Review militèr

Drone serangan Ukraina: amunisi loitering, Bayraktar lan jet pengintai jarak jauh sing diowahi dadi rudal jelajah

35
Drone serangan Ukraina: amunisi loitering, Bayraktar lan jet pengintai jarak jauh sing diowahi dadi rudal jelajah

Saliyane UAV sing dirancang kanggo pengintaian, ngawasi medan perang lan nyetel tembakan artileri, formasi bersenjata Ukrainia aktif nggunakake serangan. drone.


Bebarengan karo "quadrics", asline diprodhuksi kanggo panggunaan sipil, yaiku kerajinan sing diadaptasi kanggo granat tangan gantung lan cara karusakan liyane, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe amunisi loitering khusus (drone kamikaze), pengintaian Turki lan kendaraan mogok. kelas menengah Bayraktar TB2 lan kendharaan udara tanpa awak jet jarak jauh. Pramuka buatan Soviet Tu-141 lan Tu-143 diowahi dadi rudal jelajah.

amunisi loitering


Wiwit 2014, pangembang UAV Ukrainia wis ngupayakake nggawe drone nganggo remot kontrol sing nggawa fragmentasi mbledhos dhuwur utawa hulu ledak kumulatif. Nanging, wiwit Februari 2022, ora ana amunisi sing diadopsi kanthi resmi dening Angkatan Bersenjata Ukraina.

Ing Mei 2022, informasi muncul babagan panggunaan "bom mabur" sing dikontrol remot Amerika saka kulawarga Switchblade ing operasi tempur ing wilayah Ukraina. Nganti saiki, Amerika mung nyedhiyakake dheweke menyang Inggris.

Dikenal yen tentara Ukraina nggunakake rong jinis amunisi: Switchblade 300 lan Switchblade 600.


Loitering Amunisi Switchblade 300

Drone kamikaze Switchblade 300 digawe dening AeroVironment ing 2011 miturut kontrak karo Departemen Pertahanan AS. Militer AS sing ditugasake ing Afghanistan pengin gegaman dipandu sing kompak lan relatif murah, cocok kanggo digawa dening personel militer sing mlaku mlaku, sing bisa nemtokake tenaga kerja musuh sing ndhelik ing lempitan terrain ing jarak sing ora bisa ditindakake kanggo senjata cilik. gaman, peluncur granat lan mortir.

Spesialis AeroVironment bisa nggawe piranti sing bisa digunakake kanthi motor listrik, sing dikarepake sanajan 12 taun sawise wiwitan produksi. Ing 2021, biaya siji drone Switchblade 300 udakara $6. Ing pertengahan musim panas 000, Angkatan Bersenjata Ukraina nampa paling ora 2022 drone kasebut. Paling ora 100 Switchblade 700 amunisi lampu loitering saiki wis ditransfer menyang Ukraina.


Switchblade 300 cilik lan entheng. Kanthi dawa 610 mm, bobot curb yaiku 2,5 kg. Seperangkat peralatan kanggo peluncuran lan panuntun luwih bobote: kompresor listrik sing dirancang kanggo diluncurake saka tabung peluncuran, lan peralatan remot kontrol. Ing irung drone ana kamera awan lan wengi. Warhead bisa dibandhingake ing fragmentasi karo granat tangan.

Sanajan pabrikan ujar manawa kabeh sing dibutuhake kanggo nggunakake amunisi Switchblade 300 gampang digawa dening infantri, biasane drone ing tabung peluncuran, kompresor lan terminal kontrol diangkut nganggo dalan. Saliyane versi portabel, ana instalasi multiply charged dipasang ing kendaraan HMMWV.


Bukak Switchblade 300

Sawise drone dibuwang dening udara sing dikompres saka tabung peluncuran, padha karo mortir cahya, swiwi lan buntut dibukak lan motor listrik diuripake. Kacepetan penerbangan maksimal bisa tekan 160 km / jam. Njelajah - 100 km / h. Jarak - 10 km. Drone bisa tetep ing udhara suwene 15 menit, sajrone wektu kasebut operator kudu ndeteksi lan nggayuh target, utawa menehi prentah supaya bisa njeblug hulu ledak kanthi aman ing udara.


Operator UAV Switchblade 300

Akurasi panuntun dhumateng Switchblade 300 UAV dhuwur, ing kondisi visibilitas sing apik, operator sing dilatih mlebu ing bunder kanthi diameter 1 m, dene zona karusakan sing terus-terusan dening shrapnel yaiku 6 m. bisa digunakake kanggo nyegat drones.

Ing Maret 2021, Komando Operasi Khusus AS nandatangani kontrak $26 yuta kanggo pasokan sistem serangan tanpa awak taktis Switchblade 600. Ing September 2022, dikenal manawa Pentagon nyedhiyakake $ 2,2 yuta kanggo tuku lan transfer drone kamikaze Switchblade 600 sabanjure menyang Ukraina Biaya siji piranti lan nomer kasebut ora diungkapake, nanging para ahli nulis manawa Switchblade 600 8-10 kaping luwih larang tinimbang Switchblade 300.


Loitering Amunisi Switchblade 600

Switchblade 600 amunisi loitering padha karo Switchblade 300, nanging luwih gedhe lan luwih abot. Boten kados model sadurungé, Switchblade 600 mbengung bisa èfèktif ngengingi target waja banget dilindhungi, kang dilengkapi karo Javelin ATGM warhead, lan wis sawetara luwih akeh lan durasi pesawat. Rega kanggo kinerja sing luwih apik yaiku kenaikan pirang-pirang massa wiwitan. Bobot curb "bom mabur" yaiku 22,7 kg. Set peralatan kontrol kanthi sumber daya bobote 54,4 kg.


Sawise diluncurake, Switchblade 600 bisa mlaku luwih saka 40 menit. Jarak saka stasiun kontrol tekan 40 km. Nalika nyerang, drone akselerasi nganti 185 km / jam. Kacepetan jelajah - 112 km / h. Switchblade 600 nggunakake teknologi abort target maneh, sing ngidini operator ngaso misi yen perlu lan banjur nyerang maneh target sadurunge utawa anyar.

Ing Oktober 2022, informasi muncul babagan panggunaan amunisi Warmate buatan Polandia dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Zaporozhye.


Loitering amunisi Warmate

Sanajan drone kamikaze Polandia iki ora maju kanthi teknis kaya piranti kulawarga Switchblade, nanging uga mbebayani kanggo prajurit Rusia.

Warmate menarik amarga bisa digunakake minangka UAV pengintaian taktis - kanggo nganakake pengintaian, kanggo mirsani lan ngenali macem-macem obyek, lan nalika dipasang karo fragmentasi, termobarik utawa hulu ledak kumulatif, bisa nyerang tenaga kerja, kendaraan, struktur teknik ringan. lan kendaraan lapis baja. Warhead fragmentasi bledosan dhuwur sing bobote 1 g ngemot 350 g bahan peledak lan, ing babagan efek ngrusak, bisa dibandhingake karo tambang 530 mm. Warhead kumulatif biasane nembus waja homogen 82 mm.


