Review militèr

Where bisa Persahabatan kita tekan?

15
Where bisa Persahabatan kita tekan?



Ngluwihi sanksi


Kazakhstan bakal ngirim batch pisanan saka 20 ton saka lenga liwat Druzhba non-sanksi kanggo Jerman ing separo pisanan Februari, Kazakh Menteri Energi Bolat Akchulakov ngandika ora dadi dawa ago. Nganti saiki, lenga durung ilang, nanging meh ora ana keraguan yen bakal ilang.

Sawise kabeh, ana akeh masalah karo Rusian, lan ngencerake karo Kazakh minangka solusi kanggo meh kabeh bebarengan. Elinga yen Menteri Akchulakov sadurunge ngandhani media manawa Kazakhstan rencana ngirim 1,5 yuta ton minyak menyang Jerman (mantan GDR) liwat arteri iki ing 2023 lan bisa uga nambah volume dadi 7 yuta ton.

Kaya sing dilaporake, pemain Eropa ing pungkasan taun 2022 pindhah menyang Astana kanthi panjaluk pasokan minyak. Sanajan kabeh sanksi, langit-langit lan embargo, Rusia wis nyetujoni aplikasi Kazakhstan kanggo ngompa lenga liwat Druzhba menyang Jerman. Ing kuartal pisanan, KazTransOil ngrancang kanggo ngirim 300 ton minyak Kazakh liwat Druzhba menyang bekas GDR.

Mula, sepisan maneh pitakonan sing diangkat ing judhul kasebut. Ngendi "Persahabatan" kita? Malah ana rembugan babagan Inggris, banjur, kanthi serius, ora ana sing bisa dituju. Lan sawise kabeh, kaya sing sampeyan ngerteni, pasokan minyak lan produk minyak Rusia liwat sistem pipa Druzhba saiki tetep ana ing njaba sanksi EU.

Lan paling kamungkinan, iki ora mung cilik. Perang iku perang, nanging bahan bakar ana ing jadwal. Bisa uga, saiki, produk sing padha karo panyulingan minyak domestik ing Eropa umume ora kena sanksi. Mesthi wae, yen ing taun 70-an lan 80-an proyek dileksanakake kanggo ngluwihi Druzhba menyang Austria, Italia (liwat Hungaria - SFRY lan Cekoslowakia), Republik Federal Jerman (liwat GDR utawa Cekoslowakia), menyang wilayah saiki mantan SFRY (liwat Hongaria).

Transit ora bakal murah


Nanging, salah sawijining proyek kasebut isih ditindakake meh patang puluh taun kepungkur: yaiku arteri Adria - terusan saka bagean Hungaria Persahabatan liwat Kroasia menyang terminal Adriatik Omisalj. Nanging proyek iki bisa uga "dilengkapi" dening Austria lan Italia ...

Sajrone kunjungan Kanselir Jerman Willy Brandt menyang USSR ing Oktober 1970, delegasi Jerman Kulon nuduhake minat ing situs Druzhba Jerman Timur, sing nyedhiyakake bahan mentah, kalebu kilang Leina (cedhak Leipzig). Tanduran iki dumunung watara 200 km saka tapel wates GDR karo FRG.


Kanselir Jerman Willy Brandt lan Perdana Menteri GDR Willy Stof

Pihak-pihak kasebut banjur sarujuk kanggo nerusake negosiasi babagan perpanjangan bagean iki ing Jerman. Kepemimpinan GDR ora nglawan proyek kasebut, nanging meksa tarif transit minyak sing dhuwur.

Panguwasa GDR ngonfirmasi posisi sing padha nalika kunjungan W. Brandt menyang GDR ing taun 1970 lan nalika nggawe hubungan diplomatik karo FRG ing taun 1972. Pasokan lenga Soviet liwat pipa liwat GDR menyang Berlin Kulon ora dikecualekake, nanging syarat transit overstated saka pimpinan GDR ditambahi kanggo proyek iki uga.

Miturut sawetara ahli Jerman Kulon, panjaluk kasebut ing Berlin Wétan amarga kasunyatan sing, pisanan, USSR nyuda GDR saka pendapatan transit gas. Kasunyatane, telung saluran pipa gas Soviet menyang FRG lan Eropa Tengah minangka sakabehe dibangun ing sekitar GDR - liwat Cekoslowakia.

