Komandan brigade "Vostok" disebut prinsip kunci kanggo produksi efisien UAV kanggo Angkatan Bersenjata RF

22
Komandan brigade "Vostok" disebut prinsip kunci kanggo produksi efisien UAV kanggo Angkatan Bersenjata RF

Ing ngarsane ing tentara Rusia saka lapangan biasa lan obyektif pengintaian aerial bakal Ngartekno nambah efektifitas pertempuran saka unit. Nanging solusi saka masalah iki mbutuhake dandan saka produksi kendaraan aerial tanpa awak. Alexander Khodakovsky, komandan batalyon Vostok, nyerat babagan iki ing saluran Telegram.

Miturut pejabat, yen kita mbandhingake produksi UAV karo sejarah produksi mobil, sawetara paralel bisa digambar. Contone, garis mobil pra-Ford banget macem-macem, nanging banjur konsep conveyor iki dikenalaké ing organisasi produksi. Asil saka pendekatan iki yaiku rilis nalika Perang Patriotik Agung tank T-34 kanthi jumlah gedhe.



Kaya sing ditulis Khodakovsky, ing babagan nggawe UAV (kendaraan udara tanpa awak), Rusia saiki ana ing tingkat "pre-Ford". Akeh perusahaan lan tim desain saiki nyoba saingan karo siji liyane ing nggawe UAVs, nanging nalika familiarizing piyambak karo prototipe, dadi cetha sing paling drone duplikat saben liyane. Kajaba iku, produk kasebut dudu sing dibutuhake militer.

Produsen nggawe produk sing, umume, ora cocog karo tugas taktis kita. Pitakonan prasaja: kepiye sampeyan mabur ing awan awan sing sithik, sing ana wolung dina saka sepuluh? - asring mbingungake pabrikan

- Panjenenganipun nyerat Panglima Timur.

Khodakovsky nyathet yen produk manufaktur domestik ora mabur ing ngisor 200 meter ing cuaca mendhung. Nanging apa sing kudu ditindakake yen cuaca durung owah, komandan brigade takon. Produsen ora bisa njawab pitakonan iki.

Mulane, Khodakovsky ngusulake prinsip dhewe kanggo ngatur produksi kendaraan aerial tanpa awak ing Rusia modern: kecukupan, reproducibility, sirkulasi. Dheweke banjur njlentrehake inti saka saben prinsip. Kecukupan, miturut Khodakovsky, nuduhake manawa drone nyukupi kabutuhan unit kasebut lan regane murah. Reproducibility ndadekake bisa nggawe drone ing jumlah industri, yaiku, kanggo entuk sirkulasi.

