Leopard 2A4 kanggo Ukraina: kepiye carane bisa ngalahake "kucing" Jerman ing pasuryan

219
Leopard 2A4 kanggo Ukraina: kepiye carane bisa ngalahake "kucing" Jerman ing pasuryan

Akeh sing wis dikandhakake lan ditulis babagan kasunyatan manawa Jerman lan sawetara negara liya wis nggawe keputusan pungkasan kanggo nyuplai pasukan Ukraina nganggo Leopards-2, mula kita ora bakal ngomong babagan cara urip kaya ngono. lan kita ora bakal ngomong babagan "garis abang" suci.

Ana liyane sing menarik ing kene. Kasunyatane manawa bagean kiriman sing akeh bakal kalebu modifikasi sing relatif lawas. tank miturut indeks "Leopard-2A4". Padha bakal diwenehi dening Polandia, Norwegia, Spanyol lan malah Jerman piyambak, sing wis janji kanggo nyedhiakke batalyon kabèh kendaraan lungse.



Junk, mesthi, ajur, nanging apa bisa menehi pangayoman saka baja iki "kucing", lan apa kita bisa nentang iku?

A sethitik babagan reputasi tarnished saka tank


Pitakonan babagan reputasi Leopard-2A4 cukup menarik. Ing tangan siji, iku mokal kanggo mbantah akèh kaluwihan saka mesin iki, kang kalebu ease saka nggunakake, dhuwur linuwih lan sumber tambah saka komponen utama lan rakitan, electronics, etc. Umumé, kabeh sing ana ing peralatan militer Jerman.

Ing sisih liya, ana perang Siria lan keputusan Turki kanggo melu liwat intervensi langsung marang Kurdi. Iku misale jek sing akeh weruh jalaran iki ing wangun nomer tartamtu saka Turkish Leopards-2A4 gouged menyang tong sampah. Mengko, versi malah sijine nerusake sing sawetara saka nawakke padha numpes saka sistem rudal anti-tank Soviet paling tuwa "Malyutka", kang belongs kanggo generasi pisanan saka sistem kuwi.


Ayo padha setuju, jotosan kanggo reputasi iki crushing, nanging mung ing masyarakat umum. Kene, sawise kabeh, aturan iku prasaja: nuduhake ing TV utawa ing artikel ing Internet sawetara foto utawa video karo peralatan diantrekake, lan ing mripate wong awam iku kanthi otomatis dadi ala, karo waja lancip, lan iku temenan digawe. dening wong bodho sing ora ngerti apa-apa.

Ing kasunyatan, nggunakake pertempuran tank Turki lan kabeh kedadean iki karo asor ora bisa menehi gambaran lengkap saka waja Leopard-2A4. Nanging, proyeksi sisih, ing ngendi dheweke kerep miber, uga buritan lan atap, minangka titik lemah saka tank apa wae, manawa paling ora Leopard, malah T-72B3, malah Challenger-2. Dadi ora ana sing bisa diomongake ing kene: sajrone operasi khusus, nalika "hadiah" Jerman tekan ngarep, bakal ana kahanan sing padha. Granat anti-tank, lan malah luwih rudal ing kapal, bisa nyebabake asil sing dikarepake ing wangun kegagalan kendaraan, ciloko kru, geni, lan liya-liyane.


Keamanan tank kudu ditaksir utamane kanthi ndeleng bagean ngarep awak lan menara, ing ngendi akeh waja dikonsentrasi. Sampeyan bisa, mesthi, argue kanggo dangu sing ora ana siji shoots ing bathuk, nanging Leopard-2A4, kaya kabeh tank serial sing ana ing donya, dibangun miturut prinsip waja dibedakake lan ora ateges pendekatan liyane. pambiji.

Lan ing kene ana kahanan sing menarik: ora ana statistik babagan "Jerman" sing dirusak utawa mung dibuwang ing bathuk. Mulane, kita durung bisa mangsuli pitakonan apa tank kurang dilindhungi utawa ora. Laku bakal nuduhake iki. Nanging, data sing kasedhiya nuduhake manawa ora bakal dadi mungsuh sing angel banget kanggo senjata anti-tank kita, nanging bisa nyebabake saraf.

Indikator modern ora cocog


Isih, Leopard-2A4 minangka mobil sing rada lawas, mula ora ana gunane nggawe keajaiban teknologi dhuwur utawa "wunderwaffe", sing bisa nggawa pasukan pemilike menyang tingkat transendental. Senadyan para ahli Barat saka macem-macem kaliber, uga editors Wikipedia sing lincah, bisa ngubungake wong tuwa iki kemampuan gaib kanggo nglawan kabeh cangkang Rusia, saka sub-kaliber nganti rudal paling maju kanthi hulu ledak kumulatif.

Ing kasunyatan, kahanan dadi rada beda. Produksi Serial saka modifikasi tartamtu saka Leopard kanggo kabutuhan Bundeswehr diwiwiti ing pungkasan taun 1985 lan meh nem taun nganti Maret 1992. Tank saka release iki kanggo kabeh wektu nampa rong opsi waja, kang ditetepake minangka B-tech lan C-tech.


Kabeh tank sing diprodhuksi wiwit taun 1985 nganti 1987 duwe konfigurasi perlindungan B. Kendaraan produksi wiwit taun 1988 nganti 1992 wis duwe armor C sing luwih maju kanthi daya tahan sing tambah. Ora ana pesenan liyane ing Leopard-2A4 sing kasedhiya kanggo salinan ekspor utawa kanggo kabutuhan internal Kementerian Pertahanan Jerman. Mulane, tank bakal teka ing Ukraina kanthi pilihan proteksi pisanan utawa kapindho, sing, kanthi cara kasebut, ora katon kanthi indikator daya tahan sing gedhe.

Saiki, ora ana data khusus lan resmi babagan komponen apa sing ana ing siji utawa opsi pesenan liyane. Kabeh sing bisa dikandhakake kanthi yakin yaiku anané keramik lan sisipan dhuwur-hard liyane, ditambah karo waja semi-aktif sing nggunakake energi jet kumulatif kanggo numpes. Ing Kulon, unsur kasebut diarani NERA (Non-Explosive Reactive Armor). Ing negara kita, meh kabeh tank canggih dilengkapi karo variasi sing beda-beda, mula iki dudu hak prerogatif kendaraan "NATO".

Nanging, yen komposisi leladen ora cetha banget, banjur tender kanggo sumber Leopards-2 kanggo Swedia ndadekke kajelasan saka pratondho saka kekiatan. Ing kana, Jerman lan Swedia nyoba menehi gambaran sing luwih cetha ora mung saka prototipe tank ing pasuryan Leopard 2 Improved (kendaraan sing luwih apik, solusi sing sebagian dileksanakake ing Leopard-2A5. ) lan Strv-122 (versi Swedia Leopard- 2A5" kanthi proteksi sing dikuatake). Leopard-2A4 kita uga sumunar ing kana.

Ing sisih kiwa, indikator resistance Leopard-2A4 kanthi waja jinis B nglawan cangkang sub-kaliber ing sudut ngarep. Ing sisih tengen ana pratondho tank sing padha, dilengkapi modul waja tambahan ing turret lan lambung miturut program Leopard 2 Improved.
Ing sisih kiwa, indikator resistance Leopard-2A4 kanthi waja jinis B saka cangkang sub-kaliber ing sudut ngarep. Ing sisih tengen ana pratondho tank sing padha, dilengkapi modul waja tambahan ing turret lan lambung miturut program Leopard 2 Improved.

Miturut ilustrasi, kabeh proyeksi frontal tank Leopard-2A4 kanthi waja pilihan B kira-kira 60-70% dilindhungi saka cangkang sub-kaliber kanthi penetrasi kira-kira 300 milimeter ing padha karo baja. Kanggo amunisi sing luwih kuat kanthi kapasitas penetrasi 400-500 mm, kita ngomong babagan secara harfiah 20-30 persen nalika dipecat langsung menyang bathuk.

Umumé, miturut data sing mbukak, Leopard-2A4 kanthi waja tipe B nduweni cangkang sub-kaliber kanthi penetrasi 350-400 mm lan cangkang kumulatif kanthi penetrasi nganti 600-700 mm ing bathuk. Iki dudu level tank Soviet pungkasan, kayata T-72B lan T-80U, sing nyedhiyakake tingkat proteksi sing luwih gedhe tanpa perlindungan dinamis amarga mung waja pasif.

pangayoman dikiataken (C-tech) saka versi pungkasan Leopard-2A4, senajan bedo saka versi awal waja, ora nggawa apa-apa radikal ing asas. Kinerja perlawanan kasebut bisa ditemtokake kanthi sawetara laporan Inggris, ing ngendi Inggris nyoba ngevaluasi lan mbandhingake karo Challenger.

Assessment Inggris kekiatan menara Leopard-2 karo waja lawas lan anyar. KE - resistance marang projectiles sub-kaliber; CE - resistance marang agen kumulatif
Assessment Inggris kekiatan menara Leopard-2 karo waja lawas lan anyar. KE - resistance marang proyektil sub-kaliber, CE - resistance marang cara kumulatif

Dadi, waja dikiataken saka "Leopard" ing proyeksi frontal menara menehi 410-420 mm saka projectiles sub-kaliber lan 750-800 mm saka senjata HEAT. Ing bathuk lambung, ketoke, asile meh padha. Malah ing desain iki, pangayoman tank kira-kira 20 persen luwih lemah tinimbang T-72B lan T-80U Soviet tanpa proteksi dinamis.

Umumé, waja ing pungkasan 80s adoh saka kang paling majeng, lan ing standar dina iku rampung outdated. Sanajan ora bisa diarani pancen ora ana gunane. Ora bisa diatasi kanthi cara lawas.

Apa sing kudu ditembus?


Kita wis ngomong babagan sisih, buritan lan kerentanan liyane ing ndhuwur - nalika dipecat ing sisih tengen (utawa luwih), malah peluncur granat sing cukup kuno lan sistem rudal anti-tank bisa nindakake akeh perkara. Nanging, malah cangkang waja-tindik saka meriam otomatis 30mm bakal nimbulaké karusakan abot ing tank Jerman karo sawetara tingkat kemungkinan.

Aja lali babagan artileri, tambang lan drone, mbebayani kanggo kendaraan lapis baja ing zona NWO, lan ora mung.

Kanggo proyeksi frontal Leopard-2A4, cangkang kumulatif tank, peluncur granat saka modifikasi lawas lan sistem anti-tank lawas banget ora bakal duwe efek sing dikarepake. Sing terakhir bakal migunani kanggo ngerti kanggo wong-wong sing aktif mromosiaken idea sing bisa kanggo ngrampungake karo Jerman "kucing" karo sawetara Komplek kaya "Malyutka" saka 60s.

Nanging, ana akeh cara sing bisa bener tuku "Jerman" ing bathuk.

Saka amunisi tank, pisanan kabeh, cangkang sub-kaliber kudu dicathet. Modifikasi uranium kasebut, misale jek, ora digawa menyang zona operasi khusus, mula Mangoes Soviet, lan malah luwih saka Leads Rusia ing versi tungsten, yen ana, bisa uga cukup efektif.

Rudal sing dipandu tank uga bisa digunakake. Ing babagan penak lan frekuensi panggunaan, aku mikir, adoh saka wiwitan, nanging Invar sing padha lan versi modern bakal ngrampungake waja Jerman.

Saka senjata anti-tank khusus, pluru saka kompleks Shturm, Khrizantema-S, Konkurs-M, uga sistem anti-tank Metis-M lan Kornet bakal nuduhake efektifitas sing apik marang waja Leopard-2A4.

Bisa lan perlu kanggo ngringkes dhaptar iki kanthi ilustrasi sing rada menarik sing muncul ing jaring. Sawijining penulis / penulis diterangake ing cukup rinci carane ngalahake tamu Jerman, supaya akeh thanks kanggo wong-wong mau.

Sumber gambar: odetievbrony.ru
Sumber gambar: odetievbrony.ru

Sumber gambar: odetievbrony.ru
Sumber gambar: odetievbrony.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

219 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 29
    6 Februari 2023 04:28
    Leopard 2A4 kanggo Ukraina: kepiye carane bisa ngalahake "kucing" Jerman ing pasuryan
    ora "kucing" kudu diantemi ing pasuryan, nanging "scholts". iki pinggiran - tank karo salib marang kita. mundhakaken pitakonan saka kaslametané Jerman.
    1. + 13
      6 Februari 2023 04:50
      Quote: mbah Kastari
      pitakonan saka kaslametané Jerman.
      Utawa mungkin kita bakal mulihake Nord Streams? recourse
      1. + 11
        6 Februari 2023 04:52
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Quote: mbah Kastari
        pitakonan saka kaslametané Jerman.
        Utawa mungkin kita bakal mulihake Nord Streams? recourse


        Lan kita bakal ngedol gas ing $15 saben 1000 meter kubik ngguyu
        1. + 11
          6 Februari 2023 05:39
          Quote: Karat
          Lan kita bakal ngedol gas kanggo $15

          Kanggo $16,5! Ora kanggo ngrugekake dhewe! nglirik
          1. Alf
            +4
            6 Februari 2023 20:30
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Quote: Karat
            Lan kita bakal ngedol gas kanggo $15

            Kanggo $16,5! Ora kanggo ngrugekake dhewe! nglirik

            Lan kita bisa nindakake 15 sayuran ijo, ing panggonan sing padha, mitra beku ... Lan kita menehi ganti rugi ing njero ...
            1. 0
              11 Februari 2023 09:00
              Lan kanggo saran kuwi, pecut pisanan kanggo penasehat. Kolega, sampeyan ngerti yen dheweke maca IT !!! Gusti Allah ngalang-alangi sapa wae ing wayah wengi ana pikirane genital, lan ing wayah esuk proyek kasebut ing kertas lan milih, milih ....
              1. Alf
                0
                11 Februari 2023 21:16
                Kutipan: Beck69
                Lan kanggo saran kuwi, pecut pisanan kanggo penasehat.

                Bro, aku ora ngerti, apa jenis razia? ngguyu
      2. +1
        7 Februari 2023 14:12
        Pakdhe Lee. Kanggo kanca Jerman sing kaya ngono, ora perlu srakah. Sampeyan bisa nyelehake kapal selam ing saurutan ing situs bagean pipa gas sing diunekake lan ngliwati gas kasebut kanggo kanca sing ditresnani. Iki perlu, supaya nyoba kanggo mungsuh lan aja ndeleng alangan saka wong. Wong ora duwe dhuwit, dheweke bakal ngatur.
      3. 0
        28. mars 2023 18:54
        Manuk gagak! Ora ana sing kaget, nanging kanggo "mitra" sing dikasihi, dheweke bisa mulihake. Kita ora kaya ngono.
    2. +3
      6 Februari 2023 05:12
      Kenapa penulis kepengin banget karo sistem basis lemah kanggo ngrusak "macan tutul" wektu kanggo buntelan granat katon wis liwati. Dheweke lali yen ana "alligator" K-52, sing diasah kanggo numpes tank sing padha, bersenjata karo sistem rudal anti-tank (ATGM) "Shturm-VU" lan dilengkapi ATGM 9M120-1 "Serangan". karo sirah laser homing, rudal pesawat unguided saka kelas "udara-menyang-lemah" kaliber nganti 240 mm, iku wis dawa cetha kanggo saben wong yen tank duwe paling sawetara saka waja frontal paling kuat, sisih ndhuwur. tansah ngrugekke kanggo drones padha, lan tanpa pangayoman dinamis aktif iku mung Doel ing sawetara njupuk.
      1. + 10
        6 Februari 2023 05:31
        Kenapa penulis kepengin banget karo sistem basis lemah kanggo ngrusak "macan tutul" wektu kanggo buntelan granat katon wis liwati. Dheweke lali yen ana "alligator" K-52, sing diasah kanggo numpes tank sing padha, bersenjata sistem rudal anti-tank (ATGM) "Shturm-VU.


        Dadi "serangan" wis kadhaptar ing materi. Nyuwun
        1. +9
          6 Februari 2023 07:43
          Kajaba iku, struktur rekayasa, diwenehi bobot gedhe lan karakteristik lemah - selokan, selang, pompa - adus lendhut bisa migunani banget.
        2. 0
          7 Februari 2023 14:14
          Dadi "serangan" larang, nanging akeh granat lan siji unit, kaya gratis.
      2. +7
        6 Februari 2023 09:33
        Aku ora ngerti apa iku bener utawa ora, nanging Wikipedia ngandika (karo pranala menyang artikel) sing Federasi Rusia ilang luwih saka 25% saka kabeh Ka-52s, lan iku sabenere kuwi losses ing peralatan lan kru qualified. meksa nggunakake helikopter tanpa ngliwati garis ngarep amarga kejenuhan STINGERS mungsuh
        1. +9
          6 Februari 2023 11:33
          Aku ora ngerti yen iku bener utawa ora, nanging Wikipedia ngandika (karo pranala menyang artikel)

          Nomer iki mung dijupuk saka udhara. Ing tembung liyane, ngapusi. Pay manungsa waé menyang link sing komentar ing tembung iki. Ing kana, sawetara wartawan saka Forbes kanthi pathetically lan biasedly nyerat babagan julukan pertahanan udara Ukrainia sing wani ngancurake helikopter Rusia kanthi "ewonan misil", nalika nyimpulake, dheweke nuduhake pernyataan sawetara "ahli independen" babagan 25% saka Ka- 52s. Pakar apa, saka ngendi dheweke entuk statistik, saka ngendi diterbitake - ora ana apa-apa. Lan sampeyan maca ing Wikipedia lan pracaya. Banjur sampeyan nulis maneh ing kene.
          ps Ya, malah matématis padha ora nambah munggah. Ndhuwur iku angka kanggo jumlah total pesawat ing layanan karo Federasi Rusia - 133. Ing ngisor iki dituduhake babagan 25 unit helikopter sing rusak. Lan saiki pitakonan - bisa 25 mobil nggawe 25% saka 133?
          1. AAG
            + 11
            6 Februari 2023 16:27
            Kutipan: Ka-52
            Aku ora ngerti yen iku bener utawa ora, nanging Wikipedia ngandika (karo pranala menyang artikel)

            Nomer iki mung dijupuk saka udhara. Ing tembung liyane, ngapusi. Pay manungsa waé menyang link sing komentar ing tembung iki. Ing kana, sawetara wartawan saka Forbes kanthi pathetically lan biasedly nyerat babagan julukan pertahanan udara Ukrainia sing wani ngancurake helikopter Rusia kanthi "ewonan misil", nalika nyimpulake, dheweke nuduhake pernyataan sawetara "ahli independen" babagan 25% saka Ka- 52s. Pakar apa, saka ngendi dheweke entuk statistik, saka ngendi diterbitake - ora ana apa-apa. Lan sampeyan maca ing Wikipedia lan pracaya. Banjur sampeyan nulis maneh ing kene.
            ps Ya, malah matématis padha ora nambah munggah. Ndhuwur iku angka kanggo jumlah total pesawat ing layanan karo Federasi Rusia - 133. Ing ngisor iki dituduhake babagan 25 unit helikopter sing rusak. Lan saiki pitakonan - bisa 25 mobil nggawe 25% saka 133?

