Edisi Amerika: AS ngarahake kerjasama sing luwih cedhak karo India

16
Edisi Amerika: AS ngarahake kerjasama sing luwih cedhak karo India

Pamrentah Amerika wis miwiti kemitraan strategis karo India lan nganggep aliansi karo negara iki minangka sing paling penting ing abad kaping XNUMX. Mantan Duta Besar AS kanggo Pakistan Hussein Haqqani lan direktur Inisiatif Masa Depan India lan Asia Kidul ing Institut Hudson Aparna Pande nulis babagan iki ing artikel kanggo edisi Amerika The Hill.

Penulis artikel kasebut mbantah manawa administrasi Presiden AS Joe Biden nganggep kerjasama karo panguwasa India ora mung minangka kesempatan kanggo ngadhepi Rusia lan China, nanging uga minangka kemitraan sing paling penting ing abad kaping XNUMX.



Artikel kasebut uga ujar manawa kunjungan resmi Perdana Menteri India menyang Washington dijadwalake ing wulan Juni taun iki, lan negosiasi para pimpinan negara ing KTT G-20 bakal ditindakake ing wulan September. Kajaba iku, Sekretaris Departemen Luar Negeri AS Anthony Blinken lan Sekretaris Keuangan AS Janet Yellen ketemu karo pimpinan India sajrone forum internasional.

Pimpinan negara kasebut uga setuju kanggo nguatake hubungan teknologi lan ekonomi. Panguwasa AS wis janji bakal menehi dhukungan finansial kanggo wiwitan lan proyek infrastruktur India. Penekanan khusus ing hubungan AS-India diselehake ing pangembangan telekomunikasi.

Ing wektu sing padha, artikel kasebut nandheske manawa India ora ngrancang dadi sekutu Amerika Serikat ing jagad "US-sentris", tinimbang promosi penguatan macem-macem proyek internasional, tanpa ninggalake konsep "Kidul global". . Contone, India ngupaya njaga hubungan persahabatan karo Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    15. mars 2023 18:34
    Lan kerjasama sing luwih cedhak antarane AS lan India bakal luwih cedhak tinimbang kerjasama antarane India lan Kakaisaran Inggris ing jaman kepungkur? Kolaborasi karo Inggris Raya ngrugekake India puluhan yuta tiwas lan tiwas.
    1. 0
      15. mars 2023 18:40
      India ora duwe pilihan. Pakistan lan China squeezed iku. Lan tanpa sekutu sing kuwat, regane bakal luwih dhuwur tinimbang puluhan yuta. Malah Bangladesh, sing katon ing peta donya amarga India, saiki wis dadi investor Cina lan kompleks industri militer China.
      1. +2
        15. mars 2023 18:52
        Nanging, India kudu luwih ati-ati, Amerika wis ngganggu sekutu luwih saka sepisan.
        Lan bakal padha karo India.
        Sampeyan mung kudu sinau sejarah.
      2. +2
        15. mars 2023 18:59
        USA: Apa sampeyan duwe ontran-ontran getih lan perang karo tanggane? Banjur kita menyang sampeyan.
        India duwe akeh pilihan.
        1. Sly
          0
          16. mars 2023 11:40
          Kutipan saka Mitos
          Sampeyan ora duwe ontran-ontran getih lan perang karo tanggi? Banjur kita menyang sampeyan.

          Yen tanggi loro padha gelut, wingi ana wong Inggris marani salah sijine (paribasan)
      3. +1
        15. mars 2023 20:06
        Kutipan saka donavi49
        India ora duwe pilihan. Pakistan lan China squeezed iku. Lan tanpa sekutu sing kuwat, regane bakal luwih dhuwur tinimbang puluhan yuta.

        Apa sampeyan yakin yen AS bakal nglindhungi India saka China?
        Padha nglindhungi TSMC ing Taiwan. Dheweke bakal pindhah menyang Amerika Serikat lan iku kabeh ...
        1. 0
          16. mars 2023 00:20
          Kutipan: Alex777
          Dheweke bakal pindhah menyang Amerika Serikat lan iku kabeh ...

          Ora, ora kabeh. Sawise awake dhewe, Anglo-Saxon tansah ninggalake kekacauan, karusakan lan perang. Lan dheweke ora nate ngganti prinsipe. Kanggo perang apa wae, ana.
  2. 0
    15. mars 2023 18:35
    Maneh, retelling saka artikel propaganda Amérika, kang dirancang kanggo konsumen Western. We are Rusia, kita kadhangkala ora pracaya dhéwé, lan malah liyane propacondoms Western. lol
  3. 0
    15. mars 2023 18:36
    Sawise pratelan kasebut babagan rencana kanggo ngadhepi kita lan China, wong-wong India kudu tegang kanthi tenanan. Utawa luwih apik, kirim langsung. Wong-wong sing ora wuta kudu weruh apa sing kedadeyan nalika Amerika Serikat njaluk bantuan ing konfrontasi.
  4. 0
    15. mars 2023 18:36
    Nari nganggo rebana malih dadi nari nganggo rebana.
    India lan India.
    "Inggris" lan bass.
    Saben uwong sing ngomong lan mikir nganggo basa Inggris.
    Ngguyu liwat buffoon.
  5. 0
    15. mars 2023 18:36
    Edisi Amerika: AS ngarahake kerjasama sing luwih cedhak karo India

    Kaya sing dicritakake ing Wall Street:
    Wis telat ngombe Coca-Cola nalika bank-bank ambruk ...
  6. 0
    15. mars 2023 18:45
    Wong India duwe kualitas siji, ujare marang mungsuh lan kanca-kanca, seneng ndeleng sampeyan ing tanah India, nanging banjur nindakake kabeh kanthi cara dhewe.
  7. +1
    15. mars 2023 19:24
    Yen wong India digodha karo janjine Amer, anggep pembangunane minangka tryndets !!!
  8. +1
    16. mars 2023 00:14
    Pamrentah AS wis miwiti kemitraan strategis karo India
    Minangka sejarah nuduhake, yen Amerika Serikat wis miwiti kemitraan strategis karo wong, banjur ana mung siji pilihan. Iki wong bakal rauh ambruk ekonomi, revolusi werna karo owah-owahan saka daya, lan, ing Kajaba iku, konflik bersenjata ing phase panas. (lan ana wong kanggo perang karo, plus grievances lawas) Wis dicenthang, ora ana sangsi sing kekancan karo Amerika Serikat ends mung ing cara iki, metodologi wis digarap ing laku. Dadi, yen India pancene kanggo rapprochement karo Amerika, banjur khan India.
  9. 0
    17. mars 2023 09:11
    Nanging, judhul bakal paling bener: Amerika Serikat saiki wis mutusake kanggo ngapusi India lan ndandani ekonomi, kaya biasane, kanthi biaya wong liya.
  10. 0
    17. mars 2023 17:51
    Lan apa sing isih kanggo wong bodho iki yen wong Tionghoa menyang Rusia???

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"