lanang umur 30 taun, apa agenda teka menyang pitakonanku? Wangsulane ya, nanging aku manggon ing apartemen kontrakan, apa aku kudu perang. Wong mung ngurusi kanthonge. Ing kene ora ana kulawarga, megat bojone kanggo dhuwit, mbuwang anak kanggo dhuwit, malah kanggo kanthong pribadi. Tegese, wong mung kudu entuk, tuku, entuk, tuku. Kasunyatan sing bakal nggawa sawetara jenis keuntungan, malah sanadyan wong malah ora duwe pitakonan. Ora kabeh, nanging akeh banget. Kepiye carane ngganti sistem iki? Artikel kasebut kanthi bener ujar, telek teka ing permukaan, wong sing ora ana gunane ing USSR dadi pemilik, ora amarga jenius otak, nanging mung karakter dagang, meanness, dregs, lan liya-liyane)). Yen sampeyan meksa, dheweke bakal langsung mangkat menyang bugo (wis budhal). Saiki mung pilihan saka negara manca wis sempit, mungkin iki kesempatan?
  20. Glock-17
    Glock-17 20. november 2022 07:29
    + 17
    Sampeyan bisa takon presiden akeh pitakonan. Dadi aku isih ora yakin yen tarung ora bisa dihindari lan kudu ngalahake luwih dhisik. Wangsulan: Bab ingkang paling awon, lan apa aku setuju karo penulis, iku kauntungan saka serangan pisanan rampung ilang.
    1. Ora_fighter
      Ora_fighter 20. november 2022 13:55
      +4
      Babagan hit pisanan. Kasunyatan yen kita bakal kelangan perang informasi lan kita bakal dianggep minangka aggressor kanthi kabeh akibat sing ana sadurunge wis jelas. Yen kita wis ora bisa kanggo ngirim kanggo Westerner rata-rata shelling barbar saka Donetsk ing 8 taun.
      TAPI!!! Miturut versi resmi, kita padha 2-3 dina ahead saka serangan dening Angkatan Bersenjata Ukraina.
      Lan saiki kita ndeleng apa saiki. We gnaw liwat benteng cedhak Donetsk, sepuluh meter dina, amarga Ukrainians dibangun ing kono kanggo 8 taun. Lan apa sing dibangun saka sisih kita ing 8 taun sing padha? Mbusak lapangan? Yagene ora bisa ngidini para ukram nyerang pukulan sing sepisanan, macet ing benteng-benteng, lan banjur mbanting wong-wong mau ing lapangan mbukak ing perang langsung karo kabeh pasukan Angkatan Bersenjata Rusia? Ana perlu kanggo terus metu kanggo maksimum 2-3 dina lan malah sawetara jam.
      1. Kabupatèn katelu
        Kabupatèn katelu 21. november 2022 14:33
        +1
        Quote: dudu pejuang
        Lan apa sing dibangun saka sisih kita ing 8 taun sing padha? Mbusak lapangan? Yagene ora bisa ngidini para ukram nyerang pukulan sing sepisanan, macet ing benteng-benteng, lan banjur mbanting wong-wong mau ing lapangan mbukak ing perang langsung karo kabeh pasukan Angkatan Bersenjata Rusia?

        Padha ora mbangun apa-apa, amarga padha ora bakal ngenali LDNR lan nampa iku bagéan saka Rusia. Cukup kanggo ngelingi rembugan Minsk sing kondhang lan carane kabeh wektu padha nyoba kanggo nyurung republik sing ora diakoni bali menyang Ukraina. Sawise kabeh, dheweke uga nganakake referendum, nanging ora ana sing ngerti, lan uga Rusia.
  21. Vladimir100
    Vladimir100 20. november 2022 08:02
    -11
    Rusia mung bisa disimpen kanthi ngetutake negara-negara Eropa ing dalan mbangun masyarakat sipil. Ora ana kediktatoran Asia, sanajan moderat, sing bakal mbenerake kahanan kasebut, nanging mung bakal nyepetake bosok lan pati. Sayange kita duwe conto ing 14g. nalika upaya isin kanggo demokratisasi ing LPR lan DPR sing diarani tanpa ampun diremuk lan kediktatoran para abdi Ukraina sing nyamar lan pejabat sing korup dibentuk maneh. Iki minangka conto skala cilik sing nggambarake panjaluk kebebasan lan pamrentahan rakyat sing dawa banget, nanging ing skala Rusia kabeh luwih rumit lan medeni.
    1. Dart2027
      Dart2027 20. november 2022 08:59
      +7
      Kutipan: Vladimir100
      Negara-negara Eropa ing dalan mbangun masyarakat sipil

      Iki nalika politisi "kapilih" ngrusak ekonomi negarane kanthi pesenan saka pemilik saka Washington?
    2. spektr9
      spektr9 20. november 2022 09:48
      + 11
      Rusia mung bisa disimpen kanthi ngetutake negara-negara Eropa ing dalan mbangun masyarakat sipil.

      Dheweke wis ngetutake 30 taun, saiki Federasi Rusia mung bisa nylametake karusakane saben wong sing pengin ngetutake Eropa.
    3. Alt22
      Alt22 20. november 2022 11:08
      +7
      Wiwit ambruk USSR, ALL negara, kalebu Ukraina, kang West nindakake kudeta, saka iki lan sawise sing wiwit urip mung Samsaya Awon - tanpa pangecualian siji.
      Ora, nguripake otak lan mikir - KENAPA Barat kudu nggawe urip wong luwih apik??? Dheweke urip mung kanthi biaya wong liya, lan "masyarakat sipil" ora ana hubungane - kapitalisme ing pirang-pirang negara, nanging sing entuk bathi saka wong liya luwih apik tinimbang liyane.
      1. Dmitry Rigov
        Dmitry Rigov 20. november 2022 22:34
        -1
        Apa omong kosong, pindhah menyang Kroasia utawa Slovenia lan takon pinten luwih elek kanggo wong-wong mau saiki manggon saka ing Serbia.
        1. Alt22
          Alt22 21. november 2022 09:44
          +3
          Aku elinga ngomong babagan negara-negara ing ngendi Kulon nindakake kudeta, lan dudu babagan Slovenia lan Kroasia, sing ora dikuwasani dening Kulon.
          Menyang Libya, Suriah, Ukraina, Irak, lan takon apa dheweke duwe urip sing luwih apik.
          Mesthi wae, ana pangecualian - contone, Mesir, ing ngendi militer nggantung boneka-boneka Amerika saka "Muslim Brotherhood" ing lentera, lan malah banjur - Mesir wis pulih kanggo wektu sing suwe banget sawise tetep kuwasa kanthi cepet. American mongrels.
          Wong sing pinter ora bakal nyritakake yen Barat teka kanggo nindakake kabecikan marang bangsa lan negara liya - kanggo ngrampog, kabeh critane. Sawise runtuh USSR, ora ana negara siji ing donya sing, sawise kudeta sing ditindakake dening Kulon, bakal mulai urip luwih apik saka iki.
          Nanging sampeyan katon ing karya?
  22. Pribadi89
    Pribadi89 20. november 2022 08:04
    + 11
    Negara, masyarakat minangka organisme urip sing kudu dibangun, diganti, gegayutan karo tantangan lan ancaman eksternal lan internal, adhedhasar sawetara konsep lan gagasan. Lan yen konsep-konsep lan gagasan-gagasan kasebut (sebutake gagasan nasional) positif, ditanggap lan diwujudake dening masyarakat kanthi adil, masyarakat urip, berkembang lan maju. Yen ora, masyarakat bakal rusak lan mati. Ing ndhuwur iku pamikiran klasik saka filsafat Jerman - Hegel

    Dadi ora ngono. Ing kene kita ngadhepi fenomena sing menarik - dialektika. Kaya sing ditulis Stalin ing artikelé "On Dialectical and Historical Materialism":
    "Nggambarake metode dialektika, Marx lan Engels biasane nyebut Hegel minangka filsuf sing ngrumusake fitur-fitur utama dialektika. Nanging, iki ora ateges dialektika Marx lan Engels padha karo dialektika Hegel. Nyatane, Marx lan Engels njupuk saka dialektika Hegel mung "gandum rasional", mbuwang kulit idealis Hegelian lan ngembangake dialektika luwih lanjut kanggo menehi tampilan ilmiah modern.
    "Metodhe dialekku," ujare Marx, "dasar ora mung beda karo Hegelian, nanging langsung ngelawan. Kanggo Hegel, proses pamikiran, sing malah diowahi dadi subyek independen kanthi jeneng gagasan, minangka demiurge (nitahake) sing nyata, sing mung minangka manifestasi eksternal. Kanggo kula, ing nalisir, becik iku apa-apa nanging materi, transplanted menyang sirah manungsa lan rubah ing "(K. Marx, Afterword kanggo edition Jerman kapindho volume 1st "Capital")."

    Yen sampeyan nerjemahake tembung-tembung sing rumit iki menyang basa sing prasaja.
    Hegel percaya yen gagasan (kesadaran) nemtokake urip (dadi) manungsa.
    Marx lan Engels, ing nalisir: kang punika utami, eling (ide) nggambarake makhluk iki - Kang nemtokake eling. Nanging ing wektu sing padha, wong-wong mau ora mbantah manawa nalika muncul ide, dheweke mulai pengaruhe maneh - yaiku persatuan lan perjuangan para lawan - sing sejatine Marx lan Engels nyimpulake ing salah sawijining hukum dialektika. Nanging isih dadi, i.e. sing urip, lingkungan, kasunyatan lingkungan ndadekake wong tumindak lan mikir cara iki lan ora digunakake. Wong ora bisa suwe-suwe konflik antarane apa sing ditindakake lan dipikirake. Ing kene, salah siji wong bakal edan, utawa eling bakal cocog karo kasunyatan.
    Iki bisa dideleng ing urip saben dina, nalika menyang toko, nyambut gawe utawa mung ngadeg ing halte bis, ndeleng wong - wong kita ora ala, lan uga kosok balene. Iku mung kahanan urip nyetel lan meksa wong kanggo tumindak kadhangkala ala, mung mikir bab awake dhewe - nanging carane liya, minangka penulis bener nuding metu -
    sing 1% saka Rusia duwe 60% saka total kasugihan nasional negara.

    Sing. kita wis mlarat banget sing saben wong kurang paling perlu, supaya wong dipeksa perang kanggo crumbs isih iki karo fellow miskin padha ora kanggo urip, nanging pati kanggo panggonan ing srengenge, mung kanggo urip. Ing kono, ing kahanan kaya mengkono, wong kudu duwe kalbu, sikap hormat marang kanca lan, ing umum, padhang, apikan, langgeng. Ing kene ana jawaban kenapa wong mlayu ing luar negeri sajrone mobilisasi, lan ing karya penulis, dheweke nanggapi kanthi cara iki kanggo proposal kanggo ngumpulake dhuwit.
    Aku kelingan lagu Vysotsky babagan serigala lan gendera abang -

    "Dheweke ora main kanthi istilah sing padha karo serigala
    Jaegers, nanging tangan ora bakal gumeter!
    Wis nglindhungi kita nganggo bendera,
    Dheweke kenek kanthi yakin, mesthi.

    Serigala ora bisa ngilangi tradhisi.
    Bisa katon ing bocah cilik, kirik wuta,
    Kita, bocah-bocah, nyedhot asu ajag
    Lan padha nyedhot - "Iku mokal kanggo panji-panji!"

