Mung colts ayu banget

22
Mung colts ayu banget


Kapisah saka kancane,
mustanger njupuk paling sampurna saka tas saddle gaman,
sing wis tau bangkit nglawan wong-wong sing manggon ing prairie -
kanggo serangan utawa pertahanan, marang India, bison utawa bruwang.
Iku Kolonel Colt enem-shot revolver.
Ora sawetara palsu murah
kanthi kedok perbaikan, perusahaan Dean, Adams lan liya-liyane,
lan produk asli saka "negara pala"
branded "Hartford" ing breech.

Tambang Reed "The Headless Horseman"

crita senjata. Dadi akeh sing wis ditulis babagan revolver Samuel Colt sing mbutuhake akeh gaweyan kanggo nemokake sing anyar babagan iki. Nanging sampeyan bisa yen katon hard cukup. Lan dina iki kita mung, pisanan, katon ing revolver Colt rampung apik banget, lan kapindho, kita bakal njaluk sethitik kenalan karo nasib menarik. Dadi…



Sawise miwiti ngasilake revolver, Colt kanthi cepet nyadari yen tanpa pariwara, dheweke kudu nglawan panuku nganti suwe. Mulane, dheweke njupuk iklan, umpamane, dheweke menehi revolver marang editor koran, sing ngomong kanthi apik. Dhèwèké diwènèhaké marang militèr sing teka ing pabriké, uga marang para senator, présidhèn, raja lan kaisar Rusia. Mangkono revolver lan nyebar ing saindenging jagad.

Dheweke uga wiwit diomongake minangka pionir cara anyar sing efektif, yen kadhangkala kontroversial, kanggo promosi produke. Dadi, nggunakake persetujuan saka macem-macem selebriti lan looking for konflik bersenjata ing saindhenging donya, kang bebarengan adol senjata kanggo pihak perang.

Kajaba iku, luwih saka wong liya, dheweke narik kawigaten para konsumen menyang estetika senjata, ngrancang revolver kanthi cara sing katon apik. Kanggo nindakake iki, dheweke ora mung menehi bentuk sing elegan, nanging uga nggunakake baja biru lan polesan ing macem-macem cara. Revolver karo inlay lan engraving uga diprodhuksi, ing Kajaba iku, revolver kuwi, maneh, tansah bisa dhawuh saka wong.


1851 Colt revolver (model angkatan laut) karo inlay emas (nomer seri 20133), karo kasus lan aksesoris. Inlaid ing gaya jaket-gary-kaya dening Waterman Lilly Ormsby (1809-1883), circa 1853. Kira-kira rong puluh revolver dikenal wis slamet ing finish iki. Drum kasebut diukir kanthi adegan pertempuran laut antarane kapal perang Republik Texas lan Meksiko, sing dumadi ing tanggal 16 Mei 1843. Revolver minangka salah siji saka rong Colts sing dilapisi emas sing disumbang dening Robert M. Lee Foundation menyang Museum Seni Metropolitan kanggo ngurmati ulang tahun 150th. Revolver minangka salah sawijining tambahan paling penting kanggo koleksi senjata api Amerika ing museum ing dekade pungkasan amarga langka banget, sugih dekorasi, lan sajarah pinunjul. Ing wektu sing padha, revolver saka jinis tartamtu iki banget populer ing Amerika Serikat kanggo dangu. Kaliber 9,14 mm. Bobot 1 Museum Seni Metropolitan, New York


Revolver padha. Tampilan cedhak. Bingkai kasebut nggambarake wong India sing nunggang jaran njupuk bison.


Revolver padha, tampilan sisih kiwa. Ing pigura - tokoh Liberty karo tutup Phrygian, tameng karo lintang lan loreng, elang botak ...


Ndeleng saka ndhuwur. Jeneng wajib saka pangripta "Samuel Colt"


Kasus karo aksesoris
Colt aktif melu pameran internasional, kalebu Pameran Agung 1851 ing London lan Pameran Industri Kabeh Bangsa ing 1853 ing New York. Nanging, mesthi, babagan kasugihan finish, kabeh model liyane ngluwihi conto hadiah individu sing digawe ing salinan siji.

Ing kene kahanan liyane mbantu Colt: akeh engravers Jerman trampil lan experienced pindhah menyang Amerika. Saliyane nghias model standar, dheweke uga nggawe sawetara revolver Colt sing paling mewah lan ambisius, kanthi sugih emas, sing dimaksudake kanggo presentasi marang kepala negara.

Revolver Colt paling hiasan biasane duwe lumahing baja blued akeh engraved karo gulungan rwaning interspersed karo tokoh manungsa, kéwan lan manuk. Jeneng Colt, inlaid ing emas ing salah siji saka lumahing, ana kudu.

