Kepala USC Rakhmanov ngumumake wektu bali menyang armada tempur kapal penjelajah rudal nuklir abot "Admiral Nakhimov"

68
Kepala USC Rakhmanov ngumumake wektu bali menyang armada tempur kapal penjelajah rudal nuklir abot "Admiral Nakhimov"

Cruiser rudal bertenaga nuklir abot "Admiral Nakhimov" proyek 11442M "Orlan", ngalami modernisasi ing Sevmash, lagi disiapake kanggo nyoba, bali menyang kekuatan tempur direncanakake ing mangsa ngarep. Iki nyatakake dening kepala United Shipbuilding Company Alexei Rakhmanov.

Kerja ing "Admiral Nakhimov" diterusake miturut jadwal, kapal kasebut nyiapake kanggo pindhah ing kru. Ing wektu sing padha, Kamentrian Pertahanan sarujuk karo jadwal kerja kanggo nyiapake cruiser kanggo tes, wektu peluncuran kapal ing segara bakal direncanakake kanthi njupuk tahap persiapan. Bali menyang struktur pertempuran TARKR direncanakake kanggo taun ngarep, 2024.



Kita ngarepake rilis "Admiral Nakhimov" ing 2024. Listrik wis disedhiyakake saka pesisir, kira-kira nem sasi bakal siap kanggo para kru kanggo pindhah.

- nuntun RIA News tembung Rakhmanov.

Ing pertengahan Januari taun iki, kacarita sing nggawe kapal wis miwiti salah siji saka tataran paling penting - nampa daya lan loading bahan bakar. Tugas utama "Sevmash" taun iki yaiku ngrampungake dekorasi interior lan nggawa kapal kasebut menyang uji coba.

Minangka sadurunge kacarita, ing Course saka modernisasi Admiral Nakhimov rampung nganyari senjata sawijining. Miturut lapuran, cruiser bakal duwe 80 sel UKKS kanggo rudal cruise Kaliber lan Onyx, uga rudal Zircon hipersonik, 92 (mbokmenawa) silo pertahanan udara S-300FM lan 20 torpedo 533-mm utawa Vodopad PLUR, t .e. beban amunisi TARKR bakal 192 cruise lan rudal anti-kapal, pluru lan pluru.

Cruiser "Admiral Nakhimov" saka project 1144 "Orlan" iki glethakaken mudhun ing Mei 17, 1983 kanthi jeneng "Kalinin". 25 April 1986 diluncurake, 30 Desember 1988 dadi bagéan saka Angkatan Laut Soviet. April 22, 1992 diganti jeneng "Admiral Nakhimov". Iki minangka salah siji saka papat kapal penjelajah nuklir abot Project 1144 Orlan.
  • Sevmash
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

68 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    Februari 27 2023
    Iki minangka salah siji saka papat kapal penjelajah nuklir abot Project 1144 Orlan.


    sayangé - saka loro isih ing BS saka armada sad
    1. + 12
      Februari 27 2023
      Quote: Boniface
      Iki minangka salah siji saka papat kapal penjelajah nuklir abot Project 1144 Orlan.


      sayangé - saka loro isih ing BS saka armada sad

      Lan papat, oh, kepiye saiki ora ngganggu ((
      1. + 19
        Februari 27 2023
        Ya, amarga sawise bali menyang layanan siji, kanthi kemungkinan dhuwur, Peter bakal tangi kanggo ndandani dawa.
        1. +4
          Februari 27 2023
          Dheweke janji yen modernisasi Peter, ora jero banget, nanging bakal mulai debug lan masalah bakal tiba, lan ing kene USC bakal teka kanthi syarat modernisasi ing sisih tengen! (((
          1. 0
            Februari 28 2023
            Kutipan: Sergey39
            Padha janji sing modernisasi Peter, ora dadi jero

            Laksamana isih kesengsem karo wektu lan biaya nganyarke Admiral Nakhimov. "Peter Agung" mbutuhake ndandani rata-rata, kabeh ana ing pedhut.
      2. +7
        Februari 27 2023
        Kutipan saka Norman

