Sifat SWO kudu diganti kanthi dhasar

288
Sifat SWO kudu diganti kanthi dhasar

Akeh pitakonan sing muncul babagan kemungkinan serangan musim semi saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Meh sawise saben publikasi sing ana hubungane karo prospek kampanye musim semi, pitakonan sing cukup logis teka: apa kita bisa utawa ora bisa nyekel posisi kita, apa kita bakal mundur lan maju, utawa bakal mundur menyang posisi sing wis disiapake kanggo regrouping lan nyiapake serangan mbales?

Ana akeh pitakonan, nanging tegese tansah padha. Wong-wong padha kuwatir marang nasibe wong sing ditresnani, nasibe tentara, nasibe negara. Ya persis. Iki dudu pikiranku. Supreme ngomong babagan iki! Dheweke ngomong meh terus-terusan. Nasib negara kita dadi taruhan! Kita nglawan Kulon global.



Aja ngremehake mungsuhmu! Nganalisa kiriman sing diumumake dening negara-negara Kulon, kanthi ora sengaja nyimpulake yen perang model 1914 wis rampung. Lungguh ing trenches kanthi pangarep-arep yen "wong Ukrainia bakal entek" ora bakal bisa digunakake maneh.

Angkatan Bersenjata Ukraina obah, bakal obah, menyang perang 1941-1942. Ora perang trench, ngendi artileri main peran utama, nanging maneuverable, dhuwur-kacepetan, kanthi cepet nyekel wilayah, karo boiler, karo karusakan saka unit gedhe lan tatanan ... Iku kanggo nindakake perang kuwi sing. tank lan BBM.

Apa bisa dina iki? Aku mikir. Conto prasaja. Aku bubar nyatakake transfer senjata abot, tank lan AFV menyang wilayah Artemovsk. Transfer menyang wilayah ngendi musisi operate. Utawa ing prapatan ngendi PMC teka menyang kontak karo Unit liyane.

Yen kabeh iki bener, apa unit serbu bakal bisa nahan impact saka ajiné waja kuwi? Tanpa PTS sing cukup, tanpa sistem artileri anyar, tanpa personel sing cukup? Apa "jahitan" ing antarane unit kanthi subordinasi sing beda-beda bakal bledosan?

Ya, musisi kasebut duwe motivasi, dilengkapi kanthi apik kanggo karyane. Nanging sampeyan ora bisa mbantah tank nganggo bedhil mesin utawa bedhil mesin. Lan apa babagan negara artileri, kaya peralatan liyane, ing Wagner sawise karya intensitas kaya? Apa sing bakal kita entuk minangka asil? Kelompok maneuver Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ora mung "ing bathuk", nanging uga ing pinggir.

Ing pungkasan, dheweke bakal nemokake "bolongan". Lan banjur klasik - wedge tank, potong pertahanan lan salah siji cauldron, utawa mundur saka unit kita. Praktis apa sing wis setahun kepungkur ... Pira personel, peralatan, amunisi, senjata sing banjur kita ilang ... Nganti saiki, media Ukraina nuduhake tank Rusia, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja, "Orlans" lan liya-liyane. perang nglawan kita dina iki.

Iki kahanan meh ing endi wae saiki. Kita wis dilengkapi pertahanan echeloned. Kita wis nginstal struktur teknik ing wilayah sing ana bebaya tank. Dilengkapi, sabisane, para pembela kanthi cara nglawan kendaraan lapis baja mungsuh.

Ing teori iki bakal mbantu. Ing laku, Ukrainians saiki duwe kemampuan kanggo cepet maneuver, cepet ngganti arah serangan. Alas, masalah komunikasi, sing wis bola-bali disuaraake, masalah nggawe jaringan komunikasi "saka markas menyang prajurit lan bali", durung ditanggulangi sacara global. Lan APU duwe.

Iku aneh kanggo kula sing kita isih nyoba ing kabeh cara bisa kanggo "tenang wong mudhun". “Ana apa neng ngarep? "Ora ana apa-apa, padha gelut sithik-sithik ..." Alas, iki minangka leitmotif akeh publikasi lan pidato saiki. Yagene iki perlu? Inggih, paling ora ana papan reklame ing kutha-kutha kanthi jeneng kanca-kancane.

Kita ora bakal ngerti kanthi cara apa wae tembung sing bola-bali bola-bali saka para ahli militèr sing paling kompeten, ing kene lan ing Kulon, yen nem sasi sabanjure utawa luwih sethithik bakal nemtokake. Loro kanggo kita lan kanggo Kyiv. Lan nemtokake ora mung ing istilah militer.

Apa risiko serangan bisa diilangi utawa dikurangi?


Pitakonan iku menarik, nanging mbutuhake imbuhan sethitik. Aku kudu muni kaya iki, kita ngerti yen perang posisi, kabeh serangan iki ing benteng, pemukiman cilik, malah kutha-kutha kaya Artemovsk, iku buntu strategis?

Kita njupuk opornik liyane, banjur sabanjure, banjur liyane ... Kita kelangan personel, mungsuh kalah, nanging ing pungkasan ora ana kamenangan lan ora bakal ana. Kita kalah dilatih lan dipecat marang para profesional, ijol-ijolan kanthi cepet-cepet dilatih lan ora cocog kanggo pertempuran Teroboronets saka Ukraina.

Pranyata metu sawetara jenis aneh "game". Kita nyerang opornik, mungsuh mlayu utawa nyerah, nanging langsung mulai mabur. Posisi ditembak dening Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan sanajan ora dijupuk, kamera pengawasan lemah, drone lan pengintaian liyane tegese sampurna mbenerake geni saka tentara meriem Ukraina.

Lan pirang-pirang video sing saiki online babagan tanker kita, sing wis dadi meriam sing akeh waja. T-90 diperlokaké saka posisi ditutup. Mesthi, iki bantuan gedhe kanggo infanteri, nanging tank kudu perang ana, bebarengan karo infantri. Numpes bunker, posisi penembak jitu, penembak jitu, peluncur granat ... Lan tinimbang ana "liga motor" kanthi bedhil anti-pesawat ing waja.

Praktek ing sasi pungkasan, utamane serangan ing Artemovsk, wis nuduhake yen perlu kanggo nerusake maneuver perang. Ngancurake boiler luwih gampang tinimbang ngalahake mungsuh saka saben pemukiman. padha penerbangan bisa digunakake kanggo lengkap, lan ora kaya saiki. Bom abot kanthi cepet nggawa prajurit apa wae.

Bener, pitakonan muncul kanggo njaga infrastruktur kutha lan kutha. Nanging, aku mikir, cuplikan saka Artemovsk sing padha kanthi sampurna nggambarake apa sing kedadeyan sajrone "serangan sparing", minangka cuplikan saka Mariupol sadurunge ditampilake. Vesushniks, tanpa mangu-mangu, nggunakake omah lan payon bangunan dhuwur kanggo nglengkapi posisi. Padha ndhelikake tank ing wilayah omah. Lan sampeyan ora kudu ngalahake dheweke metu saka kono kanthi akurasi perhiasan.

Penting kanggo ngerti yen Kyiv bakal duwe keberanian kanggo nyerang wilayah wilayah tapel wates Rusia. Iku ora kanggo apa-apa sing DRG saka Angkatan Bersenjata Ukraina wis dadi luwih aktif. Cetha yen dheweke ora bakal entuk sukses sing serius ing kana, nanging malah kasunyatan manawa dheweke bisa nguwasani sawetara kilometer wilayah Rusia ing kana bakal nambah rating Zelensky. Iki tegese perlu kanggo nggawa pasukan nyedhaki tapel wates sing bisa ngusir serangan.

Ana nuansa liyane sing bisa ngrusak impuls nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki nggawe formasi militer seluler. Sembarang serangan mbentang komunikasi saka panyerang lan weakens flanks. Supaya serangan bisa ditundha utawa malah mandheg, cukup kanggo "remet karo penjepit" pinggiran iki.

Iki minangka unit seluler iki, utawa bagean sing luwih apik. Secara teoritis, fungsi iki bisa ditindakake dening Angkatan Udara utawa Angkatan Udara, ing praktik, unit kasebut, ing kahanan jenuh jembatan kanthi senjata abot, bakal dikalahake. Kasus banget nalika kethokan liyane dibutuhake kanggo kethokan.

Aku ngerti yen ana kekurangan peralatan abot, angel nggawe kelompok kasebut, nanging kenapa ora nggunakake cadangan unit lan formasi sing wis ana, nguatake karo platoon tank, artileri lan PTS. Aja padha cepet-cepet plug bolongan ing pertahanan, nanging kenek ngendi ana titik banget.

Nanging kesimpulan


Skenario sing dakgambarake radikal ing pirang-pirang cara. Aku yakin manawa ana sing dakcritakake wis ditindakake, utawa prentah kasebut nemokake solusi sing luwih apik. Nanging, ora ana "kakehan" ing perang. Sampeyan kudu ngerti kahanan saiki pasukan mungsuh. Sampeyan kudu bisa mikir kaya mungsuh lan ngantisipasi keputusane.

Ing asas, aku ora nemtokake tujuan kanggo njlèntrèhaké siji-sijine solusi sing bener kanggo jenderal lan perwira tempur kita. Kajaba iku, aku yakin manawa wong-wong sing saiki ana ing zona NVO bakal nemokake akeh kekurangan lan kekurangan. Iki wis dingerteni amarga mung ing kothak prajurit timah padha. Ing urip, saben unit utawa saben bagean minangka tatanan militer sing unik lan unik.

Tujuanku kurang ambisi. Tampilake kangelan kampanye mbesuk.

Aku adoh saka mikir sing kampanye iki bakal ilang. Ing nalisir, Aku sing iku cukup angel kanggo ilang. Utamane, aku mikir yen pembebasan Artemovsk bakal nyebabake efek domino, bakal luwih gampang mengko. Pertahanan bakal wiwit crumble. Lan kita bakal drive APU cukup adoh lan kanggo dangu. Sampeyan mung kudu njupuk…

Lan asil serangan UAV lan rudal paling anyar nyengsemaken. Kita temenan mandheg nglumpukake informasi lan pindhah menyang implementasine. Aku mikir, yen perlu, kita bisa uga menehi jotosan sing bakal nyebabake serangan kasebut dadi pitakonan serius utawa nyuda kekuwatane.

Aku ngeweruhi carane retorika wis diganti ing hubungan kanggo Unit kita. Kepiye tembung "mobiki" ilang ing laporan kasebut. Kepiye carane ngurmati tembung "Barca" saiki. Kepiye dheweke mandheg nyebutake masa lalu musisi sukarelawan. Malah kaya Garda Nasional wis owah.

Kanthi apa salah sawijining Bar, pejuang saka wong-wong sing pisanan teka ing pertahanan Donbass ing 2014, ngomong babagan Pengawal Nasional:

"Kita dipeksa dadi mung ana rong pilihan. Mundur utawa mati. Dumadakan ana telung "Ural" saka Garda Nasional. Ora ana gaman abot. Aku nggawa kabeh karo aku. Kanggo sawetara menit, komandan sijine kabeh ing panggonane. Penembak jitu lan penembake mesin ana ing papan sing dibutuhake. Crests padha diusir. Master!

Kepiye unit elit kita - paratroopers lan marinir - nuduhake awake dhewe. Sepira kerepe aku maca dekrit presiden babagan menehi pangkat "Penjaga" sing dhuwur kanggo unit lan formasi kita. Yen dekrit pisanan kasebut kaget, dina iki mung laporan babagan tatanan militer liyane sing sejatine heroik.

Ora mungkin menang ing perang trench. Utamane nalika negara-negara sing kuat ekonomi nglawan sampeyan. Iku perlu kanggo nyerang. Kaya mbah kakung kita biyen wiwit cedhak Moskow, mula kita kudu miwiti cedhak Artemovsk ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

288 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 63
    Maret 26 2023
    Saiki - dheweke mung promosi tentara pribadi Prigozhin.
    Lan ing ngendi wong-wong Chechen, sing sadurunge dipromosikan kanthi liar ing wiwitan NWO, lunga? Sing meh saben dina ana iklan, lagi, resik, golek soko ana; Kadyrov malah janji bakal nyekel Zelensky... Lan saiki - nul... Sapa ngerti? Nyuwun

    Kaya karo sukarelawan Siria lan Afrika lan partisans Odessa - malah sadurungé. opo
    1. +7
      Maret 26 2023
      Ya, wektune kanggo miwiti lan kanthi cara diwasa! Alami, ing wiwitan, aja "lali" babagan CPR, departemen Angkatan Bersenjata Ukraina, SBU, lan liya-liyane, lan pertahanan teroris, kalebu penyebaran unit Legiun Asing / tentara bayaran !!! Babagan nyebrang logistik ing tapel wates lan Hedgehog jelas ....
      1. + 10
        Maret 26 2023
        Kutipan: Sergio63
        Ya, wektune kanggo miwiti lan kanthi cara diwasa!
        Oga, kanthi bantuan T-62, T-54 ...
        Wong diwasa ora cukup lan rampung
        Ora kanggo lemak
        Carane ngemot mbesuk Ukrainia nyerang
        1. -2
          Maret 26 2023
          Kutipan saka aar
          Oga, kanthi bantuan T-62, T-54 ...
          Wong diwasa ora cukup lan rampung
          Ora kanggo lemak

          Lan Garda Nasional duwe peralatan sing apik.
          1. -12
            Maret 26 2023
            Kutipan: Mordvin 3
            Lan Garda Nasional duwe peralatan sing apik.


            1. +7
              Maret 27 2023
              Inggih, apa sampeyan, Pengawal Rusia, sawise kabeh, bocah cilik nglawan polisi Prancis lan ora narik babar pisan marang bullying dening asu ing Eropah.
              Ya, lan sampeyan ora ana ing baris Pengawal Rusia, saiki akeh unit sing ngremukake pasukan Ukropitek, mula aku rumangsa yakin yen unit kita mimpin NVO, lan kanthi sengaja.
            2. +5
              Maret 27 2023
              gelo dening Pengawal Rusia utawa apa? Ing latar mburi protes ing Prancis lan Amerika Serikat karo Israel, malah ora lucu ngirim foto kasebut.
        2. + 20
          Maret 26 2023
          Wong diwasa ora cukup lan rampung
          Kabeh iku, nanging kenapa perusahaan sing kerja ing industri pertahanan terus bangkrut.
          Kahanan kasebut, kaya covid, kita wedi, nanging iki wis oyod lan ora padha. apa sing diiklanake kanggo pemilih.
          1. +4
            Maret 26 2023
            Utawa Mungkin Suriah lan Afrika lan miwiti nindakake farmstead Panjenengan? Biyen ana garis abang, saiki titik ora bali diwiwiti!
            1. -2
              Maret 26 2023
              Kutipan saka dorz
              Utawa Mungkin Suriah lan Afrika lan miwiti nindakake farmstead Panjenengan?

              Apa sampeyan ngusulake mundur, nyerahake posisi? Ing kasus iki, sampeyan ora ana ing dalan karo kita.
              1. +1
                Maret 26 2023
                Sampeyan ora kanggo lelungan karo Kita! Oalah, kok isih ora ana ing ngarep?
                1. +2
                  Maret 27 2023
                  Kutipan saka Azzwer
                  Sampeyan ora kanggo lelungan karo Kita! Oalah, kok isih ora ana ing ngarep?

                  Ala, umur pitung puluh taun ora ditampa. Lan kenapa sampeyan nginep ing mburi?
                  1. +4
                    Maret 27 2023
                    Ya, apa iku! Ngidoni sapa wae ing komentar, mung simbah umur 70 taun karo putu. Lan yen sampeyan ngetutake komentar, mbah kakung iki kanthi cepet ngatur kabeh telusuran, ngolah lan nyedhiyakake informasi, lan gaya lan sifat komentar kasebut sithik banget, sampeyan mung kepengin weruh ... nanging apa ana mbah kakung? nglirik
                    1. -1
                      Maret 28 2023
                      Kutipan saka: prorab_ak

                      Ya, apa iku! Ngidoni sapa wae ing komentar, mung simbah umur 70 taun karo putu.

                      Nuwun sewu, kula mboten nate nyukupi pangajeng-ajeng panjenengan - namung tigang putu. Sing mbarep umure 20 taun.
                      Kutipan saka: prorab_ak
                      Lan yen sampeyan ngetutake komentar kasebut, mbah kakung iki kanthi cekatan ngatur macem-macem telusuran, ngolah lan menehi informasi, lan gaya lan sifat komentar kasebut sithik banget, sampeyan mung kepengin weruh ... ..

                      Yen kabeh iki ditrapake kanggo kula, banjur - thanks kanggo pujian, nanging aku ora pantes.
                  2. 0
                    Desember 7 2023
                    Apa aku butuh? Nanging sampeyan bisa dadi sukarelawan. Umur ora dadi penghalang kanggo ati sing murub!
            2. -1
              Maret 26 2023
              Tali abang diwiwiti ora garis
            3. -2
              Maret 26 2023
              Utawa Mungkin Suriah lan Afrika lan miwiti nindakake farmstead Panjenengan? Biyen ana garis abang, saiki titik ora bali diwiwiti!


              Mung Suriah lan Afrika kudu ditangani dening PMCs, squeezing wilayah lenga ing Suriah saka Amerika, nyopir kodhok metu saka Afrika lan njamin safety saka perusahaan domestik ...
              Ing Ukraina, padha sacoro prakteke rampung tugas diutus, kasedhiya support kanggo unit reguler ing wektu paling angel ing wilayah paling angel, nuduhake carane kanggo njaga pertahanan, tumindak serangan lan badai wilayah benteng ...
              Iku bakal apik yen Unit Wagner dumadakan rampung ing Pridnestrovie lan nglindhungi republik saka serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, lan saenipun uga diatur serangan ing Odessa saka Kulon lan Cut mati aliran transportasi utama kanggo sumber senjata lan amunisi saka NATO ing sadawane Segara Ireng.
            4. +1
              Maret 27 2023
              Sapa sing ngomong ora? Wis tunangan. Mung ora ing arah sing dikarepake. Setelan gol beda.
          2. +4
            Maret 26 2023
            Kutipan: Gardamir
            Kabeh iku, nanging kenapa perusahaan sing kerja ing industri pertahanan terus bangkrut.

            Kapitalisme-borjuis 1914 kaya 2023. nuduhake inti sing padha - ngiyanati Rusia. Kejahatan sing paling nggegirisi iki kudu ditumpes, mung sawise iku, kita bakal duwe kesempatan kanggo urip. Bourgeoisism ing Rusia - produk saka Kulon, ing inti, iku racun sing ngrusak negara.
        3. +6
          Maret 26 2023
          Ya, iku wong sing apik, aku ora bakal peduli karo tank apa sing bakal didhukung, paling ora Armata T 55.
          Aku bisa ngomong sing 55 luwih apik tinimbang kendaraan tempur infanteri, ora kanggo sebutno operator personel wojo.
          Lan malah tank lawas kanggo infantri luwih apik tinimbang apa-apa
          Kanthi tank, iku luwih apik tinimbang tanpa pawai ing sisih kiwa.
          1. +1
            Maret 28 2023
            Infanteri bisa uga ora peduli tank apa sing ndhukung, mula sing lungguh ing tank ora peduli ing ngendi: T-54, T-62, T-72 utawa T-90M?
            1. +2
              Maret 28 2023
              Kutipan saka Igor
              Infanteri bisa uga ora peduli tank apa sing ndhukung, mula sing lungguh ing tank ora peduli ing ngendi: T-54, T-62, T-72 utawa T-90M?

              Mesthi luwih apik ing Armata. Nanging apa sing kudu ditindakake yen ora ana Almaty. Mula, kita mung bisa ngujo keberanian wong lanang sing berjuang ing kabeh tank sing sampeyan dhaptar. Selyavi, minangka Zulus kuna ngandika.
              1. +1
                Maret 31 2023
                Yagene kabeh iki diwiwiti, yen ora ana sing kudu dilawan? Yagene isih padha ngumpulake bantuan kanggo mobilisasi, ing ngendi paling ora ana siji mundur lan mbukak kasus penggelapan?
                Iku apik kanggo mbantah saka kursi sing T-54 uga tank, nanging sampeyan ora bakal mlebu, kaya ing T-34 yen mungsuh duwe sarana kanggo numpes tank abad 21.
      2. +6
        Maret 26 2023
        Kutipan: Sergio63
        Ya, wektune kanggo miwiti lan kanthi cara diwasa! Mesthi, ing wiwitan, aja "lali" babagan CPR, departemen Angkatan Bersenjata Ukraina, SBU, lan liya-liyane, seneng lan pertahanan teroris,

        Miturut kahanan ing ngarep saka Strelkov pesimis:
        "Umum, ora ana owah-owahan. Pertempuran paling abot terus ing wilayah Avdiivka lan ing Bakhmut.
        - Ing arah Avdiivka, pimpinan militèr sing sarwa ngrusak (tanpa tanda kutip) sisa-sisa pungkasan saka infanteri Donetsk sing siap tempur, diencerake karo sukarelawan Rusia lan dimobilisasi (uga Rusia, amarga Donetsk wis meh rampung). Nyoba kanggo nyerang serangan (bola-bali) karo pasukan boten cecek saben dina - pungkasan predictably - mungsuh ditarik munggah cadangan lan nyana encirclement Avdiivka liyane (alas!) Ora perlu. Paling aku ora nyana. Ora ana kemajuan sajrone rong dina kepungkur. Angkatan Bersenjata Ukraina uga ngalami kerugian gedhe, nanging ... perang iki migunani kanggo dheweke. Amarga ngidini pasukane perang, ngandelake struktur pertahanan sing wis dibangun meh 9 taun.

        - "Wagner" (karo Unit ditempelake) "torments" Bakhmut. frasa sing "perkelahian wis ana ing wilayah pasar pusat" ngomongake dhewe. Alon-alon banget - langkah demi langkah - para pejuang kita "ngemut" mungsuh, "sing komandhane ora bisa ngubengi utawa meksa ninggalake kutha tanpa perang. Lan mungsuh durung nyerang kanthi pasukan serius. Iki tegese mung siji bab - alam emphatically defensif perang kanggo iku isih duwe bathi (Lan kanggo kula wong, pitakonan "kok" ora njedhul - iki "dhasar" saka strategi)."
        1. -10
          Maret 26 2023
          Ditilik dening salah sawijining kiriman pungkasan Strelkov, ing ngendi dheweke menehi video cissous kanthi nilai nominal, ing ngendi militer kita diduga nginep 14 dina cedhak Vodyany, sing dinuga nginep 20 dina ing trench, nanging ing wektu sing padha ing wangun sing resik lan awake dhewe. , kaya-kaya padha nyopir standar crita medeni "kita ditinggalake dening komandan" , "detasemen ora ngidini mundur", supaya ora tekan ngarep, perlu kanggo unfasten komandan kanggo XNUMX tr "iki Strelkov ora ngerti apa sing ana ing ngarep.
          Mung fantasizes ndhelikake konco merit kepungkur.
          1. + 10
            Maret 26 2023
            Kabeh wong lanang saka video kasebut diidentifikasi lan ditemokake ing jaringan sosial, dheweke duweke kita.
            Titik kapindho yaiku ing obrolan radio topik "kita bakal njupuk yen sampeyan ora nyerang" njedhul munggah ajeg.
            1. -7
              Maret 26 2023
              Apa sampeyan nemokake cheaters? Ora ana patch siji ing salah siji saka wong-wong mau. Ora ana tandha siji.
              Miturut cara, kiriman karo definisi karakter lokal saka ukrosotssetey uga cukup.
              1. 0
                April 10 2023
                Ya, cisso kuwi diprodhuksi supaya panganan wis ngerti lan mabur kanggo ngerteni apa sing kedadeyan ing ngarep. Nalika kita perang karo kita dhewe, kita ora bakal weruh kamenangan.
      3. +7
        Maret 26 2023
        Wong Chechen, kaya biasane karo Vainakh, sawise mundhut gedhe dadi demotivasi lan semangate ilang banget. Aku elinga yen malah cedhak Kherson padha tiba ing distribusi ing titik penyebaran.
      4. -1
        Maret 26 2023
        Wangyu. Tanpa pilihan, perang iki protracted karo macem-macem sukses, padha karo perang Iran-Irak, kang langgeng nganti loro-lorone kesel saben liyane. Lan loro-lorone diarani pemenang
      5. +1
        Maret 27 2023
        Kutipan: Sergio63
        Ya, wektune kanggo miwiti lan kanthi cara diwasa!

        maca proklamasi kaya ngono sawise luwih saka setaun NWO ... wah, mung nyemangati ....
        ketoke istilah "ora bisa dilatih" ditrapake ora mung kanggo jenderal admiral, nanging uga kanggo sawetara bagéan saka masyarakat kita ... sayangé ...
    2. + 17
      Maret 26 2023
      Lan ing ngendi wong-wong Chechen, sing sadurunge dipromosikan kanthi liar ing wiwitan NWO, lunga? Sing meh saben dina ana video, carane resik,

      Ya, aku ngelingi laporan sing dipentasake dening koresponden khusus Izvestia Severyanov karo wong Chechen sing ngetokake senapan mesin saka ruang terbuka, nanging dheweke nandhang geni ricochet sing ramah, lan sakperangan alesan ora ana koresponden militer liyane kanggo wong Chechen.
    3. +7
      Maret 26 2023
      Quote: Sulla__Glorious
      Saiki - dheweke mung promosi tentara pribadi Prigozhin.

