Review militèr

Svetlana Alliluyeva: "Bapakku mesthi nembak aku amarga aku nindakake"

21
Svetlana Alliluyeva: "Bapakku mesthi nembak aku amarga aku nindakake"



Tampilake "Svetlana"!


Ing wulan Maret taun iki, ana hubungane karo ulang tahun kaping 70 saka pati Stalin, studio Amerika iHeartRadio nyebarake acara radio Svetlana! Svetlana! Iki kanthi antusias nyritakake babagan urip putri pimpinan Svetlana Alliluyeva (1926–2011) ing Amerika Serikat sawise penerbangan saka India ing taun 1967. Penulis acara Dan Kitrosser, admiring dheweke, disebut Svetlana muse.

Kitroser nyatakake yen "dheweke iku wong gedhe, wong heroik. Dheweke mlaku bebarengan crita ing macem-macem cara! Alliluyeva, Peters - iki mung facets beda. Mulane, jenenge ora dadi sing utama ing kene. Dheweke, kelingan, ing taun 1970 ngganti jeneng, jeneng lan nilar patronymic dheweke, dadi Lana Peters.

Nanging ternyata Alliluyeva ora seneng ngunjungi malah ing Albania Stalinis. Luwih tepate, ing Maret 1983, sawetara media Yugoslavia kanthi ringkes nglaporake manawa Svetlana Alliluyeva njaluk visa - liwat kedutaan Albania ing Kuba - kanggo ngunjungi Albania.

Ketoke, dheweke pengin ngunjungi negara iki tanggal 5 Maret: kaya sing sampeyan ngerti, ing Albania komunis, dina iki minangka dina tangisan wiwit taun 1953 nganti 1990. klebu. Nanging dheweke ditolak. Menapa malih, penolakan kasebut diiringi, miturut omongane uwong, komentar saka "Stalin Albania" - Enver Hoxha, marang dheweke:

"Kita ora ngapura anak sing ngkhianati wong tuwa."

Assessment kasar saka pribadine Svetlana Alliluyeva dening Tirana ora mung amarga pidato sing kondhang ing 60s - 80s, kanthi negativitas sing angel diterangake marang bapake, kanthi akeh tuduhan keterlibatan langsung ing represi. taun 1930-an - awal 50-an x taun.

Kombinasi layanan khusus


Enver Hoxha percaya yen sing diarani "penerbangan" S. Alliluyeva saka USSR minangka kombinasi Yesuit saka KGB, sing ngarahake luwih ngrusak I.V. Stalin. Ngomong, dudu Khrushchev utawa Mikoyan karo Suslov, nanging putri Stalin dhewe menehi kesaksian babagan "terorisme Stalinis" - kepiye sampeyan ora percaya?

Assessment iki pas karo FBI dossier ing Svetlana Alliluyeva, sebagian declassified ing 2012. Iki bagean saka dossier nyatakake

"... pamarentah Soviet, sing ing wektu iku melu debunking "kultus pribadine" Stalin, tenang nanggepi penerbangan Svetlana menyang Kulon, amarga iki bakal ngrusak jeneng Stalin dhewe lan anggota kulawargane.

Mulane lan "Ora ana bukti yen KGB nganakake pengawasan Alliluyeva ing Amerika Serikat." Miturut sumber Albania lan Cina, KGB ngerti yen arep menyang Kulon liwat India. Nanging, kaya sing dicathet Enver Hoxha:

"Dheweke isih diwenehi kesempatan menyang India, lan uga dheweke mandheg ngawasi dheweke ing India. KGB uga ngerti yen dheweke wis njupuk versi manuskrip buku anti-Stalinis sing sepisanan, kanthi irah-irahan "20 Letters to a Friend."

Sawise mundur saka Khrushchev, pitakonan muncul saka "rehabilitasi parsial" Stalin, kalebu bali saka jeneng Stalingrad kanggo Volgograd, uga instalasi saka dhadha Stalin ing "anyar" kuburan. Nanging, pimpinan Brezhnev ora ngupaya keputusan kasebut. Malah ing tanggal 9 Mei 1965, patung Stalin ora dipasang ing kuburan kasebut: mung ing Mei 1970.