Komponen Sistem Warmate

Peluncuran piranti kasebut ditindakake kanthi nggunakake peluncuran pneumatik saka peluncur wadhah, sawise swiwi dipasang lan motor listrik diwiwiti.

Rentang sayap UAV Warmate yaiku 1,4 m, lan dawane 1,1 m, Bobot maksimal take-off yaiku 4 kg. Jangkoan kompleks kasebut 10 km, durasi barrage 30 menit, kacepetan maksimal 150 km / jam, ketinggian penerbangan maksimal 500 m.

Mbalik ing 2016, diumumake manawa perusahaan Chernihiv Chesara entuk lisensi kanggo UAV Warmate lan arep ngasilake kanthi jeneng Sokol. Nanging, ora ana data babagan produksi drone kasebut ing Ukraina.

Ing pungkasan taun kepungkur, dikenal manawa Ukroboronprom nyiapake kanggo ngasilake drone kamikaze jarak jauh. Ana alesan kanggo pracaya Shahed Ukrainia minangka UAV Enterprise E300 sing dirancang dening AeroDrone. Miturut Menteri Pertahanan Ukraina Oleksiy Reznikov, piranti kasebut nduweni jarak penerbangan luwih saka 3 km lan bisa nggawa hulu ledak sing bobote nganti 000 kg. Nanging nalika mabur menyang jarak maksimal, bobote beban tempur bakal luwih murah. Ing jaman kepungkur, AeroDrone wis ngrakit drone pertanian saka komponen sing diimpor.

Bayraktar TB2 pengintaian lan serangan UAV


Miturut The Military Balance, ing awal taun 2022, Ukraina duwe 12 drone Bayraktar TB2 (6 unit saben ing Angkatan Udara lan ing Angkatan Laut. penerbangan). Militer Ukraina nampa enem Bayraktar lan stasiun kontrol lemah pisanan ing Januari 2019. Biaya siji drone yaiku $ 3,4 yuta. Minangka asil sukses nggunakake Bayraktars dening tentara Azerbaijan ing Nagorno-Karabakh, pejabat Ukrainia nyatakake kepinginan kanggo tambahan tuku 48 drones liyane lan ngatur perakitan ing wilayah negara. Sawisé wiwitan konfrontasi bersenjata Rusia-Ukraina, Turki ngirim paling ora 30 Bayraktar liyane, sawetara ditransfer kanthi gratis.


Ukrainia UAV Bayraktar TB2

Penampilan Bayraktar TB2 UAV umume amarga ora gelem Amerika Serikat adol drone kelas menengah modern menyang Turki. Ngadhepi kabutuhan mendesak kanggo UAV kasebut, pamrentah Turki nggawe persetujuan karo Baykar Makina ing taun 2009 kanggo nyuplai drone pengintaian lan serangan.

Ing 2014, Bayraktar TB2 nyuwil rekor donya ing antarane kendaraan aerial tanpa awak ing kelas kanggo durasi penerbangan: ing dhuwur 8 km, yaiku 24 jam 34 menit.

Drone kanthi bobot lepas landas maksimal 650 kg dilengkapi mesin piston Rotax 912 sing muter baling-baling pusher pitch variabel. Dawane piranti kasebut 6,5 m, lebar sayap 12 m, tangki bahan bakar bisa nampung 300 liter bensin. Ing pesawat horisontal "Bayraktar" bisa akselerasi kanggo 222 km / h. Kacepetan jelajah - 130 km / h. Langit-langit praktis 8 m, dhuwur operasi 200 m. Jarak kontrol drone saka stasiun lemah Mobile GCS Baykar, sing ana ing wadhah universal ing sasis truk off-road, nganti 5 km.


Mobile GCS Baykar stasiun kontrol

Struktur kompleks penerbangan tanpa awak minangka standar kalebu: loro stasiun kontrol lemah seluler, loro generator diesel, dhukungan lemah lan fasilitas dhukungan, set suku cadang lan aksesoris lan kendaraan tambahan, enem UAV. Biaya kompleks kasebut yaiku $ 70 yuta, sing bisa dibandhingake karo rega rong pejuang F-16C Block 52.

Mripate Bayraktar yaiku platform optoelektronik stabil gyro Wescam MX-15D sing dikembangake dening perusahaan Amerika L3Harris Technologies Inc. Platform iki kalebu modul kamera ndjogo elektro-optik, modul kamera ndjogo infra merah lan designator target rangefinder laser sing digabung karo panrima GPS.


Platform optoelektronik Wescam MX-15D

Wescam MX-15D nduweni rong kamera TV warna. Salah sijine dirancang kanggo nindakake pengintaian pengawasan. Liyane kanggo deteksi target jarak jauh. Kamera kapindho dilengkapi lensa pointing nggoleki perbesaran dhuwur lan nduweni papat tingkat zoom tetep. Kamera iki ndadekake iku bisa kanggo ngenali kendaraan darat ing kadohan saka 50-70 km, lan ing kadohan saka 20 km sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas infantri bersenjata individu. Anane laser rangefinder-target designator ing unit puteran ngidini sebutan target ing kadohan nganti 20 km.

Bayraktar TB2 UAV uga bisa dilengkapi karo mini-radar karo AFAR, kang, ing kondisi visibilitas miskin, ngijini sampeyan kanggo ndeteksi peralatan camouflaged, utawa stasiun intelijen elektronik sing ndeteksi karya lan ndandani koordinat saka radar adhedhasar lemah.

Kanggo numpes target lemah, loro L-UMTAS ATGM dipandu laser digunakake. Dawane roket - 1,75 m Diameter - 160 mm. Bobot - 37,5 kg. Jarak tembak - nganti 8 km. Nanging luwih asring, bom pangeboman MAM-L lan MAM-C ukuran cilik digantung ing papat simpul underwing ing Bayraktar.


CAB MAM-L lan MAM-C ing hardpoints underwing UAV Bayraktar TB2

Bom sing dipandu laser ukuran cilik dirancang lan diprodhuksi dening perusahaan Turki Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret AS. Bisa dilengkapi karo macem-macem warhead lan minangka senjata presisi dhuwur kanthi CEP ora luwih saka 1 m.


Karakteristik Bom Udara MAM-L lan MAM-C sing bisa diatur

Baykar Makina ngaku yen fuselage drone, digawe saka serat karbon, Kevlar lan komposit hibrida, duwe RCS ora luwih saka 0,3 m2. Indikator iki kira-kira cocog karo visibilitas radar pesawat tempur F-5 Lightning II generasi kaping 35, lan mulane disimpulake yen Bayraktar minangka pesawat sing meh ora katon ing radar mungsuh. Nanging, ing praktik, sajrone perang ing Libya lan Nagorno-Karabakh, drone buatan Turki ing pirang-pirang kasus kasil dideteksi dening radar Rusia modern. Ing wektu sing padha, yen Bayraktar TB2 UAV mabur ing dhuwur, iku ora rentan kanggo MANPADS, ZRPK lan sistem pertahanan udhara jarak cendhak. Sistem pertahanan udara jarak menengah lan dawa modern bisa gampang ngrusak.

