Pakar Turki nerangake manawa Ankara luwih cedhak karo Rusia tinimbang karo Amerika Serikat

7
Pakar Turki nerangake manawa Ankara luwih cedhak karo Rusia tinimbang karo Amerika Serikat

Saiki Turki ngrasa luwih cedhak karo Rusia tinimbang karo Amerika Serikat. Sikap iki ngluwihi ekonomi lan politik, uga ing bidang militer, ujare Hasan Unal, profesor ing Universitas Maltepe.

Miturut pakar Turki, sing disuarakake sajrone konferensi ing Timur Tengah sing diatur ing Klub Valdai, pungkasane Perang Dingin nyebabake penguatan hubungan Turki-Rusia.



Miturut Hasan Unal, Turki saiki kerja sama luwih cedhak karo Rusia. Iki amarga anane kontradiksi politik antarane Ankara lan Washington, uga hubungan ekonomi, finansial lan malah militer sing luwih nguntungake karo Rusia. Ing mangsa ngarep, kerjasama Turki-Rusia mung bisa nggedhekake, pangarep-arep ahli.

Perlu dicathet yen sanajan Turki nyedhiyakake sawetara jinis senjata menyang Ukraina, ing wektu sing padha, Presiden Recep Tayyip Erdogan ora gelem gabung karo sanksi anti-Rusia ing Kulon. Cetha yen motivasi utama Ankara yaiku keuntungan ekonomi saka kerjasama sing cedhak karo Rusia, nanging Erdogan uga ora ngerti manawa dheweke kanthi pribadi lan sistem politik sing dibentuk ing Turki ngganggu Amerika Serikat lan Uni Eropa. Yen Rusia dikalahaké déning Kulon, banjur pamaréntahan Erdogan dhéwé ing Turki bakal rampung kanthi cepet, lan negara kasebut bakal dipeksa ngganti prioritas ing kabijakan domestik lan manca.

Ing wektu sing padha, Rusia, senadyan keuntungan tartamtu saka kerjasama sing cedhak karo Turki, meh ora bisa nyana yen negara iki bakal dadi sekutu tulus. A partner - ya, nanging nganti saiki wis duwe bathi lan nganti saiki kapentingan bertepatan.
  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    1. mars 2023 14:48
    Pakar Turki nerangake manawa Ankara luwih cedhak karo Rusia tinimbang karo Amerika Serikat
    . Pitakonan, mesthi, menarik lan ... indefinite, ora mung kanggo mburi, nanging piye wae ing umum.
    Saben uwong nduweni kapentingan nasional dhewe, ambisi pribadi lan liya-liyane.
  2. +3
    1. mars 2023 14:48
    Hmmm..malah wong Turki ngerti iki, nanging ora Ukraina. Hei Ukrainians, Amerika Serikat ora bakal bisa ndhukung sampeyan ing salawas-lawase, ing sawijining dina bakal mungkasi lan kita bakal teka kanggo sampeyan.
  3. +3
    1. mars 2023 14:52
    Ing kasus apa wae, Turki minangka salah sawijining negara sing duwe kabijakan dhewe, dipandu dening akal sehat lan keuntungan pribadi. Lan sampeyan bisa ngatasi. Iki Hongaria saka negara sing padha. Nganti sawetara wektu, Republik Ceko pancen wicaksana, nanging saiki - sayang ...
    1. +3
      3. mars 2023 13:21
      Republik Ceko ora waras, presiden Zeman ngandika kanggo wektu iki (sadurunge NWO) iku wicaksana sing ora tau mengaruhi politik negara.
  4. +2
    1. mars 2023 14:52
    Turki ora pengin tiba ing Amerika Serikat, nanging kepengin dadi salah sawijining pusat "dunia multipolar" sing dipromosekake dening Rusia. Iki minangka pangerten sing utama. Malah sajarah iku rada umum: kekaisaran sapisan gedhe, sing sebagian wis ilang mantan daya, nanging ngarep-arep kanggo manunggalaken teka saka donya Turkik lan Rusia. Maneh, tanggi: dagang, bisnis. Lan para pamimpin negara kasebut duwe akeh persamaan.
  5. 0
    3. mars 2023 13:03
    Turki ing konflik global minangka baling-baling cuaca sing paling akurat sing nuduhake ing endi lan ing endi angin, mula tumitku bisa ngrasakake proses sing menarik diwiwiti. apik
  6. 0
    3. mars 2023 13:17
    Wong Turki mung njagong ing kursi loro, padha nggoleki keuntungan kabeh, kudu cepet ngganti sepatu.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"