Senjata saka steppe India

97
Senjata saka steppe India
India liyane sing misuwur ing kabeh jaman lan bangsa Vinnet (Pierre-Louis, Baron Le Bris) kanthi "shotgun laras ganda perak" ... Miturut cara, wong India seneng senapan mburu laras ganda lan kanthi seneng tuku saka pedagang putih!


"... Saben prajurit wedi banget yen lintang sing nandhang lara ora mimpin dheweke mati tanpa dicet kanthi cara militer."
"Ing American Indians", J. Katlin

India nganggo lan tanpa tomahawks. Kita terus siklus darmabakti kanggo budaya suku Indian Amérika Lor. Ing pungkasan wektu kita ngomong babagan wong India Gagak, sing padha banget karo Sioux Dakota. Nanging apa sing dilawan kabeh wong India steppe iki, kajaba bedhil lan revolver sing dijupuk saka wong kulit putih? Iki minangka crita kita dina iki ...




Gada watu saka wong India non-Persia. nasional sejarah non perce park

Gambar saka India, apa wae - steppe utawa alas, digandhengake ing pikiran kita karo busur lan tomahawk. Fenimore Cooper, lan James Willard Schultz, lan akeh liyane wis nyoba kanggo nindakake iki. Lan - ya, pancen, sanajan wong India steppe nggunakake macem-macem gaman, target ing kadohan utamane ditabuh nganggo busur. Dipercaya manawa para leluhure wong India steppe ing jaman kuna uga nggunakake tongkat tumbak lan pipa angin, nanging amarga budaya stepa dibentuk luwih suwe, yaiku nalika wong India prairie wis ketemu karo wong Eropa lan sinau numpak. spesies kuna gaman ilang, minangka liyane unclaimed. Nanging gandhewo lan panah tetep tetep wigati.


busur Apache kanthi panah panah

Iku menarik yen wong India ora nilar senjata kasebut, sanajan dheweke wis kenal karo bedhil sing pasuryane pucet. Alesané prasaja - bedhil larang, saliyane, wong India ora bisa ndandani utawa ngasilake bubuk mesiu dhewe. Nanging wong India bisa nggawe busur, ing antarane, kaya ing bisnis apa wae, ana master sejati bisnis iki. Gandhewo uga migunani amarga nalika mburu kebo massal, gampang ditemtokake saka tandha ing panah sing bison duweke sapa. Kajaba iku, tembakan busur ora bisu, sing penting kanggo mburu lan perang. Lan panah bisa diluncurake saka kanopi lan nyerang mungsuh sing ndhelik ing mburi. Rifles ora duwe. Lan pungkasane, gandhewo lan panah mbantu nggunakake teknik sing banget efektif lan bola-bali ditampilake kanggo kita ing film: "panah geni", karo wong-wong India mbuwang omah-omahé mungsuh sing pucet.


Senjata gagak - klub sungu kebo

Beda karo "bow Inggris sing dawa", busur India cilik. Dawane siji meter utawa luwih. Padha digawe saka awu, elm, yew, cedar utawa kayu hazel. Crita Willard Schultz "Kanthi wong India ing Pagunungan Rocky" nggambarake carane busur kasebut dikuwatake kanthi tendon sing dipasang ing pundhak, lan iki nggawe luwih elastis. Wong India uga ngerti busur saka dhasar kayu sing dilapisi sungu, lan uga dikuatake nganggo tendon. Minangka overlays, ngudani pamisah mati saka sungu Elk, sungu straightened saka wedhus gunung utawa ngudani saka whalebone, kang Indian steppe diijolke karo suku saka pesisir Pasifik, digunakake. Busur sing paling kuat lan paling kuat digawe saka sungu, nanging isih perlu golek sungu sing cocog kanggo iki. Lem sing digunakake dening wong India kanggo nempelake bagean-bagean busur, digodhog saka hooves kebo utawa kidang. Gandhewo kadhangkala dibungkus nganggo kulit mentahan utawa dilebokake kaya kaos kaki, kulit ula. Dekorasi busur sing paling maneka warna: wulu ermine, lan bulu landak, lan kain abang ...


Tongkat sing ditrapake. Senjata saka suku Iroquois

Tali busur digawe saka tendon sing dijupuk saka utomo bison. Dawane panah biasane padha karo dawa lengen pemilik - saka kelek nganti pucuk driji. Tip kasebut digawe saka watu, balung lan wesi lembaran. Biasane bentuke segi telu sing prasaja, nanging ana uga sing bentuke berlian.


Tomahawk Sioux Dakota, 1860

Plumage - tansah saka telung wulu sing dipotong, paling asring - wulu elang. Panah panah, kaya wulu, biasane dicet, lan amarga iki, pemilik panah kasebut gampang dingerteni. Nanging ana uga panah sing wis umum, werna suku. Contone, Cheyenne duwe telung garis wavy ing sadawane batang saka wulu nganti tip. A quiver karo panah biasane digunakake ing mburi mburi supaya panah bisa dijupuk metu saka konco Pundhak tengen. Ing wektu sing padha, padha glethakaken karo tips munggah.


Pisau kanggo scalping. Museum Seni Brooklyn

Kekuwatane busur India sing digunakake dening suku-suku tegal pancen gedhe banget. Yuri Kotenko, ing bukune The Indians of the Great Plains, umpamane, nglapurake yen busur Cheyenne, kanthi dawane 114 cm, nduweni tegangan 51 cm, jarak tembakan saka iku 150 m, lan gaya. sing dibutuhake kanggo tension yaiku 30,5 kg. Busur Apache, dawane 104 cm, nduweni tegangan 56 cm, jarak tembak 110 m, lan daya tarik 12,7 kg. Nanging, kabeh data iki kira-kira. Nanging ana liyane sing dingerteni: saksi mata wis bola-bali nulis yen sajrone mburu bison, wong India bisa mateni bison gedhe kanthi loro utawa telu panah. Ana wong India sing bisa ngalahake dheweke kanthi panah siji ... Sing menarik yen wong India uga duwe busur hibrida kanthi pucuk tumbak ing salah sawijining pundhak. Busur tumbak digunakake ing pertempuran uga ing tarian militer.


Piso India krasan kanthi gagang tanduk

Nanging tumbak dawa sing lurus, senajan digunakake, alon-alon ilang lemah. Sing nggumunake, wong India asring menehi bayonet Eropa tinimbang tip, sing mesthi luwih murah tinimbang bedhil. Sing diarani "tumbak bengkok", padha karo pancing, uga digunakake. Kanthi gaman kasebut, bisa, sawise nyekel penunggang, narik gulu saka mburi jaran, nanging paling asring digunakake minangka atribut ritual lan mulane dipotong banget.

Kabeh jinis klub padha banget populer. Senjata "tanda tangan" saka Sioux, umpamane, yaiku klub sing diarani fleksibel. Iku watu sing ditenun nganggo wit anggur utawa dibungkus kulit lan dipasang ing gagang kayu supaya bisa digantung kanthi bebas. Alamiah, iku gampang banget kanggo nggawe gegaman kuwi, nanging jotosan kanggo wong-wong mau bisa ngremuk tengkorak asu ajag, lan iku ora cukup kanggo wong.


Knife and scabbard of the Plains Cree, 1850

Asring gagang senjata kasebut dipotong kanthi apik, utamane nganggo helai rambut. Klub terapan digunakake (gagasane dipinjam saka wong Eropa), sing bentuke bedhil kanthi bokong. Ing papan sing kudune ana kunci, wong India nglebokake titik logam, utawa malah telung lading. Bagean kayu ditutupi kain abang, dilapisi karo paku wallpaper tembaga - kanthi tembung, iku banget elek, nanging uga senjata sing apik!


Piso saka wong India Dakota kanthi gagang balung tubular bison

Wis ana materi babagan kapak-tomahawks ing kene, mula ora ana regane maneh ing kasus iki. Wangsulan: Bab ingkang utama iku tomahawk mlebu ora mung urip militèr saka India, nanging uga spiritual. Malah pipa suci sing digawe saka catlinite - watu abang saka Minnesota, asring digawe ing bentuk tomahawk, lan tomahawk dhewe asring duwe cangkir kanggo rokok ing bokong.


