Zona Ekonomi Bebas Dubai

23
Zona Ekonomi Bebas Dubai


Quasi-investasi


Sajrone nem wulan kepungkur, Dubai wis dadi pemasok meh saben dina warta. Iku meh ora bisa diterangake minangka acara ing bidang budaya, rodo, pseudo-budaya "gerakan" menyang kang ibukutha UAE plunged dening elit Russian kabeh loreng, werna politik lan tingkat pengaruh lan kasugihan. Bloomberg sing omniscient nyathet kanthi minat manawa sawetara bagean saka Rusia, ketoke amarga tresna khusus kanggo budaya Timur, tuku 86 properti meh $ 57 milyar sajrone taun kepungkur. Kanggo mbandhingake: kabeh turnover perdagangan manca Rusia lan Emirat ing 2021 gunggungipun $5,35 milyar, taun pungkasan - $7,5 milyar.



Cetha yen aliran dana investasi lan kuasi-investasi saka yuridiksi liya uga tambah akeh, yen mung cabang perusahaan ing Emirat dibukak ing sangisore sewu. Lan ewu iki dudu watesan, amarga wektu kanggo entuk residensi pajak ing UAE ing tekanan saka Amerika Serikat kudu dikurangi. Wiwit awal Maret, cabang manca ora bakal dadi penduduk maneh, tegese bakal angel nindakake transaksi ing zona kontrol sanksi, kanthi gampang.

Penarikan sumber daya finansial saka macem-macem residensi pajak dening sabangsa kita durung dijupuk kanggo diitung ing Dubai dhewe, utamane amarga aset ing crypt kudu ditambahake ing kene. Nganti saiki, jelas yen kabeh wilayah sing nyedhiyakake (sampeyan bisa) perawatan preferensial kanggo aset Rusia lan mantan Rusia, UAE minangka pimpinan.

Siji bisa nesu banget babagan kritik kita sing ora sopan babagan para relocator ing sepedha, sing tekan Asia Tengah utawa Lars Upper, lan carane "streamlined", kritik iki, nalika nerangake wong-wong sing arep menyang wong Arab. -digawe swarga. Iki minangka pitakonan babagan prentah moral saka siji bagean masyarakat lan liyane, yaiku, ing kahanan saiki, ora bisa ditanggulangi. Lan kang solvable - iki topik liyane. Yen kita nganggep proses transit aset iki saka sudut pandang ekonomi murni, mula mboko sithik dadi faktor pasar sing serius.

Bagéyan saka dana lan aset sing ditarik sadurunge lepas pantai, uga kerja ing sirkulasi operasi ekspor-impor. Bab liyane yaiku konsentrasi ing siji platform pasar ora dhuwur banget sadurunge. Bagéyan saka cabang mbukak uga bakal bisa kanggo mesthekake turnover iki. Cabang lan entitas hukum sing mbukak ing Asia Tengah mung ukuran bisnis sing umume medium. Nanging kerja ing Dubai wis tekan tingkat operasi bahan mentah sing serius.

India saiki minangka salah sawijining panuku utama minyak Rusia. Sawetara bahan mentah didol maneh, sawetara dikirim menyang kilang dhewe. Dadi para panuku India wiwit, miturut Reuters, mbayar minyak ing mata uang UAE - dirham. Rega disetel liwat pratondho saham, diskon lan ing basis dollar, pembayaran digawe liwat cross-tarif saka rupee India - dirham. Kuwi "awal taun 90-an" mung ing skala global.

Kenapa dirham?


Kanthi kabeh sarcasm lan sajarah Paralel, kudu dikandhakake yen iki tegese Dubai sing de facto dadi papan ing ngendi transaksi ditindakake, pasar. Siji bisa ujar manawa ora preduli ing ngendi kesepakatan kasebut rampung lan ing instrumen apa, sing utama yaiku sanksi kasebut dilewati. Saget. Nanging kok dirham, apa mung kanggo mbingungake transaksi? Ora, iki sampeyan bisa mbukak cabang ing New Delhi - dirham dibutuhake kanggo bali menyang zona dolar.

