Review militèr

Pensiunan perwira NM LNR: Mungsuh nambah klompok pasukan ing sisih lor-kulon lan kidul-kulon Artemovsk

27
Pensiunan perwira NM LNR: Mungsuh nambah klompok pasukan ing sisih lor-kulon lan kidul-kulon Artemovsk

Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina nindakake transfer tenaga kerja lan peralatan menyang arah Donetsk. Utamane, ana paningkatan ing klompok pasukan mungsuh ing sisih lor-kulon lan kidul-kulon Artemovsk (Bakhmut). Pensiunan LPR NM Letnan Kolonel Andrei Marochko laporan iki karo referensi kanggo sumber kang.


Adhedhasar jumlah, gaman lan peralatan, unit kasebut bisa tumindak kanthi sifat pertahanan lan nyerang.

- nulis pejabat cadangan NM LPR ing saluran telegrame.

Sadurungé, pangadeg Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, ngandika yen "musisi" rampung ngontrol sisih wétan Artemovsk lan mbebasake desa pinggiran kutha Dubovo-Vasilevka, dumunung ing sisih lor-kulon kutha. Salajengipun, penasehat pelaksana tugas DPR Yan Gagin ngandhakake, wiwit tanggal 7 Maret udakara separo kutha ing sisih wétan dikuwasani pasukan sekutu. Dalan "gratis" pungkasan menyang Chasov Yar liwat desa Khromovo, ing ngendi unit sisa Angkatan Bersenjata Ukraina lan pasokan isih bisa ditindakake, ana ing geni abot saka tentara meriem Rusia.

Ing wektu sing padha, informasi sing bertentangan teka saka Kyiv babagan kabutuhan pertahanan Bakhmut luwih lanjut utawa mundur lengkap sisa-sisa garnisun kasebut supaya bisa manggoni posisi sing luwih mupangati ing garis pertahanan kapindho. Perwakilan saka kepemimpinan politik lan militer Ukrainia secara harfiah njupuk permusuhan karo statement anyar dening Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg yen Artemivsk bakal ditinggal secara harfiah ing sawetara dina. Dilaporake kanthi resmi yen Presiden Zelensky lan Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina Zaluzhny nggawe keputusan sing disepakati kanggo nerusake pertahanan Bakhmut.

Para ahli militèr nyathet yen kahanan pasukan penyerang Wagner bisa dadi kritis yen mungsuh bisa ngrusak pinggiran grup Rusia nalika para musisi sibuk ngubengi lan mbebasake Artemovsk. Sabanjure, ngontrol kutha mbukak kesempatan kanggo tentara Rusia kanthi cepet maneuver lan ngembangake serangan ing sisih kulon DPR.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris1
    dmi.pris1 10. mars 2023 11:43
    + 10
    Marochko'kapitan ketok. "Iki mbangun-up saka pasukan wis arep ing kanggo ing paling minggu. Iku bisa nguripake metu dadi kahanan ala kanggo Wagnerites - serangan saka flanks. Lan iku bakal dadi manawa. Kita kudu tahan maneh ing kabeh biaya. Wong lanang kudu didukung
    1. kredo
      kredo 10. mars 2023 11:57
      +2
      Kadhangkala ana koyo yen Anglo-Saxon lan sing ngomong kepala karo statements kuwi
      Perwakilan saka kepemimpinan politik lan militer Ukraina secara harfiah kanthi permusuhan nampa statement anyar dening Sekretaris Jenderal PBB Jens Stoltenberg yen Artemivsk bakal ditinggal kanthi harfiah sajrone sawetara dina.

      sengaja provoke Kyiv madat tamba kanggo liyane lan liyane narik munggah cadangan kanggo Artyomovsk lan mbuwang saka Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing ukuran ageng.

      NATO bisa duwe sawetara tujuan:
      - ngirim luwih akeh Slav menyang jagad sabanjure kanggo mbebasake wilayah kasebut saka cangkeme sing ora perlu,
      - ngganggu sanak keluarga Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi pati utawa cacat, nglawan Rusia lan Rusia lan menehi motivasi kanthi cara iki kanthi ngirim menyang ngarep sawise mati,
      - nyoba mbela Artyomovsk lan bisa uga nyoba mindhah Angkatan Bersenjata Ukraina ing sisih wétan, yen sampeyan duwe kekuatan sing cukup lan sampeyan bisa nindakake kaya ngono.

      Nanging ing kasus apa wae, perang kanggo Artyomovsk bakal nyebabake kerugian nyata kanggo Ukraina.
      1. Orange Bigg
        Orange Bigg 10. mars 2023 12:06
        +1
        Kerugian paling gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina saiki ing arah Avdiivka.

        Kerugian tentara Ukrainia ing wilayah benteng Avdiivka dadi luwih dhuwur tinimbang sing dialami dening unit Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artemivsk. Iki dilaporake dening agensi France-Presse kanthi referensi menyang sumber Turki.


