Leopard 1А5: tank kanggo Ukraina

59
Leopard 1А5: tank kanggo Ukraina

panguwasa Kyiv, kanggo akèh sasi ngemis West kanggo tank Sampel NATO, nggayuh tujuane. Utamane, Berlin, sing wis suwe "ngaso" babagan pasokan "Leopards", uga "menehi maju".

Apa karakteristik, saliyane kanggo "kucing" versi kapindho ing macem-macem modifikasi, kang saiki ing layanan karo akeh tentara Eropah, Jerman prajanji Ukraina 88 Unit, dibusak ing 2010 saka layanan, "Leopard-1".



Wigati dicathet menawa tank kasebut diprodhuksi sacara massal saka 1965 nganti 1984. Emphasis ing versi dhasar saka mesin ana ing daya tempur lan maneuverability. Ing wektu sing padha, para perancang kudu "ngorbanake" proteksi waja nganti sawetara.

Nanging, sawise versi dhasar, kang wiwit diprodhuksi ing 1965, Leopard wis ngalami sawetara upgrade. Modifikasi pungkasan tank kasebut dijenengi Leopard 1A5. Versi iki bakal ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina.

Apa tank kasebut ing ndhuwur?



Bobot modifikasi 1A5 mung luwih saka 42,2 ton. Mobil kasebut nampa turret sing digulung lan waja sing dikuatake karo unsur waja baja hinged saka Blohm & Voss.

"Leopard-1" saka modifikasi paling anyar dilengkapi engine 830-daya kuda lan saged akselerasi kanggo 65 km / h.

Persenjataan tank diwakili dening bedhil rifled 105-mm lan senapan mesin coaxial MG3. Amunisi cangkang - 75.

Kajaba iku, Leopard 1A5 dilengkapi sistem pandhuan komputer, sing dipasang ing Leopard-2, uga imager termal, laser rangefinder lan peralatan modern liyane.

Umumé, senadyan kasunyatan sing Leopard-1 wis outdated lan wis mundur saka layanan ing Jerman, iku sacoro prakteke ora rodok olo kanggo T-80 kita lan isih bisa nimbulaké akèh masalah ing paprangan.

Babagan crita nggawe "Leopard-1":

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    28 Februari 2023 19:52
    Dheweke nembak lan mateni, sing penting. Lan padha bakal diwenehi endlessly.
    1. +4
      1. mars 2023 11:23
      Luwih bener ngomong, dheweke bakal menehi nganti entek ...
      1. 0
        2. mars 2023 18:12
        Aja kuwatir, cangkang kanggo wong-wong mau wis dipecat, tank uga bakal diwiwiti.
        1. -1
          20 april 2023 00:10
          Luwih cepet bakal nyerang. Netflix ora bisa digunakake, sanajan Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia syuting seri lucu skala internasional))
  2. -1
    28 Februari 2023 19:58
    Ana pitakonan kok 88. Miturut sumber liyane 148 lan karo latihan tambahan.
    1. +3
      28 Februari 2023 20:54
      Kutipan: Mikhail Maslov
      Ana pitakonan kok 88. Miturut sumber liyane 148 lan karo latihan tambahan.

      Iki kanggo numerologi fasis - 14 "Leopard-2" lan 88 "Leopard-1".
      14..88. Lho , sampeyan ngerti .
  3. + 18
    28 Februari 2023 20:03
    Umumé, senadyan kasunyatan manawa Leopard-1 wis kuna lan wis dinonaktifake ing Jerman, sacoro prakteke ora kalah karo T-80 kita.

    Apa T-80 kita ngomong bab? Yen T-80BVM, aku kaya kanggo ngerti kang saka paramèter utama iku rodok olo kanggo Jerman? Mobilitas luwih apik ing 80s. Armor karo DZ - maneh, kita. Umumé, kita bakal tetep bisu babagan bedhil. Penulis, tulung marang kita kanthi luwih rinci apa kaluwihan sing didhelikake saka Leo, sing ketoke mung sampeyan ngerti.
    1. + 13
      28 Februari 2023 20:10
      Kutipan saka Hwostatij
      Apa T-80 kita ngomong bab?

