Review militèr

Kepiye Ukraina mlebu NATO?

41
Kepiye Ukraina mlebu NATO?

Kabeh wis cukup rembugan kabar iku kanthi nyatane yen roket Ukrainia (ora bisa ana liyane) nyerang traktor lan nggawa rong warga Polandia menyang jagad sabanjure. Aku yakin yen wong-wong iki ilang dening manungsa bisa disesali, amarga dheweke pancen wong-wong sing nyambut gawe sing mluku ing sawah kanthi bener.


Pitakonan muncul: kok utawa "kanggo" yen ing Polandia.

Kita ora bakal menehi komentar babagan kabeh omong kosong sing diungkapake dening akeh "ahli", nanging kita bakal ndeleng kahanan kasebut dhewe. Begjanipun, kita isih duwe akeh otak unclouded.

1. Kang roket mabur menyang Polandia


Ora ana pendapat liyane ing kene, roket kasebut mung bisa dadi Ukrainia.


Cukup kanggo ndeleng peta, langsung dadi cetha yen sistem rudal pertahanan udara S-300 ora bisa mabur sacara fisik saka wilayah Rusia (lan uga saka Belarusia).

Kenging punapa? Amarga iku roket kaya 5V55R, 5V55RM, 5V55S. Lan jarak penerbangan rudal kasebut paling apik ora ngluwihi 90 km. Ing paling awon, standar - 50 km.

Pitakonan maneh "Kenapa"?

Lan amarga sistem pertahanan udara Ukraina bersenjata karo kompleks S-300 dudu modifikasi paling anyar.


Luwih tepate, sing paling anyar yaiku S-300PMU, sing asale saka pertengahan 80-an abad pungkasan lan minangka upgrade cilik saka S-300PS. Ana ing layanan karo pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina lan S-300PS, lan S-300PT malah S-300V1. Nanging saiki kita ora ngomong babagan model militer S-300.

Dadi, kita ora duwe sistem S-300 paling anyar lan, kanthi mangkono, dudu rudal paling anyar kanggo dheweke.

Saiki optimis bisa ngomong yen ya, S-300PS lan PT wis rampung kuna, nanging S-300PMU - ana pluru cukup prayoga kaya 48N6, 48N6E2, 9M96E1, 9M96E2.

Ya, ing teori, kabeh kaya ngono. Nanging ide kasebut kudu didhukung apa? Bener, dhuwit. Lan karo jinis gegaman iki, Ukrainians tansah ora apik banget. Aku setuju manawa rudal generasi anyar (dibandhingake karo 5V55) ana ing pembuangan para penembak anti-pesawat Ukrainia. bisa dadi miturut teori, yen nutup mata kanggo kasunyatan sing ing wektu padha 48N6E2 muncul, Rusia lan Ukraina, kanggo sijine iku mildly, padha ora kanca maneh. Minangka kanggo kemungkinan nemokake ing laku, banjur ya, sadurunge wiwitan SVO, iku cukup bisa.

Nanging sawise wolung sasi perang - Nyuwun pangapunten, aku ora bakal percaya.

2. Roket apa sing mabur?


Dadi, kita nyimpulake manawa misil normal kanggo sistem pertahanan udara S-300 bisa uga ana ing layanan pertahanan udara Ukraina. Ing teori. Lan wiwit 24.02.2022 Februari XNUMX.

Banjur kabeh kaya kertu kredit: biaya menyang program lengkap. Lan wolung sasi, kabeh S-300 saka Angkatan Bersenjata Ukraina sing tetep ing kondisi bisa digunakake ajeg ngluncurake rudal menyang obyek mabur Rusia, saka UAV kanggo pesawat.


Sampeyan kudu eling ing kene, sanajan produksi macem-macem komponen lan komponen kanggo teknologi roket, ora ana perusahaan ing Ukraina sing bisa nguwasani lan miwiti produksi misil kanggo S-300. Lan ora worth ngenteni bantuan saka Fakel ICD dijenengi sawise Academician P. D. Grushin.

Lan dadi metu banget dhasar supaya kabeh: perang wiwit. Pesawat, pluru layaran lan malah motorized unguided bawdy karo bledosan ing Papan mabur ing sampeyan, mabur alon nanging pesti.

Apa sing bakal sampeyan lakoni? Alami, kanggo nylametake infrastruktur lan nyuda kemampuan mungsuh kanthi ngrusak peralatan. Yaiku, kanggo ngluncurake roket.

Lan kabeh bakal mlaku luwih utawa kurang sopan, pesawat bakal tiba, rudal jelajah ora bakal tekan target, lan liya-liyane. Nanging suwe-suwe, pasokan rudal bakal mudhun kanthi cepet. Perang wis ana wolung sasi, lan meh ora ana rudal maneh. Ya, sekutu nandur soko saka tong sampah, nanging umume kahanan dadi rumit. Sampeyan kudu njupuk, nanging ora ana apa-apa.

Apa sing bakal sampeyan tindakake? Bener, apa sing ditindakake saben wong ing kahanan kaya ngono. Militer Rusia munggah menyang gudang panyimpenan jangka panjang lan wiwit rake metu ing jumlah liar tank T-62, lan Ukrainians wiwit ngresiki panyimpenan saka rudal kanggo S-300 lan Buk.

