Bloomberg: AS kuwatir manawa pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia, Belarus lan China

21
Bloomberg: AS kuwatir manawa pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia, Belarus lan China

Panguwasa AS kuwatir yen pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia, Belarus lan China. Iki dilaporake dening kantor berita Bloomberg.

Minangka panulis cathetan publikasi, pupuk mineral saiki wis dadi instrumen pengaruh ing pasar donya, dene negara-negara anjog ing arah iki - Rusia lan China, kanthi trampil nggunakake. Sanajan produk tetanèn saka Federasi Rusia ora tundhuk langkah-langkah sing mbatesi, panyedhiya kasebut wis dikurangi banget, amarga masalah pengiriman lan mbukak blokir pelabuhan, nindakake transaksi dhuwit isih durung rampung amarga bank-bank Rusia tetep ana sanksi. Rintangan uga tetep ing masalah asuransi.



Perlu dicathet yen ing periode Maret nganti September 2022, ekspor pupuk Rusia mudhun 38 persen dibandhingake taun 2021. Kabeh iki amarga alangan ing asuransi lan chartering kapal sing melu transportasi produk kasebut, bebarengan karo implementasi pembayaran bank.

Ora nggumunake yen ing babagan iki, Federasi Rusia ora duwe pilihan nanging ngenalake wiwit 1 Januari taun iki, tugas ekspor kanggo kabeh jinis pupuk mineral kanthi jumlah 23,5%. Wiwit saiki, bakal dikenani biaya yen rega donya ngluwihi $ 450 / t (kira-kira 33,6 ewu rubel). Langkah liya kanggo ngatur panyedhiya jinis produk kasebut ing luar negeri yaiku keputusane pamrentah Rusia kanggo nglanjutake kuota ekspor sajrone 180 dina, nganti 31 Mei 2023. Regane ditetepake 7,013 yuta ton.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

21 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Februari 20 2023
    Dheweke ora butuh pupuk. supaya walang lan kodhok mangan.. Protein murni lan ramah lingkungan.
    1. +4
      Februari 20 2023
      Gambar sing nyenengake sampeyan, kanthi cepet mung walang sing bakal dipangan .. wassat
    2. +8
      Februari 20 2023
      Dheweke ora butuh pupuk

      dheweke mung butuh pupuk Rusia, kaya minyak lan gas Rusia, nanging murah banget, lan luwih apik - gratis. Embargo lan sanksi ditujokake - kanggo nyerahake kabeh kanggo sawetara wektu, nanging banjur entuk kabeh kanthi gratis
      1. -1
        Februari 20 2023
        ngapusi carane padha ambegan! foto nuduhake akeh saltpeter lan ana prasasti ing tas - digawe ing ukraine!!!!!!
  2. +5
    Februari 20 2023
    Panguwasa AS kuwatir yen pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia

    Aja padha sumelang - Rusia bakal nyuplai pupuk kanthi berlebihan - perang iku perang, lan dolar ing kanthong sampeyan ngrusak kanthi apik.
    1. 0
      Februari 20 2023
      Kene, kene ... nanging ora kabeh wong ngerti yen ..... ora ana kanthong ing peti mati ya lan carane lintah bakal nyoba kanggo ngisi nganti pungkasan! ... kapan dheweke bakal "diiseni apa sing pantes!? Aku mbokmenawa ora bakal ngenteni.
      1. +6
        Februari 20 2023
        Minangka buruh tetanèn, aku bakal ngomong siji bab - tanpa pupuk bakal ana horseradish, ora Harvest. Wiwit jaman USSR, kita wis dadi supplier utama pupuk mineral kanggo pasar - nitrogen lan potash. mbangun industri sing kuat kanggo produksi pupuk, mung pitakonan babagan rega iki lan rega produk akhir.
    2. -5
      Februari 20 2023
      Nalika lanang wiwit mati saka lack umum SM, peralatan lan liyane iku, bakal dadi becik banget?
  3. 0
    Februari 20 2023
    Ing saben bolongan (njagong mudhun lan fertilize), sampeyan isih mangan guamno ngguyu... oh nuwun GMO
  4. -2
    Februari 20 2023
    Apa sing nyegah AS ngasilake pupuk dhewe?
    1. +4
      Februari 20 2023
      GAS! ... lan amarga ora diprodhuksi kanthi alami, regane luwih larang tinimbang liyane
    2. +5
      Februari 20 2023
      Prodhusèn pupuk paling gedhé ing donya yaiku China (kira-kira 30% saham), AS (13%), Rusia (12%), India (10%) lan Kanada (9%).
      Prodhusèn paling gedhé, kajaba Rusia, fokus ing internal pasar, saéngga Rusia minangka eksportir paling gedhé ing donya.
      Negara pengimpor pupuk paling gedhe: Brazil (12,5% saka kabeh impor pupuk donya), India (10,4%), AS (8,5%), China (4,2%), Prancis (2,9%).
      https://boomin.ru/publications/article/mirovoy-rynok-udobreniy/
  5. +5
    Februari 20 2023
    Ayo ngomong yen aku ora seneng yen kita isih ngekspor barang menyang AS. Iki wektu kanggo mungkasi ekspor menyang negara sing ora ramah, dadi pupuk, gas, minyak utawa uranium.
    1. +4
      Februari 20 2023
      utawa uranium