      Leopard-1A5 mung bisa ngluwihi T-80 ing sawetara wektu, yaiku deteksi lan tembak kanthi nggunakake pemandangan wengi lan kesadaran komando, ing kabeh paramèter liyane T-80 luwih apik lan kanthi kabeh sirah.
      1. +4
        28 Februari 2023 20:59
        Kutipan saka: svp67
        Kutipan saka Hwostatij
        Apa T-80 kita ngomong bab?

        Leopard-1A5 mung bisa ngluwihi T-80 ing sawetara wektu

        Mung T-1M, nanging ora T-62\64\72, bisa dianggep mesin padha karo "Leo-80". Nanging mesin tenan banget Playful lan mobile. Nanging gedhe lan weakly wojo, kang tegese target apik.
      2. + 11
        28 Februari 2023 21:10
        Leopard-1A5 mung bisa ngluwihi T-80 ing sawetara wektu, iki minangka deteksi lan tembak kanthi nggunakake pemandangan wengi lan kesadaran komandan.

        Yen tanker ing Leo pancene duwe kesadaran situasional sing luwih apik, komunikasi sing luwih apik, jangkauan deteksi sing luwih gedhe, kemampuan ngarahake sing luwih apik, mula puluhan parameter liyane penting sing tank kita bakal luwih apik?
        1. -4
          28 Februari 2023 21:43
          Kutipan: UAZ 452
          banjur Welasan paramèter liyane prakara kang tank kita bakal luwih apik
          Apa kita nganggep kasunyatan manawa kita ora duwe masalah karo cangkang, lan cangkang kanggo tank iki wis suwe ora diproduksi?
          1. +2
            28 Februari 2023 22:35
            Kutipan saka Dart2027
            lan cangkang kanggo tank iki wis suwe ora diprodhuksi?

            Cangkang bakal ditemokake, bakal ngeruk ngisor tong minyak, nanging resistance waja Leo-1, apa wae sing bisa dikandhakake, ora bisa ditambah. Lan dimensi - lan padha cukup.
            1. +6
              1. mars 2023 06:05
              Dadi ora ana sing nyoba mbayangno prodigy Leo pisanan, nanging yen kita wis tekan T-62, Leopard 1 bakal pas karo sisih ngelawan.
              1. 0
                3 Juli 2023 19:28
                Ha ha ha. Kapal tanker sing wis berpengalaman bisa dideleng saka kadohan. T-62 M2 minangka tank anyar sing, kajaba kanggo bagian ngarep, ora kalah karo T-72B3 sing padha. Sampeyan Vasya temenan ora ngerti sing T-62 duwe tali Pundhak menara paling amba ing tank USSR-RF, sing ngijini sampeyan kanggo pas sembarang turret lan sembarang artileri utawa modul rudal ana?
            2. +1
              1. mars 2023 09:37
              Kutipan saka bayard
              Dheweke bakal nemokake cangkang, dheweke bakal ngeruk bagian ngisor tong minyak
              Miturut sawetara laporan, iki dudu kasunyatan, sanajan bisa uga.
          2. +1
            1. mars 2023 05:59
            Apa sampeyan kudu ngetung? Apa tank (apa wae) manggon ing medan perang nganti pirang-pirang taun? Ana sawetara amunisi kanggo wong-wong mau ing gudang, lan pitakonan liyane yaiku apa cangkang utawa sumber daya kendaraan tempur dhewe bakal entek sadurunge.
          3. MSN
            +6
            1. mars 2023 09:57
            Banget malah ngasilaken. Sawetara negara. Lan cangkang pangembangan anyar ora suwe banget. Israel - 2003, Belgia - 2004, China - 2014. Korea Selatan, Pakistan, uga sawise 2000, sing anyar wis dikembangake lan diprodhuksi. Isih akeh konsumen.
            1. +3
              1. mars 2023 17:07
              Merkava 3/4 nduweni bedhil 120 mm.
              Nanging uga bisa njupuk kaliber 105, minangka sub-kaliber, kanthi sisipan.
              Dadi cangkang 105mm disimpen ing panyimpenan.
        2. -4
          1. mars 2023 06:56
          Kutipan: UAZ 452
          banjur apa Welasan liyane paramèter penting kang tank kita bakal luwih?