Piso Dakota kanthi gagang kayu sing prasaja

Bagéyan penting saka senjata saka Prairie Indian (lan India ing umum) padha lading. Sadurunge ketemu karo wong Eropa, padha duwe rong jinis: flint, padha karo piso saka akeh bangsa liyane, lan "kuning", digawe saka tembaga asli. Malah ana taler "Yellownaf" ("pisau kuning"), kang wakil padha melu Pabrik saka celengan bijih tembaga asli kualitas dhuwur sing kasedhiya ing wilayah.


Steppe Cree piso lan scabbard, 1875 nangani sungu

Nanging barter karo wong Eropa mbantu kabeh wong India, enom lan tuwa, entuk piso logam. Kajaba iku, lading biasane dituku saka wong Eropa. Wong-wong India nempelake gagang kasebut dhewe, lan ora ana sing bisa dicritakake babagan sarung sing digawe saka kulit sing apik, disulam kanthi pola saka quills landak - iki minangka karya seni sing nyata. Sing nggumunake, ora kaya wong Eropa, wong India ngasah lading mung ing sisih siji, lan ora ing loro. Nanging iki ora mengaruhi ketajaman ing sembarang cara!

Kanggo senjata putih, ing taun 1830 meh kabeh suku prairie bisa entuk bedhil flintlock. Regane ora larang banget, umpamane: bedhil, 100 peluru, rong flints cadangan lan sak kanthong bubuk mesiu regane mung 20 kulit berang-berang. Senapan primer luwih larang: bedhil, papat kothak primer, tas peluru lan siji liyane nganggo bubuk mesiu - 45 kulit berang-berang! Kanggo bedhil, maneh, kasus kulit dijahit lan disulam kanthi apik, lan uga dihiasi nganggo pinggir.


Tlingit Indian Knife. Bener, dheweke ora kalebu wong India steppe, nanging ladinge apik banget!

Padha ora disdain, nanging ing nalisir, wong India lan revolver banget aktif digunakake. Kaping pisanan, revolver gumantung ing negara pramuka India. Kaping kalihipun, cetha bilih, sasampunipun wanuh kaliyan sanjata punika lumantar sadhèrèkipun, tiyang-tiyang Indhiya sanès-sanèsipun - sasaminipun suku-suku bangsanipun - sami ngupados njagi lan ugi angsal gaman wau, ingkang dipun simpen ing sarung sulaman ingkang kathah.


Piso India digawe kabeh saka balunge rusa caribou.

Iku menarik sing sawetara India malah wis sabers Eropah (maneh ing scabbards kulit bordir ing cara dhewe!) Lan ... Spanyol chain mail. Dadi persenjataane sawetara wong sing warni banget!


Piso saka Crow Indians (ora ana ing materi sadurunge, kita isi longkangan iki). Menapa malih, piso iki minangka Bowie khas, nanging kagungane wong India saka suku iki!

PS We duwe jurusan tartamtu saka misconception bab India, apa iku gegaman utawa urip ing umum. Dipercaya yen dheweke ora seneng, wong sing ditindhes. Nanging ing kene, contone, suku Shakopi Mdeyaganton duwe loro kasino Mutis Lake Sagino Nottel lan LittleSich. Loro-lorone duwe bathi taunan luwih saka $ 1 milyar. Dadi, kanggo saben 500 anggota suku, kira-kira 1,08 yuta dolar saben taun. Tambah ing kasunyatan sing padha ora mbayar pajak (miturut hukum AS)! Saliyane loro kasino, suku iki uga duwe lapangan golf sing dadi tuan rumah juara nasional, uga bale konser lan hotel 600 kamar. Saiki, Suku Shakopee minangka majikan paling gedhe ing komunitas Cĸot ing Minnesota. Akeh anggota suku duwe omah liya saka leladen. Bener, ora kabeh suku India sugih banget, mula Shakopee wis menehi sumbangan kanggo suku India liyane kanthi jumlah $ 1996 yuta wiwit taun 243!

Foto PSS saka Museum Nasional India ing Washington DC digunakake kanggo nggambarake artikel kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

97 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    13. mars 2023 04:59
    Artikel sing menarik. Babagan mburu, uga mancing, kita kabeh manungsa, ora preduli kulit pucet, abang kulit, kuning utawa ireng.
    Kanggo gumunggung babagan ketangkasan, wani lan rejeki, aku yakin kabeh balapan seneng. nglirik
    Nanging ana liyane sing dingerteni: saksi mata wis bola-bali nulis yen sajrone mburu bison, wong India bisa mateni bison gedhe kanthi loro utawa telu panah. Ana wong India sing bisa ngalahake dheweke kanthi panah siji ...


    V.G. Perov, minangka pamburu dhewe, nggambarake iki kanthi humor ing karyane. Campur kabeh cara mburu.

    opo Babagan gandhewo lan panah minangka gaman utama nalika mburu kebo, mesthine bisa mateni nganggo panah loro utawa telu, kanggo nusuk wulu, kulit, ing ngisor pundhak kiwa ing jantung. Ing periode "pra-jaran", para pemburu budaya Clovis nggunakake rong cara utama mburu bison lan kewan gedhe liyane. mburu mimpin, karo nguber menyang panggonan tartamtu, ngendi padha tatu mortally. Iki biasane kedadeyan ing pinggir tlaga utawa ing pinggir jurang, ing ngendi akeh panah lan balung kewan ditemokake. Tumbak lan panah kanthi pucuk sing wis diresiki digunakake minangka piranti mburu.
    Pamburu kuna nggunakake jebakan sing digawe saka watu lan watu-watu gedhe sing dipasang pager ing sadawane dalan sing tumuju tebing, tiba saka kewan kasebut mati utawa cilaka parah (Head Smasht-in-Buffalo Jump - tebing ing sikil Pegunungan Rocky, Alberta , Kanada). Miturut analisis sisa-sisa ing lemah lembah (panggonan tiba), ditemokake yen jebakan iki digunakake paling ora 5500 taun.

    Panggunaan "daya kuda" bisa kanggo nguber tanpa nyopir menyang jebakan, tumbak lan darts paling kamungkinan uga digunakake. Yen ing Abad Pertengahan ing Donya Lawas, tips khusus kanggo tatu jaran wis akeh digunakake, lan panah balung lan watu piye wae ora cocog karo mateni bison "kanthi siji dijupuk."
    1. + 12
      13. mars 2023 05:11
      Kutipan saka Lynx2000
      humorously gambaran iki ing karya. Campur kabeh cara mburu

      Perov sing padha iki kelalen nggambar botol - lan iki minangka atribut sing paling penting ing mburu, bisa uga luwih penting tinimbang bedhil lan kartrid ... nglirik
      1. +2
        13. mars 2023 05:35
        Shpakovsky nemokake situs sing sukses ... padha mbayar baris) (layang), kanggo kasunyatan sing ana akeh ing Internet ... nggantheng!
        1. +7
          13. mars 2023 07:33
          Kutipan: Aerodrome
          kanggo kasunyatan sing kebak ing Internet

          Iri luwih. Sampeyan ora bakal nemokake sing kaya ngono!
          1. +7
            13. mars 2023 09:46

