Waja saka loro raja lan siji kaisar

152
Waja saka loro raja lan siji kaisar
Salah sawijining balai ksatria Museum Tentara ing Paris. Iku nyengsemaken, iku trep kanggo ndeleng wong, nanging amarga saka lokasi jendhela, iku meh mokal kanggo njupuk gambar, jendhela toko padhang banget.


Kandhanana:
"Wong jawata sing nganggo waja,
ora kudu gumunggung kaya wong
sing njupuk wong mati sawise kamenangan .

20 Para Raja 11:XNUMX

Artefak Museum. Materi sadurunge babagan rapat gaman lan waja saka sawetara museum sing misuwur ing donya, narik kawigaten para pamaca VO. Nanging ... kaya biasane, ana pitakonan: "Yagene sampeyan ora menehi, nanging ing ngendi? "Ing tembung, sampeyan bisa digunakake kanthi cepet, banjur sampeyan pengin luwih apik, lan liya-liyane tanpa pungkasan. Ing kasus apa wae, kepinginan pembaca minangka hukum kanggo penulis, lan yen mangkono, topik iki bakal diterusake.



Miturut cara, kita wis ngomong bab waja ksatria saka kapribaden misuwur individu, loro saka Metropolitan Museum ing New York lan Royal Arsenal ing Leeds, uga saka sawetara musium liyane, lan utamané ing Dresden Armory. Sawetara maca kasengsem karo waja Raja Prancis Francis I * saka Museum Tentara ing Paris lan ...

Saiki kita bakal pitutur marang kowe bab mau.

Armor Raja Francis I



Punika - Francis I ing waja saka Museum Tentara Paris

Dadi apa sing bisa dikandhakake babagan dheweke?

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing padha digawe ing 1539-1540. master Jörg Sausenhofer, wakil saka dinasti misuwur saka gunsmiths saka Augsburg. Waja kasebut ukurane gedhe banget: dhuwuré 2 mm, ambane 020 mm, lan boboté 830 kg. Dheweke direncanakake minangka hadiah kanggo Francis I saka Kaisar Romawi Suci Charles V kanggo ngurmati perdamaian "abadi" sabanjure sing ditindakake antarane dheweke lan Francis ing 20,6 ing Nice. Waja kasebut diprentahake marang Jörg Sausenhofer dening adhine Kaisar Charles V, Archduke Ferdinand von Habsburg (masa depan Kaisar Ferdinand I) ing taun 1538.


Waja padha, tampilan sisih

Ing taun 1539, Jorg tindak menyang Paris kanggo ngukur Raja Prancis. Nanging ora bisa nggawe waja iki kanthi cepet; butuh meh rong taun kanggo nggarap. Dadi, nalika padha siap ing November 1540, hubungan antarane kekaisaran lan Prancis rusak maneh, supaya Habsburgs ora ngirim hadiah kanggo Francis.


Tampilan mburi

Akibaté, waja iki digawe, nanging ing kawitan iku tau menyang Prancis. Miturut fashion taun-taun kasebut, iki minangka set kompleks, sing ing wektu sing padha dadi waja upacara, lan pertempuran, lan turnamen. Cetha yen waja iki nduweni kualitas paling dhuwur lan kanthi dekorasi sing paling sugih.


Tampilan ngarep

Ing pungkasan, waja kasebut teka ing kolektor waja lan senjata sing misuwur, Adipati Ferdinand saka Tyrol, sing disimpen ing kastil Ambras ing Innsbruck. Ing kono padha ditahan nganti Februari 1806, nalika wong Prancis njupuk set iki menyang Paris.

Mangkono, sawise 270 taun, kaadilan dibalèkaké, lan headset pungkasanipun tekan sawijining panggonan.


Lan iki breastplate!

Nanging Prancis, sepisanan, kelalen njupuk unsur tambahan waja (utamané, grandguard saka cuirass lan pad Pundhak kiwa, uga unsur dipindhah saka helem), lan padha tetep ing Innsbruck.

Sareh, bebarengan karo waja Francis, padha njupuk adoh waja saka jaran perang, kang ketoke jenderal Prancis sing mimpin iki "operasi", "cocog ing gaya." Nanging waja jaran diaktifake metu saka waja temen beda, sanajan karya padha Jörg Zauzenhofer, sing ing 1547 digawe kanggo Kaisar mangsa Ferdinand I.


Nakrupnik

Iki minangka petualangan waja, mung bioskop India nyata kanthi kembar pengganti.

Inggih, ing taun 1807, waja Raja Francis I, bebarengan karo sakumpulan waja jaran kanggo jaran Ferdinand I, dipamerake minangka "piala" ing Louvre, banjur ditransfer dhisik menyang Museum Artileri, lan banjur. menyang Museum Tentara, sing isih dipamerake.


Lan rincian sing ora biasa iki yaiku buntut buntut. Ana ing krupnik ing sadhuwure panggonan sing buntute jaran njedhul!

Miturut cara, nalika makam Francis I dibukak ing taun 1979, studi antropologi saka sisa-sisa dheweke nuduhake yen dhuwure 1,92-1,98 meter, yaiku, ing wektu iku dheweke pancen raksasa!

Armor Raja Henry VIII



Armor Raja Henry VIII saka Museum Seni Metropolitan ing New York

Kabeh wis dikenal ing comparison, supaya waja sabanjuré uga bakal waja raja, lan raja banget kondhang - Henry VIII ** (1509-1547).

Armors iki digawe ing Inggris ing bengkel Royal misuwur ing Greenwich. Sketsa kanggo perhiasan digandhengake karo Hans Holbein the Younger (1497–1543). Digawe watara 1527. Iki uga minangka armor Greenwich paling wiwitan sing isih urip, duwe sawetara rincian tambahan sing bisa diadaptasi kanggo digunakake ing pertempuran lan ing macem-macem jinis turnamen, yaiku, minangka salah sawijining set ksatria pisanan.


Spearheads kanggo turnamen ing tumbak landhep

Kajaba iku, engraving lan gilding ndadekake salah siji sing paling hiasan kabeh waja Greenwich. unsur replaceable saka waja iki wis wadi - breastplate (granguard) nguatake cuirass karo emphasis kanggo tumbak digunakake ing lapangan utawa ing turnamen equestrian; dikiataken sarung tangan kiwa utawa manifer, uga digunakake ing turnamen; lan sarung tangan lockable tengen kanggo turnamen equestrian karo pedhang.

A fitur banget mboten umum lan inovatif saka waja iki piring weteng, kang worn disambungake menyang dodo ing cuirass kanggo ngurangi bobot saka waja tiba ing pundak. Piring sing padha mung ana ing siji waja liyane sing digawe ing Greenwich kanggo Henry VIII ing taun 1540.


Tip kanggo "turnamen donya"

Dipercaya manawa waja iki digawe kanggo Henry VIII, nanging diwenehake marang duta besar Prancis Francois de la Tour d'Auvergne, Viscount Turenne, sing mimpin misi diplomatik ing London ing taun 1527.

Sawisé viscount mati ing taun 1532, waja kasebut diterusake menyang kancane Galio de Genouillac, master artileri gedhe lan ecuyère gedhe (master of riding) Prancis, saka turunane dheweke teka ing Museum Seni Metropolitan.

Ukuran: dhuwur total - 185,4 cm; bobot: 28,45 kg. Sumbangan dening William H. Riggs lan Yayasan Rogers 1919

Armor Kaisar Romawi Suci Ferdinand I



Spur Knight ing wektu Henry VIII

Lan pungkasanipun, waja pungkasan, lan uga saka Metropolitan Museum of Art.

Armor piring lengkap dirancang kanggo Kaisar Romawi Suci Ferdinand I (1503–1564) ing taun 1549. dhuwur waja 1 mm; bobot 702 kg. Yaiku, ora kaya Francis, kaisar iki katon kaya kurcaci, lan bebarengan, utawa luwih, bebarengan, padha katon kaya pasangan badut Pat lan Patachon.

Waja iki digawe dening tukang waja Nuremberg sing misuwur Kunz Lochner (1510-1567). Lochner nyipta sawetara set waja piring kanggo Kaisar Ferdinand lan putrane Archduke Maximilian (1527–1576) ing taun 1546–1550. lan armors iki sawetara sing paling.


Armor Kaisar Ferdinand I. Tampilan ngarep


Waja padha - tampilan mburi

Waja kasusun saka helm bourguignot-jinis, gorget, cuirass (breastplate lan backplate), bantalan Pundhak, cakram pangayoman ketiak (rondels), "pipa" kanggo tangan lengkap bantalan sikut lan sarung tangan tempur, codpiece, tassets (gaiters), dhengkul. bantalan lan legging karo sabaton.

Helm kasebut asale saka set sing beda.


Cuirass nggambarake Ibune Gusti Allah karo bayi Yesus ing tangane


Cuirass - tampilan mburi

Kabeh waja dihias kanthi ukiran sing ngemot motif agama. Ing cuirass ing ngarep ing dodo lengkap - gambar saka Ibuné Gusti Allah karo Yesus bayi ing tangan, dipigura dening ibu saka semangat, pola kembang lan gambar malaekat. Ing mburi ana gambar ukir saka cabang nyabrang lan geni, kang minangka referensi kanggo Ordo Golden Fleece. Lan ing sisih ndhuwur, St Peter (kanthi kunci) lan Rasul Paulus (karo pedhang) digambarake kanthi pola kembang, maneh, karo malaekat.


Ichthyocentaur. Iku amarga master ing wektu iku duwe fantasi tenan unbridled!

Kabeh bagean waja liyane uga diukir kanthi gaya sayur-sayuran. Ing mburi bantalan pundhak, gambar saka rong ichthyocentaurs diembos lan ditambah karo ukiran. Ing driji sikil sabaton, garudha kepala kekaisaran ing sangisore makutha digambarake. Ing salah siji saka slats saka rok wojo, tanggal Pabrik ukir - "1549".


Pancing tombak sing bisa dicopot saka desain sing rumit banget ...