Wiwit dina pisanan konflik Rusia-Ukraina, Bayraktar TB2 UAV wis aktif digunakake kanggo pengintaian lan serangan. Senadyan tatanan pertempuran pasukan Rusia cukup jenuh karo sistem pertahanan udara, drone Ukrainia bisa sukses. Ing akun kasebut ana: kendaraan lapis baja sing rusak, sistem artileri, MLRS, sistem pertahanan udara seluler jarak cendhak lan medium, komando lan staf lan kendaraan komunikasi.

Kerugian pasukan Rusia saka senjata serangan udara utamane amarga kelangan kontrol pertahanan udara tentara nalika pawai, tingkat interaksi sing ora apik ing antarane macem-macem cabang militer, lan kekurangan pangerten dening personel target. lan tujuan. Alesan utama kanggo kerugian sing lara yaiku tingkat profesionalisme lan kesadaran sing kurang saka prentah kasebut, sing nyebabake kesalahan kritis ing perencanaan operasi.

Kajaba iku, "Bayraktars" nduweni peran penting ing acara-acara ing saubengé Pulo Zmeiny, sing minangka salah sawijining faktor sing ndadékaké "sikap muhibah."

Angkatan bersenjata Ukraina ing tahap tartamtu nyoba nggunakake drone Turki kanggo nyerang wilayah Rusia. Miturut sumber terbuka, telung Bayraktar ditembak dening pasukan pertahanan udara tanggal 26 lan 27 April ing wilayah Kursk lan Belgorod, lan siji liyane ing 1 Mei ing wilayah Kursk. Ing September 2022, mundhut UAV Bayraktar TB2 Ukrainia paling ora 10 unit.

Sawise baris konfrontasi bersenjata stabil, ora ana informasi babagan panggunaan "Bayraktars" Ukrainia kanggo serangan marang target lemah. Iki amarga kerentanan dhuwur saka drone kanthi kacepetan lan kurang maneuver kanggo sistem pertahanan udara jarak jauh lan pesawat tempur.

Saiki, drone buatan Turki sok-sok digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nindakake patroli lan penerbangan pengintaian ing wilayah sing resiko interception minimal.

Tu-141 lan Tu-143 pesawat pengintai jarak jauh tanpa awak diowahi dadi rudal jelajah


Minangka warisan saka Tentara Soviet, angkatan bersenjata Ukraina marisi sawetara rolas pesawat pengintaian tanpa awak Tu-141 lan Tu-143. UAV iki digawe kanggo pengintaian ing wilayah karo pertahanan udhara kuwat, padha utamané disebaraké ing tapel wates kulon USSR lan diprodhuksi ing Kharkov Aviation Plant, ing sambungan karo kang paling saka Tu-141 lan Tu-143 tetep ing Ukraina.

Pesawat pengintai tanpa awak Tu-141 lan Tu-143 duwe akeh sing padha ing njaba, nanging beda-beda ing dimensi geometris, bobot, jarak penerbangan, komposisi lan kemampuan peralatan pengintaian ing kapal. Kaloro piranti kasebut dibangun miturut skema "tanpa buntut" kanthi swiwi delta sing sithik kanthi sapuan ing pinggir 58 °, kanthi influx cilik ing bagian oyod. Ing ngarep fuselage ana destabilizer trapezoidal tetep sing nyedhiyakake wates stabilitas sing dibutuhake. PGO - disusun maneh ing lemah ing kisaran saka 0 ° nganti 8 °, gumantung saka pusat pesawat, kanthi sudut sapuan ing pinggir 41,3 °.


Ukrainia UAV Tu-141 ing peluncur ing pameran museum

Intake udara engine dumunung ing sadhuwure fuselage, luwih cedhak karo bagean buntut. Pengaturan kasebut ora mung bisa nyederhanakake piranti saka kompleks peluncuran, nanging uga nyuda visibilitas radar pesawat pengintai tanpa awak. Kanggo nyuda span swiwi sajrone transportasi, konsol sayap Tu-141 dialihake menyang posisi vertikal. Dawane Tu-141 yaiku 14,33 m, lan Tu-143 yaiku 8,6 m, lebar swiwine 3,88 meter lan 2,24 meter.


Persiapan kanggo peluncuran UAV Tu-141 Ukrainia

Tu-141 digunakake minangka bagéan saka kompleks pengintaian VR-2 Strizh. Saliyane drone, kalebu kendaraan sing dirancang kanggo ngisi bahan bakar lan nyiapake UAV kanggo diluncurake, peluncur ditarik, stand test lan hardware kanggo nggarap peralatan pengintaian. Kabeh unsur kompleks kasebut diselehake ing sasis seluler lan bisa pindhah ing dalan umum.


Peluncuran Tu-141 ditindakake kanthi nggunakake booster peluncuran solid-propelan, dipasang ing sisih ngisor fuselage. Kebangkrutan pesawat pengintai tanpa awak sawise ngrampungake misi kasebut ditindakake kanthi nggunakake sistem parasut sing ana ing fairing ing fuselage mburi ing ndhuwur nozzle mesin turbojet.

Pesawat pengintai tanpa awak Tu-141 saka seri sabanjure dilengkapi mesin turbojet KR-17A kanthi dorongan 2 kgf. Pesawat jet kanthi bobot take-off 000 kg, ing dhuwur 5 m, ngembangake kacepetan 370 km / jam lan jarak penerbangan 2 km. Ketinggian penerbangan minimal ing rute kasebut yaiku 000 m, langit-langit 1 m.


Tu-141 UAV dilengkapi peralatan navigasi sing sampurna kanggo wektu, kamera pangeboman, sistem pengintaian inframerah, lan liya sing ngidini nemtokake jinis lan koordinat radar operasi lan nindakake pengintaian radiasi ing wilayah kasebut. Ing rute kasebut, pesawat pengintai tanpa awak dikontrol dening autopilot, maneuver lan ngaktifake lan mateni peralatan pengintaian ditindakake miturut program sing wis ditemtokake.

Secara total, saka 1979 nganti 1989, 152 pesawat pengintai Tu-141 dibangun ing Kharkov. Miturut data referensi, Ukraina duwe sekitar 50 drone jinis iki.

Miturut rencana tata letak lan solusi teknis, Tu-143 pengintaian kendaraan aerial tanpa awak, kaya-kaya, salinan sing dikurangi saka Tu-141. Penerbangan sukses pisanan saka Tu-143 ditindakake ing Desember 1970. Adoption resmi Tu-143 ditindakake ing taun 1976.


UAV Tu-143 ing pameran museum

Pesawat pengintai tanpa awak kanthi bobot peluncuran 1 kg diluncurake saka peluncur seluler adhedhasar traktor roda BAZ-230MB. Muat Tu-135 menyang peluncur lan evakuasi saka situs kebangkrutan ditindakake kanthi nggunakake kendaraan transportasi.