            Tomahawk Sioux Dakota, 1860

            Tomahawk "pabrik" khas yaiku pipa udud. Ditilik saka wangun lading, iku sponton Prancis abad ka-19.
          2. +9
            13. mars 2023 10:43
            Vyacheslav Olegovich hi
            Artikel sing apik, ilustrasi sing apik - lan tomahawks, ing wangun klub lan sumbu, lan busur, lan lading. Ing endi tumbak? iki bakal menarik kanggo dipikir.
            Kanggo kabeh suku sing manggon ing dhataran gedhe, tumbak minangka senjata sing penting bebarengan karo busur. Tumbak ing tangane wong India, ora preduli saka suku apa wae, mesthi nggawa pati marang mungsuh. Ing panemu kita, tumbak minangka poros sing cukup kuwat digawe saka kayu atos kanthi ujung baja sing khas, dene tumbak India nduweni poros fleksibel. Tip - balung utawa saka watu sing diproses, dipasang ing batang kanthi lem alami lan potongan kulit mentah. Wong India ora ngerti carane ngolah logam. Mulane, agul-agul saber, sing dipikolehi prajurit ing perang, digunakake minangka tips. Pranyata tip cukup nyengsemaken nganti 75 cm dawa lan 3 cm ambane 1,5. Suku beda dawa tumbak beda, saka 3 meter kanggo XNUMX meter. Akèh-akèhé suku Indhiya luwih seneng tumbak sing cendhak, amarga miturut panemuné, tumbak sing dawa ora cocog karo prajurit sing wani. Prajurit sing njupuk tumbak kanggo perang dianggep prajurit sing kuwat. Sawise kabeh, tumbak tegese pertempuran tangan-tangan-tangan.
            Prajurit Indhiya kang nganggo tumbak ora nganggo tutup sirah, amarga tumbak dhewe nyritakake statuse. Status kasebut ditemtokake kanthi dekorasi tumbak. Dihiasi nganggo wulu, wulu kewan, lan sabanjure nganggo manik-manik.
            Senadyan katon senjata api, wong India ora pisah karo tumbak, kanthi gandhewo, bedhil lan tumbak ing wektu sing padha.
            Artis Alfredo Rodriguez.
            1. + 11
              13. mars 2023 10:53
              foto tumbak apache

              foto tumbak pawnee

              tumbak sioux

              tumbak navajo
            2. +2
              13. mars 2023 11:26
              Adhuh, Richard! Aku katon liwat Bunch saka foto saka musium ing New York lan Washington lan ora nemu kamar siji ing situs. Mungkin aku katon ala. Nanging panah lan tumbak pancen ora ana pasuryan ... Apa sampeyan nemokake duweke sampeyan?
              1. + 11
                13. mars 2023 13:19
                Ya, ana akeh ing internet, malah ana artikel fitur babagan tumbak India. Miturut cara, ing ngisor iki telung gambar dening reenactor misuwur Jonathan Smith:
                Persenjataan prajurit Kamanche ing taun 1830.

                Persenjataan prajurit Apache 1830

                Persenjataan prajurit Huron 1830

                apa disabetake - tameng lan loincloth.
                Pendapat sampeyan?
                1. +8
                  13. mars 2023 13:35
                  Kutipan: Richard
                  apa disabetake - tameng lan loincloth.

                  Helm karo sungu cetha nandheske versi sing Viking wis tekan Amerika. wassat
                  1. + 11
                    13. mars 2023 13:48
                    Helm karo sungu cetha nandheske versi sing Viking wis tekan Amerika.

                    Ayo ngomong, nanging banjur pitakonan klasik sing cukup kanggo Huron dhewe: ngguyu
                    Napa sampeyan nyukur kumis? (karo)


                    Sugeng rawuh, Sergey hi
                    1. +3
                      13. mars 2023 15:35
                      Kutipan: Richard
                      Napa sampeyan nyukur kumis? (karo)

                      Mesthi, kanggo sunbathe luwih apik.
                      Wah, rupane samak. ngguyu
                      Lan sing sapa kandha yen iki pasuryan pucet - supaya wong pisanan mbalangi watu.
                      Sugeng Dmitry! hi
                    2. +2
                      13. mars 2023 21:04
                      Ayo dadi ngomong, nanging banjur pitakonan klasik cukup kanggo Huron piyambak

                      Dmitry, hello! Kanggo obrolan wingi kita (ora ana hubungane karo topik artikel, aku njaluk sampeyan ngapura kabeh peserta kanthi tulus!) - dina iki minangka ulang taun pembunuhan Alexander II kanthi gaya anyar. Sampeyan pancen bener - nalika dheweke mati, dheweke nganggo seragam Batalyon LG Sapper, sing nylametake dheweke, bayi kasebut, nalika pemberontakan Decembrist. Mistik? Utawa nasib? Gusti Allah ngerti! Nyuwun
                    3. 0
                      15. mars 2023 19:24
                      Ayo dadi ngomong, nanging banjur pitakonan klasik cukup kanggo Huron piyambak: ngguyu

                      Pitakonan kudu takon marang skao!!! ngguyu
                2. -1
                  13. mars 2023 16:44
                  Kutipan: Richard
                  tameng lan loincloth.

                  Dear Richard! Rampung ing Internet ora tansah kanggo kula, sanajan iku tansah kanggo sampeyan. Ana kangelan kene. Lan carane katon ... Ya, padha bisa katon kaya apa wae ...
                  1. +1
                    13. mars 2023 21:16
                    Nyonya, halo!
                    Kanggo komentar sampeyan, kaya biasane, omong kosong lengkap, minangka jawaban.
                    Iku apik sing VOSH mandheg mlebu opuses minangka Ph.D. - lan iki wis pil!
          3. +4
            13. mars 2023 13:14
            busur Cheyenne kanthi dawa 114 cm nduweni tegangan 51 cm, jarak tembak saka iku 150 m, lan gaya sing dibutuhake kanggo ketegangan yaiku 30,5 kg

            Miturut "tension 51 cm" temenan nuduhake babagan, yaiku, dalan tali busur nalika ngegungake busur sadurunge njupuk. Kekuwatan 30 kg cukup umum kanggo busur olahraga ing jaman saiki. Jarak 150m jelas dipasang, uga busur rata-rata.
            . Bow Apache ... meksa kanggo narik 12,7 kg.

            Mbokmenawa salah, amarga 10 kg minangka busur bocah-bocah, meh ora mbuwang panah ing 25m, lan meh ora ngagetake gagak.
            1. +1
              13. mars 2023 14:58
              Kutipan saka eule
              Mbokmenawa salah, amarga 10 kg minangka busur bocah-bocah, meh ora mbuwang panah ing 25m, lan meh ora ngagetake gagak.

              Ora perlu. Kathah gumantung ing bobot lan dawa panah.
            2. 0
              17. mars 2023 12:07
              Kutipan saka eule
              . Kekuwatan 30 kg cukup umum kanggo busur olahraga ing jaman saiki.

              Gaya tarik sing biasa kanggo busur olahraga yaiku 22 kg kanggo pria, lan 15 kanggo wanita.
              Kutipan saka eule
              Mbokmenawa salah, amarga 10 kg minangka busur bocah-bocah, meh ora mbuwang panah ing 25m, lan meh ora ngagetake gagak.

              Panah sing pucuke tumpul (bentuk ogival) ditembakake saka busur kanthi tegangan 12 kg saka 10 meter nusuk ember galvanis, mula gagak mung bisa kaget amarga kacilakan penembake)
        2. +1
          13. mars 2023 21:12
          Kutipan: Aerodrome
          Shpakovsky nemokake situs sing sukses ... padha mbayar baris) (layang), kanggo kasunyatan sing ana akeh ing Internet ... nggantheng!

          Apik banget. Nanging Shpakovsky diiringake ngiwa lan nengen, munggah lan mudhun.
          Lan padha takon, uga, carane Shpakovsky, apa liyane wulangan sesat bakal nulis? Wes nduwe!!!
          Kabeh padha seneng.
          Nanging, ora ana julukan "Lapangan Udara" ing banjir gedhe. Lan kenapa?....
      2. +7
        13. mars 2023 09:34
        Aku tansah ngandika - "Keanehan saka Hunt Nasional" ora ateges film fitur, nanging film dokumenter sejatine sifate. Iki persis kaya biasane kedadeyan.
        1. +6
          13. mars 2023 12:54
          Iki persis kaya biasane kedadeyan.


          Sampeyan bener, dheweke biyen moro ing jamane. eseman ombenan

          "Inggih, kanggo mburu!" (C)

          1. +6
            13. mars 2023 13:33
            biasa mburu dhewe. mesem eseman ombenan
            "Inggih, kanggo mburu!" (C)

            "Cekak, malah luwih cendhak! Roti panggang ing mburu kudu cendhak, kaya prentah, kaya tembakan, yen ora bakal ana wektu kanggo ngaso." (karo)
            Sugeng, Konstantin hi
            1. +4
              13. mars 2023 14:54
              Hello Dima! eseman
              Mburu dudu pakaryan, nanging rekreasi lan kesenengan.
              Lan kabeh kudu nyaman.ombenan

              "Ayo, wenehi game kanthi tembakan!" ngguyu
              1. +9
                13. mars 2023 15:10
                Mburu dudu pakaryan

                Alkoholisme dudu penyakit, nanging kerja keras lan kesel ... nglirik ngguyu
                1. +9
                  13. mars 2023 16:06
                  Alkoholisme dudu penyakit, nanging kerja keras lan kesel.


