Tutupi raimu... Lan paspormu. Lan tiket militèr uga

47
Tutupi raimu... Lan paspormu. Lan tiket militèr uga


Jawaban kita tetep ngenteni


Kanggo akeh, ana surprise serius sing salah siji saka topik utama sing Presiden Rusia Vladimir Putin diangkat ing Papan saka FSB saka Rusia ana bocor data, utamané karyawan saka lembaga penegak hukum, kalebu militer. Mokal ora ngakoni manawa ora sengaja kepala negara saiki ngumumake paukuman sing luwih abot kanggo sing melu bocor informasi babagan prajurit lan perwira.



Iki katon kaya solusi sing cukup, yen mung amarga situs sing kondhang "Peacemaker" ngemot informasi ora mung babagan peserta NWO, nanging uga babagan anggota kulawarga. Kasunyatan sing saiki akeh warga "negara 404" nulis babagan Rusia ing jaringan sosial ora bisa ditulis nganggo tembung. Pesen-pesen iki kebak sumpah selektif lan cacian tingkat guwa sing canggih.

Pitakonan yaiku ing ngendi dheweke entuk informasi pribadhi babagan militer lan sedulure, kontake. Iki, mesthi, kudu njlentrehake lan pelakune diukum abot. Para ahli ngenali macem-macem saluran kebocoran data lan ing wektu sing padha setuju manawa penting kanggo njamin keamanan nalika mindhah data saka kertas menyang format digital, sajrone panyimpenan data kasebut lan nalika ngatur akses menyang kasebut.

Kanthi latar mburi iki, keputusan Presiden negara kanggo nguatake tanggung jawab kanggo bocor informasi babagan personel militer dadi cukup adil. Relevansi tumindak kasebut diwasa dawa sadurunge wiwitan NWO. Pancen, ing taun 2021, peretas Ukraina nyusup menyang database wong sing wis kontak langsung karo Presiden Federasi Rusia.


Saka jumlah kasebut, warga sing pro-Rusia dikira ora mung ing Rusia dhewe, nanging uga ing Ukraina, lan ing Belarus, lan bisa uga ing Moldova. Panelusuran ditindakake utamane kanthi sifat pitakonan sing dijaluk marang pejabat negara pisanan saka Federasi Rusia, lan saka kesimpulan kasebut digambar yen wong sing duwe retorika pro-Rusia minangka peserta sing eksplisit utawa didhelikake ing musim semi Rusia.

Ati-ati - anak?


Salajengipun, kahanan, sayangé, ora owah dadi luwih apik. Data babagan satus ewu personel militer, anggota SVO, rampung ing pangkalan Peacemaker. Data meh 400 bocah cilik uga teka ing kana. Pitakonan saiki yaiku data pribadhi para peserta ing operasi khusus kasebut ora diungkapake.

Nanging, diwenehi bocor data paspor warga Rusia, saiki bisa ngetung kanthi harfiah kabeh. Ing Nopember 2022, miturut Staf Umum Rusia, 318 ewu wong dimobilisasi, kanthi nimbang sukarelawan. Ing wektu sing padha, bocor informasi paspor, sing kadhangkala uga kalebu pemindaian paspor Rusia, miturut para ahli, kedadeyan ing sekitar sapratelon populasi Rusia.

Mangkono, ana risiko manawa data pribadhi kabeh personel militer sing diundang kanggo mobilisasi lan nglayani kanthi kontrak ing negara kasebut ora bakal dadi anonim maneh. Yen kita njupuk menyang akun sing dina iki, miturut macem-macem prakiraan, nganti 100 yuta warga negara wis dadi korban saka bocor informasi pribadhi, pranyata buron dening nasionalis Ukrainia utawa fraudsters bisa mengaruhi meh kabeh anggota saka SVO.

Iki bisa dadi telpon kanthi ancaman lan pemerasan marang militer utawa anggota kulawargane, lan bisa uga serangan teroris ing omah-omahé. Mesthine, siji ora kudu lali babagan penipuan finansial, sing informasi sing dipikolehi sajrone akeh bocor data uga bakal digunakake.

Ancaman kanggo urip paling jelas kanggo warga ing deso, ing ngendi lawang lan gerbang umume kulawarga ora dikunci sanajan ing wayah wengi.

Aja lali manawa informasi pribadhi nuduhake data sing digunakake kanggo ndhaptar ing macem-macem layanan lan situs web. Iki jeneng pangguna lan sandhi, nomer telpon, alamat email, lokasi.

