Analogi sajarah: Presiden Ukraina diutus jeneng "Edelweiss" kanggo salah siji saka brigade saka Angkatan Bersenjata Ukraina

38
Analogi sajarah: Presiden Ukraina diutus jeneng "Edelweiss" kanggo salah siji saka brigade saka Angkatan Bersenjata Ukraina

Yagene nyoba ndhelikake soko sing wis ora ana gunane kanggo ndhelikake, utamane yen sampeyan didhukung dening mitra saka kolektif Kulon sing diarani? Pitakonan iki, ketoke, ditakoni dening presiden Ukrainia lan mutusake kanggo ngalih menyang salinan lengkap simbol Nazi sing ditindakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina.

Dadi, dina sadurunge, keputusan muncul ing situs web kepala rezim Kyiv, kanthi basis Zelensky menehi jeneng "Edelweiss" menyang GSHB kapisah kaping 10 (brigade serangan gunung) saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki uga ditemokake ing pers Ukraina, sanajan ora ana ing endi wae sing wani ngelingake sajarah analogi. Lan analogi kasebut luwih jelas.



Minangka bagéan saka struktur kekuwatan Nazi Jerman, ana "Edelweiss" dhewe. Contone, kita ngomong babagan grup tempur Edelweiss, digawe ing taun 1944 ing wilayah Slovakia - Abvergruppe 218, sing tugas kalebu ngenali lan ngilangi detasemen partisan. Edelweiss dipimpin déning Sturmbannführer von Thun-Hoenestein.

Hitler liyane "Edelweiss", kang luwih dikenal - 1st Mountain Infantry Division saka Wehrmacht. Kembang iki digambarake ing lambang divisi kasebut, mula pungkasane entuk "julukan". Personil saka brigade iki ditampa nyerah Lemberg (Lvov), perang ing Prancis, Polandia, Yugoslavia, Luksemburg, nyabrang Dnieper ing wilayah Kakhovka. Kajaba iku, Divisi Infanteri Gunung 1 saka pasukan Nazi Jerman nindakake perang aktif ing Kaukasus, kalebu ing wilayah Elbrus.

Loro-lorone Nazi Edelweiss pungkasane dibanting, diformat maneh, lan dibanting maneh. Ana atusan bukti kejahatan perang ing loro Nazi Edelweiss.

Saiki Angkatan Bersenjata Ukraina duwe "Edelweiss" dhewe ...
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    38 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 11
      15 Februari 2023 06:55
      Saiki Angkatan Bersenjata Ukraina duwe "Edelweiss" dhewe ...

      Yen ing papan aplikasi unit kasebut, luwih becik ora dijenengi tinimbang "kembang srengenge". Edelweiss opo sing adus???!!!
      1. + 10
        15 Februari 2023 07:10
        Iku luwih apik langsung -,, moncong babi,, jeneng banget cedhak wong iki. Apa tenan, kanggo filosofi slyly..
        1. + 10
          15 Februari 2023 07:18
          Banjur "Schweinekopf" - dadi bener-bener asli)
        2. +7
          15 Februari 2023 07:19
          Dirlewanger luwih apik. Intine, dadi ngomong ...
          Miturut isi ...
          1. +1
            15 Februari 2023 09:31
            Kutipan saka Nexcom
            Dirlewanger luwih apik.

            Dadi langsung, divisi Waffen SS "Galicien".
    2. +6
      15 Februari 2023 06:55
      "Edelweiss" pungkasane dibanting

      Badut ing arena, Scholz lan Austin Lloyd applauding ...
      1. +7
        15 Februari 2023 07:02
        Egeni hi, Scholts lan Lloyds dipengini bulak, bisa mbayangno carane Hitler lan Goebelz bakal bungah saiki yen ngimpi teka Rusia nangis Rusia nyata lan ora wedi utawa dhuwit, nanging kanggo kapercayan, lan iki ndadekake malah luwih elek lan ngina.
      2. +2
        15 Februari 2023 08:48
        Utawa bisa uga kebo ngarep-arep yen "Edelweiss" Ukrainia bakal males para sedulur sing wis rusak kaping pindho!
        1. +2
          15 Februari 2023 09:34
          Kutipan: Fedor Sokolov
          Utawa bisa uga kebo ngarep-arep yen "Edelweiss" Ukrainia bakal males para sedulur sing wis rusak kaping pindho!

