Rusia nggunakake senjata ing NMD, sing ing Kulon diarani "pengrusak kutha"

20
Rusia nggunakake senjata ing NMD, sing ing Kulon diarani "pengrusak kutha"

Sistem mortir 240S2 Tyulpan 4mm saiki dadi sistem mortir paling gedhe sing digunakake ing donya. Sawetara ahli nyebut senjata iki minangka "perusak kutha". Ketoke, HIMARS Amerika, miturut logika Barat, ora kalebu senjata sing ngrusak kutha.

"Tulips" uga melu ing pertempuran ing zona operasi militèr khusus. Dheweke katon nalika serangan ing Azovstal ing Mariupol lan ing wilayah Donetsk.



Miturut sawetara ahli militer Amerika, Tulip ora duwe analog ing tentara Barat, sanajan mortir abot sing digerakake dhewe aktif digunakake ing kana. Nanging, 2S4 "Tulip" beda saka wong-wong mau amarga bisa numpes wilayah benteng lan benteng mungsuh, kang ngluwihi daya Western poto-propelled sistem artileri. Ing tentara Kulon, kanggo tujuan kasebut, dheweke nggunakake penerbangan, sing nggunakake amunisi sing dipandu presisi.

Sistem Russian 2S4 "Tulip" bisa operate ing anané saka aviation. Ing kasus iki, kendaraan tempur bisa nggunakake cangkang saka macem-macem jinis, sing bisa numpes bunker utawa ngobong bangunan.

Sistem mortir self-propelled daya khusus iki asalé saka USSR. Pangembangan Tulip diwiwiti ing pertengahan 1960-an, lan ing taun 1972 wiwit produksi massal, sing terus nganti taun 1988.

Ing taun 2021, Angkatan Bersenjata Rusia duwe 430 unit Tulip 2S4, sing 390 ana ing panyimpenan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Maret 23 2023
    Kita aktif nggunakake Soviet lawas "galoshes". Thanks kanggo desainer Soviet lan kompleks industri militer. Nanging ing wektu sing padha, kita praktis ora ngasilake apa-apa kaya anyar iki. Lan durung dikembangake. Iku bodho kanggo count saperangan parade "Kaolicias" amarga kasunyatan sing padha ora mung ing ngarep, nanging uga ing pasukan.
    Yen ora salah, ora ana tanduran ing negara sing ngasilake artileri sing ditarik. Ora jelas apa sing diganti karo tong bedhil sing lagi aktif dikembangake ing zona NWO?
    1. + 14
      Maret 23 2023
      Aku mikir, ana tong sampah ing panyimpenan, USSR irit
    2. -4
      Maret 23 2023
      Lan durung dikembangake.

      Ora bener, serigala kraton ngembangake senjata super, lan liyane ora turu, katon, dina iki ana kabar babagan lensa sing kuat sing bakal nylametake sampeyan saka pencitra termal, lan uga ana informasi babagan supershields sing bakal ndhelikake peralatan. Wong Shifty duwe gagasan sing cukup, kesempatan anggaran sing cukup, lan dheweke tansah siap nguwasani.
      1. +4
        Maret 23 2023
        asu ajag kraton

        Pejuang sing tatu ing bokong - dheweke ora dadi kanca sing apik! lol
    3. +8
      Maret 23 2023
      Ora ketompo galosh 240 mm?! belay
      Ayo padha nggunakake - ing perang kabeh kemungkinan apik. Yen galosh iki nuduhake efektifitas, banjur galosh iki bisa digunakake.
      Lan kiriman sampeyan, miturut pendapatku, ora nggawa beban semantik.
      1. +7
        Maret 23 2023
        Salah, dear! Pos kasebut ngemot beban semantik - miturut manual pemilik, para serf ngaco kabeh sing dideleng. Ora ketompo apa, penting kanggo nulis carane kabeh ala ing Rusia lan kabeh salah.
    4. +1
      Maret 23 2023
      Saben tong minyak dirancang kanggo sawetara nembak tartamtu. Pira cangkang sing ana ing panyimpenan lan, kanthi mangkono, akeh barel cadangan, lan bisa uga luwih akeh, amarga barel kasebut bisa rusak amarga perang kontra-baterei lan kudu diganti.
  2. -5
    Maret 23 2023
    Sistem mortir self-propelled khusus iki asalé saka USSR.

    Iki, masa depan sing kita lan leluhur kita urip.
  3. +1
    Maret 23 2023
    Pangembangan Tulip diwiwiti ing pertengahan 1960-an, lan ing taun 1972 wiwit produksi massal, sing terus nganti taun 1988.