Praktek sing cukup normal: nalika S-300PMU teka tinimbang S-300PT, wong Ukrainia sing sregep (kaya kabeh wong normal) ora ngethok rudal, nanging dilebokake ing gudang. Mung ing kasus.

Lan kasus iki wis teka. Kabeh sing relatif modern wis rampung, stash wis digunakake.

Iku banget mangu sing Ukrainians katahan kaya 48H6E ing stash padha, iki paling kamungkinan ing nguripake ing wektu musuhan wiwit. Lan ing gudang, 9V55 sing wis kasebut ing ndhuwur kanthi huruf sing beda-beda ing pungkasan nunggu ing swiwi. Digawe ing 70-80s abad pungkasan saka S-300 saka seri pisanan sing teka ing Ukraina bali ing jaman USSR.

Dadi akeh sing duwe kapercayan yen wong Ukrainia ngluncurake roket kasebut. Saka mantan. Iki logis banget, kanthi cara - kanggo nutupi wilayah mburi kanthi ora senjata sing paling apik. Nutupi ing prinsip residual lan mung ing kasus.

3. Apa sebabe roket kasebut mabur menyang Kutub?



Kene kabeh prasaja lan guesswork paling ora. Wiwit taun 70-an ing abad pungkasan, ing rudal 9V55 ora banget positif ditemokake: ing pesawat ana kasus pangalihan rudal menyang obyek liyane. Iku kedaden ing latihan shooting praktis, supaya ora nggawa karusakan. Nanging rudal kasebut duwe minus.

Alami, karya kasebut ditindakake, peralatan kasebut ditingkatake, lan ing jaman saiki, kabeh wong lali babagan masalah kasebut amarga ngilangi lengkap.

Nanging, kenapa roket sing diluncurake 50 taun kepungkur kudu dilalekake?

Umume ing iki crita ana sawetara sing ora dingerteni. Kita pancen ora ngerti babagan kahanan sing disimpen ing Ukrainia rudal. Kita ora ngerti apa sing ditindakake kanggo njaga operabilitas misil lan, utamane, sistem kontrol. Bisa disimpulake manawa panyimpenan lan pangopènan kabeh bagean lan mekanisme ora cocog.

Lan iki uga rampung logis. Iku kaya nuntut perbaikan kualitas tank T-64 saka pabrik ing Nizhny Tagil.

Amarga ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan komplek sing diluncurake lan roket endi sing mlebu ing langit, mula kudu dipikirake kegagalan sistem pandhuan amarga wektu sing suwe wiwit roket diluncurake.

Ayo ndeleng roket lawas.

Model pisanan saka kulawarga 5V55 dituju ing target kanthi cara printah radio kanthi prentah saka radar iluminasi / panuntun dhumateng. Iku, ayo ngomong, rudal generasi pisanan kanggo S-300.

Generasi kapindho yaiku misil kanthi panuntun semi-aktif, nalika target dipadhangi dening sawetara jinis radar eksternal, ora kudu saka sistem pertahanan udara.

Generasi katelu, iki mung 48N6E, digunakake loro cara printah radio lan semi-aktif. Sistem bimbingan loro ing siji.

Luwih, ing taun nineties, pluru karo command-inersia lan homing semi-aktif tindak, lan minangka asil tembung pungkasan - pluru karo homing aktif saka kulawarga 9M96.

Lan ing kene kahanan kita: rudal sing mung ora bisa nemokake target tanpa bantuan radar panuntun dhumateng mabur menyang ngendi sing dipimpin persis dening prentah saka pos panuntun, sing banjur dianggo miturut data radar. Lan kabeh kamulyan iki bisa digunakake ing target udara. Kang, kita kabeh ngerti, gerakane OVER lumahing bumi ing dhuwur tartamtu.

Dumadakan, roket, nuruti prentah sing ora jelas, dadi udakara 90 derajat vertikal lan katon golek target liyane kanggo awake dhewe. Ing lemah, mesthi metu saka jangkoan radar. Ya, mung amarga radar sistem pertahanan udara, utawa sistem pertahanan udara dhewe, ora perlu ndeleng target darat.

Pitakonan logis muncul: apa sing bisa nggawe rudal ilang target sing (lan iku) dijupuk dening radar lan fly, kanggo sijine iku mildly, ing arah liyane?

Sawise kabeh, yen kasebut kanthi teliti, katon ing peta maneh, sampeyan bisa nganakke sing roket gerah mabur saka kidul-wétan kanggo lor-kulon (kira-kira, nanging logis), nalika rudal Russian mabur ... ing arah sing padha. !

Rong pilihan. Kaping pisanan, roket kasebut mabur ing dalan, nanging ilang target lan mabur menyang Polandia. Kapindho - rudal ditembakake menyang target, nanging nguripake lan mabur menyang Polandia.

Ing sembarang opsi, kesimpulan nyaranake dhewe sing kekacoan lengkap mrentah ing sirah roket (nuwun, ing sirah homing). Lan kasunyatan manawa roket kasebut dituju (yen dituju) ing traktor, lan akeh sing nganggep iki minangka kebetulan tragis, mung ngonfirmasi iki.

