Review militèr

Negara tentara paling cilik nomer loro ing Eropa mutusake kanggo mbantu Ukraina kanthi ngirim kendaraan tentara lan amunisi

47
Negara tentara paling cilik nomer loro ing Eropa mutusake kanggo mbantu Ukraina kanthi ngirim kendaraan tentara lan amunisi

Salah siji sing paling andhap asor saka segi peralatan lan jumlah personel, tentara NATO mutusaké kanggo nyedhiyani bantuan kanggo Ukraina karo peralatan militèr. Kita ngomong babagan keputusan sing ditindakake ing Kadipaten Luxembourg.


Kamentrian Pertahanan negara Eropa cilik iki, sing duwe tentara kira-kira 500 wong, ngumumake keputusan kanggo ngirim sawetara kendaraan tentara menyang Ukraina. Padha lelungan wétan ing van.

Iki nyatakake dening kepala Kamentrian Pertahanan Luksemburg Francois Bausch, miturut sing, kanggo kabutuhan tentara Ukrainia dikirim kendaraan tentara "Humvee" (HMMWV). Ing kasus iki, kita ngomong bab salah siji saka generasi pisanan saka kendaraan wojo.

Kajaba iku, miturut Bausch, Luxembourg nimbang kemungkinan nyedhiyakake Ukraina kanthi batch meriam artileri 155 mm lan drone.

Pernyataan manawa HMMWV dikirim menyang Angkatan Bersenjata Ukraina lan lagi nyiapake ngirim cangkang kaliber 155-mm NATO, ing tangan siji, ujar manawa Luksemburg uga kudu (apa sing dikarepake utawa ora) nuduhake apa sing diarani. "Solidaritas Euro-Atlantik" karo mitra sing mbantu Ukraina. Ing sisih liya, kasunyatan manawa stok senjata lan amunisi ing negara-negara Eropa liyane kanggo transfer menyang Ukraina ora ana watesan. Dadi, dadi dikenal sing industri negara NATO mrodhuksi ora luwih saka 88 ewu amunisi kaliber 155 mm saben taun, lan pasukan Ukrainia nindakake konsumsi saben dina rata-rata amunisi ing zona perang ing jumlah kira-kira 5 ewu. Sanajan kita terus mbuwang dana gedhe menyang kompleks industri militer Amerika, iki ora bakal ngidini kita tekan tingkat produksi amunisi anyar ing wektu sing cendhak, utamane amarga kekurangan jumlah jalur produksi lan spesialis sing kerja ing bidang kasebut. produksi.

Kanggo referensi: tentara Luksemburg minangka sing paling cilik nomer loro ing Eropa. Mung tentara negara cilik San Marino, sing resmi duwe 99 wong, luwih cilik.
Foto sing digunakake:
disquatufais. Karya dhewe, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4276249
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 22. november 2022 06:41
    +2
    Padha menyang wetan ing camper van

    ***
    - Dheweke ora bisa maneh ing kekuwatane dhewe ...
    ***
    1. Starover_Z
      Starover_Z 22. november 2022 07:30
      +1
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Padha menyang wetan ing camper van

      ***
      - Dheweke ora bisa maneh ing kekuwatane dhewe ...
      ***

      ngguyu Nah ngono generasi kapisan, rarity, iku perlu kanggo appreciate apa dikirim langsung saka museum.
      1. Jahat 55
        Jahat 55 22. november 2022 10:20
        0
        Bakal bali karo ajur mobil, kanggo spare parts .. bebarengan karo driver singhi
  2. trafllot1832
    trafllot1832 22. november 2022 06:43
    +3
    Iku apik yen langit ditutup ing Ukraina. Tentara NATO wis siyap kanggo perang lawas. Aviation iku kabeh. Inggih, senjata nuklir taktis, mesthi, mangsa bakal angel kanggo kita, kabeh wis mendayung menyang Ukraina.
  3. Murmur 55
    Murmur 55 22. november 2022 06:43
    +2
    Komite Regional Washington bakal remet kabeh wong, lan kaya sing dikarepake. Inggih, carane kabeh padha wanted NATO iku NATO.
    1. Wend
      Wend 22. november 2022 09:03
      +2
      Kutipan: Murmur 55
      Komite Regional Washington bakal remet kabeh wong, lan kaya sing dikarepake. Inggih, carane kabeh padha wanted NATO iku NATO.