Ing conto sing paling mewah, bagean saka inlay emas digawe embossed lan meh padha karo patung miniatur. Khususé, revolver model Dragoon sing disedhiyakake marang Tsar Nicholas I dihias kanthi cara iki. Revolver kasebut minangka bagéan saka set telung pasang revolver sing dilapis emas sing digawa Colt menyang Eropa ing taun 1854.


9mm "Colt" 1851 (model angkatan laut) No.. 29705, ukir dening master Jerman Gustav Young (1827-1895). Metropolitan Museum of Art, New York

Taun iki diwiwiti saka Perang Krimea, ing ngendi Rusia bentrok karo Turki lan sekutuné, Britania Raya lan Prancis. Colt, kaya biasane, adol senjata menyang loro-lorone. Ing Nopember 1854, dheweke menehi Tsar Nicholas I kanthi telung revolver sing dilapisi emas, siji saka saben pasangan.

Hadiah kasebut kanthi jelas nuduhake kemampuan teknis lan seni perusahaan Colt, uga semangat patriotik. Kajaba iku, revolver sing isih ana ing Amerika Serikat beda karo pola sing ana ing Rusia. Contone, revolver Colt Dragoon model katelu saka Museum Seni Metropolitan nggambarake potret George Washington lan lambang Amerika Serikat, lan revolver saka Hermitage nduweni tampilan bangunan Capitol lan tokoh Columbia ing latar mburi lokomotif uap lan anvil, personifying industri Amérika. Inggih, padha uga beda-beda ing nomer.


"Colt-Dragoon" saka model katelu. Nomer seri 12406. Iki revolver sing dipasangake karo sing diwenehake marang Kaisar Rusia Nicholas I. Museum Seni Metropolitan, New York


Kasus karo aksesoris kanggo revolver iki


Revolver sabuk enem-dijupuk sampel sistem Colt 1851 (model naval). Serial number 20131. Engraved dening Gustav Young. Kaliber 9,14 mm. Ing taun 1854 diparingake dening S. Colt marang Kaisar Nicholas I. Dipindhah menyang Pertapaan saka Tsarskoye Selo Arsenal ing taun 1886.


Revolver sistem pelana enem-dijupuk Colt, sampel tentara, dadi-disebut "model dragoon katelu", salinan hadiah. Nomer seri 12407. Sakabèhé dawa: 35,8 cm; dawa laras: 19,1 cm; kaliber: 11,1 mm. Presented dening S. Colt kanggo Kaisar Nicholas I ing 1854. State Hermitage Museum


Revolver padha. Ndeleng saka kiwa. Sosok Kolombia ing latar mburi lokomotif uap lan anvil. Pertapaan Negara


Revolver padha. Pandangan tengen. Wong India nembak panah marang prajurit Amerika. Pertapaan Negara

Loro Colts liyane emas-encrusted, presented kanggo Tsar Nicholas I, uga disimpen ing Hermitage. Antarane wong-wong mau, minangka wis nyatet, revolver "Dragoon" saka model katelu (No. 12407) lan model revolver kanthong 1849 (No. 63305). Nomer seri revolver Hermitage ndhisiki siji digit nomer revolver Model 1849 saka Museum Seni Metropolitan (No. 63306). Conto Amerika ing taun 1849 kurang hiasan lan nduweni tong minyak papat inci dibandhingake karo laras enem inci Hermitage. Model 1851 Naval Pistol ing museum minangka salah siji saka limang revolver Model 1851 sing dilapis emas.


revolver kanthong emas-encrusted "Colt" model 1849 (No. 63306). Apike, ing drum kang engraving Waterman dening Lilly Ormsby nggambarake rampokan stagecoach karo Petunjuk cetha sing karo revolver kuwi ora bisa wedi masalah kuwi. Metropolitan Museum of Art, New York

Incidentally, Model 1849 pocket revolver, dikenalaké ing 1848 lan isih ing produksi nganti 1872, iku salah siji saka Colt paling populer senjata api, karo liwat 300 diprodhuksi. Kasedhiya karo tong minyak papat, lima, utawa enem inci, ukurane cilik ndadekake gegaman praktis kanggo pertahanan diri. Revolver iki salah siji saka papat revolver Colt emas-encrusted ing koleksi Museum Metrolithic.