Petani Polandia wis apes banget. Roket Ukrainia sing lawas lan rusak banget, sing ora ana pangopènan sing tepat luwih saka rolas taun, mung metu saka kontrol lan mabur nang endi wae. Lan dheweke mabur menyang pinggiran desa Pshevoduv, ing ngendi dheweke goyangake kabeh wong kanthi rong bledosan.

4. Pira roket sing ana?


siji. Akeh pejabat sing ngomong babagan iki, nanging nyatane mung ana roket. Lan ana rong bledosan. Lan iki normal, iki carane penembake anti-pesawat Ukraina ngrusak omah-omahé, nyoba nembak rudal Rusia ing kutha-kutha.

Kanggo ngerti ngendi njeblug kaping pindho, sampeyan kudu ngerti cara kerja mekanisme roket. Lan kabeh iku prasaja: miwiti, roket mabur menyang target, sanalika roket nyedhaki target, sistem detonation warhead wis micu lan warhead mbledhos, ngirim daya saka bal utawa rod logam menyang target.

Iki minangka jeblugan pisanan sing biasane kedadeyan ing langit.

Jeblugan kapindho biasane ana ing lemah, ing ngendi awak roket kanthi sistem kontrol lan (paling penting) mesin utama lan pasokan bahan bakar tiba. Kabeh karusakan sing kita deleng ing kutha-kutha Ukrainia "saka S-300 Rusia" sejatine minangka asil jeblugan mesin utama lan sisa bahan bakar. Lan kurang roket mabur sadurunge hulu ledak diaktifake, bledosan bakal luwih kuat. Fisika lan kimia banyu murni.

Kutub, ketoke, wis "loro ing siji". Lan mesin jerked, lan warhead. Ketoke, kabeh kontrol roket dipateni, malah ngrusak awake dhewe ora bisa, sanajan umume operator Ukrainia mesthine bakal njeblug roket kasebut saka jarak adoh yen dheweke weruh yen dheweke pindhah menyang tanggane. Nanging ketoke roket "ora tangi" utawa gelo soko. Lan iki asil sedih.

5. Lan apa bab Polandia karo pertahanan udara?


Ya, pitakonan gedhe. Dheweke uga ngaku dadi tentara paling apik ing Eropa, lagi ngalami modernisasi, kepiye kedadean yen alat sing gedhe banget kaya roket saka S-300 (dawa 7 meter lan diameter 0,5 meter), sing mesthine ana ing layar radar liwati ora diweruhi?

Mungkin Przevoduv dumunung ing wilayah sing ora pati penting, sing ora pantes njaga pasukan pertahanan udara ing kana, amarga ora ana sing bisa nglindhungi lan ora ana wong liya?

Lan ing kene ora. Przewoduv saka Provinsi Lublin minangka desa tapel wates, nanging udakara 20 km saka tapel wates. Nanging sing paling piquant ing sajarah iku mung ana wong kanggo nglindhungi!

Ing Labun, mung 40 km saka Pszewodow, ana radar siaga RAT-31DL saka tentara Polandia.


Radar kasebut ora lawas, dibubarake, digawa saka Italia mung 10 taun kepungkur, nduweni susunan antena fase aktif kanthi jembaré 11 lan dhuwuré 7 meter. RAT-31DL bisa ndeteksi target pangeboman kanthi jarak maksimal nganti 500 km lan ing dhuwur nganti 30 km, gumantung saka RCS target.


Tegese, operator radar ora bisa ndeleng rudal kasebut. RAT-0,3DL ndeleng target kanthi EPR 31 m² ing jarak 200 km ... Pitakonan, bener?

Nanging Mungkin ana apa-apa kanggo counteract?

Lan maneh, ora! Ing wulan Maret taun iki, kanthi cepet, militer AS ngirimake rong baterei sistem pertahanan udara MIM-130 Patriot ing bandara Rzeszow-Jasyonka, mung 104 km saka Pszewoduv, lan, kanthi kekuwatan lengkap, bebarengan karo radar sing ngawasi udara. kahanan ing tapel wates Ukraina kulon. Konco tanah Polandia, supaya bisa ngomong ...


Iku menarik carane dadi metu: ana sing bisa dideleng, ana sing kudu dilacak, ana sing kudu dicairake. Miturut jaminan Amerika lan sekutu-sekutune, target kasebut minangka rudal saka S-300 "Patriot" bebarengan.

Kene, ketoke, prakara ora mung ing roket. Iku babagan militer Polandia, sing terus terang melu perkara sing luwih penting tinimbang ngawasi wilayah udara negara tetangga sing lagi perang.

Aku bakal ngidini dhewe kanggo nyebut siji versi ing topik apa sing nyegah Polandia bisa metu opsi kanggo nyegat rudal Ukrainia.

Varian kasebut diarani "Roh Alas". Iki uga diarani tembung "ksenzhitsuvka" lan "bimber". Bisa uga ana alesan liyane, nanging alasanku cukup penting. Iki mung siji-sijine cara kanggo menehi resiko kanggo nerangake kenapa peralatan modern ora duwe daya nglawan rudal Soviet lawas sing disabetake dening kegilaan.