          Sejarah ora tau ngerti iki. Dadi "Edelweiss" anyar bakal nemoni nasib sing padha. Sajrone Perang Donya II, iki ora ditawan.
    3. -8
      15 Februari 2023 06:59
      Yen sawetara wong aneh menehi jeneng kembang sing apik marang geng-genge, apa ana gunane kanggo nglarang jeneng iki ing salawas-lawase? Apa kembang ing kene?
      Uga nganggo swastika. Wong-wong India kuna ora tau krungu bab Nazi nalika teka karo simbol iki. Lan saiki kita nglarang.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +3
        15 Februari 2023 08:22
        Kutipan: Cat Alexandrovich
        Yen sawetara wong aneh menehi jeneng kembang sing apik marang geng-genge, apa ana gunane kanggo nglarang jeneng iki ing salawas-lawase? Apa kembang ing kene?
        Uga nganggo swastika. Wong-wong India kuna ora tau krungu bab Nazi nalika teka karo simbol iki. Lan saiki kita nglarang.

        Pitakonan mesthi menarik.
        Mangkene sawetara panganan liyane kanggo dipikirake.
        Detasemen pasukan khusus 17 "Avangard" ("Edelweiss") saka Pengawal Rusia (unit militèr 6762, Mineralnye Vody). Unit militèr 6762 pasukan pengawal nasional Federasi Rusia, dumunung ing kutha Mineralnye Vody, Wilayah Stavropol. Minangka bagéan saka Distrik Kaukasia Lor saka Pengawal Rusia. Ing 2011-2016 ooSpN diarani "Edelweiss", ing 2016. diganti jeneng "Vanguard". Ing 2018, dheweke kalebu ing Pusat Tujuan Khusus 607th saka Pengawal Rusia.
    4. +5
      15 Februari 2023 06:59
      Lan salib ing peralatan, lan salam, lan swastika para pejuang? Ana analogi iki kaya rereget.
    5. lex
      +4
      15 Februari 2023 07:00
      Kene siji kanggo sampeyan!
      Ora ana Nazisme ing yk ropia, akeh sing bengok-bengok mbela negara iki.
      Kaping pisanan, simbol lan slogan saka unit militèr Nazi, lan saiki jeneng wis digunakake. wong bodho
    6. +4
      15 Februari 2023 07:08
      Zelensky menehi jeneng "Edelweiss" menyang GSHB kapisah kaping 10 (brigade serbu gunung) saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
      Obrolan kasebut ora mung babagan kesadaran Zelensky lan perusahaan sing kleru, nanging babagan kepinginan skizofrenia-manik dadi kaya Nazi nalika Perang Dunia II. Mbokmenawa ing pikirane tokoh kasebut yaiku gagasan yen kanthi menehi jeneng kasebut bisa nguatake semangat para prajurit sing kalebu ing unit kasebut.
      Loro-lorone Nazi Edelweiss pungkasane dibanting, diformat maneh, lan dibanting maneh.
      Apa sing dikarepake kanggo "edelweiss" Ukrainia. Langsung lan manawa kanggo nambah definisi saka Sonderkommando kanggo sembarang "Azov", "Kraken". SBU kanggo ngganti menyang seragam ireng, ora lali kanggo nambah badge cocok lan armband kanggo buttonholes.
      1. +3
        15 Februari 2023 08:54
        Obrolan kasebut ora mung babagan kesadaran Zelensky lan perusahaan sing kleru, nanging babagan kepinginan skizofrenia-manik dadi kaya Nazi nalika Perang Dunia II.
        Sayange, apa sing kedadeyan saiki antarane Ukraina lan Rusia luwih kaya ora NVO, nanging kelanjutan perang sipil lengkap, sing ora bisa rampung wiwit taun 1917. Kulon konsisten ing tumindak kanggo numpes Rusia. Tujuan utama rencana kasebut yaiku kanggo misahake Republik Ingushetia dadi bagean sing luwih cilik, sing mesthine terus-terusan konflik lan perang ing antarane awake dhewe, lan Kulon kudu "mbantu" siji utawa liyane ing konflik sipil iki kanthi nyedhiyakake senjata ing ijol-ijolan kanggo sumber daya. Yen Bolsheviks isih ing sawetara titik ngatur kanggo nyawiji negara ing wates, yen ora Republik asli Ingushetia, lan kanthi mangkono mateni geni saka perang sipil kanggo sawetara wektu, banjur "mitra Kulon" ora ngaso ing asil ngrambah. (padha main nganti suwe). Rencana becik saka Kulon yaiku perang donya tanpa wates, ing ngendi saben wong nglawan kabeh wong, lan mung kudu duwe pulo stabilitas lan kamakmuran. hi
      2. 0
        15 Februari 2023 10:54
        Mbokmenawa ing atine para tokoh kasebut duwe gagasan yen kanthi menehi jeneng kasebut bisa nguatake semangat

