Russian "Kord": Mung machine gun ing sawijining kelas sing ngijini sampeyan kanggo murub saka tangan

8
Russian "Kord": Mung machine gun ing sawijining kelas sing ngijini sampeyan kanggo murub saka tangan

Senapan mesin abot Rusia "Kord" minangka senjata sing unik. Sawise kabeh, iku mung senapan mesin ing donya kaliber 12,7 mm, sing ngijini sampeyan kanggo murub ora mung saka bipods, nanging uga saka tangan.

"Kord" minangka kasus banget nalika masalah sing muncul lan solusi sing dipeksa ngidini sampeyan nggawe sing luwih apik tinimbang sadurunge.



Dhumateng para tukang bedil V.A. Degtyarev (Kovrov) kudu ngembangake senapan mesin kaliber gedhe kanggo ngganti Utyos ing wektu sing cendhak. Sing terakhir diprodhuksi ing wilayah Kazakhstan, sing dadi masalah sawise ambruk USSR.

Pangembangan wiwit ing awal 90s, lan wis ing taun 1998, senapan mesin diadopsi dening Angkatan Bersenjata RF lan isih digunakake dina.

Iku worth kang lagi nyimak ing kene sing Kovrov gunsmiths ngatur kanggo ngatasi telung tugas penting, kang, ing kasunyatan, nggawe brainchild unik.

Kaping pisanan, kemampuan kasebut kanggo njupuk Kord saka bipod lan tangan muncul amarga pangembang bisa nyuda energi mundur lan nambah stabilitas senapan mesin.

Kapindho, amarga prestasi kamardikan saka operasi mekanisme tong minyak lan otomatisasi, para perajin bisa nyuda getaran resonansi. Iki langsung mengaruhi akurasi gaman, sing, miturut sawetara sumber, meh 2 kaping luwih saka Utes.

Katelu, "Kord" paling entheng ing antarane senapan mesin 12,7-mm lengkap. Contone, Amerika "saingan" Browning M2 Heavy Barrel ing tripod kanggo nindakake 58 kg. Nanging, "awak" senapan mesin dhewe uga ora gampang - 38 kg versus 32 kanggo Korda bebarengan karo mesin.

Antarane kaluwihan liyane saka senapan mesin Russian, iku worth kang lagi nyimak linuwih dhuwur. Senjata saged operasi tanpa gangguan ing sawetara suhu saka -50 kanggo 50 derajat Celsius. Kajaba iku, senapan mesin terus bisa digunakake kanthi stabil sawise kecemplung ing banyu lan ing kahanan bledug abot.

Kaping pisanan, "Kord" digawe kamar kanggo 12,7x108 mm. Nanging, saiki ana versi amunisi NATO 12,7x99 mm.

Apa sing bisa ditindakake dening senapan mesin paling kuat ing Rusia kanthi jelas dituduhake dening sarwa dumadi Penerimaan Militer:

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Maret 16 2023
    Lan nalika padha pirembagan bab shortcomings saka PKK (siji bisa setuju), banjur apa ora nambah jangkah produksi KORD, lan ora reinvent setir?
    Iki mobil serius, unik lan dikarepake! Ing perang, sampeyan butuh senapan mesin nyata.
  2. +2
    Maret 16 2023
    Iku tetep kanggo nerangake nilai praktis saka shooting kuwi.
    Katelu, "Kord" paling entheng ing antarane senapan mesin 12,7-mm lengkap.

    Ora
  3. +7
    Maret 16 2023
    Sawise kabeh, iku mung senapan mesin ing donya kaliber 12,7 mm, sing ngijini sampeyan kanggo murub ora mung saka bipod, nanging uga saka tangan.

    Kang ora plus. Apa sing bakal dijupuk nganggo senapan mesin 12,7 mm ana? Saben gaman nduweni tujuan dhewe-dhewe. Kemampuan kanggo njupuk saka tangan mung ... uga, kasunyatan. Sampeyan mung bisa njupuk karo tangan. Kanthi efektifitas sing ora ditemtokake.
  4. +3
    Maret 16 2023
    Nuuu, iku wektu kanggo release film karo Porechenkov 2.0 (enom, iku), kang nakal saka Kord a la Schwartz saka minigun a.

    Nanging, bobot entheng kanggo senapan mesin minangka pedhang kanthi ujung loro. Ing tangan siji, maneuverability ing paprangan tambah, amarga. iku gampang kanggo nindakake karo 2 wong lan njupuk saka bipods - ing sawetara panggonan bisa ngatasi iku, ing tangan liyane, akurasi miskin, amarga Piece cahya saka wesi 12.7 angin munggah kaya Piece cahya saka wesi, kajaba mesthi. sampeyan sijine iku ing mesin normal lan ndandani mesin iki uga.
  5. 0
    Maret 16 2023
    Russian "Kord": Mung machine gun ing sawijining kelas sing ngijini sampeyan kanggo murub saka tangan
    recourse Ora, aku weruh ing film carane diwutahake banyu saka meriam "revolving" aviation .... utawa tangan kaya sikil? ..... Nyuwun
  6. +3
    Maret 16 2023
    Chet dina iki minangka parade dongeng saka sawetara jinis. Salah siji mesin otomatis tanpa recoil ing kosok, utawa dadi metu sampeyan bisa njupuk saka Korda karo tangan kaya Rambo karo M60 lan njaluk menyang kaya ing film.
  7. +5
    Maret 16 2023
    Russian "Kord": Mung machine gun ing sawijining kelas sing ngijini sampeyan kanggo murub saka tangan

    Pitakonan mung: apa sih?
  8. 0
    April 1 2023
    Kanggo geni saka tangan, Svetka uga otomatis, lan apa? Mungkin peluru pisanan kena ing endi wae, nanging kabeh liyane kena cahya putih kaya sen cantik ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"