Sing paling penting ing tahap iki, Khodakovsky nyimpulake, yaiku kanggo mesthekake yen kabutuhan UAV ora ditemokake dening unit individu, nanging ing ngarep minangka sakabehe. Nanging pangujan tugas iki mbutuhake mundur saka prinsip kapitalis - kepinginan kanggo nggawe dhuwit ing sumber senjata lan peralatan kanggo tentara lan idaman kanggo persetujuan merek perusahaan utawa penemu.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -8
    Februari 8 2023
    Penulis (utawa Alexander Sergeevich sing dihormati) wis campuran wong-jaran. Kaping pisanan, ana obrolan babagan produksi industri, banjur dumadakan ketinggian penerbangan minimal UAV dadi masalah sing cetha kanggo produksi iki.
    Babagan multi-urut - iku kabeh cetha. Saiki, nalika kali negara susu mili menyang wilayah iki, bisa dingerteni manawa akeh sing mutusake kanggo mujudake ide lan kesempatan profesional. Nanging ora babagan pangembang lan pabrikan. Kabeh caudle variegated iki bakal lelayaran menyang Wilayah Moskow lan ing kono kudu kanthi sistematis nyedhaki pilihan mesin sing dibutuhake.
    Babagan ketinggian penerbangan minimal - uga, ana konsep sing prasaja: ketinggian penerbangan sing luwih murah - luwih akeh risiko lan jarak penerbangan sing kurang. Sembarang UAV rata-rata bisa mabur ing h = 200, nanging mung kok push iku ana? Penembake MANPADS pisanan bakal nyelehake ing kana
    Lan ya, konsep cloudiness kurang ora mung 200m, bisa uga 80m. Lan iki wis pesawat dhuwur-dhuwur, iku luwih gumantung ing kualifikasi operator. Utawa saka luck - resiko mabur menyang gunung 50/50
    1. +4
      Februari 8 2023
      Amarga penulis minangka blogger kabeh perdagangan.
    2. +2
      Februari 8 2023
      Yen ana motor listrik, banjur mung starstrike sing bisa njupuk saka MANPADS ... Ing dhuwure nganti 200 meter, bedhil mesin utawa malah bedhil mesin, konsentrasi, luwih mbebayani ... Ing 500 meter. , kabeh platoon bisa murub ing, nglampahi kabeh amunisi lan ora nembak mudhun .. .
      Nanging ing 150 meter iku nyata kanggo njupuk timbal, utamané yen ana cukup tracers.
  2. -2
    Februari 8 2023
    Ora nglanggar.! Ana komandan brigade, kaya komandan brigade. Lan ana Khodakovsky - uga, pembalap traktor ing kabeh retakan.
    1. +6
      Februari 8 2023
      Kabeh wong ngomong babagan UAV ..... tanpa Mavik, sing dituku dening organisasi sipil, kabeh bakal dadi ala banget. Saiki, kabeh ora becik karo Orlans - ana sawetara (lan iki dudu piranti sing paling rumit kanthi teknis), lan macem-macem Orlan30 - ngarahake nganggo laser - Krasnopol. Endi wilayah Moskow kanthi produksi Orlan in-line?
      1. +1
        Februari 8 2023
        Perdhana mentri kita, minangka mantan pejabat pajak, dikunjara mung kanggo mbagekke dhuwit lan keuntungan. Sayange, dheweke ora duwe pengalaman kanggo ngatasi masalah produksi, utamane ing kahanan perang.
        1. +1
          Februari 8 2023
          Perdhana mentri kita, minangka mantan pejabat pajak, dikunjara mung kanggo entuk dhuwit

          Perdhana mentri kita mung siji-sijine sing wiwitane duwe pendhidhikan teknis saka ndhuwur lan duwe pengalaman ngatur struktur teknis. Kaya sing kita deleng, dheweke dikelola kanthi apik ing bidang pajak lan ing pamrentah. Kula kinten menawi dipun paringi tugas, minangka ketua pamarentah, milih personel ingkang saged ngrampungi sedaya masalah teknis industri kita, kalebet militèr, mesthi saged nindakaken. Tugas kanggo golek personel, Cut mati demagogues lan petualang, lan banjur maju ing kontrol. Aku bakal angel kanggo dheweke, minangka teknisi, nyumerepi mie ing kupinge kanthi proyek sing luar biasa. Ketoke ora ana sing menehi tugas sing jelas.
      2. +1
        Februari 8 2023
        Dadi elang wis suwe diprodhuksi, ing wiwitan NWO ana luwih saka 1000 wong ing pasukan kasebut.
  3. +5
    Februari 8 2023
    Ing tingkat taktik, iku mesthi bener - T-34 anyar perlu, nanging kudu ngerti sing ing wektu sing padha ana ISU, KV lan IS - saben kanggo tujuan dhewe. Kajaba iku, kita ora bisa fokus mung ing jero taktik. Archine perlu supaya munggah karo Amerika Serikat, nanging paling apik kanggo ngluwihi wong liwat UAV kanggo macem-macem tujuan lan karakteristik kinerja. Ora ing siji segmen, nanging kanthi tingkat - strategis, intelijen, lsp. Padha "Pamburu" minangka conto saka konsep banget perlu, kang mesthi ora nandhang sangsara marga saka pamindahan saka vektor. Amarga iki masa depan, sing bakal ngidini ora kanggo nyekel, nanging dadi pimpinan.
    1. +3
      Februari 8 2023
      ISUs digawe ing basis saka serial IS tank chassis.
      Dadi penulis bener.
      Ing basis saka 2-3 (conditionally) jinis serial UAVs, perlu kanggo mbangun drones khusus.
      Supaya sampeyan bisa nyuda biaya lan entuk interchangeability komponen.
      Bisa uga ana ewonan jinis eksperimen UAV, nanging mung sawetara jinis sing paling sukses sing kudu diproduksi massal.
  4. +5
    Februari 8 2023
    Kecukupan, reproduksibilitas, sirkulasi. Khodakovsky iki minangka panitia sing apik. Iku tetep kanggo ngerti: kang saka departemen saka Departemen Pertahanan tanggung jawab kanggo prinsip iki ing negara kita. Sapa sing pesen UAV? Sapa sing tanggung jawab kanggo ngrampungake masalah UAV ing tentara? Pitakonan! Ngidam liyane kanggo persetujuan merek opo
    1. -4
      Februari 8 2023
      Sapa sing pesen UAV?

