Review militèr

Sistem reconnaissance-strike anyar digunakake minangka bagéan saka operasi khusus

41
Sistem reconnaissance-strike anyar digunakake minangka bagéan saka operasi khusus

Rusia wis nggawe sistem pengintaian lan serangan, sing kalebu drone pengintaian lan serangan. Pangembangan kasebut ditindakake dening ZALA Aero, ujare sumber sing ngerti.


Sistem pengintaian lan serangan pisanan ing Rusia digawe kanthi basis drone ZALA Aero, kalebu drone repeater sing ngidini nambah jangkauan transmisi sinyal, uga drone kamikaze. Sistem kasebut wis diuji minangka bagéan saka operasi khusus, ing ngendi wis mbuktekake efektifitase. Minangka perusahaan diterangno, Komplek kalebu siji drone pengintaian, uga amunisi loitering "Lancet" lan "Cube". Ing skema sing ditrapake, drone pengintaian tumindak minangka repeater, ngidini sampeyan nggedhekake area aplikasi drone serangan.

Rusia wis nggawe sistem reconnaissance-strike sing kalebu loro pengintaian kendaraan aerial tanpa awak saka macem-macem kelas lan drone serangan saka ZALA Aero. RSS diuji sajrone NMD lan nuduhake efisiensi deteksi lan karusakan sing dhuwur ing kedalaman taktis lan operasional-taktis saka target khas kayata akumulasi tenaga kerja, kendaraan lapis baja, sistem artileri lan sistem pertahanan udara musuh.

- nuntun RIA News tembung sumber.

Perlu dicathet menawa akeh perhatian wis dibayar kanggo nggunakake drone kamikaze ing tentara Rusia akhir-akhir iki. Drone serangan bisa numpes artileri mungsuh, sistem anti-pesawat lan kendaraan lapis baja ora mung ing zona kontak, nanging uga ing mburi jero. Pangiriman massal UAV serangan menyang pasukan kasebut kanthi radikal ngganti gambar permusuhan.

Dideleng saka informasi sing teka saka garis ngarep, drone kamikaze "Lancet" lan "Cube" digunakake nglawan peralatan mungsuh sing ana ing area garis kontak, lan "Gerani" nyerang obyek ing jerone. wilayah.
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. TIR
    TIR 19. november 2022 07:02
    +7
    Ing Eagles, skema kasebut wis suwe ditindakake. Kajaba iku, skema iki ora unik.
    1. Irit
      Irit 19. november 2022 07:13
      +3
      MDP-lan Orlans, apa padha pancene melu memungsuhan? Ing pangertèn, massively, lan ora ostentatiously siji-wektu "kanggo nuduhake" Soko militèr kita saka paprangan pratelan sing UAVs kita ora katon ing langit !!!
      1. TIR
        TIR 19. november 2022 07:28
        0
        Padha diantemi munggah akeh. Amarga padha katon ing spektrum radio lan ing IR. Bayraktar sing padha bisa nggarap optik saka jarak sing luwih aman
        1. Irit
          Irit 19. november 2022 07:42
          -6
          TIR, sampeyan ngerti, lan wong-wong sing perang lan gelut wis ngerti teknologi! Wong-wong ngomong yen dheweke bisa ngawasi "Pos Terdepan", nanging ora "Orion" asli kita!
          1. ilya.muromczev2013
            ilya.muromczev2013 19. november 2022 08:17
            +5
            Orions (Pacers) minangka UAV sing apik banget, nanging abot! Bukak lan kebangkrutan kasebut "capricious", mbutuhake landasan pacu, lan kanggo GUS - iki minangka minus.
            1. Syurik70
              Syurik70 19. november 2022 12:54
              +6
              kalebu drone repeater, saéngga nambah jangkauan transmisi sinyal, uga drone kamikaze