Faktor manungsa, apa sing diarani?

Faktor manungsa (Ukrainia) njupuk roket sing terus terang lan digunakake kanggo tujuan sing dituju, tanpa yakin babagan kinerja lengkap. Miturut mlarat babar blas. Faktor manungsa (Polandia) ora weruh roket ing layar radar modern, faktor manungsa (Polandia) ora bisa ngilangi ancaman kanthi bantuan rudal Patriot.

Oke, sapa sing ora?

Iku mung nyata, nanging ing ngendi Rusia?


Pengarang:
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Free donya
    Free donya 18. november 2022 05:46
    + 10
    Aku sing Polandia wanted lan wanted iki kelakon.
    Sampeyan ora bisa nemokake kesempatan jus kanggo njupuk lan ngirim pasukan kanggo Western Ukraina ing guise saka pangayoman saka "terorisme Rusian" lan njamin "keamanan ing Polandia wewatesan".
    1. svp67
      svp67 18. november 2022 08:34
      +2
      Quote: Free World
      Aku sing Polandia wanted lan wanted iki kelakon.

      Dheweke mesthi ora ngarep-arep iki, nanging kayane bisa mbantu. Dheweke duwe stasiun perang elektronik sing dipasang ing cedhake, cedhak lokasi kedadeyan kasebut. Ora ketompo carane padha nyoba kanggo nyegah CD kita saka nepaki sawijining tugas lan ngewangi Ukrainians. Ing kasus iki, dadi jelas apa sing bisa salah karo rong rudal S-300 bebarengan
  2. parusnik
    parusnik 18. november 2022 05:47
    +7
    Ukraina mlebu NATO, deviden, Rusia ora nampa akeh saka iki. Iku apik yen dheweke ngerti .. lan ora miwiti ..
  3. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 18. november 2022 05:48
    +2
    Kepiye Ukraina mlebu NATO?

    ***


    ***
  4. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 18. november 2022 05:50
    +3
    Ukraina pungkasanipun mlebu EU lan NATO - nanging ana siji caveat! ngguyu
    Lan saka corong kasebut cetha yen dudu Kaliber utawa X-101. Corong cilik.
    1. KCA
      KCA 18. november 2022 07:26
      0
      Wingi aku nonton video pesawat Calibre, dheweke nembak langit ing kana, hit ora ditampilake, nanging ana swara, bledug, banjur klik, landhep, biting, kaya bedhil.
  5. Aerodrome
    Aerodrome 18. november 2022 06:47
    +6

    Petani Polandia wis apes banget.
    ora ketompo carane iku, nanging condolences kanggo sederek saka petani Polandia biasa, iki ora pamaréntah Russophobic, nanging buruh hard prasaja.
  6. Egoza
    Egoza 18. november 2022 06:57
    -1
    Utawa mungkin kabeh luwih gampang? Bocah-bocah padha mabuk lan mutusake kanggo ngatur kembang api kanggo ulang tahun bapak baptis! Nanging dheweke murub ing arah sing salah! )))
    1. Nexcom
      Nexcom 18. november 2022 07:33
      0
      Mungkin dheweke mung ora mabuk lan ana ing sangisore zat? Dheweke nulis ing VO manawa NATO nyedhiyakake kabeh jinis stimulan.
    2. paul3390
      paul3390 18. november 2022 09:25
      +3
      Roket kasebut umure kaya mammoth. Ing kahanan apa sing disimpen - ora jelas. Nanging bahan bakar sing padhet, checkers bisa gampang ilang kondisi kasebut sajrone wektu iki. Lan banjur - pesawat dadi dhasar ora bisa ditebak ..
  7. Komentar wis dibusak.
  8. kuroneko
    kuroneko 18. november 2022 07:53
    0
    Kutipan: Vladimir_2U
    Ukraina pungkasanipun mlebu EU lan NATO - nanging ana siji caveat! ngguyu
    Lan saka corong kasebut cetha yen dudu Kaliber utawa X-101. Corong cilik.

    Iku dudu corong. Pit biasa, sing ana sadurunge, mulane, lantai saka balok dipasang ing ndhuwur. Umumé, kabeh katon kaya provokasi dill-Pshek gabungan.
  9. Vladimir M
    Vladimir M 18. november 2022 08:29
    0
    Kayane iki minangka provokasi sing diatur dening Ukraina lan Polandia ing pimpinan Inggris kanggo narik kabeh NATO menyang konflik kasebut. Nanging iki pancen ora perlu Amerika Serikat, dheweke ora pengin langsung melu perang karo Rusia. Britain saiki tanggung jawab kabeh proses ing Ukraina.
  10. kor1vet1974
    kor1vet1974 18. november 2022 08:46
    +6
    Apa sing arep dirembug? Biden, ngandika yen roket iku Ukrainia, lan donya kabeh setuju, iku tegese Ukrainia, bakal ngomong yen Rusia, kabeh bakal setuju yen Rusia, iku perlu kanggo nelpon Cina. ngguyu
  11. insinyur74
    insinyur74 18. november 2022 09:16
    +2
    Hm ... Mung siji: Polandia, kanthi kabeh kepinginan, ora bisa ngilangi rudal - kecepatan rudal S-300 lan MIM-104 kira-kira padha, yaiku. siji menyang "target" (traktor) kudu fly 20-30 km, liyane kanggo titik patemon kamungkinan 130-150 km (Aku njupuk saka wayahe pangerten sing "soko salah"). Dadi, Polandia nindakake perkara sing bener, yen ora, sawetara rudal Patriot bakal nemokake targete! wassat
    Р РњРҐРћ hi
    1. kula 1970
      kula 1970 18. november 2022 10:05
      +1
      Kutipan: engineer74
      iku tetep kanggo mabur 20-30 km, liyane kanggo titik patemon kamungkinan 130-150 km.