Ngunggahake kendaraan pengintaian Tu-143 menyang transportasi lan peluncur SPU-143 nggunakake kendaraan transportasi lan muat TZM-143

Pangopènan UAV lan persiapan kanggo diluncurake ditindakake kanthi nggunakake kompleks kontrol lan verifikasi, tanker, crane truk, petugas pemadam kebakaran lan truk. Persiapan prelaunch njupuk kira-kira 15 menit. Sanalika sadurunge diluncurake, mesin propulsi turbojet TRZ-117 diluncurake kanthi dorongan maksimal 640 kgf, sawise pesawat pengintaian tanpa awak diluncurake nggunakake booster bahan bakar padat.


Penerbangan Tu-143 ditindakake ing rute sing diprogram kanthi nggunakake sistem kontrol otomatis, sing kalebu autopilot, altimeter radio lan meter kacepetan. Reconnaissance UAV bisa mabur ing dhuwur kurang ing kacepetan nganti 950 km / h, kalebu ing wilayah karo terrain angel. Komplek VR-3 "Reis" karo UAV Tu-143 nyedhiyakake pengintaian udara taktis ing wayah awan nganti jerone 60-70 km saka garis ngarep nggunakake foto, peralatan televisi lan peralatan pengintaian latar mburi radiasi. Resepsi gambar televisi bisa ditindakake kanthi jarak 30-40 km saka kamar kontrol lemah.

Sadurunge kebangkrutan ing wilayah tartamtu, Tu-143, bebarengan karo mati engine, digawe gunung, sawise kang sistem loro-tataran parachute-reaktif lan landing gear. Panelusuran situs kebangkrutan kanggo pesawat pengintai tanpa awak ditindakake miturut sinyal saka beacon radio onboard. Sabanjure, wadhah kanthi informasi intelijen dicekel lan UAV dikirim menyang posisi teknis kanggo nyiapake panggunaan maneh. Pangolahan bahan fotografi ditindakake ing titik seluler kanggo nampa lan dekripsi informasi intelijen, sawise transmisi cepet data sing ditampa liwat saluran komunikasi dipastikan.

Miturut informasi sing diterbitake ing sumber terbuka, njupuk prototipe sing dimaksudake kanggo tes, luwih saka 1973 Tu-1989 dibangun antarane 950 lan 143. Ing taun 2014, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe 66 Tu-143 sing dibuwang (sing paling akeh disimpen).

UAV pengintaian Ukraina Tu-141 lan Tu-143 digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina sajrone pertempuran ing sisih wétan negara kasebut ing 2014-2015. Operasi kasebut dipasrahake menyang skuadron kapisah 321 pesawat pengintai tanpa awak sing dipasang ing desa Raukhovka, distrik Berezovsky, wilayah Odessa.

Drone digunakake kanggo motret posisi milisi, pengintaian area luwih saka 250 hektar. Sampeyan bisa ndandani babagan 000 obyek, kalebu 200 checkpoints lan luwih saka 48 fasilitas infrastruktur (jembatan, bendungan, persimpangan, bagean dalan). Nanging, amarga obsolescence moral lan fisik instrumentasi Soviet-digawe, pengintaian nyata-wektu mokal. Interval wektu saka wayahe njupuk kanggo deciphering lan nggunakake data bisa dadi pinunjul, kang umume depreciated asil saka pengintaian sortie. Sawetara drone pengintaian Ukrainia ilang sajrone misi kasebut.


Nanging, panggunaan UAV sing katon ora ana harapan dening angkatan bersenjata Ukraina ora mandheg ing kono. Latihan pungkasan nggunakake Tu-141 lan Tu-143 ditindakake ing wulan Juni 2021, nalika dadi target latihan kanggo petungan pertahanan udara.

Malah ing tataran desain Tu-141 lan Tu-143, pilihan nggawe rudal jelajah adhedhasar wong-wong mau dianggep, nanging iki ora dileksanakake ing USSR. Nanging, Ukraina bali menyang idea iki. Ing Desember 2022, pesawat pengintai tanpa awak jet Ukraina sing dilengkapi hulu ledak nyerang lapangan udara para pengebom jarak jauh Rusia. Iku nuduhake yen saka pangkalan udara Dyagilevo menyang wilayah sing dikuwasani Ukraina kira-kira 500 km, lan menyang pangkalan udara ing Engels - udakara 700 km. Akibat serangan kasebut, sawetara pesawat rusak, infrastruktur lemah rusak, lan ana sing tiwas lan tatu.

Ngelingi kasunyatan manawa jarak penerbangan Tu-143 kira-kira 200 km, paling kamungkinan, UAV Tu-141 abot kanthi jarak penerbangan sekitar 1 km digunakake kanggo serangan ing pangkalan udara.


Iku cukup ketok sing Tu-141 wis ngalami akèh owah-owahan gedhe kanggo diowahi dadi rudal layaran. Peralatan pengintaian lan navigasi Soviet sing akeh banget lan abot diganti karo sistem navigasi modern sing mbenerake rute penerbangan adhedhasar sinyal saka sistem posisi satelit. Ketoke, drone kasebut uga dilengkapi laser kanthi tliti dhuwur utawa altimeter radar, sing bisa mabur ing papan sing dhuwur banget. Spasi sing dikosongake ing kompartemen peralatan pengintaian digunakake kanggo nyelehake muatan bledosan, sing, miturut laporan sing durung dikonfirmasi, yaiku 80-120 kg.

Ngelingi sing sawetara maksimum Tu-141 kurang saka iku bisa mabur sadurunge bahan bakar rampung digunakake munggah, isih ana jumlah cukup saka kerosene aviation ing Papan rudal layaran improvised, lan iki bisa Ngartekno nambah efek ngrusak.

Kemungkinan countermeasures marang UAV serangan Ukraina


Sistem pertahanan udara jarak menengah lan jarak jauh Rusia, kanthi organisasi kerja tempur normal, bisa sukses nglawan UAV Bayraktar TB2, lan saiki, piranti jinis iki arang banget muncul ing zona pertempuran.

Nanging, kahanan bisa owah yen Angkatan Bersenjata Ukraina nampa UAV Amerika MQ-1C Grey Eagle utawa MQ-9 Reaper, sing saiki lagi dirundingake.

Drone tempur MQ-1C Grey luwih unggul tinimbang Bayraktar Turki lan bisa nggawa misil AGM-114 Hellfire lan bom dipandu GBU-44 / B Viper Strike. Turboprop MQ-9 Reaper duweni potensi serangan sing luwih dhuwur.


Ing swiwine Reaper, sampeyan bisa nggantung bom JDAM luwes 225 kg kanthi jarak perencanaan luwih saka 20 km. Drone kanthi gaman kasebut bisa nyerang tanpa mlebu wilayah jangkoan pertahanan udara militer.

Ing kahanan iki, pejuang Su-35S kanthi rudal jarak jauh bisa mbantu. Nanging iki perlu kanggo ngatur watch ing udhara, kang, diwenehi nomer pejuang saka jinis iki lan dawa garis kontak, ora nyata.

