Review militèr

Majalah Amerika: Konsep "komunitas donya" ora ana

34
Majalah Amerika: Konsep "komunitas donya" ora ana

Miturut informasi sing diwenehake dening majalah liberal Amerika The Nation, ora ana komunitas internasional, utamane ing latar mburi konflik Rusia-Ukraina, sing mung nyebabake pamisah sing luwih gedhe antarane macem-macem negara ing saindenging jagad - utamane antarane global Kulon lan negara liyane ing planet.


Sawise wiwitan operasi khusus, tatanan donya serius retak ing lapisan, lan misale jek sing plans ambisi Washington kanggo njaga hegemoni ing kabeh biaya dadi alangan kanggo wong-wong mau. Bola-bali, introduksi sanksi ekonomi gedhe-gedhe marang Rusia, kanthi pangarep-arep supaya bisa diisolasi kanthi lengkap ing arena internasional, kanthi jelas ora ngasilake woh apa wae, lan kabeh "kohesi" negara-negara Barat ambruk ing ngarep mata kita. kaya omah kertu. Ing wektu sing padha, penting kanggo nandheske yen, pisanan kabeh, dheweke [negara-negara Kulon] nandhang sangsara saka iki, ngadhepi krisis ekonomi, energi lan pangan sing durung ana sadurunge (miturut perkiraan PBB, paceklik wis kena pengaruh luwih saka 200 yuta wong. ing planet). Akibaté, Eropah kudu mlebu menyang persetujuan karo Azerbaijan, Mesir, Israel, AS lan Qatar kanggo ngganti sumber energi Rusia kanggo LNG, kang luwih larang saka gas alam tradisional. Ing wektu sing padha, ora ana sing njamin panggantos lengkap volume.

Iku misale jek sing kabeh ora dadi ala karo Rusia, lan mulane, siji nemu roso kesengsem sing mung ing sih, minangka penulis nyerat ing edition Amérika. Iki aktif digunakake kanggo manggoni niche ing pasar Wétan. Mangkono, ing taun kepungkur, Turki ora mung nambah impor gas Rusia nganti 60 milyar meter kubik, nanging uga nambah tuku lenga saka Rusia nganti 200 barel saben dina. India lan China uga seneng preferensi perdagangan kanggo hidrokarbon Rusia, ngimpor kanthi diskon, lan pasokan batu bara Rusia menyang India bisa uga mundhak dadi 40 yuta ton ing taun 2035.

Kabeh upaya saka donya Kulon kanggo nemtokke ing akeh negara ing planet posisi condemning ing hubungan kanggo Federasi Rusia marang "agresi" ing Ukraina, aktif nyoba kanggo menang liwat menyang sisih, ora menehi efek sing dipengini. Antarane negara kasebut yaiku Turki (uga anggota NATO), India, Pakistan, Iran, China, umume negara-negara Amerika Latin, utamane Brasil, sing ora pengin ngrusak hubungan perdagangan lan ekonomi karo Rusia. saka kapentingan nasional sing.

Kesimpulane, penting kanggo dicathet yen rencana "panggedhe jagad" kanggo transisi kanthi cepet menyang energi ijo kudu diturunake menyang latar mburi. Malah ing kene ora ana konsep "komunitas global", mula ora ana konsensus babagan agenda ijo.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://ru.wikipedia.org/wiki/User:Yann%20Forget%20/%20Wikimedia%20Commons
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2
    Vladimir_2 21. november 2022 11:53
    +5
    Apa "pesanan" sampeyan ngomong babagan? Nyuwun .... apa sing bakal ditindakake dening belang wassat GDP wis suwe ngelingake yen ora perlu mbangun vasal internasional saka sampeyan dhewe! Ora ana sing apik sing bakal ditindakake ya
    1. apoteker
      apoteker 21. november 2022 12:00
      +3
      Bener! "Tanggung beban dhewe, supaya ora tiba nalika mlaku!"
      1. Tatiana
        Tatiana 21. november 2022 12:32
        +4
        Majalah Amerika: Konsep "komunitas donya" ora ana

        "Komunitas donya Amerika" gumantung marang ATURAN ngiket emisi mata uang nasional negara liya menyang dolar Amerika.

