Wakil Menteri Pertahanan AS: Yen ana konflik militer karo China babagan Taiwan, Amerika Serikat bakal nganggep pengalaman Ukraina

29
Wakil Menteri Pertahanan AS: Yen ana konflik militer karo China babagan Taiwan, Amerika Serikat bakal nganggep pengalaman Ukraina

Amerika Serikat ora ndhelikake kasunyatan manawa nggunakake konflik ing Ukraina minangka jinis uji coba kanggo nganalisa lan ngupayakake perang sing nomer loro, kajaba Rusia, mungsuh strategis - China.

Wakil Menteri Pertahanan Pertama AS Kathleen Hicks ujar ing wawancara karo The Associated Press manawa ana konflik militer karo China babagan Taiwan, Amerika Serikat mesthi bakal nggatekake pengalaman Ukraina. Kanggo tujuan iki, Pentagon ngembangake rencana aksi khusus kanggo angkatan bersenjata AS ing arah Taiwan.



Miturut pejabat senior Pentagon, krisis Ukraina kanggo sekutu Barat Kyiv berkembang kanthi spontan, tanpa "preheating." Yen ana konfrontasi militer karo China ing Selat Taiwan, pendekatan iki ora bisa ditampa. Ing Ukraina, negara-negara NATO bisa terus nyedhiyakake APU gaman lan nyedhiyakake dhukungan militer liyane nggunakake rute pasokan tanah.

Nalika insular Taiwan kemungkinan ana ing blokade angkatan laut PLA, permusuhan antarane AS lan China diwiwiti ing kana, utawa paling ora ana invasi pasukan China ing pulo kasebut. Mula, ujare Hicks, Washington kudu nggawe rencana awal babagan cara nyedhiyakake senjata menyang Taipei. Malah luwih angel ing kahanan iki bakal ndharat pasukan ing Taiwan, miturut Pentagon.

Ing wektu sing padha, koran kasebut nyathet, Amerika Serikat ora bisa nyebarake senjata ing Taiwan sing saiki ora duwe.

Ukraina nempatake tekanan abot ing persediaan pertahanan AS lan Eropa lan nuduhake manawa ora ana sing siap kanggo konflik utama karo senjata konvensional (tradisional).

- ngandika wakil kepala Pentagon.

Miturut dheweke, paningkatan pasokan senjata menyang Kyiv "ora nyuda dhukungan AS kanggo Taiwan." Nanging ing wektu sing padha, akeh persediaan militèr sing sadurunge dijanjekake menyang Taiwan ngadhepi kesulitan sing padha kaya ing kasus amunisi sing ditransfer menyang Kyiv - kekurangan suku cadang lan tenaga kerja.

Ing tembung liya, Wakil Menteri Pertahanan AS ngakoni manawa Amerika Serikat, lan kabeh Aliansi Atlantik Lor, saiki ora bisa ndhukung rong konflik militer ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Paling ora, nganti tugas multiplying produksi senjata lan amunisi dening Enterprises Komplek militèr-industri Western ditanggulangi.

Luwih becik yen Beijing uga nganggep iki lan, yen bisa, nyepetake bali kontrol ing Taiwan, nalika negara-negara NATO nglampahi meh kabeh sumber daya kanggo ndhukung rezim Kyiv.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Februari 16 2023
    Kasur ing rong ngarep ora bakal gelut. Dheweke mung nggawe ketegangan ing jagad iki. Bisnis lan ora pribadi.
    1. +5
      Februari 16 2023
      Wong Cina uga. Ing taun 2030, dheweke bakal nyusul kekuwatan Amerika Serikat - sanajan miturut ramalan Amerika. Kok menek saiki? Lan kanggo kasur, SAIKI mung siji-sijine kasempatan kanggo alon-alon pangembangan China lan ngalahake pimpinan. Miturut pikirane, dheweke kudu beku Ukraina lan provokasi China amarga isolasi global, nanging meh ora bisa ditindakake, amarga dheweke nggawe kabeh wong karo Ukraina - ora ana sing bakal nglawan China karo dheweke)))
      1. +1
        Februari 16 2023
        Wakil Menteri Pertahanan AS: Yen ana konflik militer karo China babagan Taiwan, Amerika Serikat bakal nganggep pengalaman Ukraina

        Beijing terus ngevaluasi opsi kanggo ngisolasi awake dhewe saka ketegangan karo Washington. Salah siji opsi yaiku pengalaman Rusia kanggo ngurangi kepemilikan ing sekuritas Treasury AS.