            Endi tokoh kasebut dijupuk saka ora dingerteni, nanging wong kanthi julukan Mikhail Krasnopalov, ing limang tembung pisanan komentare, nuduhake sikap lan linuwih informasi kasebut. Iku ngono?
            Iki aku kanggo tata krama komunikasi ing forum ...
            .. Ana pacangan nulis mungsuh apa wae, lan ora mung mungsuh, - mung ... sapa wae, ing "putri perwira", "pegawe CIPSO ... hi
            Kanthi gati kanggo kasedhiya, ilang, ing layanan Ka-52s, misale jek sing ana ora akeh wong sing ngerti kene (mugi padha tetep bisu) Iku luwih gampang kanggo count Yars.
            Nanging apa sing diwenehake ing media domestik babagan tumindak penerbangan umume, lan penerbangan garis ngarep utamane - dipecat dening NURS saka irung (yen iki bener - lan dudu layar) - nuwun sewu, nuduhake yen kanggo LBS mabur ... beboyo (nuwun sewu - dudu istilah sing bener nalika njaga b / a), ora praktis (ana tank luwih akeh tinimbang helikopter, lan luwih akeh MANPADS), lsp ...
            Sepisan maneh aku ngajak kanca-kancaku supaya komunikasi produktif normal.
            Irritants lan liya-liyane ing turah mbrawah.
            hi
            1. 0
              7 Februari 2023 05:18
              Apa teks bodho sampeyan iki? Sabanjure, sadurunge nulis, ngrumusake ide kanthi luwih spesifik lan substantif.
          2. +5
            7 Februari 2023 13:25
            miturut Orix, 31 Ka-52 ilang. Padha bisa dipuntudhuh saka bias, nanging saben mundhut diiringi foto. Iku uga bisa lantaran kanggo photoshop, nanging aku nimbang nomer sing cedhak karo bebener ing syarat-syarat "ora kurang saka ..." - sing, ora kabeh losses bisa dijupuk menyang akun, sawetara didhelikake, nanging apa padha diwilang. paling kamungkinan bener. Mungsuh ora duwe Ka-52, tegese ora ana kesalahan ing kepemilikan saka wreckage, mung versi pirang-pirang shooting helikopter sing padha saka sudut sing beda lan nyeret menyang lokasi sing beda. Dadi-dadi versi, ing mratelakake panemume.
          3. Komentar wis dibusak.
        2. +3
          6 Februari 2023 19:57
          Inggih, sanajan sampeyan maca artikel wiki dhewe. Dheweke nulis ing kono kanggo 2022 ing Federasi Rusia 133 K-52, banjur nulis yen kerugian kasebut ana 25 lembar lan banjur nulis luwih saka 25% kanthi cara iki ... Inggih, iki minangka deuce ing matématika. Amarga kurang saka 19%.
          1. +3
            7 Februari 2023 01:52
            Inggih, sanajan sampeyan maca artikel wiki dhewe. Dheweke nulis ing kono kanggo 2022 ing Federasi Rusia 133 K-52, banjur nulis yen kerugian kasebut ana 25 lembar lan banjur nulis luwih saka 25% kanthi cara iki ... Inggih, iki minangka deuce ing matématika. Amarga kurang saka 19%.
          2. 0
            28. mars 2023 18:16
            Kerugian uga ora langsung, bisa luwih gampang kanggo ngilangi peralatan tinimbang ndandani, mula cukup kanggo ngitung persentase kanggo dina iki 33 ilang, loro ing bentuk piala, iki sing wis dibuktekake kanthi foto lan video.
        3. +2
          7 Februari 2023 03:14
          Wingi, ing gerobak, ngetutake link menyang sumber daya Turki (miturut Mossad), total kerugian para pihak kanggo taun kasebut diumumake. Ana personel, operator personel lapis baja, pesawat, helikopter, sistem pertahanan udara. Kanggo helikopter kabeh jinis Federasi Rusia, 56 bêsik ilang nglawan 302 wong Jerman. Yen total armada kabeh jinis helikopter yaiku 1500 (data 2020), mula 56 jelas ora 25%. Kanggo pracaya, ora pracaya data iki, nanging ing paling soko, luwih utawa kurang nyata.
      3. +5
        6 Februari 2023 10:35
        Kutipan saka Silver99
        dilengkapi ATGM 9M120-1 "Serangan" kanthi sirah homing laser,

        "Serangan" ora duwe homing laser! ora
      4. Bai
        0
        6 Februari 2023 11:05
        Ana transfer ing "Star". Dikandhakake yen helikopter dijamin bisa numpes tank NATO ing jarak nganti 10 km
        1. + 13
          6 Februari 2023 12:44
          Nanging padha ora nerangake ing Zvezda kok padha njupuk ing tank NATO kanggo 10 km yen serangan wis kadohan nganti 6 km?

          Aku bakal guess - angin puyuh, kang kudu diarahake lan dianakaké ing target karo sinar laser, i.e. target kudu ing baris saka ngarsane nalika helikopter lagi mejet saka kabeh sistem pertahanan udhara ing wilayah.
          1. +5
            7 Februari 2023 03:31
            Kutipan saka Gromit
            Nanging padha ora nerangake ing Zvezda kok padha njupuk ing tank NATO kanggo 10 km yen serangan wis kadohan nganti 6 km?

            Aku bakal guess - angin puyuh, kang kudu diarahake lan dianakaké ing target karo sinar laser, i.e. target kudu ing baris saka ngarsane nalika helikopter lagi mejet saka kabeh sistem pertahanan udhara ing wilayah.

            Bener! Nanging ... panggunaan ATGM kanthi helikopter dirancang kanggo ngrusak kendaraan lapis baja mungsuh ing garis ngarep! Lan saiki TTX Shturm-V duwe jarak nyata 6 km! (dheweke kenek saka 6500m lan mesin ing roket makarya!). Lan saiki pertahanan udara - sawetara operasi MANPADS yaiku 5 km. Mbandhingake nomer kasebut, ternyata MANPADS kudu luwih dhisik tinimbang tank penyerang (pertahanan)? Ing pertahanan, bisa uga ora nyerang! Liyane saka pertahanan udara padha (sing luwih larang lan luwih dawa, luwih jero ing mburi!). Dadi, kaya biasane, ora bakal dadi karakteristik kinerja sing bakal diputusake ing medan perang, nanging kesiapan lan katrampilan kru tartamtu! Dadi, ora akeh sing owah wiwit Perang Dunia II!
            1. 0
              7 Februari 2023 19:40
              Helikopter (pesawat) ing medan perang tansah rawan, nanging iki minangka sarana karusakan sing efektif, tegese bakal digunakake. Yen ora, kanggo apa digawe? Kanggo medeni mungsuh lan ibu rumah tangga supaya tenang? Kaya, yen ana, kita wow. Wektu iki wis teka, kita kudu menang perang kanthi kabeh cara sing kasedhiya.
            2. 0
              7 Februari 2023 20:18
              Quote: non-principal
              Mbandhingake nomer kasebut, ternyata MANPADS kudu luwih dhisik tinimbang tank penyerang (pertahanan)?

              muspra kowe ngono. Tank bisa disamarake, lan operator MANPADS bakal ndeteksi target luwih awal tinimbang operator ATGM
        2. Yo
          -1
          6 Februari 2023 23:27
          Ya, kanthi voli saka NURSs, padha nusuk atap menara saka roll-up, menyang siji cahya.
          Atap mung geser.
        3. Komentar wis dibusak.
      5. Bai
        +1
        6 Februari 2023 11:08
        Helikopter anti-tank Mi-28. Mung ing wayah wengi, mesin anget banget sukses ing Donbass. Ditampilake ing Star
        1. AAG
          + 15
          6 Februari 2023 16:41
          Kutipan saka B.A.I.
          Helikopter anti-tank Mi-28. Mung ing wayah wengi, mesin anget banget sukses ing Donbass. Ditampilake ing Star

          Lan helikopter (apa wae) dadi sepi lan adhem ...
          Kru bisa ninggalake mobil, nutupi nalika serangan? Abstracting saka "rega" urip manungsa: suwene wektu kanggo nyiapake kru kanggo tank? Kanthi helikopter? Pira regane?
          Nanging - sanajan ing sisih steppe teater, tank bisa nemokake papan perlindungan. Lan helikopter?
          "Star" - dheweke dadi ... Kadhangkala dheweke katon kanggo ... surak munggah. Kaya, ora kabeh kita sedhih banget. Nanging, nalika nerangake topik sing akrab, kepiye cara ditampilake ing saluran kasebut: ing wiwitan dheweke ngelak ... Banjur dheweke nangis.
          hi
          1. + 11
            6 Februari 2023 18:34
            Sing bener: dheweke dadi bintang. Sajrone taun layanan militer, kita disebut program "Melayani Uni Soviet" "Ngunjungi dongeng." Kadhangkala aku nonton Star lan nggawe kesimpulan manawa saluran kasebut umume ora perlu. Ora tau nutupi masalah tentara.
            1. 0
              7 Februari 2023 11:11
              Wong sing nyukupi nonton "Star" - Aku ora ngerti. Iki minangka agitprop sing ala ing jaman Shaman, sing lintange, kanthi cara sing apik banget mudhun amarga luwih akeh "mega-sukses" sing diamati dening jagad sajrone nyiapake lan tumindak sing diarani SVO ...
            2. +4
              7 Februari 2023 18:39
              Dadi saluran Zvezda ora kanggo nutupi masalah ing tentara.
        2. 0
          28. mars 2023 18:19
          Ditampilake ing Star


          Lan ing YouTube ditampilake carane 52 ditembak mudhun dening Sttugnas nalika lagi ngarahake wong ing kana, mula saiki dheweke mung njupuk cahya putih saka kabriolet.

          Macan tutul nang endi wae ing pinggir))
      6. +4
        6 Februari 2023 12:28
        Amarga, saiki, masalah partisipasi kendaraan lapis baja Ukropov ing garis ngarep saka sisih Pasukan Aerospace ora ditutup. Tank Ukropov tekan LBS.
      7. +5
        6 Februari 2023 17:01
        Amarga penulis iku tanker, aku mikir. Topik apa sing diduweni, dheweke nulis babagan iki, lan cukup profesional. hi
      8. +2
        6 Februari 2023 23:14
        Kutipan saka Silver99
        Kenapa penulis kepengin banget karo sistem basis lemah kanggo ngrusak "macan tutul" wektu kanggo buntelan granat katon wis liwati. Dheweke lali yen ana "alligator" K-52, sing diasah kanggo numpes tank sing padha, bersenjata karo sistem rudal anti-tank (ATGM) "Shturm-VU" lan dilengkapi ATGM 9M120-1 "Serangan". karo sirah laser homing, rudal pesawat unguided saka kelas "udara-menyang-lemah" kaliber nganti 240 mm, iku wis dawa cetha kanggo saben wong yen tank duwe paling sawetara saka waja frontal paling kuat, sisih ndhuwur. tansah ngrugekke kanggo drones padha, lan tanpa pangayoman dinamis aktif iku mung Doel ing sawetara njupuk.

        Dheweke uga kudu mabur menyang macan tutul. Cetha yen ora ana sing bakal nyelehake tank kasebut ing ngarep serangan kasebut. Macan tutul bakal muter ing jarak adoh. Dheweke duwe wiwitan ing kene.
        1. 0
          8 Februari 2023 21:26
          Macan tutul bakal muter ing jarak adoh. Dheweke duwe wiwitan ing kene

          Kang? Cacat kanggo cepet mbukak dhewe (yen wong slamet ing tank) sawise rawuh saka 3BM42 utawa angin puyuh?
      9. 0
        7 Februari 2023 11:34
        Kutipan saka Silver99
        Dheweke lali yen ana "alligator" K-52.

        Dheweke bakal nyerang tank saka roll-up
      10. +1
        11 Februari 2023 09:02
        Aku mangu-mangu yen Alligators lan Crocodiles bakal diijini frolic kanggo dangu. Sanalika saka sebrang segara bakal nyeret wong India.
    3. 0
      21. mars 2023 14:22
      Ora "sholtsev", nanging kanggo njupuk everyone sing diijini iki lan mung petung, lan Rusian mati!
  2. +4
    6 Februari 2023 04:34
    Kanggo mencet sirah tank sing relatif modern ana ing kahanan sing ora duwe pengarep-arep utawa yen ana tabrakan dadakan.
    Ana akeh cara PTO wiwit Perang Dunia I.
    1. -2
      6 Februari 2023 11:48
      Lan kenapa kita ora nggawe ATGM anyar sing bakal nabrak tank ing bagean sing paling ora dilindhungi, ing atap lan ing kompartemen mesin, njupuk ATGM Javelin Amerika, sinau kanthi teliti lan nggawe prototipe dhewe, nanging luwih modern lan efisien. , kanthi karakteristik kinerja sing luwih apik tinimbang ing Javelin.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Alf
        +2
        6 Februari 2023 20:35
        Kutipan saka sgrabik
        Apa kita ora nggawe ATGM anyar

        Ayo njupuk, klik driji lan sesuk ATGM anyar bakal katon ... Padha kudu dirancang (wektu), dites (wektu), mbusak kabeh kewan omo (wektu) lan saturate tentara (akeh wektu) ...
      3. +1
        6 Februari 2023 20:36
        "Yagene kita ora nggawe ATGM anyar sing bakal nabrak tank ing bagean sing paling ora dilindhungi, ing atap lan ing kompartemen mesin"
        Kita wis nggawe lan wis nggunakake tambang gendheng. Ndeteksi tank ing watara 100 meter, pisanan shoots munggah, lan banjur nyilem ing tank. Iki mbokmenawa bakal luwih cepet tinimbang javelin.
      4. Yo
        +2
        6 Februari 2023 23:35
        Gampang ngomong. Kanggo ngasilake analog, sampeyan kudu duwe basis ilmiah lan teknis dhewe.
        Tionghoa bisa, kaya.
        1. Alf
          -3
          7 Februari 2023 18:46
          Kutipan saka Yoho
          Gampang ngomong. Kanggo ngasilake analog, sampeyan kudu duwe basis ilmiah lan teknis dhewe.
          Tionghoa bisa, kaya.

          Ing China, partai sing mrentah tumindak kanggo kabecikan negarane ...
      5. +1
        7 Februari 2023 11:25
        Anak-anak Stalin perang. Bocah-bocah jaman saiki ... - ora. Uga bocah-bocah eksentrik liyane saka sing diarani "elitis".
        Sampeyan lan liya-liyane, jiwa sing ayu, isih duwe pitakonan kaya "kenapa ora..?" tetep?
        1. 0
          12 Februari 2023 19:13
          Lan pira bocah-bocah yatim piatu nalika wong tuwane, minangka mungsuh rakyat, ditembak utawa sampeyan pengin ngetung bosok ing kemah? Inggih, banjur padha rehabilitasi, mesthi, akeh sing anumerta.
      6. 0
        9 Februari 2023 13:43
        Iku gampang kaya shelling pears ... Nanging ora ana sistem anti-tank generasi kaping 3 ing Federasi Rusia, sing tegese industri ora bisa mbaleni iki. Sanajan, mesthine, lembing sing padha tiba ing tangan para insinyur puluhan taun kepungkur.
    2. +6
      6 Februari 2023 12:48
      Kutipan saka andrewkor
      Kanggo mencet sirah tank sing relatif modern ana ing kahanan sing ora duwe pengarep-arep utawa yen ana tabrakan dadakan.
      Aku ndhukung pendapat iki kanthi lengkap. Kanggo kula, considering opsi kanggo carane mateni tank head-on umume unpromising. Kabeh opsi liyane cocog: gendheng, papan, feed.
      Yen kabeh iku cetha karo gendheng (saka peralatan perang, kajaba sing siji "Terminator" wis pangayoman, liyane wuda), banjur Papan khusus, "Leopard-2" rada ringkih. Ora mung waja sisih utama 20mm, nanging uga bagéan saka peralatan tank kang diselehake ing fenders (kalebu baterei 4th). Versi tank modern duwe benteng sing dikembangake kanthi apik, nanging iki minangka proteksi sing apik marang kumulatif, lan meh ora nutupi kinetika luwih apik tinimbang waja utama (aku ora duwe data sing tepat).
    3. +1
      6 Februari 2023 18:37
      Mbokmenawa, ing kahanan ngarep-arep, pisanan kenek trek, contone, saka meriam BMP 30 mm, lan banjur menyang sisih saka grenade nguripake kaliber cocok.
      1. Uno
        +5
        6 Februari 2023 21:09
        Aku wis mbayangno carane sampeyan, ing geni saka tank, bakal milih ngendi kanggo mencet, menyang uler, menyang sisih utawa menyang menara) ing perang, yen sampeyan mencet, iku wis apik.
        1. Alf
          +3
          6 Februari 2023 22:17
          Kutipan saka Uno
          Aku wis mbayangno carane sampeyan, ing geni saka tank, bakal milih ngendi kanggo mencet, ing uler, ing sisih utawa ing turret)

          Utamane yen tank obah, lan ora ketat ing garis lurus, nanging jarak tembakan 500 meter ... Mung Call of Duty sing bisa ...
  3. + 33
    6 Februari 2023 04:45
    "... piye carane kita bisa doyo "kucing" Jerman ing pasuryan?" (karo)
    Kaping pisanan, iki minangka stasiun sepur, jembatan lan gardu, kekurangan bahan bakar lan pertahanan udara "dicekik", pungkasane! Nyegah umume supaya ora katon ing medan perang!
    Lan mung ing kaloro - iki kabeh jinis "fogots", "kompetisi" lan RPG.
    Nalika "kucing" iki, diubengi dening striker lan didhukung dening komunikasi lan intelijen sing apik, katon ing LBS, mula dheweke isih kudu nyedhaki.
    Aku pancene ora pengin kru pertahanan anti-tank sing beda-beda sing slamet sawise "chimeras" lan "Rapier" ing dalan, banjur dijuluki "Pamit, Tanah Air!" ...
    Lan kepahlawanan prajurit - ya, ora bakal dituruti!
    1. + 21
      6 Februari 2023 04:59
      Kaping pisanan, iki minangka stasiun sepur, jembatan lan gardu, kekurangan bahan bakar lan pertahanan udara "dicekik", pungkasane! Nyegah umume supaya ora katon ing medan perang!


      Iki kabeh bener, nanging ora ana jembatan lan gardu sing duwe pertahanan udara "dicekik" sing bakal kedadeyan ing mangsa ngarep.

      Aku pancene ora pengin kru pertahanan anti-tank sing beda-beda sing slamet sawise "chimeras" lan "Rapier" ing dalan, banjur dijuluki "Pamit, Tanah Air!" ...