Ora ana tembung liyane


Mulane, ora ana tembung babagan kemungkinan keputusan kasebut ing laporan Brezhnev ing Kongres XXIII CPSU (1966). Lan, miturut Khoja, kanggo "konfirmasi" prasetya para panguwasa pasca-Khrushchev kanggo ngukum "kultus pribadine" tartamtu, diputusake kanggo ngidini gerakan Alliluyeva menyang Kulon karo manuskrip dheweke.

Ciri khas ing babagan iki yaiku sakcepete sadurunge dheweke lunga menyang India, perwira KGB ing Januari 1967 ngalahake delegasi mahasiswa lan mahasiswa pascasarjana RRC (deleng foto) ing cedhak mausoleum Lenin, sing nyoba nyelehake karangan bunga ing mausoleum lan ing Stalin. kuburan.


Kanthi mengkono, Hoxha nyathet, Moskow menehi tandha yen ora bakal ana revisi kabijakan anti-Stalinis Khrushchev.

Ora suwe Alliluyeva rampung ing India. Ing kana, putri sing mlayu saka pimpinan ing Maret 1967 pisanan nglamar pamrentah negara kanthi panjaluk kanggo entuk kewarganegaraan India. Nanging pihak Soviet ngeyel yen Alliluyeva ditolak panjaluke. Aku nyathet yen dalan-dalan Stalin isih dilestarekake ing India - ing kutha-kutha Ambatur (gambar), Kochi lan Puttucheri.


Pers saka Partai Komunis India sing pro-Stalinis (sing pisah saka Partai Komunis India pro-Soviet ing taun 1964) nyathet yen Moskow bisa uga wedi yen Alliluyeva, nalika ana ing India, bakal "nyebrang" menyang RRC, sing ndhukung lan , misale jek, isih ndhukung Partai Komunis India pro-Stalinis. Nanging Bu Alliluyeva luwih milih "transit" liwat India menyang AS.

Apa versi ora bisa dibantah?


Kanggo versi "uwal terorganisir" saka putri Stalin, E. Hodge uga nyathet yen KGB ora ngganggu aktivitase ing Kulon. Padha kacathet ing dossier FBI kasebut.

Lan escapades lan libel anti-Stalinis dheweke dituju "lan ngrusak kabijakan RRC lan Albania kanggo nglindhungi Stalin saka pemalsuan Khrushchev lan" pro-Khrushchev. Gegayutan karo faktor kasebut, pimpinan Albania nyatakake rasa curiga yen operasi KGB kanggo mindhah Alliluyeva menyang Kulon "mesthi dikoordinasi karo CIA."


Svetlana Alliluyeva, aka Lana Peters, 2010

Iki minangka ciri yen skenario skenario "penerbangan" saka putri Stalin menyang Kulon ora dibantah ing USSR utawa ing Kulon, uga ora dibantah dening S. Alliluyeva dhewe ...

Nanging ing taun-taun pungkasan dheweke ora manggon ing apartemen terhormat ing Amerika Serikat, Inggris Raya lan Swiss, kaya ing taun 70-an lan awal 90-an, nanging ... ing almshouse Richland Amerika. Ing ngendi dheweke mati ...

Sauntara kuwi, putri I. V. Stalin, malah ing taun-taun pungkasan, nyatakake gething marang USSR, Rusia, lan kabeh Rusia lan Soviet. Sanajan dheweke "anti-Stalinisme" sing disengaja, sing diprentahake dening konsultan sponsor-politik Amerika ing taun 1960-an, wis suwe, kaya sing dikandhakake, ora ana sirkulasi.

"Bapak bakal nembak aku amarga tumindakku"

- putri pimpinan ngakoni wartawan ing taun 1983 ...
Pengarang:
Foto sing digunakake:
qph.cf2.quoracdn.net, bg.rbth.com, hystory.mediasole.ru, cont.ws, yablor.ru
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 23. mars 2023 03:53
    + 16
    Inggih, Vasily Iosifovich dadi luwih ngengkel ... Kanggo kang quietly matèni.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 23. mars 2023 04:25
      +7
      Hodge:

      "Kita ora ngapura anak sing ngkhianati wong tuwa."
      Мутная эта Светлана .....
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Mikhail Drabkin
      Mikhail Drabkin 23. mars 2023 04:49
      +5
      —- Wong wadon sing ora seimbang karo kelainan mental, sing wis mlaku kabeh urip saka dheweke, sembarang, kepungkur. Rusak urip wiwit cilik...

