Bloomberg: Rusia tuku elektronik apa wae sing dibutuhake kanggo militer, ngliwati sanksi Barat

52
Bloomberg: Rusia tuku elektronik apa wae sing dibutuhake kanggo militer, ngliwati sanksi Barat

Rusia ora duwe masalah kanggo tuku elektronik apa wae sing dibutuhake kanggo militer, ngliwati sanksi Barat. Saiki, volume impor produk kasebut bali maneh menyang indikator sing dicathet ing taun 2020.

Iki dilaporake dening agensi Blioomberg, kanthi nyebutake informasi saka diplomat Eropa sing ora dijenengi.



Analisis kasebut nuduhake manawa Rusia ora mandheg nggunakake elektronik modern sing diprodhuksi dening pabrikan Kulon kanggo kabutuhan industri pertahanan. Mung saiki dheweke tuku saka Turki, Kazakh lan perantara liyane. Kajaba iku, ana paningkatan sing signifikan ing pasokan saka China, sing peran ing pasokan industri pertahanan Rusia, miturut diplomat saka Uni Eropa, dadi luwih katon.

Bloomberg nyatakake yen Serbia, Turki, Uni Emirat Arab, Kazakhstan lan sawetara negara liya mbantu Moskow ngatasi kekurangan chip lan produk semikonduktor liyane. Ing wektu sing padha, padha wiwit ngimpor prodhuk sing padha saka manufaktur Kulon ing kira-kira volume sing padha, yaiku, pasokan tambah ing sawetara kasus kanthi sawetara pesenan gedhene. Kahanan sing padha bisa dideleng ing klompok produk sing beda-beda, nanging paling asring digandhengake karo pasokan sirkuit mikro sing bisa digunakake dening perusahaan pertahanan Rusia.

Agensi kasebut nyathet yen tambah akeh tumbas microchips dening Turki, Emirat lan negara liya dicathet sawise wiwitan operasi khusus Rusia ing Ukraina. Saka iki, wartawan Amerika nyimpulake yen sukses Angkatan Bersenjata Rusia ing ngarep Distrik Militer Lor uga duwe kontribusi saka industri elektronik Barat.
  • https://asia-semiconductor.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    Maret 4 2023
    "Pinter ora bakal munggah gunung! Pinter bakal ngliwati gunung")
    1. +5
      Maret 4 2023
      Ngalih digs bengkong
      mol pinter Underground.
      Pahlawan Biasa
      Tansah mubeng!
      nglirik ngguyu
      1. +1
        Maret 4 2023
        Ngandelake mole, nanging sampeyan dhewe ala .. Iki kanggo produksi komponen domestik.
        1. 0
          Maret 5 2023
          Pangarep-arep kanggo mol

          .. ngarep-arep ...
          "Sawijining pabrik siklus lengkap ing Rusia, Mikron, ngedol produk semikonduktor menyang Samsung ing taun 1990, lan saiki teknologi kasebut 20 taun kepungkur ing donya."
          https://dzen.ru/a/Yw1wYZi_Mz3X4Apc
    2. -1
      Maret 4 2023
      Saka iki, wartawan Amerika nyimpulake yen sukses Angkatan Bersenjata Rusia ing ngarep Distrik Militer Lor uga duwe kontribusi saka industri elektronik Barat.
      Kesimpulan sing padha bisa digambar babagan lenga Rusia, sing isih disedhiyakake menyang Eropa, sing pungkasane nyumbang kanggo panentu Angkatan Bersenjata Ukraina. Perang iku perang, lan keuntungan dhuwit ana miturut hukum dhewe.
  2. +2
    Maret 4 2023
    Perlu dicathet yen sukses diplomasi Soviet ing Timur Tengah. Yen Eropa Timur kudu digandhengake karo kegagalan, mula bisa nggawe kekancan karo jagad Arab nganti pirang-pirang dekade. Wong-wong Arab sing padha kudu sinau babagan njunjung kepentingan nasional.
    1. +3
      Maret 4 2023
      Soviet? Diplomasi Soviet wis ilang luwih saka 30 taun. Lan kene dheweke? Aku ora mbantah manawa kita kabeh "ngadeg ing pundhak raksasa", nanging isih.
  3. +4
    Maret 4 2023
    Kita terus-terusan ngejar oligarki amarga terus dagang karo Kulon. Nanging ing Kulon, ana oligarki sing padha kudu ngedol Kripik sing padha, malah ora perlu golek cara kanggo nyingkirake sanksi, dheweke bakal nemokake dhewe.
    1. 0
      Maret 4 2023
      Kutipan saka lisikat2
      Kita terus-terusan ngejar oligarki amarga terus dagang karo Kulon.