      Bener, dheweke ora ngerti titik pungkasan penerbangan kasebut, mula dheweke kudu nyoba nembak.
      Kepiye yen iki roket nganggo senjata nuklir? Sawise kabeh, perang mung 3 langkah ...
      1. Vigore
        Vigore 18. november 2022 11:01
        0
        Hm... Mung siji nanging:

        Ana siji maneh…. Kisaran Patriot PAC-3, dheweke ora bisa entuk kabeh kepinginan.
  12. utara 2
    utara 2 18. november 2022 09:54
    +1
    yen drone pengintai Amerika weruh saka ngendi rudal S-300 Ukraina diluncurake, banjur drone sing padha weruh manawa ana serangan rudal Rusia utawa drone Rusia ing wilayah kasebut, kanggo nyegat sing, ujare, rudal Ukraina. dibukak. Miturut karakteristik kinerja, s-300 mabur ora adoh ing sadawane lintasan aerodinamis, km 75, mula Amerika weruh yen peluncuran rudal mung ditembak ing udara ... Lan amarga serangan Rusia adoh banget kanggo dheweke. bakal dicegat dening rudal S-300 saka divisi tartamtu, supaya, miturut karakteristik kinerja, S-300 saka panggonan penyebaran bakal mabur menyang lintasan rudal Rusia lan UAV Rusia sing banjur nindakake serangan. ing Ukraina Kulon lan rudal Rusia nyerang saka sisih wétan lan rudal S-300 Ukrainia mabur ing arah ngelawan ing sisih kulon, mulane malah Amerika padha nggegirisi dening pagelaran amatir kaya Zelensky, Angkatan Bersenjata Ukraina lan Polandia.
    Nanging, wong ora kudu ngenteni welas asih saka Amerika yen drone pengintai Rusia sing padha digantung nganti pirang-pirang dina ora adoh saka tapel wates karo Ukraina ing Rusia lan Belarus, kaya sing Amerika ora adoh saka tapel wates karo Ukraina ing Polandia. ... lan ndeleng kabeh ...
    Ngomong-ngomong, apa wong loro mau wis mati? Sapa padha? Ora ana laporan saka panguburan ing koran lokal lan ing youtube, ora ana ing papan roket kasebut tiba, ora ana jeneng, ora ana alamat ...
    1. tutup segara
      tutup segara 18. november 2022 12:24
      0
      Ing kana, AWACS terus-terusan dangling ing tapel wates ing mode 24x7, wilayah udara (lan ora mung) ing lantai Eropa Federasi Rusia dikontrol kanthi ati-ati.
    2. Pengamat_Tebih
      Pengamat_Tebih 19. november 2022 01:18
      0
      Rudal kasebut nyerang perusahaan sing nyimpen gandum ing granaries, iki bisa dideleng saka kadohan ing foto.

      Informasi resmi saka pers Polandia babagan panguburan. Panguburan Boguslaw V. dijadwalake dina Setu (19.11), lan Bogdan S - kanggo Minggu (20.11).

      Kalih upacara punika kedahipun asipat kanegaraan, kalihan pamrentah Polandia, pasamuwan sami nyiapaken pahargyan, ingkang kapisan ing dina Setu, ingkang kaping kalih dinten Minggu. Kita nyiapake kuil kanggo loro panguburan. Kabeh lumaku kanthi lancar, aku ngrencanakake pemakaman iki kaya wong liya ing pendhapa, oh. Bogdan Vazny, rektor paroki St. Sedulur Albert ing Przevodovo. Misa pemakaman bakal dipimpin dening uskup.