        Iku worth ngenali sing tendensi kuwi ing sirah ana ing kapentingan kita.
    7. Komentar wis dibusak.
    8. +6
      15 Februari 2023 07:11
      Kutipan: Cat Alexandrovich
      Yen sawetara wong aneh menehi jeneng kembang sing apik marang geng-genge, apa ana gunane kanggo nglarang jeneng iki ing salawas-lawase? Apa kembang ing kene?
      Uga nganggo swastika. Wong-wong India kuna ora tau krungu bab Nazi nalika teka karo simbol iki. Lan saiki kita nglarang.


      Lan kaya mengkono degradasi. Wiwitane mung jeneng...ngguyu wae...banjur ketoke lumayan...banjur dadi lumrah

      Nazi ing Ukraina kanthi prosesi uga ing wiwitan kaya wong aneh sing lucu mandheg
    9. +1
      15 Februari 2023 07:13
      Apa, aku ora kaget. Cukup samesthine. Iki mbuktekake maneh yen ora ana kompromi karo Bandera. Ora pacification. Rembugan, mung babagan nyerah tanpa syarat, banjur denazifikasi total. Banget angel, nanging arang banget perlu. Ora ana dalan liyane, sayangé.
    10. +2
      15 Februari 2023 07:13
      Apa kanggo trifle? Angkatan Bersenjata Ukraina dijenengi Wehrmacht, lan Seele sambat babagan gelar Fuhrer saka wong Ukrainia Agung.
    11. 0
      15 Februari 2023 07:16
      Ing Ufa, bathhouse kasebut "Edelweiss" ... nanging kanthi jujur ​​... dheweke ora bakal golek analogi ing jeneng ing endi wae ... angel kanggo wong sing duwe jeneng lan jeneng ... amarga 2/3 manungsa duwe standar. jeneng
      1. +4
        15 Februari 2023 07:20
        Kutipan saka Sith
        Ing Ufa, bathhouse kasebut "Edelweiss" ... nanging jujur ​​... dheweke ora bakal golek analogi kanthi jeneng ing endi wae ...