Kajaba iku, pejuang mesthi mbutuhake dhukungan saka pesawat AWACS, lan Angkatan Udara Rusia ora nindakake kanthi apik. Sampeyan uga kudu dicathet yen wiwit Mei 2022, pesawat tempur berawak kita wis beroperasi utamane ing garis ngarep, ora luwih jero menyang wilayah sing dikuwasani mungsuh.

Secara teoritis, nglawan drone kanthi rudal sing dipandu lan bom luncur, cara pertempuran sing efektif yaiku nyegah gangguan saluran kontrol UAV lan sinyal saka sistem navigasi satelit GPS. Nanging, perlu dingerteni manawa perang elektronik "omnipotent" sing dipromosikan kanthi aktif ing praktik kasebut ora efektif kaya sing dikarepake.

Ing kahanan pertempuran nyata, ing tabrakan karo senjata Western modern, iku ternyata ora akeh banget peralatan tenan digunakake. Kajaba iku, sawise sawetara kedadean sing ora nyenengake, komando Rusia wiwit ngindhari stasiun jamming ing garis ngarep. Iki dikonfirmasi kanthi nyatane yen saiki wis suwe ora bisa menehi counter nyata kanggo drone kamikaze lan misil dipandu GMLRS sing ditembakake dening instalasi M270 MLRS, M142 HIMARS lan MARS II.

Ing acara sing mungsuh wiwit massively nggunakake analog dhewe saka Shahid, lan iku bisa kanggo nggawe produksi senjata kuwi karo support Western nyedhaki cepet, fasilitas nimbali udhara Russian bisa nemokake dhewe ing posisi banget angel. Minangka pengalaman Ukrainia nuduhake, iku ekonomi arang banget ora klebu nalar kanggo nglampahi rudal anti-pesawat senilai luwih saka $20 yuta ing drone worth watara $000.

Malah saiki, meh saben dina ana informasi babagan operasi sistem pertahanan udara ing Crimea, ing wilayah Belgorod lan Kursk. Mesthine, kutha-kutha gedhe Rusia saka "bom mabur" bisa ditutupi dening "Torami", "Shells", "Tunguskas" lan kompleks militèr seluler jarak cendhak liyane, sing nduweni biaya senjata dibandhingake karo "Buk", S- 300P / V lan S -400 ora apik banget. Nanging ing kasus iki, sampeyan kudu mbusak sebagian besar pertahanan udara militer saka ngarep.

Indikatif banget yaiku tamparan ing bentuk serangan bola-bali ing lapangan udara ing jero wilayah Rusia.

Drone Tu-141 sing lawas banget bisa nutupi atusan kilometer tanpa dideteksi lan dicegat. Iku medeni kanggo mbayangno apa sing bisa kelakon yen target serangan UAV abot mungsuh dudu lapangan udara "ahli strategi", nanging pembangkit listrik tenaga nuklir, bendungan hidroelektrik gedhe utawa pabrik kimia sing nggunakake zat beracun.

Ing wektu iki, nalika Swifts Ukrainia mabur kanthi bebas ing sisih tengah Rusia, S-300P sing ana digunakake kanggo ngebom target lemah.

Cetha yen ing kahanan saiki, saliyane kanggo nguatake sistem pertahanan udara ing saubengé fasilitas kritis, perlu kanggo nggoleki cara kanggo mungkasi permusuhan kanthi cepet.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Kendaraan udara tanpa awak saka angkatan bersenjata Ukraina
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wildcat
    Wildcat 10 Januari 2023 05:48
    + 10
    hi
    Minangka tansah, artikel menarik!

    IMHO, mesthine, nanging mitra Turki sing dikasihi (sing menehi energi nuklir, hub gas lan S400) ora diwatesi karo Bayraktars, MLRS lan mobil lapis baja kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Ana sawetara video saka Angkatan Bersenjata Ukraina (Aku ora bakal nyeret kene), ing ngendi IMHO Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake kaya drone Karga kamikaze. Bisa uga iki Kargu (nanging ora bisa ngilangi drone "rampung file" saka Ali Express).

    Nanging, kahanan bisa owah yen Angkatan Bersenjata Ukraina nampa UAV Amerika MQ-1C Grey Eagle utawa MQ-9 Reaper, sing saiki lagi dirundingake.
    IMHO, padha ora kamungkinan kanggo menehi wong, sanajan Ukrainians takon. Yen aku ngerti kanthi bener, mula Amerika ora pengin nglilani sapa wae (sanajan wis menehi sekutu sing wis kabukten) menyang sistem kontrol drone kasebut.
    Ya, lan "drone gedhe" larang regane, rentan kanggo serangan pertahanan udara tempur / jarak jauh.
    Paling kamungkinan, minangka bener nyatet ing artikel, kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nambah jumlah lan kualitas "medan perang", pengintaian lan kejut drones - mirah lan akeh.
    ... mungsuh bakal miwiti massively nggunakake analog dhewe saka Shahid, lan iku bisa kanggo nggawe produksi senjata kuwi kanthi dhukungan Western cukup cepet.
    IMHO, dheweke bakal "miwiti riveting" ing Polandia utawa Republik Ceko sing padha (sawetara perusahaan "penggemar" wis muncul ing loro negara kasebut), lan kanggo "alasan", kaya cangkang 122-152 mm, dheweke bakal ngaku yen dheweke dikumpulake ing Ukraina.

    kutha-kutha gedhe Rusia saka "bom mabur" bisa ditutupi dening "Torami", "Cangkang", "Tunguskas" lan komplek militèr seluler jarak cendhak liyane
    Sayange yen kita ora "rampung" cangkang 30mm kanthi detonasi remot, IMHO, iki bakal dadi cara sing cocog kanggo ngatasi drone lan target sing luwih dhuwur.
    Baikal lan DerivationAir Defense ing faktor wangun 57 mm bakal luwih apik, nanging ... ora katon.
    Miturut cara, misale jek sing kanggo Thors, Shells lan Tungusok padha arep ngrampungake "rudal jarak cendhak murah" khusus marang drones, lan padha wis "digawa liwat parade". Lan aneh yen ing negara kita Shilki ora aggravated ing syarat-syarat SLA lan MANPADS - solusi ketok, paling kanggo wilayah mburi.

    Ing tataran desain Tu-141 lan Tu-143, pilihan kanggo nggawe rudal jelajah adhedhasar wong-wong mau dianggep, nanging iki ora dileksanakake ing USSR.
    Iku apik yen APU duwe sawetara! IMHO, iku dipercaya sing Ukraina bakal bisa kanggo miwiti produksi analog, iki ora Shaheda kanggo ngumpul saka "teken, Pak, modul GPS lan mesin Jerman."
    1. Sipil
      Sipil 10 Januari 2023 08:40
      -1
      Amerika Serikat wis arep nransfer Gray Eagle, ketoke lagi rampung ing hahlov.
    2. Bongo
      10 Januari 2023 10:10
      +6
      Здравствуйте!
      Kutipan saka wildcat
      Minangka tansah, artikel menarik!

      ombenan
      Kutipan saka wildcat
      IMHO, mesthi, nanging mitra Turki sing dikasihi (sing menehi energi nuklir, hub gas lan S400) ora diwatesi karo Bayraktars, MLRS lan mobil lapis baja kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.

