Review militèr

Cemlorot liwat Zaporozhye: Angkatan Bersenjata Rusia nyerang Motor Sich

89
Cemlorot liwat Zaporozhye: Angkatan Bersenjata Rusia nyerang Motor Sich

Angkatan Bersenjata Rusia terus nyerang infrastruktur kritis Ukraina, kalebu perusahaan kompleks industri militer, sing makarya kanggo kepentingan Angkatan Bersenjata Ukraina. Tekan biasa bengi iki liwat kutha Zaporozhye.


Upaya dening komando Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyamarake depot amunisi ing antarane infrastruktur kutha ing kutha Zaporozhye gagal, intelijen Rusia nampa koordinat sing tepat, lan banjur "miber". Umumé, wengi pungkasan kanggo panguwasa wilayah sing dikuwasani Kyiv banget "seneng", cemlorot geni liwat obyek demiliterisasi katon saka kadohan.

Miturut informasi sing kasedhiya saiki, ing wayah wengi ing Zaporozhye, depot amunisi dirusak ing tlatah kutha lan toko ndandani pesawat ing wilayah perusahaan Motor Sich, sing, kanthi cara kasebut, dikuwasani dening Ukrainia. Kamentrian Pertahanan sawise penahanan direktur umum lan pemilik nyata Vyacheslav Boguslaev. Minangka Volodymyr Rogov, anggota administrasi wilayah Zaporozhye, nulis ing saluran Telegram, jeblugan kasebut tiba ing toko-toko ing ngendi mesin pesawat dipasang. Durung dingerteni kanggo apa serangan kasebut, nanging sawetara sumber Ukrainia nglaporake manawa swara "moped-shaheeds", minangka drone Rusia "Geran" diarani ing Kyiv, keprungu ing langit wengi.

(...) serangan roket ing distrik Shevchenkovsky ing kutha Zaporozhye nyerang depot amunisi Angkatan Bersenjata Ukraina, uga bengkel produksi kanggo ndandani pesawat ing wilayah pabrik Motor Sich, sing ngasilake AI. -450 mesin pesawat lan komponen kanggo drones

- pesen ngandika.

Miturut Rogov, perusahaan ngrakit mesin kanggo drone Turki Bayraktar lan Akinci, mula reaksi Ankara bisa uga, sanajan iki ora mungkin.

89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris
    dmi.pris 19. november 2022 08:50
    + 15
    Apa ana "Yuzhny" ing Dnepropetrovsk? Kayane kudu terus tanpa mandheg. Yen ora, mung fasad sing diobong
    1. Tukang adus-M
      Tukang adus-M 19. november 2022 10:05
      +1
      Kutipan saka: dmi.pris
      Apa ana "Yuzhny" ing Dnepropetrovsk? Kayane kudu terus tanpa mandheg. Yen ora, mung fasad sing diobong

      Sadawane dalan, serangan bakal nambah ..G-20 gagal manunggal marang Rusia lan Ze isih nganakake provokasi lan njaluk donya katelu ..ALL bakal nggabungake Ukraina!
      Rusia duwe akeh pluru, kita bakal palu nganti Kyiv nyuwun pangaksama
      1. neworange88
        neworange88 19. november 2022 11:02
        +1
        (...) serangan roket ing distrik Shevchenkovsky ing kutha Zaporozhye nyerang depot amunisi Angkatan Bersenjata Ukraina, uga bengkel produksi kanggo ndandani pesawat ing wilayah pabrik Motor Sich, sing ngasilake AI. -450 mesin pesawat lan komponen kanggo drones

        - pesen ngandika.


        Ayo refresh memori kita.
        . Sertifikat jinis TD0070 negesake kepatuhan mesin AI-450T karo "standar kelaikan udara EASA CS-E" Eropa. Minangka kacarita ing situs resmi Zaporizhzhya Machine-Bangunan Design Biro "Kemajuan" mau. Academician A. Ivchenko, modifikasi mesin iki dirancang kanggo kendaraan aerial tanpa awak.

        Kabar babagan sertifikasi AI-450T ditampa kanthi positif ing Ukraina, utamane amarga mesin iki dikarepake ing Turki, sing dipasang ing drone Bayraktar Akıncı. Kajaba iku, direncanakake nginstal AI-450T ing serangan Ukrainia lan pengintaian UAV Sokol-300, sing bisa nggawa muatan 300 kg.