      Kene telung jeneng kanggo sampeyan. Sampeyan bisa memuji utawa ngipat-ipati wong-wong mau, gumantung saka obyektivitas sampeyan.
      Dudkin Alexander Vladimirovich
      Kravtsova Natalia Alexandrovna
      Ryzhenkov Vyacheslav Anatolievich
    2. +1
      Februari 8 2023
      Kamentrian Pertahanan ora duwe masalah karo UAV. Wis dijawab sawetara sasi kepungkur.
  5. +4
    Februari 8 2023
    Nanging pangujan tugas iki mbutuhake mundur saka prinsip kapitalis - kepinginan kanggo nggawe dhuwit ing sumber senjata lan peralatan kanggo tentara lan idaman kanggo persetujuan merek perusahaan utawa penemu.


    Kapitalisme ora ana hubungane karo iki. Kapitalisme ora nyegah Mavics didol kanthi jumlah gedhe ing kabeh sisih ngarep.
    Privateers nindakake apa padha bisa nindakake. Yen pedagang pribadi nggawe aparat sing entuk rating apik ing Wilayah Moskow (Subdivisi), banjur Wilayah Moskow lan negara duwe kabeh pengungkit lan sarana kanggo ngatur produksi massal produk iki ...... silihan, tuku metu lisensi, mbangun tanduran, nerbitake silihan, etc.
    Iki kanggo Startups lan pendanaan ing tingkat awal.
    1. 0
      Februari 8 2023
      Nanging kita isih butuh wong sing bisa nggawe keputusan manajemen sing dibutuhake ing tingkat dhuwur kanggo reorganisasi lan pambangunan tanduran kasebut kanggo produksi massal produk militer kasebut.
      1. +4
        Februari 8 2023
        9 wong wadon ora bakal nglairake anak siji ing sasi. Kita butuh spesialis (pranyata kudu diwulang), perusahaan, peralatan, pangerten babagan Wilayah Moskow ...... malah pabrik lan UAV ora bakal menehi dhuwit akeh.
  6. Komentar wis dibusak.
    1. -4
      Februari 8 2023
      Perlu kanggo mulihake KGB, uga ngilangi fungsi ngatur kelompok sabotase lan gerakan partisan ing mburi garis mungsuh, ngatur likuidasi wakil elit Nazi ing Banderlog.
    2. +1
      Februari 8 2023
      Iki ekstrem kapindho. Lan sampeyan bakal perang?
  7. AAC
    +2
    Februari 8 2023
    Kabeh omong kosong ditulis. Refleksi ing topik "Perang lan Damai, utawa Pengaruh N. Rostova ing Kahanan Politik ing Donya ing Awal Abad 19". Aku mung ing subyek lan duwe akeh ngomong, nanging kita bakal matesi dhéwé kanggo tesis umum.
    1. Kompetisi skala cilik muncul amarga ora ana kompetisi nyata kanggo produk DJI (yen kita njupuk quadcopter minangka conto). Dheweke wis ngembangake 10 taun ing wangun komersial. Apik, dileksanakake, didol, didandani maneh. Iki dudu omong kosong, nanging kombinasi saka sawetara faktor lan rincian. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngumpulake struktur, mriksa kualitas lan ngetung biaya. Lan kanthi ciri sing padha, seri cilik kita dadi 1.5 kaping luwih larang tinimbang mavic serial. Carane ngurangi biaya? Tuku komponen sing luwih murah dibutuhake. Lan ngendi kanggo njaluk wong? Mung ing China. Padha bisa nggawe discounts apik ing persil ageng, nanging ngendi sampeyan bisa njaluk sing akeh dhuwit ing siji wektu? Sampeyan bisa nggawe dhewe, nanging iku kelet padha, mung saka mburi liyane. Seri cilik ora bakal bisa murah, nanging sapa sing bakal pesen sing gedhe? Kanggo ngrampungake masalah kasebut, kalebu Kementerian Perindustrian lan Perdagangan perlu. Ananging dereng mambu.
    2. Yen kita nganggep UAV minangka pesawat entheng, mula aku bakal ujar manawa kabeh pilot ngimpi GARMIN. Kita malah ora duwe analog ceking. Industri iki kudu diunggahake saka awal. Ana apa-apa utamané pinter ana, sampeyan kudu nyambungake sawetara sensor lan peta digital karo navigator lan banjur sampeyan bisa fly ing paling 10 meter ing ndhuwur lemah (Aku ora njupuk menyang akun masalah keamanan). Mesthine, militer duweni ing bentuk kothak rahasia sing gedhe, nanging sapa sing bakal nuduhake teknologi militer pesawat tempur Su-75 karo produsen UAV komersial?
    3. Umumé, minangka fenomena, departemen UAV wis muncul bubar. Saben uwong duwe pengalaman dhewe-dhewe. Pedoman isih tipis banget. Saben uwong (loro kita lan mungsuh) entuk pengalaman nggunakake. Sampeyan kudu nggawe kabeh ilmu babagan nggunakake UAV komersial lan militer kanggo tujuan militer. Aku durung weruh konsensus. Akeh nuansa. Paling kabeh, aku kasengsem ing rong unit taktis: pilot lan navigator. Sapa padha? Pilot utawa pramuka?

