Review militèr

Telung puluh taun: Sekolah bali menyang latihan militer dhasar

131
Telung puluh taun: Sekolah bali menyang latihan militer dhasar



reaksi telat


Kamentrian Pendidikan Federasi Rusia nanggapi tantangan jaman saiki. Ing mburi frasa hackneyed iki ana inisiatif sing telat, nanging saiki luwih apik tinimbang ora nate.

Ing kompleks solusi, contone, jam kelas mingguan "Ngomong babagan sing penting." Ide iki positif, nanging guru ing iki crita tumindak minangka relay prasaja saka bahan disiapake dening pelayanan - script kanggo pawulangan, video, sawetara unsur interaktif lan infrastruktur liyane wis dikembangaké ing situs profil.

Apa guru dhewe ora bisa nyritakake perkara sing paling penting marang bocah-bocah? Ketoke, ora bisa, amarga aku kudu nggawe instruksi langkah demi langkah.

Babar pisan ora cetha kok wong mbutuhake pendhidhikan sing luwih dhuwur yen diwenehi naskah ora mung karo tes guru, nanging uga pitakonan sing ditakoni marang bocah-bocah sekolah. Iki ora nggumunake sawise pirang-pirang dekade ambruk pendidikan guru lan ngremehake status guru sing jujur, sing ora nyumbang kanggo muncule profesional sing duwe motivasi lan bakat ing kelas.


Sawetara inovasi maneh saka Kementerian Pendidikan. Sergei Kravtsov ing "jam pamrentah" pungkasan ing Duma Negara ngumumake owah-owahan ing piwulang sejarah sekolah. Sumber resmi anggota parlemen Rusia duma.gov.ru nyakup pidato menteri:

"Ngomong babagan pentinge mulang sejarah, dheweke ujar manawa acara saiki - operasi militer khusus, mlebu wilayah anyar menyang Rusia - bakal dibayangke ing buku teks sejarah. Sergei Kravtsov uga nyathet yen piwulang sejarah umum lan nasional saiki didominasi dening pendekatan Eurocentric.

Miturut cara, nganti saiki, pendekatan Eurocentric iki menang ing kabeh pendidikan sekolah. Miwiti saka sing paling modis lan, miturut sawetara guru, praktik pengajaran sing progresif lan diakhiri karo pinjaman ing terminologi. Carane akeh salinan wis bejat watara "meetups", "hackathons", "sesi pitch" lan ajaran sesat liyane nandur ing sekolah. Saiki kahanan saya ganti, nanging ana perasaan sing kuwat yen sawise rampung operasi militer khusus, kabeh bakal normal maneh. Nanging, iki ora mung ditrapake kanggo sekolah.

Ing sawetoro wektu, Duma Negara dumadakan eling pentinge saka Profesi guru. Evaluasi wacana Ketua Komite Kontrol Duma Negara Oleg Morozov:

"Guru sekolah Soviet, miturut Amerika, ngalahake dheweke ing perang kanggo papan. Guru Rusia saiki duwe tugas sing luwih angel: dheweke kudu mbentuk generasi sing, ing perjuangan sengit, bakal njamin papan sing pantes Rusia ing donya modern.

Tentara saka sekolah


Sadurunge 1 Januari taun ngarep, modul sekolah latihan militer awal kudu dikembangake. Banjur tataran approbation ing sekolah pilot, lan saka September 1, inklusi lengkap ing program sekolah. Kita bakal ngomong babagan nuansa iki mengko, nanging saiki ayo nyoba ngerteni kenapa dheweke wiwit ngomong babagan NVP mung saiki.

Prasyarat kanggo bali saka mesthi sekolah padha bali ing 2008 ing sambungan karo transisi kanggo layanan militèr setahun. Nanging, ora ana sing ditindakake. Ing sisih Kementerian Pertahanan, dheweke nyuda jumlah departemen militer ing universitas, mbatalake bagean penundaan amarga alasan kesehatan lan indulgensi liyane. Nanging iki mung diijini kanggo nambah nomer conscripts, nanging ora mengaruhi kualitas latihan.

Kahanan sing padha kedaden ing Uni Soviet ing taun 1967, nalika wektu layanan ing tentara padha suda dening setahun. Nanging banjur Dewan Agung bali menyang sekolah kursus NVP, sing wis dibusak limang taun sadurungé.

Secara total, mahasiswa Soviet kudu nguwasani paling sethithik 140 jam urusan militer. Sejarah nyaranake yen ing taun 2008 diwajibake mbalekake kursus latihan pra-wajib minangka mata pelajaran sekolah. Aku nandheske, minangka kurikulum kapisah karo guru qualified.

Nanging dheweke mung ninggalake latihan militer 35 jam kanggo siswa kelas 10. Ide apik, nanging diwatesi banget karo spesifik lokalitas. Yen ana unit militèr ing cedhak, banjur conscripts mangsa tenan bisa aran dhewe apa layanan militèr urgent. Lan ing kasus sing paling eksklusif, dheweke uga ngalami kursus latihan lengkap, kalebu, antara liya, latihan taktik bebarengan enem jam.

Miturut rencana, siswa kelas sepuluh sinau pertempuran senjata gabungan modern, teknik dhasar, sinyal kontrol, bebaya, uga aturan lan teknik njupuk, lan cara ngarahake ing lemah. Kanggo kapentingan, priksa karo kanca-kanca lulusan sekolah apa sing ditindakake ing kamp pelatihan militer. Utamane kanggo wong-wong sing ora beruntung, lan padha nganakake kemah latihan karo guru OBZH (pendidikan fisik) ing sekolahe. Iki nalika loro utawa telung kelas duwe limang model AKM, sepuluh topeng gas lan saperangan senapan angin.

Saiki dheweke menehi jaminan manawa ing kerangka NVP, wong lanang ing pawulangan pungkasane bakal sinau babagan desain granat. Ya, kenapa biaya militer ora apik ing kasus iki? Ing kurikulum sing disaranake kanggo kelas 10, enem jam dialokasikan kanggo topik "Latihan Kebakaran". Ing isi - sinau piranti saka cilik gaman, granat tangan, nyiapake senjata kanggo tembak lan syarat kanggo mbuwang granat tiruan. Arah sing padha diduplikasi ing program gerakan Yunarmiya lan kelas kadet khusus.

Umumé, inisiatif kanggo mulihake latihan militer dhasar menyang sekolah katon luwih kaya aksi politik pelayanan tinimbang program aksi nyata. Kaya, kita bisa mbantu sabisa.


Jujur, para lulusan sekolah saiki ora siap moral utawa fisik kanggo dinas militer. Ora kabeh tanpa istiméwa, nanging akèh-akèhé. Antarane siswa sekolah menengah, ana luwih akeh pirembagan babagan cara nyingkirake tentara tinimbang babagan prospek layanan militer. Total infantilisme generasi mudha wis dadi norma. Nang endi wae ing tataran iki, bunder banget ganas diluncurake nalika bojo enom dadi bapak, ora bisa nanggung beban tanggung jawab lan ninggalake kulawargane. Bocah-bocah sing digedhekake dening ibu tunggal asring tuwuh kaya bapake, bayi, lan sejarah bola-bali.

Apa sebabe lulusan ora peduli karo dinas militer? Sampeyan bisa nyalahake guru sekolah, pendidik, direktur lan "staf pengajar" liyane kanggo iki, nanging tanggung jawab utama ana ing kabijakan negara sing diadopsi. Tentara ing wacan anyar kudu utamane profesional, lan layanan militer bisa dibuwang nganti 12 wulan. Pendidikan korps perwira bakal ditindakake dening kelas khusus, Yunarmiya, kadet, Cossack, Suvorov lan sekolah Nakhimov. Lan kabeh bakal apik. Kaya sing wis ditampilake sajrone sangang wulan kepungkur, ora kaya ngono.

Saiki babagan carane direncanakake kanggo nggabungake NP menyang proses pendidikan. Ora ana papan kanggo subjek iki ing kurikulum sekolah. Sajrone owah-owahan menteri pendidikan ing sekolah ditambahake saperangan saka subyek rampung rasah - astronomi lan basa Jerman. Bubar, pakar pendidikan wis cukup mriyang babagan literasi finansial lan fungsional, sing direncanakake kanggo mulang kabeh wong. Nganti saiki, untunge, durung teka ing subyek sing kapisah. Kaping pisanan, Kamentrian duwe ide kanggo nyakup NVP ing kursus safety urip, nanging "dheweke nganggep - dheweke luh". Ing subyek, sanajan tanpa iki, jam ora cukup kanggo nguwasani katrampilan kaslametané SD, lan ing kene uga ana latihan militer sing jero. Mesthi, sampeyan bisa tansah nyisihake sawetara jam kanggo modul anyar, nanging iki dudu cara kita.

Pungkasane, kita milih pilihan sabanjure. Latihan militèr awal bakal dileksanakake mung ing program khusus safety urip sekolah senior, sing nyedhiyakake modul "Unsur NVP". Ing program dhasar, kabeh bakal tetep kaya sadurunge. Cukup, mung kadet, Cossack lan anggota Yunarmiya sing bakal nampa katrampilan militer. Nanging kanggo kelas 5-9, Kementerian Pendidikan ora kalebu NVP ing kurikulum, nanging ngusulake kanggo ngleksanakake ing wangun beban ekstrakurikuler opsional. Kira-kira ing tingkat sekolah tari lan klub téater.

Secara total, kanggo kabeh wektu sinau, bocah sekolah kudu nguwasani paling ora 335 jam latihan militer, sajrone, miturut RIA News, "dheweke bakal sinau bor, peralatan protèktif pribadi lan sepindah, senjata lan aturan kanggo nangani, dasar-dasar shooting, panggunaan lan piranti granat tangan, katrampilan ing pertempuran senjata gabungan modern, komposisi lan persenjataan regu bedhil bermotor. ing kendaraan tempur infanteri, peralatan teknik saka posisi prajurit lan sinau apa trench siji. Mung saiki bakal dadi subjek ekstrakurikuler opsional, yaiku, tanpa biji lan sertifikasi pungkasan. Lan pembayaran kanggo guru bakal cocok, lan mulane sikap kanggo subyek.

Ing slogan banter bali NVP impending, akeh presented gambar idyllic saka latihan massa conscripts mangsa ing tradhisi paling apik saka sekolah Soviet. Saiki pangarepan kudu diatur.
Pengarang:
131 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 20. november 2022 06:02
    + 30
    Iku tetep kanggo bali USSR lan ing umum kabeh bakal nggoleki. Yen USSR ora dirusak, mesthi ora ana NWO lan akeh perang liyane.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 20. november 2022 06:06
      + 25
      Kutipan: Sergey Averchenkov
      Iku tetep kanggo bali USSR lan ing umum kabeh bakal nggoleki. Yen USSR ora dirusak, mesthi ora ana NWO lan akeh perang liyane.

      labeled karo tahap, sampeyan kudu dig metu lan uncalan ing TPA. ingkang kadadosan punika kaluwihanipun.Inggih, ahli waris boten nguciwani.
      1. Kanca
        Kanca 20. november 2022 06:15
        +9
        Kutipan: Aerodrome
        labeled karo tahap, sampeyan kudu dig metu lan uncalan ing TPA. ingkang kadadosan punika kaluwihanipun.Inggih, ahli waris boten nguciwani.

        Bener, nanging dideleng saka tembung kasebut


        Kahanan sing padha kedaden ing Uni Soviet ing taun 1967, nalika wektu layanan ing tentara padha suda dening setahun. Nanging banjur Dewan Agung bali menyang sekolah kursus NVP, sing wis dibusak limang taun sadurungé.

