Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer ing industri penerbangan

340
Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer ing industri penerbangan

Saiki, Rusia penerbangan industri kurang luwih saka 14 ewu engineers lan perancang. Iki nyatakake dening Sekretaris Dewan Keamanan Federasi Rusia Nikolai Patrushev, ngandika ing rapat babagan pelatihan spesialis industri penerbangan ing Rybinsk.

Rapat karo Sekretaris Dewan Keamanan Federasi Rusia ditindakake ing Universitas Teknik Penerbangan Negara Solovyov Rybinsk. Patrushev nyathet yen standar pendidikan ing arah spesialis pelatihan ketinggalan ing perkembangan teknologi penerbangan ing donya. Kajaba iku, wong enom ninggalake wilayah ing ngendi perusahaan dhasar industri penerbangan lan institusi pendidikan sing luwih dhuwur sing nglatih spesialis sing relevan.



Salajengipun, Sekretaris Dewan Keamanan nyathet yen kanggo ningkatake kualitas pelatihan spesialis, program pelatihan ing universitas teknis saiki wis disetel, uga aspek pelatihan staf pengajar lagi ditinjau. Miturut Patrushev, universitas lan negara nggawe kahanan kanggo sinau kanthi nggunakake peralatan anyar.

Nanging, indikator paling apik babagan kesiapan industri penerbangan negara kanggo tantangan modern, mesthi, yaiku kuantitas lan kualitas produk lan panjaluke ing negara kasebut lan ing saindenging jagad. Nanging ing ngadhepi kekurangan personel, mung masalah iki bakal tansah sag, amarga ora cukup kanggo duwe teknologi, sampeyan kudu duwe wong kanggo bisa karo wong.

Ing latar mburi operasi militer khusus lan sanksi anti-Rusia dening Kulon, negara kita wiwit ngrasakake kekurangan spesialis paling akut ing industri pesawat, uga ing sektor pertahanan lan industri teknologi tinggi.
  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

340 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 107
    Februari 3 2023
    Ya, insinyur aeronautika, wiwit taun 90-an, kudu mangan roh suci ... lan wong enom bakal mlayu menyang universitas teknis nalika salesman entuk insinyur kaping telu luwih akeh.
    1. + 102
      Februari 3 2023
      Ya, apa sing dikarepake, tukang, insinyur lan desainer ora cocog karo pasar. Nanging "manajer efektif" ana ing endi wae sampeyan ngidoni
      1. + 87
        Februari 3 2023
        Ya, sampeyan kudu ngelingi tembung DAMych - kaya amarga ora mbayar ilmu lan teknologi - bukak bisnis. Kabeh akibat saka kebijakan negara wektu. Kenapa saiki nyuwek rambut ing scrotum? Apa sing dikarepake, dheweke entuk. Nanging ana akeh manajer, merchandiser, profiler, pelatih bisnis, blogger kecantikan, lsp. lsp. lan riffraff liyane. Sing ditata mau saiki wis thukul. Ora, kepiye sampeyan kabeh pengin? Apa maneh sing kudu kedadeyan?
        1. + 23
          Februari 3 2023
          Oh, aku ngerti puluhan spesialis sing lulus saka lembaga penerbangan lan departemen khusus sing adol suku cadang mobil.
          Sing ora bisa dijupuk yaiku kawruh babagan nomer katalog, analog sing bisa diganti lan biaya tanpa ndeleng komputer.
          1. + 18
            Februari 4 2023
            Aku duwe ponakan sing lulus saka institut kanthi gelar ilmu logam udakara 15 taun kepungkur. Dheweke ora kerja sedina amarga dheweke nikah kanthi sukses. Nanging saiki lafa wis rampung, ana masalah karo bojone, aku kudu golek kerja. Dadi dheweke, spesialis "kelangan", iki nyewo minangka engineer ing perusahaan pertahanan. Padha njupuk sapa wae, anggere padha duwe paling sethithik kawruh, sanajan adhedhasar cathetan institute. Dadi ora mung industri penerbangan sing kena krisis kekurangan teknologi.
            1. +3
              Februari 4 2023
              Lan sampeyan ora wishful thinking? Ora ana lowongan kanggo posisi teknik ing pusat regional kita sajrone 15-20 taun. Lan kahanan ora owah.
              1. + 14
                Februari 4 2023
                Ing perusahaan pertahanan sing Gaidar lan Chubais (ing kontrol ketat saka kolega Patrushev padha) ora duwe wektu kanggo numpes, ana masalah. Nabiullina lan Siluanov ora diwenehi dhuwit kanggo pangembangan lan pemugaran perusahaan liyane.
                Lan kenapa Patrushev sambat marang kita? Apa dheweke pengin kita menehi dhuwit kanggo investasi saka penghasilan edan?
                Lan dhuwit embezzled ditarik menyang Kulon saiki bakal pindhah menyang Ukraina, wong lanang kita bakal matèni karo dhuwit iki.
                Where Patrushev piyambak katon?
                1. + 10
                  Februari 5 2023
                  Engineers bakal katon nalika padha nampa gaji minangka kolega saka Patrushev padha. Lan kabeh jinis tunjangan. Lan sateruse. Lan sateruse. Apa menyang insinyur, kanggo sinau ilmu lumpur, nalika sampeyan bisa menyang polisi, Garda Nasional utawa Chekist. Ing petugas pabean paling awon. Ing kene sampeyan ngurmati lan ngurmati.
                  uga nyemak aspek pelatihan tenaga pengajar

                  Ing kene, wong langsung dadi insinyur lan ngidak-idak. Apa dheweke pancen ngemu pemuda kanggo bajingan kaya ngono? Umumé, artikel iki mung mbebayani. Sampeyan ora bisa ngutip. Iku mung sawetara jenis discredit
                  1. 0
                    Februari 5 2023
                    Kanggo ngomong sing bener, masalah iki ora mung karo kita. Aku tau nonton film "Margin Call" babagan krisis 2008 ing Amerika Serikat. Ana loro analis risiko finansial (siji nemokake masalah kasebut, sing kapindho nerangake) - mantan insinyur. Salah sijine ujar manawa dheweke wis nggawe jembatan sing dibutuhake banget, sing saiki diluncurake atusan ewu mobil, lan keuntungan kanggo ekonomi wis ngluwihi atusan yuta (dheweke wis luwih saka 40 lan dheweke kepengin weruh yen perlu menyang keuangan. kanggo adonan). Sing nomer loro yaiku insinyur aeroangkasa enom sing mlebu keuangan uga kanggo dhuwit. Masalah iki ana. Bentenipun iku ana engineer ing kasus apa wae duwe income sing isine kabeh kabutuhan ing urip normal. Lan ing kene, sayange, saka insinyur, dheweke ora nganggep analis risiko perusahaan investasi, nanging menyang profesi liyane.
                  2. +8
                    Februari 5 2023
                    Dadi dheweke dhewe ngrusak biro desain. Putin nandatangani dekrit babagan penyatuan ing taun 21. Iku misale jek minangka panjelasan sing apik kanggo nyingkirake manajer. Akibaté, padha nyisihaken saka 20 ewu spesialis. Lan saiki dumadakan ternyata ora cukup spesialis. Sampeyan wis ing ngendi sadurunge. Apa sampeyan bisa ngetung apa wae sadurunge nindakake ???
                    1. +3
                      Februari 5 2023
                      :) Apa sampeyan kelingan "proyek nasional"? Ora saiki, nanging sadurunge. Apa asile? Mesthi, ora ana sing ngrancang utawa ngetung apa-apa. Kepemimpinan politik saiki mung bisa tumindak kanthi reaktif. Pramila kita saiki ana ing aphedron - politisi ing Kulon bisa nggawe kahanan sing bakal ditindakake kanthi cara tartamtu. Ala, nanging iki kudu ditampa - wong ora bisa ngganti pikirane.
                    2. +3
                      Februari 5 2023
                      Iki purun ngerti carane ngetung loot ing kanthong lan "dompet" - lackeys, lan iku malah ridiculous nyana liyane saka wong-wong mau.
                    3. Komentar wis dibusak.
                  3. +1
                    Februari 5 2023
                    Iki umume saka sawetara jinis humor politik, ora ana sing nggawe "galoshes" ing negara kasebut)
                2. +3
                  Februari 5 2023
                  Iki persis sing dikarepake! Amarga sanksi lan "kanca" kita saka India lan China, sing tuku lenga lan gas kanthi diskon, bathi anggaran bakal rada mudhun. Ing paling awon, padha bakal sag liyane liwat wektu. Where padha bakal njupuk dhuwit? Apa sampeyan mikir kanthi ngilangi mbuwang sing ora perlu lan nglawan nyolong? Ora! Sawise sawetara wektu, kita bakal krungu manawa negara kasebut ana ing bebaya (lan sapa sing nggawa iki?) Lan tugas suci saben wong yaiku mbantu. Rubel. Mulane, warga, aja nyalahake aku - sampeyan kudu mbayar luwih akeh: kanggo pambangunan pabrik, kapal uap. Iku mung carane akeh iku kabeh bakal biaya, ora ana siji, mesthi, bakal ngomong.
                  1. +4
                    Februari 5 2023
                    Quote: Plover
                    Where padha bakal njupuk dhuwit?

                    Pajak lan denda wis dhuwur banget nganti suwene ngluwihi pipa ing babagan pendapatan anggaran
              2. +4
                Februari 5 2023
                Ing tengah regional Ivanovo, malah ing Papan trolleybus, undhangan kanggo perusahaan pertahanan lokal kanggo kabeh wong, kalebu engineers metrologi ...
            2. +2
              Februari 5 2023
              Kita uga duwe sedulur pensiun sing tau lulus saka MISIS lan kerja ing perusahaan pertahanan. Dumadakan, telpon saka registrasi militer lan kantor enlistment nuntut dheweke bali kerja, yen ora, para putrane bakal digerakake ... Dheweke lunga: menyang ngendi ...
          2. +2
            Februari 5 2023
            Artis lan komedian paling apik kita lulusan saka Moscow Aviation Institute
      2. + 38
        Februari 3 2023
        Aku setuju karo sampeyan! Mung kepingin weruh ngendi kanggo njaluk wong saiki? Manajemen kaya mbah iki, aku kelingan nalika isih cah wadon ... negatif
        1. + 24
          Februari 3 2023
          Inggih, miturut hukum pasar, kabeh gampang banget. Sampeyan mung perlu kanggo pour dhuwit liyane menyang lan ngenteni 10-15 taun .. lan pour dhuwit generously kabeh wektu iki.
          1. + 42
            Februari 3 2023
            Kutipan saka alexmach
            Sampeyan mung perlu kanggo pour dhuwit liyane menyang lan ngenteni 10-15 taun .. lan pour dhuwit generously kabeh wektu iki.
            Ala, iki ora cukup. SVO rampung. "Elit" kita bakal kekancan maneh karo "elit". Divisi liyane saka pegawe. Maneh, ora ana sing butuh insinyur kita. Nah, sapa sing butuh insinyur roket maneh? Masalahe ora mung Rusia. Ana film Amerika ing awal nineties: "Aku wis cukup!". Film kasebut dibukak karo insinyur roket Amerika sing nganggur ndeleng jagad iki liwat bolongan ing tlapak sikile. hukum pasar. Nanging ing USSR, rasio gaji perusahaan pertahanan minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing negara kasebut. Lan malah beasiswa kanggo mahasiswa saka institusi pertahanan padha luwih dening katelu, ing comparison malah karo buruh lenga lan gas. Nanging sing ana ing USSR. Dina iki, wong pinter, umume, ora bakal pindhah menyang industri pertahanan. Sampeyan kudu sinau akeh lan hard, lan ing dhingklik saka kepala bakal dadi wartawan karo gelar ing ilmu technical utawa putrane, ekonom karo gelar ing ilmu lan teknologi.
            Ing kene - ngganti ideologi, utawa goleki wong bodho.
            1. + 24
              Februari 3 2023
              Ora ana sing bakal ngganti ideologi, amarga umume dilarang, lan dheweke terus golek wong bodho, nanging ora ana.
              1. +3
                Februari 5 2023
                Bebener sampeyan! Saiki kanggo tawaran kanggo bisa free, i.e. karo telat gaji, etc., padha langsung kenek ing pasuryan
            2. +5
              Februari 4 2023
              SVO rampung.

              Kapan maneh bakal rampung.
              "Elit" kita bakal kekancan maneh karo "elit".

              Nanging iki, ing mratelakake panemume, metu saka pitakonan.
              1. + 13
                Februari 4 2023
                Kutipan saka alexmach
                Nanging iki, ing mratelakake panemume, metu saka pitakonan.

                Aja ngomong ora tau".
              2. +8
                Februari 4 2023
                Kutipan saka alexmach
                Nanging iki, ing mratelakake panemume, metu saka pitakonan.

                Sampeyan mung ora ngerti apa kapitalisme. Malah saiki pseudo-patriot kita ora ninggalake upaya kanggo nggayuh persetujuan, ngidoni wong-wong biasa sing tiwas dhewe.
                1. +3
                  Februari 5 2023
                  Malah saiki pseudo-patriot kita ora ninggalake upaya kanggo nggayuh persetujuan, ngidoni wong-wong biasa sing tiwas dhewe.

                  Dadi rakyat bener-bener mati kanggo nambah posisi negosiasi "elit" kita iki.
          2. +6
            Februari 5 2023
            Ora saluran. Kita butuh kesinambungan generasi, tim desain urip, ing ngendi spesialis enom bakal tuwuh nganti pirang-pirang taun. Minangka insinyur kanthi pendhidhikan dhewe, aku ngerti manawa lulusan universitas mung dadi spesialis sing apik.
            Gaji bisa diunggahake, pelamar bakal mlaku, banjur apa sing kudu ditindakake.
            1. +2
              Februari 5 2023
              Kontinuitas generasi ora mesthi apik - nalika sistem wis digunakake sacara eksklusif kanggo pertunjukan sajrone pirang-pirang dekade, nyuwek adonan lan penipuan, kanthi rutin ngasilake ton laporan sampah, balesan, mula kesinambungan kasebut kudu diilangi kanthi radikal. Yen ora, sembarang injeksi financial mung bakal inflate Staff lan nambah aliran laporan, lan sistem ganas iki mboko sithik disfigure personel anyar kanggo awake dhewe, kita bakal padha hacks-analogs, mung luwih enom.
          3. 0
            Februari 5 2023
            Alas, iki dudu hukum pasar, nanging soko saka jaman administratif-komando, nalika kabeh diputusake kanthi kasedhiyan sumber daya (finansial, tenaga kerja). Ora bisa kaya ngono ing ekonomi pasar, sing ora dingerteni para "reformis" ing taun 90-an lan, miturut kiriman sampeyan, dheweke ora ngerti sanajan ing abad kaping 21.
        2. + 10
          Februari 3 2023
          Ya, ora ana cara metu lan ora ana cara liya saka njaga spesialis lawas nganti mati lan cepet nyiapake sing anyar. Inggih, ora ana cara liya. Alah...
          1. + 22
            Februari 3 2023
            . njaga spesialis lawas nganti mati lan cepet nglatih sing anyar

            Duc lan supaya padha wis njupuk adoh siji sawise liyane. Limang taun maneh lan ora bakal ana sing bisa nongkrong karo lulusan ing perusahaan kasebut. Lulusan kaya bocah. Bakal rusak luwih akeh yen ora ditampilake. Oh, shift ora bakal duwe wektu kanggo ngganti wong tuwa. Dheweke ora duwe kekuwatan kanggo ngenteni. recourse
            1. +1
              Februari 5 2023
              Wong tuwa - pira umure? Aku mung krungu obrolan kaya ing pertengahan 90-an: ora ana owah-owahan, mung wong tuwa sing isih ana, sing bakal lunga lan ora ana sing isih ana. Aku Suspect sing "saiki" wong lawas, iku ora sing ing 90s padha 30-40?
            2. 0
              Februari 5 2023
              Lan yen "kader berpengalaman lawas" wis edan miturut umur, banjur apa sing bisa diwulangake marang wong liya? Crosswords ing papan kerja kanggo ngatasi? Lan malah banjur - wong-wong sing durung wiwit lali tembung.
              1. +3
                Februari 5 2023
                Lan yen "kader berpengalaman lawas" wis edan miturut umur, banjur apa sing bisa diwulangake marang wong liya? Crosswords ing papan kerja kanggo ngatasi? Lan malah banjur - wong-wong sing durung wiwit lali tembung.
                Aku durung ngeweruhi, durung tuwa ing kegilaan)), aku wis nglatih nganti telung spesialis, siji wis kerja, lan liyane wis "ngiwa", lan ing cakrawala ora ana antrian kanggo spesialisasi kerja. - gilingan benang kanthi gaji 25000 rubel! Iki wis cukup "romance lawas" kanggo kula kanggo njaga celonone, nanging kanggo wong karo kulawarga enom utawa planning kanggo duwe .... Lan aku ora mikir yen dheweke bakal dibayar nganti limang taun pisanan.
                1. 0
                  Februari 5 2023
                  Aku bisa uga ora ngerti sifat karya, nanging, miturut panemuku, profesi "penggiling benang" kudu dilalekake, kaya kusir, sapisan. Apa mesin modern ora bisa nindakake operasi kasebut luwih cepet lan luwih apik?
          2. + 21
            Februari 3 2023
            Kutipan saka Nexcom
            Ya, ora ana cara metu lan ora ana cara liya saka njaga spesialis lawas nganti mati lan cepet nyiapake sing anyar. Inggih, ora ana cara liya. Alah...

            Takon Graf. Dheweke bakal mutusake kabeh kanthi cepet. Dheweke duwe pandangan dhewe babagan sistem pendidikan. Dheweke wis nggawe spesialis IT ing Sekolah 21 tanpa pendidikan dhasar. Pendekatan Gref iku prasaja, kok mbuwang wektu ing "ora perlu" ilmu universitas, yen wong mung kudu sinau carane nulis kode cepet. Kepiye para spesialis sing sempit iki bakal ngerti wilayah subjek sing digunakake kode kasebut minangka misteri. Gusti Allah ngalang-alangi Grefov bakal ditampa ing pendidikan bangunan pesawat.
            1. +9
              Februari 3 2023
              Kutipan: Sarboz
              Kepiye para spesialis sing sempit iki bakal ngerti wilayah subjek sing digunakake kode kasebut minangka misteri.

              Lan padha ora mestine kanggo ngerti soko, padha kudu bisu lan ajeg retrain (kanggo ragad) kanggo wilayah liyane sempit nuntut. Biorobot sing migunani banget.
            2. -1
              Februari 4 2023
              Ing IT, ana panjaluk ageng kanggo spesialis tanpa "pendidikan dhasar", Gref nindakake kabeh kanthi bener, dene kanggo kerja sing tanggung jawab dheweke ngrekrut spesialis kanthi pengalaman sing apik lan pendhidhikan dhasar sing apik, amarga Gref akeh spesialis IT ing negara kita nampa loro ing Eropah lan wong-wong mau ora perlu kanggo mbukak kanggo ruble dawa saka negara.
              1. +5
                Februari 4 2023
                "Spesialis" tanpa pendidikan dhasar? Apa sampeyan ngerti apa tegese istilah "spesialis"? Apa ora pengin diobati dening dokter spesialis "tanpa pendidikan dhasar"?
                1. -1
                  Februari 5 2023
                  Dadi aku nampa pendidikan medis bali ing USSR. Saka 6 taun, total 20 persen ngginakaken sajarah CPSU, filsafat Marxist-Leninis, komunisme ilmiah, kang malah ujian negara ana ... Iki banjur dadi bagéan saka definisi umum ditampa saka "pendidikan dhasar. ." Apa sampeyan mikir yen dhokter wis sinau spesialisasine nganti 20% luwih suwe, dheweke bakal nambani sampeyan luwih elek?
                  1. +1
                    Februari 5 2023
                    Apa aku ngomong ngono? Kita uga ana ujian babagan ateisme. Pitakonan yaiku tingkat kualifikasi wong sing sinau subyek 80% saka wektu 6 taun, lan wong "tanpa pendidikan dhasar" sawise sawetara sasi kursus, utawa malah tanpa wong.
                2. -2
                  Februari 5 2023
                  Kutipan: W. Cheny
                  "Spesialis" tanpa pendidikan dhasar? Apa sampeyan ngerti apa tegese istilah "spesialis"?