      Sapa sing nyetel nada kanggo dagang? nglirik Lan sampeyan ngerti, perdagangan kasebut cacat - kanggo ngedol barang menyang siji supaya bisa tuku barang saka wong liya kanthi rahasia. Ing wektu nalika industri dhewe mrodhuksi sacoro prakteke boten. Lan apa sampeyan pengin ngembangake produksi dhewe kanthi asil, apa manajer sing cacat ora duwe intelijen?
    2. +1
      Maret 5 2023
      Kita terus-terusan ngejar oligarki amarga terus dagang karo Kulon. Nanging ing Kulon, ana oligarki sing padha kudu ngedol Kripik sing padha, malah ora perlu golek cara kanggo nyingkirake sanksi, dheweke bakal nemokake dhewe.

      Oh, dumadakan kabeh dadi apik thanks kanggo oligarki, omong-omong, aja ngomong yen oligarki sing dikasihi bakal tuku elektronik lan optik kanggo modernisasi t-72 lan t-80, yen ora ana alesan artikel ajeg katon. ing VO sing ora cukup lan sampeyan kudu sijine pandelengan saka kaping USSR
      Piye wae iki piye wae ora cocog karo laporan sing menang menyang oligarki
  4. +6
    Maret 4 2023
    Aku ora ngerti carane iku ing produk liyane, nanging ing salah siji saka rudal mbledhos lan ing sistem dm liyane ora ana unsur radio diimpor. Iki sing dakdeleng nganggo tanganku dhewe.
  5. +4
    Maret 4 2023
    "supply saka China" bojoku iku insinyur pabrik radio, ngandika sing Mei, Juni lan nganti pungkasan Juli, karo microchips, iku banget ala. Kaping pindho larang, tuku saka Cina, komersial. Sampah langsung.
    Saiki, bebarengan karo China, kita ngasilake microchips militer. Aku kelalen nomer microchip sandi.
    Ngandika sing padha dijupuk, meh kaya Samsung. KUALITAS Inggil
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -1
      Maret 4 2023
      Saiki, bebarengan karo China, kita ngasilake microchips militer. Aku kelalen nomer microchip sandi.
      Katyusha, sampeyan nggawe aku seneng banget, matur nuwun kanggo iki, mesthine, aku bakal luwih seneng yen sampeyan paling ora nyalin dhewe. Nanging, mangga ngelingake pasangan sampeyan:
      "Chatterbox minangka anugerah kanggo mungsuh!" . Nyuwun pangapunten lan nyuwun pangertosan, kula mboten sengaja nyinggung sampeyan. Pemuda ora peduli ...
  6. +4
    Maret 4 2023
    Bisnis iku bisnis, ana panjaluk lan bakal ana pasokan. kapitalisme
  7. +3
    Maret 4 2023
    Sing paling ngganggu yaiku nalika "pemasok abu-abu" dicekik lan ora gelem nulungi, pranyata awake dhewe, kaya biasane, ora duwe wektu kanggo nindakake apa-apa. alangan...
    1. +4
      Maret 4 2023
      Ing kasunyatan, Rusia mrodhuksi babagan seprapat saka Kripik sawijining. Kanggo teknologi militer lan ruang angkasa, umume chip kasebut dhewe. Kanggo teknologi lan bagean utama senjata, proses chip 65 nm (utawa malah 90 nm) luwih cilik lan keluwih lan ora bisa dipercaya, utamane kanggo teknologi penerbangan lan ruang angkasa.
  8. +5
    Maret 4 2023
    Nanging USSR ngembangake mikroelektronik nganti tingkat AS. Nuli irung menyang bolongan irung.
    Lan saiki nangis
    Kabeh kudu dituku.
    1. +3
      Maret 4 2023
      Dikembangake, nanging ... produksi industri unsur radio lan komponen, limped lan ambruk konco.
      Iki utamané katon ing apa sing diarani barang konsumen !!!
      Kanggo negesake manawa produk militer kita ana ing level, sanajan ... nanging ngrungokake wong-wong sing "lenggah" ing komisaris militer kasebut, pracaya marang aku, sampeyan bakal krungu akeh, macem-macem, menarik.
      1. 0
        Maret 4 2023
        Kutipan saka roket757
        Dikembangake, nanging ... produksi industri unsur radio lan komponen, limped lan ambruk konco.
        Iki utamané katon ing apa sing diarani barang konsumen !!!
        Kanggo negesake manawa produk militer kita ana ing level, sanajan ... nanging ngrungokake wong-wong sing "lenggah" ing komisaris militer kasebut, pracaya marang aku, sampeyan bakal krungu akeh, macem-macem, menarik.