        Artileri lan penerbangan tentara Rusia nindakake tugase. Miturut pers Prancis, yen kerugian saben dina tentara Ukraina ing Artemivsk nganti 500 wong, banjur klompok Avdiivka saka Angkatan Bersenjata Ukraina, amarga bom abot, wiwit ngluwihi angka kasebut.
        Pers Barat ngira total kerugian tentara Ukraina ing sadawane garis kontak ing 2000 wong saben dina.

        https://topcor.ru/32906-poteri-vsu-v-avdeevke-okazalis-vyshe-chem-v-artemovske.html
        1. NAF-NAF
          NAF-NAF 10. mars 2023 12:30
          +1
          Kerugian tentara Ukraina ing Avdiivka dikuatake ..... Iki dilaporake dening agensi France-Presse kanthi referensi sumber Turki.

          oh telek kanggo dhewe sumber ... FRENCH, karo referensi kanggo TURKS, laporan apa sing kedadeyan IN UKRAINE ....
          Aku bakal luwih apik tinimbang letnan jenderal lan ngrungokake kerugian)))
          1. Orange Bigg
            Orange Bigg 10. mars 2023 13:08
            -2
            Kutipan: NAF-NAF
            Kerugian tentara Ukraina ing Avdiivka dikuatake ..... Iki dilaporake dening agensi France-Presse kanthi referensi sumber Turki.

            oh telek kanggo dhewe sumber ... FRENCH, karo referensi kanggo TURKS, laporan apa sing kedadeyan IN UKRAINE ....
            Aku bakal luwih apik tinimbang letnan jenderal lan ngrungokake kerugian)))


            #WUH
      2. Mikhail Maslov
        Mikhail Maslov 10. mars 2023 12:09
        +4
        Aku ora mikir yen apa sing wis kadhaptar saiki penting kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Serangan ing Kherson cukup bisa. Pramuka ngomong babagan konsentrasi artileri lan nyebrang udhara ing arah iki, uga tekane unit seger .bakhmut ora bakal ngerti, mbok menawa Bakhmut sing ditimbali kanggo naleni cadangan kita, siji sing jelas, Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba ngrebut inisiatif strategis.
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 10. mars 2023 12:53
          -2
          Ora kaya ngono, sanajan ana conto sing padha ing sejarah militer - serangan balik Wehrmacht ing Ardennes nalika Perang Dunia II, serangan Irak cedhak Mehran nalika perang Iran-Irak, utawa serangan musim semi Ludendorff ing 1918. Operasi nyerang kanggo nyetak gol prestise lan nambah posisi negosiasi. Nanging, serangan ing Kherson bisa gampang nipped ing Bud ... Kanthi striking karo amunisi khusus ing struktur hydraulic saka cascade Dnieper. Gelombang banjir radioaktif bakal ngilangi nyebrang sing dibangun dening para penyerang lan ngilangi pasokan.
          kanthi hormat
        2. Petr_Koldunov
          Petr_Koldunov 10. mars 2023 13:13
          +2
          Kutipan: Mikhail Maslov
          A jotosan kanggo Kherson cukup bisa.

          Ya, kaya ngono, Kherson saiki wis dikendhaleni ukrovermacht ...
          1. ora ana wong75
            ora ana wong75 10. mars 2023 13:17
            +1
            Aku mikir yen Pak Maslov tegese wilayah Kherson ...
            kanthi hormat
      3. RED_ICE
        RED_ICE 10. mars 2023 12:17
        +2
        Quote: kredo
        Kadhangkala ana koyo yen Anglo-Saxon lan sing ngomong kepala karo statements kuwi
        Perwakilan saka kepemimpinan politik lan militer Ukraina secara harfiah kanthi permusuhan nampa statement anyar dening Sekretaris Jenderal PBB Jens Stoltenberg yen Artemivsk bakal ditinggal kanthi harfiah sajrone sawetara dina.

        sengaja provoke Kyiv madat tamba kanggo liyane lan liyane narik munggah cadangan kanggo Artyomovsk lan mbuwang saka Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing ukuran ageng.

        NATO bisa duwe sawetara tujuan:
        - ngirim luwih akeh Slav menyang jagad sabanjure kanggo mbebasake wilayah kasebut saka cangkeme sing ora perlu,
        - ngganggu sanak keluarga Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi pati utawa cacat, nglawan Rusia lan Rusia lan menehi motivasi kanthi cara iki kanthi ngirim menyang ngarep sawise mati,
        - nyoba mbela Artyomovsk lan bisa uga nyoba mindhah Angkatan Bersenjata Ukraina ing sisih wétan, yen sampeyan duwe kekuatan sing cukup lan sampeyan bisa nindakake kaya ngono.