                  Kancaku duwe kesempatan kanggo milih karya programmer ing macem-macem bank. Nem sasi sawise kelas 9, dheweke nglatih putrine kanggo profesi tester produk piranti lunak. Saka 30 pelamar, dheweke lan wong lanang liyane kasengsem marang majikan. Ing dina pisanan karya, cah wadon ketemu saperangan saka kewan omo. Nanging, nem sasi mengko, dheweke padu karo bapakne, sing ora nglilani dheweke pindhah nganti umur mayoritas kanggo panggonan permanen ing Turki, ngendi, ing mratelakake panemume, padha siap kanggo nggawe kahanan luwih sarujuk lan karya lan urip. Pungkasane, Gref duwe 200 ing Sberbank kanggo programmer sing apik, iki minangka gaji tukang listrik sing ngganti bolam lampu sing kobong ing pusat migrasi nang endi wae ing Austria.
                  1. +1
                    Februari 5 2023
                    Kanggo sawetara alasan, karya spesialis IT, programmer diwenehi miturut guyon: "kok ora ngerti carane iwak - pour, nanging ngombe." Programmer sing apik kudu ngerti babagan ilmu khusus, uga bagean matematika sing dibutuhake, lan area subyek sing nggawe program. Lan tanpa iki, iku encoder prasaja, sanajan bisa uga apik.
            3. Yo
              -6
              Februari 4 2023
              Apa nulis, kode iki? Tindak online lan diundhuh.
              1. +5
                Februari 4 2023
                Muga-muga sampeyan ora dadi pimpinan!
            4. -1
              Februari 4 2023
              Kutipan: Sarboz
              Takon Graf.

              Apa takon mrazota sekunder bodho iki? Sing mratelakake panemume ing masalah owah-owahan ing kacepetan swara.
            5. +2
              Februari 4 2023
              Ya, khususe, Sekolah 21 minangka organisasi sing solid banget. Lan padha mulang ana ing jangkah sing kondisine sasi worth setahun ing universitas rata-rata. Ya, kalebu amarga nyuda barang "ora perlu". Nanging dhasar, sing dhasar lan formatif (arupa matematika), isih diteliti ing kana. Ing kontras kanggo gypsies informasi saiki populer a la "ketik IT ing 3 dina."
        3. Yo
          -9
          Februari 3 2023
          Inggih, saka ngendi - saka China, ana cukup spesialis. Sasampuning Rus nguwuh-uwuh dhatêng para Varangian wau, katingalipun sampun dumugi wancinipun dhatêng para Tionghoa Warangan malih.
          1. + 12
            Februari 3 2023
            Ing China, ora ana spesialis sing cukup - padha nelpon desainer lan insinyur operator turbin ing tilas USSR. Padha mbayar dhuwit akeh. Nanging dheweke mbutuhake kontrak paling ora 5 taun. (Apa maneh, dheweke mbayar ekstra kanggo dokumentasi desain sing digawa kanthi kapisah).
          2. +3
            Februari 3 2023
            Ing China, ora ana spesialis sing cukup - padha nelpon desainer lan insinyur operator turbin ing tilas USSR. Padha mbayar dhuwit akeh. Nanging dheweke mbutuhake kontrak paling ora 5 taun. (Apa maneh, dheweke mbayar ekstra kanggo dokumentasi desain sing digawa kanthi kapisah).
            1. Yo
              -3
              Februari 4 2023
              Ing teori, mayuta-yuta lulusan lulus saben taun ing China. Iku misale jek kula sing tingkat latihan ing universitas sing luwih dhuwur tinimbang ing Rusia. Insinyur sing unggul bisa uga ora cukup. Butuh wektu kanggo ngowahi lulusan wingi dadi spesialis sing nyata.
              1. +3
                Februari 4 2023
                Dadi kanggo nggawe biro desain ora mung kanggo ngumpulake yuta spesialis.
          3. +9
            Februari 4 2023
            Kutipan saka Yoho
            Inggih, saka ngendi - saka China, ana cukup spesialis.

            Ing China, insinyur kurang. Penerjemah utawa penerjemah Tionghoa bakal nglindhungi insinyur saka komunikasi karo laowai Rusia karo dodo, sanajan dheweke dadi direktur perusahaan sing tuku akeh ing RRC. Lan ing Rusia ana akeh banget insinyur. Aku makarya ing perusahaan ngendi desainer iki dimuat karo karya accounting. Dheweke ngetung tabel ing program 1C. Kajaba iku, ing Kulon, buruh sing kurang trampil nduweni luwih akeh desainer Rusia. Ana kenalan makarya sawetara sasi ing kantor pos Korea Selatan. Dheweke, sawise mbuwang tiket, omah lan panganan, nggawa kira-kira $ 100 saben dina kerja. Bener, dheweke ora njupuk dhuwit saka Kaukasus Kidul, nanging laptop lan telpon, sing banjur didol ing Rusia. Yen dheweke mung nampa dhuwit lan ngganti 2 kaping, kang wis 2 kaping kurang. Nanging ing kantor pos Rusia, gaji umume sithik banget. Kajaba iku, nalika ana ing Kaukasus Kidul, dheweke bisa nerusake pendidikan jarak jauh ing universitas Rusia lan lulus sesi sawise bali menyang Rusia.
            1. Yo
              +3
              Februari 4 2023
              Ing Federasi Rusia, ana akeh wong sing duwe diploma sing bisa mbungkus roach garing.
              1. +1
                Februari 5 2023
                Kutipan saka Yoho
                Ing Federasi Rusia, ana akeh wong sing duwe diploma sing bisa mbungkus roach garing.

                Nyatane, ing kahanan pasar negara katelu berkembang kaya Rusia, ora perlu kanggo sembarang jenis kualifikasi dhuwur. Ing Aeroflot, insinyur kudu bisa maca katalog lan manual ing basa Inggris, pilih suku cadang sing dibutuhake kanggo operasi lan ngisi aplikasi kanthi bener kanthi ngetik nomer bagean saka katalog kasebut. Utawa ngukur bagean kasebut kanthi bener, gawe gambar lan wenehake menyang buruh kanggo produksi palsu. Nalika ngoperasikake alat mesin, mobil, mesin pertanian, meh padha.
      3. + 22
        Februari 3 2023
        Ya, apa sing dikarepake, tukang, insinyur lan desainer ora cocog karo pasar. Nanging "manajer efektif" ana ing endi wae sampeyan ngidoni

        Iki "manajer efektif", sing nampa puluhan kaping luwih insinyur, desainer lan turners, ora bakal ngerti sifat paradoks saka kahanan iki. Amarga pangenalan bakal padha karo pangenalan ora ana gunane. Nanging kabeh iku sedulur sing cedhak lan kanca saka wong sing dihormati ...
        1. -1
          Februari 5 2023
          Ya dudu masalahe. Nonton film "Risk Limit". Ana loro analis risiko Wall Street sing mantan insinyur. Salah sijine insinyur arsitektur, liyane saka industri aerospace. Lan ana masalah iki ing wutah lengkap. Nanging ing Amerika Serikat, insinyur ninggalake profesi sing ngidini sampeyan entuk atusan ewu lan mayuta-yuta dolar, nanging ing negara kita? Iki dudu masalah "manajer efektif" (sing dadi konsekuensi, dudu sabab), nanging masalah institusional negara.
      4. +1
        Februari 5 2023
        Ironi uga manajer sing bener-bener efektif uga ... ora cukup. Ora jacks neutron sing ngresiki kantor biomass dening PHK lan nambah gangguan ing sirkuit sistem manajemen dokumen elektronik, nanging sing ngatur, ngembangaken lan ngembangaken produksi. Ora cukup wong sing bener-bener pinter. Ora mung insinyur.
    2. + 50
      Februari 3 2023
      Sregep - kabeh sedulur ndhuwur kita kaya goblin anyar lair.. Lan donya dadi ijo !! Aku wonder yen padha nguripake wong bodho kaya ing umum, utawa padha pancene kaya?

      Wah - apa wahyu .. Yen desainer lan buruh dibayar sen lan ora dianggep minangka wong, lan pahlawan jaman saiki ditembangake dening manajer karo pelaut lan loafers liyane, banjur ing wektu sing cendhak banget ora bakal ana sing nggawe kompleks. peralatan ing negara..

      Lan padha mikir sing - stupidly kanggo alasan ideologi, pamaréntah Soviet mbayar buruh hard ing kabeh wilayah kaping pirang-pirang saka plankton? Ora - Aku mung ngerti kanthi jelas manawa bisa meksa wong kerja keras kanthi tangan lan sirah mung kanthi insentif materi. Inggih - lan mesthi pakurmatan lan pakurmatan sing dituduhake dening masyarakat marang wong-wong kuwi.
      1. +5
        Februari 3 2023
        Kutipan saka paul3390
        Lan padha mikir sing - stupidly kanggo alasan ideologi, pamaréntah Soviet mbayar buruh hard ing kabeh wilayah kaping pirang-pirang saka plankton? Ora - Aku mung ngerti kanthi jelas manawa bisa meksa wong kerja keras kanthi tangan lan sirah mung kanthi insentif materi. Inggih - lan mesthi pakurmatan lan pakurmatan sing dituduhake dening masyarakat marang wong-wong kuwi.

        Ing jaman Soviet, iki uga ora apik. Buruh nampa luwih saka insinyur - iki kasunyatan. Lan bias iki ora nyumbang kanggo keunggulan teknologi ing negara-negara Barat.
        1. + 25
          Februari 3 2023
          Sampeyan mbaleni propaganda. Bener, ora kaya ngono. ITR ITR padha beda. Yen sampeyan lungguh ing sawetara lembaga riset babagan celana, ya, 120 saben moncong. Ing kantor serius - lan mbayar beda.

          Kanggo keunggulan teknologi - ya, ing endi wae kita ketinggalan. Lan nang endi wae - padha dadi ahead sing kanggo dina iki kita nggunakake pembangunan saka USSR. Banjur - aja lali, Union ONE nyerang kabeh Kulon! Pira cacahe populasi? Lan kita duwe? Iki mung duwe pengaruh kuat ing kemungkinan. Aku meneng yen kita kudu nggawe akeh sekolah mung saka awal. Plus - losses kolosal ing Perang Donya II, loro manungsa lan materi. Lan kabeh padha - Uni Soviet gedhe cukup worthly butted karo setengah globe ..
          1. +6
            Februari 3 2023
            Kutipan saka paul3390
            Sampeyan mbaleni propaganda. Bener, ora kaya ngono. ITR ITR padha beda. Yen sampeyan lungguh ing sawetara lembaga riset babagan celana, ya, 120 saben moncong. Ing kantor serius - lan mbayar beda.

            Aku ora perlu maca propaganda. Loro-lorone ibu lan bapake kabeh urip ing nggawe instrumen, insinyur desain lan wakil kepala metallurgist. Lan ing "kantor serius" sayangé ora gawé barang konsumen. Lan ing "kantor serius" buruh isih ditampa luwih saka engineer. Insinyur ora disebut "insinyur negro" kanggo apa-apa. Nanging, bias sing dakcritakake mung owah dadi siji arah wiwit taun 90-an, buruh uga wiwit dibayar sithik. Sekolah teknik lan sekolah kejuruan dadi perguruan tinggi. Ing kana lan ing institusi kasebut, mung ahli ekonomi lan pengacara sing dilatih. Mergo iki. Lan aja agitate kula kanggo daya Soviet.
            1. -5
              Februari 4 2023
              Dheweke ora duwe subyek, utawa sengaja mbuwang agitasi. Sawetara taun kepungkur, memoar saka kulawarga insinyur atom saka Sverdlovsk diterbitake. Topik lan organisasi luwih serius, padha mbayar 135 rubles saben sasi. Dhuwit kuwi banjur mung cukup kanggo salin lan ora mati keluwen.
              1. +3
                Februari 4 2023
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Topik lan organisasi luwih serius, dheweke mbayar 135 rubel saben wulan. Dhuwit kuwi banjur mung cukup kanggo salin lan ora mati keluwen.

                Sing kabeh bener ditulis, nanging pungkasan - superfluous. 135 re saben sasi cukup kanggo urip normal. Lan mundhakaken anak, tuku TV, tape recorder, lan menyang bioskop, lan teater, lan menyang cafe. Ya, sampeyan ora bisa nyimpen kanggo mobil utawa koperasi. Nanging banjur ora ana prospek kanggo ora duwe omah, lan iku bisa kanggo pindhah ing padha 135 re saben Sasi kanggo vacation saindhenging negara.
                1. -1
                  Februari 5 2023
                  Kutipan: Sarboz
                  135 re saben sasi cukup kanggo urip normal. Lan mundhakaken anak, tuku TV, tape recorder, lan menyang bioskop, lan teater, lan menyang cafe. Ya, sampeyan ora bisa nyimpen kanggo mobil utawa koperasi.

                  Ing jaman USSR, cah wadon, nalika aku nawarake kanggo ketemu kula, lan dheweke ngerti babagan gaji minangka insinyur, langsung ngandika yen aku ora duwe kesempatan kanggo nikah.
            2. +1
              Februari 5 2023
              Salah siji mbah kakungku njabat ing Angkatan Udara suwene 27 taun minangka insinyur. Banjur pensiun lan gabung ing lembaga riset pertahanan minangka insinyur radio. Sajrone karya ing kana, dheweke ngetokake sertifikat hak cipta 4. Lan gajine 180-200 r / sasi. Iku ing pungkasan 70s, awal 80s. Trus pas pensiun (mati umur, tapi kesehatane gagal) dadi kepala departemen, gajine diunggahake dadi 220, kaya, ditambah pensiun militer ... jaman semana, sampeyan ora bisa. tuku Volga, nanging ketoke cukup pantes ...)))
          2. +3
            Februari 4 2023
            Kutipan saka paul3390
            Bener, ora kaya ngono. ITR ITR padha beda. Yen sampeyan lungguh ing sawetara lembaga riset babagan celana, ya, 120 saben moncong. Ing kantor serius - lan mbayar beda.

            Ing institusi riset pertahanan, desainer utawa mekanik elektromekanik nampa udakara 3 rubel sajrone 130 taun pisanan, senadyan kasunyatane yen kanca-kancane, buruh sing nindakake karya miturut gambar, duwe 270-300 rubel. Luwih saka setengah tetep ing gaji iki nganti pensiun, yen dheweke ora ngganti profesi, bisa ngetung bonus senioritas 4 rubel ing taun 5-30. Spesialis enom ing pangembangan gas saraf lan racun diwiwiti kanthi gaji. saka 160 rubles. Ing Stalin iku beda. Malah ing jaman Lenin, tunjangan mahasiswa meh kaping pindho tinimbang pensiun buruh.
          3. +2
            Februari 4 2023
            Kutipan saka paul3390
            Uni Sovyèt sing gedhé cukup pantes nglawan setengah globe..
            - ya, dheweke nyerang Amerika Serikat lan para pengikute. Nanging, ana telung kaluwihan utama sing nggawa kamenangan menyang Amerika Serikat:

            1. Ekonomi lan keuangan Amerika Serikat sing kuat: dheweke ngrusak setengah jagad kanthi ekonomi kanggo awake dhewe, separo jagad iki nyambut gawe, kanggo kesejahteraane, lan USSR menehi panganan parasit ing njero lan ing luar negeri, kayata pengemis. saka DPRK, Afghanistan utawa Somalia (negara sing banjur pindhah menyang sisih Amerika Serikat).
            2. Senadyan kasunyatan sing Amerika Serikat nyuwek mati lan ditindhes negara liyane, padha ngatur kanggo nggawe halo banget atraktif ing donya sak negara, produk, sistem, gaya urip, budaya pop, padha digawe piyambak super-iklan liwat massa. kultus. USSR ngiklanake awake dhewe kanthi ala lan ala, nyoba luwih akeh kanggo ndhelikake masalahe lan supaya wong ing njero ora ngerti apa sing ana ing njaba. Wong-wong mabur menyang AS kaya moths menyang geni. Panemuan elit Barat kanthi introduksi hak asasi manungsa ing saindenging jagad makarya 100% - USSR minggah menyang badan iki lan nandatangani Persetujuan Helsinki. Dheweke gagal nyipta kontra-propaganda dhewe, nggawe dikarepake ing jagad iki, nyurung ing tingkat jagad, mbengkongake tangan PBB.
            3. Sing paling penting, elit AS tansah nyoba tuku elit USSR, numpes Uni, nggawe konflik internal. Lan ing USSR, karya kasebut nglawan Amerika Serikat kanthi sistematis lan stubbornly ora dileksanakake, gumantung ing kasunyatan sing "kita jujur, manungsa lan adil - kita ora bisa nindakake bab ala." Mula mundhut. Ya, sampeyan ora bisa mbuwang mungsuh - dheweke bakal mbuwang sampeyan. Donya kaya ngono. Kepiye carane bisa menang sanajan ing ring, miturut aturan tinju, ora nyerang, nanging mung mbela? Lan urip malah luwih angel. Humanisme komunis bubar ing jagad predator kanthi lengkap.
      2. + 18
        Februari 3 2023
        Kutipan saka paul3390
        Sregep - kabeh sedulur ndhuwur kita kaya goblin anyar lair.. Lan donya dadi ijo !! Aku wonder yen padha nguripake wong bodho kaya ing umum, utawa padha pancene kaya?

        Iku tansah kaya iki - ora ana sing dibayangake, lan maneh ...
        Mbalik ing 2010, Ivanov misale jek njawab pitakonan wartawan "kapan konstruksi pesawat diterusake ing Rusia?" mangsuli: "Inggih ... yen kita bisa nglatih ewonan insinyur enom lan buruh trampil ... yen ora, kita duwe dhuwit akeh, nanging ora ana sing bisa nindakake" ...
        STABILITAS duka dheweke kaya ngono. keprungu
        Iki sing padha wanted kanggo mbangun 70 bêsik. MS-21 saben taun?
        Terusake konstruksi Tu-160M?
        Lan malah penerbangan militèr, yen komandan-in-chief dhewe, nalika ngunjungi Komsomolsk-on-Amur, menehi saran ... kanggo ngalih menyang produk sipil ... panci ana ... pit ... amarga "Ora bakal ana NEW. ORDER!!!".
        Banjur ... butuh ... Sawetara taun durung liwati, nanging ... para pekerja wis dipecat ... ANA sing wiwit ngumpulake Su-57 ... Dheweke mutusake ora mung kanggo mungkasi produksi. saka Su-34, nanging uga kanggo numpes produksi dhewe (! !) reprofiling menyang klompok tambahan kanggo produksi komponen MS-21 ... Apa Ajaib saka kawicaksanan kuwi liwati ...
        Nanging gatel pasar ora suda - ora preduli yen perang terus lan ora ana kapasitas perbaikan sing cukup (padha mutusake kanggo mbangun rong pabrik anyar) ... bangkrut lan liquidate!
        Swan, Kanker lan Pike?
        Ora-o-o ora - Treason masked dening stupidity.
        1. + 10
          Februari 4 2023
          Minangka kenalan, mantan direktur perguruan tinggi teknik, nulis marang aku:
          - Patrushev kudu diwenehi julukan Columbus.
          - Kenapa?
          - Amarga dheweke mung "nemokake Amerika". Lan kita wis urip kaya iki wiwit wiwitan taun 90-an lan ora ana sing butuh kabeh taun iki ...
      3. + 11
        Februari 3 2023
        Kutipan saka paul3390
        Wah - apa wahyu .. Yen desainer lan buruh dibayar sen lan ora dianggep minangka wong, lan pahlawan jaman saiki ditembangake dening manajer karo pelaut lan loafers liyane, banjur ing wektu sing cendhak banget ora bakal ana sing nggawe kompleks. peralatan ing negara..