        Lan papat oh carane ora bakal lara saiki

        Masa depan sing cerah wis teka.
        1. +2
          Februari 27 2023
          Janji ora ateges nikah !!!!!))))
          1. -1
            Februari 27 2023
            Ya, sampeyan pacangan kaca setengah kosong! Sampeyan isih bakal njupuk cathetan ora saka 2010, nanging saka wektu cruiser iki dibukak! Cruiser ngadeg kanggo dangu lan karya modernisasi wiwit ing Januari 2014.
            USC, kanthi kabeh owah-owahan ing sisih tengen, luwih saka sapisan nuduhake wektu cruiser sing dianyarake menyang segara. Kita bakal ngenteni pungkasan taun 2023 - 2024, kanthi kabeh janji lan pangarep-arep kita, ora ana wektu sing isih ana. Lan, kapal bakal kuwat, ditambah kapal KPUG liyane, ayo ndeleng reaksi, "mitra" sing langgeng!
            1. +6
              Februari 28 2023
              Kutipan: Sergey39
              ayo kang katon ing reaksi, langgeng "mitra"!

              "Mitra" duwe loro pasukan lumahing, lan kapal selam, lan aviation ing turah mbrawah, padha ora bisa wedi dening siji dinosaurus revived. Lan nalika Nakhimov bali, kita bakal duwe papat fregat LIGHT, proyek 22350, ing Armada Lor ing rangking saka sing anyar. Saperangan liyane saka 1155s modern, lawas "Ustinov" lan didandani "Sarych". Yen ora kanggo kapal selam kita ...
              1. 0
                Februari 28 2023
                Minangka tansah, kita duwe: - "Ora ana dhuwit (kanggo kapal modern), nanging sampeyan terus (monster modern saka USSR)." Sampeyan kudu piye wae mutusake apa kita butuh Angkatan Laut modern utawa ora ... uga, iki sawise kamenangan ing NWO.
                1. +1
                  Februari 28 2023
                  Kutipan saka megadeth
                  Kaya biasane, kita duwe: - "Ora ana dhuwit (kanggo kapal modern)

                  Ya, ana dhuwit, lan ana. Iku mung sing ora bisa mbangun kapal tanpa mesin, lan kita mung saiki nyiapake fregat saka pembangkit listrik domestik pisanan kanggo pangiriman ing Maret. Pitakonan beda - yen ora bisa mbangun sing anyar kanggo sawetara wektu, banjur kenapa ora kabeh pasukan dibuwang menyang ndandani kapal? Nganti 9 taun, mung loro BOD, pr 1155, sing wis dimodernisasi! "Nakhimov" mesthine wis suwe ing layanan, nanging sanajan sawise taun perang ... nuwun sewu - SVO, Rakhmanov nyiarake ora goyang utawa muter yen ing 2024 "bakal bakal bali menyang layanan".
                  Nanging CARA wangkal warga iki mekso ing construction saka freaks pancen ora kompeten pr 22160 lan 20386. Carane akeh gaweyan, DANA lan "kreativitas" digunakake kanggo PR sabotase iki! Pira dhuwit lan SUMBER DAYA sing digunakake kanggo konstruksi !!
                2. 0
                  Maret 1 2023
                  Kutipan saka megadeth
                  Kita kudu piye wae mutusake apa kita butuh Angkatan Laut modern utawa ora ... uga, iki sawise kamenangan ing NWO.

                  Iki wektu kanggo mutusake apa wong Rusia butuh kuk liberal saka ekonomi kapitalis spekulatif lan apa ora wektune bali menyang MASA DEPAN?
              2. 0
                Februari 28 2023
                Lan "optimis sing bungah" isih seneng yen lagi ngentekake milyaran sabanjure ing "pertunjukan ngarep!
                1. +1
                  Februari 28 2023
                  Kanggo 10-15 taun kepungkur, Federasi Rusia ora duwe masalah karo dana. Lan pira triliun wis dikuasai tanpa guna lan tilak, ora diitung. Iki ora titik. Lan cruiser nuklir "Admiral Nakhimov" ora ateges trough ngarep a la 22160, iku kapal perang kuat - inti saka KUG. Kapal kuwi DIBUTUHake dening Angkatan Laut. Nanging Rakhmanov janji mung ing 2024 ... "mungkin".
            2. 0
              Februari 28 2023
              Dibangun meh kaping pindho luwih cepet tinimbang sing dimodernisasi, mula ora babagan kaca tingal.
              1. 0
                Februari 28 2023
                Kutipan saka Krivobokoff
                dadi ora bab kaca tingal.