                  Kadang ngancam nyawa... nglirik

      3. +8
        13. mars 2023 20:02
        Luminman, pamburu duwe kabeh, Perov ora lali ngombe. Delengen kanthi tliti - labu kasebut ana lan tutup gelas ana ing cedhake. Mburu banget. Ing kene sampeyan bisa ndeleng luwih apik.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +1
      13. mars 2023 09:38
      Ora kudu langsung neng ati. Sing penting tetep aliran getih. Wong lan nganggo slingshot mburu bison, bruwang, celeng. Banjur busur utawa tumbak kabeh..

      1. +4
        13. mars 2023 10:17
        Kutipan: tlauicol
        Ora kudu langsung neng ati. Sing penting tetep aliran getih. Wong lan nganggo slingshot mburu bison, bruwang, celeng. Banjur busur utawa tumbak kabeh..

        Arkeologi eksperimental?
        Aku elinga 15 taun kepungkur, menarik kanggo nonton seri program Mythbusters, ana plot khusus kanggo senjata wong India lan sinau babagan pasukan sing bisa nyebabake ...
        Inggih, sungu (dudu slingshot) iku tumbak abot, kalebu. kanggo mburu kanthi pucuk sing luwih gedhe (luwih amba lan luwih dawa tinimbang tumbak).
        Kanthi tatu kasebut, kaya sing ditampilake ing video saka panah, butuh wektu suwe kanggo ngetutake bison.
        Py.Sy. A bantheng enom tiwas ing video, dheweke isih kudu urip lan urip kanggo fatten munggah lemak, massa otot lan kulit kandel karo wool.
        1. +4
          13. mars 2023 11:32
          Ora, karo slingshot. Dheweke njupuk slingshot, panah, lan - voila! Bison, kidang, baya ing meja.
          Sampeyan ora perlu ngremehake primitif mburu. Malah ing saluran iki wae, ana puluhan jam mburu macem-macem kewan. Ing akeh saluran liyane, kemampuan penetrating tip watu ditampilake - iki pati.
          Aku bisa upload video ngendi cah lanang 7 taun matèni kidang karo atlatl
          1. +3
            13. mars 2023 12:15
            Kutipan: tlauicol
            Ora, karo slingshot. Dheweke njupuk slingshot, panah, lan - voila! Bison, kidang, baya ing meja.
            Sampeyan ora perlu ngremehake primitif mburu. Malah ing saluran iki wae, ana puluhan jam mburu macem-macem kewan. Ing akeh saluran liyane, kemampuan penetrating tip watu ditampilake - iki pati.
            Aku bisa upload video ngendi cah lanang 7 taun matèni kidang karo atlatl

            Aku weruh, nanging aku ora njupuk serius, aku dianggep setengah-ati ... Mungkin salah siji saka kijang abang (Waper rusa, maral) bisa tatu, nanging paling kamungkinan ora langsung fatal, sampeyan kudu njaluk kewan.
            Aku mikir yen bison diwasa, elk, bear bakal dadi tes serius kanggo pemburu kaya sing nganggo slingshot.
            Mesthi, luwih gampang cilaka kidang kanthi atlatl (pelempar tombak) kanthi panah tinimbang panah.
            Kemampuan penetrating tip watu mbokmenawa gumantung ing pasukan impact, wangun tip lan panggonan impact: weteng, growong dodo, perangan awak, gulu ... Iku bakal harder kanggo wong kanggo njupuk lawas, liyane. kewan diwasa.
            1. +4
              13. mars 2023 14:01
              [media=https://www.youtube.com/watch?v=7qiqmzZk0j0
              Mesthi, akeh gumantung ing ngendi iku hits. Nanging, nalika njupuk titik-kosong, ing steppe, malah bison pengalamane ora bakal ninggalake penunggang
            2. +2
              13. mars 2023 19:24
              Atlatl nduweni lintasan mbuwang sing tajem banget, saka rong puluh meter. Lan, panah banget abot lan uga-dirancang karo tip gulung-mudhun.
              Pucuk kasebut minangka pecahan saka fragmen trapezoid sing kasar saka piring, ditekuk entheng menyang tongkat pisanan sing teka, sing mlebu ing bolongan ing ngarepe dart.
              Supaya padha bisa njupuk kancil.
              Nanging bison - ora ana cara. Tip bakal macet ing lapisan lemak.
              1. +1
                13. mars 2023 20:16
                Kutipan saka AllBiBek
                Atlatl nduweni lintasan mbuwang sing tajem banget, saka rong puluh meter. Lan, panah banget abot lan uga-dirancang karo tip gulung-mudhun.
                Pucuk kasebut minangka pecahan saka fragmen trapezoid sing kasar saka piring, ditekuk entheng menyang tongkat pisanan sing teka, sing mlebu ing bolongan ing ngarepe dart.
                Supaya padha bisa njupuk kancil.
                Nanging bison - ora ana cara. Tip bakal macet ing lapisan lemak.

                Cukup nonton video babagan bison
    4. +3
      13. mars 2023 14:27
      Babagan gandhewo lan panah minangka gaman utama nalika mburu kebo, mesthine bisa mateni nganggo panah loro utawa telu, kanggo nusuk wulu, kulit, ing ngisor pundhak kiwa ing jantung.


      padha (wong India) nggunakake (busur) kanthi ketangkasan lan kekuwatan; Aku ngerti kasus nalika panah ngliwati awak kewan [kebo] lan nusuk ing lemah saka sisih ngelawan.

      Kane, Paul. Wanderings of an Artist among the Indians of North America. Perusahaan Kurir, 1996.
      1. +2
        14. mars 2023 01:00
        Kutipan: sergej_84
        Babagan gandhewo lan panah minangka gaman utama nalika mburu kebo, mesthine bisa mateni nganggo panah loro utawa telu, kanggo nusuk wulu, kulit, ing ngisor pundhak kiwa ing jantung.


        padha (wong India) nggunakake (busur) kanthi ketangkasan lan kekuwatan; Aku ngerti kasus nalika panah ngliwati awak kewan [kebo] lan nusuk ing lemah saka sisih ngelawan.

        Kane, Paul. Wanderings of an Artist among the Indians of North America. Perusahaan Kurir, 1996.

        Paul Kane, "The Assiniboine Buffalo Hunt":

        opo Aku ora weruh panah liwat awak.
    5. +1
      13. mars 2023 19:15
      Clovis ana kurang saka 500 taun.
      Ngendi sampeyan entuk angka 11 kaping luwih - Aku ora bakal ngerti.
      1. +1
        14. mars 2023 01:44
        Kutipan saka AllBiBek
        Clovis ana kurang saka 500 taun.
        Ngendi sampeyan entuk angka 11 kaping luwih - Aku ora bakal ngerti.

        Yen sampeyan menehi pitakon marang aku (saperangan alesan, layanan notifikasi kanggo jawaban ora bisa digunakake), kenapa sampeyan mutusake yen aku nulis babagan eksistensi budaya Clovis sajrone 5500 taun?
        Makna komentar kasebut yaiku kahanan alam kanthi modifikasi cilik dening manungsa digunakake minangka jebakan ing mburu sing didorong kanggo wektu sing suwe.
        Clovis kasebut mung ing organisasi mburu. Apa sampeyan mikir yen generasi enom liyane ora bisa nggunakake cara mburu lan panggonan sing padha karo leluhure?
  2. +7
    13. mars 2023 05:08
    Nanging ing kene, contone, suku Shachopi Mdeyaganton duwe loro kasino

    Ing sawetara leladen India, isih diijini adol rokok lan alkohol, lan wong Amerika khusus teka ing kana kanggo tuku murah. Nanging, yen sampeyan nggawa bagasi sing kebak rokok lan wiski, sampeyan bisa mlayu menyang patroli polisi, sing kudu mbayar ragad ...
  3. +6
    13. mars 2023 07:09
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!