      https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-ciMH-PB5u-FGmQ_przewodow-po-tragedii-wojsko-przy-granicy-664x0-nocrop.jpg
  13. vvn_vl
    vvn_vl 18. november 2022 10:44
    0
    Ora ketompo carane medeni, nanging saiki, miturut tradisi Ukrainia, kita ngarepake mlebu pesawat penumpang
    1. tutup segara
      tutup segara 18. november 2022 12:02
      0
      Wis, wingi mung badut siji maneh, sing nggambarake pengadilan, maca putusan.
  14. Master2030
    Master2030 18. november 2022 11:08
    0
    Apa sing nguwatirake ora mung kasunyatan "tekane" rudal Ukrainia ing NATO, nanging reaksi unanimous saka "Kulon" kolektif. Apa tegese? Stsykotno utawa ana persetujuan?
  15. Komentar wis dibusak.
  16. tutup segara
    tutup segara 18. november 2022 12:00
    +1
    A judhul clickable dibangun ing muter ing tembung, karo nyoba ing wit, karo distorsi saka banget makna artikel, piye wae childish, ora serius kanggo situs iki. Iku misale jek kula sing kanggo ngrembug ing rinci kuwi dening kabeh media ing hysterical lan pungkasanipun degraded, loro morally lan intelektual, Pack saka badut under-formasi iki, digawe ing dhasar saka goroh, ngiyanati dening misunderstanding, saka bleating saka kang, malah sing nduweni lan pangon histeris, wis prilaku ala, ana masalah liyane mencet lan nyata.
  17. tutup segara
    tutup segara 18. november 2022 12:21
    +1
    SAM, amunisi anti-pesawat apa wae (kajaba BZT) ing kabeh negara ing donya (ora akeh) ngrusak awake dhewe ing udhara yen ana miss utawa ilang perintah kontrol (reset). Iki ditindakake supaya ora nyebabake karusakan geni ing pasukan lan obyek sing ditutupi. Ing kasus nemen (banget larang), sampeyan bisa nggunakake pluru saka sawetara Komplek kanggo pengaruhe target lemah, nanging kabeh kontrol daur ulang lan cara kanggo nuntun rudal kudu diganti, lan sing paling Jahwéh, sekring radio dipateni. karo self-liquidator dipateni lan mode PIM diganti mode sekring (yen prasaja), i.e. Komplek (ora cepet-cepet) karya persiapan awal ditindakake. Sing nuduhake peluncuran non-acak, sing ora bisa digunakake nalika nggunakake senjata kolektif, yaiku sistem pertahanan udara.
    1. futurohunter
      futurohunter 21. november 2022 18:25
      0
      Utawa mungkin mung roket sing rusak lan tangan teknisi lan operator sing bengkong?
      1. tutup segara
        tutup segara 21. november 2022 20:28
        0
        Iku ora muter, iku ora bisa, mung kaya lan kasempatan ora bakal bisa ing kene, technique lan pangayoman dirancang kanggo paling sengsara, i.b. Iki minangka senjata kolektif, sing pisanan kudu dadi virtuoso lan pro ing tingkat komandan utawa wakil batalyon sing berpengalaman, kanthi sadar ngerti apa lan kenapa sampeyan nindakake, nindakake kabeh operasi persiapan kanggo kabeh petungan lan bagean teknis. baterei. Ya, lan sanajan ora ana target panangkepan dening kepala ngarep, roket ora mabur ing arah ngelawan saka target, kang, ing teori, kudu pindhah saka wétan, iku mung bakal ngrusak dhewe, nanging nalika mabur tumuju sasaran.
        1. futurohunter
          futurohunter 22. november 2022 09:32
          0
          Napa aku nggawe asumsi kasebut: wis ana kasus nalika misil Ukrainia mabur ing ngendi wae lan kenek apa wae. Sadurungé kedadeyan saiki, rudal Ukraina ora sengaja nembak Tu-154 biasa mabur saka Novosibirsk menyang Israel. Apa wae produk sing sampurna, pangguna sing ora kompeten (teknisi lan operator) bisa ngaco. Roket lawas, setengah saka blok sing mung ora bisa digunakake amarga umur tuwa, ditambah pangopènan sing ora cocog lan ora tundhuk karo peraturan, kontrol roket sing ora cocog ing lintasan, lsp. Kanthi serangan sing disengaja ing Polandia, luwih becik yen ukram ora nggunakake S-300, nanging Tochki-U sing padha. Kaping pisanan, ora ana S-300 Rusia ing wilayah kasebut. Nanging ana titik ing Belarus, lan bisa uga mabur ing kana.
          Aku ora defend ukrov, Aku mung tak roso kesengsem lengkungan sing kanggo dangu. Luwih tepate, sing umum banget ing antarane. Iki wis dilaporake kaping pirang-pirang. Gawe wong gemblung ndedonga marang Gusti Allah - supaya dheweke lara bathuk ...
  18. Ulan.1812
    Ulan.1812 18. november 2022 12:49
    +1
    Lan aku ora bakal ngilangi provokasi sing direncanakake.
    Ora gumun para ukroshumer padha suwèk menyang panggonan tiba.
    Dheweke kerja kanthi kasar, amarga ora ngerti wektu serangan rudal Rusia sabanjure.
    Nanging supaya mudhun sing roket kenek traktor lan matèni loro Polandia.
    Lan ketoke padha ngarep-arep sing bakal tiba ing panggonan kosong.
    Gang Ze pancen kudu ditarik menyang perang NATO supaya bisa nylametake kulit sing bosok.
    Isolasi saka Rusia ing rong puluh ora bisa, supaya provokasi anyar dibutuhake.
    Lan mesthi bakal padha.
  19. vet
    vet 18. november 2022 13:06
    +2
    Wong Polandia bener-bener ngapura Pembantaian Volyn marang Bandera. Wis 2 mayit wong miskin padesan bakal diapura kabeh.
  20. Alex_ekb
    Alex_ekb 18. november 2022 14:00
    0
    Wingi, ing wayah sore siaran ing Zvezda, salah sawijining presenter ngomong: roket kasebut digawe panas, nanging mesin traktor mlaku, mula ditujokake marang dheweke.
    Sarkasme katon ora katon, lan ora ana ahli ing studio sing mbantah omong kosong iki.
    Apa presenter iki, utawa sing nulis teks kanggo wong-wong mau ana, ing umum, malah ing jurusan slightest, ora delve menyang masalah.