              Drone repeater, kanthi modifikasi minimal, bisa diowahi dadi drone perang elektronik lan drone kanggo nggoleki radar lan sumber sinyal sing ngontrol UAV mungsuh.
              Lan kita uga butuh drone operator sing bisa ngeculake drone kamikaze, sing bakal nambah jangkauan swarm.
          2. TIR
            TIR 19. november 2022 09:06
            +4
            Aku nyoba kanggo ngirim kanggo sampeyan bab Eagles. UAV saka ZALA umume minangka kelas peralatan sing beda babagan muatan, jarak, lan wektu operasi. Orlanov-30 sing kita kekurangan lan ing skema Krasnopol karo dheweke
        2. urs
          urs 19. november 2022 19:29
          +1
          Waduh, garudha iki mbokmenawa dibungkus tape metalik yen katon ing radar. Banjur sampeyan entuk informasi babagan Orlans, ing asline meh kabeh digawe saka komposit.
          1. TIR
            TIR 19. november 2022 19:49
            +1
            Mesin digawe adhem kanthi hawa bensin kanthi muffler sing prasaja. Lan ing UAV saka ZALA, motor listrik. Lan padha ukuran noticeably beda. Mesin bensin katon hawa adhem? Apa sampeyan ndeleng sirip boros panas ing silinder? Cetha ngendi EPR luwih gedhe? Aku ora nggawe pangertèn kanggo mbandhingaké bab tilas termal
            1. urs
              urs 19. november 2022 19:53
              +3
              Sampeyan metu saka topik ing dalan. Radiasi termal radiasi ora cukup kanggo ndeteksi lan nuntun IR. endhas padha kontras karo manuk gedhe. Mesthi, yen sampeyan ngubengi langit nganggo imager termal lan nyebarake kabeh gagak dhisik, mula teropong luwih murah. ya
              1. TIR
                TIR 20. november 2022 06:25
                +1
                Yen manuk sampeyan kobong karo geni ing njero lan gas buang ora mabur liwat kloaka 100-200C
                1. urs
                  urs 20. november 2022 19:00
                  0
                  Sadawane dalan, sampeyan ora ngerti kabeh carane target dideteksi lan diklasifikasikake. Dadi luwih becik sampeyan ora nambah diskus. mandheg
                  Kabeh iku temen beda saka sampeyan mbayangno ora
      2. dmi.pris
        dmi.pris 19. november 2022 07:35
        0
        Massively lan melu. Ing wiwitan operasi khusus, iku UAV pengintaian utama. Nanging misale jek sing wis outdated nalika lair.
        1. urs
          urs 19. november 2022 19:56
          0
          Piranti kasebut dhewe cukup normal, ngisi kasebut minangka barang sing wis ketinggalan jaman lan strategi aplikasi durung rampung, nanging proses pemanasan terus lan sukses. ya
      3. ilya.muromczev2013
        ilya.muromczev2013 19. november 2022 08:01
        +5
        Lan sapa sing nindakake apa-apa ing kana saiki "kanggo pertunjukan" lan "ostenatiously? Iki dudu jaman saiki. Lan apa jenis militer "sampeyan" sing ngaku yen UAV kita ora katon ing langit? Ngendi dheweke kudu mabur ? - liwat militer sampeyan, utawa puluhan kilometer saka wong-wong mau - ing ndhuwur mungsuh? Ana elang ing kana (utamane amarga iki drone paling MASSIVE).
        1. Irit
          Irit 19. november 2022 08:28
          -2
          Ilya 2013-ya Militèr RUSIA KITA Dhiskusi babagan anané virtual drone serangan Orlan, apa sampeyan luwih ngerti ???
          1. Barberry25
            Barberry25 19. november 2022 09:45
            +6
            Orlan-10/30 utamané minangka UAV pengintaian. Tanggal 30 isih bisa ngarahake Krasnopoli. Dheweke ora nate nggawe kejutan-perversions karo VOGS wis rampung.
      4. urs
        urs 19. november 2022 19:26
        0
        Inggih, yen wis katon ing langit, banjur iki dudu pesawat pengintaian maneh, nanging target. Orlan - UAV sing praktis ora katon lan padha wis ana, sanadyan ora cukup ing jumlah cukup, lan padha bisa banget efektif kanggo. artileri.
        Dadi sarkasmu ora kena.
  2. uga-dokter