Siku karo clempung ing wates

Kepemilikan armor iki kanggo Ferdinand I (1503-1564) dituduhake, pisanan, kanthi lambang heraldik ing kaos kaki: garudha kepala kaping pindho kekaisaran kanthi makutha kraton, sing nuduhake status Ferdinand. Piring bokong dihiasi karo lencana Ordo Golden Fleece, sawijining masyarakat ksatria elit, sing dadi anggota Ferdinand.

Armor kasebut ditampa minangka hadiah saka George D. Pratt ing taun 1933.


Sabaton driji sikil nganggo lambang

*Francis I - Raja Prancis wiwit tanggal 1 Januari 1515, putrane Count Charles saka Angouleme, seduluré Raja Louis XII lan Louise saka Savoy. Pendhiri saka cabang Angouleme saka Dinasti Valois. Pamrentahane ditandhani dening perang dawa karo Charles V saka Habsburg lan ngrembaka ing Renaissance Prancis.

**Henry VIII - Raja Inggris wiwit tanggal 22 April 1509, misuwur amarga nem perkawinan lan konflik karo Paus Clement VII, sing mimpin Henry miwiti Reformasi Inggris, sing misahake Gréja Anglikan saka otoritas kepausan.

***Ferdinand I (1503-1564) - Kaisar Kakaisaran Romawi Suci, Adipati Agung Austria, adhine Charles V. Lair ing Alcala de Henares (Spanyol) tanggal 10 Maret 1503. Ing taun 1521, Charles V nunjuk Ferdinand minangka wakil raja ing Jerman. Ing taun 1526, sawisé séda Raja Lajos II saka Bohemia lan Hongaria ing perang karo wong Turki ing Mohacs, Ferdinand, nikah karo adhine, kapilih dadi raja Republik Ceko lan Hongaria, lan wiwit taun 1556 (resmi saka 1558) dadi raja. kaisar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

152 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    11 Februari 2023 04:36
    Dear Vyacheslav, matur nuwun kanthi sanget kanggo nerusake siklus!
    Ngapunten kula generously kanggo komentar off-topik, nanging yen sampeyan ngerti, sampeyan bisa njlèntrèhaké sedhela carane katon sawise kabeh kamulyan iki ing wektu sing, karo apa lan carane ngresiki?
    Carane akeh aku ngujo foto waja, supaya akeh ora ninggalake pikiran sing ora ana ngambah teyeng ing wong-wong mau, lan uga ora ngambah pangolahan abrasive. Kanthi helm tembaga antik, kabeh wis cetha, padha ora kaancam dening teyeng, nanging banjur baja?
    Lan ya, yen sampeyan ngerti, banjur kandhanana apa jenis baja sing biasane digunakake ing kana?
    Inggih, yen sampeyan duwe cukup materi kanggo artikel lengkap babagan topik kasebut, mula matur nuwun kanthi tulus yen sampeyan nulis. Mugi sing ora mung aku kasengsem ing masalah praktis kuwi, lan akeh bakal kasengsem.
    1. + 18
      11 Februari 2023 06:36
      Halo, Kanca! Nuwun sewu, kula saged ngaturaken salam malih, kula remen sanget - punika ngilingaken kula ing jaman biyen:
      Halo sobat ambyar!
      Nanging apa masalah karo nyimpen koleksi? Apa sampeyan wis nyoba (meh ngandika: karo bledug) karo lilin (luwih apik tawon)? Ya, ing dina iku ana akeh cara, supaya penulis pitutur marang kowe - padha bakal nindakake luwih apik, kita ora bakal njupuk roti saka wong-wong mau. Lan umume, cara paling apik kanggo njaga waja utuh lan utuh iku squire apik, hardworking lan conscientious. nglirik
      1. +7
        11 Februari 2023 07:00
        Quote: ora siji
        Umumé, cara paling apik kanggo njaga waja kanthi aman lan apik yaiku squire sing apik, sregep lan sregep.

        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      2. + 14
        11 Februari 2023 08:43
        Всем Привет!
        Halo, Kanca! Nuwun sewu, kula saged ngaturaken salam malih, kula remen sanget - punika ngilingaken kula ing jaman biyen:

        Aku ngerti nostalgia Kamradov, lan aku nganggep iki norma. 28 taun nganggo seragam lan ora ngerteni perawatan liyane, mung kanthi jeneng lan patronymic utawa pangkat. Senajan mutiara kaya, "kanca letnan" periodik krungu.
        Nanging, banding "kanca" duwe sejarah sing luwih dawa ing patronymic kita.

        1. +6
          11 Februari 2023 09:09
          Nanging, banding "kanca" duwe sejarah sing luwih dawa ing patronymic kita.
          Ing pungkasan Republik Ingushetia, ana posisi - "menteri kanca"
        2. +5
          11 Februari 2023 12:45
          Nanging, banding "kanca" duwe sejarah sing luwih dawa ing patronymic kita.

          Hello everyone, lan sampeyan, Vladislav, hello! ombenan
          Njlentrehake babagan foto "kanca", mangga. Apa iki jenis lancer domestik?
          1. +9
            11 Februari 2023 13:35
            Quote: Pane Kohanku
            Apa iki jenis lancer domestik?

            Ing resimen lancers, kavaleri nganti 1808 dipérang dadi * comrades * karo puncak, lan "pangkat" karo carbine. keprungu
          2. +8
            11 Februari 2023 13:47
            ,,,

            Ing taun 1797, iki mutusaké kanggo mbentuk resimen Pinsk sepuluh-skuadron. iki,
            Nanging, ora kawujud, nanging ing taun sing padha diumumake pambentukan resimen kavaleri Lithuania-Tatar, staf sing disetujoni dening Paling Tinggi tanggal 9 Juni 1797. Agustus taun sing padha diumumake.
            èlmu pambentukan resimen kavaleri Polandia "ing basis saka Tatar sing mentas diadegaké". Loro-lorone resimen kasebut nduweni komposisi 10 skuadron, kanthi gunggunge pangkat non-pejuang 1168 wong. Recruitment njupuk Panggonan dening wong free ing
            kanthi sukarela, kanthi kapitulasi (yaiku kahanan) sing ditandatangani kanggo 5,10, 15 utawa XNUMX taun. Lithuania-Ta-
            resimen Tara dijupuk dening
            wadhah Cagak, Polandia - biasane Cagak nanging ora Watesan ing
            bangsa utawa panggonan
            ora ana lair.
            Nalika mbentuk resimen, dheweke nyoba maksimal
            netepi tradhisi negara-negara Polandia lawas supaya bisa nggawe kahanan sing akrab kanggo para imigran saka Polandia
            layanan. Pangkat tempur ngisor duwe jeneng Polandia:
            sersan disebut gubernur, quartermasters -
            pangkat lan file sub-deputi
            - kanca pangkat. Ing jajaran, kanca-kanca nggawe baris pisanan, ana babagan puncak paduan suara-
            evkami (vanes cuaca), rangking sing nomer loro
            pangkat padha gegaman
            bedhil (kajaba iku
            liyane duwe pistol). Seragam resimen ekuestrian padha karo wong Polandia.
            Nalika ditampa kanggo layanan, komandan skuadron ngetokake kanca
            kanggo uniforming piyambak minangka pangkat, 75 rubles, liyane 60 kanggo jaran.

            Nalika pambentukan resimen kavaleri Lithuania-Tatar Polandia
            padha dumunung ing tapel wates kulon Rusia, ngendi padha nindakake layanan outpost.
            1. +7
              11 Februari 2023 14:06
              Kutipan saka bubalik
              ngendi padha nindakake layanan outpost.

              Jawaban lengkap sing apik. hi
            2. +7
              11 Februari 2023 14:19
              3x3zsave ( anton):
              Nanging, banding "kanca" nduweni sejarah sing luwih dawa.

              Companion (Pol. Towarzysz Pol. [tɔˈvaʐɨʂ] (ngrungokake)), jamak: towarzysze) iku perwira kavaleri junior utawa perwira ksatria ing tentara Persemakmuran wiwit abad kaping 16 nganti runtuh ing taun 1794.
          3. +8
            11 Februari 2023 16:06
            Iku ala sing ora ana "lonceng", wong lanang wis menehi jawaban ing urutan gedhene ditambahi saka aku bisa! Matur nuwun Sergey, Dmitry lan Phil !!!
            1. +5
              11 Februari 2023 16:38
              Quote: Kote Pane Kokhanka
              Matur nuwun Phil!!!

              Vladislav!
              Aku nulis saka karya, mulane cendhak, padha kebak karya, setan! ngguyu
              Lan wong lanang pancen apik tenan! apik
          4. +7
            11 Februari 2023 20:10
            Quote: Pane Kohanku
            Apa iki jenis lancer domestik?

            Ora persis domestik
            Nalika, sawise divisi saka Persemakmuran, padha wiwit masang gentry Lithuania kanggo sabab, khusus kanggo wong-wong mau, padha nggawa ing resimen uhlan karo rangking tradisional kanggo panggonan sing.
            Umumé, "kanca" yaiku priyayi enom (priyantun) sing mlebu dinas ing resimen lancer minangka pangkat sing luwih murah, nganti tekan pangkat perwira.
            Ing liyane saka resimen saka RIA analog saka judhul iki "junker", lan mengko "sukarelawan".
            Miturut cara, prawan kavaleri misuwur Nadezhda Durova, nalika njabat ing Regimen Horse-Polish Lancers, mung "kanca".
    2. +9
      11 Februari 2023 06:59
      Pitakonan sing menarik! Matur nuwun! Ana sing saiki... Sampeyan kudu nggoleki. Nanging, aku wedi yen istilah "baja karbon rendah" utawa "wesi rendah karbon" ora bakal jelas (lan informatif) kanggo sampeyan, lan aku ora ngerti babagan iki. Yaiku, sampeyan kudu nulis terjemahan harfiah, lan iki mesthi mbebayani. Nanging aku bakal nyoba. Lan padha ora Rusty amarga padha ma ... karo lenga linseed karo kain suede alus.
      1. + 10
        11 Februari 2023 09:00
        Salah siji cara kanggo ngreksa waja yaiku bluing. Potongan bata sing paling gampang lan paling umum, disusul pelumasan karo biji rami utawa lenga zaitun utawa lemak. Saka penasaran (sanajan iki mung ditrapake kanggo chain mail) - nggunakake tong minyak wedhi. Reenactors ujar manawa tong minyak diisi kaping telune karo pasir kali, bagean logam utawa surat rantai ditambahake. Padha nutup tutup lan muter tong minyak. Kadhangkala kanthi bantuan tali ing log miring.
        Kanthi waja tembaga lan tembaga, uga ana alangan. Kanggo menehi warna saka emas nganti salaka lan polishing, beets, bawang (bulbs) lan wortel digunakake.
        Topik kasebut cukup ekstensif lan menarik!
        1. +7
          11 Februari 2023 09:07
          Kanthi linen - pilihan sing paling apik. Iku cepet garing lan menehi film tahan nyandhang.
          1. +5
            11 Februari 2023 12:05
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Kanthi linen - pilihan sing paling apik. Iku cepet garing lan menehi film tahan nyandhang.