Kapindho, USSR ora ngundang GDR menyang perjanjian internasional 1971 babagan status Berlin Kulon. Nanging umume, Berlin Timur, kanthi panjaluk "transit", nerangake marang Moskow yen pangembangan aktif hubungan antarane USSR lan FRG kudu ditindakake tanpa nglirwakake kepentingan GDR.

Ora pepadhamu lan ora sekutu


Wigati dicathet menawa posisi GDR didhukung, lan aktif banget, dening pimpinan Romania N. Ceausescu. Bucharest uga ora puas karo kasunyatan sing ora mung sistem Druzhba, nanging uga ngekspor pipa gas Soviet menyang Eropah Tengah padha glethakaken watara Romania.

Posisi Berlin Wétan ora owah nganti runtuh USSR lan likuidasi GDR. Ing mangsa ngarep, loro-lorone katon "lali" babagan ekstensi "Persahabatan" sing wis ana ing wilayah kulon Jerman bersatu.

Mbokmenawa, kanggo Rusia pasca-Soviet bakal migunani kanggo nggayuh ekstensi Druzhba menyang wilayah tilas Republik Federal Jerman. Ing kasus iki, bagean sistem iki ing pasokan minyak saka Federasi Rusia menyang Jerman bakal tekan, miturut sawetara prakiraan ahli, paling ora 40%.

Sing meh kaping pindho luwih akeh tinimbang sing saiki. Iki bakal nggawe sanksi EU saiki marang lenga Rusia malah kurang efektif.


Magnetik Adriatik


Minangka kanggo arah Druzhba-Adria, sisih Yugoslavia ing separo pisanan saka 80s ngajokaken, bebarengan karo pumping terminal Omisalj, cabang - liwat Slovenia - kanggo Austria lan terminal lenga Italia toko ing Trieste. Sabanjure, ing Budapest, dheweke nawakake cabang "Persahabatan" saka Hongaria menyang Serbia lan luwih menyang Bosnia lan Herzegovina.

Kapindho saka proyek kasebut wiwitane didhukung ing USSR, nanging I. B. Tito luwih seneng ngandelake pasokan minyak utamane Timur Tengah lan Afrika Lor - liwat pipa saka terminal Yunani ing Thessaloniki. Mung ing taun 2022, Budapest lan Belgrade sarujuk kanggo nggawe cabang Persahabatan saka Hongaria kidul menyang kilang utama Serbia ing Pancevo (cedhak Beograd).

Nasib proyek kanggo ngluwihi bagean Kroasia Druzhba - Adria menyang Austria lan Italia dadi rada beda. Sisih Soviet wedi banget amarga katergantungan transit ing Budapest lan utamane ing Beograd: SFRY aktif ngembangake kerjasama karo USSR, nanging ora dadi bagian saka CMEA utawa Pakta Warsawa.

Faktor-faktor kasebut nggawe rumit pilihan Moskow ing Yugoslavia minangka negara transit utama kanggo minyak Soviet menyang Austria lan Italia. Nanging, ing Cekoslowakia ing wiwitan taun 70-an, dheweke ngembangake loro proyek awal dhewe kanggo ndawakake Persahabatan menyang Austria: saka Republik Ceko kidul lan liwat Bratislava Slovak.

Iki amarga panjalukan sing luwih kerep saka perusahaan bahan bakar Austria sajrone periode kasebut kanggo nambah pasokan minyak Soviet. Nanging proyèk-proyèk iki ora kelakon, kanthi alesan sing padha: Cekoslowakia dadi "transitor" kunci kanggo gas Soviet ing Jerman.

Moskow ora ngupaya nguatake peran transit Praha kanthi nambah transit gas liwat Cekoslowakia kanthi transit minyak. Nanging dina iki ketok sing ngedeni iki lan, kanggo sijine iku mildly, shortcomings meh ora duwe efek sarujuk ing kahanan saiki karo lenga Russian ing Eropah.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
fotostrana.ru, vorwaerts.de, is.muni.cz
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 17 Februari 2023 05:22
    +5
    Where bisa Persahabatan kita tekan?