Ya, New Delhi dhewe ora sregep nindakake pembayaran gedhe-gedhe kanggo bahan mentah ing rupiyah, lan iki bisa dimangerteni, amarga prodhuksi umume ngarahake menyang pasar domestik, lan impor saka Blok Kulon. Lan iki minangka pitakonan sing kapisah babagan prematuritas deklarasi sukses ing potensial wutah pemukiman ing mata uang nasional.

Pitakonan ora ana ing pitungan dhewe, nanging ing kualitas lan makna fisik saka operasi dagang. Sawise kabeh, yen sampeyan ora bisa tuku barang kita kanggo rubel, banjur nggawa sampeyan menyang kita, ijol-ijolan karo bahan mentah sing padha karo ruble. Lan, ya, ora ana ijol-ijolan kasebut. Ora Cukup Komoditas? Nggawa wong liya, nanging ora ana akuntansi biaya lan teknologi ijol-ijolan. Lan yen padha, banjur kok mata uang perantara katelu lan papat?

Ing salah sawijining artikel, penulis, ora tanpa ironi sedih, nganggep pitakonan kenapa elit kita terus-terusan mundur saka gagasan "poros menyang Timur". Ing "Timur Besar" sing kondisional iki, sanksi saiki metu kanthi paksa, nanging ing kene tetep dadi milik kita, bener kanggo awake dhewe - padha ngatur hub Timur Tengah kanggo awake dhewe supaya bisa tetep ing zona dolar kanthi cara apa wae.

Yagene iki penting ing babagan dagang bahan mentah lan ora ana hubungane karo transaksi liyane?

Skala. Wiwit wiwitan NWO lan imposisi sanksi, akeh ahli ekonomi domestik terus-terusan promosi gagasan mbentuk harga komoditas liwat rubel Rusia. Mbentuk biaya lan rega liwat bursa saham Rusia ing rubles, mbukak akun ruble, mbayar ing rubles - lan ora ana sanksi. Menapa malih, idea iki wis dadi, luwih saka tau, cocog karo introduksi saka apa sing disebut. langit-langit rega, sing bakal disetel kanggo produk minyak bumi. Sawise kabeh, ora saben pangiriman kudu conjure kanggo ngirim menyang EU.

Ya, langit-langit dhuwur, Uni Eropa nyedhiyakake "kesenjangan lan bolongan" ing rezim kasebut. Industri kita, kene kita kudu mbayar pajeg, prudently angsal tanker armada, Duwe tuku ing saindhenging donya kabeh liyane utawa kurang watercraft kasedhiya. Nanging pangiriman dadi diskon ing ndhuwur nilai statistik, wates perantara saya tambah. Lan carane ora bisa tuwuh, yen mung jumlah transaksi lan recalculations tarif wis telung? Wiwit pembayaran langsung tanpa skema khusus wis obah utamane menyang zona yuan, cara sing paling logis, bisa dingerteni lan efektif kanggo ngindhari yuan iki, kaya sing diucapake, yaiku transisi kanggo netepake nilai rubel saka subyek penjualan.

Bener, para panuku India dhewe ora bakal kadhemen utawa panas saka recalculations triple iki - ora bakal mbayar. Iki kabeh tiba lan bakal tiba ing biaya bakul miturut kontrak, amarga iki dudu ide utawa kekarepan para panuku. Ora ana sing mesthi bakal meksa wong India mbayar, dheweke bakal ngalih komisi ing kontrak langsung menyang penjual. Tegese, iki minangka kenaikan nyata liyane ing diskon, liwat kenaikan biaya layanan operasional.

Penulis mangertos manawa akeh media bakal seneng nampilake topik iki ing urat "hegemoni pungkasan dolar", nanging apa pungkasane ing kene, nyatane? Perantara dhewe ora seneng karo petungan kasebut, kurs mata uang nasional dadi ora stabil, kanggo negara-negara Arab, minangka importir barang-barang manufaktur, pisanane, euro lan dolar dibutuhake, lan minangka asil bakal dipeksa ngetokake. liyane saka mata uang dhewe, senadyan kasunyatan sing panampa saka dirham uga de facto " lenggah ing dollar.

Ngendi de-dollarisasi nyata?


Nanging nalika rega disetel ing rubel, de-dollarisasi sing padha kedadeyan. Lan malah ruble bisa dikirim menyang Asia Tengah, ing ngendi kita saiki uga duwe relokasi dhewe, sing luwih cilik.