      Materi iki ditulis kanggo tujuan tunggal - supaya ora percaya karo Wikipedia sing wis diowahi kanthi lengkap lan nuduhake kepiye sampeyan bisa ngalahake "kucing" Jerman, amarga kreteg minangka jembatan, lan kita kudu ngadhepi "kebun binatang" iki. Lan kasunyatan manawa jinis memo ing tank wis disiapake apik banget. Many thanks kanggo penulis kanggo ilustrasi iki. Aku mung ditambah kabeh iki karo dokumentasi saka Swedia lan Inggris, sing mobil adoh saka impenetrable.
      1. + 14
        6 Februari 2023 05:09
        Apa babagan ranjau anti-tank lan tambang anti-tank khusus?
        1. +1
          7 Februari 2023 03:21
          Luwih apik tinimbang tambang, ora ana sing luwih elek. Padha, mung beda. Bakal angel nyekel wong-wong mau ing tambang. Mines diselehake ing arah tank-mbebayani, iku ora kamungkinan sing Jerman bakal ngirim dhewe kanggo nyerang, padha bakal PR, padha bakal kenek saka kadohan, padha bakal njupuk video ing latar mburi peralatan kalah metu dening wong, mung ing nemen. kasus, nggawa senjata anti-tank kanggo sawetara.
          1. 0
            11 Februari 2023 13:36
            Mesthine, sampeyan durung nate krungu babagan remot ladang ranjau ... ngguyu
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +3
          6 Februari 2023 11:00
          Yen saiki padha bisa njaluk menyang ukuran saka T-64 / T72, kok sampeyan njaluk idea sing masalah iku njupuk menyang Leopard karo ukuran 1,5 kaping luwih gedhe?
      3. +9
        6 Februari 2023 07:38
        Saliyane rel, kreteg, bahan bakar, rembat, depot amunisi, lokasi kru, pertambangan, uga ana serangan MLRS sing diatur dening drone. Lan jotosan ing bathuk mbokmenawa minangka tandha saka rencana sing ora apik. Sing ora ngilangi regane manual kasebut.
      4. +5
        6 Februari 2023 08:21
        "... Materi iki ditulis mung kanggo ora percaya marang Wikipedia sing wis diowahi kanthi lengkap lan nuduhake carane sampeyan bisa ngalahake "kucing" Jerman, amarga kreteg minangka kreteg, lan kita kudu ngadhepi "kebun binatang" iki. sing jenis memo ing tank wis disiapake, apik banget. Aku matur nuwun banget kanggo penulis kanggo ilustrasi iki. Aku mung ditambah kabeh iki karo dokumentasi saka Swedia lan Inggris sing mobil adoh saka impenetrable. "( c)
        Sampeyan bener, kabeh bener, prajurit ing ngarep kudu bersenjata informasi uga. Miturut cara, yen FAB-500 (ya, paling "tenun") dikubur kanthi teliti ing dalan, banjur Leo umume bakal bali menyang Jerman. Aku ngerti, mesthi, aku mung "goyang udhara" nalika ngomong babagan kreteg lan logistik - iku luwih saka impotensi kanggo ngganti soko ana, ing Olympus.
        Ing ngarep, apamaneh, anak-anake malah putu-putu kepengin ngemban anak lan putu.
      5. AAG
        +3
        6 Februari 2023 19:29
        Kutipan: Eduard Perov
        Kaping pisanan, iki minangka stasiun sepur, jembatan lan gardu, kekurangan bahan bakar lan pertahanan udara "dicekik", pungkasane! Nyegah umume supaya ora katon ing medan perang!


        Iki kabeh bener, nanging ora ana jembatan lan gardu sing duwe pertahanan udara "dicekik" sing bakal kedadeyan ing mangsa ngarep.

        Aku pancene ora pengin kru pertahanan anti-tank sing beda-beda sing slamet sawise "chimeras" lan "Rapier" ing dalan, banjur dijuluki "Pamit, Tanah Air!" ...


        Materi iki ditulis kanggo tujuan tunggal - supaya ora percaya karo Wikipedia sing wis diowahi kanthi lengkap lan nuduhake kepiye sampeyan bisa ngalahake "kucing" Jerman, amarga kreteg minangka jembatan, lan kita kudu ngadhepi "kebun binatang" iki. Lan kasunyatan manawa jinis memo ing tank wis disiapake apik banget. Many thanks kanggo penulis kanggo ilustrasi iki. Aku mung ditambah kabeh iki karo dokumentasi saka Swedia lan Inggris, sing mobil adoh saka impenetrable.

        Matur nuwun Penulis!
        hi
        Nanging. Minangka kolega wis ngandika ing komentar, sampeyan wis dicethakaké ana topik saka sudut pandang saka "wja" gedhe-gedhe (minangka aku ngerti, miturut kawicaksanan. Aku ngormati iku.) ora (minangka conto, UAVs). ing konteks sing dirembug, lsp).
        Ing kene kolega nuduhake tambang anti-tank. Mesthi, - ora mesthi, ora nang endi wae, nanging bisa ditrapake kanthi efektif. Pitakonan: Apa sampeyan wis nyoba ngenalake sistem pangenalan "kanca utawa mungsuh" ing PTM? Apa larang banget? Setuju, - pratandha ora langsung: padha lay tambang - lagi nyepakaké kanggo nimbali; dibusak, - nyiapake kanggo nyerang.
        Mungkin ketinggalan - nerangake, please.
        hi
        1. Alf
          +3
          6 Februari 2023 20:39
          Kutipan saka AAG
          nanging padha nyoba kanggo introduce "kanca utawa mungsuh" sistem pangenalan ing PTM?

          Lan carane nindakake? Banjur para terdakwa S-Ch kudu dilebokake ing kabeh kendaraan lapis baja lan ing truk. Lan durung S-Ch wayahe-sistem reconfigured meh saben dina, nanging carane nindakake iki karo mine disarèkaké?
          1. AAG
            +3
            6 Februari 2023 21:08
            Kutipan: Alf
            Kutipan saka AAG
            nanging padha nyoba kanggo introduce "kanca utawa mungsuh" sistem pangenalan ing PTM?

            Lan carane nindakake? Banjur para terdakwa S-Ch kudu dilebokake ing kabeh kendaraan lapis baja lan ing truk. Lan durung S-Ch wayahe-sistem reconfigured meh saben dina, nanging carane nindakake iki karo mine disarèkaké?

            Aku ngerti masalah lan kangelan sing wis mbatesi. Padha ora unsolvable. Minangka tansah, iku pitakonan saka expedency ...
            Miturut cara, IMHO, ora perlu kanggo nginstal sistem ing truk - pesawat serangan liwati ing waja, - luwih, sappers ora ana maneh digunakake ing geni saka mungsuh. Utawa, - blok "kanca utawa mungsuh" bakal katon kaya produk rampung sing kapisah. Miturut jinis pass, - diselehake ing unit, diuripake, - ndamel. Ya, - stamina ora nganti par, sementara ... Kadhangkala iki bakal cukup.
            Yen ora, mesthine sampeyan kudu nyedhiyakake tambang nganggo OS (umpan balik), kontrol, sing bakal nambah biaya lan nyuda resistensi kanggo counteraction.
            Nanging isih (!), IMHO, kadhangkala sabdho.
            Wis ana lapangan kanggo kreatifitas: kita mine perimeter sing perlu karo tambang "tradisional", ninggalake koridor ditutup karo tambang "pinter". Peta pertambangan, blok pangenalan disebarake menyang komandan ing jam "H" - N jam ... Damn! Maneh, kerumitan interaksi ... (((
            hi
        2. +3
          6 Februari 2023 20:51
          Pitakonan yaiku: apa dheweke nyoba ngenalake sistem pangenalan kanca-musuh ing PTM? »
          Kanggo nindakake iki, tambang kasebut kudu duwe pemancar radio lan panrima radio sing dibangun. Plus sistem kanggo ngolah sinyal sing ditampa. Peralatan sing padha kudu dipasang ing kabeh kendaraan lapis baja. Operasi peralatan kasebut bakal menehi gerakan militer apa wae.
          1. AAG
            +2
            6 Februari 2023 21:30
            Kutipan: German 4223
            Pitakonan yaiku: apa dheweke nyoba ngenalake sistem pangenalan kanca-musuh ing PTM? »
            Kanggo nindakake iki, tambang kasebut kudu duwe pemancar radio lan panrima radio sing dibangun. Plus sistem kanggo ngolah sinyal sing ditampa. Peralatan sing padha kudu dipasang ing kabeh kendaraan lapis baja. Operasi peralatan kasebut bakal menehi gerakan militer apa wae.

            Apa sing sampeyan dhaptar wis jelas.
            "... Operasi peralatan kasebut bakal menehi kabeh gerakan militer kita ...". Ora wonder karo saluran komunikasi tertutup (misale jek sing kita ora utamané sukses ing saturating link taktik), iku mokal kanggo "muter-muter" karo daya radiation?
            Inggih, yen ora, banjur mung tetep - gouges, selokan (((.
            1. +3
              6 Februari 2023 22:37
              Ora ana gunane nggawe sistem kasebut mung kanggo tambang. Kanthi bantuan saka sistem kasebut, tanker pengin ngenali tank utawa kendaraan tempur infanteri saka mungsuh, kanggo ngenali ora kanggo 100-200 meter, nanging paling 3-4 km. Lan banjur flyers bakal pengin ngerti ngendi sing tank ing lemah. Ing kene bakal angel muter karo kekuwatan sinyal radio. Ora ana sistem kanca utawa mungsuh sanajan ing rudal anti-pesawat, ora ana ing endi wae. Ora ana gunane mikir babagan tambang anti-tank.
          2. +3
            6 Februari 2023 23:49
            Ora, luwih gampang. Ora perlu pager taman karo "kanca utawa mungsuh." Ing tambang ana panrima radio pasif kanthi saluran sing aman. Miturut sinyal kontrol, tambang bisa ngrusak dhewe, uga sementara utawa permanen dadi ora aktif. Sinyal kasebut bisa dikirim sanajan saka satelit, sanajan liwat jaringan seluler. Baterei tahan nganti pirang-pirang dina, banjur tambang bisa ngrusak awake dhewe utawa dadi ora aktif.
            Lan intelijen radio mungsuh ora bakal ndeteksi lalu lintas radio sing berlebihan. Lan sinyal siji isih kudu deciphered
            1. 0
              7 Februari 2023 05:32
              "Baterei tahan sawetara dina,"
              Nanging iki ora mungkin. Baterei konvensional ora bisa disimpen ing gudang nganti pirang-pirang taun lan isih bisa digunakake. Mulane, umpamane, baterei ing MANPADS minangka baterei kapsul, baterei kasebut bisa disimpen ing gudang nganti pirang-pirang dekade, nanging mung bisa digunakake sapisan lan wektu operasi kira-kira sak menit.
          3. +2
            7 Februari 2023 00:18
            Kanggo nindakake iki, tambang kasebut kudu duwe pemancar radio lan panrima radio sing dibangun. Plus sistem kanggo ngolah sinyal sing ditampa. Peralatan sing padha kudu dipasang ing kabeh kendaraan lapis baja. Operasi peralatan kasebut bakal menehi gerakan militer apa wae.

            Tambang ora butuh pemancar. Iki dipateni kanggo wektu N nalika sinyal kurang daya ditampa saka pemancar kendaraan.
            Sinyal kasusun saka telung modul:
            1. Identifikasi (Dhewe)
            2. Wektu mateni (interval saka menit nganti jam)
            3. Tombol kanggo ngganti kode identifikasi.
        3. +1
          7 Februari 2023 03:34
          Kutipan saka AAG
          Pitakonan: Apa sampeyan wis nyoba ngenalake sistem pangenalan "kanca utawa mungsuh" ing PTM?

          Perang tambang, kaya ngono, ora mesthi, utawa ora mesthi kuwat, malah ana peta lapangan ranjau. Utawa luwih, padha, nanging ora ana, padha ngapusi ing aman nang endi wae, utawa padha njupuk karo wong-wong mau, padha lali ninggalake wong, ing cendhak, ing perusahaan, platoon, minangka aturan, padha ora ana lan tansah. kaget. Kita ditampilake demining dening Star of Robots, sawetara barang keblasuk beda, elinga video demining petals ing kutha dening tank. Apa sampeyan bisa mbayangno sensor kanggo atusan ewu tambang? Okhota 1 lan Okhota 2, ana tambang pinter, nanging ora digunakake sacara massal.
      6. +1
        7 Februari 2023 10:40
        Kutipan: Eduard Perov
        Aku mung ditambah kabeh iki karo dokumentasi saka Swedia lan Inggris, sing mobil adoh saka impenetrable.

        Nang endi wae padha ngrujuk marang tes "Inggris sing diklasifikasikake" iki (taun-taun tes beda-beda)
        Ing taun 1983, tes kelangsungan urip sing ora diklasifikasikake ditindakake sing nuduhake manawa perlindungan Leopard 2A4 ing layanan kasebut yaiku 350 KE, 700 CE, ngliwati busur ngarep 30 derajat.
        Apa sampeyan duwe link kanggo tes iki (ukuran lengkap, dudu kaca sing ora bisa dingerteni)?
        kira-kira. ing Steel Beasts padha nulis
        Leopard 2 nyimpen sebagian besar amunisi (27) ing lambung lan rawan banget nalika mindhah cangkang saka panyimpenan sekunder menyang rak siap (15), amarga menara kudu diuripake maneh lan kendaraan ora bisa ndeleng utawa melu pertempuran. .
    2. +8
      6 Februari 2023 06:47
      Kaping pisanan, iki minangka stasiun sepur, jembatan lan gardu, kekurangan bahan bakar

      Yen ora ana kreteg sepur, ora ana apa-apa kanggo ngirim halabud iki menyang garis ngarep. Kajaba Jerman uga nyedhiyakake traktor (nganti saiki, ora ana). Malah sing kesed wis nulis babagan Lukoil. Lan nang endi wae. Apa sampeyan uga ora bisa ngetrapake sanksi marang dheweke? Bisa saka sisih kita - kanggo dhukungan saka sisih sing kita perang. Nanging, iki minangka kothak Pandora nalika ternyata sanksi internal kudu dileksanakake marang setengah saka eksportir kita.
      1. +3
        6 Februari 2023 08:11
        Quote: lawas
        Lan nang endi wae. Apa sampeyan uga ora bisa ngetrapake sanksi marang dheweke? Bisa saka sisih kita - kanggo dhukungan saka sisih sing kita gelut

        Kawicaksanan sanksi kudu menehi wangsulan sing ora jelas, kepiye perasaan kita babagan ndhukung mungsuh! Bulgaria ndhukung Angkatan Bersenjata Ukraina, tegese sanksi ditindakake kanggo mbatesi pasokan bahan mentah Rusia lan kran wis dipateni. basa
        Dina iki, kita malah ora duwe sikap unambiguous marang mungsuh! Ing tangan siji, kita perang karo dheweke, nanging ing wektu sing padha kita nindakake bisnis, mbayar kanggo transit lenga! aran
        Mulane, kita duwe garis abang, iki kanggo tembung abang! nglirik
        1. +3
          6 Februari 2023 09:39
          Amarga wong-wong sing nggawe keputusan politik babagan sanksi lan wong-wong sing perdagangan sumber daya karo mungsuh diikat banget ... Penggabungan modal lan kekuwatan - dheweke nulis babagan iki 130 taun kepungkur
        2. +3
          6 Februari 2023 11:45
          Kutipan saka Eroma

          Dina iki, kita malah ora duwe sikap unambiguous marang mungsuh! Ing tangan siji, kita perang karo dheweke, nanging ing wektu sing padha kita nindakake bisnis, mbayar kanggo transit lenga!

          Sampeyan bener, nanging jujur, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing kasus iki.
          Kasunyatane, kita, contone, duwe kewajiban kontrak karo Hongaria kanggo pasokan gas. Lan gas iki ngliwati pinggiran. Dadi mikir babagan carane nindakake. Mungkasi pasokan gas menyang Hongaria lan mbayar denda gedhe amarga nglanggar kewajiban kontrak, utawa terusake pasokan gas lan entuk bathi pamrentah kanggo iki. anggaran.
          Secara pribadi, aku ora bakal mutusake masalah iki. Mulane kita duwe presiden. Aku ora mikir yen dheweke bakal ngrampungake masalah iki kanggo ngrusak kepentingan negara. Sawise kabeh, Gazprom dudu toko pribadi, sanajan ora kabeh duweke Rusia.
          1. +3
            6 Februari 2023 17:35
            Kutipan: Krasnoyarsk
            Sampeyan bener, nanging jujur, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing kasus iki.

            Kita ora kudu mikir babagan iki, nanging wong sing luwih pinter, sing bener-bener nggawe keputusan keprungu
            Kutipan: Krasnoyarsk
            ana kewajiban kontrak kanggo pasokan gas. Lan gas iki ngliwati pinggiran. Dadi mikir babagan carane nindakake.

            Kanggo miwiti, iku perlu kanggo pre-empt kahanan lan nggawa solusi sak Ukraina! Kanthi awis saka musuhan, wara-wara ing pretext sembarang, kayata badhan kanggo lingkungan ing acara saka karusakan saka pipelines dening bledosan, lan mungkasi transit! Banjur Hongaria, aku, bakal nemokake cara kanggo pengaruhe Polandia, utawa Brussels, lan nampa gas liwat South Stream, utawa Polandia ora bakal nglarang transit liwat dhewe, nanging mung ngurangi volume. Dadi kita dhewe menehi kesempatan kanggo ngilangi kabeh lan tetep mung nganggo pipa liwat Ukraina! wong bodho
            Kita duwe sawetara masalah karo ramalan lan strategi ora sampeyan bakal mikir babagan sabotase lan ngiyanati, amarga sadurunge ora katon kaya wong bodho, nanging ing kene kesepakatan gandum mung ana regane. opo
            1. -1
              6 Februari 2023 22:25
              Kutipan saka Eroma
              Kanggo miwiti, iku perlu kanggo pre-empt kahanan lan ngurangi solusi


              Kanggo iki, pipa gas ing jero banyu dibangun pirang-pirang taun kepungkur - ide kasebut yaiku nyedhiyakake gas langsung menyang Jerman, supaya ora gumantung marang Amerika lan kurang tunduk marang tekanan politik asing. Ora tau kedaden kanggo wong-wong mau mung bakal numpes - ora ana konflik panas utama ing Eropah kanggo dangu, lan iki wis kena pengaruh ing worldview.
            2. 0
              6 Februari 2023 22:31
              Kutipan saka Eroma

              Kanggo miwiti, iku perlu kanggo pre-empt kahanan lan nggawa solusi sak Ukraina!

