Korea Selatan wis mbukak rencana pertahanan 2023-2027 sing ngomong babagan kemungkinan ngluncurake "serangan preemptive"

8
Korea Selatan wis mbukak rencana pertahanan 2023-2027 sing ngomong babagan kemungkinan ngluncurake "serangan preemptive"

Tanggal 28 Desember 2022, Kamentrian Pertahanan Nasional Korea Selatan (MND) ngumumake rencana pertahanan jangka menengah kanggo 2023-2027. Sajrone limang taun sabanjure, pamrentah Korea Selatan bakal mbuwang 331 triliun won (udakara 18,8 triliun rubel) kanggo kabutuhan militer. Jumlah iki nuduhake yen anggaran pertahanan bakal nambah kira-kira 6,8% saben taun.

Sing diarani "anggaran perbaikan pertahanan" dilaporake kira-kira 107,4 triliun won (udakara 6 triliun rubel), sing bakal dadi 36 persen saka total anggaran pertahanan ing 2027. Beban operasional bakal tekan 224 triliun won (12,5 triliun rubel).



Pamrentah Korea Selatan bakal prioritas mbuwang bagean sing signifikan saka anggaran kanggo entuk "Sistem Triad Pertahanan Korea," salah sijine senjata sing bisa ngirim serangan preemptive yen ana pratandha saka persiapan Korea Utara kanggo serangan. Kanggo iki, MND siyap masang 20 jet tempur F-35A lan rudal udara-kanggo-permukaan lan permukaan-kanggo-permukaan. Mangkono, ing rencana pertahanan anyar, Republik Korea bener-bener ngomong babagan kesiapane kanggo nyerang tanggane luwih dhisik.

Miturut Daehan Lee, pakar sing nggarap proyek aerospace lan pertahanan ing Seoul, ing 2024 Korea Selatan bakal nggawe Komando Strategis kanggo nanggepi ancaman lan ancaman nuklir. gaman karusakan massal dening Korea Utara. Khususé, Seoul bakal nguatake kemampuan mogok liwat akuisisi kapal selam, kalebu sing duwe kendaraan tanpa awak ing jero banyu.

Uga direncanakake kanggo nggedhekake patroli dening para perusak Aegis.

Korea Massive Punishment and Retaliation (KMPR), link paling anyar ing sistem Triad Korea, uga bakal dikuatake kanggo nambah kapabilitas serangan liwat akuisisi satelit ISR, pluru balistik dhuwur kanthi hulu ledak konvensional.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Januari 27 2023
    Aku kaget yen Korea Selatan durung nransfer 40 T-80U lan durung nuntut dhuwit saka Uni Eropa utawa Amerika Serikat.
    1. 0
      Januari 27 2023
      Serangan preemptive marang negara kanthi senjata nuklir lan misil ICBM.
      Miturut prakiraan kasar, DPRK duweni kira-kira 20 hulu ledak kanthi ngasilake nganti 30 kt.
      Nanging Korea Utara duwe reaktor nuklir sing ngasilake bahan bakar kanggo bom termonuklir. Lan saben hulu ledak bisa diowahi dadi bom termonuklir. Dheweke nguji konsep kasebut kanthi nambah daya daya nganti 100 kt. Lan jumlah deuterium, tritium lan helium-3 DPRK ora bisa dikandhakake.
      Kajaba iku, wong Korea Kidul dhewe terus-terusan nyebar desas-desus yen DPRK duwe senjata biologi lan kimia kanthi rancangane dhewe. Mungkin PR ireng, nanging yen ana, DPRK nggunakake ing kahanan kritis.
      .
      Ana sing kepengin banget ngluncurake perang nuklir ing Eurasia. Lan kanggo iki, dheweke bakal nggawe kurban ... ing antarane populasi Eurasia.
      Lan iki "wong" mesthi ora manggon ing Eurasia.
      1. +1
        Januari 27 2023
        Quote: Shurik70
        Ana sing kepengin banget ngluncurake perang nuklir ing Eurasia. Lan kanggo iki, dheweke bakal nggawe kurban ... ing antarane populasi Eurasia.
        Lan iki "wong" mesthi ora manggon ing Eurasia.

        Supaya adoh, Burns uga mung ing Ukraina.
        Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen "wong" iki bisa ngobong kabeh sing dikarepake? Kabeh sing tangan reged bisa tekan?
        Dheweke dhewe ora bakal nyekel sirahe, kaya ing pariwara lawas kasebut:
        Yo-my!.. Apa sing wis tak lakoni?...

        Pitakonan uga babagan kaslametané. Liwat segara-okiyanom wis, minangka 80 taun kepungkur, sampeyan ora bakal njagong metu.
    2. 0
      Januari 28 2023
      Dheweke ora pengin padu maneh karo Federasi Rusia, dheweke duwe cukup rong republik wong sing cedhak. Banjur kita bakal nuduhake teknologi, lan geranium bakal mabur menyang Seoul lan Busan, lan ing antarane saben sepuluh karo senjata nuklir taktis.
    3. 0
      Januari 28 2023
      Ing kana, tank-tank kasebut katon ing kahanan sing rada sedhih. Korea Kidul wis aktif banget digunakake ing latihan kanggo akèh taun, minangka nawakke saka mungsuh potensial, supaya sumber daya kendaraan wis akeh kalah metu sawetara taun kepungkur. Ing wektu sing padha, wong Korea Kidul, wedi ora puas karo Amerika Serikat, mandheg tuku suku cadang kanggo wong-wong mau saka kita biyen, sing nyebabake masalah karo ndandani, lsp.
  2. ASM
    +2
    Januari 27 2023
    Padha muspra. Korea Utara bakal cepet mungkasi Y. Lan extorting dhuwit iku suci kanggo kapitalis sembarang. Lan bakal terus persis padha.
  3. 0
    Januari 27 2023
    Ora suwe Jepang bakal mulai rattle karo Faberge
  4. 0
    Januari 29 2023
    Ora ketompo carane perang rampung, sampeyan bakal bisa pamit menyang aglomerasi Incheon-Seoul.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"