Elinga ora kabeh


Nanging sawise kabeh, informasi pribadhi uga bisa kalebu informasi babagan tuku barang tartamtu, kasedhiyan real estate lan mobil, uga akeh liyane. Informasi liyane sing diklumpukake babagan wong, luwih akeh kesempatan kanggo pengaruhe lan dipercaya saka korban mangsa ngarep.

Ngerti komposisi kulawarga, mobil apa sing ana ing kulawarga, olahraga apa sing disenengi, apa jenenge bocah utawa wong tuwa, panganan apa sing dipesen lan menyang ngendi. Kabeh informasi iki (lan ora mung iki), uga nuansa babagan urip wong, saliyane data paspor sing bocor, dadi kuat. gaman ing tangan mungsuh utawa intruder.


Kapercayan tambahan ing korban sajrone komunikasi muncul yen dheweke duwe gambar paspor utawa dokumen liyane kanthi data pribadhi utawa pribadhi. Garwa militèr bisa diarani wong sing ngerti nomer telpon, kabeh rincian paspor bojone, jeneng lan umur anak, dina pesta, ing institusi pendidikan sing sinau.

Ing pacelathon, dheweke bisa nyebutake merek lan model mobil, kabijakan OSAGO lan rincian babagan kacilakan sing kedadeyan taun kepungkur, tanggal lan papan lelungan nalika liburan utawa kerja bojone kerja. Bakal angel banget kanggo wong wadon, wong tuwa utawa anggota kulawarga sing durung umur ngerti yen dheweke ngadhepi mungsuh utawa penipu ing kasus iki.

Sayange, nggunakake cara rekayasa sosial paling kamungkinan bakal mimpin kanggo kasunyatan sing subyek dijupuk menyang circulation bakal nindakake kabeh sing panelpon kepengin saka wong, lan bakal nepaki "karo" utawa "tugas" saka bojone, putra, rama utawa. sadulur ... Lan Sayange, ana akeh skenario kuwi.

Login, sandhi lan informasi pribadhi liyane disimpen ing database (kalebu ing wangun ndhelik), lan tugas perusahaan kanggo ngilangi akses ora sah kanggo wong-wong mau. Cetha yen akeh informasi pribadhi babagan warga negara dilebokake ing sistem informasi perusahaan saka paspor, kuesioner, aplikasi, kontrak lan dokumen kertas liyane.

Sapa sing dielingake dilindhungi


Nalika ngowahi dadi bentuk digital, kabeh dokumen kasebut dipindai utawa difoto, banjur karya wis ditindakake kanthi gambar, sing bocor kudu ditangani. Kanggo pangerten, kita bisa nyebutake minangka conto layanan digitalisasi sing nawakake entri data saka dokumen calon nalika nglamar kerja. Layanan kasebut kalebu ngirim data pelanggan menyang wong liwat Internet.

Ing kasus iki, pihak katelu kanggo perusahaan bisa ngakses informasi babagan karyawan saka paspor, sertifikat lair lan nikah, lisensi driver lan diploma pendidikan. Resiko sing padha bisa uga muncul nalika nglamar kabijakan, kacilakan, utangan, kertu kasetyan, lan layanan liyane sing mbutuhake identifikasi wong sing nggunakake paspor ing Internet utawa ing cabang.

Ing babagan iki, kepinginan Kementerian Pertahanan RF kanggo nglindhungi militer lan kulawargane saka ancaman kasebut pancen bisa dingerteni. Salah sawijining langkah sing diusulake dening kementerian yaiku mbatesi jumlah bank kanggo mbayar militer. Ing sistem saiki, padha ngomong, ana risiko akses ora sah kanggo data personel.

Lan kanggo nglindhungi ora mung militer, nanging uga warga sipil negara saka bocor data, ing tingkat legislatif, loro introduksi denda turnover kanggo perusahaan lan tanggung jawab pidana pribadi kanggo kepala perusahaan sing bocor lagi aktif. rembugan.

