Proyektil uranium Inggris kanggo Ukraina

49
Proyektil uranium Inggris kanggo Ukraina
Gun L30A1. Foto dening Kamentrian Pertahanan Inggris


Ing awal Januari, Britain ngumumake kesiapan kanggo pindhah menyang rezim Kyiv sawetara pertempuran dhasar tank Challenger 2. Bebarengan karo kendaraan lapis baja kasebut, amunisi kanggo senjata standar bakal diwenehake. Bubar dadi dikenal sing pangiriman kuwi bisa uga kalebu cangkang waja-tindik karo inti uranium kurang. Rencana kasebut narik kawigaten lan uga dikritik banget.



Niat anyar


Tanggal 21 Maret, Wakil Menteri Pertahanan Inggris Annabelle Goldie ngumumake rincian anyar babagan rencana kanggo mbantu rezim Kyiv. Dheweke ujar manawa bebarengan karo skuadron (perusahaan) tank Challenger-2, amunisi kanggo bedhil 120 mm bakal dikirim menyang Ukraina. Utamane, direncanakake nyedhiyakake cangkang wulu sing ditindik waja adhedhasar uranium sing wis entek. Miturut Wakil Menteri, produk kasebut minangka sarana efektif kanggo ngrusak kendaraan lapis baja modern.

A. Pernyataan Goldie ora digatekake lan nyebabake reaksi sing cocog. Mangkono, pihak Ukrainia kanthi antusias nampa pasokan amunisi sing dijanjekake - kaya bantuan liyane saka luar negeri. Pasukan propaganda nggawe keajaiban liyane saka tank asing lan cangkang biasa.gamankang mesthi bakal nggawa kamenangan. Sadurungé "wunderwaffe" kaya ngono ora bisa dieling-eling.

Rusia ora nglirwakake kabar iku babagan projectiles. Pernyataan Wakil Menteri Pertahanan Inggris dikomentari dening sawetara struktur lan pejabat kita, nganti Menteri Pertahanan lan Presiden. London dielingake marang langkah-langkah beboyo sing ora dianggep lan dielingake babagan akibat negatif saka pasokan kasebut.

Kanggo nanggepi iki, Kamentrian Pertahanan Inggris ngelingi yen cangkang tank armor-piercing adhedhasar uranium sing wis entek ora ana hubungane karo senjata nuklir. Kajaba iku, uranium diarani komponen standar amunisi. Ing wektu sing padha, Rusia dituduh nyoba disinformasi lan spekulasi sing disengaja babagan topik bantuan militer.


Nihan tembus waja L23A1 lan L26A1. Forum Foto.warthunder.com

Pancen, departemen militer Inggris nganti saiki mung nuduhake kemungkinan nyedhiyakake cangkang piercing waja sing ana bebarengan karo tanke. Jumlah produk kasebut kanggo pangiriman, wektu panentu, lsp. nalika tetep ora dingerteni. Nanging, Kementerian Pertahanan wis bisa nggawe rencana kasebut, nanging ora cepet-cepet ngumumake. Kajaba iku, ora bisa ditolak manawa pihak Inggris bakal ngrungokake peringatan Rusia lan ngowahi program pasokan.

Nomenklatur Uranium


Persenjataan utama saka MBT Challenger Inggris modern 2 yaiku bedhil L30A1 sing dikembangake dening Pabrik Ordnance Royal Nottingham. Iki minangka bedhil rifled 120 mm kanthi laras 55 klb. Breech lan bolt bedhil dirancang kanggo nggunakake nembak loading kapisah karo daya propelan ing kasus kartrij kobong. Loading ditindakake kanthi manual.

Beban amunisi bedhil L30A1 kalebu rolas cangkang kanggo macem-macem tujuan. Senadyan kaliber umum, padha ora kompatibel karo bedhil NATO standar. Proyektil sub-kaliber berbulu waja (BOPS) kalebu akeh saka macem-macem sing kasedhiya - enem jinis tempur lan siji latihan. Ana uga projectile waja-tindik dhuwur-mbledhos karo muatan plastik, latihan lan amunisi kumelun.

