Ukraina nampa conveyor loro-link Bandvag 202

11
Ukraina nampa conveyor loro-link Bandvag 202
Salah sawijining Bv 202 sing rampung ing Ukraina. Foto Armyrecognition.com


Negara manca ngirim macem-macem peralatan kanggo Ukraina, lan asring kita ngomong bab model lungse morally lan fisik. Conto liyane saka pitulungan dubious kuwi ana loro-link articulated transporters Bandvagn 202 produksi Swedia. Sawetara kendaraan iki wis dipasrahake menyang formasi Ukrainia, lan luwih akeh bakal teka ing mangsa ngarep. Minangka kacarita, kanthi bantuan kasebut direncanakake kanggo nutupi kebutuhan transportasi ambulans.



Warta paling anyar


Laporan babagan tekane pengangkut Bandvagn 202 (Bv 202) menyang Ukraina muncul ing awal Januari. Sumber Ukrainia nerbitake foto peralatan kasebut lan ngumumake sawetara rincian kiriman kasebut. Uga dikenal rencana kanggo restrukturisasi lan operasi mesin luwih lanjut.

Kapentingan yaiku asal saka peralatan sing diwenehake menyang Ukraina. Kacarita, ing jaman kepungkur, transporter loro-link Bv 202 iki ana ing pasokan tentara Swedia. Amarga obsolescence, padha wis suwé decommissioned lan sijine menyang panyimpenan. Ora suwe, wong pribadi sing ora dijenengi tuku sakumpulan transporter bekas lan saiki ditransfer menyang formasi Ukrainia.

Ing awal Januari, rezim Kyiv ngatur kanggo njaluk paling ora rong mobil. Kru lokal wis mulai nguwasani peralatan kasebut. Mbok menawa dheweke malah bisa ngirim dheweke menyang zona perang. Ing mangsa ngarep, 10-12 unit liyane bakal dikirim. conveyors. Ing wektu sing padha, tanggal sing tepat kanggo transfer lan wiwitan layanan ora dilaporake.


Bv 202 ing lemah. Foto military-today.com

Kanthi bantuan peralatan sing ditampa, formasi Ukrainia rencana kanggo ngatasi masalah transportasi ambulans. Kendaraan Swedia ngalami upgrade cilik sing ngidini bisa digunakake kanggo ngeterake wong sing tatu. Dadi, foto sing kasedhiya nuduhake conveyor kanthi salib abang lan tulisan "Ambulans" ing kere link mburi.

Bisa samesthine yen transfer peralatan lan proses sabanjure kanggo tugas-tugas anyar ora bakal entuk akeh wektu. Mulane, ing minggu-minggu sing bakal teka, layanan medis bakal nampa ambulans anyar lan bisa nambah potensial. Nanging, dheweke ora kudu ngarep-arep wutah sing luar biasa ing kinerja.

teknologi outdated


Transporter artikulasi loro-link Bv 202 minangka salah sawijining conto peralatan asing paling tuwa sing ditransfer menyang Ukraina bubar. Mobil iki dikembangake ing pungkasan taun seket dening perusahaan Swedia Bolinder-Munktell (divisi saka Volvo). Transporter digawe kanthi urutan angkatan bersenjata Swedia lan dimaksudake kanggo ngangkut personel lan sawetara kargo ing lanskap sing angel, kalebu. ing salju jero lan terrain rawa.

Ing proyek Bv 202, skema artikulasi rong link pisanan diusulake lan kasil dileksanakake. Ing wektu sing padha, kerumitan desain kena pengaruh wektu pangembangan proyek kasebut. Dadi, uji coba eksperimen Bv 202 diwiwiti ing taun 1959, nanging rekomendasi ditampa kanggo pasokan mung ditampa ing taun 1964. Ing wektu sing padha, Bolinder-Munktell wiwit produksi massal lan rauh nyerahke kumpulan pisanan conveyors kanggo customer.


Conveyor bisa obah ing salju jero. Foto military-today.com

Rilis Bandvagn 202 saka versi dhasar kanggo tentara Swedia terus nganti 1981. Banjur modifikasi anyar sing dimaksudaké kanggo pelanggan manca tindak menyang seri. Nanging, kabeh kontrak ekspor rampung mung sawetara taun. Sajrone rong puluh taun produksi, Bolinder-Munktell mbangun kira-kira. 1700 transporter.

Produksi Bv 202 mandheg amarga wiwitan pambangunan transporter Bv 206 sing anyar lan luwih maju saka Hägglunds. Sing terakhir mlebu tentara lan mboko sithik ngganti peralatan sing wis lawas. Bv 202 sing ora perlu dikirim menyang panyimpenan utawa didol ing luar negeri.