Tanggung jawab iki, mesthi, penting banget, amarga saiki, ing nggayuh digitalisasi, organisasi ora duwe hak nglirwakake keamanan data klien nalika nransfer informasi saka dokumen kertas menyang formulir elektronik lan sajrone panyimpenan. Kanggo ngekstrak informasi pribadhi lan pribadhi saka dokumen, alat kudu digunakake sing ora nggawe risiko akses tambahan lan ora ngirim data iki menyang pihak katelu kanggo diproses.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

47 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 22
    9. mars 2023 03:52
    matesi jumlah bank kanggo pembayaran kanggo militèr.
    Biasane tikus kantor tingkat tengah ing bank-bank sing nyolong lan adol database kaya ngono. Nanging ana kategori liyane - Ukrainians, sing ing Rusia duwe akses kanggo informasi ing karya, lan seneng bocor kanggo bantuan paramoge. Masalah iki wis dibahas ing ukrosite.
    1. +8
      9. mars 2023 04:22
      Yaiku, akeh informasi sing bocor liwat wong njero ... Contone, penipuan telpon lan Internet saiki duwe tren ing ngisor iki: wong nampa transfer dhuwit, pembayaran, lsp. menyang akun pribadine, sawise interval wektu sing cendhak, dheweke diarani "kepala penyidik", "petugas resmi", "kepala Dewan Keamanan Bank Sentral Rusia" ...
      Pikiran kritis, curiga lan ora percaya ora paranoia ing jaman saiki.
      1. +9
        9. mars 2023 05:30
        Kutipan saka Lynx2000
        penipuan telpon lan Internet saiki dadi tren

        Telpon saka nomer sing ora dingerteni wis diangkat, malah jam 0400 esuk!
        1. +6
          9. mars 2023 09:50
          Telpon saka nomer sing ora dingerteni wis diangkat, malah jam 0400 esuk!

          Aku bakal nambah. ... Lan dheweke alamat pelanggan kanthi jeneng mburi, jeneng ngarep lan patronymic.
        2. 0
          10. mars 2023 22:09
          Kutipan saka Pakdhe Lee
          Kutipan saka Lynx2000
          penipuan telpon lan Internet saiki dadi tren

          Telpon saka nomer sing ora dingerteni wis diangkat, malah jam 0400 esuk!

          Lan kowe , elinga swarane komandan . Nalika padha nelpon kula karo uwuh kuwi, aku growl menyang telpon - "Ngrungokake! Ngomong sedhela, cepet! ngguyu Lan .... Minangka aturan, swara tiba meneng lan mungkasi telpon. am ngguyu Sinau, bajingan!!!!!
        3. 0
          13. mars 2023 14:10
          Bahan kasebut dhewe ora ana apa-apa. Hukum Federasi Rusia langsung ngarahake bocor. Ing Eropa, ana GDPR, miturut data pribadhi kudu dibusak sawise ora dibutuhake maneh. Contone, toko online ngirim paket - kudu mbusak alamat lan informasi liyane babagan panuku. Bank kudu mbusak data transfer sawise setahun.
          Ing Federasi Rusia, kabeh iku strictly ngelawan - "hukum Yarovaya", miturut kang panyedhiya nyimpen informasi kanggo taun, bank-bank ing umum kanggo 5 taun. Lan wiwit data disimpen, padha bisa didol. Tinimbang larangan total panyedhiya lan opsos kanggo nyimpen data pangguna, geolokasi, lan liya-liyane, Federasi Rusia mbutuhake kabeh dikumpulake lan disimpen. Sing, maneh, kabeh bakal didol. Bocor Yandex sing misuwur kabeh data para panuku panganan kanthi pangiriman mung dadi kabungahan kanggo scammer. Saka ing kono, sampeyan bisa nyekel nalika wong ana ing omah, lan nalika ora, lan ngrampok omah, ana tanggal lair kabeh anggota kulawarga lan kanca-kanca ... carane informasi kuwi bisa disimpen ing kabeh?
          Kutipan saka Pakdhe Lee
          ngangkat telpon saka nomer sing ora dingerteni

          Aku nuduhake hack urip - carane aku mandheg mateni VPN ing kabeh, padha mandheg nelpon, ora sawetara telpon dina, nanging siji utawa loro ora saben sasi.
    2. +9
      9. mars 2023 08:48
      Quote: pemotong baut
      matesi jumlah bank kanggo pembayaran kanggo militèr.
      Biasane tikus kantor tingkat tengah ing bank-bank sing nyolong lan adol database kaya ngono. Nanging ana kategori liyane - Ukrainians, sing ing Rusia duwe akses kanggo informasi ing karya, lan seneng bocor kanggo bantuan paramoge. Masalah iki wis dibahas ing ukrosite.

