Angkatan Udara Prancis nampa pesawat tempur multi-peran pisanan Rafale saka modifikasi anyar F4.1

26
Angkatan Udara Prancis nampa pesawat tempur multi-peran pisanan Rafale saka modifikasi anyar F4.1

Angkatan Udara Prancis nampa pesawat tempur Rafale pisanan saka modifikasi F4.1 anyar. Pesawat kasebut mlebu layanan karo skuadron eksperimen, sing bakal nganakake tes sing dibutuhake, sawise versi anyar bakal dilebokake ing layanan.

Pesawat tempur Rafale F4.1 pisanan yaiku pesawat tempur Rafale F3-R kanthi piranti lunak sing dianyari. Kabeh pesawat sakteruse sing bakal nganyari kanggo versi anyar bakal teka langsung saka jalur produksi. Skuadron tempur kapindho kudu nampa minggu ngarep.



Tes Rafale F4.1 bakal ditindakake ing Pusat Militer penerbangan ujian, dumunung ing pangkalan udara 118 ing kutha Mont-de-Marsan. Ing tahap pisanan, kemampuan operasional bakal diuji, ing tahap kapindho, pejuang kudu ditugasake kanthi lengkap.

Versi pesawat tempur Rafale kanthi sebutan F3-R diadopsi dening Angkatan Udara Prancis ing Desember 2019, pesawat tempur kasebut nampa radar sing luwih apik karo AFAR, sistem pencegahan tabrakan lemah otomatis lan macem-macem senjata. Fitur utama F3-R yaiku dhukungan kanggo misil MBDA Meteor, desainer laser Thales Talios, lan Sistem Pandhuan Satelit Lanjutan Safran AASM kanggo bom.

Sadurungé, ing awal 2019, diumumake pangembangan modifikasi sabanjure pejuang - standar F4. Versi anyar kalebu refinement saka radar RBE2 karo AFAR, modul tuntunan radar jarak adoh TALIOS lan modul reconnaissance Reco NG. Uga diumumake babagan modernisasi kompleks komunikasi, nampilake helm pilot lan nglengkapi pesawat kanthi unit kontrol mesin anyar. Kajaba iku, pejuang Rafale F4 bakal bisa nggawa misil anyar lan bom presisi dhuwur nganti 1 ton.

Rafale minangka pejuang multirole generasi kaping 4. Penerbangan pisanan ditindakake ing taun 1986. Iki diadopsi dening Angkatan Laut Prancis ing taun 2004, lan wiwit mlebu Angkatan Udara ing taun 2006. Angkatan Udhara Prancis ngrancang manawa pejuang kasebut, sawise ngalami pirang-pirang upgrade, bakal nglayani paling ora nganti 2070, sawise iku bakal diganti dening pesawat generasi kaping enem langsung, ngliwati kaping lima.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    26 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      Maret 5 2023
      Iki mesthi masalah rasa, nanging aku luwih seneng pesawat kita. Ora ana apa-apa sing berlebihan, ora kaya wong manca, mesthi digantung karo tank tambahan.
      1. +6
        Maret 5 2023
        kita ora superfluous, ora kaya manca, tansah Hung karo tank tambahan.

        belay
        Sampeyan mbandhingake take-off saka goblok kanggo somersaults ing pameran (malah ora ana sepasang RVVs)
        lan budhal pesawat "makarya" ing misi pertempuran.

        1. Kutipan saka Digger
          Sampeyan mbandhingake take-off saka goblok kanggo somersaults ing pameran (malah ora ana sepasang RVVs)
          lan budhal pesawat "makarya" ing misi pertempuran.