        Aku bakal ngomong liyane. Yen tukang ledeng bodho ngetung ing karya, banjur ing sawetara sasi iki "wanita lan purun sing padhang lan adil" bakal bodho keselak ing telek dhewe. Yen Pak Patrushev, minangka ketua Dewan Keamanan, nyatakake yen - "Wong-wong sing melu ngrusak sekolah teknik USSR (Rusia) wis ditangkep lan bakal dituntut kanggo aktivitas sing ngarahake ngrusak keamanan negara," banjur iki bakal wis ditampa karo raos jero saka kepuasan lan ngarep-arep sing kahanan dijupuk ing kontrol negara lan bakal didandani, lan apa ngandika - "We lack 14 ewu engineers", punika statistik bodho konfirmasi apa everyone wis ngerti. Wong-wong sing guilty ing kahanan iki duwe Surname tartamtu, lan manfaat "kanggo tanah air manca" kang kudu ditampilake sadurunge mata warga Rusia, minangka mungsuh saka wong. Aku ngelingi sawetara tokoh saka "departemen akuntansi" (Sber-Gref, utawa Departemen Keuangan-Siluanov) nyatakake yen Rusia ora butuh akeh insinyur, nanging kepiye carane. Ya, lan durung suwe, ing Kementerian Tenaga Kerja, utawa ing Kementerian Pendidikan, dheweke menehi ventilasi topik yen wis wektune kanggo ngethok perguruan tinggi ing spesialisasi turners, miller, avioelektrik, tukang las, lsp. amarga iki ora dikarepake. Aku ora ngelingi dhaftar verbatim, nanging bab 50 Keahlian padha ngajokaken kontrol. Sing, ing kapentingan wong iki makarya, mung kudu ing lapangan tampilan saka Pak Patrushev, lan mulane ora mung statement saka kasunyatan perlu, nanging reaksi saka negara, malih, karo distribusi miturut patut.
        1. +5
          Februari 3 2023
          Kutipan: Nyrobsky
          Wong-wong sing guilty ing kahanan iki duwe Surname tartamtu, lan manfaat "kanggo tanah air manca" kang kudu ditampilake sadurunge mata warga Rusia, minangka mungsuh saka wong. Aku ngelingi sawetara tokoh saka "departemen akuntansi" (Sber-Gref, utawa Departemen Keuangan-Siluanov) nyatakake yen Rusia ora butuh akeh insinyur, nanging kepiye carane.

          Lan aku isih elinga Gaidar gubshlep babagan krim sing ora nguntungke lan Chubais
          Dheweke ngomong ngono ing ngarepe ebn "kancane Bill" .. Apa kita kudu bangunan alat mesin lan bangunan pesawat, etc. Sampeyan bisa tuku kabeh ing sisih kulon lan murah (deiping prices padha)
          Aku bakal menehi conto kasar, nanging kabeh wong ngelingi "sikil Bush" sing murah
          Industri ayam kita bangkrut..
          Banjur sikil karet lan kadaluwarsa iki mundhak regane!
          Iki minangka inti saka kabeh sing ditindakake para liberal, lan sing paling penting, sejarah kita vulgar lan dipoyoki ing kabeh media.
          Lan banjur semi-bank Yahudi teka lan getih wiwit diwutahake lan rampokan saka Rusia lan ancang-ancang kanggo divisi ..
          Apa kabeh wong akrab?
          Apa wong liya pancene pracaya marang impen lan demokrasi Amerika sing dileksanakake ing saindenging jagad dening Anglo-Saxon lan Yahudi (Rusia wis ninggalake game kasebut ..))) Lan entuk perang
          1. +3
            Februari 4 2023
            Apa ana wong liya sing percaya karo impen lan demokrasi Amerika sing ditindakake ing saindenging jagad dening Anglo-Saxon lan Yahudi (Rusia wis ninggalake game kasebut ..)))

            Putri kasebut nyelehake kiriman ing Facebook saka wong wadon sing wis lunga lan wis suwe urip "ing sanjabane kali". Post - nangis babagan mokal komunikasi karo wong tuwa sing isih ora ngerti sistem nilai demokrasi Eropa amarga "TV zombie". Sing paling menarik yaiku: pancen kabeh komentar ing kiriman kasebut dipérang dadi rong kategori - sing nulis "sampeyan kudu nyoba kanggo gawe uwong yakin" lan sing nulis "sampeyan kudu mandheg komunikasi - ora ana gunane." Ana atusan komentar total! Bagéyan saka wong-wong sing ninggalake, nanging sing paling akeh - saka sing manggon ing Rusia. Kita mundhakaken generasi sing ing Kulon lan Rusia wahing karo pikirane, sanajan padha manggon ing kene. Apa wis thukul dhewe? Ora - kabeh wong melu: saka wong tuwa lan guru menyang panguwasa. Kene dheweke - rubah sing crept munggah tanpa disadari.
            1. -6
              Februari 4 2023
              Quote: lawas
              Apa wis thukul dhewe? Ora - kabeh wong melu: saka wong tuwa lan guru menyang panguwasa. Kene dheweke - rubah sing crept munggah tanpa disadari.

              Inggih, ora kabeh wis ilang ... Kita bisa mungkasi proses dekomposisi Rusia lan donya Rusia. Ayo dadi break liwat
              1. +1
                Februari 4 2023
                Kutipan saka Luka Nord
                Ayo dadi break liwat

                Ya. Wis pecah. Ora jelas carane ndandani mung karo sistem kasebut.
                1. +2
                  Februari 5 2023
                  Aha! Karo sapa sing arep ditembus? Kanthi Patrushevs kuwi?
        2. +6
          Februari 4 2023
          "Sampeyan kudu ora mung nyatakake kasunyatan, nanging uga kanggo nanggepi saka sisih negara, lan kanthi distribusi miturut merit."
          Pancen ing bolongan, nanging mung nganti tanggung jawab pribadi ngenalaken kanggo kabeh tingkat saka Managers, lan nemen punitive malah ing cilik saka "kauntungan" cilik, sawetara bakal terus kanggo muter peran saka pemain figuran, liyane kanggo "kauntungan" bakal pindhah menyang ora. panggonan kurang anget. Inggih, mesthi, kader mutusake kabeh, nanging ora ana panggonan kanggo njupuk.
          1. +2
            Februari 5 2023
            Bener kowé. Aku wis nulis babagan wakil menteri sing tanggung jawab kanggo substitusi impor ing industri otomotif, nalika ora ana sing ditindakake sajrone 7 (pitu !!!) taun, dheweke dibebasake saka tugas kasebut, lan seminggu sabanjure (pa-baaam). !!!) diangkat dadi tanggung jawab kanggo substitusi impor ing bangunan alat mesin. Mung setahun kepungkur, dheweke nulis babagan iki ing media (aku maca kanthi pribadi, sawetara artikel disimpen ing memoriku, aku kaget banget) ... Nanging kaya biasane, topik kasebut sepi)))
        3. +2
          Februari 4 2023
          Kutipan: Nyrobsky
          Aku bakal ngomong liyane. Yen tukang ledeng bodho ngetung ing karya, banjur ing sawetara sasi iki "wanita lan purun sing padhang lan adil" bakal bodho keselak ing telek dhewe.

          Apa masalah karo tuku kabel pipa lan nglanggar pipa saluran pembuangan? Desainer pesawat lan dhokter bakal ngrampungake iki tanpa masalah. Masalah bakal diwiwiti ing sawetara taun. Nanging tukang ledeng ora bisa ngrancang aerodinamika pesawat supaya kurang katon ing radar tinimbang pesawat saka kabeh mungsuh, lan bakal bisa nggawa senjata sing luwih gedhe kanthi kecepatan sing luwih dhuwur kanggo jarak sing luwih gedhe kanthi jarak sing padha. bobot takeoff tinimbang pesawat mungsuh. Masalahe ora kekurangan utawa keluwihan desainer, nanging sing duwe luwih pinter lan efisien. Sampeyan bisa ngajar aerodinamika ing tingkat wong sing ngoperasikake peralatan sing digawe ing babagan sasi (tingkat iki cukup kanggo pilot lan marshal udara kanggo mata). Nanging kanggo ngajari siji wong sing bisa ngrancang profil pesawat sing luwih modern, butuh 2 taun kanggo mulang aerodinamika satus wong dening ilmuwan paling apik lan milih siji utawa loro sing paling apik saka jumlah siswa kasebut. Kajaba iku, dheweke kudu duwe motivasi supaya ora milih dalane wong sing lelungan, penulis, politisi, pengusaha utawa alkohol. Elon Musk menangake balapan ruang angkasa lan kabeh upaya China, Rusia, Prancis, India kanggo entuk pangsa pasar peluncuran ruang angkasa dadi sampah dhuwit lan kerugian lengkap.
          1. +5
            Februari 4 2023
            Kutipan saka gsev
            Apa masalahe tuku kabel pipa lan ngrusak pipa saluran pembuangan? Loro-lorone desainer pesawat lan dokter bisa nangani iki tanpa masalah.

            Ya, nyatane ora ana apa-apa. Mung kita ora ngomong babagan perancang pesawat, dokter, utawa sapa wae saka kategori warga biasa, nanging babagan "wanita lan priyayi" sing wis pirang-pirang taun, wis nyetel vektor "keterbelakangan ekonomi" kanggo Rusia, wis nyebabake kasunyatan sing dina iki ing negara kita ana kekurangan pakaryan lan desainer. Iki kutipanku -
            Kutipan: Nyrobsky
            Yen tukang ledeng bodho ngetung ing karya, banjur ing sawetara sasi iki "sing padhang lan padhang pasuryane, bapak-bapak” bodho klelep ing telek dhewe.

            Kasur, kanthi cara, uga nggawe sekolah ilmiah, nanging ora ragu-ragu tuku otak ing saindenging jagad lan kanthi mangkono njaga tingkat teknologi sing paling apik. Ing negara kita, THUNDER BLOWED lan Patrushev "nyabrang awake dhewe", nanging ana ing ngendi kita, apa, kenapa lan kepiye kedadeyan kasebut?
            Kanthi ambruk USSR, puluhan, yen ora atusan, institusi industri lan biro desain dirusak ing negara kita, lan output insinyur dikurangi amarga kasunyatane ana kekurangan basis produksi sing bisa ditindakake. diwujudake. Nanging, ing wektu sing, "Ladies and gentlemen" tirelessly optimized, suda lan disimpen, prodhuksi puluhan ewu pengacara, psikolog lan ekonomi tanpa kuwatir yen kamardikan teknologi negara ora kurang penting saka pangan utawa energi.
            Iku kabeh kancaku, apa sing dakkarepake, pancen ora menehi tandha manawa masalah kanggo sampeyan yaiku ngilangi sumbatan ing pipa saluran.
            1. 0
              Februari 5 2023
              Kutipan: Nyrobsky
              , nanging babagan "wanita lan priyayi", sing wis pirang-pirang taun nyetel vektor "kemunduran ekonomi" kanggo Rusia wis nyebabake kasunyatan manawa saiki ing negara kita ana kekurangan spesialisasi lan desainer.

              Aku weruh mixer pribadi diinstal dening wong sing ngenalaken piyambak minangka asisten kanggo Chubais ing laundering dhuwit. Iki asring lulusan saka universitas technical sing cepet nanggapi telpon saka Kepemimpinan Russian kanggo urgently reorganisasi kanggo permen sing ditawakake kanggo wong-wong mau. Patrushev nuntut supaya para perancang nuduhake patriotisme lan bali menyang profesi, nanging dheweke ora janji bakal nuduhake permen sing diduweni karo dheweke. Ing RRC, uga, sajrone 20 taun sawise reformasi Deng Xiao Ping, kompleks industri militer ana ing stagnasi lan negara sing ora apik banget kaget para analis AS. Prekara kasebut mung nalika panguwasa RRC wiwit nuduhake kekuwatan karo desainer sing luar biasa, milih posisi pimpinan ing industri sing wis sukses utawa menehi kesempatan lan sumber daya kanggo nggawe perusahaan dhewe.
              1. 0
                Februari 5 2023
                Kutipan saka gsev
                Aku weruh mixer pribadi diinstal dening wong sing ngenalaken piyambak minangka asisten kanggo Chubais ing laundering dhuwit.

                Ora nyinggung, nanging sing wis muni kaya guyon.
                Kutipan saka gsev
                Iki asring lulusan saka universitas technical sing cepet nanggapi telpon saka Kepemimpinan Russian kanggo urgently reorganisasi kanggo permen sing ditawakake kanggo wong-wong mau.
                Ehhh - yen mung lulusan universitas. Banjur, liwat upaya saka reformis enom, akeh specialists Highly qualified angsal skills lan kabisan sing padha pancen ora khas kanggo pendidikan. Pengalaman urip, sampeyan ngerti, umume ora ana watesan, nanging duwe watesan kanggo aplikasi, amarga tuwa lan transisi "eksperimen" menyang negara sing ora urip, sing ana hubungane karo tuwuhing manungsa. maneh entuk dhewe, pribadi, pengalaman , asring mlaku ing rake padha sing trampled dening leluhur.
                Kutipan saka gsev
                Patrushev nuntut supaya para perancang nuduhake patriotisme lan bali menyang profesi, nanging dheweke ora janji bakal nuduhake permen sing diduweni karo dheweke.
                Inggih, Patrushev, ayo ngomong, mung bisa ngenali, preempt lan counteract, nanging ora wewenang kanggo janji apa-apa saka "goodies". Iki luwih ing tangan Mishustin. Nanging kaya sing dakmangerteni, saiki saiki wis teka nalika pamrentah mung bakal nampa ora mung bali personel, nanging uga kebangkitan sekolah teknik dhewe lan kebangkitan perusahaan kanggo pakaryane, mula kabeh kudu ditindakake. jinis = ndhuwur karo dhuwit kanggo dhukungan.
                Kutipan saka gsev
                Ing RRC, uga, sajrone 20 taun sawise reformasi Deng Xiao Ping, kompleks industri militer ana ing stagnasi lan negara sing ora apik banget kaget para analis AS. Prekara kasebut mung nalika panguwasa RRC wiwit nuduhake kekuwatan karo desainer sing luar biasa, milih posisi pimpinan ing industri sing wis sukses utawa menehi kesempatan lan sumber daya kanggo nggawe perusahaan dhewe.
                Pratelan kontroversial. Aku bisa ngrembug, nanging aku ora kepinginan amarga kasunyatan sing obyektif iki topik amba banget. Ayo rampung kanggo iki hi
          2. +3
            Februari 4 2023
            Kutipan saka gsev
            Nanging tukang ledeng ora bisa ngrancang aerodinamis pesawat kasebut supaya ora katon ing radar tinimbang pesawat saka kabeh mungsuh, lan bakal bisa nggawa senjata kanthi massa gedhe kanthi kecepatan sing luwih dhuwur kanggo jarak sing luwih adoh karo bobot takeoff padha saka pesawat mungsuh.

            Lan desainer bisa nindakake iki yen dheweke terus-terusan kepeksa ndandani pipa, nyebar gandum, jahitan sandhangan, mbangun omah?
            1. 0
              Februari 5 2023
              Kutipan: IS-80_RVGK2
              Lan desainer bisa nindakake iki yen dheweke terus-terusan kepeksa ndandani pipa, nyebar gandum, jahitan sandhangan, mbangun omah?

              Mulane, desainer pesawat kudu entuk luwih saka tukang pipa, perancang busana, pembangun, arsitek. Yen sink lan jamban Putin wis bocor ing omahe pirang-pirang wulan, mula Alina Kabaeva sing ngamuk karo wajan sing paling ngancam dheweke, lan yen sajrone CVO ternyata kabeh gagal karo drone Rusia, mula dheweke bakal ketemu karo pasukan khusus Inggris kenal karo menit pungkasan gesang Gaddafi kang. Utawa karo Ukrainia.
              1. 0
                Februari 6 2023
                Aku mikir ing kahanan iki wong wadon sing duwe belenggu bakal ngalahake imperialisme asing
      4. +2
        Februari 5 2023
        Lan padha mikir sing - stupidly kanggo alasan ideologi, pamaréntah Soviet mbayar buruh hard ing kabeh wilayah kaping pirang-pirang saka plankton?

        Pamaréntah Soviet tenan mbayar buruh hard, sing waved ing Pick luwih saka "plankton", kang padha banjur wrote mudhun, iku dadi metu, guru, Doctors, engineers (kajaba Manajemen ndhuwur, sing padha nyedhaki menagers saiki. tinimbang ngrancang sesuatu). Pendekatan iki, misale jek kula, nyumbang banget kanggo ambruk sistem sosialis. Kahanan saiki beda karo jaman biyen, mung sing ngobahake palu godam (aku ora ngomong babagan Prigogine) uga "dicopot saka sangu", nambah bagean menyang sangu manajer, sing ora keluwen malah. ing USSR.
    3. + 11
      Februari 3 2023
      sampeyan ora bisa ngatasi masalah karo buruh tamu, lan sampeyan ora bakal break liwat dhuwit, minangka saiki adat
    4. + 12
      Februari 3 2023
      Iku aneh yen iki nyatakake dening Sekretaris Dewan Keamanan, lan ora dening mentri lan panggedhe sing relevan.
      Dheweke bisa ndeleng kabeh kanthi apik lan mesthi dilengkapi pesawat kanggo bangkai.

      Matur nuwun sing paling Nikolai Platonovich ora mung mikir babagan keamanan negara, nanging uga babagan wong biasa sing ora duwe pesawat pribadi utawa skuadron sing kapisah lan, mesthine, ora dikarepake. ombenan
      1. + 19
        Februari 3 2023
        Iku aneh yen iki nyatakake dening Sekretaris Dewan Keamanan, lan ora dening mentri lan panggedhe sing relevan.

        Ora kaya iki! Menteri sing relevan saiki duwe masalah sing nggegirisi: kabeh akun manca beku, real estate ditahan. Ana masalah karo perusahaan lepas pantai, lan bojone nuntut blanja ing Milan ... Kepalaku muter!
      2. -1
        Februari 5 2023
        Aku ora ngerti. Iku sarkasme? Yen ora, banjur aku kuciwa
    5. + 23
      Februari 3 2023
      Saiki, industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 ewu insinyur lan perancang

      Sing ngasilake galoshes mutusake ora mbayar lan ora mulang ing universitas. Padha mutusaké kanggo mbayar ndhuwur lan VIPs minangka pasukan ngatur utama. Dadi takon dheweke.

      Minangka salah siji kondhang non-pacangan saka galoshes Soviet ngandika, njawab pitakonan apa ndhuwur duwe gaji gigantic kuwi - kabeh padha ngomong amarga iki geniuses saka kapitalisme Rusian ora lured luar negeri. Rekaman sing larang regane! Nanging kepiye saiki top lan VIP iki bakal metu bareng karo anak didik ora jelas.
      1. + 16
        Februari 3 2023
        Padha ora bakal, amarga ora ana sing arep takon.
      2. +2
        Februari 4 2023
        Kutipan: Stas157
        Nanging kepiye saiki top lan VIP iki bakal metu bareng karo anak didik ora jelas.

        Muga-muga kabeh padha mati bebarengan. Banget bajingan munggah parasit iki gnaw ing pecahan saka Motherland sandi.
    6. +4
      Februari 3 2023
      Saiki akeh sing dodolan ora kerja. Insentif kasebut bakal ditransfer menyang industri. Pitakonan mung apa sing bakal diprodhuksi ing kana
      1. +7
        Februari 3 2023
        Kaya apa"? Kasus plastik kanggo bom ing printer 3d.
      2. +1
        Februari 4 2023
        Dheweke ora bakal mlebu industri. Syarate ora padha. Pinten kawruhipun?
    7. -2
      Februari 3 2023
      Demokrasi menehi kekuwatan marang wong akeh lan kanthi cepet ngganti dhuwit. Aku tansah nganggep demokrasi minangka organisasi sosial sing paling kriminal. Alfred Nobel nate ujar manawa "demokrasi minangka komplotan wong bodho sing dipimpin dening sampah."
      1. +1
        Februari 5 2023
        Ing endi sampeyan ndeleng demokrasi? Ing Rusia modern, ora malah mambu kaya. Slogan-slogan, mesthi, cocog lan isih ana, sanajan malah saya kurang. Lan ana ing Konstitusi Federasi Rusia, kaya sing ditulis. Malah ing Uni demokrasi nyata, paling ora ing tingkat akar umbi, ana luwih akeh, contone, wangun kayata farms kolektif, rapat kolektif buruh, partai, serikat pekerja lan rapat Komsomol, kontrol rakyat, dewan lokal, surat saka buruh menyang panguwasa lan pers. Saiki iki ora ana, lan yen ana sing tetep, ora bisa digunakake. Lan ora ana sing ngganti. Lan apa jenis wong akeh ing kuwasa ing Rusia ngomong bab? wiwit kudeta 1993. ing Rusia, autokrasi presiden, lan wiwit wektu Putin uga karo vertikal kaku saka daya lan irresponsibility lan irremovability saka pejabat lan panggedhe.
      2. -1
        Februari 5 2023
        Kutipan saka Berkut752
        Alfred Nobel nate ujar manawa "demokrasi minangka komplotan wong bodho sing dipimpin dening sampah."