      Hmm… saka kepinginan biasa karyawan biasa golek dhuwit kanthi bocor informasi, dheweke nggawe kabeh "kategori Ukrainia" ... masalahe korupsi, dudu pengkhianatan ... suwe sadurunge SVO, sampeyan bisa tuku meh kabeh data saka meh kabeh warga negara. negara kita (ya, yen sampeyan ngerti ngendi), nanging Sampeyan kabeh nggoleki pengkhianat ...
      PS: tembung penulis bab Ukrainians elek lan moyoki kanggo Rusia padha utamané amused, nalika rampung nglirwakake pirsawan kita, malah kene ing VO ... pracaya kita, kita worth saben liyane (lan ya, sampeyan bisa tuku informasi saka wong-wong mau ing cara sing padha meh ing transisi) ...
      1. +5
        9. mars 2023 09:26
        Kutipan saka parma
        Hmm… saka kepinginan biasa karyawan biasa golek dhuwit kanggo informasi bocor, dheweke nggawe kabeh "kategori Ukrainia" ... masalahe korupsi, dudu pengkhianatan ...

        Ya, pegatan saka sat bank, babagan nyoba ngetik akun pribadi sampeyan, wiwit sadurunge pandemi covid
      2. + 15
        9. mars 2023 09:45
        Kutipan saka parma

        Hmm ... saka kepinginan biasa karyawan biasa kanggo nggawe dhuwit ing bocor informasi, padha nggawe kabèh "kategori Ukrainians" ... masalah iku

        Iku ora babagan "trans-Ukrainians". Nang endi wae, nang endi wae sampeyan dijaluk kabeh data babagan sampeyan. Apa poliklinik, PF, Kementerian Dalam Negeri, lsp. lan ing endi wae sampeyan setuju kanggo ngolah data sampeyan. Mulane, contone, alamat lan nomer telpon menyang registri klinik? Sawise kabeh, sampeyan menyang klinik, lan ora dheweke nelpon sampeyan, utawa teka kanggo ngunjungi. Nang endi wae aku lunga, dheweke mindai paspor lan njaluk nomer telpon. Ora suwe sampeyan ora bakal mlebu jamban sing dibayar tanpa mriksa paspor. Perlu mbatesi jumlah organisasi sing mbutuhake panyedhiya kabeh data babagan wong.
        1. +9
          9. mars 2023 10:48
          sampeyan ora bisa njaluk menyang jamban mbayar tanpa mindhai passport

          Nalika isih enom, ing pamrentahan Soviet, aku ngelingi kelangan paspor ing endi wae. Dadi aku ngelingi sawetara taun sabanjure, nalika 25 kenek lan aku kudu ngganti foto .. Ternyata - dheweke tiba ing rak buku .. Lan amarga ora ana gunane - aku malah ora ngelingi dheweke. Kenapa dheweke dadi aku? Ing USSR elek lan totalitarian .... Piye wae ngatur .. Nanging ing demokrasi rahayu - tanpa passport, nyatane, rauh padha ora bakal diijini menyang jamban umum. Amarga kebebasan ...
        2. + 10
          9. mars 2023 12:19
          Ya, 152-FZ dadi lelucon.
          Sampeyan ora bisa ngumpulake data pribadhi tanpa idin - apa sing bakal sampeyan entuk tanpa menehi idin iki ...
          Apa syarat kanggo nyimpen lan ngirim data pribadhi - lan kekacoan ing urip nyata ...
      3. +6
        9. mars 2023 12:16
        Ana pengkhianat, mesthine, ora tau diterjemahake, sanajan akeh data kasebut digabung tanpa motif, kanggo bagean cilik.
      4. +7
        9. mars 2023 12:39
        Nuwun sewu, korupsi ing wekdal punika sami kaliyan pengkhianatan, kados mekaten.
        Korupsi tansah mbebayani, arang banget lan nistha kanggo dhuwit sing siap didol lan siap dikhianati.
        1. +1
          12. mars 2023 01:33
          Kene, menyang titik. Nanging kepiye yen korupsi sistemik minangka inti saka sistem negara sing dibangun? Staf administrasi saka presiden nganti registrar perguruan tinggi?
      5. +1
        12. mars 2023 10:16
        Korupsi lan maling mujudake pengkhianatan marang rakyate, ora perlu mbecikake sepira dhuwure “panguwasa” ing negara kita.
    3. +4
      9. mars 2023 09:18
      Quote: pemotong baut
      Biasane tikus kantor tingkat tengah ing bank-bank sing nyolong lan adol database kaya ngono. Nanging ana kategori liyane - Ukrainians, sing ing Rusia duwe akses kanggo informasi ing karya, lan seneng bocor kanggo bantuan paramoge. Masalah iki wis dibahas ing ukrosite.


      Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyumerepi endhog ing crane ing alun-alun tengah ing Moskow.
      1. +2
        10. mars 2023 22:14
        Kutipan saka insafufa
        Quote: pemotong baut
        Biasane tikus kantor tingkat tengah ing bank-bank sing nyolong lan adol database kaya ngono. Nanging ana kategori liyane - Ukrainians, sing ing Rusia duwe akses kanggo informasi ing karya, lan seneng bocor kanggo bantuan paramoge. Masalah iki wis dibahas ing ukrosite.


        Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyumerepi endhog ing crane ing alun-alun tengah ing Moskow.

        Saben uwong ngguyu Lukashenka - petani kolektif, pembalap traktor .. Lan "petani kolektif" iki ngetokake pesenan babagan paukuman pati marang pejabat lan militer yen ana pengkhianatan ... "Ing wektu sing padha, kanggo pengkhianatan marang negara. dileksanakake dening pejabat utawa personel militèr, kamungkinan nglamar ukuran ngédap paukuman dikenalaké - eksekusi pati", Lukashenka nandatangani hukum ngenalake paukuman pati kanggo khianat pejabat,
  2. +3
    9. mars 2023 05:49
    Ayo padha ndhelikake pasuryan, mbok menawa awake dhewe ilang. Aku luwih curiga karo wong sing ndhelikake pasuryan, ana sing kudu diganti ing sistem perbankan, apa ora mbukak akun cilik kanggo mbayar keperluan, mbayar game, film, buku. Iki ngendi dubbing bakal migunani banget. Nanging sing paling penting ing sistem finansial yaiku kawruh asal-usul. dhuwit. Tanpa iku, ora ono. Kabeh donya adhedhasar iki.
    1. +4
      9. mars 2023 10:15
      Tip: entuk kertu virtual ing panggonan sing padha, SB online. Aku ora duwe lilin gaji, ana babagan 1000 rubel ing virtual, aku ngisi maneh yen perlu.
  3. +5
    9. mars 2023 06:12
    Yen ana database, mesthi bakal ana wong sing bisa ngakses, sing pengin nggawe dhuwit. Iki minangka tambahan kanggo peretas sing asring ngrusak database macem-macem layanan lan institusi. Nalika lagi ngomong, yen ana kunci, sampeyan bisa tansah Pick munggah tombol. Mulane, paukuman sing luwih angel kanggo nransfer data menyang pihak katelu mung kudu dienalake.
    Lan ana akeh macem-macem pangkalan sing didol mlaku-mlaku ngubengi kutha lan desa, kalebu. polisi.
  4. + 14
    9. mars 2023 06:26
    Lan ing negara kita, saben wong sing ora kesed kanggo ngumpulake data pribadhi, bank, rumah sakit, kantor omah, sekolah, lsp. Lan ing endi wae kita dibutuhake ijin kanggo ngolah data pribadhi. Iki minangka sistem negara, tegese negara, sing dipimpin dening pimpinan, tanggung jawab kanggo bocor.
  5. +4
    9. mars 2023 07:40
    Totalitarianisme negara ora ana apa-apa sadurunge totalitarianisme pasar lan "kebebasan perusahaan". Dheweke bakal teka ing endi wae lan pas karo kabeh bolongan.

    Takon "Ngendi ponselku?" ora ana maneh ing pikiran. Biasane yen kabeh negara ngerti dheweke bebarengan karo jeneng lengkap.

    Ana kaya "situs patriotik" ing ngendi, ing upaya pisanan nulis komentar sing mbantah arah situs kasebut, dheweke ora nglarang! Lan dheweke langsung nyelehake nomer telpon lan e-mail ing kaca kasebut, sing dijanjekake ora bakal komunikasi ...
  6. +5
    9. mars 2023 08:49
    Carane perang ... Nyedhiyakake lan ngolesi bathuk kanthi ijo sing cerah.
  7. +5
    9. mars 2023 09:06
    Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin ngangkat rapat FSB Rusia, ana bocor data, utamane karyawan lembaga penegak hukum.