          Mesthi wae, bedhil lan waja tank sing luwih kuat, uga tampilan dina sing apik banget, dinamika sing apik banget - iki sing saiki ndominasi medan perang
          1. MSN
            +3
            1. mars 2023 10:26
            Ora tenan, tank Western dibangun ing konsep deteksi awal lan karusakan saka mungsuh. Dadi akurasi lan piranti deteksi lan target sing luwih maju. Nalika sampeyan bisa ndeleng iku isih bisa.
        3. -2
          1. mars 2023 23:44
          Pitakonan 1 - apa seng nembus waja saka cangkang ing sawetara, ngendi kauntungan? Yen ora cukup, mula ora akeh keuntungan saka ++. Mung meriam 105 mm lan proyektil sing dawane luwih cendhek tinimbang meriam 125 mm ora bakal buyar. Inggih, dheweke weruh, uga, dheweke sadar, nanging ora duwe daya. Lan apik?
          1. MSN
            0
            3. mars 2023 14:12
            Cangkang saka 80s pierced target triple NATO abot (spasi 10-25-80mm ing amba saka 60 derajat - conditionally sisih tank Soviet) ing 6000 - 7000 m. Sing anyar nembus adoh ngluwihi 500 mm saka waja saka 2 km. T-72B VLD nduweni 480 mm. Kajaba iku, ana HESH. Kanggo dheweke, sawise kabeh, sawetara ora masalah. Ora bakal nusuk bathuk, nanging mesthi bakal geger otak.
    2. +3
      28 Februari 2023 20:22
      Kutipan saka Hwostatij
      Mobilitas luwih apik ing 80s. Armor karo DZ - maneh, kita. Umumé, kita bakal tetep bisu babagan bedhil.

      Babagan mesin! Padha kelalen kanggo sebutno engine! Nyuwun
      1. +1
        28 Februari 2023 20:50
        Babagan mesin! Padha kelalen kanggo sebutno engine! panyuwunan

        Inggih, tanpa mbandhingake turbodiesel lan turbin, mesin 80 1.5 kaping luwih kuat. Lan kanthi cara, aja lali:
        Mobilitas luwih apik ing 80s.
    3. -1
      20 april 2023 00:14
      Ing endi sampeyan ndeleng T-80 (ana sawetara)? Wong lanang sing mobilisasi (kancaku) lungguh ing reservoir Kakhovka lan ujar manawa umume t-55 lan ana sawetara t-64, t-72.
  4. +5
    28 Februari 2023 20:07
    Umumé, senadyan kasunyatan sing Leopard-1 wis outdated lan wis mundur saka layanan ing Jerman, iku sacoro prakteke ora rodok olo kanggo T-80 kita lan isih bisa nimbulaké akèh masalah ing paprangan.
    A statement banget kandel.
  5. + 20
    28 Februari 2023 20:47
    Wis suwe diucapake dening wong pinter: "Ora tank sing gelut, divisi tank sing gelut!" Gepner ing zadrochennye "Prague" Ndamel kanggo Leningrad, lan banjur mbalek ing arah Moscow, lan ora sambat akeh. Titik ora kang tank bakal menehi xxhohllamm, nanging carane padha bakal digunakake. Yen minangka bagéan saka formasi mekanis lengkap kanthi interaksi sing kompeten lan berkualitas karo pertahanan udara, angkatan udara, artileri, sappers, riflemen bermotor, autobattalion lan liya-liyane, mula bakal ana getih sing akeh. Lan apa taun pabrik tank iku pancen ora ana apa-apa, anggere bisa dilayani lan nduweni sumber daya sing cukup.
    1. +4
      28 Februari 2023 21:01
      Ngelingi sing kita isih nggunakake sawetara jenis hodgepodge prefabricated ing ngarep, kita bisa kanthi kapercayan lengkap wedi breakthroughs jero karo akses menyang papan operasional.
      1. +6
        28 Februari 2023 21:25
        Tinju mekanis mung bisa dihentikan kanthi pesawat lan pertambangan, lan dikalahake kanthi tinju sing luwih kuat. Lan karo ajiné artileri. Lan jenderal sing ngatur perang tank sing bakal teka bisa langsung dikirim menyang kemah sajrone rong puluh taun.
        1. +3
          1. mars 2023 01:02
          Kutipan: 2ya19
          Lan jenderal sing ngatur perang tank sing bakal teka bisa langsung dikirim menyang kemah sajrone rong puluh taun.