        Nanging, ing abad kaping 20, negara demokratis bisa ngalahake lan numpes kabeh despotik. Sajarah Republik Novgorod 600 taun, sajarah Dinasti Romanov 300 taun. Républik Pskov, Vyatka, Novgorod lolos saka pogrom Tatar, ora kaya pamrentahan ing ngendi keturunan Rurik mrentah kanthi sewenang-wenang.
    8. -1
      Februari 5 2023
      Inggih, ing keadilan, sampeyan uga kudu ngedol lan sampeyan kudu bisa nindakake. Nanging ing kene, dudu latihan sing nduwe peran (sanajan uga perlu)), nanging kaya karisma, bakat.
  2. + 17
    Februari 3 2023
    menarik, njupuk menyang akun apa Patrushev ngandika, pesawat sing dijanjekake dening Denis M. ing 2025 ngirim ora samesthine ???
    1. + 14
      Februari 3 2023
      Mesthi ora ngenteni ing jumlah sing direncanakake. Ora ana sing kerja. Cukup banal ora ana wong. Ing perusahaan ana kekurangan personel. Meh ora rong pertiga saka staf bakal diketik. Ing kabeh industri. Uralvagonzavod piyambak bisa ngatur telung shift. Inggih, mbok menawa wong liya. Lan kita duwe pabrik kartrid kanthi cuti paksa. Nanging mung ora ana pesenan. Nyuwun
      Ora kaliber cilik, ora gedhe. Neraka sampeyan bakal ngerti. Katon kaya overabundance Nyuwun
      1. +2
        Februari 3 2023
        Lan ing toko bedhil, ora ana pilihan amunisi, carane ngomong.
      2. +9
        Februari 3 2023
        Tukang kapal iku babagan bisnis. Paling ora, Sevmash duwe sekolah teknis lan kuliah teknis dhewe. Kabeh siswa lungguh ing kontrak. Ngundang spesialis saka perusahaan liyane. Personil wis dikempalken, ora ana lowongan malah kanggo ngresiki. Bener, ana kekurangan khusus spesialis sing sempit. Nanging pimpinan iku mafia. Kulawarga ing saurutan, klan lan kelompok. Sampeyan ora bisa liwat saka njaba sanajan sampeyan akademisi, medali emas, wong paling pinter lan bisa nggawa keuntungan nyata.
        1. -1
          Februari 5 2023
          Kutipan: Beregovichok_1
          Personil wis dikempalken, ora ana lowongan malah kanggo ngresiki.

          Apa ana gunane kanggo nambah produksi kapal? Sing anyar isih bakal dibangun sawise pungkasan fase panas konflik karo NATO. Kita butuh drone, sarana komunikasi lan pengintaian, satelit pengintaian, penerbangan, pertahanan udara, kendaraan lapis baja lan sarana kanggo nglawan. Ing kono kekurangan tenaga kerja.
      3. Yo
        -7
        Februari 4 2023
        Sawetara, sawetara wong sing diimpor saka Asia Tengah. Perlu liyane. Padha bisa luwih cepet lan luwih murah.
    2. +5
      Februari 3 2023
      Kutipan: Vladimir80
      menarik, njupuk menyang akun apa Patrushev ngandika, pesawat sing dijanjekake dening Denis M. ing 2025 ngirim ora samesthine ???

      Ora mung ora ana personel kanggo iki, nanging pendanaan uga ora dialokasikan. Nyuwun Supaya padha mbuwang sethitik - kanggo tiron. Ora ana artikel ing anggaran kanggo jumlah pesawat sing diumumake. Dheweke katon duwe rencana sing beda-beda ing mangsa ngarep.
  3. + 24
    Februari 3 2023
    Ora mung pejabat lan wakil rakyat sing kudu nampa gaji sing apik. Banjur ora bakal ana masalah karo personel ing produksi.
    1. + 26
      Februari 3 2023
      Chirovniks lan timbalan umume kudu kerja kanggo ide kasebut.Mungkin wong-wong sing pancene "kobong kanggo sabab" bakal pindhah menyang kana, lan ora lungguh ing celana.
      1. -23
        Februari 3 2023
        Dadi, kudu ngangkat pejabat keamanan, dokter, guru, penyelamat, tukang bangunan, insinyur gratis. Ayo wong-wong sing mursid menyang kana. Sing duwe panggilan lan panggilan jiwa. Lan aja menehi pensiun. Muga-muga padha nyambut gawe manut panguwuhing ati. Setuju banget karo sampeyan. Umumé, kabeh PNS lan Dinas Kotamadya kudu kerja kanggo matur nuwun saka warga. Nehru wong dhuwit lan pajak kanggo nglampahi ing wong.
        1. +9
          Februari 3 2023
          Dakkandhani, ing ngendi aku nawakake dokter, tukang bangunan, lan liya-liyane "gratis"? Apa kita ora kudu ngelingi conto "revolusioner profesional"?
        2. Yo
          + 12
          Februari 3 2023
          Carane wakil langsung muter, kaya ing wajan. )))
          Iku misale jek kula sing bakal padha kanggo mbayar wakil 25 tr. , lan kanggo dhokter darurat 85 tr. Ya, sanajan upah urip mesthi cukup, amarga dheweke dudu wong mlarat lan ora menyang kana kanggo entuk gaji.
        3. +3
          Februari 3 2023
          Aku kelingan ngguyu (kita ora butuh roti - menehi kerja, ora butuh cahya - pesta kasebut sumunar kanggo kita). Iku wis samesthine!. Lan kabeh wong ngerti, lan iki ora bisa dihindari. Cara metu mung dhuwit, dhuwit, dhuwit. Sharashki dudu wektune. Mung dhuwit (! Ora aksara). Personel lawas (Experienced) 50% wektu ing produksi 50% guru-supervisor-kontroler.Simbiosis. Telu ing siji ... wong. Nganti sing anyar gedhe, lan sing paling penting, langkah-langkah birokrasi penengah, anak-anak pejabat, kanthi otomatis metu, amarga kontrol seleksi alam bakal ngilangi. Senajan iki "nenek kanggo loro ..".
          1. + 13
            Februari 3 2023
            Uh-huh
            Putrane Rogozin isih dadi pimpinan Ilyushin ???
            Apa kabeh liyane wis diresiki?

            Ora. Patrushev mung mbatesi masalah kasebut.
            Dhuwite pira lei, yen dirampas/dibuwang ing akun resik amarga ora kompeten pimpinane, ora ana gunane.
            Trilyun rubel wis disbursed, nanging ora ana asil. Mungkin masalah ing sistem lan ing manual?
            Nanging ana sinyal positif. Wong-wong kuwi nggatèkké nèk ora kabèh apik kaya sing diomongké propaganda. Mungkin nganti saiki iki mung wayahe positif.
            1. +6
              Februari 4 2023
              Putrane Rogozin kayane wis dicopot.
              Nanging saiki putra Siluanov muncul ing penerbangan. Dadi kabeh normal, kabeh ana ing kontrol. Aja kuwatir.
            2. 0
              Februari 4 2023
              Kutipan: Beetle1991
              Nanging ana sinyal positif. Wong-wong kuwi nggatèkké nèk ora kabèh apik kaya sing diomongké propaganda. Mungkin nganti saiki iki mung wayahe positif.

              Apa iki sawetara jinis sarcasm? Utawa apa sampeyan mikir sing padha ngapusi kanggo supaya dawa sing piyambak pungkasanipun pracaya marang goroh, lan saiki urip wis sijine pasuryan ing meja karo kasunyatan bokong nyata ing alun?
          2. 0
            Februari 5 2023
            Sampeyan bener ing pungkasan. Nganti ngganti sistem sosial-ekonomi lan struktur sosial lan negara ing Rusia, bakal dadi: kabeh bakal diputusake ora dening spesialis, ora dening wong bisnis, nanging dening grabbers ora tanggung jawab. Lan ora ketompo carane akeh dhuwit menehi, meh kabeh bakal dicolong.
        4. +9
          Februari 3 2023
          Kutipan: Evgeny Ivanov_5
          Dadi, sampeyan kudu merekrut gratis ... dokter

          Kita duwe dokter sing didanai negara lan mula kudu matur nuwun! Gaji kurang saka rata-rata nasional.
        5. +1
          Februari 3 2023
          panggilan ati, opo maneh panggilan weteng?
        6. +1
          Februari 4 2023
          Apa sampeyan mikir yen guru, penyelamat, dokter pancen entuk dhuwit sing apik? - Dokter, mung amarga kenaikan covid, kadhangkala wiwit nampa norma gaji, banjur ora suwe. Lan rescuers - 25 28 iku ora kanggo idea? 30 guru - apa kasugihan iki?
        7. +2
          Februari 5 2023
          Kutipan: Evgeny Ivanov_5
          Dadi, kudu direkrut pejabat keamanan, dokter, guru, penyelamat, tukang bangunan, insinyur gratis.

          Pasukan keamanan ing posisi ngisor sadurunge SVO wis sethitik. Perawat ing layanan kasebut, ing Garda Nasional lan ing tentara, duwe udakara 20, yaiku 000 kaping kurang saka kancane ing klinik pribadi. Kauntungan saka layanan kasebut yaiku kesempatan kanggo nampa omah ing provinsi kanggo sertifikat nalika ninggalake umur reproduksi lan pensiun sing dijamin. Sawijining pedagang swasta murub dheweke sawise perawat wis umure 2-35 taun.
      2. + 21
        Februari 3 2023
        Ora ana pamaréntahan sing dipilih ing Rusia, lan ora mung wong sugih lan bangsawan, nanging sing paling awon, sing ngatur. Tiyang ingkang mrentah ingkang langkung sae wonten ing karaton, ingkang langkung trampil anggenipun nglajengaken kaki, ingkang goroh lan mitenah sang prabu, ingkang ngijih lan wungu. Dheweke mrentah kanthi rahasia, rakyat ora ngerti lan ora ngerti undang-undang apa sing disiapake, perang apa sing bakal ditindakake, pajak anyar apa, pejabat apa lan apa sing diganjar, apa sing dibuwang. [30]. Ora ana negara liya sing duwe pejabat sing akeh kaya ing Rusia. Lan pejabat iki ngadeg ing ndhuwur wong tanpa swara kaya alas peteng - wong kerja sing prasaja ora bakal bisa ngliwati alas iki, ora bakal entuk bebener. Ora ana keluhan siji-sijine marang pejabat kanggo nyogok, rampokan lan kekerasan sing tekan jagad iki: saben keluhan dibatalake dening birokrasi birokrasi. Swara wong dhewekan ora tau tekan kabeh wong, nanging ilang ing grumbulan peteng iki, dicekik ing guo polisi. Tentara pejabat sing ora dipilih rakyat lan ora wajib menehi wangsulan marang rakyat, wis nggawe jaring sing kandel, lan ing web iki wong-wong padha gelut kaya laler.



        Lenin. "Kanggo wong miskin deso."
        1. +4
          Februari 3 2023
          . Lenin. "Kanggo wong miskin deso."

          Satus nem taun kepungkur. Lan ing kene maneh, tembung Lenin cocog. Nanging wektune durung teka kanggo implementasine. Lenin modern durung muncul. Lan ya, iki dudu wektu sing pas. Lan persis kaya sing bakal kedadeyan ing Perang Dunia I. Kanthi intervensionis, ilang wilayah, lan kesenengan liyane saka perang kasebut. Mulane, aku menehi saran supaya bisa ngombe valerian saiki.
          1. +2
            Februari 3 2023
            Kabeh alangan kita teka saka kasunyatan sing kita ora maca klasik. Nanging kanggo sapa dheweke nulis? Dheweke duwe kabeh sing wis disimpen ing rak nganti suwe, saengga nganti saiki luwih relevan tinimbang sadurunge ..
          2. +2
            Februari 4 2023
            Kutipan saka igorbrsv
            Lan ya, iki dudu wektu sing pas.

            Sing luwih maju, bakal luwih ora cocog. Bokong karo demografi, bokong karo ekonomi. Kanthi tingkat bokong kontrol. Dadi yen sampeyan isih ngenteni saka Rusia, bakal ana sawetara sing isih ana ing pungkasan. Nanging, yen kedadeyan kaya mangkene, kita ana ing kudeta borjuis. Sing, mesthi, ora bakal ngganti radikal malih, nanging mbok menawa wektu tundha sethitik proses pancen kudu ono ambruk Rusia.
      3. Yo
        + 15
        Februari 3 2023
        Deputi kudu direkrut saka buruh lan petani, kaya ing jaman biyen, lan sawise pleno kudu bali kanggo piranti mesin lan traktor. Banjur bakal ngetrapake hukum kanggo kepentingane rakyat. Mbusak kakebalan lan bali hak kanggo ngelingi wakil sing wis lali kok padha kapilih.
        1. Alf
          + 16
          Februari 3 2023
          Kutipan saka Yoho
          Deputi kudu direkrut saka buruh lan petani, kaya ing jaman biyen, lan sawise pleno kudu bali kanggo piranti mesin lan traktor. Banjur bakal ngetrapake hukum kanggo kepentingane rakyat.

          1. -1
            Februari 4 2023
            Apa bisa dadi loro ing USSR lan minangka wakil ing Rusia? Aku disenengi kabeh wanita.
            1. Alf
              +2
              Februari 4 2023
              Kutipan: IS-80_RVGK2
              Aku seneng kabeh wanita

              Kita ora duwe cukup dhuwit kanggo wong-wong mau. Kanggo sing pungkasan utamane ...
        2. + 10
          Februari 3 2023
          Ya, mung wakil rakyat dhewe sing kudu ngetrapake hukum kasebut.
      4. Alf
        + 12
        Februari 3 2023
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Chirovniks lan timbalan umume kudu kerja kanggo ide kasebut.Mungkin wong-wong sing pancene "kobong kanggo sabab" bakal pindhah menyang kana, lan ora lungguh ing celana.


        Lan sampeyan ora bakal keberatan ...
        1. +4
          Februari 3 2023
          Mung wong bodho [disensor] sing bisa mbantah pikiran sing cerdas.
      5. +3
        Februari 3 2023
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Chirovniks lan timbalan umume kudu kerja kanggo ide kasebut.Mungkin wong-wong sing pancene "kobong kanggo sabab" bakal pindhah menyang kana, lan ora lungguh ing celana.
        Wakil-wakil sing dipilih saka dhaptar partai kudu ndhukung partai kasebut.
        Iku naif kanggo pracaya yen nampa gaji saka negara, wakil saka partai bakal "ora memihak". Inti proposal - "ora gaji" deputi - nyimpen dhuwit saka kas negara utawa kutha.
        Calon "mandiri" kanggo wakil, sadurunge arep menyang jajak pendapat, kudu mesthekake eksistensi dheweke sajrone kabeh wektu manggon ing "Duma" - wong sing ora bisa njamin eksistensi dheweke sajrone paling sethithik sak mangsa tetep ing Duma. - ora bakal "ora gumantung" ing wiwitan.
    2. +2
      Februari 3 2023
      Ora mung pejabat lan wakil rakyat sing kudu nampa gaji sing apik. Banjur ora bakal ana masalah karo personel ing produksi.

      Mung tanpa revolusi, mangga!
      1. Alf
        +2
        Februari 3 2023
        Quote: lawas
        Ora mung pejabat lan wakil rakyat sing kudu nampa gaji sing apik. Banjur ora bakal ana masalah karo personel ing produksi.

        Mung tanpa revolusi, mangga!

        Saran sampeyan?
        1. -1
          Februari 3 2023
          Pilih ing pemilu lan ngganti kapitalisme menyang sosialisme.
          1. Alf
            + 13
            Februari 3 2023
            Quote: Seryogich
            Pilih ing pemilu lan ngganti kapitalisme menyang sosialisme.


            Aja gelo.
            Pamrentah saiki bakal nindakake kejahatan apa wae kanggo njaga kekuwatan, pemilihan ing Primorye sawetara taun kepungkur minangka conto.
            1. +4
              Februari 3 2023
              Kanggo tepat, ing 2018, pemilihan gubernur Primorsky Krai. Aku ana ing farce iku. Utawa padha nindakake soko liyane ana?
              1. Alf
                +4
                Februari 3 2023
                Kutipan: Beregovichok_1
                Kanggo tepat, ing 2018, pemilihan gubernur Primorsky Krai.

                Matur nuwun kanggo koreksi, aku lali. Inti saka "pemilu" iki yaiku Moscow ngandika, amarga ora ana sing menang ing pemilu, lan sampeyan ora bisa urip tanpa gubernur, banjur ing kene ana OUR sing diangkat dadi gubernur saka United Russia.
      2. +1
        Februari 4 2023
        Quote: lawas
        Mung tanpa revolusi, mangga!

        Ora kelakon. matur nuwun.
  4. + 33
    Februari 3 2023
    Lha wis pirang-pirang dekade padha fokus marang pedagang, pengacara, ekonom saka Sekolah Tinggi Ekonomi, iki asile, sekolah teknik wis dikurangi dadi minimal.
    1. + 13
      Februari 3 2023
      Oh. Ayo para blogger kecantikan pangembangan teknologi bisa kerja lan nindakake.... am Wis rabi....
    2. +7
      Februari 3 2023
      Kahanan iki katon kanggo dangu, nanging ketoke pembalap ora peduli Patrushev, kalebu

      Aku malah ora maca: nanging saiki ana sing menehi saran kanggo ngatasi masalah iki, utawa mung swara banter ing permukaan banyu?
  5. + 13
    Februari 3 2023
    Sapa sing entuk luwih, dheweke ngatur bal. Lan sapa sing paling seneng karo spesialis sing apik? AS lan China seneng banget. Lan kang
    insinyur gaji paling dhuwur? Amerika lan Cina.
    1. -2
      Februari 4 2023
      Kutipan: Mint Gingerbread
      Lan kang
      insinyur gaji paling dhuwur? Amerika lan Cina.

      Aku mirsani kawicaksanan perusahaan Cina "Tai'an Automatic Equipment" ing lapangan nggawe conto elektronik. Dheweke nyewa desainer Korea Selatan, tuku komponen sing paling apik, nanging konverter frekuensi kasebut dirancang kanthi identik karo produk QMA ing microcircuits Cina lan malah dadi panas thyristor ing drive sing beda-beda (dirancang dening wong Korea ing perusahaan sing dikontrol dening klan kaloro ing pentinge. China lan cedhak karo Xi Jinping lan murni Cina digawe ing gaya pertapa tanpa claims kanggo kemewahan) iki diukur karo kesalahan padha. Sing paling penting yaiku kompetisi sing adil. Sing menang njupuk meh kabeh, sing kalah ora duwe apa-apa lan ngganti profesi utawa direkrut dadi bawahan kanggo sing menang. Ing Stalin, sajrone kompetisi kanggo glider kanggo klub mabur, luwih saka satus proyek diajukake, lan bagean sing penting dibangun lan diuji. Lan ana kompetisi kanggo pesawat. Saka jumlah kasebut, Stalin dipasrahake nggawe pejuang mangsa kanggo Lavochkin, Yakovlev, Mikoyan lan Gurevich, ngganti Polikarpov. Sanajan, ing taun-taun kepungkur, dipercaya manawa luwih apik yen Yakovlev lan Mikoyan kerja ing Polikarpov nganti 1944, dilat proyeke lan njupuk alih sekolahe. Sanajan yen ora amarga MiG lan LaG sing ora sukses, mesthine ora bakal ana pesawat prajurit MiG-15 lan sukses Lunokhod lan Vega Comet Galei.
  6. + 21
    Februari 3 2023
    Nanging sadurunge kita duwe "pengecut nyanyi" ing dhuwur, padha ora metu saka layar TV, jebule ora iklan?
  7. + 31
    Februari 3 2023
    Sing utama yaiku sampeyan nggawa pengacara, pedagang, manajer, deputi. Lan saiki ora ana spesialis kerja sing prasaja, insinyur. Kenapa sampeyan butuh pemimpin kaya ngono?
  8. +8
    Februari 3 2023
    Nanging ana akeh akuntan lan macem-macem manajer. Instruct wong.
    1. + 14
      Februari 3 2023
      Ajar blogger - dheweke bakal ngalahake sapa wae sing disenengi. wassat Zakolbasyat video editing video sing. ya
  9. + 26
    Februari 3 2023
    Salvage saka budget ngirim wis diparengake ora kanggo HSE snickering, nanging kanggo MAI !!! Ing Moskow, ing ngendi ora ngidoni - sampeyan bakal tekan cabang HSE - kenapa kita butuh akeh ahli ekonomi? Lan apa omelan padha ing budget?!
    1. +4
      Februari 3 2023
      Wektu terus maju - gunung kabeh ahli ekonomi bakal mati kaya dinosaurus.
  10. + 17
    Februari 3 2023
    Lan supaya Khusnullin njupuk ing Tajikistan. Dheweke dadi master sing nyewa sejuta buruh tamu, mula goleki.
    1. 0
      Februari 4 2023
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Lan supaya Khusnullin njupuk ing Tajikistan.