            Geografi spesifik! Contone, kenapa wong asli Sisilia kudu nggunakake balaclava wol lan felt yen ana "segara" spons ing segara. Wong Chuvash, Mordovians, lan Zyrians uga padha, nggunakake lumut kasedhiya ing burlap.
        2. + 12
          11 Februari 2023 09:14
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          Salah siji cara kanggo ngreksa waja yaiku burnishing.

          Ing mratelakake panemume, bluing logam wiwit digunakake luwih saka periode diterangake ing artikel. Tinning - lapisan baja kanthi lapisan tipis timah - cara perlindungan iki wis dikenal wiwit jaman kuna. Cara sing paling apik kanggo nglindhungi logam saka korosi yaiku kanthi kerep nyusup, kaya asu lanang ngusir cychky ... nglirik
          1. +5
            11 Februari 2023 12:11
            Thermal muncul, mung ing pungkasan abad 15-16. Sawetara ahli sejarah metalurgi percaya yen iki minangka efek samping saka gilding.
        3. +5
          11 Februari 2023 14:43
          sugeng siang sedaya
          Langsung inspirasi eseman
          Kenapa sampeyan kista Saska? Yakhshi sumunar. Nggodhog lemak domba? (karo)
        4. +5
          11 Februari 2023 21:45
          Sampeyan ora bakal meri para reenactor. Iku angel kanggo muter tong minyak wedhi.
          Nanging kanthi serius, cara iki isih urip nganti saiki. Iki digunakake kanggo pangolahan abrasive saka bagean saka wangun Komplek. Drum tumpeng -

          jinis paling prasaja saka peralatan, kang drum silinder disambungake menyang motor listrik sing nguripake iku.
          Kanggo pangolahan, abrasive lan produk dimuat menyang drum. Pangolahan bahan dumadi amarga gerakan konstan bahan kerja ing medium abrasive sajrone rotasi wadhah. Biasane casting dibuwang. Utawa, minangka conto kanggo situs, padha wisuh cangkang nalika reluding ing ngarep. Alami luwih cilik.
          1. +1
            11 Februari 2023 22:35
            Iku luwih gampang kanggo njupuk mixer beton - asil padha.
      2. +4
        11 Februari 2023 09:14
        ... Aku ngerti iki ala. Yaiku, sampeyan kudu nulis terjemahan harfiah ...

        A "terjemahan literal" saka materi technical Highly specialized dening non-spesialis biasane ndadékaké kanggo asil paling ranyono, kang adoh saka positif.
        Kajaba iku, kudu digatekake yen kanggo mangerteni masalah kasebut, paling sethithik digression singkat menyang teknologi produksi baja sing digunakake ing wektu lan panggonan kasebut, ing kasus iki abad XV - XVI, banget dikarepake. Lan kabeh iki, njupuk menyang akun kasunyatan sing artikel ora ditulis kanggo metallurgists, kudu "dipopulerkan" lan presented ing basa dingerteni.
        Minangka kanggo kula, yen penulis mutusaké kanggo nulis artikel kuwi, banjur, pisanan, iku perlu kanggo ndarbeni kamus cocok, contone, "The English-Russian Metallurgical Dictionary", penulis Perlov N.I., Isteev A.Ts., Tyurin. V.A., lan kapindho, kanggo nggoleki reviewer qualified sing bakal "ngira-ngira lan mbenerake". Amarga popularitas publikasi penulis iki, bisa uga salah sawijining pembaca bakal setuju karo peran iki.
        1. +3
          11 Februari 2023 09:30
          Amarga popularitas publikasi penulis iki, bisa uga salah sawijining pembaca bakal setuju karo peran iki.
          Apa sampeyan bakal njupuk?
          1. +3
            11 Februari 2023 09:38
            Aku ora mumpuni dadi reviewer. Kajaba iku, aku duwe syarat banget radikal kanggo kualitas publikasi.
            1. +3
              11 Februari 2023 09:44
              Mesakaké. Sawetara wong ngerti carane ngomong babagan perkara sing rumit.
              1. +5
                11 Februari 2023 09:54
                Sawetara wong ngerti carane ngomong babagan perkara sing rumit.

                Sing mesthi. Kanggo kula, ing babagan iki, conto Sergey Petrovich Kapitsa.
        2. +5
          11 Februari 2023 10:41
          Kutipan: Ruyter-57
          Amarga popularitas publikasi penulis iki, bisa uga salah sawijining pembaca bakal setuju karo peran iki.

          Setuju banget". Iku tetep sethitik: nulis lan golek reviewer.
          1. +3
            11 Februari 2023 11:13
            nulis lan golek reviewer
            Sing nomer loro yaiku sing utama. Kanggo sembarang reviewer potensial cukup rightly takon: apa "roti" bakal aku?
            1. +2
              11 Februari 2023 13:41
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Lan apa "bun" sing bakal dakkandhani?

              Hukum 50%
            2. +5
              11 Februari 2023 14:20
              lan apa "buns" bakal aku

              Panguwasa, pakurmatan lan pakurmatan. Ora kabeh diukur nganggo logam nistha. Miturut cara, "panguwasa" lokal durung kepengin dadi misuwur.
          2. +3
            11 Februari 2023 14:18
            Ora akeh sing isih ana: nulis lan golek reviewer

            Tulis. Ora mungkin proses iki bakal cepet, yen ditindakake kanthi serius. Mungkin ing wektu iki reviewer bakal diwasa. Dalan bakal dikuwasani dening sing mlaku. Aku bisa ngomong karo kapercayan sing meh ora ana artikel pantes basa Rusia ing bahan waja abad tengahan. Mulane, yen sampeyan begja, sampeyan bisa "mudhun ing sajarah."
            1. +2
              11 Februari 2023 16:57
              Kutipan: Ruyter-57
              meh ora ana informasi babagan bahan waja abad pertengahan.

              Aku wong ngerti mung siji buku (!) Babagan metallography waja Western. Sing ana ing arsenal La Valletta ing Malta. Kepengin entuk, ora entuk ...
      3. +2
        12 Februari 2023 02:29
        Kutipan saka kaliber
        Pitakonan sing menarik! Matur nuwun! Ana sing saiki... Sampeyan kudu nggoleki.

        Kita bakal ngenteni suwene.
        Kutipan saka kaliber
        Nanging, aku wedi yen istilah "baja karbon rendah" utawa "wesi rendah karbon" ora bakal jelas banget kanggo sampeyan (lan informatif)

        Aku ngerti istilah kasebut langsung, ing institut aku sinau ilmu material lan sawetara disiplin liyane, kanthi cara siji utawa liyane sing ana gandhengane karo sifat logam, saliyane.
        Kutipan saka kaliber
        Aku ala iki. Yaiku, sampeyan kudu nulis terjemahan harfiah, lan iki mesthi mbebayani. Nanging aku bakal nyoba

        Mail kanggo pakurmatan kanggo nyedhiyani disinterested kabeh pitulungan bisa.
        Kutipan saka kaliber
        ora teyeng amarga wis digosok nganggo ... lenga linseed karo kain chamois alus.

        Matur nuwun.
  2. + 10
    11 Februari 2023 05:12
    Pitakonan kanggo ahli: apa ana jejak karusakan ing waja turnamen? perang? Utawa kabeh wis dibalèkaké ing stasiun layanan lokal ing taun beda?
    1. + 15
      11 Februari 2023 06:23
      Pitakonan kanggo ahli
      Ora ahli, tinimbang saka tim "pemirsa", nanging aku bakal nyoba mangsuli.
      Apa ana tandha-tandha karusakan?
      Apa ora, "Aku duwe", lan ing macem-macem:
      Manca

      Produksi domestik
      Lan ana akeh replika, sampeyan kudu ndeleng pratandha, kabeh kudu ditulis ing teori ..
      1. + 10
        11 Februari 2023 07:24
        Inggih, punika senjata api. Lan turnamen dents, goresan tetep?
        1. + 14
          11 Februari 2023 08:16
          Ah, nuwun sewu, aku ora duwe iki. Nah, sawise kabeh turnamen iki, aku dhewe bakal nyerahake armor kanggo ndandani, uga, aja nganti kusut, sawise kabeh.. Kepiye sampeyan seneng karo versi kasebut? waja turnamen rusak Apa kudu putu gumunggung: "Nanging dent iki kiwa kanggo kula dening raja piyambak, lan iki carane padha tamparan kula ing Orleans, Aku elinga, wis sparks saka mripatku."
          1. + 11
            11 Februari 2023 09:19
            Ya, sawise kabeh turnamen iki, aku dhewe bakal nyerahake waja kanggo ndandani,
            Umumé, iku dadi, amarga waja, iku biaya dhuwit! Lan akeh ...
    2. + 17
      11 Februari 2023 06:23
      Utawa kabeh wis dibalèkaké ing stasiun layanan lokal ing taun beda?
      "Bodywork ing waja, saka sembarang kerumitan. 10 grotrois / unsur. Anggota saka kraton lan veteran perang salib - diskon!
      Alamat: Paris, emb. Templar, omah kanthi menara, mlebu saka pekarangan.")))
      1. +5
        11 Februari 2023 12:15
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Utawa kabeh wis dibalèkaké ing stasiun layanan lokal ing taun beda?
        "Bodywork ing waja, saka sembarang kerumitan. 10 grotrois / unsur. Anggota saka kraton lan veteran perang salib - diskon!
        Alamat: Paris, emb. Templar, omah kanthi menara, mlebu saka pekarangan.")))