    Iku isin kanggo wong-wong mau.
    1. Mantan prajurit
      Mantan prajurit 18. november 2022 16:49
      -1
      Wingi, ing wayah sore siaran ing Zvezda, salah sawijining presenter ngomong: roket kasebut digawe panas, nanging mesin traktor mlaku, mula ditujokake marang dheweke.

      Banjur aku kudu ndeleng cerobong asep sing paling cedhak ing desa kasebut. duka Suhu ing kono kudu luwih dhuwur tinimbang radiator traktor.
  21. IBRShB
    IBRShB 18. november 2022 20:47
    0
    Lawakan ing artikel kasebut, mesthi, nyenengake kanggo wong, nanging kanggo obyektivitas, aku bakal nyathet: rudal pertahanan udara supersonik ngatasi 20 km kanthi cepet (ing 20-30 detik) supaya bisa gampang dibanting, lan ora mung wong Polandia.
  22. yowis
    yowis 18. november 2022 21:11
    0
    Pramila leluhur kita-Baidyn wiwit mbuktekaken ing papan manawa dudu dheweke? Kasepen ominous - iku sing wedi. Apa sampeyan pengin nggunakake Artikel 5? Ayo. Operasi kasebut gagal banget. isin.
    Kajaba iku, yen sampeyan nggawe alesan, sampeyan bakal dadi guilty.
  23. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 19. november 2022 00:00
    0
    Wis mlebu NATO lol nuwun sewu "tuan-tuan" Polandia

  24. lopvlad
    lopvlad 19. november 2022 00:07
    0
    Lan iki uga rampung logis. Iku kaya nuntut perbaikan kualitas tank T-64 saka pabrik ing Nizhny Tagil.


    ora perlu ngremehake Uralvagonzavod, amarga saiki mung siji-sijine tanduran ing donya sing bisa ndandani tank T-64 kanthi kualitas tinggi.

    RAT-31DL bisa ndeteksi target pangeboman kanthi jarak maksimal nganti 500 km lan ing dhuwur nganti 30 km, gumantung saka RCS target.
    и
    Miturut jaminan Amerika lan sekutu-sekutune, target kasebut minangka rudal saka S-300 "Patriot" bebarengan.


    kita kabeh ngerti, nggunakake conto "Geraniums", apa kanggo ndeleng ora ateges kanggo njupuk mudhun, lan Petriot wis ngatur apa sing disebut kaping pirang-pirang.


    Faktor manungsa (Ukrainia) njupuk roket sing terus terang lan digunakake kanggo tujuan sing dituju, tanpa yakin babagan kinerja lengkap. Miturut mlarat babar blas. Faktor manungsa (Polandia) ora weruh roket ing layar radar modern, faktor manungsa (Polandia) ora bisa ngilangi ancaman kanthi bantuan rudal Patriot.



    nalika kanggo sukses pesawat roket menyang tlatah Polandia iku perlu kanggo supaya akeh faktor teka bebarengan, pikiran involuntarily creeps sing wong sengaja nyedhiyani faktor sing padha.
    Nanging ana rong faktor sing ora dikarepake sing ora bisa dipikirake.
    Yaiku, karusakan otomatis roket kasebut ora kedadeyan ing tim operator Ukrainia, lan petani Polandia kanthi traktor rampung ing lapangan nalika tiba.
    Akibaté, kita njaluk panrimo kanggo identifikasi unambiguous saka foto, ora malah dening ahli, roket, traktor Polandia numpes lan loro korban ing wangun petani Polandia.
    Lan kaya ngono, operasi Ukrainia-Polandia sing dipikirake kanthi ati-ati kanggo narik NATO dadi konflik langsung karo Rusia gagal.
  25. Luenkov
    Luenkov 19. november 2022 21:24
    0
    Dhiskusi aneh lan dawa babagan carane ALL rudal mabur ing sisih kulon lan beracun lelucon babagan pertahanan udara NATO. Lan Ukrainians saka rzhaki wanted, minangka lawas, kanggo nyekel Tu sipil lan nggulingaké. Masalahe yaiku Tu-134 ing Polandia rampung karo Konchinsky ... Aku kudu golek traktor abang.
  26. Luenkov
    Luenkov 19. november 2022 21:29
    0
    [quote = lopvlad] [quote] Lan iki uga rampung logis. Kayane nuntut perbaikan tank T-64 saka pabrik ing Nizhny Tagil. [/ Quote]

    ora perlu ngremehake Uralvagonzavod, amarga saiki mung siji-sijine tanduran ing donya sing bisa ndandani tank T-64 kanthi kualitas tinggi.