              Lan tenan. Apa sepele, mung preempt kahanan.
              Ya, gampang dadi ahli strategi nalika glethakaken ing kursi.
              Sampeyan ngerti, aku ora bakal menehi risiko menehi saran tanpa ngerti kabeh seluk-beluk perang internasional, sing melu puluhan negara, saben-saben nggayuh tujuane dhewe-dhewe. Ya, aku ora mbantah manawa pimpinan kita ing endi wae ing perang iki kalah, ing endi wae menang. Nanging, sampeyan ndeleng, iku ora kelakon sing wong tansah menang ing kabeh. Nanging perang durung rampung lan kita ora ngerti kapan lan apa asil bakal rampung. Pitakonan mung kanggo sampeyan - uga, yen sampeyan pinter banget lan ngerti apa sing kudu ditindakake sadurunge lan, sing paling penting, apa sing kudu ditindakake saiki, mula kenapa sampeyan isih dudu presiden, utawa, ing kasus sing ekstrem, dudu perdana menteri. menteri? Apa sampeyan ora ngerti yen kiriman sampeyan murni kritik? Kene sampeyan ngusulake kanggo mateni transit liwat pinggiran, lan sampeyan wis ngetung carane akeh pluses kita bakal njaluk ing kasus iki lan carane akeh minuses? Nanging saiki ana pilihan liyane, lan ing kene sampeyan uga kudu nimbang pro lan kontra, banjur mbandhingake pilihan sing luwih apik. Aku percaya yen pimpinan kita nindakake kaya ngono. Lan sampeyan, kanthi kabeh kepinginan, ora bisa, amarga sampeyan ora duwe data awal. hi
              1. +2
                7 Februari 2023 08:07
                Kutipan: Krasnoyarsk
                kenapa sampeyan isih dudu presiden, utawa, ing kasus sing ekstrem, dudu perdana menteri?

                Aku ora butuh, aku urip lan seneng karo dheweke, liyane, aku dudu wong sing bisa ngaku kekuwatan apa wae. hi nanging ing wayahe nggoleki, donya menowo retak lan urip wiwit ngganti kanthi cepet. Aku kudu nggatekake apa sing kedadeyan kanggo nyoba ngetung acara lan adaptasi karo owah-owahan. Nyuwun nanging prastawa prastawa nuwuhake pitakonan ora ngganti kahanan urip, nanging slamet! belay mulane, manungsa waé alamiah fokus ing apa lan ing sapa uripku bakal gumantung keprungu

                Kutipan: Krasnoyarsk
                Kiriman sampeyan - kritik murni? kene

                Aku ora peduli babagan motif keputusan sing didhelikake, aku ndeleng jagad kaya sing dituduhake.
                Acara anyar wis nuduhake yen kita ora dikendhaleni dening para Dewa, nanging dening wong sing bisa nggawe kesalahan gedhe! negatif 300 milyar dolar sing dijupuk saka kita, kesepakatan gandum ing ngendi kita mbukak blokir pelabuhan ing Ukraina kanthi asil nol kanggo awake dhewe, regrouping saka Kherson, kabeh iki ngremehake Rusia, amarga iki minangka demonstrasi kabodhoan lan kelemahane! Aku patriot lan aku nganggep asor Rusia minangka milikku! am ora ana motif sing bakal mbenerake hadiah 300 milyar lan kesepakatan gandum minangka penipuan sing ora sopan, ing urip iki kedadeyan saben langkah.
  4. + 14
    6 Februari 2023 05:19
    Dadi, kita bakal nemokake jawaban kanggo pitakonan sing menarik lan populer ing antarane wong-wong mau.

    Yagene kita ngerti carane nggawe peralatan militer banget - lan ora bisa gawé mobil sipil normal

    Utawa ana paradoks

    Utawa panjelasan prasaja bakal dipikolehi. Tank kita padha karo industri mobil kita, lan padha dianggep apik banget mung amarga, ora kaya Lada lan Zhiguli, ora ana cara kanggo nyoba lan mbandhingake karo kendaraan Barat. Dheweke ora tau melu perang nglawan kanca-kancane, tank NATO

    Rapat pisanan bakal nyelehake kabeh ing panggonane
    1. +1
      6 Februari 2023 05:41
      Kutipan saka Santa Fe
      Dheweke ora tau melu perang nglawan kanca-kancane, tank NATO

      Rapat pisanan bakal nyelehake kabeh ing panggonane


      Saiki tank ora nyerang tank. Dina-dina Peperangan Prokhorovka wis suwe.
      1. +6
        6 Februari 2023 05:45
        Saiki tank ora nyerang tank.

        Tank bakal ngrampungake masalah ing siji teater operasi, minangka bagéan saka tentara biasa

        Dadi, kita bakal weruh apa sing bisa ditindakake mungsuh nggunakake Abrams lan Leo2 tinimbang T-64/72/80 sadurunge. Sepira efektif tank NATO (utawa ora ana kaluwihan sing signifikan)

        Sepira cepet kanggo mindhah, luwih akurat kanggo njupuk, sepira luwih awal kanggo ndeteksi target

        Kita bakal weruh kabeh enggal, miturut asil operasi
        1. -22
          6 Februari 2023 07:00
          Kutipan saka Santa Fe
          Dadi, kita bakal weruh apa sing bisa ditindakake mungsuh nggunakake Abrams lan Leo2 tinimbang T-64/72/80 sadurunge.

          Ora bakal ana perbandingan sing sampeyan impen ... Sampeyan ilang siji rinci penting - tanker biasa ing t72/80/90 lan kakel ing koshar utawa abrashka, sing diwenehi minggu kanggo terus "susu" lan kicked metu menyang téater operasi. Kayane nganggo lembing - Aku ora maca basa Inggris, dadi luwih gampang ngombe / rusak / ilang. Kang plus amba kanggo kita.
          1. + 22
            6 Februari 2023 07:24
            lan kakel ing koshar utawa abrashka, sing diwenehi minggu kanggo terus "susu" lan kicked metu menyang téater. Kayane nganggo lembing - Aku ora maca basa Inggris, dadi luwih gampang ngombe / rusak / ilang

            Lawakanmu rada ketinggalan jaman

            Dhiskusi babagan kasunyatan manawa mungsuh bodho, dheweke ora bisa nindakake apa-apa nanging mlumpat lan gaman tiba saka tangane, mung populer nganti awal Maret taun kepungkur.
            1. -1
              6 Februari 2023 09:05
              Kutipan saka Santa Fe
              Dhiskusi babagan kasunyatan manawa mungsuh bodho, dheweke ora bisa nindakake apa-apa nanging mlumpat lan gaman tiba saka tangane, mung populer nganti awal Maret taun kepungkur.

              Ayo. Dheweke isih populer nganti saiki. Lan ing ngendi pahlawan kita njaluk lyuley - ana salah siji divisi Polandia, ing jumlah resimen marang perusahaan, utawa Naibulina didol.
            2. +6
              6 Februari 2023 12:06
              Kutipan saka Santa Fe

              Dhiskusi babagan kasunyatan manawa mungsuh bodho, dheweke ora bisa nindakake apa-apa nanging mlumpat lan gaman tiba saka tangane, mung populer nganti awal Maret taun kepungkur.

              Inggih, ayo ngomong ora kanggo kabeh wong, padha populer. Aku tansah ngandika yen padha prajurit ora luwih ala tinimbang kita, amarga kita saka oyod padha karo wong-wong mau. Kajaba iku, aja lali, motivasi dheweke luwih jelas. Malah yen kene, ing situs, wong wicaksana karo pengalaman urip pindhah menyang hysterics amarga padha ora marang (?) Babagan tujuan pokok saka NWO, banjur apa kita bisa ngomong bab akeh sing mobilized. Dadi motivasi ora masalah. Lan, sayangé, ora ana pejabat politik.
        2. +3
          6 Februari 2023 18:01
          Ing perang posisional, ora bakal ana bedane! Saka seni bakal entuk luwih akeh, mula ukurane luwih gedhe sedulur menara raksasa, ing ngendi sampeyan ora nabrak kulit saka atap, banjur cangkang, banjur kru bakal nandhang sangsara saka Lancets. ngguyu Aku ora mikir sing kru bakal gumantung ing waja lan grapple ing ngarepe ATGMs, padha uga bakal kasebut kanthi teliti, uncalan ing, nanging bedhil 120mm ora duwe tambang darat! basa ana cumuls fragmentasi, supaya padha malah bakal rodok olo kanggo T72 ing suppressing infantri konco macem-macem papan perlindungan. nglirik
          Nanging, bourgeoisie duwe hodovka overloaded, ing kahanan operasi atos, iku bisa cantik akeh njaluk iku! lol
          Aku mikir sing tugas kanggo mblokir maju ing terobosan lan njupuk peralatan kita, padha master ing iki. Kabeh kasugihan iki diwenehake kanggo tugas tartamtu lan, liyane, karo peran tartamtu ing perang. belay
          Senjata sing paling efektif kanggo nglawan dheweke yaiku Lancets! apik mbok menawa Leo bakal murub konco kabeh T64s lan Bradleys sing arupi baris pisanan, supaya ATGMs lan T72s mung ora bisa kanggo mencet wong. Arta bisa ditindhes dening geni counter-baterei saka bedhil self-propelled jarak adoh, supaya UAV kamikaze minangka solusi sing paling apik. ya
        3. +5
          6 Februari 2023 19:39
          Dadi, kita bakal weruh apa sing bisa ditindakake mungsuh nggunakake Abrams lan Leo2 tinimbang T-64/72/80 sadurunge.

          Umumé, ora mung babagan teknologi. Wong Mesir lan Israel kanthi jelas nuduhake iki ... Lan idiocy saka Saudis uga dingerteni, lan ngapa Abrams padha murub.
          Jumlah teknik lan aplikasi sing bener yaiku sing bakal kita deleng. Sapa sing bakal dadi wong Israel ing tank lawas, lan sing bakal dadi wong Mesir sing anyar ... Lan apa sing bakal luwih gedhe.
          Wong sing pinter, aku elinga, nyerang Grozny nganggo tank sing apik ...
      2. +3
        6 Februari 2023 06:59
        Quote: Karat
        Saiki tank ora nyerang tank. Dina-dina Peperangan Prokhorovka wis suwe.

        Ing ambushes, tank asring digunakake marang tank ... ana akeh conto ing NWO.
      3. +7
        6 Februari 2023 13:42
        Quote: Karat
        Saiki tank ora nyerang tank. Dina-dina Peperangan Prokhorovka wis suwe.

        Iku sabenere ing wektu Prokhorovka sing perang tank karo nawakke nglanggar langsung saka urutan No.
        Lan sawise perang, tank mboko sithik dadi salah sawijining senjata anti-tank utama, bebarengan karo sistem anti-tank basis lemah lan helikopter nyerang kanthi misil sing dipandu anti-tank.
        Bener, tugas tank bisa dingerteni kanthi komposisi BC. Ing perang gedhe pungkasan, emphasis ana ing OFS, kang nyumbang kanggo 75-80% saka SM. Lan sawise perang, ing nalisir, padha kenek anti-tank - "godfathers", "crowbars" lan malah TUR.
    2. +1
      6 Februari 2023 07:33
      Kutipan saka Santa Fe
      Yagene kita ngerti carane nggawe peralatan militer banget - lan ora bisa gawé mobil sipil normal

      Utawa ana paradoks

      Utawa njaluk panjelasan prasaja

      Paradoks iki gampang banget - mobil kudu digawe BANYAK lan murah, tank minangka produk potongan lan biayae pancen ora penting.
      Malah jangkah produksi tank saka Perang Donya II iku anekdotal marang jangkah saka industri otomotif.
      USSR / RF ora tau bisa lan ora bisa nindakake kualitas sing dhuwur banget, kanthi cepet lan banget.
      Dadi ora paradoks
      1. +2
        6 Februari 2023 08:05
        mobil kudu digawe LOT lan murah

        Minangka sajarah Welasan merek mobil nuduhake, produksi massal lan mobil kualitas bisa lan layak ing laku.

        Kita mung paradoks. Tank tradisional apik banget, mobil sipil - ora banget, kanthi gampang
        tank minangka produk potongan lan biayane pancen ora penting.

        T-72 - 30 bêsik
        Abrams - 10 bêsik

        Kanggo BMP gambar padha

        BMP-1 lan 2 - 30 ewu + diprodhuksi
        Bradley - 6000
        Marder - 2100

        Biaya pangembangan / produksi nduweni peran, uga indikator massa kendaraan lapis baja sing mengaruhi volume produksi lan biaya operasi ing pasukan.
        1. +2
          6 Februari 2023 08:38
          Kutipan saka Santa Fe
          Minangka sajarah Welasan merek mobil nuduhake, produksi massal lan mobil kualitas bisa lan layak ing laku.

          Kutipan: my 1970
          USSR / RF ora tau bisa lan ora bisa nindakake kualitas sing dhuwur banget, kanthi cepet lan banget.

          Cukup kanggo ngelingi kran pemanas klasik, sing wis diluncurake sajrone 40 taun.
          Kutipan saka Santa Fe
          T-72 - 30 bêsik
          Abrams - 10 bêsik
          tokoh iki anecdotal kanggo sembarang industri otomotif - malah obeng pemblokiran gedhe.
          Soviet AvtoVAZ muntahake 1 mobil saben menit. Inggih, biaya - Aku curiga banget sing biaya 72nd nang endi wae watara yuta.
          Mulane aku nulis yen produksi tank ing latar mburi industri mobil apa wae- potongan.30 000 kanggo 20 taun
          1. +5
            6 Februari 2023 09:14
            Soviet AvtoVAZ muntahake 1 mobil saben menit. Inggih, biaya - Aku curiga banget sing biaya 72nd nang endi wae watara yuta.
            Mulane aku nulis manawa produksi tank ing latar mburi industri otomotif (!!!)

            Nalar sampeyan cetha. Dheweke bakal nggawe pangertèn yen ora ana produksi ing ngendi wae ing donya kendaraan sipil kualitas

            Nanging mobil produksi massal kualitas dhuwur iki lagi diprodhuksi. Ing negara sing padha karo Abrams lan Leopard. Lan tap pemanas kita wis bocor sajrone 40 taun

            Ayo kula ngelingake sampeyan yen obrolan diwiwiti kanthi nyebutake paradoks. Kabeh militèr lan rahasia kualitas banget, lan kabeh sing bisa ndemek (industri otomatis) iku isin. Iku meh ora kelakon

            Secara pribadi, aku ora bakal kaget yen ternyata ing syarat-syarat total kualitas pertempuran, T-72 paling anyar yaiku level Leopard-1A5. Ana kabeh prasyarat kanggo iki. Kalebu bobot pertempuran padha. Lan volume produksi - yen T-72s bisa diprodhuksi ing jumlah kuwi, iku uga nyekel. Iku banget prasaja kanggo tank modern

            Leo2 lan Abrams umume katon kaya senjata asing
            1. -4
              6 Februari 2023 12:39
              Kutipan saka Santa Fe
              Secara pribadi, aku ora bakal kaget yen ternyata ing syarat-syarat total kualitas pertempuran, T-72 paling anyar yaiku level Leopard-1A5. Ana kabeh prasyarat kanggo iki. Kalebu bobot pertempuran padha. Lan volume produksi - yen T-72s bisa diprodhuksi ing jumlah kuwi, iku uga nyekel. Iku banget prasaja kanggo tank modern

              Iki nduweni logika dhewe, nanging ora langsung.

              Ana proyek tank, supaya bisa ngomong, lan ana sing digantung. Sembarang tank, diwiwiti karo T-54 / M48 / Centurion, bisa ditingkatake kaya sing dikarepake - batalyon retrotank kasebut saiki nglawan saka sisih Ukraina. Basis kanggo modernisasi T-72 relatif apik, "friability" awal saka desain mung kena pengaruh. Luwih angel nggarap T-64, sing diwatesi wektu, suspensi wiwitane ana ing watesan.

              Nanging apa tatu ing mobil tartamtu - ana mung bab pirembagan bab. Bisa uga Leo saka versi paling anyar (karo imager termal) lan cangkang modern bakal dadi luwih apik tinimbang versi T-72 lawas (tanpa imager termal, tanpa Mango lan Kontak 1). Aku ora bakal sijine M60 lan Leo1A5 ing par karo T-62M ing kabeh - kendaraan Western bisa nindakake urutan gedhene kuwat.
              Lan padha ora bisa nindakake, mesthi.
              1. -1
                6 Februari 2023 15:01
                Quote: Negro
                Mobil barat bisa nindakake urutan gedhene luwih kuat.

                Sawise kerugian bencana ing kendaraan lapis baja, loro-lorone nggunakake tank minangka bedhil self-propelled. Mung ora mlebu wilayah cakupan ATGM. Kanthi nggunakake MSA iki lan akurasi bedhil dadi sing paling penting. L7 minangka bedhil banget babagan akurasi, saka versi 1A5 saka Leopards SLA isih relevan, mung perbaikan lan upgrade minimal sing dibutuhake. Prinsip saka konsep macan tutul 1 iki digawe.
                1. +2
                  6 Februari 2023 18:52
                  ATGM biasane ngluwihi bedhil tank ing sawetara. Lan nembak kanopi sing ora katon ora efektif banget lan bakal kalah karo artileri. Ya, lan ora digunakake dening sapa wae.
                  1. -3
                    6 Februari 2023 21:46
                    Range efektif saka ATGM generasi kaping 2 nganti 1-1,5 km, luwih mung ing target stasioner, ora ana sing nyekel ATGM ing baris pertama, masing-masing, saka jarak luwih saka 2 km, tank bisa kanthi aman. posisi majeng.
                2. -1
                  6 Februari 2023 23:28
                  Kutipan saka angin adhem
                  Mung ora mlebu wilayah cakupan ATGM. Kanthi nggunakake MSA iki lan akurasi bedhil dadi sing paling penting. L7 minangka bedhil banget babagan akurasi, saka versi 1A5 saka Leopards SLA isih relevan, mung perbaikan lan upgrade minimal sing dibutuhake. Prinsip saka konsep macan tutul 1 iki digawe.

                  Leopard 1 digawe kanthi konsep sing rada beda: minangka penghancur tank seluler sing relatif entheng. Aku uga penggemar saka bedhil rifled support infantri, nanging aku wis ora katon usulan-usulan kanggo pangayoman dinamis kanggo Leo, Boten kados M60. Tanpa proteksi dinamis, aku ora bakal melu infantri saiki - yen, kanthi dhewe, Merkava 4 durung diterbitake.
                  1. -1
                    6 Februari 2023 23:48
                    Aku ora yakin yen remote sensing bakal mbantu, mesthi sampeyan bisa nyumerepi karo kontak-1. Ana reservasi MEXAS tambahan, bisa tetep ing gudang. Kontak-1 sing luwih apik kudu, nambah stabilitas ora mung marang kumulatif nanging uga kinetika lan pecahan.
                    1. -1
                      7 Februari 2023 08:36
                      Kutipan saka angin adhem
                      Aku ora yakin yen remote sensing bakal mbantu, mesthi sampeyan bisa nyumerepi karo kontak-1. Ana pesenan MEXAS tambahan, bisa tetep ing gudang

                      DZ wis nuduhake efektifitas marang senjata infantri. Dadi kanggo perang karo infantri, iku pancen wajib.