        Ya, "Moors lan Saracen liyane, aja ngganggu"! ngguyu
        Kancaku, kowe ayu, senajan jenggot, nanging kowe iso wae!! Sayange, aku ora bisa ngetung ing "sapi" utawa kosok balene.
        1. +6
          11 Februari 2023 16:32
          "Bodywork ing waja, saka kerumitan apa wae.

  3. + 12
    11 Februari 2023 06:08
    Sawisé Viscount mati ing taun 1532, waja kasebut diterusaké marang kancané Galio de Genouillac, Grand Master of Artillery lan Grand Écuyère (master of horsemanship) Prancis.
    Lan maneh kesulitan terjemahan ...
    The Great Ecuer dudu "master of riding", iku "stableman gedhe", yaiku, wong sing ngurus kandhang kraton ing saindhenging kerajaan (nanging dudu kraton). Posisi grand ecuér minangka bagéan saka lembaga perwira senior mahkota, sing pondasi dilebokake dening Louis VIII ing paruh pertama abad kaping XNUMX. Saliyane ngatur kandhang kraton, jabatan kasebut uga nduweni tugas liyane, kalebu nggawa pedhang kraton nalika upacara, sing ana hubungane karo gelar jabatan kasebut kadhangkala disebut "Squire Agung", sing, ing prinsip, kanthi etimologis. kabenerake.
    Ngrujuk langsung menyang Galio de Genouillac, bisa dicathet menawa dheweke pancen nyekel posisi Grand Ecuer wiwit taun 1526 nganti 1546.
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    1. +8
      11 Februari 2023 07:02
      Kutipan saka: 3x3zsave
      "master of riding", iki "stableman gedhe",

      Matur suwun!
      1. +7
        11 Februari 2023 07:28
        Hubungi kita!
        Ora angel bingung karo istilah sejarah sing duwe oyot "ecu". Menapa malih, ing Perancis modern "écuyer" punika saestu "rider".
  4. + 15
    11 Februari 2023 06:35
    Cuirass nggambarake Ibune Gusti Allah karo bayi Yesus ing tangane

    Cuirass - tampilan mburi

    Iku ngelingake aku soko ... eseman


    eseman
    1. + 16
      11 Februari 2023 06:46
      Asosiasi super! Ana uga pitakonan babagan endi cuirasses iki sing paling apik nglindhungi pemilike ngguyu
      1. +5
        11 Februari 2023 18:11
        Quote: ora siji
        luwih becik nglindhungi pemilike

        * Lan ing dodo kiwa ana profil Stalin, lan ing sisih tengen Marinka kanthi pasuryan lengkap .... * (c) keprungu
        1. +6
          11 Februari 2023 22:13
          Agsburg gunsmiths ing dina iku nyanyi rada beda:
          Lan ing dodo kiwa ana profil Habsburg, lan ing sisih tengen Malvinka ing pasuryan lengkap. eseman
          1. +5
            11 Februari 2023 22:37
            Kutipan: Richard
            pasuryan lengkap

            Ana kapercayan sing kaya ngono ing antarane para narapidana ing taun-taun kasebut, yaiku.* Lan ing bangku ireng, lan ing dermaga para terdakwa .... * (c).
            Dima, Halo! Sugeng rawuh, nggih!
          2. +4
            11 Februari 2023 22:41
            Kutipan: Richard
            Profil Habsburg,

            Prentah: aja nembak ing Habsburg! Ora preduli saka rai lan ing ngendi papan kasebut. Pesenan iki ditrapake kanggo wong wadon.
  5. + 14
    11 Februari 2023 06:38
    Dear Vyacheslav, matur nuwun kanthi sanget kanggo nerusake siklus!
    Ayo
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    melu!
    1. + 11
      11 Februari 2023 07:04
      Quote: ora siji
      melu!

      Pungkasan, wong pengin ndeleng waja Louis - supaya padha ndeleng ... + plus saperangan liyane kanggo comparison.
  6. + 15
    11 Februari 2023 06:59


    Kenapa chanfron duwe pin sing cetha? Apa senjata jaran supaya jaran bisa "bokong" utawa mung unsur desain? matur nuwun
    1. + 14
      11 Februari 2023 08:07
      Iku tansah menarik, banget. ) Kanggo kaendahan, sanadyan, "Aku iku" ©
    2. + 13
      11 Februari 2023 09:08
      Senjata jaran - hooves lan untu, meh ora ana gunane ing perang kasebut. Lan pin iki - temenan miring ing sangisore unicorn - kewan sing dihormati nalika iku.
    3. + 12
      11 Februari 2023 09:19
      Kenapa chanfron duwe pin sing cetha? Apa senjata jaran supaya jaran bisa "bokong" utawa mung unsur desain? matur nuwun

      Unsur hiasan, nanging sacara psikologis kaya pseudo-unicorn, bisa dadi jerami pungkasan ing stabilitas emosi saka infantri.
      Miturut cara, jaran dilatih kanggo perang, nanging ora nganggo sungu, nanging nganggo hooves (karo tapal kuda tempur) lan cokotan.

      1. +7
        11 Februari 2023 09:28
        Sobat! Foto sing disedhiyakake ora luwih saka "ban studded"!
        1. +7
          11 Februari 2023 10:55
          Aku ngerti Anton. Sayange, aku ora bisa nemokake gambar lan foto tapal kuda ksatria pertempuran ing Internet. Cut mati saka perpustakaan kanggo wektu iki, ing kutha.
          1. +6
            11 Februari 2023 15:38
            ksatria tapal kuda perang

            sugeng sonten. Gojag-gajeg ora iku kategori kapisah, tapal kuda ksatria tempur
    4. +6
      11 Februari 2023 09:31
      Kenapa chanfron duwe pin sing cetha? Apa senjata jaran supaya jaran bisa "bokong" utawa mung unsur desain?

      Unsur hiasan murni iki diarani rondel. Allegory kanggo unicorn.
      1. +4
        11 Februari 2023 14:46
        Rondelle (rondelle Prancis "bunder") minangka tameng sing nutupi ketiak wong sing nganggo tangan.
        1. +2
          11 Februari 2023 14:56
          Ivan Ivanovich, sadurunge nulis, sampeyan kudu nggawe kabiasaan maca. Paling ora Kamus Knighthood lan Ksatria Abad Pertengahan. Ing kana sampeyan bakal nemokake akeh perkara anyar kanggo sampeyan, kalebu kasunyatan manawa istilah "rondel" duwe sawetara makna. Kajaba iku, iku uga keris.
          1. +5
            11 Februari 2023 17:51
            Oh, nuwun sewu, aku ora ngerti, yaiku, aku nulis sing salah?
            1. +1
              12 Februari 2023 14:09
              Mula aku ora ngenteni wangsulan. Kok akeh mentor snobbery? Apa bisa nulis komentar ing kene mung sawise nampa gelar doktor lan sadurunge maca perpustakaan monograf ing basa asli? Utawa aku wani komentar ing komentar? Aku ora ngerti yen ana kasta komentator sing ora bisa dicekel (disilangake).
        2. +1
          12 Februari 2023 21:47
          Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
          iki tameng sing nutupi kelek wong lanang.

          Sejatine tameng iki diarani besagyu. A rondel mung nalika iku babak. Nanging ora tansah bunder. Rondel uga minangka keris sing populer.
          1. 0
            13 Februari 2023 08:45
            Matur nuwun kanggo tambahan. Pranyata rondel luwih saka istilah deskriptif. Banjur sungu ing bathuk waja jaran uga kudu duwe jeneng dhewe yen wangune beda karo bagean bunder? Ana uga polyhedrons lan ana wangun bengkong.
    5. +2
      11 Februari 2023 10:21
      Aku iki butting ing tingkat "apa tank," "cart kanggo mriem", utawa liyane?"
      1. +7
        11 Februari 2023 11:16
        ... utawa liyane?

        Anton, sugeng enjing!
        A sethitik metu saka topik. Aku ngomong babagan lindhu 1348. Sampeyan takon apa aku ngerti babagan lindhu iki, aku mangsuli, nanging saka reaksi sampeyan aku ngerti yen ora ana papan.
        Ya, ora mung ing Gobi, nanging uga ing Eropah, ana lindhu bencana ing taun-taun kasebut, kaya sing dicritakake dening penulis sejarah Florentine Giovanni Villani. Babad-babad kasebut kanthi tepat nandhani wiwitan apa sing bakal diarani para sejarawan minangka Jaman Gelap Anyar ing Eropa, lan kaya-kaya wiwit kedadeyan kasebut - respon preemptive kanggo bencana alam sing bakal teka - tanggapan kanthi bentuk bangkrut para bankir Florentine sing ngluncurake krisis finansial global, ngiringi krisis politik ing Florence, Perang Satus Taun pecah ... Kangge, bencana alam nyebabake epidemi wabah, minangka akibat saka Villani piyambak tilar donya.
        Ing kasunyatan, minangka nderek saka surat pribadi, lindhu Eropah wiwit ing Februari 1347, nanging, ketoke, iku gained kekuatan nyata ing 1348.
        1. +2
          11 Februari 2023 14:33
          lindhu Eropah wiwit ing Februari 1347, nanging, ketoke, iku gained kekuatan nyata ing 1348.

          Ing taun 1347 ora ana lindhu ing Eropah. Lindhu 1348 minangka salah sawijining sing paling "didokumentasikan". Luwih saka 100 sumber kontemporer kanggo acara kasebut.
          1. +6
            11 Februari 2023 16:08
            Chronicler Villani:
            ... supaya ora nyimpang saka bebener ing presentasi kita, kita bakal kalebu salinan surat sing dikirim saka Udine dening pedagang Florentine sing bisa dipercaya. Surat kasebut tanggal Februari 1347 ...

