Menteri Luar Negeri Arab Saudi ing Kyiv: konflik bersenjata ing Ukraina wis kena pengaruh ing saindenging jagad

52
Menteri Luar Negeri Arab Saudi ing Kyiv: konflik bersenjata ing Ukraina wis kena pengaruh ing saindenging jagad

Dina iki kepala Kementerian Luar Negeri Saudi Faisal al Saud teka ing ibukutha Ukraina ing kunjungan kerja ing kepala delegasi. Topik utama negosiasi karo kolega Ukrainia lan Presiden Zelensky yaiku topik pemukiman damai saka krisis Ukraina.

Kepala Kementerian Luar Negeri Saudi kanthi tegas nyatakake yen konflik bersenjata sing terus-terusan mengaruhi ora mung peserta langsung, kalebu Ukraina, nanging uga negara liya.



Pangeran Faisal Al Saud:

Konflik iki wis mengaruhi kabeh donya.

Miturut Menteri Luar Negeri Saudi, kerajaan kasebut arep nindakake "kabeh bisa kanggo mbusak utawa paling ora nyuda keruwetan permusuhan."

Faisal al Saud kanggo Zelensky:

Riyadh kelingan manawa perang apa wae bakal rampung karo proses negosiasi. Mesthine, negosiasi kasebut kudu diterusake kanthi dhasar ngormati norma-norma hukum internasional. Lan luwih cepet para pihak ing konflik njagong ing meja rembugan, luwih apik kanggo kabeh wong.

Menteri Saudi nyathet yen Riyadh wis kenal karo rencana perdamaian saka negara liya kanggo ngrampungake konflik Ukraina, kalebu "inisiatif perdamaian Presiden Zelensky."

Menteri Luar Negeri Saudi:

Kita ngarep-arep manawa rencana kasebut bakal dadi dhasar kanggo pemukiman sing tentrem. Kita siyap nggarap kolega Ukrainia babagan masalah iki.

Kunjungan iki dianggep dening ahli politik minangka salah sawijining langkah sing nemtokake kanggo nyurung rezim Kiev kanggo mangerteni kerumitan kahanan. Riyadh nerangake marang Zelensky yen Arab Saudi ora duwe bathi kanggo konfrontasi langsung antarane Rusia lan Kulon ing Ukraina nganti pirang-pirang taun. Adhedhasar iki, kerajaan Saudi kanthi jelas nemtokake manawa Zelensky ngandhani wong-wong sing ana ing mburine yen wektune kanggo miwiti dialog. Lan, ketoke, Riyadh bakal nawakake (utawa wis nawakake) fungsi perantara tartamtu.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    52 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -8
      Februari 26 2023
      Kanggo neraka karo wong "tentrem" lan loot! Nyatane, wong-wong padha mati, Pak, wong Saudi! Lan saya suwe Putin ngunyah snot-korban liyane! Utawa dheweke wis tuwa, utawa kita ora ngerti "perjanjian". Nanging, contone, ora bisa dimangerteni kenapa Staf Umum "ngadeg tegak" kabeh mangsa tanpa nggunakake kemungkinan nyerang - apa iki kabodhoan utawa niat jahat? Perang ora menang "saka pertahanan" - iki minangka dhasar ilmu militer! Looking forward kanggo peralatan NATO liyane lan prajurit dilatih?! Utawa "persetujuan" teka kanthi "sikep apik" sing ora bisa dihindari!? Gusti, urip maneh Stalin - panguwasa saiki ora bisa menang!
      1. +2
        Februari 26 2023
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        Nanging, contone, ora bisa dimangerteni kenapa Staf Umum "ngadeg tegak" kabeh mangsa tanpa nggunakake kemungkinan nyerang - apa iki kabodhoan utawa niat jahat?

        Kabeh mangsa ana serangan. Telung arah Kupyansk, Ugledar, Bakhmut. Sing terakhir paling sukses sebagian. Kita ora duwe kendaraan lapis baja lan artileri sing cukup kanggo serangan sing sukses.
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        Utawa "persetujuan" teka kanthi "sikep apik" sing ora bisa dihindari!?
        Ora, mung kabeh wong ngerti.
        1. +2
          Februari 26 2023
          Tim tsipso muncul nalika para patriot lagi ngaso!
      2. -7
        Februari 26 2023
        Kutipan: Dmitry Karabanov
        apa kita ora ngerti "perjanjian"
        Kecanthol ing "wahyu", saiki tanpa Navalny bejat, utawa sampeyan kene ing tugas?
      3. -1
        Februari 26 2023
        Kanthi serangan sing paling sukses, jumlah kerugian mundhak akeh. Lan saiki ana mecah sistematis Angkatan Bersenjata Ukraina, entuk manfaat saka Ze lan K "terus-terusan nyurung sing seger.
        1. -10
          Februari 26 2023
          Lan saiki ana mecah sistematis Angkatan Bersenjata Ukraina, entuk manfaat saka Ze lan K "terus-terusan nyurung sing seger.

