"Sampeyan ing ngendi sadurunge?": Agensi Moody wiwit mriksa enem bank AS sawise bangkrut SVB

31
"Sampeyan ing ngendi sadurunge?": Agensi Moody wiwit mriksa enem bank AS sawise bangkrut SVB

Dina sadurunge, agensi rating Western sing unggul menehi bank-bank Amerika kanthi tingkat linuwih. Kalebu wong telu sing diumumake bangkrut secara harfiah sewengi. Ing tanggal 8 Maret, bank sing fokus ing crypto Silvergate minangka sing pisanan ditutup, banjur regulator negara bagian California ngumumake bangkrut Silicon Valley Bank (SVB), salah siji saka rong puluh bank AS paling gedhe. Rong dina sabanjure, Signature Bank sing berbasis ing New York, sing nindakake bisnis sing padha karo SVB, ditutup.

Kabeh iki nyebabake gelombang gupuh ing pasar keuangan internasional, investor wiwit massively njaluk nyisihaken saka Enggo bareng diduweni dening bank-bank Amérika, uga SVB nandur modal ing wiwitan-tech dhuwur. Mung sawise iku, salah siji saka agensi rating internasional anjog Moody's kejiret lan ngumumake audit urgent saka enem bank-bank Amérika kanggo mbenakake ratings ana mudhun. Ana ing ngendi sadurunge?



First Republic Bank (FRC.N), Zions Bancorporation (ZION.O), Western Alliance Bancorp (WAL.N), Comerica Inc (CMA.N), UMB Financial Corp lan Intrust Financial Corporation bakal dideleng, lapor Reuters. . Institusi finansial iki nyedhiyakake klien sing sepisanan lan duwe portofolio investasi sing padha karo SVB. Lan iki sawise Enggo bareng saka sawetara bank-bank iki ambruk dening luwih saka 50 persen. Sampeyan ora perlu dadi pakar kanggo ngerti manawa kanthi rating kredit struktur kasebut, mula ora apik.

Wigati dimangerteni manawa sadurunge Moody's cepet-cepet ngevaluasi utang subordinasi Signature Bank menyang tingkat "C" (sampah), lan sedina sawise bangkrut kasebut mbatalake rating saka institusi finansial iki. Nanging kabeh iki bener ing wektu bangkrut.

Sauntara kuwi, analis finansial independen, sing, ora kaya lembaga rating perusahaan, duwe kesempatan kanggo menehi penilaian obyektif babagan apa sing kedadeyan, mbandhingake bangkrut SVB karo ambruk perusahaan finansial legendaris Lehman Brothers, sing dadi titik wiwitan kanggo global. krisis taun 2008. Wedi resesi global lan mbaleni krisis ekonomi global didorong dening inflasi dhuwur ing negara-negara Kulon, gangguan rantai pasokan ing perdagangan donya lan defisit gedhe saka utang umum AS.

Ekonom nyathet yen, ora kaya krisis 2008, Amerika Serikat saiki ora duwe aset paling penting sing diduweni Amerika - kepercayaan negara liya lan investor internasional. Akibaté, ana konsensus ing njaba negara Kulon sing ambruk sistem ekonomi global saiki sing dipimpin dening Amerika Serikat ora bisa dihindari, lan iki ora dadi masalah ing mangsa ngarep. Kajaba iku, puluhan negara ing saindenging jagad wis suwe ora percaya karo rating sing disusun dening agensi Amerika. Lan padha mandegake kapercayan malah ing wayahe nalika gawan nyata ora ngumumaké ing hubungan kanggo ekonomi Ukraina, senadyan kasunyatan sing negara wis dangu mandhek kanggo mbayar utang saka dana dhewe, nalika accumulating liyane lan liyane utang.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Maret 14 2023
    Jadi inget film The Wolf of Wall Street... opo
    1. +2
      Maret 14 2023
      Luwih, game kanggo tiba" hi
      Teks komentar sampeyan, miturut administrasi, cendhak banget ...
      1. +4
        Maret 14 2023
        Ora mungkin ana akibat sing serius. Bank-bank kasebut dilaporake cukup spesifik, nanging kita bakal weruh.
        1. +3
          Maret 14 2023
          Bab-bab sing kaya ngono kuwi ora ana akibate. Utamane nalika setengah donya "nunggu" kanggo wong-wong mau, ing pangertèn, iku anticipates ... Sawetara wedi, liyane ngarep-arep.