                      Dadi Leo1, malah sing relatif seger, kayata Italia, kudu ditingkatake. Banjur ora jelas kenapa luwih apik tinimbang T-72 sing diowahi. Ing mratelakake panemume iku Samsaya Awon saka titik operasional tampilan.
        2. +5
          6 Februari 2023 10:22
          Kita mung paradoks. Tank tradisional apik banget, mobil sipil - ora banget, kanthi gampang

          Gumantung apa paramèter kanggo ngadili. Ing babagan ergonomis, tank kita dudu banyu mancur, kaya mobil. Ing babagan linuwih lan maintainability, mobil lan tank ing tingkat sing apik.
          1. 0
            6 Februari 2023 10:48
            gumantung apa paramèter kanggo ngadili.

            Antarane kunci, langsung-

            Bobot pertempuran - langsung hubungane karo keamanan
            Kualitas ngarahake tegese - ing kahanan awan lan wengi
            Watesan dawa proyektil (panjang inti BOPS mangga - 600 mm, bops Barat - 750-800)
            ...
            Ergonomi .. mbokmenawa ing Perang Donya I medeni kanggo mlebu tank, kabeh padha kanggo MBT modern
            Ing syarat-syarat linuwih lan maintainability, sing mobil

            Tank lagi didandani ora kanggo dhewe, nanging kanggo dana negara
            Sampeyan ora perlu kanggo nyimpen lan mbukak watara disassemblies, goleki spare parts
            sampeyan bisa nggawa tank kaping pirang-pirang sing dikarepake lan ninggalake "ing bakul" lan iki mbusak masalah dhewe saka agenda
            1. +1
              6 Februari 2023 20:15
              "Bobot pertempuran - langsung ana hubungane karo keamanan"
              Iku uga hubungane karo dimensi saka mobil. Contone, KamAZ luwih abot tinimbang gazelle, apa tegese luwih apik nganggo waja?
            2. +1
              9 Februari 2023 10:25
              Bobot pertempuran ora langsung hubungane karo keamanan, nanging ora langsung. Ukuran kendaraan lan, miturut, volume sing dilindhungi undhang-undhang, massa saka waja nyata. Kita duwe volume waja sing kurang, tank dhewe luwih cilik, kanthi perlindungan waja sing padha, tank kita luwih cilik.
              Kualitas saka pandelengan, iku hard kanggo ngomong manawa. Kita bisa ngomong yen tank Western duwe kualitas elektronik sing luwih dhuwur, lan pemandangan sing luwih apik.
              Ya, cangkang kita luwih cendhek, ing T-90, kanthi cara, dawa cangkang wis 900, nanging sanajan cangkang ora nembus bathuk tank, tank kasebut didandani, luwih becik yen ana ing ngisor. daya dhewe.
              Ergonomi, ora medeni kanggo menek, nanging kemampuan kanggo bisa kanggo dangu ing kahanan cramped tanpa mundhut saka efficiency. We are Samsaya Awon karo iki, amarga ana volume kurang reserved.
              Maintainability yaiku kemampuan kanggo ngganti mesin ing tank ing lapangan sajrone 4 jam, tanpa perlu njupuk sewu kilometer menyang pabrik, mula tank kasebut mbuwang wektu luwih akeh ing kahanan pertempuran, biaya dealer luwih murah kanggo pangopènan. Efisiensi luwih dhuwur, aku malah ngelingi istilah laut "KOH", koefisien tegangan operasional.
      2. +9
        6 Februari 2023 09:44
        Yen USSR ora ngerti carane gawé akèh, banjur carane T34 dadi tank paling massive kanggo perang? Lan sawetara TIGER Jerman sing bermutu banget ora cedhak karo jumlah sing diterbitake
        1. +1
          6 Februari 2023 10:15
          Lan sawetara TIGER Jerman sing bermutu banget ora cedhak karo jumlah sing diterbitake

          Nanging kenapa mbandhingake tank abot kanggo unit elit Wehrmacht lan SS, kanthi model tank Soviet sing paling gedhe.

          Jumlah kendaraan lapis baja Jerman luwih akeh tinimbang kita
        2. -1
          6 Februari 2023 12:46
          Kutipan: Mikhail Krivopalov
          Yen USSR ora ngerti carane gawé akèh, banjur carane T34 dadi tank paling massive kanggo perang?

          Hmm, apa sampeyan kasengsem ing volume produksi BTT ing WWII?
      3. +8
        6 Februari 2023 10:18
        USSR / RF ora tau bisa lan ora bisa nindakake kualitas sing dhuwur banget, kanthi cepet lan banget

        USSR ngerti carane nindakake akeh, lan diprodhuksi akeh, yen kita pirembagan bab senjata, banjur ing pungkasan perang, biaya saben jinis senjata melorot Ngartekno, lan kualitas apik. Carane akeh senjata digawe, supaya akeh ora diprodhuksi ing ngendi wae. Apa senjata cilik, apa teknologi.
        Ing Rusia, mesthi, iki luwih angel, sampeyan ora bisa mbantah.
      4. 0
        7 Februari 2023 10:40
        Kutipan: my 1970
        Paradoks iki gampang banget - mobil kudu digawe BANYAK lan murah, tank minangka produk potongan lan biayae pancen ora penting.

        T-64 sing durung lair lan T-72 sing asline sekunder, ndeleng statement sampeyan kanthi bingung. eseman
    3. -11
      6 Februari 2023 10:23
      Kutipan saka Santa Fe
      Yagene kita ngerti carane nggawe peralatan militer sing apik banget

      Skripsi iki ngrujuk marang teknik taun 40-60an. Ing pungkasan USSR peralatan militèr wiwit ngasilaken sirah lan pundak kanggo Western.
      MiG-29 lan Su-27 (karo keturunan) duwe 0 kamenangan udara liwat 4 generasi negara Kulon. Padha mung matèni saben liyane.
      T-64/72/80/90 ora katon apik ing ngendi wae. Nang endi wae diobong ing bungkus. Apa ing Chechnya, apa ing Suriah, apa ing Ukraina. Kapitunane dadi bencana. Kanggo ilang 1 Abrams / Leopard / Challenger, atusan yen ora sewu ilang T-64/72/80/90.
      USSR gagal ing revolusi teknis ing pertengahan abad kaping-20, transisi menyang masyarakat pasca-industri lan ora ana maneh.
      Saiki kahanan teknis luwih elek.
      1. +8
        6 Februari 2023 12:34
        MiG-29 lan Su-27 (karo keturunan) duwe 0 kamenangan udara liwat 4 generasi negara Kulon. Padha mung matèni saben liyane.

        apa tuladha bodho saka statement ing ndhuwur.
        T-64/72/80/90 ora katon apik ing ngendi wae. Nang endi wae diobong ing bungkus. Apa ing Chechnya, apa ing Suriah, apa ing Ukraina. Kapitunane dadi bencana.

        Lha, terus terang kowe ngapusi. Pisanan, babagan Chechnya. Ana rong masalah ing Chechnya. Sing pertama yaiku taktik: nyurung sampeyan menyang Abrams lan ngirim sampeyan ing kolom parade menyang tengah Grozny, lan sampeyan uga bakal dadi awu bebarengan karo Abrams. Padha bakal kelakon karo Abrams minangka bagéan saka kolom ing gunung - dheweke bakal diobong, ora bakal menyang ngendi wae. Kapindho yaiku peralatan: sayangé, ngirim tank tanpa DZ menyang perang ing taun 1995 wis umum, mula kerugian. Apa iki masalah desain? Ing buku "Tanks ing perang kanggo
        Grozny" ditulis manawa tank sing dilengkapi lan digunakake kanthi cekap ing medan perang tahan serangan bola-bali dening granat RPG lan ATGM.
        Kanggo 1 Abrams / Leopard / Challenger sing ilang, atusan yen ora sewu ilang T-64/72/80/90

        teka, balabol, link kanggo statistik saka numpes 31 T-000s numpes.
      2. +9
        6 Februari 2023 13:53
        Kutipan saka angin adhem
        T-64/72/80/90 ora katon apik ing ngendi wae. Nang endi wae diobong ing bungkus. Apa ing Chechnya, apa ing Suriah, apa ing Ukraina.

        Ahem ... bener, miturut pengalaman Chechen Kapindho, T-72 swara teknis, dilengkapi DZ dilengkapi, dadi mesin banget ulet.
        Ing wiwitan Januari 2000, nalika perang kanggo mbebasake kutha Grozny, kendaraan saka batalyon 1 tr dipasang minangka pasukan penguat kanggo nyerang detasemen senapan bermotor saka Pengawal 506th. UKM Ing rong dina perang ing area depot sepur, tank kanthi nomer sisih 611 ditabuh kaping telu dening Fagot ATGM lan kaping enem dening granat RPG-7.
        Hits tiba ing bagean ngisor tank.
        ATGM - kiwa ing sangisore menara (kabeh):
        -loro - ing tangki bahan bakar ing fender ing ngisor menara, sing tanker tansah "garing" sajrone pertempuran. Nawakke padha inflated lan ambruk, banjur unsur pangayoman dinamis hinged ing menara makarya, ora ana seng nembus waja;
        -siji - ing Papan ing ngisor menara; dibayangke dening unsur micu saka pangayoman dinamis hinged dipasang ing layar sisih karet-logam.
        Granat saka RPG-7:
        -siji - saka ndhuwur menyang lawang ngisor komandan menara; jet kumulatif pierced hatch lan, tanpa mencet komandan tank, tindak menyang tembok mburi menara;
        -loro - ing sisih kiwa ing sisih ngarep ndhuwur menara; neutralized dening unsur micu saka pangayoman dinamis hinged;
        -telu - ing sisih awak, 2 ing sisih kiwa lan 1 ing sisih tengen; kabeh dibayangke dening unsur pangayoman dinamis dipasang ing layar sisih karet-logam.
        Akibaté, ora ana siji hit mimpin kanggo mundhut saka kemampuan tempur tank kang.

        Survivability saka peralatan malah bisa kanggo ijol kanggo kesalahan taktik kru:
        Sawise kasil rampung tugas diutus lan sawise nampa printah radio kanggo mbatalake, tank No. Mangkono, dheweke mbukak buritan menyang geni mungsuh.
        Sajrone wektu cendhak sabanjure, mobil nampa 3 hits saka granat anti-tank saka RPG-7:
        - pisanan - ing tong minyak ing buritan kanggo bahan bakar tambahan (ing kahanan pertempuran ing tank, tong minyak iki tansah "garing"). Jet kumulatif pierced laras liwat lan liwat, nanging ora bisa nembus awak tank.
        - kaloro - ing kapal awak; dinetralake kanthi unsur proteksi dinamis hinged, dipasang ing layar karet-logam;
        - katelu - ing sisih ngisor saka lembaran buritan, nalika militan njupuk "dipotong" dening bledosan saka senapan mesin tank; jet kumulatif, break liwat sheet buritan, uga pierced bagean ngisor crankcase engine lan "mati" ing partisi menyang kompartemen gelut.
        Nanging, tank ing daya dhewe karo crankcase engine bejat saka ngisor (!), kesah liyane 300 m ing kacepetan dhuwur lan njupuk tutup ing dalan toko ing lokasi Unit Federal. Ing kana para punggawa ninggalake mobil lan cepet-cepet ninggalake. Kapal tanker nglaporake manawa kabut bahan bakar minyak wiwit nglumpukake ing njero tank lan bisa uga ana geni lan bledosan. Ora suwe mesine mandek. Nanging ora ana sing kobong utawa njeblug. Ing wayah awan, mesin diganti, inlet saka granat kumulatif dilas, lan tank dilebokake maneh.
        1. +2
          6 Februari 2023 14:30
          Saben perang ngandika bab kasunyatan sing kru ora padha, konfigurasi saka masalah, etc., etc. Iki tegese angel banget kanggo nglatih kru kanthi apik lan nglengkapi tank kasebut. Kerugian ing loro-lorone ing "SVO" iki wis luwih saka 2 (rong ewu) potongan T-000/64/72/80 ing loro-lorone. Iki 90 kaping luwih saka tank ing layanan saka Angkatan Darat AS.
          Ing kana, wong Turki ilang Macan Tutul, nganalisa kahanan lan mandheg ilang. Ing kasus iki, sampeyan bisa ngomong kanggo siasat, lan nalika saben wektu iku padha sistem
          1. Alf
            +1
            6 Februari 2023 20:55
            Kutipan saka angin adhem
            luwih saka 2 (rong ewu) potongan T-000/64/72/80 ing loro-lorone. Iki 90 kaping luwih saka tank ing layanan saka Angkatan Darat AS.

            Nyatane, Angkatan Darat AS duwe 6600 tank lan iki minimal.
            1. -3
              6 Februari 2023 21:48
              Tentara AS duwe 16 brigade saka 87 Abrams saben, yaiku 1392 tank. Kabeh liyane ana ing buku latihan lan 4000+ ing gudang.
          2. -4
            7 Februari 2023 05:24
            Kerugian ing loro-lorone ing "SVO" iki wis luwih saka 2 (rong ewu) potongan T-000/64/72/80 ing loro-lorone. Iki 90 kaping luwih saka tank ing layanan saka Angkatan Darat AS.

            dadi sampeyan wis ganti? Sadurungé aku nulis manawa kanggo 1 Abrams sing diturunake ana 1000 tank Rusia sing mudhun. Ndhuwur, aku menehi conto 31 tank sing daketung ing perang Irak. Endi data babagan 31 tank sing diantemi ing Chechnya, Suriah lan Ukraina? Ayo, aja kesasar. Lan aku durung ngetung Abrams saka tentara Iran, baris karo ISIS, Leopards, baris karo Kurdi, etc.
            1. -1
              7 Februari 2023 08:55
              Yen sampeyan pengin, count Tshki ilang ing Suriah, Irak, Karabakh, kabeh perang ing wilayah tilas USSR lan Yugoslavia, kabeh konflik ing Afrika, mundhut saka India. Lan aja nganti salah tafsir tembungku, sanajan iki wis akrab karo sampeyan, muga-muga tegese tembung "ing endi wae" jelas kanggo sampeyan? Lan dheweke ora ngomong babagan ewonan:
              Kanggo ilang 1 Abrams / Leopard / Challenger, atusan yen ora sewu ilang T-64/72/80/90.

              Dadi yen menarik kanggo njaluk menyang ngisor tembung, pindhah ngadeg ing lawang. Iku pancen ora menarik kanggo kula. Iku kabeh karo sampeyan.
              1. -1
                7 Februari 2023 09:59
                Lan dheweke ora ngomong babagan ewonan:

                Dadi sampeyan ora nulis?
                angin adhem
                Wingi, 10:23
                Kanggo 1 Abrams / Leopard / Challenger sing ilang, atusan yen ora sewu ilang T-64/72/80/90

                Apa sampeyan loro ing siji akun muter munggah?
                count Tshki ilang ing Suriah, Irak, Karabakh, kabeh perang ing wilayah tilas USSR lan Yugoslavia, kabeh konflik ing Afrika, mundhut saka India

                Inggih, banjur ora bakal angel kanggo sampeyan nuduhake statistik, esperd. Ayo, aku menehi sampeyan konfirmasi luwih saka 30 ewu tank Soviet-Rusia sing ilang. Utawa sampeyan ora ngerti carane mangsuli tembung sampeyan?
                Dadi yen menarik kanggo njaluk menyang ngisor tembung, pindhah ngadeg ing lawang.

                apik tenan! Aku uga kudu nyalahke yen sampeyan ngapusi lan saiki, tinimbang ngakoni yen sampeyan salah, sampeyan nyoba nyusup kanthi tenang saka jawaban. belay
          3. +1
            7 Februari 2023 10:37
            Kutipan saka angin adhem
            Saben perang ngandika bab kasunyatan sing kru ora padha, konfigurasi saka masalah, etc., etc. Iki tegese angel banget kanggo nglatih kru kanthi apik lan nglengkapi tank kasebut.

            Iki mung nyatakake yen, tinimbang latihan tempur, komandan dipenjara amarga nulis akeh rencana lan laporan, mula iki ora bakal rampung kanthi apik. Uga tabungan kanggo latihan tempur, asil kasebut ditampilake kanthi jelas dening upacara penembakan dening TUR ing taun 2020.
      3. +3
        6 Februari 2023 18:46
        "Mig-29 lan Su-27 (karo keturunan) duwe 0 kamenangan udhara liwat 4 generasi negara Kulon. »
        MiG-29 ing Irak bisa ngisi B-52 lan siji tornado. Ing kahanan nalika angkatan udara negara-negara Kulon duwe urutan superioritas udara gedhene! Ora kanggo sebutno organisasi manajemen lan liya-liyane. Lan MiG-25 ngisi Hornet. Ing Yugoslavia, MiG luwih cendhek tinimbang angkatan udara negara-negara Kulon kanthi sawetara urutan gedhene.
        1. -4
          6 Februari 2023 21:51
          Paket B-52 (17 potongan) ditembak ing Vietnam, ing kahanan sing luwih angel. Kanthi prasaja, 1 mbokmenawa dijupuk mudhun, tanpa konfirmasi iki, uga, uga.
          MiG-29 lan Su-27 (kanthi keturunan) duwe 0 kamenangan udara liwat 4 generasi negara Kulon

          Nanging kepiye dhaptar sampeyan iki mbantah pratelanku?
      4. Alf
        -1
        6 Februari 2023 20:49
        Kutipan saka angin adhem
        Kanggo ilang 1 Abrams / Leopard / Challenger, atusan yen ora sewu ilang T-64/72/80/90.

        Mayuta-yuta ... Utamane yen sampeyan nganggep manawa dheweke ora nemoni perang ...
        1. Yo
          0
          6 Februari 2023 23:54
          Inggih, kok, ngadhepi ing Irak.
          1. Alf
            0
            7 Februari 2023 18:49
            Kutipan saka Yoho
            Inggih, kok, ngadhepi ing Irak.

            T-64? T-80? T-90?
      5. -1
        7 Februari 2023 00:00
        Sampeyan ora ngerti akeh. MiG-29 lan Su-27 uga ana ing layanan karo akeh negara. Sawetara kanyatan: paling anyar, Su-30 India nembak F-16 Pakistan. Ing perang Arab-Israel taun 1982, awal T-72 nyerang sawetara Merkavas. Ing perang Irak, ana akeh kamenangan T-72 nglawan Abrams.
        Sayange, peralatan produksi domestik perang karo saben liyane luwih kerep, kaya ing perang Ethiopian, perang ing Timur Tengah lan NWO saiki. Nanging pancen salah, satus peralatan domestik luwih elek tinimbang Barat! Pancen palsu! Paling ora miturut kritéria "dheweke", kanggo kabeh kemajuan, isih ngemot bedhil tank
        1. -1
          7 Februari 2023 00:28
          Kutipan saka futurohunter
          Sampeyan ora ngerti akeh.

