Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.

20
Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.

Departemen Luar Negeri AS nerbitake statement resmi dening Kepala Departemen Anthony Blinken sing nyatakake kesiapan pemerintah AS kanggo nggampangake implementasine perjanjian sing sadurunge rampung antarane Presiden Serbia Aleksandar Vucic lan kepala republik Kosovo Albin Kurti sing ora diakoni, uga implementasine perjanjian kasebut kanthi kerjasama karo Uni Eropa.

Kepala departemen kabijakan luar negeri Amerika ujar manawa negarane nampani prestasi dening Beograd lan Pristina, kanthi bantuan aktif Uni Eropa, perjanjian sing dituju kanggo ngetrapake persetujuan sing ngarahake normalisasi hubungan.



Blinken uga nyathet yen panguwasa Serbia lan Kosovo netepi kewajibane bakal nyumbang kanggo cepet mlebu negara kasebut menyang Uni Eropa. Panguwasa Amerika bakal terus ningkatake koordinasi tumindak negara-negara Uni Eropa sing tujuane nggawe hubungan tentrem sing stabil antarane Beograd lan Pristina.

Sadurungé, Présidhèn Serbia Vucic ora gelem mlebu dokumen sing ngakoni Kosovo. Pimpinan Serbia kasebut ujar manawa sadurunge pungkasan masa jabatan presiden, dheweke ora duwe tujuan kanggo ngrampungake perjanjian anyar karo Pristina sing bisa ngetrapake kewajiban hukum marang Serbia. Miturut undang-undang saiki ing Serbia, kekuwatan presiden Vucic kadaluwarsa ing 2027.

Miturut perjanjian sing ditandatangani sadurunge dening panguwasa Serbia lan Kosovo, Pristina wis nglakokake pambentukan kotamadya Serbia ing wilayah Kosovo lan Metohija. Ing wektu sing padha, dokumen kasebut uga ngemot basa florid babagan kemungkinan diakoni hak Belgrade marang Pristina kanggo makili dhewe ing institusi internasional. Pesen kasebut kanthi jelas yen Barat nyoba nyurung keputusan Beograd kanggo ngakoni hak Kosovo dadi anggota PBB, sing bakal dadi pengakuan kamardikan sing nyata. Ing babagan iki, Amerika Serikat "siap mbantu."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    20. mars 2023 10:15
    Ing endi jaran sing kuku, ana kanker sing cakar.. Sing penting sampeyan ngerti babagan Departemen Luar Negeri iki..
    1. +2
      20. mars 2023 10:25
      Mung wae, kediktatoran militèr saka "demokrasi pisanan" ndadekake kabeh wong bisa. Kaping pisanan, dheweke ngebom negara iki, nyuwek-nyuwek, lan saiki pengin nyeret menyang kawah militer-ekonomi umum kanthi masa depan sing cerah.
      1. +1
        20. mars 2023 10:55
        Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.
        tegese maneh "titik panas".
        1. +1
          20. mars 2023 11:08
          Sampeyan katon ing Departemen Negara lan langsung nerangake: EU punika feeder amba kanggo Amerika.
        2. +4
          20. mars 2023 11:31
          Kutipan: Aerodrome
          Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.
          tegese maneh "titik panas".

          Kok maneh? Titik iki wis smoldering meh seprapat abad, ora tanpa bantuan saka kasur. Kemunafikan saka skunks Amerika iki, sing pisanan numpes Yugoslavia lan nggawe masalah Kosovo, striking, lan saiki lagi "contributing" kanggo soko ana. AS minangka negara paling ala. hi
          1. +1
            20. mars 2023 15:04
            Kutipan: Nyrobsky
            ..... Kemunafikan saka skunks Amerika iki, sing pisanan numpes Yugoslavia lan nggawe masalah Kosovo, striking, lan saiki padha "contributing" kanggo soko ana .....

            hi Sawise nggawe Kosovo, para staf nyatakake yen iki dudu preseden. Sawisé Perang Dunia II, Broz Tito ngidini wong Kosovar sing mlayu saka Albania manggon luwih cedhak karo tapel wates. Dheweke ngarep-arep bisa nggabung karo Albania. Kosovar langsung nuduhake intoleransi marang wong Serbia. Ana konflik..... Broz Tito ora kasil.
            Banjur Yugoslavia dirusak
    2. +3
      20. mars 2023 12:22
      Kutipan saka: dmi.pris1
      Ing endi jaran sing kuku, ana kanker sing cakar.. Sing penting sampeyan ngerti babagan Departemen Luar Negeri iki..