    Lan kanggo wong, gendera abang minangka hukum ekonomi sing nggawe wong tumindak kanthi cara siji utawa liyane - nemtokake makhluke, mula prilaku sing cocog. Nganti kita ngganti hukum ekonomi sing lumaku ing masyarakat kita - iki hukum kapitalis - daya saka ibukutha, nalika kabeh ditemtokake dening jumlah dhuwit ing akun wong lan dadi komoditas, urip kita ora bakal ngganti lan wong ora bakal ngganti. kanggo sisih paling. Lan butuh kekuwatan politik kanggo ngganti. Lan kanggo njupuk iku perlu pasukan politik, Bolsheviks ora lair saka ngeruk, nanging iki topik liyane kanggo obrolan. Aku mung ngomong yen kanggo saben tumindak, counteraction lair - hukum dialektika padha bab kamanunggalan lan perjuangan opposites.
    "Wis ripening
    dina wis mateng
    kaya melon
    proletariat
    tansaya munggah
    lan tuwuh saka wong lanang.
    Modal
    bètèng-bètèng
    poros blur
    lan remuk.
    Sawetara
    taun
    ing kadohan
    pinten badai
    hums
    saka wutah.
    pungkasan
    pambrontakan
    nesu mundhak,
    lagi tuwuh
    revolusi
    ing mburi pemberontakan."
    Vladimir Vladimirovich minangka wong sing sehat.
  23. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 20. november 2022 08:21
    + 23
    Penulis nulis kanthi bener. Kabeh pitakonan kasebut kanggo Putin pribadi, amarga dheweke minangka "kepala omongan" para penguasa oligarki sing sejati. Aku wedi yen "operasi militer aneh" iki minangka analog lengkap saka perang 1905. Lan aku wedi yen akibat kanggo Rusia bakal dadi bencana. Nasib Putin minangka wong ora menarik kanggo kula pribadi - "omah Ipatiev" cukup. Nanging ing kene ana pangulangan sajarah ambruk Kakaisaran Rusia, intervensi lan perang sipil - aku pancene ora pengin!
  24. disimpen
    disimpen 20. november 2022 08:30
    +4
    Kanggo kula, mung siji pitakonan cocog saiki, Apa padha ora njabut kabeh ndhuwur teroris, negara Bander. Nuduhake wong-wonge sing ora bisa ditindakake para elit.
    1. Frank Muller
      Frank Muller 20. november 2022 23:13
      +1
      Lan sapa sing bakal ngresiki? Apa dheweke dhewe bakal isin lan lunga?
  25. Dartanyan
    Dartanyan 20. november 2022 08:42
    + 13
    Sampeyan bisa setuju karo penulis, nanging dheweke nyatakake akeh masalah lan mratelakake panemume babagan alasane, wong wiwit mikir babagan apa sing kedadeyan saiki, kenapa wong sing diarani badut kanthi konsisten lan cukup efektif nindakake apa sing dikandhakake, lan penjamin balabolil babagan garis abang lan asil nol, Mungkin dheweke wuta werna? Apa ukrovs ngandika kita bakal bali dhasar, Aku dhewe ngguyu nalika padha voiced lan extraction lan apa asil?!?! Abramovich njupuk pembunuh ing pesawat pribadi kanggo ngaso. Aku wis ora kelingan bab sirkus karo kandhang kanggo pengadilan ...... akeh sing nganggep yen iku pengkhianat, nanging aku ora mikir, sing jelas yen dheweke mrentah ing kono mung kanggo kekuwatan lan dhuwit. , lan kajaba padha ngiyanati apa-apa, padha terus ngethok rampokan lan nyekel ing mburi feeder, padha ora ngiyanati apa-apa, mung wong bosok .....
    1. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 15:39
      -2
      nalika padha voiced lan extraction lan apa asil?!?!
      "Extraction" minangka syarat sing padha setuju kanggo nyerah. Sampeyan bisa nolak kondhisi iki lan terus ngetutake ana ing kono kira-kira sewulan, bisa uga loro. Nanging katon kaya padha mutusake nalika mutusake.
  26. Alex92
    Alex92 20. november 2022 08:46
    +9
    Artikel sing apik banget, aku ora ngarep-arep kaya iki bakal katon ing kene. Aku langganan saben tembung.
    Lan ing beyo saka idea nasional, Aku iku ora prakara definisi lan postulates, nanging trite ing standar rata-rata urip populasi Federasi Rusia, plus panguwasa 'disregard kanggo tumindak lan gambar dhewe. Nuwun sewu, yen sampeyan pengin nyolong lan nindakake apa wae sing ana ing pikiran sampeyan, muga-muga sampeyan bisa ngontrol lapangan informasi kanthi lengkap. Mokal, ora realistis dina iki, uga tansah? Banjur pilih antarane kabutuhan tumindak lan akibate kanggo negara. Sing dipilih wis jelas, kanthongmu luwih larang ...
  27. akurat
    akurat 20. november 2022 09:02
    + 23
    Presiden ora bakal menehi jawaban. Amarga panguwasa ora peduli karo panemu kita. Kita ora bisa mengaruhi apa-apa.
    Lha nek pemerintah nganggep bakal kaya kiye selawase, kleru. Saiki kita ora bisa, nanging pasukan mesthi bakal kawangun sing bakal nyoba kanggo njaluk jawaban kanggo pitakonan. paling ing siji utama, kok neraka padha miwiti perang yen padha ora siap kanggo iku? Utawa sapa sing kudu tanggung jawab pribadi kanggo matine wong?
    1. Glock-17
      Glock-17 20. november 2022 11:09
      + 12
      Lan aku kepengin banget njaluk jawaban kanggo pitakonan utama: apa tujuan khusus saka SVO iki kanthi tugas lan tenggat wektu tartamtu? Jawaban abstrak kaya "demilitarisasi lan denasivikisasi" ora ditampa.
    2. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 02:36
      -4
      Yagene wong-wong mau padha miwiti perang yen durung siyap?
      Lan perang apa sing kita ucapake: lokal utawa global?
      Yen babagan lokal (Rusia - Ukraina), banjur Mei kita menang. Kapabilitas militer-teknis Angkatan Bersenjata Ukraina wis kesel dening Mei.
      Sing. kita menang perang lokal. Nanging perang wiwit lancar lan cepet mili menyang hibrida-global.
      Akibaté, kita kepeksa mbangun maneh, sing saiki kedadeyan.
  28. akurat
    akurat 20. november 2022 09:05
    +7
    Kutipan: Vladimir100
    Rusia mung bisa disimpen kanthi ngetutake negara-negara Eropa ing dalan mbangun masyarakat sipil. Ora ana kediktatoran Asia, sanajan moderat, sing bakal mbenerake kahanan kasebut, nanging mung bakal nyepetake bosok lan pati. Sayange kita duwe conto ing 14g. nalika upaya isin kanggo demokratisasi ing LPR lan DPR sing diarani tanpa ampun diremuk lan kediktatoran para abdi Ukraina sing nyamar lan pejabat sing korup dibentuk maneh. Iki minangka conto skala cilik sing nggambarake panjaluk kebebasan lan pamrentahan rakyat sing dawa banget, nanging ing skala Rusia kabeh luwih rumit lan medeni.

    Upaya kanggo mbangun kaya iki saiki bakal rampung kanthi ambruk negara 100%, amarga saiki tugas utamane yaiku kamenangan ing operasi militer. Wong sing kuwasa ora ngerti babagan iki, dheweke mikir yen bisa setuju babagan apa wae tanpa konfirmasi perjanjian kasebut kanthi paksa.
    1. Vladimir100
      Vladimir100 20. november 2022 09:15
      +7
      Dadi kita dikandhani kabeh urip lan teka kanthi alesan tanpa wates. Kaya wong durung siap, kaya saiki dudu wektune.
      Sauntara kuwi, ora ana pelajaran sejarah lan NVP sing bakal nylametake kahanan kasebut yen bocah-bocah, nggunakake conto wong tuwane, ora weruh manawa warga negara aktif sing gumantung ing nasibe lan tanggung jawab kanggo saiki lan masa depan lan dudu sawetara amoeba- konsumen.
    2. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 02:38
      -3
      Wong sing kuwasa ora ngerti iki.
      Ya padha ora ngerti. Roket mabur meh saben dina.
      Lan setuju apa?
  29. papan serat
    papan serat 20. november 2022 09:07
    +6
    Ya, iki babagan budaya. Ana iklan kanggo film Viking. Prestasi - 45 gelut ing film, 70 stuntmen. apik tenan! Apa ana akeh adegan gelut ing "Souvenir kanggo Jaksa" utawa "Shield and Sword"? Kuwi kabeh budaya, seniman.
  30. t200404
    t200404 20. november 2022 09:18
    -7
    Mratelakake panemume, Komunisme ora bakal bisa digunakake ing Rusia - disiplin diri sing sithik banget. Mulane, kapitalisme tetep karo kontrol negara (apa saiki) kanthi nambah pendidikan patriotik (apa sing ilang)
  31. akurat
    akurat 20. november 2022 09:22
    +9
    Kutipan: Ingvar 72
    Quote: Arsitek
    Nalika aku ngelingi pungkasan USSR, kenangan nggawe aku ndredheg.

    Carane telat? Lan apa sing nggegirisi nganti sampeyan goyang amarga dibesarkan?

    Lan pungkasan USSR pancen negara sing mbutuhake reformasi serius. Bedane antarane crita saka stands lan saka koran karo urip nyata dadi liyane lan liyane ngelingke, kelainan gesang wong Soviet, kabeh antrian edan iki, shortages nambahake bahan bakar kanggo geni.
    Temtu, tanpa pengkhianatan Gorbachev, Uni Soviet ora bakal ambruk, nanging kasunyatan sing nuntut reformasi serius ora bisa ditolak.
    Nanging, sampeyan bisa ndeleng China, reformasi ing model Cina tanpa ngeculake pamaréntahan komunis lan Uni saiki bakal dadi daya paling kuat ing planet.
    Carane apik iku bakal manggon ing? Aku yakin manawa mayoritas populasi luwih apik tinimbang Rusia modern. Cetha yen wong sing beda-beda bakal dadi sugih, dudu sing saiki
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 10:22
      +7
      Kutipan saka certero
      nanging kasunyatan sing nuntut reformasi serius ora bisa ditolak.

      Mesthi, nanging ora dadi ala sing goyang karo kenangan. hi
  32. akurat
    akurat 20. november 2022 09:28
    +8
    Kutipan: t200404
    Mratelakake panemume, Komunisme ora bakal bisa digunakake ing Rusia - disiplin diri sing sithik banget. Mulane, kapitalisme tetep karo kontrol negara (apa saiki) kanthi nambah pendidikan patriotik (apa sing ilang)