                Lan ora ing liya, amarga budget kanggo modernisasi iki (Nakhimov) wis gunggungipun kanggo bab 200 milyar rubles.
                Intine yaiku kepemimpinan "efektif" USC ... lan Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan sakabèhé. Kanggo ing departemen iki, industri lan produksi dipanggang ing posisi kaping sepuluh sawise TRADE.
                Sampeyan kudu ngumpulake ALL mentri industri USSR ing siji tumpukan lan nutupi kabeh karo TRADE! Lan nalika ngenteni wassat saka struktur kapasitas lan efisiensi kasebut. Nanging nalika pedagang mikir babagan produksi? Ora, dudu kshatriya sing mrentah ... nanging sudagar bakal tansah nguwasani, nuduhake lan nulis laporan.
        2. 0
          Februari 28 2023
          Kutipan: ZhEK-Vodogrey
          Masa depan sing cerah wis teka.

          ya wis. Lan apa pangarep-arep wong enom ...
          Nanging padha ora bisa.
      3. +6
        Februari 28 2023
        Lan papat, oh, kepiye saiki ora ngganggu ((

        Carane ngomong. Dene dhewe-dhewe ya rada “gajah putih”. Dheweke bakal duwe operator pesawat ing perusahaan kasebut (kaya sing direncanakake ing Uni) lan luwih seneng nuklir, lan sawetara kapal liyane minangka pengiring, mula bakal ana kekuwatan.
      4. -2
        Februari 28 2023
        "Lan papat oh kepiye saiki ora lara (("
        Kanggo apa? ora ana sing butuh dheweke
      5. +1
        Februari 28 2023
        Ya, paling sepuluh! Kabeh padha, numpes wong kaya sampeyan saka carelessness lan nulis mati minangka pelaut udud - kaya karo Moscow utawa karo Staff sak markas!
  2. Komentar wis dibusak.
  3. +7
    Februari 27 2023
    Aku bisa mbayangno carane akeh karya sing wis rampung kanggo instalasi listrik lan pipa, ana guyonan, kapal kasebut dumadi saka 70% pipa lan kabel, bener, kabel bisa salah ing kekandelan saben inti. Kalinin uga duwe masalah karo inti, salah siji saka reaktor. mode operasi, nanging ditrima. Nanging ing Murmansk ana gosip babagan masalah iki. Muga-muga kabeh wis didandani ing proses modernisasi. Ing perjalanan aku weruh Kirov lan Peter Agung, lan carane iki "ngeculake" digawe cepet kanggo kacepetan kuwi.
    1. 0
      Februari 28 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      Ana lelucon sing kapal 70% pipa lan kabel.
      Piye wae aku nemoni tokoh, nanging wis suwe, aku bisa ngapusi:
      Proyek 1143.5 "Laksamana Armada Uni Soviet Kuznetsov" (TAVKR) - bobot total kapiler termometer beda luwih saka 600 ton.
  4. + 14
    Februari 27 2023
    Padha ngerti carane nggawe ayu kuwi. Negara nanging.apik
  5. -6
    Februari 27 2023
    Saiki liberda bakal ngerti manawa kabeh wis ilang lan Angkatan Laut Rusia urip ing dina-dina pungkasan.
    1. 0
      Februari 27 2023
      Delengen kekuranganmu, aku wis merengek!(((
  6. +7
    Februari 27 2023
    Ya, ana wong ing jaman kita (aku umur 60), ora kaya suku saiki ... Senajan, aku ngerti yen generasi mudha, yen ora diganggu, dibenerake lan ditulungi (saling eksklusif), ora bakal ana. luwih elek tinimbang kita :).
    1. -6
      Februari 27 2023
      Quote: Sukarelawan Marek
      Ya, ana wong ing jaman kita (aku umur 60), ora kaya suku saiki ... Senajan, aku ngerti yen generasi mudha, yen ora diganggu, dibenerake lan ditulungi (saling eksklusif), ora bakal ana. luwih elek tinimbang kita :).