    Presiden mung bisa nyuwara lan takon, nanging sapa sing bakal mimpin?
    Wiwit kasus Boshirov, sampeyan kudu mikir babagan keamanan rahasia negara lan data karyawan. Banjur liberal lan kolom kalima, nalika ing Federasi Rusia, rummaged liwat database lan ditarik metu menyang papan umum biografi saka lokasi lan apa sing Boshirov wong daulat. Kang omong kosong. Kasunyatan yen 8 taun kolom kaping lima ora dilebokake lan ora ngurus keamanan data tegese presiden wis nuduhake kelalaian lan ora cocog karo jabatane.
    Miturut cara, ing negara ana partai saingan sing bakal takon presiden kanggo teledor lan kesalahan, amarga presiden AS tanggung jawab kanggo pancasan, nanging ora ana ing Federasi Rusia. Minangka conto, Biden bubar ditakoni kenapa dheweke ora langsung menehi prentah kanggo nembak balon cuaca mata-mata sanalika probe ditemokake lan Biden kudu mbenerake awake dhewe marang wartawan, yen alesan kasebut lemah, mula reputasine bakal dadi. rusak lan dheweke kudu mbatalake pencalonane saka pemilihan. Iki cara kerja pemilihan lan kompetisi partai.
    Uga ing negara-negara kanggo ngakoni yen presiden dipimpin dening irung kanggo 8 taun, bakal ana skandal lan impeachment.
    1. +2
      12. mars 2023 01:40
      Inggih, yen, amarga kabodhoan saka lampas, kabeh sing makarya ing GRU duwe nomer paspor sing beda-beda saka digit pungkasan, kabeh mobil direkam ing alamat sing padha, etc., banjur apa maneh nyana. Yen para pejuang anti-korupsi patriotik entuk dhasar iki, mula sampeyan kudu ngerti manawa agensi intelijen asing duwe ALL dhaptar ALL personel administratif babagan pejabat FSB-SVR-GRU, lsp.
  8. +8
    9. mars 2023 09:13
    Mulane dheweke ninggalake buku kerja sing biasane. Insya Allah basis ing server bakal ilang. Sampeyan bakal mbuktekake yen sampeyan ora suwe banget.
  9. +1
    9. mars 2023 09:28
    Pancen, ing taun 2021, peretas Ukraina nyusup menyang database wong sing wis kontak langsung karo Presiden Federasi Rusia. Saka jumlah kasebut, warga sing pro-Rusia dikira ora mung ing Rusia dhewe, nanging uga ing Ukraina, lan ing Belarus, lan bisa uga ing Moldova. Panelusuran ditindakake utamane kanthi sifat pitakonan sing dijaluk marang pejabat negara pisanan saka Federasi Rusia, lan saka kesimpulan kasebut digambar yen wong sing duwe retorika pro-Rusia minangka peserta sing eksplisit utawa didhelikake ing musim semi Rusia.

    Nyuwun pangapunten, omong kosong apa sing penulis percaya ing garis lurus iki?!
  10. +6
    9. mars 2023 10:03
    Ya, kita duwe bolongan keamanan ing situs web layanan umum lan ora ana sing pengin ngganti apa-apa.
  11. +7
    9. mars 2023 10:12
    Saben uwong kudu direksa saka nyalahi panggunaan data!!! Kabeh populasi Rusia !!!
    Aku bakal miwiti karo aku. Nomer telpon saya kompromi, dheweke nelpon akeh lan asring. Realtors, pengiklan, uga, scammers, carane bisa padha tanpa wong. Senajan aku nyoba ora menehi nomer telpon ing ngendi wae, nanging saiki saben tuku ing Internet mbutuhake nomer telpon kanggo ngetik. Aku ora bisa ngganti nomer, amarga nyatane bisa digunakake.
    Pitakonan kanggo negara kita: carane mbusak nomer saka kabeh database iki, milis, lan ing? Wangsulan: ora. Nalika saben telpon "ora direncanakake" ora bakal didenda, lan sawetara ora bakal diganti. Utawa langkah-langkah liyane sing padha. Lan aku nandheske iki kanggo kabeh kita, lan ora mung peserta ing NWO lan kulawargané.
    Tip kaya ora ninggalake rincian pribadhi menyang perusahaan sing curiga mung ora masuk akal.
    Ya, kenapa layanan komunal saka MosOblLEIRTS ngerti nomer SNILSku? Nanging ana kolom kasebut ing profil pribadi, lan terus-terusan dijaluk ngelingi. Iku apik yen opsional :)
    1. PPD
      +4
      9. mars 2023 23:36
      Aha - sing rake padha! ombenan
      Padha kerep muni saka Mordovia lan panggonan liyane ngendi ana akeh kemah!
      Randomness, ora liya
    2. 0
      11. mars 2023 03:47
      : sok dong mirsani kanthi teliti, wiwit taun 2000-an, jeneng bank pembayaran, rincian pembayaran wis diganti luwih kerep tinimbang liyane asring (rincian ngambang (lan ana akeh inconveniences liyane).
      + unprofessionalisme isin kandhel sing narik ati (
  12. +7
    9. mars 2023 10:17
    Kanggo akeh, iki minangka kejutan serius yen salah sawijining topik utama sing diangkat dening Presiden Rusia Vladimir Putin ing dewan FSB Rusia yaiku bocor data, utamane karyawan lembaga penegak hukum, kalebu militer.

