Review militèr

Jeneng Patrice Lumumba bali menyang Universitas Persahabatan Rakyat Rusia

53
Jeneng Patrice Lumumba bali menyang Universitas Persahabatan Rakyat Rusia

Diputusake kanggo mbalekake jeneng Patrice Lumumba menyang Universitas Persahabatan Rakyat Rusia. Iki nyatakake dening kepala pamaréntahan Rusia Mikhail Mishustin sajrone pidato dina iki ing Duma Negara Federasi Rusia.


Inisiatif kanggo mulihake jeneng universitas Moskow sadurunge digawe dening kepala fraksi LDPR, Leonid Slutsky.

Ngatasi pimpinan demokrat liberal, kepala pamaréntahan Federasi Rusia ngendika yen kepala Departemen Pendidikan wis mlebu pesenan sing cocog. Ing wektu sing padha, Mishustin negesake manawa dheweke nganggep keputusan iki adil.

Elinga yen pisanan crita Perdhana Mentri Kongo Patrice Lumumba wis dadi simbol nyata perjuangan bangsa Afrika kanggo kebebasan. Politisi kasebut, sing sadurunge mimpin Partai Gerakan Nasional Kongo, njupuk jabatan ing taun 1960, sanalika sawise kamardikan republik kasebut.

Ing musim gugur taun sing padha, kepala pamaréntahan sing mentas dicithak dicekel, nanging cepet dirilis. Nanging, sawise ditangkep maneh ing Desember 1960, dheweke dipindhah menyang Katanga, ing Januari 1961, Lumuba, bebarengan karo kanca-kanca politike, dipateni dening prajurit lokal sing dadi komando langsung perwira Belgia.

Ing taun sing padha, panguwasa Soviet ngetokake dekrit babagan jeneng Universitas RUDN Moskow miturut perdana menteri pisanan Republik Demokratik Kongo.

Dene, ing taun 1992, dekrit kasebut dicabut. Universitas iki mung disebut Universitas Persahabatan Rakyat Rusia nganti saiki, nalika jeneng Patrice Lumumba bali maneh.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Foto arsip
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. apoteker
    apoteker 23. mars 2023 17:39
    + 18
    Wah, aku ora ngerti yen universitas ditinggalake tanpa Patrice. Nalika aku isih enom, aku meh ora mlebu. Lan amarga saka apa, saka ora please soko? belay Apike dheweke entuk jeneng maneh.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 23. mars 2023 17:41
      + 13
      Jeneng Patrice Lumumba bali menyang Universitas Persahabatan Rakyat Rusia
      Luwih becik yen Mausoleum ora didhelikake kanthi isin.
      1. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 23. mars 2023 17:50
        +9
        Kutipan: Aerodrome
        Luwih becik yen Mausoleum ora didhelikake kanthi isin.

        Mausoleum ndhelik kanthi ora isin tinimbang isin.
        Kaping pisanan dilapisi ing panyuwunan amers.
      2. novel66
        novel66 23. mars 2023 18:17
        +2
        Penguin bodho ndhelikake kanthi timid, pinguin sing pinter kanthi kendel njupuk metu
      3. awdrgy
        awdrgy 23. mars 2023 21:34
        -2
        Setuju. Salah siji mbukak utawa demolish, supaya jujur. Nanging, ing kasus loro, sawetara bakal duwe masalah.
      4. mbayar
        mbayar 24. mars 2023 14:19
        0
        Kutipan: Aerodrome
        Luwih becik yen Mausoleum ora didhelikake kanthi isin.

        Lan jeneng Stalin bali kanggo wong.
      5. arnulla
        arnulla 24. mars 2023 18:12
        +1
        Mulane padha ndhelikake mausoleum, amarga sing saiki nganti Lenin, nganti Stalin, nganti Beijing, crawling ..
    2. tukang kayu
      tukang kayu 23. mars 2023 17:45
      + 13
      Kutipan saka Apoteker
      Lan amarga saka apa, saka ora please soko?

