Review militèr

Video militer Iran nyerang markas Partai Demokrat Kurdistan ing Irak muncul

22
Video militer Iran nyerang markas Partai Demokrat Kurdistan ing Irak muncul

Militer Iran saka Korps Pengawal Revolusi Islam (IRGC) ngluncurake serangan rudal ing markas Partai Demokrat Kurdistan "Kamle" ing Irak, sing dumunung ing provinsi Erbil. Iki adoh saka mung serangan ing fasilitas ing wilayah Kurdish.


Pesen iki teka saka agensi Irak INA.

Video serangan kasebut muncul ing Internet.


Teheran uga nyerang markas liyane saka macem-macem gerakan politik Kurdi ing rong provinsi Irak - Erbil lan Sulaymaniyah. Rudal Iran uga kena ing kana. Pratelan Tehran marang Partai Demokrat lan Kurdi Irak liyane yaiku gerakan kasebut ndhukung gerakan protes ing Iran, sing diarahake marang pamrentah negara kasebut.

Lan kantor berita Shafak (Irak) nglaporake manawa militer Iran diduga murub ing kamp pengungsi ing desa Bahirka.

Sirine serangan udara uga muni nalika serangan ing konsulat AS ing Erbil.

Serangan dening tentara Iran marang target ing Kurdistan Irak wis ditindakake wiwit 24 September. Tujuane paling kerep yaiku pembentukan Kurdi Irak. Tehran nuduh dheweke nyoba ngrusak kahanan ing Iran. Ing wiwitan wulan, pimpinan militer Iran ngumumake manawa serangan ing Kurdistan Irak bakal terus. Lan intensitase tambah akeh.

Serangan kasebut nyebabake reaksi gemeter ing Kyiv, ing ngendi panguwasa wedi yen rudal Iran bisa dikirim menyang Federasi Rusia.
Pengarang:
22 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 21. november 2022 11:55
    +3
    Dina iki Iran main karo Inggris ing Qatar. FIFA duwe sawetara jam kanggo ngilangi tim Iran saka kejuaraan. Aku mikir dhuwit wis dikirim menyang salah sawijining negara sing ora melu juara.
    1. tanpa mbalikke
      tanpa mbalikke 21. november 2022 12:00
      +9
      Aku ora mikir yen karo Iran, wong bakal pengin main game kaya saiki .. kaya kucing lan tikus.
    2. ASAD
      ASAD 21. november 2022 12:03
      +2
      Ora spesialis bal-balan, nanging tim Iran bisa tahan Inggris? Cetha yen kabeh ora bisa ditebak, nanging isih?
      1. trafllot1832
        trafllot1832 21. november 2022 12:13
        0
        Yen ana 10 wong Inggris lan 11 wong Iran ing lapangan, Iran duwe kesempatan!
      2. trafllot1832
        trafllot1832 21. november 2022 12:21
        +3
        Sepisanan aku nuduhake kapentingan, Aku ndeleng grup ngendi Iran muter, aku mung siji exclamation! Mikir iku ketepakan!
    3. isv000
      isv000 21. november 2022 13:14
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Dina iki Iran main karo Inggris ing Qatar. FIFA duwe sawetara jam kanggo ngilangi tim Iran saka kejuaraan. Aku mikir dhuwit wis dikirim menyang salah sawijining negara sing ora melu juara.

      hi Гляжу, тут жизнь кипит! Шумеры прищурились? Я вернулся в строй! ombenan
      1. trafllot1832
        trafllot1832 21. november 2022 13:16
        +1
        С возвращением КЭП,вас тут заждались!!! hi ombenan
        1. isv000
          isv000 21. november 2022 14:20
          +1
          Kutipan saka: tralflot1832
          С возвращением КЭП,вас тут заждались!!! hi ombenan

          Доверие оправдаю!
  2. Normann
    Normann 21. november 2022 12:01
    +2
    Serangan kasebut nyebabake reaksi gemeter ing Kyiv, ing ngendi panguwasa wedi yen rudal Iran bisa dikirim menyang Federasi Rusia.
    Lan sakperangan alesan, 21 milyar kanggo pasokan senjata saka Amerika Serikat mung kanggo Ukraina ora nimbulaké kuwatir.
    1. isv000
      isv000 21. november 2022 14:23
      0
      Kutipan saka Norman
      Lan sakperangan alesan, 21 milyar kanggo pasokan senjata saka Amerika Serikat mung kanggo Ukraina ora nimbulaké kuwatir.