    Loro-lorone ayu lan menarik. Siji wayahe - busur hazel piye wae ora katon. Mesthi wae, apa wae bisa kedadeyan. Lan hazel bisa tuwuh ora cilik. Nanging ora kanggo remaja. Aku bakal menehi saran yen busur bisa digawe saka walnut - ireng utawa abu-abu.
    1. -2
      13. mars 2023 07:34
      Kutipan saka Korsar4
      Aku bakal menehi saran yen busur bisa digawe saka walnut - ireng utawa abu-abu.

      Pira sing dituku, mula didol.
      1. +6
        13. mars 2023 07:54
        Dideleng. Ya, Kotenko duwe frasa sing padha. Nanging ora cocog. Iku bakal becik kanggo nemokake sumber.

        Ing sirahku, kombinasi kasebut terus-terusan muter kaya Hickory Luke.

        Lan, sawayah-wayah aku ngerti, diameter wit kanggo nggawe kosong bawang kudu ora cilik.
        1. +4
          13. mars 2023 19:17
          Antarane wong India SA, peran kayu kanggo bawang utamane awu.
          1. +1
            13. mars 2023 20:20
            Iki mung bisa dingerteni. ing akeh peradaban.
    2. +3
      13. mars 2023 09:39
      Kutipan saka Korsar4
      Siji wayahe - busur hazel piye wae ora katon

      Kanthi 3 cm hazel, sampeyan wis bisa nggawe bawang. Regangan ora kuat banget, 10 - 15 kg. - mesthi, iku ora bakal dadi bison, nanging game cilik lan manuk apik banget.
      1. +3
        13. mars 2023 13:22
        Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
        Kanthi 3 cm hazel, sampeyan wis bisa nggawe bawang. Regangan ora kuat banget, 10 - 15 kg.

        Ya, iku ngelingake aku ing cilik. Busur hazel utamane cendhak, dipotong ing musim semi, pecah ing musim panas, digawe anyar nganti musim gugur.
        1. +3
          13. mars 2023 16:57
          ya wis. Bocah cilik dieling-eling. Nanging game mung model urip.
        2. +3
          13. mars 2023 17:34
          Kutipan saka eule
          Busur hazel utamane cendhak, dipotong ing musim semi, pecah ing musim panas, digawe anyar nganti musim gugur.

          Mulane, wektu cendhak amarga dipotong ing musim semi - wektu paling awon kanggo panen wit yaiku aliran getah banget. Malah ing jarak tembak, kanthi nggunakake aktif banget ing umur sing beda-beda, busur hazel sing digawe kanthi bener bisa urip nganti pirang-pirang taun, nganti sawetara paman sing ora pengalaman lan kuwat narik busur 2 meter.
          1. +3
            13. mars 2023 20:27
            Hazel fleksibel. Batang sing apik.
            Ya, lan busur yew kanthi panggunaan intensif kudu diganti luwih asring.

            Nanging, sayangé, kanggo mbayangno apa sing kedadeyan karo busur ing antarane wong India - metu miturut prinsip pracaya / ora pracaya.
      2. +6
        13. mars 2023 17:04
        Nanging, aku cenderung percaya yen ing interpretasi iki, "hazel" diarani hickory (carib).

        Sanajan game kasebut dudu musim -
        Ora ana alesan kanggo mbantah karo panguwasa:
        Oke, aku rumangsa bakal entuk
        Teh, capercaillie, dudu bison.
        1. +5
          13. mars 2023 18:51
          Ing lapangan, pamburu sing sregep!
          Chu! Klakson nyebul:
          Tra-ta-ta-ta, tra-ta-ta.
          Cupid playful nderek
          Nyolong kanggo mburu ing omahmu!
          Trom, trom...

          1. +3
            13. mars 2023 19:59
            Bojo saka alas bakal bali surem,
            Bangga lan jenggot.
            Aku bakal dekorasi tembok karo kulit,
            Ya, dheweke bakal ngedol.

            Lan yen dheweke wiwit nguwuh maneh,
            Yen maneh - kanggo sampeyan dhewe,
            Dheweke bakal ngenteni, wis disimpen nganti suwe
            Dheweke duwe ngombe ing pantry.
  4. +4
    13. mars 2023 07:27
    Bagian kayu ditutupi kain abang, dilapisi kuku wallpaper tembaga.


    Kain lan kuku minangka produk Eropa berteknologi tinggi ing taun-taun kasebut, analog saka elektronik lan peralatan konsumen modern. Pisanan diprodhuksi ing pabrik gedhe kanthi roda banyu utawa mesin uap, lan sing kapindho mbutuhake paling sethithik mesin gambar lan baja alat kanggo mati.
    1. +3
      13. mars 2023 09:41
      Kutipan saka ycuce234-san
      lan kanggo kaloro, paling mesin drawing lan alat steels kanggo mati dibutuhake.

      Ora perlu, kabeh bisa ditindakake kanthi dhengkul. Takon marang tukang besi carane kuku digawe nalika iku.
      1. +4
        13. mars 2023 11:28
        Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
        Takon karo tukang besi carane kuku digawe nalika iku.

        Bener kowé! Ana manuskrip sing menarik banget saka 1430 sing nggambarake karya tukang kuku. Ora ana apa-apa ... abstruse!
    2. +3
      13. mars 2023 09:44
      Kutipan saka ycuce234-san
      Sing pisanan diprodhuksi ing pabrik gedhe kanthi roda banyu utawa mesin uap.

      Kain, nyatane, tipis felt, teknologi paling tuwa kanggo felting wool ora mbutuhake pabrik ing tahap awal.
    3. +5
      13. mars 2023 09:54
      Apa sampeyan tau ndeleng kuku palsu saka jaman tsarist? Digambar tanpa jinis apa wae, lan kanthi cara, ing babagan kualitas, ora kaya pabrik. Aku elinga nalika lantai ing Universitas Politeknik dibukak - kita ora bisa ngilangi pahat bedah kasebut. Dheweke meh ora ngowahi balok nganggo linggis..
    4. +6
      13. mars 2023 12:28
      Kain lan kuku minangka produk Eropa berteknologi tinggi ing taun-taun kasebut, analog saka elektronik lan peralatan konsumen modern. Pisanan diprodhuksi ing pabrik gedhe kanthi roda banyu utawa mesin uap, lan sing kapindho mbutuhake paling sethithik mesin gambar lan baja alat kanggo mati.

      Kain diprodhuksi ing Yunani kuna lan Roma. Brabant dadi pusat produksi kain ing Eropa ing abad kaping XNUMX.
      Kuku modern kawat muncul ing tengah abad kaping XNUMX. Sadurunge iku, kuku ditempa. Ing Rus ', pandai besi sing spesialisasi ing kuku diarani nailers.
      Kuku palsu digunakake ing Mesir kuna. Sajrone penggalian benteng Romawi Inkhtutil ing Skotlandia, sing ditinggalake dening wong Romawi ing abad ka-XNUMX, ditemokake pitung ton paku.
      1. +2
        13. mars 2023 19:01
        Kutipan: sergej_84
        Kuku modern kawat muncul ing tengah abad kaping XNUMX. Sadurunge iku, kuku ditempa.


        Kuku palsu kasebut ora digunakake ing ngendi wae - ora diprodhuksi akeh, sing mung digunakake ing aplikasi kritis kaya gawe kapal militer, mbok menawa - nggawe gerbong bedhil, ngganti papan sing bisa nganggo paku kayu; ora kanggo apa-apa sing expression "tanpa kuku siji" iki wadi. Nanging nggawe akal kanggo nggoleki anyelir India asli saka amben kembang ing perhiasan lan perhiasan arkeologi sing tanggal sadurunge panemuan Donya Anyar: dheweke uga ora mbangun kutha saka kayu lan armada, mula mung perhiasan kayu lan barang kultus sing digawe saka kayu. lan kulit sing bisa diikat bebarengan tetep.
    5. +3
      13. mars 2023 19:18
      Ya, lan mulane ing lapisan koloni Amerika Utara ing Greenland Viking, meh ora ana apa-apa kajaba paku.
  5. + 12
    13. mars 2023 09:13
    India liyane sing misuwur ing kabeh jaman lan bangsa Winnetou (Pierre-Louis, Baron Le Bris) kanthi "senapan perak" ...

    Sajrone syuting film (lan sewelas padha dijupuk bab Winnetou), telung beda "Winnetou Silver Guns" digunakake.