      Ing Yeltsin, Patrice dicopot kanggo nyenengake Amerika Serikat.
      1. Murmur 55
        Murmur 55 23. mars 2023 18:12
        +3
        tukang kayu hi, lan ora ana skandal bubar karo siji komunitas? Yen mangkono, ora salah kanggo ngresiki pigura lan ora ngganti jeneng.
        1. tukang kayu
          tukang kayu 23. mars 2023 18:14
          +4
          Kutipan: Murmur 55
          Apa ora ana skandal bubar karo siji komunitas?

          Ing kono. Kaping pisanan, mbusak personel, banjur urip maneh institusi lan jenenge.
      2. mann
        mann 23. mars 2023 19:11
        +4
        Ing Yeltsin, Patrice dicopot kanggo nyenengake Amerika Serikat.
        Banjur iku logis kanggo mbusak perang ing Yeltsin Center
    3. Sergey 777
      Sergey 777 23. mars 2023 18:56
      +4
      Lan amarga saka apa, saka ora please soko

      Dheweke ora seneng karo biografine. Ing taun 1992, para pejuang nglawan imperialisme ora diajeni.
    4. Maz
      Maz 23. mars 2023 19:14
      0
      Dhukungan, luwih apik telat tinimbang ora
  2. Trapp1st
    Trapp1st 23. mars 2023 17:39
    -3
    Ing wektu sing padha, Mishustin negesake manawa dheweke nganggep keputusan iki adil.
    Inggih, ora ana maneh kasus ing negara, mung ngganti tandha.
  3. Mauritius
    Mauritius 23. mars 2023 17:40
    -9
    Partai Demokrat Liberal nyerah, apik banget. Saiki ayo ngomong babagan China uga relevan. recourse
  4. dmi.pris1
    dmi.pris1 23. mars 2023 17:41
    +9
    Damn .. Mbalik maneh pendidikan Soviet. Aja nganggo klambi jendhela sing ora ana gunane ..
    1. DMFalke
      DMFalke 23. mars 2023 21:13
      +1
      Ganti pratandha - saperangan jam lan saperangan saka ewu rubles. Mbalikake tingkat pendidikan - 20 taun lan triliunan rubel kanthi wektu mbayar maneh 50+ taun.
      PS Aku isih optimistis. Wong sing pinter mikir yen angka kasebut bakal dikalikake paling ora 2.
    2. kula 1970
      kula 1970 23. mars 2023 21:26
      +1
      Kutipan saka: dmi.pris1
      Damn .. Mbalik maneh pendidikan Soviet. Aja nganggo klambi jendhela sing ora ana gunane ..

      Polisi lalu lintas bakal nangis meri nalika ndeleng guru institut ........
      Lan guru deso bakal ngganti Mercedes kanggo Porsche saben taun sawise lulus ...
      Lan iki ora guyon.
      Ing awal taun 2000-an, sadurunge Ujian Negara Bersatu, aku kudu mlebu lan sinau ing institut. Saben taun ing Saratov, 3-5-nganti 10 guru dijupuk ing ujian mlebu - ing suap kanggo ujian diakoni.
      Yen ujian bali, guru bakal dijupuk tanpa pangecualian - mung amarga saiki, sanajan ing panggonan wanita reresik, dheweke pengin ndeleng kanthi pendidikan sing luwih dhuwur.
      Lan ora ana langkah punitive bakal mbantu
      1. mordvin 3
        mordvin 3 24. mars 2023 14:26
        0
        Kutipan: my 1970
        Saben taun ing Saratov, 3-5-nganti 10 guru dijupuk ing ujian mlebu - ing suap kanggo ujian mlebu.

        Ora tau njupuk lan ora menehi.
      2. arnulla
        arnulla 24. mars 2023 18:18
        +1
        Mbok menawa sampeyan bener babagan apa wae, banjur ana pitakonan, kenapa, miturut sistem sing sampeyan jelasake, ana pesenan luwih akeh profesional ing kabeh wilayah tinimbang saiki?
  5. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 23. mars 2023 17:42
    +2
    Lan dina iki ana kekancan antarane wong?
    Dina iki minangka kemitraan saka kapentingan.
    PS Apa sing kekancan marang wong.
    1. Sergey 777
      Sergey 777 23. mars 2023 19:01
      +2
      Lan dina iki ana kekancan antarane wong?
      Dina iki minangka kemitraan saka kapentingan.
      PS Apa sing kekancan marang wong.