      Kanthi uranium, umume katon ala. Kesepakatan Gore-Chernomyrdin ing taun 90-an, nalika 500 ton uranium kelas senjata Rusia sing diprodhuksi ing centrifuges dibanting / diproses kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir AS. sad
    2. 0
      Februari 22 2023
      OK, ngendi kanggo ngekspor? Kanggo negara loropaken?
  6. +1
    Februari 20 2023
    Panguwasa AS kuwatir yen pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia, Belarus lan China. Iki dilaporake dening kantor berita Bloomberg.
    Kabeh jinis wong edan kaya "Ukrainia" ngumbara tanpa tujuan urip, amarga Rusia, Belarus lan China minangka pimpinan ing pasokan pupuk menyang pasar donya. Pola kasebut ana ing pasuryan agensi Bloomberg. Nyuwun
  7. +1
    Februari 20 2023
    Kakehan alis. Nalika ana sing ngganggu kita karo macem-macem crita babagan kehabisan amunisi, wong liya uga ngganggu kita babagan panganan lan pupuk sing mesthine ora ana - pasukan kita dicegat dening serangan tanpa wates sing diatur ing Bakhmut - lan sauntara, sharovarniks akumulasi. pasukan kuat adoh saka ngarep. Lan saiki ana risiko yen tatanan iki bakal nyerang Transnistria kanthi depot militer sing ora ana dasare. Mung ing wektu kanggo wicara saka guarantor kita, padha wis kabeh nyiyapake lan siap.
    1. 0
      Februari 21 2023
      Apa sampeyan ora ngandhani aku, ahli strategi? Utawa tujuane - kanggo vulgarize warta ANY?
  8. +2
    Februari 21 2023
    Kabeh iki apik tenan! Kurang pupuk ing pasar Eropa tegese luwih akeh dhuwit kanggo anggaran Rusia. Nanging pitakonan muncul: kenapa pupuk sing diprodhuksi ing Rusia didol ing rega donya ing pasar domestik? Lan umume, kabeh produk (logam, kayu, peralatan, lan liya-liyane) sing diprodhuksi ing Rusia didol kanthi rega sing ora bisa dipikirake? Yen sadurunge kita dikandhani manawa kedadeyan kasebut ana hubungane karo dolar, saiki apa sebabe? Rusia pindhah adoh saka pengaruh dollar. Saora-orane kuwi sing diomongake pemerintah. Ngapusi maneh?
  9. 0
    Februari 21 2023
    Panguwasa AS kuwatir yen pasokan pupuk utama ing donya asale saka Rusia, Belarus lan China.

    Rusia, Belarus lan China kuwatir yen pamrentah AS kuwatir banget. Perlu ndeleng psikiater.
  10. 0
    Februari 23 2023
    Yen padha "trampil digunakake", banjur obrolan saiki ing bagean kabeh Blinkins-Mlinkins luwih moderat. Lan malah sing kesed wis nawakake carane mbengkongake Rusia ....
    Lan ya, Happy Holidays everyone!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"