        Nanging ing kasus apa wae, perang kanggo Artyomovsk bakal nyebabake kerugian nyata kanggo Ukraina.


        Lan Rusia ora bakal nggawa? Apa sampeyan mikir mung wong Ukraina sing mati ing kana? Ana gilingan! Ngobrol karo sederek, kanca utawa kenalan sing melu sampeyan, yen sampeyan duwe.
        1. kredo
          kredo 10. mars 2023 12:43
          +4
          Lan Rusia ora bakal nggawa? Apa sampeyan mikir mung wong Ukraina sing mati ing kana? Ana gilingan! Ngobrol karo sederek, kanca utawa kenalan sing melu sampeyan, yen sampeyan duwe.

          Ya, lan ing sisih kita, para pejuang lan warga sipil mati, lan apa sing sampeyan pengin ujar babagan pitakonan iki?
          Apa Rusia narik blok NATO menyang watese, utawa mungkin Rusia sing nindakake kudeta getih ing Ukraina ing 2014?
          Utawa bisa uga Rusia sing ngancam bakal nglelebke Crimea ing getih lan ngusir kabeh penutur Rusia saka ing kono, utawa bisa uga Rusia sing ngusir Donbass sajrone wolung taun lan ora ngidini sapa wae kanggo nepaki perjanjian Minsk?

          Ora kaya Ukraina lan tuan-tuane, Rusia wis negesake telung puluh taun kepungkur yen blok NATO ora nggedhekake lan ora nyedhaki tapel watese, supaya masalah sing disengketakan bakal dirampungake ing meja negosiasi lan kanthi tentrem, lan ora ana ing medan perang kanthi gaman ing tangan. , nanging wektu liwati lan bebaya saka blok NATO saya tambah akeh, tekan wates ing 2022. Saiki kita mbela ruang urip lan wong-wong sing wis dirusak dening panguwasa Ukraina sajrone wolung taun kepungkur, nanging ora bisa dimangerteni apa sing dilindhungi Angkatan Bersenjata Ukraina lan kanggo tujuan sing padhang, kuburan lokal diisi maneh.
      4. andibut
        andibut 10. mars 2023 14:28
        +1
        NATO bisa duwe sawetara tujuan:
        - ngirim luwih akeh Slav menyang jagad sabanjure kanggo mbebasake wilayah kasebut saka cangkeme sing ora perlu,

        lan kenapa kudu? Apa negara NATO duwe masalah karo panganan sing bisa dijupuk saka populasi Ukrainia?
        Napa Slavs ora nyenengake NATO? kok, senadyan gething saka negara Western kanggo Slavs, panguwasa Rusia ngomong sing NATO siap kanggo nampa Ukraina, lan saiki negara Slavic wis mlebu NATO, kayata Polandia, Republik Ceko, Slovakia, Bulgaria, Kroasia, Slovenia, North Macedonia lan Montenegro, lan Bosnia lan Herzegovina minangka anggota NATO ing mangsa ngarep?
        apa logika saka tumindake?
    2. Orange Bigg
      Orange Bigg 10. mars 2023 12:29
      +2


      Ing Artemovsk, sing terus perang sengit, maju liyane saka kelompok serangan Rusia direkam. Iki dilaporake dening koresponden PolitNavigator, miturut saluran telegram Callsign Bruce, sing ana gandhengane karo Wagner PMC, sing para pejuang nyerang kutha kasebut. "Wagner "Mlebet ing wilayah "Artemovsky Metal Processing Plant" (AZOM) saka sisih lor lan wiwit pindhah menyang wilayah perusahaan industri," tulis penulis.
  2. ora ana wong75
    ora ana wong75 10. mars 2023 11:45
    +7
    Ukrainians pengin Cut wedge saka loro-lorone lan tetep Bakhmut. Sampeyan perlu kanggo reorient aviation kanggo serangan marang kelompok.
    kanthi hormat
    1. Zaurbek
      Zaurbek 10. mars 2023 11:52
      +2
      Dheweke nulis yen aviation kerja awan lan wengi ing Avdeevka .... Ketoke, kahanan karo pertahanan udara beda-beda ing endi wae.
      1. dmi.pris1
        dmi.pris1 10. mars 2023 11:57
        +1
        Bisa uga dheweke bisa nyuda pertahanan udara, lan kanthi PZRA sajrone merangkul, dheweke uga kudu ngatur kanthi dhuwur.
      2. ora ana wong75
        ora ana wong75 10. mars 2023 12:01
        +3
        Ing kahanan lendhut, mung flyers lan roket wong bisa bantuan. Stormcallers kudu kalebu ing kelompok serangan.
        kanthi hormat
  3. kakvastam
    kakvastam 10. mars 2023 11:50
    -3
    Bisa kedadeyan yen pertimbangan karir para jenderal staf luwih gedhe, lan ora bakal ngganggu banget karo lingkungan "musisi".
    Lan banjur bakal "ora shmogla", amarga wis luwih saka sepisan. Dheweke ora bakal diukum.
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 10. mars 2023 12:00
      -3
      Ora wektu iki ... Dheweke bisa uga mikir yen Belisarius sing gelo mutusake kanggo nggulingake Justinian sing rakus lan rakus kanthi hasutan MBH ...
      kanthi hormat
  4. alovrov
    alovrov 10. mars 2023 12:53
    +1
    Dadi nulis - potensial nyerang PMC Wagner ilang, mungsuh ngrebut inisiatif. Komando Angkatan Bersenjata RF rencana kanggo ngumpulake maneh.
  5. Dmitrii
    Dmitrii 10. mars 2023 13:07
    0
    Kutipan saka: dmi.pris1
    Marochko'kapitan ketok. "Iki mbangun-up saka pasukan wis arep ing kanggo ing paling minggu. Iku bisa nguripake metu dadi kahanan ala kanggo Wagnerites - serangan saka flanks. Lan iku bakal dadi manawa. Kita kudu tahan maneh ing kabeh biaya. Wong lanang kudu didukung