      Ana kenalan liwat sanak keluarga Kyrgyzstan mangkat kerja ing Korea Selatan bebarengan karo sedulur sing warga negara Kyrgyzstan. Makarya ing kantor pos minangka buruh tanpa kawruh Korea, saben dina kerja nggawa udakara 100 dolar. Atasan Korea dheweke ngerti basa Inggris luwih ala tinimbang dheweke.
  11. + 17
    Februari 3 2023
    Mung ewonan wong lanang lan wadon sing pinter ora cocog karo pasar Chubais lan Gaidar lan banjur dagang celana pendek lan pemasaran jaringan Amerika. Saiki, mesthi, kita panen woh-wohan liberalisme pasar.
    1. +7
      Februari 3 2023
      Dheweke ora mung dodolan pengecut. Padha lunga kanggo dagang dhewe.
      1. + 24
        Februari 3 2023
        Sampeyan ngerti, pangguna forum sing dikasihi, misale jek artikel iki minangka apotheosis saka idiocy para pimpinan kita. wong bodho
        1. +6
          Februari 3 2023
          PASTI!!!! setuju kabeh 333%
        2. Alf
          +8
          Februari 3 2023
          Kutipan saka Alien Saka
          Sampeyan ngerti, pangguna forum sing dikasihi, misale jek artikel iki minangka apotheosis saka idiocy para pimpinan kita. wong bodho

          Ora, ora, rekan ...
          Kutipan saka Alien Saka
          apotheosis saka idiocy saka pemimpin kita
          bakal dadi tuduhan ing kahanan saiki Lenin lan Komunis. Bonbu, padha nandur bajingan kuwi...
      2. 0
        Februari 4 2023
        Kutipan saka Nexcom
        Dheweke ora mung dodolan pengecut. Padha lunga kanggo dagang dhewe.

        Sembarang buruh sing nyewa, entuk kerja, ngedol awake dadi budak miturut Marx.
    2. + 19
      Februari 3 2023
      Apa hubungane karo liberalisme pasar? iman ing kaadilan lan kabecikan dilanggar ing kene. Ing ngendi putrane Nikolai Platogovitch kerja? - Menteri Pertanian. Lan apa hubungane karo tetanèn ing umum? - Ya, ora lan ora ana tahap pertumbuhan profesional ing tangga karir. Lan ndeleng debauchery iki, sapa sing bakal diilhami dening karya kreatif sing jujur, ngetung ganjaran sing adil? Ing kene dheweke nggawe pidato sing apik banget - mula ayo miwiti karo awake dhewe lan kulawargane.
      1. +1
        Februari 5 2023
        Lha piye? Sampeyan ora ngerti? Mbalik ing taun 07-an (ing taun XNUMX, misale jek), Ordo Kehormatan nyuwil anakku, "amarga kontribusi gedhe kanggo pangembangan pinjaman pertanian," nalika dheweke ana ing Bank Pertanian Rusia. Mangkene kawruh babagan masalah pertanian kanggo sampeyan ...
  12. + 18
    Februari 3 2023
    Asil bakal paling apik ing 15 taun - sampeyan butuh 10 taun ing sekolah kanggo nglatih buruh ing kompleks industri militer, lan banjur 5 taun ing institusi kasebut. Mesthi wae. isih ana siswa mikir, nanging ora luwih saka 1-2 ing kelompok 15 wong. Liyane saka kanak-kanak seneng terus. Aku ngomong babagan siswa MAI. Semono uga ing MIPT.
    1. + 14
      Februari 3 2023
      Murid-murid sing mikir bakal cepet ngerti yen jenderal duwe anak dhewe, lan dheweke, sing mikir, ora duwe apa-apa kajaba mung bongkok ing mediocrity.
    2. +1
      Februari 4 2023
      Kutipan: Aviator_
      Aku ngomong babagan siswa MAI. Semono uga ing MIPT.

      Lan kepiye bakal owah-owahan dhasar yen sistem tetep padha? Kanthi korupsi paling liar, clannishness lan skew liar gaji menyang manajemen, akeh sing ora tanggung jawab kanggo asil saka tumindak.
  13. + 11
    Februari 3 2023
    Nelpon 14 ewu manajer efektif, pasang trampolin ruang, asil bakal langsung trample. Piye wae, dheweke wiwit ngerti ngendi dheweke mimpin ilmu ....
    1. + 14
      Februari 3 2023
      Apa sampeyan yakin manawa dheweke ngerti babagan tujuane negara kita?
  14. + 11
    Februari 3 2023
    Supaya ora ana insinyur lan ana kekurangan ing industri penerbangan, industri penerbangan Rusia sengaja dirusak.
    Nanging, industri penerbangan militer isih ambegan, lan kanggo mandheg ambegan, sing dibutuhake mung tandha tangan presiden ing Kremlin. Lan dheweke bakal nindakake.
  15. Eug
    + 10
    Februari 3 2023
    Padha banget karo alasan kenapa sampeyan ora ngarep-arep prestasi saka industri penerbangan. Conto kasebut - saka pribadi - aku sinau ing universitas penerbangan, aku duwe pengalaman ing modeling, testing lan logistik industri penerbangan, nanging aku ora bisa document - pegawe lan diploma ilang ing proses SVO. Sapa sing bakal nyewa aku kanggo kerja maskapai?
    1. +4
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Eug
      Aku ora bisa konfirmasi karo dokumen - pegawe lan diploma ilang ing proses SVO.

      Yen dikarepake, kabeh iki bisa dibalèkaké (yen sinau lan karya ing tlatah Federasi Rusia).
    2. +2
      Februari 3 2023
      nanging aku ora bisa konfirmasi karo dokumen - pegawe lan diploma ilang ing proses SVO.
      Yen universitas ana ing tlatah Federasi Rusia, kabeh wis rampung tanpa masalah. Yen iki minangka universitas Kharkov utawa Kiev, mula kita kudu ngenteni pembebasan kutha-kutha kasebut, lan durung dadi kasunyatan manawa arsip kasebut bakal dilestarekake. Ana masalah.
      1. Eug
        +2
        Februari 4 2023
        Sing pitakonan, sing kabeh ana ing tlatah Ukraina. Mung ana ID militer kanthi tandha layanan sing cocog (uga ing unit militer,
        dibubarake ing 1996 ing wilayah Ukraina) lan ing antarane wong-wong mau rekaman lulusan saka universitas. Lan siji liyane - kabeh jinis pemburu kepala (saka "efektif") diijini wawancara mung yen resume cocog 100%, akeh nuansa sing bisa muncul nalika wawancara karo kepala departemen ing ngendi sampeyan nyoba. njaluk proyek lan sing bakal cocog karo Kepemimpinan potensial ora dijupuk menyang akun.. Resume ora 100% cecek - lan larangan.
        PS Mangga njupuk iki ora minangka lamentation Yaroslavna, nanging minangka upaya kanggo ngerti apa wis kedados karo industri penerbangan lan ing paling piye wae ngenali salah siji saka akeh masalah industri (alami, saka menara lonceng sandi).
        1. +1
          Februari 5 2023
          Kutipan saka Eug
          Nanging - kabeh jinis pemburu kepala (saka "efektif") diijini wawancara mung yen resume cocog 100%,

          Contone, aku mung sepisan entuk kerja nelpon majikan. Nanging ing kasusku, calon bosku langsung nyambung. Perusahaan serius ora ngidini screening pelamar dening non-profesional. Nanging yen perusahaan dikelola dening manajer sing efektif, mula dheweke luwih seneng manipulator sing trampil kanthi resume sing ditulis kanthi pinter tinimbang spesialis sing tepat. Kajaba iku, spesialis nyata saiki arang ngganti proyek. Panguwasa bakal tansah ngunggahake gaji ing kahanan nalika karya desainer lan insinyur ing Rusia regane luwih murah tinimbang ing Tajikistan.
  16. -7
    Februari 3 2023
    Umumé, menarik, nanging apa profesi sing nulis ing kene lan anak-anake? Mbokmenawa saben wong duwe persis sing dibutuhake kanthi patriotik lan ora dibayar.
    1. Alf
      +7
      Februari 3 2023
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Umumé, menarik, nanging apa profesi sing nulis ing kene lan anak-anake? Mbokmenawa saben wong duwe persis sing dibutuhake kanthi patriotik lan ora dibayar.

      Wiwit taun 1992 aku wis kerja minangka adjuster CNC. Profesi sing dibutuhake utawa ora?
    2. +7
      Februari 3 2023
      Aku dadi turner, dadi guru. Kanggo pembayaran, aku bakal ngomong iki. Forever part-time jobs, nalika nyeret saka paycheck kanggo paycheck, nanging iki ora kanggo long-umur. Ing cendhak, nakal, minangka kanca-kancaku ngomong, sing mlumpat metu kanggo omah-omah karo wong lanang ing patronage (iki diarani duwe wong kanggo push menyang bisnis, selendang, etc.) .. wong serius (padha ora duwe luwih saka trouban ing sekolah) - rumus kanggo sukses!
    3. 0
      Februari 3 2023
      Lan aku duwe jinis khusus saka layanan umum, Nanging, iku cukup uga mbayar. Senajan, gumantung karo sing mbandhingake ....
    4. Umumé, menarik, nanging apa profesi sing nulis ing kene lan anak-anake?

      Tukang (pahat, linggis lan palu godam), tukang resik, lsp, aku ora duwe anak.
      Ing wayahe, nganggur, aku maca buku, lan aku maca komentar karo artikel.
      Aku marem kapentingan arrogant Panjenengan?
  17. +8
    Februari 3 2023
    Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer ing industri penerbangan
    . Kahanan kasebut diramalake sadurunge ... saka ngisor utawa saka sisih.
    1. Alf
      +6
      Februari 3 2023
      Kutipan saka roket757
      Kahanan kasebut diramalake sadurunge ... saka ngisor utawa saka sisih.

      Iku padha intrik saka commies.
      1. -1
        Februari 3 2023
        Iki minangka intrik saka COMMON SENSE, sikap tanggung jawab marang NEGARAMU!
        Sayange, wong liya sing nested ing menara lan cedhak, pipi temporal biasa, sing kita, ora metu saka pikiran gedhe, milih ana, nandur ing gulu kita!
  18. + 18
    Februari 3 2023
    Sing, ing 32, epiphany teka sing engineers needed, lan ora "manajer sarjana efektif"
    Nganti sekolah ilmiah ilmuwan Soviet, biro desain lan lembaga riset rampung ilang, perlu nggawe kahanan kanggo wong enom kanggo sinau ing universitas teknis, lan ora ing komersial-kreatif-legal.
    1. + 17
      Februari 3 2023
      masalah iku akeh wong njaluk engineering lan technical Seluk-beluk, lan banjur salah siji menyang perdagangan utawa langsung menyang Manajemen (malah industri construction kebak conto kuwi sadurunge mata) ... lan kanggo 35t.r. ora ana sing pengin miwiti dadi insinyur "saka awal"
      1. +4
        Februari 3 2023
        Kutipan: Vladimir80
        masalah iku akeh wong njaluk engineering lan technical Seluk-beluk, lan banjur salah siji menyang perdagangan utawa langsung menyang Manajemen (malah industri construction kebak conto kuwi sadurunge mata) ... lan kanggo 35t.r. ora ana sing pengin miwiti dadi insinyur "saka awal"


        Aku malah luwih elek. Aku kejiret wektu Soviet lan elinga tembung sing A. Celentano ngandika nalika teka ing USSR, "Aku weruh sing wong enom ora pengin bisa kanggo sampeyan. Lan iki negara buruh lan petani?"
        Banjur padha ora arep menyang pabrik, nanging saiki padha teka ing institusi kanggo njaluk diploma sanalika bisa lan ninggalake. Kanggo bank komersial!
        Ora ana sing kepengin nyambut gawe.. Kahanan iki diarani tembung "ngisor". Apa sih insinyur? Ayo tuku insinyur saka Inggris lan mbayar 10 ton dolar saben ... Ayo insinyur Rusia gantung diri kanthi iri Aku pitutur marang kowe persis, kabeh bakal kelakon !!!
        1. Alf
          +8
          Februari 3 2023
          Kutipan saka ort
          Aku pitutur marang kowe persis, kabeh bakal kelakon !!!

          Kajaba iku, gaji kasebut ora bakal dibayar dhewe ...
        2. +5
          Februari 3 2023
          Kutipan saka ort
          Ayo tuku insinyur saka Inggris lan mbayar 10 ton dolar saben ... Ayo insinyur Rusia nyumerepi awake dhewe. Aku ngomong persis, kabeh bakal kedadeyan !!!

          Ing thirties, taun industrialisasi, iku dadi. Nganti setengah yuta insinyur, teknisi lan buruh trampil makarya ing pabrik impor kita.
          Ing jaman saiki, luwih akeh "manajer efektif", konsultan sawing lan breaking, diseret saka mburi bukit.
        3. +3
          Februari 4 2023
          Ora perlu ekstrem lan umumake kabeh wong. Wong beda banget. Sing entuk ijazah demi penampilan dudu insinyur. Iki minangka ballast normal. Aku setuju, ana cukup. Saka sudut pandangku dhewe, aku bisa ujar manawa kita duwe akeh spesialis serius saka macem-macem industri sing kerja ing bukit kasebut. Amarga aku dadi pelaut, aku duwe ide utamane ing lapanganku. Iki minangka conto gaji rata-rata: 3 mekanik 4000-4500, 2 mekanik 7000-8000, mekanik senior 9000-10000, tukang listrik 5500-6500. Tukang kapal situs / lowongan lan pengalaman pribadi. Aku uga kudu intersect karo spesialis saka industri penerbangan. Ing kana, gaji banget serius kanggo personel teknis. Dadi sampeyan cepet-cepet iri, 10 kbucks saiki gaji rata-rata kapten / kepala mekanik ing kapal (kontainer, tanker) ing perusahaan asing normal. Yagene ora kerja? Aku ora kelingan yen sing duwe kapal kita "wedi" karo gaji kaya ngono. Hucksters kita, specialists kudu free, supaya padha pindhah liwat alas lan marang sing alien sing disalahake kanggo kabeh.
      2. +1
        Februari 4 2023
        Kutipan: Vladimir80
        lan kanggo 35t.r. ora ana sing pengin miwiti dadi insinyur "saka awal"

        Aku miwiti minangka insinyur saka kategori kapindho 10 taun kepungkur. Lan aku terus kerja ing teknik. Mung ora ing Rusia maneh. Nanging yen Tanah Air nelpon lan menehi gaji paling ora loro utawa telu luwih saka sing saiki, aku mesthi bakal bali!
    2. + 10
      Februari 3 2023
      Quote: Amatir
      kahanan kudu digawe supaya wong enom kanggo sinau ing universitas technical, lan ora ing komersial-kreatif-legal.

      Ing istilah sing prasaja, gaji sing kudu dibayar luwih dhuwur tinimbang rata-rata nasional.
      1. + 16
        Februari 3 2023
        Malah banjur: pangirim grub ing omah, makarya kanthi jujur ​​lan kaget, entuk 60-80 ewu saben, lan ora ana syarat liyane kajaba kesehatan sing dibutuhake kanggo iki.
        Nanging ing pabrik pesawat, ing biro desain, duwe "menara" utawa sekolah teknis, apa bisa entuk dhuwit kaya ngono? Moskow ora diitung, dheweke menehi panganan kabeh wong ing kana.
        Ora, ing kekuatan setengah saka jumlah dituduhake.
        Amarga negara iku pedagang, nanging dudu pencipta.
      2. Alf
        +8
        Februari 3 2023
        Quote: Kapten Pushkin
        Quote: Amatir
        kahanan kudu digawe supaya wong enom kanggo sinau ing universitas technical, lan ora ing komersial-kreatif-legal.

        Ing istilah sing prasaja, gaji sing kudu dibayar luwih dhuwur tinimbang rata-rata nasional.

        Ora mung kuwi. Wong enom bakal pindhah menyang produksi sanajan wong kerja dadi pahlawan ing negara, lan dudu tukang dagang-pengusaha-bankir-bandit, sing sejatine padha.
    3. + 10
      Februari 3 2023
      Simbah Lenin kanthi "sinau sinau lan sinau" "ditolak". Asil langsung ing pasuryan.
  19. + 19
    Februari 3 2023
    Lan banjur ayu turu tangi ...
    1. + 10
      Februari 3 2023
      ora, dheweke ora tangi ... dheweke ngorok maneh ... belay
    2. +9
      Februari 3 2023
      .14 ​​ewu ora cukup, aku isin takon, nanging kudu pira, apa bakal cukup, yen lagi ngomong, 415-430 ewu wong makarya ing industri penerbangan. volume rata-rata produksi pesawat sipil yaiku 35-40 unit saben taun., pesawat militer ing taun 2021 ngasilake 21 unit lan sekitar 180 unit helikopter, jebule 1.7 ewu wong mbangun siji pesawat utawa helikopter saben taun, mungkin jawabane ngapusi. ing produktivitas tenaga kerja. Miturut cara, ing taun 1943 produktivitas tenaga kerja ing industri penerbangan USSR luwih dhuwur tinimbang Inggris lan Jerman.
      1. Yo
        +2
        Februari 4 2023
        Ketoke, ana 10 bos kanggo siji buruh, 10 manajer kanggo siji insinyur.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. + 15
    Februari 3 2023
    Nanging ana akeh "manajer efektif" ing industri pesawat.
    Muscovites sing dikirim menyang pinggiran kanggo "magang" kanggo promosi mangsa utamané bentenaken. Kang ing produksi ora ngerti salah siji kuping utawa moncong.
    "Tim" kasebut teka ing perusahaan lan wiwit kekacoan.
    Lan nyebarake spesialis kasebut.
    Pogrom kasebut rampung kanthi promosi bali menyang Moskow.
    Lan perusahaan tetep weakened kanggo kabeh tingkat. Lan sateruse menyang brigade anyar "pelatih".
  22. + 20
    Februari 3 2023
    Lan kok kaget yen ketua dewan direksi UAC minangka pimpinan mebel negara, feldmebel Serdyukov.
  23. +4
    Februari 3 2023
    Saiki, industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 ewu insinyur lan perancang