        Khrushchev kudu ditambahake. Pranyata dheweke dadi sing pertama nglawan NVP ing sekolah kita.
        Kampanye, Aku sing ora mung NVP kudu bali, nanging uga paukuman pati.
        Negara ing kahanan perjuangan karo Barat kolektif kudu bisa ngukum para penjahat lan pengkhianat ora kanthi liberal, nanging kanthi cara sing wis kabukten.
        Bisa mbayangno sing padha Penkovsky bakal kaukum kanggo urip penjara kanggo khianat? Wong-wong ora bakal ngerti.
        1. mamang
          mamang 20. november 2022 12:34
          +8
          Quote: Kanca
          Kampanye, Aku sing ora mung NVP kudu bali, nanging uga paukuman pati.

          Iku angel ora setuju. Yen Bandera wis dikenali "kanggo rama kasukman" sawise Perang Donya II, banjur ana bakal ora ambruk, lan NWO saiki. Lan saiki, kanggo frank Ukronazis, "zeroing" ekstrajudicial mesthi bakal nyebabake bullying lan mateni wong sing ora duwe pertahanan.
      2. alekseykabanets
        alekseykabanets 20. november 2022 08:19
        + 16
        Kutipan: Aerodrome
        labeled karo tahap, sampeyan kudu dig metu lan uncalan ing TPA. ingkang kadadosan punika kaluwihanipun.Inggih, ahli waris boten nguciwani.

        Iku kabeh diwiwiti akeh sadurungé. Kabeh karakter sing kadhaptar ora luwih saka "parsley" - wayang kulit karo tangan ing dubur. Panyebab nyata lan sing duwe saiki yaiku wong-wong sing kanggo kepentingan privatisasi pidana ditindakake, yaiku wong-wong sing ngisi barang umum menyang kanthong dhewe.
      3. Esaul
        Esaul 20. november 2022 09:59
        + 12
        Iki ora bakal ndandani apa-apa, nanging saka elit urip saiki, bakal migunani banget kanggo ngubur wong.
      4. Kucing liar
        Kucing liar 20. november 2022 17:11
        +3
        Dheweke kudu ditangani kaya Grisha Otrepyev. Diobong, diisi karo awu menyang meriam lan murub saka arah Kulon.
    2. mamang
      mamang 20. november 2022 12:27
      +9
      Kutipan: Sergey Averchenkov
      Yen USSR ora dirusak, mesthi ora ana NWO lan akeh perang liyane.

      Carane ngomong ... Afghan ora ngatur EBN.
      Saiki ing topik. Astronomi, ing tingkat pendidikan umum, bisa kalebu ing NVP lan sebagian ing safety urip, minangka orientasi ing wilayah, dening lintang. Pengaruh lintang ing obyek terestrial uga bisa ditliti. Liyane kanggo pendidikan pilihan lan khusus. Ya, Inggris, minangka basa utama mungsuh, relevan, ing aspek basa lan prasasti ing senjata lan peralatan manca.
      Aku ora ngerti carane iku, nanging aku dijupuk ing sekolah kanggo luwih saka rong taun ing tentara, lan akeh sing aku sinau ing NVP teka ing Handy ing urip tentara. Sing penting banget yaiku nyatane yen guru kasebut minangka pensiunan pejabat. Ya, ora kabeh siswa sing wis nampa kawruh NVP bakal dadi tentara, nanging bisa uga yen entuk ilmu kasebut bisa nylametake nyawane lan wong sing ditresnani.
      1. Aviator_
        Aviator_ 20. november 2022 14:40
        + 10
        Afghan ora ngatur EBN.
        Dheweke ngatur saluran Najibulla kita, sing njaga kabeh roh ing guwa sajrone 3 taun. Banjur Afghanistan dadi apa nganti saiki - pusat heroin. Iki minangka keuntungan saka EBN.
        1. mamang
          mamang 20. november 2022 17:38
          +4
          Kutipan: Aviator_
          Dheweke ngatur saluran Najibullah kita

          EBN nggabungake USSR, liyane minangka akibat sedih kanggo mayuta-yuta wong lan akeh negara.
          1. Aviator_
            Aviator_ 20. november 2022 18:17
            +2
            liyane iku akibat sedih,
            USSR wis pinasthi ing humpback tag. Saiki, yen humpback bisa neutralized, - nanging sajarah ora ngidinke swasana ati subjunctive. Lan yen EBN duwe otak, paling ora kaya presiden kita saiki, dheweke ora bakal nyebar sekutu, yaiku Afghan ing Najibullah. Lan mabuk obkomovskaya iki miturut pesenan panitia regional Washington.
    3. Vasily Krylov
      Vasily Krylov 21. november 2022 16:52
      0
      Mbusak Artikel 6 saka Konstitusi USSR lan aku bakal milih karo kabeh anggota awak.
  2. igorra
    igorra 20. november 2022 06:33
    +3
    Dheweke wiwit nglairake kurang, mula kita goyangake bocah kasebut. Mula saka infantilisme. Prinsip seleksi alam wis ilang. Akibate, kabeh iki ndadékaké kanggo rusak kualitas bangsa. Contone, ing Kakaisaran Rusia, bangsawan lan bangsawan ilang meh kabeh: semangat, prinsip, pakurmatan, kasetyan, rampung kesapu. Kaya saiki, kanggo ngupayakake konsumerisme lan ngremehake sejarah kita dhewe, kita wis meh mati minangka bangsa utawa slamet. Mungkin perang iki diwenehake marang kita minangka paukuman utawa kanggo nyoba semangat ...
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 20. november 2022 11:16
      +6
      Kutipan saka igorra
      Dheweke wiwit nglairake kurang, mula kita goyangake bocah kasebut.

      ing negara peradaban apa - nglairake kaping pirang-pirang?
      Kutipan saka igorra
      ngadeg ing pinggir - mati minangka bangsa utawa urip

      Kenging punapa tiyang sanes ingkang gadhah tingkat lair ingkang sedheng boten wedi mati?
      Kutipan saka igorra
      Mungkin perang iki diwenehake marang kita minangka paukuman utawa kanggo nyoba semangat ...

      dheweke ora tiba ing sirah kita saka udhara lan ora ana hubungan sebab-akibat karo kesuburan ..
      ayo mbayangno sing saiki duwe 10 yuta anak liyane ing negara lan? Apa sampeyan yakin manawa wong-wong mau luwih apik tinimbang saiki? Apa ana proyek kanggo wong-wong mau? utawa - kabeh menyang desa, menyang "pelayan" kanggo tetanèn?
    2. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 11:33
      +3
      Kutipan saka igorra
      Dheweke wiwit nglairake kurang, mula kita goyangake bocah kasebut.

      Iku paradigma sing dileksanakake. Kultus egois. Lan padha sijine ing ndhuwur.
      1. kula 1970
        kula 1970 20. november 2022 13:57
        +1
        Kutipan: Ingvar 72
        Kutipan saka igorra
        Dheweke wiwit nglairake kurang, mula kita goyangake bocah kasebut.

        Iku paradigma sing dileksanakake. Kultus egois. Lan meksa dheweke saka ndhuwur.

        Komite Pusat CPSU?!
        Wah iki...saka ndhuwuruh huh...
        Dheweke wiwit nglairake kurang ing taun 1970-an.
        Nalika dhuwit / mobil / dachas / ...
        Nalika ngimpi dadi
        "Aku bakal tuku mobil nganggo tape recorder, jahitan jas karo pasang lan menyang Yalta!" (c) DU
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 20. november 2022 14:32
          +3
          Kutipan: my 1970
          Komite Pusat CPSU?!

          Inggih, bener, aku tansah ngandika
          yen dekadensi Uni ora kedadeyan ing taun-taun pungkasan, para renegades sing degenerasi dadi kuwasa nganti suwe. Lan saiki lagi kuwasa, kabeh minangka mantan anggota CPSU.
          Kutipan: my 1970
          Dheweke wiwit nglairake kurang ing taun 1970-an.

          Contone, sampeyan bakal menehi grafik populasi, miturut taun. nglirik
          Kajaba iku, ing Uni Soviet, populasi wis dijupuk menyang akun jujur, lan dina iki nyoba kanggo nutupi mudhun kanggo nyebar passports kanggo migran.
          Nanging, aku mikir sampeyan ngerti. Nanging sampeyan kudu entuk gaji ing farm bot, ta? nglirik
          1. kula 1970
            kula 1970 20. november 2022 18:43
            +2
            Kutipan: Ingvar 72
            Contone, sampeyan bakal menehi grafik populasi, miturut taun.

            Aku menilai saka kanca-kancaku, mbah kakung kita duwe 3-4-5-6 anak ing taun 1950-an, wong tuwa kita duwe 1-2 (3 wis arang banget).
            "Ibu-Srikandi" ing 1970 wis piyambak ing desa kita .....
            Populasi USSR tansaya tambah kanthi biaya Asia - Kaukasia negara Bagian Eropa RSFSR, Ukraina, negara Baltik - 1-2 bocah.
            Lan preduli saka farm bot, sampeyan dhewe ora ngelingi kulawarga karo 1970-80 anak ing lingkungan sampeyan ing taun 5-an lan 6-an ....
            Nah, wong gipsi - ya, padha tambah akeh. 'Ibu pahlawan' ing taun 1980-an mung sing ditampa.
            Alami, sawise budhal saka wilayah kasebut, wutah tiba.
            Anekdot kahanan kasebut yaiku tingkat kelahiran saiki padha karo Eropa Tengah - 2 kanthi buntut bocah.
            Eropa ngunggahake tingkat lair kanthi cara sing padha - paspor.
            Ya ampun, ini kenyataan....
            Anane akeh bocah wis ora dadi faktor kaslametan lan dadi beban.
            Lan iki dudu babagan dhuwit ...
    3. filibuster
      filibuster 20. november 2022 16:10
      +6
      Sampeyan duwe sawetara extremes, yen sampeyan pengin menehi anak upbringing normal, pendidikan, njamin pembangunan normal (klub, hobi, olahraga, etc.), Lan ing wektu sing padha, yen sampeyan ora "oligarki" kanggo nyewa pelatih beda lan pendidik, banjur kanthi pendekatan tanggung jawab sampeyan kudu nyawisake 2-4 jam saben dina kanggo bocah, mula akibate rata-rata rong bocah lair.
      Lan yen kabeh iku persis apa sing bakal diunggahake bocah, uga, dheweke sekolah ing kana, sinau piye wae, nindakake apa wae sawise sekolah, menyang ngendi wae, banjur ya, sampeyan bisa nglairake 3 utawa luwih. Kanthi wong tuwa ing desa ing omah tanggane, siji wanita wiwit umur 17 taun nglairake anak 8 saka dheweke lan saka telung bapak sing beda, mula bisa uga bakal tekan ibune pahlawan wanita.
      1. kula 1970
        kula 1970 21. november 2022 00:46
        +3
        Kutipan saka: filibuster
        Apa sing ekstrem?

        Mung ana 2 pilihan - sampeyan bisa nglairake anak kaya sadurunge taun 1960-an ("We will feed!! Teh ora keluwen lan ora perang ...!") Utawa sawise taun 1970-an ("Oh, sing paling apik. kanggo bocah! Kanggo sekolah sing paling apik! Kabeh sing paling apik kanggo dheweke sing paling apik!").
        Kabeh Eropah nglairake miturut 2 prinsip - Nanging, kaya kita ing massa. Apa ing Swiss, apa ing Denmark, apa kita. Malah China ing massa ora pengin anak 2 maneh
        Saben uwong ing EU duwe 2 kanthi buntut ....
        Lan malah oligarki milyarder- Kristen - Ya, ora ana sing duwe anak luwih saka 5.

        Lan kosok balene, ing ngendi bocah-bocah dibutuhake amarga slamet - Afrika, Amerika Latin, lan liya-liyane - - 2-3-5 anak. Ing kana, bocah-bocah dadi kagungane wong tuwa. Kaya sing ditindakake nganti taun 1960-1970-an.
        Padha ngaco munggah kuping - "tegese dheweke guilty! Wong tuwa ora bakal perang kaya ngono!"