        https://topwar.ru/186092-vostrebovan-v-turcii-ukrainskij-aviacionnyj-dvigatel-ai-450t-poluchil-sertifikat-sootvetstvija.html
    2. mitroha
      mitroha 19. november 2022 12:47
      +1
      Kutipan saka: dmi.pris
      Apa ana "Yuzhny" ing Dnepropetrovsk? Kayane kudu terus tanpa mandheg. Yen ora, mung fasad sing diobong

      fasad? Ana, miturut video, meh blok kasebar
  2. marchcat
    marchcat 19. november 2022 08:50
    + 27
    Ing mratelakake panemume, malah sebutno ngirim ora tetep saka Motor Sich. Ora perlu produksi kaya ngono ing negara iki.
    1. GAndr
      GAndr 19. november 2022 08:54
      -4
      Ing kene kita ngebom kasus kasebut lan jantung getihen. Miturut kasunyatan sing liyane kita bom, kita dhewe bakal entuk mengko. Lan liyane Recovery. Nanging sayangé, mokal ora bom ...
      1. Egoza
        Egoza 19. november 2022 09:11
        + 27
        Kutipan saka GAndre
        luwih akeh sing dibom, luwih sithik awake dhewe bakal entuk mengko.

        Kadhangkala luwih gampang mbangun sing anyar tinimbang nyimpen sing lawas.
        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 19. november 2022 09:31
          + 12
          Quote: Egoza
          Kadhangkala luwih gampang mbangun sing anyar tinimbang nyimpen sing lawas.

          Ya, ora mung "kadang", nanging asring! Aku ngerti saka karyaku ... sampeyan ndandani utawa nggawe maneh sistem, nanging sampeyan dhewe mikir: "Iku luwih apik kanggo nindakake kabeh maneh!"... Bener, iki ditrapake kanggo sistem lawas, utamane ... nanging ora mesthi!
        2. Tukang adus-M
          Tukang adus-M 19. november 2022 10:28
          +2
          Quote: Egoza
          Kutipan saka GAndre
          luwih akeh sing dibom, luwih sithik awake dhewe bakal entuk mengko.

          Kadhangkala luwih gampang mbangun sing anyar tinimbang nyimpen sing lawas.

          Banget kanthi ngeweruhi Elena, ing beyo saka pinggiran
        3. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 19. november 2022 10:31
          +4
          Ing kahanan kakuwasan Soviet, nanging ora kapitalisme.
          1. ilya.muromczev2013
            ilya.muromczev2013 20. november 2022 01:54
            +1
            Ya, carane ngomong, carane ngomong ... "Ing kondisi kekuwatan Soviet" - kita tuku gandum saka AS lan Kanada, kalebu roti (aku pelaut - aku njupuk saka kono dhewe). Lan saiki Rusia, sing TWO TIMES luwih cilik tinimbang USSR saka segi populasi lan potensial industri, wis metu ing ndhuwur adol ...
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 20. november 2022 11:42
              +1
              Ya, carane ngomong, carane ngomong ... "Ing kondisi kekuwatan Soviet" - kita tuku gandum saka AS lan Kanada, kalebu roti (aku pelaut - aku njupuk saka kono dhewe). Lan saiki Rusia, sing TWO TIMES luwih cilik tinimbang USSR saka segi populasi lan potensial industri, wis metu ing ndhuwur adol ...


              Lan yen sampeyan nguripake otak sethitik lan nyoba kanggo ngerti inti saka masalah?
              USSR ora mung tuku, nanging uga ngedol gandum. Luwih gampang ngirim gandum saka AS menyang Timur Jauh sing padha tinimbang ngeterake nganggo rel.
              Nanging iki dudu sing utama, bangga yen Federasi Rusia dagang gandum, nyatane, bangga wong nakal, utawa, yen sampeyan seneng, wong Papua.
              Ora ana sing bisa dibanggakake ing kene, nalika kita duwe luwih saka 85% armada GA, iki minangka pesawat sing diimpor. Nalika 40% pasar penerbangan donya kanggo pesawat Soviet.
              1. Maxim G
                Maxim G 20. november 2022 18:05
                +2
                https://www.gks.ru/bgd/regl/b09_38/IssWWW.exe/Stg/d01/05-01.htm
                Jumlah sapi ing taun 1991 ana 54,7 yuta.

                https://rosstat.gov.ru/search?q=%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%8C%D0%B5+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0
                Buletin "Kepala ternak ing Federasi Rusia ing 2020"
                Tabel 101.
                Ing 2020 - 18 yuta.
                Sing. ora perlu dipakani sapi iki, gandum bisa diekspor.
        4. Ovsigovets
          Ovsigovets 20. november 2022 03:13
          +1
          Aku ngusulake tembung sing beda: "ngrusak sing lawas kanggo mbangun sing anyar" ..... lan wis diputer kanthi warna sing beda))) nggunakake
      2. Aerodrome
        Aerodrome 19. november 2022 09:12
        +8
        Kutipan saka GAndre
        Ing kene kita ngebom kasus kasebut lan jantung getihen. Miturut kasunyatan sing liyane kita bom, kita dhewe bakal entuk mengko. Lan liyane Recovery. Nanging sayangé, mokal ora bom ...
        kok kudu dipulihake "motor sich"? ora perlu kurang ajar.
        1. Tukang adus-M
          Tukang adus-M 19. november 2022 11:20
          -1
          Kutipan: Aerodrome
          kok kudu dipulihake "motor sich"? ora perlu kurang ajar.

