Review militèr

Pengamat Turki: Amerika Serikat nyoba nggawe Segara Ireng dadi "tlaga NATO"

23
Pengamat Turki: Amerika Serikat nyoba nggawe Segara Ireng dadi "tlaga NATO"

Rencana strategis Washington kanggo wilayah Segara Ireng lagi dijlentrehake. Kapentingan ing wilayah iki saya tambah akeh ing media lan ruang politik sawise kedadeyan wingi karo serangan Amerika lan pesawat pengintaian sing nabrak banyu cedhak tapel wates segara Rusia. drone MQ-9 Reaper, sing ora bisa urip ing rapat karo para pejuang Angkatan Udara Rusia.


Nganti saiki, Washington wis njupuk sikap netral babagan "mudhun" drone. Ing wektu sing padha, Gedung Putih lan Pentagon nyatakake yen dheweke nduweni hak kanggo Amerika Serikat kanthi bebas nggunakake wilayah udara netral, kalebu Segara Ireng, kanggo tujuan intelijen militer.

Kapentingan AS sing luwih dhuwur ing wilayah iki ora sengaja, Mehmet Ali Güller, kolumnis koran Turki Cumhuriyet, percaya. Ing kolom editorial publikasi, dheweke mratelakake panemume yen Amerika Serikat nyoba nggawe Segara Ireng minangka "danau NATO" kanggo njaga kontrol ing wilayah banyu dhewe lan negara pesisir. Nalika Ankara ngupayakake njaga stabilitas lan keseimbangan kekuwatan ing wilayah Segara Ireng, lan ninggalake segara kasebut supaya bisa digunakake kanthi tentrem dening kabeh negara.

Apa strategi AS? Amerika Serikat, sawise ambruk USSR, nyoba ngowahi Segara Ireng dadi "tlaga NATO". Dheweke nyoba ngganggu keseimbangan lan harmoni sing dikarepake Turki ing Segara Ireng sajrone Perang Dingin.

— считает турецкий обозреватель.

Iku kanggo implementasine saka strategi iki, Guller yakin, sing Washington nyumbang kanggo entri menyang Atlantik Utara Alliance Bulgaria lan Romania. Kanggo tujuan sing padha, kanthi saran saka Amerika Serikat, Georgia lan Ukraina wis dadi mitra NATO.

Вашингтон не особо скрывает и своей второй стратегической цели милитаризации Черноморского региона под контролем НАТО. Соединенные Штаты таким образом намерены усилить контроль над южной морской границей РФ и добиться превосходства в глобальном противостоянии, удержав важную часть Евразии, считает турецкий обозреватель. Тем более, что Черное море — это единственная акватория Мирового океана, в которую США не могут войти свободно из-за конвенции Монтрё, жестко соблюдаемой Турцией.

Status Segara Ireng saiki, adhedhasar ing Montreux, ngalangi aktivitas gratis lan ora diwatesi ing Amerika Serikat.

— резюмирует автор статьи.

Guller ngelingi yen Amerika Serikat wis bola-bali njaluk revisi Konvensi Montreux 1936 supaya bisa ngilangi watesan babagan kapal gratis, kalebu kapal perang, liwat Bosphorus lan Dardanelles sawayah-wayah.