    Disiplin wong minangka produk pendidikan lan dudu barang sing wis ditemtokake sacara genetis.
    ing desa-desa lan kutha-kutha cilik ing Rusia, sampeyan isih bisa kanthi aman ora nutup lawang mobil utawa lawang omah, nanging ing kutha gedhe sampeyan ora kudu nindakake iki.
  33. Evgeny Ivanov_5
    Evgeny Ivanov_5 20. november 2022 09:29
    -3
    Penulis numpuk akeh gagasan sing mbantah dhewe, nyampur tumpukan iki, nglairake kesimpulan menyang sistem negara utopia kanthi larangan lengkap babagan dissent (larangan partai oposisi). Mangkono, penulis nelpon kanggo bali menyang model paling awon sosialisme saka USSR pungkasan.
    Menawi maksudipun versi Cina, nyuwun pangapunten, kathah tiyang ingkang remen amargi pembangunan ekonomi negari punika ingkang paling utama. Saiki ana USSR saka 30s kanthi kabeh akibat. Apa penulis yakin iki sing arep diwenehake marang warga saiki?
    Minangka conto kanggo Prancis lan Jerman. Apa tenan iki conto? Ing endi penulis taun iki? Pertempuran tanpa wates antarane warga lan pamrentah ing Prancis lan tekane Scholz lan perusahaan ing Jerman, apa penulis ora kejawab iki? Dadi apa model demokrasi sosial?
    Penulis ngusulake kanggo ngganti sistem negara, nanging apa kita bener-bener ngadeg kanggo kapitalisme minangka model masa depan sing luwih cerah? Dadi apa? Kita mbangun paling ora, nanging persis kaya sing kita deleng. Mengkono malah Samsaya Awon ing negara ngendi iku Absolute. Lan ing kapitalisme, sing utama yaiku penghasilan lan dhuwit. Apa penulis ora maca "Modal"? Apa dheweke isih enom lan nggunakake ide saka internet?
    Kita ngomong babagan ideologi lan patriotisme ... nuwun sewu yen sampeyan pengin kabeh dadi prasaja lan maksimal kanggo sampeyan. Nalika kabutuhan lan kepinginan siji wong diunggahake luwih dhuwur tinimbang kabutuhan masyarakat, negara. Nalika kita ngumumake jaman kekuwatan individu, menehi slogan sosialis kaya "umum luwih dhuwur tinimbang pribadi." Lan aja nyalahake yen ana wong sing ngetrapake kita. Opo maneh pakdhe sing disalahake? Ora. Piyambakipun kangen nalika Gedhung Putih diserbu.
    Lan pungkasane. Yen sampeyan njupuk patriotisme lan liya-liyane. Piye wae, ing sangisore tsars, leluhur kita bisa dadi patriot kanthi standar sing paling dhuwur lan tanpa ragu-ragu ngetokake getih kanggo kabutuhan tanah air. Makarya kanggo kabecikan tanah air lan bangga. Lan iki tanpa idea nasional lan kawicaksanan diwènèhaké ing hukum kanggo instill ing warga katresnan kanggo Motherland.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 10:25
      + 11
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Yen dheweke tegese versi Cina, nuwun sewu, ana akeh wong sing urip ing kasusahan

      Wis suwe banget. Gaji rata-rata ing China wis suwe luwih dhuwur tinimbang kita, lan iki relatif marang tingkat rega. Tingkat kedokteran lan pendhidhikan ing kana uga luwih dhuwur saiki.
      1. Evgeny Ivanov_5
        Evgeny Ivanov_5 20. november 2022 10:37
        +1
        Mung taun iki.
        Sorry, aku ora cukup pinter nulis komentar biasa
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 20. november 2022 21:15
          +2
          Kutipan: Evgeny Ivanov_5
          Mung taun iki.

          Aku ngunggahake statistik babagan gaji rata-rata limang taun kepungkur. Lan dheweke luwih dhuwur nalika iku.
      2. Frank Muller
        Frank Muller 20. november 2022 23:36
        +2
        Kene - kene, median. Aku ndeleng sawetara program babagan China, ing ngendi dheweke nuduhake pinggiran kutha-kutha gedhe kanthi kemiskinan lan kejahatan. Iki, mesthi, dudu mayoritas populasi, nanging uga ora dadi bagean cilik. Lan sistem pensiun PRC adoh saka becik sing dipuji dening sawetara. Ana cukup masalah sosial ing kana. Siji-sijine yaiku ana proses sing alon nanging direncanakake kanthi bertahap ngilangi kemiskinan lan masalah kasebut. Ing negara kita, kajaba obrolan lan imitasi reformasi sosial, ora ana sing diamati.
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 21. november 2022 07:25
          +4
          Kutipan: Frank Muller
          Kene - kene, iku median

          Statistik njupuk gaji rata-rata luwih objektif tinimbang njupuk gaji rata-rata.
    2. Ilnur
      Ilnur 21. november 2022 12:38
      0
      Apa kita ora ngadeg kanggo kapitalisme minangka model masa depan sing luwih cerah?

      Piyambakipun kangen nalika Gedhung Putih diserbu.

      Sampeyan mbokmenawa ngelak lan berjuang, sampeyan ora kudu ngomong kanggo kabeh wong ...
      leluhur kita ing sangisoré raja kasil dadi patriot

      Dheweke ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake, ora manggon ing negara sosialis, sing dihormati kepentingan rakyat, lan ing kapitalisme liar oligarki modern, sing 1% duwe 60% kasugihan negara lan njaluk patriotisme rakyat. padha ngrampok...
  34. utara 2
    utara 2 20. november 2022 09:31
    +6
    ing institusi budaya lan ing kabeh lingkungan nggawe budaya, iku ora dadi luwih penting saiki sing ninggalake Rusia saka awal NWO, nanging wong-wong sing ora ninggalake, sing tetep karo ngimpi, carane ora ngenteni kene ing Rusia, njagong metu, lan banjur malah sawise kamenangan Rusia ing NWO, menek maneh "ing gelombang" lan instill vulgarity liberal, rasa ala lan budaya pambungkus Candy sarwa kang goblok saka budaya Western modern kebungkus ing wong. Contone, isi lagu-lagune asring mung patang larik, tembung-tembung sing diulang dening pemain kira-kira limang menit, lan wong akeh sing liberal tansah squealing karo kesenengan. Utawa umume, kabeh isine dilebokake ing tembung "Aku gagak, aku gagak ..."
    Pugacheva lan kabeh jinis Vaikule lan Makarevichs liyane ngandika kabeh padha mikir bab Rusia lan Rusia lan mlayu saka negara. Nanging saiki aku katon ing liyane ing Rusia, kabeh limo Sergey Lazarevs, Nikolai Baskovs lan Lyubov Uspenskaya tartamtu cepet banget njupuk Panggonan saka wong-wong sing mlayu saka Rusia dadi ing kabeh jinis juri saka acara song lan kompetisi ing televisi. Sapa penyanyi tavern Uspenskaya iki, supaya kasuksesan utawa kegagalan wong gumantung ing pendapat dheweke? Sapa Sergei Lazarev iki, utawa malah luwih elek, Alexander Novikov ing juri lan komisi? Dadi dheweke ora mlayu, nanging kanthi licik bakal terus nandur budaya pseudo semi-kriminal ing kita. Padha bisa diarani padha "sleepers" kiwa kanggo sabotase ing budaya, kaya mungsuh "turu" teroris. ditinggalake kanggo sabotase ing industri lan transportasi.
    Miturut cara, Kolonel saka pasukan Cossack, posing minangka cah sekolah, Babkina, climbs ana, clings, crawls. Dibandhingake karo akeh ensemble tembang Rusia sing nggambarake jiwa Rusia saka panggung, dheweke dhewe lan gamelan kasebut minangka grin sing langgeng ing raine, sanajan dheweke lan dheweke nganggep dheweke mesem. Ngomong-ngomong, eseman tanpa alesan minangka tandha wong bodho ... Nah, iki padha karo takon wong Amerika marang wong liyo - "Piye kabarmu."
    Ngomong babagan prospek kanggo owah-owahan ing budaya, sampeyan bakal bisa ngomong babagan owah-owahan sawise Lampu Taun Anyar ing saluran TV. Yen ana maneh pasuryan liberal iki karo nyawa palsu lan musuhan kanggo budaya Rusia, banjur ora ana owah-owahan, lan nalika asu ajag liberal ing sandhangan wedhus yakin menang lan luwih mbuktekaken sing padha ora asu ajag ..
    Miturut cara, kanggo mayuta-yuta talents karo nyawa non-korup lan setya budaya Rusia lan budaya saka bangsa Rusia, iku klan Pugachev-Vakule-Uspenskaya sing ngalangi dalan kanggo tataran amba.
    1. Ilnur
      Ilnur 21. november 2022 12:59
      +1
      maneh bakal ana iki physiognomy liberal karo jiwo palsu lan musuhan kanggo budaya Russian

      Ora bakal ana wong liya nalika "fisiognomi liberal" kuwasa - kekuwatan apa, nilai kasebut, para abdi ...
  35. VlR
    VlR 20. november 2022 09:34
    + 16
    Saiki iki wektu kanggo "ngumpulake watu", lan apa sing wis kita deleng ing Rusia, sawise pirang-pirang taun pemerintahan de facto Putin?
    1. Pusat Yeltsin, dibukak dening presiden iki, lan piwulang opuses slanderous Solzhenitsyn ing sekolah. Syuting film lan serial anti-Soviet lan anti-Rusia kanggo dhuwit budget.
    2. Oligarki, sing meh tanpa kajaba ora mung maling, nanging uga pengkhianat.
    3. Pamrentah liberal, sing ora gelem mbuwang dhuwit kanggo pangembangan Rusia, nanging nransfer dhuwit sing akeh banget menyang tangan mungsuh geopolitik. Tetep kuwasa. United Russia, sing ngalangi indeksasi pensiun kanggo pensiunan kerja.
    4. Kawicaksanan manca ompong lan biasa-biasa wae, mundhut pengaruh ing republik-republik utama tilas USSR lan negara-negara manca sing sadurunge ramah.
    5. Rotten "bohemia", kang wakil padha nyoba kanggo pass mati minangka "hati nurani bangsa."
    6. Generasi sing ora duwe prinsip lan pengecut, sing wakil-wakile padha mlayu saka negara, ora duwe wektu kanggo nampa panggilan saka kantor registrasi lan pendaftaran militer.
    Sampeyan bisa nulis liyane 7, 8 lan TCTerms liyane. Nanging iki cukup. Terusake kabijakan kasebut nyebabake kekalahan lan disintegrasi Rusia. Wektu kanggo mikir lan njupuk langkah serius ing kabeh wilayah kasebut.
    1. Gardamir
      Gardamir 20. november 2022 15:18
      +8
      Generasi sing ora duwe prinsip lan pengecut,
      Para panguwasa dhewe nglairake generasi kaya ngono. Dheweke (panguwasa) banjur ana gunane. Ya, dheweke isih ora peduli.
      1. Frank Muller
        Frank Muller 20. november 2022 23:48
        +1
        "Sembarang pamrentahan, tanpa pangecualian, ngajari generasi mudha kanthi semangat lan konteks kebijakane." Kutipane sapa? Sampeyan meh ora nyangka ...
  36. Tatanka Yotanka
    Tatanka Yotanka 20. november 2022 09:36
    + 14
    siji pitakonan kanggo penulis, pitakonan apa sing bisa ana ing ideologi presiden yen Solzhenitsyn minangka patriot sejati Rusia. sedulur
    1. utara 2
      utara 2 20. november 2022 10:26
      + 10
      lan instalasi monumen kanggo Solzhenitsyn ing Kislovodsk diwiwiti lan diawasi dening Matvienko ... Miturut cara, yen sadurunge instalasi tugu saka railway. stasiun lan saka Kurortny Boulevard
      nganti sanatorium. Gorky, wong-wong sing manggon ing sanatorium munggah ing undhak-undhakan saka Privokzalnaya Street ing sadawane trotoar sing nyaman, nanging saiki, sawise ndeleng kreasi Tsereteli iki kanggo pisanan, kaping pindho wong wis munggah ing undhak-undhakan sing curam liwat taman saka Kurortny Boulevard. menyang ndhuwur. Dheweke ujar manawa kita ora pengin ndeleng iki ing watu ... Dadi, sawise instalasi monumen ing Solzhenitsyn ana, nalika kita dirawat ing sanatorium Gorky sing dikasihi ing Kislovodsk ...
      1. vadimtt
        vadimtt 21. november 2022 11:25
        0
        Ya, nalika aku ndeleng monumen iki urip, ing kawitan aku panginten sing iku sawetara jenis folklore Kashchei, nanging ora, ternyata Solzhenitsyn. Nanging misale jek sing inti mung disampekake bener ngguyu
      2. Ilnur
        Ilnur 21. november 2022 13:06
        +1
        sawise instalasi monumèn kanggo Solzhenitsyn ana