Bisa uga yen UAE dhewe bakal mbatesi mediasi iki supaya ora tenggelam ing mata uang nasional, nanging sawetara wong kita (lan mulane wong-wong kita, amarga padha banget terus-terusan ing perkara kasebut), dheweke bakal nggoleki sing anyar. Tortuga bungah. Lan sapa sing nggoleki, dheweke, kaya sing sampeyan ngerti, bakal nemokake.

Cetha yen ora mung lan ora akeh Dubai saiki ditarik menyang skema iki "tanpa dolar, nanging karo dolar." Iki lagi dites ing ngendi wae. Mung yen UAE duwe posisi menang historis ing kene - dheweke ora mung negara minyak lan resort sing apik banget, nanging minangka platform dagang utama ing kabeh wilayah. Iki dudu ijol-ijolan, nanging pasar gedhe ing ngendi ewonan lan ewonan transaksi rampung kanggo pasokan menyang Asia, Afrika, lan negara-negara tanggane. Ana wakil saka meh kabeh panuku lan bakul, iki uga hub, nanging dudu logistik, nanging dagang lan perantara. Ngelingi standar urip, pancen trep banget.

Ora ana sangsi manawa saiki lan ing mangsa ngarep Rusia butuh mitra gedhe, platform dagang kasebut, supaya bisa ngliwati sanksi ing bidang teknologi, skema pemukiman uga dibutuhake. Sawise kabeh, USSR duwe kesempatan kasebut lan nggawe kahanan kasebut. Nanging kudu ana pilihan rasional antarane industri. Panyiapan rega rubel kanggo bahan mentah lan dodolan ekspor ing pasar domestik mesthi bakal nyebabake investasi ruble - katalis kasebut utawa nyumbang getih, tanpa sing ora bisa dikembangake. Kita padha excommunicated saka dollar investasi, lan misale jek sing pungkasan taun kita wiwit ngganti karo ruble, nanging soko "ora bisa". Ing wektu sing padha, para ahli ekonomi ora bisa ngerti manawa pusat perdagangan lan nilai kasebut bakal ora stabil ing praktik nyata. Nanging paradigma "dadi ngendi wae, nanging ora ana ing ruble" mung wesi.

Kita uga ngerti yen Kulon nerbitake sanksi kanthi massal, nanging nalika sampeyan ndeleng rincian kasebut, pranyata dheweke ngilangi aliran investasi, nanging kanthi pitakonan nggunakake dolar lan euro minangka instrumen akumulasi. kabeh iku ora supaya prasaja. Lan mulane para elit kita ngetung ing endi wae lan kepiye carane seep ing antarane jet kasebut. Lan saben wong misale jek ngandika tembung tengen, sing "operator pasar kudu asuransi resiko", "de-dollarization", nanging nyatane iki sinyal sing kluster kapisah saka tatanan nilai sing duweni potensi digawe ing basis dollar padha. Lan saiki kudu dadi ruble kanggo kelompok komoditas utama lan mung ruble.

Umumé, sinyal kasebut kanthi jelas nuduhake yen gagasan rega rubel kanggo ekspor ora mung kudu bali menyang lapangan diskusi, nanging uga kudu ditambahi kanggo nutupi kabeh kelompok komoditas utama. Liyane bab iku ora cetha banget apa pasukan ing elit tenan kasengsem ing implementasine.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Februari 10 2023
    yen gagasan rega rubel kanggo ekspor ora mung kudu bali menyang lapangan diskusi, nanging uga kudu ditambahi kanggo nutupi kabeh kelompok komoditas utama.
    Nanging nalika tetep ing lapangan diskusi
    1. +8
      Februari 10 2023
      Dheweke bakal tetep ana. simulacrum elit total iki ora bisa diowahi. Nanging sampeyan isih kudu nulis babagan iki.
      1. +6
        Februari 10 2023
        Dubai iki sing butuh Dubai, ora ana sing bisa dideleng. Bisnis kita ngumpulake bantuan kanggo Donbass, lan ora ngetung dhuwit wong liya ing Emirates.
        1. + 17
          Februari 10 2023
          Mesthine, wong entuk dhuwit kanthi kringet, kanthi kerja keras, kanthi kapalan getih, kanthi jujur.
        2. + 12
          Februari 10 2023
          Quote: Sipil
          Dubai iki sing butuh Dubai, ora ana sing bisa dideleng. Bisnis kita ngumpulake bantuan kanggo Donbass, lan ora ngetung dhuwit wong liya ing Emirates.