          Saka ngendi data kasebut?
          1. 0
            Februari 28 2023
            Drive kanggo Bakhmut, yen sampeyan bejo ing buntut lan nggawa.
      4. +1
        Februari 27 2023
        Kanggo ngleksanakake serangan, personel terlatih, peralatan, peralatan, cangkang, dhukungan kanggo Pasukan Aerospace, artileri lan akeh nuansa liyane dibutuhake. Sacara objektif ora ana pasukan kanggo serangan skala penuh saka sisih kita. Saka sisih liya, dheweke ngenteni peralatan, mula saiki ora ana owah-owahan ing ngarep.
    2. +6
      Februari 26 2023
      Arab Saudi ngirim Ukraina $410 yuta kanggo bantuan kamanungsan

      Kajaba iku, Arab Saudi lan Ukraina nandatangani memorandum of understanding, sing nyedhiyakake pasokan produk minyak bumi, uga dhukungan kamanungsan.


      Ing Oktober, dheweke wis nyedhiyakake $ 400 yuta
      1. -6
        Februari 26 2023
        Ing Oktober, dheweke wis nyedhiyakake $ 400 yuta

        Iki apa padha.
        1. +1
          Februari 27 2023
          Ora, padha beda. Ing wulan Oktober, dheweke nyedhiyakake 400 yuta kanggo bantuan kamanungsan, saiki uga 400 yuta, nanging utamane kanggo produk minyak.
      2. +2
        Februari 27 2023
        Lan ing kahanan iki, iku sethitik cetho kanggo kula ngendi kabeh sing screamers sing, sawise rawuh saka wakil Israel kanggo Ukraina, squealed - urgently menehi bom / roket / bedhil mesin kanggo Arab ... Lan banjur affront kuwi - wong Arab teka Ukraina lan menehi luwih akeh tinimbang Israel menehi. Israel mung menehi bandage lan popok, dene wong Arab menehi dhuwit lan bahan bakar kanggo ngisi tangki. Ya, padha bengok-bengok bebarengan - menehi Israel tank / bom / pluru hi
        Ancaman Alasan kanthi gaya "sampeyan ora panimaiti !!! beda !!!" ora bakal muter.
        ZZY Ya, paling zaminusuytes.
        1. +2
          Februari 27 2023
          Ing kahanan iki, iku cetha yen diplomasi kita bursting ing lapisan ... Senajan Saudis minangka sekutu saka kategori pisanan kanggo Amerika Serikat, siji bisa wis samesthine nyekel sadurunge, padha tetep netral kanggo dangu!
    3. +1
      Februari 26 2023
      Pangeran Faisal Al Saud:

      Konflik iki wis mengaruhi kabeh donya.

      Menarik, kepiye? Endi Arabi, lan ngendi Ruin, utawa mungkin lenga Saudi, wis dadi luwih murah.
      1. 0
        Februari 26 2023
        Iku ora dadi luwih murah, nanging negara ketoke wiwit serius nuntut sheikhs garpu metu. Dadi padha nyanyi babagan karusakan ing jagad iki. Amerika tansah mbuwang dhuwite wong liya, nanging kanggo nyeponsori dhuwite dhewe, iki omong kosong, mesthi ana vassal sing bakal mbayar.
      2. +1
        Februari 26 2023
        Pitakonan iku salah, rampasan mesthi ana ing sak panggonan, lan sing paling cedhak kanggo sing kuwasa
    4. +8
      Februari 26 2023
      Lan ora ana tembung sing dikandhakake ing warta yen dheweke janji bakal nyedhiyakake 410 yuta rubel menyang Ukraina. dolar saka bantuan kamanungsan. Dheweke ngerti carane nulis warta ... Wektu alokasi lan spesifik apa wae durung diumumake.
    5. 0
      Februari 26 2023
      wong arab iki, kaya biasane ora ngerti
    6. 0
      Februari 26 2023
      Riyadh nerangake marang Zelensky yen Arab Saudi ora duwe bathi