        Aku uga ngaso ing Kislovodsk, nalika aku mlaku-mlaku ngubengi kutha, nalika aku weruh monumen "patriot sejati" iki, aku kaget lan bingung karo pitakonan: "Kanggo apa manfaat?"
  37. Komentar wis dibusak.
    1. Ilnur
      Ilnur 21. november 2022 13:19
      +3
      Padha squandered, chatting, ngombé, pipis adoh daya lan sistem Soviet ing muda

      Kaping pisanan, dheweke ora mbuwang, nanging kabeh wong kerja ing panggonane, dheweke "disetujoni" CPSU, ora mikir yen CPSU iki dhewe bakal nyerahake negara kasebut ...
      Kita kudu berjuang kanggo hak kita

      Sareh - supaya menehi conto, lan aja "kentut" ing kursi! Ngumumake rencana tumindak, apa lan kepiye ...
      akeh generasi anyar sing enom, sehat, pragmatis, dididik kanthi otak sing cetha

      Wong-wong sing sehat lan pragmatis iki mlayu liwat bukit sanalika mambu goreng. Lan otak dheweke wis awan "babagan urip sing apik ing gunung", macem-macem titik lan YouTube, uga pendhidhikan kanggo nggawe konsumen ...
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
  38. Komentar wis dibusak.
  39. Alt22
    Alt22 20. november 2022 10:54
    +5
    Babagan
    3. Sapa sing kudu disalahake kanggo ambruk USSR lan transformasi Ukraina dadi anti-Rusia?
    - bagean kapindho pitakonan iki bisa dijawab, Kulon, Amerika Serikat, sing nindakake kudeta, kudu disalahake, lan - kanthi pribadi, Vladimir Vladimirovich Putin, presiden Federasi Rusia, sing mbantah Yanukovych saka nyebarake Maidan lan ora gelem nutupi Ukraina saka tekanan politik, militer lan ekonomi Barat.
    Senajan saiki iku ketok kanggo kabeh wong mikir - yen Ukraina bisa katahan ing paling netral, kaya Belarus, paling moderately musuhan, nanging politik sawijining, kaya Kazakhstan - ora ana wolung taun medeni getih, utawa neraka saiki ing iki. perang, utawa atusan ewu wong mati, ora puluhan yuta rusak nasibe wong Rusia!
    Lan ora mung aktivitas Barat sing kudu disalahake, nanging uga ora aktif kriminal Putin.
    Ana artikel kasebut ing KUHP - "ninggalake bebaya." Putin ninggalake kabeh negara ing bebaya, menehi Kulon kanggo ngrebut tanpa perang, menehi West wolung taun kanggo ngoptimalake
    kanggo nyiapake kanggo perang nglawan Rusia, sing nyebabake pelanggaran kasar kepentingan Rusia lan atusan ewu korban!
    1. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 15:28
      -2
      Lan ora mung aktivitas Barat sing kudu disalahake, nanging uga ora aktif kriminal Putin.
      Ya, kabeh wong kudu disalahake, kajaba Ukraina dhewe.
      1. Alt22
        Alt22 21. november 2022 19:01
        +1
        Apa Ukraina kudu disalahake amarga kasunyatane Barat milih dheweke minangka korban liyane, utawa dheweke, kaya Suriah, Belarus, Kazakhstan, ora bisa ngadeg piyambak nglawan kekuwatan gabungan saka Kulon?
        Utawa bisa uga disalahake amarga kasunyatane, kaya ing negara liya ing saindenging jagad (kalebu Federasi Rusia), ana pengkhianat sing digunakake kanthi trampil ing Kulon?
        Lan, yen sampeyan ora keberatan, temtokake apa tegese Ukraina - akeh Euromaidanists? Yanukovych, lan kabeh sistem kekuwatan negara lan pejabat sing dadi korban pertama kudeta? Utawa anti-Maidanites lan panyengkuyung hubungan sing ramah lan sekutu karo Rusia, sing ana akeh ing Ukraina lan sing digabungake karo Federasi Rusia?
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 21. november 2022 21:30
          -2
          Lan, yen ora ngganggu sampeyan, nemtokake apa tegese Ukraina
          Kaping pisanan, Ukraina minangka SUBJEK kegiatan politik lan ekonomi. Yen ora, Kulon mbengkongake dheweke, nanging Putin ora nylametake dheweke.
          Kaslametane wong sing klelep iku karyane wong sing klelep dhewe.
          Apa Ukraina pengin diluwari? Aku mung weruh yen Ukraina kepengin mati.
          Kepemimpinan politik kabeh ngambung West, uga dileksanakake ing wong "Holodomor" saka "Muscovites", wong kanggo sisih paling weruh piyambak minangka "non-Eropah."

          Kepiye carane nylametake wong sing lara kanthi kecenderungan suicidal?
          Apa baris pisanan ing lagu kasebut?
          Pati wiwit saka wayahe ninggalake Uni.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. kelip-kelip
              kelip-kelip 23. november 2022 14:56
              0
              Konsep "subyek" ing kasus iki banget samar lan ora mesthi.
              Bisa dadi "samar" mung yen ora ngerti inti saka istilah iki.
              Subyek minangka sumber kegiatan, sing tumindak, sing nindakake. Istilah "subyek" bisa dimangerteni liwat kosok balene - liwat "obyek". Obyek iku wong sing tumindak iki, aktivitas diarahake. Dadi kabeh prasaja banget. Ukraina minangka subyek utawa obyek.

              bagéan saka pasukan lan massa ing subyek iki kanggo aliansi karo Rusia, bagean nglawan, bagean kuwatir mung kanggo kaslametané dhewe.
              Mesthi wae, nanging apa akibat saka kontradiksi internal kasebut? Apa sing ditindakake unit kasebut kanggo "aliansi karo Rusia, sawetara nglawan, sawetara mung kuwatir kanggo kaslametane dhewe."?
              Lan dheweke entuk kasunyatan manawa Ukraina (ing kasus apa wae) BAKAL ORA.
              ---
              Ayo bali menyang hubungan "subyek-obyek".
              minoritas didhukung dening wong liya negara dadi kuwasa ...
              West digawe negara karo wayang anti-Rusia ...
              а Amerika minangka asil saka DEKADE pegawe nulungi kuwasa wayang Russophobic anti-Rusia minoritas ...
              Iku salah Putin kang ora nindakake apa-apa kanggo nyegah

              Ana sing nindakake menyang Ukraina, ana sing nulungi, ana sing disalahake, ana sing ora.
              Ya, apa Ukraina ing kerangka hubungan subyek-obyek?
              Kesimpulan saka proposal sampeyan minangka OBJEK sing khas, tanpa kuwalitas Subyektif.

              Ukraina minangka OBJEK khas, IE soko pasif, ora independen.
              Ana sing meksa dheweke, ana sing ngganti dheweke, utawa ana sing kudu nylametake dheweke.
              Ora ana kamardikan politik. Ing wiwitan padha ngumumake "kamardikan", lan banjur "tse evropa". Dadi kita entuk "tse europa".
              We njaluk sing POLITICALLY Ukraina minangka subyek saka hukum internasional ora bisa ana, amarga ora duwe karsane dhewe, mesthi dhewe. Secara ekonomi bisa, politik ora bisa. Dheweke ora bisa, lan mulane ambruk ing karsa politik saka Kulon. We ndeleng asil.
              Ukraina minangka entitas nasional mung bisa ana ing kerangka Negara Uni.
              Nanging saiki Ukraina wanted kanggo muter kamardikan ing clearing politik, ngendi kabeh sibuk.
              Dheweke ninggalake Uni State, langsung ambruk ing pengaruh saka Kulon lan Amerika Serikat ing tartamtu. Akibaté, negara 404.
              ---
              iku padha ing Rusia
              Iku, nanging Putin mung padha saka ing diktat politik iki lan ndadekke Rusia saiki.
              ---
              1. Alt22
                Alt22 23. november 2022 19:41
                0
                Subyek minangka sumber kegiatan, sing tumindak, sing nindakake
                - banjur sampeyan kudu ngakoni apa sing daktulis ing ndhuwur - yen ing Ukraina ana sawetara pasukan politik kanthi tujuan sing beda. Sing, sawetara "subyek". Kang siji Ukraina kanggo sampeyan?

                Dadi kabeh prasaja banget. Ukraina minangka subyek utawa obyek
                - oh, kene iku, iku dadi metu sing "subyek" Panjenengan ALL pasukan operasi ing Ukraina, lan malah sing nentang saben liyane? Aku kelingan babagan "logika minangka pseudo-science Moscow", aku ora ngerti kenapa)
                Lan, amarga upaya Amerika Serikat lan ora aktif Putin, Ukraina saiki dadi obyek, tanpa pilihan.

                Mesthi wae, nanging apa akibat saka kontradiksi internal kasebut? Apa sing ditindakake unit kasebut kanggo "aliansi karo Rusia, sawetara nglawan, sawetara mung kuwatir kanggo kaslametane dhewe."?
                - kanggo wiwitan, kesalahan sampeyan yen sampeyan nganggep kontradiksi kasebut mung internal. Apa sampeyan lali babagan peran AS lan Barat ing kudeta? Mungkin sampeyan uga pracaya ing kamardikan saka Ukraina? Nanging ngenteni - sampeyan dhewe disebut Ukraina "obyek" - supaya sampeyan wis mutusaké apa iku subyek utawa obyek!
                Inggih, kula mutusaken dangu kepungkur - ing jaman Yanukovych, Ukraina pancen berdaulat lan merdika, lan cenderung kerja sama karo Rusia. Lan sabenere kekuwatan lan Ukraina iki sing sampeyan takon ... eh, sampeyan mung ilang kanthi enchantingly.

                Ing wiwitan padha ngumumake "kamardikan"
                - sadurunge Ukraina, nyatane, mundur saka USSR - Rusia, RSFSR, nyatakake primacy hukum Rusia liwat kabeh-Uni. Dadi kanggo ngomong, mbukak dalan kanggo Ukraina.

                banjur "tse evropa"
                - Ing Ukraina, bagean saka populasi gravitated menyang Rusia, kok sampeyan nglirwakake kasunyatan iki? Ora saben wong kepengin menyang Eropa.

                We njaluk sing POLITIK Ukraina minangka subyek saka hukum internasional ora bisa ana
                - bisa lan ana nganti padha mutusaké kanggo dijupuk. Lan yen Putin wis menehi pitulungan, mesthi bakal terus ana, kajaba Galicia bakal pisah ...

                Ukraina minangka OBJEK khas, yaiku, sing pasif, ora mandiri.
                Ana sing meksa dheweke, ana sing ngganti dheweke, utawa ana sing kudu nylametake dheweke.
                Ora ana kamardikan politik
                - Aja nggawa omong kosong, please! Yen Ukraina merdika, mula jelas yen ana ing tekanan. Yen Ukraina ora MERDEKA, mula ora perlu meksa! Sampeyan mbantah dhewe, nanging sing bener yaiku ing Yanukovych, Ukraina mung merdika lan merdika. Yen dheweke dadi wayang saka Kulon banjur - apa ana kabutuhan Kulon kanggo ngrebut kekuwatan?

                Aku ora bisa, mula aku ambruk ing karsa politik Kulon
                - ngapusi.
                Ukraina ora "nyeleh mudhun" - nanging ditaklukaké, daya - dijupuk. "Lay mudhun" yaiku nalika dheweke nindakake kanthi sukarela lan tanpa oposisi. Nanging ing Ukraina, kita durung weruh iki.