      Ing tangan siji, katon - padha pantes lan dibusak saka iki kanggo informasi maksimum lan deviden iklan. Ing tangan liyane, iki "PR" wis sisih liyane saka duwit receh. Padha "RSOTM", nanging ora siji sing ing pawujudan materi iku salah siji saka gembong mekanisme kampanye iklan iki.
      Kasunyatane yaiku "tentara pribadi" saka "pangeran khusus" sing isih nuduhake kesetiaan marang Pusat kasebut wis dadi kasunyatan mutlak ing Rusia. Saiki dheweke nyilem kanthi sukses sing beda-beda mung karo pimpinan Wilayah Moskow. Lan apa sing bakal kelakon sesuk? Pitakonan gedhe ...
      Ingkang Maha Agung inggih namung ndadosaken boten wonten gayutanipun, utawi saestu bingung lan boten gadhah panggalih utawi rencana kangge ndadar/ngleresaken kawontenan ingkang sakmenika. Lan yen dumadakan kaya ngono, mula Pavel Globa ora bakal bisa prédhiksi kepiye tumindak sabanjure kinerja iki bakal rampung.
      1. +3
        Maret 26 2023
        Lan apa!?, metode standar sing wis kabukten ora bisa digunakake!? Karusakan komunikasi, penindasan sisa-sisa pertahanan udara, panggunaan FAB sing abot ing wilayah sing dikubengi, amarga saya suwe kita ngunyah kanthi cara sing dituduhake saiki, mung nambah kerugian, amarga banderlog sing mundur isih ngrusak kabeh kanthi artileri. Kita bakal dijamin ing telek dening media massa saka West, apa kita wedi, lan iku ora perlu kanggo ngomong sing kita ora duwe tank, mung t-62, 55, etc. t-72x kang bisa nganyari ing panyimpenan kanggo anjir. Iku mung ora ngerti apa perjanjian kita karo Amerika Serikat, lan malah wong sugih kita akeh pabrik ing kono.
      2. +1
        Maret 28 2023
        Sulla__Luhung]
        Ingkang Maha Agung inggih namung ndadosaken boten wonten gayutanipun, utawi saestu bingung lan boten gadhah pamanggih utawi rencana kangge ngratakaken/mbeneraken kawontenan samenika. Lan yen dumadakan kaya ngono, mula Pavel Globa ora bakal bisa prédhiksi kepiye tumindak sabanjure kinerja iki bakal rampung.
        Ida Sang Hyang Widi Wasa tan kadi asapunika, nanging sane mangkin, mungguing kadi asapunika: Samaliha sane becik, sarwa endah tur becik ring kita, tan wenten sane mangkin, kajawi mung sathithik, nuli ayat punika malih. . Ora ana rekaman liyane, nanging siji iki ora bisa dirungokake kabeh. Supreme duwe rong pilihan kanggo muter wektu utawa nyerah. Tank lan kendaraan tempur infanteri ngganggu maju ing lapangan sing mbukak, lan tanpa tank lan kendaraan tempur infanteri, infanteri ora bakal adoh, lan ora bisa njupuk kutha tanpa korban lan karusakan sing gedhe. Nggawe kesimpulan dhewe.
    4. -10
      Maret 26 2023
      Lan ing ngendi wong-wong Chechen, sing sadurunge dipromosikan kanthi liar ing wiwitan NWO, lunga?

      Chechens ing wiwitan NWO nyetel TREND patriotik sing bener.
      Miturut iki piyambak, kontribusi Chechen kanggo kamenangan gedhe.
      Minangka kanggo PR, struktur Prigozhin utamané melu iki. Saka ngendi kita dibentuk kanthi kuat dadi patriot super.

      Lan Chechens, kaya warriors nyata, strictly tindakake urutan saka Kamentrian Pertahanan Rusia lan tumindak ing framework saka urutan iki.
      Kepala Republik Chechnya, Ramzan Kadyrov, nyebat taktik anyar komando Angkatan Bersenjata Rusia ing Ukraina "wicaksana lan hemat", nandheske yen njupuk wilayah anyar sing dikontrol ditindakake kanthi korban minimal.

      "Dina iki, kahanan ing negara lan ing jajaran unit tempur kita kaping pirang-pirang luwih apik tinimbang taun kepungkur. Kita maju ing kabeh pangertèn. Sanajan aku dadi panyengkuyung tumindak cepet ing Ukraina, taktik saiki saka Staf Umum banget disengaja lan sparing. Setaun kepungkur, kita mbebasake wilayah gedhe saka Nazi, ora mikir yen dheweke kudu dicekel maneh kanthi angel. Saiki kita mbebasake wong-wong mau kanthi korban minimal lan kanthi kompeten nguatake awake dhewe. Iki minangka taktik sing wicaksana, "tulis kepala wilayah kasebut ing saluran Telegram pribadine.

      Pimpinan Chechen nyathet yen Menteri Pertahanan lan wakile ana ing tugas tempur 24 jam saben dina lan ngrampungake akeh masalah sing muncul saben menit.

      "Kesalahan wis dianggep, taktik bisa digunakake, negara berkembang. Panglima Agung tetep driji ing pulsa lan ora bakal nyinggung Tanah Air. Lan kita, wong lan prajurit, kudu mbela integritas lan keamanan. Tanah Air kita,” tambahnya.
      1. +1
        Maret 28 2023
        Quote: kelip-kelip
        Saiki kita mbebasake kanthi korban minimal lan kanthi kompeten nguatake awake dhewe. Iki minangka taktik sing wicaksana, "tulis kepala wilayah kasebut.

        Dheweke bakal katon ing kuburan, misale jek ing Goryachiy Klyuch, ngendi Wagnerites disarèkaké. Lan sawise kabeh ana wiwit ngubur cukup bubar.
    5. -2
      Maret 26 2023
      Pasukan khusus Chechnya sing nyerbu katakombe Mariupol kemungkinan besar wis dikempalken lan ninggalake omah sawise ngerti yen Nazi sing dicekel dheweke bali menyang tanah air.
      1. +8
        Maret 26 2023
        Lan yen dheweke dudu prajurit Pengawal Rusia lan ora peduli karo pesenan, aku nindakake apa sing dakkarepake?
      2. -3
        Maret 26 2023
        Pasukan khusus Chechen sing nyerbu katakombe Mariupol sing paling mungkin dikempalken lan mulih
        Nganti saiki, 200 sukarelawan dikirim menyang NVO saka Grozny saben minggu.
        Mung INFA iki ing media lan internet ora banget "populer".
        Liyane iku Prigogine sing ora bakal langsung ngandika kabeh liwat Internet kanggo disperse menyang kuotasi.
        "Olginsky trolls" ora mangan roti muspra.
        Umumé, PR Prigozhin wis adoh ahead saka kasuksesan Wagner PMC (sanajan pejuang ana Pros nyata), nanging misale jek sing akeh dhuwit ngginakaken ing PR pribadi Prigozhin saka PMC dhewe.
        Sapa sing bisa ngomong yen Prigozhin dudu proyek KAGALA?
        Aja bingung Prigozhin karo PMC Wagner.
        1. +4
          Maret 27 2023
          Quote: kelip-kelip
          Nganti saiki, 200 sukarelawan dikirim menyang NVO saka Grozny saben minggu.

          lan ngendi sampeyan njaluk idea sing padha Chechens? ing Universitas Pasukan Khusus, wong saka kabeh Federasi Rusia dilatih lan ana akeh wong Chechen ing kana, nanging ora mayoritas ..
          1. 0
            Maret 27 2023
            lan ngendi sampeyan njaluk idea sing padha Chechens?
            Where aku ngomong sing padha ALL Chechens?
    6. +6
      Maret 26 2023
      carane kanggo nuduhake? muda ing Crimea iku ngipi elek - Bunch saka video - nalika "wani" Nokhcha ing limang kick sawetara jenis pionir.
    7. -2
      Maret 27 2023
      Quote: Sulla__Glorious
      Lan ing ngendi wong-wong Chechen, sing sadurunge dipromosikan kanthi liar ing wiwitan NWO, lunga?

      uncalan gedhe!!!
      kabeh manut prajanjiane cah ayu!!!
      masyarakat siji kudu dibagi tengen? - We sijine sawetara ing musuh liyane! PMC nglawan Akhmat! PMC nglawan MO! PMC nglawan Federasi Rusia (ana ing komentar) ...
      tumindak kasebut ngrusak unit sing paling siap tempur ing Federasi Rusia !!!!!
      1. +2
        Maret 27 2023
        Apa sampeyan bakal njupuk pil .. yen ora, ing wayah wengi, tsipsoids bakal miwiti mbayangno konco sandiworo ... utawa iki mantra anyar - sadurunge, saben wong sing ora setuju karo sampeyan iku liberda, lan saiki tsipsoids wis teka? Utawa apa sampeyan ora setuju yen kabar babagan Chechen wis meh ilang saka lapangan informasi?
  2. -13
    Maret 26 2023
    Aku ngeweruhi carane retorika wis diganti ing hubungan kanggo Unit kita. Kepiye tembung "mobiki" ilang ing laporan kasebut. Kepiye carane ngurmati tembung "Barca" saiki. Kepiye dheweke mandheg nyebutake masa lalu musisi sukarelawan.


    Ora ana sing pengin lungguh nganti umur 15. Nanging masa lalu "musisi" sampeyan ora bakal owah saka iki. Lan kaya mengkono larangan kasebut luwih saka bisa dingerteni. Kadhangkala, getih dadi adhem.
    1. + 18
      Maret 26 2023
      lan supaya getih ora beku, ganti narapidana karo awak ... ing bakhmut, getih bakal langsung godhok .... sampeyan bakal panas.
      1. -4
        Maret 26 2023
        Ya Ya! Rilis Little Russia kanggo oligarki Rusia! Dheweke bakal seneng banget.
      2. + 10
        Maret 26 2023
        "Lan supaya getih ora beku, ganti tawanan karo awak."
        Aku weruh sampeyan nulis saka kono? lan sampeyan, kanthi getih panas, sing wis nyerang kutha iki suwene wolung (!) wulan?
    2. + 18
      Maret 26 2023
      Nanging masa lalu "musisi" sampeyan ora bakal owah saka iki. Lan kaya mengkono larangan kasebut luwih saka bisa dingerteni. Kadhangkala, getih dadi adhem.
      Nalika isih cilik, aku maca buku "Lincoln" aku ora kelingan sing penulis Amerika. Ing wiwitan perang antarane Lor lan Kidul, wong kidul terus-terusan ngalahake wong lor. Mung tentara Grant sing kasil perang karo wong kidul.
      Nanging, ketoke, Grant nduweni karakter sing angel banget, dheweke kerep ngeluh babagan dheweke, lan malah kabeh delegasi teka ing Lincoln nuntut supaya Grant dicopot. Lincoln ngrungokake para complainers, shrugged lan ngandika sedih: "Aku ora bisa nindakake apa-apa. . Dheweke gelut.
    3. +8
      Maret 26 2023
      Kutipan: Yaroslav Tekkel
      Iku mung kepungkur "musisi" sampeyan ora bakal owah saka iki ... Kadhangkala, getih dadi adhem.
      Apa sampeyan wis tau nemoni sikap kaya ngono marang dosa-dosa sing kepungkur minangka panebusan getih? Sajrone Perang Donya II, udakara sejuta tahanan Gulag nebus masa lalu kanthi getih. Sawetara wong nampa Bintang Emas lan gelar Pahlawan. Negara menehi penghargaan sing paling dhuwur lan statuse wong sing pantes dadi panutan lan mesthi pantes diajeni marang mantan narapidana. Utawa sampeyan nggambar dhewe minangka jutaan wedhus sing ora lugu sing lungguh ing kemah Stalin kanggo kuping rye sing dipetik, utawa mung kanggo fitnah, lan getih ing vena sampeyan duwe suhu normal? Lan ing antarane wong-wong mau ana bandit, sing ora cocog karo Kotovsky. Nanging memori saka wong-wong mau tetep dadi pahlawan.
      Iki minangka konsep mratobat lan nebus sing bener, lan sampeyan ora kudu ngganti kanthi rasa wedi sing katon.
      1. -10
        Maret 26 2023
        Getih mung bisa nebus kejahatan marang negara: korupsi, ngiyanati. Kadurjanan marang wong ora ditebus ing getih. Kanggo pembunuhan sing padha, ora bisa "ngapura" penjahat, mung paukuman
        1. +5
          Maret 26 2023
          Kutipan saka Alister Kroulegg
          Getih mung bisa nebus kejahatan marang negara: korupsi, ngiyanati. Kadurjanan marang wong ora ditebus ing getih. Kanggo pembunuhan sing padha, ora bisa "ngapura" penjahat, mung paukuman
          Khianat, akibate bisa mati puluhan, atusan utawa luwih, ditebus, lan nyebabake cilaka awak sing serius marang boor sing nganggo peso, sing ora sopan nganiaya bocah enom, ora bakal ditebus. Logika ngambang, ya? Utawa iku etika anyar ...
        2. +2
          Maret 26 2023
          PS
          Kutipan saka Alister Kroulegg
          Kadurjanan marang wong ora ditebus ing getih.
          Sampeyan ngerti yen Alexander Matrosov dipenjara amarga rampokan sadurunge dheweke sukarela pindhah menyang ngarep saka Gulag lan nebus kejahatane kanthi getih. Sampeyan ngerti iki, ta? Aku ngerti dheweke minangka perintis minangka pahlawan, nanging mung dina iki aku ngerti babagan rekaman pidana. Iki minangka penebusan, sawise dekrit babagan pengampunan, ganjaran, lan liya-liyane ditanggepi.
      2. +6
        Maret 26 2023
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Apa sampeyan wis tau nemoni sikap kaya ngono marang dosa-dosa sing kepungkur minangka panebusan getih?


        Met. Aku uga ketemu nebus karo dhuwit. Indulgensi sing kondhang, lan ing Russkaya Pravda, umume, dhaptar rega lengkap diwènèhaké kanggo sapa sing bisa matèni. Bener, miturut aturan Kristen, dosa mung ditebus kanthi mratobat sing paling jero lan paling tulus. Iki dudu akun bank simpenan.

        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Sajrone Perang Donya II, udakara sejuta tahanan Gulag nebus masa lalu kanthi getih. Sawetara wong nampa Bintang Emas lan gelar Pahlawan. Negara menehi penghargaan sing paling dhuwur lan statuse wong sing pantes dadi panutan lan mesthi pantes diajeni marang mantan narapidana.


        Ing wiwitan, negara mung ngrekrut wong sing umure nganti rong taun (kajahatan ringan) dadi tentara. Banjur, ing wektu sing paling angel, para pelanggar sing abot lan baleni wis lunga. Banjur padha dadi luwih milih maneh. Kajaba iku, para narapidana ora kanthi otomatis amnesti, nanging setahun layanan diitung kanggo telung taun, ditambah bonus kanggo prestasi khusus. Lan GSS nampa mung enem.


        Miturut cara, iki dudu penemuan Stalin. Malah wong Prancis ing Perang Dunia I ngirim para penjahat "kanggo nebus getih." Jerman duwe detasemen Derlivanger, lan sawise pungkasan Perang Dunia II, pakunjaran Eropa ora diresiki kanthi lemah, amarga para narapidana dikirim kanthi sukarela lan dipeksa kanggo netralake lapangan ranjau sing isih ana saka perang.

        Nanging pitakonan ora sajarah, nanging moral. Apa getih bisa ditebus kabeh? Ora mung ngreset istilah pakunjaran, nanging ngrusak dosa kepungkur, dadi pahlawan saka scoundrel? Pendapatku: kanggo kejahatan tartamtu bisa digunakake. Petty crooks, maling, excesses saka poto-mbela, sing bingung 16-taun-lawas karo 15-taun-lawas, penulis careless ing Internet - ora mung bisa nebus kaluputan, nanging uga dadi pahlawan tanpa bodho. Nanging ora kanggo hukum kuwi diadopsi. Nanging conto nyata: pahlawan matèni ibu lan adhine, dismembered awak. Sing nomer loro mrentahake mateni kulawarga lima, kalebu bocah-bocah. Apa iki bisa ditebus? Apa iki pahlawan?
        1. 0
          Maret 28 2023
          Kutipan: Yaroslav Tekkel
          pitakonan ora sajarah, nanging moral ... Apa iki bisa ditebus?
          Iku kabeh gumantung ing apa moral. A wakil saka salah siji saka wong ing Lor ambruk menyang sworo cangkem es karo bojone lan anak-anake, supaya urip padha kudu mangan anak beku lan bojone nalika urip wis ninggalake wong. Dadi dheweke slamet dhewekan. Nalika dheweke ditakoni sawetara taun sabanjure yen dheweke rumangsa salah, dheweke mangsuli yen dheweke ora: dheweke nemokake bojo liyane lan nglairake anak telu maneh saka dheweke. Iki akun bank. Tanpa prospek mbenerake bocah sing nyolong permen, sampeyan kudu njupuk ing papan: miturut pendapat sampeyan, dheweke ora bakal dadi pahlawan, lan prospek nyolong permen sekilo bakal ngluwihi rasa wedi marang paukuman sing ditampa. siji permen. Paukuman dianggo ing ngendi ana sawetara prospek koreksi; ing watesan - dadi pahlawan saka scoundrel. Akuntansi paukuman sampeyan (penjahat iki biaya 1 taun kamardikan, lan liyane - 10 taun) ora bisa ditindakake, rasa wedi marang paukuman tumpul, cara anyar kanggo nyegah mbukak. Wong-wong sing ana ing mburi bar didandani kurang asring tinimbang sing ora kejiret amarga kejahatan sing padha, utawa mudhun kanthi ukara sing ditanggepi: kontribusi lingkungan lan konsep.
      3. +3
        Maret 27 2023
        Apa teori gedhe. Iku mung ora cocog karo laku. Ayo ninggalake kothak paukuman saka Perang Donya II. Kahanan sing beda banget.
        Nanging pitakonane, wong lanang sing nyuduk wong wadon tuwa 29 kaping, lan banjur liwat gilingan daging saka assaults ... Apa sampeyan mikir negara mental stabil, bisa aman dirilis menyang masyarakat, aman, ora mbebayani lan wis dadi warga sipil ???
        Lan ya, dheweke isih bebas kanthi pangapura.
        Lan ya, wis ana ewonan ... .. "pahlawan" ing urip sipil. Lan kabeh pernyataan kasebut dening Lysy babagan disiplin wassat
        1. +2
          Maret 29 2023
          Kutipan saka: prorab_ak
          Ayo nyingkirake para penalist WWII. Kahanan sing beda banget
          Iki apa.
          Kutipan saka: prorab_ak
          wong lanang sing nyuduk wong wadon tuwa 29 kaping, banjur liwat gilingan daging saka serangan .... Apa sampeyan mikir kahanan mental dheweke stabil, bisa dibebasake kanthi aman menyang masyarakat
          Aku ora spesialis ing diagnosa psikiatri remot. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngubungi wong sing ditugasake ora menyang rumah sakit jiwa, nanging menyang zona sawise mateni, lan malah kanggo wong sing nggawe diagnosis sadurunge ninggalake zona kasebut lan menehi ijin kanggo nampa senjata. Utawa sampeyan ora duwe wektu, sampeyan kudu gelombang menyang "musisi" utawa nyopir weker ...
    4. +5
      Maret 26 2023
      ..kaya sing diomongake "mitra" kita, nanging wis saka China ... ora masalah warna kucing apa wae.. sing utama dheweke nyekel tikus.
  3. + 28
    Maret 26 2023
    Wong jaran campur. A artikel crumpled, akeh teks, nanging pikirane ora dibeberke. Mung siji sing kudu diserang, lan ora ana sing mbantah. Mung kanggo nyerang jero, kesempatan dibutuhake, ora. Ana kesempatan kanggo squeezing lan kita maju, entuk foothold ing saben giliran. Miturut cara, taktik iki nyukupi syarat kanggo safety l / s sabisa.
    Aku uga pengin krungu bab terobosan wani, supaya muni kaya maju kanggo kilometer, lan luwih Welasan. Nanging kanthi jenuh pasukan saiki kanthi senjata tangan sing kuat, ora bakal ana serangan a la MV kapindho. Sanajan kita njupuk perang anyar, banjur tank utawa pesawat ing sawetara wilayah ngipi elek mungsuh kaya sing dikarepake, saiki iki minangka mangsa sambutan kanggo kru 2-3 pejuang. Nganti artileri kanthi cara ngresiki arah kasebut, ora bakal ana gerakan.
    Umumé, nggawa minangka conto tumindak Perang Donya II ora bener, iki perang liyane! Iku beda karo kabeh perang.
    1. + 11
      Maret 26 2023
      . A artikel crumpled, akeh teks, nanging pikirane ora dibeberke.

      Lan akeh banget pronomina pribadi 1l. unit
      Iki dudu "Analytics", iki nangis saka ati ...
      1. + 25
        Maret 26 2023
        Aku setuju, aku uga ndhukung penulis ing atiku, nanging situs kasebut diarani Military Review lan ing kene aku pengin ndeleng karya penulis sing apik babagan urusan militer, lan dudu emosi.
        Situs, ing mratelakake panemume, wis sudo sawijining tingkat, nerbitaké artikel mentahan saka prinsip sanalika bisa nganti warta "cools mudhun", ningkataké dhewe lan suket ora tuwuh ana.
        Administrasi misale jek wis nyerah ing situs, bab lonceng padha kanggo saran, supaya akeh wis ditulis, supaya ora ana.
        1. + 10
          Maret 26 2023
          Kutipan: Arkadich
          Aku setuju, aku uga ndhukung penulis ing atiku, nanging situs kasebut diarani Military Review lan ing kene aku pengin ndeleng karya penulis sing apik babagan urusan militer, lan dudu emosi.
          Situs, ing mratelakake panemume, wis sudo sawijining tingkat, nerbitaké artikel mentahan saka prinsip sanalika bisa nganti warta "cools mudhun", ningkataké dhewe lan suket ora tuwuh ana.
          Administrasi misale jek wis nyerah ing situs, bab lonceng padha kanggo saran, supaya akeh wis ditulis, supaya ora ana.

          Setuju banget karo sampeyan. Nanging .., kemungkinan gedhe, situs kasebut ora duwe penulis sing bisa nulis artikel kasebut. Kajaba sampeyan nganggep sing paling awon. Kirimanku sing ngritik karya lan format situs kasebut langsung dibusak. Aku mikir sing padha bakal kelakon karo kirim iki. Pambusakan iki dhewe ora ngurmati situs kasebut, yen ora luwih elek.
          1. +5
            Maret 26 2023
            Kutipan: Krasnoyarsk
            Kutipan: Arkadich
            Aku setuju, aku uga ndhukung penulis ing atiku, nanging situs kasebut diarani Military Review lan ing kene aku pengin ndeleng karya penulis sing apik babagan urusan militer, lan dudu emosi.
            Situs, ing mratelakake panemume, wis sudo sawijining tingkat, nerbitaké artikel mentahan saka prinsip sanalika bisa nganti warta "cools mudhun", ningkataké dhewe lan suket ora tuwuh ana.
            Administrasi misale jek wis nyerah ing situs, bab lonceng padha kanggo saran, supaya akeh wis ditulis, supaya ora ana.

            Setuju banget karo sampeyan. Nanging .., kemungkinan gedhe, situs kasebut ora duwe penulis sing bisa nulis artikel kasebut. Kajaba sampeyan nganggep sing paling awon. Kirimanku sing ngritik karya lan format situs kasebut langsung dibusak. Aku mikir sing padha bakal kelakon karo kirim iki. Pambusakan iki dhewe ora ngurmati situs kasebut, yen ora luwih elek.

            Aku dilarang nulis kabeh!
            "Kebebasan Micara" - wow....
        2. +7
          Maret 26 2023
          Administrasi misale jek wis nyerah ing situs, bab lonceng padha kanggo saran, supaya akeh wis ditulis, supaya ora ana.


          Kurator mbungkus artikel kanthi analytics ing CBO, ora bisa diterbitake
          1. 0
            Maret 27 2023
            iku, ora ana cara kanggo print teks pungkasan saka Murza kene? Iku isih surfing net. Ing kene paling ora kadang sampeyan bisa ngrembug, yen ora ana penjaga ing kreta karo komentator.
          2. +1
            Maret 28 2023
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Administrasi misale jek wis nyerah ing situs, bab lonceng padha kanggo saran, supaya akeh wis ditulis, supaya ora ana.


