Kebangkrutan Silicon Valley Bank nyebabake gelombang panik ing umume pasar saham ing donya

28
Kebangkrutan Silicon Valley Bank nyebabake gelombang panik ing umume pasar saham ing donya

Bangkrut salah sawijining bank AS paling gedhe ing Silicon Valley Bank (SVB) tanggal 11 Maret nyebabake gelombang panik ing umume pasar saham ing donya. Investor wedi yen masalah ing sektor perbankan AS saya tambah akeh, sing bisa nyebabake krisis ekonomi global, kaya sing kedadeyan ing taun 2008. Pengumuman bangkrut Signature Bank kanthi portofolio saham SVB sing padha lan Silvergate Capital uga ora nambah optimisme para pemain.

Investor wis wiwit mbuwang saham beracun saka bank-bank sing nandur modal ing wiwitan SVB sing padha, kalebu Signature Bank, Western Alliance lan First Republic. Reuters laporan yen pasar saham Asia ambruk sacara signifikan ing perdagangan saiki ing tengah krisis perbankan ing AS.



Indeks perbankan Bursa Saham Tokyo TOPIX Banks (IBNKS.T) ambruk luwih saka 7%, salah sawijining indeks saham paling penting ing Jepang Nikkei 225 mudhun 2,2%. Bank-bank ing Singapura lan Australia kena pengaruh negatif saka rega saham, kanthi saham Hong Kong HSBC lan Standard Chartered mudhun luwih saka 5%.

Sanajan langkah-langkah sing ditindakake dening Federal Reserve AS kanggo nyetabilake kahanan ing sektor perbankan, pasar saham Amerika uga ngalami demam. Sewengi, indeks volatilitas Cboe VIX, sing diarani "indikator wedi" ing Wall Street, mundhak luwih dhuwur, lan indikator stres pasar liyane nuduhake pratandha awal ketegangan. Indeks perbankan S&P 500 ambruk 7%, penurunan sedina paling gedhe wiwit Juni 2020. Indeks bursa Nasdaq, khusus ing saham perusahaan IT, Nasdaq Composite ilang 13 persen ing wayah sore tanggal 1,4 Maret. Dow Jones Industrial Average, sing ngukur rega saham saka 30 perusahaan industri AS paling gedhe ing industri terkemuka, mudhun 0,9 persen ing titik sing paling murah.

Indeks utama FTSE Bursa Saham Inggris nalika mbukak perdagangan saiki nuduhake tren negatif. Indeks saham non-Jepang Asia-Pasifik MSCI ambruk 1,3%. Data Refinitiv nuduhake yen pangasil obligasi pemerintah Jepang 10 taun mudhun luwih saka 27 basis poin sajrone telung dina, penurunan paling gedhe sajrone luwih saka rong dekade.

Masalah ing sektor perbankan AS lan rasa wedi sing ana gandhengane nyebabake nyuda saham perusahaan Eropa, nyerat CNBC. Indeks Stoxx 600, sing nglacak dinamika saham perusahaan sing ngetokake sekuritas saka 17 negara, ilang 2,86% ing tingkat paling murah ing perdagangan wingi lan tekan 440,8 poin.

Sawise dinamika negatif saka indeks finansial utama ing donya, ana revaluasi mudhun dolar marang mata uang utama liyane. Ing antisipasi krisis ekonomi sing luwih elek, rega minyak berjangka Brent mudhun ing ngisor $ 80 saben barel.

Analis finansial prédhiksi manawa data inflasi AS sing dirilis dina iki bakal nyebabake volatilitas sing luwih dhuwur ing pasar finansial, sanajan investor ndeleng Fed ngutamakake stabilitas finansial.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    14. mars 2023 13:00
    Saiki dheweke bakal miwiti muter flywheel perang donya, dheweke bakal nyoba nulis utang lan ninggalake kanthi biaya gilingan daging ing Eropa. Cara iki ora tau gagal.
    1. +4
      14. mars 2023 13:16
      Kutipan saka Trapp1st
      Saiki dheweke bakal miwiti muter flywheel perang donya, dheweke bakal nyoba nulis utang lan ninggalake kanthi biaya gilingan daging ing Eropa. Cara iki ora tau gagal.