          Lan saiki, yen aku bisa, rada bungah ...
          1. +2
            Maret 14 2023
            Maneh, bank-bank ambruk sing nyedhiyakake "startup" ing Silicon Valley ngrusak inovasi. Lan ing pertahanan uga ...
            Akeh proyek sing ambruk, utamane ing IT. Sawetara pangembangan mutakhir ora bakal katon padhang.
            Gagal bank-bank kasebut bakal nyebabake kebangkrutan perusahaan.
            1. +3
              Maret 14 2023
              https://finance.rambler.ru/economics/50370136-ekspert-otsenil-veroyatnost-globalnogo-krizisa-v-ekonomike-ssha/


              Kahanan karo Silicon Valley Bank lan Signature Bank bisa dadi indikator yen ana sing ora bener ing ekonomi AS. Nanging kasunyatane bangkrut ora ateges wiwitan krisis, "ujare ahli ekonomi kasebut.
          2. 0
            Maret 15 2023
            Sampeyan luwih apik ngelingi bank-bank sing ninggalake Rusia, nyatane, PJSC Vozrozhdeniye City Bank lan liya-liyane nalika ninggalake diserep dening bank-bank Rusia, Vozrozhdenie padha menyang VTB lan TP, apa wae sing bisa dikandhakake, nanging kantor Vozrozhdenie saiki dadi kantor VTB. karo signboards dening Staff, akun kita lan TP, dening cara, kahanan wis ora diganti kanggo akun Renaissance ing VTB, lan kasunyatan iki luwih ing piggy bank Rusia, nanging aku ngerti, ing Amerika loro bank-bank bodho bakal ngganti. Guides Managers lan nerusake karya, negara bakal sanitize iku, misale jek bener, iki ora akurat. Nanging Bidon janji bakal nyimpen akun lan kabeh liyane kanggo populasi, uga, bisa uga bakal tetep, lan gupuh bisa nyebabake kekacauan, nanging ora mungkin saiki bakal ana krisis jangka pendek, malah bakal ngetokake mesin cetak. maneh lan ora bakal entuk apa-apa ... Dheweke bakal nyithak dolar marang aset beku Federasi Rusia bakal diwenehake marang Ukraina lan ora bakal entuk apa-apa ... Lan aset beku Federasi Rusia bakal tetep ana ing kono. lan iku wektu kanggo teka kanggo syarat karo ora ana siji bakal bali menyang Federasi Rusia. Ketoke, kita uga bisa nyithak rubles ing mesin cetak kanthi jumlah beku sing padha, lan kita uga, kanggo iki, ora amarga biaya aset beku kita lan iki ora bakal nglanggar apa-apa saka sudut pandang ekonomi, saka a titik legal tampilan, tumindak kita uga sabdho, nanging pembekuan ing Ing negara liya, aset saka Federasi Rusia lan transfer saka Ukraina kanggo Ukraina ora legal, maneh, ngandika kita aturan, nanging padha ora ngrungokake kita. ing ajang internasional, supaya aset beku ora bisa bali kanggo kita. Mergo iki.
        2. 0
          Maret 14 2023
          Dadi Simpenan popcorn utawa ngenteni?
        3. Komentar wis dibusak.
        4. +2
          Maret 14 2023
          Ora mungkin ana akibat sing serius.

          kanggo kita, Samsaya Awon lagi, sing luwih apik - ana game nul-sum
  2. +5
    Maret 14 2023
    Akibaté, ana konsensus ing njaba negara Kulon sing ambruk sistem ekonomi global saiki sing dipimpin dening Amerika Serikat ora bisa dihindari, lan iki ora dadi masalah ing mangsa ngarep.
    Lan mung perang sing bisa nylametake wong-wong mau, paling apik ing njaba Amerika Serikat, nanging kanthi cara dhuwit bakal "milih kaya kali" menyang Amerika Serikat, sing sejatine kedadeyan saiki ... Dheweke isih bisa nindakake.
    1. 0
      Maret 14 2023
      Kutipan saka: svp67
      nanging kanthi cara sing dhuwit bakal "milih kaya kali" menyang AS, sing saiki, ing asas, kedadeyan ... Dheweke isih bisa nindakake.