        Mung saka tembung wong-wong sing padha lungguh ing "komisar militer", ing nalisir, padha tetep jangkah lan maju ing sawetara cara, nanging pancene ora ana pembangunan produksi lan bakal kanggo ngaso, nanging ana kesempatan kanggo dadi pimpinan.
        1. +2
          Maret 4 2023
          Nanging, kualitas elektronik ing USSR luwih murah tinimbang peralatan Eropa lan Jepang. Banjur, ing pungkasan taun 80-an, dianggep minangka wujud sing apik kanggo para remaja kanggo ngusir peralatan domestik.
          Nanging ana siji nanging. Nalika aku kudu nangani elektronik manca ing 2000s lan dasawarsa sabanjuré, pikirane ngelawan teka. Elektronik manca wis dadi luwih elek tinimbang Soviet lan Rusia. Kaya-kaya nalika ora ana maneh kudu saingan karo USSR, dheweke wiwit nyopir sampah, kualitase dadi luwih elek tinimbang elektronik Rusia. Ora kalebu prosesor Intel lan memori PC.
        2. 0
          Maret 5 2023
          Quote: Penduduk Ural
          Mung saka tembung wong-wong sing lungguh ing "militer"

          Kaping pisanan, obrolan kasebut ora umum lan umume, BASE ELEMENTAL sing diprodhuksi dening industri kita yaiku sing paling gedhe lan larang, mesthi.
          Kapindho, ing ngendi sampeyan nemokake buruh produksi sing nggawe PRODUK NYATA lan marem yen kita duwe basis unsur kanggo produk ...
          Conto prasaja .... panuntun industri sing nuduhake produk mikroelektronik sing dibutuhake (ora mung sing dikarepake, nanging sing bisa dipesen lan ngatur liyane), lan sampeyan nyoba pesen / nampa yen ora kalebu. ing produksi ngrancang perusahaan tartamtu saka pabrikan elektronik kasebut ... ngomong babagan kualitas produk kasebut minangka lagu sing kapisah ....
          Lan bab carane engineers kita, buruh produksi, digawe lan diprodhuksi serius, peralatan militèr paling apik saka apa .... sampeyan bisa nambah odes babagan iki, prestasi legendaris saka wong kita !!!
    2. 0
      Maret 4 2023
      Ing agêng-80s, Uni iki banget akeh lagging konco ing pangembangan electronics. Mung siji kasunyatan. Ing taun 85 ana 5 yuta komputer pribadi ing AS. Lan ing USSR?
      1. +4
        Maret 4 2023
        Ing Smolensk, ing fasilitas produksi Iskra, mung ing pertengahan 80s, padha ngluncurake produksi PC. Pisanan, Iskra 1030, banjur Micro, Turbo .. Lan kasunyatan.. Tanduran iki ambruk pisanan ing proses deindustrialisasi Rusia.
        1. -2
          Maret 4 2023
          Lha, sedhih. Aku bakal nyathet orane produksi kasebut. Nanging iki ora mbatalake backlog serius sing ana ing wektu iku. Nanging, saiki umume ora duwe pengarep-arep.
          1. 0
            Maret 4 2023
            Ojo nganti diapusi. Sanajan kualitas dhasar unsur lagged konco, iku isih ditrima. Kualitas desain peralatan kasebut dhewe njijiki. Ana kontak sing ora bisa dipercaya, overheating unsur, ora ana breakdown menyang TEZ kanthi fungsi kanggo ndandani lan ngganti, ora ana modularitas sing cukup.
            Malah kualitas workmanship PCB ana ing ngisor iki kritik. Ing wektu sing padha, mesin kanggo Pabrik papan sirkuit normal teka ing negara, ana ora cukup Intelligence kanggo nggawe padha, utawa ing paling kepinginan kanggo tuku, mesin Western.
        2. 0
          Maret 4 2023
          Sampeyan ngerti, kanthi cara, komputer DVK ora ala. Nanging dheweke ora bisa dipercaya manawa kanggo nyekel operasi tanpa masalah sajrone jam setengah, paling ora kanggo miwiti programmer microcircuit, wis dadi berkah. Bareng dibuwang, wong-wong tuwa banjur nyritakake kepiye carane dheweke kudu sadar. Kualitas desain lan manufaktur banget kurang. Iki digawe dening krivoruchki, sing ora ngerti carane nggawe elektronik dipercaya.
        3. 0
          Maret 4 2023
          Kutipan saka: dmi.pris1
          Ing Smolensk, ing fasilitas produksi Iskra, mung ing pertengahan 80s, padha ngluncurake produksi PC. Pisanan, Iskra 1030, banjur Micro, Turbo .. Lan kasunyatan.. Tanduran iki ambruk pisanan ing proses deindustrialisasi Rusia.