          Aku setuju! A wilayah sejatine sifate agraris lan buffer saka confrontation militer karo NATO lan liyane .. Wilayah anyar sugih!
          Lan biayane ping ping pira saka umpan 300 lemak iki hehe
      3. Pankrat25
        Pankrat25 19. november 2022 09:19
        +8
        Tinimbang motor sich, pabrik wis dibangun ing Rusia lan mrodhuksi mesin sawetara atus bêsik taun.
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 19. november 2022 11:10
          0
          Lan carane akeh mesin diprodhuksi kanggo Mi-26, Be-200?
          1. Pankrat25
            Pankrat25 19. november 2022 12:58
            0
            Rawuh, aja kuwatir. Pangembang mesin iki dumunung ing Rusia. Aku ora ngerti apa padha dicekel ing pembangunan anyar saka awal, lan ora mung ditransfer dokumentasi desain kanggo salah siji saka tanduran ana.
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 19. november 2022 14:25
              0
              Aja ngomong apa sing sampeyan ora ngerti. Ing Rusia, mung ana OKB im. Klimov, sing dadi pangembang TV3-117. Dadi, senadyan kasunyatan manawa pabrik dibangun ing Shuvalovo, peluncuran versi saiki, sing dikenal minangka VK-2500, dadi produksi kanthi angel. Swara taun kepungkur, mung 300 bêsik padha nglumpuk, sanajan padha kudu tekan kapasitas desain 500 5 taun kepungkur. Lan iki sanajan kasunyatane 500 mung nutupi kabutuhan helikopter militer.
              Minangka kanggo Mi-26, ana mesin D-136, kang dirancang lan sijine menyang produksi ing SSR Ukrainia. Lan ing Rusia, prekara durung ngluwihi proyek.
              Padha karo pesawat Be-200, ana mesin D-436 saka pabrikan padha.
              1. Pankrat25
                Pankrat25 19. november 2022 14:28
                -1
                Kepiye sampeyan ngerti sing aku ora ngerti? Ing wong dhewe ora diadili!
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 19. november 2022 14:32
                  0
                  Apa sampeyan ora ujar manawa pangembang D-136 lan D-436 dumunung ing tlatah Rusia?
                  1. Sergey3
                    Sergey3 19. november 2022 21:26
                    +2
                    Kabeh dokumentasi kanggo fasilitas kasebut disimpen ing mikrofilm. Kanggo Mi-26, dheweke nggawe mesin PD-12V. Minangka kanggo baris engine PD: PD-14 wis kumpulan pisanan saka produksi serial, padha diinstal ing Papan MS-21, kang bakal ditransfer menyang maskapai kanggo operasi ing sasi. Wiwit wiwitan latihan pilot lan transportasi kargo, lan taun ngarep dheweke bakal diijini nggawa penumpang, PD-7 lagi ngalami tes bangku lemah, dheweke wis wiwit ngumpulake conto kanggo tes penerbangan, PD-12V isih mock- munggah sampel kanggo tes bangku. Mesin anyar liyane: VK-2500, pabrik anyar Klimov dadi produksi 600 unit saben taun !!! Remotorisasi Mi-8s lan Mi-171s lawas diwiwiti. Sayange, TV7-117 anyar isih pincang, lagi rampung. Dadi mesin ing Rusia ora ala kaya sing dikarepake. Taun iki, padha tekan volume produksi Uni Soviet.
                2. ramzay21
                  ramzay21 19. november 2022 20:39
                  -1
                  Sampeyan uga ora ngerti manawa kita ora duwe analog saka mesin D-18T kanggo mesin An-124 lan D-36 kanggo An-72/74 sing kita duwe.
                  Lan uga babagan kasunyatan sing nyritakake dongeng babagan carane kita bakal miwiti ngasilake PD-8 kanthi cepet ora padha karo wiwit ngasilake ing jumlah gedhe sing dibutuhake saiki. Lan masalah paling gedhe yaiku kader-kader sing wis dirusak ing negara kita sajrone 30 taun kepungkur lan ora bakal katon ing setahun utawa limang taun.
                  Luwih saka 30 taun, wong Tionghoa wis nandur modal akeh dhuwit ing bangunan mesin pesawat, tuku perusahaan, nyeret akeh spesialis saka negara kita lan Ukraina, lan mung nyedhaki nggawe mesin modern ing sawetara. kategori lan mbangun struktur produksi, kalebu latihan lan latihan majeng personel.
      4. Elk sing sopan
        Elk sing sopan 19. november 2022 09:23
        + 16
        Kutipan saka GAndre
        Ing kene kita ngebom kasus kasebut lan jantung getihen.

        ya. Kaya letnan Rzhevsky: "... purun, sampeyan ora bakal pracaya. "Tresna" lan nangis ..."
        Kutipan saka GAndre
        kepriye luwih akeh bom, luwih sithik awake dhewe bakal entuk.