      Dadi, nanging wong Yahudi Arab ora sampah. Iki carane wis kelakon kanggo umur.
    7. -5
      Februari 26 2023
      Iki minangka sinyal yen Rusia ora bakal diidini ngumumake perang marang Ukraina.
      Negara kita ora cukup kanggo padu karo Timur lan dadi sepi nyata saka jagad iki.
      1. -6
        Februari 26 2023
        Ora perlu ngumumake apa-apa, dheweke wis ndudhuk menyang ngisor Belarus, luwih sethithik lan bakal entuk yaos ing gulu lan ora perlu ngumumake apa-apa.
        1. +3
          Februari 26 2023
          Kutipan saka art
          Ora perlu ngumumake apa-apa, dheweke wis ndudhuk menyang ngisor Belarus, luwih sethithik lan bakal entuk yaos ing gulu lan ora perlu ngumumake apa-apa.


          Sapa sing bakal entuk senjata nuklir ing gulu? wong Saudi? Dina iki misale jek dina Minggu, ora ana.
          1. +2
            Februari 26 2023
            Sapa sing bakal entuk senjata nuklir ing gulu? wong Saudi? Dina iki misale jek dina Minggu, ora ana.

            Inggih kanggo Minggu ombenan ! Nanging serius - perantara iki wis entuk. Pisanan sampeyan nemokake opsi apa sing cocog karo sisih siji utawa liyane, lan banjur menehi, paling sethithik, pilihan sing saling marem. Yen ora, padha sawetara jenis peacekeepers - kita kurban kene, kita kurban, lan padha hammered bolt.
            1. 0
              Februari 26 2023
              Lan carane ayu ngandika, kita bakal nelpon kanggo akun pelaku saka Odessa Khatyn, Lan saiki Saudis, persetujuan fumbling .. Exhausted .... ((
    8. -5
      Februari 26 2023
      timah, ngandika kepengin tentrem, nanging menehi dhuwit kanggo Ukraina kanggo perang luwih.
      1. +4
        Februari 26 2023
        Jarene pengin tentrem. Dheweke ora ujar manawa dheweke kepengin tentrem ing syarat-syarat Rusia.
    9. -1
      Februari 26 2023
      Senjata modern banget rentan, sampeyan menet tombol lan Saudis ora duwe tank, pesawat, lan liya-liyane, sampeyan kudu ngorbanake atusan yuta supaya ora ilang kabeh. Kedaulatan iku larang, ora saben wong bisa ngatasi.
    10. -1
      Februari 26 2023
      Miturut Menteri Luar Negeri Saudi, kerajaan kasebut arep nindakake "kabeh bisa kanggo mbusak utawa paling ora nyuda keruwetan permusuhan."

      Malah wong Arab ngrasa yen hawane pancen mambu perang gedhe
    11. 0
      Februari 26 2023
      Ora Matter sing persis teka Kiev. Kabeh padha, kabeh rembugan teka mudhun kanggo "Matur nuwun kanggo bantuan kepungkur. Nanging kita urgently perlu bantuan anyar, yen ora, kita ora bakal bisa kanggo nahan aggressor, sawise kang bakal nyerang sampeyan ";)
      Kita ngenteni asil resmi rapat iki;)
    12. -2
      Februari 26 2023
      Aku ora ngerti kenapa menyang kana, Ukraina minangka negara sampah, sing padha mutusake kanggo ngilangke bumi, lan ora bakal ana kabeh petani sing bakal dibasmi.
      Iki diarani cyborg, banjur cyborg iki bali kanthi sirah sing lara. Dheweke bakal duwe masyarakat sing ora normal ing mangsa ngarep.
      Padha ana perang kanggo apa jenis kasunyatan anyar? Ing taun 1991, USSR ambruk amarga Gorbachev, nanging bisa uga ora ambruk
      Kasunyatan sing padha nganggo Ukrainia ana ora ateges sing iki tanah sing. Iki minangka Tanah Rusia nganti 1917. Kievan Rus. Iki minangka wilayah Rusia
      Rusia duwe hak kanggo wilayah kasebut.
      Kanggo mbusak sejarah, padha ngrusak monumen, wong Bandera iki sengit marang masa lalu. Padha arep menyang kulon, ngedol metu lan dadi batur
      Dheweke ora percaya, butuh wong sing teka lan milih manajer
      Ukraina wiwit urip luwih apik wiwit 2014? Mesthi ora.
      Ana pamisah ing negara iki kanggo dangu amarga setengah saka negara iki nganggo basa Rusia
      Apa sing kudu diomongake karo Ukraina? Ya ora apa-apa. Nggawe nglawan Rusia. Rusia bakal nggawe luwih akeh misil lan kenek lan kenek.
      Saben uwong sing saiki nglawan Rusia kudu dieling-eling.
      Perang ora bakal ana ing ngendi wae, dheweke bakal nyerang Crimea. Sanajan ora ana sing kepengin bali menyang Crimea
      Kaya babi, padha gelut ing parit lan dibuwang ing lendhut. Padha dilebokake ing kandhang, welding hatches ing tank. Padha nyoba kanggo nggawe cyborgs metu saka wong-wong mau, sampeyan nonton video padha ngguyu, uga, mbokmenawa ing soko
      Kepemimpinan dheweke pengin siji kamenangan lan ora ana sing kalah.
      Kasejahteraan rakyat kados pundi ingkang saged dipunrembag menawi sedaya dipunrusak?
      1. -1
        Februari 26 2023
        ing mangsa ngarep bakal ana masyarakat sing ora normal