            Ing ngisor iki kutipan saka serat sing dipetik dening Villani:
            "Sampeyan mbokmenawa wis krungu akeh lindhu mbebayani sing kedadeyan ing wilayah kasebut lan nyebabake cilaka gedhe. 25 Januari 1348 Gusti kita, miturut petungan pasamuwan Romawi, lan miturut kita, saka Annunciation of the Ever-Virgin. saka 1347, ing dina konversi St. Paul, ana , ing wolung jam seprapat sawise sore utawa ing jam lima esuk, ana lindhu kuat ... "

            Inggih, iku carane padha ngetung taun.
            Lan komet katon sadurunge, liwati lan nggawa kabeh misfortunes sakteruse ora kaetung. Mangkono uga saiki. Mung kita, sing saiki, khusus, ijo.
            1. +3
              11 Februari 2023 17:18
              Quote: depresi
              Mung kita, sing saiki, khusus, ijo.

              Lyudmila Yakovlevna! Wis meh sore! Wis peteng ing Moskow. Lan apa jenis komet sing saiki? Ya, malah ijo? Sampeyan bisa ing liyane rinci, digunakake ngerti karo chores pabrik iki, piye wae dening .... whistled. recourse
              1. +3
                11 Februari 2023 17:52
                Lan komet apa sing saiki? Ya, malah ijo?

                Sugeng sonten, Sergey Vladimirovich!
                Ing awal Februari, komet ijo cilik (sing ora biasa) ngliwati kita. Lan piye wae ing pers, dheweke cepet-cepet mandheg. Ketoke, supaya ora mimpin wong menyang pergaulan ala. Lan dening tumindak dosa aku succumbed kanggo swasana ati umum, lan banjur minangka hit - komet! Komet! Iki tegese cataclysms lan perang ... Pendekatan tamu angkasa wis nggawa perang, lan penerbangan ing jarak minimal saka Bumi wis nggawa lindhu. Lan iku kabeh guesswork. Inggih, Wewelak - mesthi bakal, minangka mundak akeh. Uga bakal ana laporan babagan wabah lan perjuangan heroik nglawan dheweke.
                Punika referensi cethek kanggo komet:
                Ing wayah wengi tanggal 1 Fèbruari, komet ijo langka sing resmi dijenengi C/2022 E3 nggawe pendekatan paling cedhak karo Bumi kanggo pisanan ing 50 taun. Dumunung kira-kira 000 yuta km saka planet kita.
                1. +3
                  11 Februari 2023 18:03
                  Quote: depresi
                  Lan piye wae ing pers, dheweke cepet-cepet mandheg. Ketoke, supaya ora mimpin wong menyang pergaulan ala.

                  Dear Lyudmila Yakovlevna! Aku wedi yen ora ijo lan macem-macem komet sing disalahake kanggo masalah wong bumi. Lan dudu alien / ijo /, nanging awake dhewe ... bisik-bisik lan pedunung sing ora bisa ditebak ing planet kita sing ayu. tingkat malah mudhun saben taun.Sapa sing bisa disebut ora mung Agung, nanging pimpinan normal negarane?Sapa?
            2. +3
              11 Februari 2023 17:21
              Mung kita, sing saiki, khusus, ijo.
              Lan warata?
              1. +3
                11 Februari 2023 17:41
                Kutipan saka: 3x3zsave
                warata

                Lyudmila Yakovlevna nyiapake jawaban.
                Sugeng Anton!
                Komet apa iku? Aku ora ngerti babar pisan.
                * Sisik. Lan tiba ing meja .... * (s)
                1. +3
                  11 Februari 2023 17:56
                  Sugeng rawuh, Sergey!
                  Pitakonan "kaliwat kasir", Lyudmila Yakovlevna tanggung jawab kanggo astrologi, alkimia lan cryptozoology lan Moomit liyane.
                  "Bubar iki aku krungu ing ngendi wae,
                  Sing ana komet bakal teka
                  Lan banjur kita kabeh bakal mati "(c)
                  1. +3
                    11 Februari 2023 18:06
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    Lyudmila Yakovlevna.

                    Lyudmila Yakovlevna sing paling ditresnani nggawe latar mburi komunikasi sing ramah. Sergey wiwit katon! Kang "Bubalik *.
              2. +3
                11 Februari 2023 17:52
                Kutipan saka: 3x3zsave
                warata?


                *Lan apa sing kudu dirungokake ing Moskow?.....*
              3. +3
                11 Februari 2023 17:58
                Lan warata?

                Seneng, Anton? )))
                Sampeyan bisa, mesthi, ngrembug wangune nggunakake macem-macem tokoh stereometric, nanging makna bayi iki ora ing wangun, nanging ing tampilan saka wong.
                1. +3
                  11 Februari 2023 18:07
                  Seneng, Anton? )))
                  Ottozh!!! Teori konspirasi ing Panjenengan, Lyudmila Yakovlevna, kinerja sparkling!
                2. +2
                  11 Februari 2023 18:21
                  Quote: depresi
                  Seneng, Anton? )))

                  Ayo padha seneng-seneng. Kanggo? Nanging, nglawan latar mburi kasunyatan sing surem, kita nyoba supaya ora tiba ing jurang keputusasaan. Apa kita bakal tiba? Kranty lan kirdyk.
                3. +2
                  11 Februari 2023 19:33
                  Quote: depresi
                  katon kanggo wong.

                  Sampeyan ngerti? Saiki * Mosfilm. Koleksi Emas. * Ana * Ironi Nasib. *, Aku katon / Aku ora nemtokake! /, nanging? Gusti! Nah, apa lan apa kekurangane wong Soviet, huh? Apa "Tahun 91?!?! Ing wulan Agustus sing kurang ajar? Apa sing kita entuk bali? Apa sing kita entuk? Apa sing kita entuk, jelas. Nanging?
                  Siji bab sing jelas. Kita ilang Hockey sing apik, lan entuk * sing duwe Ordo Kehormatan *, kanthi layang cilik ing prinsip !!! Roma Rotenberg. Pelatih kepala !!!! St. Petersburg * SKA * lan mesthine sing nggawe *Mesin Abang*!?!?Lan sapa iku? Kanggo apa? Ya, nyatane yen iki wong pamrentah saiki. Ora apa sampeyan, nanging SAPA sing nggawe sampeyan. Pitakonan kanggo penulis? Kanggo spesialis iklan?
                  1. +2
                    11 Februari 2023 20:22
                    Kutipan: ArchiPhil
                    Pitakonan kanggo penulis? Kanggo spesialis pariwara?

                    Aku entuk akeh avokado, gedhang, jeruk keprok, nanas, sosis krasan, kue, soba, salmon, halibut ... plus kesempatan kanggo pindhah menyang ngendi wae. Aku ora peduli apa sing digayuh wong liya.
                    1. +4
                      11 Februari 2023 20:45
                      Kutipan saka kaliber
                      Aku entuk akeh avokado, pisang, jeruk keprok, nanas, sosis krasan, kue, soba, salmon, halibut ... plus kesempatan kanggo pindhah menyang ngendi wae.

                      Apa pancen ora kedadeyan? Ing Uni? Kejaba woh alpukat sing eksotis.
                      Kutipan saka kaliber
                      sosis buatan sendiri,

                      Sapa sing kepengin nglakoni. Ora?
                      Kutipan saka kaliber
                      lunga menyang ngendi wae.

                      Kanthi pitakonan iki, mesthine luwih menarik. Nanging? Sampeyan duwe dhuwit kanggo bisnis iki. Lan wolung puluh persen populasi? Hukum Pareto?
                      Kutipan saka kaliber
                      Aku ora peduli apa sing digayuh wong liya.

                      Sampeyan ora bisa mbantah. Kepiye carane ditulis ing kono? * Kanggo saben wong dhewe. *?
                      1. +3
                        11 Februari 2023 20:51
                        Kutipan: ArchiPhil
                        "Sampeyan duwe dhuwit kanggo bisnis iki. Lan wolung puluh persen

                        Lan? Iku banget kamungkinan sing rauh padha ora bakal salah siji. ngguyu
                      2. +1
                        12 Februari 2023 09:24
                        Kutipan: ArchiPhil
                        Apa babagan wolung puluh persen populasi?

                        Lan dheweke kudu mandheg ngombe lan ngrokok lan dhuwit bakal katon!
                      3. 0
                        12 Februari 2023 21:43
                        Kutipan: ArchiPhil
                        soba,

                        Iku ora persis! Lan kabeh liyane. Lan tangerine mung ana ing pasar kanggo taun anyar ... Heck ana - "kanca saka buruh." Malah herring diarani "Obkomovsky ...."
                    2. +3
                      11 Februari 2023 21:48
                      Lha, panulise mesthi nampa kabeh iki, banjur dadi distributor khusus kanggo para aktivis partai, wong-wong kuwi tansah rukun ing pamarentah apa wae.
                      1. +3
                        11 Februari 2023 21:52
                        Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
                        kuwi miturut kekuwatan apa wae mesthi wis diatur kanthi apik.

                        Nanging iki dudu pitakonan kanggo penulis, nanging kanggo panguwasa.
                      2. +2
                        12 Februari 2023 09:25
                        Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
                        Lha, panulise mesthi nampa kabeh iki, banjur dadi distributor khusus kanggo para aktivis partai, wong-wong kuwi tansah rukun ing pamarentah apa wae.

                        Iki ora ana hubungane karo guru sejarah CPSU lan dosen lepas saka OK lan RK !!! Staff mung! Lan kita ara, sanajan kita nanggung beban kerja.!
                  2. +3
                    11 Februari 2023 20:47
                    Kanggo ringkesan komentar sampeyan, ternyata, kajaba ing USSR, dheweke ora manggon ing papan liya, lan urip ora ana.
                    Aku dhewe manggon ing USSR setengah saka uripku, ora paling awon. Nanging aku bakal pitutur marang kowe yen kabeh kasangsaran ing jaman kepungkur ora amarga ora ana sing bisa luwih apik tinimbang USSR, nanging amarga kapitalisme primitif isih ngrembaka ing reruntuhan, luwih-luwih kanthi ciri lokal. Mulane, minoritas "pas menyang pasar" ora nostalgia kanggo USSR. Iki minangka mayoritas mayoritas "ora cocog karo pasar", sing "ana" luwih apik. Utawa luwih gampang. Luwih gampang.
                    Conto sing jelas babagan kedadeyan nalika kabeh negara nyoba urip ing jaman kepungkur.
                    1. +2
                      11 Februari 2023 21:10
                      Kutipan: Ruyter-57
                      Kanggo ringkesan komentar sampeyan, ternyata, kajaba ing USSR, dheweke ora manggon ing papan liya, lan urip ora ana.

