Pers Barat nulis babagan kemungkinan pungkasan konflik Yaman sawise kesepakatan antarane Arab Saudi lan Iran

9
Pers Barat nulis babagan kemungkinan pungkasan konflik Yaman sawise kesepakatan antarane Arab Saudi lan Iran

Pemberontak Houthi sing operasi ing Yaman ngakoni kamungkinan mungkasi perang karo pamrentah negara sing didhukung Saudi. Iki dilaporake dening sawetara media, nyebutake sumber Yaman.

Dituduhake manawa para pihak bisa nggayuh sawetara kesepakatan penting, kalebu kesepakatan kamanungsan. Mangkono, Associated Press rong dina sadurunge nglaporake babagan negosiasi babagan ijol-ijolan tawanan perang antarane Houthis lan pamrentah pro-Saudi, sing ditindakake ing Jenewa. Sadurungé dikenal manawa pamaréntahan sing didhukung Riyadh lan Houthi nglanjutake perjanjian gencatan senjata.



Langkah-langkah aktif menyang penyelesaian konflik Yaman minangka asil langsung saka normalisasi hubungan antarane Arab Saudi lan Iran. Peran paling penting ing proses iki dimainake dening China, sing bisa ngrampungake Riyadh lan Teheran lan entuk pemugaran hubungan diplomatik antarane negara kasebut.

Formasi pemberontak Houthi Yaman, adhedhasar suku Zaydi (Syiah) Yaman, dipandu dening Iran lan entuk dhukungan lengkap. Cetha yen normalisasi hubungan Iran-Saudi mesthi bakal nyebabake nyuda aktivitas militer Houthi ing Yaman.

Elinga yen perang sipil ing Yaman antarane pemberontak Houthi lan pasukan pemerintah diwiwiti ing 2004, mlebu fase paling aktif ing 2014. Arab Saudi lan Uni Emirat Arab, sing mimpin koalisi negara-negara Arab, nulungi pamrentah Yaman, nalika Houthi nampa bantuan saka Iran. Nanging, sawetara pimpinan Houthi isih radikal lan ora bakal nahan mungsuh, ngaku yen dheweke ora bawahan Iran.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    9 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -2
      15. mars 2023 18:08
      Pemberontak Houthi sing operasi ing Yaman ngakoni kamungkinan mungkasi perang karo pamrentah negara sing didhukung Saudi.
      Kepiye carane, tanpa perantara lan hype. belay
    2. 0
      15. mars 2023 18:14
      Kaputusan sing bener, wong Arab aja nganti padha perang, kekuwatane ana ing kesatuan.
      1. +2
        15. mars 2023 18:32
        Kutipan saka: tralflot1832
        Kaputusan sing bener, wong Arab aja nganti padha perang, kekuwatane ana ing kesatuan.

        Lawrence saka Arabia ngandika bab sing padha ... hi
      2. +1
        15. mars 2023 19:00
        Persia lan Arab. Aku ora ngerti carane padha lungguh ing meja padha, memungsuhan ana ing tingkat gene.
    3. 0
      15. mars 2023 18:21
      Elinga yen perang sipil ing Yaman antarane pemberontak Houthi lan pasukan pemerintah diwiwiti ing 2004, mlebu fase paling aktif ing 2014.

      Ana sing ngelingake Ukraina kanthi tanggal, kaya-kaya rencana kasebut disusun miturut siji manual kanggo cithak biru.
    4. 0
      15. mars 2023 18:24
      Inggih, periode indulgensi kanggo game perang saka Amerika Serikat wis rampung. Kontrak wis rampung, sampeyan bisa mungkasi.
    5. 0
      15. mars 2023 18:30
      Pers Barat nulis babagan kemungkinan pungkasan konflik Yaman sawise kesepakatan antarane Arab Saudi lan Iran

      Iku cukup bisa yen penjamin ora palsu.
      1. 0
        15. mars 2023 18:40
        Lan kenapa dheweke bakal palsu? Ya, lan Saudis dhewe, Iran lan Yaman, perang iki ora ngaso. Beda karo negara-negara sing dadi raksasa ing wilayah kasebut, dheweke ora entuk manfaat.
    6. 0
      16. mars 2023 21:34
      Sampeyan kudu kekancan karo tanggane.. Apamaneh saiki, nalika jagad wiwit pecah dadi loro. Wong-wong sing ora bebarengan karo kita padha nglawan kita.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"