          Inggih kaget!
          Kutipan saka futurohunter
          Su-30 ditembak mudhun dening F-16 Pakistan

          Kabeh dicampur ngguyu . Kaping pisanan, MiG-21 nembak F-16 miturut wong Hindu, lan nomer loro, F-16 nembak Su-30 miturut Pakistan. Dadi sanajan ing rong palsu iki kabeh dicampur ngguyu Ing kasunyatan, MiG-21 ditembak mudhun.
          Kutipan saka futurohunter
          Ing perang Arab-Israel taun 1982, awal T-72 nyerang sawetara Merkavas. Ing perang Irak, ana akeh kamenangan T-72 nglawan Abrams.

          Akeh sing kira-kira 0. Inggih, miturut bodho India-Pakistan, mungkin ana sing diimpi nglirik

          Sugeng, sampeyan kaget, sampeyan isih kudu ngatur kanggo nulis akeh palsu ing siji kirim! nglirik
    4. + 11
      6 Februari 2023 14:43
      Rapat pisanan bakal nyelehake kabeh ing panggonane
      Persis .. Luwih becik ora nggawa rapat iki lan ngrampungake masalah operasi khusus kanthi luwih cepet, nanging kita duwe apa sing ana. Bakal ana rapat, banjur kabeh bakal katon.
    5. Alf
      +3
      6 Februari 2023 20:44
      Kutipan saka Santa Fe
      lan padha dianggep apik banget mung amarga, ora kaya Lada lan Zhiguli, ora ana cara kanggo nyoba lan mbandhingaké karo teknologi Western.

      perang Israel, Nanging, kanggo dangu.
      Nanging perang Irak wis suwe banget.
      Kutipan saka Santa Fe
      Dheweke ora tau melu perang nglawan kanca-kancane, tank NATO

      Lan matur nuwun marang Gusti Allah sing ndeleng wong-wong mau, tank NATO ora wani teka tanpa diundang!
      1. -2
        6 Februari 2023 23:14
        Kutipan: Alf
        perang Israel, Nanging, kanggo dangu.
        Nanging perang Irak wis suwe banget.

        Ora gampang ing kana.
        Kutipan: Alf
        Lan matur nuwun marang Gusti Allah sing ndeleng wong-wong mau, tank NATO ora wani teka tanpa diundang!

        Lan kenapa kudu?
    6. 0
      9 Februari 2023 15:05
      Pancen ngono! Lan uga luwih gampang kanggo nyolong kontrak militer, dheweke klasifikasi data lan ora ana sing bakal mriksa apa-apa. Ora ana sing diakoni, lumaku jaksa.
  5. +7
    6 Februari 2023 05:27
    Modifikasi A4, mesthi, ora banget "nyenengke", nanging ora mbebayani kaya A6, kang perusahaan bakal diwenehake dening FRG, supaya kita bakal ngalahake "ing pasuryan" karo apa, iku pitakonan. Kanggo sing wong lanang kita kudu goleki jawaban lan nyiapake saiki
    1. Eug
      0
      6 Februari 2023 08:25
      Sing nggumunake, misale jek Angkatan Bersenjata Federasi Rusia njupuk akeh "pejuang atap" saka jinis N-LAW "dicekel", yen ya, kudu digunakake (yen nalika serangan "kucing", bedhil motorized bakal bisa kanggo nyedhiyani resistance diatur). Ing paprangan, ora bakal ana wektu kanggo nemtokake manawa modifikasi sing cepet-cepet, mula sampeyan kudu nggunakake kabeh sing bisa ... kaya kanggo aku - paling kamungkinan bakal kena saka udhara, nanging sampeyan kudu menehi hasil. karo nimbali udhara, lan iki karo support papan angel banget.
    2. +4
      6 Februari 2023 12:55
      ATGM sing bisa dipakai modern (Kornet), self-propelled (Chrysanthemum) lan aviation (Whirlwind) njupuk MBT apa wae. Pitakonan liyane yaiku carane akeh sing ana ing LBS (dibandhingake karo sing luwih lawas).
  6. -4
    6 Februari 2023 06:13
    Katon yen jagad iki melu melucutake senjata massal, ing lapangan Ukraina, peralatan militer lawas dibuwang: Soviet lan manca. eseman
    1. + 11
      6 Februari 2023 06:20
      yen mangkono, ing nalisir, donya militèr, anggaran militèr, sawise 25 taun Kurangé populasi ing pungkasan Perang Dingin, mundak akeh dening leaps lan wates! produksi senjata ing mangsa cedhak bakal tuwuh Ngartekno ing Kulon, lan ing China banget ... MediaWiki ngalangi kanggo kapitalis Western saka dhewe, padha mung kudu thank wong - kahanan meh podo metu saka Depresi Agung ing Amerika Serikat, krisis overproduksi wis dikalahake amarga pesenan militer lan sumber daya murah Federasi Rusia ... ekonomi Kulon, China lan India bakal nuduhake wutah, sanajan janji resesi ... lan maneh "dolce vita "kanthi biaya Rusia !!!
    2. +7
      6 Februari 2023 10:01
      Kosok baline, flywheel balapan senjata muter ing NATO, pesenan militer wis ilang
  7. +5
    6 Februari 2023 06:28
    Penulis, duwe sabar sethithik lan sampeyan bakal nulis artikel sing diarani "Leopard 2A4 kanggo Ukraina: kepiye carane kita nandhang "kucing" Jerman ing pasuryan.
  8. +7
    6 Februari 2023 06:54
    Kendaraan produksi wiwit taun 1988 nganti 1992 wis duwe armor C sing luwih maju kanthi daya tahan sing tambah. Ora ana pesenan liyane ing Leopard-2A4 sing kasedhiya kanggo salinan ekspor utawa kanggo kabutuhan internal Kementerian Pertahanan Jerman.

    Tambah tajem ing waja ing 2A5, nalika ora ana ancaman saka USSR wis foreseen, mratelakake panemume nuduhake daya sadurunge underestimated saka cangkang T-64-72-80 lawas, Jerman nggawe reassessment sawise testing massal saka arsenals GDR. .
  9. +5
    6 Februari 2023 08:07
    Sawise maca artikel iki, katon manawa Mango T-72B ora nusuk ing bathuk saka 2 ewu meter. Ayo?

    Babagan "reliabilitas" teknologi Jerman. Yen mobil dianggep "lawas" - umur padha T-72B lan T-80U, banjur apa mikir bab T-64BV, T-80BV, T-72B, kang ora tanpa bantuan saka kuwi lan kuwi. ibu, nanging isih ora mung drive, nanging padha perang? Babagan Challenger-1, sing kaget, meh kabeh didol menyang Yordania lan saiki dianggep tumpukan kethokan ana sanajan dibandhingake karo M60, aku wis meneng.

    Periode latihan minimal kanggo tanker ing wektu tentrem ing Leo dijenengi telung sasi. Saiki, kanthi keputusan sing kuat, Polandia wis suda dadi 6 minggu. Katon yen Jerman lan Amerika kanthi serius mikir ing taun 80-an yen ana perang ing Eropa, dheweke ora perlu nglatih tanker anyar sajrone 3 minggu, utawa 6, utawa 3 wulan. Carane nggawe tank anyar. Kabeh rampung awal.
    1. 0
      6 Februari 2023 08:45
      Kutipan: Dimax-Nemo
      Katon yen Jerman lan Amerika kanthi serius mikir ing taun 80-an yen ana perang ing Eropa, dheweke ora perlu nglatih tanker anyar sajrone 3 minggu, utawa 6, utawa 3 wulan. Carane nggawe tank anyar. Kabeh rampung awal.

      Apa sampeyan mikir dheweke kesusu metu saka perdamaian kanggo mlebu perjanjian kasebut ??
      Sanadyan pabrik-pabrik tank kasebut ora mlebu, mesthi ora ana sing bisa nggarap.
    2. 0
      6 Februari 2023 08:58
      Kutipan: Dimax-Nemo
      Carane nggawe tank anyar. Kabeh rampung awal.

      Ana macem-macem skenario, kalebu sing protracted. Nanging minangka acara ing awal 90s nuduhake, wong-wong sing duwe lawas ala kudu tanker anyar. Asil saka tawuran antarane tentara HRO lan tentara Desert Storm rada bisa ditebak.
  10. Eug
    +2
    6 Februari 2023 08:17
    ATGM jinis gegaman rodo cumbersome, Aku bakal luwih kasengsem ing data kayata nomer (cetha iku kira-kira lan Highly gumantung ing TCTerms impact) saka RPG-7, SPG-9 dijupuk. Sanajan - yen nyatane Kucing, Abrashi lan Daring (?, terjemahan sing gratis banget) mlebu ing gelombang kaping 3, mula ora mungkin resistensi sing diatur saka lemah, mung saka langit ...
    1. -1
      6 Februari 2023 09:01
      Kutipan saka Eug
      nembak RPG-7, SPG-9

      Sapa sing bakal ngomong? Gumantung ing sabuk. Wong Turki sing padha, adhedhasar pengalaman ing Suriah, wuta kit awak DZ ing dhengkul. Ukrainians bakal mungkasi persen karo kontak 1, padha bakal kelet watara ing paling. Yen, saliyane, gratings sing digawe kanthi apik, mula asile bisa luwih saka prayoga.
    2. 0
      7 Februari 2023 17:13
      Yen kucing lan abrams mlebu ing gelombang kaping 3, banjur sapa sing bakal mlebu ing rong pisanan?
  11. +1
    6 Februari 2023 08:42
    Tank normal sing nyukupi syarat perang iki ... yen perang ing sisih kita, nanging kanggo Ukraina iki prodigy liyane sing bakal cepet diobong, yen tekan ngarep.
  12. +3
    6 Februari 2023 08:55
    Kutipan saka Santa Fe
    Utawa panjelasan prasaja bakal dipikolehi. Tank kita padha karo industri mobil kita, lan padha dianggep apik banget mung amarga, ora kaya Lada lan Zhiguli, ora ana cara kanggo nyoba lan mbandhingake karo kendaraan Barat. Dheweke ora tau melu perang nglawan kanca-kancane, tank NATO


    Omong kosong apa. Kita ketemu luwih saka sepisan. Wiwit saka Korea. Vietnam, perang Arab-Israel, perang Irak-Iran, konflik ing Afrika.
    Iku sabenere Amerika (lan tank Western liyane) sing luwih kerep perang nglawan tank Soviet saka generasi sadurungé.
    1. +1
      6 Februari 2023 13:03
      Ing kabeh perang iki, tank Western padha, supaya bisa ngomong, ing konsep sawise tank militèr. Ing sawetara titik, dheweke pindhah menyang konsep tank kanthi bobot 50+ ton. Lan mobil iki ora tabrakan karo kanca-kanca saka sisih kita.
      1. -1
        6 Februari 2023 14:22
        Kutipan saka: blackGRAIL
        Lan mobil iki ora tabrakan karo kanca-kanca saka sisih kita.

        Tegese sampeyan ora seneng karo asil bentrokan kasebut (dilakoni dening Amerika).
  13. 0
    6 Februari 2023 08:58
    Kutipan saka parusnik
    Katon yen jagad iki melu melucutake senjata massal, ing lapangan Ukraina, peralatan militer lawas dibuwang: Soviet lan manca.


    Kok mung lawas? Ana uga sing anyar. SAMs, Jewels, etc.
    Nah, jarene salah sijine tujuane yaiku demiliterisasi. Ora mung Ukraina ...
  14. +3
    6 Februari 2023 09:05
    Kutipan saka Santa Fe
    Yagene kita ngerti carane nggawe peralatan militer banget - lan ora bisa gawé mobil sipil normal


    Apa tegese "normal"?
    Mobil diprodhuksi kaya sing dikarepake. Diwenehi daya beli sing kurang saka warga Soviet, uga kualitas dalan domestik. Umumé - apa sing perlu. VAZ "klasik" wis suwe dikarepake ing pasar sekunder, utamane ing provinsi.
    Apa sampeyan ngerti akeh mobil Western sing prasaja, murah, bisa dijaga sing regane kaya "frets" domestik (ing babagan kurs)? Sing. ora luwih saka 5000 dolar. Coba golek sing prayoga (ora Cina utawa India).
    Lan mung wong bodho klinis bisa mbandhingake Mercedes lan Ladas, amarga sampeyan mung bisa mbandhingake barang saka kategori rega sing padha, fokus ing siji niche konsumen.
    1. +2
      6 Februari 2023 10:28
      Apa tegese "normal"?
      Mobil diprodhuksi kaya sing dikarepake. Diwenehi daya beli kurang saka warga Soviet

      Saben mobil Soviet ing awal sajarah sawijining modern, nanging wis telat ing produksi kanggo dangu.

      Iku kabeh babagan dina saiki.
      Apa sampeyan ngerti akeh mobil Western sing prasaja, murah, bisa dijaga sing regane kaya "frets" domestik (ing babagan kurs)? Sing. ora luwih saka 5000 dolar.

      Mobil anyar ing abad 21 ora bisa regane 5000 dolar. Lada isin yen populasi isih kepeksa numpak iki, lan primitif saka frets ditampilake minangka kauntungan.

      Sembarang, carane akeh pabrik padha ing dikarepake, screwdriver Déwan mobil manca. Saiki Mazda CR-V utawa CX-5 bekas sing nganggo tangan bakal ambruk
      mung wong bodho klinis sing bisa mbandhingake "Mercedes" lan "Ladas", amarga mung barang saka kategori rega sing padha sing bisa dibandhingake.

      Saiki Leo2 bakal teka lan bakal ana kahanan iki
      1. 0
        7 Februari 2023 00:36
        Kutipan saka Santa Fe
        Saben mobil Soviet ing awal sajarah sawijining modern, nanging wis telat ing produksi kanggo dangu.


        Iku langsung gumantung ing sajarah ekonomi negara lan donya.
        Nalika ana masalah ing ekonomi, padha nggunakake auto-ersatz.
        Umume wong Eropa wiwit nganggo sidecars, microcars, lan motor (malah micromotorcycles) luwih umum sadurunge. Ing Asia, Afrika, motor lan skuter digunakake amarga ekonomi lan didhukung dening iklim sing anget.
        USSR manggon ing posisi sing dikepung ing saindhenging sajarah - warga, WWII, perang proxy kadhemen lan lokal, Afghan, banjur ambruk negara lan awal konflik tengen ing wilayah sawijining: ing kahanan kuwi, motor padha dikarepake kanggo. dangu lan malah padha meh tau dibusak saka conveyors, ora mung otomatis - kanggo nglampahi dhuwit ing tank, pluru, pesawat - kabeh sajarah luwih penting; maneh - bahan bakar murah ora kontribusi kanggo kemajuan bangunan engine. Ing Amerika Serikat, lan ing antarane wong Amerika Latin, ora tau ana microcars ersatz sing murah banget lan mung krisis bahan bakar sing ngrusak industri mobil.

        https://youtu.be/qs4xVi9I5m0
  15. -2
    6 Februari 2023 09:15
    Kutipan: Vladimir80
    yen mangkono, ing nalisir, donya militèr, anggaran militèr, sawise 25 taun Kurangé populasi ing pungkasan Perang Dingin, mundak akeh dening leaps lan wates! produksi senjata ing mangsa cedhak bakal tuwuh Ngartekno ing Kulon, lan ing China


    Nichrome ora bakal tuwuh. Ing Kulon - mesthi, ing China - bisa uga.

    Industri borjuis ana ing tangan pribadi. Produsen duwe aturan emas: panggunaan aset tetep (mesin, peralatan, lan liya-liyane) kudu ora kurang saka 70% saka kapasitas maksimal. Iku USSR karo ekonomi ngrancang sing bisa ngemot cadangan ageng kapasitas industri, iku ing USSR sing tanduran lan pabrik bisa ing siji shift. Iki ora bakal bisa digunakake kanggo borjuis, sing nggunakake modal tetep dadi ora rasional duwe risiko gabung karo pesaing. Mulane, cadangan kanggo nambah output produk kuwi cilik. Maksimum 1.5 kaping. Lan Zalezhnaya "amortizes" senjata lan peralatan Western mung ing jangkah digawe cepet.
    Kanggo nambah produksi senjata lan amunisi kanthi luwih signifikan, perlu kanggo mbangun pabrik lan pabrik anyar. Iki bakal njupuk taun. Lan dudu kasunyatan manawa pedagang pribadi bakal langganan iki, amarga kabeh regane mundhak: bahan bangunan, energi, bahan mentah, logistik, lsp.

    Dadi kabeh iki minangka wishlist-dreamers hamster crested.
  16. +5
    6 Februari 2023 09:41
    Umumé, miturut data sing mbukak, ing bathuk "Leopard-2A4" kanthi waja jinis B ngemot cangkang sub-kaliber kanthi penetrasi 350-400 mm lan kumulatif kanthi penetrasi nganti 600-700 mm.


    Aku mutusake kanggo ndeleng data mbukak iki

    Proteksi kasebut dikonsentrasi ing turret, sing ing 2A4 padha karo 590-690 milimeter Rolled Homogenosu Armor (RHA) versus sabot kinetik, lan 810-1290 milimeter RHA versus amunisi HEAT.

    Miwiti karo model 2A5, wedge tambahan saka sloped, waja spasi ukuran 1.5 meter dawa ngedongkrak proteksi turret kanggo 850-930mm RHA versus cangkang kinetik lan 980-1730mm versus amunisi HEAT.


    soko banget beda saka data penulis

    Umumé, miturut data sing mbukak, Leopard-2A4 kanthi waja tipe B nduweni cangkang sub-kaliber kanthi penetrasi 350-400 mm lan cangkang kumulatif kanthi penetrasi nganti 600-700 mm ing bathuk. Iki dudu level tank Soviet pungkasan, kayata T-72B lan T-80U, sing nyedhiyakake tingkat proteksi sing luwih gedhe tanpa perlindungan dinamis amarga mung waja pasif.


    Ing tank T-64A lan T-64B, kekandelan armor frontal menara maksimal 485 - 496 mm (sumber: http://btvt.narod.ru/raznoe/bulat-leo2.files/image011 .jpg) iki kurang saka waja karo kekandelan 660 mm.
    Ing T-80B, kekandelan saka waja frontal antarane 560 lan 640 mm (kanggo 30 derajat 530 mm)
    Ing kasus tank T-80U, kekandelan waja turret utamane 600 mm (sumber: http://btvt.narod.ru/raznoe/bulat-leo2.files/image011.jpg http://btvt. narod.ru/4 /bars_leopard/80-1.jpg)
    Kang maneh kurang.

    Waja frontal T-72B kisaran saka 600 kanggo 750 mm, kanggo 30 derajat iku 600 - 680 mm, kang meh padha karo kekandelan saka 660 mm kanggo tank Leopard-2.