          Rotmistrov lan Hausser?
  6. -5
    28 Februari 2023 20:49
    Iki ngeculaké break liwat saka 2A46 ing proyeksi sembarang. Ngelingi dimensi, target bakal mung apik banget!
  7. + 10
    28 Februari 2023 20:54
    Iku wiwit ngganggu kaya gething. Target saiki ditemokake ora dening tanker saka tank, nanging drones, lan dudu satelit KITA (matur nuwun kanggo Rogozin). Umumé, saiki, kaya ing Perang Donya I, ahli strategi lan markas ora ngerti apa sing kudu ditindakake karo unsur senjata anyar lan karakteristik kinerja senjata lawas sing diganti. Kaya perang sadurunge, ora bisa perang. Gagasan terobosan kudu muncul ing taktik lan strategi.
    1. -8
      28 Februari 2023 21:02
      Kaya perang sadurunge, ora bisa perang. Gagasan terobosan kudu muncul ing taktik lan strategi.

      Inggih, apa sampeyan bisa nindakake yen kabeh operator saka gagasan terobosan drive taksi, lan ora njagong ing Staff Umum.
      Soko wiwit ngganggu capitation kupluk

      Aku, pribadi, kabeh-propalisme gedhine jengkel kula.
      1. +2
        28 Februari 2023 21:25
        Kutipan saka Hwostatij
        Kaya perang sadurunge, ora bisa perang. Gagasan terobosan kudu muncul ing taktik lan strategi.

        Inggih, apa sampeyan bisa nindakake yen kabeh operator saka gagasan terobosan drive taksi, lan ora njagong ing Staff Umum.
        Soko wiwit ngganggu capitation kupluk

        Aku, pribadi, kabeh-propalisme gedhine jengkel kula.

        Carane aku kaya pegel dening iki dumadakan dijupuk saka nang endi wae "kabeh-metu"!))) Lan saka ngendi, Aku ora bakal ngerti!)))
        1. -2
          28 Februari 2023 22:59
          Carane aku kaya pegel dening iki dumadakan dijupuk saka nang endi wae "kabeh-metu"!))) Lan saka ngendi, Aku ora bakal ngerti!)))