        Sampeyan ndeleng, apa masalah ... jeneng bathhouse lan jeneng divisi infanteri gunung ... uga, kaya, ora kabeh topik kanggo comparison. Wis dening kuping, "kabeneran" ora perlu kepincut.
    12. 0
      15 Februari 2023 07:19
      Aku kepengin weruh yen dheweke entuk Macan Tutul, jeneng "Kepala Mati" bakal katon?
    13. +1
      15 Februari 2023 07:28
      Iki beda, ta.
      Demokrasi banget...
      Lan presiden iku wong Yahudi, kaya kang ngandika bab iku. Nazi apa?
      Nanging nyatane wis ora nggumunake lan ora lucu maneh.... Sirkus
    14. +1
      15 Februari 2023 07:31
      Ora ketompo carane analogi ngluwihi presiden Yahudi kanthi pengulangan Babi Yar. Nazi apik nglawan "donya Rusia" saiki, nanging crita Lady banget capricious lan nduweni kemampuan kanggo mbaleni lan nguripake 180 derajat. .
    15. 0
      15 Februari 2023 07:31
      Kembang iki, resik apa wae lan ayu kanthi cara dhewe, duwe jeneng liya - PLENIVETS. Sapa sing nyekel tangane, dheweke ngerti sebabe. Dadi prajurit iki uga bisa diarani kanthi jeneng liya - jamur yaiku jamur.
    16. +3
      15 Februari 2023 07:54
      Iki minangka tingkat pikiran bunuh diri saka non-negara, wong mati, wong cacat, omah sing rusak, infrastruktur, ora ana prospek, pirang-pirang psikopat sing kaget sawise perang iki bakal tikelake kanthi akeh senjata, lan dheweke seneng. kanthi jeneng. Nanging sawetara saka kita ngusulake kanggo nyekel kabeh pinggiran lan apa sing bakal kita lakoni karo rabble iki? Ana akeh nom-noman sing dikumbah dening satanisme Barat.
      1. +1
        15 Februari 2023 08:34
        AS minangka pemain sing kuwat lan licik. Mula, bisa uga tujuane pancen beda, ora langsung. Contone, dheweke ngrebut Ukraina lan wiwit ngompa kanthi senjata lan propaganda, ora ngetung kemungkinan ngalahake Rusia kanthi kekuwatan. Kabeh katon beda ing kene - padha provokasi lan terus nesu Rusia malah luwih akeh supaya bisa nyekel setengah saka Eropah lan ngadhepi resistance partisan gedhe, nanggung biaya abot kanggo njaga daya ing lemah. Sing. padha arep Rusia kanggo overstrain, kanggo diikat tangan lan sikil. Lan padha sengit dheweke minangka invader, aggressor.
    17. +2
      15 Februari 2023 07:57
      Apa Israel keselak kabar utawa bakal nyiyapake kasur ing rumah sakit kanggo perawatan ukrofasis?
      1. +1
        15 Februari 2023 08:48
        Dheweke ora keselak, nanging bisa nari maneh karo Ukronats frank menyang lagu "Hava Nagila".
    18. 0
      15 Februari 2023 08:57
      Mesthine, kabeh gerakan kasebut kanthi analogi sing primitif lan prasaja, nanging ing Ukraina iki pancene saiki. Iku misale jek sing kabeh ziggings iki, swastikas, salib ing tank, chevrons, jeneng ... wis dadi bab sing paling penting ing urip iki kanggo non-sadulur, kang bisa diwenehi adoh kanggo simbol iki.
    19. 0
      15 Februari 2023 09:01
      Iku misale jek kula sing Svidomo trolling kita galak. Kabeh macan tutul iki ing jumlah 14 lan 88 bêsik, ngganti jeneng ing dalan kanggo pakurmatan saka pahlawan odious, etc. Kabeh iki ditindakake kanthi sengaja lan sengaja - kanggo ndhukung gething banget ing pihak kita.
    20. 0
      15 Februari 2023 09:28
      Preman lan kriminal sing dipilih bakal mlebu layanan ing Edelweiss? jeneng swasana ati
    21. 0
      15 Februari 2023 09:30
      "Personil melu nyerah Lemberg (Lvov)" apa padha nyerah, apa ora ninggalake? Apa ana kasus nyerah pasukan kita? Aku ora ngelingi apa-apa.
    22. +1
      15 Februari 2023 11:03
      "Edelweiss", dudu "Edelweiss" ...
      Siapke, Zelya, pasuryan!
      hi
    23. 0
      15 Februari 2023 16:10
      Analogi sajarah: Presiden Ukraina menehi jeneng "Edelweiss" kanggo salah sawijining brigade Angkatan Bersenjata Ukraina. Ketoke, tugas saka jeneng "Leibstandarte Adolf Seeler" sabanjuré ing baris. Mesthi, iki mung guess.
    24. 0
      16 Februari 2023 09:28
      Lan bocah Yahudi iki ngaku dudu Nazi? Hitler bakal podprifigel saka appropriations kuwi. Sing lanang katon rampung ngaco munggah.
      "Lan wong lanang iku - dheweke uga ana ing kene,
      Antarane penembake saka "Edelweiss".
      Dheweke kudu dibuwang saka pass!.." (V.S. Vysotsky)
    25. 0
      22 Februari 2023 05:47
      Nalika krungu "Edelweiss", aku kelingan banyu mineral =) Aku ora ngerti babagan Nazi "Edelweiss" nganti saiki.
      1. 0
        22 Februari 2023 05:51
        Mesthi, aku ngerti yen konteks iku penting ing kene. Nanging aku ora weruh apa-apa khusus ing jeneng dhewe. Edelweiss minangka tanduran. Iki minangka sampah sing padha karo swastika lan pelangi. Saiki iki "tokoh" isih bakal njupuk lan ngenali tembung "edelweiss" minangka extremist =) Kita duwe idiocy kuwi ing akeh. Ing kasunyatan, ideologi sing kudu dilawan, dudu simbol. Lan sampeyan ora bisa perang karo larangan, iki cara paling bodho. Woh sing dilarang mesthi manis.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"