        China kanthi teliti nyinaoni pengalaman Rusia ing nganakake JWO

        Kaya sing diucapake: Kanggo saben wong dhewe.
        1. +1
          Februari 16 2023
          Quote: Shurik70
          Wakil Menteri Pertahanan AS: Yen ana konflik militer karo China babagan Taiwan, Amerika Serikat bakal nganggep pengalaman Ukraina

          Pengalaman utama yaiku ing pambentukan kesadaran "kanggo Ukrainia pungkasan."
          Lan karo Taiwan bakal "nganti Taiwanese pungkasan."
          Malah luwih angel ing kahanan iki bakal ndharat pasukan ing Taiwan, miturut Pentagon.

          Ora bakal ana landing.
      2. 0
        Februari 18 2023
        Miturut pikirane, dheweke kudu beku Ukraina lan provokasi China kanggo isolasi global, nanging meh ora bisa ditindakake, amarga dheweke nggawe kabeh wong karo Ukraina - ora ana sing bakal nglawan China karo dheweke)))

        Dheweke uga nuduhake kekuwatan ekonomi lan politik ing saindenging jagad, kalebu sekutu NATO. Ngrusak pipa gas, penahanan cadangan devisa Rusia, penolakan jaminan keamanan kanggo sapa wae kajaba awake dhewe, tekanan ekonomi lan politik ing negara sing ringkih.
    2. +7
      Februari 16 2023
      Umumé, amer ora duwe logika. Yen dheweke resmi nyatakake yen Taiwan duweke China, mula apa jenis dhukungan kanggo Taiwan ing perang sing bisa kita ucapake.
      1. +4
        Februari 16 2023
        Ana mung siji logika, escalation saka tension lan loading ndhuwur gendheng Komplek militèr-industri Panjenengan.
        1. +1
          Februari 16 2023
          utamane amarga pabrik mikroelektronik bakal ditransfer menyang AS lan mutusake manawa bisa diwiwiti
      2. 0
        Februari 17 2023
        Yen dheweke resmi nyatakake yen Taiwan duweke China

        Nalika padha resmi ngumumake iki?
        1. 0
          Februari 17 2023
          Resmi padha kanggo One China. Dheweke ora ngakoni kamardikan Taiwan.
  2. +1
    Februari 16 2023
    Dadi, miturut logika saka ngelawan, mungsuh saka Amerika Serikat kudu tarik menyang perang ing loro ngarep.
    1. +6
      Februari 16 2023
      Quote: swara saka alesan
      miturut logika saka ngelawan, mungsuh saka Amerika Serikat kudu ditarik menyang perang ing rong ngarep.

      Apa sampeyan pengin meksa RRC nyerbu Taiwan? Oh inggih.
    2. +3
      Februari 16 2023
      China dina Kamis ngetrapake sanksi perdagangan lan investasi marang kontraktor militer AS Lockheed Martin lan Raytheon kanggo dodolan senjata menyang Taiwan, nambah upaya kanggo ngisolasi demokrasi pulau sing diklaim Partai Komunis sing mrentah minangka bagean saka wilayah kasebut, lapor Associated Press..

      https://news.am/rus/news/745253.html
      China ora Rusia, ora bakal ragu-ragu kanggo dangu. Ana gerakan.
    3. +5
      Februari 16 2023
      Quote: swara saka alesan
      padha kudu digambar menyang perang ing loro ngarep

