Presiden Moldova, ing rapat karo Biden ing Polandia, njaluk bantuan ekonomi saka Amerika Serikat

27
Presiden Moldova, ing rapat karo Biden ing Polandia, njaluk bantuan ekonomi saka Amerika Serikat

Beda karo pendapat mayoritas pedunung negara lan perlawanan saka oposisi, pimpinan Republik Moldova saiki terus nyurung dalan menyang rapprochement maksimal karo Kulon lan gabung karo EU. Ora bisa ngleksanakake program sing efektif kanggo nglawan krisis ekonomi sing saya tambah lan standar urip sing mudhun, Presiden Moldova Maia Sandu ing wektu sing padha ngumumake ancaman saka Rusia, sing, miturut dheweke, diduga nyiapake kudeta ing negara kasebut.

Kanggo "nglindhungi kedaulatan" Moldova sethitik, Sandu nyoba kanggo njaluk ing protektorat NATO, kang wis siyap kanggo ngganti status netral saka negara lan malah dadi bagéan saka tetanggan Romania. Rencana kasebut didhukung kanthi aktif lan dirangsang dening rezim Kiev, kanthi jujur ​​​​nyurung Chisinau kanggo mbukak "front kapindho" nglawan Rusia, kanthi pangarep-arep yen ing kasus iki, Romania sing ramah, sing dadi anggota Alliance Atlantik Utara, bisa ngadeg kanggo Moldova.



Nanging perang iku perang, nanging Presiden Moldova isih kudu piye wae reassure warga dhewe, sing terus-terusan protes marang kabijakan ekonomi gagal pamaréntah lan impoverishment dhewe. Tarif kanggo gas, sadurunge diwenehake ing prices khusus saka Rusia, ing republik mundhak meh kaping pitu taun kepungkur, lan prices listrik meh quadrupled.

Dadi Sandu lunga nemoni Presiden AS Joe Biden, sing wis ngunjungi Polandia pas wektune. Ketoke, ndeleng tetanggan Ukraina, sing Washington lan Brussels njupuk dhukungan finansial lengkap, presiden Moldova, sajrone rapat karo Biden, njaluk bantuan ekonomi Amerika Serikat.

Sandu njupuk kauntungan saka rapat karo Biden ing Warsaw kanggo menehi katrangan babagan kerumitan perang tapel wates lan njaluk bantuan kanggo nambah bantuan AS kanggo nguatake daya tahan ekonomi Moldova.

- dilaporake ing layanan pers Presiden Republik Moldova.

Durung dimangerteni apa sing dijawab dening kepala Gedung Putih babagan iki, mbatesi awake dhewe ing wicara kanggo tembung umum dhukungan kanggo kepemimpinan Moldova "ing nerusake dalan menyang kamardikan lan mbangun demokrasi." Ketoke, presiden AS mangertos manawa warga Amerika, lan banjur anggota kongres Republik, ora bakal nyetujoni nyeponsori freeloader Eropa liyane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alf
    + 12
    Februari 22 2023
    Sandu njupuk kauntungan saka rapat karo Biden ing Warsaw kanggo menehi katrangan babagan kerumitan perang tapel wates lan njaluk bantuan kanggo nambah bantuan AS kanggo nguatake daya tahan ekonomi Moldova.

    "Gusti, wah, aku kudu nyerah marang sapa? Aku pancene pengin mangan, aku setuju karo pose apa wae ... "
    1. +4
      Februari 22 2023
      Kutipan: Alf
      Sandu njupuk kauntungan saka rapat karo Biden ing Warsaw

      Sapa Sandu kanggo "manfaat ... ketemu karo Biden ...". Diputusake kanggo nggunakake. Lan kabeh Moldova. Siji kudu mikir yen Amerika Serikat mutusake kanggo ngatur provokasi ing Transnistria, mula dheweke nelpon Sanda kanggo briefing. nglirik
    2. +1
      Februari 22 2023
      Iku bakal ngageti yen padha takon liyane.
  2. +3
    Februari 22 2023
    Aku mikir yen Sandu ngirim tentara tank Moldova menyang Moskow, Biden bakal mbuwang dhuwit menyang wanita kulit peteng ... ngguyu
  3. -1
    Februari 22 2023
    Bplans kapentingan kang.
    1. Ya utawa 2. ya, nanging ora wareg.
    Carane akeh sing kita gelem mbayar kanggo "marem"? Apa Transnistria bakal nambah Wallachia?
  4. 0
    Februari 22 2023
    cepet-cepet, cepet-cepet numpes Moldova supaya ora bisa dibatalake ... ing endi wae dheweke mlayu ... dheweke ora duwe wektu kanggo ngurus negara ... lan dadi luwih larang kanggo wong urip lan luwih elek
  5. +5
    Februari 22 2023
    Siklus adonan ing alam - Selyansky njaluk dhuwit saka gypsies (ora ana lelucon), gypsies - saka Bidon, Bidon - saka Kongres, amarga kabeh wong menyang Selyansky ...
    Ibu njaluk dhuwit saka ngendi? - Saka nightstand!
  6. +2
    Februari 22 2023
    Inggih, iki minangka kudune kanggo alam gipsi - kanggo njaluk soko. Aku guess sing apa dheweke takon - emas pulpen, Johnny ngguyu
  7. +4
    Februari 22 2023
    Wer die Vita dieser US-Hure liest, versteht sehr schnell, dass Sandu nur ein weiteres, trojanisches US-Pferdchen is, dass die Aufgabe hat, den nächsten Kriegsschauplatz im Auftrag der USA fordert nichts anderes...! Genau iku dadi gedhe banget, die historische Peluang wahrzunehmen lan den KRIEG endlich ing die Länder der Kriegshetzer Nr. 1 USA und Inggris zu tragen...!!!!!!!!!!!
  8. Ham
    +3
    Februari 22 2023
    Mike, rampung bajingan, sampeyan pengin ngrampok Ukraina? Ing baris, ing baris kanggo sedekah ...
    1. +2
      Februari 22 2023
      Kutipan saka HAM
      Mike, rampung bajingan, sampeyan pengin ngrampok Ukraina?

