Juru bicara pemerintah Afghan njaluk pengadilan ing Den Haag supaya "tangi saka turu" lan ngetokake surat perintah penahanan kanggo komandan lan politisi AS

15
Juru bicara pemerintah Afghan njaluk pengadilan ing Den Haag supaya "tangi saka turu" lan ngetokake surat perintah penahanan kanggo komandan lan politisi AS

Panguwasa Afghan menehi komentar babagan keputusan pengadilan ing Den Haag kanggo ngetokake "waran penahanan" kanggo Presiden Rusia Vladimir Putin. Elinga yen saiki panguwasa Afghan diwakili dening Taliban (*kelompok teroris sing dilarang ing Rusia).

Abdullah Azzam, juru bicara kantor pemerintah Afghanistan sing tanggung jawab kanggo konsultasi ing sektor ekonomi, nulis kanthi harfiah ing jaringan sosial:



Wis wayahe ICC (International Criminal Court) tangi. Ukum pelaku nyata - Amerika sing tanggung jawab kanggo pirang-pirang kejahatan perang ing Afghanistan.

Iku babagan politisi lan komando Amerika.

Ing babagan iki, kontrovèrsi absen wiwit antarane ICC lan Taliban * (amarga keputusan pengadilan ing Den Haag, tanda bintang iki bisa uga cocog kanggo ICC ...). Dadi, aparat ICC ditakoni apa pengadilan bakal ngetokake surat perintah penahanan kanggo warga AS sing mrentah tumindak ilegal ing Afghanistan - contone, pesenan kanggo njupuk bocah-bocah Afghan metu saka negara kasebut (referensi sing jelas babagan tuduhan ICC marang Rusia. panguwasa babagan miturut omongane uwong sing ora sah »anak Ukrainia).

Njawab pitakonan iki, jaksa saka Pengadilan Pidana Internasional, Karim Khan, ujar manawa "masalah investigasi kejahatan sing ditindakake dening pihak Amerika ora ana ing agenda ICC."

Jaksa:

Taliban * dhewe tanggung jawab kanggo kejahatan ing negara kasebut.

Taliban mangsuli marang Karim Khan, ora kaya Amerika, dheweke ora nindakake kejahatan marang warga sipil ing Afghanistan.

Sadurungé, panguwasa sawetara negara Asia Kidul-Wétan ngandika bab kaputusan saka ICC, nyatet sing kaputusan iki takon menyang pitakonan kabeh sistem keamanan internasional. Kita ngomong babagan kasunyatan manawa yen "penangkapan" Presiden Rusia ing wilayah salah sawijining negara (contone, Menteri Kehakiman Jerman ngancam Vladimir Putin kanthi penahanan yen dheweke ngunjungi Jerman), nuklir. perang bisa pecah, amarga iki bakal dadi serangan nyata marang Rusia minangka salah sawijining kekuwatan nuklir paling gedhe.
  • Pamrentah Afghanistan
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    20. mars 2023 07:01
    Abdullah Azzam, juru bicara kantor pemerintah Afghanistan sing tanggung jawab kanggo konsultasi ing sektor ekonomi, nulis kanthi harfiah ing jaringan sosial:
    Wis wayahe ICC (International Criminal Court) tangi. Ukum pelaku nyata - Amerika sing tanggung jawab kanggo pirang-pirang kejahatan perang ing Afghanistan.