      Erdogan mung duwe kanca siji - awake dhewe. Sanajan akeh cara padha karo "raja" kita, iki ora ateges Erdogan ora bakal "nyuduk piso ing mburi" maneh.
      Kutipan saka wildcat
      IMHO, padha ora kamungkinan kanggo menehi wong, sanajan Ukrainians takon.

      Ing kene aku ora bakal dadi kategoris, nganti saiki dheweke uga ora gelem nyedhiyakake kendaraan lapis baja lan Patriot.
      Kutipan saka wildcat
      Ya, lan "drone gedhe" larang regane, rentan kanggo serangan pertahanan udara tempur / jarak jauh.

      Ing tataran pisanan saka "SVO" "Bayraktars" tumindak banget sukses. Yen kita nganggep spesifik teater lan nggunakake JDAM, mula drone "gedhe" ora gampang ngrugekke.
      Kutipan saka wildcat
      IMHO, dheweke bakal "miwiti riveting" ing Polandia utawa Republik Ceko sing padha (sawetara perusahaan "penggemar" wis muncul ing loro negara kasebut), lan kanggo "alasan", kaya cangkang 122-152 mm, dheweke bakal ngaku yen dheweke dikumpulake ing Ukraina.

      Kanthi iki aku pancen setuju! ya
      Kutipan saka wildcat
      Sayange yen kita ora "rampung" cangkang 30mm kanthi detonasi remot, IMHO, iki bakal dadi cara sing cocog kanggo ngatasi drone lan target sing luwih dhuwur.

      Secara objektif, faktor isi 30mm kurang banget. Miturut kritéria "efektivitas biaya", cangkang 45-57-mm luwih disenengi.
      Kutipan saka wildcat
      Miturut cara, misale jek sing kanggo Thors, Shells lan Tungusok padha arep ngrampungake "rudal jarak cendhak murah" khusus marang drones, lan padha wis "digawa liwat parade".

      Kanggo "Thors" ora mungkin kelas sistem pertahanan udara sing salah. "Tunguska" kanggo iki kudu dimodernisasi kanthi serius. Sing paling optimal yaiku "Shell", nanging ketoke, kabeh durung maju ngluwihi "tataran kertas" lan tata letak.
      Kutipan saka wildcat
      Lan aneh yen ing negara kita Shilki ora aggravated ing syarat-syarat SLA lan MANPADS - solusi ketok, paling kanggo wilayah mburi.

      Padha nyoba kanggo modernize sawetara bagéan saka "Shilok" Nanging ketoke: "game ora worth lilin." Produksi "Shilok" rampung ing awal 80s, kanggo modernisasi kualitas tenan, kakehan kudu diganti.
      Kutipan saka wildcat
      Iku apik sing APU wis sawetara wong! IMHO, Ukraina ora mungkin bisa miwiti produksi analog

      Tu-141, miturut prakiraanku, isih ana rong lusin. Nanging aku ora bakal santai, ing jangka panjang, Ukraina duwe kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe rudal jelajah kanthi mesin turbojet.
      1. Zufei
        Zufei 10 Januari 2023 11:55
        +6
        Kanggo bebener, Geranium-2 uga dudu produk domestik asli.
    3. Panjenengan
      Panjenengan 12 Januari 2023 04:23
      +1
      Kutipan saka wildcat
      nanging mitra Turki sing dikasihi (sing menehi energi nuklir, hub gas lan S400) ora diwatesi ing Bayraktars, MLRS lan mobil lapis baja kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.

      Tanggal 26 Desember, wong Turki mandheg nerbitake visa kanggo warga Rusia. Dheweke mandheg ngetokake ijin panggonan, kabeh wong sing wis duwe ijin panggonan dijaluk ninggalake negara kasebut sajrone 10 dina. Basis hubungan ala karo Rusia. Ing media kita muncul saiki.
      Jester ngerti apa sing dikarepake.
  2. Komentar wis dibusak.
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 10 Januari 2023 06:17
      +9
      Kutipan saka srelock
      PS. Tembak kanggo adus.

      Karakter kaya sampeyan kok kita ana ing ngendi. negatif
  3. 3x3z simpen
    3x3z simpen 10 Januari 2023 08:18
    +6
    Luwih tiba ing futurologi, aku mikir manawa ora bisa ngilangi tampilan Bayraktar Akıncı paling anyar ing Angkatan Bersenjata Ukraina, sing dadi produksi ing pertengahan taun kepungkur. Kajaba iku, mesin AI-450S sing dilengkapi UAV iki diprodhuksi dening MotorSich.
    Matur nuwun, Sergey!
    1. Bongo
      10 Januari 2023 10:13
      +5
      Anton, hello! ombenan
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Luwih tiba ing futurologi, aku mikir manawa ora bisa ngilangi tampilan Bayraktar Akıncı paling anyar ing Angkatan Bersenjata Ukraina, sing dadi produksi ing pertengahan taun kepungkur. Kajaba iku, mesin AI-450S sing dilengkapi UAV iki diprodhuksi dening MotorSich.

      Aku ora nyebutake piranti iki, nanging ing jangka panjang, katon Bayraktar Akıncı ing layanan karo angkatan udara Ukrainia bisa uga. ya
  4. skeptis jahat
    skeptis jahat 10 Januari 2023 09:20
    0
    Minangka review, artikel kasebut ora ala, nanging jelas yen materi kasebut diklumpukake mung ing permukaan jaringan, lan segmen sing nganggo basa Rusia. Kanggo TV2 sing padha, informasi ing sawetara panggonan ora akurat / ora lengkap.
    1. Bongo
      10 Januari 2023 10:17
      +5
      Здравствуйте!
      Quote: skeptis jahat
      nanging cetha yen materi kasebut diklumpukake mung ing permukaan jaringan, lan segmen sing nganggo basa Rusia

      Umume ... nanging misale jek informasi iki cukup kanggo para pamaca umum duwe gagasan babagan subyek sing dipikirake.
      Quote: skeptis jahat
      Kanggo TV2 sing padha, informasi ing sawetara panggonan ora akurat / ora lengkap