                      Ing cendhak, kita wis ilang luwih akeh tinimbang sing kita entuk. Dadi? Apa sing ilang. Perawatan medis sing apik. Ora? Pendidikan gratis sing apik banget, ora?
                      Kutipan: Ruyter-57
                      Aku dhewe manggon ing USSR setengah saka uripku, ora paling awon. Nanging aku bakal pitutur marang kowe yen kabeh kasangsaran ing jaman kepungkur ora amarga ora ana sing bisa luwih apik tinimbang USSR, nanging amarga kapitalisme primitif isih ngrembaka ing reruntuhan, luwih-luwih kanthi ciri lokal.

                      Pitakonan Lan nalika fase * kapitalisme primitif ing Federasi Rusia * bakal rampung ??
                      Kutipan: Ruyter-57
                      Conto sing jelas babagan kedadeyan nalika kabeh negara nyoba urip ing jaman kepungkur.

                      Iki amarga ana pitakonan, apa ana masa depan negara kita sing duwe rezim ...? keprungu
                      Babagan hoki, kita bisa ... ijol-ijolan pendapat. hi
                      Aku lali sebutno *program sosial*.
                      1. +2
                        11 Februari 2023 22:15
                        Dadi? Apa sing wis ilang. Perawatan medis sing apik. Ora? Pendidikan gratis sing apik banget, ora?

                        Apa sampeyan mikir yen perawatan medis normal mung bisa ditindakake ing kahanan USSR? Aku bakal nguciwani sampeyan, lan kaping pindho. Kaping pisanan, ora mung ing USSR. Kapindho, ing USSR, mung kauntungan saka perawatan medis "kanggo wong" yaiku gratis. Motto "we treat for nothing - we treat for nothing" lair mung ing USSR. Aku ngerti iki pisanan nalika aku njaluk perawatan ing LSU - institusi medical lan sanatorium kanggo putra paling apik ing negara. Kanggo kabeh "rugi" liyane padha bener. Kabeh iki bisa ditindakake tanpa USSR. Lan luwih apik, lan kanthi sumber daya kaya sing diduweni negara - kaping pirang-pirang luwih apik. Nanging - tradhisi ora supaya! Apa sing arep ditindakake ing kene?
                      2. +3
                        11 Februari 2023 22:28
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Apa sampeyan mikir yen perawatan medis normal mung bisa ditindakake ing kahanan USSR?

                        Ya. Ing kahanan USSR. Kenapa? Iku negara sing berorientasi sosial. Dhuh Allah, nggih, sampeyan manggon ing kekuwatan iki nganti setengah urip? . Ora worth iku, bener. Dheweke ora ala.
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Kanggo kabeh "rugi" liyane padha bener. Kabeh iki bisa ditindakake tanpa USSR. LAN

                        Apa sampeyan duwe tanpa USSR? Tanpa dhuwit? Aku dudu * Tatra *, nanging aku uga dudu Penulis artikel. Aku ngadeg lan mlaku ing lemah.
                        Kutipan: Ruyter-57
                        . Lan luwih apik, lan kanthi sumber daya kaya sing diduweni negara - kaping pirang-pirang luwih apik. Nanging - tradhisi ora supaya! Apa sing arep sampeyan tindakake ing kene?

                        Kene, ya, aku setuju!
                      3. +3
                        11 Februari 2023 22:50
                        Apa sampeyan duwe tanpa USSR? Tanpa dhuwit?

                        Apa sampeyan wis krungu babagan asuransi kesehatan? Aku uga dudu Tatra, nanging aku uga dudu saka paduan suara gereja. Keju gratis - mung kedadeyan ing tikus. Lan layanan medis sing berkualitas lan terjangkau ana ing njaba USSR. Kasunyatan manawa kanggo mayoritas ora ana ing Rusia saiki ora bali menyang USSR, ing ngendi anestesi ora digunakake sanajan ing kedokteran gigi pediatrik, nanging kanggo maju. Lan iku seng di pengeni kanggo everyone. Lan ora perlu ngarep-arep raja sing apik. Ora ana raja sing apik lan ora bakal ana.
                      4. +1
                        12 Februari 2023 00:02
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Apa sampeyan wis krungu babagan asuransi kesehatan? aku

                        Oh, nggih!?!? Aku malah ora ngerti! Lan aku ora krungu bab MGFMOMS. Waduh! Apa sampeyan krungu yen ora ngganggu? Huh? Umume lan mesthi? , Oke? Ora apa-apa, ora menehi apa-apa!!!!
                      5. +3
                        12 Februari 2023 00:46
                        Ora menehi apa-apa, ora menehi apa-apa!!!!

                        Aku ora crita marang putune maneh. Tambah. Bayangake yen ing njaba negara sampeyan uga ana urip. Dadi aku ngomong babagan dheweke.
                      6. -2
                        12 Februari 2023 14:02
                        Ya, ing negara, sanajan asuransi kesehatan universal gratis kasebut ora bisa dienalake. Kepiye Obama nyoba? nihil
                      7. +2
                        12 Februari 2023 00:04
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Gratis keju

                        Lho, kok ngono? Kowe manggon ing Uni? Ngerti ta? Kenapa?
                      8. +2
                        12 Februari 2023 00:10
                        Kutipan: Ruyter-57
                        anestesi ora digunakake malah ing Dentistry pediatrik, nanging maju. Lan luwih becik

                        Apa? Ing endi lan kapan ora digunakake? Fakta! Kanggo studio!
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Ora ana raja sing apik lan ora bakal ana.

                        Sapa sing precaya marang wong-wong mau, aja kleru.
                      9. +2
                        12 Februari 2023 09:32
                        Kutipan: ArchiPhil
                        Apa? Ing endi lan kapan ora digunakake? Fakta! Kanggo studio!

                        Aku pribadi, sanajan minangka mahasiswa, wis dibor untu karo pulpitis tanpa bius. Kanthi anestesi mung dibusak. Saiki dheweke nganggep aku kaya iki: pisanan padha anesthetize situs injeksi, banjur menehi injeksi ... Yagene ora bisa ing USSR?
                      10. -2
                        12 Februari 2023 13:57
                        Dadi saka ngendi sikap kasebut marang USSR teka. Ngebor untu tanpa anestesi, ujare, uga ditindakake ing Gestapo. Lan apa sing ngalangi sampeyan ora resmi mbayar ekstra kanggo perawatan khusus saka dhokter? Kaya sing ditindakake sawetara. Lan painkillers bakal ketemu langsung.
                      11. +1
                        12 Februari 2023 21:37
                        Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
                        Lan apa sing ngalangi sampeyan ora resmi mbayar ekstra kanggo perawatan khusus saka dhokter?

                        Sampeyan ora kudu njupuk kula kanggo wong bodho. Carane akeh sing ditawakake - ora njupuk! Banjur ... apa cara kanggo mbayar kanthi ora resmi, negara apa iki, ing ngendi sampeyan mbayar kanthi ora resmi kanggo perawatan tanpa nyeri kanthi obat gratis. Napa aku entuk kabeh iki gratis saiki?
                      12. 0
                        13 Februari 2023 08:48
                        Gusti Allah mboten sare. Ora ana sing nganggep sampeyan bodho. Dadi sampeyan kurang rejeki. Uni ambruk amarga pernyataan deklaratif ora pas karo urip nyata. Ternyata ora bisa ditindakake.
                      13. +2
                        12 Februari 2023 09:29
                        Kutipan: ArchiPhil
                        Dheweke apik.

                        Dibandhingake saiki, iki minangka dispensari deso ing jejere rumah sakit Komite Pusat.
                      14. +1
                        12 Februari 2023 10:04
                        Kabeh berkembang. Sampeyan isih mbandhingake jangkoan komunikasi seluler lan Internet, ing USSR lan saiki
                    2. +3
                      11 Februari 2023 22:04
                      Resep umum: "Aja ngeluh babagan masa lalu, pikirake masa depan."
                      1. +2
                        11 Februari 2023 22:16
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Resep umum: "Aja ngeluh babagan masa lalu, pikirake masa depan."

                        Anton! Iku wis kepungkur. Lan masa depan ... apa? Apa bakal dadi masa depan?
                    3. +4
                      11 Februari 2023 22:30
                      Kutipan: Ruyter-57
                      Mulane, minoritas "pas menyang pasar" ora nostalgia kanggo USSR. Iki minangka mayoritas mayoritas "ora cocog karo pasar", sing "ana" luwih apik. Utawa luwih gampang. Luwih gampang.
                      Conto sing jelas babagan kedadeyan nalika kabeh negara nyoba urip ing jaman kepungkur.

                      Iku ora worth iku.
                      1. +1
                        11 Februari 2023 22:55
                        Lan apa "chubaischina" ing kene? Ing statement saka kasunyatan?
                      2. +2
                        11 Februari 2023 23:41
                        Kutipan: Ruyter-57
                        ? Ing statement saka kasunyatan?
                        jawaban

                        Lha sakjane iki omongane!!!Ngenani wong-wong sing ora pas karo pasar!!!Cocok?Pinten persentasi populasi?
                      3. +2
                        11 Februari 2023 23:42
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Ing statement saka kasunyatan?