    1. +4
      13. mars 2023 11:30
      Kutipan: sergej_84
      India liyane sing misuwur ing kabeh jaman lan bangsa Winnetou (Pierre-Louis, Baron Le Bris) kanthi "senapan perak" ...

      Sajrone syuting film (lan sewelas padha dijupuk bab Winnetou), telung beda "Winnetou Silver Guns" digunakake.


      Foto sing menarik banget! Matur nuwun! Ora ngerti iki.
  6. +7
    13. mars 2023 09:50
    Tlingit Indian Knife. Bener, dheweke ora kalebu wong India steppe, nanging ladinge apik banget!

    EMNIP, Tlingit minangka siji-sijine wong India Amérika Lor sing nggunakake waja. Manajer "Russian America" ​​​​Baranov malah njaluk ngirim cuirasses lawas saka Rusia - supaya bisa ngomong, kanggo ngimbangi proteksi ....
    1. +6
      13. mars 2023 10:30
      EMNIP, Tlingit minangka siji-sijine wong India Amérika Lor sing nggunakake waja.

      ora mung - lan Cherokee, lan Pawnee, lan Chickasaw, lan Iroquois
    2. +8
      13. mars 2023 14:36
      EMNIP, Tlingit minangka siji-sijine wong India Amérika Lor sing nggunakake waja




      Engraving saka awal abad kaping XNUMX. nggambarake prajurit Huron ing waja.
      1. +8
        13. mars 2023 20:45
        Engraving saka awal abad kaping XNUMX. nggambarake prajurit Huron ing waja.

        Damn, nanging aku panginten sing siji-sijine industrialis Russian ora begja nemokke waja ing pribumi - sing, karo Chukchi lan Tlingit. The Chukchi ora ateges pahlawan pacifist lelucon. Dheweke dadi prajurit sing serius banget, hormat! ombenan
  7. +4
    13. mars 2023 09:55
    Lan aku ora seneng budaya industri India piye wae. Inggih, kita sinau carane nenun baubles, banjur drive ing carnations dituku .. Umumé, tingkat banget kurang
    1. +4
      13. mars 2023 12:32
      Kutipan: tlauicol
      Lan aku ora seneng budaya industri India piye wae. Inggih, kita sinau carane nenun baubles, banjur drive ing carnations dituku .. Umumé, tingkat banget kurang

      Lan apa sing dikarepake - steamboat lan lokomotif uap? Kanggo suku primitif nomad, budaya lan produksi dikembangake kanthi apik.
    2. +6
      13. mars 2023 13:07
      Aku setuju, levele padha-padha. Nanging kanthi tekane wong Eropa, jelas munggah. Ing meh total extermination bison, India teka pisanan, lan kabeh thanks kanggo gunshot ditampa saka wong kulit putih, bedhil ora gandhewo, lan padha langsung ngerti iki. Padha matèni lan Cut metu mung bab paling éca - ilat, lan mbuwang carcass kanggo vultures lan ora Bill Buffalo bisa tetep karo wong-wong mau. Nyuwun
      Lan dheweke nggambar gambar sing apik babagan dheweke, kepiye - eksotis.
      1. +4
        13. mars 2023 13:38
        Kutipan: Kucing Laut
        Aku setuju, levele padha-padha. Nanging kanthi tekane wong Eropa, jelas munggah. Ing meh total extermination bison, India teka pisanan, lan kabeh thanks kanggo gunshot ditampa saka wong kulit putih, bedhil ora gandhewo, lan padha langsung ngerti iki. Padha matèni lan Cut metu mung bab paling éca - ilat, lan mbuwang carcass kanggo vultures lan ora Bill Buffalo bisa tetep karo wong-wong mau.

        Yen ora salah, para ilmuwan wis netepake manawa nganti patang subspesies bison ana ing Amerika Utara sadurunge tekane wong Eropa (wiwit abad kaping 16). Nalika wong Eropa pisanan muncul, mung siji spesies bison sing isih ana ing prairies.
        Nanging, aku ora mikir yen wong India mateni bison mung kanggo basa, sing diarani. "Buffalo hump" asring diarani dening wong kulit putih minangka bagéan saka bison sing enak. Suku India mburu bison duwe kabeh sing disebut. Ekonomi suku iki adhedhasar ekstraksi lan pangolahan bison (saka daging nganti kulit, tendon lan balung).
        Tixier lelungan nulis ing 1840, "yen game paling apik ing steppes belongs kanggo jaran paling apik, lan mulane wong India ngandika:" jaranku matèni akeh kebo. "Pamburu paling dexterous ing jaran paling bisa matèni papat utawa lima bison ing. siji goleki Pamburu ing jaran paling awon padha matèni siji utawa loro bison, lan ing jaran ala padha matèni mung lagging konco kéwan, lan kadhangkala ora bison siji mati.
        Game butchering sing dipateni dening para pamburu ora kurang penting saka kegiatan produktif wong India tinimbang mburu dhewe. Iku, kaya mburu, pendhudhukan lanang, nanging asring pamburu sukses dipasrahake nglereni memangsan kanggo tribesmen horseless, maringi hadiah karo daging kanggo iki. Ngolah kulit, pengalengan lan masak daging minangka karya wanita. Daging disiapake kanggo mangsa ing wangun garing utawa ing bubuk sing disebut pemmican. Pemmican bisa uga wis disimpen nganti pirang-pirang taun; padha digunakake dicampur karo lemak, utawa digawe roti daging saka iku. Produk mburu iki ditemokake wiwit awal abad kaping 19. distribusi sing wiyar antarane koloni Eropah. Para panuku wulu tuku produk mburu India. Pamburu India dhewe adol saka suku tetanèn kanggo produk tetanèn - jagung, tembakau, kacang buncis, waluh, lsp.
        Cabang sing penting banget saka pangolahan "kerajinan" ing ekonomi India yaiku pangolahan kulit, sing dadi bahan kanggo omah, sandhangan, sepatu, peralatan lan peralatan jaran, lan banjur dadi komoditas.
        Wanita India nganggo pirang-pirang jinis kulit. Kémah kulit kerucut, "teepee", minangka jinis omah umum saka para nomad steppe. Panutup tarub padha dijahit saka rata-rata 12-14 kulit kebo.
        1. +5
          13. mars 2023 14:38
          "Yen game paling apik ing steppes belongs kanggo jaran paling, lan mulane wong India ngomong:" jaranku matèni akeh bison.

          Jaran ditambah bedhil, apa maneh sing dibutuhake wong India ing urip iki! eseman
          Ing cendhak, thanks kanggo "teka ing jumlah gedhe" putih, tanpa wong-wong mau ora ana mburu apik. ngguyu
      2. +2
        13. mars 2023 15:10
        Kutipan: Kucing Laut
        Ing meh total extermination bison, India teka pisanan, lan kabeh thanks kanggo gunshot ditampa saka wong kulit putih, bedhil ora gandhewo, lan padha langsung ngerti iki. Padha matèni lan Cut metu mung bab paling éca - ilat, lan mbuwang carcass kanggo vultures lan ora Bill Buffalo bisa tetep karo wong-wong mau.

        Kabeh iki disebabake mung kanggo pasuryan pucet - bison padha saingan kanggo sapi. Lan wong India ora butuh pembantaian massal bison saka tembung kasebut.
        1. +4
          13. mars 2023 15:55
          Kabeh iki disebabake mung kanggo pasuryan pucet - bison padha saingan kanggo sapi.

          Buffalo Bill ora duwe sapi ngguyu , kang dijupuk game kanggo Feed buruh construction saka Kansas lan Pacific Railroad Companies nalika laying railroad.
          Leres, dheweke mateni kebo akeh.
          wong India ora perlu pembantaian massal bison saka tembung ing kabeh.

          Apa padha tau mikir babagan iki? nglirik
          1. +3
            13. mars 2023 16:20
            Kutipan: Kucing Laut
            Buffalo Bill ora duwe sapi, kang dijupuk game kanggo Feed buruh construction saka perusahaan railroad Kansas lan Pasifik nalika laying ril.
            Leres, dheweke mateni kebo akeh.