        Bapak maratuwaku duwe sedulur 11, saiki bapake mesthi dikunjara seumur hidup, digebugi bocah-bocah nganggo tongkat (saka perang sawise tatu) lan pecut.
        4 insinyur, dokter kepala, akuntan, peternakan kolektif, ahli agronomi - kawruh dipateni kabeh amarga ora ana sing pengin sinau ...

        Amarga kabeh iki, ora bakal ana akeh bocah ing negara kita. Pengalaman pungkasan USSR nandheske yen omah gratis, lan bagean, lan obat-obatan wis cukup apik - lan dheweke mandheg nglairake.
        1. filibuster
          filibuster 21. november 2022 10:12
          -1
          Mung ana 2 pilihan - sampeyan bisa nglairake anak kaya sadurunge taun 1960-an ("We will feed!! Teh ora keluwen lan ora perang ...!") Utawa sawise taun 1970-an ("Oh, sing paling apik. kanggo bocah! Kanggo sekolah sing paling apik! Kabeh sing paling apik kanggo dheweke sing paling apik!").
          Kabeh Eropah nglairake miturut 2 prinsip - Nanging, kaya kita ing massa. Apa ing Swiss, apa ing Denmark, apa kita. Malah China ing massa ora pengin anak 2 maneh
          Saben uwong ing EU duwe 2 kanthi buntut ....


          Dadi, fénoména iki padha ing saindhenging donya, standar urip mundhak, banjur rata-rata pangarep-arep urip mundhak, tingkat lair mudhun, iki utamané cetha katon ing conto Korea Selatan, nalika negara mlumpat menyang jaman nuklir saka dugouts ing generasi lan setengah lan mbah putri nglairaké 5-8 anak, lan putu wadon wis 1-3.

          Lan malah oligarki miliarder Kristen - uga, ora ana sing duwe anak luwih saka 5


          Ing matématika, kanggo mbantah pernyataan kasebut, cukup kanggo menehi siji argumentasi kontra, lan ing kene Abromovich duwe enem utawa pitung anak, Skoch duwe sepuluh anak, Mordashov duwe pitung anak, Altushkin duwe enem anak.
          1. kula 1970
            kula 1970 21. november 2022 12:17
            +1
            Kutipan saka: filibuster
            Abromovich duwe anak enem utawa pitu,
            -saka 2 bojo
            Kutipan saka: filibuster
            Mordashov pitung anak
            - saka 3 bojo
            Kutipan saka: filibuster
            Altushkin enem anak
            - mung siji sing nindakake karo siji 6
            Kutipan saka: filibuster
            Skoch sepuluh anak
            - wis, 4 belay ing wektu. Lan 2 bojo...

            sing, iki kabeh maksimum padha 5 anak saben kulawarga. Correlated income karo rata-rata kita, siji bisa nganggep paling 100-200 anak. Nanging ora ... malah padha ora pengin ...
            Sing, dhuwit ora nggawe cuaca ing reproduksi - ing umum
            1. filibuster
              filibuster 21. november 2022 13:07
              -2
              - Ya, 4 penundaan sekaligus. Lan 2 bojo...


              Sampeyan checkers utawa lunga? Wanita uga wis dadi luwih saka "kancane wong" sajrone 60 taun, lan seneng banget yen dheweke nglairake luwih saka telung anak.

              Sing, dhuwit ora nggawe cuaca ing reproduksi - ing umum


              Inggih, ora Abramovich wis loro telung garwa kanggo total wong papat, padha nglairaké pitung anak. Inggih, kasunyatan sing siji wanita, sanajan dheweke duwe keuangan, ora pengin nglairake anak pitu mung cukup dimangerteni, ora saben wanita saiki pengin "kelangan" paling sepuluh taun umure (banget enom) kanggo ngandhut. , babaran, dipakani ing kahanan saiki, ing kasus umum, iki salah siji kulawarga sugih banget bisa saged, utawa, ing nalisir, miskin banget, ora makmur.

              Ing kene, kanthi cara, negara-negara Muslim kanthi poligami resmi lan bagean Muslim ing Rusia kanthi poligami non-resmi duwe kaluwihan, kulawarga siji bojo lan bojo loro, gampang nglairake anak papat, minangka asil, nyebabake populasi. wutah, Watesan sing pasangan nikah sing nglairake anak siji utawa loro.
              1. kula 1970
                kula 1970 21. november 2022 15:14
                +1
                Kutipan saka: filibuster
                Sampeyan checkers utawa lunga?
                uga, apa aku ngomong bab
                Kutipan saka: filibuster
                Ing kene, kanthi cara, negara-negara Muslim kanthi poligami resmi lan bagean Muslim ing Rusia kanthi poligami non-resmi duwe kauntungan,

                Kutipan: my 1970
                miliarder oligarki- Kristen


                Kutipan saka: filibuster
                Wanita uga wis dadi luwih saka "kancane wong" sajrone 60 taun, lan seneng banget yen dheweke nglairake luwih saka telung anak.
                - iki minangka salah sawijining sebab - kenapa kita ora bakal duwe anak ing Rusia ...
                Kutipan saka: filibuster
                kulawarga sing sugih banget bisa entuk,
                Kita wis ngrembug masalah iki. Malah milyarder ora duwe dhuwit cukup kanggo bocah-bocah aran
                Kutipan saka: filibuster
                amarga, kosok balene, dheweke miskin banget, ora makmur.
                lan pitakonan iki uga
                Kutipan: my 1970
                Lan kosok balene, ing ngendi bocah-bocah dibutuhake amarga slamet - Afrika, Amerika Latin, lan liya-liyane - - 2-3-5 anak. Ing kana, bocah-bocah dadi kagungane wong tuwa. Kaya sing ditindakake nganti taun 1960-1970-an.
  3. parusnik
    parusnik 20. november 2022 06:38
    +9
    Ing endi dheweke rekrut guru NVP pimpinan..
    1. BARKAS
      BARKAS 20. november 2022 07:43
      +3
      Lan sadurunge, ing ngendi dheweke njupuk, paling apik, pensiunan militer, nanging ora saben wong biasane duwe guru sing wis dilayani kanthi cepet.
      1. Aviator_
        Aviator_ 20. november 2022 14:43
        +3
        Kita duwe cukup pensiunan ing kutha. Banjur ana uga para veteran Perang Dunia II sing durung entuk keuntungan - akeh banget ing awal 70s.
    2. Doccor18
      Doccor18 20. november 2022 10:55
      +1
      Kutipan saka parusnik
      Ing endi dheweke rekrut guru NVP pimpinan..

      Fisika karo fizruk bakal teka-teki.
      1. parusnik
        parusnik 20. november 2022 11:20
        +7
        Pensiun militer ora bakal kesusu sekolah, kerja, utamane ing provinsi, lan ing sekolah, umume wanita, meh ora ana wong lanang.
        1. Doccor18
          Doccor18 20. november 2022 12:51
          +2
          Kutipan saka parusnik
          Pensioner militer ora bakal cepet-cepet sekolah, kerja

          Sing mesthi.
    3. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 11:34
      +7
      Kutipan saka parusnik
      Ing endi dheweke rekrut guru NVP pimpinan..

      Kebak wong cacat. Lan entuk manfaat, lan wong ing karya, ora ngombe kakehan saka hopelessness.
      1. parusnik
        parusnik 20. november 2022 12:14
        +8
        Dheweke bakal nemoni dokumentasi lan luwih seneng ngombe kakehan saka putus asa. ngguyu
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 20. november 2022 12:22
          +5
          Kutipan saka parusnik
          Padha karo dokumentasi, bakal ngadhepi

          Iki minangka pitakonan kanggo panitia. Lan ya, saiki akeh departemen sing kebanjiran karo dokumen, ngrusak kegiatan inti. Njupuk malah pendidikan, medicine - padha ngenalaken komputerisasi kanggo ngurangi dokumen, minangka asil, wong nulis loro ing kertas lan ing komputer. ngguyu
          1. SergioCDS
            SergioCDS 21. november 2022 00:19
            0
            ... - Lha, sampeyan wis DIANGGO ngobati "admin sys" "mlayu, PUTUS, menyang ... sisih, aja ngganggu !!!" - HIRE "gusters" ... "Dzhamshut kamputer vuidel - .. "aja kenek lan ngresiki tangga saka vada resik ..."
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 21. november 2022 07:36
              +2
              Kutipan saka Sergio CDS
              Ya wis biasa

              Apa sampeyan ngomong babagan?
        2. AdAstra
          AdAstra 20. november 2022 16:27
          +5
          Lan apes banget karo kasar bocah-bocah sing saiki ora bisa ditindakake.
          1. parusnik
            parusnik 20. november 2022 16:31
            +5
            Lan apes banget karo kasar bocah-bocah sing saiki ora bisa ditindakake.
            Ora kabeh wong bakal tahan, lan sing bakal nesu, dheweke bakal nuduhake yen sampeyan ora ngajari bocah-bocah kanthi bener kanggo tresna marang tanah air.
    4. mamang
      mamang 20. november 2022 12:45
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Ing endi dheweke rekrut guru NVP pimpinan..

      Saiki bakal ana akeh sawise tatu. Ingkang utama yaiku psyche tetep waras, lan kemampuan kanggo ngirim kawruh ing wangun organik.
      1. kula 1970
        kula 1970 21. november 2022 00:52
        +2
        Quote: skeptis
        Kutipan saka parusnik
        Ing endi dheweke rekrut guru NVP pimpinan..

        Saiki bakal ana akeh sawise tatu. Ingkang utama yaiku psyche tetep waras, lan kemampuan kanggo ngirim kawruh ing wangun organik.

        К MODERN bocah-bocah? sapa sing bakal ngirim ing TikTok?
        Wong sing tenang lan seimbang ing kelas rusak ...
    5. Guran33 Sergey
      Guran33 Sergey 20. november 2022 15:18
      +3
      Aku sinau suwe banget .. Urusan militer lan fisio ditindakake dening rong veteran Perang Dunia II.. Mandor (pramuka resimen telu nyuwek driji ing tangan tengen, ing foto demobilisasi ing sekolah ing tunik ana loro. loreng, cahya lan peteng lan lintang) mimpin physio lan ora ala, aja eseman - Vasily Ivanovich Chapaev! Lan VD dipimpin dening Letnan Kolonel Kolbasyuk, jeneng lan patronymic wis sakabeheng metu, wiwit ing pawulangan, kanca letnan kolonel, mugi kula nguripake kanggo wong .. miwiti ing 44 ing Polandia, mungkasi perang ing Korea.
  4. bingo
    bingo 20. november 2022 06:46
    + 12
    Ing cendhak, kaya aku ngerti, dheweke maneh beku ing posisi setengah, ora ngerti apa sing dikarepake. Aku ndeleng vektor bisa kaya iki:
    * UTAWA kita duwe NVP - latihan pre-conscription. Ing kono kabeh wis cetha, materi saka senjata utama, yaiku, Kalashmat - granat, uga, bisa uga pistol. Lan refleks minimal, kayata ora ngarahake tong minyak ing ngendi wae lan ora ngilangi kunci safety.
    * Pendidikan militèr-patriotik. Swara apik, nanging ora tau bisa, dadi sirkus. Mbantu kanggo entuk kemampuan kanggo turu kanthi mripat mbukak.
    * Persis OBZH. Katrampilan nyedhiyakake perawatan medis minangka sing utama lan kemampuan kanggo tumindak ing kahanan darurat. Utawa paling ora ngerti carane tumindak. Contone, aja cepet-cepet njerit menyang wong bersenjata pisanan sing teka saka grumbulan amarga bungah yen ana wong sing isih urip, yen ora, dheweke bakal nembak.
    Ing cendhak, yen sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake, luwih becik ora nindakake apa-apa, sanajan dhuwit bakal utuh. Lan apa sing bakal kelakon ing bal-balan ing negara - padha ora bakal ngerti kanggo 30 taun, iku commerce kita utawa program negara kanggo pangembangan olahraga? Akibaté, padha ora entuk dhuwit, lan ora ana sekolah olahraga terjangkau.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 20. november 2022 09:52
      +9
      Pendidikan militèr-patriotik. Swara apik, nanging ora tau bisa, dadi sirkus.