                        Ayo kula nyatakake kasunyatan
                      4. +1
                        12 Februari 2023 00:25
                        Ayo kula nyatakake kasunyatan

                        Apa nyatakake, dheweke ana ing njaba jendela sampeyan. Bisa diamati kanthi mripat langsung.
                        Minangka ngandika, "Ing kene geguritan Lermontov disalin saka asli" ing kabeh kamulyan. Aku meh ora bisa nambah apa-apa.
                      5. +3
                        12 Februari 2023 00:06
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Lan apa "chubaischina"

                        Viknik, iku sampeyan?
                    4. +2
                      12 Februari 2023 09:27
                      Kutipan: Ruyter-57
                      Luwih gampang.

                      ++++++++++++++++++++++++++
            3. +4
              11 Februari 2023 18:55
              Inggih, iku carane padha ngetung taun

              Iki minangka kalender Florentine, stylus Florentinus. Ing kono, dina ora diwiwiti ing tengah wengi, nanging sawise srengenge srengenge, lan Taun Anyar diwiwiti tanggal 25 Maret. Ing Italia, iki digunakake nganti 1582, sanajan pungkasane mung ditinggal ing pertengahan abad kaping XNUMX.
        2. +2
          11 Februari 2023 16:46
          sejarawan bakal nyebut Jaman Gelap Anyar ing Eropa,
          Punika - Renaissance Highly spiritual!)))
          Sampeyan nggawe aku seneng, Lyudmila Yakovlevna!
          1. +3
            11 Februari 2023 18:05
            Sampeyan nggawe aku seneng, Lyudmila Yakovlevna!

            Inggih, paling ora nggawe sampeyan seneng. Dhewe, ora bisa. Iki yen tanpa ironi ing sisih sampeyan lan kula. Lan babagan lindhu ing Abad Pertengahan - sing padha .. Aku maca katrangan babagan ing wilayah Kali Drava. Banyune abang getih. Katon kaya gelombang mundhak saka kejut cipratan menyang bangunan rusak.
            1. +2
              11 Februari 2023 18:37
              Quote: depresi
              Inggih, paling ora nggawe sampeyan seneng. Dhewe, ora bisa.

              Lyudmila Yakovlevna! Pracayaa! Sampeyan seneng akeh karo ngarsane. Percayaa, bener. Komentar sampeyan ora mesthi ora bisa dibantah, nanging tansah menarik! Lan aku ora mung mratelakake panemume iki. Apa sing kedadeyan saiki? Ora luwih saka guyonan * guyon. *.Ora ana maneh!!! tresna
            2. +2
              11 Februari 2023 19:23
              Lyudmila Yakovlevna, aku seneng karo prestasi pribadi sampeyan ing bidang sinau sejarah. Nanging petungan logis nggegirisi!
              Komet - lindhu - krisis finansial - Perang Atusan Taun...
              Iku tetep kanggo ngumumake panemuan "Turin Shroud" minangka tandha pemurnian lan transisi masyarakat menyang tingkat anyar.
              1. +2
                11 Februari 2023 20:16
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Nanging petungan logis nggegirisi!

                Ora apa-apa. Iku menarik.
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Iku tetep kanggo ngumumake panemuan "Turin Shroud" minangka tandha pemurnian

                Ilmuwan teka menyang konsensus? Ana macem-macem versi kabeh wektu.
                Kutipan saka: 3x3zsave
                transisi masyarakat menyang tingkat anyar.

                Ooooh.*Houston! We're in trouble!*
                We are tiba. Ora kabeh, nanging? We are tiba. Alas lan ah.
            3. +2
              11 Februari 2023 19:33
              Katon kaya gelombang mundhak saka kejut cipratan menyang bangunan rusak.

              Ora ana gelombang gelombang ing kana. Ana banjir. Tanah longsor ngalangi saluran Kali Gail, anak kali Drava. Tlaga sing dawane 13 kilometer lan jerone kira-kira 15 meter dibentuk. Lan nalika massa banyu iki nyuwil bendungan sing kawangun dening longsor, banjur alamiah ana banjir ing lembah. Nanging babagan Drava abang getih - iki, mesthi, minangka legenda.
              1. +4
                11 Februari 2023 20:02
                Nanging babagan Drava abang getih - iki, mesthi, minangka legenda.
                Saka getih, ya. Kanggo liyane, sampeyan kudu ndeleng informasi babagan lemah ing tutuk Gail.
                1. +3
                  11 Februari 2023 20:33
                  Gail minangka kali gunung.


                  Iki mung ora adoh saka patemon Drava. Panggonan ayu. Harris uga kejiret.



                  Lan iki Drava ing panggonan iku. Asal-usul legenda kasebut langsung jelas.
                  1. +2
                    11 Februari 2023 21:07
                    Asal-usul legenda kasebut langsung jelas.
                    Jujur, aku ora ngerti. Apa banjir mbukak celengan loam abang?
                    1. +2
                      11 Februari 2023 22:36
                      Ing Rus uga ana lindhu. Salah siji saka wong-wong mau ing pungkasan abad kaping 10 ngrusak Katedral Assumption ing Moscow. Lan ing abad XII, nganti XNUMX lindhu kacathet! Mesthi, iki metu saka aktivitas seismik biasa, nanging lindhu nyata dikenal ing Rus lan ora tansah mbebayani.
                      1. +7
                        11 Februari 2023 22:45
                        Antarane liyane, babad Rusia lawas ngemot informasi babagan lindhu kuat ing Rus' (!), sing kedadeyan tanggal 3 Mei 1230. Lindhu diamati ing wilayah banget jembar saka Novgorod kanggo Kyiv.
                        Karya annalistic lan chronographic paling gedhe saka Rus kuna lan kabeh Eropah abad tengahan, Front Chronicle, digawe ing abad kaping XNUMX ing Alexander Sloboda, nyritakake babagan acara kasebut:
                        Babagan gegering bumi. Ing tanggal 3 Mei, nalika Liturgi Suci, nalika Injil diwaca ing Gréja Theotokos Paling Suci ing Vladimir, bumi gonjang-ganjing; lan pasamuwan, lan dhampar, lan lambang dipindhah ing tembok; lan chandelier karo din, lan candlesticks gonjang-ganjing; wong-wong padha gumun lan ngira-ngira saben wong padha mumet; Wong-wong mau banjur padha rembugan bab apa kang wus kelakon, lan padha gumun, apa iku. Apa ing…
                        ... akeh pasamuwan lan ing omahe master; lan ana ing kutha-kutha liyané.
                        Ing Kyiv, kutha iki malah luwih, kejut paling gedhe. Ing biara Pechersky, pasamuwan watu Theotokos Mahasuci pecah dadi 4 bagean; ana Metropolitan Kirill, lan Pangeran Vladimir (Rurikovich - Yu.F.), lan boyars, lan akeh wong teka bebarengan; kanggo preian ing dina iku, dina pengeling-eling Rama Theodosius. "Dampar watu uga gonjang-ganjing, nalika pangan lan ngombe wis digawa ing; lan kabeh iki remuk dening watu, tiba saka ndhuwur; nanging dhampar kabèh ora ambruk, utawa sing dhuwur.
                        Ing Pereslavl, Gréja Rusia St Michael dipérang dadi loro; kubah telung lengkungan kanthi payon uga tiba; lan lambang ditindhes, lan lampu gantung karo lilin, lan candlesticks; Nanging kedaden ing sadina lan sak jam, ing salumahing bumi, sajrone Liturgi.”
                        Kita ketemu gambaran sing padha saka lindhu ing saindhenging Rus' ing sajarah Novgorod, ing Lavrentiev lan liyane. Mangkono, kasunyatan lindhu kuat bisa dianggep ora ambigu. Keanehane sing kena pengaruh akeh tanah Rus Kuno: saka Novgorod nganti Kiev lan Pereyaslavl, Vladimir, Smolensk. Elinga yen ing Kyiv (ing sisih kidul) iku kuwat, kang malah mimpin kanggo karusakan saka pasamuwan-pasamuwan watu ing Kyiv dhewe lan ing Pereyaslavl. Apa bisa dadi sabab saka cataclysm kuwi, kang engulfed wilayah seismically cukup stabil? Ayo dadi nyoba kanggo tokoh metu ing ngisor iki.
                        Nanging, tes kanggo Rus' durung rampung. Sawetara dina mengko ana fénoména atmosfer anomali, kang uga direkam ing macem-macem bagéan saka Rusia saka Novgorod kanggo Kyiv, nanging paling apik tenan ana ing Kyiv. Sasi sing padha ing tanggal 14. Ing jam 3 sore srengenge wiwit ilang ing ngarepe kabeh wong; mung kari sathithik, kaya sasi telung dina; lan wiwit tuwuh maneh. Akeh sing ngira yen iki sasi obah ing langit, amarga ana rembulan purnama; liyane ngira yen iki srengenge bali, amarga mega cilik saka sisih lor cepet pindhah menyang srengenge ing sisih kidul. "Ing dina lan jam padha, lan malah luwih elek, ing Kyiv; sadurunge mripate saben wong srengenge dadi sasi; lan ing sisih kiwa-tengen katon ana pilar-pilar abang, ijo lan biru; geni uga mudhun saka langit, kaya mega gedhe, ing stream Lybid; wong kabeh padha pamitan kanggo urip lan panginten sing pungkasan wis teka; lan wiwit ngambung saben liyane lan nyuwun pangapunten; lan nangis kelara-lara, lan kabeh padha sesambat marang Gusti Allah karo nangis.
                        Gusti Allah sing welas asih, nggawa geni sing nggegirisi ing saindenging kutha tanpa gawe piala; lan dheweke tiba ing kali Dnieper; ilang ing kono. Iki dicritakake dening para saksi mata sing ana ing kono nalika semana.