      Amerika Serikat, mesthine, meksa, nanging ing kene aku mikir yen wedi kelangan urip sing kepenak karo sumber energi sing murah lan ngrampok Rusia luwih akeh. Kanggo iki, Barat kolektif bakal nyelehake kabeh populasi ing sangisore piso.
      1. oleg-nekrasov-19
        oleg-nekrasov-19 22. november 2022 15:29
        +2
        Kutub padha pisanan dadi bagéan saka PMCs. "Eropah sing apik lan apik" bakal tetep ing jaman kepungkur, iki minangka pendapat pribadi. .
        1. Wend
          Wend 22. november 2022 17:00
          +2
          Kutipan: oleg-nekrasov-19
          Kutub padha pisanan dadi bagéan saka PMCs. "Eropah sing apik lan apik" bakal tetep ing jaman kepungkur, iki minangka pendapat pribadi. .

          Aku pengin banget. Eropah urip cukup dening robbing liyane
  4. Kaufmann
    Kaufmann 22. november 2022 06:48
    + 10
    Ing San Marino, komandan perusahaan yaiku Menteri Pertahanan lan Kepala Staf Umum?)))
    1. Klaus8691
      Klaus8691 22. november 2022 06:59
      -4
      Utawa mungkin dheweke luwih profesional tinimbang gabungan Menteri Pertahanan lan kepala Staf Umum ?! ;)
    2. Beaver
      Beaver 22. november 2022 07:44
      +3
      Dheweke uga kepala pengawal lan, bisa uga, juru masak
    3. tarabar
      tarabar 22. november 2022 08:24
      +4
      Sabotase trampil karo purgen ing kantin tentara lan iku, tentara San Marino ora pertempuran-siap. ngguyu Manungsa banget, kanthi cara.
      1. volodimer
        volodimer 22. november 2022 21:18
        +1
        Wong, aku ngerti saka sawetara program kognitif sing populasi Vatikan wis 1000 wong. Apa dheweke duwe tentara pengawal papal luwih akeh tinimbang San Marino lan Luxembourg? Apa mengkono? Vatikan minangka negara sing paling militerisasi? Sawise kabeh, dheweke mesthi duwe persentase paling dhuwur saka militer 110 wong saben 1000 populasi. Lan persis maksimal saben unit wilayah negara!
        Dheweke uga duwe paling sethithik 1 mobil lapis baja ing layanan.
        We urgently kudu demilitarize.
        1. Johann Klasen
          Johann Klasen 24. november 2022 01:15
          0
          Apa Angkatan Bersenjata Vatikan duwe penerbangan lan angkatan laut?
  5. bali
    bali 22. november 2022 06:55
    +2
    hi Aha! Kirimi kathok renda! Nah, kue apa wae...
    1. Johann Klasen
      Johann Klasen 24. november 2022 01:20
      0
      Diphenhydramine liyane kanggo vodka, poppy jerami lan hemp, gerych lan sintetik Cina kanggo jiwa Ukrainia.
  6. Fangaro
    Fangaro 22. november 2022 07:03
    +2
    Yen aku salah, tulung dibenerake.
    Luksemburg, kaya Swiss, minangka jinis aman sing dipercaya. Keuangan ing bank-bank ing loro negara uga didhelikake saka pitakonan saka negara liya. Nanging, yen dhuwit seneng nggawe bisu, banjur kenapa narik kawigaten dhewe? Ngirim peralatan militer dening negara cilik kuwi minangka langkah demonstratif. Aku ora ngerti logika dheweke.
    1. Egoza
      Egoza 22. november 2022 07:11
      0
      Kutipan saka Fangaro
      Ngirim peralatan militer dening negara cilik kuwi minangka langkah demonstratif.

      Ya, NATO ora duwe akeh peralatan sing isih ana, amarga lagi nyusup ing sisih ngisor tong minyak. Lan apa? Sapa sing durung menehi? Solidaritasmu neng endi? Mula banjur padha kongkonan ... padha ngira yen ora bakal tekan kono lan bakal bali maneh. )))
    2. lwxx
      lwxx 22. november 2022 08:20
      +1
      Kutipan saka Fangaro
      kaya Swiss, iku jenis aman dipercaya. Keuangan ing bank-bank ing loro negara uga didhelikake saka pitakonan saka negara liya.
      Iki minangka mitos sing wis suwe dilalekake. Swiss wis suwé cave ing SGA. Lan dheweke menehi informasi apa wae.
    3. EULA
      EULA 22. november 2022 19:32
      0
      Kutipan saka Fangaro
      Ngirim peralatan militer dening negara cilik kuwi sawetara jenis