Revolver kanthong limang dijupuk Colt, model 1855, sing disebut "model anyar". Nomer seri 9126. Sakabèhé dawa: 20,2 cm; dawa laras: 8,9 cm; kaliber: 6,7 mm. Ing taun 1858, S. Colt ngaturake marang Adipati Agung Konstantin Nikolayevich. Ing pinggir gagang ana prasasti dedikasi: "Dhumateng Pangeran Kaisar Konstantinus. Saka Inventor Col. Colt» Museum Pertapaan Negara


Revolver sistem pelana enem-shot Colt, model tentara, sing diarani "model dragoon katelu", kanthi bokong sing dipasang. Dawane karo saham: 67,9 cm; dawa: 36,0 cm; dawa laras: 19,1 cm; kaliber: 11,1 mm. Ing taun 1858 diwenehake dening S. Colt marang Kaisar Alexander II

Revolver Metropolitan lan Hermitage minangka revolver hadiah sing paling apik ing klompok iki. Relief figured sisipan emas lan inlay kandhel karo curls emas interspersed karo kéwan banget ngelingke ing wong, kang nutupi tong minyak, pigura, axles saka tuas kanggo nyopir nyenyet peluru lan pemicu.

Akeh Colts sing dihias emas dihiasi ikonografi patriotik, kalebu revolver Dragoon museum kanthi potret Presiden pertama Amerika Serikat, George Washington (1732–1799), lan lambang Amerika Serikat. Nanging revolver kanthi gambar gedung Capitol ing drum mlebu ing Rusia.


Pocket revolver "Colt" model 1855, karo pemicu sisih. Serial no.. 4460, karo kasus lan aksesoris, ca. 1856 Revolver iki diwenehake dening Samuel Colt marang John P. Moore. Hilt iki diukir saka Charter Oak, diduweni dening I. W. Stewart. Wit iki diajeni minangka simbol perjuangan Connecticut kanggo kebebasan. Metropolitan Museum of Art, New York


Kasus kanggo revolver iki karo aksesoris


Prasasti ing gagang

Iku menarik sing ahli isih argue bab sing persis decorated iki utawa revolver Colt engraved, amarga durung clarified persis. Saliyané Gustav Young (1827–1895), dikira sing ngukir ya iku Hermann Bodenstein (1829–1865) lan John Marr (1831–1921). Young ukir kanggo Colt 1853-1858, Bodenstein 1852-1855 lan 1856-1865, lan Marr 1853-1855.


Police revolver "Colt" model 1862, nomer serial 38549. Nangani iki dirancang dening John Quincy Adams Ward ca. 1868. Iki nggambarake tokoh wanita sing makili agama Kristen lan keadilan. John Quincy Adams Ward nyipta model grip asli kanggo sepasang revolver sing diwenehake dening Presiden Abraham Lincoln marang gubernur Adrianople (saiki Edirne, Turki) ing taun 1864. Ward ora dingerteni nalika iku, nanging banjur dadi salah sawijining pematung paling misuwur ing Amerika. Museum Metrolithic, New York


Nangani close-up


Tokoh Kehakiman paling cocog kanggo revolver polisi!

Kaping pisanan, revolver hadiah duwe gagang standar, lan mung bagean logam sing dilapisi. Nanging banjur perancang ngeweruhi sing nangani ing sampel hadiah uga bisa dadi unsur hiasan, lan padha wiwit Cut metu lan matak saka logam ing cara paling ruwet.


Polisi konversi revolver "Colt" model 1862. Serial number 9174. Tuer sistem drum. Metropolitan Museum of Art, New York
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    25. mars 2023 07:10
    Sing ayu tenan... eseman polisi karo hiasan kuwi dhewe dadi obyek saka mburu lan rampokan kriminal.
    Matur nuwun kanggo artikel, dear Vyacheslav. hi
  2. +2
    25. mars 2023 08:25
    Cantik, mesthi, nanging amarga ora ana pigura sing padhet, katon lara banget. Sing lan katon gedhe bakal break mati.
    1. +4
      25. mars 2023 08:55
      Quote: Tukang listrik lawas
      Cantik, mesthi, nanging amarga ora ana pigura sing padhet, katon lara banget. Sing lan katon gedhe bakal break mati.

      Nanging, dheweke ngladeni nganti 50 taun!
    2. 0
      27. mars 2023 21:11
      Quote: Tukang listrik lawas
      amarga lack saka pigura ngalangi

      Sumbu hardened saka drum karo diameteripun saka 11 mm, kerjane kanggo bejat, lan pigura ing drum kanggo komprèsi.
  3. +5
    25. mars 2023 08:35
    Salah sawijining mesin drum sing paling apik kanggo mateni. Many thanks kanggo penulis!
  4. +4
    25. mars 2023 10:04
    Sawise miwiti ngasilake revolver, Colt kanthi cepet nyadari yen tanpa pariwara, dheweke kudu nglawan panuku nganti suwe. Mulane, dheweke njupuk iklan, umpamane, dheweke menehi revolver marang editor koran, sing ngomong kanthi apik. Dhèwèké diwènèhaké marang militèr sing teka ing pabriké, uga marang para senator, présidhèn, raja lan kaisar Rusia. Mangkono revolver lan nyebar ing saindenging jagad.