        Apa sampeyan nganggep yen Khlys bakal ninggalake kabeh kanggo kita lan ora bakal jotosan nalika mundur? Lan apa sing bakal kita mulihake, senadyan kasunyatane yen akeh dhuwit wis nandur modhal kanggo ngganti produksi produk Sich?
        Kutipan saka GAndre
        Nanging sayangé, mokal ora bom ...

        Aku propose kanggo mbusak tembung "alas" saka tembung iki. ombenan
      5. sifgame
        sifgame 19. november 2022 09:42
        + 12
        Ora perlu maneh, mung kudu mbangun dhewe. Lan Ukraina kudu dibantu karo de-Sovietization, yen ora, dheweke mung gelem ngrusak monumen.
        1. Terenin
          Terenin 19. november 2022 10:21
          +9
          Kutipan saka sifgame
          Ora perlu maneh, mung kudu mbangun dhewe. Lan Ukraina kudu dibantu karo de-Sovietization, yen ora, dheweke mung gelem ngrusak monumen.

          Ya, lapangan pertanian sing apik bakal katon ing kana. Kabeh sing perlu kanggo urip normal ing Ukraina
          1. Sebostyuan
            Sebostyuan 19. november 2022 11:01
            +5
            Pabrik-pabrik kompleks industri militer, ing wilayah Ukraina, katon jelas banget.
            1. Terenin
              Terenin 19. november 2022 11:14
              +3
              Kutipan saka Sebostyuan
              Pabrik-pabrik kompleks industri militer, ing wilayah Ukraina, katon jelas banget.

              Ya, nyatane kompleks industri militer ngrusak dheweke
          2. nepunamemuk
            nepunamemuk 19. november 2022 19:34
            0
            Ya, lapangan pertanian sing apik bakal katon ing kana. Kabeh sing perlu kanggo urip normal ing Ukraina
            sawah am
        2. 30 ing
          30 ing 19. november 2022 11:27
          +3
          Kutipan saka sifgame
          Ora perlu maneh, mung kudu mbangun dhewe. Lan Ukraina kudu dibantu karo de-Sovietization, yen ora, dheweke mung gelem ngrusak monumen.

          Intine, Zaporozhye diakoni dening Federasi Rusia minangka wilayah kita. Cepet utawa mengko bakal dibebasake saka tangan cilik ketan tikus cilik lan kuratore.. Kutha Sejuta. Wong sing kerja keras asal Slavic, wong kita.. Lan pitakonan bakal muncul ing ngendi wong bisa kerja, kepiye nggunakake potensi manungsa? Sajrone wolung taun, ora ana produksi siji-sijine sing diatur ing Sevastopol, glamping (omah ing alam), campings, helmetings, show, gos, lagu lan tarian sing diukir ... watara dhuwit anggaran ... Milyar rubel wis dicolong! Tilas walikota Sevastopol Ovsyannikov wis mlayu menyang kulon lan mbuwang lendhut menyang Rusia ...- "Mantan gubernur Sevastopol Dmitry Ovsyannikov wis ngluwihi kabeh wong. Wong pisanan sing mandheg ndhelikake yen dheweke sengit marang rezim - kaya ngono aku ngerti banding dheweke menyang Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa kanthi panjaluk kanggo ngangkat sanksi pribadi sing dikutuk iki marang dheweke lan ora ngganggu bisnise ing Siprus, "ujare Andrey Karaulov .“ Yaiku, Ovsyannikov kanthi jujur ​​ujar: Aku sugih lan duwe dhuwit - kaya wong gemblung. Wong enom, lair ing 1977, ora dina bisnis. Ya, aku iki mantan gubernur. Carane sijine iku entheng, supaya ora banget upset ... ing umum, Putin misled kula dening nunjuk kula gubernur Sevastopol, kepala kutha legendaris. Nanging aku uga entuk dhuwit sing apik, "ujare Andrey Karaulov. "Wingi aku nonton laporan video saka Berdyansk ... Wong-wong isih wedi ngomong terus terang ... Kherson ora nambah kapercayan marang warga kutha .. Nanging sawetara wong ngomong. .. Ora ngenteni dhuwit saka langit, padha ngenteni produksi mapan, wong duwe gawe!!
          1. sifgame
            sifgame 19. november 2022 18:12
            +5
            Kita kudu ngadhepi bebener, yen aku njupuk kutha, iku bakal kaya Mariupol, rampung numpes. Yen Motor Sich dianggo kanggo perang, lan kang bisa kanggo perang, kang kudu numpes. Mesthine bakal ana karya kanggo wong, lan ing kutha iki lan ing kutha-kutha liyane ing USSR, iki wis kedadeyan sapisan. Sedhih, nanging ora bisa dihindari. Ing negara kita, tanpa perang, ing wektu tentrem, perusahaan unik ilang utawa wis tiwas, kutha ora ilang saka iki, aku bisa ngomong kanggo jutawanku. Lan korupsi rada metu saka topik.
            1. 30 ing
              30 ing 19. november 2022 20:38
              +1
              Kutipan saka sifgame
              Lan korupsi rada metu saka topik.