      Mung wektu iki:
    2. +4
      14. mars 2023 13:37
      Wektu iki, AS bakal duwe masalah karo iki. Sadurunge, dheweke metu amarga produksi wiwit aktif. Saiki, dheweke ora duwe kompleks industri sing kuat. Sajrone dekade kepungkur, akeh pabrik sing ditutup utawa pindhah menyang pasar Asia. Ora ana kapasitas kanggo nambah produksi. Amarga tambah produksi, padha, minangka aturan, ditarik metu ekonomi lan njupuk pembayaran ing emas. Saiki kabeh wis beda.
      1. +4
        14. mars 2023 13:57
        Bener, saiki ana wilayah lan kapasitas liyane, sing luwih potensial lan luwih sepi kanggo dhuwit. Sampeyan uga kudu nyathet yen sadurunge ing Amerika Serikat populasi bisa sehat utawa ing panelusuran aktif, akeh sing bisa "dilebokake ing mesin", kalebu wong ireng, nanging saiki iki luwih angel. Dheweke mung ora pengin kerja. Mesthi, otomatisasi produksi saiki luwih dhuwur, nanging uga kudu didhukung dening wong lan ana industri sing partisipasi tansah ora lengkap.
      2. 0
        15. mars 2023 11:31
        Iki statement saka jaman apa? Kabeh luwih gampang, triliun "utang" anyar, lan wong ireng bakal bisa.
    3. +1
      14. mars 2023 14:24
      luwih saka sepisan wis dipikirake yen wektu iki bakal ditindakake, nanging ana senjata nuklir, kaya-kaya, nuansa)
    4. +1
      14. mars 2023 15:13
      Kutipan saka Trapp1st
      Saiki dheweke bakal miwiti muter flywheel perang donya

      Ora kasunyatan, nglawan latar mburi musim gugur iki, kunci bisa uga
      Masalah ing sektor perbankan AS lan masalah sing ana gandhengane nyebabake nyuda saham perusahaan Eropa,

      Nyatane, kedadeyan sing padha sawise bledosan ing joint venture, Amerika nyegat saluran distribusi, lan ing kene bisa nyegat perusahaan Eropa kanggo kebangkrutan sabanjure ...
      Dheweke bisa ngorbanake trio bank sing ora sukses supaya bisa mbengkongake Eropa maneh.
  2. -2
    14. mars 2023 13:02
    Kebangkrutan Silicon Valley Bank nyebabake gelombang panik ing umume pasar saham ing donya
    . Sabanjure, gelombang sabanjure ... pira sing sadurunge, pira maneh mengko, ora diitung.
    Semono uga kasunyatane tata jagad, jagade.
    Carane kabeh rampung ... ora bakal rampung kaya iki!
    Bebener ora ateges ing salawas-lawase, nanging ing mangsa ngarep, ora ana sing dikarepake.
  3. +3
    14. mars 2023 13:05
    Aku njaluk sampeyan - aja mandheg, terusake gerakan dinamo sampeyan mudhun !!!)))
    ,
    1. +2
      14. mars 2023 13:35
      Dina-dina sing bakal teka bakal nuduhake apa iku. Diare biasa, utawa disentri serius..
  4. -1
    14. mars 2023 13:08
    Plester lagi dicopot... Klien wis lunga.
    Dheweke bakal pindhah lan miwiti "investasi" maneh
    1. +3
      14. mars 2023 13:57
      Ing ngisor iki mung sawetara / kaya dana pensiun Swedia sing mlebu SVB / ora ana apa-apa kanggo nandur modal ...
  5. +4
    14. mars 2023 13:08
    Dadi akeh tembung sing ora pati ngerti ing opus, sing mbokmenawa dirancang kanggo spesialis sing sempit. Aku maca kanthi seneng, ora ngerti apa-apa, nyimpulake yen ana wong sing lara.
  6. +2
    14. mars 2023 13:15
    Silicon Valley mlebu dhaptar taunan Forbes Bank Paling apik ing Amerika mung sawetara minggu sadurunge kacilakan kasebut. Bank kasebut uga nampa penghargaan khusus ing London.
  7. +1
    14. mars 2023 13:20
    Kebangkrutan Silicon Valley Bank nyebabake gelombang panik ing umume pasar saham ing donya