    Nanging ahli ekonomi, pengacara lan manajer liyane saben detik ..
    Umumé, iku wektu dhuwur kanggo Rusia pindhah menyang ekonomi ngrancang lan utamané ing pendidikan.Ing dina saka USSR, kabeh wis cetha ngrancang, carane cepet lan apa spesialis dibutuhake, lan utamané distribusi sawise universitas.
    Limang taun kudu kerja ing ngendi dheweke ngirim
    Lan sing luwih penting, profesi kasebut diiklanake ing film sing padha ..
    Ing Uni, spesialisasi kerja dibudidayakake, lan para ilmuwan lan insinyur ing wilayah kayata penerbangan lan ruang angkasa dadi impen kanggo wong enom.
    Lan saiki serial pemuda iki, lsp. Dheweke dadi blocher utawa bankir, dheweke miskin, lan ing kabeh film Oh Rusia, kita ora sinau saka Amerika Serikat, lan saiki kita nandhang sangsara. Pemuda bakal lunga lan seneng-seneng !! Nanging, sembarang perusahaan gedhe ing USSR wis sekolah technical dhewe sing dilatih personel lan rapet karo wong-wong mau
  24. + 22
    Februari 3 2023
    Inggih, apa sing dikarepake Nikolai Platonovich? Ayo dheweke katon ing awake dhewe saka njaba - dheweke ngatur putrane ing papan sing anget, sing pancen ora pantes. Kenapa Nikolai Platonovich mutusake yen piranti ing industri penerbangan rada beda? Mangkono uga: wong lungguh ing papan gandum sing anget, lan manungsa mung ora duwe apa-apa. Ana sawetara wong sing pengin lumaku lan ngujo kepemimpinan wicaksana ing buruh, lan maling - padha digawe kanggo ngumpulake kembang urip. Dadi ora ana sing nggawe pesawat.
  25. + 19
    Februari 3 2023
    Aku operator pesawat. Wiwit taun 1998, sawise lulus saka College, ora ana siji sing perlu spesialisasine, lan dheweke dhewe ora bakal lunga kanggo dhuwit sengsara. Ora ana klompok kita sing kerja ing spesialisasine)) Dadi ora ana sing kudu disalahake, apa sing dikarepake negara, entuk
    1. -9
      Februari 4 2023
      Kutipan: Nikolai Dyagelev
      Aku operator pesawat. Wiwit taun 1998, sawise lulus saka College, ora ana siji sing perlu spesialisasine, lan dheweke dhewe ora bakal lunga kanggo dhuwit sengsara. Ora ana klompok kita sing kerja ing spesialisasine)) Dadi ora ana sing kudu disalahake, apa sing dikarepake negara, entuk

      Ora ana apa-apa, kabeh bakal apik, saiki tangan Rusia ora diikat lan kabeh sampah wis dibuwang ..
  26. + 13
    Februari 3 2023
    Lan iki minangka "busur rendah" kanggo skotinyak EBN, geek Yegorushka lan kanca-kancane lan kapitalisme kanthi cangkir "manungsa". Inggih, prasetya dhateng para guru saha para guru gesang ingkang waras lan mulyo, sakedhap-sakedhap, kanthi "panganan" ngantos sapunika, ugi kedah kaucapaken agunging pangapunten. Wektu beda. Sampeyan ora bisa nggodho wong lanang saiki nganggo slogan "Komsomolets ing pesawat". Lan ngendi kanggo nggodho? Sapa sing bakal mulang? Padha Cut mati suksesi. Staf pengajar sing luar biasa lunga, murid-muride, sing bisa ngganti, dadi sapa ing ngendi. Saiki goleki angin ing lapangan.
    1. +4
      Februari 3 2023
      Quote: tawanan
      Lan iki minangka "busur rendah" kanggo skotinyak EBN, geek Yegorushka lan kanca-kancane lan kapitalisme kanthi cangkir "manungsa". Inggih, prasetya dhateng para guru saha para guru gesang ingkang waras lan mulyo, sakedhap-sakedhap, kanthi "panganan" ngantos sapunika, ugi kedah kaucapaken agunging pangapunten. Wektu beda. Sampeyan ora bisa nggodho wong lanang saiki nganggo slogan "Komsomolets ing pesawat". Lan ngendi kanggo nggodho? Sapa sing bakal mulang? Padha Cut mati suksesi. Staf pengajar sing luar biasa lunga, murid-muride, sing bisa ngganti, dadi sapa ing ngendi. Saiki goleki angin ing lapangan.

      Bener sampeyan Airat eh.. Aku duwe loro pendidikan sing luwih dhuwur lan kuliah, nanging pendidikan sing paling penting, nalika dheweke bener-bener mulang, yaiku menara sing ditampa ing jaman USSR. kabeh bidang ilmu lan teknologi
  27. + 10
    Februari 3 2023
    Mbayar upah normal lan kabeh bakal apik. Dheweke pengin njaluk prodigies generasi 6 kanggo neraka lan sethitik. Iku ora kelakon! Ing kasus apa wae, yen kita mbangun kapitalisme lan dudu komunisme.
    1. +8
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Last Centurion
      Mbayar upah normal lan kabeh bakal apik.

      Iki ora mesthi mbantu .. Ing kana para matchmaker bakal nemoni sedulur lan mung siji sing bakal kerja
      Ing kene sistem negara kudu, kaya sadurunge ing USSR, kabeh langkah sing ditindakake sadurunge dadi direktur gabungan utawa tanduran paling gedhe lan pimpinan negara sing padha.
      Ana nugget Kalashnikov padha lan carane akeh liyane ana ing Uni Soviet .. Padha ora bisa kanggo dhuwit lan bonus, nanging kanggo Fatherland lan pegawe kita isih nggunakake lan nglindhungi negara !!!
    2. +4
      Februari 3 2023
      Banjur dumadakan (mbok menawa ora cukup), giliran cetha ... antarane loro pines. Nanging mesthi ora kapitalisme.
  28. + 19
    Februari 3 2023
    Lan sanajan dheweke dadi insinyur lan perancang, mula ana sawetara wong sing pengin kerja kanthi sen miturut bimbingan dolbolobov saka pemuda "emas" (kaya putrane Siluanov, sing ditugasake kanggo Aeroflot). Kowe berjuang opo...
  29. + 16
    Februari 3 2023
    Elinga nalika maskapai ambruk ing saindhenging Rusia, teknisi pesawat lan insinyur pesawat saka kualifikasi paling dhuwur sing USSR ngentekake pirang-pirang taun kanggo njaluk dheweke ora dibutuhake. Lan saiki dheweke duwe kekurangan buruh lan insinyur, lan ing endi wae. Turners, welders lan profesi apa liyane ngguyu ing wong, nanging sing saiki, tanpa ngendi, malah ngawut-awut ing Rusia ora digawe saka China, padha tuku, padha slamet. Lan kabeh iki ditindakake dening pamrentah iki. Managers, ekonom, akuntan lan pejabat pemerintah wis spawned liwat taun, supaya padha nggawe, nanging ora bakal bisa, padha konsumen, sing, ballast.
    1. + 14
      Februari 3 2023
      Ora sinau ing taun 90-an minangka operator mesin, nanging apa gunane ??? Ora ana penghasilan, dadi mekanik mobil wiwit nol, kategori 4. Kantor kasebut ambruk, menyang pasukan keamanan, amarga ing urip sipil ora ana pekerjaan sing dibayar. Saiki aku bakal seneng ngadeg konco mesin, nanging ing kene ana masalah: gaji saka limang ora feed lan ora mbayar kanggo omah, operator njaluk luwih, lan ora ana karya ing mesin ing panggonan panggonan. Lan pindhah karo kulawarga ing wektu saiki mung musibah. Nonton??? Lan dibagi pangentukan dening dina downtime lan dadi metu sing padha mbayar jumlah sengsara ing shifts.
  30. + 22
    Februari 3 2023
    Ayo dheweke luwih ngomong apa sing ditindakake, minangka kepala Dewan Keamanan lan Pertahanan Nasional, kanggo nyegah kahanan iki sajrone dheweke dadi pimpinan negara. ORA.
  31. + 12
    Februari 3 2023
    Kabeh iku prasaja banget, kok pindhah adoh, 60 taun kepungkur ing Dubna padha diklumpukake wong bakat saka kabeh liwat Uni, dibangun peralatan, synchrophasotron, etc., menehi karya menarik, omah, upah.
    Kita entuk asil, kita bakal terus maju, kita bakal entuk Lembah Silikon cedhak Moskow
    Sampeyan isih teka ing kutha iki, pasuryan beda banget, pinter, nyenengake, generasi katelu, mesthi, saiki ora bisa ndeleng kanthi cetha, wis diencerke, nanging ing 90 mung becik teka ing kono, katon apik. wong ing kutha mulyo
  32. + 18
    Februari 3 2023
    Lan nomer elek. Staffing kurang saka 40%. Banjur, bagean singa saka buruh saiki luwih saka 40. Wong enom luwih saka 25-30 ewu ora bakal bisa. Negara lagi panen kawicaksanane dhewe.
  33. +9
    Februari 3 2023
    kene sing aneh. ing 2014, dadi pungkasanipun cetha yen Amerika Serikat njupuk Ukraina ing dhewe. Napa Kremlin ora nganggep pilihan sing paling ala lan miwiti nyiapake ing industri kritis? Utawa diwiwiti, nanging ilang banget lan ora duwe wektu kanggo mulihake ...
    1. + 16
      Februari 3 2023
      Kabeh menara wis digawe wiwit umur 14, nanging mung ing tembung ... Lan ora ana owah-owahan wiwit Maret 2022, chatter lan ngapusi ...
    2. + 11
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Constantine N.
      ora miwiti nyiapake

      Napa aku ora miwiti ... Miturut perasaanku sing sejatine pribadi lan salah, ukuran potongan lan kickback saya tambah akeh wiwit taun 2014. Jebule lagi siyap-siyap...
  34. + 12
    Februari 3 2023
    "Saiki, industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 insinyur lan perancang." Lan ora pinter! Gaji insinyur lan desainer sengsara! Mbayar dhuwit apik "lan wong bakal nyedhaki sampeyan"!
  35. +5
    Februari 3 2023
    ...gemeint sind wohl eher 14.Tausend und nicht 14...!

    Und ja, Russland muß für die Zukunft dringend eher 100.000
    neue Kräfte im Bereich Ingenieurswesen und Technik "anlocken",
    einstellen auch vor allem selber ausbilden, um dem westlichen
    Sanktions-Druck auf Dauer Paroli zu bieten!

    Es bedar eines nationalen Förderungs- und Ausbildungsprogramms
    geeigneter junger Menschen ing Russland wulu nahezu kabeh Bereiche
    der Wirtschaft...und das so schnell wie irgend möglich!!
  36. + 16
    Februari 3 2023
    Kabeh sedhih banget. Lan sing paling awon yaiku keputusan presiden utawa injeksi awis ora bisa kanthi cepet ndandani kahanan kasebut. Butuh paling sethithik 10 taun kanggo nglatih insinyur sing kompeten lan ora bisa nyepetake proses iki. Spesialisasi teknis wis mudhun banget lan Iki uga mbutuhake wektu kanggo pulih. Wong lanang sing pinter lan kompeten mung ora pengin entuk pendhidhikan teknis. Sayange, kabeh spesialis ing jaman Soviet dadi pensiunan. biro desain Nanging sampeyan kudu nindakake ing kasus, sanajan ora bakal bisa metu cepet.
  37. + 12
    Februari 3 2023
    Oh, Ludwig Aristarkhovich, sapa sing nindakake iki? Inggih, mesthi dudu ambruk sekolah kejuruan, sekolah, ngrusak gengsi panemu lan profesi teknik, uga profesi kerja umume. Inggih, dudu alien.
  38. + 15
    Februari 3 2023
    Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer ing industri penerbangan

    Kenging punapa?
    1. +6
      Februari 3 2023
      cara sing apik kanggo panguwasa adol diploma apa sing dibutuhake lan spesialis wis siyap lan uga bakal entuk manfaat saka iki lan nggawe laporan foto sing apik.
    2. + 12
      Februari 3 2023
      Sesuk ing stasiun metro Komsomolskaya bakal ana rapat para lulusan sing tuku diploma ing kene ing taun 2005.
  39. + 13
    Februari 3 2023
    Salajengipun, Sekretaris Dewan Keamanan nyathet yen kanggo ningkatake kualitas pelatihan spesialis, program pelatihan ing universitas teknis saiki wis disetel, uga aspek pelatihan staf pengajar lagi ditinjau. Miturut Patrushev, universitas lan negara nggawe kahanan kanggo sinau kanthi nggunakake peralatan anyar.

    Kanggo nemokake guru, lan kita isih kudu nyoba kanggo nemokake wong, nglatih insinyur, entuk pengalaman praktis, butuh 8-10 taun lan iki mung bakal dadi gelombang pertama lulusan, lan kita janji bakal pulih ekonomi ing taun iki. ing kabeh, industri pesawat iku salah siji saka ewu masalah ing Rusia. Kanggo 20 taun ing pabrik, kita marang kita ora Care babagan sampeyan kanggo garis ngarep wong kaya sampeyan welders Ing garasi, wong digunakake kanggo numpak sawetara jinis teknik, lan bubar ing menara lan maling, crane, loader, gazelle, lan liya-liyane amarga ora ana sing kerja amarga luwih nguntungake ngirim panganan tinimbang ngadeg ing mesin utawa peralatan repair Ing pungkasan 3s lan awal 90s sekolah padha ditutup ing kumpulan utawa akuntan lan kabeh limo Managers padha dilatih ing latar, lan iki ora bakal ngumpul pesawat, padha ora bisa kanggo Penny.
    1. + 15
      Februari 3 2023
      Ing sawetara papan, dheweke uga ngguyu: apa sampeyan ora seneng? - ana antrian wong ing mburi pager! Lan saiki ora cukup wong, ora ana antrian ing mburi pager.
      1. Alf
        + 14
        Februari 3 2023
        Kutipan saka Severok
        Lan saiki ora cukup wong, ora ana antrian ing mburi pager.

        Lan ing pirang-pirang papan ora ana pager dhewe, lan asring tanduran kasebut dhewe ... Nyuwun
  40. +8
    Februari 3 2023
    Saiki, industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 ewu insinyur lan perancang
    Nanging, ora nggumunake kabeh wong sing mikir ...
  41. + 19
    Februari 3 2023
    Engineers, turners, locksmiths .. Padha ngomong bab iki ing kamar udud ing awal XNUMXs. mbukak rahasia. Iku perlu kanggo mbayar. Muga-muga para mudha ora nglilani awake dhewe dibuwang, amarga kita ditunggangi. Ora kasengsem saiki.
  42. + 11
    Februari 3 2023
    30 taun ngrusak kabeh. Lan saiki kita ora bisa ngerti apa-apa. Utawa duplikat sing didhelikake banget. Apa iku cretinism
    1. Alf
      +9
      Februari 3 2023
      Kutipan: Alexey Koshkarov
      Utawa duplikat sing didhelikake banget. Apa iku cretinism

      Lan sampeyan ora ngidini pilihan sing loro ing wektu sing padha?
  43. + 20
    Februari 3 2023
    Ya, ana akeh dhuwit ing MAI sing ora dipompa menyang Pusat Yeltsin ....
  44. + 17
    Februari 3 2023
    Elinga debiloid debiloid Danya Milokhin?
    Ing taun 2021, dheweke dadi salah sawijining pamicara ing Forum Ekonomi Internasional St. Petersburg, uga pasuryan pemuda.

    Bayangake yen dheweke diundang menyang forum ekonomi internasional, pancake lan dudu insinyur utawa operator mesin penggilingan, amarga kebodohan iki luwih menarik kanggo para pemuda saiki tinimbang wong saka produksi, dheweke diundang menyang forum kasebut dening pamane Vasya, watchman forum iki, nanging wong saka pamaréntah rodo apik, utawa saka wong dhuwur.Reap keuntungan, sanadyan kita tangi mung sawise 30 taun, nanging aku mikir sing kita bakal ngalih saka katergantungan kulon menyang katergantungan wétan amarga ora ana liyane. cara metu kanggo taun 10. Tinimbang nggawe lan ngrakit mobil kita dhewe saka ngeruk, kita miwiti assembling mobil Cina. Sayange, iku bakal dadi ing akeh industri, yen ora kabeh, kang malah sedih.
    1. Alf
      +4
      Februari 3 2023
      Kutipan saka: valera75
      kita miwiti ngrakit mobil Cina.

      Lan uga Persia ...
      1. +4
        Februari 4 2023
        Kutipan: Alf
        Lan uga Persia ...

        Yen sampeyan pindhah menyang grup Iran ing jaringan sosial, banjur 85% saka informasi ana pengabdian kanggo sukses lan tugas saka ilmu lan teknologi Iran. Kanggo kabeh liyane: lelungan, budaya, hiburan, olahraga, politik, agama, ideologi, 15% diwenehake.
        1. Alf
          +3
          Februari 4 2023
          Kutipan saka gsev
          Kutipan: Alf
          Lan uga Persia ...

          Yen sampeyan pindhah menyang grup Iran ing jaringan sosial, banjur 85% saka informasi ana pengabdian kanggo sukses lan tugas saka ilmu lan teknologi Iran. Kanggo kabeh liyane: lelungan, budaya, hiburan, olahraga, politik, agama, ideologi, 15% diwenehake.

          Dadi Iran, ora ana kamardikan ing kana ...
  45. +9
    Februari 3 2023
    Kanthi nutupi pembuangan manca, apa Dewan Keamanan ngarepake asil liyane?
  46. + 14
    Februari 3 2023
    Para priyayi sadhar nalika wiwit ndemek bokong, sampeyan ora butuh manajer kaya ngono kanggo duwe mungsuh, sanajan mungsuh kasebut ujar: "Pejabat sing ora kompeten ing Rusia bakal gawe piala kanggo negarane tinimbang yen dheweke langsung pengkhianat-saboteurs"
  47. + 18
    Februari 3 2023
    industri aviation wis diwenehi menyang tangan wong sing ora kasengsem ing Rusia duwe pesawat dhewe lan kamenangan ing perang. Punika minangka tanduran ing cabang motorsich Snezhny saka Zaporozhye kanggo 8 taun ing DNR. Dheweke nggawe lading lan disk kanggo helikopter MI 8. Akeh sing kejiret lan dipenjara amarga penyelundupan menyang Rusia, lan nindakake apa wae sing dakkarepake. Punika conto saka urip Rostec saka gambaran ing situs "loro jurusan ngrokok kamar" -. Wong teka karo pangembangan drones. biaya prodhuk. MO kanggo mundhut barang utowo jasa saka drones nuduhake pasuryan ngrusak lan drones sing ing produksi ing republik Donbass kanggo 30 ewu rubles. tuku saka perusahaan kanggo 600 tr. sing. 20 kaping luwih larang. Babagan iki karo saru lan bengok-bengok nganggo huruf p .. Makeevka blogger Vladlen Tatarsky ing saluran telegram, dina iki nelpon birokrat Wilayah Moskow lan perusahaan-perusahaan sing padha main kesepakatan iki ing drone. Aku mikir Kolombia cortel tamba, wis sinau bab jumlah rollback, bakal nilar obatan lan bakal menehi hasil karo drones.
    1. 0
      Februari 4 2023
      Kutipan: 23424636
      .Aku mikir kortel obat Kolombia, sawise sinau babagan jumlah rollback ing Wilayah Moskow, bakal ninggalake obat-obatan lan ngatasi drone.

      Insinyur lan buruh Kolombia ora bakal ngasilake drone sanajan 600 rubel.
    2. +1
      Februari 4 2023
      Rostec wis dadi struktur murni wrecking kanggo kepentingan Rusia
  48. + 17
    Februari 3 2023
    pitakon marang Pak Patrushev. Anak-anake lan ponakane mbokmenawa insinyur lan desainer?))) Dadi ayo padha ngajari insinyur lan desainer. 30 taun nyanyi pengecut saka layar TV, gosip DAM yen ora cukup, sampeyan kudu bisnis. wong bodho propagated sembarang g .... o ing pasuryan saka "Manajer efektif" ... DB
  49. + 10
    Februari 3 2023
    Ana sing arep ngomong: Sampeyan, bocah-bocah Kremlin, sing kudu disalahake!
    1. Alf
      + 18
      Februari 3 2023
      Kutipan saka yuta
      Ana sing arep ngomong: Sampeyan, bocah-bocah Kremlin, sing kudu disalahake!

      Ora, sanksi, kurs, fase rembulan, Pechenegs, Polovtsians sing disalahake, uga, commies dikutuk, wah, kepiye yen tanpa dheweke ... Ah, ceri ing kue, wonge ora padha...
    2. +1
      Februari 5 2023
      Ora, ... nanging ... Bocah-bocah lanang kabeh ing posisi sing dipilih. Wedhus mayuta-yuta sing disalahake, sing biyen dicukur, saiki wis disembelih. Minangka A. S. Pushkin ngandika 200 taun kepungkur:
      ".. Kudu dipotong utawa dicukur,,"

      Wong minangka wong. Lan dheweke entuk apa sing pantes. Umume kabeh wis teratur, mlaku kaya biasane .......
  50. +3
    Februari 3 2023
    Matur nuwun pencerahane. Kita ora ngerti.
  51. +5
    Februari 3 2023
    Dheweke ngadhepi masalah demografi lan ora nemokake solusi kasebut. Tanpa hak bapa kanggo nglairake lan ngunggahake anak, Rusia wis pinasthi punah... Panggonan pisanan ing donya kanggo aborsi, siji-sijine negara ing donya ngendi aborsi kalebu ing kawicaksanan medical insurance wajib, Panggonan pisanan ing donya. kanggo kematian keluwihan lanang ... 80 persen hakim wanita, ing Ing 99 persen kasus divorce, anak diwenehi kanggo wanita. Apa kita ngarep-arep yen bakal ana sing njaga negara kita ing mangsa ngarep?
    1. Alf
      +1
      Februari 4 2023
      Kutipan: Dmitry_Kress
      Apa kita ngarep-arep yen bakal ana sing njaga negara kita ing mangsa ngarep?