    "Lha sampeyan, dalan, nuntun aku menyang endi?
    Tanpa putri ayu, urip ora manis kanggo kula.
    Dhuh saupami, dhuh sang prabu ingkang mulya
    Apa sampeyan mbukak tembung sandi menyang atine putri!" (C) eseman
  2. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 17 Februari 2023 05:55
    +5
    Kabeh wis dibangun ing kasunyatan sing kudu ngerti iki, nanging ora perlu kanggo ngerti iki, ora saben wong ngerti carane akeh biaya construction saka pipa gas. Kabeh wong ngerti yen dheweke nggawa dhuwit. kabeh pipelines iki biaya akèh pegawe lan beyo. Nanging apa ana rasa hormat kanggo kabeh iki? Pitakonan mbukak. Kita ngisi anggaran kita kanthi sithik, lan ing wektu sing padha mbuwang tumpukan. Mbalik ing wulan Juni, regulator ngidini penarikan ora luwih saka $ 1 yuta ing luar negeri. Lan ing pungkasan taun 2022, penarikan kasebut udakara $ 60 milyar. Ing endi penghormatan kanggo karya lan dhuwit sing ditindakake ing kene? Kita ngenteni investasi, lan kita dhewe nandur modal ing luar negeri.
    1. Vladimir80
      Vladimir80 17 Februari 2023 08:30
      +4
      Iki amarga padha ngomong siji bab ing Nightingale TV, lan panguwasa nyata (finelita - ale, antoshka, deniska) ndhukung mesthi pro-Kulon senadyan perang, amarga padha dikuwasani dening kulon dhewe.
  3. Stas157
    Stas157 17 Februari 2023 07:06
    + 10
    . Rusia wis nyetujoni tawaran Kazakhstan kanggo ngompa lenga liwat Druzhba menyang Jerman.

    Jerman menehi sanksi lan tank ing Ukraina, lan Rusia menehi lenga kanggo mitra sing dikasihi ing Druzhba.
    1. SavranP
      SavranP 17 Februari 2023 20:11
      -2
      Paling kamungkinan, iku ora supaya gampang kanggo break hubungan long-term. Ora ditindakake kanthi gelombang tangan. Bab liyane yaiku umume kudu ngevaluasi ekonomi lan efisiensi transportasi pipa. Utamané gas kanggo dadi panas. Pambangunan SP-2 nggawa kerugian gedhe - 10,2 milyar euro, wis mati ing ngisor Baltik. Plus persiapan lapangan, pompa gas, pangopènan staf, lsp. Ya, dheweke cepet entuk bantalan lan miwiti gasifikasi Rusia Eropa, yen ora ana protori liyane. Saiki, ing perdagangan manca, perlu kanggo fokus ing gas cair. Bakal nyedhiyakake keluwesan, efisiensi lan penghasilan maksimal sing dibutuhake. Ing panggunaan domestik, gas cair luwih apik kanggo nyegah kebakaran lan bledosan ing apartemen lan omah. Nanging kanggo iki perlu kanggo nemokake zat kimia sing, dipun bibaraken ing gas liquefied, ora ngidini kanggo njupuk Panggonan reaksi pembakaran spontan. Reaksi pembakaran bakal mung bisa ditindakake kanthi katalis ing tungku, termostat, lsp.
  4. kor1vet1974
    kor1vet1974 17 Februari 2023 08:00
    +6
    Nanging dina iki ketok sing ngedeni iki lan, kanggo sijine iku mildly, shortcomings meh ora duwe efek sarujuk ing kahanan saiki karo lenga Russian ing Eropah.
    Maneh, "kucing iku kanggo nyalahke" (USSR), ora lay sadurunge, ora nindakake, ora nyedhiyani. eseman
    1. Vladimir80
      Vladimir80 17 Februari 2023 08:32
      -1
      USSR ora kudu disalahake, nanging iki rada kontra-argumen kanggo "sekte saksi saka USSR suci" sing malah banjur kita minangka pom bensin.
      1. lokasi
        lokasi 17 Februari 2023 11:44
        +5
        Kutipan: Vladimir80
        USSR ora kudu disalahake, nanging iki rada kontra-argumen kanggo "sekte saksi saka USSR suci" sing malah banjur kita minangka pom bensin.

        Kita dadi stasiun bensin ora amarga USSR muncul ing negara kita sajrone 70 taun, nanging amarga keterbelakangan kita sing wis pirang-pirang abad. Kaping pisanan padha dagang wulu, banjur wulu, kayu lan gandum, banjur wulu, gandum, kayu, lenga, gas lan senjata. Apa sing dikirim Gusti Allah. Mulané Panjenengané ngutus kita ..... lan gegaman kita ditembaki lan saiki bakal dikirim luwih kuwat.
      2. spektr9
        spektr9 17 Februari 2023 17:45
        +4
        USSR ora kudu disalahake, nanging iki rada kontra-argumen kanggo "sekte saksi saka USSR suci" sing malah banjur kita minangka pom bensin.

