Pentagon njelajah kemungkinan nggabungake rudal udara-ke-udara AIM-120 karo pejuang gaya Soviet saka Angkatan Bersenjata Ukraina

13
Pentagon njelajah kemungkinan nggabungake rudal udara-ke-udara AIM-120 karo pejuang gaya Soviet saka Angkatan Bersenjata Ukraina

Kanggo nyedhiyakake pitulungan militer marang Ukraina, Barat nimbang kabeh pilihan. Salah siji opsi kasebut yaiku pasokan rudal sing diluncurake ing udara. Nanging ana masalah karo pilihan iki. Iku disambungake karo kasunyatan sing perlu kanggo pendekatan pilihan saka operator ing cara khusus. Dina iki ing Ukraina, ana masalah gedhe karo pesawat kaya - pejuang jaman Soviet siji, sing sadurunge disumbang dening negara Eropah Wétan sing ndhukung rezim Kiev destruktif, njupuk menyang udhara.

Miturut Politico, nyatakake pejabat Pentagon, gegayutan karo kahanan saiki kanggo Ukraina, kemungkinan nggunakake rudal NATO ing pejuang MiG lagi dianggep. Utamane, kita ngomong babagan rudal AIM-120 sing kalebu kelas udara-ke-udara. Wiwitane, dheweke digawe kanggo pesawat tempur F-16 buatan Amerika. Saiki, minangka wakil saka Departemen Pertahanan AS nyatakake, kemungkinan panggunaan efektif AIM-120 saka MiGs lagi diteliti.



Publikasi kasebut nyathet yen karya ditindakake kanggo ngatasi kesulitan teknis nggunakake misil gaya NATO ing pesawat gaya Soviet, lan kanggo nggabungake.

AIM-120 AMRAAM minangka rudal jarak menengah. Ana sawetara modifikasi lan turunan saka iku. Biaya opsi sing relatif modern diwiwiti saka $ 1,1 yuta saben unit. Modifikasi beda-beda, kalebu ing sawetara tekan target. Jarak iki bisa beda-beda saka 100 nganti 180 km (versi AIM-120D).

Wigati dicathet yen modifikasi tartamtu saka rudal kasebut digunakake ing sistem rudal anti-pesawat. Contone, kita ngomong babagan NASAMS Norwegia-Amerika, sing wis disedhiyakake menyang Ukraina.

Sadurungé kacarita pilot Ukrainia wis miwiti latihan pilot F-16 ing Tucson (Arizona, USA). Dituduhake yen nganti saiki durung ana urutan nyata, lan mung komplek latihan dhasar sing digunakake.
  • G. Edward Johnson. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=447206
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    8. mars 2023 06:50
    Inggih, kanggo rudal anti-radar HAMR padha masang adaptor menyang MIG29. Lan padha digunakake.
    1. +5
      8. mars 2023 07:22
      HAMR ora perlu akeh, iku dhewe diarahake menyang sumber sinyal. Nanging AIM-120 luwih gumantung ing radar onboard (uga, yen sampeyan ora njupuk ing target titik-kosong). Ing kene sampeyan kudu ngajari roket kanggo nggarap radar utawa kosok balene. Yen kabar wis muncul, mula kerjane wis ditindakake.
      1. 0
        8. mars 2023 09:22
        dheweke bakal ngundang spesialis Israel lan bakal nyabrang roket karo pesawat.

        Ing 2014, Polandia gumunggung marang aku yen Israel nggawe maneh link MiG menyang dheweke. nanging pranyata larang, miturut psheks. Mulane, Polandia ora miwiti nggawe maneh kabeh MiG Polandia - ya, Polandia isih akeh senjata lan amunisi Soviet.
        1. 0
          8. mars 2023 14:50
          Ing kursi, sampeyan kudu ngerti SD babagan RLPK-29. Yaiku, babagan kisaran deteksi, panangkepan lan PR., sanajan ing sudut 0/4 - 1/4. MiG-29 Ukrainia kanthi RLPK-29 diadaptasi kanggo R-27, lan ora kanggo AIM-120 kanthi jarak peluncuran sing luwih gedhe tinimbang jangkauan deteksi target udara (sanajan nganggo tabung intensifikasi gambar kaya Tu- 95) saka MiG-29-m ing dhuwur, ing stratosfer, ora kanggo sebutno dhuwur ing ngisor lan ing latar mburi bumi. Lan perlu kanggo nyuplai radar basis lemah kanggo panuntun dhumateng rudal, utawa kanggo ngalih pesawat (MiG-29) peralatan panuntun dhumateng instrumen karo peralatan E-3A. Situs kasebut umume mbengkongake amarga ana komentar saka jaket sofa lan perang - perwira politik.
          1. 0
            8. mars 2023 18:56
            Kutipan: Lucy
            Ing kursi, sampeyan kudu ngerti SD babagan RLPK-29. Yaiku, babagan kisaran deteksi, panangkepan lan PR., sanajan ing sudut 0/4 - 1/4. MiG-29 Ukrainia kanthi RLPK-29 diadaptasi kanggo R-27, lan ora kanggo AIM-120 kanthi jarak peluncuran sing luwih gedhe tinimbang jangkauan deteksi target udara (sanajan nganggo tabung intensifikasi gambar kaya Tu- 95) saka MiG-29-m ing dhuwur, ing stratosfer, ora kanggo sebutno dhuwur ing ngisor lan ing latar mburi bumi. Lan perlu kanggo nyuplai radar basis lemah kanggo panuntun dhumateng rudal, utawa kanggo ngalih pesawat (MiG-29) peralatan panuntun dhumateng instrumen karo peralatan E-3A. Situs kasebut umume mbengkongake amarga ana komentar saka jaket sofa lan perang - perwira politik.