        Dheweke wis ora duwe masyarakat normal wiwit dina "kamardikan", saka wektu nalika penjahat fasis dadi pahlawan, saka wektu crita adoh-fetched, saka wektu nalika padha matèni "Rusia" ing piyambak .. .
        1. +1
          Februari 27 2023
          Sampeyan, sing sijine "minus", paling ora nyumerepi dhewe karo minus, kasunyatan ora bakal beda, kita isih bakal ngirim cissoshnik menyang Bandera sampeyan, bebarengan karo sarwa dumadi, lan wilayah Rusia bakal bali lan Rusia. donya bakal dibalèkaké ing tlatah Sumerians digunakake lan .. .
    13. +1
      Februari 26 2023
      Perang sampeyan ngganggu perdagangan - iki kudu dingerteni. Inggih, padha nyedhiakke dhuwit kanggo bantuan kamanungsan, ora kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina, sanajan wong bakal ngerti carane kontrol wis digawa metu ana ... Umumé, riko iku bab apa-apa, mung minangka ilustrasi saka kesel donya saka konflik iki, IMHO.
    14. 0
      Februari 26 2023
      Konflik iki wis mengaruhi kabeh donya.

      Sawise Perang Krimea, konflik apa wae mengaruhi kabeh jagad.
    15. 0
      Februari 26 2023
      Iki ... Ora ana sing kudu ditindakake:

      Kita ora bisa agresif marang AS, ta? Ana elf ...
    16. +4
      Februari 26 2023
      Iki minangka paket pitulung kapindho kanggo Kyiv saka Saudis - ing Oktober 2022, Arab Saudi nyedhiyakake 400 yuta rubel kanggo Kyiv. dolar lan saiki liyane 410 yuta. Ing wektu sing padha, tembung-tembung saka Saudi durung beda - kaya sing dijanjekake, akeh sing diwenehake.
    17. +1
      Februari 26 2023
      Adhedhasar iki, kerajaan Saudi kanthi jelas nemtokake manawa Zelensky ngandhani wong-wong sing ana ing mburine yen wektune kanggo miwiti dialog.


      Kabeh padha njerit babagan iki ...
    18. -5
      Februari 26 2023
      siji bab ora cetha kok ze duwe sawetara jinis gambar durung rampung ing sandhangan
      ora iki utawa sing. banjur aku wis sijine ing waja karo unloading, ing Velcro, jinis getih, flag

      uga, utawa bloomers karo forelock a.
      Yen ora, dheweke mlaku kaya pengawal senior ing gudang sayur-sayuran
    19. +2
      Februari 26 2023
      AS ndhukung operasi Saudi ing Yaman. Ditambah blokade panganan lan obat-obatan sing mateni 100 wanita lan bocah-bocah. jagad
    20. 0
      Februari 26 2023
      Kepiye 2% saka GDP global bisa mengaruhi kabeh jagad? Ya, lan dibungkus nganggo tape listrik, ing kene dheweke nganggep salah, utawa GDP donya wis dibesar-besarkan. Nanging, iPhone gabungan ora cepet-cepet nglawan produksi langsung lan lengkap ing wilayah negarane.
      1. +1
        Februari 27 2023
        Inggih, warisan Uni teka ing kene. Yen ora, kita mesthi wis nindakake Shield of Polesie lan Storm ing Spoils. Saben dina chiselling fasilitas militer lan industri saka lor lan Moscow kanggo Amur lan Kamchatka. Ya, kabeh bakal rampung, kaya ing taun 91 - tanpa duwe wektu kanggo pengaruhe ekonomi donya sacara signifikan lan ing jangka panjang.
        1. +2
          Februari 27 2023
          Aku ora nyana kabodhoan kuwi saka sampeyan.

