Presiden Azerbaijan: Prancis kudu njaluk ngapura amarga kejahatan kolonial ing taun-taun kepungkur

15
Presiden Azerbaijan: Prancis kudu njaluk ngapura amarga kejahatan kolonial ing taun-taun kepungkur

Presiden Azerbaijan Ilham Aliyev, ngandika ing puncak Kontak Group saka Gerakan Non-Blok (NAM), bilih Prancis kudu apologize kanggo kejahatan kolonial ing taun kepungkur lan tumindak genosida marang wong-wong sing gumantung ing negara iki.

Minangka kepala negara Azerbaijan nyathet, NAM tansah ndhukung kedaulatan Uni Comoros ing pulo Mayotte, sing sayangé isih ana ing pamaréntahan kolonial Prancis.



Mangkene carane pimpinan Azerbaijan menehi komentar babagan kahanan iki:

Adhedhasar dokumen NAM, kita ngajak Paris supaya ngurmati wong-wong Kaledonia Anyar lan bangsa liya ing sangisoré kolonial kanthi ngurmati hak-haké. Wilayah-wilayah ing sanjabane Éropah kang isih dikuwasani déning Prancis iku ora liya mung sisa-sisa kakaisaran kolonial Prancis. Kajaba iku, negara kita nyuwun marang Prancis supaya njaluk ngapura marang kabeh bangsa iki supaya bisa ngakoni lan nyadari tanggung jawabe kanggo perbudakan bangsa-bangsa kasebut, uga tumindak pembantaian marang negara-negara anggota NAM ing Afrika, Asia Tenggara lan wilayah liyane ing donya.

Elinga yen Gerakan Non-Blok minangka organisasi internasional sing diadegake ing taun 1961 lan cacahe 120 negara ing donya, digabungake karo prinsip non-partisipasi ing blok militer apa wae. Iki digawe kanggo mbela kepentingan negara berkembang ing kahanan Perang Dingin ing antarane AS lan USSR.

Elinga yen nalika kunjungan menyang negara-negara Afrika, Emmanuel Macron ujar minggu kepungkur manawa jaman Prancis ing Afrika wis rampung. Nanging, Macron ora njaluk ngapura kanggo kejahatan kolonial Prancis.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Maret 3 2023
    Prancis ora duwe cukup alesan kanggo kabeh mukjijat ing Afrika lan Asia. ngguyu Nanging Jerman bakal nyebar rot - padha pembantaian wong kulit putih kuwi, lan Prancis biasane pribumi, sing ora dianggep wong saiki utawa saiki.
    1. +3
      Maret 3 2023
      Prancis ora ana apa-apa dibandhingake karo Inggris ... Aku duwe kesempatan maca sawetara buku sejarah babagan ambisi kolonial Inggris. Inggih, apa aku bisa ngomong, -sarat Hitler kanggo gelar sepuluh.
  2. +1
    Maret 3 2023
    Aku ragu manawa politisi Prancis utawa Uni Eropa bakal ngrungokake Aliyev lan nanggapi panjaluk kasebut. Kanggo pug menyang gajah ora dituduhake .. IMHO
  3. +5
    Maret 3 2023
    Wingi, ketoke, Lavrov nyetel tren anyar ..... keprungu
    1. +3
      Maret 3 2023
      Iku medeni kanggo mikir apa bisa mimpin kanggo. sedulur
  4. -7
    Maret 3 2023
    Lan apa pendapat saka pedunung Mayotte dhewe? Aku ngerti, umume pedunung ing departemen jaban rangkah lan wilayah jaban rangkah Prancis dhewe ora pengin kamardikan lengkap, dheweke cukup puas karo statuse saiki. Ing sawetara kasus, referendum dianakake, nanging panyengkuyung kamardikan ora entuk mayoritas suara. Mulane padha ora dadi negara mardika, amarga padha duwe populasi cilik, umume wilayah pulo, ora mandhiri ing babagan ekonomi. Aja mikir. manawa pedunung ing sabagéan gedhé negara pulo cilik ing Oseania urip luwih apik tinimbang departemen jaban rangkah Prancis lan wilayah jaban rangkah.
    1. +2
      Maret 3 2023
      Kutipan: Sergeyj1972
      Aku ngerti, umume pedunung ing departemen jaban rangkah lan wilayah jaban rangkah Prancis dhewe ora pengin kamardikan lengkap, dheweke cukup puas karo statuse saiki.