            Kurator mbungkus artikel kanthi analytics ing CBO, ora bisa diterbitake

            Ya, kaya biasane, sampeyan ora kudu ngerti. Aku ora mbantah, ana sing kaya negara. misteri lan iku suci. Nanging kenapa ora nganalisa apa sing kedadeyan lan nuduhake visi sampeyan babagan kahanan kasebut? Yen artikel ora ngemot indikator kuantitatif, tanggal, jeneng, lan liya-liyane, kenapa ora?
            Sawise, kanthi cepet, dheweke njaluk garwane perwira politik batalyon kanggo buku A.V. Gorbatov "Taun lan Perang", pejabat politik, sawise ngerti babagan iki, njupuk buku saka aku kanthi tembung - "Sampeyan kudu maca kanggo NO WAY", sanajan aku bisa maca.
            Yagene aku nindakake iki? 1. Kanggo kasunyatan sing - lan sing wewenang kanggo mutusaké apa aku bisa maca lan apa ora? 2. Satemene larangan iku aja nganti nganti kleru.
    2. + 40
      Maret 26 2023
      Mung kanggo nyerang jero sampeyan butuh kesempatan

      Tujuan saka serangan jero tansah komunikasi mungsuh. Ing kasus kita, Rusia nduweni kaluwihan gedhe, wilayah mungsuh dipérang dadi loro dening kali ageng kanthi jumlah jembatan sing winates. Ora ana jembatan - ora ana pasokan. Mung saiki - apa perlu kanggo mbuwang divisi tank menyang celah kanggo iki? Kita dikandhani manawa kreteg minangka target sing angel banget. Lan kenapa dheweke angel? Koordinat dikenal kanggo millimeter. Kanthi teknologi saiki - aku mikir yen entuk dhukungan ora dadi masalah. Dibangun kanggo abad ing pamaréntahan Soviet? Inggih - menehi kritik dening karakteristik kinerja sing diumumake saka Dagger sing padha, sirah setengah ton lan hipersonik, utamane ing desain tindikan beton - dhukungan apa wae ora bakal cukup ..

      Oke - apa yen sampeyan sijine Kaliber ing saben span? Dheweke bakal teka kanggo ndandani - bakal langsung nyelehake luwih akeh, nanging wis miturut tim perbaikan. Kanthi sarana intelijen saiki, aku ora mikir yen kasunyatane dheweke ana ing jembatan bisa didhelikake. Lan ndeleng apa ends pisanan, Kaliber utawa brigade.

      Oke, penerbangan. Iku bisa kanggo masang wings lan panuntun dhumateng kanggo, ngomong, FAB-3000? Utawa pungkasanipun nggawe ora BetAB-500SHP nanging BetAB-3000SHP? Apa sing bakal ditinggalake saka jembatan kasebut? Ya - ana risiko kelangan pesawat sing larang banget, nanging - lan ora luwih larang sajrone pirang-pirang wulan kanggo kelangan peralatan lan pejuang sing nggegirisi ing wilayah sing dikubengi?

      Nanging malah sawetara dina wektu nganggur saka kreteg railway bakal langsung mengaruhi ukrovermacht! Sampeyan ora bisa nglatih akeh kanthi transportasi motor, lan sampeyan uga kudu nggarap kreteg mobil.

      Saliyane kreteg strategis ngliwati Dnieper, ana akeh kreteg nyabrang kali-kali cilik ing bagean kasebut, sing ora kaya monumental. Nanging yen sampeyan ngrusak kreteg ing papan sing ora apik - lan sepur pasokan ora bakal menyang endi wae .. Sawise kabeh, iki minangka dhasar urusan militer - pisanan, ngrusak komunikasi mungsuh, ta? Ayo dadi elinga apa ngethok epik tindak menyang Perang Donya II kanggo saben jembatan kabeh .. Padha ilang aviation ing resimen supaya numpes - nanging isih padha tindak kanggo iku. Kita ora weruh apa-apa kaya iki - pasokan Sumeria meh ora ana alangan.

      Yen ora kanggo mundhut saka urip, siji bisa ngomong sing iki ora perang, nanging sawetara jinis turnamen ksatria .. Kanthi kabeh sopan santun lan konvènsi. Kaya - sampeyan ora bisa mencet jaran, sampeyan ora bisa nggebug mburi, sampeyan mung bisa nutup visor lan, ing sinyal saka herald, go ahead .. Inggih, omong kosong! Utamane yen sampeyan nganggep manawa mungsuh - ora ngganggu awake dhewe kanthi sopan, lan ngrusak jembatan sing padha ing sangisore kita - kanggo jiwa sing manis. Minangka luh dhewe sak mundur .. Kene lagi nyekeli sawetara titik, nyediakke ing sadawane jembatan - lan sanalika kita Nanging njupuk titik, jembatan langsung diunekake munggah. Lan kenapa kita ora tamparan sadurunge - sawise kabeh, iku isih ora bakal entuk kabeh, nanging sampeyan ndeleng - kutha bakal dijupuk karo mundhut kurang lan luwih cepet ..

      Umumé, kanggo taun padha wis nulis bab, supaya ngomong, sawetara oddities ing njaga SVO, nanging ora ana owah-owahan .. Kang arang banget sedhih lan isih nyaranake, sayangé ..
      1. + 33
        Maret 26 2023
        Lan carane ora aneh, yen kita perdagangan lan perang ing wektu sing padha. Pranyata metu kaya ing paribasan bab iwak lan siji panggonan.
        1. +3
          Maret 26 2023
          Alexey 1970! Ing kene, sawetara wong sing kasengsem ing kasunyatan, sanajan kapercayan wuta ing kaunggulan siji mateni ora luwih ala tinimbang chimeras. Ala lan ah.
      2. + 11
        Maret 26 2023
        Sing sedih banget lan isih nggawe sampeyan mikir, sayang..
        Aku ngelingi perang 10 taun kita ing Afghanistan lan Chechnya, ing ngendi kanthi cara sing padha, sawise pirang-pirang taun, pangerten teka yen perkara pungkasan sing kudu sampeyan percaya yaiku propaganda bravura sampeyan. Kita bakal ngenalake sawetara resimen liyane menyang Afghanistan utawa ngontrol dalan ing Chechnya ... Bubar, dheweke ngelingi prestasi perusahaan Pskov paratroopers. Lan kanggo wong-wong sing duwe kawruh, wis suwe dadi cetha yen pati heroik saka wong-wong iki dadi indelible indelible ing tentara kita. Utawa blokade teroris ing Komsomolskoye, ing ngendi "ana penembak jitu kanggo saben", lan padha njupuk lan ninggalake .... Dheweke nyawang aku kaya wong bodho nalika aku ngandhani kanca-kanca patriotik setahun kepungkur yen ora bakal bisa. luwih cepet ing kene lan ora ana kaca sing isin. Lan nalika kita menang beda? Mung merengut lan nulungi ngarep, paling ora kanggo kalbu, sewu saka pensiun lan rasa duweke nylametake sampeyan saka kesel. eseman
        1. + 33
          Maret 26 2023
          tetulung ing ngarep, yen mung kanggo kalbu, sewu saka pensiun

          Ing negara kita sing diberkahi ana atusan buaya, ewonan borjuis. Nyolong kabeh kasugihan saka Motherland kita. Bisa mung nglengkapi saben brigade utawa loro karo dhuwit saku. Lan kita - kudu kabeh wong chip ing ewu ?? Utamane yen sampeyan nganggep yen borjuis sing bakal entuk manfaat utama saka perang dhewe lan saka kamenangan ing mangsa ngarep. Inggih - lan kanggo sapa maneh kabeh kasugihan saka wilayah bali - kanggo sampeyan lan kula utawa apa?

          Ora ana perasaan yen keselarasan kuwi piye wae ora jujur? Sawetara nyumbang Penny pungkasan, mbabarake bathuk menyang peluru, nalika wong - tanpa menehi bab peduli padha bakal rake ing kabeh barang?
          1. -25
            Maret 26 2023
            Inggih, kanthi jujur, "Aku ora bakal menehi!", Lan kabeh teori kasebut dibuktekake supaya bisa mbenerake dhewe.
            1. + 25
              Maret 26 2023
              Ya, pungkasane nguripake pikiran - sampeyan ora bisa menang perang nganggo dhuwit kita !! Iki minangka crumbs apa sing dibutuhake. Perang mung dimenangake dening negara, kanthi kabeh kekuwatan sumber daya ..

              Sayange - sampeyan ngerti, bali ing 2014-15 aku ngangkut meh kabeh peralatan akumulasi menyang Donbass, kanthi cara - ora murah. Lan dheweke menehi kabeh dhuwit sing bisa lan saiki - aku duwe anak lanang loro sing duwe hipotek, putu telu - lan aku ora duwe dhuwit ekstra. Ya, lan taun-taun aku ngerti yen penghasilanku ora ngetutake inflasi.. Lan aku ora ngerti apa sebabe, mbayar pajak salawas-lawase, kalebu tentara, aku kudu njupuk dhuwit saka putu, nalika ing negara kasebut, liwat upaya penjamin, ana kabeh Caudles saka wong sugih sing isih duwe Tanah Air, nanging ora nganggep manawa kudu melu paling ora sawetara bagean ing pertahanan..
              1. -8
                Maret 26 2023
                Lan aku ora bakal nguripake kancamu. Nanging yen paling siji IPP (400 rubles) saka partai nyimpen urip wong, lan Mungkin wong sing dikasihi ing NWO, banjur aku kabeh dhuwit bakal mbayar tikel satus.
                Aku ngomong karo sampeyan ora amarga sampeyan ora duwe dhuwit (aku ngerti urip iku urip, tegese aku luwih begja), nanging tembung sampeyan, ujare, sapa sing nyolong lan mbayar mbayar, iku laku jina kanggo aku.
                Aku wis nulis yen aku nganakake keputusan ing rapat umum kanggo nyuda bagean saka gaji, telu ora milih. Aku ninggalake wong-wong mau minangka lagi, tanpa gelaran, ing 2 sasi loro teka munggah lan ngandika sing padha sarujuk kanggo potongan.
                1. + 15
                  Maret 26 2023
                  Sing sapa nyolong lan mbayar mbayar, iku laku jina tumrap aku.

                  Kok ngono? Nyatane, ing kabeh komunitas, wiwit saka Yunani kuna lan Roma, padha mikir persis sing - yen sampeyan sugih, sampeyan kudu kontribusi kanggo sabab umum ing proporsi kanggo kasugihan .. Lan padha ora weruh apa-apa immoral kene - ing nalisir .. Awit sampeyan sugih - lan sampeyan entuk luwih saka masyarakat, lan uga luwih akeh kanggo nglindhungi ..

                  Dadi - yen sampeyan duwe penghasilan rata-rata - sampeyan kudu tuku panoply hoplite lan ngadeg ing phalanx. Yen luwih sugih - tuku jaran lan gabung karo kavaleri. Inggih, sugih banget - padha dilengkapi kapal lan malah kabeh tentara ing beyo dhewe .. Crassus padha, contone .. Utawa Caesar - dheweke entuk utang abot kanggo ndhukung legiun ing Gaul ..

                  Lan mung kanggo maling kita - sampeyan ndeleng, iki laku jina .. Inggih ..
                  1. -9
                    Maret 26 2023
                    Sampeyan ora ngerti maksudku. Aku ora nyalahake sapa wae sing ora menehi dhuwit utawa ora melu mbantu wong lanang.
                    Aku ngutuk wong sing nutupi apatis karo slogan kaya "sapa sing maling utawa sing sugih mbayar"
                    1. +9
                      Maret 26 2023
                      "Aku ora nyalahke sapa wae sing ora menehi" - saben wong menehi. Sampeyan duwe sawetara persepsi bocah babagan sistem finansial. Milyar-milyar sing dialokasikan saka APBD yaiku dhuwit rakyat, saben kita. Negara ora duwe dhuwit, iki wong-wong upahan sing dibiayai sacara eksklusif dening rakyat, kanthi cara sing diarani pajak, sing banjur disebarake miturut "kabutuhan". Dadi pratelan sampeyan "wong ora gelem mbayar" pancen ora ana dhasare. Sampeyan pancene sengit marang wong.
                      1. -8
                        Maret 26 2023
                        Sadurunge mulang, mangertos inti saka masalah kasebut, nanging sanajan sampeyan ora perlu ngajari wong sing ora ngerti, sampeyan bisa ngalami kahanan sing kikuk. Delengen ing buku fiqih, bab apa negara lan makna saka tembung "ngaku".
                        Kanthi Paul 3390, kita ngganti sudut pandang babagan aspek moral "Aku ora bakal menehi dhuwit amarga aku ora duwe lan aku ora bakal menehi dhuwit amarga wong liya kudu menehi", lan aku ora ngerti mutiara sampeyan. babagan sistem keuangan.
                      2. +8
                        Maret 26 2023
                        "Aku ora ngerti." - iku kabeh titik dialog sampeyan karo Paul 3390 - sampeyan ora ngerti apa-apa. Supaya sampeyan bisa ngerti aspek "moral", sampeyan uga kudu ngerti sistem keuangan. Nanging yen sampeyan njaluk saka wong ora support moral, nanging FINANCIAL support, modestly tetep bisu bab sistem financial dhewe, fokus namung ing "moralitas". Lan rasio minus lan plus sampeyan Paul nuduhake "kawruh" sampeyan kanthi apik ..
                        "Deleng ing buku teks" - sampeyan ndeleng watara sampeyan, ora ing buku teks. Yen ora, sampeyan bakal ngalami kahanan "isin" kanthi akeh minus.
                      3. -5
                        Maret 26 2023
                        Aku ora duwe raos kanggo nomer minuses lan pluses banget, padha ora nuduhake apa-apa lan ora mengaruhi apa-apa.
                        Kanggo pungkasan wektu, aku nerangake marang sampeyan yen kita ngomong babagan warga "biasa" Federasi Rusia lan sikap moral kanggo nyedhiyakake dheweke pribadi.
                        pitulungan individu (apa wae) kanggo wong lanang kita ing NWO. Sampeyan kabeh babagan sistem finansial, yen sampeyan pengin, aku bisa ngomong babagan masalah pajak bisnis cilik lan menengah, aku kuwatir banget babagan iki, nanging pancen ora ana kontra.
                      4. 0
                        Maret 26 2023
                        "Dheweke ora nuduhake apa-apa lan ora mengaruhi apa-apa." - Iki minangka penilaian "kawruh" sampeyan dening wong liya. Tampilake soko sing dituduhake, nanging ora mengaruhi sampeyan. Iku bener.
                        "sikap moral kanggo menehi pribadi
                        pitulungan individu (apa wae) kanggo wong lanang kita ing NWO "- sing, iku ora cukup kanggo sampeyan sing wong mangerténi lan ndhukung kasunyatan sing budget sing "dheweke" formulir menyang NWO. Sampeyan kudu paling 100 rubles. nanging saka saben wong, aku krungu sampeyan.
                      5. +4
                        Maret 26 2023
                        "Inggih, kanthi jujur, "Aku ora bakal menehi!", Lan kabeh teori kasebut dibuktekake supaya bisa mbenerake dhewe. - lan wong iki uga mulang wong liya kanggo ngerti "inti saka masalah" lan mulang moralitas.. Lucu..
              2. +6
                Maret 26 2023
                Ya, pungkasane nguripake pikiran - sampeyan ora bisa menang perang nganggo dhuwit kita !! Iki minangka crumbs apa sing dibutuhake. Perang mung dimenangake dening negara, kanthi kabeh kekuwatan sumber daya ..


                Umume copters, ALL kit pertolongan pertama normal ing ngarep, ALL jaring kamuflase, ALL kendaraan entheng kayata UAZ utawa truk pickup impor sing ana ing komandan perusahaan, lan ora ana ing batalyon lan ndhuwur, PALING stasiun radio digital. , bagean banget pinunjul saka optik wengi lan dhaftar telas item Penyetor, mbayar kanggo warga lan dikirim menyang ngarep dening sukarelawan.
                Tanpa sumbangan, kita mesthi wis kalah ing perang biyen.
          2. + 16
            Maret 26 2023
            Kutipan saka paul3390


            Ora ana perasaan yen keselarasan kuwi piye wae ora jujur? Sawetara nyumbang Penny pungkasan, mbabarake bathuk menyang peluru, nalika wong - tanpa menehi bab peduli padha bakal rake ing kabeh barang?

            Mangkono uga, mangkono lan bakal dadi. Alah. Nanging kita ora duwe cara liya - nalika wong lanang biasa mbukak peluru, lan wong biasa dibuwang kanggo wong lanang iki. Kita wis pinasthi iki. Nganti Banner Abang karo Pethel lan Arit munggah maneh liwat negara.
            1. +3
              Maret 26 2023
              Nalika sampeyan nggunakake arit lan palu, liyane lagi dayung dhuwit karo shovel.
              1. + 12
                Maret 26 2023
                Nalika spanduk karo arit lan palu, ora pareng dhuwit baris nganggo sekop. hukum. Saka saben miturut kemampuane, kanggo saben miturut karyane, imbuhan saka skala tarif tartamtu. Kabeh ing ndhuwur bisa rampung karo tembok.
            2. 0
              Maret 27 2023
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Nganti Banner Abang karo Pethel lan Arit munggah maneh liwat negara.

              njupuk menyang akun kasunyatan sing kemungkinan mundhakaken banner iki diabaikan, tk. nitahaken saka USSR ana Ajaib ing sajarah manungsa - kurban ing jeneng "gendéra abang mangsa", kaya liyane saka apa sing ngandika - ora duwe logika lan sabdhoning normal ...
              1. 0
                Maret 27 2023
                Quote: penasehat level 2

                nganggep kasunyatan manawa kemungkinan ngunggahake spanduk iki bisa diabaikan,

                Sampeyan bener, sing utama yaiku ngetung kemungkinan lan, adhedhasar, ora nindakake apa-apa.
                Quote: penasehat level 2
                Sisane apa sing sampeyan ucapake ora ana logika lan kabeneran normal ...

                Inggih, mesthi. Apa logika kene, yen sampeyan nyumbang mung sewu rubel kanggo dana SVO. Apa dheweke bakal menehi. Ora ana logika, ora ana alesan.
                Nanging leluhur kita luwih pinter lan ora ndeleng logika lan alasan sampeyan lan ujar - "Kanthi jagad ing benang, kaos telanjang"
                mugi-mugi panjenengan sehat hi
          3. 0
            Maret 26 2023
            Sampeyan pancen bener, nanging ing kasus iki, pitakonan kasebut beda-beda: goleki sing salah, utawa, kanthi kemampuan sing paling apik, mbenerake dhewe.
            1000 rubles, mesthi, ora bakal ngatasi apa-apa. Uga siji-sijine sukarelawan ora bakal ngrampungake apa-apa. Nanging ora ana sing bakal mbantah manawa sukarelawan dibutuhake?
          4. 0
            Maret 27 2023
            Supaya padha nyumbang, alligators iki, mung kanggo sawetara alesan kanggo dana Zelenskaya
      3. + 20
        Maret 26 2023
        "Sing sedhih banget lan isih sugestif, sayang.."
        oh ngono! panemu tenan wis digawe yen iki dudu perang, nanging sawetara jinis transaksi finansial jangka panjang, kanthi ahli waris sing durung dingerteni
        1. +5
          Maret 26 2023
          Kutipan: aiguillette
          transaksi finansial jangka panjang, karo ahli waris sing durung dingerteni

          Dheweke ana ing dhaptar Forbes ....
      4. -2
        Maret 26 2023
        Sawise maneh, sampeyan ora bakal mencet dhukungan kanthi saben kaliber! Dhukungan malah karo hit akurat bakal ngadeg. Conto yaiku jembatan cedhak Kherson, sing ditutupi karo chimera sajrone pirang-pirang wulan, nanging ngadeg lan lalu lintas, yen perlu, bisa dibalekake sajrone sawetara dina.
        Perencanaan bom "mabur" 40-50 kilometer.
        Lan ing pungkasan, sampeyan maneh kurban "ayo padha klumpukne ing akeh lan sijine meksa ing massa, saka asas pungkasan mbenerake sarana. Iku apik kanggo perdagangan ing getih, utamané yen iku wong liya.
        Lan pungkasanipun, sampeyan ora bakal njupuk kutha luwih cepet saka iki, kutha dhewe masalah, lan yen sampeyan duwe sirah lan sawetara minggu, dadi masalah gedhe.
        1. + 12
          Maret 26 2023
          Iku sawise karusakan saka kreteg (komunikasi) sing cepet mardika kutha (wilayah) bisa. Pengalaman ALL perang ngomong babagan iki.
        2. + 11
          Maret 26 2023
          Ing Perang Donya II, padha ngatur piye wae, dina iki ora bisa? Inggih, dudu Kaliber, dadi DRG. Kasunyatan bilih kreteg-kreteg punika ngadeg ngandika bab inexpediency saka karusakan dening daya huckster saka Federasi Rusia. Kapentingan iku komersial. Iki wong, buruh hard kneading lemah ireng nganti kuping, ing trench, lan padha duwe partner. Lan dheweke ora duwe perang, operasi polisi, kaya Chechnya. Metu lan vushnikov, miturut zomboyaschik, yen militan ora nelpon jeneng. Ngapusi, ngapusi, ngapusi. Dheweke dhewe ngakoni pinggiran lan Zelya, saiki padha ngeling-eling "negara berdaulat".
          1. +2
            Maret 26 2023
            . Ing Perang Donya II, padha ngatur piye wae, dina iki ora bisa? Inggih, ora Kaliber, supaya DRG

            Ing Perang Donya II, iki minangka karya saka DRG (Aku uga kalebu partisans ing wong-wong mau) Menapa malih, ing mratelakake panemume, iku luwih gampang kanggo wong Rusia kanggo ilang antarane Rusia saka Rusia antarane Jerman. Ya, lan tetenger ora kudu ditindakake saiki, sing uga nyederhanakake karya.
        3. +9
          Maret 26 2023
          Kaping pisanan - aku ngomong babagan Dagger, sing CVO diumumake 1 m Apa cukup kanggo mencet dhukungan? Kaliber - kenek jengkal.
          Kapindho, apa dudu karusakan jembatan kasebut sing paling ora dadi alasan resmi kanggo ninggalake Kherson?
          Bom - mabur luwih, gumantung apa lan ngendi kanggo uncalan. Maneh - kita wis ditransfer pasukan khusus, kanggo madhangi support jembatan karo laser? Lan - iku malah worth mundhut siji pesawat kanggo ngganggu sumber, ngandika kanggo minggu? IMHO - worth iku. Kajaba iku - ing ngendi UAV abot kaya Hunter? Iku misale jek padha ngaku yen dheweke nggawa luwih saka 3 ton? Mungkin iki wektu kanggo nyoba pungkasanipun?

          Lan - ing ngendi aku menehi saran kanggo ngremukake massa ??? Aku ora kelingan.
          1. -7
            Maret 26 2023
            "Ayo padha elinga apa ngethok epik tindak menyang Perang Donya II kanggo saben jembatan kabeh .. Padha ilang aviation dening resimen supaya numpes - nanging isih tindak kanggo. Kita ora weruh apa-apa kaya iki "teks sampeyan.
            Ninggalake Kherson ora amarga kreteg Kherson, nanging utamane karusakan saka pembangkit listrik tenaga air Kakhovka.
            Kanggo tentara, ora ana jembatan ora dadi masalah. Wis pirang-pirang jam gawe nyebrang pantone, ngeterake tentara, nyopot panton, ngatur sewengi.
            Kita ora duwe pilot lampus lan DRG potensial.
            Babagan "Hunter" aku ora bakal ngomong, aku ora ngerti, mula ana masalah.
            1. +3
              Maret 26 2023
              Nggawe pantone nyebrang, ferry tentara, mbusak pantone sawetara jam

              Apa sampeyan arep nyopir sepur nganggo persediaan liwat pantones ?? belay opo
              1. -1
                Maret 26 2023
                Lan pasokan mimpin mung dening eselon? Umumé, aku ora mikir yen sepur menyang Dnieper.
                Saiki aku ndeleng nomer nyebrang ing Dnieper, sing 6 minangka pembangkit listrik tenaga air, miturut pendapat sampeyan, kepiye carane bakal numpes?
                1. 0
                  Maret 26 2023
                  Lan pasokan mimpin mung dening eselon?

