Dina mobilisasi nglawan ancaman perang nuklir

45
Dina mobilisasi nglawan ancaman perang nuklir

Dina iki, jagad mengeti Dina Mobilisasi Nglawan Ancaman Perang Nuklir. Senadyan kasunyatan sing liburan iki wikan dening akeh minangka tanggal paweling "liwat", ing kasunyatan saiki iku njupuk ing makna khusus.

Nganti saiki, sing diarani "klub nuklir" kalebu 9 negara. Ing wektu sing padha, arsenal paling kuat diduweni dening Amerika Serikat lan Rusia, sing hubungane meh ora bisa disebut "normal".



Wiwit 2014, Moscow lan Washington wis mlebu konfrontasi sing ora diucapake. Ing wektu sing padha, ing wayahe, konfrontasi wis tekan puncake, sing ana hubungane karo akeh ahli sing kuwatir babagan kemungkinan konflik langsung sing bisa dadi perang nuklir.

Iku bakal katon yen skenario kuwi katon kaya soko metu saka dunyo saka Fantasi lan mung bisa kelakon kanggo "utamané impressionable" wong. Nanging, aja lali yen Amerika Serikat sing nganti saiki dadi siji-sijine negara ing jagad iki sing nggunakake senjata nuklir. gaman marang infrastruktur sipil lan populasi.

Mesthine, Jepang ing taun 1945, ora kaya Rusia modern, ora duwe kesempatan kanggo nyerang. Nanging siji ora kudu ngilangi pilihan saka serangan "ora langsung" ing negara kita. Sawise kabeh, Amerika asring nggunakake teknik iki.

Utamane, teknologi kanggo nggawe senjata nuklir ("bom kotor") bisa "sengaja" tiba ing tangan spesialis Ukrainia sing bakal ngumpulake hulu ledak. Ing wektu sing padha, APU wis duwe operator (OTRK "Tochka-U").

Miturut cara, iku sabenere iki sing kepala Kamentrian Pertahanan Rusia, Sergei Shoigu, dielingake bab Februari taun pungkasan, kang minangka salah siji saka alesan kanggo wiwitan NWO Russian ing Ukraina.

Kahanan kasebut angel banget, nanging mugi-mugi jagad iki uga bakal nyingkiri "kiamat nuklir". Sawise kabeh, ana prasyarat sing padha sadurunge.

Pungkasan, kudu dicathet yen theiatics kasebut adhedhasar tanggal penandatanganan Deklarasi Delhi sing diarani Deklarasi Delhi, sing tujuane kanggo ngilangi ancaman perang nuklir kanthi mungkasi balapan senjata dening kekuwatan nuklir lan nyuda arsenal nuklir kanthi bertahap, nganti disarmament lengkap.