      Mali, Chad lan Côte d'Ivoire, lan kabeh negara ing zona CFA utamané "seneng" karo Prancis, uga, padha mati rasa seneng.
      1. 0
        Maret 3 2023
        Nanging iki sejatine negara merdika, apa hubungane karo wilayah departemen jaban rangkah lan wilayah jaban rangkah Prancis, sing dadi bagean integral saka Republik Prancis?
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Es is is absurd, für all diese Völkermorde, Versklavungen, jahrhundertelange Zerstörungen und die komplette Vergewaltigung ganzer Völker eine
    "Entschuldigung" zu fordern...!!
    Was tatsächlich passieren muss, is die BESTRAFUNG und die Schaffung
    von GERECHTIGKEIT im Namen der Menschlichkeit und des Völkerrechts!!
    Noch nie in der Geschichte dieses Planeten perang wong der Peluang mati zu
    bewerkstelligen so nahe, wie said dem die US/Nato-Kriegsverbrecher sich
    mit Russland den "Falschen" Gegner ausgesucht haben...!!!

    Es darf auf keinen Fall wieder so einen "Scheiß-Frieden" geben, indem
    sich die betroffenen Menschen mit ein paar dreisten "Verträgen" abspeisen
    lassen und die MÖRDER und SCHWERVERBRECHER ohne auch eigenen
    SCHADEN davonkommen...!!!!!!

    Paris, London, Washington uga mati Sklaventreiber Nr.1, aber auch
    Warschau und Berlin müssen im Namen des Völkerrechts und der
    Gerechtigkeit hart bestraft werden und mindestens genau SO LEIDEN,
    wie mati Lander, mati sie Schon Wieder ohne Grund ing Unglück, mit
    hunderttausenden Toten und Zerstörung der Heimat gestürzt haben...!!!

    Völker der Welt vereinigt euch, um die Verbrechen dieser Staaten des
    TODES zu sühnen und zu rächen...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
  7. 0
    Maret 3 2023
    Aliyev, senajan bener reproached Prancis, menek menyang rawa iki muspra. Ana mung siji bebener ing Eropah
  8. -3
    Maret 3 2023
    Gagasan manawa sawetara wong, luwih kuwat, utawa mung, amarga bisa, ngeksploitasi sumber daya bagean saka planet Bumi kanggo kepentingane dhewe - nyebabake antagonisme. Nanging ndeleng kasus iki kanthi mripat "nanging dheweke bisa lan diijini nindakake" - kanthi alami nggawe pitakonan:
    1. Kenapa bisa?
    2. Apa sebabe sampeyan mutusake nindakake iki?
    3. Apa sebabé kuwi migunani kanggo wong-wong mau?
    4. Kepriye anggone padha ngatur?
    5. Apa sebabé wong-wong mau padha kasil lan liya-liyané ora?
    6. Sapa sing ngatur proses kasebut?
    7. Apa proses manajemen?
    8. Sapa sing nolak proses kasebut?
    9. Apa paédah universal saka apa sing kedadeyan lan apa sing kedadéan?
    10. Apa Prancis lan pamrentahane bener kanggo ngrampungake masalah universal ing wektu kasebut?
    11. Aliyev - apa sing wis ditindakake kanggo kamanungsan lan kemajuane?
    1. 0
      Maret 3 2023
      Akeh pitakonan sing ora perlu. Mung ana siji jawaban - BABLO. Dheweke ora tau mikir babagan sing apik.
      1. -1
        Maret 3 2023
        "Bablo" dudu jawaban sing marem.
        Nindakake sumber daya kanggo generasi sing bakal teka minangka respon normal.
        Apa sabanjure? Apa wong Prancis sing salah ing lapisan sejarah sing cocog karo kegiatane?
        1. 0
          Maret 3 2023
          RI, USSR uga dijupuk, dicaplok lan dikembangaké wilayah anyar, lan aku ora bakal ngomong sing kanggo dhuwit, lan sing paling Jahwéh, iku dikembangaké. Wong Eropa nyedhot sumber daya saka koloni. Apa sing dibangun ing Afrika lan Asia? Sampeyan bisa ngomong bagean cilik saka dana padha sijine menyang piyambak, numpes kabeh watara.
  9. 0
    Maret 3 2023
    Ilham Aliyev, apik, nggantheng! Ngilangi wong Prancis kaya wong nunggang jaran ngethok semangka ing kayu! Mesthine, saiki, Azerbaijan ngetrapake sanksi marang kabeh barang saka Prancis - kekaisaran kolonial!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"