Review militèr

Roskosmos nampilake roket Soyuz-80a sing dihiasi kanggo ngurmati ulang taun kaping 2.1 saka Pertempuran Stalingrad.

43
Roskosmos nampilake roket Soyuz-80a sing dihiasi kanggo ngurmati ulang taun kaping 2.1 saka Pertempuran Stalingrad.

State Corporation Roscosmos nuduhake dekorasi perayaan roket Soyuz-2.1a kanggo ngurmati ulang taun kaping 80 kamenangan ing Pertempuran Stalingrad. Foto roket kasebut dikirim ing saluran Telegram resmi Roscosmos.


Gambar monumen "The Motherland Calls!", gambar bocah-bocah babagan kutha Volgograd, lambang wilayah Volgograd, logo dana proyek sosial "Warisan" ditrapake ing operator. Gambar-gambar kasebut dimaksudake kanggo ngelingake kamenangan gedhene wong Soviet 80 taun kepungkur.

Desain perhiasan kasebut ditampilake ing Volgograd ing November 2022. Ing wektu iku, perusahaan durung ngumumake roket apa sing bakal dihias kanggo ngurmati ulang tahun sing ora bisa dilalekake.


Dikenal yen saiki roket wis siyap kanggo diluncurake. Majelis kasebut rampung ing Kosmodrom Baikonur dina iki, lan peluncuran bakal ditindakake tanggal 9 Februari ing 9:15 wektu Moskow. Roket Soyuz-2.1a bakal ngirim pesawat ruang angkasa Progress MS-22 menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional.


Elinga yen Peperangan Stalingrad rampung tanggal 2 Februari 1943 kanthi kamenangan Tentara Merah nglawan pasukan Nazi. Minangka Presiden Rusia Vladimir Putin nyathet, ngandika ing Volgograd ing acara ing pakurmatan saka mengeti 80th saka kamenangan ing Peperangan Stalingrad, radikal malih ngganti kabeh dalan saka Perang Patriotik Agung. Iku sawise perang iki satelit Eropah wiwit nguripake adoh saka Jerman, nyoba kanggo ngindhari tanggung jawab kanggo complicity ing Kadurjanan, amarga padha temen maujud sing asor saka Reich Katelu masalah dienggoni.
Foto sing digunakake:
Saluran Telegram perusahaan negara "Roscosmos"
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Adrian28
    Adrian28 4 Februari 2023 16:30
    + 16
    Lan pira yuta sing dibutuhake kanggo dekorasi?
    1. tanpa mbalikke
      tanpa mbalikke 4 Februari 2023 16:40
      + 19
      Lan apa Roskosmos lan produk iki kudu apa karo Peperangan Stalingrad?
      padha arep gawe kagete wong-wong mau.. padha nyipta potret I.V. Stalin Agung, lan iki dimangerteni lan ditampa dening rakyat. Lan maneh trampolin!
      1. Andrey Moskvin
        Andrey Moskvin 4 Februari 2023 16:47
        -2
        Mbok menawa ora ana Perang Stalingrad, saiki ora ana Roskosmos. Kuwi sikape.
      2. skeptik2
        skeptik2 4 Februari 2023 16:55
        + 15
        Kutipan saka: withoutreverse
        Lan maneh trampolin!

        Apa sing kudu ditindakake? ..
        Pameran Rogozin ing wangun pewarnaan lan jeneng terus sanajan sawise mundur. Inisiatif kanthi jeneng, kanthi cara, dudu sing paling sukses. "Soyuz MS-22" wis disebut "K. E. Tsiolkovsky". Sing saiki mlebu ing ISS lan diakoni minangka darurat. Lan ngenteni nasibe ndharat ing mode tanpa awak ing wulan Maret.
        1. Ulan.1812
          Ulan.1812 4 Februari 2023 23:56
          -1
          Kutipan saka: skeptik2
          Kutipan saka: withoutreverse
          Lan maneh trampolin!