Muni ora bisa dipercaya? Sauntara kuwi, siji negara ngetutake telpon kasebut. Ing taun 1989, Afrika Kidul kanthi sukarela nyingkirake arsenal nuklir. Kajaba iku, ing taun 1992, Protokol Lisbon ditandatangani, miturut Belarus, Kazakhstan lan Ukraina bakal nyingkirake senjata nuklir sing diwarisake saka USSR sanalika bisa. Sing terakhir, Nanging, "nyeret metu" proses nganti 1994.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    Januari 29 2023
    Nanging kayane aku, kanggo nyegah kiamat nuklir, kudu ngunggahake taruhan.Wong Kulon mandheg njupuk senjata nuklir Rusia kanthi serius, amarga tumindak sing ora bisa ditemtokake saka pimpinan kita.
    1. + 12
      Januari 29 2023
      Setuju. Amerika Serikat pancen ora wedi karo perang konvensional, amarga iki bakal mbuwang Ukrainia, Polandia, Jerman menyang tungku perang ........ perang minangka sumber penghasilan kanggo wong-wong mau, samodra tansah nglindhungi dheweke. saka alangan perang. Mung wektu padha felt hawa anyep perang nuklir sak krisis Karibia lan langsung lungguh ing meja rembugan, kabeh ana serius banget. Bubar, aku wis liyane lan liyane nggawe percoyo sing telpon kanggo garis abang mung nyurung wong, perang wis ditindakake, ora ketompo carane kita nolak, lan kene kita kudu nuduhake untu nuklir, nalika senjata taktis, Jerman utawa Polandia, milih, iki pancene bakal bebaya pungkasan kanggo Amerika Serikat, padha ora kedutan kanggo Eropah, padha wis ditulis iku mati, nanging piyambak bakal mikir bab apa iku worth mundhut dolar lan urip sing padha tresna. Ya, iki minangka sudut pandangku pribadi lan ora nyebutake perang donya katelu, nanging kadhangkala bisa nyegah perang gedhe. Sapa sing ngalang-alangi kita supaya ora nyatakake tanpa ana garis manawa yen ana pengiriman tank nyata saka Jerman, serangan nuklir bakal ditindakake minangka peserta perang, lan iki pancen mesthi, pernyataan iki mung bakal nggawe wong Eropa luwih tenang. .
      1. -4
        Januari 29 2023
        "dheweke ngrasakake perang nuklir sajrone krisis Karibia"
        Ya, mung sawise dheweke nggebug Kennedy ...
        1. 0
          Januari 29 2023
          Kennedy kudu disalahake. Njupuk akeh, wiwitan. Aku mutusaké sing ngatur soko ana, nanging nyatane wong bodho karton.
        2. +2
          Januari 29 2023
          Kennedy dibanting amarga mutusake kanggo njupuk monopoli babagan masalah dhuwit saka Fed. Sawise iki, kepiye carane ora ngatur impeachment ekspres kanggo dheweke?! Perang nuklir, dibandhingake karo dhuwit, iku sepele.
          1. +1
            Januari 29 2023
            Et pourtant même des tons d'argent ...après une guerre nucléaire n'auront plus aucun intérêt ...
            Une preuve que leurs "sens des valeurs" est un peu faussé.

            yandex
            Nanging, malah ton dhuwit ... sawise perang nuklir ora masalah maneh ...
            Bukti yen "nilai" dheweke rada miring.
      2. -1
        Januari 29 2023
        Setuju. Sampeyan kudu ngenalake doktrin lan nggawe dhaptar negara sing ora ramah lan nuduhake target ing ngendi rudal bakal mabur yen ana grand nix. Dikirim tank - entuk target contone Rammstein. Iku mbokmenawa bakal sober munggah hotheads. Lan sing manggon ing kutha-kutha iki ora dhewe. Padha ing geyropa mikir sing sethitik beda saka kita. Lan sanksi kasebut ora mbantu dheweke amarga kita pancen beda. Contone, sanksi kasebut bakal ngrusak Eropa biyen, sanajan sadurunge introduksi ngguyu
        1. -3
          Januari 29 2023
          Rammstein luwih wicaksana kanggo turu kanthi "kaliber". Komplek industri militer Amerika, energi nuklir, silo rudal, armada militer lan pedagang.
      3. +2
        Januari 29 2023
        Ayo kula mbenerake sampeyan: serangan TNW kudu diluncurake ora marang Jerman, nanging marang Ukraina Kulon lan, kanthi istirahat cendhak (yen NATO ora nanggapi kanthi cara sing bener), nglawan Polandia, ing wilayah Rzeszow. Kanggo Jerman, ing prinsip, ora bakal perang karo Rusia, lan Polandia wis perang ing kasunyatan lan negara paling sengit Rusia ing Eropah.
        1. +4
          Januari 29 2023
          Ayo Irish ngapura kula, nanging Britain temenan superfluous ing peta.
        2. 0
          Januari 29 2023
          Aku kasengsem ing liya: senjata nuklir taktis, pusat pengambilan keputusan, Washington, apa garis abang sabanjure - iki apik banget, nanging kenapa Zelensky isih urip? , wangsulan sing kurang luwih bisa dimangerteni yaiku pion, ora ngrampungake apa-apa, ya, nanging ... yen ngalami kacilakan, keselak alkohol sing diobong, tiba ing es, banjur pion sabanjure bakal mikir - Aku pancene bakal mati sabanjuré , iki bakal dadi, lan TNW - cukup semangat!
        3. -1
          Januari 29 2023
          Kutipan: Roma-1977
          serangan TNW kudu dikirim ora marang Jerman, nanging marang Ukraina Kulon lan, kanthi istirahat cendhak (yen NATO ora nanggepi kanthi bener), marang Polandia, ing wilayah Rzeszow