    Colt Paterson, nomer serial 515. Sampeyan bisa ngomong - ing versi souvenir.
    Kampanye iklan Colt, kaya sing dikandhakake saiki, agresif banget. Colt seneng "nggawe kesan" lan nggunakake "dana perusahaan" kanggo nindakake tanpa mangu-mangu. Slametan larang kanggo klien potensial uga digunakake dening Colt, pracaya sing libations copious nemen nambah tractability. Ing basis iki, dheweke terus-terusan bentrok karo sedulure lan mitra bisnis ing The Patent Arms Manufacturing Co. Daldy Selden, sing nganggep biaya kasebut ora cocog lan, mesthine, bener, amarga perusahaan bangkrut ing taun 1842, lan properti kasebut ana ing sangisore palu.

    Apike, paling larang saka revolver Colt dimaksudaké kanggo presentation minangka "souvenir" dina iki Colt Civilian Walker, kang rampung andhap asor, kang ora ana ukiran utawa logam mulia.



    Revolver iki didol ing lelangan kanggo $ 1.
  5. +8
    25. mars 2023 10:45
    Halo kabeh hi Senjata sing apik, artikel sing apik! Cukup Beauty!
    Rusia duwe tradhisi dhewe kanggo ngrampungake senjata, nggarap emas lan salaka ing baja, ing Zlatoust wis ditindakake wiwit taun 1815. Ing ngisor iki sawetara conto modern:



    1. +5
      25. mars 2023 11:14
      [quote = Hunter 2] Salam kabeh hi Senjata sing apik, artikel sing apik! Cukup Beauty!
      Rusia duwe tradhisi dhewe kanggo ngrampungake senjata, nggarap emas lan salaka ing baja, ing Zlatoust wis ditindakake wiwit taun 1815.
      Negro seneng mesin emas ...
      1. +5
        25. mars 2023 11:44
        Kutipan saka kaliber

        Negro seneng mesin emas ...

        Aku bisa pitutur marang kowe sing tresna senapan mesin emas ngguyu Lan iki ora ireng!

        Umumé, aku ngerti wong lanang sing mrentahake penangan senjata nominal, nyatane, aku tuku dhewe.
        Kamentrian Pertahanan menehi keris penghargaan Zlatoust.
      2. +3
        25. mars 2023 17:11
        Sugeng sonten, Vyacheslav! eseman
        Thanks kanggo proyek anyar! apik

        Negro seneng mesin emas ...

        Wong Teuton uga ora asing karo estetika.


        Nanging Mauser iki mung "rampung" aku, ngguyu
      3. +3
        25. mars 2023 20:10
        Rusia duwe tradhisi dhewe kanggo ngrampungake senjata, nggarap emas lan salaka ing baja, ing Zlatoust wis ditindakake wiwit taun 1815.

        Dadi tepat, wiwit taun 1816. Bener, kanggo rong taun pisanan, mung wong Jerman sing diundang saka Solingen, Wilhelm Nikolai Schaff lan putra-putrane, nindakake iki. Miturut kontrak, dheweke mesthine kanggo nglatih pengukir Rusia, nanging rong taun kasil ora digatekake, lan mung ing taun 1818 muncul siswa pisanan, Ivan Bushuev, Ivan Boyarshinov. Miturut cara, engravers Zlatoust pisanan padha kabeh pelukis lambang saka kulawargané pelukis lambang turun temurun saka sekolah Stroganov misuwur.
    2. +6
      25. mars 2023 16:44
      Hi Aleksey! eseman
      Nanging TTeshnik, mratelakake panemume, luwih estetis, ora dadi emas ing mripat.


      Senajan, ana prakara apa padha nyoba kanggo dekorasi, malah Glock prangko-utilitarian. Sanajan isih katon kaya sepatu Chukchi. ngguyu
      1. +3
        25. mars 2023 18:25
        Sugeng Konstantin keprungu ! Sugeng ambal warsa telat ombenan !
        Senjata tansah dihias, sok-sok malah bertentangan karo logika lan akal sehat ... kepiye sampeyan seneng granat emas ngguyu Aku kanggo manager ndhuwur sing wis ing fault (tinimbang parasut emas) iku!