          Apa sing kudu ditindakake? ..
          Pameran Rogozin ing wangun pewarnaan lan jeneng terus sanajan sawise mundur. Inisiatif kanthi jeneng, kanthi cara, dudu sing paling sukses. "Soyuz MS-22" wis disebut "K. E. Tsiolkovsky". Sing saiki mlebu ing ISS lan diakoni minangka darurat. Lan ngenteni nasibe ndharat ing mode tanpa awak ing wulan Maret.

          Yaiku, Borisov wis nyopir Roskosmos nem sasi, lan ora ana hubungane?
          Iku lucu.
        2. Lomaster
          Lomaster 5 Februari 2023 08:37
          -1
          Iki ora show-off, nanging karya pendidikan. Yen iki ngandhani soko
      3. Lomaster
        Lomaster 5 Februari 2023 08:36
        -2
        pencerahan. Sampeyan ora kudu ndeleng negatif ing kabeh. Roskosmos wis nempatake poster ing roket khusus kanggo tanggal lan acara penting ing sejarah Rusia suwene 10 taun. Lan apik banget kanggo nyegerake memori ing pikirane turunan sing lali. Iku praktis ora worth dhuwit, mung kanggo poster.
    2. Dart2027
      Dart2027 4 Februari 2023 16:45
      -8
      Kutipan: Adrian28
      yuta kanggo dekorasi

      Sing, ana apa-apa kanggo ngomong, nanging aku pengin.
      1. Nexcom
        Nexcom 4 Februari 2023 16:47
        + 10
        digunakake kanggo nyoba ngluncurake roket kanthi tanggal sing ora bisa dilalekake, nggawe jembatan utawa jalur sepur, utawa liya-liyane ...

        lan saiki lagi melu pewarnaan ... n-ya ....
        1. Dart2027
          Dart2027 4 Februari 2023 17:56
          -6
          Kutipan saka Nexcom
          digunakake kanggo nyoba ngluncurake roket kanthi tanggal sing ora bisa dilalekake, nggawe jembatan utawa jalur sepur, utawa liya-liyane ...

          Banjur, sawise tanggal sing ora bisa dilalekake, dheweke melu ngelingi sing diserahake kanthi resmi.
      2. Adrian28
        Adrian28 4 Februari 2023 17:02
        +1
        Inggih, inggih. Aku adoh saka wahyu sing penting banget.
      3. Ulan.1812
        Ulan.1812 4 Februari 2023 23:57
        -3
        Kutipan saka Dart2027
        Kutipan: Adrian28
        yuta kanggo dekorasi

        Sing, ana apa-apa kanggo ngomong, nanging aku pengin.

        Sampeyan bener ngeweruhi. ngguyu
    3. Silver99
      Silver99 4 Februari 2023 17:10
      +5
      Monumen paling apik kanggo Peperangan Stalingrad bakal bali saka jeneng Stalingrad kanggo kutha, ora, ora amarga saka katresnan gedhe kanggo Stalin, nanging kanggo kaadilan sajarah lan upeti saka pakurmatan paling kanggo Feat saka wong. , kanggo kula pribadi Kutha Pahlawan Volgograd utawa St Petersburg muni alam bébas, iki wis sajarah, lan sawise kabeh, kita diwulang ora dadi Ivan sing ora ngelingi kekerabatan. Stalin lan Lenin teka lan lunga, nanging prestasi Pahlawan wis pirang-pirang abad.
    4. minger
      minger 4 Februari 2023 20:45
      -6
      Kutipan: Adrian28
      Lan pira yuta sing dibutuhake kanggo dekorasi?


      ora babar pisan
      1. Al Manah
        Al Manah 4 Februari 2023 23:05
        +4
        Apa pimpinan mbuwang dhewe saka gaji pengemis kanggo cat / sikat? Aku ngakoni yen seniman nindakake karya kasebut kanthi rasa patriotisme.
        1. Lomaster
          Lomaster 5 Februari 2023 08:39
          -1
          Sepisan maneh kanggo para haters. Roket ora dicet, nanging aku nempel poster. Murah lan ayu.
    5. Tukang Pasang65
      Tukang Pasang65 4 Februari 2023 23:09
      -1
      Kutipan: Adrian28
      Lan pira yuta sing dibutuhake kanggo dekorasi?