      Aku uga mikir, nanging panggilan getih isih bisa digunakake ing tingkat gen lan sejarah para leluhure. Jiwa akeh sing rusak ing taun 90-an. Ana tragedi kaya ngono lan meh ilang negara..
      Ana uga salah kita ing Marek iki. Muga-muga kabeh bisa bali hi
      1. -1
        Februari 28 2023
        Sampeyan bakal mulihake lying ing kursi? Utawa sampeyan mung nulis saka ora ana apa-apa.?
  7. +6
    Februari 27 2023
    Ya, kapal sing apik banget, kuat! Iku bakal ing Armada Pasifik, ana lack catastrophic saka kapal gedhe, lan kahanan ora banget prasaja.
    1. +3
      Februari 27 2023
      Ing Armada Pasifik, prasarana pesisir dibutuhake kanggo kapal kanthi tonase gedhe. Mulane, pira kapal sing dikirim kanggo kethokan sadurunge! (((
      Wektu ganti karo zircons, target operator pesawat. Kayane Armada Pasifik bakal duwe siji UDC 29300, lan fregat 22350, kanggo wiwitan nganti 2026. 4 frigates lan karo penandatanganan kontrak kanggo galangan kapal Amur, liyane 6 frigates. Dina iki, dudu tonase, nanging ngisi kapal, ditambah sistem tempur heterogen kanthi swarm UAV, bakal dadi basis kekuatan armada.
      1. 0
        Februari 28 2023
        ... Peter banjur bakal didandani lan ditransfer menyang Armada Pasifik ... iki ing sisih lor luwih dibutuhake ...
      2. +1
        Februari 28 2023
        Kutipan: Sergey39
        Ing Armada Pasifik, prasarana pesisir dibutuhake kanggo kapal kanthi tonase gedhe. Mulane, pira kapal sing dikirim kanggo kethokan luwih dhisik!

        Ya, ora banget. Kabeh sing - cruisers pesawat-mbeta "Minsk" lan "Novorossiysk", cruiser nuklir abot "Admiral Lazarev", nuklir SSR-33 "Ural" lan sethitik liyane iku ...
  8. + 23
    Februari 27 2023
    Iki carane katon ing Baltik Shipyard sak construction, ing slipway.
    1. +3
      Februari 27 2023
      Kelas foto langka Matur nuwun!!!! ya ana wektu
  9. -3
    Februari 27 2023
    Peter Agung, nalika diprentahake, menyang Atlantik Lor, supaya NATO ngerti yen ora mungkin teka ing kene. Ya, lan Ustinov bali saka Mediterania.
    1. -8
      Februari 27 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      Peter Agung, nalika diprentahake, menyang Atlantik Lor, supaya NATO ngerti yen ora mungkin teka ing kene. Ya, lan Ustinov bali saka Mediterania.

      Lan kita lagi mbangun kapal selam nuklir lan pira tugas nunggu pesenan ..
      Mesthine, kekuwatan USSR adoh, nanging Rusia milih taktik cilik lan wani ..
      AS wis squealing ing epilepsi ..
      1. +3
        Februari 27 2023
        Pira kapal selam nuklir ing segara minangka misteri gedhe nganti satelit mungsuh mabur ing pangkalan kasebut.
        1. -2
          Februari 27 2023
          Kutipan saka: tralflot1832
          Pira kapal selam nuklir ing segara minangka misteri gedhe nganti satelit mungsuh mabur ing pangkalan kasebut.

          Padha mabur ana lan liyane nuthuk .. Nanging padha metu saka kontrol
      2. +4
        Februari 27 2023
        Ing USSR, prau kita diarani sapi roaring nganti kapal selam nuklir Akula katon, ora bakal bingung karo SSBN.
        1. 0
          Februari 28 2023
          Kutipan: Sergey39
          Ing USSR, prau kita diarani sapi roaring nganti kapal selam nuklir Akula katon, ora bakal bingung karo SSBN.
          Project 941 "Hiu" padha, iku ora rame.
        2. 0
          Maret 1 2023
          "Roaring cow" Amerika disebut kapal selam generasi pisanan Project 675, lagi ngomong, kanggo paling ora rong alasan. Iki kanggo sampeyan kanggo nggedhekake cakrawala - https://topwar.ru/60293-mify-ssha-revuschie-korovy-sovetskogo-vmf.html
  10. +3
    Februari 27 2023
    Ayo, sayang, wektune ngabdi marang Tanah Air!
    1. 0
      Februari 27 2023
      [/ quote] Ayo, sayang, wektune ngabdi marang Tanah Air! [quote]


      Nanging: "Ayo, sayang, sapisan wong kudu ngabdi marang Tanah Air"
  11. -3
    Februari 27 2023
    Ora perlu nelpon kapal sing ... Sawise kabeh, mbah Kalinin ora apa-apa ...
    1. 0
      Februari 27 2023
      Kutipan saka saygon66
      Ora perlu nelpon kapal sing ... Sawise kabeh, mbah Kalinin ora apa-apa ...