      Dadi wis mesthi. Nanging Politbiro Komite Pusat ora asring ngelingi iki. Mula, utange wong Afrika saiki wis diilangi.
  6. amatir
    amatir 23. mars 2023 17:42
    +2
    Aku kepengin weruh yen Gamal Abdel isih dadi Pahlawan Uni Soviet kanggo kabeh Nasser, utawa dheweke uga "dibatalake"? opo
    1. KELAS
      KELAS 23. mars 2023 18:41
      +4
      Dumunung ing pantai, anget weteng
      Setengah fasis, setengah SR,
      Pahlawan saka USSR
      Gamal Abdel ing kabeh nasser!
      .
      Sajak iki sawise penghargaan

      Kelangan iman sejatiku
      Iku nyengsarakke kula kanggo USSR kita:
      Njupuk pesenan saka Nasser -
      Ora cocok kanggo Ordo Nasser!

      Sampeyan bisa malah saru saka podium,
      Menehi hadiah kanthi acak
      Kanggo nelpon Nasser sedulur kita
      Nanging kanggo menehi Pahlawan - ayo!

      Apa ora ana emas ing negara?
      Padha menehi adoh, sampeyan bajingan, padha menehi adoh.
      Luwih becik yen padha nyerah ing perang,
      Lan Nasser bakal ngapura kita sawise!

      1964 V. Vysotsky
      1. kula 1970
        kula 1970 23. mars 2023 21:32
        +2
        Kutipan saka AUL
        Padha menehi adoh, sampeyan bajingan, padha menehi adoh.
        Luwih becik yen padha nyerah ing perang,
        Lan Nasser bakal ngapura kita sawise!
        1964 V. Vysotsky

        Fashion kanggo penghargaan diwiwiti sawise perang. Ing Stalin, dheweke isih netepi lan banjur wiwit menehi tanggal babak lan liya-liyane ....
        1. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 23. mars 2023 21:55
          0
          Ing Stalin, pimpinan uga dianugerahi penghargaan ing tanggal babak.
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 23. mars 2023 21:56
      +1
      Ora ana sing mbatalake dekrit babagan penghargaan kasebut. Uga penghargaan Ahmed Ben Bella.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 24. mars 2023 14:29
        0
        Kutipan: Sergeyj1972
        Uga penghargaan Ahmed Ben Bella.

        Dadi ana mbah Pikhto ...
  7. tukang kayu
    tukang kayu 23. mars 2023 17:43
    +6
    Universitas iki mung disebut Universitas Persahabatan Rakyat Rusia nganti saiki, nalika jeneng Patrice Lumumba bali maneh.

    Kaputusan sing bener, utamane babagan politik lan hubungan saiki karo Afrika uga negara berkembang. Ing Afrika, Lumumba ora mung politisi, dheweke minangka spanduk kanggo kamardikan Afrika.
  8. nepunamemuk
    nepunamemuk 23. mars 2023 17:53
    +2
    hmm
    telung puluh siji taun nganggo jeneng
    telung puluh siji taun tanpa jeneng sad
  9. Ham
    Ham 23. mars 2023 17:55
    +2
    Ing taun 90-an, akeh sing dibatalake, nanging ..... dina iki, piye wae, kanggo nglawan Barat, jeneng kasebut bali maneh ... mbok menawa bakal ngilangi sistem pendidikan "Barat". .... yen ora padha tuwuh bodho miturut tes ... .
  10. Radikal
    Radikal 23. mars 2023 17:57
    +1
    Kutipan saka Trapp1st
    Ing wektu sing padha, Mishustin negesake manawa dheweke nganggep keputusan iki adil.
    Ya, ora ana kasus maneh ing negara kasebut ...

    mangan. Penjamin netepake medali "Kanggo Keberanian", sanajan ana medali "Kanggo Keberanian". Lenga - lenga. Nanging iki dudu sing paling penting. Medali anyar dadi ... rong gelar - 1 lan 2. Aneh, wani bisa diukur ing derajat? Apa ora ana sing "nglairake" penghargaan iki lan sing nggawe? Ing kene ing USSR ora ana sing ngevaluasi "wani" ing pirang-pirang derajat, uga ing liter, kilogram, lan ... kilogram! sad
    1. Roma-1977
      Roma-1977 23. mars 2023 18:11
      +1
      "Kanggo wani" minangka referensi kanggo medali pra-revolusioner kanthi jeneng sing padha. Statune beda karo medali "Kanggo Keberanian".
    2. kula 1970
      kula 1970 23. mars 2023 21:42
      +1
      Kutipan saka Radikal
      Ing kene ing USSR ora ana sing ngira-ngira "wani" ing sawetara derajat