      Ora mung ora bisa, patriotisme sing ditanam sacara paksa dadi sebaliknya. Sawise taun 1917, pasamuwan-pasamuwan dibubarake lan para imam ditembak dening wong-wong sing rutin dipeksa nekani pelajaran wajib hukum Allah; wiwit nangis babagan negara sing apik banget kasebut) mung wong-wong sing ngliwati pionir, Komsomol (sing nindakake. ora pass ing negara mung padha ora ing jumlah komersial), utawa malah dadi anggota CPSU.
      Aku duwe sekolah ing ngisor jendela, wiwit September, kaya ing saindenging negara, ing dina Senen esuk, upacara ngibadah gendera wis dianakake. Ana sawetara rolas wong ing pangkat, lan umume bocah-bocah sekolah ing wektu iki nongkrong ing pojok, kanthi sabar ngenteni pungkasane tumindak patriotik iki. Aku meh ora mangu manawa guru bakal ditugasake nyopir 100% siswa menyang upacara kasebut, njupuk foto lan rekaman video kanggo ngonfirmasi kehadirane, lan njupuk langkah-langkah nglawan para penyimpang saka pendidikan patriotik - kaya ngono. Mung iki bakal nggawe luwih elek.
      1. AdAstra
        AdAstra 20. november 2022 16:29
        +1
        Yaiku, aku lunga kerja liwat cabang sekolah, aku krungu lagu kebangsaan.
        1. frog
          frog 20. november 2022 16:54
          +2
          Yen sampeyan isih krungu apa sing diomongake bocah-bocah sekolah saiki .... Ya, lan guru. Mung ora banter banget. lol
          1. AdAstra
            AdAstra 20. november 2022 17:17
            +1
            Mbokmenawa uga kaya sing daktindakake nalika krungu dheweke kerja saka balai kanggo rapat umum, sing saiki ora kudu daklakoni. lol
            1. frog
              frog 20. november 2022 17:26
              +1
              Esssno, kita nguri-uri patriotisme, piye maneh? Oke, paling ora kalebu nalika istirahat nedha awan. Lan ibadah pandonga saben dina durung ditepangake ....
              1. AdAstra
                AdAstra 20. november 2022 17:29
                +1
                "Lan layanan pandonga saben dina durung ditepangake ...."
                Ya, saiki, sanajan sampeyan maca buku cilik sing diarani konstitusi, mula kita katon sekuler ...
      2. Alexey Lantuk
        Alexey Lantuk 20. november 2022 20:15
        0
        Pendidikan patriotik ora gumantung ing NVP lan ngunggahake gendera. Unsur kasebut kudu ana ing kabeh mata pelajaran (sing ora saiki) kajaba matematika lan biologi. Kita kudu nuwuhake rasa tresna marang bangsa kita. Lan iki lagu, tarian, dongeng, adat istiadat ...
        1. UAZ 452
          UAZ 452 20. november 2022 20:18
          +2
          Luwih becik ora menehi gagasan - yen sekolah kita diprentahake nggunakake crita rakyat Rusia ing pendidikan patriotik, banjur ing maksimal setahun bocah-bocah bakal sengit marang dheweke.
          1. bingo
            bingo 20. november 2022 21:23
            +2
            Wiwit sekolah aku sengit banget karo musik klasik. Lan pungkasane, pacangan musik))) Apa, aku elinga ing kelas ngisor ana sawetara jinis omong kosong kaya koreografi, utawa apa sing diarani - Aku ora ngelingi ... Iku apik yen mung ing sing luwih enom, nanging aku duwe reaksi kanggo balet, kaya singa ing monyet - aku kelangan hadiah wicara sing artikulasi wassat
            1. UAZ 452
              UAZ 452 20. november 2022 22:01
              +1
              Aku duwe vaksinasi sekolah sing ditampa ing pawulangan musik kanggo taun 20. Wis nyedhaki patang puluh, aku wiwit sok dong mirsani yen aku wiwit seneng musik klasik. Aku yakin yen ora ana sekolah, aku bakal "ngrasakake" klasik luwih dhisik.
              1. Alexey Lantuk
                Alexey Lantuk 21. november 2022 14:40
                -1
                Umumé, ing antarane siswa ana akeh sing ora seneng luwih saka setengah saka mata pelajaran lan katon ora perlu. Sauntara kuwi, mligine babagan tembang lan tari, meh kabeh wong melu iki kabeh urip ing macem-macem pesta pernikahan, babaran lan kumpul liyane. Lan ing wektu sing padha, akeh wong sing ora ngerti carane nindakake iki nalika diwasa, sanajan sawetara ora diwenehi wiwit lair. Mung amarga wis diwulang, ora bisa diwulang. Lan apa sing luwih penting kanggo wong enom sing arep nari lan njupuk 150 kanggo wani: bisa nari utawa mlaku kanthi bener?
    2. EULA
      EULA 20. november 2022 10:42
      +1
      Penulis aneh banget.
      subyek sing ora perlu - astronomi lan basa Jerman.

      Jerman lan Inggris minangka subjek sing paling penting. Kawruh basa yaiku kemampuan maca teknis lan sastra liyane, ing wiwitan.
      Nanging sing kudu dibuwang yaiku "sastra". Iki dikenalake kanggo meksa bocah-bocah tani saka pedalaman, sing ora duwe buku siji-sijine ing gubug, kanggo maca paling ora. Saiki ora cocog, lan pangerten konteks karya abad kaping 19 mbutuhake kawruh sing apik babagan sejarah jaman kasebut. Mulane, nyuda "sastra", mbusak "dhasar imamat", lan jam tambahan bakal katon ing "Shooting" lan kapisah ing NVP.
      Menapa malih, shooting diajarke saka Komplek kanggo prasaja. Ayo kula nerangake - penembake pistol bakal cepet nguwasani senapan mesin, senapan, lan senapan mesin. Wiwit iku luwih angel kanggo njupuk nalika ngadeg, lan pistol mbutuhake koordinasi paling apik, amarga ora ana support kanggo Simpenan ing dodo. Shooting rawan saka tas mung dilarang ing sekolah, amarga iki minangka cara kanggo ngliwati standar "kanggo pertunjukan". Nanging nyatane, njupuk tas minangka akeh penembak jitu, sing bakal diwulang kanthi kapisah.
      Kajaba iku, faktor tabungan. A sawetara pistol 25m lan akeh Margolins utawa IZH30s luwih murah tinimbang bedhil prayoga.
      Target pistol "sepuluh" 25m luwih saka panyebaran malah kartrid karo lengen ireng, supaya cartridges mirah cocok banget. Senapan 10-ka ing 50m - kalebu kartrid kualitas dhuwur kanthi akurasi sing apik.
      Aku ngusulake wiwitan, ing kelas 6, sinau kanggo njupuk saka IZH46m pneumatik, nanging ing 25m ing target nomer 4 kanggo MK. Miturut eksperimen penulis, peluru mabur lan nusuk kertas, lan panyebaran kasebut bisa ditampa. Nanging 46th luwih aman babagan ciloko, tangan-kanggo-tangan mung cilaka kanca, lan perawat sekolah uga bisa njupuk peluru.
      Saenipun, ing kelas 8 uga kudu ana mata pelajaran wajib "nyopir" kanthi ngliwati A lan B, utawa B lan C, supaya entuk lisensi minangka bagean integral saka sertifikat.
      Iku logis kanggo nggabungake kabeh jinis "ilmu sosial" lan "sejarah" menyang "Sejarah teknologi lan perang." Bab kasebut bakal menehi pangerten sing luwih lengkap babagan perkembangan manungsa, lan hubungane sejarah. Buku teks saiki, sing ngliwati negara-negara sing beda-beda kanthi urutan minangka pirang-pirang tanggal, ora menehi pangerten babagan interkoneksi acara.
      NVP yaiku latihan militer. Ora mlaku-mlaku ing tatanan, nanging taktik nglawan kelompok cilik ing wilayah sing angel. Topeng gas - dikuwasani kurang saka jam, ing pangertèn sinau kothak apa sing mambu (migunani ing urip sipil)
      Ora realistis ngajari tanker utawa roket ing sekolah, nanging sampeyan bisa menehi dhasar. Senajan kanggo tanker padha, skills iki bakal migunani yen sampeyan urip sawise ninggalake kendaraan rusak, utawa nalika nyerang PVD saka mungsuh sing wis bejat liwat.
      Carane akeh jam iku bakal nguripake metu ing NVP ora dingerteni. Ing kene perlu kanggo goyangake program, uga program pendidikan jasmani. Kang bener bisa teka mudhun kanggo mlaku, dalan alangan lan liyane iku bagéan saka NVP. Inggih, kanggo bocah-bocah wadon, ora mung kabeh jinis latihan, nanging kanggo ngomong langsung apa kanggo - bokong kuwat utawa pinggul lancip, supaya ana motivasi kanggo nindakake.
      1. bingo
        bingo 20. november 2022 11:02
        +2
        Kutipan saka eule
        Nanging sing kudu dibuwang yaiku "sastra".

        Woo... Lima iku...
        * Pangembangan budaya umum yaiku sastra EKSKLUSIF. Tanpa iku, mung bisa dadi wong sing berpendidikan, nanging ora dadi wong sing berpendidikan.
        * Sampeyan ora bisa sinau basa apa wae tanpa sastra. Ing kasus sing paling apik - ing tingkat gerbang slang.
        * Kemampuan kanggo nyatakake pikirane kanthi koheren - ora bakal teka ing pelajaran aljabar utawa astronomi. Saiki, kosok balene, kudu nambah jam sastra, yen ora, dheweke wis mlebu komunikasi SMS.
        Nanging babagan jarak tembak lan taktik kelompok cilik ... Babagan jarak tembak - ya, lan aku setuju karo kabeh, taktik kelompok cilik ... Ora, iki aerobatik))) Skuad pengintai saka bocah lanang isih ora bisa dilatih)))
        1. EULA
          EULA 21. november 2022 00:18
          +2
          Ayo kula nerangake posisiku. Nalika aku disiksa ing sekolah, banjur penulis abad kaping 19, para bangsawan, nurunake "sastra". Pancen angel banget kanggo mangerteni karya-karyane ing umur sekolah, ing babagan motivasi karakter lan karaktere. "tresna sangsara" wong iku ora gampang kanggo ngerti 10 - 12 taun. Lan sajrone wektu sinau, nyoba ngeling-eling "karakteristik karakter" kanggo guru lan jawaban, kaya sing dikarepake, dikuwasani.
          Apa hussars padha mabuk lan lechers, Aku maca ing umur banget diwasa - unit Intelligence. "Detasemen hussars dikirim menyang desa A, B, lan C. Hussars ora bali saka B, tegese ana mungsuh"- frase saka laporan. Yaiku, pelaku bom bunuh diri, dheweke malah diasingake menyang hussars. Nanging kasunyatan iki ora ana ing kurikulum sekolah.
          Ya, perlu kanggo maca "klasik sastra Rusia", nanging minangka ekstrakurikuler, lan tanpa tes babagan motivasi Pecherin. Utawa babagan Pierre, sing pengin nyuduk Napoleon lan dipateni kanthi heroik sawise iku. Aku ora ngerti shahid iki digawe dhewe, lan aku ora ngerti saiki.
          Ana akeh penulis sing nulis kanthi menarik, lan ana sing dikenang ing mangsa ngarep. Cherkasov - tinimbang Turgenev. Apa sebabe bocah-bocah kudu ngempet carane klelep asu ing kana? Nanging kanggo ngelingi saka Cherkasov cara orienteering ing gunung utawa kaslametané ing alas, yen ilang, iku bakal teka ing Handy. Lan ditulis nganggo basa sastra kang endah.
          Ana akeh buku lan memoar sajarah, sing ditulis kanthi apik lan ngemot akeh informasi sing migunani. Dumadakan eling lan migunani?
          Dadi luwih gampang kanggo menehi tugas kanggo maca sawetara buku ing program mata pelajaran liyane. Ing "sejarah alam" maca crita Efremov lan laporan babagan Mongolia ora bakal lara, ing kursus "Sejarah teknologi lan perang" memoar Grabin lan Heinrici bakal migunani. Ing fisika, ekstrakurikuler nuntut maca memoar Manfred von Ardenne - conto cara urip lan kerja, ana sing apik kanggo bocah-bocah. Tegese, kurikulum sekolah bisa uga kalebu buku sing ditulis kanthi apik, lan jam tambahan kanggo basa asing sing kapindho, kanggo fisika, kimia.
          1. Alexey Lantuk
            Alexey Lantuk 23. november 2022 13:34
            0
            Ora nglawan sastra babar pisan. Perlu, uga, bisa uga ora ing wangun iki. Nanging, Tolstoy "Perang lan Damai" ora kanggo kabeh siswa. Dheweke entuk aku pribadi. Utamane akeh ekspresi ing basa Prancis. Kabeh padha, piye wae kudu luwih gampang diakses.
      2. penasehat level 2
        penasehat level 2 20. november 2022 11:27
        +4
        Kutipan saka eule
        Jerman lan Inggris minangka subjek sing paling penting. Kawruh basa yaiku kemampuan maca teknis lan sastra liyane, ing wiwitan.