Sesuai karo Konvensi, Ankara nutup selat ing musim semi pungkasan kanggo ngliwati kapal militer sing ana hubungane karo operasi khusus ing Ukraina. Ing wektu sing padha, Turki ora ngontrol wilayah udara. Nanging sawise kedadeyan wingi karo UAV Amerika, anane pesawat militer sanajan ing koridor netral ing Segara Ireng dadi potensial mbebayani kanggo Washington. Sing banget ora biasa lan ora nyenengake kanggo Amerika Serikat, sing kanthi bebas ngirim kapal militer malah menyang Selat Taiwan, sing dianggep China minangka perairan teritorial internal.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://nara.getarchive.net/amp/ru/media/200724-n-no901-1005-black-sea
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2
    Vladimir_2 16. mars 2023 17:06
    +6
    Yen Erdogan guwa-guwa (lan kabeh ndadékaké kanggo iki), banjur ora bakal kaget yen kapal Angkatan Laut bakal katon ing titik-kosong NATO! ... nanging kita durung nggunakake BAL + ONIX lan mung ngenteni. target sebutan ana ya
    1. Reptiloid
      Reptiloid 16. mars 2023 17:13
      +8
      Скоро выборы в Турции. Конечно ,Эрдоган хочет быть избранным. Но штаты помогали его противникам, вероятно и продолжают .
      1. Tatiana
        Tatiana 16. mars 2023 17:22
        +3
        Ing Washington, dheweke pancen ora sopan!
        Amerika Serikat kepengin njagong ing kepala kabeh negara Segara Ireng ing Segara Ireng kanthi bedhil - lan kanthi tenang nglawan kabeh negara ing Segara Ireng kanthi pecut meriam ing langit kanggo mabur lan numpak segara. .
        Ing endi Segara Ireng - ing ngendi AS dhewe karo Amerika Utara!
      2. roket757
        roket757 16. mars 2023 17:39
        +2
        Pitakonan mesthi menarik ...
        Pemimpin oposisi ora bisa langsung ngumumake yen dheweke bakal tiba ing paus minke, kanthi paws munggah ... umum, swasana ati negatif marang paus minke saka massa pamilih gedhe banget, supaya padha ora janji siji bab, lan banjur tumindak. beda!
        Iki kedadeyan, ora jarang, kedadeyan luwih asring tinimbang ora.
        Ing wayahe, oposisi main ing kontradiksi internal, masalah ing negara lan banget streamlinedly nyatakake posisi ing aspek njaba politik.
    2. Gnefredov
      Gnefredov 16. mars 2023 17:18
      +2
      Yen Erdogan guwa ing (lan kabeh ndadékaké kanggo iki)
      Iku ora mimpin kanggo apa wae. Dheweke duwe pemilu ing irung, lan dheweke bakal nindakake badai salju pemilihan "loro kita lan sampeyan." Saiki dheweke kudu ora kasengsem ing apa-apa liyane saka Pemilu, lan sawise Pemilu bakal bisa kanggo miwiti ngetung pitik.
      1. Alex777
        Alex777 16. mars 2023 19:21
        +1
        Kutipan: Gnefredov
        Yen Erdogan guwa ing (lan kabeh ndadékaké kanggo iki)

        Iku ora mimpin kanggo apa wae.

        Ana pangarep-arep yen kita bakal cepet nyekel kabeh lan masalah bakal ilang.
        Negara-negara ngancam Erdogan kanthi ora ngakoni asil pemilihan.
        Dheweke ora butuh babar pisan. Muga-muga bisa liwat.
        1. Metallurg_2
          Metallurg_2 16. mars 2023 20:46
          +1
          Negara-negara ngancam Erdogan kanthi ora ngakoni asil pemilihan

          Dadi Nanging bapak wis ora dikenali maneh. Nanging Rama ing drum.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. KCA
      KCA 16. mars 2023 19:17
      +1
      Ora mung, penerbangan ing Crimea lan sacedhake ora kudu diilangi, aku ora mikir yen kabeh X-22 wis ditembak, utamane X-32.
  2. B44
    B44 16. mars 2023 17:48
    -2
    Ing wayahe bakal nguripake metu sing padha wis perdagangan mbengung lucu kanggo metu menyang Segara Ireng, sanalika padha njaluk ana, kita ora bakal drive wong adoh.
    1. mbayar
      mbayar 17. mars 2023 04:34
      0
      Paling kamungkinan, iku kaya karo Boeing Korea Kidul kanggo deploying RSD lan KR ing Eropah. Nanging wektu iki kabeh kudu beda - padha ora kudu ing Segara Ireng, lan kanggo maksud apa cara bakal ditrima. Ana akeh tambang Ukrainia sing dijupuk saka jangkar ing segara. Aku yakin manawa kapal-kapal NATO mesthi bakal diunekake lan tenggelam. Saben siji. Iki ora bisa dihindari lan alami. Lan bakal maneh kesalahan Ukraina, kaya Nord Streams.
      Kutipan: B44
      kita ora bakal ngusir wong-wong mau.