      Nanging, "Kamulyan" ana 3 derajat ...
      Utawa "Kamulyan", ora kaya "Wani", bisa ing derajat / liter / kilogram / kilogram ???
  11. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 23. mars 2023 18:11
    -2
    Dadi bakal dibatalake enggal. Banjur bolak-balik bakal bali. Lan dadi wolung kaping! wassat
  12. Roma-1977
    Roma-1977 23. mars 2023 18:12
    0
    Krungu-krungu administrasi universitas iki rada macet ing urusan anti-negara. Mangkono ing gulu.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 23. mars 2023 19:20
      +3
      administrasi universitas iki rada bogged mudhun ing anti-negara.
      Lan para siswa wis ngluhurake awake dhewe nganti pirang-pirang abad kanthi dadi sing pertama ngedol heroin ing Rusia, ngowahi lumumbar dadi supermarket obat. Mung mengko padha saingan karo Afghans lan Uzbeks sing wis manggon ing Rusia. Kuwi kekancan karo wong.
  13. kasir
    kasir 23. mars 2023 18:13
    +4
    Apa wong-wong mau wis wiwit ngresiki Universitas RUDN sawise kedadean karo gombal umbi ing lawang mlebu? ing ngendi wong Rusia ditolak nggawe komunitase? ana akeh sampah sing lungguh ing kana, bebarengan karo HSE ...
  14. lelik613
    lelik613 23. mars 2023 18:22
    -1
    Lan kepiye sampeyan rumangsa luwih apik? Sampeyan pasien aneh ...
  15. roket757
    roket757 23. mars 2023 18:24
    0
    Jeneng Patrice Lumumba bali menyang Universitas Persahabatan Rakyat Rusia
    . Ora angel mbalekake jeneng, nanging semangat sing ana ing kono luwih angel bali !!!
  16. macgyver
    macgyver 23. mars 2023 18:52
    -1
    Iku wektu kanggo nggawa bali USSR! Lan ora mung Comrade Lumumba.. ombenan
    1. mann
      mann 23. mars 2023 19:06
      +2
      Iku wektu kanggo nggawa bali USSR! Lan ora mung Comrade Lumumbu.. ngombe
      Inggih, sampeyan ngimpi! Sawise kabeh, yen USSR, banjur oligarki kanggo Kolyma, nanging karo confiscation! ... wah, saiki aku ngimpi ...
      1. kula 1970
        kula 1970 23. mars 2023 22:07
        +2
        Kutipan saka mann
        Iku wektu kanggo nggawa bali USSR! Lan ora mung Comrade Lumumbu.. ngombe
        Inggih, sampeyan ngimpi! Sawise kabeh, yen USSR, banjur oligarki kanggo Kolyma, nanging karo confiscation! ... wah, saiki aku ngimpi ...

        Lan sneakers beludru Cina kanggo kupon (ditampa kanggo nyerahke 100 kg mentega) lan biaya 36 rubel.
        Nanging sandhangan mberkahi dheweke ...
        Kanggo miwiti, bakal perlu kanggo bali institusi propiska lan nemtokke tax abot kanggo saben wong sing duwe luwih saka siji apartemen.
        Nasionalisasi kabeh tanah kabeh petani tanpa kecuali ...
        Etc
        Lan oh, pirang-pirang kejutan kaya ngono bakal metu.
        Oligarki iku pah - dibandhingake karo Muscovites sing ilang 2-3-5 apartemen ... Yen ora, ora liya ....
        1. mordvin 3
          mordvin 3 24. mars 2023 14:32
          0
          Kutipan: my 1970
          Oligarki iku pah - dibandhingake karo Muscovites sing ilang 2-3-5 apartemen ... Yen ora, ora liya ....