      Aku nganggep ana sawetara prabédan antarane OPK lan AS. Iku perusahaan senjata sing dibayar, nanging mandheg saka sapa lan apa?
    2. 0
      Maret 15 2023
      Kali ora ngetokake dhuwit iki. Yen mung amarga hohlusers ora mbayar saka tembung kurang ajar. Lan ing Eropah, ing cahya saka apa kedaden, ora ana dhuwit lan ora bakal. Pangarep-arep panitia dhaerah sampeyan, supaya pesta iki bakal dibuwang sawise "kemenangan". Sing alami ora bakal.
  3. +5
    Maret 14 2023
    mbiyen kowe neng endi?! Nyuwun Sapa sing wis nggawa luwih saka dheweke lan rating luwih dhuwur hi .... kabeh agensi rating iki mung sampah.
    1. +2
      Maret 14 2023
      Kutipan: Popuas
      Lha kowe biyen?!... Sapa sing rangking luwih dhuwur lan ratinge luwih dhuwur.... kabeh lembaga pemeringkat kuwi mung sampah.

      Kanggo rampokan, dheweke nggawe kompetisi kasebut ing kana, lompat sing amba lan liya-liyane, lan ing endi wae sampeyan bakal dadi medali emas! ngguyu
      1. +3
        Maret 14 2023
        Kanggo rampasan ana, dheweke nggawe kontes kaya ngono

        wong entuk dhuwit - sampeyan ora bisa nyalahke ...
  4. +3
    Maret 14 2023
    njaba donya Kulon, ana konsensus sing ambruk saka sistem ekonomi global saiki sing dipimpin dening Amerika Serikat iku mesti, lan iki ora ana maneh bab mangsa adoh.
    . Optimis! Nanging, konsep, masa depan ora adoh, perselisihan iki ora kanggo para ahli sejarah, lan luwih-luwih, ora kanggo wong awam ... babagan makna filosofis sing jero, uga babagan apa-apa, ora nerangake apa-apa.
  5. +3
    Maret 14 2023
    Aku seneng banget babagan bangkrut bank-bank Amerika ... luwih asring.
    1. +2
      Maret 14 2023
      Aku seneng banget babagan bangkrut bank-bank Amerika ...

      padha - Aku bakal nonton ing salawas-lawase carane financiers globalis kobong))
  6. +3
    Maret 14 2023
    bank fokus crypto ditutup

    Bitcoin lan crypto-fantasi liyane "dhawuh kanggo urip dawa"?
    Lenya Golubkov mbokmenawa njupuk ambegan jero lan ngandika: "Padha nyolong idea lan ora Penny, sing, padha ora mbayar sen. Nanging partners." wassat
  7. +3
    Maret 14 2023
    Die US-Ratingagenturen sind allesamt korrupt und stehen zudem
    unter "staatlicher Aufsicht"...!!

    2011 Hat der Ex-Kriegsnobelpreisträger lan US-Präsident Obama
    mit seinem Finanzminister die Rating-Agenturen regelrecht bedroht,
    weil sie den USA das AAA-Rating entziehen wollten...!!!
    Damals ging es um den alljährlichen Streit mit dem Kongress die
    SCHULDEN-OBERGRENZE für den US-Bundeshaushalt (damals
    noch "lächerliche" 14, 3 Billionen US-Dollar, aktuell sind es bereits
    udakara 31,6 Milyar US-Dollar (!!) immer noch weiter zu erhöhen...!!!

    Und das ist nur der vom jeweiligen US Präsidenten alleine verwaltete
    AS-Bundeshaushalt...!!