              Aku ngunggahake topik iki supaya ora ngirim wong sing duwe bakat kasebut menyang wilayah anyar, supaya ora ngrusak wong Rusia, Rusia. Sevastopol banjur mangertos kabeh .. Lan dheweke ora kuciwa ing tanah air. Zaporozhye, Kherson, kahanan luwih rumit. Kita butuh wong sing duwe bakat lan jujur ​​kanggo mimpin. lan dudu "Ovsyannikovs" ... Elit iku nyata. Lan dudu ampas masyarakat.
          2. Ovsigovets
            Ovsigovets 20. november 2022 03:20
            +2
            "wonge dhewe"))))))) ora ketompo carane alam bébas bisa muni, nanging kasunyatan sing padha "dhewe" kudu mbuktekaken ... ora produksi industri lan perusahaan tanggung jawab liyane kanggo wong-wong mau ... .. gawe mumet lan suwe-suwe padha mikir yen awake dhewe duwe kumis lan bisa manggon ing negarane dhewe. Dadi tetanèn lan pariwisata ...... tanah Rusia ora ateges kanthi otomatis wong Rusia ......... sampeyan kudu entuk kanthi setya, kanthi layanan lan netepi tugas .... yen ora, pisanan kanggo kewarganegaraan menehi, lan banjur sings anthem Nazi saindhenging negara ...... nyisakke kita saka kuciwo
            1. 30 ing
              30 ing 20. november 2022 09:33
              0
              Kutipan: Ovsigovets
              .lan banjur pisanan nglamar kewarganegaraan, banjur nyanyi lagu kabangsan Nazi ing saindenging negara ...... nylametake kita saka kuciwane.

              Ana cukup wong sing duwe kewarganegaraan Rusia bawaan ing Moskow lan St. Petersburg .. Delengen, carane padha kesusu kanggo Kazakhstan! Mung tumit sparkled ing tapel wates Georgia ... padha mlayu, lan ing kene Svidodura dianggep apik dening wong saka kuwasa.
              1. Ovsigovets
                Ovsigovets 21. november 2022 02:40
                0
                anane setan ora mbecikake angsal setan liya..... ana sing kudu dibuwang, sing kapindho ora oleh.
                1. 30 ing
                  30 ing 21. november 2022 07:17
                  0
                  Kutipan: Ovsigovets
                  anane setan ora mbecikake angsal setan liya..... ana sing kudu dibuwang, sing kapindho ora oleh.

                  Tentara ngandika iku perlu kanggo re-educated, yen sampeyan bakal kiwa tanpa personel.
                  1. Ovsigovets
                    Ovsigovets 21. november 2022 18:41
                    +1
                    ))))))))))) ing tentara kahanan ora duwe pengarep-arep - apa ana lan kekacoan
                    1. 30 ing
                      30 ing 21. november 2022 21:08
                      0
                      Kutipan: Ovsigovets
                      ))))))))))) ing tentara kahanan ora duwe pengarep-arep - apa ana lan kekacoan