      Inggih, ide kasebut wis disuarakake ngirim sing teka saka satrapies kidul langsung menyang zona Distrik Militer Timur Laut. Kaya ing film Gangs of New York ...
    2. 0
      Februari 4 2023
      Kutipan: Dmitry_Kress
      Dheweke ngadhepi masalah demografi lan ora nemokake solusi kasebut.

      Dadi sampeyan uga ora weruh. Kanggo ndeleng, sampeyan kudu ngerti panyebab masalah kasebut. Kanggo nindakake iki sampeyan kudu mikir. Lan katon kaya sampeyan banget ala.
  52. + 13
    Februari 3 2023
    Asil logis saka kabeh kabijakan pendidikan lan personel Federasi Rusia wiwit taun 1992 sedih ... Dheweke mung saiki ngerti lan kanthi kendel ngumumake iki, amarga padha ngomong kanthi bener - wani njupuk kutha! PDB wis kuwasa sajrone 23 taun; "kacilakan" ing jaman Yeltsin bisa uga wis didandani.
    1. Alf
      +8
      Februari 3 2023
      Kutipan: Osiris
      PDB wis kuwasa sajrone 23 taun; "kacilakan" ing jaman Yeltsin bisa uga wis didandani.

  53. +9
    Februari 3 2023
    Artikel kasebut ana ing topik. Acara sing menarik lagi ana ing TsAGI saiki.

    Tanggal 75 Februari, TsAGI (Institut Aerohydrodynamic Central) ngumumake marang karyawan Produksi Pilot Institut yen gaji kanggo Januari bakal dibayar kanthi jumlah 60 persen kanggo mekanik lan operator mesin lan XNUMX persen kanggo personel teknik lan teknis.
    Dheweke uga "ngyakinake" manawa gaji kanggo Februari bakal padha, nanging "luwih ora dingerteni"

    Swara rong taun kepungkur, paling ora rong rolas buruh lan insinyur wis ninggalake produksi pilot Institut.

    Gaji sing terakhir diitung kanthi cara sing kenaikan gaji pemerintah biasa kanggo karyawan sektor publik ora nyebabake kenaikan gaji.

    Kabeh iki ing latar mburi karya produksi normal ing topik khusus lan kinerja karya pihak katelu, contone, kayata:

    "TsAGI nggawe unit ukuran gedhe kanggo industri nuklir"
    https://www.aviaport.ru/digest/2022/09/27/731303.html
    1. +3
      Februari 4 2023
      Gaji sing terakhir diitung kanthi cara sing kenaikan gaji pemerintah biasa kanggo karyawan sektor publik ora nyebabake kenaikan gaji.
      Gambar sing akrab karo akeh karyawan negara ...
  54. + 10
    Februari 3 2023
    Iki dudu sewu loro, nanging 14 ewu - iki wis dadi masalah gedhe. Nanging tuan-tuan, pangoptimal, manajer sing efektif ora saka planet liya; akeh sing isih nyekel sawetara posisi ing negara kasebut.
    1. Alf
      + 10
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Ghost1
      akeh isih nyekel sawetara posisi ing negara.

      APA? Ya, kabeh sing utama, lan dudu sing utama ...
  55. + 13
    Februari 3 2023
    Inggih, kados ing ngandhap punika, miturut pangandikanipun salah satunggaling paraga saking jaman risaking nagari: punika botên nate kedadosan, lajêng wontên malih. Kabeh negara ngerti, lan Patrushev lan co. Aku mung nemokake iki saiki ...
  56. +7
    Februari 3 2023
    Kontinuitas ilang, lan kabeh iku. Sampeyan kudu miwiti saka ngeruk, lan iki ora bakal njupuk 10 utawa 15 taun.
    1. Yo
      0
      Februari 4 2023
      Ing jaman biyen, Peter I tindak menyang Eropah kanggo sinau carane nggawe kapal. Ketoke, ing 10 taun maneh, kita kudu ngirim anak-anak pejabat kanggo sinau carane mbangun, nanging wektu iki menyang China lan Korea Utara.
  57. +6
    Februari 3 2023
    Bakal ana gaji sing layak, bakal ana desainer lan insinyur.
    1. Alf
      +9
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Castro Ruiz
      Bakal ana gaji sing layak, bakal ana desainer lan insinyur.

      Iku ora babagan gaji. Nalika wong Buruh, lan dudu wong dhuwit, dadi perkara utama ing masyarakat, nalika psikologi wong diganti, mung banjur bakal ana pangembangan negara sing pantes.
  58. +2
    Februari 3 2023
    Banjur sapa universitas khusus kita nyiapake??? Lan pitakonan liyane: sapa sing mulang ing universitas kasebut????
    1. Yo
      -1
      Februari 4 2023
      Iku pitakonan sing apik. Universitas nglatih manajer sing efektif.
  59. Komentar wis dibusak.
  60. -1
    Februari 3 2023
    Hello everyone!
    Ing mratelakake panemume subyektif, masalah ora ana ing jumlah insinyur, nanging ing sistematisasi lan otomatisasi petungan lan gambar. Contone: kenapa ngetung sayap sing padha kaping pirang-pirang, mbuwang wektu lan sumber daya? - nanging mengkono kabeh wektu, nalika siji drawing digawe kaping pirang-pirang dening sawetara buruh.
    Minangka kanggo latihan dhewe: iku ora umum kanggo pirembagan bab iku. nanging ora akeh institusi sing bocah-bocah sing pinter lan duwe bakat bisa lulus ujian tanpa dhuwit - sistem penilaian ora ana hubungane karo kabisan lan kawruh (karo penilaian kerja ora bisa dingerteni, sapa sing luwih cedhak duwe potongan sing luwih gedhe lan iki ora disambungake karo efisiensi nyata)
  61. + 11
    Februari 3 2023
    .. Lan ora mung ing industri penerbangan. Pendidikan, obat-obatan ... paling ora ing wilayah Orenburg. Klinik iku setengah kosong (ora ana sing kerja), rata-rata umur guru 49 taun. Nganti saiki, wong-wong padha ngira yen awake dhewe duwe ARMY!!! Uga, ternyata, utamane ing parade lan biathlon ... Dadi apa sing ditindakake sajrone 20 taun???
    1. Alf
      + 11
      Februari 3 2023
      Kutipan saka Marson35
      Dadi apa sing sampeyan lakoni sajrone 20 taun???

      "Nguasai"...
    2. +1
      Februari 4 2023
      7-8 taun kepungkur aku maca karya Pokrovsky. Zagortseva. Ovechkin lan ngelingi urgensi, aku ora duwe pangarep-arep sing dhuwur kanggo tentara ....
  62. +9
    Februari 3 2023
    Kita kudu ngormati tenaga kerja manungsa lan ora menehi gaji sing sithik nalika para putra timbalan tuku real estate ing AS
    1. Alf
      +4
      Februari 4 2023
      Kutipan saka: FPEDDI_KPYGEP
      Kita kudu ngormati tenaga kerja manungsa lan ora menehi gaji sing sithik nalika para putra timbalan tuku real estate ing AS

      Dadi, yen sampeyan mbayar buruh kanthi normal, mula ora bakal ana dhuwit kanggo real estate ing negara-negara ...
  63. 0
    Februari 3 2023
    ngimpor formulir Korea Lor lan Iran bisa mbantu sementara, uga mundhakaken gaji lan utangan mahasiswa. Kathah ingkang saged dipuntindakaken kejawi kados mekaten punika pimpinan ingkang saestu ketinggalan wonten ing ngriki
  64. +3
    Februari 3 2023
    Nanging pengacara / ekonom - sing tuku diploma liwat atap, kaya sing bisa dideleng saka asil ekonomi sajrone 30 taun kepungkur ...
  65. -2
    Februari 3 2023
    Apa ana cukup insinyur desain? Ya, sampeyan komunis dhewe wis ngrusak dheweke minangka kelas kanggo puluhan taun. Aku dhewe kerja dadi desainer ing pabrik suwene 22 taun, lan mung amarga aku isih lajang; biasane wong lanang ora tahan luwih saka 4 taun, dheweke mbayar. Sampeyan kudu mikir akeh, nanging duwe dhuwit sithik.
    Lan ora saben wong bisa nindakake karya kreatif kasebut.
    Sistem sing direncanakake sing diciptakake dening commies mateni kabeh inisiatif.
    Sapa sing dadi mungsuh pisanan administrasi pabrik? Sampeyan ora bakal guess!
    Iki minangka penemu sing teka karo sesuatu, nambah, banjur nuntut implementasine pembangunan.
    Nanging panggedhe ora Care babagan kabeh fuss iki, padha duwe rencana karo bonus seprapat lan kabeh iku ok. Lan insinyur lan penemu iki kaya nyeri ing bokong.
    Lan sel partai ing perusahaan kasebut umume edan; dheweke ndhukung pimpinan partai apa wae, sanajan dheweke ora kompeten.
    Kaya - mesthi dheweke anak asu, nanging dheweke anak asu......
    Ing perusahaan apa wae kudu ana sawetara sekolah desain kanthi hierarki tartamtu. Ing wiwitan, spesialis enom sinau saka insinyur sing luwih berpengalaman babagan proyek sing gampang, lan sawise 2 utawa 3 taun, dheweke entuk tugas sing luwih angel, lsp.
    Sapa sing bakal mbayar pemula yen isih kudu sinau lan sinau spesialisasine. Dadi apa sing kudu kita pikirake ing kene?
    Pisanan, pirembagan babagan apa dheweke bakal terus kerja lan bisa uga mbayar luwih sithik tinimbang sing pantes, kaya-kaya IN ADVANCE?
    1. +1
      Februari 4 2023
      Kutipan: Sasha Koblov
      Apa ana cukup insinyur desain?

      Sasha, saka ngendi sampeyan dadi insinyur? Spontan kui tiba-tiba? Aja ngomong omong kosong "insinyur". Ora salah dheweke yen sampeyan nggawa game.
    2. +2
      Februari 5 2023
      Warga! Sampeyan ngigau. Nanging dudu kuwi.
      Sampeyan mblusukake generasi mudha kanthi menehi informasi sing kleru babagan masa lalu.
    3. +1
      Februari 6 2023
      Ora "komunis", nanging "anggota partai" ... sayang, iki mayoritas ing kepemimpinan ...
  66. +2
    Februari 3 2023
    Kutipan: Sarboz
    Kutipan saka Nexcom
    Ya, ora ana cara metu lan ora ana cara liya saka njaga spesialis lawas nganti mati lan cepet nyiapake sing anyar. Inggih, ora ana cara liya. Alah...

    Takon Graf. Dheweke bakal mutusake kabeh kanthi cepet. Dheweke duwe pandangan dhewe babagan sistem pendidikan. Dheweke wis nggawe spesialis IT ing Sekolah 21 tanpa pendidikan dhasar. Pendekatan Gref iku prasaja, kok mbuwang wektu ing "ora perlu" ilmu universitas, yen wong mung kudu sinau carane nulis kode cepet. Kepiye para spesialis sing sempit iki bakal ngerti wilayah subjek sing digunakake kode kasebut minangka misteri. Gusti Allah ngalang-alangi Grefov bakal ditampa ing pendidikan bangunan pesawat.

    Bingo!!! Gref & Co nyederhanakake pendhidhikan kanggo tingkat tes, saéngga pas menyang kerangka kerja sing ora mbutuhake pamikiran, castrating sekolah domestik (sistem), digawe sajrone taun industrialisasi 30s. Kabeh spesialis IT sing dilatih ing program sekolah sing luwih dhuwur saka USSR bisa kerja adoh lan dikarepake, iki ora mung spesialis IT, nanging sing modern ngukir "hunchback", ngguyu lan dosa.
  67. Komentar wis dibusak.
  68. +4
    Februari 3 2023
    Industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 ewu insinyur lan perancang

    Mungkin mung ing industri penerbangan. Lan ing teknik mesin, bangunan mesin, nggawe instrumen, manufaktur alat mesin, industri elektronik, peralatan medis, lan ing meh kabeh industri dhasar ana kekurangan insinyur lan spesialis sing mumpuni. Kajaba yen industri pertambangan duwe masalah tartamtu babagan iki. Pranyata iki mung saiki dadi wahyu lan surprise kanggo panguwasa kita? Apa dheweke ora ngerti yen iki minangka asil alami saka 30 taun kabijakan ekonomi lan manajemen negara sing mbebayani. Negara, sing diwakili pejabat, ninggalake kabeh kanthi kasempatan. Kok repot, atur, mikir. Dheweke ujar manawa pasar dhewe bakal ngatur kabeh lan ngrampungake kabeh masalah. Dadi saiki kita entuk apa sing kita duwe. Katon kaya sadurunge, kaya ing jaman USSR, universitas ngasilake insinyur kanthi jumlah gedhe. Nanging sawise nampa gelar engineering, wong enom ing paling kasus ora pindhah menyang karya ing beluk. Akeh sing ora pengin, liyane tetep ora diklaim amarga tingkat pengetahuan lan kualifikasi sing sithik ing universitas kita. Nanging sing paling penting yaiku kita duwe sawetara perusahaan manufaktur modern, maju, sukses lan kompetitif. Mulane, ana sawetara lowongan engineering sing layak. Lan ana sawetara perusahaan kaya ngono, amarga ing negara kita mung ora duwe bathi, ora duwe bathi lan mbebayani kanggo produksi apa wae kajaba ekstraksi sumber daya alam. Yen panguwasa pancen pengin ngganti kahanan sing ora becik iki, mula kudu diwiwiti. Kanthi owah-owahan ing tax lan kabijakan ekonomi. Supaya bisa nguntungake individu lan badan hukum kanggo nandur modal lan nandur modal ing produksi ing negara kita, supaya dheweke tansah ngrasakake dhukungan lan perlindungan negara ing karyane. Yen kedadeyan kasebut, perusahaan anyar bakal katon. Lan perlu kanggo personel engineering Highly qualified. Iki bakal nyebabake pangembangan ilmu terapan lan teoritis, owah-owahan dhasar ing tingkat lan syarat kanggo staf pengajar universitas teknis, kualitas pelamar sing mlebu lan program latihan. Banjur bakal dirilis kurang, nanging luwih apik. Lan dheweke bakal entuk gaji ora kurang saka ing Kulon utawa China, lan bisa uga insinyur lan spesialis bakal teka menyang kita. Kaya sing ana ing jaman Peter lan Catherine. Iki mbutuhake kekarepan lan akal sehat saka pimpinan anyar negara. Sing saiki kayane ora duwe.
    1. +4
      Februari 4 2023
      Aku terusake artikel kasebut menyang kanca insinyur sing dadi tukang kapal. Aku nampa wangsulan: "Artikel sing apik babagan langit biru lan srengenge kuning."
  69. Komentar wis dibusak.
  70. Komentar wis dibusak.
    1. +7
      Februari 3 2023
      Sampeyan ngomong kaya insinyur lan mung wong sing cukup.
      Lan ana manajer efektif sing ngerti luwih apik tinimbang sampeyan carane ngatur lan, sing paling penting, ngoptimalake, ngethok gaji buruh, supaya mengko bisa mbangun omah gedhong anyar utawa mabur menyang Kepulauan Canary.

      Secara harfiah setahun sadurunge wiwitan SVO, gaji karyawan Uralvagonzavod dipotong kanthi signifikan, lan sawetara dipotong kabeh. Banjur dheweke kaget amarga ora ana spesialis sing cukup:
      Uralvagonzavod nyuda gaji karyawan nganti 22%
      Ing 2020, Uralvagonzavod Corporation (UVZ) nyuda biaya tenaga kerja kanthi 22%, utawa 2,5 milyar rubel, dibandhingake karo taun sadurunge, miturut laporan keuangan perusahaan kanggo taun kepungkur.
      1. 0
        Februari 5 2023
        Jeneng lengkap direktur "Uralvagonzavod" ing studio ..., nyuwun pangapunten, ing meja Patrushev!
  71. Komentar wis dibusak.
    1. Alf
      +5
      Februari 4 2023
      Kutipan saka: ratoborets
      Dadi menehi gaji normal kanggo buruh lan insinyur. Lan sampeyan bisa nyimpen kurang dening nyolong, tuku yacht kurang kanggo Abramovichs, Usmanovs, etc.

  72. +3
    Februari 3 2023
    Apa para hucksters kita ora nyoba mbayar gaji sing layak? Spesialis normal ora bakal bisa kanggo handout kajaba tangane bengkong. Ana akeh kenalan sing terus kerja ing bar manca lan gajine beda banget.
  73. +6
    Februari 4 2023
    Kabeh pelakune ana ing Kremlin lan dheweke minangka salah sawijining paradoks.
    1. Alf
      +3
      Februari 4 2023
      Kutipan: Oleg Apushkin
      Kabeh pelakune ana ing Kremlin lan dheweke minangka salah sawijining paradoks.

      Sampeyan salah, dheweke mung ora ngerti. Nanging sanalika dheweke ngerti, lan nalika dheweke mbuwang pulpen ing meja, lan nalika dheweke mencet meja karo ajiné, lan cap sikil, buruh hard bakal langsung nampa gaji, lan ora nampa tunjangan pengangguran. .. (sarkasme)
  74. +3
    Februari 4 2023
    Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer ing industri penerbangan

    Sialan bangun...
    Ora perlu ngrusak sekolah Soviet kanggo spesialis latihan, utamane ing penerbangan, lan ora mung iki, nanging uga spesialisasi khusus liyane sing gegandhengan.
    Aku dhewe wis kerja ing pabrik pesawat meh 35 taun, lan aku isih ing layanan.
    Lan aku weruh manawa mung sawetara spesialis enom sing pindhah menyang tanduran kasebut.
    Lan yen padha teka, banjur maca, sampeyan kudu mulang kabeh maneh, amarga ... Latihan kasebut meh ora cocog, sanajan dheweke duwe diploma kayata "sarjana" utawa "master". Ora ketompo apa sing sampeyan takon, dheweke ora bisa mangsuli pitakon iki kanthi bener. Iki minangka salah sawijining masalah, masalah liyane yaiku ora ana pamikiran logis kanggo ngatasi masalah teknis. Lan masalah katelu, lan sing paling penting, iku katergantungan ing Internet. Dheweke pancen ngrusak kabeh, mikir lan kepinginan kanggo nindakake sing luwih sampurna lan dipercaya.
    Pitakonan, ngendi kabeh wong nggoleki??? Takon pitakonan iki kanggo wong-wong sing ngupaya ngrusak dhasar negara, pseudo-liberal.
    Aku ora bakal dhaptar. Lan sampeyan ngerti dhewe, ora kanthi krungu.
  75. +2
    Februari 4 2023
    Kutipan saka yuta
    Ana sing arep ngomong: Sampeyan, bocah-bocah Kremlin, sing kudu disalahake!

    Apa sampeyan ora nganggep dhewe guilty kanggo nggawe bisu lan persetujuan nalika ana bacchanalia lengkap watara sampeyan ???
    Delengen dhewe ing pangilon, lan mung banjur nyalahke wong sing kudu disalahake kanggo kacilakan wong.
  76. + 10
    Februari 4 2023
    Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur

    Kepala "pikiran kolektif" liyane sing dibayar banget, ngeculake yen "alesan" busuk kanthi wiwitan rampokan "demokratis" kekuwatane rakyat. ngguyu
    Apa sing kedadeyan? Ing kahanan sanksi, manual latihan anyar durung teka saka "mitra"? ngguyu
    Kepiye babagan "galoshes" Soviet, sing ora ana sing dibutuhake?
    Iki minangka penerus Yeltsin lan maksudku babagan spesialis sing ngasilake. nglirik
    Punika bebener: "Yen sampeyan ngidoni ing USSR, sampeyan bakal ana ing Rusia."
  77. +2
    Februari 4 2023
    Kita ngadhepi akibat saka pengkhianatan kepentingan nasional Rusia dening Gorbachev lan Yeltsin.
    1. Alf
      +5
      Februari 4 2023
      Kutipan: Yeheskiel 25-17
      Kita ngadhepi akibat saka pengkhianatan kepentingan nasional Rusia dening Gorbachev lan Yeltsin.