          Apa sebabe kita mbutuhake kontaminasi radioaktif ing wilayah kita? Yen ana sing mbledhos banget dibuwang nang endi wae, banjur langsung menyang gunung geni ing Yellowstone.
    2. -1
      Januari 29 2023
      Kutipan saka: dmi.pris1
      ayo metu saka perjanjian pengurangan, kita bakal nganakake tes demonstrasi, untung ana ngendi.

      Ing sadawane dalan, Rusia kudu nglakoni sing padha. Ing Anglo-Saxon umume wis ilang rasa wedi .. Kanggo miwiti, jeblugan siji Poseidon ing Atlantik, lan banjur miwiti Avangard, supaya mabur ing zigzags kanggo minggu . .
    3. 0
      Januari 30 2023
      Jerman kudu diserang langsung. Mbusak pabrik Rheinmetall utawa Reichstag.
    4. -1
      Januari 30 2023
      Kutipan saka: dmi.pris1
      Nanging kaya sing dakkarepake, kanggo nyegah kiamat nuklir, sampeyan kudu ngunggahake taruhan.

      Utawa terus perang nuklir winates ing Ukraina. Ingkang utama yaiku duwe wektu kanggo nyebabake angin topan nuklir massive ing kutha-kutha Ukraina sadurunge tekane kendaraan lapis baja lan pesawat modern saka negara NATO. Pungkasane, Amerika Serikat nyengkuyung Russophobia ing Baltik lan Ukraina supaya ora nyegah warga ing Donetsk, Tallinn lan Crimea nganggo basa asline, nanging kanggo narik Rusia menyang konfrontasi sing angel karo China lan jagad Muslim. Kaping pisanan, Barat ora butuh perang antarane AS lan Rusia. Sawise kabeh, dheweke bakal kelangan kaluwihan kompetitif ing kompetisi karo China. Yen serangan kasebut dikirim sadurunge teka teknologi modern menyang Ukraina saka Kulon, mula iki bakal nylametake akeh nyawa kanggo wong Rusia lan Ukrainia.
  2. +1
    Januari 29 2023
    Sapa sing kudu ngucapake selamat? Sakcepete kita bakal ngaso saka preian ing akhir minggu.
    1. 0
      Januari 29 2023
      Sapa sing kudu ngucapake selamat? Kabeh "kemanusiaan progresif" .. Bener, aku ndeleng kemunduran hubungane.
  3. +4
    Januari 29 2023
    Ing taun 1989, Afrika Kidul kanthi sukarela nyingkirake arsenal nuklir.
    Aku entuk kesan yen Afrika Kidul mung "bocor" minangka ora perlu, ing wektu sing padha mlaku ing sawetara teknologi politik. Amarga ing rong puluh taun sabanjure "unipolaritas" negara-negara garis ngarep dadi ora mung ora perlu, nanging malah mbebayani, minangka "pusat kekuwatan".
    1. 0
      Januari 29 2023
      Kabeh negara sing ora cedhak karo tapel wates Rusia kanthi otomatis mandheg dadi kapentingan kanggo Amerika Serikat! "eksklusivitas" dheweke wis mandheg.
  4. 0
    Januari 29 2023
    Dina mobilisasi nglawan ancaman perang nuklir
    Iku wektu kanggo milih "Dina mobilisasi kanggo perang." Apa sing dituduhake Barat kolektif saiki.
  5. +3
    Januari 29 2023
    Ing tangan siji, skenario koboi khas: koboi sing gagah nyaranake mbuwang revolver. Banjur ternyata dheweke duwe siji liyane sing didhelikake ....