      Lho, kowe kok dadi dagang? Ora cukup mangan. ngguyu
      1. Arcius Lang
        Arcius Lang 5 Februari 2023 14:35
        -1
        Ya, sampeyan ora perlu ngetung rampokan wong liya, sampeyan ora perlu akeh pikiran. Lan ing sisih liyane ora ana, squeals lan drooling ora bakal ngganti apa-apa.
    6. Lomaster
      Lomaster 5 Februari 2023 08:33
      -1
      Aja ngalahake sirah botak ing lantai kanthi histeris. Duit mung ing poster biasa, sing ditempelake ing roket.
  2. evgen1221
    evgen1221 4 Februari 2023 16:48
    +2
    Yen ora ana lambang ing dashboard lan wit Natal karo rosario maling 'ing pangilon, sing, ngendi iku ngupaya. Lan kanthi cara iki, kita ngeweruhi carane ing masyarakat kita lan ing situs ing tartamtu, sikap marang bangga saka sembarang negara poto-respecting (spasi) wis diganti. Siji negatif, nanging kaya ing Uni padha bangga lan aspiratedly rembugan topik iki.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 4 Februari 2023 17:00
      -2
      Kutipan saka: evgen1221
      Yen ora ana lambang ing dashboard lan wit Natal karo rosario maling 'ing pangilon, sing, ngendi iku ngupaya. Lan kanthi cara iki, kita ngeweruhi carane ing masyarakat kita lan ing situs ing tartamtu, sikap marang bangga saka sembarang negara poto-respecting (spasi) wis diganti. Siji negatif, nanging kaya ing Uni padha bangga lan aspiratedly rembugan topik iki.

      Amarga saiki ora ana pimpinan.
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%D0%B2_2023_%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D1%83
      1. minger
        minger 4 Februari 2023 20:44
        -3
        Kutipan saka BlackMokona
        Amarga saiki ora ana pimpinan.


        Amarga kita njupuk kanggo karya, lan ora kanggo konvènsi. Lan kita ora balapan. Amarga ora perlu.

        Sesuk diluncurake sabanjure menyang stasiun geostasioner lan Proton ing wiwitan:

        1. Ilmuwan
          Ilmuwan 4 Februari 2023 22:52
          +2
          Sayange, balapan ora bisa dihindari. Saliyane prestise, sing penting, ana uga bagean finansial. Sepuluh taun kepungkur, kita ngluncurake satelit asing kanthi massal. Lan dheweke nampa dhuwit, sing, utamane, bisa digunakake kanggo pangembangan astronautika kita. Nanging kita mutusake ora melu balapan (utawa ora bisa), saiki meh ora ana panjaluk layanan kita. Saingan nawakake luwih murah lan luwih cepet. Dadi kita ora duwe dhuwit.
          Kita ora melu balapan, lan sajrone pirang-pirang taun, nalika kita ngrembug babagan apa lan kenapa kita butuh stasiun ruang angkasa dhewe, wong Tionghoa mbangun lan nyelehake ing orbit.
          Lan uga ana sisih militèr. Negara ngawasi NWO watara jam, nanging kita ora duwe kesempatan kuwi. Musk nyedhiyakake sistem komunikasi sing bisa diakses pasukan sing ora ana ing ngendi wae. lsp.
          1. Patriot228
            Patriot228 5 Februari 2023 10:40
            0
            Kutipan: W. Cheny
            Lan uga ana sisih militèr. Negara ngawasi NWO watara jam, nanging kita ora duwe kesempatan kuwi. Musk nyedhiyakake sistem komunikasi sing bisa diakses pasukan sing ora ana ing ngendi wae. lsp.