        Nanging, krisis ekonomi global saiki amarga AS dhewe meksa negara liya kanggo nyimpang saka ATURAN iki lan miwiti nerbitake sebagian - i.e. masalah- mata uang nasional, kalebu tanpa referensi kanggo dollar AS. Yaiku, ngetokake dhuwit nasional persis kaya sing dibutuhake negara kanggo metu saka krisis pra-perang lan kanggo pangembangan ekonomi luwih lanjut!

        TOTAL. Ing babagan iki Washington ndhelikake SEBAB UTAMA minangka ANCAMAN kanggo hegemoni AS lan ancaman kanggo "komunitas donya" IMAGINARY ing donya!
        Iku sabenere iki, minangka alesan HIDDEN kanggo CONSEQUENCE VOICED dening Washington, nyatane, sing kuwatir Amerika Serikat!
        1. Reptiloid
          Reptiloid 21. november 2022 13:28
          +2
          Kutipan: Tatyana
          ..... JUMLAH. Ing babagan iki, Washington MENDIDIK ndeleng PENYEBAB UTAMA minangka ANCAMAN kanggo hegemoni AS lan ancaman kanggo "komunitas jagad" IMAGINARY ing jagad iki!.....

          hi Inggih, mesthi, dear Tatyana! Ngomong babagan komunitas donya, Amerika Serikat tegese dhewe lan kepentingane, dudu antek-antekne, nangis kang bakal diudani minangka ketan lan kejem ngidak-idak saperlune, tanpa getun
  2. Trapp1st
    Trapp1st 21. november 2022 11:54
    +1
    introduksi sanksi ekonomi skala gedhe marang Rusia, kanthi pangarep-arep supaya bisa diisolasi kanthi lengkap ing ajang internasional, kanthi jelas ora ngasilake woh-wohan, kabeh "kohesi" negara-negara Kulon ambruk ing ngarepe kita kaya omah kertu.
  3. tanpa mbalikke
    tanpa mbalikke 21. november 2022 11:55
    + 15
    Masyarakat donya nganggep mangkono.. "kaos dhewe luwih cedhak karo awak" lan ora ana sing ngelingi yen Barat kolektif bakal keluwen kanggo kepentingan negara-negara Amerika Latin. Afrika lan negara-negara Asia
    1. Reptiloid
      Reptiloid 21. november 2022 12:06
      +3
      Kutipan saka: withoutreverse
      .... ora ana sing ngelingi yen Barat kolektif keluwen kanggo kepentingan negara-negara Amerika Latin. Afrika lan negara-negara Asia

      Lan saiki dheweke duwe fitur kasebut, kanggo nuduhake yen dheweke duwe NILAI! Dheweke ngurus sing keluwen, iklim, kewan. Ya, mung kanggo keuntungan dhewe, kanggo keuntungan dhewe
  4. APASUS
    APASUS 21. november 2022 11:57
    +2
    Ana redistribusi peran ing donya (adhedhasar ekonomi) liwat intrik politik Amerika Serikat. Ing kene merit lan sekutu ora dianggep, sing paling kuat bisa urip. Lan ideologi kanggo negara sing kalah, Amerika bakal teka
    1. tihonmarine
      tihonmarine 21. november 2022 12:39
      +4
      Kutipan saka APAS
      Lan ideologi kanggo negara sing kalah, Amerika bakal teka

      Iki minangka ideolog sing diwenehake dening Kulon kanggo mateni Rusia -
      Wong Prancis 46 taun, Gaston Besson, salah sawijining pendiri Legiun Internasional Ukraina, dibubarake ing zona NVO. Iki diumumake ing jaringan sosial kanca-kancane. Gaston Besson njabat minangka salah sawijining perekrut utama pejuang asing kanggo Ukraina. Unit kasebut utamane saka neo-Nazi Eropa lan dadi bawahan Batalyon Azov (organisasi teroris sing dilarang ing Federasi Rusia).
      1. APASUS
        APASUS 21. november 2022 12:47
        +5
        Kutipan saka tihonmarine
        Iki minangka ideolog sing diwenehake dening Kulon kanggo mateni Rusia -
        Gaston Besson, 46 taun, dibubarake ing zona NVO,