          Apa gunane ngitung dhuwit sing diperes saka APBN? Mungkin iku worth maling pahanat goyangake metu saka ekonomi? Banjur sampeyan ora bisa ngetung "penghasilan".
          1. +4
            Februari 10 2023
            Quote: skeptis
            Mungkin iku worth maling pahanat goyangake metu saka ekonomi? Banjur sampeyan ora bisa ngetung "penghasilan".

            Sampeyan saiki ing verge saka tuntutan ukum pidana ditulis. Iki minangka master negara lan ekonomi, dhasare ...
      2. +7
        Februari 10 2023
        Kutipan: nikolaevskiy78
        simulacrum elit total iki ora bisa diowahi.

        Mesthine, ora bisa dikoreksi, amarga wis luwih saka telung puluh taun wis ana hubungane karo mitra ing Kulon. Dheweke duwe tujuan kanggo nglampahi dina sing paling apik ing umur tuwa ing kana ... Lan dheweke isih ngarep-arep yen kabeh masalah karo Kulon minangka fenomena sementara, mula Timur ora menarik, utawa digunakake minangka paliatif ...
    2. 0
      Februari 14 2023
      Rusia bakal enggal duwe kesempatan kanggo perdagangan karo UAE liwat Armenia .... Armenia lan Emirat nyedhaki introduksi saka rezim visa-free
      ----------------
      Waca liyane: https://eadaily.com/ru/news/2023/01/26/armeniya-i-emiraty-priblizilis-k-vvedeniyu-bezvizovogo-rezhima
      --------------
      Entri gratis visa menyang Uni Emirat Arab (UAE) direncanakake bakal dibukak kanggo warga Armenia. Rancangan perjanjian antar negara bagian sing relevan disetujoni ing rapat pamrentahan republik Transkaukasia dina iki, 26 Januari.

      Saiki, ana entri bebas visa antarane negara loro kanggo sing duwe paspor diplomatik.

      Persetujuan babagan liberalisasi rezim visa kanggo kabeh warga Armenia lan Emirat lagi disiapake ing taun 2017, nanging banjur negosiasi bilateral ditundha.

      Yen proyek saiki kanggo ngenalake rezim bebas visa bebarengan uga disetujoni dening panguwasa monarki Arab, iki bakal bisa nggedhekake hubungan bisnis lan arus wisata ing antarane negara loro, pamrentah Armenia percaya.

      Ing Desember 2022, Armenia lan Emirat nandatangani memorandum babagan regulasi aktivitas tenaga kerja warga negara loro kasebut.

      Saka negara-negara Arab ing Teluk Persia, rezim visa gratis kanggo warga Armenia dienalake Qatar.
  2. + 14
    Februari 10 2023
    Aku katon ing Emirat lan nyoba kanggo njawab pitakonan dhewe: kok wong Bedouins buta huruf iki ngatur kanggo mbangun swarga ing ara-ara samun dening sade lenga, nalika ing negara kita, karo income luwih gedhe saka Advertisement saka lenga lan gas lan bahan mentahan liyane. , kabeh dadi dicolong lan profanity biasa-biasa wae. Senajan kita wis saben kesempatan kanggo mbangun Emirat Lor kanggo dhuwit iki, nanging dibangun Northern Nigeria, kang kabeh kasugihan saka negara lan income rampung ing tangan saka macem-macem crooks, elit lan poto-sadar ... Kabeh padha, kemampuan kanggo ngatur dhuwit uga mbutuhake Intelligence, kang biasanipun nglampahi, ngombe lan rampokan.
    1. +3
      Februari 10 2023
      Quote: epikurean
      kok wong Badui sing buta huruf iki bisa mbangun swarga ing ara-ara samun kanthi adol lenga, nalika kita