        dadi, nanging kok Jerman? kabeh dokumentasi diduplikasi ing basa Inggris, yen ora, ayo ngenalake Prancis karo Spanyol lan Cina .. sanajan kasunyatane uga ana kecenderungan basa utawa ana utawa ora lan mesthine ora dadi insinyur.. loro FL ing sekolah Bodho, paling ora siji basa Inggris sing apik..
        1. EULA
          EULA 21. november 2022 00:21
          +1
          Quote: penasehat level 2
          kok german

          Akeh literatur teknis sing ditulis ing basa Jerman lan ora diterjemahake, utawa terjemahan kasebut nduweni hak cipta lan angel diakses. Lan buku teks fisika sing padha ing taun 1930-an ing basa Jerman luwih gampang dimangerteni tinimbang sing saiki.
          1. penasehat level 2
            penasehat level 2 21. november 2022 08:55
            -1
            Ing kasus sing diterangake, ana logika, nanging sampeyan kudu maca dokumen teknis ing Jerman ing urip, paling 1% saka anak sekolah, amarga iki dudu tingkat insinyur, nanging insinyur banget ing produksi serius banget utawa cedhak. ilmuwan, malih, saka iki 1% setengah saka karep kanggo sinau ora bakal lan padha isih bakal sinau iku piye wae .. lan kanggo iki kurang saka 1% - kabeh 99% kudu nglampahi sumber daya kanggo sinau basa padha ora perlu. ? nanging meh kabeh wong mesthi butuh basa inggris.. aku nulis - trus ayo sinau basa cina - malah ana teknologi liyane saka kono..
    3. mamang
      mamang 20. november 2022 12:51
      -1
      Kutipan saka bingo
      Ing cendhak, yen sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake, luwih becik ora nindakake apa-apa, sanajan dhuwit bakal utuh.

      Ayo kula ora setuju. Sapa sing kepengin, dheweke bakal sinau (utamane kanthi pangerten yen iki bisa nylametake nyawane). Sing utama yaiku nyedhiyakake informasi kanthi bener.
    4. N3 ing Miami
      N3 ing Miami 20. november 2022 20:47
      +4
      Patriotisme sing ditindakake kanthi paksa, ditambah karo kursus jingoistik, program ing TV lan ing Internet, minangka masalah utama. Amarga mung nyebabake penolakan lan ora liya.
      Sampeyan ora bisa meksa wong kanggo tresna tanah air.
      Sampeyan perlu kanggo nggawe kahanan urip kaya wong siap kanggo nglindhungi.
      Lan iki ora mung babagan kulkas lengkap lan keuangan, nanging uga babagan kaadilan sosial lan daya, kang njupuk menyang akun pendapat saka wong.
      1. bingo
        bingo 20. november 2022 21:26
        +3
        Ya, kabeh luwih gampang - kanggo ngajar mikir. Wong sing mikir ora bakal gludhug menyang sekte, manawa rembulan utawa akeh. Ideologine ora tahan karo logika apa wae, yen sampeyan ngerti carane nambah 2 + 2, sampeyan mung ngguyu, efek kasebut mung sebaliknya. Lan yen sampeyan bodho ing urip, banjur sembarang idea bakal hammered menyang komplotan ing Maidan, kayata mbayar lan mratobat.
        1. N3 ing Miami
          N3 ing Miami 20. november 2022 21:36
          +4
          Ora nyinggung, nanging aku mikir sing mulang paling wong ing negara kanggo mikir soko ngluwihi dunyo saka kamungkinan.
          Ing kasus apa wae, dheweke ora bakal mikir kanthi pikirane dhewe, nanging karo apa sing ditindakake saka njaba.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 20. november 2022 22:10
            -1
            Iki minangka pitakonan sing angel, nanging bisa uga masyarakat sing akeh banget pimpinan potensial, utawa paling ora wong sing cenderung kanggo pertimbangan independen, bakal dadi ora stabil. Kakehan pluralisme panemu, kurang kontrol. Ing tembung, kahanan ngelawan karo sing saiki, nalika hak kanggo nggawe pancasan lan malah mengaruhi mekanisme kanggo Adoption lan implementasine klempakan ing klompok cilik, lan kabeh liyane mung pranala transmisi vertikal tartamtu, utawa malah figuran faceless. Kahanan sing paling optimal bakal ana ing antarane ekstrem kasebut, nanging keseimbangane mung bisa ditemokake liwat pengalaman. Kajaba iku, dinamis, nalika rasio pluralisme, individualisme, ing tangan siji, lan kolektivisme, kesatuan, ing sisih liyane, bakal banget gumantung ing kondisi tartamtu kanggo eksistensi masyarakat ing wayahe sajarah tartamtu.
  5. Menshoff_D_V
    Menshoff_D_V 20. november 2022 06:52
    +7
    Ing sekolahku, Novomoskovsk, wilayah Tula, NVP diwulang nganti 2008, miturut buku teks USSR. Nanging, Dima teka lan ngandika apik. Fizruk menehi tackle ak74 sing diencerke kanggo mesin pemotong. , saiki dadi sadar. Lan kepiye carane nggawe maneh otak bocah saiki, utamane bocah lanang sing nganggo busana kaya bocah-bocah wadon? Bisnis pisanan saka kulawarga, nanging nalika bapak lan ibune ora peduli apa sing ditindakake anak (mbok menawa ora metu saka kerja, mbayar hipotek), banjur liberal tuwuh, kanthi panemune dhewe babagan urip, didikte dening Tik Tok, YouTube lan liya-liyane.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 20. november 2022 08:09
      +1
      Kutipan saka: Menshoff_D_V
      Ing sekolahku, Novomoskovsk, wilayah Tula,

      Oh, tanah ... Saka sekolah ngendi iku?
      1. Menshoff_D_V
        Menshoff_D_V 20. november 2022 08:41
        +1
        Gypsum, nomer sekolah 14. Nanging, kita ngerti carane ngajari para pembela Tanah Air. Conto iki Maxim Rezko. Gusti mberkahi nyawane. memori rahayu Maxim.
        1. Menshoff_D_V
          Menshoff_D_V 20. november 2022 08:43
          0
          Repko dicithak. aku njaluk ngapura
          1. mordvin 3
            mordvin 3 20. november 2022 08:51
            +1
            Kutipan saka: Menshoff_D_V
            Plester, nomer sekolah 14.

            pinggiran. Aku saka 19. Aku sinau ing sanga. Kita duwe jarak tembak ing ruang paling ngisor.
            1. Menshoff_D_V
              Menshoff_D_V 20. november 2022 11:59
              0
              Ora maneh, ponakanku padha sinau ing kana. Lan Dedok mimpin NVP tartamtu karo wong-wong mau.
  6. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 20. november 2022 07:02
    +6
    Duma mbatesi akeh perkara. Ing jaman Soviet, akeh sing ditindakake kanggo pertunjukan. Ing pungkasan USSR, Tentara Pemuda, anggota Komsomol nindakake ... . Iki uga kedadeyan ing USSR. Nanging ing kana ana sekolah sore, ana organisasi perlindungan tenaga kerja kanggo para remaja. Padha gawe gegremet, kita kabeh ana ing mega, Pakdhe bakal teka lan nggawe urip kaya sing dikarepake.
    1. kamakama
      kamakama 20. november 2022 10:00
      +1
      lan saiki sampeyan bisa kerja wiwit umur 14 taun. Bener, akeh dokumen sing dibutuhake - saka wong tuwa, saka perwalian, part-time, sawetara profesi, lan liya-liyane. Mulane, sah ora ana sing kepengin melu, lan - sampeyan bisa, sanajan saiki.
      https://hh.ru/article/23828
  7. Vladimir61
    Vladimir61 20. november 2022 07:02
    +6
    Kabeh bakal gumantung marang kementerian sing bakal ngawasi NWP ing institusi pendidikan, sing, lan sing paling penting, bakal ana hubungane karo karya kasebut. Aku ngelingi instruktur militèr, Kapten Babenko Vitaly Dorofeyevich, sanajan saiki, sanajan luwih saka sèket taun wis liwati wiwit iku, sing aku ora bisa ngomong bab guru liyane sing aku elinga salah siji saka jeneng mburi utawa "celukan".
  8. Belisarius
    Belisarius 20. november 2022 07:11
    + 10
    Ide iki apik, nanging ora nyata. NVP ing Uni gumantung ing sistem personel sing dilatih, kasedhiyan basis latihan lan, sing paling penting, bagean materi. Senjata dibusak saka sekolah sawise "ireng Oktober" -93. Ora ana kemungkinan dheweke bakal bali menyang kana.
    Tanpa kabeh iki, mung bakal mbuwang dhuwit lan akeh karya sing ora ana gunane kanggo mriksa organisasi birokrasi tanpa wates.
  9. Augustine
    Augustine 20. november 2022 08:21
    -1
    lulusan sekolah modern ora moral utawa fisik siap kanggo layanan militèr. Ora kabeh tanpa istiméwa, nanging akèh-akèhé