      Timur, aku bakal ngucapke matur nuwun banget kanggo sampeyan yen sampeyan nemokake bisa nuduhake apa persis "informasi ora akurat / ora lengkap"
      1. skeptis jahat
        skeptis jahat 10 Januari 2023 11:53
        +5
        Hello Sergey.
        Ya, aku rumangsa ora perlu kanggo nerangake manawa para pamaca manawa biaya kasebut minangka pilihan sing selektif, yen ora, thanks kanggo Wikipedia, kabeh wong duwe pendapat sing kuat yen wiwit Ukraina (lan Polandia) pangiriman sing sampeyan jelasake biaya 67-69-70 yuta (sumber beda jeneng tokoh beda), banjur iki rega. Kanggo Romania, contone, 50 yuta, lan kanggo Azerbaijan 15-17. Politik, korupsi, solvency, lan pungkasane jumlah amunisi minangka faktor sing mbentuk biaya final saka kontrak tartamtu. Yen kita ngomong babagan biaya UAV dhewe tanpa infrastruktur, banjur ing 7 taun mudhun saka $ 5,5 yuta dadi $ 2,1 yuta. yuta . Uga, konsep peralatan standar rada salah, amarga salah siji opsi digunakake karo 1,3 drones saben stasiun kontrol, utawa karo 3 drones. Platform optik-elektronik dikembangake ora dening Amerika, nanging dening Kanada (paten kanggo platform Knox Leavitt, pangembangan lan produksi sistem ditindakake ing rong perusahaan ing Burlington, Ontario, lan desain lan produksi lensa sing rinci yaiku ditindakake ing Don Mills ( pinggiran kutha Toronto)). Wiwit 6 (aku ora ngelingi taun sing tepat ing kene), dudu optik Kanada, nanging sing Turki (Aselsan CATS) dipasang ing TV2021. Kanggo Ukraina, pangiriman pungkasan dadi tanpa optik (ing panjalukan saka panuku), amarga Kanada nggawe pangecualian kanggo adhine lan ngirim OEP langsung menyang Ukraina kanggo retrofitting.
        Zoom 4-langkah mung kanggo optik Turki (bidang tampilan: 0.5 ° - 0.9 ° - 3.2 ° - 30 °), Kanada duwe zoom optik lancar ing sawetara (gumantung sensor) 26.7 ° - 0.54 °, 35.5 ° - 1.2 ° , 31.2° - 1.2°, 31.2° - 1.8°, 40.8° - 2.4° (sanajan ana prasetel).
        "Sampeyan bisa ndeleng kanthi apik ing infantri bersenjata individu" saka 15 km - iki langsung diwenehi nomer ing jeneng model kabeh baris Veskam MX - 10, 15, 20 ... - iki jangkoan pengintaian.
        Dheweke ora kejawab BOZOK lan kompatibilitas karo Cirit ing dhaptar senjata (amarga Amerika Serikat malah nganggep nransfer APKWS menyang Ukraina)
        hi
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 10 Januari 2023 12:49
          +1
          Kanggo Azerbaijan, dheweke nuduhake biaya kanggo siji set; kanggo mbandhingake sing padha karo angka liyane, kontrak kasebut kudu dikali loro.
        2. Bongo
          11 Januari 2023 03:38
          +3
          Timur, ora kabeh sing sampeyan jelasake bener kanggo Ukraina! Nanging ing kasus apa wae, aku matur nuwun kanggo jawaban sing rinci! hi
  5. Ryazanets87
    Ryazanets87 10 Januari 2023 11:44
    -3
    Cetha yen ing kahanan saiki, saliyane kanggo nguatake sistem pertahanan udara ing saubengé fasilitas kritis, perlu kanggo nggoleki cara kanggo mungkasi permusuhan kanthi cepet.

    Inggih, i.e. ngakoni kekalahan militer lan mlebu nyerah? Lan entuk kabeh sing kudu ditindakake kanggo pilihan kasebut. Ora ana cara nyata liyane kanggo Rusia "mandheg sanalika bisa".
    Ing asas, pamaréntah Federasi Rusia saiki siap kanggo tentrem karo "nyimpen pasuryan", nanging "dear partners" duwe pendapat rada beda.
    1. Wildcat
      Wildcat 10 Januari 2023 16:59
      +6
      "mitra sing ditresnani" duwe pendapat sing rada beda.
      mitra ingkang kinurmatan gadhah pamanggih bilih bab-bab ingkang boten nyenengaken saged dipuntindakaken dhateng kita.
      Dadi ora nyenengake yen pemodal pro-pemerintah "mikir ide iki":
      ""Kita kudu mikir babagan carane ora nambah backlog ing telung nganti limang taun sabanjure. Menapa malih, lag punika dudu saking Eropa lan dudu saking China, nanging saking Indonesia, Vietnam, negara-negara Timur Tengahsing saiki aktif banget ngleksanakake rega minyak dhuwur menyang transformasi ekonomi""
      Videoproof:
  6. garik77
    garik77 10 Januari 2023 14:48
    -5
    Kutipan saka wildcat
    IMHO, mesthi, nanging mitra Turki sing dikasihi (sing menehi energi nuklir, hub gas lan S400) ora diwatesi karo Bayraktars, MLRS lan mobil lapis baja kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Mesthine kita nggawe tetenger ing piranti lunak, sing ora kalebu panggunaan sistem pertahanan udara kasebut marang kita. Inggih, perdagangan gas liwat Turki ora luwih ala tinimbang perdagangan gas liwat Ukraina. Kene, salah siji rampung nutup koridor gas kulon, utawa sijine munggah karo. Kita ora duwe cara liya, bisa uga ing limang taun bakal ana armada tanker lan tanduran kanggo LNG, banjur kita bakal mimpin irung.
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 10 Januari 2023 16:12
      +3
      Kapethik saka: garik77
      Mesthine kita nggawe tetenger ing piranti lunak, sing ora kalebu panggunaan sistem pertahanan udara kasebut marang kita.

      Penghakiman naif... wassat
      Wacanen iki
      https://topwar.ru/166415-postavka-rossijskih-zrs-s-400-v-turciju-i-vozmozhnye-posledstvija-jetogo-shaga.html
  7. garik77
    garik77 10 Januari 2023 16:30
    -5
    Kutipan saka: zyablik.olga
    Penghakiman naif...

    Kepiye carane bisa nerangake iki kanggo sampeyan ... Anane tab piranti lunak minangka praktik umum saiki nalika ngedol senjata berteknologi tinggi. Isin ora ngerti bab kuwi.
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 10 Januari 2023 17:10
      +3
      Kapethik saka: garik77
      Kutipan saka: zyablik.olga
      Penghakiman naif...

      Kepiye carane bisa nerangake iki kanggo sampeyan ... Anane tab piranti lunak minangka praktik umum saiki nalika ngedol senjata berteknologi tinggi. Isin ora ngerti bab kuwi.

      Iku isin kanggo ngadili soko sing sampeyan dudu ahli ...
  8. Pavel57
    Pavel57 10 Januari 2023 17:36
    -4
    Penulis - Ing wektu iki, nalika Ukrainia Swifts mabur kanthi bebas ing sisih tengah Rusia, S-300P sing ana digunakake kanggo murub ing target lemah.

    Apa ora iki palsu?
    1. Bongo
      11 Januari 2023 03:37
      +3
      Kutipan saka Pavel57
      Apa ora iki palsu?