          Aku mung bisa ngomong minangka pangguna - Iskra-1030.11 buzzed kaya vakum luwih resik, ora duwe Tabel ASCII Russian alternatif lan nyuwil stably sapisan sasi. ngguyu Iskra-1030M - iku wis luwih apik ing ukuran lan ora Buzz dadi luwih, lan padha guess kanggo ngganti meja ing tombol panas. nglirik Nanging CGA padha lan, ing umum, kualitas mbangun ing Boards elek. Sanajan aku dhewe nganggep model iki minangka PC Soviet sing paling apik, malah luwih apik tinimbang komputer EC - prosesor 1842 terus-terusan mabur, sanajan ana analog saka 286.
      2. +3
        Maret 4 2023
        Kanthi komputer pribadi, kabeh luwih rumit ...
        Kepemimpinan kita wis suwe duwe panemu / kapercayan yen "kelebihan kapitalis" kuwi asing kanggo rakyat kita !!! Lan amarga kita duwe ekonomi sing direncanakake, ora ana rencana kanggo ngrancang / ngeculake personel kanggo dangu, lan nalika perlu kanggo sandal katon, proses mbukak kanggo dangu! Ana nuansa liyane sing bisa disinaoni kanthi maca seri artikel babagan pangembangan komputer ing USSR. Rembugan ing VO, ora dadi dawa ago.
        Nanging babagan pangembangan elektronik, umume, sampeyan kudu maca, shovel akeh literatur utawa hubungi wong-wong sing pancene melu iki, kanthi pribadi ....
        Saka pengalaman pribadi ... ndandani radio diimpor, Panasonic ***, tuku liwat gunung lan diobong, bodho ing pertengahan 70s, aku kudu ngumpul "analog-panggantos" kanggo microcircuit diimpor, ing Papan kapisah, ing RE kita ... kabeh bisa digunakake, normal, nanging aku kudu golek saluran kanggo pesenan lan tuku RE impor ....
        Miturut cara, apa sing kudu diganti, 174UN7 analog kita, wiwit diprodhuksi ing taun 80-an, nanging aku nggunakake sing diimpor, amarga kita duwe proteksi sing kurang saka overheating lan short circuit ing output, padha mati kaping pindho! Senajan, minangka sawetara repairmen nyatet, iku kabeh gumantung ing pabrik kang diprodhuksi ing ... Aku seneng nginstal A210 saka RFT.
        1. -1
          Maret 4 2023
          Kita ora duwe prosesor siji kanggo PC, dudu server, sing ora bakal dadi klon Barat. Dadi Zilog, Motorola, Intel. Ana matsoprocessors, RAM, etc.
          Ora ana pasar, ora ana pesenan.
    3. +2
      Maret 4 2023
      Nanging USSR ngembangake mikroelektronik nganti tingkat AS. Nuli irung menyang bolongan irung.