          Foto-foto kasebut katon saka sisih pinggir. Aku durung weruh video utawa foto siji ing ngendi pesawat kita padha karo PTB lan rudal lan bom. Amerika Serikat terus mabur. Kita nggunakake PTB mung kanggo angkut.
          1. 0
            Maret 5 2023
            Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
            Foto-foto kasebut katon saka sisih pinggir. Aku durung ndeleng video utawa foto siji sing pesawat kita padha karo PTB lan rudal

            Dadi iki (Su-34 karo PTB lan muatan tempur, foto kapindho). Lan iku dudu "mlaku".
            Punika liyane


            1. Kutipan saka Digger
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              Foto-foto kasebut katon saka sisih pinggir. Aku durung ndeleng video utawa foto siji sing pesawat kita padha karo PTB lan rudal

              Dadi iki (Su-34 karo PTB lan muatan tempur, foto kapindho). Lan iku dudu "mlaku".
              Punika liyane



              Ora ana beban tempur Su-34, ana pylon kosong. Minangka kanggo MiG-29, iku paling kamungkinan MiG-29K shipborne saka cruiser mawa pesawat, ngendi pesawat ngethok bunderan nutupi kapal. MiG-29 duwe sawetara winates, mengko masalah ditanggulangi ing MiG-29SMT karo tank tambahan konco kokpit, punuk kawangun.
              1. -1
                Maret 5 2023
                Pilon kosong, ya

                MIG-29 KUB, ya.
                Nanging apa owah-owahan?

                MiG-29SMT struktural, ora PTB, sampeyan ora bisa nyelehake, padha gelombang wadhah kosong karo wong-wong mau.
                Mig-29 umume duwe masalah karo BR, lan mulane SMT.
                Miga (29) amarga sikile cekak, cacah apa ora.
                Aku bakal nyelehake wayahe-21 kanthi asupan udara sing dimodifikasi (ing weteng)
      2. +5
        Maret 5 2023
        Iki foto liyane saka MiG-35. Pesawat ayu tansah mabur apik, yen mung ana liyane saka Angkatan Aerospace, malah karo Zhuk-AM AFAR.



        1. -3
          Maret 6 2023
          Iki foto liyane saka MiG-35

          MIG-29 (inti saka 35th) iku salah siji saka mesin paling kasil saka USSR) nepotisme, jeneng, etc., etc.)
          Lan malah Tolkachev, iku ora salah
      3. +2
        Maret 5 2023
        Setuju karo sampeyan. Pesawat lan kapal Soviet minangka standar kaendahan lan estetika.
      4. +2
        Maret 5 2023
        Katon Mont-de-Marsan, Akhtubinsk lan Lipetsk. Ing Mont-de-Marsan, kabeh montor mabur ana ing hangar. Aku curiga yen ing sisih kidul Prancis cuaca luwih keras lan luwih adhem tinimbang kita. Utawa apa kita duwe penyamaran sing luwih apik?
      5. +1
        Maret 6 2023
        Iki mesthi masalah rasa, nanging aku luwih seneng pesawat kita. Ora ana apa-apa sing berlebihan, ora kaya wong manca, mesthi digantung karo tank tambahan.

        Rafal nduweni radius tempur sing diumumake watara 1800 km. Ya, karo tank gantung. Nanging radius iku Fantastic.
        1. 0
          Maret 6 2023
          Kutipan: Beetle1991
          Rafal nduweni radius tempur sing diumumake watara 1800 km
          Kayane ... nanging nyatane: radius tempur yaiku 1389 km (karo 3 PTB). Lan sing menarik, radius pertempuran tanpa PTB ora dituduhake ing endi wae ...
          1. 0
            Maret 6 2023
            Kayane ... nanging nyatane: radius pertempuran 1389 km (kanthi 3 PTB)

            "Aja maca wiki Rusia nalika sampeyan lagi mangan"
            https://www.dassault-aviation.com/en/defense/rafale/specifications-and-performance-data/
            Jarak tempur: 1,850 km
            Jarak ferry: 3,700 km
            Iki karo 3 liontin.

            Lan sing menarik, radius pertempuran tanpa PTB ora dituduhake ing endi wae ...