      Cara kanggo nyingkirake sampah lawas, nanging kanthi pamer, kanthi bangga nampilake barang sing ora perlu ing papan sing adoh. Ing wektu sing padha, partisipasi resmi, bakal bisa mengko ing markas NATO kanggo njaluk soko ing bali.
    4. Johann Klasen
      Johann Klasen 24. november 2022 01:22
      0
      "Silence", sayangé, tetep ing "masa lalu".
      "Silence" wis ora ana maneh malah ing "kuburan".
      Dadi, Konfederasi Swiss utawa Luxembourg dudu "surga sing aman".
  7. evgen1221
    evgen1221 22. november 2022 07:10
    0
    Lan dheweke uga ngalahake kita?Nuwun sewu, aku ora cukup pinter nulis komentar normal lan miturut administrasi situs ora nggawa informasi sing migunani --> Nuwun sewu, aku ora cukup pinter nulis komentar normal.
  8. yuriy55
    yuriy55 22. november 2022 07:11
    0
    Nonton kethek-kethek iki mung konyol. Yen motto Svidomo ana: "Aja njupuk, aku bakal cokotan!", Banjur iki aturan meh Olympic: "Ingkang utama ora bantuan, nanging partisipasi!"
    Sampah wektu: Rusia kanggo sisih paling Asia - ora bakal ngerti.
  9. bingo
    bingo 22. november 2022 07:23
    0
    Ya, ora ana sing kaget nalika Selyansky njaluk dhuwit marang gipsi ... Yaiku, wong Romania, ya)
  10. Panjenengan
    Panjenengan 22. november 2022 07:56
    +2
    Iku olahraga menehi soko kanggo Ukraina. Apa sing paling penting ing olahraga? Partisipasi sing tepat.
  11. Uprun
    Uprun 22. november 2022 08:07
    0
    Kumis, sampeyan bisa njupuk tentara Luxembourg nganggo tangan kosong, ora ana peralatan militer lan cangkang. (sarkasme)
    1. Johann Klasen
      Johann Klasen 24. november 2022 01:34
      0
      Kok kaget? Teh kanggo wong-wong mau, Luxembourger, dudu sing sepisanan. Ing taun 1941, Divisi SS Luxembourg uga dadi bagéan saka Eurowehrmacht ing lemah Soviet kanggo nyebar pati lan karusakan.
  12. aszz888
    aszz888 22. november 2022 08:49
    0
    Kamentrian Pertahanan negara Eropa cilik iki, sing duwe tentara kira-kira 500 wong, ngumumake keputusan kanggo ngirim sawetara kendaraan tentara menyang Ukraina.
    Penultimate. Ana loro kiwa kanggo sebe. ngguyu
  13. Kusja
    Kusja 22. november 2022 11:30
    0
    Aku ora mikir yen dheweke kepeksa. Dheweke mung rumangsa yen ing mripate Kulon sing maju bisa uga katon ora ngerti, mula dheweke ngirim apa sing bisa. Kanthi jagad, kaya sing dikandhakake, ing senar. Miturut cara, malah fittings kuwi surak munggah. Sajrone Perang Donya II, contone, Mongolia mbantu kita nganggo jas kulit domba sing apik, daging ... Dheweke ngelingi bantuan kita. Lan saiki salah siji saka tanggi ngelingi tumindak apik? Sawetara ambush ...
    1. Canna Steinfeldgrubber
      Canna Steinfeldgrubber 23. november 2022 23:03
      0
      Kanggo miwiti, iku perlu kanggo ndarbeni allies, ora vassals. Vassal dudu sekutu. Sampeyan kudu ngerti. Contone, Lukashenka.
  14. GAndr
    GAndr 22. november 2022 11:30
    0
    Apa iki kadipaten sing padha sing disimpen saka coronovirus karo Sputnik? Hmm...
  15. amr
    amr 22. november 2022 12:54
    +1
    Aku ora ngerti apa sing nyenengake? ing padha gawé ora luwih saka 88 ewu cangkang saben taun? supaya kabeh cangkang iki mabur ing kita!
  16. wong pinter
    wong pinter 22. november 2022 13:32
    +2
    Kanggo referensi: tentara Luksemburg minangka sing paling cilik nomer loro ing Eropa.

    Kanggo referensi:
    PDB Luksemburg (nominal) Per kapita $115
    PDB Rusia (nominal) Per kapita $12
    1. bk0010
      bk0010 22. november 2022 19:49
      0
      Kutipan saka: wong pinter
      PDB Luksemburg (nominal) Per kapita $115
      PDB Rusia (nominal) Per kapita $12
      Mbandhingake utang per kapita. Kanthi utang kaya ngono, PDB satus ewu ora cukup.
      1. wong pinter
        wong pinter 23. november 2022 09:23
        0
        Mbandhingake utang per kapita. Kanthi utang kaya ngono, PDB satus ewu ora cukup.