      Sayange, sampeyan salah. Mung ing basis unsur USSR, iku adoh banget konco Kulon. Contone, nalika ing awal 80s padha nggawe chip memori 1 Mbit, aku nggawe 3 kilo bit memori saben pigura ing RU16. .Aku seneng nalika aku kasil njaluk RU5, 64 kilo bit.Yen memori sandi serves eseman
      1. 0
        Maret 5 2023
        Kanggo sing padha duwe akeh emas!!! Para panuku isih dilat lambe ing peralatan Soviet lawas !!!
        We duwe soko ngendi, miturut wangun, ing total, luwih saka 11 kg saka emas piyambak, antarane liyane ... padha terus nelpon, ngelingake yen bakal mabur kene lan ing singsot pisanan kanggo "metal scrap".
  9. +9
    Maret 4 2023
    Finlandia "nggawe" ekonomi liwat perusahaan 'Nokia', sing nguripake saka perusahaan ban cilik dadi raksasa elektronik paling gedhe ing donya, diwiwiti kanthi re-gluing nameplates ing elektronik Amerika lan Eropa sing dilarang ekspor menyang USSR dening kantor Amerika sing diarani " CoCom" (Komite Koordinasi kanggo Kontrol Ekspor Multilateral) kanthi adol maneh ing USSR.
    Saiki Finns "pinter" wis mutusake kanggo gabung karo NATO. Mulane, dhuwit saiki bakal pindhah menyang Turki ...
    1. +1
      Maret 4 2023
      Finland "digawe" dhewe ora dadi luwih liwat Nokia, nanging liwat galangan kapal, bangunan mesin, Processing kayu. Kabeh iki banget diwilang ana, karo kualitas. Apa Nokia? Ya, produksi ban, lan mengko divisi produksi elektronik spun mati. . saged saged
  10. +3
    Maret 4 2023
    Agensi kasebut nyathet yen tambah akeh tumbas microchips dening Turki, Emirat lan negara liya dicathet sawise wiwitan operasi khusus Rusia ing Ukraina. Saka iki, wartawan Amerika nyimpulake yen sukses Angkatan Bersenjata Rusia ing ngarep Distrik Militer Lor uga duwe kontribusi saka industri elektronik Barat.
    . Nah, Lend-Lease anyar!!! Mung ing impen udan para politisi Rusia bisa dilapisi, diisolasi, dipateni ... lan malah ambruk.
    Kandhane para leluhur kita, para kapitalis malah adol tali nganggo sabun, mengko digantung, yen ditawani regane apik!!!
    Uga, massa produk sipil, dual-nggunakake, padha ora teka karo dina iki ... iki carane saiki wis rampung kanggo sisih paling.
    Lan apa sing bener, watesan sing abot dileksanakake, sampeyan bisa, sampeyan kudu nindakake dhewe ...
  11. +4
    Maret 4 2023
    Rusia ora duwe masalah kanggo tuku elektronik apa wae sing dibutuhake kanggo militer, ngliwati sanksi Barat.