          Dadi ya, kita kabeh bakal mati cepet utawa mengko, iku kasunyatan. Nanging sanajan kabeh wong urip ing salawas-lawase lan kabeh sing ana ing saubengé apik, aku yakin manawa sekte perenget ing VO isih ora gampang nyerah.
          1. +4
            1. mars 2023 18:58
            Apa sampeyan ngomong babagan? Apa sampeyan mikir yen omnipotence iki wis disedot metu saka driji? Ya, lan jeneng iki ora bener, aku bakal ngarani nesu kanggo mediocrity, impotence lan indifference kita ndhuwur. Opo sing salah? Aku komunikasi karo wong ing karya, pengecut, Karl, padha jahitan pengecut kanggo tentara! Ora ana apa-apa!!! Dheweke uga njahit jala kamuflase lan nggawa sembako ing kana. Kita pesen bedhil anti drone, mula tuku. Thanks kanggo wong sing energik, nanging kepiye para panguwasa? ngendi. sambungan, ngendi UAVs sing wis ditulis bab kene wiwit 10? Ing endi rasukan? Ing endi amunisi? Endi rasi lintang angkasa? Kasunyatan manawa komunikasi kita bakal diwaca dening wong sing ngerti ing taun 2018. Apa ana owah-owahan ing 4 taun?
            Kabeh metu, ngomong! Yagene ora ana sing mangsuli manawa ewonan wong mati sabenere amarga ora peduli karo pimpinan (sampeyan ora bisa sumpah ing kene)? Ora suwe bakal mabur menyang kutha-kutha kita, lan sing paling penting yaiku sampeyan uga ora dadi cuaca kabeh. kapan sampeyan mikir bakal teka!
            Ing TV sampeyan mung krungu laporan bravura lan ora ana sing bakal takon marang warga Shebekino lan desa tapel wates karo kepiye? Wareg karo garis abang? Aku ora ngomong bab Donetsk, Aku mung ora bisa mbayangno carane wong bisa manggon ana!!!
      2. -1
        28 Februari 2023 22:43
        Kutipan saka Hwostatij
        Aku, pribadi, kabeh-propalisme gedhine jengkel kula.

        Hype - dadi ... Aku wonder apa jenis lolongan bakal wungu yen tanker kita dikirim menyang ngarep ing tank, bab kang padha nulis ing instruksi Soviet: "KPVT wis nggawe sawijining cara menyang sisih." Iku babagan Leoperd
        1. Komentar wis dibusak.
    2. 0
      1. mars 2023 17:09
      Apa hubungane Rogozin?
      Apa tugas sing wis disetel kanggo dheweke, dheweke rampung.

      Apa direktur pabrik kaleng pancen kudu disalahake amarga pabrike ora ngasilake tambang? Yen ora ana sing nyetel tugas kaya ngono?
  8. 0
    28 Februari 2023 21:23
    Cut off eado Outskirts saka persediaan.
  9. -3
    1. mars 2023 12:14
    Tank Leopard karo kru Polandia ditangkep dening pasukan Rusia ing cedhak Bakhmut, laporan koresponden Donbass Today kanthi referensi menyang saluran telegram Ayo lan Deleng.
  10. -3
    1. mars 2023 16:25
    Mobil apik, nanging ing wektu 80s abad pungkasan. Ing wayahe, iku outdated: mbutuhake refinement ing pesenan, lan banget serius, njupuk menyang akun kasunyatan NWO. Ora ana gunane kanggo rush steppe. Masalah utama karo 105 mm gun iku meriam ora murub kanggo, lan iku ora cetha carane akeh ana ing kabeh.
    1. +2
      1. mars 2023 17:19
      Kutipan: Yeheskiel 25-17
      Masalah utama karo 105 mm gun iku meriam ora murub kanggo, lan iku ora cetha carane akeh ana ing kabeh.

      Apa sampeyan guyon? Gun paling umum ing donya lan cangkang kanggo iku digawe ing saindhenging donya saka China kanggo Afrika Kidul.
      1. -2
        1. mars 2023 17:39
        Ora, aku ora guyon: 1) amunisi tank tartamtu dibutuhake kanggo bedhil iki. 2) Apa sampeyan mikir yen sampeyan, Ukram, bakal diangkut cangkang saka Afrika Kidul utawa China?
        1. +2
          1. mars 2023 22:22
          Kutipan: Yeheskiel 25-17
          Ukram, apa cangkang bakal digawa saka Afrika Kidul utawa China?