    Mmm .... iki FSB sing padha, sing karyawan ing 2019 syuting ing ponsel saka jendela bangunan tengah kantor-kantor njupuk ing Lubyanka Square - lan dikirim ing net? Senadyan kabeh larangan kanggo nindakake lan nggunakake piranti karo kamera? nglirik
  13. +5
    9. mars 2023 10:45
    matesi jumlah bank kanggo pembayaran kanggo militèr.

    Siji bank kanggo pembayaran kanggo PNS kudu Bank Negara.
    1. +2
      9. mars 2023 15:15
      Apa sampeyan bisa menehi jeneng kanthi lengkap? Iku umum, ora pribadi.
      1. +2
        9. mars 2023 20:20
        Kutipan saka aziat
        Apa sampeyan bisa menehi jeneng kanthi lengkap? Iku umum, ora pribadi.

        Mesthi ora. Amarga durung ana.
    2. +1
      9. mars 2023 21:45
      Ngapunten, nanging kepiye carane mbayar gaji kanggo PNS ing Rusia ?? Saiki ing Italia upah dibayar dening departemen akuntansi umum langsung menyang akun pribadi karyawan. Dadi aku ora ngerti ide sampeyan babagan bank negara
    3. PPD
      0
      9. mars 2023 23:38
      Lan mung ana siji Bank Negara ing Rusia - Bank Negara!
      Liyane iku pribadi!
  14. +7
    9. mars 2023 12:57
    Keamanan data pribadhi minangka masalah sing ana ing saben negara. Sanajan ana sing salah, kita nuduhake data karo Google, Amazon, Netflix, Disney Plus, lan saben situs sing pengin sampeyan tuku. Uga, umume wong ora pengin masalah karo prosedur keamanan mung sambat yen ana masalah. Sawijining wengi aku kelalen mateni kertu prabayar aku digunakake kanggo TV lan blanja online, lan esuk dhuwit wis ilang, kabeh game online lan poker . Untunge ana 40 euro lan bank menehi dhuwit maneh. Nanging aku kudu ngadeg ing baris antarane bank lan polisi pos, sing ing mangsa aku ora bakal lali kanggo mateni kertu sawise nggunakake. nglirik
    1. +2
      9. mars 2023 16:59
      Banjur, aku ora pengin muni kaya teori konspirasi, nanging sawise dangu aku weruh pesen saka wong-wong sing weruh Transnistria, lan sawise aku ndeleng situs web Republik kanggo sawetara wektu, telpon saka Dubossary, Chisinau, etc. saiki, nanging aku iku normal, nalika maca situs iki, iklan lan iklan Russian teka, Aku siji perusahaan Russian sing nggawe omah kayu. ngguyu
  15. +6
    9. mars 2023 17:07
    Scammers telpon nelpon kula lan miwiti kanggo jenis. Aku mung liwat kantor polisi lokal. Aku mlebu, aku nerangake marang petugas, nanging telpon ora dipateni. Aku lunga menyang kantor pegawe, lan marang kula sing padha ora nampa aplikasi kuwi lan nawakake kanggo pindhah menyang bank kanggo layanan keamanan, nanging langsung menyang Putin. Aku teka ing bank, nanging layanan keamanan ora nampa kula, padha ngandika nulis statement. Apa statement, Aku duwe wong ing telpon. Telpon aktif! Aku panginten, kaya ing film, nomer bakal ditemtokake dening scammers. Umumé, nulis statement, utawa pindhah jancok dhewe. Lan scammers iki ora mung ngerti jeneng lengkapku, nanging uga ing bank sing aku duwe kertu. Pitakonan: "Sapa sing nyedhiyakake data iki, yen aku mung nyedhiyakake data iki menyang bank?"
    Putin nemokake wong sing nggawe klaim. Lan kita ngguyu ing Bidon, sing duwe sirah cuckoo.
    1. +2
      9. mars 2023 17:31
      Aku uga nampa pesen sing aku dielingake yen akunku disambung menyang ponsel liyane lan kudu dipriksa. Situs iki padha bank sandi, kajaba padha takon jeneng ngarep / surname, kode tax, nomer telpon, sandi lan pin akun kanggo ngakses, ing cendhak, padha takon kula kanggo nggawe transfer bank luwih cepet. Mung wong sing ora peduli bisa tiba ing iki