                  Apa sampeyan bisa mbayangno volume persediaan sing dibutuhake, umpamane, sasi kanggo brigade? Lan kabeh iki - sampeyan ngusulake nyopir truk saka Dnieper menyang ngarep ???
          2. +2
            Maret 26 2023
            Kaping pisanan, aku ngomong babagan Dagger, ing ngendi KVO diumumake 1 m.


            ngguyu

            Apa sampeyan freaking metu? Welasan meter ana.
        4. -1
          Maret 26 2023
          Lan yen ora kaliber ing kreteg? Yen rudal anti-kapal dilengkapi maneh, copot wong sing golek, pasang GPS, Glonass utawa unit sing padha lan tekan jembatan. Roket 700m / s, bobote 4 ton, malah hulu ledak ora penting maneh. Iki dudu Himars 227mm.
        5. +4
          Maret 26 2023
          "Sepisan maneh, sampeyan ora bakal mencet dhukungan kanthi saben kaliber!" - sampeyan ora bakal pracaya iku, nanging jembatan ora kalebu mung ndhukung, ana uga jengkal. Lan ya - banyu nyandhang watu, apa sampeyan krungu? Umumé, pirembagan babagan kasunyatan sing amunisi modern ora bisa "mbongkar" jembatan, mesthi, kuwat. Kelingan alesane miliarder kok sugih lan kowe kabeh mlarat..
          1. 0
            Maret 26 2023
            Apa sampeyan guru SD? Sampeyan kabeh ditarik kanggo mulang.
            Aku uga bakal takon sampeyan pitakonan ing Dnieper: 26 nyebrang jembatan, kang 6 stasiun pembangkit listrik tenaga hidroelektrik, carane lan apa kita bakal "disassemble" mau?
            1. +5
              Maret 26 2023
              15 kaliber saben span, sawetara, yen bisa, ing panggonan laying span ing support.
              Banjur loro maneh kanggo tim ndandani.
              Baleni iki kaping pindho saben sasi.
              Total, 17 CR saben jembatan.
              Ewonan wis dientekake saiki, bisa disedhiyakake kanggo kreteg, utamane amarga sampeyan ora kudu numpes kabeh, bagean cukup kanggo rumit logistik.
              Nanging sayang.
              "Kita ora kaya ngono" (c)
            2. +1
              Maret 27 2023
              "Apa sampeyan dudu guru sekolah dasar? Sampeyan ditarik kanggo mulang. "- nanging sampeyan dudu murid kelas siji? kabeh sing perlu kanggo nerangake.
              "kepiye lan apa sing bakal kita 'disassemble'?" - X29 - 32 - 38 contone, kaya padha digawe kanggo iki. Lan sampeyan bisa mlaku ing kabeh baris - X. Apa, dheweke ora bisa nggunakake - larang, ora bisa mlebu? Inggih, banjur, minangka Alexander Timokhin ngandika ndhuwur - uncalan ing Kaliber. Kita ora kenek ing ngendi wae, kabeh Internet kebak video tekane, nanging ora liwat jembatan. Senajan yen sampeyan dadi saksi saka sekte "Unkillable Bridges", banjur ora ana gunane kanggo nerangake bab sampeyan, sampeyan duwe jembatan lan bakal gampang tahan TNW.
        6. 0
          Maret 27 2023
          minangka kanggo kreteg, Klimov hinted ing bab nggunakake rudal anti-kapal. Iku hard kanggo ngomong carane Fantastic revisi bakal.
      5. +2
        Maret 26 2023
        Lan jembatan saiki dadi tujuan sing angel banget, ora amarga dheweke kuwat banget, nanging amarga iki minangka jembatan sing dibutuhake jembatan, nanging tegese "nanging sampeyan ora bisa ndemek dheweke" hi
    3. +5
      Maret 26 2023
      Makna saka apa sing ditulis dadi nyata yen Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake khusus kanggo perang seluler lan ora isin karo MANPADS, utawa ATGM, utawa artileri karo pesawat! Lan sing paling penting, dheweke duwe kaping 2, serangan kasebut gagal! aran
      Mulane, iku ora bab senjata manual, nanging liyane.
      Dina iki dheweke nulis manawa mungsuh wis nyiapake pasukan serangan 300K bayonet, iki minangka tandha kaunggulan angka Angkatan Bersenjata Ukraina umume lan akeh ing zona serangan khususe! belay jenuh karo seni modern, tank lan kendaraan tempur infanteri + awan UAV lan misil 150 km minangka pratelan kanggo kaunggulan kualitatif ing zona nyerang! Kesimpulan: mungsuh wis tambah Kapabilitas dibandhingake taun pungkasan, lan iku ing kualitas, lan kita? Padha ndudhuk ing sumur, ditarik wong munggah supaya ing taun kepungkur kaunggulan numerik saka Angkatan Bersenjata Ukraina bakal leveled, nanging carane iku arep karo Tambah ing nomer saka Angkatan Bersenjata Ukraina taun iki? Lan kepiye babagan senjata?
      1. 0
        Maret 27 2023
        Serangan kasebut ditindakake kanthi curiga kanthi sawetara alasan lan absurditas saka koresponden militer lan politisi. Kanthi mundur tentara sing terkoordinasi tanpa komunikasi, karo tentara bayaran ing garis ngarep (sing meh ora tau diamati), karo Garda Nasional lan sukarelawan ditinggalake nganti rusak, kanthi kekurangan pertahanan, kanthi pukulan menyang markas sing kontrol ora ana siji, ngiring dening extraction lan peparingé saka Abramovich saperangan dina mengko lan akeh liyane kanggo dhaftar. Lan sing ora ana sing weruh yaiku serangan saka brigade sing paling akeh iki kanthi atusan tank, padha ora entuk lensa.
    4. +1
      Maret 26 2023
      saben dina, slogan-slogan sing padha babagan mobilisasi masyarakat ekonomi kanggo berjuang kanthi nyata ... nanging ing urip nyata, kabeh wong ngetungake telpon kasebut.
      Kremlin wis seneng karo rencana Cina kanggo nyekel babagan wates saiki ..
      ora ana sing bakal ngowahi apa-apa. supaya kabeh desa Potemkin iki bakal tetep ing kertas
    5. +1
      Maret 31 2023
      Masalahe ora tank lan artileri, nanging wong
      Ora ana sing ngerti sebabe dheweke ditarik metu saka kulawargane supaya mati tanpa sebab

      Padha mobilisasi kanca, siji bocah umur 3 taun, liyane 1,5 taun, bocah-bocah wis setengah taun ora ketemu bapake, kanggo apa?!
  4. +1
    Maret 26 2023
    Wedi saka counteroffensive bisa dingerteni, nanging mung ing istilah teknis, aku bisa ngomong ing ngisor iki:
    Khusus, ing situs Artemovsky, wilayah kasebut minangka aglomerasi kutha kanthi bangunan beton lan bata sing dikuatake. sanajan sawise karusakan, bangunan sing arah tank-impassable. Kajaba iku, owah-owahan elevasi, dataran banjir kali lan pertemuane. Ora ana papan kanggo nyopir ing terobosan lan wedge tank. Kendaraan lapis baja bakal mlebu ing blok kutha lan bakal padha karo ing Grozny.
    Kesalahpahaman umum kaloro, lair saka propaganda Kyiv, yaiku Wagner minangka infantri ringan kanthi bedhil mesin. Iki salah. unit PMC Wagner kasusun saka macem-macem pasukan lan liya. Klompok serangan langsung ditutupi karo artileri lan mortir, lan malah sayap udara dhewe, kanggo interaksi sing ora perlu nulis laporan lan entuk ijin. Kabeh kedadeyan kanthi cepet lan efisien. Plus, jenuh dhuwur karo PUTRs, lan operator ana profesional sing luwih apik tinimbang ing Angkatan Bersenjata RF lan ing NM LDNR, sampeyan langsung aran sing padha ketemu iki senjata larang ing perang liyane lan duwe laku apik. lan malah sinau kanggo nggunakake dijupuk ATGM pungkasan mangsa panas, nalika ana akèh piala sawise Lisichansk lan Severodonetsk lan dijupuk "javelins" lan "nlows" mandhek dadi endah.
    Ya, mesthine, mungsuh bakal tumindak ing formasi gedhe, nanging kabeh serangan saka formasi gedhe diwiwiti kanthi tumindak perusahaan utawa batalyon tartamtu. Lan dhewe, keputusan kanggo nggunakake brigade utawa korps ing serangan ora ngganti kemampuan kanggo numpes panyerang ing garis ngarep pertahanan. Sapa wae sing ngelingi operasi ing pinggir Rzhev, ngerti babagan apa.
    Kanggo wedi ing wilayah liyane - utamane, meksa Dnieper utawa nyerang ing sadawane wates ing wilayah Kharkov utawa ing Melitopol sing padha - mula aku uga nuduhake ...
    1. +9
      Maret 26 2023
      "Sapa wae sing ngelingi operasi ing pinggir Rzhev ngerti babagan apa." Aku sangsi sing ana sing elinga lan ngerti, nanging pendapat ora bakal superfluous.
      1. + 16
        Maret 26 2023
        Kutipan saka Koronic
        Aku sangsi sing ana sing elinga lan ngerti, nanging pendapat ora bakal superfluous.

        Aku tiwas ing cedhak Rzhev,
        Ing rawa tanpa jeneng
        Ing perusahaan kaping lima
        Ing sisih kiwa
        Ing hard hit.

        Aku ora krungu break
        Lan aku ora weruh lampu kilat kasebut, -
        Langsung menyang jurang saka tebing -
        Lan ora ana ngisor, ora ana ban.

        Lan ing saindenging jagad iki
        Nganti pungkasan dina-
        Ora bolongan kancing
        Ora belang
        Saka tunikku.

        Aku ing ngendi oyod wuta
        Nggolek pangan ing pepeteng;
        Aku - ngendi karo mega saka bledug
        Ana rye ing gunung.

        Aku ing ngendi jago kluruk
        Ing wayah esuk ing embun;
        Aku - ngendi mobilmu
        Hawane suwuk ing dalan gedhe.

        Ing endi - suket suket menyang suket -
        Kali suket muter
        Where kanggo tangi
        Malah ibu ora bakal teka.

        Ing mangsa panas taun pait
        Aku tiwas. Nggo aku -
        Ora ana kabar, ora ana laporan
        Sawise dina iki.

        Ngitung munggah, urip
        Suwene kepungkur
        Pisanan ing ngarep
        Dijenengi dumadakan Stalingrad.

        Ing ngarep kobong, ora suda,
        Kaya tatu ing awak.
        Aku mati lan ora ngerti
        Apa Rzhev kita pungkasanipun?

        Apa kita
        Ana, ing Don Tengah?
        Sasi iki wis elek.
        Kabeh ana ing baris.

        Apa nganti musim gugur
        Don wis ana ing mburine
        Lan ing paling gembong
        Kanggo Volga pecah babagan n?

        Ora iku ora bener! tugas
        Dolanan ora menang mungsuh.
        Ora, ora! Yen ora,
        Malah mati, piye?

        Lan wong mati, sing ora duwe swara,
        Ana siji panglipur:
        Kita ambruk kanggo negara kita
        Nanging dheweke-
        Disimpen.
      2. + 13
        Maret 26 2023
        Kutipan saka Koronic
        Sapa wae sing ngelingi operasi ing pinggir Rzhev, ngerti babagan apa.


        Kita maju ing Rzhev liwat lapangan mayit. Sajrone perang Rzhev, akeh "lembah pati" lan "groves pati" muncul. Iku angel kanggo wong-wong sing durung ana kanggo mbayangno apa kekacoan, mambu ing srengenge panas, dumadi saka ewu awak manungsa ditutupi cacing, iku kaya. Musim panas, panas, tenang, lan ngarep - kaya "lembah pati." Iku uga katon lan dijupuk liwat dening Jerman. Ora ana cara kanggo ngliwati utawa ngliwati: kabel telpon dipasang ing sadawane - diselani, lan kudu disambungake kanthi cepet. Sampeyan nyusup liwat mayit, lan padha heaped ing telung lapisan, abuh, teeming karo cacing, emitting sickening sweetish mambu saka bosok awak manungsa. Bau iki ora obah ing "lembah". Jeblugan cangkang nusuk ing ngisor mayit, lemah gumeter, mayit tiba ing sira, sira udani cacing, banyu mancur mambu ngrusak ing rai. Nanging banjur pecahan mabur liwat, sampeyan mlumpat munggah, goyangake dhewe lan maneh - maju.
        (Mikhin P. A. "Para tentara meriem, Stalin mrentahake!" Kita mati kanggo menang)
    2. +2
      Maret 27 2023
      Quote: swara saka alesan
      Plus, jenuh dhuwur karo PUTRs, lan operator ana profesional sing luwih apik tinimbang ing Angkatan Bersenjata RF lan ing NM LDNR, sampeyan langsung aran sing padha ketemu iki senjata larang ing perang liyane lan duwe laku apik.

      nalika maca iki lan kaya, iku dadi cetha yen wong ngerti bab PMC Wagner saka film lan Internet, lan senadyan kasunyatan sing terus-terusan Petunjuk sing langsung related kanggo NWO, umume muni aneh .. 70-80 % saka Wagnerites ing NWO saka sistem FSIN + 20% mung saka sipil lan sawise layanan militèr, Sejatine (lan ora ing pasukan khusus) - kasunyatan, ana Pros nanging ora ing ngarep .. Aku ora arep mbuktekake apa wae, aku ngerti.. mulane, aku mikir sampeyan banget "kondisi" nambani.. hi
  5. +8
    Maret 26 2023
    Penulis mikir ing kategori lungse ing Perang Donya II, nyatane, wiwit perang Iran-Irak, ora ana terobosan ing tabrakan saka mungsuh sing kira-kira padha. Nganti cara anyar katon, lan sing paling penting, visi anyar, bakal ana impasse posisi. IMHO iki minangka kumpulan drone sing dikontrol dening AI. Lan ya, Entente menang perang trench ...
    1. +4
      Maret 26 2023
      ora ana terobosan nalika mungsuh sing kira-kira padha tabrakan.
      Kabeh wis lali. tindak uga. Banjur padha wiwit menehi tandha apik.
  6. -3
    Maret 26 2023
    Artikel sing apik, bravo kanggo penulis, analisis jero babagan kahanan SVO - "We njupuk opornik liyane, banjur sabanjure, banjur liyane ... Kita kelangan personel, mungsuh kalah, nanging ing pungkasan ora ana lan tau bakal kamenangan. We ilang dilatih lan murub pro, ngganti mau ing hastily dilatih lan ora pas kanggo perang "-. Aku kanthi ndhukung, Aku mung ora weruh ngendi tentara kita? conscripts dilarang melok musuhan, banjur sampeyan kudu mutusaké sing bakal defend Motherland, lan iku ora biso ditompo kanggo matèni wong kaya sing. Aku sawetara owah-owahan sing mateng ing operasi iki kanggo nggawa kamenangan nyedhaki.
    1. + 25
      Maret 26 2023
      Kutipan saka Koronic
      Artikel sing apik, bravo kanggo penulis,

      Ya, penulis sing padha nulis ing wayah esuk yen wong Ukrainia bakal nampa telung surat pisanan saka Kherson, lan ing wayah sore dheweke nyerahake Kherson.
  7. + 16
    Maret 26 2023
    Akeh pitakonan sing muncul babagan kemungkinan serangan musim semi saka Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Sing paling menarik yaiku yen telung sasi kepungkur dheweke rembugan nalika Rusia bakal nyerang, saiki pitakonan kasebut ora ditimbulake kaya ngono.
    Pitakonan yaiku "kepiye carane mbela awake dhewe" ...
    Tandha sing kuwatir banget.
    Kajaba fisikawan rahasia nyiapake senjata rahasia kanggo unit rahasia, sing, mesthine, kanthi rahasia nyiapake serangan.
    Ayo padha pracaya ing pungkasan.
    1. +9
      Maret 26 2023
      "Kajaba fisikawan rahasia nyiapake senjata rahasia kanggo unit rahasia, sing, mesthine, kanthi rahasia nyiapake kanggo nyerang."
      mbok menawa wis teka, meneng-menengan
  8. + 18
    Maret 26 2023
    Iku apik nalika ora ana masalah, utamané ing kahanan pertempuran. Mung iki ora kelakon, sanajan prioritas kudu ngilangi kekurangan lan kesalahan mbenerake. Carane gedhe iku bakal dadi yen pimpinan tanggung jawab kanggo pangembangan stasiun radio ndhelik padha. utawa drone, utawa pandelengan optik , utawa bedhil jarak jauh, utawa amunisi sing dipandu kanthi presisi, utawa sistem pengintaian lan pengawasan, padha nggawa menyang manungsa waé saka Rusia sing, setaun sawisé wiwitan NMD, kabeh masalah iki padha. mantun, pasukan padha kebak karo kabeh iki lan wis 70 utawa carane akeh persen saka kabutuhan ditutup lan sesuk, sesuk bakal 100 persen. Paling kanggo wiwitan, ora kanggo sebutno cangkang, peralatan, etc. 'M pemikiran yen purun bakal teka mudhun kanggo kita? Ana sawetara jenis stupor ing Kamentrian Pertahanan Rusia, sawetara jenis wedi drones iki, mung inexplicable, sampeyan involuntarily mikir, Mungkin ana tenan ora lemak, ora barang? Pesawat AWACS Rusia sing ala, ora cukup, operasi sing larang, uga, Aku wis menehi conto, aku mikir ora muspra: sapa sing nyegah sampeyan ngunggahake balon ing tali stasioner kanthi pengintaian optik lan elektronik lan piranti peringatan serangan sing dipasang ing wilayah tapel wates. kanggo pengamatan, tinimbang mbuwang dhuwit lan sumber daya. ing kabeh iki mikro-tank (sing diarani drones adhedhasar lemah), kang gampang kanggo mungkasi ing lemah, nanging nalika mungsuh wis kebak ATGMs, ora ana masalah kanggo numpes Apa pangembang saka spillikin iki ngerti apa-apa. , utawa dhuwit maneh alesan, yen ora ana dhuwit kanggo kabeh pancasan iki, Mungkin iku worth mandegake construction saka kapal selam operator rudal liyane, efek saka manufaktur kang ing asil saka SVO wis nyedhak nol banyu kanggo pabrik. mungsuh kita. Ya, lan sampeyan ora krungu bab pasukan operasi khusus, nanging kabeh chimeras iki, Pertahanan udara lan kreteg, terowongan mung kobong kanthi ora sabar supaya para spesialis bisa ngerti obyek kasebut. Mungkin ana sing salah maneh ing tanah Rusia, Kulibins lan Lefties dipindhah, mung Pinokio sing tetep, sayangé.
  9. +7
    Maret 26 2023
    Kene padha reproach sing kita mikir ing kategori lawas. Nanging aku duwe sudut pandang dhewe babagan kedadeyan, mung interaksi sawetara tentara sing bisa nyebabake sukses. Saiki kabeh pasukan ditarik menyang Artemovsk. Nanging yen tentara liyane tumindak ing arah sing beda, mungsuh kudu mbela ing sawetara arah, lan iki jenis perang sing beda. paling apik yen ora didhukung dening tentara liyane ing wektu kasebut. Kabeh iki minangka alfabet, lan mung ora bisa nyipta barang liya sing ora bisa ditindakake.
  10. +6
    Maret 26 2023
    Pesawat sing padha bisa digunakake kanthi lengkap, lan ora kaya saiki.
    Apa penulis percaya yen penerbangan ora digunakake amarga kebodohan?
    Utawa niat jahat?
    Kaya mungsuh, mata-mata mrentah?
    Apa dheweke lali babagan pertahanan udara Ukraina?
    Utawa ora tau ngerti?
    Iku gampang kanggo mulang ing umum, saka ndhuwur, kaya nggunakake ...
    Lan kasunyatan sing supaya aviation bakal cepet mungkasi kaya drum.
    1. + 12
      Maret 26 2023
      Kutipan saka aar
      Apa dheweke lali babagan pertahanan udara Ukraina?
      Utawa ora tau ngerti?

      Ya, yen sampeyan njupuk Teluk Persia, utawa perang ing Yugoslavia, banjur pertahanan udhara cepet ditindhes ing kono. Pitakonan: Apa kita ora bisa nindakake iki? Sawise kabeh, Ukrainians duwe Ms padha, pertahanan udara Soviet.
      1. + 12
        Maret 26 2023
        Kutipan: Mordvin 3
        Ya, yen sampeyan njupuk Teluk Persia, utawa perang ing Yugoslavia, banjur pertahanan udhara cepet ditindhes ing kono. Pitakonan: Apa kita ora bisa nindakake iki? Sawise kabeh, Ukrainians duwe Ms padha, pertahanan udara Soviet.

        Jawaban:
        1) Ukrainians ora maneh duwe pertahanan udara Soviet sing padha karo Irak nalika Perang Teluk Persia - serangan rudal ing struktur sipil tinimbang ambruk ing dhukungan urip kutha lan gupuh ing antarane populasi, nyebabake kejenuhan Ukrainia. pertahanan udara karo IRIS Jerman, NASAMS Norwegia, American Hawk lan Patriot , Franco-Italian SAMP / T.
        Kajaba iku, pertahanan udara Ukrainia nampa informasi babagan kahanan udara saka radar NATO, intelijen elektronik lan satelit.
        2) Penindasan elektronik lan geni saka pertahanan udara Irak sajrone Operasi Desert Storm ditindakake amarga nggunakake penerbangan koalisi anti-Irak multinasional sing dumadi saka 2780 pesawat.
        Ora ana intensitas panggunaan penerbangan sing dhuwur wiwit Perang Dunia II - sajrone operasi kasebut, kira-kira 4700 sorti ditindakake (luwih saka 80 dening penerbangan strategis, luwih saka 4000 dening penerbangan taktis lan udakara 600 dening penerbangan berbasis operator), kalebu pengisian bahan bakar udara, komando lan kontrol udara, perang elektronik, amunisi sing dipandu presisi lan pesawat siluman.
        Ing antariksa, 16 satelit komunikasi militer wis ditambah karo limang satelit komersial kanggo nyedhiyakake mayoritas komunikasi teater.
        FAC Rusia ora duwe kabeh iki.
        1. 0
          Maret 27 2023
          Ukrainia saiki ora duwe pertahanan udara sing padha karo setahun kepungkur. Gusti Allah ngalang-alangi setengah saka komplek Soviet tetep, meh kabeh rudal ditembak. Akeh pertahanan udara Barat sing diitung ing salinan siji lan nglindhungi Kyiv lan bisa uga Lviv, ora bisa ngganti sawetara atus C300. Geranium saiki kanthi tenang mabur ing saindenging Ukraina lan nggawa bom menyang target. Umumé, wedi karo asu ajag - aja mlebu ing alas, ora ana sing ngganggu ngirim sawetara rolas geranium kanthi rolas kaliber ing ngarep pesawat, bagean saka pesawat kasebut maju kanthi rudal anti-radar lan udara konvensional- jinis menyang-lemah lan nguripake maneh, lan sawise wong-wong mau ngebom, Hung karo sembarang sistem perang elektronik. Nanging iki minangka operasi khusus, sampeyan kudu ngrancang akeh lan mikir, nanging ing prinsip aku durung weruh manawa kita wis nindakake operasi apa wae luwih saka ing tingkat brigade, penerbangan mung bisa ditindakake kanthi panyuwunan pasukan darat, lemah. pasukan bisa ing kabeh limo iku, ngendi padha nandur kanggo sing padha tanggung jawab. Pancen angel ngomong apa sing ditindakake Staf Umum, kaya-kaya mung laporan lan regroupings.
      2. 0
        Maret 26 2023
        Kutipan: Mordvin 3
        Ya, yen sampeyan njupuk Teluk Persia, utawa perang ing Yugoslavia, banjur pertahanan udhara cepet ditindhes ing kono.

        Lan apa NATO karo sistem intelijen ing mburi Yugoslavia utawa Irak?
        1. 0
          Maret 27 2023
          "utawa NATO ngadeg ing Irak kanthi sistem intelijen?"
          apa Irak duwe intelijen satelit dhewe? lan Rusia?
          uga ora?
    2. + 10
      Maret 26 2023
      "Apa dheweke lali babagan pertahanan udara Ukraina?"
      lan sapa sing kudu nyuda pertahanan udara iki? infanteri vanya karo bedhil mesin, utawa, sawise kabeh, aviation, karo pluru elek sing?
  11. +1
    Maret 26 2023
    Ing perusahaan musim semi-musim panas iki, sing utama yaiku nolak, ora kanggo jangkoan lan serangan sing amba. Pasukan meh padha. Mulane, sanajan kita nyerang, sanajan APU iku agawe. Ora ana sing duwe kauntungan sing signifikan. Staf Umum Ukrainia ora bodho, padha ngerti iki, nanging lagi di-push ing mburi dening kurator Western. Getih Slavik kasebut ora karuwan. Lan sawise serangan gagal Angkatan Bersenjata Ukraina ing pungkasan musim panas-musim gugur, bisa uga negosiasi bakal ditindakake. Pamrentahan Biden bakal nyoba adol asil negosiasi kasebut menyang pamilih minangka kamenangan. Demokrat ora bakal duwe pilihan liyane, amarga terus-terusan permusuhan nganti umur 24 taun, amarga ana risiko kalah ing pemilihan presiden kanggo Trump anyar, utawa bisa uga sing lawas.
    1. + 17
      Maret 26 2023
      iku cukup bisa sing rembugan bakal njupuk Panggonan

      bab apa? Kita mung wareg karo akses menyang garis Dnieper plus Odessa karo Nikolaev. Kanggo ora ana cara kanggo ninggalake akses Tsegabonia menyang segara lan springboards trep kanggo perang sabanjuré. Lan bakal ana ing 10 atus taun - apa asil kaya perjanjian Minsk pancen ora ngajari kita?