                      Perkara apa iku. Wong-wong sing ana apa lan nyambut gawe.. Masyarakat uga prau gedhe... Saka ngendi? Mung kanggo kuburan.
                      1. Ovsigovets
                        Ovsigovets 21. november 2022 21:16
                        +1
                        wah, iki ... kuburan ... pikirane mili menyang arah sing bener ...... lan sok dong mirsani wektu nuwuhake undang-undang lan jaman sing luwih angel, hukum sing luwih abot.
      6. Inquisitor
        Inquisitor 19. november 2022 11:14
        +1
        Produksi militèr wis digawe ing pinggiran, saiki mung ing tengah, apa iki pinggiran.
        Utamané ing produksi Soviet iki kanggo swell dadi luwih kanggo nggawa menyang atine.
      7. Arisaka
        Arisaka 19. november 2022 18:05
        0
        Kaya duwe sedulur sing mabuk. Sampeyan kudu ngerti yen iki wong / negara / wong sing beda. Ora ana barang kita ing kana. Ing mode Taras Bulba.
    2. Panjenengan
      Panjenengan 19. november 2022 13:18
      0
      Umumé, kaya ing lelucon kasebut.
      Bapak tiba ing undhak-undhakan.
      Apa sampeyan ngomong?
      Skip tikar?
      Ya.
      Meneng ambruk.
      Semono uga para komentator iki.
    3. olezenka1
      olezenka1 19. november 2022 14:14
      +1
      Nalika kita njupuk kutha Zaporozhye, Nazi isih bakal nyoba numpes pabrik Motor Sich. Cokotan supaya ora ana sing entuk. Mulane, apik! Nanging sethitik ...
  3. SKVichyakow
    SKVichyakow 19. november 2022 08:51
    + 10
    Wis suwe ditulis yen Ukraina ora dadi mitra sing bisa dipercaya, ora bisa nindakake kewajibane.
    1. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:26
      +9
      Kutipan: SKVichyakow
      Wis suwe ditulis yen Ukraina ora dadi mitra sing bisa dipercaya, ora bisa nindakake kewajibane.

      Elit politik Ukraina, madded dening impunity.
  4. Irit
    Irit 19. november 2022 08:52
    + 11
    Sumpah ora sumpah, nanging mabur apik! lol Wong Tionghoa ora bakal kanthi ora sengaja ngirim tuntutan hukum babagan kerusakan "milike" ??? lol
    1. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:27
      +9
      Quote: Irit
      Sumpah ora sumpah, nanging mabur apik! lol Wong Tionghoa ora bakal kanthi ora sengaja ngirim tuntutan hukum babagan kerusakan "milike" ??? lol

      Wong Tionghoa bakal matur nuwun amarga kasunyatane wong Ukrainia mbuwang dheweke
    2. Inquisitor
      Inquisitor 19. november 2022 11:18
      0
      Wong Tionghoa mesthine nampa saka kita Lyuley dhewe amarga ndhukung junta fasis kanthi dhuwit, sanajan birokrat "kita" luwih elek.
  5. bingo
    bingo 19. november 2022 08:53
    +9
    Ya, Ukraina mung nasionalisasi, supaya wong Tionghoa ora kepikiran)))
    Lan banged epik ... Apa padha nglakoake munggah depot amunisi ana?
  6. Christian Revuelta
    Christian Revuelta 19. november 2022 08:54
    +7
    Aku seneng swarane teka-teki iki, apik banget.
    1. Nexcom
      Nexcom 19. november 2022 10:16
      +3
      Ya, swarane apik tenan! apik
      Nazi kudu numpes.
    2. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:28
      +6
      Kutipan saka christian revuelta
      Aku seneng swarane teka-teki iki, apik banget.

      Apa sampeyan ngomong babagan lagu-lagu Geranium kita? nglirik
  7. Evgeny Ivanov_5
    Evgeny Ivanov_5 19. november 2022 08:55
    +3
    Apa wong-wong kita wis mutusake kanggo nglanggar suci - aturan game, sing wis digawe kanggo awake dhewe? Apa dheweke pancene mutusake kanggo nglanggar bisnis kulawarga Erdogan. Ora ketompo carane ganti rugi kudu diwenehi.
    1. Pankrat25
      Pankrat25 19. november 2022 09:20
      +7
      Dheweke diwenehi ganti rugi dening organisasi hub gas.
    2. Elk sing sopan
      Elk sing sopan 19. november 2022 09:28
      +1
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Ora ketompo carane ganti rugi kudu diwenehi.

      Hub gas digawe ing Turki malah tingkat metu transfer saka harem Sultan dhewe kanggo omah Russian lan sektor layanan komunal, lan ana sawetara jinis pabrik cilik.
    3. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:30
      +7
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Ora ketompo carane ganti rugi kudu diwenehi.

      Lan, apa maneh, yen AC njeblug ing kana ... Ya, utawa ana sing ngrokok ing papan sing ora ditemtokake Nyuwun
    4. ngelawan28
      ngelawan28 19. november 2022 10:32
      0
      Kulawarga Erdogan uga bakal nyedhiyakake premi kanggo mbayar "mitra" Ukrainia, kerugian sing ditindakake saka agenda kabijakan luar negeri Ukraina jelas lan signifikan.
  8. Arcady007
    Arcady007 19. november 2022 08:58
    -14
    Reaksi kasebut bisa uga ditindakake saka China, amarga dheweke tuku bagean saka saham Motor Sich bebarengan karo hak Mriya.
    Listrik kudu dipateni, pabrik-pabrik bakal mandheg.
    1. sifgame
      sifgame 19. november 2022 09:50
      +5
      "Ing 24 Maret, Presiden Zelensky nandatangani dekrit babagan nasionalisasi pabrik Motor Sich". Wong Cina wis ora ngaku apa-apa, mung arep njaluk dhuwit maneh ing arbitrase, nanging bakal ana baris dawa kanggo njaluk dhuwit saka Ukraina.
  9. Ulan.1812
    Ulan.1812 19. november 2022 09:00
    + 10
    demiliterisasi normal.
    Nanging dheweke bisa urip lan kerja kanthi normal yen dheweke ora edan ing megalomania lan nasionalisme.
    Tinimbang "Ukraina liwat kabeh", ternyata Ukraina ing plinth.
    Kita mlumpat.
    1. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:37
      +5
      Kutipan: Ulan.1812
      Tinimbang "Ukraina liwat kabeh",

