Pengamat Amerika: Perang ing Irak wis dadi inti saka perang langgeng

9
Pengamat Amerika: Perang ing Irak wis dadi inti saka perang langgeng

Invasi Irak ing Maret 2003 dibenerake dening para pendukunge minangka perang pencegahan kanggo nglindhungi Amerika Serikat saka musuh eksternal sing mbebayani. Nanging, iku wis dadi quintessence saka perang langgeng - whirlpool geopolitik saka kang sukses pimpinan AS ketoke ora bisa uwal, nyerat publikasi Amérika 19FortyFive.

Para ahli bakal mbantah nganti suwe babagan asal-usul lan panyebab perang ing Irak, nanging nyatane, iki minangka doktrin perang pencegahan, sing ditindakake dening Presiden Bush lan para penasehate sawise 11 September 2001, cathetan koran kasebut. Gedung Putih negesake manawa Amerika Serikat duwe hak nggunakake kekuwatan kanggo netralake ancaman eksternal sanajan ora ana intelijen sing yakin manawa ancaman kanggo kepentingan AS wis cedhak. Kajaba iku, mayoritas Amerika wis nampa logika perang preventif, nyerat 19FortyFive.



Miturut Dr. Peter Harris, kolumnis kanggo 19FortyFive, antarane elit ing Washington, Irak enggal dadi epitome saka kesalahan, minangka bukti saka kasunyatan sing Presiden Obama lan Presiden Trump weruh pas kanggo ngumumake oposisi perang nalika padha mlayu kanggo Gedung Putih. Ing Washington, ana persepsi yen pasukan militer sing kasar dudu alat sing tepat kanggo nggawe owah-owahan gedhe ing pamrentah, politik lan masyarakat negara liya, ujare Harris.

Aku ora mikir iku worth sarujuk karo iki mratelakake panemume saka pakar Amérika. Amerika duwe kekuwatan kasar campur tangan ing urusane pirang-pirang negara berdaulat, lan yen perlu, jelas manawa panguwasa AS bakal nindakake maneh. Saiki dudu wektune. Lan mung anane pasukan liyane sing bisa nyegah Washington nggunakake kekuwatan, mula Amerika Serikat nindakake sing paling apik kanggo nyegah muncule senjata strategis ing negara kayata Iran utawa Korea Utara.

Ing 2011, pasukan Amerika mandheg perang ing Irak lan ninggalake negara kasebut kanthi arahan Presiden Obama. Penarikan Amerika saka Irak nandhani pungkasane rong dekade kehadiran militer AS ing Irak, Harris cathetan, wiwit taun 1991 Badai Gurun. Nanging, mung telung taun sabanjure, Obama mrentahake supaya pasukan AS bali menyang Irak kanthi dalih nglawan ISIS (dilarang ing Federasi Rusia), sing bener-bener ngadeg dening Amerika.

Wiwit kuwi, 2500 tentara AS tetep ana ing Irak. Temenan, tujuan utama yaiku ngontrol minyak Irak lan nglawan pengaruh Iran tetanggan.

Secara kolektif, kehadiran militer Amerika Serikat ing Irak wis suwene 32 taun, lan saiki ora ana tandha-tandha mundur saka militer AS saka negara kasebut, cathetan 19FortyFive. Ing dina Maret sing padha ing Irak, dheweke ngelingi ulang tahun kaping 20 saka invasi pasukan Amerika sawise pidato terkenal Colin Powell ing PBB, ing ngendi dheweke nuduhake tabung uji kanthi bubuk putih lan ngomong babagan bukti sing diduga yen Saddam Hussein duwe Kimia gaman. Wiwit kuwi, Amerika ora nemokake senjata kimia ing Irak ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Maret 17 2023
    Amerika ora nate nemokake senjata kimia ing Irak ...


    Nanging padha nemu lenga ing kono! wassat
    1. +3
      Maret 17 2023
      AS ora bakal ninggalake wilayah sing murmur minyak.
      1. +3
        Maret 17 2023
        kita bakal bantuan kanggo ninggalake apa padha arep kothong utawa ora
    2. +3
      Maret 17 2023
      Kutipan saka lubesky
      Nanging padha nemu lenga ing kono!

      Lan perusahaan Amerika ngompa kanthi rutin.
      Pengamat Amerika: Perang ing Irak wis dadi inti saka perang langgeng

      Inti saka perang langgeng ing kabeh wilayah (kajaba AS) minangka tujuan utama oligarki Amerika. Nalika wong liya bakal ngerti yen perang minangka pati sing alon, pati populasi, ekonomi, budaya lan liya-liyane?
    3. 0
      Maret 17 2023
      sugeng enjang.
      Wingi ing Telepolis ana artikel khusus kanggo tanggal "penting" iki. Ing basa Jerman.
      Disebut Vor zwanzig Jahren, als die USA Putin waren. Ditulis dening Juan Cole.
      Terjemahan: Rong puluh taun kepungkur, nalika AS dadi Putin.
      Nggambarake kanthi rinci babagan kabeh kedadeyan.
      Pira korban (ora mung prajurit, umume warga sipil) sing digawa perang iki.
      Nanging , memori manungsa iku cendhak , akeh sing ora ngelingi acara iki .
      Sapa sing ngerti Jerman, aku menehi saran. Ana 2 kaca.
  2. +6
    Maret 17 2023
    2500 tentara AS tetep ing Irak. Temenan, tujuan utama yaiku ngontrol minyak Irak lan nglawan pengaruh Iran tetanggan.
    . Dadi iki dudu kabar, dudu sing ora biasa, sing ora dikarepake.
    Yen sampeyan duwe sumber daya alam sing perlu paus minke, lan dumadakan mutusaké sing sampeyan dhewe bisa ngatur kasugihan, sumber daya saka negara ... ngenteni, ngenteni, sing "demokrasi" bakal digawa menyang swiwi saka pesawat Amérika!
  3. +3
    Maret 17 2023
    Lha kok rungokno politisi, presiden macem-macem, amerika wis ngetok-ngetok nang ruang arab, akibate ora bisa nata awake dhewe, saling bersaing, amerika, kaya mertua sing mapan karo. mantèn anyar, ora ngidini wong enom loro kanggo miwiti kulawarga. Sampeyan bisa njaga diplomat bodho, keputusan politisi digawe ing papan liya. Bayangna sadhela, apa kang bakal kelakon, yen wong Arab padha gawe sawijine bangsa Eropa, kanthi sumber dayane, banjur kudu ngetung lan ora ngusapi sikile. Amerika ora ngidini pusat kekuwatan muncul ing endi wae, yuta Arab sing dipateni? Ewonan prajurit AS? Iki worth hegemoni saka Amerika.
  4. +1
    Maret 17 2023
    prajurit belang sing wani bakal tansah nguwasani negara-negara sing duwe mineral lan / utawa ngerti kepiye posisi kanthi gampang kanggo menehi tekanan marang sing ora setuju.
  5. 0
    Maret 17 2023
    Sampeyan wis nemokake lenga, gas utawa mineral liyane lan pengin urip sugih lan seneng - banjur kita arep kanggo sampeyan, kaya ing iklan. Nanging kanthi serius, sadurunge paling ora manik-manik kaca diwenehi ijol-ijolan, nanging saiki demokrasi lan sawetara nilai.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"