            Nanging manajer bisa uga entuk gaji sing apik ing sangisore Rogozin. Insinyur - kerja, manajer Rogozin - urip sing apik. Punika kegagalan komunikasi!
    2. Ilmuwan
      Ilmuwan 4 Februari 2023 17:09
      +6
      Lan apa sing kudu dibanggakake? Sing nglukis roket? Sawise kabeh, padha bangga karo prestasine. prestasi gedhe. Satelit pisanan, astronot pisanan, stasiun pisanan ing Venus, rover lunar pisanan, spacewalk pisanan, stasiun ruang angkasa pisanan. Saben acara kasebut minangka terobosan, prestasi ing skala global. Saiki apa? Robot Fedor saka komponen diimpor, kang bodho dijupuk menyang papan. Filmmakers dijupuk menyang papan. Ngomong-ngomong, endi film kasebut? Ora ana prestasi utama ing kabeh taun Federasi Rusia.
      1. minger
        minger 4 Februari 2023 20:53
        -4
        Kutipan: W. Cheny
        Saiki apa?


        Wah apa.

        Kutipan: W. Cheny
        Robot Fedor saka komponen diimpor, kang bodho dijupuk menyang papan.


        Sampeyan ora sinau, sampeyan ora ngerti. ngguyu Robot Fedor minangka prototipe mesin fotokopi antropomorfik kanggo riset planet. Siji-sijine robot humanoid ing donya sing wis ngrampungake kabeh program ing ruang angkasa. Saiki dheweke kerja kanthi lengkap ing TsPK ing program Sozvezdie-LM.

        Kutipan: W. Cheny
        Filmmakers dijupuk menyang papan. Ngomong-ngomong, endi film kasebut?


        12 April perdana.

        Kutipan: W. Cheny
        Ora ana prestasi utama ing kabeh taun Federasi Rusia.


        Sampeyan kesed lan bodho. Malas - amarga dheweke ora pengin paling ora ndeleng Internet babagan prestasi, nanging bodho, amarga sampeyan nyalin-tempel narasi mungsuh ing kene. lol
        1. kucing Rusia
          kucing Rusia 4 Februari 2023 21:19
          +2
          Kutipan saka: slipped


          Kutipan: W. Cheny
          Robot Fedor saka komponen diimpor, kang bodho dijupuk menyang papan.


          Sampeyan ora sinau, sampeyan ora ngerti. ngguyu Robot Fedor minangka prototipe mesin fotokopi antropomorfik kanggo riset planet. Siji-sijine robot humanoid ing donya sing wis ngrampungake kabeh program ing ruang angkasa. Saiki dheweke kerja kanthi lengkap ing TsPK ing program Sozvezdie-LM.
          . lol
          Mbayangno...
          Robot Fedor ndharat ing rembulan, nempatake gendera Rusia lan mbuwang bendera Amerika Serikat (kanthi kasempatan ...). sedulur
          Banjur Fedor nganakake pengintaian saka usus rembulan kanggo nggoleki mineral, ngemot conto lemah rembulan menyang roket lan dikirim menyang Bumi ...
          Kanthi roket sabanjure, kabeh buruh robot dikirim menyang Bulan, sing ngganti baterei energi Fedor, menehi sertifikat mandor (bebarengan karo program sistem) lan gabung karo tim ...
          Banjur tim Fedor miwiti pertambangan ing Bulan ...
          Iki minangka PENCAPAIAN - kita kudu ngupayakake iki ya