Sawise Swedia, dhaptar operator Bv 202 kalebu Norwegia, Inggris Raya, Cekoslowakia lan negara liya. Ing pertengahan 202-an, sawetara rolas transporter saka panyimpenan dituku dening perusahaan perjalanan Rusia kanggo digunakake ing Arktik. Saiki pemilik sabanjure Bv XNUMX bekas yaiku Ukraina.

Fitur teknis


Conveyor Bandvagn 202 minangka kendaraan sing dilacak kanthi rong lambung sing disambungake kanthi alangan putar. Dawa total conveyor kuwi tekan 6,2 m, bobot reged 2,9 ton Kapasitas mbeta ing terrain atos tekan 800 kg, kang ngijini sampeyan kanggo nggawa nganti 8-9 penumpang.


Tampilan sisih - sampeyan bisa ndeleng piranti kopling Rotary. Foto military-today.com

Mesin kasebut duwe rong tautan awak kanthi desain sing beda lan peralatan sing beda. Hull ngarep nampa hood karakteristik karo pembangkit listrik lan nindakake kokpit pindho. Link mburi digawe ing wangun platform karo kere utawa van tertutup kanggo nampung penumpang lan kargo. Kabin penumpang dilengkapi insulasi termal lan pemanas.

Sebagéyan gedhé modifikasi Bv 202 dilengkapi mesin bensin Volvo B18B kanthi daya HP 82. Versi mengko digunakake Volvo B20B 97 hp. A gearbox manual lan kasus transfer disambungake menyang engine kanggo ngirim daya menyang gembong drive loro hulls. Ing link mburi, torsi ditularaké nggunakake poros cardan liwat antarane housings. Ora ana mekanisme ngowahi ing transmisi sing ora perlu.

Badan kasebut disambungake kanthi hitch putar kanthi hidrolik. Silinder hidrolik mindhah omah-omah sing relatif marang saben liyane ing bidang horisontal - kanggo ngowahi lan maneuver, uga kanggo ngatasi alangan.

Amarga desain mirunggan saka lambung lan undercarriage, iku bisa kanggo njupuk kombinasi sukses saka ciri driving lan kemampuan lintas negara. Ing dalan gedhe Bv 202 nyepetake nganti 38-40 km / jam lan jarak jelajah 200 km. Ing wektu sing padha, area trek sing gedhe lan beban spesifik sing kurang njamin mobilitas dhuwur ing permukaan kanthi kapasitas bantalan sing kurang - ing salju, ing rawa, lan liya-liyane. Kajaba iku, conveyor bisa ngambang kanthi nggulung trek.


Norwegian Bv 202 ing latihan NATO gabungan, 1981. Foto dening Departemen Pertahanan AS

Amarga Bandvagn 202, tentara Swedia lan struktur operasi liyane wis nambah mobilitas unit. Dheweke entuk kesempatan kanggo operate kanthi bebas ing wilayah sing angel digayuh peralatan liyane sing ora bisa dilewati.

mobil saka kepungkur


Ing wektu introduksi, Bv 202 minangka kendaraan unik kanthi karakteristik kinerja sing luar biasa. Nanging, 60 taun wis liwati wiwit iku, lan conveyor iki morally lan fisik lungse. Kajaba iku, conto anyar saka kelas iki kanthi paramèter sing luwih dhuwur wis muncul, bisa ngrampungake tugas sing padha utawa luwih rumit.

Pangiriman mesin Bv 202 menyang Ukraina ana sawetara kapentingan, nanging kudu dianggep minangka penasaran liyane. A well-wisher tuku peralatan inexpensive nanging long-obsoleted ing kondisi dingerteni lan nyerahke menyang formasi bersenjata. Partai sing diumumake durung ditransfer kanthi lengkap, nanging wis jelas apa sing bakal ditindakake para pamilik anyar.

Temenan, formasi Ukrainia bakal bisa nggunakake Bv 202 kanggo tujuan sing dituju lan ngangkut macem-macem beban; kabaripun, iku bakal tatu lan Doctors. Nanging, sajrone operasi peralatan kasebut, ana masalah serius. Mangkono, umur pinunjul saka peralatan nuduhake kemungkinan dhuwur saka breakdowns permanen lan kangelan ing baris repair gadhah lack of spare parts lan faktor liyane.


prajurit Norwegia lan transporter sing. Foto dening Departemen Pertahanan AS

Sampeyan kudu nyatet sing Bv 202s ora dimaksudaké kanggo karya pertempuran ing baris ngarep, lan adaptasi kanggo tugas kuwi sakbenere mokal. Dadi, conveyor ora duwe pangayoman, lan bagean pinunjul saka kapasitas mbukak bakal pindhah menyang pesenan kerajinan. Kendaraan kasebut bisa dilengkapi senjata cilik utawa peluncur granat, nanging tanpa waja, iki ora bisa digunakake.