      —- Rencana apa sing bisa ditindakake KGB, ora bisa ditebak lan ora dikendhaleni ...

      - Lan squint lan testing katon - Stalin!
    4. Komentar wis dibusak.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. Ivan2022
    Ivan2022 23. mars 2023 05:56
    + 13
    Dheweke licik ...... Bapake ora bakal nembak dheweke, nanging bakal ngipat-ipati. Dadi luwih. Nanging dheweke wedi ngakoni.
    Umumé, generasi suwidakan sing ngrusak negara minangka generasi sing dikutuk dening para leluhur lan keturunan.
    1. Aviator_
      Aviator_ 23. mars 2023 07:58
      +5
      Umumé, generasi suwidakan sing ngrusak negara minangka generasi sing dikutuk dening para leluhur lan keturunan.
      pancen bener. Shestiderasty - generasi sing mikir yen "keju cottage digawe saka dumplings" (I. Ilf, E. Petrov). "Kanggo kabeh sing apik nglawan kabeh sing ala."
  4. Stas157
    Stas157 23. mars 2023 05:57
    +1
    "Putra ora tanggung jawab marang bapakne," ujare Stalin. Sing padha bisa ngandika bab putri.

    Ceritane ala lan samar. Apa putri Stalin piyambak lunga menyang luar negeri? Apa sampeyan sengit marang bapakmu? Dadi dheweke ora ana maneh. Dadi dheweke rumangsa ala ing kene (dadi dheweke) utawa dheweke diusir.

    Maksudku, ora kabeh gumantung saka pilihan pribadine. Cetha yen ana wong sing kuwat banget mbantu nggawe pilihan iki.
    1. kor1vet1974
      kor1vet1974 23. mars 2023 15:55
      +5
      Cetha yen ana wong sing kuwat banget mbantu nggawe pilihan iki.
      N.S. Khrushchev, kanca karo garwane Stalin, Alliluyeva, dheweke nyumbang, nalika isih urip, kanggo karire. Ora ana hubungan sing ala ing mangsa ngarep, dheweke dikembangake karo Svetlana .. Supaya ... kabeh bisa ..
  5. parusnik
    parusnik 23. mars 2023 06:01
    +3
    "Bapakku mesthi nembak aku amarga tumindakku"
    Apel saka wit apel, digulung adoh..
    1. mat-vey
      mat-vey 23. mars 2023 07:04
      +7
      Kutipan saka parusnik
      Apel saka wit apel, digulung adoh..