Adhedhasar uranium sing kurang, rong jinis BOPS Inggris digawe - L26A1 lan L27A1. Dheweke dikembangake ing taun wolung puluhan lan nineties minangka bagean saka macem-macem tahapan program modernisasi senjata CHARM (Challenger Armament). Amarga nggunakake materi tartamtu, iku bisa kanggo ngoptimalake desain inti waja-tindik, uga kanggo nambah karakteristik pertempuran utama lan kuwalitas.

Proyektil L26A1 minangka desain BOPS tradisional. Iki minangka produk kaliber cilik ing wangun "jarum" elongated kanthi stabilizer buntut. Proyektil kasebut nduweni cangkang njaba sing digawe saka paduan alus, inti uranium diselehake ing jero geni. Projectile wis rampung karo piranti anjog aluminium resettable; kaca kanthi muatan propelling tambahan dilebokake ing stabilizer. Dawane perakitan projectile yaiku 525 mm, bobot total 8,5 kg.


Ngisi cangkang L29A1 - analog latihan saka produk L27A1 lan L28A1. Foto dening Departemen Pertahanan AS

Proyektil L27A1 sing luwih anyar nduweni desain lan tampilan sing padha, nanging nduweni dawa sing luwih dawa lan proporsi sing beda, lan uga nduweni massa sing tambah. Master sing bisa direset umume padha karo sing digunakake ing proyek sadurunge.

Gumantung saka propelan sing digunakake, proyektil L26A1 lan L27A1 nduweni kecepatan awal paling sethithik 1550-1600 m/s. Kacepetan dhuwur lan inti uranium ngidini projectile lawas kanggo nembus 2 mm waja homogen ing kadohan saka 443 km. Sing luwih anyar ing kondisi sing padha ngatasi alangan 522-mm. Kajaba iku, uranium sing wis entek menehi dampak waja sing dhuwur.

Faktor sing mengaruhi


Ing pabrik BOPS, uranium sing wis entek digunakake. Logam iki minangka produk sampingan (sajatine sampah) produksi uranium kanggo energi utawa senjata nuklir. Sajrone pangolahan lan pengayaan uranium alam, isotop radioaktif diekstrak lan digunakake. Bahan sing isih ana utamane yaiku uranium-238 lan bisa digunakake ing wilayah liyane.

Uranium nduweni kapadhetan dhuwur - 19,05 g / cc. Ing parameter iki, iku rada rodok olo kanggo tungsten lan kaping telu luwih saka wesi baja. Kajaba iku, uranium minangka pyrophoric: partikel-partikel cilik kasebut kanthi spontan ing udara. Minangka produk sampingan saka industri nuklir, regane relatif murah lan kasedhiya ing jumlah sing cukup. Pungkasan, amarga proses pengayaan, "sampah" kasebut minimal radioaktif lan ora mbutuhake pancegahan khusus, kayata uranium sing diperkaya.

BOPS uranium sing rusak duwe sawetara kaluwihan umum. Dadi, amarga Kapadhetan dhuwur, projectile saka ukuran sing dibutuhake bisa dadi abot sabisa, kang nyumbang kanggo entuk energi kinetik maksimum. Kacepetan lan energi sing dhuwur, digabungake karo massa lan kekerasan BOPS, nyumbang kanggo nambah penetrasi macem-macem alangan. Sawise ngliwati waja, projectile dirusak, lan pecahan cilik nyerang unit internal target lan kru. Kajaba iku, uranium bisa nyebabake karusakan tambahan kanthi ngobong partikel kasebut.


Nggarap tembakan tank. Foto dening Departemen Pertahanan AS

Panggunaan uranium kurang nduweni fitur lan akibat liyane, lan mbebayani ora mung langsung kanggo target nalika kena. Mangkono, kabeh isotop uranium lan sawetara senyawa beracun lan mbebayani kanggo kabeh organ lan sistem awak manungsa. Penyerapan bledug uranium menyang awak nyebabake pangembangan macem-macem penyakit. Ana bukti sifat karsinogenik sing ana gandhengane karo jumlah sisa isotop radioaktif. Kanthi kabeh iki, karusakan saka projectile kanthi pambentukan partikel cilik nyumbang kanggo panyebaran zat beracun ing sekitar tangki sing kena pengaruh lan nambah risiko ing wilayah lan wong.