          Ya, dheweke wis ngeterake saka Pakistan, kenapa wong Afrika luwih elek? Kanggo bedhil jinis L7, Amerika (penyerang meriam) lan Italia (centauro) duwe. Wong Yunani lan Turki umume duwe Leo1 / M60 ing layanan, mula ora ana masalah karo cangkang.
  11. +1
    1. mars 2023 17:35
    Ing syarat-syarat waja, iku antarane T62 lan T72 awal (tanpa waja multilayer). SLA modern, balok 105mm L5 cukup kanggo awake dhewe. MT12 100mm karo cangkang ora anyar saka 2km bakal pierce ing bathuk, 115mm karo T62 uga bakal pierce ing bathuk. Kabeh sistem anti-tank ing kabeh taun uga bakal nembus.
    Aku wonder kok padha ora nggunakake M60 saka panyimpenan - iki plus utawa minus padha.
  12. 0
    1. mars 2023 17:47
    Iku apik kanggo nulis omong kosong babagan "ora cangkang". Senjata 105mm sing dipasang kanggo kartrij iki saiki digunakake ing paling ora selusin negara, kalebu Amerika Serikat.
  13. +1
    1. mars 2023 17:51
    Kutipan saka: svp67
    Leopard-1A5 mung bisa ngluwihi T-80 ing sawetara wektu, iki minangka deteksi lan tembak kanthi nggunakake pemandangan wengi.

    Apa ora luwih penting tinimbang millimeter waja?
  14. -3
    1. mars 2023 18:34
    iku sacoro prakteke ora rodok olo kanggo kita T-80 lan isih saged kanggo ngirim akèh masalah ing paprangan.

    Kanthi bedhil rifled 105mm? Lan karo pangayoman outdated? Iku rodo saingan kanggo T62 utawa T-55, nanging ora kanggo kendaraan karo 125 mm gun. Mesthine, dheweke bisa mateni, nanging ing tabrakan langsung, Jerman bakal ditakdirkan.
    1. +1
      1. mars 2023 22:42
      Kapethik saka: garik77
      nanging ing confrontation langsung, Jerman wis pinasthi.

      Iku ora kasunyatan. Iku gumantung apa tanker bakal bisa nggunakake kekuatan saka loro kendaraan. Inggih, saka tataran modernisasi, mesthi. Yen Leo duwe paket panas, nanging T-72 ora, tata letak diganti kanthi dramatis.
      Kutipan saka Zaurbek
      Aku wonder kok padha ora nggunakake M60 saka panyimpenan - iki plus utawa minus padha

      Ya pancen aneh. Ana opsi upgrade sing luwih maju ing M60 lan akeh sing wis digawe. Plus M48, yen isih ana nang endi wae, sampeyan bisa narik munggah menyang tingkat M60.

      Kayane ing taun kapindho NWO, pangiriman bakal dadi sistematis. Nanging ora, padha ora.
      1. -1
        3 Juli 2023 19:17
        Amerika Serikat ora bakal menehi M60 kanggo sapa wae - iki minangka cadangan mobilisasi tank LAST, intine masalah kasebut - pabrik Chrysler pungkasan sing mbangun Abrams wis digergaji dadi jarum kira-kira 10 taun, uga jalur produksi. kanggo waja Chobham. Mulane, Amerika Serikat mung melu modernisasi model sing wis dibangun. Miturut cara, kanggo M-60 padha duwe pilihan modernisasi banget, kang ndadekke meh kanggo tingkat saka Abrams.
        Reition nawakake ing ngisor iki:


        - ngedongkrak mesin kanthi 200 hp. (saka 750 kanggo 950), nggawa menyang kondisi "anyar".
        - nginstal gun smoothbore Jerman 120 mm (44 kal.) tinimbang rifled 105 mm (versi dilisensi saka L7 Inggris)
        - AC lan AC anyar (gambar kothak sehat ing buritan)
        - drive listrik menara lan bedhil tinimbang hidrolik
        - ora ana sing ngomong babagan nguatake leladen, sanajan ana tambahan sing katon ing foto. layar ing sisih, "kotak" ndhuwur lan panggonan kanggo masang unsur tambahan. leladen ing awak
        - sistem kontrol / tius rampung anyar - miturut wong-wong mau luwih maju tinimbang ing Abrams
        Boten ngandika bab rega paket upgrade iki, kajaba iku bakal


        1. +1
          3 Juli 2023 19:22
          Quote: FIFA saka Cardiff
          AS ora bakal menehi M60 kanggo sapa wae