    Penulis, supaya pelajaran iki bakal dadi bobot liyane tinimbang infantilisme, apa salahe? Nanging apa sing kudu dibenerake program kasebut yaiku 100%. Ing Israel, bocah-bocah wadon lan bocah-bocah wadon dadi tentara kanggo istilah sing beda-beda 1,5 / 2 taun, nanging sawetara malah nganti 3 taun.
  10. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 20. november 2022 08:44
    + 12
    Ngapunten, nanging apa - sawetara "inovasi" pamrentahan Putin ditindakake kanthi beda tinimbang ing kertas? Ora, mesthi, nalika nerangake lenga, gas utawa logam, kabeh cetha lan cepet. Nanging kabeh "ketetapan Mei", pesen, strategi kanggo 2020 lan "pesenan" liyane - apa luwih maju tinimbang ngomong babagan toko lan laporan resmi? Dadi bakal karo NVP, kaya demonstrative "kamenangan" ing latihan lan nyata "sukses" ing NWO. Lan yen Putin, ing umur 50, mbatesi kabeh menyang toko ngomong, banjur apa, ing 70, "terobosan" dumadakan bakal kelakon!?
  11. samarin1969
    samarin1969 20. november 2022 09:04
    +3
    Mungkin artikel sing paling waras babagan topik pendidikan ing VO ing taun-taun pungkasan. Kaya mata pelajaran liyane, NVP bakal disinaoni "kanggo pertunjukan".
    Supaya duwe latihan nyata, iku bakal bener nggunakake pengalaman Israel lan China.
    Artikel No 59 babagan Pertahanan Tanah Air kudu nduweni isi nyata. Komisi kasebut kudu ngevaluasi kanthi umum: katrampilan karo AK, lintas negara, kawruh sejarah militer, teori pertahanan sipil, lan liya-liyane. layanan ("perusahaan ilmiah - ora ana kredit").

    ps Ing kasunyatan saiki, NVP minangka "optimasi" sing kosong ing taun kapindho layanan.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 20. november 2022 10:01
      +5
      Pisanan, sampeyan kudu mikir maneh isi layanan militer, lan preduli saka durasi - setahun, utawa loro, utawa sepuluh. NVO nuduhake yen wajib militer ora bisa dikirim menyang perang minangka cara kanggo nyiapake disiapake cadangan ora worth Penny - nalika cadangan iki needed, iku ora ana. Latihan utami sadurunge layanan sakteruse miturut kontrak? Dadi efektifitas pertempuran tentara kontrak uga cedhak nol. Ya, lan pitakonan kasebut dhewe minangka layanan militer setaun, sing akeh nuntut supaya bisa ditambah nganti rong taun, lan hak kanggo ngrampungake kontrak, kanthi transisi menyang kategori "profesional" sawise 3 wulan ... saka eling pamisah dadi metu, luwih dikenal miturut istilah skizofrenia.
      Dadi apa tegese "urgent"? Ing wangun sing saiki ana - ora ana pangertèn, lan tambah bodho ing urip layanan ora bakal ngganti apa-apa.
      1. samarin1969
        samarin1969 20. november 2022 10:58
        +5
        Kutipan: UAZ 452
        Dadi apa tegese "urgent"? Ing wangun sing saiki ana - ora ana pangertèn, lan tambah bodho ing urip layanan ora bakal ngganti apa-apa.



        Sarujuk banget. hi Wiwit jaman USSR pungkasan, tentara wis diowahi dadi "sekolah kejuruan militer" kajaba unit individu. Kene teka perang. Lan pranyata negara gedhe ora duwe tentara massa. Ana spesialis CTO lan "partisan".
        Ya, lan korps perwira pirang-pirang dekade dibentuk saka para pencari hak istimewa sosial.
        Tembung "istilah" kuwi ora ana gunane. Ing tentara, wong kudu sinau saben dina kanggo urip lan mateni, kanggo manggon ing kahanan tanggung jawab kejem. Layanan wajib militer modern mung niru tugas kasebut.
        1. UAZ 452
          UAZ 452 20. november 2022 11:38
          +5
          Aku mesthi upvote. Kalebu kasunyatan sing ora diwiwiti ing 2000, utawa ing 1991, utawa malah ing 1985. Saiki, nggawe mitos babagan USSR sing gedhe, kuat lan umume suci, sing diapusi lan dikhianati dening sawetara pengkhianat sing miwiti perestroika lan ngrusak negara gedhe. Nanging kasunyatane ing taun 70-an, USSR wis dadi karikatur versi sadurungé. Gorbachev, Yeltsin lan liya-liyane padha ora anomali, nanging produk alam pembangunan (degradasi) saka pimpinan ndhuwur, lan degradasi ora mung ing tingkat paling dhuwur. Bali menyang topik artikel, dening 70-80s, sing NVP, sing pendidikan patriotik degenerated menyang penipuan lan bisa "kanggo nuduhake", lan iku pilihan iki sing saiki revived kanggo sawetara alesan.
      2. N3 ing Miami
        N3 ing Miami 20. november 2022 20:54
        +3
        +
        Kabeh panggilan kanggo nambah layanan militer nganti rong taun mung omong kosong.
        Nanging, iku bakal luwih apik kanggo rampung reformat, supaya conscripts sing REALLY disiapake kanggo operasi pertempuran, tanpa akal **chka ing lapangan arakan, karo mlaku lan joys gesang liyane.
        Kanggo nampa kasunyatan modern, kanggo melu para veteran Distrik Militer Utara ing sesi latihan, kanggo nganakake acara konsultasi, lan liya-liyane.
        Kanggo taun saben dina, SERIUS, njupuk menyang akun kasunyatan modern perang, latihan, specialists banget bisa dilatih.
        1. frog
          frog 20. november 2022 22:57
          +1
          Ya, kita ora bakal duwe iki, minangka ora, sistematis, lan ing Uni. Aku dhewe bakal bungah iki, nanging iki kudu njupuk Panggonan istimewa ing kategori mrias saka macem-macem derajat saka Kelembapan. Alah...
  12. Sadok
    Sadok 20. november 2022 09:26
    -3
    Kutipan saka bingo
    Akibaté, padha ora entuk dhuwit, lan ora ana sekolah olahraga terjangkau.

    Gazprom ndeleng sampeyan karo squint Leninis. lan sekolah.. kene aku bisa ndeleng loro saka jendhela. hoki lan bal-balan. ana akeh bocah. pemain Hockey malah duwe rink es njero ruangan. 15 menit lumaku - basket lan voli, Komplek dibalèkaké (dheweke makarya ana minangka anak) lan es rink liyane. sampeyan rada nambah kahanan.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 11:39
      +4
      Kutipan saka sadok
      akehe loro. hoki lan bal-balan.

      Pira regane saben wulan? nglirik
    2. Dmitry Karabanov
      Dmitry Karabanov 26. november 2022 14:10
      0
      А вы живёте в Первопрестольной, или в провинциальной заМКАДии? Не надо свой мизерный опыт на всю страну экстраполировать.
      1. Sadok
        Sadok 27. november 2022 12:50
        0
        в замкадии... в Питере, на одном из островов
  13. Eug
    Eug 20. november 2022 09:28
    +3
    Kita duwe Voenruk sing apik tenan - mantan perwira kursus KhVVKIURV sing dijenengi Krylov, nalika umur 15 taun dheweke perang, sawise ditransfer menyang cadangan dheweke dadi instruktur militer. Mung negatif - tinimbang macem-macem pendidikan jasmani ing kelas 9-10, mung ana senam (bar, bar horisontal, "jaran", ""), mlaku (1000 lan 3000), mbuwang granat saka latihan fisik. Kajaba iku, dheweke nuduhake kabeh latihan ing bar horisontal lan bar sing ora rata! Ya, dheweke ngajari kita babagan Statut supaya aku ora duwe masalah karo dheweke ing kamp pelatihan institut utawa nalika lulus tes ing tentara ....
  14. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 20. november 2022 09:30
    +8
    Nang endi wae ing tataran iki, bunder banget ganas diluncurake nalika bojo enom dadi bapak, ora bisa nanggung beban tanggung jawab lan ninggalake kulawargane. Bocah-bocah sing digedhekake dening ibu tunggal asring tuwuh kaya bapake, bayi, lan sejarah bola-bali.

    Aku wedi takon, nanging nalika kepala negara saka generasi sing ambruk USSR bakal pegatan, ngendi iki kudu lantaran?
  15. Mikhail Kononov
    Mikhail Kononov 20. november 2022 10:24
    0
    Kita duwe NVP ing sekolah, perakitan, pembongkaran AK, kit pertolongan pertama kuning lan, mesthi, babagan senjata Atom.
    1. Boris55
      Boris55 20. november 2022 10:36
      0
      Kutipan: Mikhail Kononov
      tutup mesin karo dhewe supaya ora nyawiji. Amarga mesin biaya dhuwit

      Sampeyan ora diwulang kanthi bener. Laras senapan mesin kudu didorong maju supaya tetesan wesi panas sing tiba ora ngrusak boots.

      Kutipan: Mikhail Kononov
      lan mesthi bab senjata atom

      Apa sampeyan bisa nyebutake enem faktor saka bledosan nuklir saka memori? ngguyu
      1. Mikhail Kononov
        Mikhail Kononov 20. november 2022 12:29
        +2
        Mung sampeyan ora diajari kanthi bener, senapan mesin luwih larang tinimbang sepatu bot. nglirik
        Kutipan: Boris55
        Apa sampeyan bisa nyebutake enem faktor saka bledosan nuklir saka memori?

        Ora, mung lima. Aku kelalen babagan radiasi cahya. Kita fokus ing papan perlindungan apa sing luwih apik lan carane ngapusi kanthi bener))))
        1. N3 ing Miami
          N3 ing Miami 20. november 2022 20:56
          +1
          Lan ing kene ora. Boots iku pasuryan saka prajurit. Lan klambi jendhela ing pasukan kita, ketoke, isih luwih penting tinimbang latihan nyata
      2. EULA
        EULA 21. november 2022 00:28
        0
        Kutipan: Boris55
        enem faktor saka bledosan nuklir, saka memori