    Mulane, kekandelan saka blok waja 660 mm kanggo tank Leopard-2A4 ora titik banget dibandhingake karo nilai 500 - 600 - 680 mm kanggo tank Soviet.
    https://topwar.ru/53677-ocenka-bronevoy-zaschity-tanka-leopard-2a0-a4.html

    Maneh, ana sing ora setuju karo penulis, malah karo artikel karo VO
    Ps wangi...
    1. +1
      6 Februari 2023 11:29
      Kabeh nomer iki relatif. Pitakonan kanggo metodologi testing, padha beda. Perang modern nuduhake yen komunikasi, SLA, kesadaran situasional kaping pirang-pirang luwih penting. Sembarang waja ngilangi, sing utama yaiku ngerti carane lan ing ngendi.
    2. +2
      6 Februari 2023 12:16
      Aku mutusake kanggo ndeleng data mbukak iki

      Data sampeyan dhuwur banget. Sanadyan Inggris utawa Jerman piyambak karo Swedia ora menehi tingkat kuwi kanggo 2a4.

      Maneh, ana sing ora setuju karo penulis, malah karo artikel karo VO

      Kekandelan saka waja lan padha karo jinis tartamtu saka projectile iku beda. Sampeyan ora bakal ngomong sing menara T-72b ngemu nomer kuwi tanpa dz, Contone, kanggo cangkang sub-kaliber. Lan luwih t-80b.
      1. +3
        6 Februari 2023 13:12
        Data sampeyan dhuwur banget.

        Ok, monggo, artikel rinci babagan VO kanggo taun 14 sing mamerake macan tutul a4 dicet kanthi apik.
        https://topwar.ru/53677-ocenka-bronevoy-zaschity-tanka-leopard-2a0-a4.html
        Informasi ing ndhuwur minangka data paling anyar babagan waja Burlington. Ing kasus tank Leopard-2A4, kita bisa nganggep utawa ngevaluasi proteksi waja.

        Ana sawetara cara kanggo ngevaluasi pangayoman waja lan umume menehi asil sing padha ing rong klompok opsi (paling awon lan paling apik); Rata-rata ing antarane loro opsi kasebut menehi asil ing ngisor iki:

        Kanggo menara:
        kekandelan 860-760-620 mm tanpa slope
        (ngarep menara, ngarep menara 30 derajat, sisih menara 30 derajat)

        nglawan sub-kaliber penembus waja (ing mm waja homogen digulung - RHA)
        570-510-410 mm

        vs. PANAS kumulatif (ing mm RHA)
        910-810-640 mm

        omah kanggo kekandelan 640 mm tanpa slope:
        udakara 500 mm nglawan sub-kaliber tembus waja lan udakara 700 mm nglawan HEAT kumulatif


        Malah ing kene ora ana data babagan 350 mm ...
    3. +2
      6 Februari 2023 13:11
      Data mbukak beda banget


      Penulis nyathet data saka tender Swedia lan perkiraan Inggris. Dheweke luwih dipercaya tinimbang data OBS sing mbukak.
  17. 0
    6 Februari 2023 09:44
    Kabeh bakal gumantung ing skill kru lan panggonan ngendi tank digunakake. Kabeh wong nulis babagan waja, nanging "uler" gampang lan cepet diganti? Ana akeh tambang lan pecahan artileri saka lampiran sing mabur bebarengan. Lan dhuwure, t-72 katon luwih nguntungake, bakal luwih gampang mlebu macan tutul saka sistem anti-tank sing padha, kepenak mesthi apik (bangunan tank kulon), nanging sing utama yaiku kaslametane punggawa.
    1. +2
      6 Februari 2023 13:16
      Kabeh bakal gumantung ing jumlah tank. Malah versi paling anyar saka MBT ing jumlah 50 ... 100 bêsik. Ngarep ora bakal didol. Nanging 500 bêsik klempakan ing siji arah (karo support iso dibandhingke kanggo infanteri motorized, tentara meriem, nimbali udhara) bakal dadi masalah.
  18. Bai
    0
    6 Februari 2023 11:13
    Titik paling rentan ing Leopard yaiku rembaza. Mung 14 macan tutul saka Jerman teka karo kit repair. Liyane iku gundhul, tanpa set suku cadang, i.e. nganggo.
    Amerika wis siyap-siyap ngirim Ambrams. Lan kanggo wong-wong mau, kendaraan ndandani lan pemulihan 4 kaping luwih saka norma Angkatan Darat AS
    1. 0
      7 Februari 2023 20:06
      Aja kuwatir babagan perbaikan kit. Yen BT digunakake ing perang, iku ora urip dawa. Lan yen perlu, "mitra lan kanca-kanca Barat kita" bakal nyedhiyakake kabeh kanggo sedulur-sedulur sing ora ana ing jumlah tanpa wates. Yen padha ngirim 14, banjur iki Etungan sing cukup kanggo rencana kuwi nggunakake, kanggo periode KANGGO.
  19. +2
    6 Februari 2023 11:19
    Arang ing VO saiki sampeyan bisa maca babagan materiel, lan ora babagan geopolitik. Thanks kanggo penulis kanggo iki.

    Aku mikir ora babras kanggo sebutno kahanan sing penulis ora kejawab - utawa dianggep kondhang.

    Saka sisih Ukrainia, utamane T-64BV (ora BM) lan T-72 saka panyimpenan melu acara kasebut - yaiku, biasane wuda. Ing sisih Rusia, rata-rata, T-72B3, mobil rada anyar. Saiki kita ngomong bab sumber saka mobil Western saka 90s. Kanthi imbangan pangayoman / gaman / elektronik sing beda. Umumé, kanthi rapi, keunggulan kualitatif ing tank ing wilayah tartamtu saka operasi aktif bakal ilang.

    Mungkin, mesthi, kanggo neraka karo wong, karo kaunggulan kualitatif ing tank. Ora mbantu akeh sajrone taun. Ing tangan liyane, iku wis dadi lancar, nanging karo tekane saka mungsuh materiel luwih modern ...
    1. -4
      6 Februari 2023 19:02
      Ayo padha ngelingi Perang Patriotik Agung. Nalika Jerman nemoni T-34, dheweke nglarang tank lan artileri anti-tank kaliber cilik kanggo melu pertempuran siji karo dheweke. Dheweke nggawa bedhil anti-pesawat 88 mm lan bedhil kaliber luwih gedhe. Sing. ora perlu menek ing rampage yen ora ana pangarep-arep kanggo kamenangan. Padha karo Leopard: padha kenek ulat karo mriem BMP 30 mm lan ndhelik, ditambahake saka ATGM layak kanggo sisih.
      1. Alf
        0
        6 Februari 2023 21:00
        Quote: Alexey Lantukh
        Nalika Jerman nemoni T-34, dheweke nglarang tank lan artileri anti-tank kaliber cilik kanggo melu pertempuran siji karo dheweke.

        Sampeyan bisa sumber?
      2. 0
        6 Februari 2023 23:08
        Quote: Alexey Lantukh
        Ayo padha ngelingi Perang Patriotik Agung.

        Kenapa?
        Quote: Alexey Lantukh
        Nalika Jerman nemoni T-34, dheweke nglarang tank lan artileri anti-tank kaliber cilik kanggo melu pertempuran siji karo dheweke.

        Dheweke mung ora nggatekake dheweke sajrone patang wulan kapisan utawa luwih. Lha, ora ketompo, kabeh dalan macet karo tank sing ditinggal, sampeyan kudu ngubengi lapangan.
        Quote: Alexey Lantukh
        Padha karo Leopard: padha kenek ulat karo mriem BMP 30 mm lan ndhelik, ditambahake saka ATGM layak kanggo sisih.

        Iku trep banget kanggo rencana perang adhedhasar kasunyatan sing duwe kauntungan taktis. Terusake kanthi semangat sing padha.
  20. +1
    6 Februari 2023 11:31
    Yen ora ana masalah karo industri mobil sing entheng, mula aku bakal nyelehake ATGM ing saben truk pickup lan jenuh saben sektor ngarep sing bisa terobosan (steppe, ruang terbuka, lsp.)

    Lan aku uga bakal ngebom saben jembatan ing Dnieper sing bisa tahan kabeh Leopard. Ing tembung liya, yen tank iki tekan garis ngarep lan melu perang karo T-90/72/80, banjur iki bakal dadi Gagal Intelligence kita, VKS lan printah. Sampeyan perlu kanggo mbanting saben pabrik ndandani, saben depot bahan bakar, supaya Angkatan Bersenjata Ukraina ora duwe kesempatan kanggo ngganti lenga ing Leopard. Apa nggawa menyang tawuran langsung? Apa jenis stupefaction kolektif ing pangkat ndhuwur? Aku ora mangu-mangu babagan keberanian lan katrampilan para tanker, nanging aku luwih seneng nonton cuplikan sing mboseni saka karusakan infrastruktur militer Angkatan Bersenjata Ukraina tinimbang tandhing tank epik.
    1. 0
      6 Februari 2023 13:28
      Senadyan kasunyatan sing USSR numpes logistik Jerman sabisa, iki ora bisa nyegah clash langsung ing ngendi wae. Iki ora ateges kita kudu ora nindakake. Malah saiki, meh setaun mengko, lan sanajan West wedi banget marang Rusia, bisa goyangake lan miwiti nyerang logistik.

      Kajaba iku, ing njaba wilayah Ukraina. Ing wiwitan NWO, Kulon pancen wedi ngirim senjata menyang Ukraina. Serangan Rusia ing hub logistik ing Polandia minangka respon sing paling logis lan samesthine. Dheweke wis samesthine. Lan kaya sing dikandhakake Comrade Putin kanthi bener, yen Defender perusak Inggris wis dicemplungake, iki ora bakal nyebabake perang donya katelu. Ing Kulon, dheweke ngerti yen dheweke njaluk.

      Lan yen bruwang tiba-tiba tangi, banjur rahang Kulon bakal tiba kaping pindho (pisanan yaiku nalika kita miwiti nggambar garis abang tinimbang jotosan).
      1. +1
        6 Februari 2023 16:14
        Aku bakal paraphrase: APU bakal peralatan Western, fitur kang luwih (dibandhingake karo peralatan Soviet) perlu kanggo pangopènan. Mula, kanggo sukses nggunakake teknologi Barat, Angkatan Bersenjata Ukraina kudu masang pangkalan perbaikan lan jaringan logistik sing ekstensif. Apa ora luwih wicaksana kanggo numpes wong-wong mau tinimbang ngidini bentrokan langsung?

        Sa adoh aku ngerti, iki carane Angkatan Bersenjata Ukraina entuk sukses ing arah Kharkiv lan Kherson, kanthi sistematis ngancurake depot bahan bakar, peralatan lan depot amunisi. Apa wektu kanggo dadi luwih pinter? "Infantry menang perang, logistik menang perang"

        PS Aku wis suwe krungu babagan garis abang, wis dadi meme ing kalangan militer.
    2. -1
      6 Februari 2023 19:05
      Bener, sampeyan bisa mobilisasi kabeh kendharaan kabeh-terrain Mercedes sing keren kanthi ngowahi dadi truk pickup lan nginstal sistem anti-tank.
    3. 0
      7 Februari 2023 00:12
      mildsar
      Sampeyan nawakake jihad mobiles. Ing ngarep, "ing sisih liyane", wis padha bander-mobile. Soko sing ora ditampilake dhewe ... Lan pira sing diobong ...
      1. 0
        7 Februari 2023 13:26
        Ora tenan, aku ora nyaranake jihadmobiles. Aku propose kanggo saturate karo punggawa ATGM mobile sing wilayah ngendi mobile warfare bisa karo "cavalry cahya". Ditembak, kenek lan mlayu. teknis sing disebut ora alat universal, nanging bisa nuduhake piyambak ing wilayah steppe.
  21. +4
    6 Februari 2023 12:49
    Apike, nanging ora ana sing mikir babagan amunisi sing kena tank tanpa ngrusak waja? Detonasi remot proyektil / rudal nalika nyedhaki tank lan aliran pecahan kacepetan dhuwur ngilangi kabeh optik / laser / radar, lan sapiturute, lan uga kena laras bedhil. Akibaté, kothak waja sing ora ana gunane ...
    1. +3
      6 Februari 2023 13:12
      Swara kaya meriam spark 2A42 ing BMPT Terminator :)
    2. 0
      7 Februari 2023 00:16
      Dmitry22
      Bodho ... Sampeyan bisa mlebu laras bedhil kanthi ora sengaja utawa kanthi tembakan sing cedhak, lan mung ing laras. Umumé, peralatan tank dirancang kanthi kemampuan kanggo nahan pecahan mabur ...
      Iku mung bisa dipikolehi kanthi geni cedhak saka bedhil otomatis kaliber cilik 20-30 mm
  22. +3
    6 Februari 2023 13:41
    "Leopard 2A4 kanggo Ukraina: kepiye carane bisa ngalahake "kucing" Jerman ing pasuryan" - ana dana sing cukup. Nanging ana siji bab, jaman Perang Donya II, cairan "KS". Lan nglawan "Leopards" lan "Abrams" - cairan bakal nemokake celah! negatif negatif negatif Nanging bab iki beda: kabeh diwiwiti kanthi pasokan helm lan rompi anti peluru .... Saiki dadi tank ... Banjur apa? mandheg
    1. -3
      6 Februari 2023 19:07
      Kita bakal terus nggunakake senjata nuklir taktis.
    2. Alf
      0
      6 Februari 2023 21:02
      Kapethik saka: senima56
      Banjur apa?

      F-16. Wis neng dalan...
  23. +4
    6 Februari 2023 13:52
    2A4 soko antarane t-62m lan t-72b3m.
    T-62m kira-kira uga nganggo waja, nduweni bedhil sing rada lemah, nanging optik sing luwih apik (Jerman duwe sing apik karo a5, nanging pancen modern karo a6, sadurunge Prancis ora ana ing NATO lan ora ana matriks Prancis ing kana).
    T-72b3m wis mriem iso dibandhingke, kang luwih apik marang benteng, nanging malah crowbars modern ora Samsaya Awon saka sing standar kanggo 2A4. Luwih apik waja, optik luwih apik.
    1. 0
      6 Februari 2023 14:10
      Kutipan: Georgy Sviridov_2
      T-62m uga kira-kira waja

      )))
      Oh inggih.

      Kasunyatane, T-62 digawe kanthi darurat supaya bisa nanggapi Centurion kanthi L7 lan M60. Dadi, pasangane yaiku Leopard 1.
      Kutipan: Georgy Sviridov_2
      malah crowbars modern ana ora Samsaya Awon saka sing biasa kanggo 2A4. Luwih apik waja, optik luwih apik.

      )))
  24. +5
    6 Februari 2023 15:40
    Lan ing ngendi komplek Hermes kita, sing wis kita seret ing pameran lan wis dikembangake sajrone seprapat abad?! Apa isih durung siap?
    1. +5
      6 Februari 2023 16:42
      Lan ing ngendi kompleks "Hermes" kita
      ing forum "Army-2020" mbokmenawa
  25. +1
    6 Februari 2023 17:57
    Tank dhewe kudu digabungake menyang gambar sakabèhé pertempuran.
    Kalebu ing tingkat pertukaran informasi karo peserta liyane.

    Yen teka ing versi sing luwih maju lan yen digabungake kanthi apik ing Angkatan Bersenjata Ukraina lan menyang sistem dhukungan intelijen Barat, mula bedane paling gedhe karo tank Rusia modern yaiku layar iki.



    Layar gedhe ing tengah foto saka tank Leopard 2 A7 ora mung GPS ing dalan.
    Uga nampilake kabeh informasi sing kasedhiya saka medan perang menyang komandan tank.

    Sumber informasi bisa uga kalebu:
    Tank liyane
    Infanteri
    Drone
    Awaks
    satelit
    Lan malah data sing diwenehake dening warga sipil sing ramah.
    Iki bisa mengaruhi cara komandan tank ngevaluasi informasi lan nggawe keputusan.

    Aku ora ngerti carane efektif cara perang elektronik ing medan perang. Yen efektif, solusi bisa uga ana ing macet komunikasi lan elektronik. Yen ora, sampeyan kudu ngembangake lan nambah sistem dhewe kanggo nggabungake tank menyang sistem senjata sakabèhé, nanging iki minangka masalah sistemik. Kanggo nindakake iki, informasi kudu ditampa kanthi cepet dening tank lan saka tank menyang peserta liyane ing perang.


    Solusi liyane yaiku pulsa elektromagnetik saka bledosan nuklir - bledosan nuklir mateni elektronik ing radius puluhan kilometer, utawa sumber pulsa kuat liyane sing mateni elektronik. Jeblugan nuklir kanthi pulsa elektromagnetik uga bisa mateni saluran listrik, stasiun trafo, lan elektronik infrastruktur kutha. Kanthi cara iki, kanthi efektif ngrampungake masalah ngrusak pasokan banyu, transportasi, radar, fasilitas produksi, amarga ana elektronik ing endi wae sing bakal gagal. Informasi ing basis data elektronik uga dibusak lan komputer gagal. Iki bakal negate kauntungan ing intelijen lan komunikasi sing negara NATO saiki nyedhiyani kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Ing kasus iki, kru tank bisa uga ora mung ing sikil witjaksono, nanging tanker sing wis rakulino kanggo operasi ing model tanpa jumlah gedhe saka ngisi elektronik bakal duwe kauntungan.

    Sing, ketoke sampeyan ora bisa ngandhut sethitik - sampeyan kudu nggawe elektronik dhewe utawa numpes mungsuh, lan saenipun, loro. Dadi, contone, ing USSR, tinimbang transistor digunakake tabung vakum, amarga padha tahan serangan nuklir luwih apik.
    1. -1
      7 Februari 2023 00:09
      utawa
      Serangan sing kuat bakal mbantu sampeyan mung yen bakal nyebabake serangan mbales. EMP mung muncul saka bledosan papan dhuwur utawa papan. Sinau materi
  26. 0
    6 Februari 2023 21:39
    Sampeyan bisa mikir babagan tank sing diprodhuksi ing taun 2000 nalika pipa lan barang karet (produk karet teknis) bakal diganti ing tangki kasebut. Sembarang wong ekonomi ngganti saben taun. Kanggo mangerteni masalah kasebut, deleng selang sing umure 20 taun. Hidrolik bakal nyuwek lan retak, sanajan dikuatake nganggo bolong logam. Saiki mbukak kompartemen mesin lan sampeyan bakal ngerti yen kabeh segel lan peralatan bahan bakar "KAYUK". Segel lenga kudu tetep ing kacepetan maksimum, gearbox sembarang bakal "Kopets", ing minggu utawa loro, bakal gagal saka geni ing kompartemen engine. Ganti! Sampeyan kudu mbongkar meh kabeh ... Lan ngumpulake. Ing lapangan .... Ing mangsa.
    1. -2
      6 Februari 2023 21:55
      Lan saiki kita ndeleng kepiye peralatan disiapake sadurunge dikirim. Sawise ndandani lan modernisasi, peralatan kasebut kaya anyar.
      1. -2
        6 Februari 2023 22:55
        Tank, mesthi, cocog sadurunge tekane saka mesin jet lan locator conventional. Padha ngirim kula video karo moyoki ing cart: Watch carane aku ngobong Panjenengan. !!! Tank kasebut ngubengi kutha, ngowahi menara lan nembak saka jendela. Kru ninggalake tank lan ditembak dening penembak jitu. Kapal tanker sing tatu nyusup menyang pekarangan lan mati, ambruk amarga pemerintah ngrusak sekolah tank ing kutha kasebut. Lan para komandan sing duwe pengalaman gagal ngandhani yen tank ing kutha kasebut "nol".
      2. -1
        6 Februari 2023 22:59
        Tank, mesthi, cocog sadurunge tekane saka mesin jet lan locator conventional. Padha ngirim kula video karo moyoki ing cart: Watch carane aku ngobong Panjenengan. !!! Tank kasebut ngubengi kutha, ngowahi menara lan nembak saka jendela. Kru ninggalake tank lan ditembak dening penembak jitu. Kapal tanker sing tatu nyusup menyang pekarangan lan mati, ambruk amarga pemerintah ngrusak sekolah tank ing kutha kasebut. Lan para komandan sing duwe pengalaman gagal ngandhani yen tank ing kutha kasebut "nol".
  27. 0
    6 Februari 2023 22:37
    Aku wonder carane RPG 30th kaya Hook lan Barkas bakal ngrampungake karo kucing? Dheweke katon saka seri: "KAZ? DZ? Ora, aku durung krungu ... am ":)
  28. -5
    6 Februari 2023 23:26
    Kutipan saka Santa Fe
    Lan sawetara TIGER Jerman sing bermutu banget ora cedhak karo jumlah sing diterbitake

    Nanging kenapa mbandhingake tank abot kanggo unit elit Wehrmacht lan SS, kanthi model tank Soviet sing paling gedhe.