    Kaputusan sing bener, lan kudu ditindakake nganti industri elektronike dhewe. Yen ora kleru, mula Jepang banjur keajaiban ekonomi Cina adhedhasar spionase industri lan plagiarisme sing ora isin. Cukup kanggo kita isin lan nyoba kanggo netepi "aturan" saka "mitra Kulon". Kajaba iku, mesthine akeh perkembangan saka jaman sadurunge, lan sejatine ilmu pengetahuan kita mesthi beda kanggo luwih apik. Mung alangan birokrasi sing kudu diilangi.
    1. 0
      Maret 4 2023
      Pangarep-arep yen kita bakal tuku kabeh sing kita butuhake kanggo petrodollars ... durung mbenerake dhewe, lan iki nggawe entheng.
    2. -1
      Maret 4 2023
      Kutipan saka: yuriy1863
      nganti industri elektronik dhewe bali ing sikilé.
      Nganti saiki, prasyarat kanggo tangi ora katon.
      1. 0
        Maret 5 2023
        Kutipan: Ingvar 72
        Kutipan saka: yuriy1863
        nganti industri elektronik dhewe bali ing sikilé.
        Nganti saiki, prasyarat kanggo tangi ora katon.
        Bener, nganti saiki mung ana sawetara upaya situasional sing kapisah kanthi prospek sing ora jelas ...
    3. 0
      Maret 4 2023
      Carane gampang iku kanggo sampeyan, iku worth nggunakake spionase industri lan plagiarism, njabut alangan birokrasi lan sukses dijamin? Neraka ora! Masalah utama saka backwardness saka USSR lan saiki ora ing kabeh.
      Titikanipun primitivisme struktur sosial masyarakat. Ekonomi multistruktur sing padha dijanjekake ing Gorbachev, lan upaya kanggo ndherek sosiolog ing panelusuran kanggo jawaban kanggo pitakonan sing angel.
      Padha saka lagu: "Biografi kita bakal squeezed menyang setengah rolas baris dening sosiolog, saiki lagi ing mode."
      Ing tilas USSR, dadi pakurmatan kanggo dadi wong militèr, polisi, utawa hakim lan buruh partai. Insinyur kasebut ditemtokake kanggo vegetasi ing tingkat ngisor tingkat reproduksi. Apa-apa pembangunan tindak ing semangat lan tradhisi turun temurun kulawarga. Banjur kabeh, padha kesel lan negara dadi stagnasi lan stagnasi. Nganti saiki, sethithik wis owah, pensiun militer bisa dibandhingake karo gaji spesialis enom lan bisa uga ngluwihi.
      Ekonomi isih ana ing pena lan kanthi kekuwatan dibangun ing sistem donya lan standar Barat.
      Mesthine, perlu kanggo pulih ora kanthi njupuk pensiun saka militer, nanging kanthi kabijakan ekonomi independen ing umum lan revisi kabijakan sosial sing ndhukung struktur multistruktural kanthi penolakan primitivisme.
      1. +3
        Maret 4 2023
        Bhinéka ora dadi titik ing kene.
        Wangsulan: Bab ingkang utama - eliminasi tanggung jawab pribadi, kang Soviet lan banjur pejabat Rusia perang kanggo dangu lan sukses.
        Nalika ora ana pejabat ing tingkat apa wae sing tanggung jawab kanggo tembung utawa tumindak, masyarakat bakal cilaka.
        1. +2
          Maret 4 2023
          Mula pejabat ora mangsuli, amarga ora ana ekonomi multistruktural. Ora ana alternatif lan ora ana asil lan prestasi alternatif. Spesialis sing gelo ora bakal menyang pesaing utawa menyang bisnis dhewe. Dheweke ora duwe panggonan kanggo pindhah, spesialis mung karyawan saka juragan ora matur nuwun banget, 50 taun kepungkur, saiki. Mesthi, ing endi wae ing industri pertahanan, utawa ing papan liya, buruh sing apik isih dihargai, nanging iki minangka pangecualian kanggo aturan umum.
    4. +1
      Maret 4 2023
      Ora kabeh spionase, sanajan ora tanpa. Jepang minangka proyek pameran kapitalisme ing Asia, kanthi sengaja bareng karo wong-wong mau (banjur Jepang wis ngetrapake tenaga kerja ing sabuk amers - kudu ngetrapake sanksi, lan dekade sing ilang teka ing Jepang) Wong Tionghoa luwih pinter - tenaga kerja lan barang-barang sing murah kanggo ijol-ijolan kanggo saben pabrik kanggo ekspor padha karo pabrik kita nanging kanggo domestik, mboko sithik pabrik siji nganti atusan lan pabrike dadi siji, lan dadi asem kanggo kapitalis Barat, saiki padha mikir. , kaya China, kanggo ngatur dekade sing ilang, mesthine kudu terus ngirim barang murah menyang Kulon)
  12. -2
    Maret 4 2023
    Kutipan: Ingvar 72
    malah prasyarat kanggo tangi ora katon.