      Asring kedadeyan nalika bapak "nikah" ing karya (lan ing kene, umume, kabeh kulawarga minangka negara sing wutuh, lan sanajan ana masalah kasebut), banjur bocah-bocah sing dibesarkan dening ibu sing ora cukup nyukupi tuwuh nganti kadhangkala dadi gampang. medeni.
      PySy Njupuk Bondarchuk Jr padha ...
  6. faiver
    faiver 23. mars 2023 06:33
    +7
    Apa dheweke worth nulis babagan?
    1. gomunkul
      gomunkul 23. mars 2023 08:47
      +3
      Apa dheweke worth nulis babagan?
      Sayange, iki uga bagéan saka sajarah kita.
      Sing ora ngelingi sejarahe mesthi bakal mbaleni maneh.
      George Santayana
  7. Luminman
    Luminman 23. mars 2023 07:35
    +2
    Putri-putri para panguwasa tansah dadi siji paukuman lan sirah kanggo dheweke ...
  8. Unknown
    Unknown 23. mars 2023 07:57
    + 11
    Ora ngerti persis sapa, lan ngapa, mbantu dheweke lolos saka USSR, nanging minangka wong lan putri, mesthine ......... dudu wong sing apik. Apa sing ana ing kulawarga ora bisa digawa metu saka omah, luwih-luwih nyirami bapake kanthi umum kanthi slops, kanggo hiburan wong Kulon ing dalan. Lan minangka ibu, dheweke dadi asu sing sopan, nilar anak-anake.
    Иосифа и Екатерину, смотавшись на Запад . И мужиков, за свою жизнь, поменяла немерено. Всё вместе взятое, характеризует её, как испорченного, безнравственного, беспринципного человека. Бог ей судья ,на том свете даст ответ ,ну а люди, давно свой вердикт вынесли.
  9. utara 2
    utara 2 23. mars 2023 08:15
    +4
    а вот Западу и не удалось из Светланы Аллилуевой сделать глобального антисталиниста . Да и "неголодный" в этом плане был Запад . Большего антисталиниста чем Хрущёв Западу и не требовалось . И больше пользы для Запада было , если этот антисталинист сидит в верхах власти в СССР , чем в частном порядке дочь Сталина живёт в Америке . Любое отречение от родителей попахивает психическим нездоровьем и крайним эгоизмом . В американском обществе тоже такие шаги не приветствуются . Больше вреда , если говорить об детях вождей , для СССР и для России принёс от своего отца не отказавшийся, но в Америку перебравшийся сын Хрущёва Сергей, чем от отца отказавшаяся в Америку тоже перебравшаяся Светлана Аллилуева.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Майя
      Майя 23. mars 2023 08:54
      0
      : ing mentalitas, negara dianggep dhewe blatantly lan ala ing sembarang cara ..
      ibu tiri ingkang kinasih.
      (Inggih, apa iku (dheweke campur ing ngendi wae (padha ngoyak (padha ngalang-alangi)

      :росла в рубленой грубости,недоброте,нелюбви(не няньчились(металась(слабая(надломили(ломали(сломали(жила как умела,как могла(не доверяла(любила как умела,как могла(трагедь(
  10. Komentar wis dibusak.
  11. Tarasios
    Tarasios 23. mars 2023 12:37
    +2
    Ora ana wong sing butuh urip sing ora ana gunane ...
  12. nedgen
    nedgen 24. mars 2023 07:56
    0
    Kaya paribasan, ora ana pengkhianatan sing ora ana ganjarane.
  13. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 27. mars 2023 13:25
    +1
    Saka sudut pandang manungsa, Alliluyeva bisa dingerteni. Iku angel kanggo nyelehake ing sirahe carane wong bisa mangan dina iki ing meja padha karo sawetara cheliks lan ngombe omben-omben sehat karo wong-wong mau, nampa wong-wong mau lan garwane minangka tamu, lan sesuk sijine cheliks iki menyang pupuk kanggo kebon lan garwa. sing bisa nambani "Sitanka" cilik karo permen, contone, ngirim menyang kemah, Pak, kanggo bab 15 taun. Kanggo dheweke, kabeh iki bisa dadi festival game lan kegilaan, nanging umume kaya ..
  14. Plastmaster
    Plastmaster 30. mars 2023 08:24
    0
    Iku ala nalika wong ora duwe apa-apa. Bermanfaat kanggo masyarakat. Kanggo alasan iki, padha tuwuh. Kaya biyen, saiki.
  15. CC300CC
    CC300CC 1 april 2023 05:11
    0
    Kaya ana sing salah yen arep menyang ngendi wae. Iku aneh malah diskusi "kanggo menehi - ora ninggalake." Iki dudu masalahe, nanging wong liya sing pengin lunga ora diidini lunga. Lan negara (ora bakal bingung karo negara), saka ngendi wong ngungsi kanthi resiko nyawane, nglangi ing teluk karo hiu, nglangi ing segara sajrone seminggu, lan liya-liyane. Ya, dheweke duwe sudut pandang - dheweke nyatakake.
  16. SerzhiK
    SerzhiK Wingi, 08:10
    -1
    Кровавый упырь и убийца Джугашвили ни кого не жалел. Правильно сделала Светлана что сбежала из страны-гулага.
    1. Avtozavodets
      Avtozavodets Wingi, 12:29
      0
      Вот и -перестройщик, "Огонёк " перечитавший, нарисовался. Или более позднее издание, дурачёк-навальнёнок.