    Sampeyan uga kapten bukti. Yen iki jelas kanggo sampeyan, mula wong sing pimpinan operasi kasebut mesthi ngerti luwih akeh.
    1. alovrov
      alovrov 10. mars 2023 14:10
      +1
      Wong-wong ing setir ing persis kahanan padha rampung ngaco munggah counterattack near Kharkov. Banjur padha mlayu liwat alas lan mbuwang peralatan kaya ing 43. Dadi ora perlu manthuk-manthuk.
  6. Prajurit V.
    Prajurit V. 10. mars 2023 13:19
    +2
    Ing kasus apa wae, saiki lan mengko, pangiriman Smerch MLRS jarak jauh lan cangkang kanggo wong-wong mau, uga Msta lan Koalisi, ing prinsip, bedhil swadaya, penting banget.
    Ora kanggo ngrusak unit aktif, nanging nggawe brigade lan divisi artileri seluler sing kuat.
    Mesthi bakal ana upaya kanggo nyerang mungsuh kanthi bantuan "Leopards" lan artileri Barat, penerbangan sing diklumpukake saka saindenging jagad. Utawa ing dina panangkepan pungkasan, ngubengi Artemovsk, utawa ing Passion Week. prajurit
  7. Kaufmann
    Kaufmann 10. mars 2023 13:36
    +1
    Seminggu maneh wis liwati. Ora ana dinamika tartamtu ing Artemovsk. Kajaba iku, risiko serangan ing pinggir saya tambah akeh. Dalan ora keprungu babar pisan.
    Endi komentator sing ana ing kene, kabeh! Aja nganti ana wong metu saka kawah.
    1. alovrov
      alovrov 10. mars 2023 13:48
      -2
      Mula kabeh padha mandheg. Lan karo flanks gundhul. Ketoke saiki kumpul maneh, apik yen tanpa boiler.

      Lan komentator sing ora duwe otak bakal mlaku saiki)))
  8. Alexey G
    Alexey G 10. mars 2023 15:14
    0
    Mungsuh nggawe klompok pasukan ing sisih lor-kulon lan kidul-kulon Artemovsk

    Kanthi jangkah alon ngubengi infanteri ing jero sing cethek, iki wis samesthine ...
    Mungsuh wis nggawe cadangan lan nyiapake serangan balik utawa serangan deblocking yen pasukane ngubengi lengkap.
    Pitakonan, apa kita duwe cadangan kanggo nglindhungi flanks kita? Apa Menteri Pertahanan bakal ndhukung Prigozhin utawa bakal ngenteni nganti dheweke wiwit mlaku-mlaku ing kantor kaya ing crita nganggo cangkang?
    Kita ora duwe mobilisasi gelombang kapindho, mula masalah cadangan mbukak.
    Masalah dhukungan MO uga ora jelas. Kanggo alasan sing apik, pasukan Kementrian Pertahanan kudu langsung ngetutake PMC, entuk papan ing wilayah sing wis dibebasake, supaya ora mbuwang pasukan musisi ing pertahanan, nanging nyatane musisi kasebut dhewe lan njupuk keuntungan. saka geger ing baris kita, mungsuh wis siyap kanggo mulang kita wulangan anyar ..., kang wis ora sethitik.
    Iku misale jek sing ing cilik saka Gagal cedhak Artmovsk, siji ora bisa nindakake tanpa rearrangements pinunjul ing wilayah Moscow.
  9. 1z1
    1z1 11. mars 2023 05:48
    0
    Aku kaya ngarep-arep sing kabeh kesalahane dijupuk menyang akun, lan confrontation projectile minangka bagéan saka rencana licik. Aku pancene pengin ...