            Apa bab sing "menarik"?
            Bahan bakar internal 4,7 ton
            Njaba 6,7
            1850* 4,7/ (6,7+4,7)=763 km
            Bali 7% ing winnings ing aerodinamika lan massa
            Kita duwe radius tempur tanpa PTB ~ 800 km
    2. roh
      +8
      Maret 5 2023
      Perlu diakoni yen pesawat kasebut pancen sukses banget. Sukses ing pasar donya minangka bukti.
    3. -5
      Maret 5 2023
      Angkatan Udara Prancis nampa pesawat tempur Rafale pisanan saka modifikasi F4.1 anyar.
      Ing njaba, mung halabuda sing ala banget.
      1. +4
        Maret 5 2023
        Apamaneh tanduke bar ngisi bensin.. Nanging sing penting halabuda iki ana njerone. Lan avionik canggih banget.
        1. 0
          Maret 6 2023
          Kutipan saka: dmi.pris1
          ana avionik majeng banget
          Apa ana karo avionik, siji mung bisa guess lan / utawa njupuk tembung. Nanging tag rega saka Ajaib Prancis iki pancen jaran: 85-125 yuta dolar - kira-kira kaping pindho luwih larang tinimbang kanca sakelas (kajaba Eurofighter, sing ditolak 120 yuta), senadyan kasunyatane Rafal nduweni meh kabeh paramèter. Samsaya Awon, kajaba kanggo mbukak pertempuran. Radius tempur liyane paling gedhe - nganti 1389 km, nanging mung karo telung PTB, lan tanpa PTB ora ana data ...
      2. -3
        Maret 5 2023
        Kutipan saka: nik-mazur
        Ing njaba, mung halabuda sing ala banget.

        Kepiye babagan piranti lunak sing dianyari?
        Pesawat tempur Rafale F4.1 pisanan yaiku pesawat tempur Rafale F3-R kanthi piranti lunak sing dianyari.

        Katon kaya babi sing overfeed ...
        1. 0
          Maret 28 2023
          Dadi perang dudu kontes kecantikan, yen sampeyan ora ngerti.
    4. -5
      Maret 5 2023
      Rafael iku pesawat normal kaya flu, f-18, etc., lan ora ana liyane kanggo ngomong. Boten pinunjul, nanging soko bisa mbaleni sawise kita cepet-29, nanging mung ing dhuwur winates, Indian Su-30s sirah lan pundak ndhuwur, padha duwe kesempatan kanggo mbandhingaké. Pertempuran sing cedhak, ora ketompo carane dikubur, isih penting banget karo Raphael, lsp. Ora ana kesempatan kanggo nglawan kita. Aku luwih kuwatir (uga nginstal ing pesawat kita) piranti lunak, yen tank Prancis nganggo chip ora bisa dipercaya, mula pesawat kasebut saya tambah akeh. Wong Hindhu lan Arab padha nulungi, yen ora saiki wis ora ana Rafal, padha arep mbubarake baris pakumpulan.
    5. -3
      Maret 5 2023
      . sistem nyegah tabrakan lemah
      . Kepiye carane? Bumi bakal nyoba "ngambung" dheweke, lan dheweke bakal "nyingkiri"? )))
      1. +4
        Maret 5 2023
        Kutipan saka Novichik
        . Iki kaya apa?

        Auto-GCAS - sajrone penerbangan kasebut, terus-terusan ngawasi ketinggian lan arah penerbangan pesawat tempur, lan uga ngolah data saka sistem kontrol.


        Yen sistem nemtokake manawa jalur penerbangan pejuang intersects karo lemah, pilot ora nanggapi tandha tabrakan potensial lan ora njupuk tindakan kanggo ngganti path pesawat, iku kanthi otomatis njupuk kontrol. Kanggo supaya tabrakan karo lemah, Auto-GCAS njupuk pesawat munggah lan rada ing sisih tengen karo kakehan maksimum nganti 5g. Sawise pesawat wis tekan dhuwur sing aman, sistem bakal level metu lan mati.
    6. -4
      Maret 5 2023
      Angkatan Udara Prancis nampa pesawat tempur multi-peran pisanan Rafale saka modifikasi anyar F4.1

      Sing. ditampa ing operasi nyoba, padha isih adoh saka seri .....
    7. -6
      Maret 5 2023
      Sampeyan bisa nambah minangka akeh sing kaya, nanging "Rafal", minangka mesin generasi 4, bakal tetep.
      1. -1
        Maret 28 2023
        Kaya wong liya ing donya, kajaba negara, duwe nomer seri saka generasi 5.
    8. 0
      Maret 6 2023
      18 taun saka angkat menyang udhara kanggo pangiriman .... lan ora ana kejut.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"