                Nanging Ukraina wanted
                - Ya, sampeyan delirious, dear! Apa maneh "Ukraina wanted"??? Utawa sampeyan pancen nganggep kekarepane Washington, sakepel Maidan lan Bandera "kersane rakyat"??? ngguyu

                Iku, nanging Putin mung padha saka ing diktat politik iki lan ndadekke Rusia saiki.
                - dheweke mbatalake modal lan bahan mentah, kita ndeleng kepiye "mundur" ...
                1. kelip-kelip
                  kelip-kelip 23. november 2022 22:54
                  0
                  banjur sampeyan kudu ngakoni apa sing aku tulis ing ndhuwur - yen ing Ukraina ana sawetara pasukan politik kanthi tujuan sing beda. Sing, sawetara "subyek". Kang siji Ukraina kanggo sampeyan?
                  belay Mung elek!
                  ing Ukraina ana sawetara pasukan politik karo tujuan beda. Yaiku, sawetara "subyek"
                  Ide iki pancen kuat ... sawetara "subyek"
                  Ayo kula ngelingake sampeyan
                  Kaping pisanan, Ukraina minangka SUBJEK
                  Lan subyek, uga obyek, ing ruang politik negara apa wae mung bisa ana hubungane karo negara liya, nanging ora ana ing awake dhewe.
                  Dadi apa bab
                  ALL pasukan operasi ing Ukraina,
                  Luwih becik ora nyebutake.
                  ---
                  Donya biyen bipolar. Ana rong pusat atraksi politik (USSR lan AS). Lan bipolaritas iki ngidini sawetara negara kanggo ngimbangi antarane kutub politik lan kanthi mangkono njaga kamardikan relatif (lan mula subyektivitas).
                  Kanthi ambruk USSR, donya bipolar ambruk lan mung siji pusat atraksi politik tetep - Amerika Serikat.
                  Wiwit iku, ora ana republik tilas Uni Soviet (sanajan wis resmi dadi negara merdika) bisa nguber sembarang jenis kawicaksanan independen (yaiku, iku dudu entitas politik lengkap).
                  Tawaran pisanan Rusia kanggo subyektivitas politik disuarakake dening Putin lan dikenal minangka "pidato Munich" taun 2007.
                  Kita entuk subyektivitas sing luwih gedhe (waca: kamardikan saka Amerika Serikat) sawise bali Crimea ing 2014.
                  Nah, saiki kita ana ing ngarep perjuangan kanggo jagad multipolar.
                  ---
                  Lan Ukraina, sebaliknya, berjuang kanggo kepentingan Amerika Serikat (mbayar kanthi nyawane), kanggo hegemoni donya.
                  Sawise ambruk Uni, kita padha ing kahanan sing padha (kita ilang subyektivitas politik), nanging kita mulihake (sanajan ana uga kabeh jinis pasukan nang negara), nanging Ukraina ora bisa.
                  Nanging bisa uga kaya Belarus, cukup mung ora ngapusi ing Amerika Serikat.
                  Ukraina ora "nyeleh mudhun" - nanging ditaklukaké, daya - dijupuk


                  Sing padha ora utamané nolak invaders, kang ora bisa ngandika saiki.
                  1. Alt22
                    Alt22 24. november 2022 09:51
                    +1
                    nggegirisi
                    - akeh omong kosong, aku ora bakal komentar.

                    Nanging bisa uga kaya Belarus, cukup mung ora ngapusi ing AS
                    - nanging omong kosong iki bakal.
                    Ngelingake apa lan kepiye Belarus? Lan Belarus mbantu, nutupi saka Kulon - Rusia. Rusia durung nggabungake Belarus dadi Ukraina.
                    Lan Republik Belarus entuk kesempatan, tanpa kuwatir babagan sanksi lan tekanan saka Kulon, kanggo nyebarake maydaun. Lan Kazakhstan. Lan Siria.

                    Sing padha ora utamané nolak invaders, kang ora bisa ngandika saiki.
                    - lan ilustrasi omong kosong sampeyan karo foto wong sing tumungkul wis SAwise kudeta - oops.

                    Nanging ing Yanukovych, iki ora kedadeyan.
                    "Dheweke ora nolak" - supaya Ukraina ora bisa nolak, amarga Federasi Rusia kiwa piyambak marang kabeh Kulon. Deleng, dheweke nolak ing Libya - kepiye carane mbantu Libya?
                    Padha nglawan ing Suriah - minangka asil, invaders tekan Damaskus, lan kanggo sawetara taun padha ora bisa Pick metu bandit saka pinggiran sawijining! Lan mung intervensi Rusia sing ndadekake negara kasebut bisa urip - nanging padha nglawan para maydaun.
                    Lan Ukraina, kaya Suriah, ora bisa ngadeg nglawan kekuatan gabungan saka Kulon piyambak, mung wong bodho ora ngerti iki.
                    Ya, nganti saiki, sawise meh 9 taun konflik, sampeyan isih durung weruh yen Ukraina didorong kanthi tepat miturut skenario Siria? Pisanan, rapat umum ilegal, banjur - penyitaan badan pamaréntah, yaiku, nglanggar hukum langsung, nyoba kanggo provoke nggunakake pasukan dening panguwasa. Kaping pisanan polisi, banjur pasukan khusus, lan banjur militer.
                    Lan sawise iku, tangisan diunggahake babagan "eksekusi para demonstran sing tentrem," lan bantuan militer dikirim menyang negara kasebut menyang "wong sing mbrontak." Utawa intervensi langsung, kaya ing Libya. Mulane Yanukovych ragu-ragu - amarga dheweke ngerti kabeh iki.
                    Mulane dheweke ora bisa nggunakake kekuwatan - amarga tanpa Rusia mung menehi West pretext kanggo agresi langsung!
        2. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
  40. EVPATIY878
    EVPATIY878 20. november 2022 10:54
    +4
    Maca babagan aktivitas filsuf perestroika, Yakovlev, lan kabeh bakal dadi cetha sing kudu disalahake kanggo ambruk USSR.
  41. gelisah
    gelisah 20. november 2022 10:56
    +8
    Artikel sing apik. Aku ngerti paling ora 20 wong sing saiki umure 28-40 taun, sing tuku tiket militer, lan dheweke dhewe sehat kaya sapi, kerja dadi manajer ing kantor, mula dheweke mikir lan ngomong mung wong bodho sing ngladeni lan perang lan lungguh ing trenches sing adhem. , lan sing paling padha pinter lan tresna kopi panas ing kantor anget, lan iki sing dipilih, lan sing ora bisa ngganti karo hubungan pasar, supaya padha ngawula lan mati, sing Alignment. Sampeyan ora bisa gawe uwong yakin yen dheweke parasit lan entuk bathi saka dodolan tanpa ngasilake apa-apa, iki minangka bisnis kanggo kabeh wong, nanging kenapa dheweke dadi manajer? wadyabala, mulane wong-wong kita padha pecah sapa sing mlarat sing perang, sing sugih - bayaran lan tambah sugih, ing bekal sing padha karo tentara, aku ora ngerti yen ana apa-apa sing ora sah diganti, banjur ora bakal ana. sing dadi tentara...
  42. Unknown
    Unknown 20. november 2022 11:17
    + 13
    Ora perlu ngarep-arep mukjijat saka presiden, mung ora bakal kelakon, saka tembung kabeh. Ing taun-taun paprentahane, dheweke ujar akeh perkara, gumantung ing wayahe. Yen perlu, sampeyan bisa ngelingi kepungkur sing mulya, sawetara wong kita seneng yen dieling-eling, utamane ing cahya saka NWO sing liwat, kaya ngono, kita kudu mbaleni, lsp. Banjur dumadakan....
    Kabeh padha, sampeyan kudu ketegangan memori lan elinga carane Yeltsin ditransfer daya kanggo Putin, kanthi persetujuan lengkap saka "Golden Horde" ..... beguiled Washington. Contone, 1 Januari 2000. Obrolan telpon antarane Presiden AS Bill Clinton lan Pelaksana Presiden Rusia Vladimir Putin.
    Vladimir Putin: Kaya sing sampeyan sebutake ing statement sampeyan, Presiden Yeltsin nindakake akeh kanggo ngrusak sistem komunis lan nyurung Rusia menyang negara-negara beradab. Arah kabijakan Rusia ing kabeh wilayah bakal tetep padha sajrone telung sasi sabanjure nalika aku dadi presiden. Ing mangsa ngarep, akeh sing bakal gumantung marang sapa sing kapilih dadi presiden; Nanging, aku pracaya iku bakal dadi wong sing maju
    Dadi akeh ora kudu kaget. Bakal nindakake apa padha ngomong, kanggo maksud iki ditanggepi label kanggo mrentah. Jarene...Sekretaris Negara AS Condoleezza Rice tau ngandika: "Kepentingan Rusia mungkasi ing wates sawijining." Kudu rampung. Dheweke nyebul asil Perang Donya II, ngidoni sejarah USSR, nalika nyaranake "dheweke ngisi getih, mbuwang mayit, ora kudu mlebu Eropa Timur, ora ngenteni ing kana, dheweke ora ana." ora kudu ngetrapake kekarepane, lan liya-liyane. Nanging Comrade Stalin sajrone 46 taun kanthi jelas lan jelas nerangake posisi USSR ...kita kudu ora lali kahanan ing ngisor iki. Jerman nyerang USSR liwat Finlandia, Polandia, Rumania, lan Hongaria. Jerman bisa nyerbu liwat negara-negara kasebut amarga ing negara-negara kasebut banjur ana pamrentah sing mungsuh Uni Soviet. Minangka asil saka invasi Jerman, Uni Sovyèt irretrievably ilang watara pitung yuta wong ing perang karo Jerman, uga amarga pendhudhukan Jerman lan deportasi saka Soviet kanggo perbudakan Jerman. Ing tembung liya, Uni Soviet ilang kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang Inggris lan Amerika Serikat. Sampeyan bisa uga ing sawetara panggonan padha kepekso kanggo nglalekake kurban kolosal saka wong Soviet, kang njamin mardika Eropah saka rakit Nazi. Nanging Uni Soviet ora bisa lali bab mau. Pitakonan yaiku, apa sing bisa nggumunake yen Uni Soviet, sing pengin ngamanake awake dhewe kanggo masa depan, nyoba kanggo mesthekake yen ing negara kasebut ana pamrentah sing setya marang Uni Soviet? Kepiye carane bisa, tanpa kelangan pikirane, bisa ngetrapake aspirasi tentrem Uni Soviet iki minangka kecenderungan ekspansi negara kita? Saben uwong lali, lan saiki kabeh Eropah ngadeg minangka front kesatuan nglawan Federasi Rusia, nanging kepiye mayuta-yuta prajurit Soviet sing tiwas ing kono? Dheweke mati, ora kanggo apa sing kedadeyan saiki. Dadi, dheweke ngiyanati kabeh sing tiba, kaya saiki ing Kherson, wilayah Kharkov. Kesimpulane prasaja - pamaréntahan saiki lan sistem pidana-feodal ora bakal mbela Rusia.
    1. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 15:06
      -3
      Aja ngarep-arep keajaiban saka Presiden
      Aja nganti keajaiban babar pisan saka sapa-sapa.
      Lan kenapa sampeyan mutusake yen presiden iku sing kudu nindakake AJAIB?
  43. Truthmaker
    Truthmaker 20. november 2022 11:59
    +5
    Artikel kasebut bener. Pitakonan ide, ideologi minangka pitakonan sing paling penting babagan eksistensi Rusia dhewe.
    Ing tutugan artikel
    Hegel mratelakake yen "gagasan nguwasani jagad." Pernyataan Hegel iki ora ilang relevansi ing jaman saiki. Pamanggih menika ingkang nemtokaken wontenipun negara, wontenipun kelompok sosial, serikat pekerja, lan sanes-sanesipun. Ing babagan iki, gagasan Rusia minangka sing paling penting kanggo Rusia dhewe. Kaya ing Rusia sadurunge 1917 gagasan "kanggo iman, tsar lan Fatherland" ngreksa negara, ngidini Fatherland ngliwati wektu sing paling angel, kaya sawise taun 1917 ing Bolsheviks gagasan "emansipasi tenaga kerja." : tentrem kanggo bangsa, tanah kanggo petani, pabrik kanggo buruh" ndadekake iku bisa kanggo ngumpulake disintegrated Rusia dadi union siji - ing USSR lan mbangun daya kuwat sing slamet saka Perang Donya II, supaya idea saka \ uXNUMXb\uXNUMXbRussia modern kudu nuduhake dalan, sing Rusia ora mung bisa urip, nanging uga nampa dorongan kuat = dorongan ing pembangunan sing njamin kamakmuran nganti pirang-pirang taun.
    Sifat apa sing kudu diduweni ing Rusia?
    1. Ide kasebut kudu cendhak minangka tembakan lan bisa dingerteni kabeh wong, sanajan sabangsane sing paling buta huruf kaya, contone, ide "kanggo iman, tsar lan Tanah Air", bisa dingerteni kabeh wong, sanajan wong sing buta huruf, pendhudhuk sing padhet. saka Kakaisaran Rusia; gagasan "tentrem kanggo rakyat, tanah kanggo petani, pabrik kanggo buruh" bisa dingerteni saben petani, buruh, prajurit, gagasan Kristen "kaslametan jiwa", bisa dingerteni saben wong Kristen.
    2. Ide kasebut kudu nyerep, kalebu kabeh sing dibutuhake kanggo saben warga negara, negara, Tanah Air, deleng conto paragraf 1.
    3. Gagasan kasebut kudu diwujudake ing ideologi sing menehi ide marang saben warga negara lan bisa dingerteni. Ing ideologi, gagasan minangka slogan sing dikirimake marang rakyat, massa ... Liwat ideologi, liwat slogan, gagasan Rusia kudu dadi tandha lan simbol negara. Ing idea saka Rusia kudu atraktif kanggo saben panyengkuyung kita ing njaba Rusia, perceiving sing saben non-warga Rusia bisa takon: "kok ora dadi karo kita, kok luwih elek karo kita saka ing Rusia."
    Minangka gagasan, Rusia kudu gagasan persatuan "wong, negara, tanah air"mratelakake hakekat anane Rusia.
    Wong - nitahake, mbangun negara, dhasar lan dhasar. Tanpa wong Rusia, ora ana Rusia dhewe. Mula, pengawetan lan multiplikasi wong Rusia minangka sing paling penting, tugas paling penting ing Rusia kanggo kabeh wektu.
    Negara - wali wong, nitahake kahanan kanggo eksistensi lan pangembangan wong Rusia lan Rusia dhewe; negara minangka limiter sing njaga lan nglindhungi saben warga Rusia, nyegah rampokan Rusia lan transformasi kasugihan Rusia menyang properti klan kapitalisme oligarki; negara minangka pelindung saka ancaman internal lan eksternal, saka predator sing nyoba narik Rusia.
    tanah air - sing inti jero saka wong Rusia, ora warga, nanging wong Rusia, kang manifests dhewe liwat budaya, moral, kasugihan etika saben wong, warga negara sing manggon ing Rusia; iki hakekat jero saka wong Rusia, sing tansah teka ing lumahing nalika orane Rusia dhewe kaancam. Ing wektu sing padha, dadi ora pati penting babagan carane warga negara-negara Rusia sing diwenehi hubungane karo negara, karo pepadhamu sing manggon ing cedhak, karo pejabat ... eksistensi Rusia dhewe wis kaancam bakal punah, lan warga-compatriot dadi bek saka Fatherland, ora negara, ora pejabat, nanging mbela Fatherland, marga saka Fatherland kang nggawe kurban, deprivations, nindakake tumindak heroik - lan kabeh. demi Tanah Air.
    Kesatuan wong-negara-Tanah Tanah minangka syarat kanggo eksistensi, pangembangan lan kamakmuran Rusia - Tanah Air, sing ora wedi karo mungsuh internal utawa eksternal.. Tanah Air, sing, kanggo parafrase salah sawijining panguwasa, yaiku Roma Katelu, ora bakal ana sing kaping papat.
    Gagasan persatuan rakyat-negara-tanah air nentang ide liberal lan liberal banget saka individu, individualitas, nentang rakyat, ing ngendi individu minangka esensi universal, kanggo tujuan kasebut. negara ana piyambak. Ing pangertèn iki, hak-hak, kabebasan-kabebasan, properti pribadi tansah luwih dhuwur tinimbang hak-hak rakyat, negara, patronymic. Kajaba iku, ing wates kebebasan individu universal, eksistensi tanah air ditolak, ora ana. Tanah air kanggo "individu gratis" dudu konsep, dudu gambar, nanging soko sing ora mesthi, ora penting, sing ora kudu digatekake. "Tanah Leluhur" kanggo "individu sing bebas" yaiku kepastian, ing ngendi "individu bebas" iki pancen bebas saka tembung "bebas bebas": bebas saka kewajiban, bebas saka moralitas, saka larangan apa wae, lan ing ngendi wae. "individu sing bebas" bisa nindakake kabeh sing ora bakal ditindakake ing kahanan sing ora nduweni kebebasan ... Mula, contone, nasionalisme sing ekstrem, sing diakoni dening Barat minangka manifestasi individualitas, bentuk liberal ing seni, sing meh ora bisa diarani seni, lsp. Sesuai karo paribasan, "individu sing bebas" ana miturut prinsip: "apa sing dakkarepake, aku muter" lan ora ana sing mrentah aku, aku ngidoni kabeh lan kabeh.
    Liberalisme, utamane liberalisme ekstrim, sing ora cocog karo eksistensi wong Rusia, negara, Fatherland, kudu ilang saka dhasar negara minangka fenomena asing kanggo wong-wong kita, Fatherland, sing, ing siji, mbutuhake a owah-owahan ing konstitusi Rusia lan definisi prinsip negara anyar , kang bakal adhedhasar ora individu karo pribadine, kadhangkala malah ngelawan kapentingan kanggo wong Rusia, nanging wong Rusia dhewe, kang bakal dilayani dening negara. sing ora peduli karo pejabat, nanging babagan rakyat, kesejahteraan rakyat. Wong Rusia minangka dhasar, dhasar negara, lan negara ora kudu ngladeni dhewe - pejabat negara, nanging wong Rusia ...
    Pitakonan Utama: Apa kita bakal weruh kabeh owah-owahan iki?!....
    1. Ilnur
      Ilnur 21. november 2022 13:41
      -1
      minangka gagasan Rusia kudu dadi gagasan persatuan "wong, negara, Tanah Air",