      Populasi cameleers luwih cilik tinimbang populasi Rusia. Yen kita duwe populasi sing padha, mula kita kabeh bakal nyopir Maybach lan manggon ing pondokan telung lantai ...
      1. + 21
        Februari 10 2023
        Nanging pembalap iki, kajaba gas, ora duwe apa-apa liyane, lan karo kita, meh kabeh tabel périodik nambahi gas lan lenga sing wis kasebut. padha wanted, ya mung oligarki kita ora duwe kepinginan kuwi, padha duwe siji bab - carane njarah-rayah kabeh lan apa cart kanggo njupuk metu saka cordon.
        1. -2
          Februari 10 2023
          Nanging sopir iki ora duwe apa-apa kajaba bensin,

          Lan iki cukup kanggo negara sing jarang penduduk.
          lan karo kita, meh kabeh tabel périodik nambahi gas lan lenga sing wis kasebut

          Apa sampeyan yakin yen Federasi Rusia duwe kabeh tabel périodik?
          Lan tabel iki langsung ditambang kanthi jumlah gedhe?
          lenga
          1 ing AS.
          1. USA (rata-rata 11,8 yuta barel saben dina ing awal 2022) Kacarita dening Rambler. Salajengipun: https://finance.rambler.ru/economics/48421082/?utm_content=finance_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink

          Pimpinan ing cadangan minyak
          https://finance.rambler.ru/economics/48421082/?utm_content=finance_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink

          Sepuluh ndhuwur miturut OPEC katon kaya iki:

          Venezuela (303,806 milyar barel)
          Arab Saudi (258,600)
          Iran (208,600)
          Irak (145,019)
          Kuwait (101,500)
          UAE (97,800)
          Rusia (80,000)

          Pimpinan ing produksi gas
          https://invlab.ru/ekonomika/lidery-po-dobyche-gaza-v-mire/
          1. USA [934,2 milyar m³ saben taun]
          2. Rusia [701,7 milyar m³ saben taun]
          3. Iran [256,7 milyar m³ saben taun]
          .....
          9. Norwegia [114,4 milyar m³ saben taun]
      2. + 14
        Februari 10 2023
        Yen kita duwe populasi sing padha, mula kita kabeh bakal nyopir Maybach lan manggon ing pondokan telung lantai ...
        Yen nilai keluwihan sing ditampa dening oligarki menyang kabutuhan ... bisa uga ora manggon ing 3 pondokan lan ora menyang Maybach, nanging uripe ora ala ..
      3. + 11
        Februari 10 2023
        Kutipan saka Luminman
        Populasi cameleers luwih cilik tinimbang populasi Rusia. Yen kita padha populasi, banjur kita kabeh drive Maybachs lan manggon ing pondokan telung crita

        Iku babagan jumlah maling saben kapita. Wong Badui sing mlarat dipotong tangane amarga nyolong, sing nyebabake seleksi alam. Malah maling siji, ing kulawarga siji, bisa nggawa menyang mlarat, lan kita wis tuwuh nursery maling kanggo puluhan taun. Urutan bisa ditindakake, nalika nyolong nyolong karo pengkhianatan, kanthi paukuman sing cocog, liwat pambangunan infrastruktur lor Rusia. Mung dipatèni ketat nyolong, ing kabeh tingkat (preduli saka pasuryan) bisa nyimpen Rusia saka ambruk.
      4. +2
        Februari 10 2023
        Kutipan saka Luminman
        Populasi cameleers luwih cilik tinimbang populasi Rusia.

        Ya, kaping seratus ...
        Lan iklim uga "rada" beda ...
        1. -1
          Februari 10 2023
          Ya, kaping seratus ...

          Sampeyan hyperbolizing
          Lan iklim uga "rada" beda ...

          Apa ora?
  3. +5
    Februari 10 2023
    Mungkin iku ora ditrapake kanggo artikel, ing V.O. ana artikel .. padha ngomong, kabeh saiki kita bakal duwe ruble gas, kabeh kapets.. Lan kapets ora teka malah karo ruble gas, kang ora apik banget.
  4. +7
    Februari 10 2023
    Ora ana jinis de-dollarisasi ing Rus miturut urutan saiki lan ora bisa ing prinsip. Kanggo jinis elit kita - ora mikir babagan urip tinimbang ing Kulon, lan kanggo iki - dolar sing dibutuhake. Sampeyan ora bisa tuku villa ing Miami kanthi rupee. Lan dhuwit - bakal ngasilake kanthi biaya apa wae. Dadi nganti kita ngganti kabeh iki riff-raff, iki bakal terus lan bakal terus. Lan riff-raff - tanpa ngganti sistem sosial dhewe, sampeyan bakal maneh ngganti neraka, amarga iku basis lan dhukungan saka saiki ..
  5. +6
    Februari 10 2023
    "Swara taun kepungkur, tuku 86 ewu properti kanggo meh 57 milyar dolar."
    Punika asilipun.
    Sanajan sadurunge dudu rahasia.
    Elit sing ana gandhengane karo Islam urip, tetep sedulur, tuku real estate lan saham, ana ...
    Nanging! elinga apa nasib nunggu "penyidik" iki ing Rusia ...