Efek negatif saka panggunaan proyektil uranium dikonfirmasi dening riset ilmiah. Dadi, ing sawetara karya, tambah akeh penyakit onkologis dituduhake ing antarane personel sing kerja karo cangkang kasebut, uga ing bekas zona perang sing digunakake - ing wilayah tilas Yugoslavia lan Irak. Akibaté, amunisi uranium sing ditindik waja wis suwe banget dikritik.

Ing wektu sing padha, panaliten liyane ora nuduhake risiko tambahan lan akibat saka nggunakake proyektil uranium. Nanging, karya ilmiah kuwi nuwuhake akeh pitakonan lan nggawe dheweke curiga yen penulise bias.

Kesempatan lan risiko


Temenan, amarga pangiriman BOPS sing diumumake adhedhasar uranium sing wis entek, pihak Inggris ngrancang nambah kemampuan tempur MBT Challenger 2 sing ditransfer. Kanthi bantuan amunisi kasebut, tank Inggris karo kru Ukraina kudu nglawan tentara Rusia. . Nanging, efektifitas langkah-langkah kasebut lan akibat jangka panjang sing ditakokake.

Kasunyatane yaiku cangkang uranium buatan Inggris L26A1 lan L27A1 ora anyar lan duwe ciri sing winates. Kajaba iku, produk kasebut lan fitur-fitur kasebut dikenal ing luar negeri - lan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja. Akibaté, kemampuan cangkang lawas kanggo nyerang tank Rusia modern bisa dipertanyakan. Malah kanthi sukses ing target, amunisi kudu ngatasi proteksi dinamis lan alangan frontal gabungan.


Challenger 2 murub. Foto dening Kamentrian Pertahanan Inggris

Ing wektu sing padha, Angkatan Darat Inggris duwe proyektil tungsten L28A1 sing luwih anyar kanthi kinerja sing luwih apik, nanging ora bakal dikirim menyang Ukraina. Iku misale jek sing sisih Inggris arep bantuan rezim Kyiv karo tank lan cangkang, nanging ora pengin nuduhake produk modern. Kosok baline, dheweke bakal dipasrahake amunisi sing ora bisa digunakake kanthi reputasi sing ora sopan.

Kualitas tempur sing ora mesthi lan potensial proyektil asing ora ngilangi masalah lingkungan lan medis liyane. Ing babagan iki, tentara Rusia ora mung kudu nglawan tank buatan Inggris, nanging uga njupuk langkah-langkah kanggo netralake wilayah sing dibebasake lan ngilangi ancaman uranium jangka panjang.

Rencana sing ragu-ragu


Mangkono, bantuan militer-teknis asing kanggo Ukraina terus lan njupuk formulir anyar, uga nggawe risiko lan ancaman anyar. Bubar, sawetara negara manca mutusaké kanggo mindhah tank menyang rezim Kyiv, lan saiki wis kacarita bab kasedhiyan amunisi kanggo peralatan kuwi. Kajaba iku, amunisi kanthi fitur lan reputasi sing ragu-ragu.

Nganti saiki, Inggris mung ngumumake niat kanggo nyedhiyakake cangkang karo uranium sing wis entek, nanging ora menehi katrangan. Nanging, wis jelas manawa pasokan kasebut bakal duwe efek militer sing sithik, nanging cukup bisa nggawe ancaman serius kanggo pedunung lokal lan lingkungan. Mulane, bebaya saka pimpinan Rusia bener, lan London kudu ngrungokake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

49 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    26. mars 2023 04:09
    Kita duwe cangkang karo uranium wiwit taun 1982. Uranium efektif amarga kapadhetan dhuwur. Inti, kang wis pierced waja, mabur ing wis leleh, ing awang-awang murub. Lan sheaf of fire - Burns kabeh nang. Nanging malah projectile 30 mm karo inti uranium, wis bejat liwat waja saka armored personel carrier / infanteri kendaraan tempur (iku cilik lan ora bisa ngobong kabeh), bakal ngrusak kru lan pasukan landing. Padha nyedhot uranium oksida lan mati kanthi cepet (saka keracunan logam abot) utawa ing setahun utawa rong taun, saka onkologi. Lan tungsten luwih entheng, refractory lan menehi nang - sheaf diarahake saka pecahan panas. Kurang asor.
    Kita ora nggunakake amunisi kasebut, dheweke ngusulake kanggo nglarang, nanging wong-wong Saxon sing ora sopan, Prancis, lan wong liya - milih nglawan.