      Aku langganan saben tembung sampeyan ...
      Pitakonan utama yaiku: apa kita bakal weruh kabeh owah-owahan iki?!.

      Kita duwe kabeh iki ing USSR, nanging ing taun 91, ing dongeng babagan demokrasi, liberal lan liberal banget ngrebut kekuwatan ing Rusia, ngrampok negara, nyerahake kapentingan negara menyang Kulon ...
    2. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 15:03
      -1
      Pitakonan utama yaiku: apa kita bakal weruh kabeh owah-owahan iki?!
      "Ndeleng" iku dadi penonton. Apa sampeyan pengin dadi penonton saka owah-owahan kasebut utawa dadi peserta ing owah-owahan kasebut?
  44. Max1995
    Max1995 20. november 2022 12:43
    +4
    IMHO, Lan minangka everyone surak, padha njupuk wiwitan SVO sing.
    Kaya-kaya 30 taun ngapusi lan ora netepi janji ora tau kelakon. Memori gagal, lan kabeh wong mikir: saiki bakal nepaki janji! Apa kaadilan lan bebener bakal menang?

    Ora. Ajaib ora kelakon. Alien ora teka lan ora mbangun masa depan sing apik (miturut guyonan)

    Lan janji, slogan, gagasan anyar sawise tanggal 24 ora kawujud, dilanggar, utawa sebaliknya ditindakake. (Aku ora bakal menehi conto, kabeh wong bisa ngelingi dhewe)

    Penulis isih ngarep-arep (utawa ora?) kanggo sawetara jawaban sing cukup kanggo pitakonane, nerangake apa wae, ngenteni ....
    Nanging ing kasunyatan, kabeh iku prasaja. Imperialisme ing plataran. Wong, populasi negara? Iku ora penting.
    Sing utama yaiku terus ngembangake imperialisme lokal.
    Lan ing kene duwe peran negatif ing pakulinan omnipotence saka Elite ing negara.
    (Partai iku siji, ora ana oposisi, media sing ora bisa ditutup langsung ditutup, sing ora bisa diselidiki, parade, dhuwit sing dikarepake kanggo yacht, kraton, gedung pencakar langit, menang sing ora ana analog ing donya lan tentara. saka cheer-komentator).

    Nanging ternyata kabeh iki ing gunung ora duwe peran. Lan ora ketompo carane nulis - lemak wis rampung, Eropah bakal beku, Angkatan Bersenjata Ukraina mlayu, padha matèni kabeh peralatan, mbah-mbah karo gendéra abang ketemu (ing ngendi iku lunga dening cara?), Supplies saka kulon. iku sampah lengkap - lan tujuan Z sing diumumake ora mung ora bisa digayuh, nanging luwih elek.
    Janji anyar ngluwihi peran sing lawas.

    Lan pitakonan kasebut wis ditulis luwih saka sepisan. Nanging ... Kabeh padha ora dijawab ...
    IMHO. Iku wektu kanggo mungkasi nandhang sangsara marga saka lapses memori, lan ngerti sing kabeh janji iki ora bakal katahan.
    Lan jawabane ora kepenak.

    Kaya ing film sing padha karo Belmonodo (babagan revolusi ing Italia, jenis) "kita padha diapusi ..."
    1. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 02:47
      -2
      Memori gagal, lan kabeh wong mikir: saiki bakal nepaki janji!
      PERFORM.
      Ing kene ana wong sing nindakake.
      Katon kaya sing dikandhakake: Apa sing bakal ditindakake ing dalan.
      NWO minangka wiwitan dalan iki.
      Sampeyan cepet dadi disillusioned.
      1. Max1995
        Max1995 21. november 2022 08:58
        +2
        Mesthi bakal. Sawijining dina apa wae.
        Kaya janji "Rembulan ing taun 2015", utawa "Pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh kanggo ...."