            Lan dheweke ora piyambak. Bison uga ngganggu ril sepur. Sepur mandheg sawetara jam, ngliwati komplotan bison. Mulane, pembantaian bison migunani kanggo kabeh wong kajaba wong India.
            Kutipan: Kucing Laut
            Kabeh iki disebabake mung kanggo pasuryan pucet - bison padha saingan kanggo sapi.

            Buffalo Bill ora duwe sapi ngguyu , kang dijupuk game kanggo Feed buruh construction saka Kansas lan Pacific Railroad Companies nalika laying railroad.
            Leres, dheweke mateni kebo akeh.
            wong India ora perlu pembantaian massal bison saka tembung ing kabeh.

            Apa padha tau mikir babagan iki? nglirik

            Urip nganti pirang-pirang ewu taun bebarengan lan gumantung ing bison lan alam liyane - kanthi ora sengaja sampeyan wiwit mikir babagan iki.
            1. -1
              13. mars 2023 19:14
              Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
              Urip nganti pirang-pirang ewu taun bebarengan lan gumantung ing bison lan alam liyane - kanthi ora sengaja sampeyan wiwit mikir babagan iki.


              Dheweke duwe pilihan liyane - ngganti bison karo mustang. Mustangs ana ing ceruk ekologis sing padha karo bison, sing tegese ... nganggep stratifikasi properti India sing wis berkembang, sawise sawetara abad, kekaisaran nomad sing padha karo Mongol bakal dibentuk ing kana.
              1. +5
                13. mars 2023 20:23
                Dheweke duwe pilihan liyane - ngganti bison karo mustang.

                WHO?

                Mustang minangka keturunan jaran domestik, sing digawa menyang Donya Anyar dening kolonis saka Eropa ing abad kaping XNUMX. Akeh jaran sing digawa banjur, amarga siji utawa liyane, nglawan wong lan dadi liar: ana sing mlayu saka pangonan, liyane entuk kamardikan, ilang sing nunggang ing perang.


                sawetara abad mengko, kekaisaran nomad kaya Mongol siji bakal kawangun ing kono.


                Sapa sing bakal ngidini dheweke mbentuk. ngguyu

                1. +5
                  13. mars 2023 20:47
                  Sapa sing bakal ngidini dheweke mbentuk.

                  Sampeyan ngirim wong Jepang saka The Last Samurai ... aran Apa sampeyan mikir Jepang bakal campur tangan, Pak Kostya? ngguyu ombenan
                  1. +2
                    13. mars 2023 22:04
                    Hi Kolya! eseman
                    Aku ora weruh film iki, nanging sampeyan bener, Aku ora mbayar manungsa waé kanggo muzzles, sanajan wangun banget padha karo Amérika ing wektu sing, lan aku temenan gambler minangka liya saka setengah populasi. kabeh jinis "kekaisaran nomad". ngguyu
                    Inggih, paling aku nemokake ing antarane Konfederasi.
                    1. +1
                      13. mars 2023 22:44
                      Inggih, paling aku nemokake ing antarane Konfederasi.

                      Siji entuk kesan, Pakdhe Kostya, manawa para pemain judi kondhang digunakake sepisan utawa kaping pindho, lan salah ngitung kanggo kabeh abad kaping 19. Lan aku ora ngelingi dheweke digunakake nalika Perang Sipil AS. opo
                      Yen salah - terangna dunduk! ombenan
                      1. +1
                        14. mars 2023 06:52
                        Quote: Pane Kohanku
                        kertu-nduwèni misuwur digunakake sepisan utawa kaping pindho, lan salah ngitung kanggo kabeh abad ka-19. Lan aku ora ngelingi dheweke digunakake nalika Perang Sipil AS. apa


                        Munculé kekaisaran India nomad bakal gumantung banget marang laju kemajuan pemukiman putih ing kulit abang - wong India nomad wis kasedhiya, uga mustang - bisa uga 25-50 taun tetep nganti aliansi suku kasebut mbentuk kekaisaran kasebut.
                        Ing kasus apa wae, wong India Amérika Kidul kanthi mandiri nguwasani tingkat perencana kutha, sing luwih dhuwur tinimbang nomad - nanging ora duwe mustang lan mulane ora ana periode negara nomad klasik.
    3. +3
      13. mars 2023 19:27
      "Iki sampah sampeyan Chaliapin; Rabinovich whistled marang kula, muck langka."
      Sampeyan mung ora ngerti akeh babagan tradhisi manufaktur lan kerajinan - kerajinan murni - budaya SA. Ana tingkat sing bisa dibandhingake karo Zaman Perunggu Donya Lawas, paling ora.
  8. +8
    13. mars 2023 14:02
    Gambar saka India, apa wae - steppe utawa alas, digandhengake karo busur ing pikiran kita

    Piye wae, penulis ora menehi perhatian banget marang busur wong India Amerika Utara.



    Gandhewo, panah lan panah saka Cheyenne.
    Padha digawe saka awu, elm, yew, cedar utawa kayu hazel.

    Literatur khusus uga nyebutake ceri manuk, juniper lan malah blackberry.
    Crita Willard Schultz "Kanthi wong India ing Pagunungan Rocky" nggambarake carane busur kasebut dikuwatake kanthi tendon sing dipasang ing pundhak, lan iki nggawe luwih elastis.

    Otot kebo utawa rusa dikeringake, ditumbuk dadi benang tipis, lan ditempelake ing mburi bawang kanthi lapisan kanthi adhesive sing disiapake saka kethokan kulit / tendon sing dicampur karo banyu. Lapisan sinew lan lem iki ngidini busur kanggo njupuk luwih cepet, luwih kuat lan luwih tahan kanggo breakage (rata-rata gaya tarik 50-70 kilogram). Sawetara wong malah wis luwih maju kanthi nempelake kulit ula rattlesnake liwat tendon kanggo nglindhungi backing saka unsur.
    1. +5
      13. mars 2023 14:19
      Piye wae, penulis ora menehi perhatian banget marang busur wong India Amerika Utara.

      Lan babagan panggunaan panah beracun, ora ana tembung.
      Ing awal abad kaping XNUMX, sawetara suku ing Plains nggunakake panah beracun luwih kerep tinimbang sing diklaim akeh sumber. Panganggone racun dening Shoshone dikenal. Kanggo nindakake iki, dicelupake panah ing campuran semut lan limpa kewan, sing ditinggalake kanggo rot ing srengenge. Akibaté, racun sing matèni, lan manawa pucuk panah kasebut malah ngeruk kulit mungsuh, mesthi bakal mati. Kajaba iku, Shoshone nggunakake racun ula rattlesnake. Miturut Shoshone, wong India Plains ora tau nggunakake panah beracun, nanging Kathleen nyebutake yen Mandan nggunakake panah beracun. Informan Wallace nyatakake yen Comanches kadhangkala nggunakake panah beracun ing perang. Racun kasebut digawe saka tanduran sing ora dingerteni, utawa dicelupake ing njero skunk sing wis mati. George Belden utamane Fr. Dheweke ninggalake katrangan babagan cara sing dituduhake dening sederek paling cedhak saka Teton Sioux, Santee Sioux. Wong-wong India nyekel ula gedhe lan nempelake sirahe ing lemah nganggo tongkat sing dicabang, banjur digitik kanthi cabang cilik saka sirah nganti buntut. Iki nyebabake ula kasebut nesu banget. Ati kidang seger diselehake ing jejere lan dibebasake. Kala-kala, ula kasebut nyudhuk, kanthi untune sing beracun, lan yen wis kesel, ula kasebut dipaku maneh ing lemah lan gelitik, banjur dibebasake maneh lan nyusup ing ati. Ula mau banjur dipateni, lan ati sing digantung ing kayu landhep digawa menyang desa. Ora suwe dheweke dadi ireng lan wiwit mambu, sing nuduhake dheweke siap. India nggawa panah, macet ing ati lan ninggalake kanggo setengah jam, sawise kang ditarik metu lan garing ing srengenge. Siji ati cukup kanggo sewu panah. Panah sing wis diracun mung cukup kanggo ngeruk kulit kanggo mateni mungsuh. Padha dianggep banget delicately, nanging kadhangkala jaran, wadon, bocah-bocah lan malah prajurit mati amarga saka wong-wong mau. Belden nyaranake manawa "wong-wong India nolak panggunaane kanggo alasan keamanan dhewe, tinimbang kanggo alasan kamanungsan.

      pranala https://8war.ru/nagrady/indejskoe-oruzhie.html
      1. +3
        13. mars 2023 16:51
        Kajaba iku apik banget, matur nuwun!
  9. +9
    13. mars 2023 14:21
    hi
    Kaya artikel!
    Ora muspra, ora muspra dina iki steppe Cree Indian katon menyang bagean sajarah!