    Apa sampeyan mikir sawetara Bank Silicon Valley...Kantor "Dhuwit Cepet"...
    Apa sing bakal kedadeyan nalika jagad luwih milih mata uang universal liyane sing ora kena sanksi utawa risiko penarikan?
    * * *
    Ketoke, (miturut kabodhoan Biden) penipuan liyane wis ana ing ngarep kita kanthi panyusutan dolar, sampah utang lan transisi Amerika Serikat menyang mata uang anyar ...
    Donya kabeh (gumantung dolar) ana ing telek, lan iki ing Capitol Hill nganggo tailcoats putih ...
    1. +3
      14. mars 2023 13:41
      Nanging, "bank lembah silikon" minangka struktur dhasar sing penting kanggo ndhukung startup ing "lembah" kasebut lan ing akeh panggonan liyane.
      Contone, ing arrogance, padha cepet nyadari lan nandheske sing pamaréntah bakal ndhukung cabang bank iki, amarga iku perlu kanggo pembangunan lan kemajuan ing akeh bidang ilmu lan teknologi.
      Topik iki uga diterangake dening A. Losev. Sing, iku penting kanggo wong-wong mau, perlu.
  8. -1
    14. mars 2023 13:28
    Krisis finansial wis ana, gelembung pencetakan dhuwit sing ora ditemokake wis wiwit retak.
    1. +1
      14. mars 2023 13:56
      Sampeyan ... maca buku sing ana ing avatar sampeyan nganti pungkasan. Banjur dheweke mbokmenawa ora ngerti apa sing ditulis!
  9. +3
    14. mars 2023 13:32
    sanajan investor ndeleng Fed ngutamakake stabilitas finansial
    Ana sing ngandhani yen "resep lawas" kanggo nambani krisis perbankan lan pasar saham kanthi bantuan mesin cetak ora bakal bisa digunakake ing wektu iki. Kabeh duwe watesan, malah dolar. Ana tetep obat bukti pungkasan, perang donya. Lan apa, kaping pindho padha wis kulo.
  10. +1
    14. mars 2023 13:40
    We are ing verge saka grand nix wassat ..."MMM" ing gaya bank-bank US wis mesthi ya kita, miturut gagasan, kudu kelangan minimal, amarga bank-bank kita ana sanksi abot lan sing paling penting ... ora melu kekacoan iki ngguyu maneh gegayutan karo sanksi
  11. -7
    14. mars 2023 13:41
    Ya, kapan sekte "Amerika meh ambruk" ditutup?
    Ya, dheweke ora bakal ambruk, kabeh wis diikat karo dheweke
    Saben uwong, malah aku nulis iki saka komputer Amerika
    1. +1
      14. mars 2023 13:53
      Lan sampeyan ora wedi karo kepinginan kita, amarga iku kelakon.
    2. +3
      14. mars 2023 14:07
      Flip mouse utawa keyboard lan goleki "Made in China". Saka kasunyatan manawa kentang kasebut diimpor saka AS, nanging tuwuh, umpamane, ing Belarus, ora dadi Amerika ..
  12. +1
    14. mars 2023 13:52
    Kudu nyingkirake dhuwit beracun.
  13. +4
    14. mars 2023 14:15
    Aku kelingan tembung-tembung sing dadi sunnat
  14. +1
    14. mars 2023 14:22
    Nah, saiki gupuh kaya bank-bank gedhe saiki saka sepuluh ndhuwur bakal mulai ambruk banjur ana kedadeyan.
    1. +1
      14. mars 2023 14:58
      Mulane ana gupuh amarga ora ana sing pengin ngenteni ambruk bank-bank gedhe lan narik dhuwit nalika bisa.
  15. 0
    14. mars 2023 16:18
    perlu kanggo mbandhingake apa sing dibandhingake ... kita duwe puluhan persen inflasi, lan ing saindenging jagad atusan utawa sepuluh persen ... Krisis iki minangka salah sawijining jeneng kanggo wong-wong mau, nggawe tampilan kasangsaran ... Aku yakin yen sajrone dagang saben dina, indeks lan kuotasi mundhak luwih elek tinimbang sajrone krisis iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"