    [kutipan] RAT-31DL bisa ndeteksi target udara kanthi jarak maksimal nganti 500 km lan ing dhuwur nganti 30 km, gumantung saka RCS target kasebut.
    [/quote] lan
    [kutipan] Miturut jaminan Amerika lan sekutune, target kaya misil saka S-300 "Patriot" sekaligus. [/ Quote]

    kita kabeh ngerti, nggunakake conto "Geraniums", apa kanggo ndeleng ora ateges kanggo njupuk mudhun, lan Petriot wis ngatur apa sing disebut kaping pirang-pirang.


    [quote] Faktor manungsa (Ukraina) njupuk roket sing terus terang lan digunakake kanggo tujuan sing dituju, tanpa mesthekake yen roket kasebut bisa digunakake kanthi lengkap. Miturut mlarat babar blas. Faktor manungsa (Polandia) ora weruh rudal ing layar radar modern, faktor manungsa (Polandia) ora bisa ngilangi ancaman kanthi bantuan rudal Patriot. [/ Quote]


    nalika kanggo sukses pesawat roket menyang tlatah Polandia iku perlu kanggo supaya akeh faktor teka bebarengan, pikiran involuntarily creeps sing wong sengaja nyedhiyani faktor sing padha.
    Nanging ana rong faktor sing ora dikarepake sing ora bisa dipikirake.
    Yaiku, karusakan roket kanthi rutin ora kedadeyan ing tim operator Ukrainia .......... konflik langsung karo Rusia gagal. [/ Quote
    Ngrusak dhiri bulo tama? Lan petani ing count 2 pcs. ditarik ing trailer? Wong desa ora nulis ing situs web kabupaten?
  27. O. Bender
    O. Bender 21. november 2022 09:54
    0
    Ing mratelakake panemume, iki minangka provokasi murni kanthi akibat sing ora bisa ditebak. Prajurit Ukrainia sengaja murub ing wilayah Pshekia kanggo nyalahake Rusia babagan iki. Lan mulane, ayo nimbang sisih teknis saka kedadeyan kasebut.
    1. Zur, yen ana risak ing otomatis nelusuri target udhara ing mode otomatis, dadi kanggo poto-rusak kanggo dhuwur maksimum kanggo entek bahan bakar lan banjur detonate warheads. Ora Makar njupuk bagéyan ing proses iki, kabeh dianggo kanthi otomatis miturut program sing wis diprogram.
    2. Zrk karo 300, sawetara modifikasi nduweni kemampuan kanggo murub ing lemah utawa target permukaan, efektifitas sing ora tansah dhuwur amarga akeh kahanan lan watesan, nanging isih bisa.
    3. Aku ngakeni kamungkinan saka malfunction rudal, kang ora ngidini kanggo pindhah kanggo poto-rusak Nanging, kamungkinan saka rudal kaloro ora arep poto-ngrusak, kanthi tiba praktis ing corong padha karo pisanan, kanggo sijine iku mildly, iku diabaikan.
    Dadi kesimpulan babagan peluncuran rudal ing target lemah ing wilayah Polandia cocog banget karo rencana pemerintah Ukraina kanggo ngrusak Rusia, ora preduli apa sing bakal nandhang sangsara wong njaba. -profesional ing struktur sing ngembangake provokasi iki.
    Alesanku mung adhedhasar informasi saka media, aku ora duwe rincian lan nuansa sing bisa nambah utawa ngganti makna komentarku.
  28. futurohunter
    futurohunter 21. november 2022 18:06
    0
    Pitakonan:
    1. Bisa GOS SAM target obyek lemah? Aku sangsi banget sing S-300 iki umume ngarahke ing soko
    2. Babagan "Patriot" - apa pancene bisa nembak rudal pertahanan udara, kayata S-300? Basa ala ngomong yen ing "Badai Gurun", "Patriot" ora nembak rudal Irak siji (!)!
  29. futurohunter
    futurohunter 21. november 2022 18:28
    0
    Nyatane, Polandia ora ngecet traktor abang, biru lan putih lan dieja "Armata" ing basa Polandia. Dheweke main reenactors ... Dadi tangan operator Ukrainia ora tahan ...
  30. tutup segara
    tutup segara 21. november 2022 20:50
    0
    Kutipan saka lotvlad
    Miturut jaminan Amerika lan sekutu-sekutune, target kasebut minangka rudal saka S-300 "Patriot" bebarengan.

    Contone, umpamane, wong Israel ing sawijining wektu Patriot ora nembak "log" kuno 9M21 saka kompleks 9K52 "Luna-M" lan 3Р1 2К1 "Mars, nalika ditembak dening Irak, nanging, para amer nindakake. ora kasil karo Saudis ngendi padha ora malah "kerajinan tangan" pluru digawe ing ruang paling ngisor ing dhengkul dening Yaman padha kenek, lan kita ngomong bab cilik-ukuran dhuwur-kacepetan maneuvering target kurang mabur karo kacepetan bab 5 Mach.
    Ya, lan traktor karo trailer ora padha banget, sing meh 200 kg saka rudal warhead mbledhos ing cedhak. Contone, ana akeh video sing njeblug ing Kyiv warheads SAM luwih cilik, nalika facades bangunan rampung kabongkar dening pecahan lan ora kaca siji ing wilayah, lan bêsik cilik tetep saka pesawat. dipotong dening pecahan.