    Kajaba iku, uranium meh gratis: saben wong sing ngasilake bahan bakar nuklir utawa senjata nuklir mung seneng banget kanggo nyingkirake. Iku mung ora diukur.
    Mung dina iki, Putin ujar manawa kita duwe atusan ewu amunisi kasebut. Nanging aku mikir dheweke malah andhap asor. Bebarengan karo 30 mm - ana mayuta-yuta wong.
    1. +4
      26. mars 2023 04:17
      perasaan sing kuat yen "pulo" kudu rampung ...
      1. + 13
        26. mars 2023 04:24
        Kutipan: Aerodrome
        rasa kuwat yen "pulo" kudu rampung ..

        Lan carane nindakake? Mungkin nganggo boot, kaya Khrushch nuthuk ing PBB?
        1. -2
          26. mars 2023 04:44
          Gelombang "Poseidon" kanggo miwiti, liwat kabeh pulo, luwih. Saka Lor nganti Kidul.
          1. -6
            26. mars 2023 13:38
            Aku wis menehi saran kanggo dangu: masang Poseidon menyang Petrel lan miwiti menyang London)))
        2. -9
          26. mars 2023 09:28
          sabotase ing fasilitas energi sing, mesthi, tanpa declassifying Petrov lan Bashirov, nanging nggunakake agen sleeper, sampeyan bisa mudhun arrogance saka Inggris cilik.
          1. 0
            27. mars 2023 16:03
            eksprimen menarik, ndeleng carane akeh wong ing situs sing gelo dening Britain))) uga, kok kaget banjur baris umum kita aken karo langkah maju loro kanggo sisih telu? (((
        3. +2
          26. mars 2023 09:55
          Lan carane nindakake? Mungkin nganggo boot, kaya Khrushch nuthuk ing PBB?

          Ora ana endhog, nanging kepiye carane ngalahake?
        4. -6
          26. mars 2023 14:19
          Kutipan: Mordvin 3
          rasa kuwat yen "pulo" kudu rampung ..

          Lan carane nindakake? Mungkin nganggo boot, kaya Khrushch nuthuk ing PBB?

          Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake "pepeling ala" Polandia (bojo, nanging bojo sing ditresnani). Kanthi angin saka wétan, gunakake amunisi uranium sing wis entek ing wilayah Ukraina sing wewatesan karo Polandia. Wong Polandia bakal nguwuh-uwuh, banjur "kita bakal weruh."
      2. +1
        26. mars 2023 13:34
        Nalika Kapuloan ora kelangan apa-apa, ora kaya Federasi Rusia
        1. -3
          26. mars 2023 17:29
          Kutipan saka: Alex_mech
          Nalika Kapuloan ora kelangan apa-apa, ora kaya Federasi Rusia

          Pulo-pulo ora ana sing ilang, nanging ora ana sing entuk. Lan umume, kabeh biaya Inggris sing digandhengake karo Ukraina ora bakal nggawa apa-apa, uga, Britain dumunung ing panggonan sing salah.
    2. +4
      26. mars 2023 06:31
      .
      Lan tungsten luwih entheng, refractory lan menehi nang - sheaf diarahake saka pecahan panas