      Lan ora Sumerians utawa master Western bakal setuju kanggo kuwi tanpa asor total ukrovermacht .. Banjur apa titik rembugan?
      1. +4
        Maret 26 2023
        Akses menyang garis Dnieper plus Odessa karo Nikolaev ... Apa sampeyan krungu dhewe? Kita wis nyerbu Bakhmut pirang-pirang wulan. Mudhun menyang bumi dosa wis.
        1. +2
          Maret 26 2023
          Aku bakal nyelehake, nanging ora bakal owah akeh. Persetujuan apa wae sing luwih cilik tinimbang garis iki mung perang liyane ing maksimal taun 10. Mung ing konfigurasi sing luwih elek kanggo kita. Apa gunane mandeg?
  12. +2
    Maret 26 2023
    Masalah, kaya sing dipikirake akeh ing trampling strategis kita, yaiku kekurangan jumlah personel sing dibutuhake, utamane sing dilatih. Masalah liyane yaiku komandan militer senior lan senior ora ngerti carane ngetrapake inovasi teknologi ing medan perang. Iki minangka UAV lan satelit lan sarana komunikasi macet. Contone, stasiun Don lan Voronezh, nganti enem ewu kilometer, dideteksi dening rudal balistik lan jelajah. Apa padha digunakake kanggo ndeteksi Hammers, Point Y?
    Pitakonan liyane yaiku kenapa MLRS konsentrasi lan serangan artileri ora digunakake ing garis ngarep sing amba lan jero. Ngobong wilayah kasebut paling sethithik 50 nganti 100 km lan maju kanthi tenang, supaya 200-300 tank lan infantri menyang kana kanggo nggabungake sukses.
    Sampeyan uga bisa nggunakake rudal antarbenua sing bisa dicopot kanthi hulu ledak non-nuklir. Iki saka rong nganti 10 ton bahan peledak ing kecepatan ruang, contone, ing stasiun persimpangan.
    Tanpa nyuda kaluwihan generasi sing luwih tuwa, perang minangka akehe wong enom, staf komando paling dhuwur kudu ora luwih saka 40 taun, nalika otak digunakake, ana memori lan kesehatan. prajurit
    1. + 10
      Maret 26 2023
      Sampeyan pancene ora ngerti carane sistem tartamtu bisa digunakake))). Iki akeh sing kaget banget kenapa kita ora ngebom kutha-kutha Ukraina nganggo bom. Dheweke ora ngerti manawa pengebom kasebut ora ana maneh lan ana pertahanan udara. Don lan Voronezh ora bisa ndeteksi titik, lan luwih-luwih minangka highmars, amarga padha duwe lintasan kuasi-balistik, ora mlebu ing stratosfer. Kanggo ngobong metu malah 10 km ing ambane (apa jembaré ngarep, dening cara?) Atusan bedhil gunung lan peluncur roket lan minggu diperlokaké. Sanalika sampeyan musatake pasukan kasebut, Hymars bakal nyirnakake. Masalah tentara kita ing konflik iki yaiku keterbelakangan konseptual. T90 minangka tank apik, kanggo abad kaping 20, BMP 3 apik kanggo abad kaping 20, Su 35 apik banget kanggo abad kaping 20. Nanging kabeh iki ora cocog kanggo konflik modern. Lan Ukrainia saiki lagi akeh diiseni karo peralatan sing pas.
      1. -5
        Maret 26 2023
        Pengembang Don lan Voronezh dhewe gumunggung yen dheweke ndeleng roket lan pesawat, contone, ing Irak. Waca komentar kasebut kanthi teliti, aku nuduhake jembar ngarep 50 km lan ambane 100 km. Kita duwe 3400 MLRS ing panyimpenan, satus MLRS kanggo tentara kita minangka trifle, sing nganti saiki nyimpen ing pertahanan lan serangan taktik. Satus MLRS "Smerch" ngobong 50 kilometer persegi ing siji salvo! Apa maneh minggu! T-90, BMP-3, SU-35 luwih dhuwur tinimbang rata-rata. Ayo ndeleng apa level tank Western ing perang. prajurit
        1. + 10
          Maret 26 2023
          Kutipan: Soldatov V.
          Pangembang Don lan Voronezh dhewe gumunggung yen dheweke ndeleng roket lan pesawat, contone, ing Irak
          Ora jelas lan 100%
          Ora ana sing mbatalake cakrawala radio
          Padha ndeleng warhead ing kadohan gedhe, nanging ing dhuwure!
          1. 0
            Maret 26 2023
            Yen sampeyan ora pracaya, njupuk minangka dongeng utawa goleki ing Internet.
          2. +2
            Maret 26 2023
            Kutipan saka aar
            Ora jelas lan 100%
            Ora ana sing mbatalake cakrawala radio

            Deleng prinsip operasi radar over-the-horizon.
        2. -1
          April 2 2023
          Kutipan: Soldatov V.
          Waca komentar kasebut kanthi teliti, aku nuduhake jembar ngarep 50 km lan ambane 100 km ... Satus Smerch MLRS ngobong 50 kilometer persegi ing siji salvo!

          Lan supaya "ngobong metu 50 x 100 = 5000 sq. Km" - sampeyan kudu 10000 Smerch MLRS. Njupuk metu saka kanthong? nglirik

          Kutipan: Soldatov V.
          Apa maneh minggu!

          Wah, minggu iki bakal dadi minggu sing dawa banget. ya
      2. +5
        Maret 26 2023
        "Lan wong Ukraina saiki akeh diiseni karo peralatan sing pas."
        uga, ya, megablasters lan hyperpups. bedhil lan pluru padha, mung prasasti ing basa mungsuh. lan kita ora bisa nggebug wong-wong mau, amarga padha ora ngerti carane nindakake perang kontra-baterei, lan nggunakake pasukan SSO lan aviation kanggo numpes pluru.
      3. +4
        Maret 26 2023
        Kutipan saka Vincent Price
        Masalah tentara kita ing konflik iki yaiku keterbelakangan konseptual.

        Ana masalah kuwi lan wis dikenal kanggo dangu.
        Kutipan saka Vincent Price
        T90 minangka tank apik, kanggo abad kaping 20, BMP 3 apik kanggo abad kaping 20, Su 35 apik banget kanggo abad kaping 20.

        Teknik iki, kanthi modernisasi normal lan panggunaan normal karo kru sing biasane dilatih, cukup kanggo awake dhewe lan kanggo abad kaping 21. Masalah iku padha gelut mung ora karo peralatan kuwi, nanging karo T72, BMP 1 2, T62 lan su25 liyane.
      4. 0
        Maret 27 2023
        Suwene wis titik iki lan highmars mabur ing sadawane lintasan quasi-balistik?
    2. +5
      Maret 26 2023
      Sampeyan uga bisa nggunakake rudal antarbenua sing bisa dicopot kanthi hulu ledak non-nuklir. Iki saka rong nganti 10 ton bahan peledak Vladimir S., sampeyan duwe gagasan sing salah babagan efektifitas 10 ton bahan peledak ing siji biaya. Pit kanthi diameter 50 meter ing stasiun persimpangan bakal dikubur kanthi cepet, lan malah luwih cepet, dalan sementara bypass bakal dilebokake saka bagean rel sing wis disiapake kanthi turu. Nanging misconception utama yaiku nggunakake rudal antarbenua kanggo plowing sing ora ana gunane. Kaping pisanan, perlu kanggo ngelingake mungsuh babagan peluncuran MKR, miturut persetujuan sing isih sah. Kapindho, biaya roket kasebut ora bisa dibandhingake karo karusakan ing bentuk pit gedhe ing stasiun sepur.
      1. -2
        Maret 26 2023
        Alexander, golek ing Internet foto saka Avangard hit ing Kamchatka lan sampeyan bakal kaget apa daya kosong bisa nindakake, model tiba ing kacepetan kosmik menyang obyek. Nanging dheweke tanpa ngisi nuklir, tanpa bahan peledak. Pit kasebut adoh saka diameter 50 meter lan jerone paling sethithik 50 meter.
        Banjur sampeyan wis krungu bab bom "Ibu" Amerika duwe 10 ton bahan peledak lan bom "Bapak" kita duwe 20 ton kang padha karo bom dropped ing Hiroshima lan Nagasaki lan sing paling Jahwéh tanpa radiation.
        Aku ngusulake nggunakake rudal sing wis dadi garansi lan wis mbayar kanggo tugas tempur. Utawa gunakake kanggo kethokan utawa bakal nggawa keuntungan tempur menyang Tanah Air. Apa sing luwih apik?
        Mesthi, kita bakal ngelingake Amerika lan NATO babagan peluncuran rudal non-nuklir, lan malah nunjukake target kasebut, nanging sapa wae bakal duwe wektu kanggo nyeret obyek serangan menyang sisih utawa mung ninggalake. prajurit
      2. +2
        Maret 26 2023
        "A jugangan kanthi diameter 50 meter ing stasiun persimpangan bakal dikubur kanthi cepet, lan luwih cepet dheweke bakal nyelehake trek sementara saka bagean rel sing wis disiapake kanthi turu"
        iku kurang saka minggu! Lan sing ngalangi kanggo mbaleni, ing minggu?
    3. +2
      Maret 26 2023
      Don, Voronezh. Apa sampeyan wis nyoba palu kuku nganggo panrima radio?
    4. +2
      Maret 26 2023
      "Wilayah sing diobong" - ora gampang banget. Sembarang MLRS mung dianggo kanthi sawetara kemungkinan. Tingkat pengaruh ing wilayah kasebut dibesar-besarkan, sanajan ing kasus TOS sing padha, amarga panggunaan total SIBZ. Infanteri ing SIBZ bisa nyoba ndhelikake utawa ninggalake kanthi bantuan kendaraan. Umumé, ing kahanan saiki, nalika pabrik ora ngasilake mayuta-yuta amunisi, iki minangka sampah sumber daya.
  13. +9
    Maret 26 2023
    Sifat SWO kudu diganti kanthi dhasar


    sifat NMD dening Rusia wis diganti kaping pirang-pirang ing taun kepungkur lan malah taun iki (penekanan wis diselehake ing akurasi tembakan artileri).

    Lungguh ing trenches kanthi pangarep-arep yen "wong Ukrainia bakal entek" ora bakal bisa digunakake maneh.


    Apa padha reproduksi dening budding utawa padha lair minangka diwasa?Yen mangkono, banjur ora ana siji bakal babar blas nyekel wong ing Ukraina.

    nanging bisa maneuver, kacepetan dhuwur, kanthi cepet ngrebut wilayah, kanthi boiler, kanthi karusakan unit lan formasi gedhe ... Kanggo nindakake perang kaya ngono, tank lan kendaraan tempur lapis baja dibutuhake.


    kita perang kuwi ing rong minggu pisanan saka NMD, lan minangka asil, ing minggu sing kita ilang luwih saka siji setengah ewu prajurit tiwas, ewu tatu lan atusan dicekel, atusan bagéyan peralatan militèr.
    Apa sampeyan kanthi naif percaya yen mungsuh bisa kanthi efektif ngendhegake perang Rusia sing bisa maneuver lan kecepatan dhuwur ing minggu pisanan NVO, mula saiki dheweke ora bakal bisa nindakake kanthi luwih efektif?

    Ing pungkasan, dheweke bakal nemokake "bolongan". Banjur klasik - wedge tank, potongan pertahanan lan salah siji kuali, utawa mundur saka kita.
    divisi.


    kita wis krungu bab kasunyatan sing bisa nemokake bolongan kanggo dangu, mung kasunyatan padha Avdeevka, Marinka, lan Atemovsk padha nuduhake yen bolongan bisa digoleki kanggo taun.


    Iku mokal kanggo menang perang trench. Utamane nalika negara-negara sing kuat ekonomi nglawan sampeyan.


    aja bingung perang trench lan perang ing pertahanan pancet tanpa sembarang jenis nyerang.Minangka NWO nuduhake yen nganti saiki, tanpa trench apik lan tanpa sawetara garis pertahanan dibangun ing mburi, ing cilik saka Gagal, sampeyan kudu mbukak kabeh. dalan menyang "wates Kanada".
    Wagner, sawise saben advance, padha langsung miwiti kanggo nglengkapi baris pertahanan posisi anyar.
    1. + 12
      Maret 26 2023
      Nalika Ukrainians entek, Polandia, Estonians, Brazilians, etc. nganti tanpa wates - kita ora bakal nggiling jagad iki, puser bakal bledosan. Taktik nggiling iku buntu!!!!!
      1. +8
        Maret 26 2023
        Taktik Grinding
        Ora ana taktik kaya ngono. Iki mung kasedhiya kanggo jenderal saiki.
      2. +4
        Maret 26 2023
        Kutipan saka MaKeNa
        Nalika Ukrainians entek, Polandia, Estonians, Brazilians, etc. nganti tanpa wates

        Soko sing padha ora cepet-cepet katon ing kono.
        1. +1
          Maret 27 2023
          wis ewonan. Ora sabar, bakal ana puluhan ewu. Freemason ora bisa gagal nggunakake kesempatan sing diwenehake kanggo ngrampungake pitakonan Rusia. Pengaruhe ing geyropu ora ana watesan. Drang nach Osten, nyatane, mbaleni dhewe. Mung mayoritas ing Rusia ora ngerti iki.
    2. +1
      Maret 27 2023
      Kutipan saka lotvlad
      kita perang kuwi ing rong minggu pisanan saka NMD, lan minangka asil, ing minggu sing kita ilang luwih saka siji setengah ewu prajurit tiwas, ewu tatu lan atusan dicekel, atusan bagéyan peralatan militèr.

      Sajrone rong minggu iki, bagean penting saka wilayah Kherson lan Zaporozhye dikuwasani. Utawa padha teka karo cara kanggo perang tanpa mundhut? Kita mung butuh cadangan kanggo ngimbangi kerugian.
    3. -1
      Maret 28 2023
      kita perang kuwi ing rong minggu pisanan saka NMD, lan minangka asil, ing minggu sing kita ilang luwih saka siji setengah ewu prajurit tiwas, ewu tatu lan atusan dicekel, atusan bagéyan peralatan militèr.
      Sampeyan naively pracaya yen mungsuh wis dadi èfèktif bisa mungkasi maneuverable

      GDP menehi dhawuh kanggo gencatan senjata sedina, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina reconnoitered, narik artileri lan kenek kolom. Kapindho, kolom-kolom kasebut, tinimbang nyebar lan ngeduk parit, dilebokake ing tugas pertahanan udara, padha ngumpul kaya parade lan ngobong. Iki ora tau perang maneuver.
  14. +9
    Maret 26 2023
    Penulis sing dihormati, sampeyan miwiti artikel kanthi tesis yen kita nglawan Barat kolektif. Banjur nulis babagan carane panguwasa terus ngyakinake rakyat. Apa sampeyan ora ngerti manawa sebagian gedhe warga negara kita ora nglawan Barat kolektif, nanging seneng banget? Apa sampeyan mikir yen sesama warga ora peduli karo sing diarani kedaulatan? Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngandhani kabeh wong kepiye kedadeyan lan akibat apa sing bakal ditindakake, para warga iki bakal ngrusak kekuwatan lan kanthi seneng nampa patron Barat?
    1. 0
      Maret 26 2023
      Aku ing mundhut bab West bebarengan, nanging paling saka populasi temtunipun sengit ukrov
      Lan dheweke nganggep kedaulatan luwih saka uga
      1. +2
        Maret 26 2023
        Aku ing mundhut bab West bebarengan, nanging paling saka populasi temtunipun sengit ukrov
        nanging kudune sebaliknya
        1. 0
          Maret 26 2023
          Kutipan saka mann
          nanging kudune sebaliknya
          Aku pancene ora ngerti iki ...
          Yen mungsuh ora nyerah, padha numpes!
    2. +4
      Maret 26 2023
      Apa sampeyan ora ngerti manawa sebagian gedhe warga negara kita ora nglawan Barat kolektif, nanging seneng banget? Apa sampeyan mikir yen sesama warga ora peduli karo sing diarani kedaulatan? Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngandhani kabeh wong kepiye kedadeyan lan akibat apa sing bakal ditindakake, para warga negara iki bakal ngrusak kekuwatan lan kanthi seneng nampa patron Barat?
      Banjur, mesthine bakal getun banget, nanging iki umume, dheweke bakal nyemplungake awu ing sirahe lan ngelingi negarane sing seneng banget, kaya aku ing 93 am
    3. +9
      Maret 26 2023
      Kutipan saka Vincent Price
      Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngandhani kabeh wong kepiye kedadeyan lan akibat apa sing bakal ditindakake, para warga negara iki bakal ngrusak kekuwatan lan kanthi seneng nampa patron Barat?

      Ya, kabeh katon kaya patriot ing kene, nanging dheweke bangga yen ora numpak baut baut, nanging jalopies Jepang lan Jerman.
      1. + 11
        Maret 26 2023
        "Ya, kabeh katon kaya patriot ing kene, nanging dheweke bangga yen dheweke ora numpak baut baut, nanging jalopi Jepang lan Jerman."
        lan padha isih tetep, kita? uaz, miaz, kamaz, lan iku. lan malah banjur, iku ora dikenal sing pemilik nyata
      2. +3
        Maret 26 2023
        Ironi saka konflik iki yaiku kabeh sing paling apik sing kita duwe (obat, sandhangan, peralatan, elektronik) asale saka Kulon. Lan sing nggunakake keuntungan iki sing nyebarake babagan patriotisme saka layar TV. Nanging Vasya kondisional saka Zazhopinsk menyang armada, sing mung weruh mobil normal ing TV.
    4. + 13
      Maret 26 2023
      sesama warga ora perduli karo sing diarani kedaulatan?
      Lha kok anggepe pemerintah sing adol kedaulatan pirang-pirang taun iki ndadak dadi patriotik tinimbang rakyat biasa?
    5. +2
      Maret 26 2023
      Kutipan saka Vincent Price
      Apa warga iki bakal ngrusak kekuwatan lan kanthi seneng nampa patron Barat?
      Kita wis urip ing patronase Kulon ing 90s. Lan Ukraina lan Moldova isih urip ing patronase Kulon.
    6. -1
      Maret 31 2023
      mung wong bodho sing ora bisa nggatekake kedaulatan negara sing dilairake lan diuripake, apa sing sampeyan pikirake? - aja dadi wong bodho Rusia. Kabeh liyane uga saka kang ala.
  15. +3
    Maret 26 2023
    Aja ngremehake mungsuhmu!
    Matur nuwun kanggo penulis, enlightened (ironi).
    Kepiye tembung "mobiki" ilang saka laporan kasebut
    Sanalika dheweke mandheg nglilani dheweke menyang posisi Sladkov (sanajan ora kabeh), dheweke ilang.
    1. +6
      Maret 26 2023
      Sanalika padha mandheg supaya wong-wong mau menyang posisi Sladkov (sanajan ora kabeh), padha ilang

      Ya, mung dheweke ora nglilani dheweke ing "panjaluk" Kremlin, nalika dheweke, wis ngerti yen NWO ora bakal suwene siji utawa rong sasi, dikirim ing liburan amarga pasuryane asem lan ngobrol karo Panglima Agung piyambak.
  16. + 18
    Maret 26 2023
    Akeh pitakonan sing muncul babagan kemungkinan serangan musim semi saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Ora suwe, penulis nulis babagan serangan kuat tentara Rusia. Apa jenis analytics sing bisa kita gunakake.
    dadi kita kudu miwiti
    Aku eling: kanggo nguatake, kanggo deepen ...
    1. +6
      Maret 26 2023
      Kutipan saka parusnik
      Aku eling: kanggo nguatake, kanggo deepen ...

      Kanggo paraphrase karakter misuwur. Nalika aku krungu tembung - "kudu" lan "kudu", tangan dhewe tekan kanggo bedhil.
      1. +1
        Maret 27 2023
        tujuane opo? Kanggo meksa sing kudu, amarga iku perlu. Dadi iki respon sing bener.
  17. +8
    Maret 26 2023
    Lungguh ing trenches kanthi pangarep-arep yen "wong Ukrainia bakal entek" ora bakal bisa digunakake maneh.
    Lan ora ana sing ngarep-arep, wis kaping pirang-pirang rampung, kabeh wis biasa
  18. -3
    Maret 26 2023
    Faktor nyebarake senjata nuklir taktis ing Republik Belarus ora dianggep, nanging ngandika volume, lan uga miturut Chekhov.
  19. 1z1
    + 11
    Maret 26 2023
    Kahanan kita kaya ngono manawa komunikasi terus terang saka wong sing cedhak karo NWO dadi "nangis saka ati". Ora preduli sapa sing diajak guneman. Umume karo kabeh wong. Lan karo wong-wong sing ana ing "baris" lan karo wong-wong sing ana ing unit lan karo conscripts lan komandan ing sing disebut. "garis tikungan". Lan saiki wayahe sumelang utama ora sumber lan support (soko piye wae guncang mati saka dana dhewe utawa bantuan umum), nanging lack saka raos pasukan siji, sabab siji. Mesthi wae, aku ora bakal menehi conto fragmentasi lan "sampeyan mutusake piye wae" lsp. Nanging ana akeh lan ora saka Internet, nanging saka peserta langsung, supaya bisa ngomong, "proses saka njero." Ya, lan ing njero negara ngrasa kekeselen informasi saka kedadeyan kasebut. Kanggo umume NWO, iki ana ing endi wae lan ora ana gandhengane.
  20. +8
    Maret 26 2023
    Angkatan Bersenjata Ukraina obah, bakal obah, menyang perang 1941-1942. Ora perang trench, ngendi artileri main peran utama, nanging maneuverable, dhuwur-kacepetan, kanthi cepet dijupuk saka wilayah, karo boiler, karo karusakan saka unit gedhe lan tatanan ... Iku kanggo nindakake perang kuwi tank lan waja. kendaraan tempur dibutuhake.

    Dear, sampeyan lali babagan penerbangan, salah sawijining komponen utama perang sing bisa maneuver lan kecepatan dhuwur ... Nanging amarga kejenuhan infanteri kanthi gaman sing ngidini siji tembakan bisa nyerang tank utawa helikopter, ora bakal ana akselerasi. ing musuhan, ora ana wedi tank saka 41-42 taun, iki kanggo tanker lan pilot "fobia" muncul.
    1. +8
      Maret 26 2023
      Dibandhingake karo perang sadurunge, properti penting liyane wis muncul - ora bisa ditampa kanthi kerugian gedhe - masyarakat ora bakal ngerti - mula saiki serangan (lan serangan mesthi ana risiko kerugian gedhe) minangka risiko reputasi sing gedhe banget.
      1. +7
        Maret 26 2023
        "Yen dibandhingake karo perang kepungkur, properti penting liyane wis muncul - ora bisa ditampa kanthi kerugian gedhe - masyarakat ora bakal ngerti"
        lan sing bakal ngomong bebener kanggo masyarakat iki? konashenkov?
        1. +1
          Maret 27 2023
          Piyé wong sing wuta? Nalika batang panguburan. Ya, lan ana, tanpa kepala ngomong, ana sing ngomong. Ing umur tyrnet, sampeyan ora bisa ndhelikake apa-apa.
          1. +1
            Maret 27 2023
            "Lan wong-wong sing wuta? Nalika batang panguburan"
            Inggih? Pengawal Nasional siap nampa kabeh wong sing ora wuta, lan uga wong wuta
          2. 1z1
            +1
            April 2 2023
            Inggih, carane nemtokake batang panguburan utawa ora? Ayo dadi ngomong aku manggon ing kutha regional cilik. Ing kabupaten kasebut mung ana 16 ewu wong (dhaptar). Wewengkon iku wewatesan, wiwit pertengahan Januari, pemakaman wis meh saben minggu. Biasane saka Bakhmut lan Avdiivka. Kabeh wong ngerti yen ana perang. Preduli saka sikap marang kepemimpinan politik, ora ana swasana dekaden. Kosok baline, ana persatuan gedhe. Bantuan universal kanggo wong-wong sing ana ing sadawane tapel wates lan wong-wong sing ana ing mburi "pita". Lan mung ana sawetara pelari saka registrasi militer lan kantor pendaftaran, malah sing ora ninggalake urip kanthi "tandha ireng".
        2. 0
          Maret 27 2023
          Sembarang .... kirik sing dipikolehi kanthi nyebrang sing ora bisa dingerteni ... mesthi ana kekuwatane ... .. mungsuh sing mung ngenteni entuk bonus politik ing bebener sing sepi saka mungsuh.
          Mesthine, lapangan iki wis diresiki kanthi resik ing negara kita, nanging sisa-sisa media oposisi + Internet sing ora dikontrol panguwasa bakal nindakake tugase.
  21. +8
    Maret 26 2023
    Operasi nyerang gedhe mbutuhake konsentrasi komponen gedhe saka personel, peralatan, artileri, amunisi, eselon pisanan lan kaloro yen ana terobosan pertahanan, lan cadangan seluler. Apa kita duwe kabeh iki lan arah kanggo fokus, yen wong lanang duwe intelijen negara kanthi tampilan lengkap.

    Penulis artikel ngerti yen serangan utama padha karo munggah saka urip saben dina getih ing ngarep menyang permukaan konsep - tingkat kerugian saben dina rata-rata, sing minangka bagean integral saka serangan lan negara siap. kanggo istilah kuwi ing laku?
    1. + 10
      Maret 26 2023
      Lan kepiye wong Ukrainia konsentrasi ing wulan September lan ngoyak kita tanpa penerbangan? Endi ATGM, endi RPG? Piye iki??? Utawa maneh standar pindho? Terobosan ing jerone ora nganti 5 kilometer nanging kanthi 50-100 bakal lumpuh kabeh! Kabeh wong ngerti iki, nanging pamrentah kita ora butuh, nanging kepiye yen kita menang bebener !! Punika kabeh jawaban!
      1. -5
        Maret 26 2023
        Lan kepiye wong Ukrainia konsentrasi ing wulan September lan ngoyak kita tanpa penerbangan? Endi ATGM, endi RPG?