    Ing tangan liyane, keturunan serfs, sing, kaya pemimpin India, revere "wong putih beradab" lan pengin nyimpen pasuryan lan "minangka padha" - kanggo nindakake bisnis ..... Kita wis bungah sing padha ngomong karo dheweke lan koyone "diakoni uga minangka wong."
    1. +1
      Januari 29 2023
      Kutipan: ivan2022
      Ing tangan siji, skenario koboi khas: koboi sing gagah nyaranake mbuwang revolver. Banjur ternyata dheweke duwe siji liyane sing didhelikake ....

      Penjamin kita wis nanggapi kanthi iman kanggo proposal iki sajrone telung puluh taun, lan kita diseret.
  6. +3
    Januari 29 2023
    ...Nanging, aja lali yen Amerika Serikat sing nganti saiki dadi siji-sijine negara ing donya sing nggunakake senjata nuklir marang infrastruktur lan populasi sipil ...

    Masalah liyane ing saindenging jagad yaiku Amerika Serikat ora mung nemoni kabeh konflik militer sing ana, nanging uga nggawe sing anyar.
  7. 0
    Januari 29 2023
    Wektu kanggo pindhah saka tembung menyang tumindak: kudu ngumumake yen ing kasus panggunaan Leopards lan tank NATO liyane nglawan pasukan Federasi Rusia, kita bakal nggunakake senjata nuklir taktis. Lan nglakoni.
    1. +2
      Januari 29 2023
      Sawise nggunakake senjata nuklir taktis, bakal teka wektu kanggo nggunakake senjata nuklir strategis. Apa sampeyan siap mati? Washington duwe paritas karo kita babagan hulu ledak, yen ana, mula bakal ana karusakan bebarengan.
  8. -1
    Januari 29 2023
    Pancen kudu bang. Amerika mung ora ngerti basa liya. Manajemen kita ngomongake basa sing beda karo dheweke. Iku kaya obrolan antarane wong wuta lan budheg. Kita kudu ngalih menyang basane, amarga dheweke ora ngerti basa kita. Lan kanggo iki, kita kudu nuduhake manawa urip wong lanang luwih larang tinimbang nyawa warga negara liya, lan kita bakal mbela urip sing angel. Persis padha karo Amerika. Saupami botên ngebom Jêpan, sampun dangu lajêng nglawan kasangsaran ingkang tanpa budi, numpes prajuritipun tuwin bala Amerika.
  9. +2
    Januari 29 2023
    Dina iki acara sing cukup penting. AS miwiti perang nglawan Iran ing tangan Israel. Iku aneh yen warta iki ora ana ing VO.
    1. -1
      Januari 29 2023
      Apa sampeyan mikir kaya ngono? Nganti saiki ora ana sing tanggung jawab. Serangan kasebut ditargetake lan diwatesi nggunakake UFO. Malah jinis UFO durung ditetepake.

      Lan ya, yen ana, Israel sing nemokke lan nggunakake Geranka ing perang 40 taun kepungkur. nglirik

      Mungkin Aliyev sing ngirim pukulan mbales. Yen sampeyan lali, dheweke duwe istirahat ing hubungan diplomatik sawise serangan ing Kedutaan Besar, ​​sing resmi Iran ora bakal neliti.
      1. 0
        Januari 29 2023
        Kutipan saka donavi49
        Serangan kasebut ditargetake lan diwatesi nggunakake UFO. Malah jinis UFO durung ditetepake.

        Salah sawijining wektu pungkasan, salah sawijining pejabat Yahudi ujar manawa dheweke curiga karo Angkatan Udara Luxembourg. Jebul kadipaten wesi jengkel maneh.

        Umumé, sawetara wong saiki main game "kita ora ana" / "dudu kita." Yahudi main. Lan wong sing luwih apik.

        Miturut cara.
        Nganti saiki, sing diarani "klub nuklir" kalebu 9 negara.