  16. +4
    9. mars 2023 21:11
    Duwe pasukan keamanan bebarengan murup SD. Aku lunga menyang bank kanggo utangan karo sertifikat saka formulir 2ndfl karo nomer bagean aku nggawa. Ing pensiun kanggo nampa pembayaran minangka Veteran saka database sampeyan nampa - surem munggah. Keuntungan ing jaminan sosial minangka WBD ditanggepi - murup. Kajaba iku, segara perusahaan swasta sing sampeyan adol keuntungan. Lan ing endi wae sampeyan ndhaptar ing endi wae. Ya, lan chip kanthi transfer gaji menyang kertu bank ... Nglumpukake informasi - Aku ora pengin.
  17. +2
    9. mars 2023 22:05
    Mungsuh wong lungguh ing pengkhianat lan ngoyak maling - apa sampeyan kudu ngerti babagan birokrat kita, sing siyap kanggo rampokan.
  18. +2
    10. mars 2023 09:51
    Kabeh iku prasaja - sampeyan kudu mbatalake dokumen lan iku kabeh. Kita urip tanpa dheweke piye wae sadurunge lan ora ana apa-apa, kita ora ilang bobot. ))
  19. +3
    11. mars 2023 15:26
    Saben uwong pengin nglindhungi data kita kanthi meksa meksa kabeh warga ing kana.
    Bubar aku ndhaptar bojoku, pegawe negara, ing sawetara jenis laporan sing dheweke ora perlu kanggo apa-apa, nanging digitalisasi, sampeyan ngerti, iki dhawuh, dadi apikan.
    Ing wektu sing padha, kita ora bisa njaluk jawaban apa agensi pemerintah pengin wahing ing Androids ngisor enem, lan mboko sithik Yanlex navigator, VTB online, Sberbank, layanan negara, lan RuStore ora diinstal. Aku nyoba kanggo cocog - jawaban - saka enem, ora bakal kalima!
    Sapa sing mutusake? Kenging punapa? Napa kita saiki kudu ngganti kapal penggedhe 13 Samsung sing kerjane apik nanging ora nganyari OS?
    Ing biaya sapa? Sawise kabeh, kabeh pejabat kita ora nyebutake masalah iki, ujar manawa wong kasebut kudu ngganti telpon saben taun, sanajan kanthi kredit.
    Topik liyane: Aku pesen baterei lithium tartamtu saka China - ngirim data paspor, lan ora perlu China (sanajan, mung ing kasus, padha bakal tetep, kita ora duwe basis kanggo warga Cina, nanging padha duwe. ing kita), nanging adat kita, dumadakan Apa aku bakal tuku luwih saka $10000 regane barang, nyebabake karusakan irreparable kanggo industri ritel?
    Dadi, aku nganggep mantra babagan nglindhungi data pribadhi minangka luh buaya saka negara sing wicaksana, sing nggawe digital saben wong, tresna karo kabeh populasi, lan saiki kepengin banget "nglindhungi".
    Saiki data iki malah
    serangan roket ora ngrusak, iku, cilik, iku kabeh!
    Wis kasep, kanca Garant, kanggo nyuwek rambut lan kuwatir, sadurunge kudu!
  20. +1
    11. mars 2023 20:10
    Loro pitakonan kudu dibedakake

    Pitakonan pisanan yaiku politik
    - iki korupsi wong sing duwe hak kanggo ngakses informasi iki, padha ngedol, padha dianggep dening perang nglawan korupsi, ing laku iki tegese revolusi lan mbusak pengkhianat lan maling saka pamaréntah negara.

    Sing nomer loro yaiku teknis.
    , sampeyan bisa nggawe manawa ora ana sing duwe data iki. Contone, supaya ora data disimpen, nanging fungsi luwih aman, kayata hash karo uyah, utawa, nalika nyambung menyang layanan, iku ngirim tantangan lan mung sing nduwèni kunci rahasia sing cocog bisa konfirmasi.
  21. 0
    14. mars 2023 01:27
    Sampah galak.. aku kok ora gumun? Kabeh katon serius lan monumental saka njaba, lan iki maneh - nyatane, ana tunggul bosok ing mburi fasad sing dicet emas. Ayo terus tenggelam kanggo digitalisasi grosir kabeh, milenial ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"