        Dheweke nggunakake taktik Shamil Basayev, sing, ing Niva putih, dadi kreta kanthi ngilangi lawang mburi, njupuk Grozny ing Agustus 96. Iki didhisiki dening nyolong massive saka Niva putih ing kidul Rusia.
        1. +7
          Maret 26 2023
          "Dheweke nggunakake taktik Shamil Basayev,"
          apa bedane apa sing digunakake? asil penting! lan dheweke
        2. 1z1
          +4
          Maret 26 2023
          Sukses sebagean saka militan ing 96 ora gumantung ing werna saka lapangan. Kaping pisanan, ing Juli-Agustus, meh kabeh unit tentara ditarik saka Grozny, ninggalake gandum ing checkpoints. Kapindho, para militan wiwit nglumpukake ing kutha lan pinggiran kutha sadurunge serangan kasebut. Sanalika Troshev nggawa tentara menyang kutha, serangan iki diunekake.
          1. +1
            Maret 26 2023
            Sukses sebagean saka militan ing 96 ora gumantung ing werna saka lapangan. Kaping pisanan, ing Juli-Agustus, meh kabeh unit tentara ditarik saka Grozny, ninggalake gandum ing checkpoints. Kapindho, para militan wiwit nglumpukake ing kutha lan pinggiran kutha sadurunge serangan kasebut. Sanalika Troshev nggawa tentara menyang kutha, serangan iki diunekake.

            Militan ditemtokake dening werna saka mobil, nanging iki dudu bab utama, nanging bab "serangan diunekake", nanging perjanjian Khasavyurt Lebed lan Berezovsky padha inflated. Nanging Troshev ora ana ing Grozny nalika iku, dheweke mung nulis buku dongeng ...
            1. 1z1
              +1
              Maret 26 2023
              Ya, perjanjian iki pancen ora becik. Uga kabeh sing diganggu Berezovsky. Kanggo Troshev Kh.Z. mungkin dongeng. Mung nalika iku dheweke kaya-kaya dadi setir rombongan. Dadi, ing asas, weakening saka garnisun ing Grozny iku cant kang.
      2. -1
        Maret 26 2023
        Kutipan saka MaKeNa
        Lan kepiye wong Ukrainia konsentrasi ing wulan September lan ngoyak kita tanpa penerbangan?

        Banjur ing Ukraina padha nulis yen kabeh rumah sakit wis dikempalken karo tatu kanggo kapasitas. Ing tembung liyane, padha diisi karo mayit.
    2. 0
      Maret 27 2023
      Inggih, aku krungu yen ing ara-ara samun padha, loro tentara converged, lan siji mutusaké kanggo miwiti serangan, nanging supaya mungsuh ora ngerti ngendi - padha nyamar tank minangka truk, lan truk minangka tank. Nanging iki, mesthi, ora bisa ditindakake yen saben wong liya ing Staf Umum lan pemerintah bisa dadi pengkhianat lan ora ana sing ngurusi wong-wong mau.
    3. 1z1
      0
      April 2 2023
      Cetha yen operasi ing skala sing bisa dibandhingake karo Perang Dunia II (terobosan lan jangkoan jero) mung bisa ditindakake ing wulan Februari taun kepungkur. Lan malah banjur karo asil pitakonan. Njamin keamanan jalur pasokan kanggo sisih lan mburi uga mbutuhake sawetara pasukan sing bisa dibandhingake karo Perang Dunia II. Pranyata yen spesifik "transparansi" perang ing kasunyatan saiki mbutuhake taktik sing anyar.
  22. + 13
    Maret 26 2023
    Miturut pendapat pribadi, saiki Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake rong serangan. Salah sijine yaiku tujuan strategis, jangka panjang, gedhe lan jangka panjang - kanggo ngethok rute darat menyang Crimea. Logika saka tumindak iki sing uga nyebabake serangan ing Bridge.
    Ana prasyarat kanggo bypass ing steppes, supaya pertahanan linier ing eselon bener. Sayange yen kita ora bisa gumunggung babagan pengalaman Amerika ing Kuwait, ing ngendi dheweke ngrusak tank ing ara-ara samun kaya jarak tembak. Nanging pertahanan udara mungsuh ora ditekan.
    Dadi bakal angel.

    Ing sisih lor, Angkatan Bersenjata Ukraina uga ngumpulake cadangan kanggo serangan psikologis marang Wagner. Iki dudu steppe maneh, iki wilayah lempitan sing akeh bangunan. Terrain ing pertahanan kasebut mbutuhake nggawe benteng lan koreksi serangan jarak jauh nglawan mungsuh sing nembus.
    Lan iki sampeyan butuh sambungan normal.
    Kita duwe masalah karo iki nem sasi kepungkur, Aku ora yakin sing lagi mantun saiki.

    Ing panemuku, serangan ing Bakhmut-Artemovsk bisa diterangake kanthi paribasan "Wong sugih duwe ciri dhewe."
    Mesthi, tentara ora bisa didorong menyang serangan infanteri minangka kontingen khusus prajurit kontrak. Lan iki nyebabake kontradiksi antarane rong bentuk organisasi perang.

    Yen kita njupuk analogi karo Roma, lanista sugih, ing teori, bisa ngumpulake unit gladiator, lan bakal duwe sawetara sukses, ngomong, marang Jerman. Nanging legiun ora bisa nggunakake taktik kaya ngono. Prajurit dudu gladiator.

    Tentara gedhe ora perang minangka siji unit pasukan khusus elit. Prajurit elit bisa ngrampungake tugas kunci jangka pendek ing lokasi sing penting lan wektu sing tepat. Nggunakake prajurit elit kanggo serangan frontal setengah taun ing sak panggonan ora nyoto, lan urip nuduhake iki.

    Dadi aku duwe keraguan gedhe babagan cara gampang kanggo ngatasi tahap perang trench.
  23. -6
    Maret 26 2023
    Kabeh kekuwatan kanggo Soviet!

    Kutipan: A. Staver
    Apa risiko serangan bisa diilangi utawa dikurangi?

    Saget. Ngenteni mungsuh maju lan ing posisi sing disiapake kanthi apik, getihen dheweke, lan mung banjur maju ing pundhak sing mundur. Loro-lorone kita lan dheweke siyap kanggo nyerang. Sapa sing "kelip-kelip" luwih dhisik bakal ana ing posisi sing paling ala. Apa kita bisa menang yen kita miwiti dhisik? Bisa, nanging mung biaya gedhe ing urip manungsa.

    Nanging umume - kita maju, mungsuh mundur. Kita maju alon-alon lan yakin, nylametake personel.
    1. +5
      Maret 26 2023
      "Kita alon-alon lan yakin, nylametake personel, maju."
      lan carane akeh losses ing 8 sasi saka serangan alon ing Artyomovsk? Mungkin encirclement lan serangan "cepet", bakal luwih murah?
      1. -14
        Maret 26 2023
        Kabeh kekuwatan kanggo Soviet!

        Kutipan: aiguillette
        lan carane akeh losses ing 8 sasi saka serangan alon ing Artyomovsk?

        1 kanggo 7-10 ing sih kita. Kanthi serangan cepet, rasio sing tiwas bakal akurat saben giliran.
        1. +1
          Maret 27 2023
          "1 nganti 7-10 kanggo kita. Kanthi serangan cepet, rasio sing tiwas bakal akurat saben giliran"
          Apa sampeyan mikir dhewe, utawa ana wong sing ngandhani sampeyan? yen sampeyan nyurung bedhil mesin kanthi tumit telanjang, mesthine, lan yen sampeyan ngolah posisi mungsuh kanthi sawetara jinis dichlorvos, mula mung sebaliknya.
  24. +3
    Maret 26 2023
    Serangan bakal 100%, ora ana cara liya. ora bakal ana efek domino - iku Kyiv kaping 22, ora ana sing bakal tiba. Kabeh bakal beku kaya ing Korea. Ing wektu sing padha, sampeyan kudu mikir luwih dhisik yen Kulon bisa miwiti nggawe Korea Selatan metu saka Ukraina. Babagan counteraction, yen intelijen ora bisa digunakake (kita bakal ngerti cara kerjane), siji-sijine cara kanggo mungkasi terobosan kanthi cepet yaiku penerbangan (nganti saiki, kita duwe kauntungan nyata ing babagan iki), nanging ing Kulon, dheweke ngerti babagan iki. Mungkin Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nyerang mung sawise pangiriman penerbangan (nanging aku sijine sing sadurunge)
  25. +9
    Maret 26 2023
    Aku duwe pitakonan ... padha mbentuk ajiné waja kejut ukuran ora frail karo kabeh support gawan, lan ketoke padha supaya cleverly umpetaken saka Kamentrian Pertahanan kita sing padha ora bisa khusus kanggo nggebug kluster massa iki saka wong lan wesi ?? ? Nalika Shoigu teka ing kepala tentara, dheweke langsung ujar manawa ana sing kena, nanging kita budheg lan wuta yen ora - ora ana owah-owahan utawa apa sing saiki ngalangi kita terus-terusan mencet ing advance kanggo mungkasi ancaman kasebut kanggo baris pisanan? Pipa gas Druzhba operasi ing wilayah musuhan kanggo transit liwat kang Ukraina uga mundhakaken tax dening 2 kaping?
    1. +4
      Maret 26 2023
      Kutipan saka: viktor_ui
      Aku duwe pitakonan ... padha mbentuk ajiné waja kejut ukuran ora frail karo kabeh support gawan, lan ketoke padha supaya cleverly umpetaken saka Kamentrian Pertahanan kita sing padha ora bisa khusus kanggo nggebug kluster massa iki saka wong lan wesi ?? ?

      Sajrone Operasi Badai Gurun, pasukan Irak ditugasake ing formasi perang ing ara-ara samun ing sangisore langit sing mbukak kanggo entuk konsentrasi pasukan sing luwih gedhe, nyuda dawa jalur pasokan lan wilayah total sing bakal dibela. Lan dadi target gampang kanggo serangan udara, rudal lan artileri sing ngrusak kabeh brigade Irak.
      Iki wis impact pinunjul ing taktik pasukan ngelawan ing konflik sakteruse, kalebu ing Ukraina - pasukan Ukraina buyar liwat wilayah gedhe lan didhelikake ing bangunan sipil ing tutup saka pertahanan udara.
      Mulane, ora bisa "konsentrasi massa wong lan wesi" ing Ukraina, amarga ora ana "akumulasi massa wong lan wesi" ing Ukraina.
      1. +4
        Maret 26 2023
        "Mulane, mokal kanggo "ngetung akumulasi massa wong lan wesi" ing Ukraina, amarga ora ana "akumulasi massa wong lan wesi" ing Ukraina."
        lan yen sampeyan ngubengi klompok non-massa wong lan wesi, lan ngenteni sawetara minggu, apa bakal kelakon?
        1. 0
          Maret 26 2023
          Lan ora bakal bisa ngubengi, amarga mungsuh duwe kaluwihan ing tenaga kerja.
          Perang iki kanthi telpon 300K ora bisa dimenangake.
          Sampeyan kudu nelpon massively, siji lan setengah kanggo rong yuta wong, banjur bakal bisa kanggo nindakake soko.
          Padha arep perang karo negara 35 yuta karo setengah yuta tentara. Iku mung jenis isin.
          1. 0
            Maret 27 2023
            "Lan ora bakal bisa ngubengi, amarga mungsuh duwe kauntungan ing tenaga kerja."
            maneh, apa sampeyan mikir? yen padha duwe kauntungan, kita mesthi wis mbelo Armenian, lan apa ajur
        2. +1
          Maret 26 2023
          Kutipan: aiguillette
          lan yen sampeyan ngubengi klompok non-massa wong lan wesi

          Inggih ngubengi. Bener, pisanan sampeyan kudu nembus ngarep mungsuh kanthi jotosan ing bathuk, nggiling cadangan sing bakal ditarik nalika sampeyan nembus, nembus baris kapindho, banjur ngubengi dheweke, ngresiki pemukiman individu.
          1. +1
            Maret 27 2023
            Dadi ora ana sing arep gelut. Kum janji kudeta lan cuev setya.
          2. -1
            Maret 27 2023
            "Inggih, ngubengi. Leres, pisanan sampeyan kudu nembus ngarep mungsuh kanthi pukulan ing bathuk, nggiling cadangan sing bakal ditarik nalika sampeyan nembus, nembus baris kapindho"
            uga, yen badai alon, banjur bakal dadi, minangka saiki ing Artyomovsk. Nanging apa yen Artyomovsk mung diubengi? Utawa ana garis Maginot nang endi wae, lan ora bisa diubengi? nanging sampeyan bisa nyoba? dumadakan ora ana garis Maginot lan bakal bisa metu yen serangan alon ora mbantu. ora kanggo mlaku-mlaku ngubengi kabeh jinis desa, nyerbu nganti pirang-pirang wulan, nanging mung ing lapangan sing mbukak, kanggo njupuk lan ngubengi? mung cepet, ora ing saperangan sasi
            1. -2
              Maret 27 2023
              Kutipan: aiguillette
              Utawa ana garis Maginot nang endi wae, lan ora bisa diubengi?

              Aku kepengin weruh kaping pirang-pirang sampeyan kudu nerangake marang "ahli strategi gedhe" yen ana pemukiman ing saben langkah lan saben wong kudu diserang. Lan uga kasunyatan manawa ora saben "lapangan sing resik" cocog kanggo peralatan abot.
              1. -1
                Maret 28 2023
                "Aku kepengin weruh kaping pirang-pirang sampeyan kudu nerangake marang" ahli strategi gedhe "sing ana pemukiman ing saben-saben lan saben wong kudu diserang."
                Pak, deleng peta. Aku ana ing kono, kira-kira 20 taun kepungkur, bangunan biasa, kaya ing ngendi wae, 10-15-20 km antarane pemukiman. ing saben langkah ora ana apa-apa
                "lan saben wong kudu diserang"
                uga, yen sampeyan ora ngerti carane nindakake tindakan liya, badai saben farm kanggo 3-5 sasi, kaya saiki
                1. 0
                  Maret 28 2023
                  Kutipan: aiguillette
                  nang endi wae 10-15-20 km antarane pamukiman

                  Pira bedhil modern lan MLRS ing kana? Lan sampeyan ngelingi apa konsep kayata "crossfire" lan "fire bag" tegese?
                  1. 0
                    Maret 30 2023
                    "Pinten bedhil modern lan MLRS kenek ana? Lan apa sampeyan ora ngelingi apa konsep kaya "crossfire" lan "tas geni"?
                    Aku ngerti kabeh istilah kasebut, nanging pitakonane, istilah kasebut mung bisa digunakake dening kabeh wong, utawa tentara kita uga ngerti carane nembak tas lan crossfire, lan meriam lan peluncur roket? Yen sampeyan ngetutake tembung sampeyan, sampeyan kudu ndhelikake nang endi wae lan njagong tanpa condong metu Carane tas geni?
                    1. -2
                      April 2 2023
                      Kutipan: aiguillette
                      nanging pitakonan iki, istilah iki mung bisa digunakake dening kabeh, utawa tentara kita uga ngerti carane murub tas lan crossfire, lan meriam lan peluncur roket?

                      Yaiku, sampeyan durung weruh kabeh laporan babagan tumindak artileri kita? Apa sampeyan durung krungu babagan galeri shooting Rusia?
  26. + 12
    Maret 26 2023
    Skenario sing dakgambarake radikal ing pirang-pirang cara. Aku manawa soko apa aku wrote bab wis rampung, utawa printah nemokake solusi sing luwih apik.

    Printah kasebut wajib nggunakake pilihan sing paling apik kanggo ngrampungake tugas sing ditugasake.
    Kanggo sawetara alesan, gambar muncul sing wong pancene wanted kanggo muter game perang, kanggo aran kaya Napoleon, uncalan pasukan menyang terobosan lan ora preduli saka ngarsane senjata sing forges kamenangan.
    Mungkin amarga iki, kanggo taun kapindho perang wis ana ing distrik wilayah Donetsk? Ora bisa? Apa Msta, Smerch, T-90 lan jinis liyane ora bisa menehi kauntungan kanggo pasukan? Apa perlu kanggo ngunggahake mayit tank sing wis lawas? Nanging gandhewo karo panah lan tumbak ora bisa?
    Humanisme iki saka mati Berezovsky lenggah ing ati!!! Sadurunge sapa Rusia nuduhake filantropi? Sadurunge Nazi rabid, ngidoni kabeh hukum lan aturan perang? Utawa ing ngarepe wong Inggris sing ora ana prangko kanggo sadisme? Endi iki "analog ing donya", kang ing salawas-lawase (dasawarsa) discourages arep menyang Rus?
    * * *
    Sing penulis, sing kedhaftar ing huruf dicithak ora ngganti apa-apa ... Sing pilot sing njupuk mudhun drones beda bisa ngganti. Roket lan gunner bisa diganti. Wong sing ana ing tangan bisa diganti lan negara kudu duwe siji TUJUAN SAIKI - panentu lengkap kabeh senjata sing dibutuhake, kalebu sing Barat duwe ide sing ora bakal digunakake ...
    Napa kita ora nggunakake? Suwene kita bakal mbujuk asu iki kanggo nutup cangkeme lan mlebu ing kennel?
    * * *
    Mungkasi dadi apik lan nyatakake penyesalan, nyekel rencana negosiasi ing mburi sampeyan. Ora ana wektu, nanging aku pengin urip kanthi bangga kanggo negaraku ...
  27. Eug
    +2
    Maret 26 2023
    Sembarang perang adhedhasar koordinasi tumindak, sing ora mungkin tanpa informasi, komunikasi lan kontrol. Ing sawetoro wektu, Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kalah banget. Apa wae keputusan sing cerdas bisa ditindakake, nanging mung adhedhasar kesadaran sing nyata, nanging kudu digawa menyang pasukan. Lan iki sambungan ...
    1. -1
      Maret 27 2023
      "nanging kudu digawa menyang pasukan. Lan iki KOMUNIKASI ..."
      Ditilik saka kacepetan perang sing ditindakake, kurir sikil bakal apik, lan ora kehabisan ambegan.
  28. 0
    Maret 26 2023
    Rusia wis kentekan amunisi lan saiki pasukan kasebut nampa kanthi dosis. iku taun perang ora bisa netepake produksi kanggo taun. Apa sing bisa kita ucapake babagan wulan sing bakal teka. Perang bakal pindhah menyang taun sabanjuré. Sampeyan ndeleng carane akeh senjata padha duwe. Iki luwih saka mbuwang kita.
    Ora suwe, depot senjata bakal kosong lan serangan NATO bisa ditindakake
    Dheweke bakal maju nalika ijo sing cerah.
    1. +3
      Maret 26 2023
      "Dheweke bakal maju nalika ijo sing cerah."
      Apa sampeyan ngerti yen ing Donbass ijo utama yaiku sabuk alas ing pinggir dalan? carane padha bisa bantuan ing nyerang?
    2. +1
      Maret 27 2023
      Mbalik ing mangsa panas, cartridges lan kertas entek, kang digawe iku perlu kanggo ninggalake executions saka wong Azov lan malah nyoba. Lan ing wiwitan SVO, ukuran kanggo dalan perbankan lan jembatan wis entek.
  29. + 11
    Maret 26 2023
    Nalika sampeyan krungu alesan babagan impossibility saka serangan kita lan banjur babagan kamungkinan Khokhlyatsky - ngendi Zin bebener ???? Jawaban iki prasaja ing mratelakake panemume! Kita ora duwe kepinginan - iki sing pisanan lan paling penting! Kita ora duwe sumber daya, apa sing wis diklumpukake mung cukup kanggo "push liwat" - sing loro! Baleni maneh - pamrentah kita ora butuh kamenangan - mula setengah langkah - maju siji, mundur rong langkah. Ora ana mobilisasi negara kanggo Kamenangan !!!!! Saka tembung ing kabeh !!! Taun CBO dikonfirmasi !!! Mung kepahlawanan lan keberanian bocah-bocah lan wong ing parit sing nylametake kita saka kekalahan lan isin !!!
  30. +2
    Maret 26 2023
    Kutipan saka Vincent Price
    Apa sampeyan ora ngerti manawa sebagian gedhe warga negara kita ora nglawan Barat kolektif, nanging seneng banget? Apa sampeyan mikir yen sesama warga ora peduli karo sing diarani kedaulatan? Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngandhani kabeh wong kepiye kedadeyan lan akibat apa sing bakal ditindakake, para warga negara iki bakal ngrusak kekuwatan lan kanthi seneng nampa patron Barat?


    Mesthi, dheweke ora teka. Lan sawetara wong teka karo omong kosong kuwi. Ana sawetara wong Kulon ing antarane kita, mayoritas populasi anti-Kulon.

    Ora ana sing bakal nyapu kekuwatan, ing kasus apa wae. Dreamers-wishlist saka Navalny pungkasan bakal tetep ngimpi.
  31. -6
    Maret 26 2023
    Kutipan saka Alexwar
    Rusia wis kentekan amunisi lan saiki pasukan kasebut nampa kanthi dosis. iku taun perang ora bisa netepake produksi kanggo taun.


    Mung ing bayangan sing ora sehat. Mesthine, ora ana bukti omong kosong kasebut.
  32. -1
    Maret 26 2023
    Kutipan: Gardamir
    Lha kok anggepe pemerintah sing adol kedaulatan pirang-pirang taun iki ndadak dadi patriotik tinimbang rakyat biasa?


    Crimea sing bali? Rakyat biasa utawa isih "ora patriotik" pemerintah?
    Kekuwatan tansah patriotik yen berdaulat utawa kepengin dadi berdaulat.
    Nanging wong-wong sing ngimpi ngedol awake dhewe kanthi rega sing luwih dhuwur menyang "pria putih", kaya liberal ing omah utawa panguwasa Kyiv saiki, mung ora patriotik.
  33. Komentar wis dibusak.
  34. +3
    Maret 26 2023
    Panjelasan liyane 100500 ...
    Kajaba iku, wong tanpa fakta, jeneng, mung nalar umum.

    boten.
  35. +1
    Maret 26 2023
    Ayo budhal. lan ora lamis.
    1. Apa sing kita geluti??? kanggo kamenangan? NO. perang arep kanggo kudung krisis negara saka governance, supaya ora ana solusi politik kanggo menang.
    2. Sapa sing kita geluti??? Kanthi Ukronatsy, ora. karo Eropa bersatu lan blok NATO. karo Nazisme lan fascism durung rampung.
    3. Carane kita perang - ing framework saka Operasi Khusus miturut aturan nemokke kanggo periode tartamtu saka poto-pratelan lan Alignment pasukan. Ana regrouping biasanipun sing ngatur omah.
    Lan aku pengin ngomong minangka fisika radio. kabeh drone iki bisa gampang ndharat kanthi cara perang elektronik. diobong nganggo pulsa elektromagnetik. Pusat kontrol nyerang kanthi gaman kanthi tliti dhuwur lan ngilangi kontrol tentara mungsuh. banjur wadya-bala mungsuh mung bakal sirna kaya esuk esuk (tekan awan). kabeh padha, iku cukup bodho kanggo nglawan daya nuklir. Ana cara sing luwih apik kanggo ngrusak tenaga kerja lan peralatan. Intelligence ora nuduhake dhewe ing kabeh, lan saboteurs konco garis mungsuh utawa bombing Kyiv ing wayah sore mungsuh bakal nyuwun sih. Kabeh sing dibutuhake yaiku solusi politik.
    1. +2
      Maret 26 2023
      Aku arep ngomong sampeyan, minangka fisikawan radio. Yen drone bisa ngobong, mesthi bakal. Yen ora diobong, ora amarga ora gelem, nanging ora bisa.
      Kaya kreteg-kreteg kasebut ora diunekake - ora amarga wong bodho lungguh ing Staf Umum, nanging amarga ora bisa.
      Lan nyebrang tapel wates ora diunekake ora amarga ora pengin, nanging amarga ora bisa.

      Iki mbokmenawa wedi ngakoni, nanging tentara Federasi Rusia saiki ora bisa nindakake kabeh. Dheweke, kaya tentara USSR ing taun 1941, kudu tuwuh lan dadi steamroller, sing dadi tentara USSR ing taun 1945.