      Lan iki uga? kabeh negara dibangun lan ora mung siji iki ..

      Soviet, salajengipun, kapal penjelajah rudal militèr Ukrainia, kapal kaping papat lan paling anyar saka Project 1164 Atlant, kapal paling gedhé Angkatan Laut Ukraina ing sajarahé. Wiwit taun 1990, sawise diluncurake, kapal kasebut ana ing wilayah Pabrik Kapal Nikolaev ing negara sing durung rampung.

      Eluh neng mripat..
      1. 0
        Februari 27 2023
        - Inggih, ngomong yen omen ora kelakon ... Symbolically!
      2. +5
        Februari 27 2023
        Ora perlu nangis, Ukraina nyebul kabeh!(((
        Teknologi rudal didol menyang Korea, teknologi konstruksi kapal induk menyang wong Tionghoa, pabrik kanggo produksi mesin kanggo pesawat lan helikopter menyang Turki. Kabeh, profukali lan saiki populasi lanang mimpin menyang coffins.
        1. +1
          Februari 28 2023
          Ora perlu nangis, Ukraina nyebul kabeh!(((

          Lan sing nyebul Ukraina?
        2. -1
          Februari 28 2023
          Miturut sampeyan, sampeyan mung kudu nggawe gaman lan ndhukung wong kaya sampeyan ing salawas-lawase! Donya kebak negara tanpa tentara lan wong-wong ing kana urip kanthi kamulyan!
      3. -1
        Februari 27 2023
        Kutipan saka Luka Nord
        kapal dumunung ing tlatah pabrik kapal Nikolaev ing negara durung rampung

        Ing kene tangan (utawa luwih, pasukan) bakal tekan mardika saka Nikolaev, lan iku perlu kanggo ndeleng yen iku bisa kanggo sijine wong ing pamindhahan. Nanging jeneng ora ono ing kabeh, iku kudu diganti, nanging ana cukup admirals kamulyane ing sajarah Rusia, milih kanggo rasa.
        1. 0
          Februari 28 2023
          sampeyan ora bisa sijine iku
          - sayangé ora ana sing bisa dicekel ...
        2. 0
          Februari 28 2023
          Lan apa sing bakal sampeyan tindakake kanggo wong-wong mau! ov ajrih mbuwang milyar ing!
    2. +3
      Februari 27 2023
      Pindhah menyang Sevastopol, menyang Gréja Vladimir, sijine lilin menyang laksamana lan wong-wong sing ngaso ing jejere, Laksamana gedhe kita lan sampeyan ora bakal duwe prasangka!)))
    3. +2
      Februari 27 2023
      Bandingake Laksamana Nakhimov lan mbah kakung, kepala nasional Kalinin.
  12. +1
    Februari 27 2023
    Lan apa kanggo ngganti jeneng Kalinin / Nakhimov, Andropov / Peter, Kirov / Ushakov, Lazarev (ing pin lan jarum) -?
    1. +2
      Februari 27 2023
      - "Lan mratelakake panemume - minangka kapal kasebut dibaptis, mula kudu diarani ..." (c)
      1. 0
        Februari 27 2023
        Kita duwe BMRT "Mir", nalika didorong menyang "jarum" menyang Spanyol ing sangisore USSR - jenenge diganti dadi panggung. Aku ora ngelingi apa sing diarani.
    2. 0
      Februari 27 2023
      Iki game jeneng Rusia kita. Nganti saiki, kita nyenengi ngganti jeneng kapal! Kasus paling anyar saka korvet Mercury! Nanging, ganti jeneng iki minangka simbolis kanggo Armada Segara Ireng lan Sevastopol !!!
  13. +1
    Februari 27 2023
    bali menyang pertempuran wis direncanakake ing mangsa cedhak