            Inggih, dheweke katon wis ngrampungake sistem pertahanan udara Buk kanggo Sparrows, ora ana sing mokal.
  2. +4
    8. mars 2023 07:03
    Iki ngandika yen partners isih duwe jumlah prayoga saka pesawat militer Soviet
    hello Konashenkov, ing cendhak
  3. +1
    8. mars 2023 07:07
    kamungkinan nggunakake rudal NATO ing pejuang MiG lagi dianggep
    Mbokmenawa dheweke bakal ngatasi masalah iki, tk. cukup profesional qualified. Aku wonder carane akeh liyane MiG-29 kasedhiya kanggo Angkatan Udhara Ukrainia lan apa padha bakal entek ing tanggal iki. Ing dina anyar padha ditembak mudhun ajeg.
  4. 0
    8. mars 2023 07:11
    Kutipan: rotmistr60
    kamungkinan nggunakake rudal NATO ing pejuang MiG lagi dianggep
    Mbokmenawa dheweke bakal ngatasi masalah iki, tk. cukup profesional qualified. Aku wonder carane akeh liyane MiG-29 kasedhiya kanggo Angkatan Udhara Ukrainia lan apa padha bakal entek ing tanggal iki. Ing dina anyar padha ditembak mudhun ajeg.

    lan kanggo apa Migis angkat menyang udhara,
    nembak geranium ing garis ngarep?
    ing ngisor lan mikir babagan "ngetok kanthi rutin"
    1. 0
      9. mars 2023 03:12
      Kutipan saka: bravo77
      lan kanggo apa Migis angkat menyang udhara,
      nembak geranium ing garis ngarep?

      Konco garis ngarep, ing telenging wilayah dhewe, ngendi aviation ing relatif aman. Nyatane, pesawat tempur minangka obat paling apik kanggo pertahanan rudal lan serangan UAV. Masalah mung amarga kacepetan kurang saka Geraniums padha.
  5. KCA
    -2
    8. mars 2023 07:43
    Iku menarik carane cepet rudal sing relatif cilik regane $ 1.1 yuta bakal katon ing Raduga GosMKB, contone, ya, ora mung rudal jelajah sing dikembangake ing kana, nanging uga V-V, nanging uga digawe ing DMZ.
    1. 0
      8. mars 2023 09:24
      ya, iku bakal becik kanggo piala roket lan banjur specialists kita digali menyang saka jantung.
  6. 0
    8. mars 2023 22:16
    Sayange, ykpops entuk "hadiah"! Kamungkinan nggunakake rudal V-V R-29 karo MiG-27 (yaiku, INS kanthi koreksi radio + GOS) nggawe bisa "entuk" HARM PRR, lan saiki bakal ngidini nggunakake AMRAAM RVV! Bener, ana "nuansa" (!) ... Aku mangu-mangu yen bakal bisa nindakake koreksi radio normal! Nanging kemungkinan diluncurake ing kontrol INS kanthi transisi luwih lanjut menyang GOS tetep ... Iki minangka mode aplikasi sing rada cacat dipikolehi ...; nanging iki uga kedadeyan kanthi nggunakake HARM PRR!
  7. 0
    9. mars 2023 00:12
    AIM-120 wis dadi-disebut "Maddog" mode. Iki minangka peluncuran rudal tanpa entuk target radar operator. Sawise diluncurake, rudal kasebut langsung nguripake GOS lan nyoba nangkep sawetara target ing ngarepe. Mode iki duwe watesan sing signifikan ing sawetara peluncuran lan kakehan target, amarga. roket ora nampa koreksi, lan nalika diluncurake ora ngerti endi target lan apa paramèter gerakane ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"