      Aku elinga ana panrima kuwi, diarani nglirik "nyolong awakmu"
    2. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 19. november 2022 11:12
      0
      Lan sapa sing bakal manggon ing kono biasane? Sampeyan ora kudu takon warga biasa, nanging Crimea ora ditakoni nalika ditransfer menyang Ukraina. Urip sing relatif makmur ana 8 taun, wiwit taun 1996, nalika hryvnia dikenalake, reformasi menehi asil, nganti 2004, Maidan pisanan. Lan Ukraina digawa lunga, sawetara wong wis ngelingi babagan kongres ing Severodonetsk, contone, iku lonceng kanggo Svidomo, ora, ora, padha ora tenang. Wong-wong Barat dhewe uga ngiyanati sentimen separatis yen asil pemilu ora disenengi.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 19. november 2022 11:50
        0
        Quote: Alexander Salenko
        Lan sapa sing bakal manggon ing kono biasane? Sampeyan ora kudu takon warga biasa, nanging Crimea ora ditakoni nalika ditransfer menyang Ukraina. Urip sing relatif makmur ana 8 taun, wiwit taun 1996, nalika hryvnia dikenalake, reformasi menehi asil, nganti 2004, Maidan pisanan. Lan Ukraina digawa lunga, sawetara wong wis ngelingi babagan kongres ing Severodonetsk, contone, iku lonceng kanggo Svidomo, ora, ora, padha ora tenang. Wong-wong Barat dhewe uga ngiyanati sentimen separatis yen asil pemilu ora disenengi.

        Dadi, zapadentsy minangka sing pisanan ngumumake nalika Maidan ora bakal manut marang panguwasa lan wiwit ngrebut bangunan administratif.
  10. Panjenengan
    Panjenengan 19. november 2022 09:03
    +5
    Miturut Rogov, perusahaan ngrakit mesin kanggo drone Turki Bayraktar lan Akinci, mula reaksi Ankara bisa uga, sanajan iki ora mungkin.

    Padha sijine produksi ing negara perang, lan malah prodhuksi senjata, siap kanggo kesapu adoh.
  11. amatir
    amatir 19. november 2022 09:08
    0
    Apa Motor Sich wis / isih properti Cina utawa wis / durung?
    1. Egoza
      Egoza 19. november 2022 09:13
      +2
      Quote: Amatir
      Apa Motor Sich wis / isih properti Cina utawa wis / durung?

      Nasionalisasi iku! Nanging kanggo dheweke, sanajan ing "wangun disassembled" (Muga-muga) wong Tionghoa njaluk dhewe.
      1. Patriot228
        Patriot228 19. november 2022 11:49
        +2
        Lan aku iki mikir, apa Ukrainia Enterprises ora tutul, nanging dadi metu sing padha wis "sing perlu" Enterprises. Apa kita isih adol gas liwat Ukraina? Apik banget tumindakmu, Gusti, yen Stalin dagang karo AS liwat Jerman ing taun 43.
    2. Elk sing sopan
      Elk sing sopan 19. november 2022 09:32
      +2
      Quote: Amatir
      Apa Motor Sich wis / isih properti Cina utawa wis / durung?

      Sampeyan bakal bisa mangsuli kanthi tegas nalika tandha ing lawang bakal luwih cendhek tinimbang sing saiki. Yaiku: "Mo-Si"
      1. Terenin
        Terenin 19. november 2022 10:45
        +7
        Quote: Sopan Elk
        Yaiku: "Mo-Si"