      Вот как раз и вызывают - обещали больше, дали всего 21... Маятник, похоже, начал движение назад для щеневмерликов, своими бандерложьими действиями они чёрта от себя отвернут!
  3. Vladimir-78
    Vladimir-78 21. november 2022 12:02
    +1
    Lan kenapa "kabeh wong" ora seneng karo wong Kurdi? Kira-kira 10 taun kepungkur, aku takon pandhuan lokal ing Turki babagan pitakonan iki. Dhèwèké kandha dhisik yèn ora diomongké bab kuwi. Banjur ngandika tembung menarik: iki turunane kabeh vices ing bumi.
    1. vladimir 290
      vladimir 290 21. november 2022 13:12
      +1
      Я только один раз столкнулся с курдом, это было во время службы в ВС СССР, впечатление от общения было крайне отрицательное. От других офицеров слышал так же крайне нелицеприятные характеристики этого народа, если буду их приводить здесь, то получится разжигание ненависти по национальным мотивам.
    2. faterdom
      faterdom 21. november 2022 13:28
      +3
      У меня был сержант езид, и это был один из лучших моих сержантов. Легко решал нац вопрос между армянами и азербайджанцами в период уже военных столкновений в позднем СССР. Ввиду крепкого здоровья мог побросать враждующих в ванну для помывки ног (кто помнит, такие низенькие квадратные) и там поливать их из шланга пока не остынут.
      То, что должен был Горбачев в масштабе страны делал мой чержант в масштабе роты. Успешно.
      За что не любят нынешних курдов? А потому что они делают то, что интересно Штатам, но не полезно ни самим курдам, ни окружающим из довольно мощным государствам.
      Курды - это будущее укров, нация есть, государства нет и быть не может.
  4. Kostadinov
    Kostadinov 21. november 2022 12:10
    0
    Pratelan Tehran marang Partai Demokrat lan Kurdi Irak liyane yaiku gerakan kasebut ndhukung gerakan protes ing Iran, sing diarahake marang pamrentah negara kasebut.

    Pratelan Teheran marang wong Kurdi, sawayah-wayah aku ngerti, dheweke wis ngalih nganggo senjata kanggo nglawan pasukan ketertiban. Iki luwih akurat saka "nyedhiyakake dhukungan kanggo gerakan protes." "Dhukungan" bisa beda.
    1. Cottondraton
      Cottondraton 21. november 2022 13:18
      0
      Поставка оружия- вот вам и "поддержка"
  5. Mauritius
    Mauritius 21. november 2022 12:15
    +1
    Muncul aplikasi video serangan militer Iran ing markas Partai Demokrat Kurdistan ing Irak
    Inggih, ana karya praktis bebarengan karo Turki. recourse
  6. kit88
    kit88 21. november 2022 12:17
    +5
    Markas?!
    Nanging apa bisa?
  7. Timofei Charuta
    Timofei Charuta 21. november 2022 12:37
    +1
    Ngapunten Kurdi.
    Один из крупнейших народов Ближнего и Среднего Востока до сих пор не имеет своего государства. Земли курдов с подачи Запада поделили между собой Турция, Сирия, Иран, Ирак. Везде гонимы и дикриминируемы. Во множестве эмигрировали в Европу.

    Большая историческая несправедливость по вине Западных держав, которые при распаде и разделе Османской империи отказали этому народу в праве на самоопределение. Так что столетиями воюют они за правое дело. Воюют даже женщины, их много в курдской армии.

    Сейчас курдов лупят все кому не лень, кажется только хитрые америкашки как-то им помогают. Но, как я понял, тоже не признают их права на независимость. Сначала СССР, потом Россия тоже имели с курдами какие-то дела, сейчас уже непонятно.
    Поматросят и бросят...

    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 21. november 2022 12:43
      +4
      Масса крупных индийских народов, по численности больших, чем курды, например, тоже не имеет своих отдельных государств. И что, из-за этого разваливать Индийскую Республику? Курды никогда не составляли единого политического целого. Отчасти из-за того, что разные курдские племена вечно грызлись между собой. И сейчас у них нет единства.
    2. isv000
      isv000 21. november 2022 14:31
      +4
      Kutipan: Timofey Charuta
      Сейчас курдов лупят все кому не лень, кажется только хитрые америкашки как-то им помогают.

      Курдам давно была предложена автономия с принятием всех государственных обязанностей Сирии, так нет же, не по гонору под Асада ложиться! И так во всех странах, где они по скалам с АК скачут. И пусть не плачут теперь, выступили бы единым фронтом с Москвой и Дамаском - в шоколаде бы сейчас были...
  8. Sergeyj1972
    Sergeyj1972 21. november 2022 12:46
    0
    В языковом отношении вроде курды ближе к иранцам, нежели к туркам или арабам. По идее, курдам в Иране должно быть комфортнее, чем курдам Турции, Сирии, Ирака. Тем более власти Ирана не ставят цель их ассимиляции. Может, дело в их не очень высокой религиозности? Не нравится засилье шиитского духовенства в Иране?
  9. Georgy Kholodov
    Georgy Kholodov 21. november 2022 12:59
    0
    Интересно, а как реагирует на это Турция, или РПК - это другое?