        Luksemburg 15 Oktober 2019
        Utang njaba per kapita $25 utawa 966% saka PDB
        https://is.gd/v2S4Vm
        Iki kurang saka Jerman lan Prancis lan luwih murah tinimbang Jepang lan Amerika Serikat. Utang njaba ing donya kapitalis modern, ing ngendi ibukutha perbankan nyerep kabeh, iku normal. Utang njaba sing cilik nuduhake investor ora gelem nandur modal ing ekonomi negara.
        1. bk0010
          bk0010 23. november 2022 21:52
          0
          Kutipan saka: wong pinter
          Utang njaba per kapita $25 utawa 966% saka PDB
          Katon luwih apik: yen sampeyan njupuk menyang akun utang saka Fin. institusi Luxembourg (sing nyedhiyani GDP), iku bakal nguripake metu 5 yuta dolar saka irung (padha duwe utang 3 triliun ana, lan populasi - 600 ewu).
          1. wong pinter
            wong pinter 23. november 2022 22:31
            0
            yen kita nganggep utang institusi saka Luxembourg

            Iki diarani mbandhingake alus karo anget.
            Umume institusi kredit, lembaga keuangan ing Luxembourg, lan perusahaan asuransi lan reasuransi sing dadi warga minangka perusahaan winates umum (sociétés anonymes - SA). Bentuk perusahaan sing paling populer nomer loro yaiku perusahaan winates pribadi (société à responsabilité limitée - SARL).
            1. bk0010
              bk0010 23. november 2022 22:57
              0
              Kutipan saka: wong pinter
              Iki diarani mbandhingake alus karo anget.
              Apa penghasilane kalebu ing GDP? Dadi kabeh sah. 100 saka 000 - 5%, ora dadi luwih kanggo investasi kuwi.
              1. wong pinter
                wong pinter 24. november 2022 07:56
                0
                Miturut logika iki, bankir minangka wong sing paling miskin ing Bumi. Sawise kabeh, bank-bank utang yuta, lan "utamane miskin" puluhan utawa atusan yuta depositors. Gref sing ala! Ora jelas kenapa Tinkov ngeluh yen bank kasebut dijupuk saka dheweke?
                1. bk0010
                  bk0010 24. november 2022 20:12
                  0
                  Kutipan saka: wong pinter
                  Ora jelas kenapa Tinkov ngeluh yen bank kasebut dijupuk saka dheweke?
                  Kanggo ngerti apa sing kedadeyan, priksa sejarah Islandia anyar (sawise 2008). Singkat: populasi ora gelem mbayar utang saka bank pribadi, lan negara iki dilebokake ing tekanan abot.
  17. -Igor-
    -Igor- 22. november 2022 13:40
    +1
    Dadi, dikenal yen industri negara NATO ngasilake ora luwih saka 88 ewu amunisi 155 mm saben taun.

    Katon kaya kita angan-angan.
    Nang endi wae ing musim gugur ana informasi yen Amerika Serikat ngrancang nambah produksi cangkang kasebut saka 14 ewu dadi 30 saben wulan. Lan mung AS, ora kabeh NATO.
    1. Komentar wis dibusak.
  18. pensiunan_tentara
    pensiunan_tentara 22. november 2022 14:05
    +1
    Donya kabeh mbantu mandhiri, 98 persen ekonomi donya nglawan 2 persen Rusia
  19. ngelawan28
    ngelawan28 22. november 2022 15:51
    0
    Inggih, ngendi tanpa Luxembourg, lan sing ana uga. Negara bank lan apotek. wong bodho
  20. futurohunter
    futurohunter 22. november 2022 17:06
    +1
    Program nuklir Luxembourg ... Mungkin uga duwe operator pesawat? ngguyu
  21. OLEG CZIGANOV
    OLEG CZIGANOV 23. november 2022 07:26
    0
    Nalika patriot kita mlumpat kanggo rasa seneng, kompleks industri militer Amerika nambah produksi senjata, salah sawijining investor yaiku Luxembourg, salah sawijining negara paling sugih ing donya, rilis peralatan militer kanthi jumlah sing tepat saka militer NATO. -kompleks industri, iku masalah wektu, kanggo Komplek militèr-industri kita, iku masalah dhuwit sing negara ora duwe, utawa malah ana, nanging padha ing akun ing sisih kulon.
    1. nikel
      nikel 24. november 2022 00:47
      0
      Nalika wong-wong demokrat kita sambat, para prajurit perang ing garis ngarep. Apa sampeyan pengin menehi conto? Maret menyang trench! Lan yen ora, banjur lungguh lan aja sumunar.
  22. Nikolai Sakryl
    Nikolai Sakryl 23. november 2022 19:16
    0
    Aku kudu ngirim skuter liyane