        Nanging katon jelas yen dheweke nindakake persis ngelawan lan ora bakal nindakake maneh ...
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 21. november 2022 12:48
          -2
          Mesthi bakal. Apa wae
          Ing tembung "PERFORM" sing utama yaiku wong bakal nindakake, lan kita mung dadi penggemar.
          Ana sing kudu mabur, ana sing menang, sing cendhak, ana sing kudu ...
          1. Max1995
            Max1995 21. november 2022 16:28
            0
            Persis. Padha nyatakake inti. Ing kono kabeh wong wis suwe ngapura awake dhewe lan ijol-ijolan utang karo kraton lan yacht.
  45. Aviator_
    Aviator_ 20. november 2022 13:17
    +2
    Kabeh bener karo penulis. Mung ora akurat
    nggantung mausoleum nalika parade tanggal 9 Mei, ing sikile, kanthi cara, spanduk Nazi diobong.
    - ora ana sing ngobong spanduk, dibuwang ing kana.
  46. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 20. november 2022 14:00
    +2
    Tembung Dzerzhinsky ing epigraph tansah nggumunake lan nyengkuyung para pemuda saka periode USSR kanggo layanan tanpa pamrih marang Tanah Air. Ing jaman USSR, konsep Tanah Air, ekonomi sosialis nduweni isi tartamtu kanggo saben wong

    Lan saiki sethitik "kepala kadhemen" sing teka menyang muter ing prakara iki minangka gantos kanggo "panas ati".
    Kaping pisanan, crita apa wae duwe latar mburi, keuntungan ing sisih siji mesthi rugi ing sisih liyane. Ora ana sing teka saka ngendi wae lan ilang menyang endi wae.
    Bolshevik kang jumeneng kuwasa ninggalaké akèh wong tanpa celonone lan ora duwe, lan padha ora mung ninggalake kabeh bebarengan, nanging ing sawetara puluh taun padha ngidak-idak warga sing wis crammed luwih saka sapisan, mung kanggo asal-usule. kapercayan party lan kasunyatan sing sapisan ana padha soko wis.
    Padha dipenjara kanggo iki, adoh lan kanggo dangu, dijupuk, sanak-sedulure nandhang kasusahan lan dipeksa kanggo ninggalake sesambetan. Kabeh iku ala, babar blas elek. Kanggo turunane wong-wong iki (sing lair lan slamet, mesthi), "layanan tanpa pamrih kanggo Tanah Air" ing konstruksi kasebut minangka "layanan tanpa pamrih marang negara, sing njupuk saka wong-wong mau apa sing dipikolehi dening para leluhure, ngalahake lan ngalahake dheweke. ora ngrasakké wong tuwané.” Pie kuwi. Perlu dimangerteni manawa iki dudu bagean cilik saka masyarakat - kepiye carane dheweke kudu ngatasi masalah kasebut? Ora, mesthi, akeh sing duwe "Stockholm Syndrome", ana sing bubar, lsp. Nanging nyatane - kepiye sampeyan bisa tresna karo wong sing ngrampok lan ngremehake sampeyan?
    Sampeyan bisa nyepetake splint lan cranberry iki babagan pine-birch-balalaika kaya sing dikarepake, nanging yen sampeyan nyoba ing ndhuwur ing kulit, sampeyan meh ora pengin direndhem ing lenga.
    Sawise revolusi, ana ora dadi sawetara wong saka kang negara njupuk luwih saka menehi. Lan apa padha kudu matur nuwun kanggo dheweke? Dheweke mesthi duwe urip sing sukses lan kepenak tanpa kuwatir.

    Iki minangka salah sawijining sisih tanpa syarat saka masalah kasebut. Nanging aku ora nyebutake sejarah.
    Kita diangkut menyang 1991, nalika, sawise taun lan generasi, karo gulung padha mati lightness, "rakyat", sung karo pathos kuwi, dadi pribadi. Lan nalika Negara, Motherland, maneh deftly crammed sarwa dumadi saka warga, ninggalake wong tanpa karya, lan iki banget "wong", dumadakan dadi "pribadi". Lan ora mung pribadi, nanging sing tangi luwih dhisik.
    Kabeh mau kelakon kanthi gampang lan cepet, mula wong-wong sing cenderung mikir babagan hakekat barang mesthi bakal mikir babagan kasunyatan manawa jamming TWICE sing bola-bali bisa bola-bali kaping pirang-pirang sing dingerteni Gusti Allah. Sawise kabeh, ora sawise pisanan lan kaping pindho, PULUH-PULUH, pitakonan ing masyarakat iki glossed liwat kaya ora ana babar pisan. Kaya sing diucapake, "buyar, ora ana sing bisa dideleng" (c).

    Ing kene, saka sudut pandang wong sing ngerti sejarah lan, luwih-luwih, mikir babagan - ora ana sing normal. Sawise rantai acara sing kedadeyan, pitakonan babagan tugas tartamtu saka wong (ing sistem kasebut) menyang Tanah Air lan Negara minangka pitakonan sing ragu-ragu. Sawise kabeh, Tanah Air utawa Negara ora mbelani HAK pion-pion iki, luwih-luwih dheweke uga ora mbelani KENYATAAN pion-pion kasebut.
    Figuratively ngandika, loro kaping ing hubungan kanggo peserta, Motherland / Negara tumindak minangka peserta ing transaksi bilateral saka "kontrak sosial" ngirim ora nindakake. Hak-hak rakyat ora dilindhungi, uga properti, urip, stabilitas - ora ana iki.

    Kabeh iki, mesthi, ora luwih saka pandangan filosofis babagan masalah kasebut. Sing ndadékaké aku pribadi menyang siji paradigma sing prasaja - wong ing urip iki mung didhukung dening utomo. Kabeh liyane yaiku mie siji tingkat utawa liyane ing kuping. Yen sampeyan pengin nuduhake sumber daya sing langka sing bisa "ora ana" mula sampeyan bisa percaya apa wae, sanajan gnome kebon. Nanging sejarah nuduhake yen ora ana apa-apa ing mburi kapercayan iki, lan kedadeyan kaping pindho bakal kedadeyan maneh. Amarga kesimpulan ora digawe. MASALAH ORA DIIDENTIFIKASI. Lan sing paling penting - wong bodho sing bakal seneng munggah ing oven kanthi guyon dhewe - durung mati.
    1. Luenkov
      Luenkov 20. november 2022 17:48
      0
      Ana wong dadi wong sing wiwit nulungi seduluré. ... Ora ana sing menehi banyu?
    2. Poplar
      Poplar 20. november 2022 22:03
      +1
      Lan sampeyan bisa uga nuduhake nomer: akeh wong sing revolusi njupuk luwih akeh tinimbang menehi - pinten? Ing istilah Absolute, mbokmenawa jumlah ngalangi, nanging ing istilah relatif? Ngomong-ngomong, aku kelingan: sajrone histeria anyar babagan korona, dheweke ngandhani, umpamane, jumlah kasus wiwit awal taun ing India wis ngluwihi 1 yuta wong. Aku katon: populasi, aku ora ngelingi persis, nanging kira-kira 1 milyar 300 yuta. Aku mikir: ternyata - satus persen. Sing. bab apa wae. Ing kene padha: ing istilah absolut, angka kasebut bisa nyengsemake, nanging kanthi persentase cukup ora pati penting. Ing artikel kasebut, penulis nulis manawa 1% warga duwe 60% kasugihan nasional negara kasebut. Aku rada mamang babagan nomer 1, aku mikir - kurang. Inggih, dados. Kajaba iku, 4% saka anggota kulawarga lan macem-macem hangers. Ternyata 5%. Apa akeh utawa ora? Ing istilah absolut, misale jek prayoga, nanging ing istilah relatif? Aku ora nyengkuyung tumindake para Bolshevik, nanging aku mung mikir yen jumlah "kekejaman" dheweke saya tambah akeh.
      Aku mikir yen ora bener kanggo mbandhingake acara sawise 1917 lan sawise 1991, amarga jumlah korban lan sing ilang kabeh ora bisa dibandhingake. Senajan, ing umum, loro ana lan ana alesan banget padha: ngiyanati "elit" internal.
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 21. november 2022 02:10
        -1
        Ing istilah Absolute, mbokmenawa jumlah ngalangi, nanging ing istilah relatif?

        Nalika nerangake nasibe wong utawa urip, aku rumangsa ora bener kanggo ngukur kanthi konsep kasebut. "Ing istilah absolut" total losses ing BB2 - approx. 71 yuta wong, angka iki ora diabaikan ing skala populasi donya ing wektu iku (kira-kira 2.2 milyar wong) Yaiku, saben 30th. Sing, nang endi wae watara 3.2% offhand. Umumé, "ora ana" saka sudut pandang%.
        Nanging kaya sing kita ngerteni, skala karusakan, resonansi, penderitaan, lan liya-liyane.
        Miturut analogi, minangka asil saka revolusi, kabeh strata populasi, kabeh kelas lan budaya sing mandhek kanggo ana. Lan padha ora tansah picturesque borjuis - asring padha basa modern ngandika "pengusaha". Mung wingi mantan "buruh" utawa "petani". Nanging saiki aku mundhakaken topik iki "saka ngisor" ora kanggo goyangake udhara - Aku nuduhake sing sijine dhewe ing panggonan wong sing tenang utawa malah uga ana ing ATURAN GAME SAIKI, sawise ngganti aturan iki - iki bab banget unenviable. Amarga sistem dadi agresif kanggo kapentingan - loro desain lan unsur jejer kanggo wong-wong mau. Ing taun 1917, ing taun 1991 kedadeyan kaya mangkene - aturan game diganti lan "apik" dumadakan mandheg, "wong sing urip kanthi bener lan alamiah" mandheg urip kanthi bener lan alami saka sudut pandang "sistem anyar". Lan sistem wiwit ngidak-idak lan nggoreng - kanthi aktif utawa pasif ora pati penting. Sing penting yaiku sistem kasebut ing wektu kasebut ora peduli apa dheweke tresna marang Tanah Air utawa ora - kuwalitas kasebut digunakake utawa ora digunakake amarga motif dagang, tanpa nganggep kepenak utawa kapentingan operator. .
        Aku mimpin kanggo kasunyatan sing perlu kanggo mangerteni iki minangka wong lan minangka peserta. Nggawe sawetara "tangan liwat" lan umume nambah karma - mung misale jek kita mbentuk soko sing bener lan bener, nyatane, Iblis ngerti apa sing bisa dibentuk. Anggere kita ora cukup melu ing nggawe keputusan, kita ora aktor ing proses, lan carane kita bisa tenan melu ing? Ing construction kuwi, kita tawanan saka kahanan, lan sikap positif marang wong-wong mau ora luwih saka reaksi pertahanan disguised, padha karo agama "asor". Ing kene, asring ing VO, wong-wong padha keplok-keplok mripate lan ngangkat tangan, takon pitakonan "Patriotisme menyang ngendi? Lan spiritualitas sing dhuwur?" . Nanging ana ing kana - dheweke mlebu ing corong sejarah sing konsisten iki. Sampeyan urip kanthi "bener" lan entuk bayaran (kaya Cossacks, sing kanthi tulus percaya yen dheweke urip kanthi bener). Sampeyan urip "salah" (kaya sawetara jinis marketeers ireng utawa spekulator) - lan iki sampeyan bakal nampa munggah pangkat ing tangi saka kahanan.
        Kepiye cara "Patriotisme" utawa "tresna marang Tanah Air" sacara kualitatif mengaruhi urip wong biasa ing proses iki? Lan ora ana apa-apa. Kabeh owah-owahan wiwit, dikembangake lan ngliwati kabeh iki - lan kedadeyan kaya sing kedadeyan. Dadi "apa ana lanang?" .
        Apa ana sing NATURAL ing mburi iki, kajaba iku "perlu lan umume ngresiki karma"? Utawa iku mung atavisms mistisisme, liwat kang padha steered lan steered lan, mbokmenawa, bakal kemudi wong ing sajarah manungsa - rubbing wong sing "kabeh iku kanggo sampeyan" lan nyatane ngatur ngendi angin ngunekke.
        Nyuwun pangapunten kanggo akeh huruf, iki minangka pitakonan sing penting banget. Negara kanggo Manungsa utawa Manungsa kanggo Negara?
    3. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 13:12
      -1
      Lan nalika Negara, Motherland, maneh deftly cradles sarwa dumadi saka warga
      Apa sampeyan kanthi khusus nuduhake Tanah Air lan Negara minangka pelakune?
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 21. november 2022 13:31
        0
        Lan sapa sing kudu disalahake?) Yen rampog nyenyet sampeyan, iku prasaja lan bisa dingerteni, nanging yen kabeh arsitektur sistem nyenyet sampeyan, sapa sing kudu disalahake? Apa sampeyan bakal nyalahake siji utawa klompok pribadi sing "seneng miwiti kabeh"? Utawa nyekel kabeh sistem ing wektu tartamtu iki digunakake nglawan kapentingan sampeyan? Lan apa penting ing konfigurasi kaya sing miwiti - nalika bruwang nyerang kanggo mangan sampeyan, sampeyan ora bakal mikir babagan topik sing nggawa dheweke menyang urip kaya ngono!
        Nanging oke, ngomong iku sementara, ayo ngomong "alesane ana ing pribadine." Nanging wektu liwati, akeh wektu - lan sampeyan krungu saka sistem njaluk ngapura? Apa sampeyan nampa ganti rugi? Ora! "We pass pitakonan", nalika kita liwati masalah karo celengan "Sberovskie" obaran ing 90s utawa karo properti "nasionalisasi" sawise revolusi. Yen Tanah Air pancen abstrak nganti ora bisa mungkasi acara-acara sing ngganggu awake dhewe utawa penderitaan para patriot, yen Negara ora bisa ngakoni kesalahane sing jelas lan nglanggar hak-hak ing proses kasebut - banjur sapa sing kudu disalahake?
        Ana tumindak pidana, ana inaction pidana - kabeh iki banget mangertos bab "ing saben dinten", lan ing sesambetan interpersonal kita ana karo iki. Nanging sakperangan alesan, extrapolating hubungan interpersonal kanggo Motherland lan Negara, kita nolak kanggo extrapolate iki bagéan saka wong-wong mau. Mung wong ing negara kita bisa guilty sadurunge negara, nanging ora kosok balene!
        Apa sampeyan ora mikir iki paradoks lan ora bener?
        1. kelip-kelip
          kelip-kelip 21. november 2022 13:59
          -1
          Mung wong ing negara kita bisa guilty sadurunge negara, nanging ora kosok balene!
          eseman Ya, mung mesin ing YOU sing kudu disalahake kanggo wong kasebut, nanging ora kosok balene.
          Apa negara kanggo sampeyan?
          1. Knell Wardenheart
            Knell Wardenheart 21. november 2022 14:32
            0
            Sistem sing ngatur peserta bisa produktif utawa kontraproduktif. Wiwit dheweke ngatur peserta (minangka inisiator kegiatan) - tanggung jawabe marang peserta luwih gedhe tinimbang peserta kanggo dheweke. Kaya TANGGUNGJAWAB paling gedhe kanggo jadwal mesthi ana ing panjadwal. Ing sistem kita, negara nduweni hak lan ing wektu sing padha nyoba kanggo ngindhari tanggung jawab ing macem-macem pretexts - iku kabeh disebut beda, nanging inti tansah padha - ora ana siji njawab kanggo bummer saka planning lan ilang bathi, utawa jawaban "kanggo nuduhake".
            Tanggung jawab peserta kanggo sistem mesthi luwih cilik, sanajan 49 nganti 51. Nanging yen sistem ngupaya supaya tanggung jawab - ing pola iki, salah siji entropi mundhak, utawa peserta uga ngupaya supaya tanggung jawab ing merata cilik % Enggo bareng karo sistem.