        Oh liberal suci, saksi saka wutah ekonomi gedhe saka Federasi Rusia kanggo 30 taun, lan saksi saka 70% rearmament saka tentara karo sajarah anyar, bab mundur - stasiun gas USSR ... Maca ing kabeh situs web negara karo a bang hi
  5. lokasi
    lokasi 17 Februari 2023 11:39
    +4
    Sawetara penari dihalangi dening bal dhewe.....Aku percaya yen kabeh gaman sing didol dening Rusia menyang pasar internasional sajrone 30 taun luwih ngalangi kita, luwih akeh saiki. Amarga saiki dheweke nembak kita.

    Federasi Rusia minangka negara nomer loro ing donya babagan penjualan senjata, lan contone, China mung nomer enem. Dheweke nyoba niru "wong kulit putih" ...... Nanging dheweke ora cukup pinter kanggo ngerti yen Amerika Serikat ngedol barang sing bisa dijupuk yen perlu.
  6. spektr9
    spektr9 17 Februari 2023 17:42
    0
    Bisa uga, saiki, produk sing padha karo panyulingan minyak domestik ing Eropa umume ora kena sanksi. Mesthi wae, yen ing taun 70-an lan 80-an proyek dileksanakake kanggo ngluwihi Druzhba menyang Austria, Italia (liwat Hungaria - SFRY lan Cekoslowakia), Republik Federal Jerman (liwat GDR utawa Cekoslowakia), menyang wilayah saiki mantan SFRY (liwat Hongaria).

    Sampeyan katon maneh, USSR nandur tambang, ora ngidini wong dihormati saka Federasi Rusia kanggo ngedol lenga. Ya, ora mung kanggo sapa wae, nanging kanggo negara-negara sing nyedhiyakake senjata kanggo ngrusak prajurit kita lan ngrusak kutha kita ...
  7. Belisarius
    Belisarius 17 Februari 2023 20:06
    +3
    Artikel kasebut elek, ing kene sampeyan kudu mikir babagan jinis pikirane dhewe.
    Kepemimpinan USSR nggawe sawetara "kesalahan" sing, miturut penulis, ora ngidini Federasi Rusia oligarki-mafia modern kanggo perdagangan minyak tanpa sanksi, sing dibentuk minangka asil saka aktivitas Federasi Rusia iki.
    Tegese, pimpinan USSR mesthine wis mikir 50 taun kepungkur babagan carane ngatasi kabeh masalah sing muncul sadurunge panguwasa anti-komunis. Ketoke, penulis percaya yen dheweke duwe mesin wektu, lan ngurus kesejahteraan Putins, Grefs lan Millers minangka tugas utama kabeh sejarah donya.
    Lan sing paling awon yaiku jinis pamikiran autis kaya ngono wis disetel ing Federasi Rusia saka ndhuwur, ayo elinga Pak Putin ngomong babagan bom atom Lenin kanggo Federasi Rusia modern.
    Kanthi jinis pamikiran iki, mesthi, Rusia bakal ditakdirkan. Ora masalah preferensi politik - sapa wae, ora preduli liberal, monarki utawa komunis, kudu dadi wong sing cukup, kudu mikir kanthi logis.
    Ing kene kita ndeleng jinis pamikiran patologis.
  8. Fangaro
    Fangaro 17 Februari 2023 20:10
    +1
    Bisa uga artikel kasebut ngemot kasalahan. Nanging menarik.
    Penulis - Matur nuwun! Ngumpulake informasi lan nyiapake teks kanggo publikasi iku kerja keras.
  9. Andrey_Druzhinin
    Andrey_Druzhinin 17 Februari 2023 20:42
    +1
    Jarum minyak, sing ora mung lungguh ing negara-negara Kulon, nanging uga kita!
  10. Barkun
    Barkun 22 Februari 2023 00:11
    +1
    wong apik tenan. "Persahabatan" pipa iki ora mung disebut. Iku glethakaken, tenan, metu saka kekancan. Ora kanggo ngasilake penghasilan, nanging kanggo njaga CMEA (sing ora nyegah penghasilan, nanging minangka ganti rugi kanggo biaya). Inggih, babagan "jarum minyak": apa kita ngelingi yen bathi minyak kira-kira 10% saka ekspor Soviet ing taun 1982? Iku ora cilik, nanging uga ora kritis.