    uga-dokter 19. november 2022 08:08
    +4
    Kathah ingkang kita anggap remeh boten katindakaken. Ing kene maneh kita ngadhepi kahanan sing padha. Lan kabeh kenapa? Jendral lan presiden ora kompeten, ora menehi dhuwit. Utawa, dheweke ora ngerti apa sing kudu menehi dhuwit.
    .
    Dina iki dheweke nggawe kesalahan maneh: njaluk nambah jangkauan lan kekuwatan drone. Nyatane, kita butuh poros drone sing paling gampang, supaya ana drone sing cukup kanggo saben prajurit APU kanthi jarak nganti 1-2 km saka garis ngarep. Luwih apik 10 drone "ala" seminggu tinimbang 000 drone sing apik saben wulan.
    Nah, yen sampeyan butuh drone sing luwih kuat, banjur gawe pabrik anyar supaya produksi drone super duper ora entuk biaya produksi drone medan perang sing paling penting.
    Ing sawetoro wektu, miturut cuplikan saka Internet, prajurit kita kepeksa mbabarake dhadhane menyang peluru, nyedhaki mungsuh ing jarak geni efektif saka Kalash: 100 meter. Lan bubar, Wagnerites ditampilake: padha umume mbuwang granat ing trenches mungsuh. Kok wani tenan? Lan kabeh kenapa? Ana sing ora pesen cukup lancet sing padha!
    1. Arcady007
      Arcady007 19. november 2022 09:09
      +3
      Iku mung sing padha ora menehi pahlawan ing SAR kanggo sing lan kanggo.
      Ora ana kesimpulan sing digawe sajrone 7 taun, amarga kabeh wong nongkrong ing Staf Umum. Lan liyane, sarwa sadurunge NWO, dumadakan dadi "Royal Wolves".
      Dadi, kaya ing meja pesta - ora ana papan sing cukup, nanging ing garis ngarep - tatu garis ngarep wis mbukak.
    2. Yaroslav Ryazansky
      Yaroslav Ryazansky 19. november 2022 11:03
      +5
      Aku bisa mbantah manawa akeh kerugian ora amarga pertempuran cedhak senjata cilik, nanging amarga artileri jarak jauh lan MLRS, kalebu Haimars. 10000 drone "ala" ora bakal mbantu kanthi cara apa wae kanggo nyuda kerugian lan ngatasi "dewa perang" mungsuh.
  3. Antonina Ignatenko
    Antonina Ignatenko 19. november 2022 09:14
    +9
    Lan aku ora ngerti sebabe perusahaan Rusia duwe jeneng Latin. Apa jenis Hall iki? Lan banjur kita njaluk upset sing Kazakhstan ngoper menyang aksara Latin. Ya, sampeyan wis ngalih menyang. Menyang Donya Anak: ana kabeh sandhangan kanthi tulisan Inggris. Teks lengkap babagan kaos anak babagan gunung, kewan, lsp. Nalika kita bakal miwiti kanggo ngormati dhéwé sethitik?
    1. vindigo
      vindigo 20. november 2022 10:09
      0
      Ing China, kanthi cara, sandhangan nganggo tembung Rusia didol. Popular karo wong-wong mau.
  4. Barberry25
    Barberry25 19. november 2022 10:04
    +6
    Kemungkinan bisa digunakake minangka repeater kanggo drone kamikaze wis suwe disaranake amarga UAV Cube bisa ana ing udhara sajrone 30 menit, lan iki wis nganti 60 km, lan kita duwe cakrawala radio 40 km, mula dadi dingerteni kok mungsuh dumadakan wiwit ilang saka lancets - padha murub ing posisi anteng saka 30-40 km lan ninggalake ngerti sing padha ora bakal duwe wektu kanggo mencet wong, lan banjur rawuh .. saiki langkah sabanjure kanggo nyambung Orlan -10 minangka Repeater lan lebokake ing hulu ledak Lancet-3m sing padha ing wangun bagean kumulatif saka RPG-7, contone, hulu ledak sing padha saka PG-7VL "Luch" bakal bobote watara 2 kilo ing wangun murni + 600 gram hulu ledak tambahan lan 400 gram bal baja, mula tank bakal bo-bo yen sampeyan mencet ing sisih utawa menyang kompartemen mesin lan kabeh peralatan liyane, lan bakal cilaka. infantri Lan nransfer dirilis 2 kilo massa kanggo baterei, kang bakal nambah sawetara, aku, kanggo 100 km. Yen teknis mokal, sampeyan kudu njupuk Ailerons kanggo bisa lan nggawe kamikazes ing basis saka Eleron-10sv padha, ana sampeyan mung bisa nyedhiyani sawetara nganti 100 km lan warhead apik .. Inggih, narik munggah model T16. ing wangun Kamikaze
  5. Yaroslav Ryazansky
    Yaroslav Ryazansky 19. november 2022 10:50