            Nganti sistem ngerti urutan iki, bakal nambah tren. Sampeyan ora bisa ngapusi tanpa wates lan lali tanpa wates.
            1. kelip-kelip
              kelip-kelip 21. november 2022 14:54
              -1
              Sistem organizing peserta...
              Wiwit dheweke ngatur peserta ...

              Kasunyatan bilih sistem ngatur iku cetha. Pitakonan yaiku - sapa sing nggawe sistem kasebut?
              1. Knell Wardenheart
                Knell Wardenheart 21. november 2022 17:40
                0
                Sistem kasebut ora digawe - berkembang saka terus-terusan macem-macem jinis, wiwit jaman biyen. Mbusak kesinambungan iki kanthi demonstratif nolak kewajiban minangka nglanggar dhasar saka eksistensi sistem kasebut. kaya sing migunani . Nanging sanajan ing kasus "break legal", ora bisa nggawe break nyata, amarga unsur kesinambungan secara harfiah permeate kabeh lan kabeh.

                Dadi kekuwatan adhedhasar kesinambungan (nganti adhedhasar) jaman kepungkur, nganti luwih gedhe nglanggar hak-hak klompok populasi sing dilanggar (yen ora dilanggar ing pengulangan lawas) - amarga entuk apa sing sampeyan lakoni. looking for karo anané masalah ing wilayah iki, nggawe masalah iki.

                Yen sistem sing ngganti siji utawa liyane ora ngaku terus-terusan kewajiban, banjur kepiye carane bisa ngomong babagan kesinambungan properti lan hak budaya? Nanging, kita ndeleng manawa "pemisahan" iki sing ora kedadeyan ing hubungan antarpribadi (minangka sing apik) biasane ana ing hubungan antarane wong lan negara.
                Amarga iki, ekstrapolasi hubungan interpersonal menyang skema "man-state" ora bisa bener, lan mulane tresna marang Tanah Air utawa Negara minangka abstraksi subyektif. Kepiye carane bisa nresnani barang sing diowahi kanthi radikal ninggalake kesinambungan, nanging nolak kewajiban? Contone, wong wadon sing sampeyan tresnani, nalika nahan wujude, nampa kesadaran saka wong liya - apa sampeyan bakal tresna marang dheweke? Utawa dudu dheweke. Lan apa sing bakal sampeyan tresnani yen apa sing dicopot ora nyata? Sampeyan mbayangno manawa iku nyata - lan percaya yen sing dijupuk (ora katon) ana ing endi wae. Iki minangka aspek religius saka persepsi - aspek subjektif saka persepsi.

                Para penganut patriotisme percaya yen sampeyan bisa nyembah kanthi tanpa wates, preduli saka isine. Ora Matter apa wangun. Saka sudut pandang logika, iki jimat murni - dudu katresnan.
                1. kelip-kelip
                  kelip-kelip 21. november 2022 21:38
                  -1
                  Sistem kasebut ora digawe - berkembang saka terus-terusan macem-macem jinis, wiwit jaman biyen
                  Mung kanggo tawaran iki sampeyan bisa stake. ya
                  Wangsulana pitakon prasaja: apa faktor sistemik?
  47. KSVK
    KSVK 20. november 2022 14:52
    0
    Bravo, penulis!
    Artikel sing apik banget.
    Nanging sampeyan ora bakal entuk jawaban kanggo pitakonan sampeyan. Kene sampeyan uga bener.
    1. kelip-kelip
      kelip-kelip 21. november 2022 14:58
      -1
      Artikel sing apik banget.
      Ngomong-ngomong, artikel babagan apa?
  48. gromovanton
    gromovanton 20. november 2022 15:47
    +1
    Matur nuwun kanggo artikel! Panganggitipun basa sastra ingkang sae, prayogi dipun waos. Aku setuju karo gagasan.
  49. AndrewMv
    AndrewMv 20. november 2022 17:12
    +1
    Umumé, aku seneng artikel kasebut. Aku ora setuju karo kabeh lan aku pengin nambah saka aku.
    Ing kene aku maca buku bab sejarah Babil lan tibane, lan kaget banget yen apa sing digambarake ing kono padha karo sing dibangun ing kene. Saiki, yen Gref lan Co nggawe impene dadi nyata, bakal dadi Babil sing nyata sadurunge tiba. Kredit, hipotek, hubungan komoditas-dhuwit, dhuwit ngganti spiritualitas, malah hubungan kulawarga, lan padha nindakake jejak dhuwit.
    Penulis, kaya akeh liyane, ngomong babagan ekonomi kita, ora ngerti siji bab prasaja.
    Ékonomi ya iku èlmu ngatur ékonomi, ancasé kanggo nyukupi barang-barang material, lan dhuwit mung minangka sarana kanggo nggayuh tujuan kasebut.
    Lan sing wis dibangun yaiku chrematistics (anti-ekonomi), ing ngendi dhuwit (pengayaan) minangka tujuan banget, lan sarana kanggo nggayuh tujuan kasebut yaiku riba lan dagang spekulatif. Iki persis apa sing kita duwe. Tujuan blok "ekonomi" kita yaiku kanggo njamin kepentingan para spekulan, lan dudu kepentingane ekonomi. Mulane padha nyritakake dongeng babagan tarif ngambang lan babagan kasunyatan manawa kita ora perlu nguatake ruble.
    Ekonomi adhedhasar produksi. Lan ing ngendi iku karo kita? Inggih, nyatane, kanthi jembar lan potensi kita, ora ana.
    Apa fungsi utama negara? Organisasi. Kanggo mbangun ekonomi, negara kudu mbukak produksi, ing saben industri kudu ana kapal penggedhe gedhe sing dikontrol sacara eksklusif dening negara, sing bakal nyetel nada kanggo kabeh industri, mbentuk kabijakan rega, lsp. Pesenan kudu teka saka negara, lan ing wektu sing padha, infrastruktur lan kerangka hukum kudu dadi alat kanggo ndhukung industri kasebut. Ora ana pedagang pribadi sing bakal mbukak produksi prosesor normal, contone, utawa microchips. Aku setuju banget karo penulis babagan investor manca - tembung sing reged. Apa pancene ora jelas yen sawetara Jerman nandur modal 1 milyar, mula iki bakal ditindakake ora supaya para pekerja Rusia bisa urip kanthi apik, nanging supaya bisa mbatalake 10 milyar? Sing. ing prakara iki, salah siji incompetence lengkap, utawa misrepresentation sengaja.
    Lan kanggo gagasan nasional, utawa ideologi, iku lan wis mesthi, lan bakal, mung ora ing wangun gagasan lan ideologi. Lan masalahe akeh sing ora ngerti lan ora nampa, kalebu. thanks kanggo propaganda ateis USSR. Aku ngomong babagan Ortodoks. Kajaba iku, ora ana sing bisa digunakake ing Rusia, amarga Rusia dibangun ing sekitar Ortodoks. Iki minangka dhasar kita, kita kudu ngerti iki. Idaman banget kanggo kaadilan ing wong kita teka saka kene, nanging Ortodoks luwih saka mung kaadilan. Lan kita kudu ngerti manawa ana sing luwih gedhe tinimbang kaadilan, contone, welas asih. Sing. Ing kene sampeyan butuh alesan lan spiritualitas kanggo miwiti ngerti babagan. Kajaba iku, kepiye sampeyan mbayangake kaadilan tanpa Kebenaran? Bebener uga minangka perkara sing dikarepake wong lan tanpa keadilan ora bisa ditindakake. Apa bab kabecikan lan kautaman? Apa bab karep lan empati? Apa bab kawicaksanan? Lan pikiran? Apa bab katresnan ing pangertèn asli? Apa ora kabeh iki perlu? Nah, banjur, kepiye babagan karsa lan pribadine? Kabeh iki lan liya-liyane wis diwulangake dening Gréja Ortodoks. Mulane, ana sethitik kaadilan. Iku misale jek kula sing Ortodoks minangka ilmu kudu diwulang saka sekolah, amarga iku luwih penting saka matématika, sajarah, lan malah liyane ing sembarang basa Inggris. Mung banjur kita bakal duwe masyarakat sehat karohanen lan maju, lan mulane daya. Yen ora wedi marang Gusti, sapa sing wedi, yen ana tanggung jawab bebarengan?
    Lan kanthi biaya USSR, aku ora bakal idealize wektu iki, ana akeh minus sing mbokmenawa ora ana plus. Sampeyan mung kudu njupuk plus saka periode iki, contone, budaya produksi, kualitas barang diprodhuksi, rencana negara, nanging ora njupuk total nyolong, nalika kabeh lan kabeh iki nyeret saka Enterprises, ora njupuk propaganda. aja njupuk totalitarianisme lan penindasan saka dissent, etc. Kajaba iku, saka jaman kekaisaran kudu njupuk plus, lan ninggalake minus, lan saka periode liyane.
    Rusia ora bisa ana ing wong liya, apamaneh gagasan ala. Kita duwe dhewe, lan kita kudu ngetutake, nyambut gawe kanggo kabecikan negara lan ndedonga marang Gusti Allah. Semono uga kita tansah menang.
  50. Luenkov
    Luenkov 20. november 2022 17:40
    -2
    Artis iku tukang ngapusi profesional, kepiye sampeyan bisa dipercaya? Ing wektu sing padha, sampeyan bisa ndeleng, buta huruf. Dheweke ngomong babagan telung pitakonan lan takon papat.