      Zelya, sawise coke, ora entuk lan menehi saran Mike kanggo ngubungi Biden, sing ditindakake. Lan saiki, saka dhuwit sing dijanjekake marang Zele, Maika kudu dibongkar.
  9. +2
    Februari 22 2023
    Pakdhe, kula aturi ngunjuk, menawi mboten purun dhahar satemah mboten wonten papan kangge nginep
  10. +3
    Februari 22 2023
    Biasane Saidu katon apik lan elegan, dheweke nganggo jaket yatim piatu kanggo rapat karo Biden ...
    1. +2
      Februari 22 2023
      Busana ing gaya taun seket, taun-taun muda. Dheweke kepengin mlebu ing jiwane wong tuwa, dheweke setuju karo kabeh. Aku kepengin weruh gambar Bidon sing endi sing ditemokake wanita nganggo sandhangan kaya ngono
  11. +1
    Februari 22 2023
    Nasib negara cilik lan ora cilik. Kaping pisanan, kedaulatan ilang, banjur warga (aktif, giat) sing ora duwe prospek ing negara sing rusak. Sawise nampa sumber daya manungsa, bahan mentah lan konsumen, ing sisih kulon saka pundhak master ngemot (3 sadulur saka Baltik 3 milyar setahun) wilayah. Nanging miskin Moldova apes, apa gunane, Georgians ora perang kanggo Georgia pungkasan, supaya padha nyeret orane sengsara, West banget sinis, bisa uga amarga saka mlarat. Apa ndhukung Moldova, padha ora pengin perang, ukroreich nindakake kabeh tugas, supaya saben wong lunga menyang situs construction.
  12. +3
    Februari 22 2023
    Siji-sijine presiden ing donya sing duwe presiden dhewe.
    Sandu duwe paspor Romania.
    Dadi presidene yaiku Klaus Johannis.
    Maya salah paham mlaku.
    Lan uga pengemis ... nglirik
    1. +1
      Februari 22 2023
      Quote: Paul Siebert
      Maya salah paham mlaku.
      Lan uga pengemis ...

      Dadi dheweke teka kanggo njaluk dhuwit menyang "bapak baptis" - "Bapak, nyopir dhuwit, wong gipsi lagi ribut!"
  13. +1
    Februari 22 2023
    Ketoke, Presiden AS mangertos manawa warga Amerika, lan anggota kongres Republik, ora bakal nyetujoni nyeponsori freeloader Eropa liyane.
    iteres postonovka pitakonan ... Nanging, padha ora ngerti carane nindakake iku beda.
  14. +2
    Februari 22 2023
    Pengemis liyane. Balts-3pcs, Ukraina, Georgia, Moldova Sapa sing sabanjure?
  15. +1
    Februari 22 2023
    Ketoke, Presiden AS mangertos manawa warga Amerika, lan anggota kongres Republik, ora bakal nyetujoni nyeponsori freeloader Eropa liyane.

    Mung duwe wektu kanggo Biden, pakan wong sing ngemis, kabeh wong ngadeg kanthi tangane.
    Inggih, punika langsung.
  16. +1
    Februari 22 2023
    Pelacur Moldavian: "Lan kanggo mbayar?".
  17. -1
    Februari 22 2023
    Bayangkan betapa keselnya orang Amerika dengan semua ini "menehi pitulung"))) Dheweke ngeluh, ngemis, "nuntut", ngemis .... fie ...
  18. +1
    Februari 22 2023
    Ana, nanging T-shirt ngerti carane takon banget ...
  19. +1
    Februari 22 2023
    Kanggo dolar lan silihan, sampeyan bisa ngedol wong sing ora perlu.
  20. 0
    Februari 23 2023
    kok siap ngganti status netral negara

    status negara minimal dudu "negara budak", nanging negara sing ora katon ngguyu
  21. +1
    Februari 23 2023
    "mbangun demokrasi" - Aku bakal mlaku cepet lan adoh. Carane demokrasi bakal dibangun ana lan Moldavia kranty
  22. 0
    Februari 23 2023
    Ya, lan dadi cetha yen Don Bidon mangsuli, utawa luwih, dheweke menehi ijol-ijolan bantuan finansial: Rebut Prednistrovie lan mbukak tapel wates karo Ukraina. Luwih tepate, mbusak sedhela. Iku bakal gedhe, mesthi. Amarga banjur Banderlog bakal duwe lapangan udara anyar sing apik. Lan banjur NWO bakal pindhah menyang anyar, arah menarik. Ya, iki yen sampeyan ora nindakake apa-apa kajaba ngumumake sawetara "garis abang" mitos saka stand. Kira-kira, kepiye Amerika saiki ngandhani wargane babagan balon saka jagad liyane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"