    +5
    Ide apik karo drone repeater. Saiki sawetara target target saka lancet lan kubus bakal ditemtokake ora kanthi jangkauan komunikasi sing stabil, nanging kanthi jarak penerbangan maksimal. Contone, ing kacepetan 130 km / h ing 40 menit. carane adoh sampeyan bisa mabur? Chimeras ora seneng.
  6. yowis
    yowis 19. november 2022 14:53
    +1
    Akhire. Apa iku "lawas"? Lan aku ora ngelingi dheweke.
  7. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 19. november 2022 17:04
    +1
    Inggih, sanajan kanthi wektu tundha (suwene 8 taun), dheweke pungkasane wiwit nggawe UAV! A saperangan taun perang lan Staff Umum, Mungkin, bakal miwiti karya, lan ora tumindak minangka feeder kanggo jenderal!?
  8. Warrior StillTot
    Warrior StillTot 19. november 2022 17:25
    0
    Dheweke ora berkembang suwene 20 taun, lan ing Nopember 2022 wiwit. Ngguyu liwat nangis.
    1. wadivm59
      wadivm59 19. november 2022 17:53
      +2
      Ya, Menteri Pertahanan sipil Ivanov ujar, KITA ORA BUTUH DRONES. wiwit biyen.nganti pitik jago panggang ngetok-ngetok.Saiki aku kudu takon apa sebabe dheweke mutusake.
  9. Sebostyuan
    Sebostyuan 19. november 2022 17:58
    0
    We kudu massa. Yen kru Lancet katon ing negara ing tingkat platoon, banjur sembarang platoon bisa nindakake karya counter-baterei.
    1. stankow
      stankow 20. november 2022 16:02
      -1
      Lan yen pawon cupola katon ing saben lawang, mula dheweke bakal bisa ngetokake pipa saluran pembuangan kanggo awake dhewe.
      1. Sebostyuan
        Sebostyuan 20. november 2022 23:21
        0
        Sejatine conto salah. Miturut pendapat sampeyan, kru ATGM bisa nindakake geni anti-tank, lan kru UAV ora bisa ngluncurake drone menyang arah lokasi tembak sing dikarepake kanggo nggoleki target.
        1. stankow
          stankow 20. november 2022 23:57
          +1
          Maksudku lancet minangka gaman kolektif kompleks sing mbutuhake detasemen wong kanggo njaga lan ora duwe papan ing platun infanteri. Bisa nyerang peleton Lancets minangka bagéan saka batalyon. Kisaran Lancet uga kaya sing bisa ngatasi masalah sing ngluwihi kapentingan komandan platoon, dheweke ora butuh dheweke. Yen sampeyan kudu nyingkiri artileri sing ngganggu, ing batalyon ana baterei mortir, supaya laporan menyang komandan batalyon, dheweke bakal ngurus. Sampeyan ora bisa malah nyuda baterei karo lancets, iku ora kamungkinan sing bakal ana 20 bêsik ing platoon, minangka akeh sing perlu. Lan suwene suwene ...
          1. Roma-1977
            Roma-1977 21. november 2022 12:07
            0
            Iku bener. Platoon mbutuhake quadcopter listrik kanthi imager termal. Lan Internet satelit, supaya baterei mortir ing tablet nampilake ing wektu nyata kabeh sing quadrocopter iki sok dong mirsani ing mburi ngarep.
            1. stankow
              stankow 21. november 2022 18:05
              +1
              Nah, milisi wis mbuktekake yen ana rasa quadrics. Ora mung ing platoon komandan, nanging ing komandan. Komandan peleton dhewe ndeleng lan krungu apa sing kedadeyan, dheweke ora duwe wektu kanggo nerangake awake dhewe marang operator drone, utamane ndeleng layar sing surem. Ing perang, ora kanggo iki. Menapa malih, tablet gaib kanthi klik mouse (pena) magis sing ngrusak kabeh. Ninggalake iki kanggo artileri, padha ngerti luwih (lan padha duwe drones dhewe) apa lan carane nindakake supaya tentara meriem asing lags konco infantri sing.
  10. Luenkov
    Luenkov 19. november 2022 18:29
    -1
    Kutipan: Yaroslav Ryazansky
    Ide apik karo drone repeater. Saiki sawetara target target saka lancet lan kubus bakal ditemtokake ora kanthi jangkauan komunikasi sing stabil, nanging kanthi jarak penerbangan maksimal. Contone, ing kacepetan 130 km / h ing 40 menit. carane adoh sampeyan bisa mabur? Chimeras ora seneng.