    Jumlah kendaraan lapis baja Jerman luwih akeh tinimbang kita

    Iku misale jek sing scoop strangled Jerman ing jumlah.
    1. 0
      7 Februari 2023 09:19
      Kutipan saka Canna Steinfeldgrubber
      Iku misale jek sing scoop strangled Jerman ing jumlah.

      Ketoke, iki warta kanggo akeh, nanging masalah potensial kanggo Jerman saka perang ing loro ngarep wis rembugan dawa sadurunge tekane saka produksi tank.
  29. 0
    6 Februari 2023 23:35
    Kutipan saka ata

    Dadi, contone, ing USSR, tinimbang transistor digunakake tabung vakum, amarga padha tahan serangan nuklir luwih apik.

    Tanpa sengaja dheweke mbayangake sawetara jinis Lancet ing lampu.
  30. +3
    6 Februari 2023 23:41
    Sampeyan bisa, mesthi, numpes ing jarak adoh karo MLRS lan tentara meriem, sampeyan bisa ing dalan kanggo garis ngarep, nanging sing ngomong sing tanker saka Angkatan Bersenjata Ukraina bakal pindhah menyang serangan frontal suicidal, utawa bakal padha mlebu. malah kolom, ngganti sisih?
    "Saka sisih liyane" uga ora bodho gelut. Dheweke bakal ndhelikake, nyamar, ngenteni ing ambushes, digali ing lemah lan beton ing wilayah sing dikubengi.
    Mulane, ing perang "mripat menyang mripat" sampeyan kudu ngadhepi wong cepet utawa mengko. Lan banjur rekomendasi bakal dibutuhake ing ngendi lan kepiye carane bisa ngalahake.
    Ora ana sing ngalangi kita nindakake penyergapan anti-tank lan klompok seluler pemburu tank.
    Uga ladang ranjau, pit serigala lan jebakan liyane. Ing waja karo mungsuh, macem-macem cara lan cara apik
  31. +3
    7 Februari 2023 00:06
    Dideleng saka kabeh, akeh komentator ngumpul ing tank kanggo nglawan tank. Lan paling kamungkinan, Leo padha lan sadulur liyane bakal buyar ing bagean, lan bakal luwih asring digunakake minangka sarana kanggo ndhukung infanteri. Lan ing peran iki, tank apa wae mbebayani lan tank apa wae bakal larang regane, sanajan wis ketinggalan jaman.
    Lan mulane, sampeyan kudu nggunakake sarana sing kasedhiya kanggo nglawan tank, kabeh sing ana ing tangan, lan paling ora dicekel Jewelins. Mulane, rekomendasi kasebut migunani banget.
    1. +1
      7 Februari 2023 08:49
      Kutipan saka futurohunter
      Dideleng saka kabeh, akeh komentator ngumpul ing tank kanggo nglawan tank

      Inersia saka pamikiran. Nanging ya, tank minangka senjata anti-tank universal, mula kemungkinan iki kudu dianggep.
      Kutipan saka futurohunter
      paling kamungkinan, Leo padha lan sadulur liyane bakal sprayed ing bagean

      Nganti saiki, obrolan babagan nggawe sambungan jinis Western, kanthi materiel Barat. Ukrainia nyebat "korps", nanging saiki aku bakal ngarani divisi sing ora lengkap.
      Kutipan saka futurohunter
      kabeh sing ana ing tangan, nanging paling dijupuk Jewelins.

      Iku bakal aneh yen "piala Javelin" nganggur nganti suwe. Sasi pungkasan karo piala jarang.
  32. +2
    7 Februari 2023 00:30
    Saka senjata anti-tank khusus, pluru saka kompleks Shturm, Khrizantema-S, Konkurs-M, uga sistem anti-tank Metis-M lan Kornet bakal nuduhake efektifitas sing apik marang waja Leopard-2A4.

    Nyatane, meh kabeh tandem Rusia bakal pas. Proteksi tank iki (uga akeh liyane) saka CBC nuduhake monoblock CBC. Tandem Rusia duwe precharge sing "kuat". Contone, ing PG-7VR, RPG-18 KBch bener-bener tumindak minangka precharge. Efek precharge ing penghalang lapis baja gabungan nyebabake karusakan lokal saka penghalang ing wilayah tartamtu saka penetrasi jet lan, kanthi mangkono, nyuda kekandelan sing padha karo penghalang lapis baja kanggo muatan utama. CBC ing wilayah iki.
  33. +1
    7 Februari 2023 11:48
    Iku luwih saka masalah etika, Aku ngomong. Jerman wiwit njupuk bagéyan ing konflik langsung. Ora ana wong Ukrainia sing bisa nglayani kanthi lengkap peralatan kasebut, tegese wong Jerman wis ana ing perang.
    1. 0
      7 Februari 2023 19:54
      Sampeyan ora kudu ngladeni wong-wong mau. Dheweke bakal nyedhaki mungsuh lan nindakake pakaryane. "Urip" tank ing perang ora suwe.
  34. 0
    7 Februari 2023 14:20
    Kutipan: Eduard Perov
    Kaping pisanan, iki minangka stasiun sepur, jembatan lan gardu, kekurangan bahan bakar lan pertahanan udara "dicekik", pungkasane! Nyegah umume supaya ora katon ing medan perang!


    Iki kabeh bener, nanging ora ana jembatan lan gardu sing duwe pertahanan udara "dicekik" sing bakal kedadeyan ing mangsa ngarep.

    Aku pancene ora pengin kru pertahanan anti-tank sing beda-beda sing slamet sawise "chimeras" lan "Rapier" ing dalan, banjur dijuluki "Pamit, Tanah Air!" ...


    Materi iki ditulis kanggo tujuan tunggal - supaya ora percaya karo Wikipedia sing wis diowahi kanthi lengkap lan nuduhake kepiye sampeyan bisa ngalahake "kucing" Jerman, amarga kreteg minangka jembatan, lan kita kudu ngadhepi "kebun binatang" iki. Lan kasunyatan manawa jinis memo ing tank wis disiapake apik banget. Many thanks kanggo penulis kanggo ilustrasi iki. Aku mung ditambah kabeh iki karo dokumentasi saka Swedia lan Inggris, sing mobil adoh saka impenetrable.


    - Nanging, saiki iki wektu kanggo drone .... 5 liter (luwih becik 3 liter) kaleng campuran incendiary (napalm), dikirim dening quadrocopters lan dicelupake ing buritan tank ....
    1. 0
      7 Februari 2023 19:56
      Iku luwih apik kanggo uncalan prau unbreakable karo alkohol >=40. Lan sampeyan nemtokake pamindahan sing bener. Utamane sing pisanan. Cukup kanggo 5 kru ...
  35. +1
    7 Februari 2023 15:08
    Kutipan: Dmitry22
    Apike, nanging ora ana sing mikir babagan amunisi sing kena tank tanpa ngrusak waja? Detonasi remot proyektil / rudal nalika nyedhaki tank lan aliran pecahan kacepetan dhuwur ngilangi kabeh optik / laser / radar, lan sapiturute, lan uga kena laras bedhil. Akibaté, kothak waja sing ora ana gunane ...


    - ing kasus iki, bisa uga kudu ngomong babagan ngetokake 1, 2 peluru menyang bolongan kanthi njupuk target ing jarak sing cedhak (otomatis, senapan mesin, penembak jitu geni) ... kapan dipecat?....
  36. +1
    7 Februari 2023 19:47
    Sampeyan bisa nglawan armada Armata. Banget efisien lan efektif, panggunaan ing parade ora ana tandhingane. Nanging ora bakal larang. Mulane, aku ngusulake RPG-43, murah lan nyenengake. Aku ketemu dheweke 40 taun kepungkur. Bab!!! (Nuwun sewu, lawas, 52 taun kepungkur!) Lan isih eling kanthi bener ing kene. Botol karo polisi !!!
  37. -1
    8 Februari 2023 09:31
    Quote: Dedkastary
    lan "sholtsev

    Aku setuju.
    Sampeyan perlu kanggo dangu, kanggo kuwat remet ajiné wesi Putin, sluggish Jerman "Faberge", mblokir kabeh pipelines gas kanggo Eropah.
    Nanging katon kaya Yeltsin lan Nemtsov scumbags wis wormed menyang Kremlin, siap kanggo obligingly nyebar "gulungan" ing ngarepe Kulon.

    Napa Putin ora nyedak wong-wong iki.
    Ghouls iki bakal drive gas kanggo Eropah, sanajan tank karo salib katon ing Ring Taman.
  38. 0
    10 Februari 2023 14:35
    Kutipan saka Santa Fe
    Saben mobil Soviet ing awal sajarah sawijining modern, nanging wis telat ing produksi kanggo dangu.


    Lan kenapa ngganti soko yen konsumen wareg?
    Persaingan nyata mung nalika pasokan ngluwihi panjaluk sing efektif. Lan panjaluk ngluwihi pasokan. hukum pasar.

    Kutipan saka Santa Fe

    Mobil anyar ing abad 21 ora bisa regane 5000 dolar. Lada isin yen populasi isih kepeksa numpak iki, lan primitif saka frets ditampilake minangka kauntungan.


    Mungkin dadi metu. Lan ana sing siap tuku.
    Populasi dipeksa, amarga mayoritas dhuwit mung cukup kanggo iki.
  39. 0
    10 Februari 2023 14:37
    Kutipan saka Canna Steinfeldgrubber
    Iku misale jek sing scoop strangled Jerman ing jumlah.


    Lan sekutu perang beda? Nanging, uga dicekik kanthi jumlah.
  40. 0
    12 Februari 2023 00:31
    Kutipan: Krasnoyarsk
    Kutipan saka Eroma

    Dina iki, kita malah ora duwe sikap unambiguous marang mungsuh! Ing tangan siji, kita perang karo dheweke, nanging ing wektu sing padha kita nindakake bisnis, mbayar kanggo transit lenga!

    Sampeyan bener, nanging jujur, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing kasus iki.
    Kasunyatane, kita, contone, duwe kewajiban kontrak karo Hongaria kanggo pasokan gas. Lan gas iki ngliwati pinggiran. Dadi mikir babagan carane nindakake. Mungkasi pasokan gas menyang Hongaria lan mbayar denda gedhe amarga nglanggar kewajiban kontrak, utawa terusake pasokan gas lan entuk bathi pamrentah kanggo iki. anggaran.

    Nanging iki kudu wis dipikir sadurunge!
    Kepiye gavzprom gumunggung babagan zombie - kaya apa kontrak gedhe lan dawa sing ditandatangani !!!
    Aku ora bisa ngerti lelucone .. uga, sanajan jelas - kontrak sing dawa tegese stabilitas lan kemungkinan rencana ... yaiku, kerja ing suasana santai !!!
    Kene uga wis nampa hemorrhagic ing slabone!!!
    Katentuan kontrak padha kaya kekacoan - sing Amerika tak bungah lan
    mriksa proyek sampeyan "404 - jancok sampeyan gas ing Eropah"
    Iki minangka manifestasi saka kabodhoan geopolitik lan kekurangan wawasan - kahanan pasokan gas dadi canggih banget, yen kita ora ngontrol rute transportasi gas.
    Wong-wong mau nuduhake kependhem lan pengecut.. wah, kena wasir nganti kebak.
  41. 0
    12 Februari 2023 08:10
    Dina iki ana regejegan babagan apa sing kudu dikalahake lan carane ngalahake. Apa mokal kanggo njaluk lan mriksa karo apa lan carane sadurunge. Utawa Mungkin kita bakal angin kabel ing angsa kanggo wong?
  42. 0
    21. mars 2023 14:29
    Apa sih! Apa ora numpes, ora diobong nalika transisi. Kabeh operasi khusus iki nyata lan minangka operasi khusus kanggo numpes kabeh patriot lan pahlawan waras ing Rusia. Dheweke pancen duwe perang karo pahlawan kita, lan kita uga duwe operasi khusus kanggo numpes wong-wong mau .... Kabeh serangan iki marang raja mung kanggo ngalihake vektor kerusuhan populer saka dheweke ... Mungkin dheweke wis netepi tatanan Amerika. ... Kita duwe kabeh sawetara tumindak retribusi ... Sampeyan metu saka pikiran, munggah ana. Tumindak retribusi iki kudu ditindakake saben detik, ngobong lan ngobong kabeh pinggiran iki! Sapa sing ora ndhelikake ... Apa bangsat bangsa ... Nanging patriot Rusia ora ateges wong! Apa pusat rehab! Kelet wong ing ... apa rehab! Tanpa sikil, tanpa gegaman, kanthi setengah sirah minangka pahlawan kita. Iki mesthine ora kelakon! Tinimbang ngobong lan njeblug kabeh pinggiran menyang neraka, sampeyan ngrusak elit kolam gene Rusia, wong sing duwe ati nurani, mikir lan patriot sejati negara! Lan bleat babagan sawetara wong kerabat. Ora ana goresan siji sing kudu ana ing pahlawan Rusia! Lan yen goresan, langsung bakar kutha, tinggalake siji corong! Aku lara kabeh acara iki! Apa 50 - 90 dill mati saben dina! Mesthine ana 50000 - 9000 saben dina! Ana perang kanggo numpes Rusia! Lan makhluk-makhluk kasebut ing ndhuwur ana babagan sawetara wong sing kerabat ... Ing kasus iki, ora peduli karo nenek lan bocah Ukrainia, penting kanggo nylametake WARRIOR RUSIA, RUSIA RIGHT GENE POOL! Ing kasus apa wae, dheweke sengit marang kita, sing cukup alami - anak-anake, bapak-bapak lan anak-anake wis mati ... Lan ing kasus apa wae, dheweke bakal nyoba mbales dendam marang anak-anak kita! Sampeyan ora bisa njagong ing loro kursi - salah siji Rusia utawa Ukrainians .... Ngilangke saka pasuryan bumi kabeh Okrainsky Hohland, lan kabeh geyropa bebarengan karo wong-wong mau! Mung isin lan isin! Luwih apik kekosongan langgeng sing lengkap tinimbang nistha!
  43. 0
    22. mars 2023 13:35
    Jawaban kanggo judhul artikel yaiku rudal nuklir ing Jerman .. Iku wektu kanggo ngrampungake karo makhluk kasebut. Lan sampeyan kudu miwiti saka Inggris .. Lan apa Armageddon bakal teka ing planet maneh ....
    1. 0
      19 april 2023 15:53
      Dadi, ngarepake udan rudal atom kanggo nanggepi. Kepiye sampeyan seneng karo prospek iki tinimbang Armageddon?
  44. 0
    23. mars 2023 11:56
    Macan tutul utamané mbebayani kanggo tembakan sing akurat amarga pemandangan sing apik, sistem kontrol lan stabilisasi bedhil. Waja cukup serius, lan tank sembarang wis vulnerabilities lan ora ana sampel siji saka technique iki ing donya sing ora bisa numpes. Ing wektu sing padha, aja lali manawa wong-wong padha gelut ing kendharaan, lan kemungkinan kru bakal direkrut saka tanker sing berpengalaman sing duwe pengalaman tempur sing wis ngalami latihan tambahan ing kendaraan tempur kasebut.
    Gegayutan karo ing ndhuwur, misale jek yen senjata sing paling efektif nglawan Leopards, uga peralatan militer apa wae, pisanane, ora kanggo ngalahake ing medan perang, nanging kanggo numpes logistik transportasi, pasokan bahan bakar. , amunisi, suku cadang, remot pertambangan wilayah tank-mbebayani. Lan aja lali yen tank iki cukup abot kanggo 55 ton lan ora saben jembatan bakal bisa nahan, yaiku, kanthi numpes sing bisa tahan, bisa dadi rumit banget, nanging kabeh ana ing kompartemen, lan nggawe pertempuran. nggunakake mokal, uga peralatan liyane.
    Minyak, getih perang! Ora ana bahan bakar, ora ana tank, ora ana kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja, cangkang lan kartrid ora bakal digawa munggah! Lan prajurit ora bakal digawa menyang garis ngarep!


  45. 0
    28. mars 2023 19:16
    Sampeyan bisa gampang menehi ing pasuryan karo kondom disandangi. Kajaba iku, sampeyan bisa tuku akeh, ing China, padha ora mbangun pabrik amarga iki. Kajaba iku, ana akeh karet worn ing mobil sipil.
  46. 0
    2 april 2023 18:28
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo penilaian profesional artikel kasebut. Saiki iki wis langka.
  47. 0
    3 april 2023 15:33
    "Serangan balik" iki pancen wis entuk. Muga-muga wakil saka Staf Umum kita ora mung bisa nyebul pipi lan nganggo topi. Dheweke duwe utang akeh marang para pejuang sing tiwas lan dicekel ing wulan pisanan NWO. Aku pracaya sing padha ora bakal mbukak liwat iki "counterattack", lan malah luwih apik, padha bakal gouge kabeh bajingan iki ing cedhak lan ing panggonan konsentrasi.
  48. 0
    19 april 2023 15:52
    "... saka kita bisa doyo "kucing" Jerman ing pasuryan." Ya, apa wae! Ana banget T-54s lan T-55s, misuwur lan legendaris T-34 ing dalan, lan yen ana, Austins bisa digunakake. Ing ngendi kita ora ilang.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"