Ing sawijining wektu, Bandvagn 202 dikembangake minangka transportasi mobile banget kanggo mburi. Formasi Ukrainia, ing siji, rencana kanggo nggunakake kanggo evakuasi tatu. Ide kasebut katon logis lan apik. Nanging, mung 10-12 mobil ora bakal duwe impact ngelingke ing negara umum saka armada peralatan sanitasi, lan layanan medical ora ana alesan kanggo optimistis.

Bantuan sing ora digunakake


Mangkono, rezim Kyiv maneh nampa peralatan manca - lan sepisan maneh kasedhiya karo model lungse sing wis suwe dibusak saka layanan. Kajaba iku, ana sawetara kendaraan sing ora nyukupi kabutuhan formasi Ukrainia.

Pasokan konveyor Bv 202 saiki umume cocog karo tren sing wis dingerteni. Negara manca lan individu tartamtu siyap kanggo bantuan Ukraina, nanging padha arep kanggo nyimpen dhuwit, lan mulane padha ora bakal menehi nomer akeh sistem modern lan conto. Kajaba iku, Ukraina katon minangka jinis uji coba kanggo mbuwang properti sing ora perlu - miturut pretext sing bisa dipercaya kanggo nglindhungi kebebasan lan demokrasi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. +3
    Januari 12 2023
    Ing tingkat iki, bakal rauh teka Drakkars!
  3. +5
    Januari 12 2023
    Kirill ing repertoare. Kasep ora bakal mbantu
  4. +1
    Januari 12 2023
    Ing mratelakake panemume, iku mobil apik, iku mung ing Ukraina ana ora dadi luwih salju Mudhun kanggo kebak nggunakke potensial saka technique iki.
    1. 0
      Februari 6 2023
      Nalika ing musim gugur, kaya ember ing bumi ireng - luwih elek tinimbang salju.
    2. 0
      Februari 15 2023
      Aku iki mobil sing apik ...
      Kita (Soviet) GT-S (aka Gaz-47, aka Stepanida) luwih prasaja lan luwih dipercaya ... tanpa sepur dalan kaya gear cardan lan mekanisme kopling rotary ... Kajaba iku, GT-S , senadyan kasunyatan sing peer kira-kira (malah sethitik lawas) nduweni kapasitas mbeta luwih lan dimensi cilik ... Yen ora, karakteristik kinerja kira-kira iso dibandhingke.
  5. 0
    Januari 12 2023
    Sing nyawang majalah perang, wong Jerman nitih transporter sing padha nalika Perang Dunia II. Apa sampeyan nemokake kapak ing ngisor meja maneh?
  6. 0
    Januari 13 2023
    Populis "Ukraina maneh entuk peralatan sing ora bisa digunakake" apik.
    Nanging apa sing luwih apik kanggo obah prajurit nalika ana salju, swampiness, bubur ireng utawa alumina, nanging sampeyan kudu ngirim soko nang endi wae?
    Sing dilacak 202 utawa Trekol roda kita?
    1. 0
      Januari 18 2023
      yen padha anyar saka baris Déwan, paling padha, ana engine karburator saka mobil penumpang tingkat VAZ 2106 karo wektu ageng saka panyimpenan lan operasi, iku wiwit njijiki, Bunch saka pneumatic wheel ing angsa uga ora anyar, kabin banget cramped, carane njaluk lan metu saka waja ana umume ora bisa dimangerteni lan bab iki pancen ora cocok kanggo karya ing zbd, iku bakal mati saka sembarang longkangan cedhak utawa siji dijupuk saka amunisi bedhil. menyang mesin
      kaya conveyor mburi rawa salju ing sisih lor, isih ora apa-apa, nanging jelas dudu cara sing paling trep kanggo dina iki sing dakkarepake.
      TREKOL cocog karo kahanan tundra kita lan luwih trep kanggo operate, lan angsa artikulasi luwih kuat karo kita, sing uga luwih apik kanggo kahanan lan tugas kita.
      1. 0
        Februari 12 2023
        Luwih apik tinimbang stroller cart.
  7. 0
    Februari 14 2023
    MTLB ing Angkatan Bersenjata Ukraina rampung? Utawa wis lali carane nindakake?
  8. 0
    Februari 16 2023
    Bandvagn 202 - modifikasi khusus kanggo Ukraina Banderawagen Ausf.14/88. wassat

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"