    Rogozin ora diwenehi dhuwit, saiki kita nggawe repeater lan carane ngasilake 300 milyar
  11. Ohsetin
    Ohsetin 19. november 2022 19:45
    +1
    Bubar, cukup akeh perhatian wis dibayar kanggo nggunakake drone kamikaze ing tentara Rusia.

    Iku mung menarik kok persis "bubar", sadurunge ora ana prasyarat kanggo iki?
  12. Fangaro
    Fangaro 19. november 2022 21:26
    -1
    Ing foto ing artikel kasebut, operator ana ing baris peluncuran sabanjure sing diusulake. Apa bener? Iku ora aman.
    Lan pitakonan iki ... Apa jenis pickup? Aku menehi hasil karo a / m, nanging aku ora bisa ngenali.
  13. Qas
    Qas 20. november 2022 05:08
    -1
    Kepiye sistem iki bisa ngalahake impotensi politik pemerintah kita?
  14. Oleg Ogorod
    Oleg Ogorod 20. november 2022 06:05
    0
    Drone dibutuhake kanggo karya. Penembak seni butuh "KALKULATOR" ing ngendi sampeyan nyopot stylus ing sawijining titik ing peta, mula bakal langsung menehi data babagan carane ngarahake bedhil, iku dhewe nemtokake posisi bedhil ing peta, dene kalkulator bakal mbenerake data gumantung angin, kang bakal nampa saka balon gel karo zhps-trackers, kang dibukak dening militèr forecasters-pramuka ing rute.
    Ing tembakan pisanan, drone bakal nampa koordinat tembakan lan langsung ngirim koordinat kasebut. Salajengipun, kalkulator bakal kanthi otomatis mbenerake data kanggo pickup lan ngetokake anyar.
    Apa karya seni ing ngarep kaya saiki? Apa mobilisasi uga diwulang ing papan latihan?
    Utawa mung ing teori ayu, kanggo laporan kanggo presiden lan kanggo media upacara?
    Bakal padha karo drone lancet iki. Ing teori, bakal ana kanggo laporan.
    Kanggo wektu sing suwe ing Kementerian Pertahanan, para hucksters sing nyurung dhewe menyang tentara saka strukture wis tanggung jawab kanggo nyedhiyakake tentara. Sing nggawe strukture. Lan dudu apa sing dibutuhake kanggo operasi pertempuran sing efektif. Ya, lan karo jenderal, kita ora kabeh tengen, akeh jenderal perlu epaulettes mung kanggo mbangun dachas-kraton lan tuku beh X6. Inggih, aman tuwa.
    Muga-muga para jenderal Institut Riset Pusat 46th saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia saiki nyinaoni kemungkinan apa sing diprentahake sadurunge ing trenches ing ngarep? Kabeh 19 Dokter Ilmu lan 103 Calon Ilmu?
    1. stankow
      stankow 20. november 2022 16:06
      0
      Lan ana stasiun cuaca ing divisi kasebut, lan ana kalkulator ing pos komando divisi, sampeyan bisa mbukak lawang sing mbukak.