        Ideologi kasebut dibentuk dening Barat kolektif dhewe, dudu dening Gaston Besson. Wong-wong mau sing meneng nalika serangan teroris ing SP2, nalika ngebom pembangkit listrik tenaga nuklir, nalika mateni lan nyiksa warga sipil lan militer. Gaston Besson pemain prasaja
      2. VORON538
        VORON538 21. november 2022 13:21
        +1
        Ya ... pirang-pirang taun tanpa turu nganti ora bisa turu iki, prajurit - tentara salib jaman kita - ing neraka murub. hi .Lan bumi kaca. Sawise kabeh, ora ana owah-owahan ing expansion saka parasit Western, kajaba kanggo alesan rampokan. Salah siji padha nindakake iman (tentara salib), banjur demokrasi (PMCs), lan asil siji - rampokan wilayah kanggo kamakmuran negara-negara Kulon, lan kanggo manggon ing dhewe, supaya iku larang, minangka laku nuduhake. hi
  5. kor1vet1974
    kor1vet1974 21. november 2022 12:06
    +1
    Apa majalah liberal The Nation nyenengake wong Rusia utawa medeni wong Amerika? eseman
  6. roket757
    roket757 21. november 2022 12:19
    +2
    Miturut informasi sing diwenehake dening majalah liberal Amerika The Nation,
    . Bisa dingerteni, "kekuwatan kaping lima" yaiku sh ..... karo sosial sing kurang, kuno, sing nindakake apa sing dibayar !!!
    Dadi sho yen dideleng kanthi teliti, apa sing kedadeyan???
    Lan ora ana sing kedadeyan kanggo wong-wong sing nganggep awake dhewe minangka pusar jagad, pusat gravitasi kabeh lan kabeh wong!
    Apa sing bakal kelakon sabanjure ... pitakonan ???
    1. Reptiloid
      Reptiloid 21. november 2022 13:19
      +2
      Kutipan saka roket757
      ..... ora bisa digunakake kanggo wong-wong sing nganggep awake dhewe minangka pusar donya, pusat gravitasi kabeh lan kabeh wong! Apa sing bakal kelakon sabanjure ... apa iku pitakonan ???

      Sugeng Victor hi! Ing taun-taun pungkasan, kita weruh yen negara-negara nyoba nguatake posisi ing kabeh wilayah, ora diitung karo sapa wae. Temenan, iki bakal terus. Apa sing bakal kejang? Kita bakal weruh.
      1. roket757
        roket757 21. november 2022 13:53
        +1
        Hi Dmitry prajurit
        Nyoba, sampeyan bisa, nindakake macem-macem, dudu kasunyatan sing bakal bisa.
        Umumé, kanggo katon saka sisih ... Aku narik, bali lan kasebut, katon kaya convulsions.
        Nanging ... ora koyone sing padha dadi kaya, iku luwih kamungkinan sing sistem dhewe wis musna lan ngumpul ing numpuk, iki meh ora bisa.
        Kita butuh modernisasi, global, dhasar.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 21. november 2022 14:17
          +1
          .....sistem dhewe dadi rusak ...

          Kepiye carane kedadeyan kasebut? Apa kabeh negara bakal urip? Lan ing wangun apa? Sistem komunal primitif diganti, banjur sistem sing duwe budak, feodal, borjuis (yaiku kapitalisme), ana sing ngomong babagan sistem Asia --- peradaban Timur minangka cara pembangunan.
          Sistem kapitalis digawe, diadegake, digabungake ing negara maju, > 200 taun.
          Saiki prosese tambah cepet... Piye carane??? Ing kasus apa wae, ora bakal gampang lan gampang
          1. roket757
            roket757 21. november 2022 14:42
            +1
            Kutipan saka Reptilian
            Kepiye carane kedadeyan kasebut? Apa kabeh negara bakal urip? Lan ing wangun apa?

            Pitakonan sing dirumusake kanthi bener ... umume, guessing, ora perlu dijawab maneh.
            Enteni lan ndeleng!!! apa sing bakal kelakon ing urip nyata.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 21. november 2022 19:09
              +1
              Kutipan saka roket757
              .... Enteni lan ndeleng !!! apa sing bakal kelakon ing urip nyata.