      Nanging kanggo iki kita kabeh kudu ngorbanake standar urip lan siap kanggo mobilisasi total.
      We are salah siji onomatopia utawa mung ngirim pesen saka sofas pertempuran bebarengan.
      1. -1
        Maret 31 2023
        Dadi wong iku ngomong babagan keputusan politik (political will), rakyat wis siyap lan bakal ndhukung keputusan sing kaya ngono, nanging ora ana. Nanging ora ana amarga pimpinan paling dhuwur ora pengin mbangun ekonomi kanthi dhasar perang; sawise kabeh, iki bangkrut bank-bank lan luwih bebarengan chain, supaya sampeyan bisa bali menyang komunisme, nanging elit, kanggo sijine iku mildly, ora pengin iki. Kanggo rakyat kita, ide nasional yaiku keadilan, lan keadilan lan kapitalisme pancen kosok balene.
    2. 0
      Maret 28 2023
      NO. perang arep nutupi krisis manajemen negara,

      Bodho lengkap, ora ana krisis administrasi umum ing Federasi Rusia, kekuwatane kuwat lan ngontrol kahanan. Dheweke ora bisa menang amarga wayahe ilang ing 14 d, lan saiki karo NATO nyewa-lease, Angkatan Bersenjata Ukraina minangka mungsuh sing kuwat lan ora ana kaluwihan sing jelas.

      kabeh drone iki bisa gampang ndharat kanthi cara perang elektronik. diobong nganggo pulsa elektromagnetik

      Mbuktekaken sing diploma ora dituku, menehi conto senjata serial karo pulsa elektromagnetik.
  36. +3
    Maret 26 2023
    = Ing tartamtu, Aku sing mardika Artemovsk bakal nimbulaké efek domino, iku bakal luwih gampang mengko. Pertahanan bakal wiwit crumble. Lan kita bakal drive APU cukup adoh lan kanggo dangu. Sampeyan mung kudu njupuk… =
    Dadi padha mikir nalika njupuk Mariupol, supaya padha mikir nalika njupuk Lisichansk lan Severodonetsk.
    Ora, iki ora kudu diarep-arep. Paling kamungkinan, resistance saka UA bakal suda mung sawise release saka pasukan kita kanggo Dnieper kabeh dawa. Sing. nalika kabeh Bank Kiri bakal dadi duweke.
    1. -2
      Maret 26 2023
      Sapa sing arep nyopir, tentara Polandia utawa pasukan NATO sing mlebu konflik. Dheweke kudu dirusak kanthi gaman sing kuat ing zona eskalasi lan konsentrasi, ora ngidini tekan garis ngarep. Gagasan kita babagan perang mung dogma sing wis ketinggalan jaman.
    2. 0
      Maret 26 2023
      "Paling kamungkinan, resistance saka UA bakal suda mung sawise pasukan kita tekan Dnieper ing kabeh dawa.
      kok kudu mudhun? lan carane akeh taun metu iki bakal njupuk yen kita maju ing jangkah saiki?
  37. +2
    Maret 26 2023
    bisa maneuver, cepet, kanthi cepet wilayah, kanthi boiler, kanthi karusakan unit lan formasi gedhe ...

    Mergo aku ragu. Gerakan pasukan mungsuh saiki dilacak "ing wektu nyata".
    Iku misale jek sing saiki mung ana siji pilihan kanggo kamenangan - "mateni kabeh."
    1. -1
      Maret 26 2023
      Iku misale jek sing saiki mung ana siji pilihan kanggo kamenangan - "mateni kabeh."

      Lan ing sak panggonan, supaya ora luwih numpes kutha-kutha Rusia mangsa.
  38. +3
    Maret 26 2023
    Kanggo miwiti, perlu kanggo nyirnakake cara nyedhiyakake Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi peralatan lan amunisi Barat, yaiku. numpes railway ing wilayah kulon Ukraina. Rampung ngilangi pasokan segara lan udara. Sembarang pesawat transportasi ing wilayah udara Ukraina tundhuk karusakan. Iki kudune wis suwe ditindakake. Kabeh kilang minyak ing wilayah Ukraina kudu dirusak. Lan mung sawise sampeyan bisa ngomong babagan wedges tank, jangkoan, boiler, lan liya-liyane. Kanggo ing ndhuwur, sampeyan kudu duwe karsane dhisik. Lan tujuane kanggo menang kamenangan militer. Ing sawetoro wektu, tujuan manajemen puncak banget misterius. Kita bakal lungguh, ngenteni, lan kita bakal entuk serangan langsung nang endi wae ing wilayah Kaliningrad. Miturut pendapatku, saiki ana persetujuan kasebut antarane Banderlogs lan NATO. Supaya Rusia entuk rong ngarep. Sampeyan kudu cepet-cepet karo Ukraina. Ora ana wektu kanggo pose ayu.
  39. +3
    Maret 26 2023
    Apa worth pour saka kosong kanggo kosong?
    Iku ketok sing akeh kudu rampung kanggo menang, lan temenan ora kanggo taun pisanan.
    Ora kurang ketok yen pimpinan saiki ora bisa nindakake iki.
    Paling ora sawetara owah-owahan ing Kepemimpinan, paling minangka tanggung jawab kanggo Gagal utamané Fantastic, aturan metu ing asas, lan iki wis cukup ketok.
    Dadi apa worth mbaleni?
  40. -3
    Maret 26 2023
    Nganti saiki, kabeh sing kedadeyan ing ngarep cocog karo konsep umum denazifikasi lan demilitarisasi. Mungsuh wis lemah bebarengan karo peralatan mlebu ing "semi-boiler", nalika Odessa durung diuripake dadi Mariupol, infrastruktur lan populasi sipil Ukraina nandhang sangsara kanggo minimal. Sampeyan bisa, mesthi, pindhah menyang bom karpet lan serangan karo senjata subnuklir, nanging kenapa?
  41. +2
    Maret 26 2023
    Kabeh luwih utawa kurang ahli Western profesional nulis sing masalah utama tentara kita dumunung ing interaksi banget saka Unit lan tatanan. Kita ora bisa maju tanpa nggawe kerjasama kasebut. Kita mung bisa ngalahake mungsuh, nanging ora bisa nggawe terobosan. Tuladha saka urip. Apa kerugian kita saka "geni loropaken"? Ora ana sing bisa ngomong iki kanthi pasti, amarga ora bisa ngandelake statistik objektif ing perkara iki. Pancen, sawetara komandhan ngakoni yen dheweke ora sengaja nembak dhewe. Nanging skor isih ana. Dadi sajrone operasi ing Mariupol, kerugian saka "geni sing ramah" ana ing sekitar 50% kabeh kerugian kita. Ora ala. Punika crita khas. "Dheweke nguwasani bangunan kasebut. Dheweke ngalahake wong Ukrainia lan wiwit nglengkapi panyengkuyung. Dumadakan, artileri shelling diwiwiti. Ing endi? Kayane saka sisih kita. Kita nyoba ngubungi wong-wong sing bisa murub ing kita. Ora bisa digunakake. . Kita ngirim wong. Dheweke nemokake tentara meriem sing nyerang omah kita. Komandan kasebut ujar manawa dheweke nampa prentah kanggo nembak ing omah kita, yaiku, ing peta. Ya telung jam kepungkur, Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing kana. nanging saiki awake dhewe!" Lan ana akeh kasus kaya ngono. Kurang tumindak sing terkoordinasi ing medan perang ora ngidini nyerang kanthi kekuatan lengkap. Kajaba iku, kesadaran operasional-taktis sing lemah saka komandan. Mulane, ing kasunyatan, padha ora njupuk Kyiv ing rush.
  42. +1
    Maret 26 2023
    Sa adoh aku ngerti saka wawancara Medvedev, taktik saiki adhedhasar hipotesis yen sawise mardika Donbass, Kyiv bakal dipeksa kanggo rembugan. Yen ora ana rembugan, serangan malah bakal tekan Lvov. Hipotesis kasebut kayane ora luwih saka kapercayan yen Kyiv bakal tundhuk karo perjanjian Minsk. Kabeh lan macem-macem nulis lan ujar manawa Kyiv ora bakal tundhuk karo perjanjian Minsk, nanging Putin percaya. Lan saiki katon padha. Mulane wilayah sing dikubengi benteng digempur, lan ora maju ing papan liya.
  43. +2
    Maret 26 2023
    Kutipan saka Konnick
    Lan ing sak panggonan

    Dadi aku mikir - mungkin iki kedadeyan ing cedhak Artemovsk? Mungkin ing Staff Umum kita isih ora cukup "kabeh ala."
  44. +1
    Maret 26 2023
    Muga-muga cadangan sing dibutuhake kanggo serangan wis disiapake, pimpinan militer wis nggawe kesimpulan babagan sebab-sebab kekalahan kasebut, lan pilihan kanggo operasi militer luwih ditindakake. Lan oyod saka panyebab kekalahan, aku mikir, ora ana ing rencana lan tumindak militer - nanging ing tumindak komandan utama. Mung dheweke bisa njaluk kanggo mungkasi gerakan pasukan lan rembugan karo Nazi, sing wis digunakake wektu iki kanggo counteract. Kesimpulan iki dikonfirmasi kanthi ora ana paukuman kanggo pimpinan militer amarga kekalahan. Lan, misale jek, isih ana pangarep-arep kanggo rekonsiliasi ing ndhuwur banget - sawise kabeh, gas liwat pinggiran menyang mungsuh Eropah (iku terus-terusan nyatakake yen negara kita minangka supplier paling dipercaya!), Gandum uga, nanging kita. pupuk, amonia - ora! Kreteg Ukronazis utuh, pembangkit tenaga kerja, senjata teka saka kulon, pimpinan Nazi ora bisa disentuh ... Kutha-kutha lan kutha-kutha ing Donbass dibuwang - lan militer wajib melas marang Ukrainians lan, mulane, dipeksa kanggo duwe losses luwih ing personel saka Unit. Ya, kanggo ngrusak pemukiman, operasi pembalasan kudu ditindakake - ngrusak kutha-kutha dill - luwih-luwih, mula dill mung bakal wedi nembak menyang arah kutha utawa desa!
    Babagan PMC - mantan tahanan ana sawetara bagean. Lan para pejuang iki pantes diajeni. Lan PMCs, mesthi, kaya balung ing tenggorokan - lan ora kanggo kabeh pimpinan militer, nanging mung kanggo papacholamp-bearers.
    1. 0
      Maret 26 2023
      Kutipan: Tikhonov_Alexander

      Babagan PMC - mantan tahanan ana sawetara bagean. Lan para pejuang iki pantes diajeni. Lan PMCs, mesthi, kaya balung ing tenggorokan - lan ora kanggo kabeh pimpinan militer, nanging mung kanggo papacholamp-bearers.

      Lan ora mung PMC, nanging kabeh pejuang kudu dihormati - apa sampeyan ora ngerti? Lan kasunyatan sing komandan lan pangadeg PMC ora Prigozhin, nanging papacholamp-bearer lan umum, saiki pensiun - Utkin?
  45. +1
    Maret 26 2023
    Aku kepengin banget ngerti ing tingkat apa ing keputusan Kementerian Pertahanan digawe dhewe, lan saka tingkat apa manajemen diwiwiti?
    1. 0
      Maret 26 2023
      Manajemen paling dhuwur.
      Tingkat paling dhuwur. Mung dheweke luwih dhuwur tinimbang Kementerian Pertahanan.
  46. +4
    Maret 26 2023
    Iku misale jek sing kabeh hype iki watara kondhang counter-nyerang iku murni contrived bab. Yen janji saka sekutu Western babagan 1 yuta 155 mm meriam saben taun bener, banjur perang posisional saka attrition minangka sulih apik kanggo serangan sembarang, amarga posisi ing Donbas wis cukup diangkah kanggo wolung taun lan, kang menehi kritik dening Avdiivka. , dheweke uga sinau carane mbangun benteng kanthi apik. Lan mbaleni soko kaya terobosan Izyum punika fraught karo encirclement.
  47. 0
    Maret 26 2023
    Iku mokal kanggo menang perang trench. Utamane nalika negara-negara sing kuat ekonomi nglawan sampeyan. Iku perlu kanggo nyerang. Minangka mbah kakung kita nate miwiti cedhak Moskow, mula kita kudu miwiti cedhak Artemovsk.
    Sampeyan maca iki lan mikir, uga, kenapa, KENAPA penulis dudu KEPALA Staf Umum?!
    ---
    Umumé, dheweke nyerang ora nalika ana sing pengin, nanging nalika kahanan nyerang dadi apik.
    ---
    Penulis ndeleng masalah kasebut kanthi sempit. Pertempuran kudu dideleng ing konteks kahanan global.
    Lan kahanan kaya ngono China nyurung Amerika Serikat saka posisi hegemon. Ing 1-2 taun, China bakal padha karo kekuwatan militer Amerika Serikat lan pangembangan teknologi dhuwur.
    Iki tegese Amerika Serikat ora bisa nyeret konflik ing Ukraina luwih saka 1-2 taun.
    ---
    Kanthi pindhah menyang perang posisional, kita wis ngalahake Amerika Serikat.
    Wiwit perang posisi ngidini kita nggunakake rasional sumber daya militèr kasedhiya (sing ora penting kanggo perang dawa), lan bab MAIN (!) Kanggo nyilikake mundhut saka personel.
    Saben uwong, sepisan maneh, SEMUA ngerti (utamane Amerika Serikat) yen Ukraina ora bakal menang perang nglawan Rusia.
    Banjur apa sing dianggep Barat?
    Kulon nganggep perselisihan ing masyarakat, sing kudu diprovokasi dening kerugian gedhe.
    Sepisan maneh, Kulon mbutuhake akeh personel, sing biasane kedadeyan sajrone operasi nyerang.

    Operasi nyerang mung bisa ditindakake sawisé perlawanan mungsuh (ing siji utawa sektor ngarep liyane), ing pengaruh artileri, MLRS, lan penerbangan, wis saya ringkih.
    Ora nalika penggemar pengin.
    ---
    Lan ing kene apa Ramzan Kadyrov ngandika bab iki (maneh, menarik, sakperangan alesan media ora aktif repost banding iki. Apa? Amarga wong pancene pengin kita rush kanggo nyerang? Tambah losses? Kanggo rock kahanan ing negara? )

    Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia tumindak kanthi wicaksana, ngupayakake strategi adhedhasar pengawetan maksimal nyawa personel lan warga sipil, ujare kepala Republik Chechnya Ramzan Kadyrov ing saluran tg, Selasa, 14 Maret.

    Kepala Republik Chechnya, Ramzan Kadyrov, nyebat taktik anyar komando Angkatan Bersenjata Rusia ing Ukraina "wicaksana lan hemat", nandheske yen njupuk wilayah anyar sing dikontrol ditindakake kanthi korban minimal.

    "Dina iki, kahanan ing negara lan ing jajaran unit tempur kita kaping pirang-pirang luwih apik tinimbang taun kepungkur. Kita maju ing kabeh pangertèn. Sanajan aku dadi panyengkuyung tumindak cepet ing Ukraina, taktik saiki saka Staf Umum banget disengaja lan sparing. Setaun kepungkur, kita mbebasake wilayah gedhe saka Nazi, ora mikir yen dheweke kudu dicekel maneh kanthi angel. Saiki kita mbebasake wong-wong mau kanthi korban minimal lan kanthi kompeten nguatake awake dhewe. Iki minangka taktik sing wicaksana, "tulis kepala wilayah kasebut ing saluran Telegram pribadine.

    Pimpinan Chechen nyathet yen Menteri Pertahanan lan wakile ana ing tugas tempur 24 jam saben dina lan ngrampungake akeh masalah sing muncul saben menit.

    "Kesalahan wis dianggep, taktik bisa digunakake, negara berkembang. Panglima Agung tetep driji ing pulsa lan ora bakal nyinggung Tanah Air. Lan kita, wong lan prajurit, kudu mbela integritas lan keamanan. Tanah Air kita,” tambahnya.
    1. -5
      Maret 26 2023
      Ora mungkin nyerang, luwih nguntungake, luwih rasional kanggo exhaust, narik, ngubengi, njupuk luwih akeh tawanan kanggo informasi, ngganti lan nggunakake tenaga kerja, mlayu lan nggawe sekutu saka mungsuh.
  48. +3
    Maret 26 2023
    Ora ana bathi kanggo panguwasa kita ngganti taktik, kenapa? Dhuwit netes menyang kanthong, lan pendapat kita ora narik kawigaten. Gelombang pisanan mobilisasi bakal rampung, bakal ana sing kapindho, katelu ... Bakal tahan nganti pemilihan, banjur perang bakal nuduhake rencana kasebut.
  49. +2
    Maret 26 2023
    nalika Putin ing kuwasa, ora ana owah-owahan, ora NVO, utawa kahanan politik domestik, iki donya sing dibangun miturut pangerten dhewe, kok kudu ngganti yen dheweke wis nyaman ngatur lan urip, lan ora. peduli karo liyane, banjur sing dikarepake wong liya yaiku masalahe
  50. -3
    Maret 26 2023
    Nalika aku ngerti, Staver lan Skomorokhov kudu mimpin Staf Umum lan PMC .. Dheweke wis suwe nyanyi kanthi apik)))
    Saben uwong ngerti lan ngerti .. Apa dheweke pengin Medvedev dadi kepala Rusia?
    Lho.. Lha pira akehe wong rengek-rengek padha kumpul, resik-resik mungsuh lan wong sing mbangkang. prajurit
    merengek luwih
  51. -1
    Maret 26 2023
    Sifat SVO iku alus, bertahap, lan bisa uga kanthi pasukan cilik tanpa akeh karusakan, bisa uga ana sing bakal owah ing Ukraina supaya luwih sithik wong sing mati. Saiki luwih abot.
    Amerika nyedhiyakake panuntun dhumateng lan informasi sing luwih akurat liwat satelit, minangka asil, target sing luwih spesifik kena. Ora jelas kepiye artileri bisa ngirim serangan khusus ing target titik tartamtu. Padha tiba nang endi wae ing cedhak, ing wilayah kasebut, nanging ing ngendi hit tartamtu?
  52. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      Maret 27 2023
      Amarga sampeyan bisa nulis lan ngomong apa wae. Goyangane hawa iki ora ngancam kekuwatan lan kasugihan. Sampeyan ora bisa menek barikade. Banjur dheweke bakal langsung "mblokir" sampeyan lan ora ing internet. "Lan Vaska ngrungokake lan mangan (wong ngomong).
  53. +2
    Maret 26 2023
    Kanggo perang lan operasi sing bisa ditindakake ing kabeh jero pertahanan kanthi jangkoan lan nglereni saka jalur pasokan, klompok 1.5 - 2 yuta wong bakal dibutuhake, dilengkapi lan dilengkapi pranata, amunisi, bahan bakar lan peralatan minimal, neraka karo sampeyan bisa nindakake soko ing jaran maneh, nanging Federasi Rusia ora kesempatan kuwi
  54. +7
    Maret 26 2023
    Lan sapa sing nyedhiyakake Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi bahan bakar diesel lan minyak tanah? Volume ora cilik. Ana desas-desus yen pasokan liwat perusahaan gasket saka Bulgaria, panyuling kasebut mesthine Lukoil, lan lenga kasebut asale saka pelabuhan Novorossiysk. Dadi hurray kanggo patriot - analis kudu katon ing sofa kanggo nggoleki bobblehead sing bener.
  55. +2
    Maret 26 2023
    Yen kabeh iki bener, apa unit serbu bakal bisa nahan impact saka ajiné waja kuwi? Tanpa PTS sing cukup, tanpa sistem artileri anyar, tanpa personel sing cukup? Apa "jahitan" ing antarane unit kanthi subordinasi sing beda-beda bakal bledosan?

    Yen sampeyan perang karo cara lan peralatan saka Perang Donya II, banjur ora, nanging yen paling karo senjata saka awal 2000s utawa mengko, iku gampang lan anteng. Bener, sawetara wong sing nganggo tali bahu sing gedhe kudu nyenyet otak lan bagean awak liyane supaya bisa ngeling-eling lan ngatur pangiriman (utawa, luwih apik, nambah produksi). Maksudku kaya 9M526 lan 9M55K1 sadurungé kanggo Smerch MLRS. Siji instalasi bakal ngrampungake masalah apa wae kanggo ngrusak terobosan kanthi mung sawetara cangkang. Inggih, VKS duwe barang kaya RBC-500 SPBE-D. Yagene ora digunakake? Larang, pathetic, lali? Aku ora ngerti, mungkin wong luwih murah?
  56. -9
    Maret 26 2023
    pitakonan muncul babagan ngreksa infrastruktur kutha lan kutha

    Ora kelakon. Ing perang, tujuan utama yaiku numpes tentara mungsuh. Lan yen iki ora bisa rampung tanpa karusakan pinunjul saka prasarana sipil ing wilayah pedunung, pengawetan minangka goal secondary.
    1. +2
      Maret 26 2023
      Ing perang, tujuan utama yaiku nggayuh tujuan sampeyan, lan ora mung numpes tentara mungsuh.
  57. +2
    Maret 26 2023
    Emosi... akeh emosi. Ing ngisor iki bebener sing prasaja - ora ana siji lan ora ana sing nyerang. Kita duwe nganti 400 ewu ing zona Distrik Militer Lor lawan 700 kanggo mungsuh. Kabeh jagad Kulon nyedhiyakake dheweke, nanging kita dhewe. Lan, ternyata, jenderal kita luwih kanggo parade lan pertunjukan, lan ora kanggo perang. Pengawetan wilayah sing dikuwasani, pembekuan miturut skenario Korea - iki minangka tugas sing nyata. Lan dheweke bakal nindakake iki kanthi syarat kita nambah serangan marang ekonomi - kanggo iki kita butuh FAB sing luwih akeh, panggunaan aktif lan pluru liyane, kabeh jinis. Lan nalika kabeh kreteg wis munggah lan mlaku, pembangkit listrik lan pabrik mati, kesepakatan gandum rampung, banjur bakal bisa ngusulake pembekuan. Ora ana apa-apa, Jerman lan GDR, Korea Selatan lan DPRK urip bebarengan nganti pirang-pirang dekade tanpa fase panas, kita uga bisa.
  58. Komentar wis dibusak.
  59. Komentar wis dibusak.
  60. +2
    Maret 26 2023
    Intelijen, komunikasi, kontrol.
    Ora ana sing cocog karo syarat modern. Ora suwe, komando lan kontrol pasukan bakal kaya ing game strategi komputer. Divisi lan unit bakal ditampilake ing monitor pos komando, tablet perusahaan, lsp. ing wektu nyata. Data intelijen uga bakal ditampa ing kana, target serangan bakal ditandhani ing kana, lsp, lsp.
    Para pseudo-marsekal macet ing dina sadurunge wingi lan mung sedhela bakal padha dadi wong Papua karo tongkat.
  61. Bai
    +1
    Maret 26 2023
    nanging bisa maneuver, kacepetan dhuwur, kanthi cepet nyekel wilayah, kanthi boiler, kanthi karusakan unit lan formasi gedhe ...

    Perang kuwi saiki mokal kanggo Rusia!
    Iki mbutuhake kaunggulan numerik kanggo nyekel garis ngarep sing dawa banget. Nanging dheweke ora ana! Kita wis nyoba ing cedhak Kiev. Carane kabeh rampung wis dingerteni. Taktik saiki mung siji-sijine pilihan. Kanggo pindhah menyang perang karo mundhut cilik ing awake dhewe lan gedhe-gedhe ing mungsuh, Tambah pinunjul ing personel ing ngarep perlu. Nanging pengecut kita (utawa pengkhianat) ing pamaréntahan ora bakal setuju. Dheweke isih ngarep-arep rembugan
  62. +1
    Maret 26 2023
    Quote: saigon
    Ya, iku wong sing apik, aku ora bakal peduli karo tank apa sing bakal didhukung, paling ora Armata T 55.

    Masalah iku T-55 mung bakal didhukung kanggo wektu cendhak banget.
  63. +1
    Maret 26 2023
    Apa prospek kanggo serangan balik ing kabeh ngarep sawise nyerang Angkatan Bersenjata Ukraina yen ora ana sing bisa ngrancang, utawa cadangan kanggo njaga jumlah pasukan garis ngarep sing dibutuhake, utawa komunikasi dhasar saka ngisor menyang ndhuwur. ? Bisa uga wong-wong mau nyoba nggawa konflik menyang negara sing lembab amarga kekurangan sumber daya sing terus-terusan nyerang lan ora bisa nyerang pihak.
  64. 0
    Maret 26 2023
    Ana terus-terusan nuntut kanggo ngebom jembatan, dheweke ngusulake nggunakake Kaliber, rudal anti-kapal lan malah ICBM sing dinonaktifake, nanging kemampuan kita ora cocog karo kepinginan kita. Jembatan ing Zatoka dikalibrasi kaping papat, apa asile? Ora nol, mesthi, nanging ora kaya sing dikarepake. Efek bledosan dhuwur saka Kaliber ora cukup kanggo numpes struktur kasebut kanthi siji rudal. Apa sampeyan butuh satus rudal? Mesthi, sampeyan bisa nindakake satus, nanging asil ing kasus iki ora dijamin. Penetrating karo artileri? Nah, sampeyan nembus jerone 5-6 km, apa maneh? Ngendi sing kudu direkrut supaya akeh wong sing sukses? Ana akeh pitakonan, lan muga-muga militer kita bakal nemokake jawaban.
  65. Komentar wis dibusak.
  66. Komentar wis dibusak.
  67. +3
    Maret 26 2023
    Sifat SWO kudu diganti kanthi dhasar

    Wis luwih saka 180 komentar. Waca ora diwaca maneh.
    Ngganti soko ing SVO...