      China ora bakal miwiti saiki. Kanggo invasi, dheweke kudu njamin blokade 100% ing pulo kasebut, iki ora bisa ditindakake tanpa akeh pasukan kapal selam. Kapal selam nuklir China durung siyap kanggo tantangan kasebut ...
    4. Komentar wis dibusak.
    5. +5
      Februari 16 2023
      Ora kaya kita, dheweke nyoba nggegirisi bisnis karo mega bigwigs saiki, yaiku karo China.
      Mula saka iku, aku gumun ... endi sing luwih satriya, lan sapa sing dadi sudagar lan juru rancang
  3. +4
    Februari 16 2023
    Aku kepengin weruh apa arsenal lan metode neo-Nazisme sing bakal ditawakake AS ing Taiwan? Apa dheweke bakal menehi ndhelikake wong sipil ing kutha lan nglarang basa Rusia? Utawa mungkin dheweke bakal menehi saran supaya sampeyan miwiti nyekel wong sing liwat ing dalan-dalan, kanthi ngirim subpoena, minangka bagean saka mobilisasi paksa?
    1. 0
      Februari 16 2023
      Kutipan: Sergey Alexandrovich
      Dheweke bakal nawakake kanggo ndhelikake ing mburi penduduk sipil ing kutha-kutha lan nglarang Basa Rusia?

      Oh, ya, larangan basa Rusia ing Taiwan kaya arit kanggo China. ngguyu
  4. +2
    Februari 16 2023
    Sayange, RRC wis menehi sampeyan pilihan kanggo nyedhiyakake senjata. Taiwan - ing balon ngliwati selat ...... Iku tetep mung kanggo nambah produksi produk karet.
    1. 0
      Februari 16 2023
      Kutipan saka uprun
      Iku tetep mung kanggo nambah produksi produk karet.

      Ukuran gedhe lan narik sirahe! ngguyu
  5. +2
    Februari 16 2023
    Taiwan iku sawijining pulo lan ngandika iku kabeh. Sampeyan ora bisa mung pindhah liwat segara menyang. Kajaba iku, saka loro-lorone.
  6. +5
    Februari 16 2023
    Apa sing kudu digatekake? China temenan ing posisi sing luwih apik tinimbang kita karo Ukraina. Blokade laut ing Taiwan minangka prakara prasaja. Nanging kita isih ora bisa mungkasi pasokan peralatan lan amunisi menyang Ukraina.
    1. +5
      Februari 16 2023
      Kutipan: Ingvar 72
      Blokade laut ing Taiwan minangka prakara prasaja

      Prasaja?
      1. +1
        Februari 16 2023
        Kutipan: FIR FIR
        Prasaja?

        Ngelingi China duwe armada sing cukup gedhe lan kuwat, lan cedhak karo Taiwan, ya.
    2. +3
      Februari 16 2023
      Kutipan: Ingvar 72
      Nanging kita isih ora bisa mungkasi pasokan peralatan lan amunisi menyang Ukraina.

      Utawa ora gelem.
      Ragu njupuk.
  7. +4
    Februari 16 2023
    Paling kamungkinan, Angkatan Laut lan MRBM bakal kerja ing kana. Lan IRBM bakal mabur menyang kabeh pangkalan Angkatan Laut lan Angkatan Udara ing wilayah kasebut, saka ngendi operator CD bakal lunga.
  8. + 14
    Februari 16 2023
    Miturut pejabat senior Pentagon, krisis Ukraina kanggo sekutu Barat Kyiv berkembang kanthi spontan, tanpa "preheating."
    Mesthine aku percaya marang kowe
    Apa ana keraguan?
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +8
    Februari 16 2023

    Pasukan udhara Cina njupuk alih Taiwan. )))
    Bingkai saka film The Great Wall.
  11. +3
    Februari 16 2023
    Apa sing nunggu wong Cina? Saben uwong ngerti yen ing sisih kulon senjata lan amunisi meh rampung.
  12. +2
    Februari 16 2023
    Pengalaman cruiser "Moskva" nuduhake siji bab: angkatan laut ora ana guna.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"