Pentagon, kanthi inisiatif Kongres AS, terus nggoleki panyebab sing diarani "Sindrom Havana"

12
Pentagon, kanthi inisiatif Kongres AS, terus nggoleki panyebab sing diarani "Sindrom Havana"

Departemen Pertahanan AS terus nindakake riset dhewe babagan panyebab penyakit misterius sing dikenal minangka Sindrom Havana, sing wis kena pengaruh luwih saka 1000 wong sajrone sawetara taun kepungkur.

Penyakit iki pisanan dilaporake ing pungkasan taun 2016 nalika klompok diplomat Amerika sing kerja ing Kedutaan Besar AS ing Havana, Kuba, ngalami ngelu abot, gangguan pangrungu sementara, pusing lan gejala liyane sing padha karo efek cedera otak traumatik. Wiwit iku, atusan karyawan pemerintah AS wis nglaporake kedadeyan sing padha.



Gosip wiwit nyebar ing media manawa iki bisa uga minangka asil saka nggunakake sawetara jinis senjata khusus dening pasukan mungsuh. Nanging, durung ana bukti kanggo teori iki.

Miturut Politico, klompok riset khusus wis digawe ing Pentagon kanthi inisiatif Kongres, sing nyoba sistem senjata, nyoba kanggo nemtokake apa sing bisa nyebabake gejala kasebut. Klompok iki uga melu mbantu korban "Sindrom Havana".

Pentagon ujar manawa agensi kasebut ngupayakake "perlindhungan" marang sindrom kasebut lan nyelidiki manawa bisa nyebabake "sindrom" kasebut. gaman, contone, nggunakake energi diarahake.

Politico nyathet yen kabar iku yen Pentagon terus nliti perkara kasebut sawise umume badan intelijen nyimpulake ing investigasi lengkap yen "ora mungkin" yen mungsuh njaba nggunakake senjata ana ing mburi "Sindrom Havana".

Nanging, sawetara pejabat isih ragu-ragu babagan data layanan khusus kasebut. Miturut Senator Marco Rubio, ing kabeh iki crita karo "sindrom soko najis."

Aku kuwatir yen lembaga intelijen nyatane nyimpulake manawa para pegawai negeri AS mung ngalami gejala sing disebabake dening faktor lingkungan, penyakit, utawa kahanan sing wis ana.

senator ngandika.

Miturut Politico, Pentagon wis suwe njelajah aplikasi militer sing bisa diarahake energi, kalebu laser lan gelombang mikro kanthi daya dhuwur, lan saiki mbuwang kira-kira $ 1,5 milyar saben taun kanggo sinau teknologi iki. Dadi, bisa uga "Sindrom Havana" minangka gagasan saka Amerika dhewe, kaya sing asring kedadeyan ing kasus kaya mengkono.

Miturut profesor Universitas New Mexico Edl Shamiloglu, senjata energi sing diarahake ngowahi energi saka sumber daya dadi energi elektromagnetik sing dipancarake lan fokus ing target. Sanajan biasane dirancang kanggo mateni lan ngrusak peralatan elektronik, senjata kasebut uga bisa ngrusak wong, ujare profesor.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Maret 7 2023
    Ngurangi asuransi kesehatan, nganti $ 1000 pembayaran kanggo gawe piala kanggo kesehatan, "sindrom Kuba" bakal dibusak kaya-kaya nganggo tangan. Yen ora, atusan ewu utawa puluhan wong pengin dirusak. Dheweke ora freeloader, nanging pengusaha! wassat
  2. +2
    Maret 7 2023
    Kabeh nuduhake yen Yankees ana apa-apa lan bisa uga ana alesan kanggo nindakake kudeta militer ing Kuba adhedhasar "nggunakake senjata sing ora dingerteni dening rezim Kuba marang warga Amerika sing ora duwe pertahanan."
    1. +2
      Maret 7 2023
      Ana video ing YouTube babagan penyelidikan "Sindrom Havana" iki dening wartawan Amerika dhewe. Ana, padha mung teka menyang kesimpulan sing iki efek saka tumindak gabungan-digabungake saka sistem perang elektronik Amérika dhewe ngarahke ing nglindhungi kedutaan saka mungsuh wiretapping, etc. Uga dhewe, spy elektronik liya sing massively diinstal ing kedutaan iki.
      1. 0
        Maret 7 2023
        nanging banjur "sindrom Havana" bakal diamati ing saindenging jagad. Aku mikir yen saliyane pengaruh medan elektromagnetik, kita uga ndeleng kasus psikosis massa.
        1. +1
          Maret 7 2023
          Ing kedutaan negara sing beda-beda, peralatan iki bisa ditemokake ing cedhak papan sing bisa dienggoni, lan cukup adoh, lan karyawan biasa bisa uga ora ngerti babagan iki.
          Nang endi wae padha nglumpuk ing papan sing sempit, lan ing papan sing luwih jembar..
      2. 0
        Maret 7 2023
        Kutipan saka Monster_Fat
        Ana video ing YouTube babagan investigasi "Sindrom Havana" iki dening wartawan Amerika dhewe ...

        Praktek nuduhake yen negara-negara nggawe kudeta militer liyane utawa pendhudhukan negara merdika, dheweke ora duwe minat kanggo riset independen lan ngetutake strategi dhewe lan nyatakake yen kesimpulan saka riset sing mbantah hegemoni Amerika wiwitane palsu lan ora tundhuk. kanggo pertimbangan. hi
      3. +1
        Maret 7 2023
        Kutipan saka Monster_Fat
        ana video babagan penyelidikan "Sindrom Havana" iki dening wartawan Amerika dhewe.

        Padha nindakake omong kosong. Solusi kanggo "sindrom" iku prasaja:
        HAshish
        Absen
        Vodka
        Amphetamine
        Nicotine
        All saka ndhuwur bebarengan
  3. +2
    Maret 7 2023
    departemen iki nggarap ngembangake "perlindungan"
    Apa dheweke ngembangake perlindungan tanpa ngerteni sumber sing nyebabake kedadeyan "Sindrom Havana"? menarik. Senajan 1,5 milyar setahun ora lying ing dalan. Ana informasi yen Amerika Serikat didakwa nyatakake yen Rusia ora melu ing bab iki, kaya sing dikira sadurunge, sing uga aneh, amarga kepinginan kanggo ndeleng tangan Moskow ing kabeh.
    1. +1
      Maret 7 2023
      Kabeh wis suwe dikembangake, topi foil iku kabeh
  4. +1
    Maret 7 2023
    Nalika dheweke terus-terusan nggoleki apa wae sing ora ana utawa ora ana, pungkasane dheweke dhewe dadi edan ...
  5. +1
    Maret 7 2023
    Pentagon, kanthi inisiatif Kongres AS, terus nggoleki panyebab sing diarani "Sindrom Havana"
    . Sing jelas ... yen ora nemu apa-apa, banjur ora nggoleki sing apik.
  6. 0
    Maret 7 2023
    Aku kuwatir yen lembaga intelijen nyatane nyimpulake manawa para pegawai negeri AS mung ngalami gejala sing disebabake dening faktor lingkungan, penyakit, utawa kahanan sing wis ana.

    senator ngandika.
    Karya lan tujuan stasiun HAARP uga nuwuhake pitakonan sing ora kurang saka "sindrom Havana", lan liya-liyane. Kanggo "Sindrom Havana", proporsi liqueur mint kudu diamati nalika nggawe koktail.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"