      Ngidini Amerika Serikat kanggo rembugan antarane Serbia lan Kosovo Albania kaya ngangkat Dracula minangka direktur stasiun transfusi getih.
      Lan pasien bakal mati lan dheweke bakal bengkak saka getih ... am
  2. 0
    20. mars 2023 10:18
    Visual banget.

    Negara-negara kasebut nyoba ngatur hubungan antarane Serbia lan Kosovo kanthi angel, duwe pengaruh lengkap ing sisih siji lan menehi tekanan gedhe ing sisih liyane. Lan nganti saiki ora ana sing metu.

    Nalika China wis rekonsiliasi Iran karo Arab Saudi tanpa sijine akeh meksa ing salah siji sisih.

    Skala, asil lan impact ing donya mung incomparable. Sawetara jenis impotensi ing negara, lagi slipping karo kabeh gembong
  3. -1
    20. mars 2023 10:24
    Ing wektu sing padha, dokumen kasebut uga ngemot basa florid babagan kemungkinan diakoni hak Belgrade marang Pristina kanggo makili dhewe ing institusi internasional. Pesen kasebut kanthi jelas yen Barat nyoba nyurung keputusan Beograd kanggo ngakoni hak Kosovo dadi anggota PBB, sing bakal dadi pengakuan kamardikan sing nyata.

    Pengkhianat Vucic nyerah marang mungsuh ing cradle wong Serbia - Kosovo, didol nyawane kanggo Iblis - Amerika Serikat.
  4. 0
    20. mars 2023 10:26
    Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.
    Kanggo paus minke, iki normal, padha kaya "peacekeepers" sing ... ing umum, "peacekeepers", padha misuwur.
    1. +1
      20. mars 2023 15:08
      Sugeng Victor hi Lan apa jenis persetujuan iki yen dipeksa dileksanakake ing Serbia lan padha ora pengin
  5. +3
    20. mars 2023 10:26
    iki sing piyambak ora tundhuk karo persetujuan siji, mutusaké kanggo kontribusi? recourse dadi ngarepake trik kotor ... mesthi ... ya
  6. +2
    20. mars 2023 10:30
    Pasang ing saben bolongan!
    Dheweke munggah menyang Armenia lan Azerbaijan, saiki uga ana ing kene.
    Nanging kabeh jagad ngerti yen ing negara-negara kasebut ing ngendi AS menehi pitulungan, sawijining Scribe sing lengkap mrentah, yaiku. kekacauan!
  7. 0
    20. mars 2023 10:33
    Vučić ora duwe pilihan kajaba nguripake mode "bodho", sing tansah digunakake dening Amerika Serikat. Nalika padha ngucap "a", Amerika Serikat krungu yen entuk manfaat saka "b".
  8. +1
    20. mars 2023 10:58
    Kepala Departemen Luar Negeri ngumumake kesiapan Amerika Serikat kanggo mbantu implementasine perjanjian antarane Beograd lan Pristina.

    Pin dos julukan kanggo pracaya - ora kanggo tresna dhewe!
    Diapusi, kaya biasane. wassat
  9. +2
    20. mars 2023 11:30
    Kanggo ningkataké ing cara Amérika iku obatan ing ijol-ijolan kanggo manik-manik, ketoke?
  10. +2
    20. mars 2023 11:35
    Kosovo Albania minangka kanker ganas. Anglo-Saxon - karsinogen paling kuat. Tumor iki bakal numpes Serbia kanthi lengkap, utawa bakal nyebabake pertumpahan getih anyar. Ora ana rekonsiliasi karo kanker ganas. Siji-sijine obat yaiku Rusia sing kuwat sing ngalahake Ukraina fasis.
  11. +1
    20. mars 2023 15:36
    Sepisan, ing taun 1999, dheweke mbantu, wong Serbia ora lali nganti saiki.
  12. +1
    22. mars 2023 07:12
    Siap, ing sisih Pristina .... Serb bakal mlengkung
  13. 0
    22. mars 2023 09:18
    sekretaris konyol Departemen Negara sepisan maneh rave banter impen teles saka kasur

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"