      Kepiye babagan pengikut lan penerus?
  78. +7
    Februari 4 2023
    Desainer paling enom ing pabrik kita wis umur 56 taun. Ing babagan umur, dheweke mung bocah cilik dibandhingake karo liyane. Pra-reformasi, sialan. Ora bakal ngrugekake kanggo menehi sawetara liberal wangkal kanthi otak sing ilang "Order Pendant Lantern" minangka edification kanggo wong liya.
  79. +4
    Februari 4 2023
    Kutipan saka: esl462
    lan iki ora 10 utawa 15 taun.

    Praktek nuduhake yen butuh 20 ... 25 taun kanggo nggawe sekolah anyar.
  80. +6
    Februari 4 2023
    Lan aku ngerti sapa sing kudu disalahake kanggo kabeh iki lan sapa sing bakal disalahake, dheweke bakal ujar manawa wong-wong kita iki jenis wong lan bakal wiwit mbengkongake dhengkul maneh, mulangake cara urip lan kerja kanthi bener, lan sawise sing optimizers bakal miwiti kanggo ngoptimalake kita ing Enterprises dening ngurangi jumlah ternak.Ing tanduran kita, dangu ago, padha nyewo psikolog, lan supaya dheweke mulang mekanika, shift supervisor carane bisa, carane ora kanggo komunikasi karo pegawe. , dadi cedhak karo dheweke, cendhak, akeh perkara liar sing dicritakake sawise ngobrol karo dheweke. kangelan komunikasi ing komunikasi prasaja. Iki sing mulang engineers carane ngatur tim, kita duwe masalah ing kabeh wilayah ing negara kita, ora ana apa-apa ing negara kita wiwit taun 2000, mung pembangunan lan optimization.
  81. +3
    Februari 4 2023
    Iki ana ing industri penerbangan. Lan ing industri liyane ??? Luwih gampang tuku ... ing Kulon !!! Lan kepala manajer kita mikir babagan masalah sing wis diluncurake ing ngisor iki ... padha sedhih banget yen bisa ngisi dompet! Aku dhewe lulus saka Politeknik ing 77.... Aku weruh apa Gagal ing tingkat engineering lan technical personel. Terus-terusan ndeleng maneh marang atasanmu ... inisiatif ... kena paukuman! Sadurunge, malah ana kothak gantung - kanggo saran! Usul-usul rasionalisasi diwutahake ... Iku wektu kanggo negara WHOLE tangi saka turu lethargic sawijining, yen ora bakal crush kita ... ora kamenangan militèr tanpa gumantung ing personel kreatif kita bakal bantuan ing ekonomi! Wektu ora ngenteni!!!
  82. +3
    Februari 4 2023
    Ya, mesthi, ing wilayah 20k insinyur dibayar kanggo produksi pesawat) padha licik. Delengen apa.
  83. +1
    Februari 4 2023
    Sial, aku tangi, nanging sadurunge iku kabeh apik. Sing bener, nganti gludhug nyerang wong ora bakal nyabrang dhewe.
  84. -4
    Februari 4 2023
    Aku ngormati Patrushev ...
    Nanging sial, menyang ngendi negara iki wis 30 taun? kapal tanpa kemudi. teka
    PS Kaping pisanan, kita kudu bali saka Israel! Lan Ovechkin! Sampeyan ndeleng, insinyur bakal nyedhaki :)
  85. +3
    Februari 4 2023
    Ing perang ndhuwur, dheweke kaya-kaya wis nulis yen wiwit musim panas 2022, wong enom banget ora pengin mlebu spesialis teknis ing universitas. Banget angel.

    Iki ora resmi dibeberke, kaya ora ana sing kaya mengkono. Universitas lan panguwasa meneng babagan iki. Nanging ing pungkasan Agustus lan ing musim gugur, sawetara swara nyuwil.

    Iki pranala: https://colonelcassad.livejournal.com/7873033.html
    https://www.mk.ru/social/2022/08/21/dopnabor-v-luchshikh-vuzakh-i-nashestvie-v-regionakh-itogi-priemnoy-kampanii2022.html

    Ana komentar sing menarik babagan tautan pisanan sing ora mung pengin mlebu spesialisasi teknis, nanging sawise lulus saka universitas, dheweke ora pengin kerja ing perusahaan minyak!

    "Ing Pertambangan Ural asli ana kekurangan liar ing taun iki. Kanggo sawetara profesi buruh-tani, umume ana 1-2 wong saka 10 panggonan anggaran)) Rata-rata, sapratelo anggaran kosong. Sing luwih elek yaiku lulusan taun iki wis mandheg cepet-cepet malah menyang lapangan minyak kanthi gaji sing apik - kudu lelungan adoh lan kerja keras))
    Inggih, minangka bonus, jarak iki ditumpangi kanthi nyuda kualitas pendhidhikan.
    PS Apa ana sing nggawe kesimpulan? Ora ana masalah gedhe - program kanggo nransfer pendidikan luwih akeh menyang format online sanajan ing universitas mung tuwuh))
    PS Oh ya, bonus - dheweke direkrut akeh wong saka Asia Tengah dadi mahasiswa, mung wong Tajik lan Uzbek sing mlaku ing koridor. Kualitas saka kawruh - guess it once))
    "
  86. +3
    Februari 4 2023
    Apa dheweke sing mlumpat menyang Putin? Apa marang kita, sampeyan komunikasi karo saben liyane ana. Ora kuwat teka ing Putin lan ujar: BB, apa sing sampeyan lakoni ora bisa digunakake kanggo sapa wae, ayo nindakake kanthi beda.
  87. +5
    Februari 4 2023
    Yen kita njupuk ruang, pertahanan, energi nuklir, lan penerbangan saka kabeh industri, penerbangan mung minangka titik sing kurang lan nistha babagan pembayaran, lan sikap marang personel ora apik. Nalika aku nggoleki proyek minangka insinyur, aku ora nganggep perusahaan penerbangan ing kana, sanajan ing latar mburi Roscosmos, gaji kasebut ora masuk akal, lan nalika putrane Rogozin mimpin IL lan ana skandal nalika tuku Audi. kanggo dheweke kanggo 8 lyams, banjur aku mesthi mangertos apa karo sikap kuwi marang engineers ana apa-apa, utamané wiwit telung taun kepungkur ana pirembagan bab gabung biro desain disparate supaya "putra" bakal dibagi real estate Moscow kosong, sanajan. kompetisi antarane biro desain tansah basis, digunakake Manajemen ora malah perlu kanggo ketegangan, engineer wis ora ono kanggo pindhah. Contone, dadi ala kanggo insinyur ing IL nalika Alexey Rogozin lan tim teka ing kana, dheweke menyang biro desain liyane, para insinyur tetep ing industri, sampeyan ndeleng, wektu bakal nyelehake kabeh ing panggonane. Rogozin diusir. Sampeyan bisa bali menyang perusahaan asli kanthi pengalaman anyar, nanging kanthi penggabungan, ora ana sing bisa dituju. Bakal kaya ing Roskos ing Rogozin Sr. Yen sampeyan spesialis mesin, ora ana sing bisa dituju, utamane yen sampeyan ora ana ing Moskow. Dadi wong-wong sing ninggalake industri ing umum, sawetara lagi latihan maneh, liyane ninggalake carane lan ngendi. Kanggo wong sing duwe pendhidhikan teknis, sampeyan bisa dadi programmer rata-rata miturut standar donya sawise 5 taun pengalaman kerja lan entuk 150-250 rubel, lan sawise universitas khusus bakal njupuk kira-kira telung taun. Kanggo dadi insinyur penerbangan, sampeyan kudu kuliah sajrone 5-6 taun lan kerja keras sajrone 10 taun liyane, lan ing wektu sing padha, kolega sampeyan bakal nyurung sampeyan, lan pakaryan kasebut tanggung jawab banget kanggo wong sing sopan, program kasebut. bakal nabrak, kanggo neraka karo, ing 99.9% kasus, nanging malfunctions ing pesawat tegese urip ilang. Elinga kacilakan Il 112 nalika ing Rogozin Jr. padha dirilis wong kabotan lan nindakake sawetara trik karo sistem geni extinguishing.
  88. -2
    Februari 4 2023
    Kutipan saka Alexey
    Lan padha ora mestine kanggo ngerti soko, padha kudu bisu lan ajeg retrain (kanggo ragad) kanggo wilayah liyane sempit nuntut. Biorobot sing migunani banget.

    Iki minangka langkah sing perlu yen sampeyan pengin menang lomba kompetitif karo Kulon. Divisi pegawe. Siji mangerténi sethitik matématika lan algoritma, kaloro wis pengalaman ekstensif ing industri, katelu - engineer, klompok kerja digawe sing nggawe produk kelas donya, ngendi wong sing pendidikan elek bisa kepincut. Standarisasi maksimal tenaga kerja kanggo ngganti wong minangka cog, yen ora, produk kasebut ora bisa diterbitake, keterlibatan aktif personel ilmiah nalika ora cukup kompetensi. Iki perang, Techniques majeng dibutuhake yen goal kanggo menang kompetisi. Yen sampeyan pengin milih irung ing karya lan ngandhani kabeh wong kepiye sampeyan istimewa, sampeyan bisa nglampahi 10 taun golek programer sing ngerti fisika atom lan teknik radio.
  89. +7
    Februari 4 2023
    Saiki dongeng ngandhani yen insinyur dibutuhake. Lan sesuk SVO bakal rampung, ora ana pesenan lan kabeh wong bakal dioptimalake. Kajaba iku, ora ana manajer siji sing bakal nandhang sangsara, lan uga amarga optimasi gaji langsung
    bakal nambah. Dheweke uga kanthi efektif nyuda biaya overhead. ya wis! Insinyur wis overhead wiwit jaman sosialisme. Dheweke ora ngasilake apa-apa. Lan nyuda biaya overhead minangka tugas suci sing efisien.
    Yen ana: Aku saka kompleks industri militer. Luwih becik ora padu karo aku.
    1. +6
      Februari 4 2023
      Lan malah saiki, mung mbukak hh.ru lan katon ing "CARA ENGINEERS ARE NEEDED", Ulyanovsk, PJSC IL, kanggo bab 37 ewu rubles. kanggo spesialis kanthi pendidikan sing luwih dhuwur lan "luwih disenengi pengalaman kerja."
      Sampeyan malah ora butuh tembung apa wae sing dibutuhake!
      https://hh.ru/vacancy/75518212?from=vacancy_search_list&query=%D0%BF%D0%B0%D0%BE%20%D0%B8%D0%BB
      1. 0
        Februari 5 2023
        Ya, ing jaman Soviet ana bends .... A buruh ing bengkel, malah ora Highly qualified, nampa gaji kaping pindho minangka dhuwur minangka desainer. Nanging, aku ngerti yen aku kerja kanggo Negara, kanggo Rakyat.
        Saiki wong lanang mau nyambut gawe kanggo sapa??? Kanggo tukang macul? Kanggo sing 2 + 2 = 22. Lan menyang Courchevel....
    2. +3
      Februari 4 2023
      nanging aku bakal mbantah karo sampeyan! Dheweke ora bakal ngoptimalake sapa wae, amarga ... Inggih, sampeyan ngerti, bakal ana wong, nanging ora ana. Patrushev sing ora sengaja nyurung dheweke kaya "NENOBILITY" lan dheweke bakal mrentah kita amarga elit kanthi hak lair. Vigorous utamané ing abad 21st.
  90. +6
    Februari 4 2023
    Dadi, kaya sing dikandhakake ing kana, dheweke ujar, ora ana sing butuh manajer sampeyan, kita bakal tuku kabeh ing luar negeri. Inggih, suwene 30 taun, kita kanthi temen-temen nindakake prentah kasebut. Lan saiki wong-wong mau padha nggumunake, ujar, kepiye carane, mung ana manajer, nanging ora ana desainer lan insinyur.
  91. +4
    Februari 4 2023
    Lha, sapa sing ngira! Lan ing microelectronics, ana repes rolas spesialis. Loro-lorone ing bangunan alat mesin lan nggawe instrumen ...
    Ya ora apa-apa, spesialis diganggu kaya kelas.
    Sampeyan ndeleng ngendi sadurunge? Utawa apa dheweke kerja minangka janitor nalika Gaidar lan Chubais ngganggu kita?
  92. +7
    Februari 4 2023
    Sekretaris Dewan Keamanan Rusia ngumumake kekurangan ewu insinyur lan desainer?????
    Supaya dheweke ora "nyatakake", nanging takon marang Putin.
    Ing Rusia, pamaréntahan "Huckster", lan apa sing dibutuhake insinyur lan perancang?
    Lan "panguwasa" wis dadi pimpinan kanggo 30 taun. Pancen ora kabeh insinyur wis dikubur ing Bumi.
    ENGINEER kudu dilatih dhisik suwene 5 taun, banjur sawise 5 taun maneh, dheweke bakal dadi ENGINEER.
    Ya, Insinyur bisa diwulang, nanging DESIGNER kudu lair.
    Lan babagan "pendidikan", supaya iki "Sekretaris Dewan Keamanan Rusia" takon "Chubais lan Gref". Tanpa kedhip, dheweke nyatakake yen "wong pinter" ora dibutuhake ing Rusia.
    Mungkin padha nggunakake contone ????
    1. Alf
      +1
      Februari 4 2023
      Kutipan: Ivanov IV
      Tanpa kedhip, dheweke nyatakake yen "wong pinter" ora dibutuhake ing Rusia.
      Mungkin padha nggunakake contone ????

      Ora, dheweke mung wong sing pinter banget ...
  93. +1
    Februari 4 2023
    Masalah utama ing Rusia yaiku kekurangan wong.
    Kita kudu nglairake luwih akeh.
    Banjur gaji bakal munggah lan bakal cukup spesialis
    1. Yo
      0
      Februari 4 2023
      Kenapa nglairake? Yen kita mbukak wates, dheweke bakal teka.
    2. +2
      Februari 4 2023
      Sampeyan kudu mateni TV, mungkasi mangan lenga sawit.
  94. +8
    Februari 4 2023
    1. Ing Federasi Rusia, sekolah ilmiah lan teknik wis dirusak kanthi sengaja sajrone 30 taun, lan produksi ora apik. "Banjir karo dhuwit" wilayah sing luwe kanggo spesialis lan peralatan ora bisa mbantu, amarga Ora mungkin kanggo nglatih personel profesional sajrone siji utawa loro utawa telung taun - teh dudu menager, blogger, lsp... Yen ora, "kanca" iki ora ngerti carane, ora ngerti, durung dilatih, lan ora ngerti. Ora perlu - kabeh wis dicekel - kronisme, "imutability turun temurun" etc ...
    2. Pitakonan asring muncul, apa sing bakal kelakon sawise SVO? Wong-wong lanang padha heroik berjuang kanggo Tanah Air... akeh sing bakal kangen... Sapa sing bakal entuk Tanah Air iki, kaya pinggiran Rusia??? Anak-anak oligarki, seniman korupsi lan omong kosong liyane? Utawa kudu ngenteni maneh impor CIS sing akeh - panggantos populasi pribumi?
    3. Iku ora rahasia sing ana kolom kalima wiwit 90s, lan Yeltsin Center worth soko. Apa sing ditindakake ing arah iki? Ya, kembang ...
    "Aku ngerti Boris Nikolaevich pribadi lan makarya karo wong. Kaya wong gedhe, dheweke digawe saka kontradiksi. Nanging, nanging, apa sing ditindakake kanggo Rusia, apa sing ora ngidini Rusia ambruk ... Dheweke bisa nolak ing wektu iki, nggawe keputusan sing angel lan ora populer. Boris Nikolayevich Yeltsin gedhe kita minangka tokoh sejarah, skala global, iki satus persen, "ujare wakil Duma Negara Krasheninnikov babagan ulang tahun.
    Sing. makhluk luwe daya sing teka kuwasa liwat ngiyanati Motherland dheweke! Pitakonan maneh - apa "depot ternak" kita beda banget karo taun 90-an?
    4. Ya, aku setuju yen saiki industri pertahanan kerja intensif - "Soviet galoshes" dibutuhake - kebetulan, ayo diarani, "kepentingan" rakyat lan panguwasa .... Banjur? Dalan pembangunan kapitalis terus-terusan nyebabake konfrontasi militer, nanging babagan demokrasi, babagan transisi menyang dalan pembangunan sosialis - meneng, tabu...!
    ....Lan maneh pegatan lan caturan.........???!!!
  95. +7
    Februari 4 2023
    Sugeng rawuh ing Ibu Bumi, sampeyan makhluk langit, ora ana hubungane karo kasunyatan. Sampeyan kudu ngrungokake wong-wong sampeyan, lan ora kanggo ploy, sing ora ngasilake apa-apa lan ora ngidini sampeyan kerja, nyipta tugas kanggo mbenerake anane jabatane, lan ngalahake sampeyan kanthi laporan palsu, mbuwang tumpukan telek iki. ora perlu kanggo sapa wae nanging awake dhewe ing buruh hard biasa
  96. +8
    Februari 4 2023
    Saiki, industri penerbangan Rusia kurang luwih saka 14 ewu insinyur lan perancang.

    Mesthi wae, aku njaluk ngapura, nanging sapa dheweke ngucapake tembung kasebut? Sapa sing KHUSUS tanggung jawab kanggo ana utawa ora ana spesialis tartamtu? Yen ana wong sing kaya ngono, apa tanggung jawabe? Lan yen ora ana wong sing kaya ngono, utawa ora ana tanggung jawab, luwih becik parasit lawas iki ngisi slurp, lan ora goyangake hawa kanthi tangisan sengit.
    1. -1
      Februari 5 2023
      Sampeyan ora sakabehe bener. Dheweke nemokake wong sing tanggung jawab kanggo keamanan Jembatan Krimea, lan dudu switchman, nanging wakil. menteri...
  97. +4
    Februari 4 2023
    Apa sing Dimon lan Taburetkin ngomong ana?!
    Iku misale jek sing siji ora perlu turners lan operator panggilingan ora dawa ago, nalika liyane "optimized" kabeh.
  98. Komentar wis dibusak.
  99. -1
    Februari 4 2023
    Ide iki rada utopia, nanging bebarengan karo mobilisasi parsial, aku bakal nganggep mobilisasi sing padha kanggo perusahaan pertahanan.
    Amarga bener yen insinyur sing kompeten bisa luwih migunani kanggo papan gambar, nanging kanggo wong-wong sing ora dianjurake kanggo alasan kesehatan, "layanan pertempuran" bisa nggawa akeh keuntungan ing mburi.
    Inggih, kanggo wong ana bonus serius - leladen ing panggonan karya. Aku iki saiki wis dadi kauntungan apik kanggo akeh.
    Ing sawijining wektu, "sharashki" kita tampil kanthi apik. Aku ora nelpon kanggo nyalin kabeh kabijakan Joseph Vissarionovich, nanging pengalaman saka past mesthi kudu elinga lan analisa.
    1. +2
      Februari 5 2023
      Insinyur dibutuhake ora mung lan ora ing papan gambar, nanging luwih dibutuhake ing bengkel lan ing slipway, ing kamar mesin lan ing produksi. Papan gambar biasane duwe kelompok biro desain "kreatif" sing relatif cilik, nanging karo praktisi lan buruh produksi sing langsung ngetrapake ide-ide kasebut dadi kenyataan, nyiapake operasi kasebut, "nglairake lair", ing kana isih ana alangan, sanajan biro desain kasebut. uga ing alangan.
  100. +4
    Februari 4 2023
    Tanpa ana owah-owahan ekonomi lan sosial-politik negara, ora bakal ana owah-owahan sing luwih apik.
    Ing pamrentahan saiki kabeh bakal tetep kaya saiki

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"