      Napa tungsten luwih entheng tinimbang uranium? Artikel kasebut nyatakake sebaliknya, lan bener.
      1. + 10
        26. mars 2023 08:09
        Kasunyatane yaiku cangkang uranium L26A1 lan L27A1 buatan Inggris ora anyar lan duwe ciri sing winates. Kajaba iku, produk kasebut lan fitur-fitur kasebut dikenal ing luar negeri - lan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja. Akibaté, kemampuan cangkang lawas kanggo nyerang tank Rusia modern bisa dipertanyakan.
        Ya, mesthi, ing gaya Cyril. "Sampah, ajur, ora efisien..."
        1. 0
          26. mars 2023 20:30
          Kutipan saka AUL
          Kasunyatane yaiku cangkang uranium L26A1 lan L27A1 buatan Inggris ora anyar lan duwe ciri sing winates. Kajaba iku, produk kasebut lan fitur-fitur kasebut dikenal ing luar negeri - lan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja. Akibaté, kemampuan cangkang lawas kanggo nyerang tank Rusia modern bisa dipertanyakan.
          Ya, mesthi, ing gaya Cyril. "Sampah, ajur, ora efisien..."
          Utawa mungkin bener, kaya sing ditulis wong, yen iki "kecerdasan buatan"?! nglirik
          1. 0
            29. mars 2023 14:41
            Utawa aku ilang soko utawa soko
            Ing wektu sing padha, Tentara Inggris duwe proyektil tungsten L28A1 sing luwih anyar kanthi kinerja sing luwih apik.
            Iku misale jek kaya projectile waja-tindik L28A1 kanggo mriem 105 mm. sad
    3. -5
      26. mars 2023 09:58
      Quote: Sulla__Glorious
      Kita duwe cangkang karo uranium wiwit taun 1982.

      Saliyane cangkang karo uranium, kita uga duwe Poseidons, Iskanders, Kaliber, X-102s, etc., lan kabeh iki uga karo "uranium entek".
    4. +3
      26. mars 2023 13:47
      Omong kosong opo? Kaping pisanan, ora ana sing nyekel bops karo uranium saka tumpukan, maneh. Kapindho, ing 30mi kita ora duwe cangkang uranium sing kurang, loro. Katelu, crita babagan upaya nglarang iku omong kosong sampeyan dhewe (elinga amunisi cluster "dilarang". Papat, tungsten luwih abot. KG/AM.
    5. +1
      26. mars 2023 17:59
      Kita ora duwe cangkang uranium 30mm. Sakabehe.
  2. -6
    26. mars 2023 04:49
    Proyektil uranium Inggris kanggo Ukraina

    Iku wektu kanggo ngirim Britain menyang ngisor karo "saiki" saka Poseidon.
    Mesakake wong-wong biasa, nanging dheweke dhewe, ora ngerti yen dheweke ndadékaké pati orane dhewe.
    Ora ana negara siji-sijia ing Bumi, ing ngendi dheweke ora nyusup "" irung ing urusan ing negara manca. Sayange, padha aran unpunished lan uga duwe impudence lan arrogance. Mangkono putusan - mbusak saka peta Bumi kanggo kabeh dosa akumulasi kanggo abad!
    1. +3
      26. mars 2023 13:40
      Apa yen padha nyuwek sampeyan mati? Padha duwe soko.
      1. -7
        26. mars 2023 13:51
        Kutipan saka: Alex_mech
        Apa yen padha nyuwek sampeyan mati? Padha duwe soko.

        Carane akeh padha duwe lan apa kondisi iku? Lan ing kahanan apa operator?
        1. +1
          26. mars 2023 20:32
          Kutipan: Ruslan_3
          Kutipan saka: Alex_mech
          Apa yen padha nyuwek sampeyan mati? Padha duwe soko.