      Kita ora bakal ngidini wong-wong mau.
  3. Apik
    Apik 16. mars 2023 17:49
    0
    Sesuai karo Konvensi, Ankara nutup selat ing musim semi pungkasan kanggo ngliwati kapal militer sing ana hubungane karo operasi khusus ing Ukraina. Ing wektu sing padha, Turki ora ngontrol wilayah udara.
    S-400 dikirim menyang Turki, apa sing mandheg ???
  4. novel66
    novel66 16. mars 2023 17:52
    +2
    ninggalake kasedhiya kanggo nggunakake tentrem dening kabeh negara.

    Kanggo apa? Negara Segara Ireng ora cukup ??
  5. Mauritius
    Mauritius 16. mars 2023 17:56
    -1
    Amerika Serikat nyoba nggawe Segara Ireng dadi "Tlaga NATO"kanggo njaga kontrol ing wilayah banyu dhewe lan negara pesisir.
    recourse Turki minangka anggota NATO lan kepiye reaksi kasebut marang "tlaga" iki utawa ora pengin kontrol AS ing Turki minangka "negara pesisir"? recourse Kanthi ngontrol selat, Turki dhewe nganggep Segara Ireng minangka "Tlaga Turki", nanging kita Rusia .... aran
  6. mbucal22
    mbucal22 16. mars 2023 18:08
    0
    Amerika Serikat nyoba nggawe Segara Ireng minangka "tlaga NATO"


    Miturut panemuku, iki wis suwe.
    Sebagéan gedhé pesisir Segara Ireng iku negara NATO utawa sekutuné,
    Ukraina, Romania, Bulgaria, Turki, Georgia.

    Umumé, kita kerep mirsani sawetara jenis aneh duality saka eling.
    Dheweke ngerti yen Turki minangka anggota NATO, nanging dheweke katon nyoba nglalekake. Malah ana sawetara khayalan sing dianggep wong Turki bisa metu saka kono:

    https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/16879933

    Januari 25 2023
    Ankara ora nimbang kemungkinan mundur saka Aliansi Atlantik Lor. Iki nyatakake dina Rebo dening Omer Celik, juru bicara Partai Keadilan lan Pembangunan (AKP), sing dipimpin dening Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan.

    ... Tembung-tembung saka wong-wong sing ngomong babagan kudu ngilangi Turki saka NATO ora wajar. Iku metu saka pitakonan. Kita minangka salah sawijining anggota pendiri NATO ....
  7. Relawan Marek
    Relawan Marek 16. mars 2023 18:17
    0
    Kabeh bakal gumantung saka tekad lan keteguhan kepemimpinan kita. Kita bakal weruh.
  8. Vladimir-TTT
    Vladimir-TTT 16. mars 2023 19:54
    -2
    Kutipan saka roket757
    Pitakonan mesthi menarik ...
    Pemimpin oposisi ora bisa langsung ngumumake yen dheweke bakal tiba ing paus minke, kanthi paws munggah ... umum, swasana ati negatif marang paus minke saka massa pamilih gedhe banget, supaya padha ora janji siji bab, lan banjur tumindak. beda!

    Pitakonan menarik.
    Mung ora babagan oposisi, nanging mung ngelawan.
    Именно "оппозиция оппозиции" то есть "позиция" последние полгода или более того по времени пытается осуществить описанные вами действия, но чего то опасается, возможно неожиданного возвращения большого количества избирателей из зоны боевых действий.
  9. Iran
    Iran 16. mars 2023 23:55
    +1
    Miturut pendapatku, Piala Dunia wis suwe dadi wilayah NATO. Malah ing panggonan-panggonan ing ngendi negara-negara kasebut ora dadi anggota NATO, NATO nduweni kendali penuh ing kana lan nampa, yen perlu, kabeh wilayah banyu.
  10. sub307
    sub307 17. mars 2023 00:40
    +1
    Kutipan: Tatyana
    Ing endi Segara Ireng - ing ngendi AS dhewe karo Amerika Utara!