        Ati-ati karo wong Cina ngguyu
        Miturut "Lian Zhuang" (列女傳), Mo Xi minangka selir Jie saka Xia, panguwasa pungkasan Dinasti Xia China. Lan disalahake amarga tibane dinasti kasebut.
        Oh carane! nglirik
  12. Pulkovo 1942
    Pulkovo 1942 19. november 2022 09:12
    -22
    Ora ana listrik - ora ana produksi. Lan padha nyerang perusahaan modern, sing bisa dadi Rusia ing mangsa ngarep. nistha.
    1. Arcius Lang
      Arcius Lang 19. november 2022 09:41
      + 10
      Omong kosong apa. Perusahaan iki setengah Cina lan dinasionalisasi dening Ukrainians. Iku ora bakal dadi kita. Ukrainians ing kasus iki mung njeblug.
      Kita butuh bisnis ing wilayah kita, dudu reruntuhan zona perang. A aib, lan @renov-instigator.
    2. sifgame
      sifgame 19. november 2022 09:53
      +9
      Iku isin kanggo duwe fasilitas produksi kuwi ing negara liya. Apa 30 taun kepungkur ora ngajari sampeyan?
    3. Terenin
      Terenin 19. november 2022 10:49
      +6
      Kutipan: Pulkovo1942
      Ora ana listrik - ora ana produksi. Lan padha nyerang perusahaan modern, sing bisa dadi Rusia ing mangsa ngarep. nistha.

      Apa sampeyan mikir yen ing kono ora ana listrik? Ing industri kasebut, ora bakal mandheg.
      1. Himalaya
        Himalaya 19. november 2022 11:34
        +1
        Motor Sich minangka kompleks pabrik ing macem-macem kutha. Iki kalebu bangunan alat mesin lan nggawe trafo listrik lan generator saiki.
        1. Terenin
          Terenin 19. november 2022 14:33
          +4
          Kutipan: Himalaya
          Motor Sich minangka kompleks pabrik ing macem-macem kutha. Iki kalebu bangunan alat mesin lan nggawe trafo listrik lan generator saiki.

          Kajaba iku ya
  13. Rusian
    Rusian 19. november 2022 09:14
    +2
    Burn, ngobong padhang Motor Sich, supaya ora metu
    1. Himalaya
      Himalaya 19. november 2022 11:37
      0
      Iki minangka kompleks pabrik lan fasilitas produksi. Saka bangunan alat mesin lan ndandani, kanggo produksi saka turbin lan motor kanggo trafo lan generator arus listrik
  14. Luka Nord
    Luka Nord 19. november 2022 09:14
    +4
    Iki jenenge Ze chatting.. Malah amerika nesu banget marang Ze basane.. Isih provokator
    1. Terenin
      Terenin 19. november 2022 11:07
      +4
      Kutipan saka Luka Nord
      Iki jenenge Ze chatting.. Malah amerika nesu banget marang Ze basane.. Isih provokator

      Pancen, diare lisan ora mandheg.
  15. Victor fm
    Victor fm 19. november 2022 09:15
    +3
    Kaya sing dicritakake, Gusti Allah sing maringi, Gusti sing njupuk. Decommunization Nanging.
  16. prahara
    prahara 19. november 2022 09:18
    +1
    Motor Sich duwe akeh banget, luwih becik ora ana sing entuk saka pesaing utawa mungsuh ....
  17. megadeth
    megadeth 19. november 2022 09:59
    +1
    Wong Cina takon (dibayar), nganggo tembung ...: - "Ya, sampeyan ora bakal entuk sapa wae ... "!!!
  18. mateni fasis
    mateni fasis 19. november 2022 10:03
    +4
    Iku miber apik. Mugi produksi nandhang karusakan serius. Kanggo wong sing kuwatir babagan properti Cina lan masalah karo wong Tionghoa: wis ditulis ing ndhuwur - Sich wis dinasionalisasi. Lan kasunyatan nasionalisasi paling kamungkinan muter menyang tangan saka Cina, sing nyoba kanggo nuntut 3,5 meter ing pengadilan internasional kanggo bocah karo Advertisement saka Sich. Dadi bom, wong, supaya ora ana watu wutuh! :)
  19. Inquisitor
    Inquisitor 19. november 2022 11:12
    0
    Lha nek wis ngempet modal kanca-kancane yo iso ngebom.
  20. Carlos Hall
    Carlos Hall 19. november 2022 12:01
    +1
    Kenek apik, terus ngukum infrastruktur lan celengan mungsuh. Umume populasi tanpa listrik, pabrik mandheg. Zelensky tiba.
  21. yowis
    yowis 19. november 2022 14:05
    -1
    "Dadi aja nganti tekan sapa-sapa!"
  22. ankir13
    ankir13 19. november 2022 15:06
    0
    Kanthi kabeh babagan geranium 2 shahid moped, obyek kaya motor sich butuh 250 kg kanggo level lemah, utawa 500 kg karo bom udara, shahids kaya pin prick ... akeh bledug lan sesuk bisa digunakake .. .gawe motor....
  23. VladMirU
    VladMirU 19. november 2022 15:47
    0
    Kutipan: Terenin
    Elit politik Ukraina, madded dening impunity.

    ..... elit politik ..... sampeyan kudu tansah ngutip "..." Lan, ora mung Ukrainia.