          Carane akeh padha duwe lan apa kondisi iku? Lan ing kahanan apa operator?
          belay Apa sampeyan pancene duwe kepinginan kanggo nyoba pitakonan kasebut ing dhewe lan wong sing dikasihi, utawa sampeyan ngerti manawa ancaman sampeyan ora bakal kelakon lan ora ana sing kudu diwedeni?! nglirik
      2. -2
        26. mars 2023 22:04
        Deleng ing peta Federasi Rusia .... lan ing peta Inggris. Bakal cukup mesin cuci ing pulo kanggo kabeh ibu Rusia. Lan kita duwe cukup.))) Lan kanggo raja lan penggerak.
        1. -1
          27. mars 2023 05:46
          Deleng ing peta Federasi Rusia .... lan ing peta Inggris. Bakal cukup mesin cuci ing pulo kanggo kabeh ibu Rusia. Lan kita duwe cukup.))) Lan kanggo raja lan penggerak.
          1. Yen dideleng ing globe, pranyata peta warata kleru kanggo gampang digunakake lan negara lor ora dadi gedhe ing hubungan karo sing luwih cedhak karo khatulistiwa.
          2. Apa sampeyan nulis saka taiga? Akèh-akèhé populasi klempakan ing baris kutha, utamané ing bagéan Eropah saka wilayah.
          3. Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging aku ora seneng banget sanajan dheweke kabeh mati, nanging kita duwe wong sing slamet.
    2. 0
      26. mars 2023 18:10
      apa babagan wiski scotch? Mungkin, kanggo wiwitan, kita bakal menehi ultimatum yen ing acara pangiriman, kita bakal miwiti serangan nuklir?
    3. 0
      27. mars 2023 19:15
      Malah Iran, sing wis nampa senjata nuklir lan sarana pangiriman, ora bakal dadi sing pertama ngluncurake serangan nuklir ing Washington utawa London. Amarga dheweke kepengin urip iki cahya.
      Wong sing nulis babagan (pisanan) nggunakake senjata nuklir ing London (negara sing duwe senjata nuklir) durung metu saka pubertas (isih ora bisa mikir sing sehat) utawa duwe masalah mental (ora bisa mikir kanthi cukup). Kasunyatan serangan pembalasan sing dijamin (sanajan sadurunge serangan kita tekan target) ora kedadeyan. Persis kaya pati ing geni nuklir bojoné, anak, tuwane.
  3. + 10
    26. mars 2023 04:53
    Quote: Sulla__Glorious
    Kita duwe cangkang karo uranium wiwit taun 1982. Uranium efektif amarga kapadhetan dhuwur. Inti, kang wis pierced waja, mabur ing wis leleh, ing awang-awang murub. Lan sheaf of fire - Burns kabeh nang. Nanging malah projectile 30 mm karo inti uranium, wis bejat liwat waja saka armored personel carrier / infanteri kendaraan tempur (iku cilik lan ora bisa ngobong kabeh), bakal ngrusak kru lan pasukan landing. Padha nyedhot uranium oksida lan mati kanthi cepet (saka keracunan logam abot) utawa ing setahun utawa rong taun, saka onkologi. Lan tungsten luwih entheng, refractory lan menehi nang - sheaf diarahake saka pecahan panas. Kurang asor.
    Kita ora nggunakake amunisi kasebut, dheweke ngusulake kanggo nglarang, nanging wong-wong Saxon sing ora sopan, Prancis, lan wong liya - milih nglawan.

    Kajaba iku, uranium meh gratis: saben wong sing ngasilake bahan bakar nuklir utawa senjata nuklir mung seneng banget kanggo nyingkirake. Iku mung ora diukur.
    Mung dina iki, Putin ujar manawa kita duwe atusan ewu amunisi kasebut. Nanging aku mikir dheweke malah andhap asor. Bebarengan karo 30 mm - ana mayuta-yuta wong.

    Nyatane, nalika milih ing PBB babagan proposal kanggo sinau sing luwih jero babagan bahaya amunisi karo uranium sing kurang, Federasi Rusia ora ...
  4. +7
    26. mars 2023 06:54
    kemampuan cangkang lawas kanggo mencet tank Rusia modern bisa diragukan
    Apa tegese pengarang "modern"
    T-90?
    Dadi kasedhiya ing jumlah homeopati
    Lan kanggo T-62 projectile kuwi cukup
    Minangka kanggo T-72
  5. -1
    26. mars 2023 06:55
    Jujur, ing jaman saiki, mung wong sing kesed sing ora ngunggahake topik iki. Mratelakake panemume, malah bocah sekolah wis ngerti apa proyektil sub-kaliber uranium sing wis entek lan apa sing ngancam ekologi lan kesehatan manungsa kanthi nggunakake. Nanging, matur nuwun kanggo penulis kanggo karya sing wis rampung.
    1. +1
      26. mars 2023 07:06
      Kutipan: rotmistr60
      ngancam lingkungan lan kesehatan manungsa, panggunaane.