        Radiasi cahya lan termal, sinar-X, neutron, EMP
        Gelombang kejut ing udara lan / utawa lemah
        Fallout
        Oh, aku mung ngelingi telung!
    2. stankow
      stankow 20. november 2022 15:35
      0
      lucu tenan
      ,.........................
  16. vvn_vl
    vvn_vl 20. november 2022 10:34
    +1
    wis ngenalaken astronomi, dadi apa? lan sapa sing bakal mulang?
  17. Alt7729
    Alt7729 20. november 2022 11:10
    +1
    Aku ora pengin menehi komentar babagan carane bisa mulang NVP ing sekolah-sekolah kita kanthi sikap khusus saka panguwasa marang inovasi kasebut, nanging kahanane kaya ing ngisor iki: NVP, sawayah-wayah, direncanakake bakal diluncurake ing kelas 10-11. Nanging ing negara kita, pendhidhikan umum dhasar wajib - 9 kelas (pendhidhikan menengah wajib ing USSR), minangka aturan, wong-wong sing arep mlebu universitas entuk pendhidhikan menengah, mayoritas diilangi sawise tanggal 9, yaiku sing ora mlebu kelas 10 biasane dadi tentara. Pitakonan: Kanggo sapa kita bakal ngenalake NVP?
  18. PPD
    PPD 20. november 2022 11:19
    +3
    Yen kita nyuda omong kosong sing ora perlu ing sekolah, sing sakperangan alesan dikenalake dening "wong pinter" - bakal ana akeh wektu. ya
    1. UAZ 452
      UAZ 452 20. november 2022 11:43
      +2
      Guru (lan utamané pimpinan sekolah) bakal menehi tangan loro kanggo sembarang kipish sing bakal nambah jam mulang kanggo wong-wong mau, kang tegese dhuwit. Ing kasus iki, Dhiskusi bab perlu kanggo 12-taun (13, 14, etc. panas) pendidikan menengah bakal diwiwiti maneh.
      1. PPD
        PPD 20. november 2022 11:48
        0
        Lan saiki ide kasebut dikirim menyang sekolah - dheweke kudu entuk dhuwit dhewe.
      2. awdrgy
        awdrgy 20. november 2022 12:27
        0
        Ora ing kasus iki. Sampeyan ora kejawab masalah risiko ciloko utawa ora ana saka "watch". Mulane, dheweke nggawe kesimpulan sing salah banget.
        1. UAZ 452
          UAZ 452 20. november 2022 12:43
          +2
          Ing kasus iki, aku ora ateges NVP (ana staf pengajar dhewe, kanggo guru klasik luwih kompetisi kanggo jam kasebut), sing menarik mung kanggo direktur sekolah lan malah panguwasa sing luwih dhuwur, nanging pendidikan patriotik, sing bakal digantung ing guru kelas, sejarawan lan, yen ora cukup, ing kabeh liyane. Jam kelas mbayar, sing sampeyan ora perlu nyiyapake - kabeh wis diresmikake lan diarahake saka ndhuwur, akeh guru bakal seneng, ing kasus apa wae, ora bakal nyebabake penolakan. Lan apa? Sampeyan mbukak manual lan ngidoni persis ing. Malah pita swara ora perlu banget tegang - ora ana sing ngrungokake, lan kontrol pencernaan ora diwenehake.
  19. awdrgy
    awdrgy 20. november 2022 11:45
    +1
    Kanggo bageanku, aku pengin nyathet. - Kanthi alokasi dana, iki bisa ditindakake. Nanging: - 1. Karya iki mbutuhake basis materi (yen dana kasedhiya, iki wektu kanggo tuku)
    2. Remune guru.. ora ana bayaran, ana formalitas. Iki kudu dadi artikel sing kapisah, kaya pandhuan kelas.
    3. Kasedhiyan wektu lan motivasi siswa. Ing kene perlu mandheg kanthi luwih rinci. Paralel sinau, sing nuduhake kasedhiyan wektu, mesthine ora pas karo kelas kelulusan (yaiku, ora 11 lan ora 9, lan mesthi ora 4)) Ayo dadi realistis - dheweke wis duwe wektu sethithik kanggo nyiapake ujian (kang tegese motivasi kanggo pilihan bakal minimal). 10,8,7 tetep, amarga ing enem prilaku sing pincang, amarga karakteristik umur, lan sadurungé padha ora siap fisik. Saiki babagan motivasi. Masalah motivating kelas senior ora mung lan dadi luwih ing "infantility", senajan ana kanggo ombone tartamtu Sejatine, masalah iku anak wis ngerti apa padha kudu ing donya kita - iki keamanan materi mangsa. Lan NVP kanggo entuk iki (lan malah ing wangun bunder) ora perlu .. Ana rong solusi kene (ing framework saka model ekonomi ana negara). Wortel lan tongkat. Pecut minangka keuntungan nyata kanggo mlebu universitas. Soko kaya nambah poin nalika lulus ujian (Aku durung bisa, nanging iki minangka titik teknis). ora menarik, nanging perlu. Gingerbread minangka wangun sinau sing nyenengake, nanging mung cocok kanggo kelas 7 lan, sebagian, kelas 8. Ing kelas 8, miturut pengamatanku, umume bocah-bocah mulai ngerti apa sing dibutuhake ing urip. Aku pengin Wigati sing "infantilism", minangka penulis artikel nuduhake, manifests dhewe ing lanang sabenere ing podo karo. ana liyane bocah-bocah wadon sing pengin conditionally disassemble ak (iki menarik), sanajan ora luwih saka 25-30 persen. saka total. Ing kelas 7 meh kabeh lanang isih seneng "senjata", amarga padha ndeleng iku minangka game..
    Aku nganggep iku perlu ing kahanan sing wis dikembangaké ing wayahe kanggo nindakake NVP minangka elektif mung ing kelas 7 kanggo entuk efek maksimum.
  20. Mazunga
    Mazunga 20. november 2022 12:08
    +1
    Aku bisa njaluk NVP kuwat, pisanan penembake enom, banjur penembake uga-targeted, lan ing tombol aku blurted soko ana, aku ora ngelingi apa-apa saiki, nanging aku isih njupuk ora kecut))) karo pistol.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 20. november 2022 12:47
      +2
      Ing sekolahanku ing pertengahan 80-an, ora ana omongan babagan pistol - yen barang-barang cilik digawa saka kantor pendaftaran lan pendaftaran militer lan diidini njupuk 5 puteran. Sing liyane - bor, charter, apal negara UKM lan TB, sijine lan copot masker gas, sinau kanggo ngrakit lan mbongkar AK chilled, ya.
      1. Mazunga
        Mazunga 21. november 2022 07:48
        +3
        Aku wis biasa karo Kalash wiwit umur 10, bapakku jurusan sing angel banget supaya aku ora nongkrong sawise sekolah, nyeret aku menyang papan lan menehi pitunjuk marang simbah, lan ing kana aku ora nglilani. akm metu saka tanganku nganti pirang-pirang jam, aku seneng)))
  21. Max1995
    Max1995 20. november 2022 12:13
    +3
    IMHO. pira prakarsa lan proyèk kasebut wis ana? wah.
    Lan ing ngendi kabeh mau? Pasar wis mutusake. Birokrasi wis ngomong.
    Wong sing padha nyatakake "kita butuh konsumen, dudu pencipta" saiki bakal ngenalake latihan militer?

    Dadi ora ana sing bakal ditindakake. Amarga bersenjata, wong literate - bebaya kanggo daya. Mulane, Spring Russian wedi, nguripake, kicked metu saka ngendi wae.
    Lan saiki ora ana milisi Cossack Ortodoks Rakyat. Ana EDRO lan pejabate.
    Rogozin ing kit awak NATO lan wakil Duma minangka PR ing media, dudu komandan detasemen ....
  22. churchill
    churchill 20. november 2022 12:29
    +3
    Oh inggih. Negara anti-Soviet, kepengin ngenalake prinsip pendidikan Soviet. Lan "kamuflase" taunan mausoleum V.I. Lenin, lan parade taunan ing dina tanggal sabanjure Revolusi Sosialis, miturut jeneng kamuflase, lan monumen lan museum kanggo anti-Soviet ....... .. Liyane profanity saka hopelessness.
  23. Lara Croft
    Lara Croft 20. november 2022 12:50
    +1
    Ing kurikulum sing disaranake kanggo kelas 10, enem jam dialokasikan kanggo topik "Latihan Kebakaran". Isine kalebu sinau babagan desain senjata cilik, granat tangan, nyiapake senjata kanggo tembak lan syarat kanggo mbuwang granat tangan tiruan. Arah sing padha diduplikasi ing program gerakan Yunarmiya lan kelas kadet khusus.

    Iku mung titik, sing duplikat. Yen anakmu ora ana apa-apa
    gerakan "Yunarmiya"
    trus dinggo program wajib, nek dadi peserta mbenakno materi iki maneh, opo masalahe gak jelas?

    subyek sing ora perlu - astronomi lan Jerman

    saiki saben penulis morozmatic bakal nemtokake subyek sing dibutuhake lan sing ora? Yen subyek diwenehake dening Standar Pendidikan Negara Federal, mula dibutuhake, yen sampeyan mikir liyane, pindhah menyang Pengadilan lan tantangan introduksi ....
    Ing kuliah, aku duwe NVP, Fisika, ing ngendi aku metu kanggo sinau Astronomi lan basa Jerman, ora ana mata pelajaran iki sing saingan karo liyane.

    Nanging kanggo kelas 5-9, Kementerian Pendidikan ora kalebu NVP ing kurikulum, nanging ngusulake kanggo ngleksanakake ing wangun beban ekstrakurikuler opsional.

    Dheweke nindakake perkara sing bener, siswa kelas 5-9 kudu entuk kawruh dhasar, dudu kawruh sing ditrapake ....
    Ya, lan pitakonan sing ora nyenengake kanggo guru NVP bisa uga muncul, contone:
    - kok, thanks kanggo Kamentrian Luar Negeri kita mung duwe mungsuh ing keliling Federasi Rusia, kaya RSFSR / USSR ing 20s;
    - kenapa, 30 taun sawise ambruk Uni, apa kompleks industri militer kita isih nggawe kendaraan tempur infanteri / operator personel lapis baja kanggo tentara mobilisasi (SA) tanpa perlindungan ranjau lan waja anti peluru?
    Bocah-bocah sekolah bisa kanthi gampang nemokake sumber utama kita lan Barat kanggo ngerti yen dheweke diapusi ....
    Mulane, siji mata pelajaran "Ilmu Militer utawa Dasar-Dasar Urusan Militer" kudu dilebokake ing kurikulum sekolah, nggabungake papat blok:
    - DASAR KESELAMATAN URIP;
    - NVP;
    - sajarah militèr (sajarah perang);
    - ilmu politik militer, kanggo rong blok pungkasan saka subyek iki, nganti 70% wektu kudu digunakake kanggo sinau mandiri dening bocah-bocah sekolah, rong blok pisanan, sebaliknya, kudu kalebu 70% latihan praktis lan sinau neng kelas...
    Kanggo kelas biasa, rong blok pisanan subyek kudu ditaksir, loro sing pungkasan miturut jinis - lulus / gagal, ing kelas khusus kabeh blok kudu ditaksir kanthi nulis esai awal ing saben .....
    Loro blok pungkasan bakal cedhak karo sejarah, geografi ekonomi, hukum lan mata pelajaran liyane saka kurikulum sekolah....
    Loro blok pisanan saka subjek siji kudu mboko sithik dadi luwih rumit, loro liyane kudu ditambahake sawise siswa sinau Geografi lan Sejarah, ngiringi siswa (kuliah, siswa sekolah teknik) nganti dheweke nampa jenderal menengah lan / utawa kejuruan menengah. pendidikan...
    Mbiayai sinau babagan subyek iki, pangembangan lan jenuh kanthi rekomendasi metodologis, instruksi, buku teks, gaji guru, sumber daya materi, lsp. kudu ditindakake mung dening Federasi Rusia minangka baris kapisah ing anggaran militer ....
    Guru, dokter, psikolog lan militer bakal mutusake dhewe saka kelas endi kanggo ngenalake subjek iki kanggo sinau ....
  24. solo 78
    solo 78 20. november 2022 13:12
    +3
    Aku setuju karo uneg-uneg penulis. Ora bakal ana NVP nanging parodi sing nyenengake kanggo wujud. Kekarepan kanggo bener-bener nindakake apa-apa sing migunani ing arah iki ing antarane pejabat Kementerian Pendidikan pancen ora katon saka tembung kasebut, nanging iki ora nggumunake, ana rot lengkap. Sampeyan kudu ora bali format NVP Soviet, nanging njupuk langkah maju, kanggo nggawe format game lapangan militèr lengkap karo keterlibatan maksimum lan kasenengan, lan ora nyetak ulang manual latihan outdated.
  25. yowis
    yowis 20. november 2022 13:39
    +1
    Kabeh iki ora sopan lan omong kosong. Kamentrian Pendidikan nindakake kabeh supaya metu saka sekolah sing ora ngerti apa-apa (miturut kritéria kita), sing ora bisa kerja konsumen sing mumpuni sacara fisik lan mental. "Institut" ("universitas") mung nguatake katrampilan sing ora migunani iki (paling ora). Lulusan tentara kuwi ora bakal migunani. Iki sing diarani "sabotase".
  26. rakun
    rakun 20. november 2022 13:44
    +4
    Lan suwene astronomi dadi subyek sing ora perlu? Setengah saka wong diwasa (!) Populasi negara pracaya yen Bumi iku warata ing kabeh serius! Lan NVP iki ing donya modern lan sistem pendidikan bakal poultice liyane kanggo wong mati. Aku bisa mbayangno apa jenis tanggung jawab bakal katon yen disiplin iki ngenalaken ... Aku, wong relatif sehat, makarya kanggo setahun ing sekolah sawise pensiun - lan mlayu saka kono, ngipat-ipati kabeh ing donya! Ing layanan kasebut, potongan kertas sing dikutuk iki entuk ati - lan ing sekolah ana luwih akeh! Lan sampeyan ora bakal ngirim, minangka ing layanan, ora ana siji kanggo telung huruf ceria, siji wadon watara.
  27. Dobel Mayor
    Dobel Mayor 20. november 2022 14:00
    +2
    Kegiatan ekstrakurikuler... Iki jenenge bali?! Setaun layanan militer ... Ing setahun, tanpa NVP ing sekolah, apa bisa ngajari pejuang apa wae? Mung nggawe snowdrifts kothak ing bagean. Perang mesthi ora diwulangake.
  28. Anadyrean
    Anadyrean 20. november 2022 14:10
    0
    A sing dilabel karo wong mabuk kudu dikremasi ing pusat Yeltsin. Sampeyan bisa mateni telung manuk kanthi watu siji.
    1. lele
      lele 20. november 2022 14:18
      +2
      Sampeyan bisa mateni telung manuk kanthi watu siji.