          Fantasi ... minangka cakrawala sing diarahake kapal kita kanggo nggoleki pesisir anyar.
          hi
        2. Ilmuwan
          Ilmuwan 4 Februari 2023 23:29
          +1
          Malah yen ana sing migunani metu saka Fedor, ngendi kanggo nggunakake? Ora ana kendaraan peluncuran abot kanggo ngirim ekspedisi menyang Bulan, lan luwih-luwih menyang Mars, lan ora dikembangake. Ora ana platform ruang kanggo ngumpulake kapal antarplanet saka unsur individu lan ora dikembangake.
          Kanggo narasi, aku bakal ngomong luwih akeh, aku ora duwe potret Rogozin utawa potret Borisov ing pojok abang. Mung shh, ora ana wong. Bener, ora ana potret Musk uga.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 5 Februari 2023 15:28
            -1
            Ora ana kendaraan peluncuran abot kanggo ngirim ekspedisi menyang Bulan, lan luwih-luwih menyang Mars, lan ora dikembangake.

            Inggih, tegese Feda kudu pindhah menyang Bulan lan Mars dhewe. Dheweke kudu adaptasi mesin ... mung ing ndhuwur pinggul, lan maju - nandur wit apel.
        3. Vyacheslav Ermolaev
          Vyacheslav Ermolaev 6 Februari 2023 07:12
          0
          Apa kuwi? Ironi subtle utawa frank?
    3. Adrian28
      Adrian28 5 Februari 2023 12:58
      0
      Siji negatif, nanging kaya ing Uni padha bangga lan aspiratedly rembugan topik iki.

      Iku soko kanggo bangga. Lan saiki, kajaba nyolong, ora ana sing dipikirake.
    4. UAZ 452
      UAZ 452 5 Februari 2023 15:25
      +2
      Stiker ing roket sing digabungake karo sukses (paling ora ing tingkat negara liya, ora ana gunane kanggo ngomong babagan kepemimpinan) ing ruang angkasa - ora ana sing bakal ngomong, nanging nalika tumindak PR kasebut (sing pengin nyebat pencerahan - go ahead , yen sampeyan pengin) padha nyoba kanggo nutupi lag progresif, iki sing nimbulaké negatif.
  3. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 4 Februari 2023 16:56
    +6
    Rogozin ora ana maneh, nanging karyane isih urip. Komentar singkat.
  4. minger
    minger 4 Februari 2023 20:54
    +1
    Kutipan: Vladimir Postnikov
    Rogozin ora ana maneh, nanging karyane isih urip. Komentar singkat.


    Lan dheweke bakal terus urip kaya Rogozin, sing bakal bali menyang proyek iki. ngguyu
  5. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 4 Februari 2023 23:08
    +1
    State Corporation Roscosmos nuduhake dekorasi perayaan roket Soyuz-2.1a kanggo ngurmati ulang taun kaping 80 kamenangan ing Pertempuran Stalingrad. Foto roket kasebut dikirim ing saluran Telegram resmi Roscosmos.
    Ya, kita ndeleng Mausoleum sing dihias kanthi perayaan kanggo ngurmati Kamenangan Agung saben taun. Amarga jeneng Stalin ora dibusak saka memori wong, malah jeneng kutha diganti Volgograd, nanging perang dhewe tetep STALINGRAD.
  6. Patriot228
    Patriot228 5 Februari 2023 10:26
    0
    Kutipan: Ulan.1812
    Yaiku, Borisov wis nyopir Roskosmos nem sasi, lan ora ana hubungane?
    Iku lucu.