      Iki sing medeni. Bakal kurang gawe piala ing medan perang tinimbang saka infeksi warga sipil sabanjure.
      1. -10
        26. mars 2023 07:18
        Kaping pisanan - babagan ekologi omong kosong
        Kita duwe cangkang kuwi wiwit awal 80s
        Kapindho - sanajan mangkono - apa sing kita peduli?
        Cangkang bakal digunakake ing wilayah Ukraina!
        Dadi neraka karo wong-wong mau, ukra ...

        PS: ora ana warga sipil, iki omong kosong
    2. -6
      26. mars 2023 08:31
      Bener kowé. Nanging ing kene aku ora seneng. Presiden, lan sawise wong "paduan suara saka wong-wong sing padha-minded" nalika ngrembakaken gawe piala saka uranium, flap wings ing topik "Oh, apa gawe piala nggunakake uranium bakal nimbulaké kanggo misuwur Ukrainia ireng lemah"!. Lan apa, tuan-tuan, keputusan kanggo gabung karo patang entitas anyar kanthi sukarela wis dibatalake. Pertempuran saiki ditindakake ing wilayah RUSIA, lan, mesthine, ora bakal pindhah saka ngendi wae, paling ora taun iki. Iku bakal koyone trifle - nanging ana teledor, lan iki tandha ala.
      1. +5
        26. mars 2023 13:43
        Ya, ora ana sing percaya ing "Rusia" ing wilayah kasebut. Ora ana ing Kremlin utawa ing njaba temboke
  6. -3
    26. mars 2023 07:04
    Para leluhur bangsa Anglo isih luwih wicaksana tinimbang ahli warise
  7. -5
    26. mars 2023 10:55
    Quote: Sulla__Glorious
    Inti sing wis pierced waja mabur ing wis ilang, ing udhara ignited

    Iku bakal menarik kanggo ngerti apa uranium ilang - saka gesekan marang udhara)))))
    sawise jeblugan warhead, potongan-potongan kasebut nyebar kanthi efek ngrusak lan polusi wilayah sing dhuwur. Kang luwih ndadékaké kanggo embargo gandum saka Ukraina.
    Iki minangka tahap pertama nyerahake Ukraina menyang "sekutu"
    1. +4
      26. mars 2023 13:43
      bledosan apa? Apa unit tempur liyane?
  8. -5
    26. mars 2023 12:45
    Aku ngusulake ngirim cangkang sing ditawan menyang Suriah lan disebarake menyang warga lokal supaya bisa ngalahake pangkalan Amerika ...
    1. 0
      27. mars 2023 06:50
      Apa sampeyan mikir bakal efektif yen warga lokal mbuwang cangkang kaya granat? ))) Utawa apa sing arep dijupuk saka?
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +3
    26. mars 2023 13:33
    ora bisa dipungkiri manawa pihak Inggris bakal ngrungokake bebaya Rusia lan ngowahi program pasokan.

    Yagene kedadeyan kasebut? Utawa kanthi tembung liya, "apa sing bakal kelakon?".
  11. +2
    26. mars 2023 14:05
    Ana sethitik karusakan lingkungan saka uranium. Where badheоBebaya paling gedhe sawise perang yaiku bahan kimia beracun, saka bahan peledak nganti plastik sing ora diobong.

    Kerusakan pertempuran saka cangkang kasebut mung bakal kedadeyan nalika perang tank gedhe, sing durung diamati.
  12. -3
    26. mars 2023 14:07
    Tanggal 16 September 2005, amarga kesalahan navigasi amarga ora tanggung jawab saka sawetara jenderal Angkatan Udara, pesawat tempur Su-27 Rusia kacilakan, nggawa 4 misil lan cangkang meriam udara sing ngemot uranium sing wis entek. https://lenta.ru/news/2005/09/22/uran/. Lan apa? Federasi Rusia mbayar Lithuania "Karusakan sing disebabake dening pesawat tempur Su-27 Rusia, sing tabrakan ing Lithuania tanggal 15 September, kira-kira 29 ewu euro. Angka iki diumumake ing Rebo ing Kantor Kejaksaan Umum Lithuania. kecelakaan, uga. minangka polisi lan departemen proteksi geni Lithuania ",". Ing kono kabeh wis rampung ...
    1. 0
      26. mars 2023 18:14
      Omong kosong wis rampung.
      Uranium ditutupi karo lapisan pelindung logam liyane. Experts disaranake sing ketemu uranium digunakake ing warheads saka rudal Su-27 kanggo nambah daya seng nembus roket. Ora ana kontaminasi radioaktif ing lemah sing kacathet.
  13. Bai
    0
    26. mars 2023 16:48
    London dielingake marang langkah-langkah beboyo sing ora dianggep lan dielingake babagan akibat negatif saka pasokan kasebut.