        Sanga mlebu, nanging sepuluh ora mlebu, mung mlaku.
  10. -2
    Januari 29 2023
    Penulis kudu njlèntrèhaké luwih akèh akibat saka perang nuklir iki. Banjur pedunung lokal ora beda-beda ing pendidikan, miturut komentar. Ketoke iki kabeh mung kembang api gedhe
    1. +1
      Januari 29 2023
      Komentator lokal kabeh ahli ing bidang teori lan taktik perang nuklir ..... kabeh mau diwakili minangka game komputer ..... wah jare tulisane sampah, ojo gulung-gulung .. .... ora tanggung jawab, mutiara apa: .. ... "bukak Avangard, ayo mabur ing zigzag kanggo minggu"
      Lan kenapa Staf Umum ora nyewa ahli kasebut?))))))
    2. -1
      Januari 29 2023
      Logika inexorable saka pangembangan acara nuduhake yen perang nuklir ora bisa dihindari. Iku mbokmenawa bakal dadi perang nuklir winates. Siji-sijine alternatif kanggo perang nuklir yaiku nyerahake Rusia, dismemberment lan rampokan sabanjure. Yen iki diwujudake, mula perang nuklir kudu dianggep minangka bencana alam. Rusia nindakake kabeh kekuwatane kanggo nyegah perang iki wiwit, nanging amarga wis dadi ora bisa dihindari, ora ana sing salah yen nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa ing mungsuh. Apa sing kedadeyan ing negara kita ing taun 90-an katon minangka akibat saka serangan nuklir massal. Lan jotosan iki ora dijawab. Lan iki nggawe kanggo mitra apik kita khayalan impunitas lengkap. Ilusi mbebayani. Ana wong sing kudu ngedhunake wong-wong mau menyang bumi sing dosa. Kanthi gumuruh.
      1. +2
        Januari 29 2023
        Kutipan: Roma-1977
        Siji-sijine alternatif kanggo perang nuklir yaiku nyerahake Rusia, dismemberment lan rampokan sabanjure.

        Sawise perang nuklir, ora bakal ana Rusia, lan mung kecoa sing bisa ngrampok lan ngilangi apa sing isih ana ing papan kasebut. sedulur
        1. -1
          Januari 29 2023
          Iki minangka misconception sing jero saka wektu "perjuangan kanggo perlucutan senjata" lan "détente", nalika massa wong-wong Soviet sing buta huruf kena pengaruh ideologis kanggo meksa wong-wong mau ninggalake konfrontasi karo Barat sing bersatu. Nyatane, panggunaan senjata nuklir ora dadi apokaliptik. Kajaba iku, aku bakal numpes mitos nomenklatura liyane: perang nuklir ora mung bisa ditindakake, nanging uga menang.
  11. -1
    Januari 29 2023
    Wiwit 2014, Moskow lan Washington wis mlebu konfrontasi diam-diam

    Nyatane, ora mandheg wiwit taun 1917. Ana wektu kanggo nyuda ketegangan, nanging konfrontasi kasebut wiwit suwe sadurunge 2014.
    1. -3
      Januari 29 2023
      Quote: Simbah amatir
      Nyatane, ora mandheg wiwit taun 1917.

      Nyatane, umume wektu, Washington ora peduli babagan Eropa Timur, sampeyan ora ngerti bajingan ing jagad iki. Nanging Moscow iki tansah gelo, iku wanted kanggo piye wae dadi misuwur.