          Mesthi wae ora ngguyu Ing Amerika Serikat, mung ana ing museum ngguyu Ing 90s padha mbagekke ing antarane allies, supaya padha duwe akeh M60s ngguyu
          Sing ~ 4000 Abrams sing ana ing panyimpenan pancen minangka cadangan pungkasan. Babagan tanduran sing ilang, sing anyar 144 Abrams diprodhuksi saben taun ngguyu banter ngguyu
          1. 0
            4 Juli 2023 10:45
            Kutipan saka angin adhem
            Ing Amerika Serikat, mung ana ing museum

            Kayane isih ana sawetara atus.
            Kutipan saka angin adhem
            padha mbagekke antarane allies, padha duwe akeh M60s

            Ora ana kekurangan tank sing dikarepake ing mangsa ngarep. Cadangan India sing padha durung dibukak.
    2. +2
      4 Juli 2023 10:48
      Kapethik saka: garik77
      Mesthi bisa matèni, nanging ing confrontation langsung Jerman wis pinasthi.

      Apa ana akeh "pertempuran langsung" sajrone setengah taun kepungkur?
  15. -1
    1. mars 2023 18:35
    Kutipan saka hiu507

    Apa ora luwih penting tinimbang millimeter waja?

    Kanthi mriem 105 mm, mesthi ora.
  16. -2
    1. mars 2023 18:45
    Tank iki bisa digunakake ing ngendi ora ana tank Rusia utawa senjata anti-tank liyane - yaiku, ora ana.
  17. 0
    1. mars 2023 20:22
    Umumé, senadyan kasunyatan sing Leopard-1 wis outdated lan wis mundur saka layanan ing Jerman, iku sacoro prakteke ora rodok olo kanggo T-80 kita lan isih bisa nimbulaké akèh masalah ing paprangan.

    Iki minangka statement sing kontroversial banget! Ana generasi tank kabèh antarane wong-wong mau! Lan prabédan ing firepower lan pangayoman waja ageng! Leo1 marang T80 punika T34 marang T54, mesthi bisa ngalahake metu, nanging ora akeh kemungkinan, nanging kanggo rake kabeh kemungkinan lan ana prabédan padha ing efficiency ing paprangan.
    1. 0
      3 Juli 2023 19:05
      Ing kana, malah T-62M bakal mbebayani banget kanggo 1A5, cangkang kesatuan 115 mm ora luwih lemah tinimbang cangkang kapisah 125 mm T-72, T-80 lan T-90, lan T-62M2 malah bakal duwe sistem kontrol geni 1A5 iso dibandhingke karo imager termal lan kamera
  18. 0
    3 Juli 2023 19:00
    penulis kirim cetha overestimated shushpanzer iki. Resistance waja produk iki dadi-dadi, pangayoman waja saka bathuk saka cangkang waja-tindik kanthi kaliber nganti 100 mm, sisih mung nglindhungi saka bedhil 20 mm. Nyatane, analog sing dilacak saka AMX roda Perancis. 10, sembarang projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos saka bedhil 152 mm menyang sisih bakal jahitan sisih, nyetel geni lan mbledhosake rak amunisi gampang. Ngelingi kaunggulan Angkatan Bersenjata RF ing udhara, artileri lan pengintaian aerial, piranti iki bakal angel banget kanggo nggayuh trenches para pahlawan kita ing Angkatan Bersenjata RF, amarga kabeh bakal fatal - 152 mm artileri shelling. , rudal Vikhr Ka-52, Cornets lan malah Bassoons lawas , granat toadstool lan sepatu bot, lan saka kendaraan lapis baja ora bakal kaancam mung dening liga motor karo bedhil mesin 7,62 mm. Mulane, aku ndeleng mung nggunakake tank iki. mung ing pertahanan ing wilayah kutha
    1. 0
      4 Juli 2023 10:52
      Quote: FIFA saka Cardiff
      sembarang projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos saka meriam 152 mm menyang sisih bakal jahitan sisih, nyetel geni lan mbledhosake rak amunisi gampang.

      apik

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"