    recourse
    Sing paling cedhak….
    Saben uwong duwe dhewe, kaya sing bener.
    Yen Elvira Nabiullina ("dinamika pertumbuhan negatif") nyatakake kaya ngono, kabeh wong bakal ngerti.
    Nanging Rakhmanov, sawise kabeh, iku engineer mechanical (sanajan kanggo mobil), lan ora akuntan (tanpa laku).
  14. 0
    Februari 28 2023
    Kutipan: Sergey39
    Ya, sampeyan pacangan kaca setengah kosong! Sampeyan isih bakal njupuk cathetan ora saka 2010, nanging saka wektu cruiser iki dibukak! Cruiser ngadeg kanggo dangu lan karya modernisasi wiwit ing Januari 2014.
    USC, kanthi kabeh owah-owahan ing sisih tengen, luwih saka sapisan nuduhake wektu cruiser sing dianyarake menyang segara. Kita bakal ngenteni pungkasan taun 2023 - 2024, kanthi kabeh janji lan pangarep-arep kita, ora ana wektu sing isih ana. Lan, kapal bakal kuwat, ditambah kapal KPUG liyane, ayo ndeleng reaksi, "mitra" sing langgeng!

    Apa pancene ora bisa dimangerteni yen tanpa surat perintah, lan kapal penjelajah iki kudu diiringi operator pesawat (kayata Kyiv (motong) utawa Riga, alias Kuznetsov), penghancur, transportasi kanthi kacepetan dhuwur. A cruiser siji saka mungsuh potensial ora bakal medeni, nanging nggawe fun, karo kabeh malah pluru hipersonik sawijining, iki target amba. Lan kanggo pertahanan zona cedhak segara, iki minangka dolanan sing larang banget, yen sampeyan nganggep minangka unit parade, ya, katon apik banget.
    1. -1
      Februari 28 2023
      Sampeyan maca apa KPUG. Sinau kapal endi sing kalebu ing KPUG lan sing kalebu ing AUG. Armada kita ora kalebu siji cruiser sing dianyari, nanging saka macem-macem kapal lan kapal selam!
    2. 0
      Februari 28 2023
      ... dadi ing tanggal sing padha rencana kanggo ngrampungake ndandani Kuzi ... dadi bakal ana pasangan sing bisa ditindakake (mugi-mugi) ... bebarengan kanggo testing, acceptance, koordinasi ...
  15. +3
    Februari 28 2023
    Siji negara dibangun ing 6 taun, penerus sawijining ora bisa modernize ing 24 taun ... galoshes kuwi
    1. -1
      Februari 28 2023
      Sampeyan exaggerate! Saka 1991 nganti 2000-an, ora ana negara, ana tembelan saka kemul karo remnants saka USSR.
      A, modernisasi nyata wiwit Januari 2014. Kabeh liya, wektu dumunung ing Severodvinsk.
    2. 0
      Februari 28 2023
      Bantuan sethitik!
      Sistership, cruiser Peter the Great wiwit dibangun ing taun 1986. Dheweke ditransfer menyang armada ing taun 1998.
  16. 0
    Februari 28 2023
    ana sing ngandhani yen sadurunge ditransfer menyang armada, geni kudu kedadeyan. Aku ora pengin croak, nanging soko ...
  17. 0
    Februari 28 2023
    "Ing wektu cendhak ..." Pinten paramèter temporal bisa dilebokake ing tembung kasebut. Nanging, Inggris teka karo definisi liyane sing paling tepat ... "Kanthi kemungkinan dhuwur." Muga-muga para tukang kapal kita ora nglilani dikutip bebarengan.
  18. 0
    Februari 28 2023
    Lha ya uwis diparingi arus seko pantai, tapi sakdurunge sing paling akeh ora perlu, ternyata? Utawa Mungkin jaran ora ngapusi ana karo ndandani ... amarga ora ana saiki minangka unit pertempuran? Aku malah ora bisa mbayangno apa jenis karya bisa rampung tanpa iku - kanggo copot awak saka cangkang lan Paint karo pahat? Utawa iku pedhut perang ing babagan rahasia??? Tanggal bakal diganti luwih, amarga ora ana gunane nglanggar tradisi kasebut. Lan ana sing katon lan dheweke bakal crumble saka wektu kanggo wektu. Sampeyan kudu milih kurator kanggo mriksa perbaikan jaman iki saka kelas KADYROV utawa PRIGOGIN - manajer kuat saka Gusti Allah. Efisiensi bakal mlumpat kaping 1000 saka populasi manajer sing rusak ing Wilayah Moskow sing tipis - dheweke durung ilang lan keluwen cangkang sing diatur kanggo musisi serangan minangka konfirmasi sing jelas babagan iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"