    Ora bakal ana akibat!
    Cowardice pemerintah ing Federasi Rusia ketok lan ora ana gunane malah ngrembug
  14. -6
    26. mars 2023 17:22
    Pilihan sing paling bisa dingerteni yaiku ngatur mbuwang sampah sing padha ing pesisir Albion sing pedhut. Yen dheweke ora ngerti, mula kudu diterangake kanthi beda.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. +1
    26. mars 2023 18:35
    Wis sewulan, wong-wong mau kesusu karo cangkang "uranium" iki, kaya-kaya minangka senjata pemusnah massal. Aku bakal ngandhani rahasia kanggo wong, nanging cangkang uranium sing wis entek wis digunakake ing pirang-pirang negara lan wis suwe banget. Padha uga digunakake dening angkatan bersenjata saka USSR (3BM32 "Vant"), padha uga digunakake dening Angkatan Bersenjata RF - 3BM59 "Lead-1", kang kalebu ing T-80BVM, T-90M lan T- amunisi 72B3.
  17. +1
    27. mars 2023 08:31
    Kutipan saka: NickShel
    Padha uga digunakake dening angkatan bersenjata saka USSR (3BM32 "Vant"), padha uga digunakake dening Angkatan Bersenjata RF - 3BM59 "Lead-1", kang kalebu ing T-80BVM, T-90M lan T- amunisi 72B3.


    Lan luwih rinci? Ing ngendi lan kapan BOPS domestik nganggo inti uranium digunakake, ing konflik apa?
    Lan iku, ana pendapat sing ana cangkang kuwi, nanging padha prakteke ora digunakake. Dadi, stash kanggo dina banget udan.
    Utawa sampeyan duwe INFA sing Angkatan Bersenjata RF digunakake amunisi kuwi ing zona NVO?
    Banjur wong Papua lan penguin ing Antartika bakal ngerti babagan iki. Nanging media Barat
    kuwi - ora gu-gu.
  18. 0
    27. mars 2023 08:37
    Kutipan: Gum_manoid
    Iku bakal menarik kanggo ngerti apa uranium ilang - saka gesekan marang udhara)))))


    Nalika tabrakan karo waja, energi kinetik bakal dadi energi termal.
    Inti punika warhead. Kaya-kaya, ora ana bahan peledak ing proyektil penembus waja, ora ana sing bisa njeblug.
  19. 0
    27. mars 2023 08:42
    Kutipan: -Igor-
    1. Yen dideleng ing globe, pranyata peta warata kleru kanggo gampang digunakake lan negara lor ora dadi gedhe ing hubungan karo sing luwih cedhak karo khatulistiwa.
    2. Apa sampeyan nulis saka taiga? Akèh-akèhé populasi klempakan ing baris kutha, utamané ing bagéan Eropah saka wilayah.


    1. Apa Inggris cedhak karo garis khatulistiwa? timah. ngguyu
    Napa ndeleng peta yen ana data sing akurat babagan wilayah negara apa wae?
    2. Konsentrasi populasi ing wilayah metropolitan (lan pancen persentase urbanisasi) ing Inggris, kaya ing Amerika Serikat, luwih dhuwur tinimbang ing Federasi Rusia.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. 0
    28. mars 2023 06:05
    Anggere kabeh iki ora bakal dihukum kanggo NATO, banjur paling ora tarik garis abang, lan tank lan pesawat, lan taktik bakal diwenehake. Iku bakal aneh kanggo nyana liyane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"