        Nanging kanggo "pamburu" Macan minangka versi sing bisa digunakake

        Ing latar mburi iki, malah artileri ing kit awak emas ora katon nantang ngguyu
        1. +2
          25. mars 2023 20:04
          Punika liyane Trump-Thompson45 mung kanggo seneng-seneng. nglirik

  6. +1
    25. mars 2023 13:07
    Apa aku seneng karo senjata iki? Njupuk Paterson. Dikenani biaya biasane minus siji. Papat nembak. Sampeyan njupuk kabeh, banjur panyerang ora ndeleng sampeyan) Asap bubuk. Lan sampeyan dheweke)
  7. +3
    25. mars 2023 14:04
    Iku menarik sing ahli isih argue bab sing persis decorated iki utawa revolver Colt engraved, amarga durung clarified persis. Saliyané Gustav Young (1827–1895), dikira sing ngukir ya iku Hermann Bodenstein (1829–1865) lan John Marr (1831–1921). Young ukir kanggo Colt 1853-1858, Bodenstein 1852-1855 lan 1856-1865, lan Marr 1853-1855.

    Bidang kegiatan iki menarik dhewe, amarga tukang sing luar biasa kerja ing perusahaan Colt. Gustave Young isih diarani saiki minangka "The Picasso of Engraving on Arms".
    Ana buku menarik kanggo wong-wong sing kasengsem ing topik - Colt Factory Engravers of the Nineteenth Century, Understanding their Careers and Identifying their Work (Colt Factory Engravers of the XNUMXth century), dening G. Houze.



    Nanging tradhisi kasebut terus nganti abad kaping XNUMX. Alexander White, Andrew Bourbon, Daniel Cullity ora kalah karo para leluhur saka abad sadurunge.
    Liyane macem-macem menarik saka senjata seni diprodhuksi dening Colt edition winates, edisi winates, kang asring dhawuh kanggo diwenehi kanggo individu tartamtu.



    Foto kasebut nuduhake salah sawijining revolver saka "seri winates" 100 salinan, sing diprentahake ing 1992 dening United States Historical Society (Aku ora bakal nerjemahake, amarga ana akeh masyarakat sejarah ing AS kanthi jeneng sing padha karo kabeh penyelidikan. bakal dibutuhake kanggo nerjemahake kanthi bener). Saben revolver ing seri wis individu engraved dening Putih kanggo pemilik tartamtu. Revolver sing disedhiyakake dimaksudake kanggo pemain jazz lan komposer sing misuwur Mel Torme.
  8. -3
    25. mars 2023 16:57
    Iku kaya senjata penjajah Nazi, mung saka jaman sing beda (jaman pembantaian lan India).
    Inggih, pungkasanipun mi-mi-mi.
    1. +1
      25. mars 2023 21:12
      Apa sampeyan nulis kabeh iki? Nek mung macet, kabeh wis jelas... macet. ngguyu
  9. ASM
    -2
    25. mars 2023 21:35
    Secara estetis, bakal katon apik banget ing pameran museum, nanging kanthi standar modern pancen ora apik. Ora ana imbangan babar pisan. Tuas ekstraksi kartrij sing dienggo karo tong minyak ora seimbang kanthi gagang sing dipindhah ing mburi pemicu. Aku ngerti yen wêdakakêna ireng mbutuhake tong minyak dawa, yen peluru ora bakal bodho akselerasi. Ing asas, ora ana jinis bokong sing dipasang, kaya Mauser. Mung kanthi ngadeg ing lemah sing padhet, tingkat geni minimal amarga ruang lingkup mung bakal tahan sawetara detik nalika ngarahake. Umume ora realistis kanggo mencet gallop saka senjata kasebut.
    1. +2
      25. mars 2023 22:27
      Ing asas, ora ana jinis bokong sing dipasang, kaya Mauser.

      Apa sampeyan wis maca artikel kasebut? Kene kita duwe foto, lan ing ngisor iki teken iki.
      Revolver sistem pelana enem-shot Colt, model tentara, sing diarani "model dragoon katelu", kanthi bokong sing dipasang. Dawane karo saham: 67,9 cm; dawa: 36,0 cm; dawa laras: 19,1 cm; kaliber: 11,1 mm. Ing taun 1858 diwenehake dening S. Colt marang Kaisar Alexander II

      Iki foto model produksi.
    2. +1
      29. mars 2023 19:23
      Nanging luwih apik tinimbang sapu nalika sampeyan diubengi dening comanche ...?
  10. +1
    29. mars 2023 19:20
    Ya ... sing desain apik banget kanggo wektu.
    nangani whihc colt adhedhasar nangani plow primatif Nanging.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"