    apik
    Punika reaksi pisanan saka wong manca kanggo delirium lan exaggeration saka penahanan saka pimpinan negara Rusia.
    1. + 10
      20. mars 2023 07:08
      amarga keputusan pengadilan ing Den Haag, tanda bintang iki bisa uga cocog kanggo ICC ...
      Pangenalan ICC minangka organisasi sing ndhukung negara teroris ora ala lan pas wektune.
    2. 0
      20. mars 2023 17:07
      Saiki para Meriko bakal nyopir para Satanis kasebut ing sangisore shkonka. Ora kanggo dheweke mlaku-mlaku karo kanca. ngguyu
  2. +5
    20. mars 2023 07:01
    Malah ing Taliban ana wong sing wicaksana, ora kaya sing lungguh ing ICC, parlemen homo lan badan liyane saka dermocracy Barat.
  3. +5
    20. mars 2023 07:04
    Juru bicara pemerintah Afghan njaluk pengadilan ing Den Haag supaya "tangi saka turu" lan ngetokake surat perintah penahanan kanggo komandan lan politisi AS
    Lan pengadilan apa sing diarani? Ana loro lan saben nganggep awake dhewe "internasional" ...
    Ya, lan padha nyoba kanggo nelpon Amerika kanggo akun Irak ... Upaya rampung langsung, sanalika Amerika "growled" ...
  4. + 13
    20. mars 2023 07:27
    "... perang nuklir bisa pecah, amarga iki bakal dadi serangan nyata marang Rusia minangka salah sawijining kekuwatan nuklir paling gedhe ..."
    China lan Rusia mbutuhake:
    1. nganakake aliansi militèr
    2. menehi ultimatum menyang Amerika Serikat babagan mungkasi kabijakan sanksi lan tekanan, menehi jaminan keamanan, babagan pangembangan kompetisi sehat sing normal, babagan aturan hukum internasional ing sangisoré PBB sing dianyari (anyar), kanggo pungkasane nutup masalah teritorial (Crimea, Ukraina, Taiwan)
    3. nalika ana kauntungan undeniable lan longkangan ing pangembangan senjata hipersonik - kanggo ngelingake yen ing cilik saka nolak kanggo tundhuk karo ultimatum, pluru hipersonik karo senjata nuklir bakal nyerang saka wilayah RRC lan Federasi Rusia ing wilayah Amerika Serikat. Disiapake kanggo melu konflik skala gedhe nganti pungkasan.
    Anggere Inggris lan Amerika Serikat ana ing wangun modern, ora bakal ana urip normal utawa pembangunan ing Rusia lan China. Perang terus-terusan, pati lan kekacauan ing wilayah lan wates kita ... Masalah kasebut ora bisa dirampungake dening wong liya, dudu kanthi cara militer. Kanggo getun jero.
    1. -4
      20. mars 2023 08:16
      Nggawe aliansi militer karo China? Agung. Lan padha takon China yen dheweke pengin melu, menehi kritik saka statements lan tumindak, padha siyap mung kanggo njamin tentrem.
      Sampeyan ngirim ultimatum, dheweke ngirim sampeyan, banjur apa? Gunakake senjata nuklir?
      Hyperweapon minangka senjata nyerang, lan 100% proteksi ora dijamin.
  5. +1
    20. mars 2023 07:36
    Wis wayahe ICC (International Criminal Court) tangi. Ukum pelaku nyata - Amerika sing tanggung jawab kanggo pirang-pirang kejahatan perang ing Afghanistan.

    Tanggepan AS marang upaya ICC kanggo nuntut Amerika amarga kejahatan perang ing Afghanistan ing 2018 beda banget karo Federasi Rusia: "Kita bakal nglarang hakim lan jaksa pengadilan iki mlebu ing Amerika Serikat. Kita bakal ngrebut aset-aset kasebut. , kita bakal nuntut wong-wong mau ing prosedur peradilan miturut hukum pidana Amerika."
  6. +9
    20. mars 2023 07:44
    Ora ana sing ngrusak karya pengadilan pidana "internasional" kaya pengadilan iki dhewe, ngowahi organisasi kasebut dadi kantor "sungu lan hooves". Badut ing jubah.
  7. 0
    20. mars 2023 08:05
    Penangkapan penjahat Amer ora bisa ditindakake kanggo kejahatan ing Afghanistan, Libya, Irak lan negara liya.
  8. -2
    20. mars 2023 08:48
    "Masalah investigasi kejahatan sing ditindakake dening pihak Amerika ora ana ing agenda ICC"

    uga, sing tengen, Yankees unequivocally dielingake sing ing kasus iki bakal nahan kabeh pejabat ICC ing saindhenging donya lan ngadili miturut hukum dhewe. Nanging Kamentrian Luar Negeri kita isih kurang keteguhan Faberge kanggo nggawe statement sing padha.
  9. 0
    20. mars 2023 10:05
    Kajaba pamaréntahan Afganistan, iku perlu kanggo kalebu Irak lan Libya. Kanthi Yugoslavia, pitakonan yaiku sapa sing nampa (contone, Rusia minangka panampa USSR). Ing Suriah, para bandit kasebut sacara resmi nganakake perang sipil, nanging kuping Amerika macet ing mburi.
  10. -1
    20. mars 2023 12:06
    Sayange dudu wong sing bisa dipercaya, nanging bentara penyebrangan Garis Merah (Luntik) ngomong babagan serangan Onyx ing gedhong sing lungguh MUSyata.

    Saiki badut sesat iki mesthi ngerti - kita nggetak:

    https://www.rbc.ru/politics/20/03/2023/6417ebf39a7947603b1d6795
  11. -1
    20. mars 2023 12:55
    Penahanan Putin, lan kanca-kancane bakal nuduhake prihatin lan bakal ngeculake hawa.
  12. 0
    21. mars 2023 07:59
    Kanthi kabeh pernyataan ICC lan liya-liyane, dheweke pengin ngalihake perhatian menyang persiapan kanggo nyerang Banderlog.
    Dheweke pengin kaget kita - bajingan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"