      Papat bakal tetep, lan padha wis thukul panggantos kanggo awake dhewe.
  29. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 20. november 2022 14:26
    0
    Ing kompleks solusi, contone, jam kelas mingguan "Dhiskusi babagan sing penting"

    Sampah daging. Kabeh iki bakal migunani kanggo mangerteni inti saka masalah minangka pidato sehat babagan komunisme saka wektu Leonid Ilyich. Latar mburi apik kanggo crochet utawa muter "zombie farm".
    Malah kanggo wong sing paling hard-headed ing abad 21, bakal katon cetha yen REPRESENTASI lan SIKAP ing wong dibentuk utamané liwat TWO DIRECTIONS - kontak karo kasunyatan lan kontak karo budaya. Kontak karo kasunyatan iku ora kamungkinan kanggo nyiyapake mayoritas patriotik saka populasi - kanggo iki contemplation saka stagnasi, propaganda fraudulent lan janji unfulfilled (lan sateruse). Ing tampilan iki, sing disebut "dampak budaya" tetep - sing perlu kanggo ngisi wong kanthi produk sing berkualitas, kanthi aktif ngusapake yen kabeh wis "rampung kanthi apik. Ing proporsi 4 dening 4 dening 2. Utawa 4 dening 3 dening 3. Miturut produk budaya, maksudku nggawe film, seri, game, dokumenter sing MENARIK lan NON-OBJEKTIF PATRIOTIK. Nulis buku, lagu, poster kampanye, pameran lan instalasi budaya. Nanging minangka aturan, iki minangka bagean gedhe saka produksi film. Supaya "Wong" karo bated ambegan nunggu ora bagean anyar saka "Avengers" nanging kanggo pakaryan domestik, ninggalake imprint emosi lan estetis iso dibandhingke.

    Banjur ya, dheweke bakal nyerep, bakal dadi menarik kanggo wong-wong mau, lan ing tingkat subconscious dheweke bakal "nglebokake" babagan keagungan lan linden liyane. Lan yen padha diwulang siji jam saben minggu kanggo mumble ing swara monoton - kanggo wong-wong mau, iku bakal dadi sampah kusam sing mung kudu nglilani dhewe. Cara dheweke ngliwati iklan, agitasi politik lan informasi sing ora ana gunane.


    Jujur, para lulusan sekolah saiki ora siap moral utawa fisik kanggo dinas militer. Ora kabeh tanpa istiméwa, nanging akèh-akèhé. Antarane siswa sekolah menengah, ana luwih akeh pirembagan babagan cara nyingkirake tentara tinimbang babagan prospek layanan militer.

    Apa sing kita tandur, kita reap. Yen sampeyan nggawe sup nganggo kapak, rasane kaya kapak, lan pancen bener! Kita wis tuwuh masyarakat sing paling ora peduli lan wedi karo pasifis, mula kita entuk. Remaja ora ngerti carane njupuk lan ora duwe kesempatan kanggo akeh sinau carane njupuk. Undhang-undhang negara kita banget gelem ngremuk kontingen sing ing Amerika Serikat bisa dikirim ing sadawane garis militèr-olahraga. Kene kita duwe apa kita duwe. "Ora ana sing kudu disalahake ing pangilon" (c).
    Saiki kanggo wong, rampokan minangka prioritas, amarga wis pirang-pirang taun dijanjekake yen kita bakal "urip", nanging piye wae dheweke ora metu urip. Lan mulane wong kudu sinau lan kerja supaya dheweke duwe kesempatan kanggo iki. Lan ora setahun utawa rong taun kanggo nindakake "ing-loro kiwa-tengen". Iki carane kita ngatur kabeh - kene kita ing titik contemplation saka apa kita dibangun. Generasi enom nyekel saka negara apa sing "penting" lan apa "sampah" lan nggawe pilihan sing padha karo negara dhewe. Pilihan saka bobble lan selfishness.

    Aku wis nulis - kabeh "sisipan" NVP iki saiki mung kanggo kaendahan. Sampeyan perlu kanggo radikal malih reshape sistem arr dhewe, lan aturan, dening cara.
  30. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 20. november 2022 15:11
    +1
    Omong kosong wong edan, barang apa sing bakal digunakake kanggo ngobong dana kanthi tiron NVP?
  31. Dimy4
    Dimy4 20. november 2022 15:13
    +1
    Jujur, para lulusan sekolah saiki ora siap moral utawa fisik kanggo dinas militer.

    Bocah-bocah lanang ngadeg ing kantor registrasi lan pendaftaran militer, sing umure luwih saka 14-15 taun lan sampeyan ora bakal menehi. Kanthi pangecualian sing arang banget.
  32. filibuster
    filibuster 20. november 2022 15:59
    0
    Jujur, para lulusan sekolah saiki ora siap moral utawa fisik kanggo dinas militer. Ora kabeh tanpa istiméwa, nanging akèh-akèhé. Antarane siswa sekolah menengah, ana luwih akeh pirembagan babagan cara nyingkirake tentara tinimbang babagan prospek layanan militer.


    Malah luwih jujur, sampeyan wis adoh saka generasi saiki, iku kabeh. Lan dheweke siap fisik biasane, bagean tinju, mma, gulat, lan liya-liyane, dikempalken karo bocah-bocah sing beda-beda umur, ing bar horisontal lan lapangan basket (ing ngendi ana) wis suwe ana hype, nyatane dheweke ora pengin dadi tentara kanthi massal, mung ujar manawa dheweke ora ngerti urip maneh. Ayo dadi jujur, layanan militer kanggo bagean paling wis degenerated kanggo 60 taun dadi sampah wektu kanggo conscript, lan arang banget ora efisien nggunakake sumber daya karo exhaust minimal ing syarat-syarat latihan, uga, korupsi, hazing, etc., malah kanggo numpuk.
    1. solo 78
      solo 78 20. november 2022 16:47
      +1
      To the point man! Aku setuju banget. Ana akeh nom-noman toothed lan padha ora bakal nolak perang, nanging ora ana bodho kanggo ngawula ing bodho ala lan mati amarga fault saka jenderal incompetitive. Sampeyan kudu rampung mbangun kabeh mesin tentara, uncalan metu kabeh outdated parade-sah lan bodho woodpeckers karo mata iwak.
  33. IlgizL
    IlgizL 20. november 2022 17:24
    +4
    Apa astronomi minangka subyek sing ora perlu? Mungkin iki pelajaran sing dikembangake ing bocah-bocah sekolah sing kepengin banget kanggo papan, sing ana ing aliansi. Sing dadi impen bocah-bocah sekolah banjur dadi astronot, pilot, lsp. Saiki streamer lan blogger.
  34. anakost
    anakost 20. november 2022 18:15
    +1
    Aku lulus saka sekolah ing 81, Aku elinga pawulangan saka NVP karo nostalgia.
    bakal sinau:
    latihan pengeboran - ora sinau
    peralatan protèktif pribadi lan sepindah - superficially
    senjata lan aturan kanggo nangani wong - apik
    dhasar njupuk, nggunakake lan piranti granat tangan - superficially
    katrampilan tumindak ing pertempuran senjata gabungan modern - ora sinau
    komposisi lan persenjataan regu bedhil motorized ing BMP - ora sinau
    peralatan engineering posisi prajurit - superficially
    sinau apa trench siji - apik
  35. Ilanatol
    Ilanatol 21. november 2022 09:21
    +2
    Quote: penasehat level 2
    Kenging punapa tiyang sanes ingkang gadhah tingkat lair ingkang sedheng boten wedi mati?


    Sing masuk akal wedi lan muni weker. Nanging cukup - sethitik. Lan kanggo umume wong, dheweke ora peduli.

    "Kita ora kudu nindakake apa-apa kanggo generasi sing bakal teka, dheweke uga ora nindakake apa-apa kanggo kita."
    Miturut cara, panulis kutipan iki minangka intelektual Barat sing diakoni.
  36. Glagol1
    Glagol1 21. november 2022 13:17
    +1
    Secara pribadi, NVP ora nindakake apa-apa kanggo aku. Saka tembung ing kabeh. Punika departemen militèr ing institut, ya, telung taun sapisan minggu 3 pasangan + latihan mandhiri, ujian lan tes, ing pungkasan - kamp latihan saben wulan ing pasukan karo shooting, tank mlaku lan jalur tembak. CWP bakal mbuwang wektu, dhuwit lan tenaga. Nanging ketoke panguwasa kita wis ing tahap gupuh sing padha siyap kanggo pagelaran apa wae.
  37. Daishi
    Daishi 21. november 2022 15:55
    0
    Umumé, ide kasebut ora ala, nanging ngerti negara kita, kabeh iki bakal dadi Guano lengkap
  38. AnAAsd
    AnAAsd 21. november 2022 23:08
    +1
    Yen wong duwe wujud fisik normal, KMB lengkap bisa ditindakake sajrone 15-30 dina.
    Lan apa bakal menehi NVP, disassembling bedhil mesin, 5-10 poto lan sijine topeng gas?
  39. bbss
    bbss 22. november 2022 16:46
    +2
    Aku meh ora bisa mbayangno carane instruktur militèr bakal nerangake soko kanggo bocah-bocah sekolah saiki. Nyuwun pangapunten sakderengipun dhumateng para maos VO. Kayane anak-anakmu bener.
  40. uga-dokter
    uga-dokter 23. november 2022 12:37
    0
    Penulis minangka liberal. kabeh ora bener kanggo dheweke lan kabeh salah. Aku ora seneng karo manual pelatihan saka Kementerian Pendidikan. Dheweke pengin ngresiki lapangan kanggo manual saka Kedutaan Besar AS.
  41. tolancop
    tolancop 23. november 2022 14:45
    0
    ".... Yen ana unit militer ing cedhak, banjur wajib militer ing mangsa ngarep bisa ngrasakake dhewe apa layanan militer sing penting...."
    Ngapusi. Ing sawijining wektu padha nggawa kita menyang HF tetanggan .... Dheweke nuduhake kita barak, kantin, kemah fisik karo lapangan arakan lan jarak tembak. Bener, dheweke isih njupuk sethithik saka SCS ing jarak tembak. Cukup kanggo ngrasakake? Kanggo "ngrasakake" layanan, siji kudu INSIDE layanan, ora penonton. Layanan kanthi kurang turu, rasukan, ketidakadilan, lsp.
  42. amr
    amr 23. november 2022 20:36
    +1
    Mungkin saka awal kita bakal bali ABC karo tabel pingan?
    Yen ora, aku wis nggawa bocah telu menyang sekolah, lan ana syarat yen dheweke bisa maca lan nulis, aku duwe pitakon, kenapa aku butuh sekolah kaya ngono?
  43. Zaurbek
    Zaurbek 23. november 2022 22:57
    0
    Dheweke uga bisa nggawe kemah musim panas gratis kanthi bias militer. Ing Orlyonka, contone. 21 dina regane 70 ewu ...
  44. Keer
    Keer 25. november 2022 04:41
    +1
    Apa astronomi minangka "subyek sing ora perlu"? Mung wong bodho sing ngomong kaya ngono kanthi rai serius.