    Die Gesamt-Staat-Schulden des größten PLEITE-STAATES mati
    Planeten, der diese schlichte Tatsache mit einem weltweiten, mafiosen
    Netz von korrupten Helfershelfern verschleiert, betragen klebu der
    Schulden der 50 Bundes-Staaten der USA unfassbare:

    94 Milyar dolar AS

    und wird ebenfalls durch das endlose Drucken von Dollars immer
    noch weiter erhöht und kann NIEMALS meh zurück gezahlt
    werden...!!!
    Mit ein Grund. warum die USA sich weltweit über Kriege und
    durch US-Drei-Buchstaben Agenturen angezettelte Rebellionen
    und Bürgerkriege versuchen "irgendwie" zu entschulden...!!!

    https://www.usdebtclock.org/

    (oben links steht der Negativ-Betrag des US-Bundeshaushalts
    und in der Mitte der Stand der US-Staatsschulden insgesamt...!!!
  8. 0
    Maret 14 2023
    Terus terang, aku mung peduli amarga, kaya biasane, krisis perbankan ing Amerika bakal ngrusak kita. Maksudku wong Rusia. Amarga ana sing duwe sup cair, lan ana sing duwe mutiara cilik.
    1. -1
      Maret 14 2023
      krisis perbankan ing Amerika bakal natoni kita

      bakal natoni kita - bakal nyepak titik kaping lima kanthi maju ...
  9. -1
    Maret 14 2023
    Agen Moody's mesthine sibuk banget, saiki fashion dadi keamanan ruang urip, ora ana gangguan komunitas LGBT, lan malah banjir.
  10. +1
    Maret 14 2023
    Pranyata kabeh Moody lan liya-liyane wis nuduhake yen dheweke duwe kapentingan sing beda lan ora nindakake fungsine. Kampanye lan ngenteni ora bakal bisa ngrampungake kewajibane, nanging bakal melu macet salah perhitungan kasebut.
  11. 0
    Maret 14 2023
    dileksanakake sanksi ing bank-bank Rusia ... minangka asil, 2 bank-bank bledosan ... ing Amerika Serikat ....
  12. 0
    Maret 14 2023
    Kutipan: Popuas
    mbiyen kowe neng endi?! Nyuwun Sapa sing wis nggawa luwih saka dheweke lan rating luwih dhuwur hi .... kabeh agensi rating iki mung sampah.

    "Sampeyan ana ing endi?": Moody's ngluncurake audit

    Tumindak apik "Moody" ora bakal diarani ... nglirik Gusti nandhani nakal.
  13. 0
    Maret 14 2023
    Nyatane, iki minangka manfaat langsung saka Trump. Ing wektu sing padha, ing 2017, Presiden Trump miwiti easing kanggo kontrol perbankan, sing kalebu easing syarat kecukupan modal kanggo bank-bank regional, uga ngurangi frekuensi tes stres saka taunan kanggo sapisan saben rong taun.
  14. 0
    Maret 14 2023
    Apa iki Review Militer utawa saluran Zen urapatriotik? Aku ora ngelingi kabungahan nalika 1-2 taun kepungkur rolas bank ambruk ing Rusia ing nem sasi. Sektor finansial AS bakal ambruk, China bakal sag, sumber daya bakal biaya sen, sing tegese anggaran Rusia bakal dadi minus lemak.
    1. 0
      Maret 15 2023
      Diwenehi iki militèr Review, analytics serius saka sektor financial ora samesthine.
  15. -1
    Maret 14 2023
    Regulator negara bagian California wis ngumumake bangkrut Silicon Valley Bank (SVB), salah siji saka rong puluh bank paling gedhe ing Amerika Serikat.
    Iki minangka bank regional sing relatif gedhe, nanging spesifik kegiatan sing nyebabake risiko! Nanging pungkasan artikel kasebut terus terang spekulatif; ora bakal ana krisis skala gedhe ing sistem perbankan AS ing mangsa ngarep ...
  16. 0
    Maret 15 2023
    wis wektune kanggo "moodis" iki kanggo ngedhunake rating ing ngisor plinth
    ngisor sampah am

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"