                        Kabeh acara kasebut bebarengan nggambar gambar sing ana gandhengane karo sawetara kedadeyan angkasa sing kedadeyan ing planet kita. Ternyata, ing historiografi ilmiah umume digandhengake bencana gedhe-gedhe iki karo kemungkinan jeblugan gunung geni gedhe ing wilayah Islandia. Miturut teori iki, awu sing dibuwang dening gunung geni nyebabake efek "musim dingin vulkanik" - polusi atmosfer kanthi awu, sing nyebabake pendinginan amarga efek anti-griya ijo. Nanging, panyengkuyung teori iki ora bisa ndeleng sawetara fakta annalistik sing ora cocog karo panjelasan iki. Kaping pisanan, episentrum lindhu sing dicathet ing sejarah ing tlatah Rus kuna ora mungkin ana ing Islandia. Yen ora, Eropah Kulon mesthine wis rusak banget. Kapindho, efek saka mangsa vulkanik kudu diiringi awan sing padhet kanthi wektu sing dawa kanthi presipitasi karakteristik - awu tiba, sing ora dicathet dening para penulis sejarah. Kosok baline, sumber sing ditulis kanthi jelas nuduhake jumlah anomali udan sing adhem lan terus-terusan. Katelu, ayo menehi perhatian lan ndandani kanggo pambocoran luwih saka topik fakta kronologis penting sing dibayangke ing sumber: udan deres lan cooling diwiwiti "saka dina Annunciation", yaiku, luwih saka sasi sadurunge lindhu (3 Mei). . Lan kaping papat, ana sawetara fenomena atmosfer anomali sing kacathet, sing angel banget disambungake karo letusan gunung geni utawa akibate.
                        Hipotesis kapindho nyambungake acara kasebut karo komet, liwat buntut sing dilewati planet kita lan tiba ing lemah, pecah dadi pecahan. Secara pribadi, aku uga ngati-ati babagan teori iki, ketoke, ing taun 1230, Bumi ngliwati buntut komet sing ora dingerteni, orbite ana ing antarane Srengenge lan planet kita. Kaya sing sampeyan ngerteni, bahan utama ing komposisi komet yaiku es, gas lan bledug sing apik. Nyedhak Srengéngé, komet dadi panas lan mbentuk buntut - méga materi sing diarahake adoh saka Srengéngé ing sangisoré pengaruh tekanan angin surya. Ing Maret 1230, inti saka buntut komèt wiwit nembus atmosfer bumi, isi karo kristal es, kang nimbulaké udan adhem dawa. Sawise setengah wulan, komet kasebut nyedhaki titik sing paling cedhak karo bumi. Ketoke, pecahan komet sing relatif gedhe tiba ing Bumi tanggal 3 Mei nang endi wae ing Dataran Rusia, nyebabake lindhu kuat ing wilayah sing ora aktif sacara geologis saka Novgorod nganti Kiev. Ing 10 Mei, warga Vladimir mirsani "sunrise palsu" ing atmosfer kebak kristal es. 14 Mei - dina pendekatan sing paling cedhak karo Bumi - inti komet nglewati piringan surya. Gerhana kasebut diamati ing wilayah sing amba. Ing wilayah Kyiv, tiba ing detik, pecahan relatif cilik direkam, kang Burns munggah ing atmosfer lan tumiba ing Dnieper. Ing pungkasan Juli, udan beku mandheg. Komèt iku obah saka bumi.
                        Gambar 1Babad ngarep, digawe ing abad kaping XNUMX ing Alexander Sloboda - iki carane nyritakake acara kasebut
                    2. +4
                      11 Februari 2023 22:40
                      Ora, mung kali iki, yaiku Drava, mili liwat Gailtal Alps, watu utama yaiku dolomit. Iku salah siji werna abu-abu utawa coklat. Punika banyu saka werna sing cocog. Getih bisa diwutahake ing tangki, iki ora bakal katon.
                      1. +3
                        11 Februari 2023 23:06
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Getih bisa diwutahake ing tangki, iki ora bakal katon.

                        Hmmm, sampeyan bener. Forensik modern ora bakal setuju karo sampeyan ....
                      2. +3
                        11 Februari 2023 23:12
                        Ing wektu kasunyatan sing dibahas, ilmu forensik modern umure kira-kira 700 taun.
                      3. +1
                        11 Februari 2023 23:23
                        Kutipan: Ruyter-57
                        ilmu forensik modern kira-kira 700 taun.

                        Kayane.* -Sapa kowe?
                        Musisi.Yura.*
                        Aku bener ngomong babagan getih ... ing tank. ngguyu
                      4. +4
                        11 Februari 2023 23:32
                        Kutipan: Ruyter-57
                        kurang luwih

                        Mikhail. Apa sampeyan pancene Mikhail? Iku menarik kanggo ngomong karo sampeyan!
                      5. +3
                        11 Februari 2023 23:45
                        Apa sampeyan pancene Michael?


                        EX UNGUE LEONEM

                        Bubar iki aku piye wae singsot karo ayat
                        Lan menehi metu tanpa tandha kula;
                        Jester majalah nulis artikel babagan dheweke,
                        Nglilani dheweke lunga tanpa teken, wong jahat.
                        Nanging apa? Ora aku utawa wong bajingan umum
                        Gagal nutupi lara kusta:
                        Dheweke ngerteni aku kanthi cakar ing sawijining menit,
                        Aku mung dikenali dening kuping
                        .
                      6. +2
                        12 Februari 2023 00:14
                        Kutipan: Ruyter-57
                        Aku mung dikenali dening kuping

                        * Aku kenal kekasih saka lakune .... * (c)
                        keprungu
            4. +2
              11 Februari 2023 23:03
              Quote: depresi
              Inggih, paling ora nggawe sampeyan seneng.

              Situs pena emas! Tanpa durakovSalah sijine. Tengen! tresna
      2. +1
        11 Februari 2023 19:22
        Kutipan saka: 3x3zsave
        cannon wagon" utawa liyane?"

        Luwih elek, Anton, luwih elek!
        A kelet kanggo puck, utawa puck kanggo kelet?
        Kapan BELL bakal bali??? ngguyu bener?
        1. +5
          11 Februari 2023 19:49
          Kapan BELL bakal bali???
          Seryoga, aja tangi Herzen!)))
          1. +3
            11 Februari 2023 19:57
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Seryoga, aja tangi Herzen!)))

            Aku ngomong babagan sing cilik. Babagan * VOshnoy *, babagan kabar. *
            *-Freud? Sapa Freud iki? Penumpang? * (c) ngguyu
            1. +5
              11 Februari 2023 20:12
              cilik.

              ngguyu
              1. +5
                11 Februari 2023 20:25
                Bravo, Sergey !!! Wis suwe ora nangis kaya ngene!
            2. +4
              11 Februari 2023 20:13
              Dadi ing kene sampeyan bisa ngatur "herzen" pribadi cilik. Wis kedaden, ta?
              1. +3
                11 Februari 2023 20:30
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Dadi ing kene sampeyan bisa ngatur "herzen" pribadi cilik. Wis kedaden, ta?

                Bener, aku ngomong babagan kabar babagan jawaban. Ora ana maneh. Kejahatan? Kysmet. Nanging luwih becik ndandani kekurangan iki. Maneh kejahatan? Kysmet.
                1. +4
                  11 Februari 2023 20:39
                  Seryoga, kritik saka administrasi sumber punika fraught karo "tanggapan asimetris" kanggo kritikus sing nggunakake layanan kasebut. Kowe durung paham?
                  1. +3
                    11 Februari 2023 20:59
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    Seryoga, kritik saka administrasi sumber punika fraught karo "tanggapan asimetris" kanggo kritikus sing nggunakake layanan kasebut. Kowe durung paham?

                    Apa jenis kritik? Yen iki DUDU cacat ing siji alamat IP. keprungu
  7. + 11
    11 Februari 2023 10:40
    ana pitakonan: "Yagene sampeyan ora menehi, nanging ing ngendi? "Ing tembung, sampeyan bisa digunakake kanthi cepet, banjur sampeyan pengin luwih apik, lan liya-liyane tanpa pungkasan. Ing kasus apa wae, kepinginan pembaca minangka hukum kanggo penulis, lan yen mangkono, topik iki bakal diterusake.

    hi
    Pancen artikel sing apik!

    Kanggo esuk sing santai ing dina libur, nanging kanggo kopi karo soufflé ... "Aku mlaku kanthi apik" ... ya

    Kanggo sing ngombe kopi ing wayah esuk, rong jam video babagan topik waja Eropa.
    Description: "Andrey Bogdanov nyritakake kenapa armor plate minangka kacilakan, dudu pola, lan faktor apa sing ngidini ksatria Eropa Kulon ngatasi jalur saka prajurit mail chain menyang patung logam sajrone 300 taun.
    Andrey minangka ahli senjata, kurator dana armor Hermitage, wis sinau lan mbangun maneh armor suwene 20 taun. "


    Mesthine, forum VO duwe "wong dhewe ing Pertapaan", nanging video kasebut mung duwe ... aran


    1. +6
      11 Februari 2023 10:58
      Matur nuwun kanggo video!
      Sampeyan kudu ndeleng nalika nedha awan!
    2. +4
      11 Februari 2023 19:36
      Carane lintang-lintang selaras! Nonton video iki sedina kepungkur.
      Apa sing bisa dakkandhakake ... Bogdanov banget kontroversial ing pirang-pirang panggonan, dheweke uga minangka "gunsmith Tarasyuk."
      Kanggo penulis lan presenter, Max Yun, sing promosi pager sajarah ing St. Petersburg kanthi cara sing bisa ditindakake - dheweke nindakake tugas sing apik!
    3. +3
      11 Februari 2023 19:49
      Kutipan saka wildcat
      Kanggo esuk sing santai ing dina libur, nanging karo kopi lan soufflé

      Kanggo sore *ngombe*? Ya, sawise dina kerja? Bener! Aku setuju. keprungu
  8. +4
    11 Februari 2023 15:20
    - "Cabang nyabrang", sing digambarake ing mburi waja, ora luwih saka "Burgundian Cross" - simbol sing umum banget ing Eropa ing taun-taun kasebut ...
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +3
    12 Februari 2023 00:45
    Aku maca kanthi seneng banget lan sregep ndeleng saben foto. Aku pengin maca babagan waja kita)
    1. +3
      12 Februari 2023 01:00
      Hello Anton
      ing 2013, ing VO, mratelakake panemume, seri artikel dening Samsonov babagan apa sing sampeyan takon babagan ora ala:
      pranala: https://topwar.ru/25740-russkie-druzhiny-v-boyu-chast-5.html
      Salam
      Richard

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"