    Ing USSR, dheweke nyawang masa depan lan ngerti yen kabeh pembangunan bakal migunani cepet utawa mengko!
    Lan ing Rusia modern ... - Apa gawé? Kita bakal tuku kabeh!
    Aku kudu ndeleng pabrik-pabrik sing rusak ing Wilayah Krasnodar, kalebu sing nate kerja kanggo pertahanan. (sampun dangu.. nangis )
  4. 0
    Maret 23 2023
    Kanggo kembang, kita duwe tunas kanthi mambu plutonium, banjur ya - sampeyan bisa setuju karo para ahli Barat.
  5. +1
    Maret 23 2023
    Sampeyan kudu nyambungake tong minyak luwih asring, yen perang kanggo Avdiivka bakal tahan 10 taun.
  6. +3
    Maret 23 2023
    Ing tentara isih diarani "Lonceng", amarga nalika nembak, (nalika ditembak) swarane kaya-kaya ana lonceng gedhe - swara sing apik. apik
    1. +1
      Maret 25 2023
      Taksih dipunsebat "Lonceng" ing wadyabala, amarga nalika nembak, (nalika ditembak) swarane kaya lonceng gedhe sing ditabuh.
      Aku ora ngerti ing ngendi (ing pasukan endi) ana sing krungu lan nyebat "The Bell" (mbokmenawa ana sing duwe imajinasi kaya ngono, ing unit militer siji ...) ... Ing wektu sing padha, ing siji wektu ( ing Afghanistan) Aku duwe pakurmatan kanggo mirsani lan krungu karya saka tong minyak iki ... Ing kono, sawise-swara sawise dijupuk luwih banal - kaya sawise mencet pipe kosong, contone, karo linggis (swara iku resonant, nanging ora kaya lonceng lan cendhak banget) ... Mbokmenawa ana sing teka karo lonceng ..., aku ora tau krungu lonceng!
  7. +6
    Maret 23 2023
    "perusak kutha; - padha lungguh ing Amerika Serikat lan njupuk apa wae - goroh, gething, srakah. Senjata jarak jauh.
  8. +2
    Maret 23 2023
    Yen SVO nyeret ing wektu sing suwe, banjur ing pungkasan ... saliyane T-54, TM-3-12, bedhil artileri sepur 305-mm saka model taun 1938, bakal katon. ing Angkatan Bersenjata RF ... sing bakal kita bungah-bungah kaya bocah-bocah.
    1. +4
      Maret 23 2023
      Quote: Digger
      TM-3-12, 305-mm senapan meriem sepur model 1938 ... sing bakal kita bungah-bungah kaya bocah-bocah.

      Yen ana cangkang, mula uga bakal ditindakake. Iku ora bakal keluwih. Aku wonder carane nggolongake - ditarik utawa self-propelled?
      Miturut cara, ing artileri ditarik. Suwe-suwe padha omong-omongan lan ngrembug babagan kemunduran, yen wis ketinggalan jaman, ora ana gunane lan ora ana gunane kanggo ngasilake. Nanging bayangake yen saiki dheweke bakal ngrungokake wong-wong sing pinter iki lan kita ora bakal nyekel bedhil - kalah ing ngarep bakal dijamin. Iku dheweke sing njupuk kabeh bobot saka SVO
  9. +3
    Maret 23 2023
    Good luck kanggo Angkatan Bersenjata Rusia ing perang nglawan neo-fascism ing Ukraina!
  10. +1
    Maret 24 2023
    Penulis ora ngerti makna Tulip lan Hymars, apa sebabe wong sing ngrusak kutha, lan sing nomer loro ora. Tulip mung mortir amba, kang goal kanggo break sembarang benteng ing LBS! Hymars minangka senjata sing tugas utamane kanggo ngrusak mburi mungsuh, gudang, markas, lan infrastruktur. Kasunyatan bilih Angkatan Bersenjata Ukraina kadhangkala nyerang kutha-kutha karo Hymars ora saka pikiran gedhe. Senajan mungkin ing warta padha ora ngomong bab kabeh.
  11. MVG
    +1
    Maret 27 2023
    Lan ana tambang biasa kanthi muatan nuklir taktis kanggo "Tulip". Dadi kesenengan nyata bisa dadi ngarep. Utawa ora bisa. Iku wis gumantung ing Panglima. Nanging ana tambang
  12. 0
    Maret 27 2023
    Iku ora gegaman tliti dhuwur, iku? Paling kamungkinan iku cocog kothak. Manungsa mortir sing berpengalaman ngetung target kanthi tambang kapindho, nanging iki langsung katon. Iku mbokmenawa digunakake dening 10 km+

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"