          Ora dimangerteni.
  17. Revolver
    Revolver 23. mars 2023 19:45
    -1
    Yen Mumumba duwe pikiran, Tshombe ora ana hubungane ...
  18. Jsem_CZEKO68
    Jsem_CZEKO68 23. mars 2023 21:51
    -1
    Lumumba si zaslouzi název university. Přichází čas, kdy pro Rusko budou vztahy s Afrikou lan vyšší úrovni než s fašistickou Evropou!
    1. Jsem_CZEKO68
      Jsem_CZEKO68 23. mars 2023 21:52
      0
      Lumumba pantes jeneng universitas. Wektu bakal teka nalika hubungan Rusia karo Afrika bakal luwih dhuwur tinimbang karo Eropa fasis!
  19. AdAstra
    AdAstra 23. mars 2023 22:24
    +1
    Sampeyan ora perlu kanggo bali jeneng universitas, nanging sistem banget ing ngendi universitas iki muncul karo jeneng iki. Mergo kuwi.
  20. Radikal
    Radikal 23. mars 2023 22:37
    +1
    Kutipan: my 1970
    Kutipan saka Radikal
    Ing kene ing USSR ora ana sing ngira-ngira "wani" ing sawetara derajat

    Nanging, "Kamulyan" ana 3 derajat ...
    Utawa "Kamulyan", ora kaya "Wani", bisa ing derajat / liter / kilogram / kilogram ???

    Aku ngerti yen wong sing nanggepi bakal menehi conto "Kamulyane", sampeyan ora asli. Mula, aku mangsuli.
    Kamulyan minangka konsep bisa beda-beda derajat, utawa tingkat. Contone, wong bisa misuwur (kanthi cara sing apik) ing desane, utawa pusat kabupaten, utawa kutha, nanging ing wilayah kasebut, lan luwih-luwih ing negara kasebut, dheweke uga ora ngerti babagan dheweke. Nanging durung ana sing bisa nemtokake tingkat, utawa tingkat keberanian - dheweke durung teka karo "mesin" kasebut. Nanging, ana wong ing donya sing netepake "tingkat" kuwi. lol
  21. VlR
    VlR 23. mars 2023 22:42
    +1
    Sosialisme Afrika banget spesifik. Kaya sosialis Afrika. Pilot Kuba Gustavo Ponsoa, umpamane, nulis:
    "Nalika aku ngelingi kanibal Afrika sing kita perang ing Kongo - wong-wong sing miturut omongane uwong diprentahake dening Che, "Tatu sing kuwat" ... Gustiku, Gustiku!"

    Iki persis ngendi Lumumba, Mobutu, uga misuwur "geese alam bébas" Mike Khor, Bob Denard plus Che Guevara ing peran saka "Mighty Tattoo" (lokal "pemberontak" nesu saka laziness lan cowardice sing).
  22. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 23. mars 2023 23:22
    +1
    Iki universitas sing padha karo wakil rektor sing ngatur stand Ukrainia ing pameran karo klambi kuning-blaky lan trisula, lan dheweke ora duwe apa-apa? Inggih, nanging jeneng wis bali, saiki kabeh bakal bisa metu.
  23. Kalih
    Kalih 24. mars 2023 01:52
    +3
    Minangka wajib pajak biasa, aku ora ngerti kenapa wong ireng lan liya-liyane diwulang ing negaraku kanthi anggaran. Aku mbayar pajak supaya padha pindhah menyang warga Federasi Rusia, kanggo mbusak kabeh lulumbs iki kanggo Afrika kanggo tanah kelairan sajarah lan supaya warga Federasi Rusia mulang ing institutes lan mundhakaken tingkat pendidikan, lan ora nguber peringkat donya ing daftar universitas.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 24. mars 2023 14:42
      0
      Quote: Loro
      Minangka wajib pajak biasa, aku ora ngerti kenapa wong ireng lan liya-liyane diwulang ing negaraku kanthi anggaran. Aku mbayar pajeg supaya padha menyang warga Federasi Rusia, kanggo mbusak kabeh lulumbs iki menyang Afrika menyang tanah air sajarah.

      tradhisi. Aku sinau ing sekolah teknis, lan wong ireng lan India sinau karo kita. Aku ngelingi siji masalah sing ditanggulangi India: "Duwa kawat nikel ..."