      Iki dudu sing sepisanan sampeyan takon pitakonan sing sampeyan bisa nemokake jawaban dhewe. Aku pracaya marang kowe!
  9. Uno
    Uno 10 Januari 2023 20:46
    -2
    Ya, wis ana akeh UAV kamikaze sing digawe omah lan ora ana sing nyebutake PD-2. Artikel kasebut ora lengkap, malah ing kene luwih rinci https://topwar.ru/207976-bespilotnye-letatelnye-apparaty-vooruzhennyh-sil-ukrainy.html
    1. Bongo
      11 Januari 2023 03:34
      +3
      Kutipan saka Uno
      Ya, wis ana akeh UAV kamikaze sing digawe omah lan ora ana sing nyebutake PD-2. Artikel kasebut ora lengkap, malah ing kene luwih rinci https://topwar.ru/207976-bespilotnye-letatelnye-apparaty-vooruzhennyh-sil-ukrainy.html

      Sampeyan menehi link menyang bagean pisanan saka review, yen maca loro bagean kasebut kanthi teliti, lan thoughtfully, banjur iki mesthi ora bakal kelakon.
  10. garik77
    garik77 11 Januari 2023 01:26
    -4
    Kutipan saka: zyablik.olga
    Iku isin kanggo ngadili soko sing sampeyan dudu ahli ...

    Kene sampeyan umume dening ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 11 Januari 2023 02:05
      +1
      Kapethik saka: garik77
      Kene sampeyan umume dening

      Oh, spesialis, tulung marang wong wadon sing bodho lan ora ngerti apa-apa, kepiye sampeyan rencana ngetrapake manajemen "tetenger" ing stasiun panuntun lan pos komando seluler sing ora duwe akses menyang jaringan eksternal lan sesambungan karo saben liyane lan pranala sing luwih dhuwur karo proteksi kriptografi? Aku uga banget kasengsem ing sapa sing bakal nanggung biaya kanggo mbayar utang Turki yen "tetenger" ditemokake ing unsur S-400 sing diimpor dening Turki, sing mesthi nglanggar syarat kontrak? Aku ngarep-arep respon rinci.
  11. Etoya
    Etoya 11 Januari 2023 04:11
    +3
    Luwih becik tinimbang Laksamana Kuznetsov, sing tansah didandani - dheweke nggawe jalur perakitan drone, umpamane, para pamburu pancen ora bakal ngganggu kita saiki.
  12. Reklastik
    Reklastik 15 Januari 2023 10:14
    -3
    Pejuang Su-35S bisa mbantu ing kahanan iki.
    - Mungkin Po-2 bakal bali menyang layanan? eseman
  13. engi
    engi 17 Januari 2023 21:15
    0
    Ukrainia dhewe nulis, nerangake yen kerep nggunakake rudal S-300 dening tentara Rusia minangka rudal lemah, yen sawise tanggal kadaluwarsa, dheweke dadi ora bisa dipercaya. Dadi ing babagan iki, biaya amunisi wis ana ing ambang umur, utawa malah kadaluwarsa. kanggo target lemah bisa cukup sabdho. Ana video nalika, nalika ngluncurake sawetara rudal, contone, saka Belgorod, siji tiba ora adoh saka situs peluncuran. Video kasebut ditondoi minangka peluncuran rudal S-300 sing ora sukses.
    1. Bongo
      18 Januari 2023 09:53
      +2
      Kutipan saka engy
      Ukrainia dhewe nulis, nerangake yen kerep nggunakake rudal S-300 dening tentara Rusia minangka rudal lemah, yen sawise tanggal kadaluwarsa, dheweke dadi ora bisa dipercaya. Dadi ing babagan iki, biaya amunisi wis ana ing ambang umur, utawa malah kadaluwarsa. kanggo target lemah bisa cukup sabdho. Ana video nalika, nalika ngluncurake sawetara rudal, contone, saka Belgorod, siji tiba ora adoh saka situs peluncuran. Video kasebut ditondoi minangka peluncuran rudal S-300 sing ora sukses.

      Ya, mesthi, ora bisa dipercaya ... ya
      Angkatan Bersenjata Ukraina cukup sukses nggunakake rudal 5V55 sing diluncurake ing jaman Soviet lan ngalami pangopènan pencegahan, nalika ing negara kita luwih anyar lan jarak jauh rudal 48N6 digunakake kanggo nyerang target lemah. Ing wektu sing padha, akurasi serangan kasebut kurang. Ayo, Gusti Allah mberkahi wong-wong mau karo "lawas" pluru, nanging kasunyatan iku ora mung digunakake, nanging kabeh Komplek minangka bagéan saka SNR lan pos komando mobile. Sampeyan ora bisa ngluncurake roket tanpa dheweke.
      1. Jose
        Jose 18. mars 2023 00:37
        -3
        cukup mitos iki babagan S-300 ing lemah. Ukrainians mbecikake sing ora kasil wiwitan saka mobil bosok telung atus 40 taun ing cara iki, lan ora ana sing nggumunake.
        1. www.zyablik.olga
          www.zyablik.olga 19. mars 2023 16:45
          +1
          Kutipan: Jose

          -2
          cukup mitos iki babagan S-300 ing lemah.

          Apa sampeyan wis dilarang ing Google?
  14. Kanca Kim
    Kanca Kim 12. mars 2023 14:52
    0
    Kutipan saka: 3x3zsave
    kang dilengkapi UAV iki diprodhuksi dening MotorSich.

    Motorsis ditabrak.
    Wis mbalekake produksi?
  15. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 13. mars 2023 18:32
    0
    Ing wektu iki, nalika "Swifts" Ukrainia mabur kanthi bebas ing sisih tengah Rusia, S-300P sing ana digunakake kanggo murub ing target lemah.


    Aku ora mandheg gumun karo politik VO ing taun kepungkur.+ Ing sawetara artikel, penulis yakin manawa ora, kita ora nggunakake misil S-300 kanggo serangan marang target lemah. Ing liyane, ngelawan bener.
    Aku ngarep-arep banget babagan kegagalan karo perang elektronik - akeh banget ambisi lan kabut ing sekitar sistem kasebut.
    Kanggo nglawan KR lan UAV mungsuh, luwih apik tinimbang ndjogo otonom lan (bisa uga) piranti interception sing bisa nindakake tugas ing udhara suwe - mbokmenawa ora. Mung amarga luwih trep kanggo njupuk lan mirsani saka ndhuwur tekan ngisor tinimbang kosok balene. Lan visibilitas luwih apik, ing antarane liyane.
    Nanging, aku ora krungu babagan perkembangan babagan pendekatan sing padha karo masalah kasebut.
  16. AlexWar
    AlexWar 14. mars 2023 19:43
    +1
    Ukraina disedhiyakake karo drone asing, sing bisa dibongkar lan dilebokake otak menyang bom lawas sing kuat
    Ukraina uga bisa njupuk soko loro lan sijine ing drone sawijining, contone, otak padha lan bayraktar, bebarengan karo sistem kontrol.
    Sawise kabeh, dheweke ngembangake drone abot bebarengan karo Turki
    Türkiye ora bisa nyedhiyakake dheweke. nanging padha bisa duwe Papan kontrol beda
  17. Jose
    Jose 18. mars 2023 00:33
    -2
    Mungkin cukup kanggo ngunyah mitos iki babagan S-300 nglawan target darat ...