              Iku pancene kanggo ngelingi carane kapitalisme wiwit, recourse recourse apa sing kedadeyan ing dekade pisanan, kepiye sistem sadurunge rusak lan dibentuk sing anyar. Sawise kabeh, yen ana slogan, gol, saiki ora ana sing kaya ngono. Sawetara goroh, bingung lan bingung.
              aja nganti kita urip ing jaman owah-owahan

              ujare wong Cina. Apike? The aristokrasi feodal lawas, ora kabeh, nanging akeh, menek piye wae lan pas menyang sistem maju liyane. Mesthi wae saiki ana tawuran.... Nyuwun
              1. roket757
                roket757 21. november 2022 20:28
                +1
                Ayo ngomong ... sosialisme, utawa apa sing diarani, ilang amarga ana alesan ...
                Panemu beda-beda, nanging nyatane, proses iki diprovokasi dening pasuryan saka elit sing ngatur, partai ekonomi, ing kasus kita.
                Ing asas, ora ana sing anyar, iki wis kedadeyan, miturut pratandha liyane, slogan ...
                Pitakonan yaiku kepiye carane terus urip, apa sing kudu ditindakake???
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 21. november 2022 20:39
                  +1
                  .... sosialisme ilang kanthi alesan ....

                  Sosialisme dipateni ala lan kejem bebarengan karo wong-wong sing pengin urip ing sosialisme
                  1. roket757
                    roket757 22. november 2022 10:58
                    +1
                    Sayange, lan sing paling penting, mbok menawa, sosialisme kasebut ora dibela dening wong-wong sing kudune dadi "omah" !!! Lan iki fault ... ing umum, topik kanggo analisis gedhe lan ambigu, yen sampeyan ndeleng apa muddled watara iku!
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 22. november 2022 11:16
                      +1
                      Sampeyan ndeleng, Victor, aku cilik, lan kasengsem ing jaman kepungkur, aku getun negara, nanging aku katon beda saka sampeyan.
                      Ora mbela

                      Kabeh wis rampung kanggo iki. Ana slogan
                      luwih sosialisme
                      Kahanan digawe, ana fitnah, kekirangan, ora mbayar ...... akeh sing sengaja. Nanging wong mbela. Ayo ora nganggo gegaman. Ora ninggalake perusahaan Soviet sanajan telat gaji ..... guru terus ngomong babagan Lenin ....
                      Tobat iku salah. Sepira kerepe sampeyan ngomong --- terus
                      1. roket757
                        roket757 22. november 2022 11:25
                        +1
                        Kutipan saka Reptilian
                        Kahanan kasebut digawe

                        Pracayaa, Dmitry, kahanan, kaya ngono, ora digawe, ing skala global !!! Negara iki ageng, lan ana ... iwak rotted saka sirah, lan racun cadaveric nyebar ing kabeh arah.
                        Mung kanthi cara iki organisme sing gedhe lan kuat bisa dipateni.
                      2. Reptiloid
                        Reptiloid 22. november 2022 11:33
                        +1
                        Kutipan saka roket757
                        ..... iwak bosok saka sirah, lan racun cadaveric nyebar menyang kabeh arah.
                        Mung kanthi cara iki organisme sing gedhe lan kuat bisa dipateni.

                        Ya Victor! Kabeh wis dadi, Kochetov nulis babagan iki ing novel kasebut ing taun 60. Yaiku, ing wektu iki proses kasebut wis dibentuk lan kepemimpinan ditindakake, sing diungkapake. Lan iku uga nimbali saka USSR. Lan sawise kabeh, ana film lan malah kartun sing nguwuh-uwuh yen Sosialisme mati, dirusak! Ana wong seni kaya ngono. Ora liberal! Sing nonton ora ngerti.
                      3. roket757
                        roket757 22. november 2022 13:19
                        +1
                        Kutipan saka Reptilian
                        Sing nonton ora ngerti.