    Supaya dhasar ngganti soko ing SVO, deputi lan PNS ora perlu maneh kanggo nerbitaké deklarasi income. Yen ngono, kepiye calon bisa dibuwang?
    Sakdurunge aku nyawang penghasilane... Sing duwe perusahaan telu. Hutan, perdagangan, perusahaan keamanan swasta. Mbantu bocah lan wong tuwa, mbangun lapangan olahraga. Miturut foto kanggo pemilihan, jaket regane saka 20 ewu rubel, jam tangan kanthi gelang sing amba, aku ora ngerti ngendi tuku dasi sing apik banget. Penghasilan 2 upah minimal saben wulan. Kadhangkala malah siji upah minimum diumumake ing pemilihan kutha. Lan kanthi penghasilan 4 gaji minimal, aku ragu babagan ketulusan calon.
    Lan saiki dilarang dening hukum kanggo ndeleng kanthong wakil.
    Lan sapa sing bakal ngganti oyod ing Distrik Militer Lor? Untouchables? Utawa sing cedhak?
  68. 0
    Maret 26 2023
    Saka awal SVO, kita duwe pilihan cilik. Dheweke nggawe jebakan banget kanggo kita, dheweke pengin ngremehake lan nyirnakake kita. Ora bisa ninggalake. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo dina iki kita ora kantun wiwitan lan nyimpen wong Donetsk. Saiki kita gagal ing akeh perkara; kita ora duwe pengalaman, sawetara teknologi, lan kaunggulan angka. Nanging ... ing wayahe kita wis ngontrol koridor tanah kanggo Crimea, Segara Azov, lan wis thukul cukup saka wilayah lan wong. Kita sinau perang - iki penting, kita misahake kanca saka mungsuh, lan pungkasane dadi raja. Politik lan ekonomi. Ora ala kanggo wong sing kepepet. Flywheel muter munggah, kita nggawe kesalahan kurang, kita dadi kuwat. Nalika kita berkembang kanthi lengkap, ora ana sing nganggep cukup, kita bakal nyapu kabeh wong, amarga alasan kita adil, kamenangan bakal dadi milik kita. Lan ora liya.
  69. Komentar wis dibusak.
  70. +2
    Maret 26 2023
    Utamane, aku mikir yen pembebasan Artemovsk bakal nyebabake efek domino, lan bakal luwih gampang. Pertahanan bakal wiwit crumble. Lan kita bakal nyopir Angkatan Bersenjata Ukraina cukup adoh lan suwe. Sampeyan mung kudu njupuk ...

    Sasha, sampeyan ngapusi dhewe! Kepiye carane iki cocog karo iki?
    Aku kudu muni kaya iki, apa kita ngerti yen perang posisional, kabeh serangan ing benteng, pemukiman cilik, malah kutha kaya Artemovsk, minangka buntu strategis?

    Kita njupuk opornik liyane, banjur sabanjure, banjur liyane ... Kita kelangan personel, mungsuh kalah, nanging ing pungkasan ora ana kamenangan lan ora bakal ana. Kita kalah dilatih lan dipecat marang para profesional, ijol-ijolan kanthi cepet-cepet dilatih lan ora cocog kanggo pertempuran Teroboronets saka Ukraina.

    Apa sing sampeyan tindakake? iku padha karo kita lan sampeyan?
    Sampeyan ora bisa njagong ing rong kursi suwe banget!
    Yen sampeyan arep ngomong apa wae, lakoni. Yagene, ing pungkasan pidato, ninggalake apa sing diwiwiti ing wiwitan!
  71. -3
    Maret 26 2023
    Kabeh apik. Nanging ora cukup tenaga kanggo nyerang kanthi cepet. Kita butuh mobilisasi massa. Kita kudu ngumpulake ajiné 2 yuta.
  72. 0
    Maret 26 2023
    Pisanan teka virologists "blogHere", ibune. Saiki iki komandan. Saben uwong nganggep awake dhewe minangka ahli strategi, ndeleng perang saka njaba.
  73. Komentar wis dibusak.
  74. -4
    Maret 26 2023
    Sing ditulis iku khas "strelkovism". Terobosan dening divisi, introduksi massa pasukan. Theorist saka perang kepungkur.
    Taktik sing dipilih saiki paling efektif, infantri nglawan cangkang lan bom kita.
  75. 0
    Maret 26 2023
    Apa badai Sisa ing Bakhmut, mung sampah energi.
    Yen padha duwe apa-apa kanggo perang lan apa-apa kanggo mangan, banjur ana bolongan sing kudu kepasang.
  76. Sampeyan perlu kanggo nyegah Banderaite saka nyiapake kanggo nyerang, iku perlu kanggo luwih aktif numpes konsentrasi saka tenaga kerja lan peralatan militèr saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake kanggo nyerang, kanggo miwiti serangan preemptive: karusakan saka pos komando lan paling dhuwur. printah Angkatan Bersenjata Ukraina, karusakan saka komunikasi transportasi lan komunikasi, karusakan, karusakan saka kreteg ing Dnieper, karusakan saka peralatan militer Western mlebu, saiki tujuan prioritas lan dislametaké saka Angkatan Bersenjata RF ing Northern District Military! Saiki Angkatan Bersenjata Rusia duwe kauntungan ing pasukan aerospace lan kendaraan lapis baja. Nggunakake tank lan pasukan udhara kanthi maneuverability lan daya striking, kita kudu nyoba kanggo nyerang ing panggonan paling ngrugekke saka Angkatan Bersenjata Ukraina, dumadakan lan cepet menyang mburi garis mungsuh lan numpes fasis. Ing wektu sing padha, pengintaian operasional kanthi bantuan drone lan sistem pertahanan udara kudu aktif ing pasukan lapis baja. Lan Angkatan Udara kudu duwe lan aktif nggunakake ATGM lan MANPADS. Gabungan unit militer pasukan lapis baja lan pasukan udara, kanthi dhukungan saka penerbangan, saiki dadi pasukan utama ing Angkatan Bersenjata RF!
  77. +1
    Maret 27 2023
    Ora ana sing bisa nyerang. Lan ora dening sapa wae. Sing paling cerdas wis dipateni ing taun kepungkur dening SVO. Epaulets ora dicopot saka sing paling bodho lan isih ana ing komando. Ora ana teknologi modern. Deleng, kita nglumpukake T-55 saka Timur Jauh saka lapangan ing ngarep. Aviation katon wis rampung mati. Mung jet tempur sing nyedhiyakake paling ora sawetara keuntungan; kadhangkala padha ngresiki langit. Nanging pesawat serangan, tukang ngebom lan serangan umume ora ana gunane. Dheweke ujar manawa pertahanan udara mungsuh ora ngidini dheweke bisa digunakake. Kepiye Amerika Serikat makarya ing Vietnam, sanajan pertahanan udara? Kepiye ing Irak? Carane ing Korea? Ya, kita ngalami kerugian. Nanging padha perang. tugas rampung. Tinimbang huddling cedhak lapangan udara lan lemah. Jembatan ing saindhenging Ukraina ora ana kapentingan kanggo sapa wae. Presiden malah ora ngerti apa sing diomongake - yen pasokan Barat ora dilacak "sembrono" - apa tegese iki, apa sing diomongake ... Dadi sapa sing bakal perang lan apa? Where kanggo njaluk kelompok maneuver? Ing Chechnya, ewonan pejuang sing wis dilengkapi wis ditampilake siap kanggo ngendhaleni "Nazi". Lan ing ngendi dheweke? Panjenengan tindak pundi? Negara paling akeh ora urip miturut militer. Kaya-kaya perang iki ana ing ngendi wae, ing Suriah. Lan ora kanggo sapa wae. Kepiye babagan motivasi? Ya, sapa sing bakal direkrut kanggo mobiles serangan sing padha? Sapa sing kepengin nempelake sirip kanggo Shoigu? Kanggo wong-wong sing pesenan lan keputusane nyebabake kerugian, isin, mundur lan liya-liyane? Kabeh ora ana ing wangun sing paling apik - lan iki bakal teka maneh.
  78. 0
    Maret 27 2023
    Angkatan Bersenjata Ukraina obah, bakal obah, menyang perang 1941–1942. Ora perang trench, ing ngendi artileri main peran utama, nanging maneuverable, perang kanthi kecepatan dhuwur, kanthi cepet nyekel wilayah, kanthi boiler, kanthi karusakan unit lan formasi gedhe ...
    Perang kasebut bisa ditindakake kanggo Jerman amarga dheweke duwe keunggulan udara sing nemtokake. Dheweke ngrusak serangan artileri kanthi pesawat serangan lan bom, lan ora ngidini pasukan kita entuk papan. Iki sebabe tank wedges bebas ngubengi mburi.
    ajiné? Ayo padha mbentuk ajiné. Pungkasan, bisa diencerake kanthi tliti lan njupuk akeh logam.
  79. 0
    Maret 27 2023
    perlu kanggo nerusake kanggo maneuver perang. Ngancurake boiler luwih gampang tinimbang ngalahake mungsuh saka saben pemukiman
    Malah kanggo para ahli kursi sing ora lulus saka akademi, kalebu aku, jelas yen ana perang aneh, sing kabeh pengalaman kepungkur dibantah kabeh, ana sawetara perang posisi sing ana ing Pertempuran. saka Borodino, tinimbang nggunakake taktik perang maneuver saka pengalaman Perang Donya II ... Kene macem-macem pikiran seditious teka ing atine - apa kita ora nepaki sawetara tugas saka Kulon - kita ngewangi kanggo perang kanggo Ukrainia pungkasan, lan saiki malah luwih seditious - apa kita ora nguber, antarane liyane, karusakan saka Rusia, kang tugas West ing kabeh wektu?!
  80. Komentar wis dibusak.
  81. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      Maret 27 2023
      Perang attrition yaiku WWII, von Falkenhayn lan perang kanggo gubug ferryman. WWII karo jangkoan jero lan cauldrons iku apa-apa nanging perang attrition. Lan wong-wong ing Wehrmacht rampung nalika Tentara Abang ing Oder, lan ora grinding near Moscow. Coba kok wong-wong ing Wehrmacht entek.
      Lan taktik lan strategi kita saiki, umume, ora beda karo Porthos - "Aku gelut amarga aku gelut."
  82. -1
    Maret 27 2023
    Saka media Ceko kita. Apa sampeyan mikir babagan wawancara iki, apa sampeyan mikir iki palsu? (*@& iku tembung-tembung kotor sing ora arep dakcritakake ing kene)

    Wawancara sing bocor nuduhake penyalahgunaan elit Rusia marang Putin

    Ing wawancara sing bocor, produser musik Moskow Joseph Prigozhin lan miliarder Rusia lan mantan wakil Duma Negara Rusia Farhad Akhmedov sambat babagan Presiden Rusia Vladimir Putin lan bunderane. Dheweke nyalahake dheweke amarga "ngrusak" Rusia kanthi korupsi, inkompetensi lan perang kacau ing Ukraina. Prigogine banjur mbantah ngomong apa sing ana ing tape kasebut.

    "Ora ana keraguan manawa dheweke wis ngrusak negara kasebut," ujare Prigozhin, jeneng kepala klompok upahan Wagner, ing video kasebut. Dheweke nyebut rombongan Putin "sing paling gedhe *@&s" sing tumindak kaya-kaya "raja, dewa sialan."

    "Padha nyawiji. Igor Sechin, Sergei Lavrov lan Viktor Zolotov. Dheweke nyalahake Sergei Shoigu kanggo kabeh. Dheweke nelpon *@&, ing mburine, mesthi, "ujare Prigozhin.

    Wong loro kasebut setuju yen presiden Rusia lan bunderane wis numpes Rusia. "Dheweke njupuk kita, anak-anake, masa depan, nasibe," ujare Akhmedov. "Padha kriminal," Prigozhin sarujuk. Prigozhin lan Akhmedov ngritik Kremlin amarga kepemimpinan sing kacau.

    Bunder Putin, padha ngomong, wis njarah-rayah kabeh negara, sing dibayangke ing Rusia ora bisa perang. "Saben uwong ana bosok. Kabeh duwe yacht, kabeh duwe milyaran [ekspresi saru]. Bocah-bocah iku *@&& oligarki, "Akhmedov ngeluh.
    Ing rekaman kasebut, Akhmedov menehi saran marang kancane supaya bisa sesambungan karo elit Moskow, amarga "ora ana sing apik sing bakal ditindakake." Wong-wong mau wis padha mangan-mangan, ujare, lan ngerti yen kabeh kapal kasebut ambles, nanging padha arep nyeret wong liya.

    Wong loro kasebut netepake negara Rusia lan mbandhingake pembangunane karo Dubai sajrone wektu sing padha. "Apa sing kita *@&& dibangun, kita *@&& ditindakake." Medvedev ujar manawa kita duwe kayu bakar lan batu bara. Kita ora butuh iki, kita duwe gas, sialan, "millionaire ngritik mantan Presiden Rusia lan Perdana Menteri Dmitry Medvedev. "Ing Tuva, 90 persen wong dadi panas karo batu bara lan kayu ... .”


    Miturut produser musik, permusuhan lan reproaches didhukung dening Putin dhewe. "Dheweke sijine wong marang saben liyane ing chessboard. Mung kanggo nyimpen piyambak, peduli iku," ngandika.

    Kancane kuwatir babagan kepiye ketegangan kasebut. "Ing sisih siji, ana Kadyrovites (militan Presiden Chechnya Ramzan Kadyrov), Prigozhinites (jeneng grup Wagner sing dipimpin Yevgeny Prigozhin), ing sisih liyane, para pengawal. Iki bakal dadi Makhnovshchina (republik anarkis sing dibentuk. nalika perang sipil Rusia ing Ukraina - ed.) "Padha bakal gelombang daggers lan palu,"Akhmedov nggegirisi.

    Miturut Prigozhin, Rusia wis kalah karo Kvartal 95 (perusahaan produksi Presiden Ukraina Vladimir Zelensky) ing Ukraina. "Kita ora duwe *@&& pilihan. Sanajan padha *@@& kabeh mencet tombol, kabeh bangsa ora duwe *@@& masa depan ing skenario iki. Ya kaya ngono. Kita kabeh *@& ing cangkeme. , "- dheweke nyatakake skeptisisme babagan kemungkinan kamenangan Rusia. "Dheweke bener ngubur bangsa Rusia."

    Prigozhin kuwatir
    Sawise rekaman wawancara diterbitake, Prigozhin wiwitane ngaku yen rekaman kasebut palsu lan ana wong sing nggawe swara lan kabeh obrolan nggunakake teknologi modern. Dheweke banjur ngakoni yen dheweke ngomong karo Akhmedov ing wulan Januari, nanging isih negesake yen dheweke ora tau ngucapake tembung kasebut, nanging ana wong sing nglebokake cangkeme liwat manipulasi komputer saka swarane. Dheweke negesake manawa dheweke ndhukung Putin, sing ora nate diremehake.

    "Mesthi wae aku kuwatir," ujare nalika ditakoni apa dheweke wedi akibat. "Mesthi, aku rumangsa ora kepenak banget."

    Jeneng sing luwih misuwur, bos Wagner, Yevgeny Prigozhin, percaya yen rekaman kasebut dirilis dening wong sing nganggep produser musik kasebut. "Sampeyan bisa uga wong sing nindakake operasi khusus iki lan nerbitake obrolan iki bisa uga mikir yen aku sing ngomong," ujare.
    1. +1
      Maret 28 2023
      Rombongan Putin, miturut wong-wong mau, njarah kabeh negara,


      Minangka conto, Maria Belchanskaya - pengacara kanggo grup Mercury perusahaan, ndarbeni Bunch saka struktur, kalebu perusahaan construction, nampa kontrak negara, cidra ing pelanggan, diapusi ing bank, digawa metu milyar dolar ing utang ing Russian. Federasi lan tindak menyang Monte Carlo ing ngendi dheweke tuku omah sing modis lan kemewahan.
      Kehakiman pancen ora bisa nindakake apa-apa babagan struktur Belchanskaya ing Federasi Rusia, padha bangkrut lan utang, nanging ora bisa ngumpulake lan ngedol properti kasebut.

      Ing 2011-2018, perusahaan konstruksi Belchanskaya nyimpulake kontrak 180 karo lembaga pemerintah domestik kanthi regane meh telung milyar rubel. Saka jumlah kasebut, kontrak 24 sing regane setengah milyar diakhiri, denda dibayar kanggo sangang kontrak bermasalah, telung kontrak diakhiri, lan pemain sing ana ing ngisor iki ditambahake menyang daftar pemasok sing ora sopan. Sawetara organisasi isih bisa digunakake.


      Iki minangka pasuryan khas manajer komprador Federasi Rusia: maling lan penipu sing ora tanggung jawab sing manggon ing kemewahan ing luar negeri.
  83. Komentar wis dibusak.
    1. -1
      Maret 28 2023
      Lan ing endi falcons kita sing nggumunake sing nuduhake aerobatik ing macem-macem pertunjukan udara?

      Dheweke dibutuhake kanggo pertunjukan, mung fungsine.
  84. 0
    Maret 27 2023
    Quote: Alexey Lantukh
    Kanggo umume Perang Patriotik Agung, Tentara Abang duwe masalah komunikasi. Telpon, lan maneh telpon ... Ing 44-45, stasiun radio Amerika muncul, sing uga digunakake dening pengintaian artileri, nanging telpon isih dadi sing utama. Nanging dheweke ngalahake Jerman, sing duwe stasiun radio luwih akeh. Akhire, ing sawetara program TV aku weruh telpon lapangan. Pranyata isih nganggo, yen ora radio Cina, radio Cina wis salah. Mesthi, ana komunikasi satelit sethitik, nanging sampeyan ora bisa mbangun cepet, lan sampeyan kudu perang karo apa sing duwe. Lan siji sambungan ora bisa menang perang.

    Iku nyedot ora ngerti lan lali sing wis ing pertengahan 1943 Tentara Abang wis stasiun radio HF RB-M, 12-R, 13-R lan VHF stasiun radio A-7 ing tingkat 75-80% saka Staff. Lan stasiun radio iki dudu Amerika.
  85. +1
    Maret 27 2023
    Kaya sing wis dakcritakake, masalahe ora komunikasi saka markas menyang prajurit. Masalahe yaiku overestimation saka kemampuan markas kanggo ngolah informasi lan komando lan kontrol pasukan.
    Sampeyan kudu nyetel tugas komunikasi langsung antarane prajurit ing garis ngarep lan sarana penguatan. Informasi saka prajurit utawa drone langsung menyang bedhil utawa kru MLRS. Lan printah ing kabeh tingkat nampa salinan informasi iki kanggo pengawasan umum. Iku ora nganti markas kanggo mutusaké ngendi kanggo murub baterei utawa gegaman tartamtu. Dheweke masang baterei menyang perusahaan, utawa perusahaan menyang baterei, nyetel tugas, diangkat dadi pimpinan - mula dheweke langsung mutusake kepiye perang. Lan markas nyedhiyakake, ngatur, nyetel tugas UMUM, ngontrol lan ngandhani supaya ora ana geni sing ramah. Saben lemah ing garis ngarep kudu duwe pemilik dhewe, lan ora ana sing wani mlebu wilayah tanggung jawabe wong liya. Nanging dheweke kudu ngawasi kahanan karo tanggane lan nglaporake apa sing salah.
    .
    Dadi, penulis lan aku sibuk karo pangukuran keling, nanging ing kene kita duwe kontrol pasukan ing nol.
    Впрочем, почитайте: https://dzen.ru/media/id/5e05b001fe289100b0f15ec4/vozmojnosti-nashei-taktiki-na-ukraine-6353b8084abf2400ff674439
    Pangukuran keling uga ora bakal superfluous. Nanging elinga yen ditulis nem sasi kepungkur.
  86. 0
    Maret 28 2023
    Kanggo perang maneuver, komandan sing cocog dibutuhake. Iki dudu "wilayah benteng sing penting" sing digawe saka 2-3 trenches ing persimpangan. Nanging pimpinan sing padha ing ndhuwur komandan perusahaan / komandan batalyon duwe masalah gedhe kanggo kita. Tingkatan wong-wong iki ngirim iring-iringan kanggo nyembelih. Tanpa dhukungan teknik, tanpa tutup. Nelangsa.
  87. +1
    Maret 29 2023
    Dheweke ora ngrembug ing komentar, nanging terus-terusan ngukur awake dhewe; wis suwe ora nyenengake maca. Kanggo komentar positif ana akeh minus. Ana mung pesimis, utawa liberal, utawa piglets. Iki sedih.
    1. -2
      Maret 30 2023
      Dadi, yen wong Rusia loro kumpul, keprigelan utama yaiku ngerteni sapa sing tanggung jawab: "Sapa sampeyan?" Tanpa iki - - ora ono. Kabeh wong wani lan tumindak becik....

      Aku tau ketemu kanca lawas ing dalan, nanging nalika dheweke ngerti yen gajiku wis ditambah ing papan kerja anyar, dheweke ora gelem nerusake komunikasi, amarga "keluar saka pangkat"......

      Nasib bangsa sing dipérang, "atomized" lan oposisi dhewe yaiku nyebar dadi bledug kosmik. .
      SVO mung tataran liyane saka proses alam lan ora ana liyane.
  88. 0
    Maret 29 2023
    Kutipan saka: alovrov
    WWII karo jangkoan jero lan cauldrons iku apa-apa nanging perang attrition. Lan wong-wong ing Wehrmacht rampung nalika Tentara Abang ing Oder, lan ora grinding near Moscow.


    Jangkoan jero ora kabeh ngilangi perang attrition. Utamane yen dheweke nyuda mungsuh saka basis sumber daya.

    Lan apa? Apa Angkatan Bersenjata Ukraina dipasang ing cedhak Moskow?
    Bagéan paling apik saka Wehrmacht digiling ing Stalingrad lan Kursk Bulge. Cukup adoh saka Berlin, luwih cedhak karo Moskow, ya.

    Jarak saka LBS menyang Kyiv saiki luwih cendhek tinimbang menyang Berlin ing wiwitan taun 1945.
    Nanging konflik kasebut bakal bertahan maneh setengah taun (yen sadurunge, bakal ana sing anyar, sawetara taun sabanjure).

    Masalah Wehrmacht karo personel diwiwiti sawise Peperangan Stalingrad, lan mobilisasi total kudu ditepangake. Apa sing kedadeyan ing Ukraina? Recruit kejiret ing lurung-lurung.
    Dadi, kita wis meh setengah jarak.
  89. -1
    Maret 30 2023
    Eh Staver, Staver, sampeyan ora bakal maca komentarku lan ora ana wong liya kajaba moderator sing bakal maca - iku 276, nanging uga. Lan komentarku yaiku, kepiye carane nyerang posisi kanthi pertahanan anti-tank sing ora ditekan lan artileri mungsuh sing ora ditekan? Iki bakal bisa kanggo Ugledar! Carane nyuda artileri yen bedhil mungsuh wis murub lan ngganti posisi, lan bedhil kita wis murub lan kita kudu ngganti posisi. Aku meneng babagan highmars. Kepiye cara nyuda pertahanan anti-tank yen kalebu sistem anti-tank, sing ditarik menyang posisi mung nalika tank nyerang, utawa langsung ana ing ngarepe. Malah wis pecah ing ruang operasional, kita bisa macet ing garis pertahanan karo minimal benteng, nanging kebak sistem anti-tank, didhukung dening artileri lan infantri. Iku kabeh! Kita ora duwe cara nglawan Kostya Saprykin! Tank bisa numpes ATGM, nanging ora ana sing bisa dideleng saka tank. Iki tegese sampeyan butuh sambungan online. Infanteri nemokake lokasi ATGM lan nglaporake menyang tank yen tank kasebut wis numpes ATGM. Plus pertempuran kontra-baterei nglawan tentara meriem mungsuh sing ditemokake online kanthi pengintaian. Ora ana intelijen utawa komunikasi! Lukisan Repin "Padha berlayar"!
  90. Komentar wis dibusak.
  91. -1
    April 4 2023
    Sampeyan ora ngerti yen ing ngarep wis apik, iku kaluwihan saka jenderal kita. Lan yen ala, mula dudu salahe. Utamane panglima.
    Dheweke nyebul jembatan gedhe kanggo kita! Padha nyebul pipa gas kita! Kita ora bisa ngatur jembatan cilik kanggo wong-wong mau. Ing endi karya dinas intelijen? Endi agen turu? Where karya intelijen? Ing endi sepur-sepur sing kebocoran karo peralatan? Isih ana cahya ing Odessa. Dheweke guyon babagan rudal sing wis entek. Kita wis ngisi saben lumbung kabeh taun kepungkur. Mungkin kita pancene ora duwe wektu kanggo ngisi maneh pasokan?

    Apa ana wong sing mangan roti kanthi gratis?
  92. 0
    April 4 2023
    Sadurunge perang, sampeyan kudu mutusake tujuan lan nggawa menyang kabeh wong. Target. Mesthi ana hukum Federasi Rusia. Kabeh wilayah Ukraina minangka bagéan integral saka Rusia. Ing ngarsane Hukum, operasi militer sing ditindakake dening Federasi Rusia ing Ukraina yaiku mbebasake wilayah Rusia sing dikuwasani dening separatis, pemugaran integritas wilayah Rusia, penyatuan maneh bangsa, kalebu ekonomi, populasi, lan wilayah Ukraina ing bidang kegiatan ekonomi Rusia. Saben uwong, anggota NATO, Ukrainia, Rusia, bakal duwe kajelasan lan kepastian. Angger-anggering Toret bakal nyebabake kapitulasi cepet saka Ukraina, bakal ana pati sing luwih sithik.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"