          Dheweke teka ing Yugoslavia sawise 4 taun. Lan Yugoslavia minangka tengah Eropah, dudu wates njaba.
    21. -1
      Februari 26 2023
      Lan apa, kepala Kamentrian Luar Negeri Arab Saudi dhewe kanthi ora sengaja nyopot sirahe menyang Kiev? Saiki, dheweke nyiksa dheweke kanthi panjaluk lan dhaptar rega ing 10 kaca bakal diluncurake ..
    22. 0
      Februari 26 2023
      A proč přijel za komikem, který je onucí západu? Ten má za ukol válku udržovat a né ji ukončit!
      1. -2
        Februari 26 2023
        Lan kenapa dheweke teka kanggo ndeleng pelawak sing asing ing Kulon? Tugase kanggo ndhukung perang, ora mungkasi!
    23. 0
      Februari 26 2023
      Inggih, yen Saudis prihatin, banjur iki, i.e. sawise mburi NWO, Amerika mesthi ora bakal keno iku
    24. 0
      Februari 26 2023
      Kutipan saka: blackGRAIL
      Ora ana tembung sing dikandhakake ing warta yen dheweke janji bakal nyedhiyakake 410 yuta rubel menyang Ukraina. dolar saka bantuan kamanungsan. Dheweke ngerti carane nulis warta ...

      Iki tugase wong lanang. Warta uga kudu diwenehi.
      Aku eling guyon, jaman Soviet
      Nixon teka ing negara kita (sing ora ana ing subyek, ana presiden AS kuwi), lungguh uga, lan mutusaké kanggo ngatur lomba karo kita dear Leonid Ilyich, minangka bagéan saka rapat loropaken. Kabeh koran trumpeted kasus iki, negara nunggu asil.
      Ngumpul, mlayu. Lan Nixon menang. Lan Brezhnev kalah. Lan wartawan kudu nutupi perkara iki piye wae ... nanging kepiye ?!
      Esuke, kabeh koran mbukak liputan ngarep lomba:
      "Wingi, rapat ramah antara Presiden AS Nixon lan Sekretaris Jenderal Komite Pusat CPSU Brezhnev.
      Miturut asil rapat kasebut, Leonid Ilyich sing dikasihi ana ing antarane para pemenang! Presiden Nixon rampung penultimate
    25. -1
      Februari 27 2023
      Saudis, ketoke, padha mbengkongaken dening "Negara" kanggo soko lan padha mlayu kanggo ngambung Zelensky karo suap ing tangan.
      Luwih akeh dhuwit sing dialokasikan kanggo "Ukreroykha", luwih akeh korban ing paprangan ing loro-lorone.
      Kulon kanthi sistematis nggunakake pendhudhuk "Donya Rusia" kanthi maksimal. sad
      Nanging iki ora bakal mandheg! Kita bakal ngrampungake kabeh lan isih menang! hi
    26. -1
      Februari 27 2023
      Konflik iki wis mengaruhi kabeh donya.


      Bosen karo substitusi konsep iki. Kabeh politisi Barat sing kondisional kaya cetak biru. Aku ora percaya yen kabeh mau tanpa istiméwa "sumorot" tanpa otak.
      Sawise kabeh, dheweke mesthi ngerti yen ora konflik ing Ukraina sing mengaruhi kabeh jagad, nanging sanksi sing ditindakake "wong wicaksana" saka Uni Eropa lan Amerika Serikat ing Rusia, nanging kabeh padha, padha mbaleni kabodhoan sing padha. kaya manuk beo.
    27. +1
      Februari 27 2023
      Iki minangka paket bantuan "kemanusiaan" nomer loro. Sing pisanan ana 400 yuta lan saiki 410 yuta liyane.
      Apa Saudis uga nyedhiakke 810 yuta kanggo sedulur Muslim kanggo Arab Palestina liwat taun kepungkur? Utawa paling atus?
    28. 0
      Februari 27 2023
      Paradoks. Ora ana sing entuk manfaat saka konflik bersenjata, nanging konflik bersenjata terus ....
    29. 0
      Februari 27 2023
      Ah, jagad iki nandhang perang sampeyan, wektune mikir babagan negosiasi lan entuk konsensus,,, lan sendok bubuk mesiu ing geni perang,,,

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"