    Steppe Cree biyen percaya yen "pilihan hadiah" yaiku "ujung sungu tipis" ing gagang piso, sing (kanthi panjaluk saka squaw). tresna) bisa disingkat dadi ukuran normal. Nyuwun

    Lan "ujung sungu sing amba" kudu dibuwang minangka ora ana gunane aran utawa digawe ing wangun fantasi wassat pengawal. Nanging kabeh tangan ora diangkat, lan bener!

    Minangka Dakota bener nuduhake, "ujung sudhut" saka sungu / balung ora njaga / klip.


    Ujung tanduk sing amba yaiku pommel / sirah apik !


    Hore, wong India! sedulur

    Artikel sing apik, migunani lan tulus ditulis dening Vyacheslav Olegovich ing wektu sing angel iki!
  10. +4
    13. mars 2023 14:56
    liwat $ 1 milyar ing revenue. Dadi, kanggo saben 500 anggota suku, kira-kira 1,08 yuta dolar saben taun.
    Apa matematika iki?
    Mesthine ana luwih saka rong yuta kanggo saben, nanging tanpa pajak. Utawa pimpinan nggunakake posisi? lol
    1. 0
      14. mars 2023 08:55
      Nah, "income" ora padha karo "profit". Utilitas, tagihan, pariwara uga mbutuhake apa-apa. Opo maneh gaji karyawan...
  11. +3
    13. mars 2023 15:14
    A quiver karo panah biasane digunakake ing mburi mburi supaya panah bisa dijupuk metu saka konco Pundhak tengen. Ing wektu sing padha, padha glethakaken karo tips munggah.

    Ora ana pemanah normal sing bakal nindakake iki - wulu bakal kerut lan ora realistis kanggo nggayuh target.
    1. +1
      13. mars 2023 19:34
      Nanging, ing antarane wong Mongol, panah ing quiver tansah nuding metu, amarga akeh jinis titik, lan tujuan tumpukan iki beda. Armor-piercing, slam-piercing, loro-cabang, sreznt, telung- lan papat-blade nganggo utawa tanpa spike ...
      Nanging ya, Mongol iku pemanah sing ala, sampeyan bener
      1. +2
        13. mars 2023 19:38
        Kutipan saka AllBiBek
        Nanging, ing antarane wong Mongol, panah ing quiver tansah nuding metu, amarga akeh jinis titik, lan tujuan tumpukan iki beda. Armor-piercing, slam-piercing, loro-cabang, sreznt, telung- lan papat-blade nganggo utawa tanpa spike ...
        Nanging ya, Mongol iku pemanah sing ala, sampeyan bener

        Sampeyan bisa paling ora konfirmasi omong kosong iki?
        1. -1
          13. mars 2023 22:09
          Kutipan: Ivan Ivanich Ivanov
          Sampeyan bisa paling ora konfirmasi omong kosong iki?

          Iki dudu omong kosong. Ana panaliten dening sejarawan Siberia Khudyakov sing wibawa banget. Lan buku Sokolov. Ing siji wektu aku nggawa kabeh. Aku malah ngirim tutup.
          1. +3
            13. mars 2023 23:01
            Khudyakov menehi data babagan ngeduk kuburan lan ana panah ing kombinasi sing beda-beda - munggah lan mudhun lan dicampur - ora dingerteni apa dheweke nganggo kaya iki utawa ritual panguburan kaya ngono. Ing ukiran karo Mongol, ing ngendi quivers katon, wulu nempel ing endi wae.
      2. 0
        14. mars 2023 15:36
        Kutipan saka AllBiBek
        Nanging, ing antarane wong Mongol, panah ing quiver tansah nuding metu, amarga akeh jinis titik, lan tujuan tumpukan iki beda. Armor-piercing, slam-piercing, loro-cabang, sreznt, telung- lan papat-blade nganggo utawa tanpa spike ...
        Nanging ya, Mongol iku pemanah sing ala, sampeyan bener

        "Miturut Plano Carpini, saben pemanah Mongol nggawa "telung quiver gedhe kebak panah." Quivers isih digawe saka kulit birch lan nyekeli kira-kira 30 panah. Sawetara diwenehake karo "kantong" lan padha karo Turki lan Kyrgyz. Liyane digawe ing bentuk silinder, rada ditambahi menyang pinggir, panah ing kono ditutup saka cuaca kanthi tutup khusus - tokhtuy Ana uga kasus trapezoid tradisional. , mudhun lan malah ing arah sing beda-beda Ing wektu sing padha, panah karo penetrators telung lading langka tansah diselehake.

        Saliyane quivers sing diterangake, panah uga disimpen ing kasus kulit, kaya busur ing wangune. Siji sisih lurus, sisih liyane duwe sawetara protrusions utawa potongan setengah bunderan. Sampel kasebut kondhang saka pirang-pirang gambar ing miniatur Cina, Persia, Jepang. Padha uga bisa dideleng ing Kamar Armory Kremlin ing Moskow ing antarane bahan etnografi Transbaikalia, Siberia Kidul lan Wétan, Timur Jauh, alas-steppe alas Siberia Kulon, wiwit pungkasan abad pertengahan. Panah ana ing kono kanthi wulu munggah, asring protruding metu luwih saka setengah dawane.

        Quivers karo panah padha Hung ing sisih tengen obliquely dening dering dumunung ing tengah rib karo mburi ngisor maju supaya ora ngganggu nunggang. Kadhangkala dibuwang ing pundhak kanthi tali dawa.

        Source:
        "Senjata Siberia: saka Zaman Watu nganti Abad Pertengahan". Pengarang: Alexander Solovyov (Ph.D. ing Sejarah, peneliti senior ing Institut Arkeologi lan Etnografi Cabang Siberia saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia); editor ilmiah: akademisi V.I. Molodin; artis: M.A. Lobyrev. Novosibirsk, 2003
        Steppes, gunung, jaran, Gorny Altai, Kazakhstan, Mongolia - kanak-kanak, muda.
        1. 0
          15. mars 2023 09:15
          Ana uga ditulis yen panah, sing kudu ana ing tip njaba, ora duwe wulu, amarga ukuran tip sing gedhe, sing bakal nyetabilake panah. Dadi wong Mongol ngerti carane njupuk lan ngerti panah - carane nyimpen ing quiver.
  12. +2
    13. mars 2023 17:30
    sugeng siang sedaya.
    Vyacheslav Olegovich, aku bungah yen materi sampeyan babagan wong India, dudu bedhil.
    Suku India - sintesis: etnografi, sejarah lan etnokultur.
    Wong India: Sioux, Dakota utawa, contone, Hurons, duwe akeh beda, nanging uga akeh sing padha.
    Sawetara taun kepungkur, sanajan sadurunge situs kasebut, ana materi babagan budaya wong India ing TV. Dheweke ana ing pola: dheweke ngandhani biografi. Contone, dheweke lair ing kuwat - simbol sing cocog. Partisipasi ing perang, lsp.
    1. +2
      13. mars 2023 21:23
      Sembarang suku minangka sintesis basa, budaya, sejarah lan liya-liyane. Mula, komunitas sing kaya ngono, sing beda karo wong liya, diarani minangka bagean sing kapisah saka etnos, lan diarani suku. Sanadyan Eskimos, malah pygmies.
  13. 0
    22. mars 2023 10:50
    Sing nggumunake, ora kaya wong Eropa, wong India ngasah lading mung ing sisih siji, lan ora ing loro.
    . Iki amarga padha nggunakake piso kanggo luwih saka mung nglereni sosis. Pisau siji-siji minangka alat sing luwih serbaguna tinimbang piso loro. Padha bisa planed, scraped, tip bisa digunakake minangka awl. Copot wulu saka kulit lan aja ngethok kulit - ngasah siji-sisi uga dibutuhake.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"