    Ngontrol presiden, ngenalake program negara sing angel, ngenalake sawetara artikel eksekusi - kerusuhan bakal diwiwiti kanthi cepet
    1. +1
      Maret 4 2023
      Ngontrol presiden, ngenalake program negara sing angel, ngenalake sawetara artikel eksekusi - kerusuhan bakal diwiwiti kanthi cepet

      psss... Apa sampeyan arep nyopir insinyur lan buruh menyang pabrik lan biro desain amarga lara ditembak? Apa sampeyan paling ora wis dolan ing produksi barang sing luwih rumit tinimbang seeder? Utawa kabeh urip ing gendéra lan ing VOKhR-e?
  13. 0
    Maret 4 2023
    Sampeyan frete ing bloomberg Panjenengan! Kabeh globe sipil Ukraina ngerti yen ora ana dhuwit kanggo chip ing Federasi Rusia amarga sanksi saka neraka! Wingi, detasemen KGB karo bruwang gelut teka lan njupuk teko pungkasan saka omah kanggo dianalisis dadi chip kanggo misil. Kupon kanggo mburu landak bakal ditanggepi miturut kupon. Bloomberg duwe sumber sing salah babagan kahanan landak ing Rusia.
  14. +1
    Maret 4 2023
    Kutipan: Ingvar 72

    Sapa sing nyetel nada kanggo dagang? nglirik Lan sampeyan ngerti, perdagangan kasebut cacat - kanggo ngedol barang menyang siji supaya bisa tuku barang saka wong liya kanthi rahasia. Ing wektu nalika industri kita dhewe ora ngasilake apa-apa ...

    Dadi, kepiye sampeyan ngerti apa industri kita ngasilake (utawa ora ngasilake)? Sampeyan ora duwe apa-apa karo dheweke.
  15. 0
    Maret 4 2023
    Ora ana, ora ana ... Lan toko, cepet utawa mengko, isih bakal ditutupi ...
  16. Komentar wis dibusak.
  17. 0
    Maret 4 2023
    soko statement dubious, luwih kaya nyoba kanggo meksa negara iki.
  18. +2
    Maret 4 2023
    Arab, Timur sacara genetis krasa kuwat, iki minangka jaminan kanggo slamet, lan ora ketompo carane Amerika swagger ing barking enem Eropah, wektu iku entek. Wong-wong Arab padha ngerti, ora mung Amerika ora butuh maneh, nanging uga dadi saingan, nanging kabeh wong ngerti kepiye Amerika Serikat ngrusak negara-negara kasebut, mula dipaku menyang kita lan China, kita bisa nglindhungi tentara (umpamane. Suriah sing meh direbut), China kanthi ekonomi. Ya, sadurungé, nalika mung ing Amerika Serikat padha nggawe Kripik, iku bisa kanggo nemtokke sanksi, saiki padha digawe dening saben wong lan macem-macem, lan ora mung buruh toko USSR duwe "shift katelu". Nada obat-obatan lancar menyang konsumen, lan ing kene mung kripik.
  19. -2
    Maret 4 2023
    Wartawan Blumberg kudu ngelingi frasa Marx
    "Ora ana kejahatan sing ditindakake dening kapitalis kanggo entuk bathi 6%"!
    Aku mikir sing kasus!
  20. +1
    Maret 4 2023
    Sampeyan ora kudu seneng banget babagan kekurangan produksi sampeyan dhewe, kanthi semangat "kita bakal tuku wae" mbebayani banget.
    Malah ing jaman Soviet, Amerika kanthi trampil nggunakake tumbas peralatan komputer kita, masang tetenger ing peralatan sing dituku liwat negara katelu, uga, sing khas, ngliwati watesan.
    Ora mungkin dheweke lali carane nindakake.
  21. -1
    Maret 5 2023
    Maneh jahat! Lan apa mesin cuci, wesi lan toaster karo jamban, mesthine dicolong dening pasukan Rusia kanggo produksi "kaliber"? Maneh propaganda Western ngaco munggah?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"