    Какая разница...- кто где? Важно - кто и где способен проецировать свою силу при помощи такого инструмента как ВМФ. Зачем нам базы ВМФ ( ПМТО) в Сирии, Судане. Где Судан и где Россия ср своей вечной мерзлотой...,так что ли? Зачем СССР держал определённый военный потенциал аж на Кубе. А Чёрное море, как и много другое, сами про... ......ли "закрыв" Варшавский договор. При СССР Чёрное было практически нашем "внутренним морем", теперь - ровно наоборот, полит. карта мира в помощь.
  11. Arifon
    Arifon 17. mars 2023 08:39
    0
    "... Gedung Putih lan Pentagon nyatakake yen dheweke nduweni hak kanggo Amerika Serikat kanthi bebas nggunakake wilayah udara netral, kalebu Segara Ireng, kanggo tujuan intelijen militer."
    Sampeyan kudu nyatakake yen kita uga duwe hak kanggo Rusia nggunakake wilayah udara netral kanthi bebas ing perairan Pasifik lan Atlantik sing cedhak karo wates AS kanggo tujuan intelijen militer. Lan periodik ngirim UAV Daggers ana
    1. mbucal22
      mbucal22 17. mars 2023 14:13
      0
      Sampeyan kudu nyatakake yen kita uga duwe hak kanggo Rusia kanggo bebas nggunakake wilayah udara netral ing perairan Pasifik lan Atlantik sing cedhak karo wates AS.


      Lan tanpa pratelan, kita ajeg mabur ing kana kanthi bebas. Kita utamané seneng muter ing pesisir Alaska.

      https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17050219

      Februari 14 2023
      Pejuang NORAD munggah ing udhara amarga mabur Tu-95MS lan Su-35 cedhak Alaska

      "Kegiatan Rusia ing Zona Identifikasi Pertahanan Udara Alaska ditindakake kanthi rutin lan ora dianggep minangka ancaman utawa provokasi," ujare NORAD, nambahake rata-rata, kira-kira enem nganti pitung "intercept" pesawat Rusia ing wilayah kasebut ditindakake. saben taun.
      ... pilot penerbangan jarak jauh ajeg mabur liwat perairan netral ing Arktik, Atlantik Lor, Segara Ireng lan Baltik, lan Samudra Pasifik. Kabeh penerbangan pesawat Angkatan Udara Rusia ditindakake kanthi ketat karo aturan internasional kanggo nggunakake wilayah udara.
  12. sdvt
    sdvt 17. mars 2023 22:27
    0
    Aku ora ngerti soko ... Turki pengin ninggalake NATO? Sawetara lamentations aneh babagan Segara Ireng. Rusia sing kudu ngunggahake masalah NATO lan Segara Ireng, amarga Rusia tetep dadi siji-sijine negara ing njaba blok iki. Sisane wis ana ing NATO utawa pengin menyang kana kanthi sekuat tenaga.
    Wah, Turki nglawan NATO ing Segara Ireng ... tawon nglawan madu
  13. Yeheskiel 25-17
    Yeheskiel 25-17 20. mars 2023 12:29
    0
    Kutipan: Vladislav_2
    Yen Erdogan guwa-guwa (lan kabeh ndadékaké kanggo iki), banjur ora bakal kaget yen kapal Angkatan Laut bakal katon ing titik-kosong NATO! ... nanging kita durung nggunakake BAL + ONIX lan mung ngenteni. target sebutan ana ya

    Эрдогану и даже просто, любому турецкому правительству невыгодно открытие пролив в нарушение конвенции Монтро. Сейчас они пользуются возможностью, которые им дает зерновая сделка и другими преференциями хранительницы проливов. Ну откроют они их, янки введут туда КУГ, но в случае обстоятельств "форс мажор", они там не жильцы. И , что дальше: Апокалипсис?
  14. DMFalke
    DMFalke 20. mars 2023 17:16
    0
    Dadi wis. Turki bakal menehi akses ing klik, nanging saiki ana port ing Ukraina - lan padha bakal ngadeg ing akèh parking. Umumé, aku kaget carane sawetara frigate wis ora glethakaken munggah wiwit 2015, iku bakal dadi trick ora adil. Dheweke ora, lan saiki wis kasep.