      Ternyata ing 48-91 taun lan babagan taun pungkasan.
  12. +1
    Januari 29 2023
    Kutipan saka Silver99
    Setuju. Amerika Serikat pancen ora wedi karo perang konvensional, amarga iki bakal mbuwang Ukrainia, Polandia, Jerman menyang tungku perang ........ perang minangka sumber penghasilan kanggo wong-wong mau, samodra tansah nglindhungi dheweke. saka alangan perang. Mung wektu padha felt hawa anyep perang nuklir sak krisis Karibia lan langsung lungguh ing meja rembugan, kabeh ana serius banget. Bubar, aku wis liyane lan liyane nggawe percoyo sing telpon kanggo garis abang mung nyurung wong, perang wis ditindakake, ora ketompo carane kita nolak, lan kene kita kudu nuduhake untu nuklir, nalika senjata taktis, Jerman utawa Polandia, milih, iki pancene bakal bebaya pungkasan kanggo Amerika Serikat, padha ora kedutan kanggo Eropah, padha wis ditulis iku mati, nanging piyambak bakal mikir bab apa iku worth mundhut dolar lan urip sing padha tresna. Ya, iki minangka sudut pandangku pribadi lan ora nyebutake perang donya katelu, nanging kadhangkala bisa nyegah perang gedhe. Sapa sing ngalang-alangi kita supaya ora nyatakake tanpa ana garis manawa yen ana pengiriman tank nyata saka Jerman, serangan nuklir bakal ditindakake minangka peserta perang, lan iki pancen mesthi, pernyataan iki mung bakal nggawe wong Eropa luwih tenang. .

    Dadi wis, dadi! ombenan
  13. -2
    Januari 29 2023
    Apike presiden kita ora nyusup coke!
  14. -1
    Januari 29 2023
    Kutipan saka Luka Nord
    Kanggo miwiti, jotosan siji "Poseidon" ing Atlantik

    Sing bakal menarik kanggo ndeleng, dening cara.
    Sawetara jinis pulo sepi, Antartika sawise kabeh.
    Mungkin ana rasa wedi yen asile ora apik banget?
    Lan dadi mung ngimpi-bang ... cedhak Antartika ana tsunami dawa kilometer .. penguin njaluk bajingan munggah lan ngerti sing padha bisa mabur .. Western lay ton saka bata. Kabeh. Perang wis rampung. Pengadilan.
    Uh-h
  15. 0
    Januari 29 2023
    Kutipan: Dane
    Lan kenapa Staf Umum ora nyewa ahli kasebut?))))))

    Ana cukup wong metu ana. Lan iki "kuwi" adoh saka wakil paling awon.
  16. +1
    Januari 29 2023
    Ing kasus iki, sing paling penting ora dadi nomer loro. Ya, ora bakal ana sing katelu.
  17. 0
    Januari 29 2023
    Quote: Kura-kura
    Kennedy dibanting amarga mutusake kanggo njupuk monopoli babagan masalah dhuwit saka Fed. Sawise iki, kepiye carane ora ngatur impeachment ekspres kanggo dheweke?! Perang nuklir, dibandhingake karo dhuwit, iku sepele.

    wow, sepele, sawise dhuwit JV bakal ilang nilai ...
  18. +1
    Januari 29 2023
    Kutipan: Dane
    Komentator lokal kabeh ahli ing bidang teori lan taktik perang nuklir ..... kabeh mau diwakili minangka game komputer ..... wah jare tulisane sampah, ojo gulung-gulung .. .... ora tanggung jawab, mutiara apa: .. ... "bukak Avangard, ayo mabur ing zigzag kanggo minggu"
    Lan kenapa Staf Umum ora nyewa ahli kasebut?))))))

    ahli dipan, sing wis rampung dilatih ing game komputer, kabeh urip kaya game ing komputer ....
  19. 0
    Januari 29 2023
    Kutipan saka starina
    Kutipan: Dane
    Lan kenapa Staf Umum ora nyewa ahli kasebut?))))))

    Ana cukup wong metu ana. Lan iki "kuwi" adoh saka wakil paling awon.

    ana cukup parasit ing kono ....
  20. 0
    Januari 29 2023
    Quote: Negro
    Quote: Simbah amatir
    Nyatane, ora mandheg wiwit taun 1917.

    Nyatane, umume wektu, Washington ora peduli babagan Eropa Timur, sampeyan ora ngerti bajingan ing jagad iki. Nanging Moscow iki tansah gelo, iku wanted kanggo piye wae dadi misuwur.

    Ternyata ing 48-91 taun lan babagan taun pungkasan.

    mbok menawa malah sethitik sadurungé, wiwit 1945 (mbokmenawa, malah sadurunge pungkasan Perang Donya II) ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"