    Isih ana kabar. Bagéan penting saka tanker sing duwe bathi sing nggawa sumber daya sing dituku maneh dadi perusahaan ... saka emirat. Lan kepiye carane ora bisa ngelingi kedadeyan pengacara saka Rusia ing kana? Mesthine, elit kita mung nandur modal ing saham. Lan saiki negara manca ngekspor penghasilan devisa kanthi cara iki ...

    Lha, sapa sing ora melu perayaan urip iki mbelani kepentingane nalika lungguh ing parit, jebule...
    Nanging simbah bakal mbayar utang menyang kolektor ... (miturut iklan babagan CBO)

    Alah. Ora ana sing kudu diganti
  6. +5
    Februari 10 2023
    Nanging paradigma "dadi ing ngendi wae, nanging ora ana ing ruble" mung wesi.

    Dina iki, iki minangka paradigma sing cukup.
    Ora angel ngira kepiye defisit anggaran bakal ditutup ing negara perang sing ora duwe kesempatan kanggo utang.

    Kabeh teka menyang dana. Yen aku duwe akeh yuta, aku uga bakal ngunjungi UAE. Lan tetep mung kanggo ngunjungi toko Gardener)).
    1. +4
      Februari 10 2023
      Ngunjungi lan dadi penduduk iku rong perkara sing beda. Turis kita ngaso ing kono kanthi rega 2.5 milyar dolar. Iki minangka indikator gedhe, nanging ora ana hubungane karo pembentukan nilai. Ing kene sampeyan mung bisa mbandhingake karo indikator industri pariwisata, efek sing gegandhengan, lsp. Nanging real estate lan pendhudhuk pajak wis rada beda. Nglewati sanksi lan malah mbukak cabang dudu kosok balene, nanging kudu ana keseimbangan ing kene, maneh, ing antarane industri lan sub-sektor. Yen sampeyan pengin tuku komponen lan teknologi tartamtu, mbukak, nanging kita ngomong bab tatanan saka situs ngendi biaya wis kawangun ing umum. Lan padha kudu mung ing negara. Yen mung amarga tanpa iku ora bisa ana sistem moneter kedaulatan lengkap.
  7. 0
    Februari 11 2023
    Penulis ndemek ide sing apik (kanggo kita) kanggo nambah nilai ruble.
    Nanging sawise kabeh, exaggerating, saben negara pengin duwe unit babakan dhuwit dhewe digunakake.
    AS bisa ngetrapake dolar marang kabeh wong. Lan ora masalah, kanggo AS lan dolar, apa kanthi licik, kanthi tekanan militer, manawa lokasi geografis sing apik, utawa ekonomi sing kuwat. Dheweke nggawe iki ing abad kaping 20.
    Saiki dolar nyoba nyurung. Nanging kasunyatan manawa kita dudu "penindas utama" mesthine kabeh wong ngerti?
    Lan penulis bener yen wong-wong sing menehi komentar, lan malah nulis artikel, ing VO ora mungkin ngerti apa sing dipikirake lan apa sing ditindakake dening kelompok-kelompok pengambilan keputusan politik, militer lan ekonomi.
    Nuwun sewu samar-samar!
  8. 0
    Februari 16 2023
    Yen mung ing kene padha tuku real estate kanggo jumlah kasebut, banjur pira sing dituku ing saindenging jagad sajrone 30 taun, bener-bener mbatalake dhuwit sing ora dipikolehi kanthi cara sing paling sah. Nanging, sawetara ahli sacara periodik nyatakake angka kasebut. Nanging sapa sing peduli karo kita ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"