                        Akeh wong sing weruh, ngerti, nanging ... saiki ayo ngomong babagan ... sing paling penting yaiku kepiye urip, tumindak saiki, ndeleng masa depan.
  7. Arcady007
    Arcady007 21. november 2022 12:39
    0
    Konsep iki ora ana sadurunge. Apa jenis masyarakat sakabèhé bisa kita ngomong bab yen saben wong urip miturut hukum dhewe?
  8. michael3
    michael3 21. november 2022 12:53
    +1
    Inggih, inggih. Konsep "komunitas donya" dikenalaké kanggo pegatan suckers. Apa kabar tenan iki? Stunned) Umumé, negara-negara Kulon maneh ambruk ing jebakan dhewe, sing logis, lan negesake tren tetep menyang degradasi umum para elit.
    Kabeh retorika umum lan kabijakan sing dikonfirmasi resmi wis diarahake dening jagad Barat kanggo ngrampok lan ngapusi kabeh negara liya. Nalika panguwasa kita wiwit nuduhake yen padha PERCAYA janji-janji Barat, kanggo kula pribadi, iku kaget banget. Inggih, nggih, mbah-mbah buyut Soviet ing Politbiro. Nanging iki ...
    Lan saiki kita weruh manawa para pamimpin Barat dhewe percaya marang omong kosong liar !! Padha wiwit ngarep-arep iku, kanggo basis petungan ing! Nanging sing ana ing setir banjur ?! Iku klinik! Iku ora negara kanggo mrentah, iku perlu kanggo nambani! Donya saiki dikuwasani dening "goons ing sandal saka Cardin." Sing "ing giliran mbuwang ilmuwan lan insinyur metu saka troli, sing ngerti carane kabeh bisa ing kene." Iki sing dadi medeni tenan...
  9. vet
    vet 21. november 2022 12:55
    +2
    Mesthi wae ora ana. Konsep iki dileksanakake dening donya Kulon, sing miturut istilah iki dipahami minangka wong sing dikasihi. Lan liyane, sing, miturut Borrell - "alas ing saubengé taman" - kudu diatur, kanggo ngrusak kapentingan nasional lan negara.
  10. yuriy55
    yuriy55 21. november 2022 13:27
    0
    Majalah Amerika: Konsep "komunitas donya" ora ana

    Kajaba iku, PBB uga kelangan kapercayan, dadi organisasi gantungan lan pengecut Amerika.
  11. yowis
    yowis 21. november 2022 16:48
    0
    Bukak mripatmu: ora ana "komunitas internasional", ora ana "hukum internasional", "ora ana tatanan donya", ora ana WTO ... Lan apa maneh ... Lan kita "anggota", "pembela" lan "juara" " nang endi wae. Bisa uga cukup?
    1. Alexander_K
      Alexander_K 21. november 2022 17:45
      0
      Sanadyan saora-orane ana wong kang dituntun dening tembung-tembung kang endah iki, ateges ana lan nindakake fungsine. Maksudku mandhiri lan persetujuan ing kabeh wilayah kasebut. Sawetara jinis wortel kanggo suckers.
  12. Alexander_K
    Alexander_K 21. november 2022 17:43
    0
    Iki mung salah siji saka akeh panemu. Ora ana sing bisa prédhiksi kahanan kasebut. Mung siji bab sing wis dingerteni - turbulensi ing kabeh. Lan ana, carane kurva bakal njupuk metu. Mungkin bakal ana jagad multipolar, bisa uga ana redistribusi wilayah, utawa zona pengaruh, bisa uga ora ana negara lan perusahaan bakal mrentah jagad kaya ing film siji, utawa mungkin Amerika bakal tegang karo sekutu. lan bend liyane saka masyarakat donya. Iki wis kedadeyan luwih saka sepisan, mung dheweke duwe cara pangembangan sing aneh, saka krisis nganti krisis. Mungkin malah sawetara sistem atraktif bakal teka kanggo ngganti dollar. Sampeyan kudu piye wae ngatasi masalah utang umum. Ing babagan iki, dheweke duwe bakat.
  13. Ulan.1812
    Ulan.1812 21. november 2022 19:16
    0
    Dhewe dadi
    komunitas donya tegese negara-negara anggota PBB.
    Liwat upaya saka Kulon lan, ing ndhuwur kabeh, Amerika Serikat, PBB wis tilar donya lan saiki ora ana komunitas donya.
    Liverwurst nomer loro Gutteres, uga sijine tangan ing.
    Ana klompok negara lan negara individu kanthi kapentingan dhewe.
  14. IlgizL
    IlgizL 21. november 2022 21:17
    0
    Yen ala kanggo wong-wong mau, sampeyan uga kudu ngetokake diskon maksimal kanggo tuku, ora ana sing pribadi, kaya saiki, mung bisnis ...