    Rogozin, ing tangan liyane, syuting akeh spesialis normal lan sijine "manajer efektif" nang endi wae, malah nyoba kanggo mbusak Krikalev, apa Borisov mung teka lan sijine iku supaya? Isih ana karya sistematis sing kudu ditindakake kanggo ngresiki industri "kader", "manajer efektif". Ing telung utawa patang taun, sampeyan wis bisa takon Borisov pitakonan, nanging saiki, tugas utama, ing mratelakake panemume, kanggo mbusak Roskosmos saka "Rogozinism", kanggo mulihake prestise kerja ing industri supaya engineers ora bakal isin. bisa kanggo badut PR ing wektu Rogozin, kanggo stabil kahanan karo gaji. Rogozin nyetel rekor anti kanggo jumlah peluncuran (ing 2020 ana 17, lan contone ing taun 14 31!, ilang meh kabeh kontrak manca). Minangka asil saka aturan Rogozin - nyuda ing income saka Roskosmos, skandal korupsi incessant, akeh pelanggaran. Rogozin lan Medvedev uga dicritakake dening pejabat liyane, nanging dheweke bisa uga ngarahake promosi, nanging dadi "pilot sing mudhun."
    1. Ilmuwan
      Ilmuwan 5 Februari 2023 14:05
      +1
      Oh, ana keraguan gedhe karo Borisov. Iku kang, tengen ing ngarepe NWO, kacarita sing kabeh apik karo kita karo drones. Lan babagan nomenklatur, lan jumlah.
  7. Patriot228
    Patriot228 5 Februari 2023 10:42
    -1
    Kutipan: W. Cheny
    Lan apa sing kudu dibanggakake? Sing nglukis roket? Sawise kabeh, padha bangga karo prestasine. prestasi gedhe. Satelit pisanan, astronot pisanan, stasiun pisanan ing Venus, rover lunar pisanan, spacewalk pisanan, stasiun ruang angkasa pisanan. Saben acara kasebut minangka terobosan, prestasi ing skala global. Saiki apa? Robot Fedor saka komponen diimpor, kang bodho dijupuk menyang papan. Filmmakers dijupuk menyang papan. Ngomong-ngomong, endi film kasebut? Ora ana prestasi utama ing kabeh taun Federasi Rusia.

    Sampeyan bisa bangga karo jumlah adonan sing ditampa Rogozin, 80 lyam ing salah sawijining taun. Pendapatan paling dhuwur saka direktur perusahaan ruang angkasa ing donya! Lan ana uga artikel ing koran sing ana karyawan kantor pusat Rogozin ing jumlah 600 wong nampa dhuwit edan kanggo Rusia 400 tr. saben sasi
    https://www.bfm.ru/news/421879
  8. ISKANDER_61
    ISKANDER_61 5 Februari 2023 11:05
    0
    Apa ora ana sing kudu ditindakake? Sing luwih adoh kabeh dadi dumber lan dumber
    1. cmax
      cmax 5 Februari 2023 15:22
      0
      Kutipan: ISKANDER_61
      Apa ora ana sing kudu ditindakake? Sing luwih adoh kabeh dadi dumber lan dumber

      Nooo "luwih efisien"!
  9. Ivan2022
    Ivan2022 5 Februari 2023 18:29
    0
    Miturut pimpinan, gambar sing kuat spiritual kudu menehi inspirasi kanggo masarakat. Kabeh lanang sijine muzzles lan bungah-bungah!
  10. Sebastian Aristarkhovich Pereira
    Sebastian Aristarkhovich Pereira 5 Februari 2023 18:30
    +1
    Wong lanang entuk kerja. Ing pigura, dheweke dijaluk nyritakake babagan awake dhewe:
    Aku wis nikah lan duwe anak lima ...
    - Apa maneh sing bisa ditindakake?

    Aku duwe pitakonan sing padha kanggo Roscosmos:
    - Nyritakake babagan sampeyan ...
    - Ya, kita njupuk film langsung ing roket karo Bibi Peresild, dicet roket ing "Khokhloma", saiki ing "Stalingrad" ...
    -Apa maneh sampeyan ngerti carane nindakake ...... We tegese arah papan?!
  11. Vyacheslav Ermolaev
    Vyacheslav Ermolaev 6 Februari 2023 07:04
    0
    Lan aku mikir yen jaman Ragozin wis ilang ing salawas-lawase. Ya, idiocy iku kanggo dangu.