    Mulane, kita butuh institut kabeh (iki ora sarcasm) sing bakal ngumpulake pengalaman lan nggawe tugas teknis, lan lembaga liyane bakal ngembangake set optimal, lan lembaga katelu bakal ngembangake komponen. Lan minangka asil, tanduran radio sing kuat (utawa bisa uga luwih saka siji) bakal nggawe produksi komponen lan perakitan. Lan isih perlu kanggo nggawe kabeh institusi sing bakal nglacak keluhan lan ngrampungake perangkat kukuh. Lan bisa uga ing 5-10 taun bakal katon kaya DJI saiki. Lan kanggo kemajuan bakal perlu kanggo kick institute pisanan, lan banjur kaloro, katelu. Nanging yen ora ana sukses cepet, wong ing kantor dhuwur bakal scold everyone lan golek sing nyolong kabeh dhuwit. Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa? Iki cara kerja industri mobil kita. Lan ora mung dheweke.

    Total. Ayo wong liya teka karo. Dina iki luwih gampang kanggo tuku lan nggunakake tinimbang ngenteni lan ngidoni. Minangka pilihan pungkasan, sinau kanggo nyalin lan pungkasanipun introduce soko anyar. Luwih becik sinau nggunakake apa sing sampeyan duwe.
  8. +1
    Februari 8 2023
    Kecukupan, miturut Khodakovsky, nuduhake manawa drone nyukupi kabutuhan unit kasebut lan regane murah.

    Iki mbutuhake umpan balik saka unit ing mode, luwih apik wektu nyata.
  9. -1
    Februari 8 2023
    Iku lucu yen ana akeh pemikir sing kaya ngono, nanging ora bisa ngubungi dheweke kanggo njlentrehake jerone riset filosofis. Ketoke, tersirat yen tugase mung ngobrol / nulis.
  10. +1
    Februari 9 2023
    yen drone duwe optik apik, imager termal modern, kok iku kudu pindhah ing ngisor 200 meter, malah karo mega kurang. Kanggo njaluk peluru saka penembake. Masalah kanggo pangembang UAV yaiku ing negara kita ora ana produksi kamera berkualitas tinggi, pencitra termal, komunikasi sing aman, baterei lan mesin kanggo dheweke. Yen kita nggawe kabeh iki kanthi jumlah sing cukup, mula kita ora bakal duwe masalah kanggo nggawe UAV modern. Sampeyan kudu miwiti karo teknologi kanggo nggawe lan produksi komponen kasebut ing ndhuwur. Ora perlu ngarep-arep lan ngetung manawa ana wong sing bakal ngedol kita lan nyedhiyakake kit modern kanggo dheweke. We kudu njaluk dhéwé menyang.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"